Orijinalini görmek için tıklayınız : bu da benim hikayem
nihilist
24-11-2009, 01:56
karadenizli müslüman bir ailenin ortaokuldan beri devrimci oğlu.
üniversite yıllarında materyalizmden idealizme savrulup çok uzun bir süre islam sosyalisti olarak kendimi kandırdım.
iki yıl bosnada gönüllü mücahidlik ve savaştan sonra da uzunca bir süre bosnada yaşadım. derken ülkeye döndüm.
gençliğimde bıraktığım felsefeye yeniden ilgi duymaya ve okuyup düşünmeye başladım.
idealizmin bataklığından kurtulup materyalizmi yeniden içselleştirme ve yeniden materyalist sosyalizme geri dönüş.
aslında ne kadar kısaymış yahu.
bu başlığı açarken şöyle 7-8 yüz kelimelik bi yazı çıkar sanmıştım.
Sevgili anarchist
Yaratılmamışlığın verdiği haklı gururla kavuştuğunuz kurtuluşunuzu ve hikayenizi beğendiğimi söylemek isterim.
´´asanda , hasanda ´´
26-11-2009, 10:51
bu başlığı açarken şöyle 7-8 yüz kelimelik bi yazı çıkar sanmıştım.[/QUOTE]
:):):):):):):):):)
Aklima Woody Allen'in hizli kitap okumasi geldi. Burda belli ki cok hikaye var, ama yazarimiz biraz ketum davraniyor :)
tiktaalik
12-03-2010, 01:42
Saygıdeger anarchist (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=8225);
Hiç azımdan düşürmem , okuyupta düşünebilen insan herzaman için doğru yolu bulur.
Saygıdeger anarchist (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=8225);
Hiç azımdan düşürmem , okuyupta düşünebilen insan herzaman için doğru yolu bulur.
Okuyupta düşünen insan hiçbir zaman doğru yola girdiğini düşünmez,ondan sürekli şüphe eder ve onu sürekli sorgular.
Doğru yolda olduğunu düşünmek cahilliğin başladığı ve sorgulamanın,düşünmenin bittiği yerdir.Yorumuna hiç katılmıyorum tiktaalik
anarchist sendende daha ayrıntılı bir hikaye bekliyorum:)
karadenizli müslüman bir ailenin ortaokuldan beri devrimci oğlu.
üniversite yıllarında materyalizmden idealizme savrulup çok uzun bir süre islam sosyalisti olarak kendimi kandırdım.
iki yıl bosnada gönüllü mücahidlik ve savaştan sonra da uzunca bir süre bosnada yaşadım. derken ülkeye döndüm.
gençliğimde bıraktığım felsefeye yeniden ilgi duymaya ve okuyup düşünmeye başladım.
idealizmin bataklığından kurtulup materyalizmi yeniden içselleştirme ve yeniden materyalist sosyalizme geri dönüş.
aslında ne kadar kısaymış yahu.
Sevgili anarchist,
Bosnada gönüllü mücahidlik yapışınızı merak ettim. Ülkeye geri döndükten sonra mı ateist oldunuz? Birde sizi Bosna'ya gönüllü olarak iten neydi?
Çok özel değilse veya yersiz sormadıysam merak ettim bunları.
Saygılarımla
evrensel-insan
07-04-2010, 23:03
Saygideger anarchist;
Hepicigi, bu kadan mi? Neyse, kisa ve oz olsun, senin olsun. Yalniz, sanki hic dindar bir materyalist yokmus gibi degerlendirmissin. Dinsel inanclardan nasil kurtuldugunu kendin uzerinden degilde, materyalizmden anlatmissin.
Ben sana bir suru, maddeyi ilk yapan, ama; bu ilk maddenin yaratimini da yaraticiya veren dusunceye sahip kisi gosterebilirim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
ArthurBrwcla
08-04-2010, 18:21
kısa ve öz yeter xD
müslüman bir aileden doğup ateist oluyosun yazıkk sana seni yetiştiren annene babana yazık
müslüman bir aileden doğup ateist oluyosun yazıkk sana seni yetiştiren annene babana yazık
Yahu ceylin, işin yokmu senin her ateist yazarın yazısının ardından; "tüh tüh ,, cık cık cık,, vah vah tüh yazıkki ne yazık sana verilen emeklere fış fış fış"
Bırak insanları rahat, hala dininin emrettiği gibi herkesi kontrol ve baskın altına almaya çalışıyorsun. Din bir siyaset aracıdır.
Kişi ateist olmakla allahı karşısına almıştır, senmi yola getiricen sorarım sana?
Güneş balçıkla sıvanmaz, birine pislik atmaya çalışırsan pislik önce eline bulaşır unutma bunu.
Yahu ceylin, işin yokmu senin her ateist yazarın yazısının ardından; "tüh tüh ,, cık cık cık,, vah vah tüh yazıkki ne yazık sana verilen emeklere fış fış fış"
Bırak insanları rahat, hala dininin emrettiği gibi herkesi kontrol ve baskın altına almaya çalışıyorsun. Din bir siyaset aracıdır.
Kişi ateist olmakla allahı karşısına almıştır, senmi yola getiricen sorarım sana?
Güneş balçıkla sıvanmaz, birine pislik atmaya çalışırsan pislik önce eline bulaşır unutma bunu.
ben kimseye pislik atmaya çalışmıyorum.. kimseyide inandıklarıma inandırmaya çalışmıyorum siz burda dşüncelerinizi paylaşıyosanız benim düşüncemde bu...............
nihilist
18-05-2010, 10:49
ceylin
sana cevap yazmayacaktım.
en azından bu başlıkta yazmayacaktım.
çünkü bu başlık kişisel tasrtışmalar için uygun değil.
konu açar tartışırız.
sen çok heyecanlısın.
allahın rızasını kazanmaya çalışıyorsun görüyorum ki.
ancak allahın rızasını başkaları üzerinden kazanmaya kalkma.
bu çok tehlikeli.
bunun sonunda kendin gibi düşünmeyenlerden önce nefret edeceksin.
sonrada onların yaşama hakkını ellerinden alacaksın.
sanırım gençsin.
yolun başındayken bu tavrını değiştir.
eğer allah denen masal kahramanına samimiyetle inanıyorsan bu senin sorunun.
buna üzülürüm.
çünkü bir insanın kendisini bir yalana inandırması üzücü.
ama vazgeçemiyorsan;
git insanlara allah için iyilik yap.
insanlarla allah için mücadeleye girmek, ya da onları belirlemeye müdahaleye kalkmak sonu belirsiz bir şey ve seni de bizi de mutsuz edecek.
ülkemizde bu kadar sorun varken,
seni sömürü üzerine düşünmeye ve sömürü karşısında tavır almaya davet ediyorum.
Tanrı insanları yarattı ve öldü...İşte felsefem bu artık...Din denen gericilik artık yok hücrelerimde...Son...Bedeli varsa ödemeye razıyım yinede...
sayin ceylin sizin koydugunuz signatur sözüne dair kisa bisey yazmak geldi icimden.
Merhamet mi??bir insan Allahtan sürekli kuranin hemen hemen 67 süresinde islamda yüz cevireni, gayri müslümü yanii yahudiyi hiristiyani nasil ve ne sekil öldürmesini emrederse ve bu insani cennetin hurileriyle müjdelerse,hata savasta esir düsen kadin kizla zinayi müsade ederse nasil kan kokusun almis bir insan merhameti ayirt edebilir sonra??
kendisi kiyamiyor insani insana kiydirip sonra onu cennetlemi müjdeliyor??
merhamet nerde??? ne kadar kaliyor???
One Minute
15-08-2010, 02:39
Bakıyorum Müslüman bir ailenin çocuğu olarak yetişeceksin hemde Mazlumların safında 2 yıl mücahidlik yapacaksın sonrada devrimcilik yıllarına dönüp inkara sapacaksın inanılır gibi değil hakikaten büyük kayıp diyecek bir şey bulamıyorum,Allah sana tekrar hidayet versin demekten öte gidemiyorum..ayrıca anlattığın hikaye çok kısa olmuş bence senin o devrende yaşadığın olumsuzluklar seni buralara getirmiş gibi..
Bakıyorum Müslüman bir ailenin çocuğu olarak yetişeceksin hemde Mazlumların safında 2 yıl mücahidlik yapacaksın sonrada devrimcilik yıllarına dönüp inkara sapacaksın inanılır gibi değil hakikaten büyük kayıp diyecek bir şey bulamıyorum,Allah sana tekrar hidayet versin demekten öte gidemiyorum..ayrıca anlattığın hikaye çok kısa olmuş bence senin o devrende yaşadığın olumsuzluklar seni buralara getirmiş gibi..
Birde şu hikayeyi yorumlarmısınız hocam...
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15658
Cidden çok ihtiyacım var :)
One Minute
15-08-2010, 02:50
isteğin doğrultusunda hayat hikayenden bir kıssaya kısa bir özveride bulundum hocam..:)
aliyarasfal
26-08-2010, 04:26
Sevgili dostum;
Bu kadar uzun bir hayat öyküsü az okudum, Şu bana ait dizeleri lütfen kabul et;
Ya neşende hüznün suskun yüzü,
Ya hüznünde neşenin soysuzluğu gizlenir.
Düşer cıgarandan kül
Bir çiçek üstüne darmadağın, toz duman;
Sanırsın sensin dağılan,
Kül içinde yana, yana,
Her yanından heder olan.
Sorgulanır düş düşmüş gözlerin
Gecenin yıldızsız, aysız
Ağlayan kara gözlerinde.
Sıkılır yüreğin,
Kenetlenir dişlerin dudaklarına.
Kanatırsın yüreğini,
Tutarsın gözlerini