Orijinalini görmek için tıklayınız : Gurbet
Gercekten guzel bir fikir.
Benim kahvem orta sekerli olsun.
Gurbet zor.Turkiye''yi ozledim.Anadoluyu,Kirsehir''i,koyumu.
Anami ozledim.
O beni daha cok ozluyor.
Nede olsa ana yuregi
Her telefonda "oglum" diyor "aman fazla calisma belini incitirsin" diyor.
"tamam ana ben buyudum kendime dikkat ediyorum"
"Yok yavrum dikkat et"
"Oldu ana"
"Soz ver oglum"
"Soz ana"
Basliyor telefonda aglamaya.
O an hayat aci,hayat siir,hayat roman ve gurbet zor.
Karisiyor kelimeler birbirine,cumleler devrik oluyor.
Mantik kalmiyor,matematik sifir.
Sanal alem bos,gercek alem sanal oluyor.
Son cumleyi soyleyemedim.
"Anacigim seni cok ozledim."
ngcoskun
21-12-2004, 11:23
selam YENİ
sanırım şiir senin.çok duygulandım gerçekten.Gurbet zordur tabi bilen bilir.
buraya temelli döneceğin bir gün vardır umarım.Ama yine de şanşlısın en azından sanal manal burda arkadaşlıkların var.daha ilkel şartlarda gurbet hayatı yaşayan insanlarda var biliyorsun.Yüreğine su serpilmez böyle tabi ama ne yapayım ya bu kadarı geliyor elimden.
ngcoskun
21-12-2004, 11:24
hadi sana bi kıyak başkasına yapmam bak .
al sana orta şekerli bir kahve :wink:
ben bu memleketten bir kez çıksam varya bir daha sittin sene dönmem.(TABİ AVRUPAYA ÇIKIŞ)
HEPSİ BU.
ngcoskun
21-12-2004, 16:27
aslında bu memlektten gitmek çözüm olacaksa ben de girmek istiyorum.hiç memnun değilim bu düzenden.benim boğazıma yapışıyor gibi geliyor bazen insanlar.
bir zamanlar bir gemide çalışmak için bir girişimde bulunmuş sonra cesaret edemeyip vazgeçmiştim.amacım yurtdışı seyahatinde beğendiğim ülkeye kaçmaktı.sonra ya oraları seversem bir rüya gibi gelirse burdaki insanlarımı bırakamadım.sonra tut ki kaldım orda ya gelmek istersem ve bir sürü soru ve ben hala buradayım.bazen o zaman keşke gitseydim diyorum.
Simdiki aklim olsaydi avrupaya gelmezdim.Sac rengimden tutunda konusma tarzima kadar hep dislaniyorum.
Belki buraya isci degilde baska bir gorevle gelseydim hersey farkli olabilirdi.Ancak ben ve benim gibi siradan iscilerin en buyuk sorunu burada yasanan irkcilik.
Tek politikasi burada yasayan irkcilari yoketmek olan bir parti 20% oy aliyorsa gerisini siz dusunun.Bizim vahsi MHP bile bunlarin yaninda temiz duruyor.
Ahmet amca diye biri var buralarda.Herkes gibi onunda cocuklariyla ciddi sorunlari var.Sordum "Ahmet amca,Avrupaya geldigine pisman misin?"
Ne dedi biliyormusunuz?
"Biz belki para kazandik buralarda ama karsiliginda cocuklarimizi satmisiz haberimiz bile yok!"
Evet.Dusuk maaslarla kenar mahallelerde basi bos yetisen bir suru yabanci cocuk.Ben bunun bilincinde oldugum icin cocuklarima farkli seyler sunmaya calisiyorum ama yinede olmuyor.
Belli bir duzenimiz oldugu icin pattadan kesin donus yapmak zor.Ancak bir altyapi olusturabilersek belki donus daha kolay olacak.