Orijinalini görmek için tıklayınız : Cehennem = Hinnom Vadisi
Cehennem kelimesinin kökeni Ýbranicedir. Ýbraniler "gihinnom" derler buna. Anlamý "Hinnom vadisi"dir.
Hinnom vadisi çok eski çaðlarda, Kudüs yakýnlarýnda bulunan bir vadinin adýdýr. Bu vadiye o dönemlerde cesetler atýlýr, bazý insanlar çocuklarýný bu vadide keserek, inandýklarý tanrýya adarlarmýþ. Cesetleri yakmak için ateþler yakýlýrmýþ.
Ýþte cehennem kavramý buradan doðmuþ ve yayýlmýþtýr. Sonradan semavi dinler tarafýndan anlamý dejenere edilmiþ ve sanal bir cehennem kavramý oluþturulmuþtur.
oncelikle;oyle bir kavramin oldugun dan haberim veya bilgim olmadigi icin bir yorum yapmayacagim fakat,soyle bir sorum olacak;
yahudiler doneminde,o alana atilan cesetlerin ve yakilan ateslerin olusturdugu bu ortam,gercekte butun ilahi dinlerde var olan CEHENNEM inancindan alinarak soylenmis olmasin?Yani demek istedigim,once cehennemin var olduguna inanilmis sonra,o vadi bir cehenneme benzetilmistir.
fenerbahcede maclarinda avrupalilara "welcome to hell" yani "cehenneme hosgeldiniz" diyor.yuz yil sonra birileri gelse ve cehennem yoktu,fenerbahce diye bir takimin avrupalilara slogani idi deseler ve maclarda kanli bicakli dovusler savaslar oluyor diye, sonradan boyle bir sanal cehennem inanci olusturulmus deseler ne olurdu acaba?
ikinci husus,bazi arkadaslar bir konu bitmeden diger bir konu aciyorlar,anlamiyorum bunlara verilen cevaplari kabul ediyorlarmi etmiyorlarmi,ne oluyor bunlar,konular karisiyor hangisine cevap verecegimizi sasirdik.Takibi zor oluyor,zaten zamanimiz kisitli,isimiz gucumuz var.umarim arkadaslar anlayisli karsilarlar.
dindar_37
21-06-2005, 20:21
düþünelim mesela elimizi ufak bi þey yaktýðýnda nasýl canýmýz acýyor nasýl ciyakliyoruz ama cehhennemde bunun milyarlarca katý sýcak var ve siz yanacaksýnýz gelin iman edin Allah tövbe edenleri sever ....
dindar_37,
Cehennem ateþi, Muhammedin diðer dinlerden alýp kopyaladýðý bir þeydir. Amacý insanlarý korkutarak kendine inandýrmak idi. Bunda bir hayli de baþarýlý olmuþtur. Gördüðün gibi Muhammedden 1400 yýl sonra sen bile bu kandýrmacaya kanýyorsun.
Cehennem kelimesi Ýbranice kökenlidir. Ýbraniler gihonnom derler. Anlamý: hinnom vadisidir (gi=vadi, hinnom=kudüs yakýnlarýnda çok eski çaðlardaki bir vadinin özel adý) Musa'dan da önceki eski çaðlarda hinnom vadisine cesetler atýlýr ve yakýlýrmýþ. Bazý insanlar ilk doðan çocuðunu bu vadide kurban edermiþ. Cesetlerin yakýlmasý nedeniyle hinnom vadisi, ölüm ve ateþin simgesi olmuþ.
Gihonnom, arapçaya cehennem olarak geçmiþtir. Yani allaha özgü bir kelime deðildir. Ýslama özgü olmadýðý gibi, yahudiliðe özgü bile deðildir. Artýk uyanýn, 1400 yýllýk bu kandýrmacadan kurtulun.
dindar_37
22-06-2005, 19:26
HZ.Muhammed(s.a.v.) den öncede Allah Ýnsanlara Kaç tane din göndermiþtir bunlarýn hepsimi ayný yalaný söylüyor hepside ayný þekilde ayný Allah'ýn tek olduðu söylüyorlar ve bunlarýn birbirlerinden hiç haberleri olmadýðýný düþünerek söylersek..Allah tek'die ve ona inanmayanýn sonu ..................................................
8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Sofist filozof Keoslu Kritias'a (isadan önce 5 yy) göre Din insanlari ahlak ve dürüstlüge yaklastirmak yada imrendirmek icin uydurulmutur.Düsünce tarihinde Din üzerine üretilen bir cok konuda Kritiasin fikirleri örnek alinmistir.Tek Tanrici dinler felsefi düsünceye ortacagda egemen oldu.Dinleri evrimci bir bakis acisi ile aciklamaya yönelik ilk girisim Giambattista Vico dan ( 1668-1774) geldi.Viconun düsüncesine göre eski yunan dini önce tabiatin,sonra insanin kontrolünde kalan güclerin (ates,su),sonrasinda kurumlarin (evlenmek) kutsallastirildigi ce sonrasindada kutsallarin insanlastirildigi asamalardan gecmistir.Ayni zamanlarda David Hume adli deneyci düsünüre görede (1711-1776) insanlar baslangicta anlayamadiklari dogal gücleri antropomorfizm acikladilar.Bazi olaylari Tanrilarin öfkesi kabul edip kurbanlar vererek yatistirmaya yönelik tapinma bicimleri zamanla yerini tek ve sonsuz bir Yaraticiya birakmisti.Aydinlanma döneminde Voltaire (1694-1778) ve Deniþ Diderot (1713-84) görede cok Tanriciligi rahipler yaratmisti.Bugün geldigimiz noktada Dünyada 3000 Din,6000 mezhep, 12000 tarikat oldugu varsayilmaktadir.Dinler bugün iki kisim olarak
1-Semavi Dinler Musevilik,Hiristyan,Islamiyet
2.Beseri Dinler Totemizm,Budizm,Brahmanizm olarak örnek verilebilir.
Antropomorfizm nedir?
Yunanca kökenli bir terim. “Anhtropos” (insan) sözcüðünün “morphe” (biçim) sözcüðüyle birleþmesiyle türetilmiþtir. Terim sonuna aldýðý “-ism” eki nedeniyle Türkçe’ye “insanbiçim-cilik” olarak çevrilmektedir.
Bu öðreti de ilkin teoloji (Ýlahiyat) alanýnda karþýmýza çýkmaktadýr: Tanrýnýn ya da tanrýlarýn insani özellikler taþýmasý; insanýn bilinç, niyet, duygu, irade ve duyumuna benzer niteliklere sahip olduðu inancý.
Bir felsefe tutumu olarak bakýldýktaysa antropomorfizm, “insanýn kendindeki güçleri sübjektif bir açýdan varlýða, tabiata aksettirmesi (protejer etmesi) kendi güçlerini veya benzerlerini varlýkta, tabiatta aramasý þeklinde görünmektedir.” (Varlýk ve Oluþ, H.Z.Ülken, A.Ü.Ýlahiyat Fak. Der. 1968 119-120 )
SAYGILAR
dindar_37
allah muhammed'den önce hiç bir din göndermemiþtir, gönderemezdi.
araplarýn ilahý olan allah son þeklini muhammed'in kafasýnda alan bir hayali kahramandýr. týpký superman, keloðlan, alaaddin, noel baba vb gibi.
Senin cehennem korkun ile masallardaki devlerden, ejderhalardan ve cadýlardan korkma arasýnda bir fark yok. Bunlar ile ancak çoçuklar kandýrýlabilinir.
1400 yýl geçti siz müslümanlar hala büyüyüp, korkularýnýzdan kurtulamadýðýnýz.
yahu cehenneme þöyle sosis,sucuk, tavuk görürelim de kýzartma yapalým, ateþi meþhurmuþ...
Ýnsanýn korktuðu bir þeyi sevmesi mümkünmüdür.
O halde neden insanlarý ALLAH la korkutarak sevgiden uzak korku merkezli bir felsefeyi benimsiyorsunuz anlamak mümkün degil.
Ben sizin yerinize olsam Ýnsanlara Allahý sevdirirdim belki o zaman humanist ve akýlcý bir yol bulabilirsiniz
Dindar 37 diyelim ki herkes sizin istediðiniz
gibi iman etti.O zaman Allah cehenneme kimi gönderecek.
Bildiðiniz gibi Allah cehennemi doldurmak için and içmiþtir.
Ayrýca imansýz da olsa kimseye zararý olmayan biri
cehenneme gidecek de Allah için öldüren adam kesen
ya da Rusya'daki çeçen eylemindeki gibi çocuklarý katledenler
cennete mi gidecek
Allahýnýz neden cehennemi doldurmaya ant içmiþ?
Baybars neden and içtiðini bilmiyorum ama ayetlerde var.Turan Dursun'un kitaplarýný okuyanlar bilir.Ayette Allah cehenneme soruyor doldunmu diye o da cevap veriyor dah yer var.Baþka bir ayette de andolsunki cehennemi insanlarla doldurucaz diyor.
Yenerick
23-06-2005, 01:16
önünüze iki tabak yemek koysam kýrmýzý ve mavi tabaklarda ve desemki kýrmýzý tabaktakini yersen seni dövücem , yer misiniz?
cehennem mevzuda bunun gibi hem dinde özgürlük var deyip hemde yanacaksýnýýýýýz die ortalara düþmenin alemi yok hadi psikolojik cehennem (vicdan) deseniz neyse... acýyorum sizlere... hiç deilse zehrinizi çocuklardan esirgyin
Saygýlarýmla...
Ben neden diye sormuþtum, azcýkkafanýzý çalýþtýtýn azýcýk...
Merhametli denilen tanrý bunu yapar mý?
Yahu Baybars sen de azýcýk kafaný çalýþtýrsan benim allah için merhametli
demediðimi daha doðrusu senin fikrinde olduðumu anlarsýn.Allahýn merhameti falan yok önce insanlarýn gönüllerini islama kapatýyor sonra
inkar ettiler diye cehenneme yolluyor.Bunlar kurandaki ayetlerde var.Ben
uydurmuyorum.Ýslam inancýna göre cehenneme gidecek olanlar da bu allahýn yarattýklarý peki kardeþim o kadar uðraþýp cehennemi yaratacaðýna
çok sevdiðini iddia ettiðin gariban insanlarýn içine iman yerleþtirseydin de
herkes cennetlik olsaydý ya.
Cihadery
27-06-2005, 14:52
Þüphesiz Allah merhametlileri en merhametlisi ve adaletlilerin en adaletlisidir..Cennet ve cehennem olmasaydý ;
Ebubekir-i Sýddýk Ve Ebu-Cehil Laneti arasýndaki fark ne olacaktý?
iyilik ve kötülük yapanýn sonu ne olacaktý?
Ýyilik ve kötülük yapanýn da sonu ayný olacaktýr Cihadery. Ýlk anda kabul etmesi oldukça güç ama öyle. Bu nedenden dolayý iyiliðe ve kötülüðe karþý tavrýmýzý bu dünyada net þekilde koymamýz ve hiçbirþekilde ertelemememiz gerekiyor.
DÝNDAR 37'YE SORMAK ÝSTÝYORUM TANRI BENÝM HABERÝM OLAMADAN BENÝ YARATIYOR VE SONRA TANRI BENÝM KADERÝMÝ ÇÝZÝYOR;ÇÝZÝYOR AMA ALMIÞ OLDUÐUM KARARLARDAN BENÝ SORUMLU TUTUYOR VE BU SORUMLULUÐUMDAN DOLAYI TANRI BENÝ ANT ÝÇEREK CEHENNEMLE TEHDÝT EDÝYOR YAHU KARDEÞÝM HADÝ 600'LÜ YILLARDA ÇOBANDIN AMELEYDÝN ÝNANDIN ÞÝMDÝ 2000'LÝ YILLARDASIN BÖYLE BÝR TANRININ OLABÝLECEÐÝNE HALA ÝNANIYORMUSUN YANÝ HAYRET EDÝYORUM SÝZE
aslanerkam
27-06-2005, 20:35
Allah isteseydi seni bir odun olarak da yaratýrdý aynen þimdiki gibi hiçbirþey diyemezdin o þüphesiz herþeyin sahibi Eðer biri gelse ben sana 1 milyon vercem kardeþine 1 milyar vercem dese bana niye yok dermisin adam vriyo sana ne isterse hiçvermez Allah istediði gibi daðýtýyor ama eðer sen daðýttýðýný ii yolda kullanmazsan o kendin zararda çýkarsýn
diyosanki kaderimi o yazýyo yanlýþlardan ben suçlanýyorum: Allah istediðini yapar isterse seni yaratýr cehenneme atar
ama sen ona sýðýnýrsan acizliðinden ötürü o sana herzaaman yardým eder
diyosanki: o nasýl merhametli niye beni yakýyor: hiç var olmamak hiçlik gibi kavramlarý düþünemiyoruz(ne kadar aciz olduðumuz belli)sen bir hiç deðilsen nasýl birþey ollursan ol þükretmek zorundasýn çünkü varsýn olmamak tan kurtulmuþsun varsan istersen çok zengin ol istersen fakir ol ister odun ol ister insan ol þükretmen gerek çünkü en azýndan birþeysin
Ben biþey olmak istemiyom yok olmak istiyom diyosan: öyle bir þansýn yok intihar etmek yok olmak deðildir Allah bize bir imtihan yapmak istiyor ve istediði herþey olur. NOT: Allaha istemek fiilini yakýþtýramayýz çünkü o herþeyin sahibi ama kullanacak kelime bulamadým
Yenerick
28-06-2005, 02:35
aslanerkam yürüttüðnü mantýk tek kelimeyle iðrenç yani ne biliym caný istiyo yaratýyo caný istiyo yakýyo ama olan bana oluyo sen nasýl hala k.çýna tekme yemiþ köpekler gibi peþinden koþuyosun saol saol tekmeyi bastýn ama en azýndan varým þükürler olsun biraz daha vur... sana biþey söyliim dostum eðer bizi izlemeyide býrakmadýysa aptallýðýnýza katýla katýla gülüyodur yüzsüzlüðünüze ve onursuzluðunuza... ne diiim ben olsam bende gülerdim ama ben þunu anladým her þeyden sonra bizim yaratýlmamýzýn tek sebebini can sýkýntýsý olarak görüyosun ya da aþkýn(her þeyi aþkýn o açýdan) egosunu tatmin etmek için...
Saygýlarýmla
Cihadery
28-06-2005, 11:31
- Ýþ baþýna geçti mi yeryüzünde bozgunculuk çýkarmak, ekini ve nesli helak etmek için koþar. Allah ise bozgunculuðu sevmez. (Bakara 205)
===
Allah insanlara akýul vermiþtir..Ve bu aklý kullanmak ise insana düþmüþtür..Ýnsanoðlu neyin doðru neyin yanlýþ olduðunu ayýrt edebilme özelliðine sahiptir..Ama sizler bunu anlayamadýðýnýz ya da anlamak istemediðiniz [ çünkü eðlenceleriniz ve nefsiniz buna müsade etmez] için size iðrenç ve yalan olarak geliyor...
Cihadery
28-06-2005, 11:31
- Ýþ baþýna geçti mi yeryüzünde bozgunculuk çýkarmak, ekini ve nesli helak etmek için koþar. Allah ise bozgunculuðu sevmez. (Bakara 205)
===
Allah insanlara akýul vermiþtir..Ve bu aklý kullanmak ise insana düþmüþtür..Ýnsanoðlu neyin doðru neyin yanlýþ olduðunu ayýrt edebilme özelliðine sahiptir..Ama sizler bunu anlayamadýðýnýz ya da anlamak istemediðiniz [ çünkü eðlenceleriniz ve nefsiniz buna müsade etmez] için size iðrenç ve yalan olarak geliyor...Yani sizi yargýsýz olarak kimse cennete veya cehenneme atmaz..
Ey 37 numarayla fiþlenmiþ asalak ateþ vardýr elini ateþe sokarsan tabii ki canýn yanar ama cehennem var mý onu ispat edebilirmisin
cennet nedir biliyormusun bir baba çocuðuna der ki eðer okul boyunca derslerine çalýþýr sýnýfý geçersen sana bisiklet alýrým demektir.
cehennem nedir biliyormusun okul boyunca derslerine çalýþmaz sýnýfta kalýrsan sana bisiklet almam yaz boyunca eve kapatýrým demektir.
böyle bir babanýn çocuk yetiþtirme tarzýný benimsiyormusun iþte kafanýzda yarattýðýnýz tanrý böyle kötü bir baba
Cihadery
28-06-2005, 12:21
Eðer size bu yoldan gidersen mükafat alacaksýn..sonsuza kadar mutlu yaþayacaksýn..Ama eðer diðer yoldan gidersen uçurum var...ve aþaðý düþüp öleceksin ..geri dönüþün olmayacak...
deseler hangi yolu seçersiniz?
+Melih dinsizi..
yaptýðýn benzetme yanlýþtýr...
Þüphesiz Allah merhametlilerin en merhametlisidir..Allah seni yakmaz..Sen kendini yakarsýn..Allah sana akýl vermiþtir..Aklý kullanacaðýna böyle salak iþler yapma peþindesiniz..3-5 günlük dnya için ebedi hayttan vazgeçmiþsiniz...O aklý kullanma yolunu býrakmýþ uçurum yolunu tercih etmiþsiniz..ve þimdi de neden bizi yakacak diyorsunuz..
CHADERY TANRI KARÞIMA ÇIKSA BÝR ELÝMDE MUTLAK GERÇEKLER DÝÐER ELÝMDE DE SENÝ MUTLAK GERÇEKLERE GÖTÜRECEK BELGELER VAR "DESE HANGÝSÝNÝ SEÇERSÝN.
dindar_37
28-06-2005, 18:28
ya sizin hiç kafanýz çalýþmýyo bir iðnenin bile ustasý varken nasýl olurda bu dünya sahipsiz olur nasýl olurda kendi kendine oluþmuþ olur sizin mantýðýnýzla ben buraya GERÝ ZAKALI TURAN DURSUN yazsam kim yazdý býu yaýyý ben yazmadým kendi kendi yazýldý diebilirmiyim diyemem
1.sayfadada birisi demiþ siz korktuðunu kiþi svermisiniz o sizi korkutarak sevdiriyor die o zman mesela babamýzý örnek alalým ondan korkarsýnýz ama aslýnda seviyosunuzdýur ama sizin köhne zihinleriniz bu misalleri anlýyacak kabiliyete sahip diil
Materyalist
20-10-2005, 00:37
Bu soruyu inançlý arkadaþlara (Daha doðrusu islami açýdan inançlý arkadaþlara) soruyorum.
Ayeti ve sure numarasýný bilmiyorum ama kuraný okurken gördüðüme eminim. Allah neden "cehennemi cinlerle ve insanlarla dolduracaðýma dair benden söz çýkmýþtýr" demiþtir. Kime, neden söz vermiþtir? Ýnanýn bir türlü anlayamadým bu olayý.
Materyalist kardeþim allah teala sana sahip olduðun tüm maddi ve manevi varlýklarýný vermiþtir. Buna raðmen nankör insan oðlu rabbine þükretmek yerine allaha isyaný tercih etmiþ ve þeytanýn fýsýltýlarýný dinlemiþtir. hz ademin yasak elmayý yemesiyle birlikte baþlayan hayat adlý sýnav bize bildirilene göre birçoklarýmýzýn cehenneme gitmesiyle sonuçlanacaktýr. burada kuran-ý kerimde dikkat çekilmek istenen unsur hayat sýnavýnýn oldukça zor olduðu ve hassasiyet göstermek gerektiði þeklindedir.
umarým bir gün sen de islamý anlarsýn, cahil adam
Materyalist
21-10-2005, 16:57
Bana hikaye anlatma. Allah kime söz vermiþ? Neden söz vermiþ? Cehenneme mi söz vermiþ?
güzel soru, bilmiyorum:) onu aspartam kardeþe soracan. Abi bak zamanýn varsa kýyamet ve ahiret kitabýný oku imamý gazalinin, þimdi internette de yayýnlýyorlarmýþ. hakikat yayýn evinden. beni dinden o kitap çýkarmýþtý.
Materyalist
21-10-2005, 17:38
Sevgili usrenin. Yazýlarýný okuyorum ve beðeniyorum. Zaten yukarýda yazdýðým "bana hikaye anlatma" lafýda dini bütün arkadaþlaraydý. Gazaliye gelince. O mongolun tekidir. Üniversitede saçmalýklarýný mecburen biraz okumuþtuk. Bir insan ancak o kadar saçmalayabilir. Okurken miðdeme kýramplar girerdi. Onun için kesinlikle onun saçmalýklarýný okumak adýna zamanýmý vermem. Ýyi bilirim ben geberik gaz-aliyi
neyse yeni bir site buldum islamýn yanlýþlýklarýný anlatýyor, ingilizce, kýsa ve öz bir site bu bizim "bunlarý biliyor muydunuz?" kýsmý gibi. onlarý çevirecem bugün yarýn.Gerçi site hristiyanlýk yanlýsý ama olsun dini dine kýrdýrmak iyidir. olm öldürecekler len bizi
USRENIN KORKMA SENI KIMSE ÖLDÜREMEZ ... SEN KÖTÜ BIRSEY YAPMIYORSUNKI INSANLAR SENIN YAZDIKLARINA GÜLÜYORLAR BU YÜZDEN SAKIN OL TELASLANMA ... BEN SÜREKLI GÜLÜYORUM SENIN CEVPLARINA ... :D
Secde Suresi, 13. ayet: "Biz dilesek, elbette herkeze hidayetini verirdik. Fakat "Cehennemi hem cinlerden hem insanlardan bir kýsmýyla dolduracaðým" diye benden kesin söz çýkmýþtýr."
Ayette böyle buyuruluyor.
Ýnsanlar, kendi iradeleriyle iyi ya da kötü yolu seçerek cennete ya da cehenneme gidecekler. Allah, kötü insanlarý cehenneme koyacaðýný Kur'an'ýn pek çok yerinde söylüyor. Ýþte bu cehenneme koyulacak insan ve cinlerle cehennemin dolacaðý söyleniyor. Günahkarlarýn Cehenneme koyulacaðýna dair Allah'tan söz çýktýðý ifade ediliyor. Cehennem bu günahkar insanlarla dolacak. Eðer Allah isteseydi, tüm insanlar ve cinler inançlý olurdu, ki o zaman imtihanýn bir anlamý olmazdý.
Bence ayet gayet açýk ve Kur'an'ýn diðer ayetleriyle tutarlý.
Materyalist
22-10-2005, 03:40
Bülent þu anda elimde Kuranýn diyanet iþlerinden çýkmýþ 1979 baskýsý var. Secde suresini açtým ve 13. ayetinde aynen þöyle yazýyor. "Biz dilesek, herkese hidayet verirdik, fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracaðýma dair benden söz çýkmýþtýr" diyor. Þimdi bu ne demek? Bu söz kime verilmiþ? Eðer allah kendi kendine vermiþse, biraz tuhaf bir allah olmuyor mu bu? Demek ki allah yaratacaðý insanlara sinirlenmiþ. Onlarýn günahkar olacaklarýný önceden görünce, kýzmýþ ve "Siz gününüzü görürsünüz. Cehennemi sizinle dolduracaðýma söz veriyorum" demiþ. Kimlerinde günahkar olacaðý belli. Peki ama niye halâ bunlarý denemek için dünyaya postalýyor? Direk doldurup iþi bitirse ya?
Yoksa bu sözü cehenneme mi vermiþ? Veya baþka bir þeye mi vermiþ?
abi bozma çocuðun mantýk anlayýþýný bence de gayet tutarlý bir anlayýþ
materyalist,
Allah, günahkarlarý cehenneme göndereceðinme dair benden söz çýkmýþtýr diyor. Dikkat et, Cehennemin kontenjanýný doldurmak için günahkar olup olmadýðýna bakmadan insanlarý cehenneme týkacaðým demiyor. Kur'an'ýn þiirsel anlatýmýný keyfine göre yorumlayamazsýn.
Allah, "Allah olmanýn" bir gereði olarak, yarattýðý insanlarýn yaþamlarý boyunca iyi mi kötü mü olacaklarýný biliyor; bilmemesi Allah'ta eksiklik olduðu anlamýna gelir ki bu çeliþki olur, öyle deðil mi? Böyle bir çeliþkiye de, sizin gibi fesatçýlar balýklama atlarlar.
Ýslam'ýn sýnav mantýðý, kiþilerin kendi hatalarýna bizzat þahit olmalarýný ve ahirette cennete veya cehenneme gitme nedenimizi itiraz edemeyecek þekilde anlamamýzý saðlar.
Allah seni hiç dünyaya getirmeden direkt olarak cehenneme gönderseydi (ki senin dünyada neler yapacaðýný bildiði için cehenneme ya da cennete gideceðini de biliyor) sen kendine yaþama fýrsatý, dolayýsýyla iyi þeyler fýrsatý tanýnmadan neden cehenneme gönderildiðini düþünmez miydin?
Bir de, cehennemle ilgili anlatýmlarýn da tartýþýlmasý gerekiyor. Kur'an'ýn þiirsel ve edebi sanatlarla süslenmiþ ayetlerini, Allah'ýn sýfatlarýyla uyumlu bir þekilde yorumlamak lazým. Affedici olduðunu Kur'an'da onlarca kez ifade eden Allah'ýn, günahkarlarý da affedip (belki de cezalarýný çektikten sonra) cennetine koyacaðýný da düþünmek gerekiyor. Nitekim, Yaþar Nuri Öztürk "Kuranda cennet ve cehennem ile ilgili olarak geçen tüm söylemler semboliktir. Bunlara “müteþabih” denir. Ancak bir hesap ve cezanýn olacaðý kesindir." diye bir yorum yapmýþ.
Allah'ýn affediciliði ve þefkatinden þüpheniz olmasýn.
Bana hikaye anlatma. Allah kime söz vermiþ? Neden söz vermiþ? Cehenneme mi söz vermiþ?
Al-Lat o sözü bana verdi.
:D
Materyalist
23-10-2005, 00:09
Hah! Ýþte tamam. Sözü kime verdiðini bulduk. Sniper'e vermiþ. :D
Soruya cevap verdik, ciddi bir tepki gelmedi.
Kýsaca tekrar edersek.
Allah o sözü insanlara veriyor. Kötülük yaparsanýz cehenneme gideceksiniz diyor. Allah olmanýn sonucu olarak da, yarattýðý insanlarýn cennete mi cehenneme mi gideceklerini (yani, cehenneme gitmelerine neden olacak þeyler yapýp yapmayacaklarýný) önceden biliyor. Bunu bilmesine raðmen insanlarý yaptýklarý kötülüklere bizzat þahit olmalarý için dünyaya gönderiyor. Yani diyor ki, ben istesem hepinize hidayet veririm, ama biliyorum ki bir kýsmýnýz günahkar olacak ve o günahkarlarý cehenneme koyacaðýma dair benden söz çýktý; ben istesem bu günahkar olacaðýný bildiklerime de hidayet veririm.
Umarým bu sefer anlaþýlmýþtýr.
bülent kardeþ býrak allah aþkýna ya, bir bak yazdýðýna çok saçma.
yok önceden herþeyi biliyomuþ sonra kendiniz þahit olun diye göndermiþ, bir de destekleme olarak hani cehenneme gidecekleri de sonradan cennete koyarým belki demiþ, abi bir otur düþün ya.
içinizdeki boþluðu doldurmanýn bir çok yolu var, býrak þu geri kafalýlýklarý.
usrenin,
ateist bazý forumcular, bu ayetin tutarsýz olduðunu iddia ederek bu konuyu açmýþlar ben de bu ayette bir tutarsýzlýk olmadýðýný, ayetin manasýnýn Kur'an'ýn diðer ayetleriyle ve islamýn temel mantýðýyla tutarlý olduðunu yazdým. Mesele bundan ibaret. Gerisi imanla ilgili.
Materyalist
23-10-2005, 04:25
Þimdi istersen biraz anlaþalým bülent kardeþ. Bütün her þeyi yaratan allah deðil mi? Evet. Daha yaratmadan neyin ne olacaðýný biliyor deðil mi? evet. Daha hiç bir þeyi yaratmadan, yaratýlanlarýn ne yapacaklarýný biliyordu deðil mi? evet. Muhammedi iyi, isayý iyi, musayý iyi yaratýp ta, beni kötü olarak yaratan o deðil mi? Bu ne biçim allah ki, hem kötü yaratýyor, hem de sen kötüsün diye ceza veriyor? Sen kendin diyorsun "istese kötülere hidayet verir" diye. Bana niye hidayet vermiyor? Ben ona inanmadýðým için mi? Peki niye beni inançsýz yarattý? Her þeye gücü yeten allahýn, beni iyi yapmaya gücü yetmedi mi? Benim böyle olma mý kendi istemedi mi? Yoksa istemedi de, elinden bir þey mi gelmedi? Yoksa o güçsüz bir allah mý?
Elinde 100 tane bilgisayar var farzet. 90 tanesinin hard diskine suyu boþaltýp, "eðer bozulursanýz yemin ediyorum, çöplüðü bilgisayarlarla dolduracaðým" diyorsun. Nasýl? Ýyi mi?
Materyalist, ya yazdýklarýmý okumuyorsun, ya da anladýðýn halde direniyorsun.
3. kez yazýyorum.
Seni kötü olarak yaratmadý. Seni, iyi ya da kötü olmayý seçecek bir yapýda yarattý.
Sonra, kötü olanlarý cehenneme göndereceðini bize söyledi (ondan söz çýktý).
Bazýlarý iyiyi, sen ise kötü olaný seçtin; senin gibi kötüyü seçenler (Allah'ýn verdiði söze göre) cehenneme gidecek (yani cehennem onlarla dolacak).
Ama ÝSTESEYDÝ seni iyi yaratýr, ya da sonradan seni iyi yapardý (bunu yapamýyorsa Allah Alah olur muydu?). Ama, sýnav mantýðý gereði seni serbest býraktý.
Bana neden mi hidayet vermiyor diyorsun. Sana milyarlarca delil göndermiþ. Kendine ve dünyaya þöyle bir bak. Kalp gözün çapaklanmýþ, onu temizlemeye çalýþ. Salt maddeci gözle bakma dünyaya. Sevgiyi, þefkati fizik kurallarýyla, matematikle açýklayabilir misin? Alemin oluþum mekanizmasýný yaratan Allah, onun içine insanoðluna ibret olsun diye iþaretler koymuþtur. Ama, sen Allah'ýn varlýðýný matematik formülle ifade etmek istiyorsun. Böyle bir þey olur mu? Sen bu delilleri elinin tersiyle itiyorsun. BÜYÜK DELÝLLERÝ görmezlikten gelip, dindeki küçük tartýþma konularýný BÜYÜK DELÝLLERÝN KARÞISINA KOYUYOR ve bunu ateistliðinin gerekçesi olarak sunuyorsun. Bu yaptýðýn bilimsel deðil.
Anlaþýldý mý?
Bulent kardeþim.
Seni kötü olarak yaratmadý. Seni, iyi ya da kötü olmayý seçecek bir yapýda yarattý.
Sonra, kötü olanlarý cehenneme göndereceðini bize söyledi (ondan söz çýktý).
Bazýlarý iyiyi, sen ise kötü olaný seçtin; senin gibi kötüyü seçenler (Allah'ýn verdiði söze göre) cehenneme gidecek (yani cehennem onlarla dolacak).
Ama ÝSTESEYDÝ seni iyi yaratýr, ya da sonradan seni iyi yapardý (bunu yapamýyorsa Allah Alah olur muydu?). Ama, sýnav mantýðý gereði seni serbest býraktý.
demiþsin.
Bana göre burada bir mantýk hatasý var gibi, sanki Allah bildiði cevabý tekrar arýyor gibi.Benim iyi veye kötüden hangisini seçeceðimi zaten biliyor cehennemlik olup olmadýðýmý da biliyor,kaderimi nasýl seçeceðim de malumu ben doðmadan benim cehenneme mi cennete mi gideceðimi de biliyor (bilmiyor de bakalým) o zaman bu ne demek Allah bana cennette yer ayýrýyor ben davranýþlarýmla onu yanýltýyor cehennemlik oluyorum sizce bu mümkünmü Allah kandýrýlabilir mi.
sýnavýn sonucunu biliyorsan ders çalýþmaya gerek varmý?
Kani kardeþim, daha önce yazdýðým mesajlarý da oku.
Sorduðun sorunun cevabý var onlarda.
Özeti þu:
Ýslam'daki sýnav mantýðý bunun cevabý. Bizim, yaptýðýmýz hatalara KENDÝMÝZÝN þahit olmasý istenmiþ. Niye mi istenmiþ. Kardeþim, o da yaratýcýnýn keyfi. Ne yani, hesap mý soralým þimdi! Eðer din varsa, ilah varsa (ki bazý imansýzlar buna inanýyor) ilah'a hesap sorulur mu? Kural bu. Oyunun kuralý. Kuralý koyan da ilah. Yani Allah. Bizim haltlar yiyeceðimizi biliyor ve buna raðmen bizi dünyaya gönderiyor. Biz, yaptýðýmýz iyi ve kötü þeylere KENDÝMÝZ ÞAHÝT OLUYORUZ ve öbür alemde de yaptýðýmýz kötü ve iyi iþlere göre bizi cezalandýrýyor ya da ödüllendiriyor. Olay bu. Bunun neresinde mantýk hatasý var.
Tuzbaykucbars
23-10-2005, 16:43
Bülent þu anda elimde Kuranýn diyanet iþlerinden çýkmýþ 1979 baskýsý var. Secde suresini açtým ve 13. ayetinde aynen þöyle yazýyor. "Biz dilesek, herkese hidayet verirdik, fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracaðýma dair benden söz çýkmýþtýr" diyor. Þimdi bu ne demek? Bu söz kime verilmiþ? Eðer allah kendi kendine vermiþse, biraz tuhaf bir allah olmuyor mu bu? Demek ki allah yaratacaðý insanlara sinirlenmiþ. Onlarýn günahkar olacaklarýný önceden görünce, kýzmýþ ve "Siz gününüzü görürsünüz. Cehennemi sizinle dolduracaðýma söz veriyorum" demiþ. Kimlerinde günahkar olacaðý belli. Peki ama niye halâ bunlarý denemek için dünyaya postalýyor? Direk doldurup iþi bitirse ya?
Yoksa bu sözü cehenneme mi vermiþ? Veya baþka bir þeye mi vermiþ?
Cok güzel bir analiz yapmissin. Neye benziyor biliyormusun, bir robot ürettin kendi kendine bakabilecek ve senin istegin programda calisacak ama programini durmadan uygulamayacagini bildigin icin simdiden tehditler yagdiriyorsun ulan robot seni yakacagima kendi kendime söz veriyorum. Robot bazen üreticisine inanir bazen süphe eder ama robot kusku icinde calisir. Ey üretici sana tevbe eder en son verisiyonun olan kitabin kurana inanirim icindekileri sacma bulsam bile. gibisine.
Üreten gercekten bir piskopat hem üretiyor hem yakip yikmaya karar veriyor. yahu bu kadar sapik tanri olurmu yahu. smile99
Materyalist
23-10-2005, 17:28
Bülent kardeþim. anlaþýldý. Sen bunu halledemeyeceksin. Boþver. Ben senin yazýlarýný okuyorum okumasýna da, sen halâ burnunun doðrusuna gidiyorsun. Allah niye bizim yaptýklarýmýza kendimizin þahit olmasýný istediði için bizi sýnava tutsun ki? Bizden korkusu mu var? Ne yani! biz kendimizin yaptýklarýna þahit olmazsak, allaha ne yapabiliriz ki? Ne biçim bir allah bu yaaaa? Hem her þeyi biliyor, hem de insanlardan korktuðu için, "bel ki bana inanmazlar. En iyisi yaptýklarýna kendilerini þahit tutayým" diyor. Hayatým da böyle bir mantýksýzlýk görmedim. Sen istersen cevap verme. Zaten verdiklerinde hep ayný ve benzer þeyler söylüyorsun. Sen benim bilgisayar örneðini açýkla. Tabi açýklayabilirsen.
Materyalist, gerekli açýklamayý yaptýðýmý düþünüyorum.
Son söylediklerin ise çok mantýksýz.
Allah neden bizi sýnav yapýyor diyorsun. Cevap: Öyle istediði için yapýyor. Bunun baþka açýklamasý var mý? Eðer, mecbur olduðu için yapýyorsa zaten Allah Allah olmaz ki! Zira, Allah hiç bir þeye mecbur deðil. Senin söylediðin gibi, Allah'ýn bizi sýnav yapmasýna bir neden bulacak olsaydýk, yani Allah'ýn ihtiyaç duyduðu için bizi yarattýðýný ve sýnav yaptýðýný ispatlasaydýk, otomatikman Allahýn yokluðunu ya da eksikliðini ispat etmiþ olurduk.
Eðer Allah var ise (ki biz olduðuna inanýyoruz), ona ait olan bazý bilgileri senin ve benim bilmem imkansýzdýr. Bu durum din kavramýnýn bilimle çakýþmayan alanýdýr. Ýþte sizin sorununuz burada. Din kavramýnýn alaný ile bilimin alanýný yüzde yüz çakýþtýrmaya çalýþmak. Bilim dediðimiz þey tabiatý anlama gayreti ve anlayabildiklerimizdir. Allah ise, tabiatý meydana getirendir. Yaradaný, yaradýlmýþlarýn masaya yatýrýp analiz etmesi mümkün deðildir. Bu anlama gayreti belirli bir sýnýr içerisinde olur ve biz burada bunu yapýyoruz.
BÝR ZAMANLAR TURAN DURSUN'UN DÝN BU KÝTAPLARINDA ÝNSANLARI DÝNSÝZ ETMEK ÝÇÝN KULLANDIÐI BÝR AYET.BÝR ZAMANLAR ATEÝSTKEN BENÝMDE ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTÝÐÝM BÝR AYET.ALLAH KORUSUN.
ALLAH C.C KULU ÝLE KALBÝ ARASINA GÝRER DÝYOR KURAN.BU NE DEMEK?ALLAH BÝZÝ BÝZDEN ÝYÝ BÝLÝYOR DEMEK.AMELLERÝMÝZÝN ALTINDAKÝLERÝ NÝYETLERÝ, KENDÝMÝZDEN KAÇIÇLARI KENDÝMÝZÝ ALDATIÞLARIMIZI HATTA BÝLÝNÇALTIMIZI...
ÝÞTE O ALLAHTIR KÝ SÝNELERÝN ÖZÜNÜ BÝLENDÝR DER KURAN.
ALLAH BÝR ALÝMDÝR VE MUHÝTTÝR.ÝLMÝ ÝLE HERÞEYÝ ÇEPEÇCEVRE KUÞATMIÞTIR.ONUN ÝÇÝN GEÇMÝÞ VE GELECEK ZAMAN YOKTUR.HERÞEYÝN SEBEB VE SONUÇLARINI BÝLÝR.
ÝNSAN ÝÇÝNSE KENDÝ ÝRADESÝNE DAYALI OLARAK, VERECEÐÝ KARARLARIN SEBEB VE SONUÇLARINI BÝLÝR.
ÝÞTE BU AYETTE KIYAMETE KADAR SÜRECEK OLAN BÝR TEHDÝT VARDIR.AYET ''KIYAMETE KADAR BENÝ ÝNKAR EDENLERÝ CEHENNEME ATACAÐIM.''MANASINDADIR.ÝÞTE O ÝLMÝN SAHÝBÝ ALLAH BURDA SÝZÝN BÝZÝMLE YAZIÞIP KENDÝSÝNÝ ÝNKAR EDECEÐÝNÝZÝ GÖRMÜÞTÜR BÝLMÝÞTÝR.TEHDÝTDE ÝÞTE BU DURUM ÝFADE EDÝLMEKTEDÝR.
Materyalist
25-10-2005, 16:30
Ýyi de mmx. zaten beni bu þekilde yaratan, inançsýz olarak yaratan, inanmamý istemeyen, dilediðine hidayet veren, "eðer biz engel olmasaydýk, az daha sende onlara meyledecektin" diyerek muhammedi kötülükten alýkoyan, ayný allah deðil mi? Her þeyin nasýl olmasýný istiyorsa öyle yaratmýþ? Ýstediðine, istediði kadar vermiþ. Benim bir suçum yok.
Bana da iman vermemiþ. Ben ne yapayým. Hýýýýýý? :D
Ýþte Ateizmin sorunu bu!ANLAMAK ÝSTEMÝYOR. YADA ÝSTEDÝÐÝ ÞEKÝLDE ANLIYOR!
Madde açýklayayým.
1-Allah seni kafir olarak yaratmadý.Kuraný kerimde insanlarýn yaptýklarýndan dolayý sorumlu tutulacaklarýný ve Allah'ýn insanlara asla ve asla zulum etmeyeceðini söyleyen ayetler var.
2-Allah'ýn dilediðine hidayet vermesi, bir keyfiyet deðil, tamamen ilmi ile herþeyi önceden bilmesidir.ALLAH'IN ÖNCEDEN BÝLMESÝ KULUN ÝRADESÝNE AMBARGO KOYMAZ.ALLAH EZELÝ VE EBEDÝ ÝLMÝ ÝLE SENÝN ÝRADENÝ KULLANARAK VARACAÐIN NOKTAYI BÝLÝYOR.
(mesela kafir mi müslüman mý olacaðýný)
3-Allah c.c. peygamberlik için seçtiði erleri özel bir eðitime tabi tutar.Mesela Hz.Muhammed sav efendimizin Mekke'nin o pis toplumunda, en ufak bir pisliðe bulaþtýðýna dair nakil yoktur.Kafirler bile bunu iddia edememiþtir.
4-Tam aksine ona Emin Muhammed denmiþtir.Ýþte onun böylesi emin bir kiþi olmasý, hiç bir kötülüðe bulaþmamasý O KAFÝRLERE MEYLETMEMESÝ ancak ve ancak Cenabý Hakk'ýn o PEYGAMBERÝNÝ YARATILIÞ FITRATINA UYGUN OLARAK VAHYÝN YÜKÜNÜ TAÞIYABÝLMESÝ için ONU TABÝ TUTTUÐU EÐÝTÝM VE KORUMA ÝLE MÜMKÜN OLUR!
5-ALLAH AKLI BAÞINDA HERKESE ÝMAN EDEBÝLME POTANSÝYELÝNÝ VERMÝÞTÝR.BUNU VERMESÝ YETERLÝ...MALI MÜLKÜ BAÞKASINA VERÝRKEN SANA VERMEMESÝ MESELE DEÐÝL.ÝMAN POTANSÝYELÝNÝ SANA VERMEYÝPTE BAAÞKASINA VERSE, O ZAMAN HAKLISIN.ÝÞTE BUNUN GEREÐÝ OLARAK KURAN SENÝN GÝBÝ
NAPAYIM BEN HIII?DÝYENLERE KISA VE ÖZ BÝR CEVZP VERÝYOR:
AKLET!
Materyalist
25-10-2005, 17:28
Beni niye korumamýþ ta, muhammedi korumuþ hýýýýý? Ona kýyak mý geçmiþ? :D
o dediðin kütüðe bu kadar anlatsam anlardý.
Materyalist
25-10-2005, 17:50
:D :D :D :D "Ýnleyen kütük ve susturucu el" sinemalarda
Tuzbaykucbars
25-10-2005, 18:36
mmx' sen bu hüsnü kuruntundan kurtulmassan devamli kendini aldatarak yasarsin.
Yemek içmek cinsellik için yaþýyorsunuz.Haberin var mý hayvanlarda öyle yaþýyor...
Tuzbaykucbars
26-10-2005, 21:44
Hayvan herif sen bir pisliksin mmx ancak bir pislik, senin osmalin Türk insanin neler yaptigini oku:
Yavuz’un Kýzýlbaþ Türkmen katliamlarý, 1606 yýlýnda sadrazam olan Hýrvat kökenli Murat Paþanýn 1,5 yýllýk Anadolu seferinde yüz binden çok Türk’ü katletmesi,[4] imparatorluðun Türk’e bakýþýný ve ilgisini(!) gösteren birkaç örnektir.
Ayrintilari : http://www.mudafaaihukuk.com/tyurt_turkluk.htm
Hûd Sûresinin 118-119 . Ayetinde
Rabbin dileseydi insanlarý (ayný inanca baðlý) tek bir ümmet yapardý. Fakat Rabbinin merhamet ettikleri müstesna, onlar ihtilafa devam edeceklerdir. Zaten onlarý bunun için yarattý. Rabbinin, “Andolsun ki cehennemi hem cinlerden, hem insanlardan (suçlularla) dolduracaðým” sözü kesinleþti
Kaynak: http://www.diyanet.gov.tr/kuran/result.asp?ayet=cehennem&Submit.x=0&Submit.y=0&offset=50
Bu ayetin icerigi kafami karistirdi.Konu hakkinda bilgisi olanlar ayeti biraz daha aciklayabilirlermi?
Saygilar.
kalkandelen
19-01-2006, 04:48
sacmalamis,karisik bir kafadan cikan sozler..isteseydim soyle yapardim,,keyfim istedi boyle yaptim cehennem ne ise yarardi demek istiyor..mantiksiz bir cumle..ama musluman biri cikip buna bir mantik getirir..
exclusive
19-01-2006, 06:49
Al-i Ýmrân Sûresi (3).85. Kim, Ýslâm'dan baþka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktýr.
allahýn müslümanlarla söyledikleri yaklaþýk þöyle biþey:
"Yahu o kadar uðraþtým cehennemi yarattým. Cehennemi haybeye yaratmýþ olmamak için önce tevratý gönderdim, salak insanlar tanrý gönderdi deyip hemen yahudi oldular, onlara da cenneti vaadetmiþtim ama sizin de bildiðiniz gibi hepsini yakacaðým niahahahaah... Sonra incili gönderdim, salaklar bu defa da hristiyan oldular, aslýnda onlara da cenneti vaadetmiþtim ama kuranda da belirtiðim gibi onlarý da cehenneme atýp yakacaðým Niahahahhaa.. Tabi sizin yeriniz baþka caným müslümanlarým benim, hepinize cenneti vaadediyorum hehe ýnh! yok caným gülmüyorum, harbiden sizi cenneteeheheehe ehem.. Yok yok harbiden size böyle bi pislik yapmam merak etmeyinahahaa"
aspartam
19-01-2006, 13:06
nihahahaha espiri mi yaptýn nihahahaha?
Sizin kafanýz bunlarý anlamaya basmaz.Nihahaha
Hoca,
Bu gün pek çok insanýn aklýný kurcalayan sorular o zamanlar da bazý insanlarýn aklýný kurcalýyormuþ. Bu sorulardan biri "Tanrý neden tüm insanlarý tek bir din, dolayýsýyla tek bir ümmet altýnda birleþtirmedi?" sorusuymuþ. Bu soru Muhammede soruluyor, o da tanrýnýn her þeyi yapmaya muktedir olduðu tanýmýndan yola çýkarak "isteseydi yapardý" diyor ayette. Kendi kafasýnca tanrýnýn böyle yapmamýþ olmasýný ise tanrýnýn cehennemi insanlarla (ve cinlerle) doldurmaya baþtan niyetli olmasýna baðlýyor.
Ýdeallerimizdeki tanrýnýn böyle sadist bir tanrý olamayacaðý açýk.
hazýr cehennem konusu açýlmýþken cehennem kelimesinin kökenini tekrarlayalým. Ýbranicede:
Gi= vadi
Hinnom= Kudüs yakýnlarýnda bir bölge
Gihinnom= Hinnom vadisi; Çok eski çaðlarda ölülerin atýldýðý, yakýldýðý Kudüs yakýnlarýnda bir vadi.
tkastan_61
19-01-2006, 15:37
Aslýnda konuþmaya hiç gerek yok, ama zeka seviyenizi bide benden duyun isterseniz ateist arkadaþlar. hý? Bu Ayeti böyle deðerlendire bilecek zeka sanýrým ancak ateistlerde , koministlerde v.b. inde olur.. :) zaten siz müslüman olacak akla mantýða ve zekaya sahip olsaydýnýz, sizi böyle bir sitede böyle saçmalýklar yazarken görmezdik... Di mi?
Bu ayeti foruma yazan arkadaþým galiba çok roman okumuþ zamanýn da,ben böyle ekleme hayatta görmedim.:) Ama bravo uydurmanýn en iyisini yapmýþ. :)
ZATEN EN ÝYÝ EDEBÝYATÇILAR YA MASON OLUR YADA ATEÝST.
(Bununla ne kadar övünseniz azdýr. Ama þunu bilinki en iyi ilim ve bilim adamlarýný dünyaya islam medeniyetleri getirmiþtir. Bu da bizim onurumuz olsun isterseniz.) hehe Sakýn örnek istemek gibi saçma bi harekette bulunmayýn,çünkü sizi en yakýn kütüphaneye davet ederim o zaman. :)
118. Eðer Rabbin dileseydi, (bütün) insanlarý bir tek millet yapardý (Fakat Ýslamda/Kur'an'da birleþmelerini ve salih amellerde yarýþmalarýný tercihlerine býraktý). Ama onlar, (bencillik yaparak) ihtilaf etmeye devam edeceklerdir.
119. Ancak Rabbinin rahmetine nail olanlar hariçtir. Zaten (Allah), onlarý bunun için (irade hürriyeti vererek) yaratmýþtýr.1 Böylece Rabbinin: "Andolsun ki, ben, cehennemi tümüyle insan ve cinlerden (hak edenlerle) dolduracaðým" sözü gerçekleþecektir.
Bunu okuyupta tam manasýyla anlarsýnýz artýk inþl. ( o kadarda zekisinizdir di mi? )
Merhaba,
Yaratma islerini bitiren Allah yukarida bos bos otururken aklina cilginca bir fikir gelmis. Kitap yazip yukaridan atmaya baslamis. Ilk attigi kitapla insanciklarla bir süre eglendikden sonra yine cani sikilmis ikincisini ve ücüncüsünü ozaman posta isleri olmadigi icin telepati ile ilgili sahislara iletmis.
Sonra tahtina kurulup insanciklari seyretmeye baslamis.
Insa eyledigi mekanlarin cennet bolümünün üye sasyisi hizla artmasina ragmen cehennem bölümü bos kalmis, burayi mutlaka doldurmasi lazim geldigini düsünmüs.
Cennet ve diger bölümlerin aydinlatma isinma gibi gerekliliklerini karsilamak icin cezalandirma yöntemi olarak yakmayi benimsemis. ( odun, kömür, dogalgaz fiyatlari malümunuz) Rekabeti artirmak icinde her kitap inanirlarina ayri ayri mavi boncuk dagitmis.( bu biraz ayip oluyor ama )
Allahin hikmetinden sual olunmaz.
-----------------------------------------
Na istin panta kala ( Saglicakla kalin )
Aslýnda konuþmaya hiç gerek yok, ama zeka seviyenizi bide benden duyun isterseniz ateist arkadaþlar. hý? Bu Ayeti böyle deðerlendire bilecek zeka sanýrým ancak ateistlerde , koministlerde v.b. inde olur.. :) zaten siz müslüman olacak akla mantýða ve zekaya sahip olsaydýnýz, sizi böyle bir sitede böyle saçmalýklar yazarken görmezdik... Di mi?
Bu ayeti foruma yazan arkadaþým galiba çok roman okumuþ zamanýn da,ben böyle ekleme hayatta görmedim.:) Ama bravo uydurmanýn en iyisini yapmýþ. :)
ZATEN EN ÝYÝ EDEBÝYATÇILAR YA MASON OLUR YADA ATEÝST.
(Bununla ne kadar övünseniz azdýr. Ama þunu bilinki en iyi ilim ve bilim adamlarýný dünyaya islam medeniyetleri getirmiþtir. Bu da bizim onurumuz olsun isterseniz.) hehe Sakýn örnek istemek gibi saçma bi harekette bulunmayýn,çünkü sizi en yakýn kütüphaneye davet ederim o zaman. :)
118. Eðer Rabbin dileseydi, (bütün) insanlarý bir tek millet yapardý (Fakat Ýslamda/Kur'an'da birleþmelerini ve salih amellerde yarýþmalarýný tercihlerine býraktý). Ama onlar, (bencillik yaparak) ihtilaf etmeye devam edeceklerdir.
119. Ancak Rabbinin rahmetine nail olanlar hariçtir. Zaten (Allah), onlarý bunun için (irade hürriyeti vererek) yaratmýþtýr.1 Böylece Rabbinin: "Andolsun ki, ben, cehennemi tümüyle insan ve cinlerden (hak edenlerle) dolduracaðým" sözü gerçekleþecektir.
Bunu okuyupta tam manasýyla anlarsýnýz artýk inþl. ( o kadarda zekisinizdir di mi? )
Bir ayeti oldugu gibi foruma yaziyorum ve aciklama istiyorum.Hic yorum yapmadan ve hakaret etmeden yazmisim.Ama karsiliginda boyle cevap yazacak biri buyuk ihtimalle cehennemliktir.Cunki kaynagi belli olan ve Kuranda yazan bir ayete uydurma diyor.
Cem "Ýdeallerimizdeki tanrýnýn böyle sadist bir tanrý olamayacaðý açýk" demiþsin ve çok doðru söylemiþsin. Ben sana söyleyeyim açýkça ; Tanrý bir SEVGÝ varlýðýdýr gerisi hikaye bundan emin ol, nereden mi biliyorum ? ee az biraz metafizikle haþýr neþir olmak lazým, öbür tarafa gidip gelenler bunu söylüyor www.near-death.com gir incele
eðer bizim araplar arapistansa deðilde sibiryada olsaydý cehennem buzul olmazmýydý ey inananlar beni aydýnlatýn size zahmet
Ateþ her yerde ateþtir ve her yerde yakar.. :)
PANTEÝDARA CEVAP TUTUÞMA ISISI OLMADAN ATEÞ YANMAZ.KUSURA BEKME ALKOLLUYUM BU KADAR CEVAP YAZIYORUM.
muhammedciðiim sibiryada olsaydý ben inanýyorum ki cehennem soðuk olacaktý. araplar sýcaktan býktý cehenneme sýcak dedi araplar sibiryada olsaydý soðuk diyecekti.ben buna inanýyorum isteyen istediðine inansýn.saygýlar hörmetler biraz ilave yapayým
kimse iþin içinden enzubillahimineþeytanirracim deyip çýkmasýn
kesin yanlýþ yazdým ame neyse iyi uykular din kardeþlerim
Mutezile
27-01-2006, 10:38
Araplar Sibiryada ya da kutuplarda yaþamýþ olsaydý Kaya'nýn söylediðine benzer durumlarla karþýlaþýrdýk. Penguenlerden, Kutup Ayýsýndan, Ringa balýðýndan fyordlardan bahsedilir; Ýglu nasýl yapýlýr bunlarý öðrenirdik.
Kuran'dan öðrenebildiklerimiz çok kýsýtlý.
* Ýlk öðrendiðimiz Mekke zamanýnda Muhammed Dinini teblið etmede son derce acz içinde iken; netice itibarýyla bu dinin belli bir ''a þ i r e t e'' gönderildiðini söyler:
Bakalým nasýl söylüyor: Þuara Suresi 214-215-216. ayet:
''214 - (Önce) en yakýn hýsýmlarýný uyar.
215 - Ve sana uyan müminlere kanadýný indir.
216 - Þayet sana karþý gelirlerse, de ki: "Ben sizin yaptýklarýnýzdan muhakkak uzaðým."
Elmalýlý Tefsiri Þuara Suresi 214. ayet:
Hem en yakýn hýsýmlarýný uyar, yani önce içinde yaþadýðýn kendi hýsýmlarýnýn en yakýnlarýndan uyarmaya baþla.
Rivayet edildiðine göre bu âyet indirildiði zaman Peygamber (s.a.v) Safa tepesine çýktý, oymak oymak bütün akrabasýný çaðýrdý, hepsi yanýnda toplandýlar "Ben size, þu daðýn arkasýnda düþman atlýlarý var, desem bana inanýr mýsýnýz?" buyurdu, "evet" dediler. "O halde ben size haberci geldim, ileride þiddetli bir azab var" buyurdu.
* Sonra islam dininin Boyunun Mekke ve çevresini salt kuþattýðýný görüyoruz (''Ümmül-Kura ve men havleha'')
Enam suresi 92 ile ilgili Mealcilerin tarafýndan bazý ayak oyunlarý yapýldýðý varit olmaktadýr. Örneklere bakalým: Arapaça okunuþu:
92. Ve haza kitabün enzelnahü mübaraküm müsaddikullezý beyne yedeyhi ve li tünzira ümmel kura ve men havleha vellezýne yü'minune bil ahýrati yü'minune bihý ve hüm ala salatihim yühafizun
Ali Bulaç 92- Ýþte bu (Kur'an), önündekileri doðrulayýcý ve þehirlerin anasý (Mekke) ile çevresindekileri uyarman için indirdiðimiz kutlu Kitaptýr. Ahirete iman edenler buna inanýrlar. Onlar namazlarýný (özenle) koruyanlardýr.
Diyanet Vakfý 92. Bu (Kur'an), Ümmü'l-kurâ (Mekke) ve çevresindekileri uyarman için sana indirdiðimiz ve kendinden öncekileri doðrulayýcý mübarek bir kitaptýr. Âhirete inananlar buna da inanýrlar ve onlar namazlarýný hakkýyla kýlmaya devam ederler.
Edip Yüksel 6:92 Bu, kendisinden öncekileri doðrulayan kutlu bir kitap olup ülkelerin anasýný ve etrafýndakileri uyarman için indirilmiþtir. Ahirete inananlar ona inanýrlar ve onlar namazlarýna da devam ederler.
Elmalýlý Hamdi Yazýr 92-Ýþte bu da bizim indirdiðimiz bir kitap! Feyiz bereketi dünyayý tutacak; bu tasdik etmedikçe önceki kitaplar muteber olmayacak. Bir de Mekke ve çevresindekileri uyarsýn diye indirmiþizdir. Ahirete inananlar, buna da iman ederler. Ve onlar namazlarýný devamlý kýlarlar.
Süleyman Ateþ 92. Bu da Anakent(Mekke'y)i ve çevresindeki(kasaba)larý uyarman için sana indirdiðimiz feyz kaynaðý ve kendinden önceki (Tanrý Kitabý)ný doðrulayýcý bir Kitaptýr. Ahirete inananlar, buna inanýrlar ve onlar, namazlarýna devam ederler.
Yaþar Nuri Öztürk 92 Bu da bizim, kentlerin/medeniyetlerin anasýný uyarman için indirdiðimiz bir kitap. Kutsal-bereketli, kendinden öncekini doðrulayýcý. Âhirete inananlar, ona da inanýrlar ve onlar namazlarýna/dualarýna devam ederler.
Elmalýlý Hamdi Yazýr 92 - Bu Kitap (Kur'ân), kendinden önceki kitaplarý tasdik eden, þehirler anasý (Mekke) halkýný ve çevresindeki bütün insanlýðý uyarman için indirdiðimiz mübarek bir kitaptýr. Ahiret gününe iman edenler bu Kitab'a da iman ederler ve onlar namazlarýna da devamlýdýrlar.
''Ümmül kura ve men havleha'' = (Þehirlerin anasý) Mekke ve çevresi anlamýna gelirken bazý Mealcilerin ''hayal gücü'' þaþýrtýcýdýr..
Halk cahil at atabildiðin kadar..Nasýl olsa KUraný okumaya ellemeye korkuyorlar, deðil mi?
* Hicretten sonra taraftar sayýsýný arttýrýp Kafir ve müþrikleri Zülfikar ile ikiye biçebildiðini, ganimetlerini Kuran ayetlerinin ''meþrulaþtýrmasý ile'' yaðmalayabileceðini gördükten s o n r a aklýna Ýslamý tüm Arabistana ve sonra Ýnsanlýða tablið etmek gelir.
Konunu özü Kaya dostumuzun iþaret ettiði gibi Ýslamý ''Lokal Bir Din'' olmasýdýr..
DEVE: Arabistan çöllerinin vazgeçilmez hayvaný olduðundan Muhammedin de hayatýnda önemli yer tutmuþ, Kurana girebilmiþ sayýlý, mümtaz hayvanlardandýr..Yahudilikte týpký domuz gibi eti yenmezdi ve tabuydu.
Ýslam devenin dokunulmazlýðýný kaldýrmýþsa da, D e v eye saygý sürmüüþtür.
Hacc Suresi 27. ayet de Deve karþýmýza çýkýyor:
''27 - Ýnsanlarý hacca çaðýr; yürüyerek veya incelmiþ binekler üstünde (uzak yollardan) her derin vadiyi aþarak sana gelsinler. ''
dÝÐER mEALCÝLER:
Ali Bulaç 27- 'Ýnsanlar içinde haccý duyur; gerek yaya, gerek uzak yollardan (derin vadilerden) gelen yorgun düþmüþ develer üstünde sana gelsinler.'
Diyanet Vakfý 27. Ýnsanlar arasýnda haccý ilân et ki,gerek yaya olarak, gerekse nice uzak yoldan gelen argýn develer üzerinde sana gelsinler.
Edip Yüksel 27. "Ýnsanlara Hac ziyaretini ilan et. Sana yaya olarak veya çeþitli taþýt araçlarýyla uzaklardan gelsinler."
Elmalýlý Hamdi Yazýr 27-Bütün insanlar içinde haccý ilan et ki, gerek yaya olarak ve gerek uzak yoldan gelen incelmiþ develer üzerinde sana gelsinler.
Süleyman Ateþ 27. Ýnsanlar içinde haccý ilan et; yaya olarak veya uzak yollardan gelen yorgun develer üzerinde sana gelsinler.
Yaþar Nuri Öztürk 27 Ýnsanlar içinde haccý ilan et ki, gerek yaya olarak gerekse derin vadilerden gelerek, yorgunluktan incelmiþ binitler üzerinde sana ulaþsýnlar.
Ünlü Fahruddin Razi Tefsirine göre ayette ''arýk (zayýf) deve''den bahsedilmesinin sebebi: Hac yolu uzun olunca develerin bu yolda zayýflayacaklarý düþünülmüþ..
Yüzyýllar sonra ses hýzýyla uçan uçaklarýn yerküre üzerinde výzýr výzýr uçacaklarý öngörülememiþ muhtemelen, yoksa ayette olurdu..
Cehennem tasvirleri kutsal kitaplarýn tümünde bizim kafamýzda sadece bir sembolizasyon yaratmak amacýyla verilmiþtir, ateþ veya buz önemli deðildir bu durumda, önemli olan dara düþme ve azap'tadýr vurgu, kitaplarda anlatýlan mizan'ýn, cennet-cehennem'in, araf'ýn kendi benliðimizle bir hesaplaþma olacaðý kanýsýndayým daha çok, buna deðiþik dini kaynaklarý düþünce ýþýðýnda yorumlayarak ulaþabiliriz.
Soðuðu sýcaðý kafaya takmayýn, sevgiyle atýn her adýmýnýzý, düþünce ve sevgi... Iþýk sizinle olur zaten.
exclusive
27-01-2006, 16:16
Ateþ her yerde ateþtir ve her yerde yakar.. :)
Yanacak biþey olmadýkça ateþ mateþ olmaz. Heralde allah bunu düþünerek benim gibilerin kalbini mühürlemiþ...
"Ateþ her yerde ateþtir"
Sibirya'da yaþayan da ateþten sakýnýr.Ekvator'da yaþayan da..
Ekvator'da yaþayan buzda banyo yapabilir ama Sibirya'da yaþayan ateþte banyo yapamaz..
Ancak inanç insaný ateþten korur..
Ateþ üzerinde yürüyen insanlarýn ayak derilerinin yanmamasý buna örnektir..Bilimsel olarak izah edilememiþtir..
Kaya kardeþ ;
Bugün de alkollü müsün bilmem ama , tutuþma ýsýsý gerektirmeyen evrende 70 sextilyon yýldýz varmýþ..Kötüleri , 70 x 10 üzeri 36 yýldýzdan birine yakýn bir gezegende yaþayýp , serinliðe , soðuða hasret býraktýrmak Tanrý için pek zor olmasa gerek..
Mutezile sen de elçiliðe , politikacýlýða vs. soyunsan önce ailenden , sonra yakýn çevre ve arkadaþlarýndan ve bölgenden baþlardýn..Bunlarý hallettikten sonra ülke ve dünyaya hitap etmeye sýra gelirdi herhalde..
Yoksa sen birdenbire Paris'te bir meydanda tüm dillerden tüm insanlara seslenmeyi mi tercih ederdin??
Exclusive ;
Zalimlerin , ezilen insanlarý iliklerine kadar sömürenlerin , çevresine ve insanlara kendi çýkarlarý için sürekli kötülük saçanlarýn kalpleri , kendi pislikleri ve rezillikleri sebebiyle mühürlenmiþ gibidir..Onlar isteseler de bu rezilliklerinden geri adým atamazlar..Hangi kapitalist , ölüm döþeðinde dahi vazgeçebilmiþtir para ve sömürme aþkýndan..Onlarýn bu servet hýrslarý kalplerindeki mühürü göstermiyor mu?!!
Mutezile
27-01-2006, 16:56
Tuhaf gerçekten tuhaf þeyler yazdý:
''Cehennem tasvirleri kutsal kitaplarýn tümünde bizim kafamýzda sadece bir sembolizasyon yaratmak amacýyla verilmiþtir, ateþ veya buz önemli deðildir bu durumda, önemli olan dara düþme ve azap'tadýr vurgu, kitaplarda anlatýlan mizan'ýn, cennet-cehennem'in, araf'ýn kendi benliðimizle bir hesaplaþma olacaðý kanýsýndayým daha çok, buna deðiþik dini kaynaklarý düþünce ýþýðýnda yorumlayarak ulaþabiliriz. ''
Kuran kendisini 'M ü b i n' + ' M u f f a s ý l' + ' Kitabu-l Ekmel' diye tanýmlý
yor..
Tuhaf ise amacýn bir sembolize etme; embolizasyon olduðunu öne sürüyor.
Bir Mümin açýsýndan opsiyonlar 2 adede indirgenmiþ oluyor; hadi en fazla 3 olsun:
1-) Ya sözkonusu Mümin Kuranýn k e n d i kendisini n a s ý l tanýmladýðýna itibar edecek..
2-) Ya da ayný Mümin Kurandan bir þey anlamadýysa Razi, Taberi, Elmalýlý gibi onlarca Kuran Müffesirine kulak verecek
Son olarak:
3-) Ya da ayný Mümin; Tuhaf'ýn Tefsirine; Ayet hükümlerini açýklamasýna itibar edecek..
Seçenekleri kýsýtlý olduðunu baþta söylemiþtim.
Xander85
27-01-2006, 17:07
Cehennem tasvirleri kutsal kitaplarýn tümünde bizim kafamýzda sadece bir sembolizasyon yaratmak amacýyla verilmiþtir, ateþ veya buz önemli deðildir bu durumda, önemli olan dara düþme ve azap'tadýr vurgu, kitaplarda anlatýlan mizan'ýn, cennet-cehennem'in, araf'ýn kendi benliðimizle bir hesaplaþma olacaðý kanýsýndayým daha çok, buna deðiþik dini kaynaklarý düþünce ýþýðýnda yorumlayarak ulaþabiliriz.
Soðuðu sýcaðý kafaya takmayýn, sevgiyle atýn her adýmýnýzý, düþünce ve sevgi... Iþýk sizinle olur zaten.
Doðru söylemiþsin, tamamen katýlýyorum.O zamanýn insanlarýna ölünce sizi kendi vicdanýnýz yargýlayacak, asýl azap duyduðunuz vicdan azabý olacak denilseydi bunu kavrayamazlardý.O yüzden ateþ ve benzeri tabirler var ve zaten cennet,cehenneme takýlmak ve onlarý düþünerek Tanrýya ibadet etmek menfaatçilikten baþka bir þey deðildir.
Ayrýca Kuranda reenkarnasyonu belirten pek çok ayet vardýr.Asýl cehennem burasý aslýnda.Okul gibi aynen.Sürekli olarak buraya geleceðiz, her geliþimizde önceki hayatýmýzýn bedelini ödeyeceðiz ve en sonunda ebedi huzura kavuþacaðýz.Cennet o demek.
Mutezile
27-01-2006, 17:31
''Mutezile sen de elçiliðe , politikacýlýða vs. soyunsan önce ailenden , sonra yakýn çevre ve arkadaþlarýndan ve bölgenden baþlardýn..Bunlarý hallettikten sonra ülke ve dünyaya hitap etmeye sýra gelirdi herhalde..
Yoksa sen birdenbire Paris'te bir meydanda tüm dillerden tüm insanlara seslenmeyi mi tercih ederdin?? '' denmiþ...
Anlamadýn;----- olabilir.
Bir daha anlatmayý deneyebilirim:
KURAN; Allah kelamý - Vahiy iddiasý ile Ýnsanlýðýn 14 asýrdýr müþerref olduðu Kuran'ý Azimüþ-Þan'ýn k e n d i içindeki ayetler Muhammed Mustafa'nýn KELAMI deðildir (Müminlerin nazarýnda-Kuranýn kendi axiomu itibarýnca)
KURAN'DA ''Ümmül-Kurra ve men havlehaya'' ya; Mekke kentine ve çevresine; Muhammedin aþiretine seslenen M u h a m m e d deðil;
Allah rasulü d e ð i l d i r...
KURAN'DA Allah kelamýnýn Ýnsanlýða d e ð i l de -- Muhammedin Kavmi olarak bilinen ''Kavm-i Nacib'' e; Bu sözde üstün ve þerefli soyun Kureyþ kolunun Beni Haþim aþiretine y ö n e l i k olmasýnýn açýklamasýný vereme-
miþsin.
Veremediðin gibi Kuran / Muhammed / Vahiy kaynaðý ayrýmýnda önemli hatalara imza atmýþsýn...
Bir de sanýrým yanlýþ anlama oldu. Senden bir açýklama bekleyen zaten yok. Madem kendini buna memur hissediyorsun, en azýndan temel prensipleri çiðnemeden..... en azýndan.
Senin sözlerinle ''Elçiliðe, politikacýlýða soyunan'' Zat-ý Zül Celalin k e n d i s i olsaydý; Ümmül-Kurra ya ve çevresine Diskur çekmesini makul karþýla
yabilirdim..
Artýk anlamýþsýndýr..
aspartam
27-01-2006, 22:24
Mutezile o zaman Kur'andaki,ey insanlar,ey ademoðullarý,ey iman edenler,ey israiloðullarý (israiloðullarýný islama davet eden ayetler),ey hristiyanlar(diðer parantezin aynýsý)gibi hitaplar kime yapýlmýþtýr?
bigün alkol aldýk diye hergün alkollu olacaðým diye birþey yok.panteidar kimse yýldýzlara kibrit çalýp onlarý tutuþturmamýþtýr.
yýldýzlarla ilgili yazý yazacaktým ama baya bi uzundu ama sana okuduðum sitenin adýný veriyim zamanýn olursa bakarsýn
www.zamandayolculuk.com/cetinbal/buyukpatlama3.htm
saygýlar
Muhammed peygamber olduðunu ilan etmiþtir...Ve herþeyin sahibi olan Allah herþeye güç yetiren Allah onunladýr..Ama inanmayanlar ve muhalefet edenler ile karþýlaþýnca teolojik çýkmaza girip "aslýna Allah sizin kurtulmanýzý istemiyor çünkü insanlardan çoðunu cehennem için yaratmýþtýr" görüþünü ortaya atmýþtýr...Muhammed'in kendi bazý akrabalarý dahi kendisine inanmayýnca Kur'an'a birden "Ey Muhammed bunlar seni üzmesin Allah dilediðini saptýrýr dilediðini iyiye kýlavuzlar Allah'ýn hidayete erdirmediðini kimse kurtaramaz" tipinde ayetler koymuþtur...
Mesela sadece bir örnek:
Nahl:37. "(Resûlüm!) Sen, onlarin hidayete ermelerine çok düskünlük göstersen de bil ki Allah, saptirdigi kimseyi (dilemezse) hidayete erdirmez. Onlarin yardimcilari da yoktur."
Üstelik Muhammed'in ortaya attýðý bu teolojik görüþün tutarsýzlýðýný "kafirler" bile anlamýþtýr ve Muhammed'e "Eðer Allah dileseydi biz kafir olmazdýk" diye itiraz etmiþlerdir..Ama Kur'an'ýn buna verdiði cevap son derece gülünçtür tekrar "Vay kafirler Allah dileseydi siz sapmazdýnýz"
EN'AM 107 - Allah dileseydi, ortak koþmazlardý. Biz, seni onlar üzerine bekçi yapmadýk, sen onlara vekil de deðilsin!
NAHL 35 - Allah'a ortak koþanlar dediler ki: "Allah dileseydi, ne biz, ne atalarýmýz O'ndan baþka hiçbir þeye tapmazdýk ve O'nun emri dýþýnda hiçbir þeyi haram kýlmazdýk" Kendilerinden öncekiler de böyle yaptýlar
Yukarýdaki Kur'an ayetlerine uygun olarak Kur'an'dan bazý insanlarýn cehennem için yaratýldýðýna dair bilgiler Kur'an apaçýk bi kitap olmalýdýr ve kendisi öyle olduðunu iddia etmektedir..Ýþte apaçýk Kur'an'dan apaçýk ayetler:
Secde 13 "Biz dilesek herkese hidayet verirdik, fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracaðýma dair Benden söz çýkmýþtýr"
Araf 179: "Andolsun ki, cin ve insanlardan bir çoðunu cehennem için yarattýk. Onlarýn kalpleri vardýr, onunla gerçeði anlamazlar, gözleri vardýr, onlarla görmezler; kulaklarý vardýr ama onlarla iþitmezler. Ýþte bunlar hayvan gibidirler, hatta daha þaþkýndýrlar. Ýþte o gafiller ancak bunlardýr."
Nahl 93: "Allah dileseydi elbette hepinizi tek bir ümmet yapardý. Fakat Allah dilediðini saptýrýr ve dilediðine de hidayet verir"
Ýbrahim 4 "Biz, görevlendirdiðimiz her resulü ancak kendi toplumunun diliyle gönderdik ki, onlara açýk-seçik beyanda bulunsun. Bunun ardýndan, Allah dilediðini saptýrýr, dilediðini de iyiye ve güzele kýlavuzlar. Azîz'dir, Hakîm'dir O! "
35:8............Þüphesiz Allah dilediðini saptýrýr, dilediðini hidayete erdirir...........
Tevbe 87:"Geride kalan kadýnlarla beraber olmaya razý oldular, onlarýn kalplerine mühür vuruldu. Bu yüzden onlar anlamazlar"
"Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz" (Ýnsan Suresi, 30)
Kur'an'da bulunan bu büyük saçmalýk Muhammed'in içine düþtüðü teolojik çýkmazdan kaynaklanmýþtýr benim fikrimnce..Kafirler de bu saçmalýðý çok güzel tespit edip Muhammed'in yüzüne vurmuþlardýr ancak herhangi bir açýklama getirememiþtir Muhammed bu konuya..
Xander85
29-01-2006, 14:44
Cehennem diye bahsedilen yer dünyadýr, cehennemle ilgili bildirilen hikayeler semboliktir.Reenkarnasyon çerçevesinde bu ayetleri açýklayayým sana:
Nahl:37. "(Resûlüm!) Sen, onlarin hidayete ermelerine çok düskünlük göstersen de bil ki Allah, saptirdigi kimseyi (dilemezse) hidayete erdirmez. Onlarin yardimcilari da yoktur."
Her insanýn dünyaya gelmeden önce ne þekilde yaþayacaðý önceden bilinmektedir.Çünkü insan ancak pek çok kez dünyaya-cehenneme-gelerek ruhsal geliþimini tamamlayacaktýr.Bu nednle muhammede onlarý boþuna uyarmamasý çünkü onlarýn bir ömürlerini bu þekilde cahillikle geçirmeleri gerektiði dolaylý yoldan anlatýlmýþtýr.
Biz dilesek herkese hidayet verirdik, fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracaðýma dair Benden söz çýkmýþtýr"
Þimdi cehennem yerine dünya yazalým:
Biz dilesek herkese hidayet verirdik, fakat dünyayý tamamen cin ve insanlarla dolduracaðýma dair Benden söz çýkmýþtýr
Muhammede o zaman kafirler sorduðunda tabiki cevap vermezdi çünkü verseydi anlamazlardý.1400 snee öncesinin Araplarýndan bahsediyoruz sonuçta.Onlara çýkýp Karmayý anlatamazdý ve bu nedenle Tanrý da sembolik ifadeler kullanmýþtýr.
Cehennem diye bahsedilen yer dünyadýr
Nereden bu sonuca vardýnýz?
cehennemle ilgili bildirilen hikayeler semboliktir.
Peki bu sonuca nereden vardýk? Kur'an'da ve hadislerde cehennem için ve cennet için anlatýlanlar gayet gerçektir Sembolik olduðuna dair hiçbir bilgi yoktur...Müslüman saptýrmasýndan ve yumuþatmasýndan ibarettir bu tür yorumlar...
Kur'an'da cehennem ve cennet konulu ayrý bir baþlýk açacaðým daha sonra...
Reenkarnasyon çerçevesinde
Kur'an'da reenkarnasyon yoktur ve reenkarnasyona karþý çok sayýda ayet vardýr bu konuyu da baþka bir zaman tartýþýrýz..
Biz dilesek herkese hidayet verirdik, fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracaðýma dair Benden söz çýkmýþtýr"
Þimdi cehennem yerine dünya yazalým:
Biz dilesek herkese hidayet verirdik, fakat dünyayý tamamen cin ve insanlarla dolduracaðýma dair Benden söz çýkmýþtýr
Yapmayýn allahaþkýna...Dünya bir sýnav yeridir islama göre..Cennet ve cehennem ise insanlarýn öldükten sonra kalacaklarý ebedi yurtlarýdýr...Bu tür saptýrma yorumlarla dünya üzerinde savunulamayacak din ve ya görüþ veya sistem yok ona bakarsak...
Onlara çýkýp Karmayý anlatamazdý ve bu nedenle Tanrý da sembolik ifadeler kullanmýþtýr.
Kur'an'da Karma ve reenkarnasyon inancý yoktur...Eðer Karma ve reenkarnasyona inanýyorsanýz (ben inanýyorum) tamamen yanlýþ bir dine baðlýsýnýz demektir..
Ayrýca yukarýda APAÇIK olan(Kur'an'ýn iddiasý bu) KUr'an ayetlerini yeniden okumaný öneririm..
Xander85
29-01-2006, 15:48
Kuranda reenkarnasyonu ima eden ayetler de vardýr.Ayrýca þu þekilde söyleyeyim:
Kur'an'da Karma ve reenkarnasyon inancý yoktur...Eðer Karma ve reenkarnasyona inanýyorsanýz (ben inanýyorum) tamamen yanlýþ bir dine baðlýsýnýz demektir..
Ben tamamen Kurana baðlý deðilim ama onun da bir doðruluðu vardýr ve anlatýlanlar diðer üç büyük dinde olduðu gibi semboliktir.Bu sonuca islama objektif bakabilen herkes ulaþabilir.Siz de anlamak için bakarsanýz elbet anlarsýnýz.
Budist-Ýslam fikrini baþka bir baþlýkta tartýþmak daha uygun olacaktýr.
Kuranda reenkarnasyonu ima eden ayetler de vardýr
Bu ayetleri biliyorum...Bunlarýn reenkarnasyon fikriyle uzaktan ya da yakýndan hiçbir ama HÝÇBÝR ilgisi yoktur..
.
Ben tamamen Kurana baðlý deðilim ama onun da bir doðruluðu vardýr ve anlatýlanlar diðer üç büyük dinde olduðu gibi semboliktir
Tevrat'ta bu tür bir sembolizm yoktur Ýncil'de olabilir...Kur'an'da da kesinlikle yoktur..Anlatýlanlar gerçektir...Zaten sembolik olduðuna dair bir bilgi de yoktur ki "semboliktir" diyelim... "misal" olarak hurilerden meyvelerden..vs bahsedilir..Bunlar Kur'an'ýn da dediði gibi birkaç misaldir Tensel ve maddesel zevklere uygun bunlardan çok daha fazlasýnýn olduðunu söyler Kur'an...Ýlgili hadisleri okursanýz cennette hangi meyvelerin bulunduðu, cehennemde nelerin yenilip nelerin içileceði insanlarýn nasýl yanacaklarý ayrýntýlý biçimde anlatýlýr
Budist-Ýslam fikrini baþka bir baþlýkta tartýþmak daha uygun olacaktýr
Budist-islam, Hindu-islam...vs gibi fikirler tamamen saçmadýr....Uzakdoðu dinleri, sistemi/düþünce yapýsýnda, evrene doðaya insana bakýþýnda ve daha pek çok alanda semitik dinlerle %100 çeliþir niteliktedir...
Bu gibi fikirler(karma,reenkarnasyon), pek çok fenomeni (sakat doðan bebekler, iyi insanlarýn baþýna kötü þeyler gelmesi, depremler/felaketler,kötülük problemi/problem of evil.......vs) mantýklý bir þekilde açýklayamayan semitik dinlerin bazý reformist/ultra modern inanýrlarýnýn, mantýklý açýklama yapmak için kendi inançlarýna desteksiz olarak ekledikleri yabancý düþünüþ biçimleridir..(Bkz. reformist Y.N.Öztürk'ün "Kur'andaki islam" adlý kitabýndaki itirafý ve reenkarnasyona sarýlmasý)
exclusive
29-01-2006, 16:49
Cehennem diye bahsedilen yer dünyadýr...
Ben sevdim bu cehennemi... allaha bi dilekçe yazayým, izin verirse sonsuza kadar bu cehennemde kalabilirim...
Bir ateist ölür ve Tanrý ile karþýlaþýr ;
A - Esirgeyen ve bagislayan tanri siz misiniz ?
T - Burada sorulari ben sorarim dumbuk kisi ?
A - Pardon abi, susuyorum, kapiniza kul kole olayim
T - Cok geec ama bi dusunelim yine de. elimdeki belgelere gore sizin tayin yeri cehennem gozukuyor, sasirdiniz mi ?
A - Ilahi adelet mekanizmasina sasirilir mi Tanri abi ? Yalniz cuzi bir indirim yapilamaz mi ?
T - Islemlerimiz pazarliksizdir guzel kardesim.
A - Ama seytan kardesin istegini yapmissiniz diyorlar.
T - Bak kocum, bu senin hesap gunun. Benim ki daha sonra.
A - Ozur dilerim abi, yalniz soylemek isterim ki sistemik bir hata olmus sizin simulasyonda.
T - Haydaa, matrix cikti cikali, fani kullarim Neo-zaman havarileri oldu, ne olmus a benim kit goruslu, kit akilli, fani omurlu zavalli kulum.
A - Abi lutfen, zaten Allah vurmus bi de siz... neyse guzel tanrim, ben bir kere dogmayi secmedim ki olayin icine itildim, basvurusunu yapmadigim bir olay icin neden cezalandiriliyorum ? ayrica seytan kardese bir suru imkanlar taninmis, bize ise hic. Seytan tek tabanca calisiyor, biz insanlar diger insan bazli tiplerle cebellesiyor, seytanla dovusuyor vakit kalirsa insanca yasamaya calisiyoz abi. haksizlik degil mi ? hem insan dizayninda da parametrik bir hata olmus sanirim, insana cuzi irade, seytana kulli guc. olmuyo abi.
T - Hay o Wachovski biraderlerin seyine tukureyim. Olm, bak guzel kulum... bazi seyleri sana ne kadar anlatsam bos... senin gonul gozun kapanmis.
A - Abi reca edeyim sen de mi ?
T - Seni Darwin kardesin yanina gonderiyorum, yolda Nietsche'ye selam soyle "tanri hala yasiyoo" de emi.
A - Tovbe abi,
T - Oyun bitti sekerim
A - Peah, tanri olsan kac yazar, ben askerligimi Sirnak'ta komando olarak yaptim.
T - Yuruuuu
----------
A - Abi bir sorum olcak
T - Kaldiramayacagim tasi soracaksan doverim.
A - Abi bravo, herseyi biliyorsun hakkaten.
T - Sunu bileydin...
--------
A - Abi sen beni bilirsin, herseyi bildigin gibi.
T - Yalakalik yaptigini bildigim gibi
A - Abi ben bir yalakalik yapsam, senden kacmaz ki, ben o kadar salak miyim ki bunu bile bile yalakalik yapayim, demek ki yalakalik yapmamisim.
T - Kocum, sen fazla matematiksel dusunuyon. Istersen sana direk somine manzarali bir ranza vereyim,
A - Defterim acilsin abi
T - Gaarch, verilmis sadaka miktari 10 bin lira, 2 dolar, 15 hollanda florini. Hollanda'ya ne zaman gittin ?
A - Abi ucakla aktarma yaptim, ellerine saglik Hollanda'li kizlar bir icim su.
T - Konuyu degistirme, seytana uyma.
A - Abi ben konuyu degistersem, sen ki herseyi bilen
T - Olm bi sus ya, sirada daha kac kisi var biliyon mu ?
A - Sana koyar mi abi ?
T - ...
yukarýdaki yazýyý þu linkten aldým ;
http://www.hafif.org/node/16118
Aþaðýdaki metnin linkini bulamadým kaydederken almamýþým.
Tanrý neden bir universitede docentlik alamadi?
1. Tek bir orjinal yayini vardi.
2. O da ibraniceydi.
3. Yayinda hicbir referans yoktu.
4. Yayin bir heyet tarafindan denetlenen bir dergide cikmamisti.
5. Yayinin ona ait oldugundan suphe edenler bile bulunmaktadir.
6. Dunyayi yaratmis olabilir, fakat o zamandan beri ne yapti?
7. Yardimlasma konusundaki cabalari cok yetersizdi.
8. Elde ettigi sonuclari bilim dunyasi ondan bagimsiz tekrarlamada cok zorlandi.
9. Insanlari deney malzemesi olarak kullanma konusunda ahlak komisyonundan izin almadi.
10. Deneylerinden biri iyi sonuc vermeyince, deneye katilanlari suda bogdu.
11. Deney altina aldigi bireyler bekledigi gibi davranmadigi zaman, genellikle onlari cezalandirdi,
ya da deneyden sildi.
12. Derse hic gelmedi. Sadece ogrencilerine kitabi okumalarini soyledi.
13. Bazi rivayetlere gore kendi oðluna ders verdirdi.
14. Ilk iki ogrencisini, cok fazla ogrendiler diye okuldan atti.
15. Ogrencilerinin cogu sinavlarindan gecemedi.
16. Kendisiyle gorusulebilecek saatler duzensizdi ve gorusmeleri icin genellikle dag basinda randevu veriyordu.
cosmo_man
13-02-2006, 09:03
Cehennemi bir rehabilitasyon merkezi olarak düþünebilirsiniz. Ýnsan baþý aðrýdýðý zaman rahatsýzlýk hisseder ama baþ aðrýsýndan kurtulduktan sonra daha önce düþünmediði þekilde, saðlýðýnýn deðerinin farkýna varýr ve buna baðlý olarak daha küçük þeylerden mutlu olabilir ve hayattan zevk alýr. Yani saðlýðýnýn “tam” deðerini bilebilmesi için “hasta” olup acý çekmeye ihtiyacý vardýr. Aksi takdirde hiç saðlýðý bozulmamýþ bir insan, o saðlýðýn deðerini hakkýyla bilemez ve saçma sapan þeyleri kendine dert eder. Yani, bazen insanýn gerçeði görmesi ve rehabilite olmasý için bir miktar acý çekmesi gereklidir ki hem o acý çekmesini saðlayan gerçeðin idrakine varsýn hem de acýsýný çekip rehabilite olduktan sonra geçeceði huzurlu ortamýn (Cennet) hakkýný tam verip þükrünü edebilsin ve mutluluðuna mutluluk katsýn. Tabii, ömrünün her saniyesini (göz göre göre, kendi tercihi ile) cinayet iþleyerek geçiren bir insanýn huzurlu ortama geçmesi söz konusu deðildir. O müebbet hapsi hak etmiþtir. Burada ne demek istiyorum? Þöyle izah edeyim:
Dünyada, sadece “10 saniye” süren bir adam öldürme suçuna karþýlýk bazen müebbet bazense idam cezasý verilir ve suçun ne kadar sürede iþlendiði hiç hesaba katýlmaz. Küfür ve inkarýn sýrtýnda taþýdýðý cinayetler, bir insaný öldürmekten çok daha fazla ve çok daha aðýrdýr. Kainatýn Yaratýcý’sýnýn varlýðýna zerreler, hücreler, yaðmur damlalarý, atomlar… kýsaca sayýlamayacak kadar çok þahitler vardýr ve küfür, bu kadar þahidin þehadetini bir nada yok saymak olduðu gibi, bütün kainatý karanlýða mahkum etmek ve ayný zamanda bu þahide adeta yalancýlýk ithamýnda bunmaktýr.
Ýnsan, kanser olduðu zaman daha iyi olabilmesi için ona kemoterapi uygulanýr. Kem terapi’de çok azaplý ve zor bir tedavi biçimidir. Ama kanserden kurtulabilmek veya etkisini nötralize etmek için bu azaba katlanmak gerekir. Eðer kanser tedavisine erken teþhiste baþlayýp kemoterapi yaparsan, hem kanserden daha çabuk kurtulabilirsin. Evet kemoterapi yüzünden azap çekersin ama kanserin iyileþirse hayatýnýn geri kalan kýsmýnda çok daha iyimser ve ve küçük þeylerden büyük mutluluklar çýkartýrsýn. Ýþte cehennemden cennete geçmeye hak kazanacak kullarýn durumu da buna benzetilebilir. Ama eðer sen, göz göre, kanser olduðunu bile bile tedavini geciktirip kendine zulmedersen, artýk seni en aðýr kemoterapi bile kurtaramaz, sen kendi kendini bile bile, göz göre öldürmüþsündür. O zaman da yaþamýnýn sonuna kadar kurtulma imkanýn kalmadan hem en aðýr kemoterapiye hem de azaba müstehak olursun. Ýþte cehennemde sonsuza kadar kalacaklarýn durumu da buna benzer. Yani, bizi ödüllendiren veya cezalandýran Allah deðil, bizzat bizler, kendimiziz.
Aslýnda bu türden bir imtihaný materyalist boyutlarda inananý da inanmayaný da deðiþik açýlardan kendi hayatlarýnda yaþamýyorlar mý; 3 saatlik bir üniversite sýnavýný kazanarak tüm istikbalimizi garanti altýna almak istiyoruz. Ýyi bir iþ bulmak için iyi bir eðitim almaya çalýþýyor, bunu ise maddi boyutta tatmin olmak, mutlu bir aile yaþantýsýna sahip olmak vb. sebeplerden yapýyoruz. Yani bu dünyada materyalist boyutta kendimiz için belirlediðimiz bir amaç var bu amaca eriþebilmek için bir yandan baþkalarýyla bir yandan da kendimizle yarýþýp bir imtihan vermiyor muyuz zaten? Hem kendimize hem de topluma bir þeyler ispat edebilme çabasý içinde bir çok insanlar. Peki insan yaþamýnda, materyalist boyutlarda kiþiyi belirlediði hedefe taþýyan bir mücadele ve imtihan söz konusu ise böyle imtihanýn külli boyutta olmasý da normal karþýlanamaz mý? Çünkü bir imtihanýn olmasý, insanýn kendisini geliþtirip ileriye gidebilmesi için bir vesiledir. Ýyi çalýþýp vazifesini yapan bir öðrenci Boðaziçi Ün’i. kazanýr, daha az çalýþan faklý bir üniversiteyi kazanýr. Yeterli çalýþmayý yapmayýp kendini fazla zorlama gereðini görmeyen ise hiçbir üniversiteyi kazanamaz ve bir açýdan kendini cezalandýrýr. Ýþte dinsel anlamdaki imtihana na bu açýdan bakýlabilir. Yani baþarýz olduðumuzda sadece Allah’ýn bizi cezalandýrdýðýný söylemek Yaradan’a bir haksýzlýk olur. Biz kendi dersimizi çalýþmayýp tembellik ettiðimiz veya bazý þeyleri görmezden geldiðimiz için iþin özünde kendi kendimizi cezalandýrýrýz veya ödüllendiririz Ýslam’da Allah’ýn kainatý ve insanlarý yaratmasýnýn sebebi, bizlere kendini tanýttýrmak, ve bu baðlamda bizim O’na ibadet etmemizdir. .: “Ben gizli bir hazine idim bilinmek istedim” Ýbadetin esas anlamý ise þekilselliðin dýþýnda Allah’a yakýnlaþýp O’nu daha iyi tanýmak için atýlan adýmlardýr. Bu baðlamda düþünüldüðünde yaþamýn tümü bir ibadet aslýnda; yalnýz namaz, oruç, vs. ile þekilsel bazda ele almak yanlýþ. Sizinle, þu iyi niyet ve bilgi alýþveriþi için yaptýðýmýz yazýþmalarda ibadetin bir parçasýdýr. Bilim öðrenmek, kendini geliþtirmek vb. þeyler en baþta gelen ibadetlerdir. Çünkü bilim kainatýn dolayýsýyla onu meydana getirenin tanýnmasýna ýþýk tutar. “Bilim Çinde de olsa gidip onu bulun” sözü bunu çok iyi açýklar. Bazý insanlarýn ise olayý sadece þekli boyutuyla deðerlendirmesi gerçeði deðiþtirmez. Yani dediðim gibi bilimin ve bilim adamlarýnýn da yaptýðý þey aslýnda Yaratan’ýn yarattýðý evreni keþfe çalýþmaktýr bu da bizi Yaratan’ý bilmeye götürür. Ancak, bilim adamý keþfetmeye çalýþtýðý evrenin gerçek sahibini veya O’nun amacýný bilmemezlikten gelirse veya o bilimi yapmaktaki (temel) amacý farklý olursa hem kendi deðerini düþürür hem de kendi kendini cezalandýrmýþ olur. Picasso’nun bir tablosunu düþünün. Ne kadar deðerlidir bu tablo, paha biçilmez. Ancak, ayný tablonun Picasso tarafýndan deðilde hiç adý saný duyulmamýþ kim olduðu belli olmayan birisi tarafýndan yapýldýðý söylenirse, o paha biçilmez tablonun deðeri birden bire çok aþaðýlara düþer. Yani, eseri yapanýn kimliði eserden daha önemlidir. Eserin özelliði ise o eser sahibinin özelliklerinden bazýlarýný yansýtmaktan öteye geçemez. Tabii, diðer taraftan da amaca uygun çalýþmalar yaparken (yani ibadet ederken) ibadetinde, esas makbul olan amacý ödülü alýp cezadan kurtulmak deðil, Allah’ý sevdiðin ve bir önceki mesajýmda bahsettiðim “yakin” lik mertebesine ulaþabilmek için olmalý. Cezadan kurtulmak veya ödüle sahip olmak için yapýlan ibadet kabul olsa da en alt mertebededir Ýslamda. Bu da tamamen kiþinin niyetiyle ilgili bir durum. Allah’ýn zaten böyle bir ibadete ihtiyacý yok. Çoðumuz durumu yanlýþ deðerlendiriyor. Ýbadete ihtiyacý olan bizleriz; mertebemizin yükselip Allah’a yakin’lik kazanabilmemiz ve O’nu tanýmaya çalýþma seviyemizi yükseltebilmemiz için. Dediðim gibi ibadeti sadece maddi boyutuyla görmek çok yanlýþ. Ýslamda, bir kimseye gülümsemek, bir kimseye selam vermek bile bir sadaka kabul edilir.
cosmo man ne demek istiyorsun ? cinayet iþleyenler cezasýný çeker kurtulur ama inanmayanlar sýrf kafalarýnýn içindeki düþüncelerinden dolayý ilelebet cezamý çeker ? sende hiç adalet duygusu yok mu
cosmo man ?
sorogren
06-05-2006, 23:41
bizim basligi cem efendi sildi.kendi baslik yapti bravo.
bize orada yazi da yazdirmiyo.
cem bey,hep iddia ettigimi yineliyorum.
islamin da kullandigi kavramlara verdiginiz manalar ile islamin yukledigi manalar farklidir.kafanizdaki sabitfikrin urunu olan inansizliginiza uygun ve hiristiyan literaturunden de etkilenerek sahip oldugunuz dagarcik baska sey anlatiyor.islam baska sey.ve siz kafanizdaki ile islami yagiliyorsunuz.kendin pisir kendin ye oluyor.
islam boyle diyor diye aslinda kendi kazanimlarinizi sunuyorsunuz.yanlis oluyor.
Sorogren arkadaþým orada ele alýnan terimleri sen bu forumda ele alabilirsin. Burda tartýþýrýz. Ama o forumu dinsiz sözlüðü yapmaya karar verdim. Nasýl ki sizin Ýslami Sözlüðünüz var biz gidip de bir yayýnevine veya bir islami web sitesine "Bizim görüþlerimizi de yazýn" diyor muyuz? O sözlükler sizin inanýþ ve görüþleriniz doðrultusundaysa bu da bizim görüþlerimiz doðrultusunda olacak. Yazýlarýný sidiðim için kusura bakma, senin suçun yok.
sorogren
06-05-2006, 23:59
kucuk cocuklar okumasin.hem anlamazlar hem kufur ederler sonra.
cem bey bunu silmeyiniz.ki,islam cehennem deyince ne kasdettigimi bilebilin.sonra elestirirsiniz.kacan gocen yok.
muslumanlarin kasdettikleri cehennem maddesi.islam prensipleri ans.
496- CEHENNEM ( vXZ% ) : «Âhirette azab yeri olan ateþin ism-i alemidir ve müennestir. Arabca “cehnam” kelimesinden me’huz, bu da “cehm” den müþtaktýr. Cehm, galiz ve müstekreh olmak; cehnam, dibi görünmez derin kuyu demektir.» (E.T.732) (Bak: Küfr)
Asi ve zâlim, kâfir ve müþrik insanlarýn Ýlahî adaletle ceza görecekleri ve Kur’an (67:7) âyetinde, kaynatan ve sesi iþitilen diye þiddeti tavsif edilen yerdir.
Herkesçe bilinir ki, beþer âleminde ahyar ve eþrar, zâlim ve mazlum vardýr. Her vicdan sahibi; zâlimin tecziyesini, mazlumun taltifini vicdanen hissedip is¬ter. Madem bu dünyada beþer âlemindeki ahvale uygun adalet icra edilmiyor, elbette cennet ve cehennem âhirette vardýr ve mazlum ve zâlimleri bekliyorlar.
Cehennem’e dair Kur’anda çok âyetler vardýr. Çok kere de, Cehennem mâ¬nasýnda “nar” kelimesi geçmektedir. Kur’an (87:l2) âyetinde geçen “nar-i kübra” yani cehennem-i kübra ifadesi, cehennem-i suðra’ya da bakar. Zira suðrasýz kübra düþünülemez.
498- Sual: «Cehennem nerededir?
Elcevab: *yÁV7~ Åž¬~ «`²[«R²7~ *v«V²Q«< «ž * ¬yÁV7~ «f²X¬2 *v²V¬Q²7~ _«WÅ9¬~ ²u*5
Cehennem’in yeri bazý rivayatla “taht-el Arz” denilmiþtir.( ) Baþka yer¬lerde beyan ettiðimiz gibi Küre-i Arz, hareket-i seneviyesiyle ileride mecma-i haþir olacak bir meydanýn etrafýnda bir daire çiziyor. Cehennem ise, Arz’ýn o medar-ý senevîsi altýndadýr demektir. Görünmemeleri ve hissedilmemeleri, per¬deli ve nursuz ateþ olduðu içindir. Küre-i Arz’ýn seyahat ettiði mesafe-i azîmede pek çok mahlukat var ki, nursuz olduklarý için görünmezler. Kamer, nuru çekil¬dikçe vücudunu kaybettiði gibi, nursuz çok küreler, mahluklar gözümüzün önünde olup göremiyoruz.
Cehennem ikidir: Biri suðra, biri kübradýr. Ýleride suðra, kübraya inkýlab edeceði ve çekirdeði hükmünde olduðu gibi, ileride ondan bir menzil olur. Ce¬hennem-i Suðra yerin altýnda, yani merkezindedir. Kürenin altý, merkezidir. Ýlm-i Tabakat-ül Arz’ca malûmdur ki: Ekseriya her 33 metre hafriyatta, bir de¬rece-i hararet tezayüd eder. Demek merkeze kadar nýsf-ý kutr-u Arz altýbin küsur kilometre olduðundan, ikiyüz bin derece-i harareti cami, yani ikiyüz defa ateþ-i dünyevîden þedid ve rivayet-i hadise muvafýk bir ateþ bulunuyor.( )
Þu Cehennem-i Suðra, Cehennem-i Kübra’ya ait çok vezaifi dünyada ve âlem-i berzahta görmüþ ve ehadislerle iþaret edilmiþtir. Âlem-i âhirette Küre-i Arz nasýlki sekenesini medar-ý senevîsindeki meydan-ý haþre döker; öyle de içindeki Cehennem-i Suðra’yý dahi Cehennem-i Kübra’ya emr-i Ýlahî ile teslim eder. Ehl-i Ýtizal’in bazý imamlarý “Cehennem sonradan halkedilecektir” deme¬leri, hal-i hazýrda tamamýyla inbisat etmediðinden ve sekenelerine tam münasib bir tarzda inkiþaf etmediðinden, galattýr ve gabavettir. Hem perde-i gayb için¬deki âlem-i âhirete ait menzilleri dünya gözümüzle görmek ve göstermek için, ya kâinatý küçültüp iki vilayet derecesine getirmeli veyahut gözümüzü büyütüp yýldýzlar gibi gözlerimiz olmalý ki, yerlerini görüp tayin edelim.
¬yÁV7~ «f²X¬2 **v²V¬Q²7~«—
Âhiret âlemine ait menziller bu dünyevî gözümüzle görülmez. Fakat bazý rivayatýn iþaratýyla âhiretteki Cehennem bu dünyamýzla münasebetdardýr. Yazýn þiddet-i hararetine ²vÅX«Z«% ¬d²[«4 ²w¬8 ( ) denilmiþtir. Demek bu dünyevî, küçü¬cük ve sönük akýl gözüyle o büyük Cehennem görülmez. Fakat Ýsm-i Ha¬kîm’in nuruyla bakabiliriz. Þöyle ki:
Arzýn medar-ý senevîsi altýnda bulunan Cehennem-i Kübra, yerin merkezin¬deki Cehennem-i Suðra’yý güya tevkil ederek bazý vezaifini gördürmüþ. Kadir-i Zülcelal’in mülkü pek çok geniþtir, hikmet-i Ýlahiye nereyi göstermiþ ise Ce¬hennem-i Kübra oraya yerleþir.
Evet bir Kadir-i Zülcelal ve emr-i Kün Feyekûn’e mâlik bir Hakim-i Zülkemal, gözümüzün önünde kemal-i hikmet ve intizam ile Kamer’i Arz’a baðlamýþ; azamet-i kudret ve intizam ile Arz’ý Güneþ’e rabtetmiþ ve Güneþ’i seyyaratýyla beraber Arz’ýn sür’at-i seneviyesine yakýn bir sür’at ile ve haþmet-i rububiyetiyle, bir ihtimale göre Þemsüþþümus tarafýna bir hareket vermiþ ve do¬nanma elektrik lambalarý gibi yýldýzlarý, saltanat-ý rububiyetine nurani þâhidler yapmýþ; onunla saltanat-ý rububiyetini ve azamet-i kudretini göstermiþ bir Zat-ý Zülcelal’in kemal-i hikmetinden ve azamet-i kudretinden ve saltanat-ý rububiyetinden uzak deðildir ki, Cehennem-i Kübra’yý elektrik lambalarýnýn fabrikasýnýn kazaný hükmüne getirip, âhirete bakan semanýn yýldýzlarýný onunla iþ’al etsin, hararet ve kuvvet versin. Yani âlem-i nur olan Cennet’ten yýldýzlara nur verip, Cehennem’den nar ve hararet göndersin. Ayný halde o Cehennem’in bir kýsmýný ehl-i azaba mesken ve mahbes yapsýn.
Hem bir Fâtýr-ý Hakîm ki: Dað gibi koca bir aðacý, týrnak gibi bir çekirdekte saklar. Elbette o Zat-ý Zülcelal’in kudret ve hikmetinden uzak deðildir ki; Küre-i Arz’ýn kalbindeki Cehennem-i Suðra çekirdeðinde Cehennem-i Kübra’yý sakla¬sýn.
500- Beþer âleminde aþikâre görünen iman ve inkâr, hayýr ve þer, adalet ve zulüm, itaat ve isyan gibi birbirine zýd olan ahval kat’iyen iktiza eder ki; ebedî âlemde mükâfat ve mücazat yerleri olan Cennet ve Cehennem bulunsun. Evet «hakiki adalet ister ki: Þu küçücük insan, þu küçüklüðü nisbetinde deðil, belki cinayetinin büyüklüðü, mahiyetinin ehemmiyeti ve vazifesinin azameti nisbetinde mükâfat ve mücazat görsün. Madem þu fani, geçici dünya ebed için halkolunan insan hususunda öyle bir adalet ve hikmete mazhariyetten çok uzak¬týr.. Elbette âdil olan o Zat-ý Celil-i Zülcemal’in ve Hakîm olan o Zat-ý Cemil-i Zülcelal’in daimî bir Cehennem’i ve ebedî bir Cennet’i bulunacaktýr.» (S.67)
50l- «Sual: Kýsa bir zamandaki küfre mukabil, hadsiz bir zaman Cehennem’de hapis nasýl adalet olur?
Elcevab: Sene 365 gün hesabýyla, bir dakikada katl, 7 milyon 884 bin dakika hapis iktizasý kanun-u adalet iken; bir dakika küfür bin katl hükmünde olduðundan, yirmi sene ömrünü küfürle geçiren ve küfür ile ölen bir adam, kanun-u adaletle 57 trilyon 20l milyar 200 milyon sene beþerin kanun-u adaletiyle hapse müstehak olur. Elbette (4:57) ~®f«"«~ _«Z¬4 «w<¬f¬7«_' adalet-i Ýlahî ile vech-i muvafakatý bundan anlaþýlýyor. Birbirinden gayet uzak iki adedin sýrr-ý münasebeti þudur ki:
Katl ve küfür, tahrib ve tecavüz olduðu için, gayre tesirat yapar. Bir dakikada katl, lâakal zahirî âdete göre onbeþ sene maktûlün hayatýný selbeder, onun yerine hapse girer. Bir dakika küfür, binbir esma-i Ýlahiyeyi inkâr ve nukuþlarýný tezyif ve kâinatýn hukukuna tecavüz ve kemalâtýný inkâr ve hadsiz delâil-i vahdaniyeti tekzib ve þehadetlerini reddetmek olduðundan kâfiri binler seneden ziyade esfel-i sâfilîne atar, «w<¬f¬7«_' de hapseder.» (L.276)
50l/l- «Sual: Pekâla o ebedî ceza hikmete muvafýktýr, kabul ettik. Amma merhamet ve þefkat-i Ýlahiyeye ne diyorsun?
Cevab: Azizim! O kâfir hakkýnda iki ihtimal var. O kâfir ya ademe gidecektir veya daimî bir azab içinde mevcud kalacaktýr. Vücudun velev Cehennem’de olsun, ademden daha hayýrlý olduðu vicdanî bir hükümdür. Zira adem þerr-i mahz olduðu gibi, bütün musibet ve masiyetlerin de merciidir. Vücud ise velev Cehennem’de olsa hayr-ý mahzdýr.
Maahaza kâfirin meskeni Cehennem’dir ve ebedî olarak orada kalacaktýr. Fakat kâfir kendi ameliyle bu duruma kesb-i istihkak etmiþ ise de, amelinin cezasýný çektikten sonra, ateþ ile bir nevi ülfet peyda eder ve evvelki þiddetlerden azade olur. O kâfirlerin dünyada yaptýklarý a’mal-i hayriyelerine mükâfaten, þu merhamet-i Ýlahiyeye mazhar olduklarýna dair iþarat-ý hadisiye vardýr.» (Ý.Ý.8l) (Bak: 3503.p.)
50l/2- Cehennem’de bazý kâfirlerin azablarýnýn tahfifi meselesi, oldukça müþkil bir meseledir. Bu mevzumuzun baþ kýsmýnda görüldüðü gibi Cehennem’de hafif ve þiddetli azab dereceleri ve mahallerinin bulunmasý, meselemizi teyid ettiði gibi, din-i hakka ve ehline kasden mütecaviz ve münafýk gibi eþedd kâfirlere Cehennem azabýnýn hafifletilmiyeceði belki ziyadeleþtirileceði mealinde olan âyetler dahi, Cehennem’de azab tahfifinin mümkün olduðuna, zýddiyet ve nisbiyet kaidesiyle delâlet eder. Zira çokluk-azlýk, tahfif-teþdid gibi umur-u izafiye biribirisiz olmaz ve düþünülemez.
Bazý zatlar, Cehennem hakkýndaki (6:l28) (ll:l08) (78:30) âyetlerinden, Cehennem’in intihasýna dair bir mâna fehmediyorlarsa da sarih ve mükerrer âyetlerin Cehennem’in ebedîliðine dair olan muhkem ve kat’i hükümleri karþýsýnda bu nevi kavilleri, bir deðer kazanamamýþtýr. Ancak Ýslâm’a karþý kasýdlý, mütecaviz ve münafýk kâfirlerden olmýyan ve dünyada insanlara bazý faydalarý olmuþ olan bir kýsým ehl-i küfür hakkýnda -Cehennem’de ebedî kalmakla beraber- azablarýnýn tahfifine dair rivayetler var. Ezcümle: Ruh-ül Beyan Tefsirinin l0. cild 82. sahifesinde bu mevzuda rivayet ve izahlarý bulunduðu gibi, Ýbn-i Mace Mukaddime’deki 2l6. hadisi ayný mesele ile alâkalýdýr. Keza Þerh-u Þir’at-il Ýslâm II, 52 ve Umdet-ül Kari IX, 336 mevzumuzla alâkalý hadis naklederler.
Hem Ebu Talib’in imaný meselesi hakkýnda gelen ve meselemizle de alâkalý olan S.B.M. l549 no.lu hadis ve Müslim Kitab-ül Ýman’da 360. ve 362. hadisler, Ebu Talib’in Cehennem’de azabýnýn tahfifini bildirir.
50l/3- Peygamberimizin (A.S.M. «amcasý Ebu Talib’in imaný hakkýnda esahh nedir?
Elcevab: Ehl-i Teþeyyu, imanýna kail; Ehl-i Sünnet’in ekserisi imanýna kail deðiller. Fakat benim kalbime gelen budur ki: Ebu Talib, Resul-i Ekrem Aleyhissalatü Vesselâm’ýn risaletini deðil, þahsýný zatýný gayet ciddi severdi. Onun o gayet ciddi o þahsî þefkatý ve muhabbeti elbette zayie gitmiyecektir.
Evet ciddi bir surette Cenab-ý Hakk’ýn Habib-i Ekrem’ini sevmiþ ve himaye etmiþ ve tarafdarlýk göstermiþ olan Ebu Talib’in inkâra ve inada deðil, belki hicab ve asabiyet-i kavmiye gibi hissiyata binaen makbul bir iman getirmemesi üzerine Cehennem’e gitse de; yine Cehennem içinde bir nevi hususi Cennet’i onun hasenatýna mükâfaten halkedebilir. Kýþta bazý yerde baharý halkettiði ve zindanda uyku vasýtasýyla bazý adamlara zindaný saraya çevirdiði gibi, hususi Cehennem’i hususi bir nevi Cennet’e çevirebilir...» (M.387)
Yazdýklarýnýzý düzgün bir Türkçe ile yazma imkanýnýz yok mu? Ýslami olunca mutlaka bu dili mi kullanmanýz gerekiyor?
sodomo--
07-05-2006, 01:18
neutrino çok ama çok haklýsýn. Bu arkadaþlarla iletiþim kurmak ne mümkün. Ýletiþimin en temel ve olmazsa olmaz aracý "dil" ama gel gör ki orada bile problemliler ve bu halleriyle islamiyeti teblið edeceklerini zannediyorlar. Önce "dil" sorununuzu çözün. Ama nasýl yapacaksýnýz ki ? arapça'yý kutsal bir dil olarak görmüþsünüz, Allah'ý da arap zannediyorsunuz, dualarýnýz da ellerinize tutuþturulmuþ reçete gibi arapça dualar...ne dilinizde bir hayýr var ne dininizde.
Cehennem ikidir: Biri suðra, biri kübradýr. Ýleride suðra, kübraya inkýlab edeceði ve çekirdeði hükmünde olduðu gibi, ileride ondan bir menzil olur.
yahu ne derler halk arasýnda ; "tiyatro gibi adamsýn" bu þeriatçýlarýn hepsi tiyatro gibi adamlar :)
sorogren
07-05-2006, 08:39
neutrino,yazarken belirtmistim,bunlarin yazari ben degilim.islam prensipleri ansiklapedisinin maddesidir.O da Risale-i Nurdan alintilamistir.yazildigi zaman yaklasik 50-60 sene evvelki Turkiyedir ve o gunun dilidir.o zamanlarda simdiki kelimeler de yoktu.Ben de bu yazilanlari lise yillarinda ilk okurken anliyamiyordum.sonra 3-5 ay icinde toplam birkacyuz kelimesini ogrenerek anlamaya basladim.
ama burada uzun uzun yeni lisana ceviremem.zaten cogunun yeni dilde karsiligi tam olarak yok.
vaktinizi aldigim icin ozur dilerim ama malzeme bu.
sodomo,hep hircin olmak zorundamisin.kafanin icindeki din ve dindar,islam ve musluman yakistirmalariyla tum islam ve muslumanlara hucum ediyorsun.senin adaletin bu mu.
elestirdigin dil daha 50 sene evvel kullaniliyordu bu ulkede ve dedelerimiz ve bazilarimizin da babalari kullaniyordu.
ayrica her ilimin kendine ozgu bir dili jargonu olmasi gayet normal degilmi.ben tip mesleginden bir yazi alintilasam tibbiyeli olmayan kac kisi anlar ki bunu.ilaclarin prospektusu gunumuz dilinde ama kacimiz anliyoruz.lutfen sirf saldirmak icin gayret gostermeyelim.din vbe islam ve bunlarin meseleleri basit bir olay degilki kendine ait jargonu olmasin.ogrenmesi cok kolay.toplam birkac haftada ogrenilir hepsi.
simdi senin kafandaki itikada gore arapca kutsalmis.ama sucu bize atiyorsun.ben nerede arapca kutsalmis dedim ki.
Allah arapmis diye ancak bir dinsiz konusabilir.bir muslumanin agzindan boyle kufurler cikmaz.
sen dua edeceksen istedigin gibi et karisan mi var.gece kuluplerinde ingilizce okunan o kadar disco parcalara kimse turkce okuyun diyor mu.hadise stir me up i turkcelestirsin mi.
begenmiyorsan okuma ama kufretme.sucu anlamadigin icin kendinde bul.caba sarfetmeden birsey olmaz.
Cehennem ikidir: Biri suðra, biri kübradýr. Ýleride suðra, kübraya inkýlab edeceði ve çekirdeði hükmünde olduðu gibi, ileride ondan bir menzil olur.
bunu anlamamissin.yazayim bakalim anlamadigin kadar fark varmi.
cehennem iki tanedir.biri kucuk biri buyuk.ileride buyugunun cekirdegi hukmunde olan kucugu buyuguyle butunlesecek ve onun bir parcasi olacaktir.
(yani magma tabakamiz kiyamette gunes ile birlesip kopan parca olan dunyamiz gunese geri donecektir.)
" neutrino,yazarken belirtmistim,bunlarin yazari ben degilim.islam prensipleri ansiklapedisinin maddesidir.O da Risale-i Nurdan alintilamistir.yazildigi zaman yaklasik 50-60 sene evvelki Turkiyedir ve o gunun dilidir.o zamanlarda simdiki kelimeler de yoktu.Ben de bu yazilanlari lise yillarinda ilk okurken anliyamiyordum.sonra 3-5 ay icinde toplam birkacyuz kelimesini ogrenerek anlamaya basladim. "
Peki, bir alýntý da ben yapayým,
"Hafýz Nuri Efendi, buna kýzar gibi oldu. "Benim sana ne ziyaným var" diyecekti, demedi. Kalktý, kahve kapýsýna gitti, durdu. "Eve dönsem" diye düþündü. Artýk ikindi vakti. Akþam oluyor. Köþeden geçerken bakkaldan ekmeðini aldý, eve gitti. Annesi kapýnýn ipini çekti. Mangalda piþen yemeðin kokusu bütün evi bürümüþtü. Odasýna çýktý, gecelik entarisini, Þam hýrkasýný giydi, pencerenin önünde oturdu. Akþam satýcýlarý geçiyor. Mahalleye akþam rengi çöküyordu. Sokaðýn köþesinden bir çocuk:
* -Hayriii, gel; annem seni çaðýrýyor! Diye kardeþine sesleniyor. Bir kýz çocuk, elinde bir deste maydanoz, takunyalarýný týkýrdatarak geçiyor. Komþu Gaffar'ýn oðlu, iki boþ küfeyi bostan kapýsýndan sokmaya uðraþýyor. Ýki haným, belli ki uzakça bir yere gitmiþ ve geç kalmýþlardý, hýzlý hýzlý eve dönüyorlar. Mutfakta annesinin takunyalarla dolaþtýðý duyuluyor... "Hayat, ne tatlý þey" diye düþündü. Ýnsanýn ömrü olmalý da yaþamalý. " M.Þ.Esendal (1883-1952), Hayat Ne Tatlý
ki yine kendinizle çeliþmiþsiniz
"Cehennem ikidir: Biri suðra, biri kübradýr. Ýleride suðra, kübraya inkýlab edeceði ve çekirdeði hükmünde olduðu gibi, ileride ondan bir menzil olur.
bunu anlamamissin.yazayim bakalim anlamadigin kadar fark varmi.
cehennem iki tanedir.biri kucuk biri buyuk.ileride buyugunun cekirdegi hukmunde olan kucugu buyuguyle butunlesecek ve onun bir parcasi olacaktir. "
demek ki doðrudan alýntý yerine ANLADIÐINIZI yazarsanýz en azýndan biçime deðil, içeriðe eleþtiri alýr duruma gelebiliyorsunuz. Said-i Nursi'nin dili konusunda zaten yeteri kadar eleþtiri olduðunu biliyorsunuz. Burada kullanýlan özel bir terminoloji deðil, hatta tam olarak Osmanlýca bile deðil. Neredeyse özellikle bu þekilde yazýldýðýný düþündürecek kadar aðdalý, aðýr bir dil. Bence uzun uzun Said-i Nursi alýntýlamak yerine daha kýsa ve anladýðýnýzý bizim de anlayabileceðimiz bir Türkçe ile aktarýn, sanýrým hepimiz için daha iyi olur.
Konuyu saptýrdýðým için üzgünüm, ancak öne sürdüðünüz düþüncenin (Bu dil 50-60 yýl önce kullanýlýyordu) *pek de doðru olmadýðýný bilmeniz iyi olur diye düþündüm. O yüzden birbirimizi kandýrmayalým, siz de anlaþýlýr bir dille eðer anlatacaðýnýz birþeyler varsa anlatýn.
sorogren
07-05-2006, 10:36
sayin neutrino,
yapici ve seviyeli elestirilerin icin tesekkur ederim.
hatirlatmak isterim ki,yazim sadece sizin elestirdiginiz kisimlardan ibaret degildi.
ben benden sudur etmeyen fikirleri kendiminmis gibi dilini degistirerek sahiplenemem.orjinaline sadik kalip naklettim.ayrica su anda bizlerin gunluk dilininde 50 sene sonrakilere neler ifade edecegini bilemiyorum.yeni yesisen genclerin jargonlari o zamanlara yerlesince simdikiler eskiyecek.
siz eski bir roman veya hikayeden degil de bir ilac prospektusunden veya bir mimarlik tezinden veya bir pilotluk dersinden veya sualti biliminden bilimsel; bir makale alintilasaydiniz benim ne demek istedigimi anlardiniz.onlari anlamak icin de birer lugat gerekecekti.
Risale-i nurun dili mevzumuz degil.okuyan razi okumayan zaten herseyini elestiriyor.
bir mana butunlugu icinde yazilmis eserdir ve icinde simdiki gunumuz dilinden de kelimeler vardir.ama *dini acidan bilimsel manayi en iyi ifade edebilecek kelimeler tercih edilmistir.fakat bunu idrak etmek herkes icin olamiyor.yani ilgisini cekmedigi icin okumak ve anlamaya calismak zor geliyor.normaldir.
siz su anki gunluk gazetelerimizin eski baskilarina ulasabilirseniz.bir okuyun bakalim nasil.veya tbmm eski arsivlerine veya nutugun ilk baskilarina bakin bakalim dil nasilmis.
neyse dil meselesi boyle.
cehennem maddesini sadece lugati bir mana vermek icin yazdim.cem dinsiz sozlugunde yaziyordu ben de bizim ne anladigimizi belirtmek icin yazdim.
cehennemle kimseyi korkutacak halimiz yok.
dinsiz zaten korkacagi birseye inanmadigi icin sorun yok.
musluman ise cehennemden korkmaktansa Allahin rizasini kaybetmekten korkmali.
cehennem musluman icin sadece hakedebilecegi bir yerdir.ama cennet tamamen bir lutuftur.kazanilamaz.dolayisiyla Allahin emir ve yasaklari cehennem korkusundan veya cenneti kazanalim diye degil.Allah emrettigi icin yapilir.buna ihlas denir.ve Allahin dedigi sekilde yapilir.buna da sadakat denir.bundan baska gaye ibadeti iptal eder.
musluman olmayanlar icin *dunyadaki iyiliklerine karsilik cehennem (dine ve dindarlara karsi tecavuz etmeyenler veya bundan tevbe edenler icin)belli bir noktadan sonra rahmet-i Ilahiye ile artik azap vermez,hatta hususi cennetler cehennemin icinde yaratilir.ilk yazimda bunlar vardir da dilini guncelledim.
cehennem konusu bilimsel ispati olan bir konu degildir.cehennemin ustunde oturup,her sabahta yeniden yuzumuze dogdugu halde.napalim imtihan dunyasi.
iyi gunler dilerim.
deli_cevat
07-05-2006, 11:32
abi bende anlayamadým ne demiþ bediüzzaman efendi biraz daha türkçe olsa daha iyi olurdu
Þamanist
07-05-2006, 13:30
abi bende anlayamadým ne demiþ bediüzzaman efendi biraz daha türkçe olsa daha iyi olurdu
Said-i Kürdi'nin Türkçe'ye ve Atatürk'e alerjisi vardýr. Bir zamanlar Kürt Teali Cemiyeti'nde çalýþan bu kiþi baþaramayýnca dincilik yapmaya karar vermiþ.Kendisini mehdi olarak gösterip Atatürk'e de Deccal demiþ.Bu kiþinin düþüncesini savunanlar hiç mi bu adamýn eserlerini dikkatlice okumuyor? Sokakta görüyorum saf nurcu çocuklarý. Sorduðum sorulara cevap veremiyorlar çünkü okumamýþlar.
Bir de Atatürk olmasa ne olurdu bu ülkenin hali?
Bakýn size bir örnek vereyim. Hýristiyan misyonerler yýllardýr Kitab-ý Mukaddes'in (yani Tevrat+Zebur+Ýncil) eski Türkçe çevirisini daðýtýp duruyorlardý. Birkaç defa okumaya yeltenmiþ ama okuyamamýþ insanlar olduðunu biliyorum. Yeni Türkçe çevirisi ise son derece açýk ve birçok kiþiye okutmayý baþarýyorlar. 10 yýldan fazla uðraþmýþ ve son derece kapsamlý bir yeni çeviri yapmýþlar.
Atatürk'Ün meþhur Nutuk'u da anlaþýlmasý zor bir kitaptý. Hýfzý Veldet'in çevirisi ile artýk lise çaðýndaki bütün çocuklarýn anlayabileceði bir metin haline geldi. Hepimiz de kolayca okuduk.
Eðer amaç düþüncenizi yaymaksa dil önemli deðildir. Güncel hale getirip içeriði güzelce aktarýrsýnýz. Ama eðer dille ilgili bir amacýnýz varsa elbette o zaman dilinizi deðiþtirmeyip, mümkün olduðunca Arapça sözcükler kullanmakta direnip, dilimizin türkçeleþtirilmesi çabasýna ayak diremek gerekir.
Kýsacasý benim deðerlendirmem böyle. Said-i Nursi'yi okumak için niye debeleniyim ki. Okumamý istiyorlarsa dilime çevirsinler. Ben insanlar okusun diye baþka dillerden Türkçe'ye (Hinduizm'den tut, Tevrat'a kadar) yazýlar çeviriyorum da, peþinde koþtuklarý insan için bu kadar zahmet çok mu geliyor. Yazýk.
sorogren
07-05-2006, 18:32
akilli cevat kardesim,
oncelikle bu site ve kardeslerinin ve verilen linklerin uydurdugu palavralara pesinen teslim olmayip en azindan ne denmis diye sorman buyuk basari .pesin teslimiyet yok sende tebrik ederim.
Bediuzzamanin kisaca dedigi;herseyi Allah yaratmistir.Onun emir ve yasaklarina uyalim.kimseyi uzmeyelim kandirmayalim.kendisi 1876 1960 yillari arasinda yasadigindan kullandigi dil guncel degildir.dogrusu kullanilan dini tabir ve kavramlarin cogunun guncel dilde de tam karsiligi olusamamistir.
samanist bey,
bir samanistin yapabilecegi bir yazi yazmissiniz.normal karsiliyorum.size ait bir gorustur.icerigi yalan ve yanlistir ama fikir hurriyeti acisindan bence saygi duyulmali
cehhenem
19-05-2006, 00:22
cehennemle ilgili
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Taberanî'nin rivayetine göre bir gün Cebrail (A.S.) her zamankinden baska bir saatte Peygamber (S.A.V)'imize gelir. Peygamber (S.A.V)'imiz onu karsilayarak;
«Ya Cebrail, niye senin cehreni solgun görüyorum» drye sorar. Cebrail (A.S): «Eger Allah (C.C) cehennemin körükleri hakkinda sana bilgi vermemi emretmeseydi, gelecek degildim» der.
Peygamber (SAV)'imiz ona: «Yâ Cebrail, bana cehennemi anlat» der. Cebrail (AS) söyle cevap verir: «Allah (C.C), cehennemin bin yil boyunca yakilmasini emretti. Bin yil yakildi, sonunda agardi. Arkasindan bin yil daha yanmasini emretti, sonunda kapkara kesildi.
Simdi o kapkaradir, ne kivilcimi isik saçar ve ne de yalazi söner.
Seni hak üzere elci olarak gönderen Allah (C.C)'a yemin ederim ki, cehennemde igne deligi kadar bir delik açilsa dagilacak olan yüksek hararetten dolayi yeryüzünün bütün canlilar kavrularak ölürdü.
Seni hak üzere elçi gönderen Allah (C.C)'a yemin ederim ki, cehennem bekçilerinden biri dünya halkina görünse yüzünün çirkinligi ve kokusunun agirligi yüzünden bütün yer yüzü halki ölürdü. Seni hak üzere elci gönderen Allah (C.C)'a yemin ederim ki. Allah (C.C)'in Kur'an'in tanittigi cehennem zincirinin bir halkasi yeryüzü daglarina konsa dag yarilir ve yerin merkezine ininceye kadar durmazdi.
Bunun üzerine Peygamber (SAV)'imiz «Yeter, ya Cebrail! Yoksa kalbim duracak ve ölecegim» der.
Bu sirada Peygamber (S.A.V)'imiz. Cebrail'in agladigini görür. Ona: «Ya Cebrail, Allah (C.C) katinda sahip oldugun mertebeye ragmen sen de agliyorsun» der. Cebrail (A.S) O'na söyle cevap verir: «Niye aglamayayim? Asil benim aglamam lâzim. Cünki belki Allah (C.C)'in bilgisine göre bu günkü mevkiimden baska bir mertebedeyim. Belki meleklerden biri iken Iblisin tâbi tutuldugu imtihanin bir benzerine ben de tâbi tutulurum. Bilmiyorum, belki de Harut ile Marufun baslarina gelenler benim de basima gelir.»
Bunun üzerine ikisi de aglamaya baslarlar, göz yaslari akarken «Ya Cebrail ve ya Muhammed! Ulu Allah her ikinizi âsi olmak tehlikesinden emin kilmistir» diyen gizli bir ses duyarlar.
Sesi duyunca Cebrail (AS) göge yücelir. Peygamber (SAV)'imiz de disarya çikar. Yolda Ensardan gülen, oynayan bir gurup ile karsilasir. Onlara der kî: «cehennem ardinizda iken gülüyor musunuz?! Benim bildiklerimi bilseniz, az güler, cok aglar, girtlaginizdan ne yemek ve ne de su geçmez, yüksek tepelere çikarak yüksek sesle Allah (C.C)'a yakarirdiniz.»
Bu sirada; «Ya Muhammed, kullarimi umutsuzluga düsürme. Ben seni zorluk gösterici olarak degil, müjdeleyici olarak gönderdim» diye bir nida gelir.
Bu nidayi duyunca Peygamber (SAV)'imiz «Dogru olun ve Allah (C.C)'a yaklasin» diye buyurur.
Imami Ahmed´in rivayetine göre Peygamber (SAV)'imiz Cebrail (AS)'e:
«Niye hiç bir zaman Mikâil (AS)'i gülerken görmüyorum?» diye sorar. Cebrail (AS)de O'na: «Mikâil, cehennem yaratilaliberi hiç gülmüs degil» diye cevap verir.
:lol: *:lol: *:lol:
Heeeh yaw bu muhammedin meleði cebrail'e bakýn :
"Bu sirada Peygamber (S.A.V)'imiz. Cebrail'in agladigini görür"
Yaaw bu cebrail insan mý senin benim gibi aðlýyo. Bunun insansý duygularý mý var??? (ilginç)
cehhenem
21-05-2006, 22:00
komikmi?
HÝCR SÛRESÝ
(29) Hani Rabbin meleklere, "Ben kuru bir çamurdan, þekillendirilmiþ balçýktan bir insan yaratacaðým Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediðim zaman, onun için hemen saygý ile eðilin" demiþti.
Bu ayette Allah insaný kendi ruhundan üfleyerek yaratýyor. Cehennemde yanan ruhlar da mantiken Allah'ýn kendi ruhu olmuyormu ??
sevgili eranuse
dinlerden özgürlüðe hoþ geldin.
Mephisto, teþekkür ederim inceliðin için.
eranuse;
deliler ancak kendi eteklerini tutuþturur.
Yaratan için ,böyle bir þey düþünülebilir mi?
Aldostu
-----------------------------------------------------------------------
Bildiðini bilenin arkasýndan gidiniz, bildiðini bilmeyeni uyarýnýz,
Bilmediðini bilene ögretiniz, bilmediðini bilmeyenden kaçýnýz.
Aldostu Selamlar;
Dinlerde tasvir edilen cennet cehennem þeklini saçma buluyorum. Bunun kesinlikle doðru olmadýðýna inanýyorum.
selam, aslinda bana bu sure allahin cehennemde kendi kendini yakmasindan cok hiristiyanlarin kutsal ruh inanclarinin hic de temelsiz olmadigini dusunduruyor.
* Allahin bir ruhu var . Bu ruhu ilk olarak ademe ufuruyor. daha sonra ademin cocuklari *kadin ve erkek spermlerinden oldugundan bu ruh ademden oteye gecemiyor. En son bu ruh isaya ufuruluyor yani kutsal ruh isada yeniden can buluyor. Ruh allahdan geldigine gore onun bir parcasi ,isada bu ruh ile hayat bulduguna gore yine onun parcasi allah *ise zaten kendisinin parcasi o zaman ucude birbirlerini tamamlayan parcalar ,oyle ya allahin ruhunun bir kismi isada yani allahin ruhuna artik tam butun diyemeyiz falan filan yahu benim aklim karisti !)))
cennet ve cehennemden söz edilen bi topicte bulunmasý gereken bi hadis olduðunu düþünerek bu hadisi yazýyorum
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Cehennem, Rabbine þikayet ederek dedi ki: "Ey Rabbim, bir kýsmým diðer kýsmýmý yiyor." Bunun üzerine ona iki nefese izin verdi: Bir nefes, kýþta, bir nefes de yazda, iþte bu (yaz nefesi), en þiddetli þekilde hissettiðiniz hararettir. Öbürü de (kýþta) en þiddetli bulduðunuz soðuktur."
*sevgili eranuse iþte dinlerde tasvir edilen cehennem,kendi kendini yiyiyor,nefes almak istiyor,yýlda iki kez nefes almasýna izin veriliyor
bunlarý saçma bulman çok normal bence.sevgileimle.
mantýða bak.otomobil yanýyor. peki onu *yapan mühendis temi yanýyor.
mühendis kendinden bi parça koymuyor ama otoya koysa oda yanar herhalde.
* asya 747 dinlerden özgürlüðe hoþgeldin.
asya747 ;
Soruda mantýk hatasý yok ama senin iliþkilendirdiðin örnek havada kalmýþ. Bir mühendis yoktan otomobil yaratamaz ve ona ruh veremez..! *Biraz daha düþün derim. Saygýlar.
NedimYilmaz
22-07-2006, 17:10
“Hýristiyanlýkta cehennemin simgesi, ateþtir. Çok tanrýlý dinlerde, yine ateþtir. Ýslamda da ateþtir. Hintliler için de cehennem, alevlerdir. Dinler açýsýndan bakýldýðýnda, sanki Tanrý sadece insan piþirilen bir ýzgara kebapçýsýdýr."
Victor Hugo
HÝCR SÛRESÝ
(29) Hani Rabbin meleklere, "Ben kuru bir çamurdan, þekillendirilmiþ balçýktan bir insan yaratacaðým Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediðim zaman, onun için hemen saygý ile eðilin" demiþti.
Bu ayette Allah insaný kendi ruhundan üfleyerek yaratýyor. Cehennemde yanan ruhlar da mantiken Allah'ýn kendi ruhu olmuyormu ??
alahýn kendi ruhu olmuyor . kendi ruhundan üflemek onun yanýcaðý anlamý taþýmaz nasýl ki senin çocuðun senin bir parçan dan oluþuyor onun aðrýsýný sen nasýl ki hissetmiyorsun onun gibi ama biraz mantýklý düþünürsen bulursun .
cocuun yandýðý zaman sen acý çekmezmisin deniz!?
acý çekmemek için sadist yada dengesiz filan olmak lazýmdimi!
ee biz yanarken ondan parçalar taþýyosak o niye acý çekmesinki neki o!??
Ýnanç sistemlerinde biraz cesur olan bütün insanlar;
ne olur (Adý Allah veya baþka)yaratan ile din olgusunu iç içe görmeyin.
Din-Yaratan iliþkisi yüzde yüz baðýmlý,
Yaratan-Din iliþkisi ise % 0 baðýmlýdýr.
Bu ayýrýmý yapýn,eðer baðnaz deðilseniz.
Aldostu
Sevgilerimle
--------------------------------------------------------------
Nefret etme, Ýntikam alma, Kýzma, Korkma
Ýnsan *inançla, barýþla, gerçekle, ve sabýrla kazanýr.
alahýn kendi ruhu olmuyor . kendi ruhundan üflemek onun yanýcaðý anlamý taþýmaz nasýl ki senin çocuðun senin bir parçan dan oluþuyor onun aðrýsýný sen nasýl ki hissetmiyorsun onun gibi ama biraz mantýklý düþünürsen bulursun .
deniz1955;
Ayette geçen "onu düzenleyip içine ruhumdan üflediðim zaman" *cümlesinde, "ruhumdan" *kelimesinden, senin mantýðýnla nasýl bir anlam çýkýyor. Bir de doðan çocuða annemi ruh veriyor ?
Hadi ben çok mantýksýzým yazýlan ayeti yazýldýðý gibi anladým derin manalar çýkaramadým. Senin mantýklý olarak sunduðun doðan çocuk örneðimidir ? Bu mudur mantýklý olan !
sevgili eranuse
deniz kardeþe,mantýk filan demiþin yapma öyle þeyler. savunduðumuz kitaba (kuran)sahip çýkmýyoz diye kýzýyo bize zaten,bide sen böyle mantýk falan deyince iyice nevri döncek sonra,böyle acýmasýzca yükleniyosunuz sonra kayýþ koparýp baþlýyolar,saða,sola ateþ püskürmeye.yapmayýn noolur!!.sona üzülüyom ben, zaten pazartesi günü siteden ayrýlýcam.kaldý þurda bir günüm,pc de sorun çýkarýyo zaten,bide sen böyle arkadaþa mantýk filan deyip sorun için zemin oluþturma kurban olayým, bak kýzýcak kafir,moson filan gibi biþeyler söyliycek,daðýlacak ondan sonra. sevgilerimle
Sevgili Mephisto;
Ben bunlarýn verdiði mantýklý örnekler karþýsýnda mantýksýz kalýyorum. En iyisi ben mýýntýk olarak mantýðýmý geliþtireyim... Siteden neden ayrýlýyorsun noldukine.
ALÝ ÝMRAN:
3.59. Allah nezdinde Ýsa'nýn durumu, Adem'in durumu gibidir. Allah onu topraktan yarattý. Sonra ona "Ol!" dedi ve oluverdi.
[quote="asya747"
mantýða bak.otomobil yanýyor. peki onu yapan mühendis temi yanýyor.
Asya747 arkadaþým,
Tamam kabul.Burda mantýk aramýþýn. Bir de yukardaki ayetteki mantýðý bana bir izah edebilir misin? Ýþimize geldiði zaman mantýða sarýlýrýz. Þu ayet ve daha niceleri hangi mantýk kurallarýna uyuyor. Tabi biliyorum her þeye kadir olan allahýn hikmetinden sual olunmaz deðil mi? Mantýken birine ol dedin mi o kiþi oluyor mu?. Sevgiyle kal...
Dostlar!
Yýllardýr kutsal kitaplarda okuyoruz. Ýþte Yüce Allah sizi þöyle ateþe atacak böyle yakacak vesaire kuran'a baktýðýmzdada durum ayný. yani diyorumki Allah niye Ateþe atarak iþkence yapma *gereði duyuyorki kullarýný. *benim aklýma daha baþka binbir türlü iþkence geliyor Acaba peygamber zamanýnda en korkunç þeyin *ateþ olmasý acaba bu iþte bir pay sahibi *olamazmý? Birde þu Ademin yaratýlmasý meselesi Syn Adem bey topraktan Þeytan ateþten yaratýlmýþ ve ben senden daha üstünüm diye Adem beye secde etmemiþ bence asýl üstün olan Ademdir çünkü toprak ateþten üstündür aslýnda yoktur farkýda mantýken ateþi söndürmek için toprak atýlýr o halde güçsüz olan ateþtir benim gözümde yani þeytan burada biraz haksýzlýk etmiþ gibi geliyor bana
Saygýlarýmla
ibrahim_z
23-08-2006, 14:52
yahu allah benimle muhatap olsa ben görsem konuþsam bu mucizelere tanýk olsam inanýrdým heralde. *bu þeytan hakkaten bi acayipmiþ yani taþlanacak adammýþ cidden.
Syn ibrahim çok beklersin daha muhatap olmayý :) 38 yýldýr ben bekliyorum
saygýlarýmla dostça kal
agnostic_z
23-08-2006, 15:16
Ýslam zamanýnda geçen bi olay:kadýnýn biri çocuðunu kaybetmiþ,yana döne aðlaya sýzlaya çocuðunu arýyo ve sonunda buluyo ve çocuða sýký sýký sarýlýp sevgi gösterisinde bulunuyo.Sahabe tayfasý yaa kadýn ne kadar merhametli ne kadar seviyo çocuðunu gibisinden yorumlarda bulununca muhammed tabe durur mu:Allah ýn kullarýna merhameti yanýnda þu kadýnýn merhameti þüphesiz denizin yanýnda damladýr.Bölesine insanýn aklýnýn alamayacaðý merhametle ve sevgiyle insanlarýný,kullarýný seven allahýmýz istediðine hidayet veriyo istemediðini kafir yapýyo kafiri cayýr cayýr yanan cehenneme,müslümaný taze hurilerin ve þarap ýrmaklarýnýn arasýna atýyo.Ya bunu aklýnýz alabiliyo mu bu ne yaman çeliþkidir :D
ben buna popülizm gözüyle bakýyorum. sýnýrsýz merhametle ýlýmlý karakterdeki insanlar dine çekiliyor. allahýn yüceliðinden iyiliðinden kendilerine inanmak için neden sunuyorlar, öteki tarafa da cehennem yerleþtiriliyor sýrf kalplere korku salýnsýn en dirençli insanlarýn bile kafalarýnda acaba sorusu yankýlansýn diye. aslýnda tam anlamýyla bir propaganda silahý her þeyin en uçta olmasý. bir kadýn çocuðuna merhametinden kat kat üstün olan allah merhameti mantýken en günahkarý bile affetmesi gerekiyor ama cehennemin de çok dolu olacaðý sýnavý geçenlerin az olacaðý da özellikle belirtiliyor. tam anlamýyla psikolojik bir savaþ...
Aslýnda ilgimi çeken konularýn baþýnda gelir Cennet ve Cehennem kavramlarý...Ben en büyük dinin insanýn vicdaný oldugu kanýsýndayým,en azýndan asýl dogruyu yaptýranýn insanýn vicdaný oldugunu ve yapýlan yanlýþlardan sonra insaný rahatsýz edenin yine vicdaný oldugunu biliyorum...
Þöyle bir soru soruyorum kendime cennet güzellikler içinden en güzeli ve cehennemde en kötüsü ise iyinin en iyisi ve kötünün en kötüsü nedir...
Bireysel olarak konuþuyorum benim ruhum huzursuz aklým karmaþýk ve sürekli bir þeyler düþünüyorsam yani baþýmda sürekli sorunlar varsa benim için bundan daha kötü biþey yoktur.Düþünsenize rahat diilsiniz ruhunuz rahat deðil bundan daha kötü ne olabilir fiziksel acýmý sanmýyorum beni fiziksel acý daha kötü etkileyemez,yada tam tersi huzurlusun rahatsýn hiçbir sorunun yok (ki dünyada böyle biri oldugunu sanmýyorum) bundan daha güzel ne olabilir.Bu anlattýklarýmdan sonra eger ben dünyada huzursuzsam yukarda anlattýgým gibi sizce cehennem bana ceza olabilirmi yani cehennemliksem bana bundan daha kötü bir ceza olmasý gerekmezmi ki cehennemi fiziksel acý olarak düsünürsek sanmýyorum...Ýnsanlar cennetide cehennemide dünyada yaþamaktalar cehennem dediðiniz o yer insana acý veriyorsa halen dünyada acý cekmekten zevk duyan insanlar var... Saygýlarýmla
Merhaba byspy, galiba henuz sana hosgeldin demedim, oncelikle bu foruma *hosgeldin der, cennet ve cehennemi, diger,dusunce mahsulu olan hersey gibi ,kendimizin yarattigina, benim de zannetigimi eklerim.
*sevgiler...
ibrahim_z
09-09-2006, 21:46
cennet-cehennem kafalarda.
Kim görmüþ o cenneti cehennemi
Kim gitmiþte getirmiþ haberini
Kimselerin bilmediði bir dünya
Korkulmaya özlenmeye deðermi..
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *ö.h.
cennet : insan ýrký iradesinin hayýr diyemeceði güzellikler,güzel kadýnlar,
hemde bir kaç düzine,(artýk nasýl yetecekse,dünyadaki kadýn nufusu erkeklerin iki katý olsa bile ancak adam baþý iki tane düþer,hadi cehenneme gidenlerin payýna düþen kadýlarýda pay ettin,adam cezasýný çekip çýktýðýnda ne diyeceksin kusura bakma senin payýna düþen kadýnlarý verdik,seni cennetin baþ abazasý yapalýmmý diyeceksin,mamy burda bir hesap hatasý yapmýþ)þarap akan çeþmeler,çalýþmadan dertsiz tasasýz bir hayat.
cehennem:korkularýmýz,kabuslarýmýz , ve en önemlisi ölüm korkusu,insan
diðer canlýlarýn aksine sürekli geliþen bir canlý, bu dünyaya tapýyor aslýnda
sonsuz olduðuna inanmak istiyor,o yüzden güzel masallara inanmak istiyor,bu dünyayý okadar çok seviyorki ancak daha güzeli vaad edildiði için çaresizce inanýyor,aslýnda biliyor doðanýn kurallarýna uyduðu için
en ufak bir hatayý bile kabul etmeyen doðanýn kanunlarýna uyduðu için
ýrký bu güne kadar yaþayabildi,çaresiz olmasa ölümden korkmasa
inanýrmýydý bu yalanlara, mantýksýz bir adým bile atýlmayan bu dünyada.
hiramusta
11-09-2006, 09:08
Cennetindeki çaðýldayan derelerin suyunu da,cehennemindeki yanan ateþin odununu da buradan götürürsün.
tum nesiller boyu doðumdan ölüme cehennemin çekirdeði üzerinde oturup,her sabah da cehennemin vekilini doðarken ve akþam da batarken seyredip de cehennem nerde demek biraz hoþ olmuþ.
ibrahim_z
12-09-2006, 10:15
meðer cehennem buraymýþ biz de boþ yere dünyayý cennete çevirmek için uðraþýyoruz.... *dünyada yaþam olmasýnýn temel nedenlerinden güneþe cehennem vekili, yerküreye cehennem çekirdeði diyen birine ortaçaðda bile inanmazlardý heralde
Sn. SorogrenV2.0
Yeni versiyon programlar, eski versiyonlarýna göre bir çok ileri güvenlik özelliði taþýr. Bu özelliklerinden biri de her atýlan mail’i tarar ve virüs bulunan programlarý algýlar ise bunu açmaz kullanýcýsýný ýsrarla uyarýr!
Doðru mu tahmin ediyorum bilmem ama; açýklamanýz biraz, Ahmet Hulusi beyin yorum tarzý gibi geldi. Pek çok konuda çok deðiþik fikirleri olan Ahmet beyi, gerçekten dikkate alýnmasý gereken biri olarak düþünüyorum. Ancak bu konuda, pek çok farklý fikirler de var.
Konu inanç ve cennet gibi manevi özellikte olunca, haliyle yorumlar ve tahayyüller de çok olur. *
Hatalarýmýzý, cehaletimize baðýþlayýn
yerkürenin merkezindeki ateþ benim bahsettiðim ibrahim.
sorogren abim meraba
*abi cehennemi ve cehennem vekilini tarif etmiþsin hoþ ta olmuþ,cennet ne tarafa düþüyo peki bu durumda abi,diðer gezegenlerden birimi diycem ama olmýyacak onlarda cehennem vekiline baðlý sonuçta.her güneþ sisteminde bi cehennem vekili olduðunu düþünürsek,cennet nerde be abim.cehennem var cennet yokmu yoksa!.
Cennet: Müslüman Olmayan her yerde.
Cehennem: Müslüman olan her yerde.
Dogru soze Vartor emmin ne desin?
nefisto uc kademeli dusunebiliriz.kucuk kainat olan kendi vucudumuzdaki *kalb rahatligindan,yeryuzundeki *kendi * guzel bahceden ta en buyuk bahce olan bahar mevsimine kadar ki bahceler cennetin numunesidir.hakiki cennet ise alem-i gaybda olup su anda bizce algilanamaz.
dinsizlerin cenneti ise dunyadadir."Hasenatlarýnýn mükâfatlarýný kýsmen dünyada gördükleri ve büyük seyyiatlarý te’hir edildiði cihetle, onlarýn âhiretine nisbeten dünya, cennetleridir"
sayin mhmmd,
bu sorogrenv2.0 demo versiyonu.upgradei alicaz da bu masrafli is icin sayin ezkamodan ve siteden biraz destekte bulunmalarini rica ettim.Cevap bekliyorum.dolayisiyla demo ile idare edecez simdilik..
sayin ahmet hulusi'yi tanimam,okumadim ve bilgim yok efendim.
ibrahim_z
12-09-2006, 20:26
Sevgili sorogren keþke cennete cehenneme inanabilseydim, þimdiki mutluluðum katlanarak artardý. ama ne yapalým göz var nizam var inanamýyorum. elimizdeki yaþanacak tek yer bu dünya o yüzden haliyle burayý cennete çevirmeye çalýþanlardan olmamýz doðal
sevgili ibrahim,
cennete ve cehenneme inanmak sonraki is.
eger ileride tam bir iman nasip olursa,o zaman adalet icin bunlarin gerektigine inanirsin ve kendi ruhum olmasini arzular.
ama aslinda ne cennet hedeftir ne de cehennemden mkurtulmak hedeftir,musluman icin.
aslolan Allahin bizden arzulanan tarzda razi olmasidir.
cennet ve cehennem bir acidan da,en ust seviyeli guzellik ve lezzetten en alt seviyedeki cezaya kadar butun tesvik edici unsurlarin toplamidir.hangi insan hangisinden anlarsa ,onu dikkate alir.
yani kimi korkar,gunahtan cekinir.
kimi cennet icin iyilige yonelir.
kimi de karsiliksiz riza- i Ilahi icin cennet cehennemi hesaba katmadan isine bakar.
ibrahim_z
12-09-2006, 21:50
Kurandan cennet, cehennem ve ölümden sonrasý ile ilgili kýsýmlarý çýkar. þu geçsin sadece içinde ''size ortalama 60-70 yýl ömür verdim, ahiret tende vazgeçtim. ölünce topraktan baþka biþey olmayacaksýnýz. yinede sizi yarattýðým için bana ibadet edin''
* O zaman þimdiki harun yahyalar kurandaki kalan *mucizelerini bulduðunu iddia edecekmiydi, insanlar allahý bu kadar sevecekmiydi.
* Bu gün inanmayana korkunç cezalar vaadetmeyen, inananý da ödüllendireceðini söylemeyen bir dinin hiçbir toplumca kabul edilebileceðini düþünemeyiz. çünkü din o zaman sýnav bahanesiyle olaylara katlanma gücü vermez, ölüm korkusunu gidermez.
* adalete gelince: dünya adaletten muaf bir yer.
kuvvaci,
kuranda sadece cehennem yoktur.olay cennetin en ustuncen cehennemin en alt yerin e kadar ki her bir insana ait Allaha yakinlik ve kulluk derecelerinin bir nihai ucunun belirtilmesidir.
bir hadis vardi,forumda da gecmisti,yazin sicagi ve kisin spgugu cehennemin nefesindendir mealinde,bunda da cehennemin sadece ates degil'hararetin tum derecelerini ihtiva ettigini ve en soguk yerinin de mutlak sogukluk derecesi oldugunu ve iki uc arasinda tum derecelerdeki sicakligin oldugunu,ki oda sicakligi da dahil anliyoruz.ve hatta cezasini bitiren dinsizler icin cehennemin yakmadigini ve onlar icin hususi cennet mahiyetinde *yerlerin de yaratilacagini okuyoruz.
olmus ve olacak insan nufusunda insanlar tabaka tabakadir,kimi Allahin rizasini alamamaktan korkar,utanir bu ona ceza ve yaptirimdir.
ki mi aradaki dereceleri de gecerek te en alt cehennemden korkar.korkmasina gerek olmadan Allaha muhatgap olanlara ise,kimine Allahin bir tebessum manasi yeter tesvik olarak,kimine ise cennetin en ustu yeter tesvik olarak.
dolayisiyla her insan ahitap edebilen bir yelpazade tesvik ve korkutma vardir.
korkutmanin *ve tesvigin tekrari ise,seytanin aksi yondeki telkinlerinin devamina ve insan nefsinin de her an dinin kurallarindan siyrilmak istemesine bakar.
istavrit
16-09-2006, 07:51
cehennem islamin kara deliklerinden biridir...
kuranin sadist allahi gunahkarlar icin cehennem yaratmamis, cehennem bos kalmasin diye gunahkar kullar yaratmis..keyfinin kahyasi degiliz..yaratir yaratir..
Araf 7 Ayet -179.Yemin olsun ki biz, insanlardan ve cinlerden birçoðunu cehennem için yarattýk.
$er'i yarat, insanlara tuzak kur, sonrada tut cehenneme at..adil dedikleri, rahman rahim olan allah bumudur?
insana sah damarindan yakin oldugunu soyleyen, ama punduna getirip onlari kaynar suda yakacagina and etmis bir allah..zalim,gaddar, acimasiz,
bundan daha acik olurmu...adam yemin ediyor ki birilerini cehenneme gonderecegim diye..
Secde Ayet 13. Biz dileseydik, her benliðe hidayetini elbette verirdik. Fakat benden þu yolda söz hak olmuþtur: "Yemin olsun, cehennemi tamamýyla cinlerden ve insanlardan dolduracaðým."
dileseydin efendim, nedir bu sadistlik, nedir bu zalimlik..bu tanri dusuncesine uyuyormu?
Mearic 70. Ayet 15-19. Hayýr, hayýr! O, alevlenen bir ateþtir. Yakar-kavurur deriyi/koparýp götürür kolu-bacaðý. Çaðýrýr, sýrtýný dönüp uzaklaþaný, Toplayýp kasada yýðaný/depolayaný. Ýþin gereði þu ki insan; aceleci, hýrslý, sabýrsýz, tahammülsüz yaratýlmýþtýr.
insani kendin yarat, butun ozelliklerini kendin tasarla, kendi eserinden sikayetci ol..be ne aymazlik.sikayetci olacagin insani neden yarattin.hosuna gitmeyen ozellikleri insana neden verdin..
sen ne sapik bir yaratiksin.sadist kelimesi seni tarif etmek icin yetersiz kaliyor hazreti allah!
Dühan 44. Ayet 47-48. Tutun onu, cehennemin tam ortasýna götürün! Sonra baþýnýn üstüne, kaynar su azabýndan dökün!
nazi kamplari cehennemden cok daha masum..hitler amca allahtan daha sevgi dolu..sonsuza kadar yakmadi..bir kerede yok etti..fazla aci cektirmedi.bizi bagisla hitler amca...bazen sana fazla haksizlik ettigimizi dusunuyorum..sen kuranin allahi yaninda piri pak bir adamsin..mekanin cennet olsun!!!
19 ... O gün cehenneme: "Doldun mu?" deriz. O ise: "Daha yok mu?" der.
allahta daha var der..
cehennem bagirir, gonderrrr
siradaki (next) diye bir ses duyulur,
cem,mutezile,ezkamo,sodomo,exclisive,istavrit, vartor, mephisto ve daha milyarlarcasi sirada beklemektedirler..vakit gecirmek icin oradada forum duzenler geyik yaparlar.
aldostu ve *psiko tavla oynarken kofteci cemal'de siradakilere kofte ekmek satarak,cennetle cehennem arasindaki gumruksuz sahada sonlarinin ne olacagini bilmeden kikir kikir gulerler...liop ise gunahkar kullarin dna'larindan ornekler toplayip bilimsel calismalarina oradada devam etmektedir..sorogren ve hiramusta cennetin bahcesinde etrafinda huriler kaynarken bizlere nanik yapmaktadirlar..
yahu her seyi bilen ve goren allah cehennemin doldugunu goremez ve bilemezmi? mesela bir video kamera sistemi, veya bir network, veya bir santral hatti koyamazmiydi..allah o teknoljiye sahip degilmiydi..yarattigi kullari allahtan dahami akillidir?
Enam..112 Biz böylece, her peygambere insan ve cin þeytanlarýný düþman yaptýk. Bunlar birbirini aldatmak için süslü sözlerle vesvese verirler.Rabbin dileseydi onu yapamazlardý. Artýk onlarý iftiralarý ile baþbaþa býrak.
hem adamin hidayete ermesini dileme, hemde onlari iftiraci yap..iftiraci ozelligini insana sen vermedinmi? kimi kime sikayet ediyorsun be adam..!
seni gidi tezgahtar seni...seni gidi tuzakci kurucu seni..
yemezler..
bazarov01
16-09-2006, 10:40
yaf adam kendi sapýk fantezilerini yazmýþ iþte
sadece cehennem deil baksana surekli bakire kalan goðsü yeni tomurcuklanýþ yani sübyan huriler falan
ne bilim akan ýrmaklar falan hiç bole entellktuel biþe yok
peeehhhhhh
alihazar
16-09-2006, 14:17
istavrit niye böyle yapýyorsun sen Allah'ýn merhametini neden görmezden geliyorsun ve diðer arkadaþlar neden görmezden geliyorsunuz
Allah zalimeri cehennemde yanacaðýna söz vermiþ suçsuzlarýn deðil neden anlmakm istemiyorsunuz kimseye zrre kadar haksýzlýk yapýlmayacak o günde ne hak ediyorsan verilecektir hatta iyilk yüönðnde kat kat verilecektir
cehennmde zalim olanlar yanacktýr. bunlar dolduracaktý cehneenmi
hidayeti istediðine verir istediðine vermez ve sapýklýkta býrakýr.
bunda bir çeliþki yok oh ne ala herkez hidayete erese kömür kalpli ile elmas kalpli nasýl ayrýlacak adam öldürenle karýncayý bie incitmeye korkan neden hepsi cennete girsin hakszýlýk olmazmý burada
inkar edenle teslim olan neden ayrýlmasýn
siz Allah'ýn rahmetini görmezden gelmeye çalýþýyorsunuz cehennemi hak eden asinin durumunu Allanh bize söylüyorsa burada ne haksýzlýk varki hiç bir haksýzlýk yok. inkar etsenizde etmesenizde bu böyle
özellikle istavrit þansýný zorlama yarýn öbürgün ölceksin ve yemek yerken uyurken evlenirken bu aklýndan hiç bir zman çýkmayacak inkar edenlkerin hepsi böyle.
keþke bilseydiniz gerçekleri ve (iman eteseniz kurtluýþa eresiniz) ama imtihan....
enam 6. Görmediler mi ki, onlardan önce yeryüzünde size vermediðimiz bütün imkânlarý kendilerine verdiðimiz, gökten üzerlerine bol bol yaðmurlar indirip evlerinin altýndan ýrmaklar akýttýðýmýz nice nesilleri helâk ettik. Biz onlarý, günahlarý sebebiyle helâk ettik ve onlarýn ardýndan baþka nesiller yarattýk.
*Allahýn merhameti.günahlarý sebebiyle yargýyý öbür tarafa bile býrakmadan bu dünyada helak ederek veren,merhametli tanrý,sizin tanrýnýz neyi nasýl yapacaðý konusunda bile kararsýz.günahlarýn cezasýný ahirette soracaðým derken bir çok ayette,günahlarý nedeniyle helak ettiði kavimlerin masallarýný anlatýr,bir çok ayettede.
yunus l3. Andolsun ki sizden önce, peygamberleri kendilerine mûcizeler getirdiði halde (yalanlayýp) zulmettiklerinden dolayý nice milletleri helâk ettik; zaten onlar iman edecek deðillerdi. Ýþte biz suçlu kavimleri böyle cezalandýrýrýz.
sýnav yapýyor bak ne güzel söylemiþ,zaten onlar iman edecek deðillerdi,ne kadar emin deðilmi,madem sýnav yapýyorsun bekle gör,yok zaten biliyorsan neyin sýnavýný yapýyorsun. *ama merhametli o dimi imtihan yapýyo, dimi,susalým ülke bölünmesin.
alihazar
16-09-2006, 15:21
yahu nedir bu ya
kafana göre yorumlama kuraný anlamýyomusunuz kafanýza göre yorumlamayýn
zalimlerin(veyahut günah iþleyenlerin tevbe edenler hariç) dünyada da cezza verilir ahirettede bunun sabýrla bir ilgisi yok zaten onlara bu dünyada ceza verilmezse öbür dünyada muhakkak verilir burada verilmesi öbür dünyada verilmesne engelr olmaz çeiþþki gib göstermeyin
iiman edecek deðillerdi sözünde ne alglýyorsun sende görüyorsuni bugün bir çok minasn kafir olarak ölüyor o zman onlarý direkte cehhenme atýlsýn böyle þey olmaz...
birazda yüce yaratýcýmýzn merhametini gösterin inka etsenizde bu böyle
kendinize gelin
Bu Allah insanlara acý vermekten haz duyuyor çünkü yaratýcýsýnýn (peygamberin) kiþiliðini taþýyor.
Ben Yaratýcý olsaydým, kendiliðinden yetiþen kolesterolsüz, pasta tadýnda *meyve sebzeler yaratýrdým. Süper lüx villalar yapardým. Atmosferi sürekli serin tutardým. Her yeden pýnarlar akardý, Pýnar sen ne içmek istiyorsan ondan akardý. Ýnsanlarý öyle proðramlardým ki herkes kardeþ kardeþ yaþardý. kimsenin aklýnýn ucundan kötülük geçmezdi. Sexi serbest býrakýr kim kimle istiyorsa müsaade eder kimseninde buna engel olmasýna müsaade etmezdim. insanlar yürümek yerine düþünce gücüyle uçardý. Allah böle güzel bir þey yapabilmiþ mi?. Hayýr. Sýnýfta kaldý. Atýn Cehenneme.
istavrit
16-09-2006, 15:30
sayin keremblue,
siteye hos geldiniz demek istiyorum ama dilimde varmiyor...
ama sizi takdir etmedende edemedim..
bravo yani bu ne yetenek, bu ne zeka, siz allahin yarattigi en muhtesem yaratiklardan olmalisiniz..
misyonersin, dinsizsin ve ülkeyi parçalayanlarýn maþasýsýn
sizde allah vergisi ozel bir yetenek var..
sitede iki gun de iki yazi yazip * hain oldugumu anlamaniz takdire deger..
yinede hos geldiniz!
alihazar :"kafana göre yorumlama kuraný anlamýyomusunuz kafanýza göre yorumlamayýn "
Arkadaþým, hatayý burada yapýyoruz galiba, sen inancýný kendi kafandan yorumlamýyor olabilirsin, ama birseye gercekten inandýgýýz seyi once bi okuyup akýl süzgecinden gecirmeli deðil miyiz? Aklýmýzýn erdiði kadarýyla bize göderildiði iddia edilen kitaplarý okuyor, yorumluyor, ve soru soruyoruz. Bundan rahatsýzlýk duyuyorsanýz, size tavsiyem dinlerin eleþtirildiði bir sitede deðil, kendi dininizin yüceltildiði bir sitenin forumlarýný takip etmeniz olacaktýr. Burada en temel haklardan olan soru sorma, akýl yürütme ve yorumlama hakký için kimseyi eleþtiremeyiz.
-merwe
yahu nedir bu ya
kafana göre yorumlama kuraný anlamýyomusunuz kafanýza göre yorumlamayýn
zalimlerin(veyahut günah iþleyenlerin tevbe edenler hariç) dünyada da cezza verilir ahirettede bunun sabýrla bir ilgisi yok zaten onlara bu dünyada ceza verilmezse öbür dünyada muhakkak verilir burada verilmesi öbür dünyada verilmesne engelr olmaz çeiþþki gib göstermeyin
iiman edecek deðillerdi sözünde ne alglýyorsun sende görüyorsuni bugün bir çok minasn kafir olarak ölüyor o zman onlarý direkte cehhenme atýlsýn böyle þey olmaz...
birazda yüce yaratýcýmýzn merhametini gösterin inka etsenizde bu böyle
kendinize gelin
Sevgili alihazar,
Kuraný kafamýza göre yorumlamayalým da senin kafana göremi yorumlayalým. Sen kendini süper zekamý sanýyorsun. Yada biz aptalmýyýz, bizim yorum yapma gücümüz ve hakkýmýz yokmu.
ali hazar abim.valla bu kuraný kafaya göre yorumlama iþi benide sýktý.
mübarek nasýl bir teblið kitabýysa herkes her istediði gibi anlýyo,yorumluyo doðru yolu buluyo,þifa gibi biþey walla,her þeye uydurabiliyosun,sende kafana göre yorumlamýþ doðru yolu bulmuþsun, yalnýz biz yüce yaratýcýnýn merhametini göstereceðizde,merhameti nerede biz onu bir türlü göremedik,sanýrým sen bunu bize gösterebilirsin.
Biz burda kurandaki çeliþkilerden bahsediyoruz, karþýlýðýnda bilimsel kanýtlar gösteriyoruz, Sayýn dinci kardeþlerimizde eleþtirilen kurana karþýlýk kanýt olarak yine kuraný gösteriyor. Þýracýnýn Þahidi ÞIRACI...
Ayrýca alýnmayýn sayýn müslüman kardeþler, diðer dinlerinde islamiyetten farký yok. Tek bir amacýmýz var, gerçeði görün ve aydýnlanýn. Ne diyorsak sizin için diyoruz. Aslýnda aydýnlanmanýzý saðladýðýmýz için teþekkür etmelisiniz.
istavrit
16-09-2006, 15:52
sayin alihazar,
her yazdiginiz yazi mantik kurallarina aykiri..
hidayeti istediðine verir istediðine vermez ve sapýklýkta býrakýr.
bunda bir çeliþki yok diyorsunuz..gercekten bir celiski yokmu burada.burada adalet ve merhametten soz etmek mumkunmu..
kriteri yok..diledigine veriyor..
cok basit turkce bilen insanlarin bile anlayabilecegi bir ayet bu..
Secde Ayet 13. Biz dileseydik, her benliðe hidayetini elbette verirdik. Fakat benden þu yolda söz hak olmuþtur
kasmayin bu kadar..allahiniz soylediklerine ters dusmeyin..
inkar edenle teslim olan neden ayrýlmasýn
inkar edeni kendi yarattigini soyluyor..Biz dileseydik, her benliðe hidayetini elbette verirdik. demiyormu...diyor!!
hidayeti vermiyormu, vermiyor..
peki hidayeti o verdide bizmi almadik ..(S.Demirel)
o hidayeti vermezse biz onun hidayetini zorla alabilirmiyiz?
DI-LE-MI-YOR...bunda anlasilmayacak ne var..dilesydik verirdik diyor..yani dilememis..cunki kendine soz vermis cehennemi bos birakmayacagina..
peki onun dilemedigi yerde benim dilemem sizin din anlayisinizda varmi..yani benim iradem sizin allahin iradesinden guclumu?
sen Allah'ýn merhametini neden görmezden geliyorsu
olmayan merhameti nasil goreyim...kaynar sular,irinler, sonsuza kadar ateste yakmalar,
siz burada bir merhamet gorebiliyormusunuz?
allah istemezse yaprak kimildamaz oylemi...
o zaman depremler, sel baskinlari(tsunamiler) yanginlar allahin iradesi dahilinde..
mesela depremde omrunu allaha ibadet ederek gecirmis ademoglunu betonlarin altina diri diri sokmasi nasil bir adalettir...
masum yavrulari cimantodan mezarlara gommek adaletmidir?
sizin kurandaki allah cooook zalim cok!!
Keremblue
17-09-2006, 23:55
Sayýn istavrit
Ýlk önce hoþbulduk belli ki, amacýnýzý bilen pek fazla kiþi incelememiþ sitenizi , yanlýþ sizin yaptýðýnýz direk düþmanlýk, inanmýyorsan inanmýyabilirsin ama ne olur saygýlý bir þekilde düþüncelerini dile getir.
Bizim inancýmýzda Hz.Muhammed vardýr Muhammed yoktur ona Hz. dememen bile bizlere yapýlmýþ bir saygýsýzlýktýr, bu saygýsýzlýðý yapan zihniyetin kime veya neye hizmet ettiðini anlayabilmek için zeki olmaya gerek yok.
Birde zaman çok þeyin ilacýdýr bekle ve gör.
istavrit
18-09-2006, 06:31
sayin keremblue
amacýnýzý bilen pek fazla kiþi incelememiþ sitenizi
siteye giren musluman arkadaslarin bir kaci disinda hemen hemen hepsi turkceyi kafa goz yara yara yaziyor..kurduklari cumleler hic bir anlam ifade etmiyor..
bu konuda sizlerin ozel bir gayreti oldugunu dusunmuyorum..okudugunuz kitaplarin sizdeki *yansimasi olabilir..
nur risaleleri turkcenizi ve mantiginizi dumura ugratiyor..kuran ha keza..
anlam ve ifade etme ozurlu..boyle olmasaydi mealcilerin parantez icindeki ilaveleri olurmuydu.acin herhangi bir ayet, parantez icindeki yerleri okumayin.ne anlayacaksiniz..
sanki anlasilmamasi icin yaziliyor, anlasilamadigi icin derin kitap oldugu dusunuluyor..
Bizim inancýmýzda Hz.Muhammed vardýr Muhammed yoktur ona Hz. dememen bile bizlere yapýlmýþ bir saygýsýzlýktýr
bu sitenin uye olma kurallarindan biride "sizin icin kutsal olanlar bu sitede kutsal degildir"..ne guzel soylemissin..bizim inancimizda diye..ben sizinle ayni inanci paylasmiyorumki muhammede hz. diyeyim..o benim icin siradan bir kisiliktir..hatta siranin en altlarinda..
biz size bu sitede "muhammed bizim icin kutsal degildir.bu nedenle sizde hz. diyemezsiniz diye dayatiyormuyuzda siz bize muhammede hz.dememiz icin dayatiyorsunuz..
sizi yadirgamamak gerkir..sitenin bazi yoneticileri bile muhammedi yazarken hz. kelimesini ekleyip, sizin uslubunuzla olmasa bile daha entellektuel bir tarzla bize dayatiyor, icindeki bastirilmis kutsal degerlerini..
umarim, yazilarinizi gonder tusuna basmadan once bir kez daha dikkatli okursunuz..
her ne kadar hain, satilmislarin masasida! *olsam turkce benim icin cok degerli..
Sn. Keremblue,
Öncelikle; adettendir, bir hoþ geldini eksik etmeyelim. Siteye, foruma, bu foruma hoþ geldiniz.
“Birilerinin maþasý, zavallýsýnýz, yazdýklarýnýzýn açýklamasýný yapacaksýnýz, buna emin olun, her þey zamanla olacak merak etmeyin.” Derken;
-Korkutuyor musunuz?
-Tehdit mi ediyorsunuz?
-Küfür mü ediyorsunuz?
Kabiliyetim biraz zayýf bi açýklama rica edeceðim.
Tüm bunlara, “-Sana ne ben Ýstavrit ile muhatabým diyorsanýz.”
Ýnanýn Sn. Ýstavrit’in düþüncesinde ve tarafýnda olmamama raðmen;
Bu alanýn, kiþisel muhatap alaný olmadýðýný hatýrlatýrým.
Tartýþmalara yetiþemiyorsanýz, ara verin, bilginiz yetmiyorsa araþtýrýn, yüreðiniz yetmiyorsa bakmayýn.
Ama ne yaparsanýz yapýn yukarýdakileri yapmayýn.
Hatalarýmýzý, cehaletimize baðýþlayýn
Fasil : TEFSÝR BÖLÜMÜ - ESBAB-I NÜZULE DAÝR
Konu : Kehf Suresi
Ravi : Mus`ab Ýbnu Sa`d
Hadis : Babama þu ayet hakkýnda sordum: Ey Muhammed! "Size amelce en çok zararlý olanlarý haber verelim mi?" de.. (Kehf, 103) ve dedim ki: "Burada kastedilenler Haruriler midir?" Bana: "Hayýr, onlar Yahudiler ve Hýristiyanlar`dýr. Çünkü Yahudiler, Muhammed (sav)`i tekzib ettiler. Hýristiyanlar ise cenneti tekzib ettiler ve: "Cennette ne yiyecek ne de içecek vardýr" dediler."
HadisNo : 699
Cennet'te yiyecek ve içecek yok demek amelce zararlý olmaya iþaret??
Amel'in kelime anlamýný yanlýþ biliyor olmalýyým çünkü bu ikisi arasýnda bir türlü baðlantý kuramadým. Ýlliyet baðý yok bir kere.
istavrit
18-09-2006, 20:05
sayin keremblue,
cok agresif bir baslangic yaptiniz..bir cok konu varken ikili surtusmelere gerek yok...dusunceleriniz varsa yaziniz lutfen..
sevgili mhmmd son derece kaliteli musluman bir arkadasimiz...neden kendinize ornek almiyorsunuz..
sogukkanlilik ve fikirleri ile sitede sayginlik kazaniyor..
sizde deneyin, basarabilirsiniz..bu sekilde kuculmez, bilakis yucelirsiniz..
ayrica tesekkur ederim sevgili mhmmd,
hep boyle kalin..
Ýlk önce hoþbulduk belli ki, amacýnýzý bilen pek fazla kiþi incelememiþ sitenizi , yanlýþ sizin yaptýðýnýz direk düþmanlýk
Sevgili Kerembulue
Allah yoktur demekle nasýl bir düþmanlýk oluyor anlatýrmýsýn.Senin mantýðýna göre de
Allah Buyuktur, Allah Buyuktur diye günde 5 kere hemde arapça kafa ütülemek, Ateistlere karþý bir düþmanlýk olmuyormu?
Yaþam_Ve_Ölüm
18-09-2006, 23:34
Merwe haným ilk önce Türkçe de w harfi yoktur. Onu hatýrlatýrým. Lütfen merve diye deðiþtiriniz. Ama yok Türklükde beným umrumda deðil diyorsanýz ona biþi diyemem.
Þimdi niye cehennem ona gelelim. Valla cehennem , ateþ , sýcak sular, kaynar sular iyi bir ceza . Bu ceza sogukda olabilirdi mesela.
Mesela þöyle ceza olabilirdi.
- Atýn bunu buzhane ye , donsun soðuktan. Buz kalýplarýný aðzýndan sokun vs vs de olabilirdi. Ama demekki Yüce Yaratýcý Cehennem yani ateþi uygun görmüþ kendisine inanmayan ve dediklerini yapmayanlara.
Valla isteyen inansýn isteyen inanmasýn. Ölünce herkes hanyayý konyayý görecek :)) Ak mý karamý anlarýz :))
Sevgili yaþam ve ölüm, nicklerimizin türkçe olma zorunluluðu yoktur. Ki sormuþsunuz söyleyeyim bence insanýn ýrký önemli deðildir. Yani türk olmuþum, afrikalý olmuþum, yahudi olmuþum, veya arap umurumda deðil. Önemli olan insan olmamýz deðil mi? :)
Yaþam_Ve_Ölüm
19-09-2006, 00:49
Sevgili yaþam ve ölüm, nicklerimizin türkçe olma zorunluluðu yoktur. Ki sormuþsunuz söyleyeyim bence insanýn ýrký önemli deðildir. Yani türk olmuþum, afrikalý olmuþum, yahudi olmuþum, veya arap umurumda deðil. Önemli olan insan olmamýz deðil mi? :)
Ya tabiki olaya hümanist açýdan yaklaþýrsak her þeyden önce hepimiz insanýz ve barýþ kardeþlik içinde yaþamamýz lazým. Din , dil , ýrk ayrýmý tabiki olmasýn. Ama iþte böyle demeyenler de var.
.................................................. .................................................. .................................
Birde yahudileri sevmem. Sebebide Siyonist imiþ onlar. Neymiþ Vaad edilmiþ topraklar varmýþ. Türkiyede güney ve doðu anadoluda bu vaad edilmiþ topraklar arasýndaymýþ. Hadi gitsinler ordan. Ülkemde olanýn gözününü çýkarýrým ben. Bu yüzden siyonistleride sevmiyorum.
Birde Amerikalýlar sevmiyorum veya amerikalý demiyimde baþkanlarýný v onu destekleyen halký sevmiyorum. Gorg push ülkere özgürlük getircem diyor. Sonra ülkelerin anasýný valla belliyor. Girdiði ülkelerde ne düzen kalýyor ne biþi. Eskisinden beter oluyor. Zahten amaçlarýda petrol - enerji.
Ýþte hepimiz insanýz ama bazýlarý insanlýktan çýkmýþlar.Bizlere zarar veriyorlar.Zarar veren insan maalesef sevilmez.
Ama adam allaha inanmýyor diyelim. Banane ya ister inanýr ister inanmaz. Ölünce herkes neyin ne oldugunu görür.
Mesela ramazdan isteyen sigara içsin kimse biþi diyemez. Adama sen allaha inanmýyorsun niye sigara içiyorsun diye karýþýlmaz. Ama toplumun genelinede saygýlý olmak lazýmda diyede düþünüyorum...
Sayýn yaþam ölüm,
Mesajýnýzýn kürtlerle ilgili bölümünü sildim. Sizi forum kurallarýmýzý okumaya davet ediyorum. Sitemiz bilgi amaçlýdýr. Lütfen aþaðýlayýcý nitelikte yazýlar yazmayalým. Ezkamo.
Keremblue
19-09-2006, 20:51
sevgili istavrit ve savgili mhmmd benim ne olduðum kim olduðum veya düþüncelerimin aciz olum olmamasý sizi fazla düþündürmesin siz bunlarýn üzerinde durmayým.
sn.mfmmd ,inan kardeþ ben araþtýrýyorum, ve ülke gençliðinin misyonerler tarafýndan asimine edildiðini, hristiyanlaþtýrma faaliyetlerinin tehlikeli boyutlara ulaþtýðýný, gerek sözel gerekse görsel basýn dýþýnda bu ve bunun gibi sanal ortamlarda da propagandanýn üst boyutlarda olduðunu, bunlarý yapanlarý (bazýlarýný) *isimlerine iþlerine kurumlarýna kadar tanýdýðýmý, sizin iyi cümle kurmayý iyi bildiðinizi fakat Türkiye ye zarar verdiðinizi ve burda yazdýklarýmý sizler için deðil buraya gelen ve arayýþta olan insanlar için yazdýðýmý bilmenizi isterim, zaten sizler ben ve benim gibi insanlarý durdurmak için gerekli eðitimi almýþýnýzdýr. Kýsa bir süre sonra burda yazýlan cevaplar ilk önce sizin tarafýnýzdan okunacak sonra yayýnlaacak, istemediklerinizi yayýmlamaycaksýnýz, ayrýca Müslüman olduðunu açýklayan birkaç katýlýmcý burda yeteri kadar tanýndýktan sonra sözüm ona ataist olacak...... bunlar komplo deðil, siz bence çok iyi saklandýðýnýz maskenizin arkasýnda Türkiyemin gençliði için hain planlar yapýyorsunuz bence siz Türk bile deðilsiniz mantýken olmazsýnýz olmanýz için bizim uðrumuza can veren mehmetçiðe üzülmeniz lazým onlar þehit oldular ama siz þehitliðe inanmýyorsunuz...... Çok saygýlarýmla arkadaþlar çok hem de
Neden cehenem, neden ateþ.
Bunun için yakýt lazým, ateþ bedavadan olmuyo.
En çok yakýtta petrolde, *arap çöllerinde var. hýýýýmmmmm *geleceðin cehennemi (zaten þimdiden öyle) arap çölleri olacak, yanacaklar belli, araplar. petrol nerdeyse cehennem orda olmalý ki ayrýca nakliye olmasýn dimi.
Eh bende iyiki Türküm petrol bizde az, biraz yanar kurtuluruz.
Ayrýca Ateistler önce humanist sonrada eðer Türk ateistse, bir müslüman Türkden daha Türkdür.
Ne mutlu TÜRKÜM diyene
"Keremblue"
Tükçe konusunda haklýsýn bazen yanlýþ yazdýklarým oluyor, bunun sebebi keþke bunlarý yazmasam da yüzlerine söyleyebilsem diye de ayný anda düþünüyor olmamdan kaynaklanýyor.
Ben sizin kesinlikle ve kesinlikle müslümanlýðý karalamak için birilerinin maþasý olduðunuza inanýyorum ve eminimki zavallýsýnýz ayrýca benim burda yazdýklarým Merwe tarafýndan sanýrým aðýr bulunmuþ, baðzý þeyleri biz nasýl hazm ediyorsak sizde hazm edeceksiniz, bu þart öyle biz yaptýk bu siteyi istediðimiz yazarýz çizeriz yok artýk, artýk öyle yada böyle tepki alacaksýnýz yazdýklarýnýzýn açýklamasýný yapacaksýnýz buna emin olun...
Herþey zamanla olucak merak etmeyin.
Keremblue,
Eðer sitemize teblið amacýyla geldiyseniz hesabýnýz bölümünde üyeliði silme var. Ordan üyeliðinizi silebilirsiniz. Yok ben bu siteye bilgi alýþ veriþinde bulunmak için geldim diyorsanýz kurallarýmýzý okuyun. Kurallara uyduðunuz sürece kalýcý üyemiz olabilirsiniz. Bundan endiþeniz olmasýn. Bu sitenin adý Turan Dursun sitesi. Dinlere karþý bir site. Bunu unutmayýnýz. Dininiz sizin için bir tabu olabilir. Ama bizler için hiç bir din tabu deðildir. Eðer bu zorunuza gidiyorsa burda iþiniz ne. Gelir gelmez maþa demek zavallý demek nasýl oluyor öyle. Bunu bir uyarý olarak algýlayýn.
Ýkincisi zaman her þeyi gösterecek. Her þey zamanla olacak meramýnýzý gayet iyi anlýyorum. Siz bu ülkeyi Ýran mý Afganistan mý zan ediyorsunuz. Bu ülke laik demokratik bir ülke. Atatürk Türkiyesi. Bunu hesaba katmanýzda yarar var. Zamaný gelince de dersinizi alacaðýnýzý düþünüyorum. Tek üzüldüðüm nokta sizin gibi insanlarýn bu çirkef emellere alet olmasý.
sodomo--
19-09-2006, 22:53
Ezkamo bu adama çok yumuþak davranmýþsýn. Üstelik böyle tehdit mesajlarýný da ortalýkta tutmamak gerekiyor çünkü o zaman mesaj iletilmiþ oluyor. Bu tip tehditkar insanlarýn hem mesajlarý anýnda silinmeli hem de cevap dahi yazýlmamalýdýr.
Tehditlerine gelince : Göreceðiz burasý Ýran veya S.Arabistan mý yoksa Türkiye mi ?
Daha son sözler söylenmedi henüz.
Sevgili Sodomo,
Yönetim anlayýþýmýzýn gereði olarak bu arkadaþýmýzý uyardým. Kendisini kurallara uymaya davet ettim. Kurallara uymadýðý zaman gereði yapýlacaktýr. Bundan endiþen olmasýn. Sevgiyle kal...
Keremblue
19-09-2006, 23:47
Sevgili ezkamo
Bu site de müslümanlýða her türlü laf söyleniyor, her þeyiyle dalga geçiliyor kimse bir þey demiyor, biraz hakkýmýzý arayýp, amacýnýzý açýklayýnca doðru söyleyenleri engelliyorsunuz.... O zaman size tavsiyem Atatürke Sýðýnarak Müslümanlýða Küfür Serbest sitesini kurun hiç olmazsa herkes bilsin ne olduðunu ona göre girmesin ama tartýþýrýz konuþuruz diyorsanýz kendinizi savunun
Keremblue arkadaþým,
Uygunsuz mesajlarýný siliyorum. Kiþisel sürtüþmelere girme. Konuyla ilgili düþüncen varsa onlarý belirt. Forum kurallarýmýz doðrultusunda son kez olarak hareket etmeni istiyorum.
Sevgili ezkamo
Bu site de müslümanlýða her türlü laf söyleniyor, her þeyiyle dalga geçiliyor kimse bir þey demiyor, biraz hakkýmýzý arayýp, amacýnýzý açýklayýnca doðru söyleyenleri engelliyorsunuz.... O zaman size tavsiyem Atatürke Sýðýnarak Müslümanlýða Küfür Serbest sitesini kurun hiç olmazsa herkes bilsin ne olduðunu ona göre girmesin ama tartýþýrýz konuþuruz diyorsanýz kendinizi savunun
Sevgili Keremblue,
Bu sitede islama küfür edilmiyor. Sadece eleþtiriliyor. Bunu anlamanýzda yarar var. Eðer forum kurallarýmýzda okuduysan bu belirtiliyor. Sen bizi maþalýkla suçlayacaðýna asýl maþalarý görmeye çalýþ. Emperyalistlerin kuklasý olup din sömürüsü yapýp ülkeyi satanlarý gör. Sen ne kadar bu ülkeyi seviyorsan en az biz de senin kadar bu ülkemizi seviyoruz. Bundan endiþen olmasýn.
Bizim için sizin inançlý olmanýz o kadar önemli deðil. Önemli olan insan olmamýz. Sen dindar ben ateist. O kadar da önemli deðil. Önemli olan saygý ve sevgi. Bu ülkede kardeþçe yaþamak zorundayýz. Yanýldýðýn nokta burasý. Bak içimizde inançlý arkadaþlarýmýz da var. Saygý temelinde tartýþýyoruz. Bence sen de bunu yapmalýsýn. Ben gitmenden yana deðilim. Birbirimizi anlamaya çalýþalým. Ülke hepimizin. Bunu unutma. Bizi parçalamak bölmek isteyenlere alet olmayalým.
Sitemiz laik demokratik cumhuriyetten yana bir sitedir. Ülkemizin adý Türkiye Cumhuriyetidir. Kendini önce Türk sonra müslüman görmelisin. Bizler arap deðiliz. Bunu unutma. Ýslam yoluyla bizi araplaþtýrmaya çalýþýyorlar. Türklerin nasýl müslüman yapýldýklarýný araþtýr. Ondan sonra seninle görüþelim. Sevgiyle kal...
Keremblue
20-09-2006, 10:02
Bu arada bu ülkeyi araplaþtýrmaya çalýþanlarýn sonu iyi olmaz umarým tek temennim budur (daha aðýrda konuþurum ama ayýp) Biz Atatürkün evlatlarýyýz.Bence siz dine modern bakamýyorsunuz, *ateist olmayla kültürlü olmayý ayný kefeye koyuyorsunuz, çok azda olsa modern islamcý bir grup var bu grup büyüyecek ve sesiniz kesilecek
Sevgiyle kalýn
Sn. Keremblue,
Lütfen kiþileri deðil yazýlarý muhatap alýnýz. Kiþileri tahrik etmekten de lütfen sakýnmaya çalýþýnýz.
Konuyla ilgili bir görüþünüz varsa, paylaþmak istediðiniz bir fikriniz, bilginiz varsa kiþileri hedef almadan paylaþýnýz.
Burasý, katýlýmcýlarýn birbirine üstünlük kurmaya çalýþtýðý, birbirini itham etme özgürlüðüne sahip olduklarý, ego tatmini platformu deðil.
K.C.
Keremblue
20-09-2006, 10:22
K.C. benim silinen yazýlarýmýda görme fýrsatýnýz oldumu bilmiyorum, ben sadece ÝDDÝA ATIYORUM ortaya , cevap veremiyorlar ve onlar saldýrýyorlar, bana karþý söylenmiþ ithamlarý okuyabilirsiniz, Ben ego yapmýyorum fikrimi söylüyorum beni fikirleriyle ister cevaplarlar ister cevaplamazlar, olayý ben kiþiselleþtirmedim lütfen en baþtan okuyun unutmayýn silinenlerde var ama, nedense iþlerine gelmeyen yerleri siliyorlar.....
Saygýlarýmla sayýn k.c.
Sn. Keremblue,
Þayet inancýnýzdan, bilginizden, öðretinizden þüphe duymuyorsanýz; misyonerlik faaliyetlerinden çekinmenize gerek yok.
Tüm bunlardan, þek ve þüphe duyuyorsanýz; o zaman ne kadar korkarsanýz korkun, korkunuzun ecele bir faydasý olmayacaðýný bilin.
Belirli bir saplantýya (herhangi bir yoz din veya doðmatik felsefe) kapýlmaktansa; araþtýrýp bir arayýþ içinde olmalarý en iyisi. Farkýnda deðilsiniz, ama inandýðýnýz dinin temelinde toplumsal sorunlarýn iyi niyetli çözümleri var. Kalýpçýlýk, ritüel, doðmatizm yok. Araþtýrýyorum diyorsunuz, beni sevindiriyorsunuz.
Ben yönetici deðilim. Henüz bu siteye geliþim bir, iki ay ya oldu ya olmadý. O yüzden herhangi bir yazýyý deðiþtirmem mevzubahis deðil. Ayrýca merak etme, kiþisellik, küfür gibi genel kabul görmüþ istenmeyenleri yapmadýðýnýz sürece burada kimse sizin yazýnýzý silmiyor.
Kimin ne olacaðýný bilmiyorum ama yaradanýn verdiði beyni bir kenara koymayýp veya kiralamayýp, kullanýyorlarsa; ne olurlarsa olsunlar doðru yolda ilerliyorlar diyebilirim.
Aslýnda seceremi çýkarsam 7 soy ilerisinden Osmanlý’da Bayraktarlýk makamýna kadar ulaþýrým ama benim için hiçbir kýymeti yok. Dolayýsý ile Türk olmuþum olmamýþým fark etmez. Ben insan olmaya çabalýyorum.
Þehitlik konusunu fazla gýdýklamayýn; iki dedesini Kurtuluþ savaþýnda þehit vermiþ biri olarak ufak bir tavsiyem.
Benim de size naçizane tavsiyem; þahýslarla ilgilenmeyin, hatta olaylarla bile fazla zaman kaybetmeyin, fikirleri düþünün ve inceleyin ve vaktinizi deðerlendirin.
Hatalarýmýzý, cehaletimize baðýþlayýn.
Keremblue
20-09-2006, 13:37
Sizin nacizhane tavsiyeniz inan benim umrumda bile deðil ve inan sizde deðilsiniz açýk ki sizin amacýnýz belli benim ararþtýrýp araþtýrmadýðýmda lütfen sizi ilgilendirmesin siz öyle taklýn fikirlerinizi beyan edin ben de edeyim ben size akýl vermiyorum sizde bana vermeyin benimle lütfen kiþisel olarak da uðraþmayýn maskeniz düþene kadar sabredin yeter, 7 ceddiniz ve þehit olan dedelerinize (Allah rahmet eylesin ) saygým sonsuz buda iþi baþka yönü
Bana KAFÝR demiþ müftü efendi,
Tutalým ben diyem ona MÜSELMAN
Vardýk da yarýn ruz-i cezaya,
Ýkimiz de çýkarýz onda yalan
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *(Nefi)
Ýþte esas þimdi siz Takiye yapýyorsunuz hemde saðlam bir Türkiye ve Atatürk Takiyesi Benim hangi uygunsuz mesajýmýz sildiniz hangis uygunsuzdu, silerek ve korkarak bir þey yapamazsýnýz , eðer siz bu ülkeyi seviyor olsaydýnýz, gelenekleri görenekleriniþ kültürünüde severdiniz, Allaha inanmayan ülekenin kültürünüde sevmez, kültüre saygý göstermeyen TÜRK OLAMAZ, bence siz iyi cümle kuran ama maske kullanan kiþilersiniz, burda silmeden kendinizi ispat edin ..... bence edecek hiç bir þeyiniz yok...
Bu arkadaþýmýz forum kurallarýmýza uymadýðý için üyeliði silinmiþtir.
bunlar komplo deðil, siz bence çok iyi saklandýðýnýz maskenizin arkasýnda Türkiyemin gençliði için hain planlar yapýyorsunuz bence siz Türk bile deðilsiniz mantýken olmazsýnýz olmanýz için bizim uðrumuza can veren mehmetçiðe üzülmeniz lazým onlar þehit oldular ama siz þehitliðe inanmýyorsunuz...... Çok saygýlarýmla arkadaþlar çok hem de
*Sacmalamak, mantiksiz dusuncenin sonucudur.
*Mehmetcik sehit olurken karsi tarafta olen ne olur?
Iran Irak harbinde, binlerce cocuk yasinda insan"sehit" oldu. Ayni sekilde Irak da binlerce sehit verdi.. Her iki ulke musluman, her iki tarafda olenler sehit. Bir Iranli icin, kendi askeri sehitken, karsi taraftaki dusman. Kendi askerine aglarken, karsi taraftakini naletler.
*Size gore, bu iki ulkede olenlerin hepsi sehit mi, yoksa, bastakilerin cikari ugruna, b.o.k yoluna gitti Niyazi mi olmuslardir.
*Ben sahsen, her iki tarafta olenler icin, ayni derecede uzulurum.Hepsi de arkalarinda, kendini seven, doguran, buyutenleri birakarak gitmislerdir.[/quote]
ya hadi allah var diyelim kardesim ben emir altýan girmeyi istemiyom banane cenetinden cehenneminden onun yakacaksa kendini yaksýn sevndirecekse kendini sevindirsin ille beni yakacak sapýk, zorla sevgimi olur bu *ne biçim bi düþünce benim isyan aedecemi ona *karsý olacamý biliyordu niye yarattý ille cehenneme gönderecekti neden bu *dünyaya yoladý a.q ben mi *dedim beni yarat cenneti cehennemi bana verdiye
yerim ******** *sevgilerle
bu arada müslüman arkadaslar *ramazan aynýz *kutlu mubarek olsun :D
hiramusta
20-09-2006, 18:10
O halde, müminler içinden iki grup çatýþýrsa onlar arasýnda barýþý saðlayýn; ama sonra, iki [grup]tan biri diðerine haksýz þekilde davranýrsa, [davranýþý]ný Allah'ýn buyruðuna uygun hale getirinceye kadar, haksýzlýk yapan taraf ile mücadele edin; (yaptýklarýndan) vazgeçerlerse adil bir þekilde aralarýný bulun ve [onlara] eþit davranýn: çünkü Allah, eþit davrananlarý sever!(49/9)
ömer hayyam
20-09-2006, 19:28
Hiramusta e burada þeritcý bir site olduðuna göre hadi uygulayalým þu ayeti,biz hele bunu bi uygulayalým diðerlerine sýra gelir .Sen üzme canýn :lol:
Nerde kalmýþtýk
Vartor arkadaþýmýz Ýran Irak savaþýndan bahsetti, Irak ve Ýranýn neden o savaþý yaptýðýný o savaþýn nasýl çýktýðýný biliormusun *En büyük düþman Emperyalizm Emperyalizmin en büyük silahý Din ve Bu silahiýn en büyük amacý bölücülük Bölücülüðün en büyük silahý kültürsüzlük, Kültürsüzlüðün en büyük yaratýcýsýda eðitimsizlik...
Bunu sende görebiliyorum sözlerin çok açýk gerçekten...
ya a cýk cýk cýk sanki cennete laf atanlar çok gördü de laf atýyolar iþte inanan inansýn ya niye iþin suyunu çýkarýyonuz...
sonunda göreceðiz deilmi ?
hem insanlarýn kötü olanlarýný siz olsanýz ne yapardýnýz iyi olanlarýný ne yapardýnýz ?
Aralarýnda fark olcak iþte biri cehheneme biri cennete
Kötüyü ödüllendirmek ne kadar adalettir sorarým size peki laf attýðýnýz cehhennem olmasa kötülere nolcak cezalarýný çekmicekler mi
o zaman kötü de yoktur hurrraa dalan o zmaan millete tecavüz edem çalam çýrpam nasýl olsa cehennem yok iþte mantýðýnýza bakýn biraz düþünün ! sizin mantýðýnýzla yola çýktým....
ibrahim_z
21-09-2006, 00:55
bu sitede müslüman olmayan ben ve arkadaþlarýmdan hiçbirinin ne hurrraaa millete tecavüz edem çalam çýrpam mantýðýna sahip olduðunu ne de kötülük ödüllendirilsin diyebileceðini kesinlikle düþünmüyorum.
* * bize sanki cennet cehennem önümüze konulmuþta baksak görecez ama gözümüzü kapýyoruz gibi yaklaþýyorsunuz. inanmamak için kendimizi zorlamýyoruz burda inanýlacak bi þey göremiyorum. nasýl biri *gelipde halen dünya düzdür dese inanmayýz *ayný þey.
Maalesef bizim toplumumuzda böyle bir inanç var sevgili Ýbrahim!
Ýnanmayan insan tecavüzcüdür. Ýnanmayan insan hýrsýzdýr. Ýnanmayan insan ahlaksýzdýr gibi. Hatta buralarda bazý imam arkadaþlar islama göre yaþamayanlarýn dahi ahlaksýz olduðunu idda edecek kadar iþi amiyane tabirle cývýttýlar. Bende açtýðým baþlýkta cennetin yaratýlmýþ olduðunu, nerede olduðunu, *adem bey kovulduktan sonra cennette sadece meleklerinmi kaldýðýný sormuþtum. Ama henüz tatmin edici bir yanýt alamadým. Zamandan ve mekandan münezzeh olan allah yaratmýþtýr ve bir yerlerdedir verilen cevap bundan ibaret dostça kalýn saygýlarýmla
Bunu görebildiðine sevindim demek bazý algýlama yeteneklerine sahipsin eðitilebilirsin o zaman
Kerem kardesim,(rengini cikartamadim, blue mu mavi mi?)
*Senden su basit soruma cevap vermeni beklerdim. Emperyalistler degil mevzu, sehitlik.
* Size gore, bu iki ulkede olenlerin hepsi sehit mi, yoksa, bastakilerin cikari ugruna, b.o.k yoluna gitti Niyazi mi olmuslardir.
Bu sorunun cevabýný sana verebilecek yücelikte deðilim onu Allahtan baþkasý bilemez, ama o durumda kim olursa olsun eðer ölmek gerekiyorsa ölmelisin, ama inan bu sorundan sonra hiç bir Türkün güvenmesini bekleyemem, ne sebepten olursan olsun bir savaþ çýkarsa, sen sebeplerine bakarak savaþacaksýn veya kaçacaksýn o zaman, savaþýrsan ne ala..., kaçarsan *senin ailen için dahi !!! gerekirse ben ölürüm, þehit mi olurum niyazimi onu bilemem .....
Onlar (Türk þehitler) torunlarýnýn bu soruyu sorduðunu duyarlara sence kemikleri sýzlamazmý..... sorun için teþekkür ederim
Vallahi cennet diye bir yer varsa Gümbet olabilir. Malum memleri yeni tomurcuklanmýþ, hatta fazla tomurcuklanýp sarkmýþ hatunlarla dolup taþýyor. Þarap, cin, votka ne ararsan oda var. Daha ne olsun.
Cehennem diye bir yer varsa Fatih Çarþamba, ya da Sivas madýmak oteli olabilir. Ýkiside Tipleri cehennem zebanilerine benzeyen ve insanlarý yakmaktan zevk alan varlýklarýn olduðu yerler.
Ülkeyi parçalamak isteyenleride, misyoneleride eþekler kovalasýn :lol:
Bu komplo teorileri hep Aytunç Altýndalýn baþýnýn altýndan çýkýyor. Geçen gün televizyonda yine anlatýyordu birþeyler. Meðer Amerika Türk insanýný bölmek için ateist yapmaya çalýþýyormuþ. Seyrettikten sonra kendimden bile þüphe ettim, o derece etkili anlatýyor köftehor.
Vallahi yakýnda millet ateist avýna çýkarsa þaþýrmam yani. Sonumuz Turan Dursuna benzemez inþallah. Müslümanmý olsak ne yapsak :lol:
Vallahi yakýnda millet ateist avýna çýkarsa þaþýrmam yani. Sonumuz Turan Dursuna benzemez inþallah. Müslümanmý olsak ne yapsak *
Vallahi ve inþallah diyerek bir baþlangýç yapmýþ gibisin,
Yukarýda yazýlanlarý okuyunca.
* Bir dönem insan kaný dökmeyi marifet sayan insanlar geldi aklýma.
''Þimdi kendi çocuklarýma baktýðým zaman,kýydýðým gençlerin ailelerini düþünüyorum,bu gün deselerki bu ülke batýyor asla elime silah almam'' diyen haluk kýrcý yý düþündüm bir an.Türklükte ellerine su dökemezdi kimse.
Deðil bir insan bir karýncanýn bile canýný acýtmak kadar, kötü bir þey olamaz, savaþmak ancak canýný, vatanýný ve namusu korumak amacýyla olabilir, fakat günümüzde emperyalizm savaþlarý yaþanýyor baþka bir þey deðil, zaten bilinen þeyler...
eh o zaman sizde aklýnýzý süper görüyorsunuz kendi kafanýza göre mealleri yorumlayarak!!!!
Deðerli arkadaþ sataþma tarzý yazacaðýnýza kimin kafasýna göre yorumlanmasý gerektiðini iþaret etseniz de arkadaþlarýmýz da bilseler.
Üstelik o kim olduðunu iþaret edeceðiniz þahýslarýn uzuvlarý ve iq larý buradakilerden fazla mý?
Psikokemoterapi
Bunu ilk uyarý olarakta alabilirsiniz.
yaa niye herþeyi ters anlamak zorundasýnn yaff her konuda böyleee cýk cýk cýk
ben kötü insanlar derken inançlý veya inançsýz demedim ki
ayrýca size tecavüzcü de demedim
bu kötüleri iyilerden nasýl ayýrýrsýnýz aralarýnda ki fark nasýl oluþturursunuz demek istedim
yaff niye böyle lafý deðiþtirip hiç aklýmdan bile geçmeyen þeyleri söyledim þeklinde deðiþtiriyorsunuz
Ýnançsýzlar tecavüzcüdür þeklindeki ibare bunu yapanda Allah korkusu olmasý gerekir ama bak yaptýysa inanmýyordur þeklindedir. Burdan çýkar
Hemen niye üstünüze alýnýyorsunuz...Yoksa....???????
Ýnançsýzlar tecavüzcüdür þeklindeki ibare bunu yapanda Allah korkusu olmasý gerekir ama bak yaptýysa inanmýyordur þeklindedir. Burdan çýkar
Hemen niye üstünüze alýnýyorsunuz...Yoksa.
Birden benu mustalik geldi aklýma allah,allah neden acep?
Bu ateistler sapýktýr caným,tecavüzcüdür.
savaþlarda ele geçirdikleri kadýnlara tecavüz ederlerdi mesela,hele bi tane elebaþlarý vardý ateistlerin,6 yaþýnda 9 yaþýnda evlatlýðýnýn karýsý allah ne verdiyse hurra eder,11 tane karý alýp harem kurardý kendine,ateistler sapýktýr caným,tecavüzcüdür. yeni tomurcuklanmýþ göðüs manyadýr onlar,allah ýslah etsin hepsini ne diyiim.
al iþte ille de ortalýðý velveleye verceksiniz... Sonra da müslümanlar böyle þöyle deminden beri dediklerimi çarptýrýp duruyorsunuz...Bence ilk önce kendinize bi bakýn
Demek istediðim inançsýzýn tecavüz etmeye kalkýþmadýðý, tecavüz edenin Allah korkusu olmadýðý için inançsýz duruma düþtüðü söylemek istiyorum
Tecavüz eden kiþi inanýyorum da diyebilirim. Ama buna ne kadar inanmak lazým bundan bahsediyorum. Yoksa siz tecavüzcüsünüz demiyorum...
Allah Sevgisini içinde barýndýran kiþi zaten bu tür zevk alma yöntemlerine giriþmez. Bu Sevgi onun için yeterlidir.
Anlamýyorum baðnaz insanlar gibi davranýyonuz ama onlara laf atmada üstünüze yok! Anlamýyorum cidden anlamýyorum....
Ha bi de sözü evirip çevirip kendi üzerinize alýnmanýzta sizi kimse geçemez!
Demek istediðim inançsýzýn tecavüz etmeye kalkýþmadýðý,tecavüz edenin Allah korkusu olmadýðý için inançsýz duruma düþtüðünü *söylemek istiyorum
finrot abim,þimdi benu mustalikte kadýnlara tecavüz edenler inançsýzmý olmuþ oluyo,muhammedinde bizzat katýldýðý bu savaþta hepsi imanýnýmý yitirdi,nasýl oluyo abi ben anlýyamadým sen biliyosun bu konularý anlatki cahil cuhela öðrensin.
ha bide sözü evirip çevirip üstümüze almamýz için bi neden yok,hani sizde derlerya''dinime sövende müslüman olsa bari'' diye. tecavüz mecavüz denince o söz geldi aklýma birden.kimi anlatmaya çalýþtýðýný anlýyamadým.
Allah Sevgisini içinde barýndýran kiþi zaten bu tür zevk alma yöntemlerine giriþmez.
iþte bizde aynen bunu diyoruz be abi.dimi ama sen benu mustalikte tecavüz yarat.6 yaþýnda9 yaþýnda kýzlarý al,evlatlýðýnýn karýsýný al,11 tane kadýnla evlen,cinsel gücünle öðün,ne kadar garip dimi abi,sen allahtan vahiy alýyo olsan,korkundan uçkurun aklýna gelirmi,camiye giden adam bile korkusundan kadýn görünce kafasýný çeviriyo be abi.ama biraz düþünür hani biraz zorlarsanýz anlarsýnýz yani.
nerden biliyorsun peygamberin tecavüzcü olduðunu çok gördün deðil mi?
Biraz benim yazýlarýmý okursan seninkilerle ayný þeyi dediðini anlýcaktýn.Ama ben dini savundum ya hurraa bana hucüm :)
Allah korkusu olan tecavüz etmek olmayan eder ben bunu diyorum iþte...
Buradakilerinin din konusunda araþtýrma yaptýðýný zannederdim yazýk!
Þimdi buna laf atcaksýnýz biliyom kesiin...
Ama öylesiniz...Ateistlerin yazdýðý dinle ilgili þeyleri okursanýz normal olarak dini çarptýrýr.Olmayan *þeyleri olmuþ gibi gösterir. Bu açýktýr ve nettir
Hýristiyan biri içinde baþkalarý farklýdýr.
Ama gerçekleri görmek için en doðru þeylere bakmak lazým!
Turan Dursunun kitaplarýna mý ?
agnostic_z
26-09-2006, 17:08
Cennet: Müslüman Olmayan her yerde.
Cehennem: Müslüman olan her yerde.
Ýþte en güzel cennet cehennem tarifi brav;)
nerden biliyorsun peygamberin tecavüzcü olduðunu çok gördün deðil mi?
:lol:
Biraz benim yazýlarýmý okursan seninkilerle ayný þeyi dediðini anlýcaktýn.Ama ben dini savundum ya hurraa bana hucüm
*Abim ben senin olayýný hala çözemedim.ateistmisin,müslümanmýsýn.
nasýl ayný þeyleri söyliyoruz anlýyamadým.ayný þeyleri söylüyoruz diyosun,dini savundum diyosun.yaw ben farkýnda olmadan dinimi savundum naptým ben yaw.
Allah korkusu olan tecavüz etmez olmayan eder ben bunu diyorum iþte... demiþsin
*Bende sana diyorumki,baþlarýnda muhammet bulunan islam kuvvetleri benu mustalikte kadýnlara tecavüz etti.sense allah korkusu olan etmez olmayan eder diyosun,yani muhammette ve diðer müslümanlarda allah korkusu yokmu,bunumu demek istiyosun,abi sen müslümanmýsýn inancýn ne?
Buradakilerinin din konusunda araþtýrma yaptýðýný zannederdim yazýk!
Biz araþtýrma yapmýyoruz abim iþkembeden sallýyoruz.aç biraz hadis oku,ayet oku.ondan sonra sor nerden biliyorsun diye.
Ama öylesiniz...Ateistlerin yazdýðý dinle ilgili þeyleri okursanýz normal olarak dini çarptýrýr.Olmayan *þeyleri olmuþ gibi gösterir. Bu açýktýr ve nettir
olmayan birþey yok abim al benu mustalik gazasýný oku hadislerden,ondan sonra olmamýþ bir þeyi olmuþ gibi gösteriyorsunuz de.
Ama gerçekleri görmek için en doðru þeylere bakmak lazým! bizde hadislere bakýyoruz abim ayetlere bakýyoruz,bunlarýn dýþýnda doðru bildiðin bir kitap varsa onu söyle onada bakalým.
agnostic_z
28-09-2006, 21:17
al iþte ille de ortalýðý velveleye verceksiniz... Sonra da müslümanlar böyle þöyle deminden beri dediklerimi çarptýrýp duruyorsunuz...Bence ilk önce kendinize bi bakýn
Demek istediðim inançsýzýn tecavüz etmeye kalkýþmadýðý, tecavüz edenin Allah korkusu olmadýðý için inançsýz duruma düþtüðü söylemek istiyorum
Tecavüz eden kiþi inanýyorum da diyebilirim. Ama buna ne kadar inanmak lazým bundan bahsediyorum. Yoksa siz tecavüzcüsünüz demiyorum...
Allah Sevgisini içinde barýndýran kiþi zaten bu tür zevk alma yöntemlerine giriþmez. Bu Sevgi onun için yeterlidir.
Anlamýyorum baðnaz insanlar gibi davranýyonuz ama onlara laf atmada üstünüze yok! Anlamýyorum cidden anlamýyorum....
Ha bi de sözü evirip çevirip kendi üzerinize alýnmanýzta sizi kimse geçemez!
Sayýn Finrod;
Müslümanlýkta yapýlan amel ve inanýlan þeyler þunlara dayanýr.Kuran ve hadis.Kurana göre yapýlacak þeyler ise müctehid denilen 8.yüzyýlda yaþamýþ,4 alimin yorumlarý olabilir sadece.Bunlar hanefi,þafii,hanbeli ve malikidir.Bu adamlar kadar akýllý kimse olamayacaðý,baþka kimsenin kuraný yorumlayamayacaðý (!) düþünülür ve bu kendi adlarýyla kurulan 4 mezhepten birine iman etmek zorunludur.Bunun dýþýnda kalmak dinden çýkmak demektir.Hadis olarak ta özellikle müslümanlar tarafýndan doðruluðu su götürmez kabul edilen ve içinde yanlýþ hadis bulunmadýðý kabul edilen Buharinin hadisleri kabul edilir,uygulanýr ve inanýlýr.Biz biþeyi iddia ederken,bunu size cevap vermeniz için size sunduðumuzda ya buharinin hadislerini ya da diðer 4 müctehid din aliminin yorumlarýný seçeriz.Mephisto arkadaþýmýz da buharinin hadislerine dayanarak sana beni mustalýk gazasýný anlatmýþ bunu baþka bi kaynaktan ya da kendi kafasýndan yazmamýþ oke?Þimdi sen buna yalan,yanlýþ ve iftira deyip inanmazsan inandýðýn inancýna göre mezhepsiz bir sapýk ya da dinsiz sayýlýrsýn.Yok eðer inanýyorum tabiki ben müslümaným diyorsan da bize bu olayýn bir açýklamasýný yaparsýn öyle deðil mi?
arkadaslar;
bundan yaklasik bir yil önce "yehovanin sahitleri" dinine mensup kisilerle bir araya gelip fikir alis-verisi yapmak firsati buldum.bildiginiz gibi onlar kitab-i mukaddese inanirar ve isanin allahin oglu degilde peygamberi ve kurtulus gününün krali olduguna inanirlar.
ama asil anlatmak istedigim;onlara sordugum su soruyla ilgiliydi:
madem cehennem yok kitab-i mukkadesteki cehennem kavrami nereden cikti?
iste onlarin yorumu;
latince:gehenna,ibranice:ge hinnom(hinnom vadisi)
hinnom vadisi(cehennem), yarusalim(kudus) kentinin güneybatisinda yer alan bir vadidir.burasi yahuda kralliginin ilerki dönemlerinde put tanri moleke ateste insanlarin kurban edildigi putperest ayinler icin kullanilirdi.kral yosiya vadiyi bu gibi ayinlerde kullanilmasini önlemek icin özellikle tofet denen kismini kapattirdi.
yahudi yorumcu david kimhi,ge hinnom konusunda su *tarihi bilgileri veriyor:
orasi yarusalime komsu topraklarda yer alan,pisliklerin ve leslerin atildigi igrenc bir yerdi.ayrica,orada pisliklerin ve les kemiklerinin ortadan kaldirilmasi icin sürekli bir ates yanmaktaydi.bu nedenle,kötülerin hükmü simgesel bir anlatimla gehinnom diye adlandirilir.
isin özü bir cok kutsal kelimede oldugu gibi cehennem kelimeside anlamini yitirmis ve yeryüzünde olan bir cografik yapi(tipki cennet gibi) dilden dile gecerek muhammed zamaninda kurandaki seklini almistir.
Merhaba Benja,
Dinlerden özgürlüðe hoþ geldiniz.
Ýþlediðiniz 'cehennem' konusu daha önce farklý topiklerde de iþlendi.
Ýþte onlardan bir kýsmý:
http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3317
http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=29159
http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2554&postdays=0&postorder=asc&&start=0
http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=32157
http://www.zombietime.com/mohammed_image_archive/islamic_mo_full/
Bu sayfada 8. 9. ve 10. resimlere dikkat edin. Bu resimlerde birinci resimde uzumcugu goren Muhammed'in tekrar ve tekrar dondugu izlenimi veriyor. Muhammed kendiside hadisi seriflerinde belirttigi gibi zurriyeti kuvvetli bir insandi bu sebeple ayni yere tekrar tekrar gidip kadinlari izlemis olabilir, her resimde ayri bir iblisin olmasi da cehennemde mesai sistemi oldugunu gosteriyor.
hiramusta
19-02-2007, 12:16
Cehennem görevlileri iblis deðil zebanilerdir.Bunlar reddetmiþ olduðumuz hurafelerin resimleþtirilmiþ halinden baþka birþey deðildir.Yalnýz burda bir noktaya parmak basmak istiyorum.Eðer Ýslamda resim yasaðý varsa (ki yoktur),bunlar nasýl çizildi?
Sevgili hiramusta,
iblis ile zebani arasindaki farki belirttigin icin tesekkurler. Iblis gercektende seytanin kendisidir, zebanilerde hizmetkarlardir. Nerede ve nasil cizildigine gelince, Iran'da Muhammed'in olumunden sonra cizilmis. Yasak olmasi cizilemeyecegi anlamina gelmiyor.
simonuniti
19-02-2007, 13:36
>>>>>>>.Eðer *Ýslamda *resim *yasaðý *varsa *(ki *yoktur),bunlar *nasýl *çizildi?
islama sunni gozuyle bakmak islami yasamak degildir.iste bu gibi bakis acilari
yuzunden devletimizin dini islam mezhebi de sunnilik oldu,islama bir butun olarak
bakilmazsa ,din dersi de koyarlar,alevi vatandaaslarimiza da zorla mezhep pompalamasi
yaparlar.
saygilar
hiramusta
19-02-2007, 15:44
Sevgili Respendial,zebaniler þeytanýn deðil Allah'ýn hizmetkarýdýrlar.Zebaniler þeytanlarý da cezalandýracak olan cehennem görevlileridirler.
>>>>>>>.Eðer  Ýslamda  resim  yasaðý  varsa  (ki  yoktur),bunlar  nasýl  çizildi?
islama sunni gozuyle bakmak islami yasamak degildir.iste bu gibi bakis acilari
yuzunden devletimizin dini islam mezhebi de sunnilik oldu,islama bir butun olarak
bakilmazsa ,din dersi de koyarlar,alevi vatandaaslarimiza da zorla mezhep pompalamasi
yaparlar.
saygilar
Sevgili Simonuniti,bu cümleleri bana söylediysen,ben sünni deðilim.(þii de deðilim,þu dadeðilim,bu da deðilim sadece müslümaným)Dolayýsýyla Ýslamýn sünni yorumu gibi kavramlara da inanmýyorum ama okullarda öðretilen din dersine daha doðrusu din kültürü ve ahlak bilgisi dersine gelince bunun Ýslamýn sünni yorumu olduðunu zannetmiyorum.Derste genel din bilgisi,ahlak bilgisi ve birkaç namaz suresi öðretiliyor.Bunun sünni bir din eðitimi olduðunu düþünmek biraz zorlama bir çaba olsa gerek.
Zulum eden ama hic zulum gormeyen hizmetkarlar yani. Anladim.
simonuniti
19-02-2007, 19:00
hiramusta din dersleri o kadar da basit ele alinacak konu degil.
AIHM sinin Din Kultutu ve Ahlak bilgisi dersi hakkindaki gerekceli kararini verim sana
"Okullarda öðretilen din dersleri Sünni Ýslam bilgileri içermektedir.
Din dersleri bu haliyle, diðer inanca sahip yurttaþlarýn kendi dinlerini
öðrenme hakkýný ortadan kaldýrmaktadýr"
neyse bu kadar yeter konu dagilmasin,baslik bozulmasin...
saygilar
ya baslikta baslik olsa. resimlerde belli iste gorunce kadinlari tekrar tekrar geri gelmis.
Yahu cebrail beni dun bi yere goturdun iblisli miblisli oraya gidelim yine. Gideriz mu.
hiramusta
27-02-2007, 23:55
Sevgili Simonuniti aþaðýdaki linkte Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin müfredat programý var.Bence bu müfredat "Sünni Ýslam bilgisi" olarak deðilde "Ýnsanlýk Bilgisi" olarak deðerlendirilmesi gerekir.Alevi kardeþlerimizin burada benimseyemeyeceði ne var,anlayabilmiþ deðilim?
http://halisahin.tripod.com/dinkulturu.htm
Zulum eden ama hic zulum gormeyen hizmetkarlar yani. Anladim.
Sevgili Respendial insan ancak kendine zulmeder ve þunu unutmamak gerekir ki þahsi tecrübemdir:Ýnsanýn kendine yaptýðý kötülüðü cümle alem bir araya gelse YAPAMAZ.
SAYGILAR
Cehennem sozcugunu nereden geldigini merak edenler icin, tesadufen buldugum bu bilgileri paylasmak istedim, daha once verildiyse *kusura bakmayin.
4:115. Kendisi için doðru yol belli olduktan sonra, kim Peygamber'e karþý çýkar ve müminlerin yolundan baþka bir yola giderse, onu o yönde býrakýrýz ve cehenneme sokarýz; o ne kötü bir yerdir.
Cehennem sözcüðü Arapçadan gelir. Bu kelimenin kökeni de, Ge Hinnom ve Gehenna kelimeleridir. Ge Hinnom kelimesi ise Hinnom vadisinden gelir.. Kudüs'ün güneybatýsýnda Ammon'larýn Tanrýsý Molek'e kurban edilen çocuklarýn yakýldýðý yerdir burasý..
Daha sonra, Tevrat çocuklarýn Molek'e kurban vermelerini yasaklamýþtýr.
Tevrat / Levililer Bap18/21 Ve Molek'e ateþten geçirmek için zürriyetinden vermeyeceksin.
Eski Yunan'da ölen günahkar ruhlarýn cezalandýrýldýðý yer Tartaros olarak geçmekle beraber,
Ýbranicede, Ge Hinnom, Yeni Ahit'in Yunancasýnda ise, Gehenna olarak geçer. Kötüler burada yanarak cezalandýrýlacaklardýr.
Kaynak: http://www.geocities.com/islampencereleri/cehennem.htm
Hazir cehennemden bahis acilmisken, benim de aklimi kurcalayan birsey var cehennem hakkinda. Tanri(allah) cehennemi ve cenneti insani yaratmadan once mi sonra mi yaratti? Dini butun kardeslerimiz acaba ne dusunuyorlar bu konuda. Benim anladigim, insandan once kurmus oldugu.
hiramusta
23-09-2007, 11:06
Sizin evin önündeki bahçe varya Timsah,iþte oranýn Arapça'daki karþýlýðý "cennet"tir.Ayrýca Ýstanbul'da bir mahalle adýdýr.Bunun dýþýnda dünyanýn birçok yerinde cennet ve cehennem dþye anýlan birçok yer vardýr.Bu yüzden ortaya koyduðun þey ne yeni ne de þaþýlacak birþey.
aspendos
23-09-2007, 14:10
Hazir cehennemden bahis acilmisken, benim de aklimi kurcalayan birsey var cehennem hakkinda. Tanri(allah) cehennemi ve cenneti insani yaratmadan once mi sonra mi yaratti? Dini butun kardeslerimiz acaba ne dusunuyorlar bu konuda. Benim anladigim, insandan once kurmus oldugu.
önce sorunun cevabýný vermeden evvel bu tür sorularý sorarken daha sonraki cevabýn karþýýðý ve onu takip etden sorunun ne þekilde geliceðini þimdiden görüyorum .
diyelimki allah cehennemi önce yaratmýþ olsun. bu sefer sorunun karþýlýðýna cevap olarak tamam güzelde neden allah insanlarý cehenneme bilerek atýyor diye bir soru gelicek .
oysaki allah ezeli bilgisi ve kainatýn yaratýcýsý olarak dilediðini yapmaya kadir ise neden niye nasýl sorularý suya gömülür gider .
birþeye murad ettiði vakit o þeye ol demesi yeter bunu biliyoruz umarým .
oysaki bir atiesit aklý olan allah cehennemi insandan önce mi yarattý sorusuna ise ,
senin allah inancýn ve öyle bir varlýðýn varolmadýðýna inanan bir ateist olarak bu soru çok tuhafýma gitti .
hem allaha inanma sonra böyle bir soru sor ...
ateizm çöktü bitti ..
Sizin evin önündeki bahçe varya Timsah,iþte oranýn Arapça'daki karþýlýðý "cennet"tir.Ayrýca Ýstanbul'da bir mahalle adýdýr.Bunun dýþýnda dünyanýn birçok yerinde cennet ve cehennem dþye anýlan birçok yer vardýr.Bu yüzden ortaya koyduðun þey ne yeni ne de þaþýlacak birþey.
Ortaya koydugum seyin benim ve bir cok insan icin sasilacak sey oldugunu dusunuyorum. Cunku, *Hinnom vadisi eger boyle bir vadi varsa ve bir zamanlar bu vadide cocuklari bir tanriya kurban veriyorlarsa ve arapcada Cehennem ile *Gehinnom kelimelerin bu kadar benzestigi, ayrica allahin bile bu kelimeyi kullanmasi cok ilginctir. Sanki kainati yaratan allah kendi mekani olan bu cehenneme bir isim verememis.
Sevgili Vartor!
Tanrý önce cenneti yaratmýþ içine kurulmuþ sonra melekler iblis falan bakmýþ bi ara bi eksiklik var hadi Adem beyi yaratayýmda iþ tamam olsun demiþ bakmýþ yine eksiklik var Kaburgalarýndan Havva hanýmý yaratmýþ...
Zannedersem cehennem henüz yaratýlmamýþ galiba duruma göre yaratýlacak fazal büyük olursa boþ kalabilir küçük olursa dolmayabilir..:).:)
Ayrýca sevgili Aspendos imzanýza kafam takýldý...Aklýmýn onda birini kullanamýyorum doðru ama suç benimmi? oda az fazla akýl veriverseydi canýmm
thunderpoint
23-09-2007, 15:55
senin allah inancýn ve öyle bir varlýðýn varolmadýðýna inanan bir ateist olarak bu soru çok tuhafýma gitti . hem allaha inanma sonra böyle bir soru sor ...
ateizm çöktü bitti ..
Senin gibi inancýnýn sorgulanmasýna tahammül edemeyip kývýran mugallitler sayesinde Ateizm daha çook yaþar, hiç merak etme!
aspendos
23-09-2007, 17:06
Sevgili Vartor!
Tanrý önce cenneti yaratmýþ içine kurulmuþ sonra melekler iblis falan bakmýþ bi ara bi eksiklik var hadi Adem beyi yaratayýmda iþ tamam olsun demiþ bakmýþ yine eksiklik var Kaburgalarýndan Havva hanýmý yaratmýþ...
Zannedersem cehennem henüz yaratýlmamýþ galiba duruma göre yaratýlacak fazal büyük olursa boþ kalabilir küçük olursa dolmayabilir..:).:)
Ayrýca sevgili Aspendos imzanýza kafam takýldý...Aklýmýn onda birini kullanamýyorum doðru ama suç benimmi? oda az fazla akýl veriverseydi canýmm
aklý sana vermiþ ama sen kullanamýyorsun veya kullandýðýný sanýyorsun .
buyüzden kuraný da anlýyamýyorsunuz nedeni ise size izin verilmiyor .
ÝSRA SURESÝ :
45. Kur’an okuduðunda, seninle ahirete inanmayanlarýn arasýna gizli bir perde çekeriz.
46. Kur’an’ý anlamamalarý için kalpleri üzerine perdeler, kulaklarýna da aðýrlýk koyarýz. Kur’an’da (ibadete layýk ilah olarak) sadece Rabbini andýðýn zaman arkalarýna dönüp kaçarlar.
iþte bu inanmayanlara karþý kurandaki bir gerçek daha . bu yüzden sizler kuraný þeytani arzu ve sýrf çeliþki bulayýmda islama karþý onlarý küçük duruma düþüreyim havasýna girereseniz zaten bir hedefe ulaþamadýðýnýz gibi cehennemde yerinizi dahada garanti altýna alýrsýnýz .
thunderpoint: * :D *:D * ateizm baþlamadan çöktü .
halen allaha inanmayanlar allahdan hesap soruyorlar . olmayan bir allahdan sen nasýl hesap sorarsýn ...
ateizm çöktü
Sevgili Aspendos!
Kesinlikle katýlýyorum.. Bizim kalplerimiz mühürlenmiþ... Kalplerimizin üzerine perdeler konmuþ kulaklarýmýzda aðýrlýklar var ve bizim kuraný anlamamýza izin verilmiyor.... Sonra öbür tarafa varýnca da en drekt cehenneme...:) *Hem izin verme hem cehenneme at..:) *zaten kafaya koymuþ dolduracak bizim gibilerle cehennemi....yapýlacak bi þey yok
Saygýlarýmla
aklý sana vermiþ ama sen kullanamýyorsun veya kullandýðýný sanýyorsun .
buyüzden kuraný da anlýyamýyorsunuz nedeni ise size izin verilmiyor .
ÝSRA SURESÝ :
45. Kur’an okuduðunda, seninle ahirete inanmayanlarýn arasýna gizli bir perde çekeriz.
46. Kur’an’ý anlamamalarý için kalpleri üzerine perdeler, kulaklarýna da aðýrlýk koyarýz. Kur’an’da (ibadete layýk ilah olarak) sadece Rabbini andýðýn zaman arkalarýna dönüp kaçarlar.
Gizli olan perde varsa gizli olmayan perdelerde olmasi gerekiyor. Acaba gizli olmayan perlerden bahsedebilirmisiniz?
aspendos
23-09-2007, 20:12
gizli olmayan perdeler biz müslümanlarýz kuraný kerim okurken huþu içinde allaha saygý ve maneviyatla okuyan kullarýz .içimizde fesatlýk fitnecilik yok acaba kuranda çeliþki nasýl bulurum ortamý yok bizde .
aklýmýzda kuran okurken fener galatasar maçý yok kardeþim aklýmýzda sadece o ayet var ve okuduðuma iman etme var .
buyüzden ömrünüzün sonuna kadar da devam etse kuran daki anlamlarý cenabý allah sizlere göstermez .
zaten gerçekler de ortada biz kuraný farklý sizler farklý yorumluyorsunuz . buna daha baþka ispat aramanýza gerek yok .
KUVVACI : kardeþ allah sana özgür irade de vermiþ !!!
gel madem allahý suçluyorsun yarýn tevbe et bakalým tevben kabul oucakmý olmýyacak mý ?
sen allahdan aff diledinde allah af etmedimi ?
sonsuz rahmeti olan cenabý allahýn denizde kum taneleri adedince günahýn olsa ümidini yitirmeden af dileyerek tevbe kapýlarýnýn ölene kadar açýk olan bir dine sen hiç gelip o kapýda af diledin mi ?
ne yaparsan kendine yaparsýn dostum baþkasýný suçlu bulma ...
Ilk once elimizde var olan verilere bakalim:
1) *3500 , 2000, 1400 yil once yasamis peygamberlerin sozleri ve Kutsal Kitaplar ( Tevrat , Incil , Kuran)
Bu uc kitabin da indikleri soylenen tarihten gunumuze gelen bir nushasi yok. Yani orjinali tuhaf bir bicimde kayip, hem de ucunun de.
2) Hadisler
en eskisi Muhammed'in olumunden 150 sene sonra yazilmis. Hadis yazari A kisisinin B kisisinin C kisisinin D kisisinden duydugunu yaziya almis. Hadis yazari cok titiz, A kisisinin dogruyu soyleyen durust kislerden oldugunu tesbit ederek yaziyor. Ama A kisisinin B kisisinden duydugunu ayni sekilde titiz bir bicimde aktardigini bilemiyoruz ki varsaysak bile ayni supheyi C ve D kisilerine kadar surdurmemiz gerekir.
Yani ozetle tavsanin suyunun suyu hikayesi
3) Tarih bilimi calismalari verileri ( Arkeolojik , eski yazi , papirus , eski paralar , vesaire)
Isa ve Musa'nin *yasadiklari donemden kalma hicbir tarihi kanit yok.
Muhammed'in yasadigi donemden kalma da kanit yok.
Musluman araplarin bastirdigi paralarda ilk kez M.O. 684 yillarinda Muhammed'in ismi geciyor ( MHMD seklinde) . Ve bu sadece bazi paralarda. Ama o donemin halifeleri kendi isimlerini paralarin uzerinde kullanmislar bolca ( allahin adiyla - Bism Allah , ibaresinin yaninda) Bu tarihten sonra bastirilmis paralarin bir cogunda da gecmiyor ismi.
Simdi soruyorum Aspendos'a , dogrulari bulmak icin akla , mantiga ve bilime mi inanayim yoksa haci hoca takiminin soylediklerine mi ?
Bir soru daha:
Madem Allah insanlarin kendisine inanmasina , ibadet etmesine bu kadar onem veriyor. ( ki inanmayanlari cehenneme yolluyacak kitaplara gore) *Neden insanlara supheye yol acmayacak yollarla ulasmiyor ? *
Allah'tan insanlara *apacik bir mesaj gelse "inanmak" diye birsey olmaz zaten. Cunku insanlar *o zaman Allah'in varligini bilirler.
Yani Inanmak veya Bilmek .
Kusura bakma benim beynim bilmek uzerine isliyor.
Seninkisi inanmak uzerine isliyorsa bol bol inan , ama en azindan inanayim derken olculu ol, haci hoca takiminin doldurusuna gelme.
Not: Haci hoca takimi derken dini istismar eden , din bezirganligi yapanlara sozum.