PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : merhaba( benden size kötülük gelmez)

koritzi
04-01-2006, 20:48
herkese merhaba, siteye bu hafta üye oldum ancak yaklaşık 5-6 aydır forumları takip ediyorum.
Merhabanın böyle bir anlama geldiğini de ngcoskun arkadaşımdan öğrendim, anlamı çok hoşuma gitti yazdım.
Dini inancıma gelince müslümanım, ama şüphe eden ve emin olamayan bir müslüman. Sanırım bu din içinde doğan herkes bir süre araştırınca kafası karışır, şu an için birşeyin olduğunu ya da olmadığını ispatlamak ya da kesin şuna inanıyorum gibi varsayımlarda bulunmak gibi bir derdim yok, çünkü henüz yeterli bilgim yok.
Siteyi hazırlayan arkadaşlara teşekkür ed,yor ve seviyeli tartışmaların bana katacağı şeyleri sabırsızlıkla bekliyorum.

mescidiaksa
04-01-2006, 21:05
şimdi abicim senin işin çok zor arafta kalmışsın inanmakla inanmamak arasında sen bu kainatın kendi kendine oluşduğunu sananlardan olursan bence kaybedersin bu siteyi ateistler kurmuş eğer senin bilgin yoksa dinimizle ilgili senin bu siteden öğreneceğin şeyler hep olumsuz olacaktır bilesin çünkü burda adamlara saygılı ol dedikçe peygamberimize hakaret ediyorlar islami öğrenmek istiyorsan adres burasıo değil burdaki insanlara göre ölünce yok olup gidicez haşa ot gibi şimdi size soruyorum Hazreti Muhammed peygamber bile olmadan önce Muhammedül Emin Güvenilir Muhammed olarak tanınan yüce insan durup dururken neden böyle bişey yapsın menfaat için diyorlar bazıları menfaat nerde Hazreti Muhammed ne menfaat kazandı peygamberlikten hangi fani makamı zor kullanarak elde etti bazen ekmek bile bualamazdı yemek için o durumda bile elindekilerini fakirlerle paylaşırdı Hazreti Muhammed S.A.V in bu kadar akıllı olduğunu kabul edenler neden sorgulamıyorlar kendilerini her yalan birgün son bulmazmı aklı bu kadar çalışan bir insan bilmezmiki bir gün herşey doğruyla tanışacak bilirdi bence bildiği için doğru yolu hak yolu gösterdi TEK YOL İSLAM inanan saadete ulaşır inanmayanların kendileri bilir birgün elbet pişman olurlar dünyadaki hiç bir şeyin sebepsiz olmadığını birgün herkez anlayacak ... inanıp inanmamak senin tercihin beni etkilemez elbet kendi hür iradenler ver kararını arada kalmaktansa tarafını belli et en azından safın belli olsun .. bu ateist milletinin dediği doğru olsa bile haşa hiç bir insan müslüman oldu diye farklı bi yere gitmez Ama biz müslümanların inancı doğruysa o zaman ateistleride kimse kurtaramaz zaman kimin haklı olduğunu çıkaracak sabredin görün ALLAH ta sabır çok kıyamaete kadar bekler merak etmeyin siz küfre gittikçe o insanlar gibi yapmaz sabrı yaratanda odur çünkü mahşerde herkezle görüşmek dileğiyle ... Hoşçakalınn :D

ngcoskun
04-01-2006, 21:21
koritzi hoşgeldin.sitemizde hertürlü dini konu ve allahın hertürlü eleştirisini bulacaksın.
mutlaka bilgilenecek ve bu bilgilerin ışığında belki hayatına yön vereceksin.umarım doğru ve mutlu olacağın bir karar verirsin.
her ne olursa olsun kişisel olarak kimseden etkilenmemeni tavsiye ederim.burda bazen biraz üstüne gelebilirler.(ben de dahil)onun için şimdiden özür dilerim kendi adıma.ama dediğim gibi mutlaka oku.okumak sana bilgiyi getirecek.öncelikle bu sitede herkese tavsiye ettiğim bir kitabı sana da tavsiye ediyorum
carl Sagan'ın "karanlık bir dünyada bilimin mum ışığı"
ve
Abit Dursun'un "babam Turan Dursun Kitabını okumalısın.dowloand bölümünde sanırım buabilirsin bu kitabı
hoşçakal

hasan_
04-01-2006, 21:25
Merhaba koritzi hoşgeldin. Şu an sınava hazırlanmam lazım olmasına rağmen bu mesajı atıyorum, bu durumu önemsediğimden çünkü.

Müslümanlığın alternatifi ateizm değildir. Bence bir yaratan vardır ama, bir Dünya ve Evren'in sanatına bakıyorum; bir de Kur'an a bakıyorum. İkisinin aynı elden çıkmasına ihtimal yok.

Ateizm tek alternatif değil, bu da gerici müslümanlara kapak olsun!

mescidiaksa
04-01-2006, 21:32
ADAMA turan dursun OKUTURSANIZ ELBETTE İNANMAYANLAR KERVANINA KATILIR BENCE NEY OKUCAĞINA TEK TARAFLI KARAR VERME HARUN YAHYA DA OKU İKİSİNİ BERABER OKUKİ ALDATMACILARI GÖREBİLESİN BEN OKUDUM ŞAHSEN HARUN YAHYA VE BU turan dursunu HARUN YAHYA DAHA İYİYDİ BU turan dursun KİTAPLARINDA NEDENSE HEP İSLAMA YÜKLENİŞ VAR Bİ ÇEKEMEYİŞ VAR NEYSE BİŞEY DEMİYORUM ARAŞTIR BİLGİ EDİN AMA BU SİTEYLE YETİNME ÇÜNKÜ BU SİTEDE HEP ELEŞTİRİ TEK BİR TANE BİLE ÖZELEŞTİRİ YOK İSLAMİ PORTAL YAPIYORUM PROGRAMLAMASI TAMAM İÇERİĞİDE GENİŞ İSLAM AKAİDİ TASAVVUF ... HER TÜRLÜ BİLGİ VAR REKLAM OLMASIN DİYE YAZMIYORUM SİTEYİ AMA BİR İSLAMİ PORTALIDA TAKİP ETMENİ TAVSİYE EDİYORUM ..
www.harunyahya.org bu siteyede bak bence ..

mescidiaksa
04-01-2006, 21:35
Merhaba koritzi hoşgeldin. Şu an sınava hazırlanmam lazım olmasına rağmen bu mesajı atıyorum, bu durumu önemsediğimden çünkü.

Müslümanlığın alternatifi ateizm değildir. Bence bir yaratan vardır ama, bir Dünya ve Evren'in sanatına bakıyorum; bir de Kur'an a bakıyorum. İkisinin aynı elden çıkmasına ihtimal yok.

Ateizm tek alternatif değil, bu da gerici müslümanlara kapak olsun!

:D SABRET BİRGÜN BU EVRENİN YARATICISIYLA ELBET TANIŞACAKSIN AMA CEMALİNİ GÖREMİCEKSİN ÜZGÜNÜM :( ALLAH TÜM MÜSLÜMANLARI CEMALULLAHINDAN MAHRUM BIRAKMASIN

koritzi
04-01-2006, 22:02
tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. Sevgili hasan_ evet islamiyetin tam karşılığının ateizm olmadığını biliyorum. Deizm gibi akımlar hakkında doğrusunu söylemek gerekirse bilgilerim kulaktan dolma.
Bu arada hem mescidiaksa'nın hem de ngcoskun'un tavsiye ettiklerini okuyacağım. Cafe bölümünün bu konular için uygun olmadığı belirtilmiş, o yüzden serbest forumda başlık açtım. Bence bu cafe merhaba demek ve Can Yücel yazıları gibi hoş yazılar asmak için daha uygun. Sevgiyle kalın..