PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah was here

güneşinzaptıyakın
16-10-2009, 14:00
Cebrail saygı ve korku ile taht odasına girdi;

- Sayın Allah, insanoğlu internet diye bir şey icat etti…
- Biliyorum ben Allahım!...
- Ona şüphem yok sayın haşmetmahap, bu alemde TD diye bir site oluşmuş, sizin yüce varlığınız aleyhine propaganda yaparmış…
- Biliyorum ben Allahım… Onlarda daha portakal bile değilken ben biliyordum.
- Sayın yüce alicenaphazretleri, bu kafirleri çarpmıyacakmısınız?
- Daha iyi bir planım var merak etme sen.

Cebrail eğilerek geri geri salondan çıktı. Akşam üstü Allah’ın kendisini çağırması ile telaşla taht odasına koştu;

- Gel Cebrail, bak yarına kadar bütün TD üyeleri bana inanacak göreceksin.
- Hikmetinize sual olmaz ama ne yaptınız?
- Çorum’un bir dağ köyüne gidip, ordaki bir keçi’nin kıçına ‘’Allah’’ yazdım yarın bütün gazeteler, TV’ler ve elbette internet bu olaydan söz edecek.
- Efenim çok dahiyane olmuş.
Ertesi gün beklenildiği gibi tüm tabloid gazeteler ve magazin yazarları olaydan bahsetti, dinci tayfa ise nerdeyse köyü ablukaya almış, şirk olmasa keçiye tapacaklar, internette fotoğrafları dolaşıyordu keçi’nin, forum sitelerinde kıyasıya bir yazışma temposu oldu.

- Cebrail nasıl TD’ciler imana geldimi git bir bak!...
- Sayın ulu Allah’ım, siz sorarsınız diye buraya gelirken baktım, içlerinde bir kişi bile kaele almamış durumu.
- Biliyordum zaten ben inanmıyacaklarını. Onlar daha mesir macunu bile değilken ben biliyordum bu olacakları. Birden akıllarının almayacağı bilgiyi onlara verirsem del olur dolanırlar diye yavaş yavaş yapayım dedimdi.
- Sayın aklından şüphe edilmez yüce fikriyat sahibi efenim, keşke daha kalabalık bir yere mesaj bıraksaydınız…
- Saçmalama Cebrail devir iletişim devri, mekan ve zaman kavramları ortadan kalktı artık, bak aklıma ne geldi böyle deyince.

O anda Türkiye’de 3G telefonu olanların ekranlarında ‘’Allah’’ yazısı belirdi birden, sevis sağlayıcı şirketlerin arıza hatları kilitlendi akabinde, akşamına tartışma proğramlarında mahalle baskısı varmı diye tartışıldı.

- Gel Cebrail gel, bu akşam gene eylem yapıcam beni burada bekle.
- Emredersiniz hızından hesap sorulmaz efenim.

Birkaç saat sonra Allah dönmüştü;

- Cebrail bu sefer bir kadının göbeğine ‘’Allah’’ yazdım kesin inanırlar artık.
- Efenim haberlerde söylediler biraz önce, bir kadın göbeğinde ‘’Allah’’ yazdığı için ülkücü bir kabadayının adamları tarafından öldürülmüş, bu aynı kadın olmasın?
- Elbette aynı kadın Cebrail, ben böyle olacağını biliyordum özellikle o kadının göbeğine yazdım, onlar daha fındık ağacında sürgün iken biliyordum.
- Yaptıklarından hesap sorulmaz efenim, bence daha radikal bir şeyler yapmak lazım.
- Yarın görürsün radikali sen.

Ertesi gün İstanbul’da Gazi mahallesinde duvarlara ‘’Allah’’ yazan birisinin mahalleli tarafından linç edilmek istenirken polisler tarafından kurtarıldığı haberleri gazetelerin üçüncü sayfalarında yer aldı. Sonra ki gün Antep’te bir çocuğun sırtına ‘’Allah’’ yazmak isteyen bir kişi tutuklandı ama nezaretten firar etti, olayın arkasında ‘’Ergenekon’’ olduğu yazıldı bazı gazetelerde. Bazı gazeteler zaten bu haberlerin hiç birini yazmamıştı.

- Böyle olmayacak Cebrail, en iyisi ben bir peygamber göndereyim bu TD’ye. Sen git felanca’ya gece rüyasında tırstırmadan duruma anlat artık.
- Hayalinden sorgu olmayan efenim emredersiniz.

Ertesi gün sabah;

- Nasıl? Felan peygamber durumu anladımı iyice?
- Emrettiğiniz gibi yaptım efenim.
- Aç bakalım şu siteyi neler olmuş görelim.

Site’yi açtıklarında ana başlık olarak iri punto’larla şunlar yazılıydı: ‘’sitemize üye bir meczup, ulusalcılar tarafından siteye girerken dış mihraklı bir hain zannedilerek feci şekilde dövülmüştür.’’ Alt satırda ise meczubun sözleri vardı: ‘’imana gelin cehennemde şüphesiz ki size azabın en büyüğü vardır, bana inananlara ise yat,kat, araba ne isterseniz artık!...’’

O akşam bütün TD üyelerinin evlerinin duvarlarında ‘’Allah’’ yazıldığı görüldü, toplu olarak savcılığa dilekçe verdiler. Ertesi gün Afyon’da bir ineğin üstünde ‘’Allah’’ yazısı, bir başka gün bir karpuzun üstünde ‘’Allah’’ yazısı derken her yer ‘’Allah’’ yazıları ile doldu.

- Ben bunların inanmayacaklarını daha onlar gazozda uyku hapı iken biliyordum, sen en iyisi irisinden birkaç ton daha Sibirya kömürü siparişi ver, bunların bazılarının vadesi yaklaştı.

Cebrail emri ikiletmedi hemen taht salonundan çıktı.

matillda
16-10-2009, 14:28
http://www.youtube.com/watch?v=xAhw3M6K2n8&feature=player_embedded

cebo (cebrail) ve pek bir sayin allah isbasina ;)

matillda
16-10-2009, 14:32
sanat- edebiyat alaninda bu baslik biraz ilginc olmus gerci
allah ve cebo isbirligini sanatsal ele alis mi desek?
saygilar
;)

güneşinzaptıyakın
16-10-2009, 14:40
sanat- edebiyat alaninda bu baslik biraz ilginc olmus gerci
allah ve cebo isbirligini sanatsal ele alis mi desek?
saygilar
;)
Sanatın kalıplara dökülüp sınırlandırılmasına ben şahsen karşıyım, küçük bir mizahi denemenin hak etmediği bir ilgiyle daha farklı algılanan mecralarda yer almasına gönlüm elvermediği gibi sanatsal bakış açımda karşı çıkar.

bilmukabele hürmetler...