PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ALLAH NEDEN BIZLERI YARATTI.

15-11-2004, 19:40
1.Sorum cok basit.
Allah neden bizleri yaratti.Gercekten cok merak ettigim bir soru.

2.Bizi yaratan Allah degilse biz neden durduk yerde varolduk?

3.Bigbang''dan once ne vardi.

4.Dik ucgende hipotenusun uzunlugunu hesaplamamizi saglayan formule neden pisagor teoremi diyoruz?Yoksa bu formul yanlis olabilirmi?

Yorumlarinizi ictenlikle bekliyorum.

SAYGILAR.

Ebu Leheb
16-11-2004, 16:59
1. soruna cevap:
dinliler icin tanri bizleri kole olarak yaratmistir. sabah aksam ona tapalim, ondan korkalim diyeyaratildigimiz icin biz tanrinin oyuncaklariyiz tanri bizle oynuyor.

dogru cevap ise tanri yoktur ve yaratilmadik. cunku hicbisey yoktan var edilemez.

2. soruna cevap:
bizi tanri yaratmadigina gore nasil var olduk? bir kere madde ve evren hep vardi yani kimse yaratmadi.nasil tanri hep vardi kimse yaratmadi diyorsunuz ben de evren hep vardi kimse yaratmadi diyorum. diger bi soru da tanriyi kim yaratti?cevap:insan.

dunyanin olusumu:
dunya bir ates topuyken yavas yavas sogudu ve dis kesim kabuklasti. ancak icerdeki sicak magma volkanlarla disari cikti. patlamalar oldu. bu patlamalar dumanlari olusturdu dumanlar da bulutlari...

bu bulutlar yagmuru ve suyu olusturdu..zaten su=hayat..suyun oldugu yerde hayat vardir.tek hucreliler ve cok hucreli canillar yuz milyonlarca suren bir evrimin sonucu olustu..

genis bir aciklama yapma imkanim olmadigi icin ozetle yazdim.

3. soruna cevap:
bir kere bigbang henuz kanitlanmis bir teori degil.ancak kanitlanmis sayarsak patlama oncesi maddenin yine ezeli olarak var oldugu sonucuna varabiliriz.

4. sorunun konuyla ve forumla bir alakasi yok, bir matemetik hocasina danis derim. :D

16-11-2004, 21:59
Çok basit bir soru daha.
Eğer Allah varsa Onun yaratma sıfatına sahip olması evreni yaratması için yeterli sebep değil midir?

haci
17-11-2004, 00:46
Allah’ın varlığını kabul eden için gerisi kolaydır.
Allah’a inanan her şeye inanır.

18-11-2004, 17:25
Pisagor teoremini neden sordum?

Pisagor teoremi ile yapilan butun hesaplar dogru cikar.Teknolojinin hizla ilerledigi cagimizda bilim dallarinin bir cogunun yapi tasi pisagor teorimidir.Buraya kadar kimsenin itiraz edecegini sanmiyorum.

Neden "pisagor teoremi"?Neden "pisagor kanunu" degil?Cunki bilim ispati yapilmamis seyleri 100% kabul etmez.Pisagor teoreminin ispatini bilen varsa aciklasin lutfen.

Gelelim diger teorilere.Bigbang teorisi,evrim teorisi,kuantum teorisi gibi bir cok teoriler gunumuz teknolojisinde kullanilmayan,hic bir ise yaramayan ve merakli birkac bilim adaminin arastirmalarindan oteye gecmeyen ve ispati yapilmamis bir kac gorusten ibarettir.

Lutfen bilim adamlarinin dogruluguna emin olduklari halde kanun diyemedikleri pisagor teoreminin yaninda kendisini bilimsel kabul eden arkadaslarimiz ispati yapilmamis yanlis olma ihtimali dogru olma ihtimalinden daha fazla olan teorileri ispatlanmis gibi gostermesinler :) .

Yorumlarinizi bekliyorum.
SAYGILARIMLA.

burkay
25-09-2005, 12:38
allaha inanmayanda heseye inanir...

malatyalı
07-04-2010, 02:03
10 soruda benden ozaman 1. BU ÖLENLER NERE GİTTİ 2.BİZLER NERE GİDİYORUZ 3. GİDEN NEDEN GELMİYOR 4. BİR SUSAN NEDEN KONUŞMUYOR 5. YAŞIN KAÇ 6. ZAMAN NEDEN HİÇ DURMUYO 7.ALLAH cc MADEM YOK NEDEN ÖLMEKTEN KORKUYORLAR 8.ÖLEN NEDEN DÖNÜP HABER VERMİYO 9.ALLAH cc varsa inanmayanları sonsuza kadar zebanilerin elinde cehennemdemi bırakacak 10.İNANIP ÖMRÜNÜ NEVSİYLE VE ŞEYTANLA SAVAŞANLARA ALLAH cc varsa cenetmi verecek

vartor
07-04-2010, 02:21
1-Bu olenler, dogmadan onceki yerlerine gittiler.
2-geldigimiz yere..
3- elinden gelse gelecek ama hiclikten elini sallaya sallaya gelemezsin:)
4-Nefes almayan nasil konussun ki? konusma havanin ses tellerimiz ve dudak dil vasitasiyla yonlendirilmesi sonucu oldugunu ogretmediler mi?
5- Sana ne!
6-senin icin duracak, hic merak etme.:)
7- Olmekten kim korkuyor? Allah var diyenler degil mi?
8- Kapilari ustune kapatip, elime de anahtar vermediklerinden olabilir mi?
9-onu da var diyen dusunsun.
10- Inamaya gerek yok, insan sevgisi yeter cennet gibi bir hayat yasamaya...Kimsenin bise vermesine gerek yok kardesim.

troyya
07-04-2010, 02:45
1. soruna cevap:
dinliler icin tanri bizleri kole olarak yaratmistir. sabah aksam ona tapalim, ondan korkalim diyeyaratildigimiz icin biz tanrinin oyuncaklariyiz tanri bizle oynuyor.

dogru cevap ise tanri yoktur ve yaratilmadik. cunku hicbisey yoktan var edilemez.

2. soruna cevap:
bizi tanri yaratmadigina gore nasil var olduk? bir kere madde ve evren hep vardi yani kimse yaratmadi.nasil tanri hep vardi kimse yaratmadi diyorsunuz ben de evren hep vardi kimse yaratmadi diyorum. diger bi soru da tanriyi kim yaratti?cevap:insan.

dunyanin olusumu:
dunya bir ates topuyken yavas yavas sogudu ve dis kesim kabuklasti. ancak icerdeki sicak magma volkanlarla disari cikti. patlamalar oldu. bu patlamalar dumanlari olusturdu dumanlar da bulutlari...

bu bulutlar yagmuru ve suyu olusturdu..zaten su=hayat..suyun oldugu yerde hayat vardir.tek hucreliler ve cok hucreli canillar yuz milyonlarca suren bir evrimin sonucu olustu..

genis bir aciklama yapma imkanim olmadigi icin ozetle yazdim.

3. soruna cevap:
bir kere bigbang henuz kanitlanmis bir teori degil.ancak kanitlanmis sayarsak patlama oncesi maddenin yine ezeli olarak var oldugu sonucuna varabiliriz.

4. sorunun konuyla ve forumla bir alakasi yok, bir matemetik hocasina danis derim. :D

1.sorun yanlıs ki digerlerini okuyalım sayın ebu lehep...:) hiç bir şey yoktan var edilemez...sen varmıydın ki...:):)

hakkaten ciddi misin sen ateist olmakla..yani bu celiskili sözlerle ateist olunmaz ya sayın ebu lehep...tumturaksız dusunulmeden yazılmıs...gereksiz bir ton laf...ne demek yoktan var edilmez...

big bung oncesinde senin var oldugunu kim ispatlamıs...

AhbAp
07-04-2010, 03:28
hiç bir şey yoktan var edilemez...sen varmıydın ki...:):)

big bung oncesinde senin var oldugunu kim ispatlamıs...

Hiçbir şey yoktan var edilemez ise, Allah nasıl oluşmuştur? "Sen varmıydın ki?" sorusu, "Seni yaratan olmasaydı, sen de olmazdın" demektir. O halde Allah'ı kim yarattı?

İkincisi, "big bang" öncesi Allah'ın var olduğunu kim ispatlamış?

troyya
07-04-2010, 13:27
Hiçbir şey yoktan var edilemez ise, Allah nasıl oluşmuştur? "Sen varmıydın ki?" sorusu, "Seni yaratan olmasaydı, sen de olmazdın" demektir. O halde Allah'ı kim yarattı?

İkincisi, "big bang" öncesi Allah'ın var olduğunu kim ispatlamış?

yanlıs bir soru sayın ahbap...

o zaman insanı kim yarattı ?

Allah degil baskası de ve ispatla ki..İnsanı Allah yaratmamıs olsun ?

nihilist
07-04-2010, 13:45
big bangi bu arakadaşlar ne zannediyor hala anlamış değilim.
büyük patlama sıfır kütle ve sıfır hacim demek değildir.
kütle miktarı değişmemiştir.
değişen hacimdir teoriye göre.
yani sıkışık sıcak ve şu an evrenin ağırlığına eşit ağırlıkta, ancak mesela bir portakal büyüklüğündeki maddenin patlayarak saçılmasını iafede eder bing-bang teorisi.
bu teori idealistler tarafından her zaman yaptıkları gibi saptırılarak yanlış bir zihinsel bakış üretilmek isteniyor.

nihilist
07-04-2010, 13:46
sen insanı allahın yarattığını ispatlasana troya.
insan yaratılmadı, evrildi.
bilim bunu ispatlıyor.
sen allahı nasıl ispatlıyorsun.

müşkülpesent
07-04-2010, 14:03
yanlıs bir soru sayın ahbap...

o zaman insanı kim yarattı ?

Allah degil baskası de ve ispatla ki..İnsanı Allah yaratmamıs olsun ?

"O zaman insanı kim yarattı" demişsiniz.. Biz insanın bir kere birisi tarafından yaratıldığına inanmıyoruz ki Allah'a karşılık başka bir yaratıcı öne sürelim. Siz bir ateistin, " İnsanı Allah yaratmadı ama şu yarattı" diye gösterdiği başka bir yaratıcı iddiasına şahit oldunuz mu ki, bir de bunu ileriye görürerek ispatlayın diyebiliyorsunuz.. İddia etmediğimiz bir şeyin neden ispatında bulunalım.

"Allah değil başkası yarattı diyorsanız ispatlayın" diyorsunuz. Bu sözlerden, eğer bir yaratıcı varsa bunun ispatlaması mümkündür anlamı çıkıyor. O halde böyle bir iddiada bulunan tek adres siz olduğunuza göre, bu sorunun size sorulması gerekiyor: Siz Allah'ın varlığını ispatlayabildiniz mı?

troyya
07-04-2010, 14:38
sen insanı allahın yarattığını ispatlasana troya.
insan yaratılmadı, evrildi.
bilim bunu ispatlıyor.
sen allahı nasıl ispatlıyorsun.

:) devrildi gibi bir şey oldu bu sayın anarchist ....sen nasıl evrildigini anlat ben sana Allahı anlatayım..eğer sen evrildigini ( bilimsel teori ya sonucta ) ispatla...

zaten Allah yoktur o zaman..ispatlamama gerek kalmayacak...buyur anarchist bilim neyi ispatlamıs anlat bakalım...

yalnız bir istiramım var senden nacizane

http://troyya-evrimyalani.blogspot.com/2007/09/aminoasitler-tesadfen-olumaz.html

ispatın suradakileri curutsun ki ...bende evrildigine inanayım...:) yoksa ne anlatsan boş yani..:)

nihilist
07-04-2010, 14:46
bak sen şu işe.
evrimyalanı demişsin ama verdiğin linkte ,evrimle ilgili değil anlatılanlar.
önce evrim ile kendini yeniden üretebilen ilk canlı tek hücrelinin varoluşu arasındaki farkı öğreneceksin bay troya.mesela buna ilişkin abiyogenez teorisi var.
evrim, bir canlının genetik varyasyonlar oluşturarak , bu varyosyonların birikmesi ile başka bir türü nasıl ürettiğini anlatır.
öğrenmek istersen evrim gerçeğini izah eden onlarca site ve bilim adamı var.
hiç inceledin mi.
yoksa evrim yalanı türünden yutman için hazırlanmış demogojik haplardan mı yutup geldin.
mesela evrim teorisinde sana ters gelen bir tek şey söylesene.
ordan burdan yuttuğun hapları bize yutturmaya kalkma.
biliyorsan evrimi tartışalım.
mesela biz yaratılış savsatasını biliyoruz.
sen evrim gerçeği hakkında neler biliyorsun.

troyya
07-04-2010, 14:50
bak sen şu işe.
evrimyalanı demişsin ama verdiğin linkte ,evrimle ilgili değil anlatılanlar.
önce evrim ile kendini yeniden üretebilen ilk canlı tek hücrelinin varoluşu arasındaki farkı öğreneceksin bay troya.mesela buna ilişkin abiyogenez teorisi var.
evrim, bir canlının genetik varyasyonlar oluşturarak , bu varyosyonların birikmesi ile başka bir türü nasıl ürettiğini anlatır.
öğrenmek istersen evrim gerçeğini izah eden onlarca site ve bilim adamı var.
hiç inceledin mi.
yoksa evrim yalanı türünden yutman için hazırlanmış demogojik haplardan mı yutup geldin.
mesela evrim teorisinde sana ters gelen bir tek şey söylesene.
ordan burdan yuttuğun hapları bize yutturmaya kalkma.
biliyorsan evrimi tartışalım.
mesela biz yaratılış savsatasını biliyoruz.
sen evrim gerçeği hakkında neler biliyorsun.

anarchist kusura bakma ama tamamen laf salatası yapıyorsun :) ben biyoloji mezunuyum..evrimin ne demek oldugunu senden daha iyi biliyorum...içinde yetiştigim ortamı bana anlatma...

evrimle ilgili degil diyorsun yani bloga oyle mi...:) curut o zaman siteyi...buyur hodri meydan sana...

bende sana evrimin aldatış oldugunu sayan ( harun yahya haric ) 10 larca ingilizce site yapıstırırım...

ister misin ? o zaman kuru gurultu yapmıyacaz ve biliyorsak tartıscaz degil mi sayın anarchist...

nihilist
07-04-2010, 14:59
kardeşim senin mezun olduğun biyoloji sana evrimle abiyogenezin farkını öğretemiyorsa ben ne yapayım.
evrimi mi yoksa abiyogenezi mi tartışmak istiyorsun.karar ver.
senin üç kuruşluk hap sitelerinin hergün onlarcasını çürütüyor bilim.
bir tanesini nmerak edip okudun mu.
evrimin aldatış olduğundan bahsediyorsun da nasılını gösteremeyen yine sensin, kuru gürültü yapan bu durumda sen oluyorsun aslanım.
hadi evrimin ne olduğunu benden daha iyi bildiğini göster bakalım bekliyorum.

troyya
07-04-2010, 15:08
o kadar blog linki verdim sana yuhhh artık anarchist :) bu kadar mı kör olur bir insan...okusana ordaki yazıları

http://troyya-evrimyalani.blogspot.com/2007/09/evrime-eletirel-ynden-sorular.html

al abiyogenez dedigin bu senin...

http://www.youtube.com/watch?v=HLI7t1h_VdA

al buda aldatmacası...:) daha ne diyim yaa...tonla bulurum sana evrimin aldatmacasını... sahte sahte fosil yapıp insanlara kakalayan bir bilim adamlarını gelip savunma bana burda..avukatı mısın onların...bilim adamları dogru diyorsun...

nihilist
07-04-2010, 15:20
bana bak yuhlu muhlu konuşma .
ilk verdiğin link evrimi anlatmıyor.
protein sentezini anlatıyor.
bari deki pardon yanlış link vermişim.
zeytinyağı ayaklarına yatma.
sahte fosil veren bilim adamlarını ifşa edenlerde yine evrimcilerdir.
doğru fosilleri ne yapacaksın.
sahte fosillere sığınıp inkar mı edeceksin.
yaptığın bundan ibaret.

Makrow
11-04-2010, 17:52
Hipotenus'u bilim bas aktoru yapmanızın nedenı nedır?
kullandıgınız mecraaları soyleyın barı de ona gore deger bıcelım.. sordum cunku quantumu bıgbangı felan gereksız varsaymıssınız. elbettekı buna ne cevap verılır bılemem ama bana bırazcık gereksız bır ıtham gıbı geldı:)fazla sıradısı! (ıyımser yanım)

quantum'la bıraz daha fazla ılgılenın sevgılı dostum.. hatta ılk basta kutlenın korunumundan felan baslayın,sonra gorelılıge sıcrayın,teorının kanıtlanma asamalarına felanda bakın,mutlaka quantum'u gorursunuz:)

nasıl kı teorıler ortaya atılırken termodınamıge uygunluk sartı aranıyorsa sızın hıpotenusun yada bıgbang falan fılanda aynı sekılde onem arz etmekte..

mantıgı cok basıttır- bılım varolan bır bılgı uzerıne ınsaa edılır.
bu bılgının adı da yasadır kı yasalar %100 dogrular demek degıldır! yasalar sadece referans kavramlardır,bılımde kı tek mutlak dogru kavramı ılah kavramıdır kı bunu da sız allah dıye evırmeyın, allah yada ozel herhangı bırsey degıl genel ılah kavramıdır,putlar da dahıl :)

Tanrı bızı neden yarattı.. Tanrı adem ıle havvayı neden yarattı? ademı yarattı adem yalnız kaldı havvayı yarattı.. secdeye oturttu, yasak koydu..
tabı havva yasagı deldı- adem ıse allah askını unutup havva askını tercıh ettı ıkısı bırlıkte cennetten kovuldular.. zırvalıklarını bır yana atmayıp bakarsak tanrı ınsanları degıl adem ve havvayı yarattıgı an kendıne duyulan askı ve baglılıgı sınama gırısımlerıne gırmıs..soruları sorarken cehenneme yaklasıyorsunuz:) tanrı sızı yargılayacak;)

Sayın Troyya,
Bıyolojı okumus olmanız dahası mezun olmus olmanız sızın zaten evrımı anlayabılecegınız anlamınada gelmıyor..bunlar ınanc meselesı..
mantık meselesı olsaydı sızde colın gıbı davranmazdınız vesselam..hatta sacmalar,hawkıng gıbı davranır ama yınede sapla samanı! karıstırmazdınız.

Ekleme: Muhtemelen cocukluk hayalınız astronot olmaktı ama zorlugunu gorunce vazgectınız ve yınede sayısala bu sayede gecıp eldekı cektıgınız puan tıbba felanda yetmeyınce dedınız kı ben bıyolojı okuyayım.bu puanla daha ıyısı yok tarzında..

Bıyolojı okumus bır ılım ınsanı yada ınancı tasıyan zat olarak henuz; somut ve soyut seylerı bırbırıyle karıstırmamanız gerektıgını dahı ogrenememıssınız kı bıze bıyolojı okudugunuz laflarını nıye yazdınız..

yazmasanız kısısel gorus derdım amma velakın yazmıssınız cehalet demek lazım buna:)

Bır de lınk atmıs sevgılı Anarchıst'e okuyun dıyede onermede bulunmussunuz..

her etkı beraberınde Tepkıyıde getırır fızık yasalarından onermenıze karsılık gıdın soyut ve somut kavramları karıstırmayacagınızı-enazından bılımsel herhangı bır unvan ıle bunu yapamayacagınızı gosterır onermeyı sızde bır zahmet,bılıme olan sahte,gosterıs meraklısı askınız yuzunden enazından arastırınız.

Bıgbang yoktan varolmamıstır, evren durduk yere olmuyor demektır aslında bu..cunku Evren olusmadan once yıne madde vardı..madde devasa sıcak bır atom'un sogumasıyla patlamasıyla evrenın temellerını atmıstır.
Ve zaten Yukarı da da tanrı kavramını sorduysanız Yok oldugu da acıktır!

Tanrı olabılmesı ıcın canlı gerekır cunku Canlıların korku gudulerı sıgınma ıhtıyacı hıssetmıstır. Bunun ıcın referans olarak gunese atese ısıga tapma vs vs arastırmalarına gıdersenız enazından mantık dahılınde oldugunu..bunun dısında yazılı kaynak olmadıkca(m.ö3500) Tanrıyla ılgılı herhangı bır sahıp olunamayuacagı kesın olmakla bırlıkte,varsayımlarında kanıt olmadıgını hatırlatırım

Saygılarımla