Orijinalini görmek için tıklayınız : ATEISTLERE SORULAR II
Sorum butun ateist arkadaslara.
Dusunce ozgurlugune bakis aciniz nasildir?Sizce bir yaraticiya inanmak ozgur dusunce sayilabilir mi?
"ATEISTLERE SORULAR" basligi altindaki butun yazilari okudum.Bana gore gayet tarafsiz bir sekilde degerlendirmeye calistim.Cikardigim sonuc su:
Ateizm tanriya inanmamaya inanmaktir.Bir insan ateist olduktan sonra inanmaya karsi mucadele ediyor.Tanri inancini yok ettikten sonra farkli bir sekilde yerine baska bir inanc koyuyor.sonrada bu inanc icin mucadele ediyor.Bu inanc ugruna gerekirse olebiliyor.Isin ilginc tarafi ateistlerde inananlar kadar tanri ve din kavramlarini kullaniyorlar.
Ben hic bir yerde ateizmin kapitalizme karsi mucadele ettigini gormedim.Yani ateizmin yapi tasi tanri ve dindir.Ornek istiyorsaniz bu forum bunun en acik ornegi.
Nasilki siyaset vardir.Siyasetin altinda bir birine zit olan sag ve sol vardir.Bence din vardir ve dinin altinda birbirine zit olan inananlar ve ateistler vardir.Bu acidan baktigimizda ateizm bir dindir.
Ben bir inanmayan taniyorum.Kendisine ateist sifatida takmamis.Normal yasiyor ve dine bakis acisi gayet normal.Yani televizyona bakis acisi gibi.Inanmamaya bakis acisida ayni.Icinden gelmiyor ve inanmiyor.Ama inanmadigi icin ne mucadele ediyor nede rahatsiz oluyor.Kisacasi siradan bir vatandas.
ngcoskun.
Umarim bu yazdiklarim hakkinda bir cevabin vardir.
Kalin saglicakla!
ngcoskun
20-12-2004, 10:08
bir cevabım olmaz mı yeni arkadaşım.:
bir kere bir şeyi hatta birkaç şeyi yanlış anlamışsın.Ateizm tanriya inanmamaya inanmaktir dersen ateizmi bir inanç yaparsın.bu böyle değildir.Ateizm tanrının "varolmadığına inanmak" demek değildir. tanrının "varolduğuna inanmamak" demektir. Bu noktaya dikkat ediniz, çünkü bu önemli bir fark. Ateizm bir "inanç" değildir. Fazladan bir açıklama, yada bir öneri sunmaz ateizm. Ateizm yalnızca, belli bir inancın yokluğu demektir.
düşünce özgürlüğüne senin baktığın gibi bakıyorum yani insanlar istediği gibi düşünebilir.ama biz de burda istediğimiz gibi düşünebildiğimiz için bildiklerimizi fikir aykırılığı olan insanlarla paylaşmaya çalışıyoruz.bana göre doğruları anlatıyor ve bilgilerimi sunuyorum.kabul etmek ya da etmemek başkalarına kalsın kabul etmeseler de ben bunu yaşamaya devam edeceğim.hee bu arada iş hakaret boyutuna ulaşınca ben de terbiyemi rafa kaldırabiliyorum o ayrı.bazı insanların anladığı dil bağnazlıklarından kaynaklı farklı olabiliyor.
aslında kendi halimde bir ateisitm diyebilirim.ama belki artık olmam.ateizm bir idol falan değil benim için ama din allah adı altında yapılan şaklabanlıklara dayanamıyorum artık.o senin kendi halindeki arkadaşın bu forma bir gelsin bak nasıl aslan kesiliyor.bak nasıl yazılar yazıyor burdakileri görünce.
yazdıklarım seni umarım tatmin etmiştir.
Senin dedigini kabul edelim.Ateizm tanrinin varolmadigina inanmak olsun,inanmak ise tanrinin varolduguna inanmak olsun.Ama sonucta ateizm dinin bir alt kolu gibi bir gorunum aliyor.
Benim tanidigim kisi benim gordugum manada ateist degil.Sadece inanmiyor ve bu sekilde yasiyor.Inanmayanlari elestirmiyorum.Ama cogunlukla kendisine ateist diyen insanlarin dine karsi asiri bir nefretleri oldugunu goruyorum.Belki ayni nefret inananlarin bir cogunda ateistlere karsi olabilir ama sorum ateistlere yonelik oldugu icin isin o yonune deginmiyorum.
Benim anladigim manadaki ateizmle bir sorunum yok.Isteyen inanir isteyen inanmaz.Ama gordugum ateizmin icerisinde ciddi sorunlar oldugunu dusunuyorum.
Dogal olarak ateistlerde herkes gibi dogrularini ifade edebilmelilerdir.Ancak kuranin her ayetini inceleyerek degil.Bence insanlar kuran ayetlerini inceledikten sonra degil incelemeden once ateist oluyorlar.Hatta yanlis anlamayin fakat ben ateistlerin bir cogunu inanmayan yada Allah''in varolmadigini dusunen din adamlari olarak degerlendiriyorum.Cunki bircogu din adamlarindan daha fazla dini bilgilere sahiptirler.
Ateistlere gore tanri yoktur.Bu durumda ibadet etmeye ve tanrinin istedigi gibi yasamayada gerek yoktur.
Ateistlere gore tanri ve tanriyla ilgili kavramlari yasantisindan silip hayata daha ozgur ve daha olumlu bakma dusuncesi on plandadir.Yani bu hayati daha guzel yasamak.
Inanan kisiler ise inandiklari sey ugruna yasarlar.Bu aci bir sey olsa bile.
Ancak ateistlerin inanmadiklari bir seyle bu derece ilgilenmeleri bir ideolojiye donusmustur.Bu sey din ve tanri ile ilgili oldugu icin ateizm bir dindir.Politik veya ekonomik bir dusunce degildir.
ngcoskun
20-12-2004, 10:54
sana ateizm org. dan bir alıntı yazacağım.benim anlatmak istediklerimi tam olarak cümlelendirmişler.
• Ateizm de bir din sayılmaz mı?
Doğaüstü güç ya da güçlere inanan, metafizik sorulara cevap vermeye çalışan (ölümden sonrası, evrenin kökeni veya hayatın anlamı vs gibi) ve kanıta değil imana dayanan (dogmatik) düşünce biçimlerine din denir.
Ateizm, herhangi bir felsefi soruya cevap verme gayesindeki bir düşünce biçimi değildir. Ateizm, bir düşünce biçimi, inanç sistemi veya felsefi akım değildir. Ateizm, yalnızca, Tanrı�nın varlığını reddetmek demektir.
Dinden bahsedilebilmesi için ortada inanç olması gerekir. İnanç tanımı gereği kesin bir bilginin olmadığı durumda mümkün olabilecek bir şeydir. bir şey ya bilinir, ya da bilinmiyorsan o konuda bir şeye inanılır. Ya da bilemeyeceği kabul edilip bir şeye inanılmaz. Ateizm bu sonuncusunu yapar. Dolayısıyla ateizm bir inanç değildir, bir inançsızlığın adıdır.
Zaten ben yukaridaki yazimda anladigim ve gordugum manadaki ateizmden bahsettim.Benim anladigim madaki ateizm senin verdigin cevabin icinde.Ancak gordugum manadaki ateizm cok farkli.
Bir Atheist bile, gecenin alaca karanliginda tek basina kaldiginda YARIM TANRIYA inanir !
ngcoskun
21-12-2004, 10:23
tanrının bir de yarımı btünü mü var.bak şimdi daha neler öğreneceğiz yaw
Herkese merhaba
Bir yaraticinin olmadigi bilimsel olarak kanitlanmismidir?
yaraticinin varligini yada yoklugunu inceleyen bir bilim dali varmidir?
Yaratici uzerine bilimsel teoriler varmidir?
Ateistlere gore bir yaraticinin olma ihtimali cok azda olsa varmidir?
ngcoskun
22-12-2004, 09:49
merhaba yeni
olmayan bir şeyin isbatı söz konusu olamaz.olan bir şey varlığının isbatını kanıtlamak zorundadır.bir yaratıcının olma ihtimali benim için yoktur.olsa idi bu yönde düşünürdüm zaten.bir zamanlar varmıdır diye düşünürken zaten bu hali aldım ya ben.artık benim için tanrının olma ihtimali yok.
ben tanrının olmama ihtimalini sevdim :lol: . bu cümlemi dikkate almayın espiri olsun diye yazdım.gerçi bunu yazmamam gerekir ama bazıları benim cümlelerimi alıp alıp çeke çeke uzatıyorlar maalesef.yani bir espri yapıp da espri yaptım denir mi :cry:
Arkadaşın dediği bilmeden ateist olanlar gerçekten amip gibi bölünüp bölünüp çoğalıyor.
Bunun olmasında en büyük etken ateizmin bir trend olarak görülmesi.
Günümüzde sırf hava olsun, farklı görüneyim çabasının ürünü ile türeyen bu sözde ateistlerden bahsediliyor sanırım.
quixsoul
22-12-2004, 19:57
evet nothing sana katılıyorum.Bu kişiler sözde ateist olsada bu kişiler dışında ki ateistler bence yaşamı sonuna kadar sorgulayan hayatı anlamsızlaştırmama gayreti gösteren kişiler.İnsanın yanlışıda olsa bu hiç düşünmemeden yada yanlış yapmak korkusuyla yaşamakdan daha iyi..
Herkese merhaba
Ateistlere gore Allah''a inanmanin sakincalari nelerdir?
Inanan bir insan iyi olamazmi?
Yaratıcıya inanmanın zararlarını din savaşlarında gördük. Dogmaların varlığı bilimsel gelişmelerin ilerlemesini yavaşlattı.
Çoğu din iç huzuru ve erdemliliği savunduğu için kabulümdür.Dinlere inanan bir insan neden iyi olmasın? Olabilir. Ancak dinleri tabulara dönüştürmek, kendini yok saymak yani fanatik olmak sorun yaratıyor.
Gergedan
29-12-2004, 19:22
Herkese selamlar!
Uzun süredir forumu takip ediyorum fakat bir yorum yazmamıştım şu ana kadar, artık fikirlerimle canınızı sıkmaya başlayacağım :D .
Ateizmin ne olduğuna yukarıda epeyce kişi değinmiş ve ateizmin çeşitli tanımlarından bahsedilmiş. Şimdi, inanmayanlar dinlerin ve tanrı kavramının bilgisizlikler sonucu ortaya çıktığı konusunda hemfikir ise ateizmin de dinler sonucunda ortaya çıktığı konusunda hemfikir olmalıdır.
Nasıl ki ilk çağ insanları dünyaya geldiklerinde doğaya karşı koyacakları çoğu araçtan yoksun iseler ve bunun sonucunda korkarak tanrı kavramına sığındılarsa, günümüzde de neden hala tanrı kavramı vardır, onca doğayı yönetebileceğimiz araç varken? Bence asıl cevaplanması gereken soru budur.
Dinlerin günümüzde varlıklarını hala sürdürmeleri, ister ateist olsun ister müslüman her insan üzerinde tanrı kavramının varlığı hakkında bir soru işareti bırakmaktadır. Bırakmasından da doğal bir şey yok aslında. Daha bebek yaşından itibaren dini bayramların, ibadet yerlerinin, din içerikli medya yayınlarının arasında kalan birinin bunlardan etkilenmemesi anormallik olurdu.
İşte bu durumda ateizm hakkında ''tanrıya inanmamak'' ya da ''tanrının varlığına inanmamak'' tarzı açıklamalar çok uygun değildir diye düşünüyorum. Bizler (yani ateistler) tanrı diye insanüstü bir varlığın olduğuna inanmıyoruz olay bu kadar basit. Bilimlerin hiç bir doğa dışı etkene bağlı kalmaksızın, tüm bilinmeyenleri yavaş yavaş tanıtladığı günümüzde artık tanrı kavramına gerek kalmamıştır.
Gelecekte de tanrı kavramı ortadan kalkınca ateizm kavramı da doğal olarak ortadan kalkacaktır (karşıtların ve bağlılıkların birbirini yok etme prensibi).
Gelelim tanrıya inanmanın zararları sorusuna;
Kimilerinin ağzına sakız olan düşünce özgürlüğü kavramı ne yazık ki bu tarz durumlar içinde kullanılıyor. Düşünce özgürlüğü geçmişte ortaçağ karanlığına ve o karanlığın yayıcısı kiliseye karşı savaşta ortaya çıkmıştır. Yani düşünce özgürlüğü ifadesini sahiplenecek birileri varsa bu ancak bizleriz. Bazılarının hoşgörüyle yaklaştıkları inanlar, sırf ellerindeki iktidarı kaptırmamak uğruna Brunoları, Dursunları alçakça öldürmediler mi? Lütfen şunu iyi anlayalım:
BİLGİSİZLİĞİN; GERİCİLİĞİN ÖZGÜRLÜĞÜ ASLA OLAMAZ!
Özgürlük varsa bu ilerlemenin, bilimselliğin, aydınlanmanın özgürlüğüdür. İnsanı geriye götürecek her olguya karşı savaşmak biz materyelistlerin başlıca ödevi olmalıdır. Bu özgürlük maymunlarını suratına geçmişte yaptıklarını çarpalım ki sesleri daha fazla çıkmasın, sahip oldukları fikirlerle bu dünyadan sessizce çekip gitsinler!
Evrimi savunanlar, konuyu biyoloji ilmini âlet ederek, daha doğrusu, bu ilmi istismar ederek sunduklarında, daha etkili olacaklarına inanıyorlar. Üzülerek söyleyeyim, birçoklarını bu yolla aldatmayı da başarıyorlar. Bence en önemli sebep bu,
Bu konu üzerinde hayli araştırma yaptım.
Bu evrim konusu üzerinde niçin ısrarla duruluyor?"
Kısa yoldan cevap veriyorum:
"Asıl davaları evrim olmağı için."
Ve devam ediyorum:
Eğer böyle olmasaydı, makalelerde, kitaplarında evrime de diğer teoriler kadar yer verir, ona özel bir itina göstermezlerdi.
Evrim iddiaları deneyle ispatlanmış değil ve hiçbir tecrübeye de dayanmıyor. Nitekim, evrimciler de ondan söz ederken, "kanun" yerine "teori" tabirini kullanıyorlar. Buna rağmen, bu teorinin büyük bir inat ve ısrarla savunulmasına ne anlam vereceğiz!?..
Anladığım kadarıyla, evrim savunucuları bu kâinatın sahipsiz ve insanın da başıboş olmadığına bir türlü inanmak istemiyorlar. Zira buna inandıkları taktirde mesele sadece inanç seviyesinde kalmayacak, bunu amel ve tatbikat takip edecektir. "Bu âlemin bir sahibi var ve çevremdeki her şeyi benim emrime veren de O’dur" dedikleri anda, şükür vazifesi ortaya çıkacak ve ibadet mükellefiyeti ruhta olanca gücüyle kendini hissettirecektir.
İşte evrim, bu zevkli vazifeden kaçmak isteyen asi ruhların bir oyalanma âleti.
karadenizli
06-11-2008, 00:19
arkadaş din savaşlarından söz ediyor haçlı seferleri bizi ilgilendirmez ama islama göre sadece savunma savaşı vardır münferit şeyler islamı bağlamaz şimdiiiiiiiiiiiiii:
gelelim hiçbir dine inanmayanların yani din karşıtı olanların savaşlarına
1-)hasan sabbah:kurduğu terör örgütüyle binlerce insanı öldürdü
2-)pol pot (kominist kamboç ya lideri)2 milyon kamboçyalıyı öldürdü
3-)stalin :doğrudan ve dolaylı olarak 40 milyon insanın ölümünden sorumludur
4-)lenin: 20 milyon insan
5-)abdullah öcalan :40 bin askerimizi şehit eden şerefsiz
daha ismini sayamayacağımız yüzlerce kişi
öcalanın ateist olduğuna dair ''gençliğimde allah ile olan savaşımdan galip olarak ayrıldım artık inanmıyorum''(kürdistanda halk kahramanlığı kitabından)
prometheus4517
06-11-2008, 14:43
ateizme kızan veya bazı şeyleri ateizme yıkmak isteyen karadenizli gibi arkadaşların ateizmle veya evrimle ilgili kaç tane bilimsel kitap okuduğunu ne kadar araştırma yaptığını bilmek istiyorum. isim isim tek tek. çünkü böyle birşey olmadığına dair mühim şüphelerim var.
biz nasl ki islamı önce anlayıp sonra anladığımıza karşı çıkıyorsak, siz de insan olun, önce evrimi anlayın (sizin için zor olacak) daha sonra öyle bir yetkiniz, donanımınız olmamasına rağmeni (benim size geçtiğim bir kıyak olsun) evrime karşı çıkın. eline kaç tane fosil aldın inceledin. kaç tane canlı varlık üzerinde inceleme yaptın, kaç tanesini sınıflandırdın, hepsini geçtim, bu konularda ne okudun. kaç tane biyoloji profesörü dinledin?
sen çocukluğunda beynine fısıldanan saçmalıklarla bilime kafa tutma cüretini nerden alıyorsun. basit korkularını kendi içinde yaşa. bilime kafa tutuyorsan elinde bilimsel kanıtlar olacak. yoksa boşuna ne bizim ne de kendinin nefesini tüket.
saygılarımı sunmayı da ihmal etmiyorum.
karadenizli
08-11-2008, 22:51
Sen eline binlerce fosil aldın galiba promete efendi 150 yıldır bilim olamamış bir teoriyi mi bana anlatıyorsun bak dostum hiç demagojiye gerek yok basit bir mantık yeter evrim:
işlevini kaybetmiş organların zamanla yok olacağını söyler. ama biz müslümanlar en az 1000 yıldır sünnet oluyoruz ama hiçbir çocuğumuz sünnetli doğmaz SEN SÜNNETLİ DOĞDUYSAN O BAŞKA TABİ
prometheus4517
08-11-2008, 23:27
arkadaşım karadenizli,
bari adını karadenizli yazmasaydın :) benim yok ama önyargıları olanlara hak verdiriyorsun.
ben elime binlerce fosil almadım ama en azından şunu diyebiliyorum. ulan bu bilim adamları geri zekalı mı madem allah yaratmış bitmiş işte olay daha neyi araştırıyorlar. ama işin asıl rengi öyle değil. ayrıca verdiğin örneğe de gülmekten katıldım diyemiyeceğim. espritüel bir tarafı olmaması mantıklı bir tarafı olmaması kadar doğal. neden?
çünkü: cinsel organındaki o parça gereksiz değil. sünnet olmayanlar da gayet sağlıklı. yani muhammed efendinin hüsn-ü kuruntusu. ben sünnetli doğmadım ama sünnet olmanın sana ne üstünlük sağladığını sorabilir miyim?
150 yıldır bilim olamadığı falan da yok. bir tarafından element uydurma. bilim dünyasına azıcık bak bakalım evrim varmı yok mu tartışılıyor mu?. evrim biyoloji alanında bir konudur. tartışılacak birşey varsa biyologlar tartışır. beyinleri evrimleşmemiş din adamlarına da hiçbir halt düşmez bu konuda. otursunlar bilyeleriyle oynasınlar ki görüyoruz televizyonda oynuyorlar zaten. bilimi yargılamak için önce adam olacan. ondan sonra da bilim adamı olacan. tamam mı dostum. git evrim neymiş bir oku gel. ondan sonra. okumadığn gün gibi aşikar boşuna yalan söylemeye de kalkışma.
Sen eline binlerce fosil aldın galiba promete efendi 150 yıldır bilim olamamış bir teoriyi mi bana anlatıyorsun bak dostum hiç demagojiye gerek yok basit bir mantık yeter evrim:
işlevini kaybetmiş organların zamanla yok olacağını söyler. ama biz müslümanlar en az 1000 yıldır sünnet oluyoruz ama hiçbir çocuğumuz sünnetli doğmaz SEN SÜNNETLİ DOĞDUYSAN O BAŞKA TABİ
Belki de o fazlalık parça şu an anlamlandıramadığımız ama ileri de fayda sağlayacak başka bir şeye evrilmektedir ..
Sn.Karadenizli müslümansınız ,bilirsiniz.. Kuran da sünnet olmakla ilgili bir ayet var mıdır?varsa hangisidir?bu farz mıdır?Ve neden müslümanlar kendilerine farzmış gibi sünnnet olurlar?Eğer farz ise neden Allah erkekleri ,kesilip atılması gereken defolu bir parçayla yaratmış ???Kendisini mükemmeliyetçi olarak biliyorum ben..:rolleyes:
prometheus4517
09-11-2008, 01:10
sn preach,
biz sormaktan yorulmayalım da onlarda saçmalık uydırmaktan yorulmuyor arkadaş. tanrı herşeyi düşünüyo herşey mükemmel bi erkeğin afedersin çükü bi kadının saçı ikisi sakat
birini kestiriyo
diğerini kapattırıyo
:D
sn preach,
biz sormaktan yorulmayalım da onlarda saçmalık uydırmaktan yorulmuyor arkadaş. tanrı herşeyi düşünüyo herşey mükemmel bi erkeğin afedersin çükü bi kadının saçı ikisi sakat
birini kestiriyo
diğerini kapattırıyo
:D
Denemedir onlar deneme sn. prometheus..Allahın değişik bir çalışma sistemi var,bizim aklımız ermez..Bakalım kes deyince kesecekler mi?ört deyince örtecekler mi???Bunun için yaratmıştır kesin saçları ve o fazlalık parçayı..Cennet seçme seçilme sınavı olacaz yakında.. Bilelim, öğrenelim, öğretelim lütfen:D
prometheus4517
09-11-2008, 01:55
yalnız bu işler için allahın bir milli eğitim bakanı bir ösym si falan olmalı. o zaman biz akpli olsak iyi olur. çünkü orda da torpil işliyodur. kesin.
karadenizli
09-11-2008, 02:13
belkide yle melkideyle olmaz o işler preach efendi biz müslümanla neysede yahudiler 4000 yıldır sünnet oluyor ama dediğim gibi hiçbiri sünnetli doğmuyor darvin söylediklerine kendiside inanmıyordu ama siz inanıyorsunuz
''evrim teorisi bir ilimmidir yoksa bir inançmı bu haliyle o bir inançtır çünkü DELİLLERE değil kabullere dayanmaktadır''
Karadenizli arkadaşım senın evrim anlayışına hayran kaldım o örnek nerden aklına geldi yahu gülmekten yarıldım:D:D
prometheus4517
09-11-2008, 14:41
Karadenizli arkadaş allahın sitemize gönderdiği ve bizi sınadığı bir sınav kağıdı gibi :D yaz yaz değerlendir :D
belkide yle melkideyle olmaz o işler preach efendi biz müslümanla neysede yahudiler 4000 yıldır sünnet oluyor ama dediğim gibi hiçbiri sünnetli doğmuyor darvin söylediklerine kendiside inanmıyordu ama siz inanıyorsunuz
''evrim teorisi bir ilimmidir yoksa bir inançmı bu haliyle o bir inançtır çünkü DELİLLERE değil kabullere dayanmaktadır''
size bir soru sormuştum, cevap vermemişiniz..Bu kaçıncı oldu hiç bir soruma yanıt alamıyorum..sünnet farz mıdır??Allah mükemmeliyetçiyse eğer erkekleri neden fazlalık bir parçayla yaratmıştır?..
karadenizli
11-11-2008, 03:46
Sıkıysa cevapla mantığıyla sorarsan cevap alamazsın.
Sünnet olmayan dinden çıkmaz farz falan değildir ama adı üstünde sünnettir.
O zaman sürekli neden tırnaklarımızı kesiyoruz saçlarımızı kesiyoruz bunlarda fazlalık değilmi gibi sorularda gelebilir. insanların görevleri vardır anlatabiliyomuyum öyle ezbere o fazlalık bu fazlalık diye işin içinden çıkma
Kardenizli lütfen kizmadan cevap verin
lakin unutmayin sizin verdiniz cevaplar ile kendi akillarini ölcenler var....
Sıkıysa cevapla mantığıyla sorarsan cevap alamazsın.
Sünnet olmayan dinden çıkmaz farz falan değildir ama adı üstünde sünnettir.
O zaman sürekli neden tırnaklarımızı kesiyoruz saçlarımızı kesiyoruz bunlarda fazlalık değilmi gibi sorularda gelebilir. insanların görevleri vardır anlatabiliyomuyum öyle ezbere o fazlalık bu fazlalık diye işin içinden çıkma
Ama farzlaştırılmış değil mi?sn.karadenizli..İslamda kesilmesi farz sayılan o parçanın tırnak ve saçla ne bağıntısı var yahu..Uzadıkça kesilen bir şey midir ki o..İlahi gece gece güldürdünüz beni:D..
Preach tabiri caizse sacmaliyorsunuz,
öncelikle hic bir müslüman hic birseyi FARZLASTIRMAZ....bunu kendini müslüman sananlar yapar.....allahin dininde kendisi tarafidan kesin haram kilinmayani haram saymak, en basitinden sirktir...
kalidki ne kurani kerimde nede hadislerde bir ögüt veya bir emir var, size FARZLASTIRMA hakki verilmistir diye....
madem durmaksizin, usanmaksizin arastiriyorsunuz....buyurun arastirin....
erkeklerin sünnet edilmesinin BRIT MILA ile alakasi varmidir ...varsa nedir.....
haaa eliniz degmisken, nasil olurda muhammedin teblig etmedigi birsey dinde olabilir soracak olursaniz
o coookca okuyup arastirmalar yaptigniz kitaba tekarar bir göz atin bakalim allah, peygamber araciligi ile müslümanlari neyi ögütlüyor.....
müslümanlar bunu neden uygularlar ? bir var olan gelenege sadik kalmak icin mi yoksa, allaha sirk kosmak icin mi ?
lütfen alinmayin kizmayin, bu gibi konularda kesin yazacak kadar bilgili oldugnuza göre....size sorayim dedim....
gece gece gülmek iyidir,
lakin sizin varliginzda beni cok güldürüyor...allah sizden razi olsun....;)
Preach tabiri caizse sacmaliyorsunuz,
öncelikle hic bir müslüman hic birseyi FARZLASTIRMAZ....bunu kendini müslüman sananlar yapar.....allahin dininde kendisi tarafidan kesin haram kilinmayani haram saymak, en basitinden sirktir...
kalidki ne kurani kerimde nede hadislerde bir ögüt veya bir emir var, size FARZLASTIRMA hakki verilmistir diye....
madem durmaksizin, usanmaksizin arastiriyorsunuz....buyurun arastirin....
erkeklerin sünnet edilmesinin BRIT MILA ile alakasi varmidir ...varsa nedir.....
haaa eliniz degmisken, nasil olurda muhammedin teblig etmedigi birsey dinde olabilir soracak olursaniz
o coookca okuyup arastirmalar yaptigniz kitaba tekarar bir göz atin bakalim allah, peygamber araciligi ile müslümanlari neyi ögütlüyor.....
müslümanlar bunu neden uygularlar ? bir var olan gelenege sadik kalmak icin mi yoksa, allaha sirk kosmak icin mi ?
lütfen alinmayin kizmayin, bu gibi konularda kesin yazacak kadar bilgili oldugnuza göre....size sorayim dedim....
gece gece gülmek iyidir,
lakin sizin varliginzda beni cok güldürüyor...allah sizden razi olsun....;)
Siz o sorularınızı sn.karadenizliye soracaksınız,bana değil.Bakın bende ona sormuşum,acaba ne cevap verecek diye?.Bilmediğimden ve öğrenmek istediğimden mi sormuşum acaba??:D Siz benim yazdıklarımdan o muhteşem zekanızla bunları mı anladınız?.Öyle bir sordunuz ki duyanda bana fourier serisi ile ilgili bir dönüşüm sorusu sordunuz sanacak :D Siz beni eğitene kadar gidin de müslüman arkadaşlarınızı eğitin,çünkü ben bir müslüman bile değilim.Boş ve saçma fıkhi bilgilerle zaten doğdumuz andan itibaren yoğrulmaya başlamışız .Bu acayip masal kitaplarını öğrenmek için yıllarımızı harcayana kadar pozitif bilimleri öğrenmeye harcasaydık şimdi adam olmuştuk...
Benimle uğraşacaksınz diye heder ettiniz kendinizi.. Daha fazla komik olmayın..Hadi bakalım uğurlar olsun ..
merhaba herkese
tartışmak manasaız bu konuda.tanrı diye din diye birşey yoktur.olsaydı herhalde bilirdik.ama ateistlerin de bi farkı var bu kendini dindar görenlerden.bizler herkesin fikirlerine saygılıyız;aynı saygıyı da hakediyoruz.dün yanlışlıkla bir dini-bütün siteye girdim ve orada yazılan bir yazıyı okuyunca dehşete düştüm adeta.diyor ki turan dursununda sitesi kapatıldı telekom faydalı işler yapmaya devam ediyor(herhalde diğer faydalı iş te dawkinsin sitesinin erişime kapatılması olsa gerek) bu siteler kapanmaya devam etsin ki allahın nuru üstümüze yağsın vb. türden ifadeler yer alıyordu.şimdi,böyle kişiler varolduğu sürece ve bizim erişimlerimiz engellendikçe çoğalacağız sanırım.çünkü yasaklar daima çekici gelmiştir ve gelmeye devam edecektir.ama yine de erişmeyi başaramayan arkadaşlara tavsiye:sunucu ayarlarınızı değiştiriseniz her yere de girebilirsiniz.telekom benim adıma karar veremez ve beni engelleyemez. ATEİZMDE çareler tükenmez!!!!
o arkadas da biraz daha bilgi alırsa aramızda :)
ateizm hakkındaki en büyük yanılgının ALLAHU teala inancı ile ilgisi olduğunu düşünmekteyim. ALLAHU tealanın zatını kavramanın verasında bir husus önemlidir ve elzemdir.
birincisi ve ilmen de açık olduğu üzere bu dünyanın zahiri hayatının devamı güneştir. fotosentezden tutun, suyun devridaimi radyo dalgaları elektrik alanları gibi her türlü materyal dünyadaki yaşamın kaynağıdır.
bu nedenle bu dünyanın bir şekilde esbabı nedir diye sorulunca bu soru cevabsız değildir. bu dünyanın müsebibi güneştir denir. güneş olmazsa hayat atmosfer ses hiçbir şey olmazdı.
toplam anlamda bu ALLAHU teala inancı da değildir. bu güneşe olan imandır. bu nedenle ateizm bir yaratıcı yok demek yerine sebebimiz yok demek zorunda bırakılmıştı.
esasen HZ.İBRAHİM aleyhisselatu vesselamın güneşe yönelmesi ve batan şey rab teala olamaz demesi de bu bakımdan anlamlıdır. evet bir sebeb vardır ve bu sebeb yaratıcı olamaz demek ise imanın aranması olmalıdır.
kısaca ateizm ALLAHU tealayı değil güneşin varlığını sorgulamaktadır. bu sorgunun esasen gerekip gerekmemesi ise yaratılışın içerisinde bilinmediği beyan edilen cin melek arş kursü gibi kavramları ortaya çıkarmayla doğru orantılı olarak anlam kazanacaktır.
zulkar,arapça yoğun ve okumayı güçleştirici süslü cümlelerle yazınca sevapmı kazanıyorsun kardeşim ?
elimizdeki kanitlar kadar konusalim,herkes hurdür düsünebilir.ama biraz bizi ikna etsin.
kemal123
22-10-2011, 21:17
Sürekli dinlerin çelişkilerinden kitapların peygamberlerin hatalarını buldugunuzu düşünüyorsunuz.Hep bizim olan inancı siz eleştiriyorsunuz.Bu seferde ben sorayım siz cevaplayın . buraya döktürün bakalım arkadaşlar.Cevaplarınızı bekliyorum.
dinleri ve kitapları geçelim.İnsanın yaratılışınıda evrime bağladınız onada tamam.İlk canlının cansız maddeden evrimleşerek komplex bi yapıya yani insana dönüştüğüde tamam.Dünyanın gazların sıkışması sonucunda patlayarak oluştugu da tamam.Benim aklımın almadıgı şu
1-Bu gazlar nasıl oluştu? kendi kendine yoktanmı varoldu.Üstelik tek bir madde değildiki patlamıştır.Gazların sıkışması sonucu derler.Çeşitliliği nerden gelmektedir.
2-pozitif bilime göre hiçbirşey yoktan varolamayacagına göre peki bu zaten varolan nasıl varolmuştur.
3- Nerede var oldu.Sonuçta bu bir madde ise bu maddeninde varlıgının bir mekanı olması gerekir.Maddenin varlıgının sonucunda başka şelerinde aynı anda varolması gerekmezmi.Mekan gibi.
4-Eğer kendi kendine varolduyysa varolmasını gerektircek bi karar yada sebep olması gerekmezmi. varolmasını gerektirecek sebep yada karar neye aittir.Sepep kendi kendine oluştu ise o kendi neydir.
yokken varolma kararını veren zaten varolması gerekmezmi
peki bende sana çok basit bir soru sorayım sevgili kemal, yumurta mı tavuktan çıkar tavuk mu yumurtadan?
neden bu soruyu sorduğuma gelince, o kadar absürd bir soru sormuşsun ki, bilinmeyeni (astro fizikçilerin dahi şuan bilmedikleri ) bilgiyi bizlerden bekliyorsun. patlama öncesi halen bir sır ama unutma bugünün b ilinenleri de geçmişin sırlarıydı
peki hiçbirşey yoktan varolamıyorsa allah nasıl var oldu?
kemal123
22-10-2011, 21:37
Yani bu sırrı ilerde bilebileceğiz diyorsunuz.Olabilir belki o gazların nasıl oluştuğunuda bileceğiz ama o zamanda o bildiğimiz şeylerin sorusu akla gelecektir.Çunki biliniyorsa onu bildirecek bi durum olacaktır ve bende o durumu soracagım.Gazı oluşturan atıyorum xalfa*898 frekanslarıysa o zamanda onu sorarım.İnsanlar birzamanlar dunyanın şeklini düşündü sonra anlaşıldıki yuvarlak.Nerede oldugu düşündü ve anlaşıldıki uzayda yörüngede hernerdeyse işte.Gazlardan meydana geldiğini savundu.Ama bitmedi o gaz neyden geldi cevabını öğrenirsek ve devamında yukarda attıgım xbilmem ne dalgası nasıl oluştu sorusunuda cevaplayabilirsek yani sıfırdan başlangıcı yoktan varolmayı bilim anlatırsa bende inancımı yitireceğim söz
astrofizikçilerin bilemediği soruyada absurt diyosan haklısın ama inandığın değerlerin soruları bunlar.Benimde sorularım var ama ben cevabını bekleyeceğim günü biliyorum ve alacağım.
sevgili kemal, sen astro fizik okuyup araştırdın mı, hiç? biraz araştırmanı ve bu konu hakkında biraz dahi olsa bilgilenerek kafandaki bazı soru işaretlerinin hiç değilse bir kısmının gidermeni tavsiye ederim.
kemal123
22-10-2011, 21:55
Tavsiyen için teşekkürler.Ben en fazla 30 sene daha yaşarım sanırım yukardaki sorulara cevap alamam o yüzden takmıyorum.Bir yaratıcının varoldugu düşüncesi yukardakilerden daha anlamlı geliyo o yüzden takmıyom.En fazla taktıgım john lockea ada istediği cevapları verecekmi vermeyecekmi.Dharma giriimcilerine ne oldu.sait ölecekmi
Tavsiyen için teşekkürler.Ben en fazla 30 sene daha yaşarım sanırım yukardaki sorulara cevap alamam o yüzden takmıyorum.Bir yaratıcının varoldugu düşüncesi yukardakilerden daha anlamlı geliyo o yüzden takmıyom.En fazla taktıgım john lockea ada istediği cevapları verecekmi vermeyecekmi.Dharma giriimcilerine ne oldu.sait ölecekmi
:D bence sen onları bırak perşembe akşamları kanal d de fatmagülün suçu ne dizisini izle ve fatmagülün suçunu bulmaya çalış. maksadım seni kırmak değil ama yazdıklarından ancak bu aklıma geldi.
Ilerleyen bolumdeki "Allah'i kim yaratti" konusunu iceren mesajlar asagidaki linke tasinmistir.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=24338