Orijinalini görmek için tıklayınız : TURAN DURSUN'UN EĞİTİMİ - EHLİYETİ & Mücadelesi
Mutezile
10-01-2006, 19:46
Turan Dursun Hayatta iken onunla İslam hakkında Fikri tartışmaya girenler:
* Ali Bulaç
* İsmail Nacar
* Süleyman Ateş
* Edip Yüksel
* Prof. Talat Koçyiğit (Yazdığı Reddiyenin altına her ihtimale karşın öğrencisine imza attırdı)
* Zaman gazetesi (Yaptığı söyleşideki tuzak ve seviyesiz sorularla TD'yi alaşağı etmeyi denedi. Başaramayınca 3 sayfalık söyleşiden t e k s a t ı r dahi yayınlamadı)
* Hüseyin Hatemi (Taamüden yalan söyleyen, ayet çarpıtan muhterem bir İslam patlıcanıdır)
* Diyanet İşleri (Reddiye ve davalara gönderdiği bilikişi eliyle - Diyanet eski başkanı Yazıcıoğlu)
* Yaşar Nuri Ö. (T.D'nin kendisine sorduğu sorulara c e v a p v e r m e m e hakkını kullanan bir muhterem)
* Bir çok İlahiyat ve İmam hatip hocası
* İmza Dergisi ve o zamanlarki yazı işler müdürü sefil müfteri Ahmet Kekeç
* Amasyada çıkan Yeşilırmak dergisi
* Panel ve tevhid Dergileri
* Yeni Asya gazetesi yazı İşleri Müd./Yeni Düşünce gazetesi Yazı İ.Müd.
* Milli Gazete (reddiye'yi yazı dizisine dönüştürüp tiraj yakalımş; gel görki TD'nin çürüttğü savları mahkeme kararına rağmen neşretmemiştir)
Arada unuttuğum İslam cengaverleri vardır muhakkak..
Ölümünden Sonra Turan Dursun'a Reddiye mahiyetiyle yayınlanan kitaplardan en önemlileri 2 tane:
Süleyman Ateşin Kitabı ile
Sağlam/Acarkan ekürisinin reddiye kitabı..
Sondan başlayalım:
Ateş hayatta iken yazdığı reddiyeleri çürütüp eline veren TD'ye öldükten s o n r a ancak tekrar cevap yazmaya yeltelenebildi. Turan Dursun ile tartıştıkları temel noktalarda (Şakk-ı kamer gibi), Ateşin kullandığı - saptırdığı kaynaklarda (İzzet Deruze gibi) bir kez rezil olmak ona yettiğinden öldükten sonra, yeni bir reddiyeye kalkışmıştır.
Sağlam / Acarkan ekürüsinin yazdığı paçavra ile TD'nin kitabını yanyana koydum sayfa sayfa kıyasladım. Tek bir örnek: Hatemül Enbiya (diyanet Yay.)'dan alıntı yaparken (Hz Ayşenin yaşı bahsi) paragrafın ilk yarısını alıp i k i n c i yarısını görmezden gelen yontulmamış iki odun, ciddiye alınmaya değmez maskaralardır. Kitablarına verdiğim param ilaç parası olsun:)
TD Hayatta iken onunla direk yazışanlar grubunun T a m a m ı bütün İslami mevzularda (Bakara Suresi 54=Fektulü enfüsekümden - Halid bin Velid'in ateş çukurlarına ve ordan da Kuranın önceki kitapların Mussaddık'I=o n a y l a y ı c ı s ı (hatemi odunu d ü z e l t i c i s i diyerek en az 3 kez bu yalanı söylemiştir) Bahsine dek....
Fikir teatisi yaptıkları b ü t ü n konularda (Ali Bulaç Hadis Usülü ve hadis ilimleri/sıhhati; Nacar ile İslam Şeriatı- Adn Cennetleri vs..) muhataplarını
Kuran ve sahih hadislerle; en sağlam İslam tarihi ve Siyer kaynakları ile
her defasında çürütmüştür..
TD İslamcı cenah için çok büyük bir lokmadır. Sindirememişlerdir. Kalleşçe pusu kurarak üzerine şarjör boşaltmışlardır.
Rasul-ü Ekremin Sünnet-i Seniyyesi uyarınca....
O da Ozan Ka'b Bin Eşref'in üzerine 4 mücahit göndererek pusu kurdurtur ve zavallı Ozanı gece vakti hile ve desise ile katlettirir..
İslam Bu , Şeriat Bu, Din Bu....
Mutezile
10-01-2006, 19:48
Turan Dursun hakkında topic açan ve iğrenç iftiralar atan bazı sevimsiz çıngıraklı reptiller var. Yalanlarından gına geldi. Ama onlar bıkmıyor, usanmıyor...
Sevgili Turan Dursun'un İslam Bilgisi ve Eğitimi
Usulü'l-Fıkıh da, Usülü'l-Hadiste, Usülü'l-Tefsirde, Kelam'da, 'Arapça İbare'de, Feraiz'de, Maani'de (Bedi'de, Beyan'la birlikte) sayılı uzmanlardandır. Diyanet işleri Yetkilileri Turan Dursun'un 17 yaşında iken yaptığı müftülük başvurusunu Türkçe bilmediği ve askerlik yapmadığı için hemen kabul edememişlerdir. Ve :''Askerliğin yap gel; kadron hazır'' cevabını vermişlerdir. Günümüz Arapçasından bütünüyle ayrı bir dil olan gramer, dağarcık, imla, noktalama işaretleri, yazım farklılığı bulunan KURAN ARAPÇASINDA -Fusha-Sahih (bozulmamış) Arapçada; dünyanın sayılı uzmanları arasındadır.
Tevratt'ın Mişna'sının, Gemara'sının- bütünüyle Talmudun, eski İran'da geçerli olup Tevrat'tan da çok şey aldığı 'Avesta'nın da içinde bulunduğu kutsal sayılan metinleri KARŞILAŞTIRMIŞ 5 ciltlik ''Kutsal Kitapların Kayna kları'' diye bir külliyat kaleme almıştır. Dinleri ve İnançları hem kendi içler inde, hem de kendi dışlarından alıntılar yaptıkları ''mitolojilerle'' karşılaştır malı araştırmaları vardır.
Sizlerin ''ne idüğü belirsiz bir din belletmesine maruz kalmış '' diye hırladığınız adamın çocukluğu Ağrı'nın Kargalık köyünde Arapça SARF ve NAHV okumakla geçiyordu. TRT'ye ambar memuru olarak girip tırnaklarıyla kazıyarak prodüktörlüğe kadar yükselmiş, yüzlerce program yayınlamıştır sevgili Turan Dursun. 14-15 Yaşlarında usülü'l-Fıkh'ın en ileri kitaplarından olan CEM-ÜM CEVAMİ'yi bitirir, 12 İLİM'i tamamlar ve hanefi usülünden Mücaz olur (İcazet alır). 8-10 yıl kadar süre Müftülük görevi esnasında modern ve reformist uygulamaları yüzünden Diyanetin sürgünleri ne maruz kalır sürekli. 60'lı yıllarda Said-i Nursi'nin ipliğini pazara çıkardığı ''Müslümanlık ve Nurculuk'' adlı eserinin yayınlanmasından sonra 'Şakirtlerden' devamlı ölüm tehditi almıştır. Kuru gürültüye pabuç bırakmadığı tescilli olan sevgili Dursun, bildiği inandığı hakikatler uğruna Giardano Bruno ve Sokrat'ın kaderini, engizisyon karşısında bildiklerini inkar eden Gali
leo'nun kaderine yeğlemiştir. Abide bir insanı katleden namussuzlara, söz
lerle RECM teşebbüsünde bulunan sizler gibi cahil cühelaya da alıştık artık Derun'unda başka neler var? Söylenmedik bir şey kalmasın, elimiz değmişken onların da cevabını alın.
Hamiş: Sevgili Turan Dursun hakkında pek bilinmeyen gerçekler:
* Askerliğini Adana İncirlikte 1955-1957 arasında yapar
* Türkçeyi konuşmayı -iyi olarak- askerlikte öğrenir. Azmeder, bu konuya da derinliğine nüfuz eder.
* Askerlikten sonra İstanbula gelir; ve Üçbaş ve İsmailağa medreselerinde Müftü ve Vaiz yetiştirir..
* Karagümrükte, Çarşambada Mantık, Kelam, Usül-ü Fıkıh okutur.
* Medresenin h o c a l a r ı n d a n Mahmut Bayram - hoca olduğu halde- Turan Dursunun derslerine devam eder:'' Bende okumuştum, ama b ö y l e okumamıştım'' diyerek..
* Medrese hocası olan Turan Dursun İlkokul diplomasını Mahmutpaşa ilkokulundan alır (dışarıdan sınavla).
* Diplomayı alır almaz, Diyanetin Müftülük sınavına girer - kazanır. Tekirdağa atanır.
*İsmailağa ve Üçbaş medreselerinde Turan Dursun'un ünlü olan talebelerinden bazıları:
Sonraları İzmir Karşıyaka Müftüsü olacak olan Abdullah Arılık..
Zaman gazetesi yazarlarından Salih Uçan.
Mahmut Bayram vs..
bilgiler için teşekkürler...
gematria
17-03-2008, 05:23
ya iyiki arap kültürünü ve dilini iyi biliyomuş yoksa bizi kim uyandıracaktı aptal aptal rüyamızda hurileri düşünecektik hala:D:D:D
duyurucu1
23-04-2008, 00:25
Sevgili Turan Dursun,
Saygı duyduğum bir insandır.Ancak onu ölümünden sonra tanıdım.Onunla sabahlara kadar tartışmayı çok isterdim.
Zaten bana göre insanlar unutulurlarsa ölürler.Bu nedenle Turan Dursun eserleriyle,düşünceleri ile yaşıyor diyebiliriz.
Turan Dursun'a saygı
bilgiler için teşekkürler sevgili Turan Dursun hepsinide susturmuş.. takdir ettim bir kez daha...
pesmerge
24-07-2008, 21:39
ya ben bi ara stv'ye bakmistim ne goreyim kendisini peygamber mi hoca mi sanan biri var amerikada yasiyor ismini dile getirmek istemiyorum acmis agzini yummus gozunu konusuyor Turan Dursun hakkinda ya birileri bu adami durdursun lütfen!!!
Aramiza katilacak arkdaslari cemaatine cekiyor
PROCYCLİST
09-08-2008, 17:55
Akil Ve Mantik Insani
:D:D Turan Dursun hepsini susturmuş maşallah
Ne diyim Turan Dursunun Allahı inkar ettiği süpürge deneyindeki süpürgeye bindirip gezdirsin sizleri:
Yada İlhan Arselin piresinin üstüne binin ne bileyim:D:D
Turan Dursun = aydınlık , kültür , bilim , sevgi , akıl , mantık
Zaman gazetesi , Tayyip vb.. çığırtkanları = çarpıtma , cahillik , akıl dışılık , seviyesizlik
yalnızlık
17-09-2008, 03:48
çok büyük alimmiş canım öyleki derme çatma kürt medreselerinde saçma sapan bilgi bile demeyeceğim safsatalarla yetişmiştir...sonunda haklı olarak bunların düşmanı olacağına dinin düşmanı olmuştur.....
Black_TIGER
20-09-2008, 07:59
demek turan dursun onlari susturmus.simdi bakıcam yazilarına ve konusmalarına .
isusturdugu kisilerinden biri varki yasar nuri ozturk u de susturmus vay vay neymis bu adam boyle bir bakalım.
Black_TIGER
20-09-2008, 08:19
kuran in tanrisi nerde basligini aciyoruz.
Onlar, Tanrı'nın ve meleklerin, gölgeli bulutlar (ya da buluttan gölgeler) içinde gelmesini beklerler yalnızca. Ve işin bitirilivermesini...İşler, Tanrı'ya döner." bakara suresi 210 uncu ayet
buyrun KURANDA ALLAHIN 99 ismin icinde tanri varmdir.yoktur bu muftu olan turan dursun yalana burdan basliyor.ve devam ediyor
Hadisçilerce tartışmasız sağlamlıktaki bir hadiste de Muhammed, şöyle der:
"Efendi Tanrımız, her gece, gecenin son üçte biri kaldığında, dünya göğüne iner..."(Bkz. Buhari, e's -Sahih, Kitabu'tanrı-Tehacüd/14;Tecrid, hadis no:590)
bakınız hz muhammed de ALLAHIN İSİMİNE efendi tanrimiz diyor.
bu efendi bana biryerden birşey hatirlatiyor ama neydi unuttum
Black_TIGER
20-09-2008, 08:41
buna sadece bir ornek vereyim .turkiye teroirste af cıkariyor.bu teroriste rusvetmidir?
Black_TIGER
20-09-2008, 09:08
evet balik bastan kokar diye bu basliga uygundur herhalde.bakalım ne demis turan dursun aciklamasında.
Gördünüz mü Lat'ı, Uzza'yı, Menat'ı; İşte bunlar yüce turnalardır, şefaatleri de elbette ki umulur."
dedigine gore hz muhammed bu sozu demis. buna karsi bir ayet getiriyor bakiyoruz
"Ey Muhammed! Seni, sana vahyettiğimizden uzaklaştırıp daha başkasını ileri sürerek bize iftira etmeye sürüklüyorlardı nerdeyse. O zaman seni dost bulacaklardı. Eğer seni pekiştirmiş olmasaydık, andolsun ki, onlara eğilim gösteriyordun, az kalsın. O zaman sana, yaşamı da , ölümü de kat kat azab biçiminde tattırırdık. Sonra da bize karşı bir yardımcı bulamazdın."isra 73/75
bu ayette onlara meyl (egilim) edicektin diyor dikkat edin.meyl etmek kalpten gelir dilden gelmez.sana vahyettigmizden diyor yani ayetlerden turan dursun ne cikarmis.bakın
Putataparların Peygamberle birlikte secde etmelerinin nedeni :"Peygamberin üç putu (Lat, Uzza, Menat) öven sözlerle anması ve bunu, ayet olarak okumasıdır." Bu sözlerin oluşturduğu ayetler, tanrının ayetleri değil "şeytanın ayetleri"dir. Bu ayetler sonradan sureden çıkarılmıştır. Hacc suresinin 52. ayetinde anlatılanda budur.
ayet vahiymizden uzaklaastirip diyor. turan dursun ne diyor ayet olarak okumasi diyor.biz sunu diyelim seytan ın ayeti olmaz vesvesi olur nasıl olurda bu muftu kisi vesvesiyi bilmez
Black_TIGER
20-09-2008, 09:33
bakınız yeni basliga bu resmen iftiradır.ayrica konunun icinde araplara kin gutmemiz icin sozlerde mevcuttur.neymis efendim arap muslumanlar bizi turkleri oldurucekmis.bu resmen araplari hedef gostermek muslumanlari birbirine kırdırmaktan msulumanlari bolmekten baska bişey degildir.tarihi hatirlayın ingilizlerde araplara fitne vermis araplar isyan etmislerdi biz bu oyuna gelmeyelim .bu yazi apacik misyonerligin kokusunu dagitmis siteye.
derivasyon
01-10-2008, 05:28
maşallah herkesi susturmus,
perperişan olmuş herkes.
cevap bile verememişler
"bugune kadar herkesden gizledik foyamız acıga cıktı napcaz" diye etekleri tutusmuş islam aleminin.
koylum memet aga, "dunyanın sayılı kuran arapcası" tercumanlarından olup ambar bekciligi yaparmış.
tırnak kazırmış.foya cıkartır, sokrates takılırmış.
millete ayar verirmiş.
supurgeyi bi sallamış koca islamiyeti çurutuvermiş.herkesin agzı acık kalmış.
"bana kendini ovme, bana para ver" demesinler sonra. yarım saattir dolanıyorum elle tutulur bise bulamadım sitede.
"kendin pisir kendin ye"
kendiniz az arastırın diyorum kaynagından.
maşallah herkesi susturmus,
perperişan olmuş herkes.
cevap bile verememişler
"bugune kadar herkesden gizledik foyamız acıga cıktı napcaz" diye etekleri tutusmuş islam aleminin.
koylum memet aga, "dunyanın sayılı kuran arapcası" tercumanlarından olup ambar bekciligi yaparmış.
tırnak kazırmış.foya cıkartır, sokrates takılırmış.
millete ayar verirmiş.
supurgeyi bi sallamış koca islamiyeti çurutuvermiş.herkesin agzı acık kalmış.
"bana kendini ovme, bana para ver" demesinler sonra. yarım saattir dolanıyorum elle tutulur bise bulamadım sitede.
"kendin pisir kendin ye"
kendiniz az arastırın diyorum kaynagından.
Yardımcı olalım sana, madem elle tutulur birşeyler arıyorsun.
Örneğin;
http://www.turan-dursun.com/forumlar/showthread.php?t=1464&page=39
http://www.turan-dursun.com/forumlar/showthread.php?t=3258&page=54
Görelim bakalım neler söyleyeceksin..
yucemanitu
08-11-2008, 21:09
Bir süpürge deneyi lafıdır gidiyor. Bunun alegorik bir şey olduğunu sanki anlamıyormuş gibi. Ayrıca Turan Dursun kitaplarında "süpürge salladım diye" şeklinde bir şey demiyor söylediği şeyleri en sağlam hadislere ve Kuran ayetlerine dayandırıyor. İyi ki okuduk kitaplarını yalan konuşmadığını biliyoruz. Eğer adam yalan söyleseydi ya da saçmalasaydı kimse onu öldürmezdi. Adam bayağı bir şeyler biliyor ki "tehlikeli" idi ve öldürüldü.
sudem.71@hotmail.com
14-12-2008, 01:51
Neden sizinle ayni fikir ve inançta olmayan insanlara karşi bu kadar saldirgansiniz.azinlik olduğunuzdan mi yoksa ne kadar bağirirsan okadar haklisin fikrini benimsemiş olduğunuzdan mi??...Turan Dursun biçok safsata yazmış çizmiş ve bunada candan inanmış ne acıdırki kendine inandırdığı bir azınlığın sözde lideri olmuş...bu denli cehalet pes doğrusu kitabı tersden okumayı bırakında birde normal beyinlerin yaptığı gibi düzden okuyun........
sudem,
Burada yazan ateist, agnostik vb. insanların Turan Dursundan sonra değiştiğini zannediyorsan yanılıyorusun, ancak Turan Dursun dar olan yolu genişletmiştir. Ayrıca "ateist olun" diye zorla bir dayatmada da bulunmamıştır. Onun anısına kurulmuş olan bu site, elbetteki onun fikirlerini savunacaktır.
Peygamberler ve dinler varolduğu sürece, onları benimsemeyen insanlarda tarih boyunca varolmuşlardır ve olacaklarda. Zamanında belki insanlara otoriter bir yaşam biçimi sunmayı amaçlamış olabilirler, ancak günümüzde bu, etkili bir silah olarak kullanılıyor.
yucemanitu
14-12-2008, 20:31
Neden sizinle ayni fikir ve inançta olmayan insanlara karşi bu kadar saldirgansiniz.azinlik olduğunuzdan mi yoksa ne kadar bağirirsan okadar haklisin fikrini benimsemiş olduğunuzdan mi??...Turan Dursun biçok safsata yazmış çizmiş ve bunada candan inanmış ne acıdırki kendine inandırdığı bir azınlığın sözde lideri olmuş...bu denli cehalet pes doğrusu kitabı tersden okumayı bırakında birde normal beyinlerin yaptığı gibi düzden okuyun........
Sudem sen önce kendi beyninle ilgilen. Biz kime saldırıyoruz? Bu site din de dahil her şeyi eleştirecektir ama eleştiri ayrı saldırı ayrıdır, daha az evvel forumda dolaşırken bir mesajda Muhammed'le ilgili uygunsuz bir ifadeyi sildim sen bu laflarınla şu an kul hakkıma saldırıyorsun ahirette elim yakanda olur. Saldırganlığı bırak adam gibi konuşalım. Şimdi diyorsun ki Turan Dursun biçok safsata yazmış çizmiş ben de diyorum ki haydi o bir çok safsatadan üç tane görelim hodri meydan!
sudem.71@hotmail.com
16-12-2008, 02:31
sevgili atlas ne demek istediğimi aslında sen kendi kurduğun cümlelerle ispatlamışın beni beyinsizlikle itham ediyorsun...sen ve senin gibiler anlatmak istediği şeyleri ifade ederken gerçekten haddinizi aşıyorsunuz.öncelikle bana kul hakkı dersi verecek en son kişi bile değilsin,ben kimsenin kişilik haklarına ve şahsiyetine saldırıda bulunmadım,ikincisi saldırı ve eleştiriyi ayırt edebilecek kadar zekam var,üçüncüsü ben o mesajı senin şahsına değil genel olarak siteye yazdım bu durumdan etkilenmesi gereken kişiler üstüne alabilir.....madem sen üzerine alındın şöyle söyleyim,insanların din ve inanışları hakkında fikir ve beyan yürütürken biraz daha dikkatli davranmak gerekir,savunduğun şey kendi düşüncen ve inanışınsa saygı duyarım ama birini kendine lider seçip sadece onun güya yapmış olduğu bir takım araştırma ve faaliyetlerinin peşine takılıpta onun fikri olan şeyleri savunuyor ve onu arkalamak adına çaba sarfediyorsan bunu yadırgarım.şimdi bana sen söyle arkadaşım turan dursun diyorki kuranı muhammet uydurdu bunu bana ispatlayabilirmisin,yanındamıymış eğer yaşıyor olsaydı bu soruyu kendine yöneltmek isterdim.yine kendileri demiş ki muhammet sex düşkünüdür peki arkadaş bu nasıl çirkin bir saldırı şeklidir tüm müslümanlara işte safsata derken bunlardan bahsediyordum turan dursun güya süleyman ateşi ismail nacarı susturmuş ama susturamadığı ve susturamayacağı yığın bir çoğunluk var.eleştiriye açığız elbette sorun kafanıza yatmayanı dilimizin dödüğünce açıklayalım mutlaka beynimiz okadarda gelişmiştir.turan dursun sadece dine saldırmıştır onun yaptığı eleştiri değil ötesinde bişey inandığı şeyi farklı bir üslüpla anlatabilmiş olsaydı belki ona saygı duyabilirdik ve şimdi sizde onun arkasından gidiyor aynı yöntemle saldırıyorsunuz.
yucemanitu
16-12-2008, 03:14
Sevgili sudem beyin bahsini ilk ben açmadım ama. Bak sen de anormal beyinli demişsin ikimiz de gereksiz konuştuk. Evet sağlıklı bir tartışma için bunu yapmayalım. Elimden geldiğince özenli davranacağım sudem. Kul hakkına gelince ben ve diğer mod arkadaşlar dine hakaret içerecek ifadeleri görünce editliyoruz ve eğer saldırdığımız söylenirse haksızlık edilmiş olur ben de bunu şakayla karışık ifade ettim.
Savunduğum şeyler elbette benim fikrim sudem ama Dursun'un da yalan söylediğini düşünmüyorum.
Uydurmuşu neye dayanarak söyleyebiliriz:Allah, onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Ve büyük azab onlaradır. (Bakara 7) Bir tanrı kullarının hem gözlerini mühürleyecek hem inanmadılar diye cehenneme atacak. Bu adil olmaz ki. Şuna da bakalım: Ey iman edenler, eğer siz Allah'a yardım ederseniz, O da size yardım eder ve sizin ayaklarınızı sağlamlaştırır. (Muhammed 7) Ne demek Allah'a yardım, hiç olur mu? Ayrıca Allah nasıl olur da yemin eder Kuran hep Allah'ın yeminleriyle dolu. Allah hiç yemin eder mi?Bundan başka Allah hiç "beyinsiz, kofkütük, hayvan" diye söver mi? İstersen bu lafların geçtiği ayetleri de daha sonra bulup asayım.
Sex düşkünü lafını neye dayanarak söylemiş. Bak şu ayete:
Ey Peygamber, gerçekten biz sana ücretlerini (mehirlerini) verdiğin eşlerini ve Allah'ın sana ganimet olarak verdikleri (savaş esirleri)nden sağ elinin malik olduğu (cariyeler) ile seninle birlikte hicret eden amcanın kızlarını, halanın kızlarını, dayının kızlarını ve teyzenin kızlarını helal kıldık; bir de, kendisini peygambere hibe eden ve peygamberin kendisini almak istediği mü'min bir kadını da, -mü'minler için olmaksızın yalnızca sana has olmak üzere- (senin için helal kıldık). Biz, kendi eşleri ve sağ ellerinin malik olduğu (cariyeleri) konusunda onlar (mü'minler) üzerine neyi farz kıldığımızı bildik (size bildirdik). Böylelikle senin için hiç bir güçlük olmasın. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. (Ahzab 50) Bir de Kuran'dan sonra en değerli kitap olan Buhari'nin hadis kitabında Muhammed ve Ayşe'nin Ayşe 9 yaşında iken gerdeğe girdiği yazar. Aynı iddia Müslim'de de var. Ayrıca Ayşe'nin: "Bakıyorum da rabbin hep senin hevan için koşuyor." cümlesi de Buhari'nin hadislerinde var. Dahası evlatlığının karısıyla evlendiğini de biliyorsundur. Biliyorum bunlar sizin için kutsal ama durum böyleyken Kuran'a ve Allah'a inanamıyorum. Kimseyi incitmek ya da saldırmak istiyor gibi görünmek bile istemem sevgiler.
sudem.71@hotmail.com
16-12-2008, 18:09
sevgili atlas seninde ifade ettiğin gibi saygı ve hoşgörüyle yapılan bir sohbet seher vakti uykusundan daha tatlıdır.bu dostane yaklaşımından dolayı teşekkür ederim.birbirimize kendi inançlarımızı empoze etmek yerine,neye neden inandığımızı yada inanmadığımızı ifadeye çalışalım.ilk olarak bakara7 den bahsedelim...sevgili atlas birşeyi başıyla sonuyla bir bütün olarak okumak ve o şekilde yorumlamak daha doğru olacaktır...GERÇEKTEN KAFİR OLANLARI(AZAP İLE)KORKUTSANDA KORKUTMASANDA MÜSAVİDİR ÇÜNKÜ ONLAR İMAN ETMEZLER..bakara6 bu ayet bakara7 nin açılımını veriyor bize..hiç bir şekilde iman etmeyen ve etmeyecek şekilde katılaşan kalplerden bahsediliyor,şu şekilde bir örnekle yaklaşırsak dünya kanunlarında bile kötüyü ve yanlış olanı cezalandırırsın yada yasaklarsın buda onun gibidir.onlar sonuna kadar allahı inkar edeceklerdir ve bu nedenle kalpleri ve gözleri mühürlenerek cezaları yeryüzünde başlatılır,blinir ki her zaman yanlış yanlışı.kötü daha kötüyü günah daha büyük günahı doğurur tövbesiz olduğu sürece,nitekim yanlış doğruya, kötü iyiye sıçrar ve bu nedenle onların kalbi ve gözü mühürlenmiştir.Muhammed7, burada ki yardım ALLAH'a yapılacak yardım değil,ALLAH adına islamiyete yapılacak yardımdan söz eder,islama ve islamiyetin yayımına ve doğruluğunu insanlara anlatmaya kim yardım eder ve o yolda olursa ALLAH'ta ona yardım eder manasını taşımaktadır.sevgili atlas birde bu beyinsiz,kofkütük,hayvan kelimelerinin bulunduğu ayetleri bulursan sevinirim. BUNDAN SONRA ARTIK BAŞKA KADINLARLA EVLENMEN,BUNLARI BAŞKA HANIMLARLA DEĞİŞTİRMEN,GÜZELLİKLERİ HOŞUNA GİTSE BİLE SANA HELAL DEĞİLDİR.ANCAK ELİNİN ALTINDA BULUNAN(CARİYELER)HARİÇ,BAŞKA KADINLAR ALAMAZSIN.ALLAH HERŞEYİ GÖZETLER.Ahzap52 Yani bu Muhammed(S.A.V) 9 eşi dışında başka bir kadınla çok beğenmiş olsada evlilik dahil beraber olamayacak burada ahzap51 ayetin ardından gelen kısıtlamayı görüyoruz.ayrıca ahzap süresi bilindiği üzere evlilik ve aile hayatından bahseden bir suredir.ahzap 51 de açıklanmak istenen onların hepsiyle birlikte olması demek değil,onlardan istediğini nikahlayabilmesidir.yani hala kızına ,teyze kızına ,amca kızına nikah kıyılabilirsin temsilidir ve günümüzdede bu böyledir.birşeyleri eleştirirken şunu unutmamak gerekir Muhammet(s.a.v) bir dinin peygamberi olarak gönderilmiş olsada netice itibariyle oda bir insandır,kusursuz değildir ve her insan gibi onunda doğal gereksinimleri illaki olacaktır bu neden yadırganıyor anlamıyorum.günümüzde neredeyse herkes ve hatta siz bile birden fazla kadınla birlikte olmuştur, bu ne sizi nede diğerlerini kötü insan yapmaz ki.ayrıca Muhammet(s.a.v) eşlerinin tamamıyla bir cinsel yaşam içinde bulunmamıştır,bir çoğunu sadece himaye etmek maksatlı nikahına almıştır.Ayrıca Ayşenin bu sözün takılacak bir yer yyok bana göre çünkü ALLAH'ın Muhammed'e olan kul sevgisi biliniyor tabiki en sevdiği kulu ve dininin elçisi olarak onu zaman zaman güzel temsillerle övecek ve zaman zaman ödüllendirecektir.Diğer bir konu olan oğulluğu zeyd'in karısı zeyneple evlenmesi bahsini bi sonraki mesajla açıklıcam burada geceden beri elektirikler kesilip duruyor o nedenle bu mesajı geceden beri yollayamadım sana.
yucemanitu
16-12-2008, 19:45
Sevgili Sudem iyi niyetin için teşekkürler. "beyinsiz,kofkütük,hayvan kelimelerinin bulunduğu ayetleri bulursan sevinirim." demişsin. Beyinsiz ve hayvan tamam ama bir hata yapmışım. Kofkütük değil sadece kütükmüş bu aklımda yanlış kalmış kofkütük bir başka yerde geçiyor o ayet ayrı karıştırmışım. Düzeltiyorum sadece "kütük"
Bir takım beyinsiz insanlar: "Onları daha önceki kıblelerinden çeviren nedir?" diyecekler. De ki: "Doğu da Allah'ındır, batı da. O dilediğini doğru yola yöneltir." (Bakara 142)
Sen onları gördüğün zaman cüsseli yapıları beğenini kazanmaktadır. Konuştukları zaman da onları dinlersin. (Oysa) Sanki onlar (sütun gibi) dayandırılmış ahşap-kütük gibidirler. (Bu dayanıksızlıklarından dolayı da) Her çağrıyı kendileri aleyhinde sanırlar. Onlar düşmandırlar, bu yüzden onlardan kaçınıp-sakının. Allah onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar. (Münafikun 4)
Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalbleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır. (Araf 179)
Şimdi ben insan gibi kızıp da bu lafları söyleyecek bir tanrı düşünemiyorum. Hem Münafikun 4'te "Allah onları kahretsin!" de diyor. Kim diyor? Allah diyor. Allah ne diyor? Allah onları kahretsin, diyor. İşte bunu Allah değil de ancak bir insan diyebilir diye düşünüyorum.
Bir de şu var:
Eğer biz dilemiş olsaydık, her bir nefse kendi hidayetini verirdik. Fakat benden çıkan şu söz gerçekleşecektir: "Andolsun, cehennemi cinlerden ve insanlardan (İnkâr edenlerle) tamamıyla dolduracağım." (Secde 13)
Allah neden istememiş neden bazı insanları ve cinleri cehennem için yaratmış? İşte herkes hidayete erseydi güzel olmaz mıydı, herkes cennete giderdi herkes iyi insan olurdu. Ne güzel olurdu.
Bir de gözünden kaçmış tekrar sorayım Allah'ın yemin etmesi sence normal mi? Sevgiler.
karadenizli
16-12-2008, 20:58
Atlas sen kuran-kerimin şunumu demesini bekliyordun kafirler ne güzeldir onlar iyi insanlardır.
Öyle diyorki onların fikirlerinin düşüncelerinin yanlış olduğunu bilsinler yoksa hafif bir tenkit bile yoruma açık olurdu mesela;
Allah ateistleri sadece hafif bir dokunup eleştirse yumuşak bir şekilde kimbilir insanlar bundan ne anlam çıkarır aslında ateistlik okadar kötü değildir derlerdi.
Ama kitaplarında peygamberimize,allaha,müslümanlara ağır hakaret edip yayınevini bile kitabının bazı yerlerini sansürlemek zorunda bırakan turan beye hiçbirşey demiyorsun
yucemanitu
16-12-2008, 21:19
Sevgili Karadenizli Turan Dursun'un yer yer sert bir üslup kullandığı doğru. Kitaplarını okudum biliyorum. Ben dikkat edersen kırıcı olmamaya çalışıyorum. Dursun İslamiyet'in hayatından büyük bir kısmı çaldığını hayatının büyük bir kısmını boş yere geçirdiğini düşünüyordu ve öfkeliydi. Şöyle ya da böyle şu ya da bu nedenle evet sert bir üslup kullanmış bir iki yerde de aşırıya kaçmış olabilir. Bu da hatadır. Bunu inkar etmem. Yani bu konuyu tartışacak değilim. İşte diyorum evet her yerde özenli davranmamış zaman zaman çok sert olmuş. Olabilir. Takdir edersin ki o da bir insan hataları var. Ben onu eleştirilemez bir ilah görmüyorum ki. Ama dürüstlük ayrıdır. Adam inandığı bir şeyi savunmuş ve düşünceleri bana da mantıklı geliyor şu anda da bunu konuşuyoruz. Sevgiler.
sudem.71@hotmail.com
18-12-2008, 06:16
tekrar merhabalar sevgili atlas,öncelikle iletilerine seri bir şekilde karşılık veremediğim için kusuruma bakma,iki yaşında bir bebeğim var ve bu aralar üzerine afiyet gribal enfeksiyonla perişanız.neyse konumuza dönelim,sevgili atlas sırayla cevap vermeye çalışıyım öncelikle BAKARA 142 le başlayalım;Muhammed medineye geldikten sonra müslümanlar belli bir süre küdüse yönelerek namaz kıldılar.Bu durum yahudilerin şımarmasına "Mahammed ve ashabı kıblenin neresi olduğunu bilmiyordu biz onlara yol gösterdik" şeklinde konuşmaya başladılar.bunu üzerine hazreti Muhammet ALLAH'tan islamiyete kendi kıblesinin verilmesini ister ve o olaydan sonra Kudüsten Kabeye yönelin emri gelir ve bununla ilgili BAKARA142 indirilir.bir dinin peygamberiyle alay etmek namaz gibi farz kılınan bir edanın yönünü kendilerinin belirlediğini söylemek tam anlamıyla beyinsizlik değilmidir ALLAH'ın bunu ifade etmiş olması neden rahatsız edici olsun ki,kaldı ki gerçekten bir özürleri olduğu için yada gerçekten beyinleri olmadığından kullanılmamıştır o tabir,sadece kızgınlık ve öfke belirtisidir.Yaradanında yarattığına kızma hakkı vardır,öyle değilmi aynen ana ve babanın evladını çok sevdiği halde hatasını gördüğü zaman kızması gibi.....EL-MÜNAFIKUN Burada yadırganacak birşey göremiyorum"Onları gördüğün zaman kalıpları hoşuna gider,konuşurlarsa sözlerini dinlersin.onlar sanki elbise giydirilmiş kütükler gibidir.Burada sadece bir benzetme söz konusudur hakaret içeren bir tarafı yoktur.Dini tasdik ettiklerini söyledikleri halde,kalpleriyle inkar eden ve içten içe dalga geçen münafıkların reisi Abdullah bin Ubey,Muğis bin kays ve Cedb bin kays 'ı işaret ettiği bilinir bu ayetin onlar tıpkı tarif edildiği gibi iri heybetli yakışıklı bir görünüme sahiplermiş.kalıpları var idrakleri yoktur manasını taşıyor.Diyorsun ki insan gibi kızıpta insanca laflar telaffuz eden ALLAH olurmu,sevgili atlas zaten KUR'AN-I KERİM İnsanların anlayacağı bir dille yazılmamışmıdır anlaşımı kolay olsun diye ve yüz yıllardır kültür seviyesi en üst derecedeki insanlardan tut en alt seviyedeki insanlara hitap etmemişmidir.Eğer senin düşündüğün gibi bir dille yazılmış olsaydı çok dik,sert ve anlaşılması güç olmazmıydı.birde dikkat ettiysen siz,biz,onlar şeklinde ifadeler kullanılmıştır sen,ben o gibi ifadeler yok gibidir bu nedenle kendisinde bahsederken biz yada ALLAH yani direkt kendi ismiyle ifade vermiştir olaya,buda KUR'AN-I KERİM 'in kendisinde saklı sırlarındandır.sevgili atlas,bunlar benim dilimin döndüğünce inancım doğrultusunda yapmış olduğum açıklamalar amacı kimsenin fikrini değiştirmeye çalışmak değil ama inandığım birşeyi savunmak ve onun yanlış anlaşılmasına engel olabilmek.Birşeye nasıl bakarsan öyle görürsün,nasıl görmek istersen öyle bakarsın seninde ifade ettiğin gibi bir insan eliyle yazılmış olsaydı nasıl bu kadar evrensel olabilirdi,hangi insan kalemi bu kadar engin olabilir,hangi insan gözü bu kadar ileriyi görebilir ve asırlardır yaşayan tüm malükate hitap edebilen eskimeyen cümleler hangi insan beyniyle düşünülebilir.eğer söylediğin gibi bu kitap bir insan eliyle yazılmış olsa idi tarih 2008,500 lü yıllarda yaşamış bir insan kültürü ve zihniyeti hala bugün milyonlarca insan tarafından tartışılıyor olabilirmiydi günümüzde o zihniyet çok zayıf ve basit kalmazmıydı.diğer bir sorun ALLAH yemin edermi diye,yemin söz vermek değilmidir.ALLAH SÖZ VERİRİR,başka bir deyimle garanti verir.
sudem.71@hotmail.com
18-12-2008, 06:31
Birşey eğer kötüyü işaret ediyorsa ,insanlığa ve doğaya zarar veriyorsa tartışılır.islam dini hangi bir konuda insana ve doğaya saygısızlık etmiştir veya kötüyü işaret etmiştir.Din bir toplumun beşeriyetini belirler ritmik bir düzen sağlayıcıdır,hal böyleyken neden bu kadar çok irdelenir.Din kimseyi zorlamaz kalıba sokmaz öyle olmasaydı bu gün bunları özgürce konuşuyor olamazdık.Dini olmayan bir toplum başı olmayan hükümete benzer dağılır parçalanır.Bugün bu devlet hala ayakta durabiliyorsa bu birazda insanların inancının sayesinde değilmidir.Diğer din kitaplarınıda okudum hiçbir din bana islam kadar mantıklı gelmedi.İslamiyette ve KUR'AN-I KERİM de mantıklı bir açıklaması olmayan tek bir ayet bile yoktur.Benim yadırgadığım binlerce ilahiyatçının göremediğini birtek Turan Dursun mu görüp farketmiş.
Güçistenci
18-12-2008, 13:40
Sevgili Sudem;
İslamiyette ve KUR'AN-I KERİM de mantıklı bir açıklaması olmayan tek bir ayet bile yoktur.
oh. aman. Bunu kanıtlananız için kuranın tamamını tefsir etmeniz gerekiyor. aslında her ayette ayrı bir çelişki hata vardır...
kaldı ki gerçekten bir özürleri olduğu için yada gerçekten beyinleri olmadığından kullanılmamıştır o tabir,sadece kızgınlık ve öfke belirtisidir.
Yahu Allah neden sinirlesin ki? iman etmeyene sinirleniyor mu bu Allah. gerçekten çok ilginç. acaba hiç düşündünüz mü? Muhammedin iman etmeyenlere öfkesi olmasın bu.
ALLAH yemin edermi diye,yemin söz vermek değilmidir.ALLAH SÖZ VERİRİR,başka bir deyimle garanti verir.
bence kuranı alıp bi kere daha okuyun. Allah(Muhammed) taşa toprağa, hatta kendine bile (nisa 87) yemin ediyo. İnanmıyorlarsa inanmıyorlar Allahın (Muhammedin) kendisini bu kadar kasmasına ne gerek var? http://www.kurandaara.com/?act=ara&keyword=and&meal=1&sure_no=
Birşey eğer kötüyü işaret ediyorsa ,insanlığa ve doğaya zarar veriyorsa tartışılır.islam dini hangi bir konuda insana ve doğaya saygısızlık etmiştir veya kötüyü işaret etmiştir.
yüzyıllardır avrupa osmanlı savaşları ekmek kavgası yüzünden mi oldu acaba? ya da Türklerin islam adına katledilmesi eğlence için mi oldu? ya da Usame bin ladin incile mi inanıyor? asıl faydalı bir yanı yok bence dinlerin. faydalı yanlarını anlatmalısınız...
http://www.turan-dursun.com/forumlar/showthread.php?t=3258&page=60 işte konunun 594. mesajında bir şeyler yazmaya çalıştım. şimdi Allah bazı surelerin ilk ayetinde anlamsız ifadeler kullanıyor. ikincisinde de dalga geçer gibi "bu kitap şüphesizdir. muhkemdir. kesindir. apaçıktır diyor. Allah(Muhammed) bizle dalga mı geçiyor? yoksa bana mı öyle geldi?
saygılar...
:)) Allah Turan Dursuna Rahmet(!) etsin... Nasıl edecek ise... İnanmadığı yerde...Yok olmadı, o sonunu öyle hesaplamış olsa da kendi aklıyla...
Ya hu kimlere cevap vermiş ki, Yaşar Nuri Öztürk'e yok şu gazeteye, bu gazeteye..Onlar kim ? Ne kadar bilgililer bu konuda ? Bir de dikkat ettim ki, forumda sadece İslam dinine salrıdılıyor..İslam dinini ve bu dini tebliğ etmek için gönderilen Hazreti Muhammed s.a.v.'i küçük düşürmek için elinizden geleni yapıyorsunuz..Afferin size.. Aynen devam edin...
Yakında kendinizi Tanrı da ilan edersiniz..
Eklediğiniz konulardan çok yararlandım...Sağ olun..Gerçekleri görmeme vesile oldunuz..
Allah c.c. hidayet versin..
Nasıl bakarsanız, öyle görürsünüz...
Bir de dikkat ettim ki, forumda sadece İslam dinine salrıdılıyor.
Aslında haklısın mislina. Bu ülke nüfusunun çoğunluğunun budist, isevi, musevi olmasına
rağmen forumlarda islamın ve onun tebliğcisi Muhammed Mustafa'nın eleştiriliyor olması oldukça tuhaf.
Hiç farketmemiştim. Gözümü açtığın için teşekkür ederim.
paslıçivi
23-02-2009, 20:37
:)) Nasıl bakarsanız, öyle görürsünüz...
kesinlikle haklısınız ve sizinle hemfikirim..
sizce nasıl bakmalıyız?
diagoras
26-02-2009, 04:53
"Sen onları gördüğün zaman cüsseli yapıları beğenini kazanmaktadır. Konuştukları zaman da onları dinlersin. (Oysa) Sanki onlar (sütun gibi) dayandırılmış ahşap-kütük gibidirler. (Bu dayanıksızlıklarından dolayı da) Her çağrıyı kendileri aleyhinde sanırlar. Onlar düşmandırlar, bu yüzden onlardan kaçınıp-sakının. Allah onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar. (Münafikun 4)"
"Allah onları kahretsin" cumlesinin neresi yemin anlamdim, bu dupeduz beddua, birileri allahin kenidisinin neden birilerine beddua okudugunu aciklayabilir mi? yani mesela zaten kendisi allah oldugu icin onlari kaheredecem diyemezmiydi , neden beddua etmeyi yeylemis.
ilginc bir ayrinti
karadenizli
26-02-2009, 09:49
Sayın diagoras sen kuran-ı kerimin türkçe mealini eleştiriyorsun şu anda hiç kafanı yorma bizde en az sizin kadar eleştiriyoruz.
diagoras
27-02-2009, 04:39
Degerli karadenizli, yani simdi sen okadar din adami bunu yanlis mi cevirmis diyorsun, acik sekilde aciklarmisin. Oncelikle arap kokenli oldugumu ve anadilimin arapca oldugunu belirtmek isterim , senin gul hatrin icin ayetin orjinalini buldugumu belirteyim. asagida arpcasini ve muhtemel turkce karsiliklarini ki tamamen anlam olarak uyusmaktadir.
وَإِذَا رَأَيْتَهُمْ تُعْجِبُكَ أَجْسَامُهُمْ ۖ وَإِنْ يَقُولُوا تَسْمَعْ لِقَوْلِهِمْ ۖ كَأَنَّهُمْ خُشُبٌ مُسَنَّدَةٌ ۖ يَحْسَبُونَ كُلَّ صَيْحَةٍ عَلَيْهِمْ ۚ هُمُ الْعَدُوُّ فَاحْذَرْهُمْ ۚ قَاتَلَهُمُ اللَّهُ ۖ أَنَّىٰ يُؤْفَكُونَ
Ve izâ reeytehum tu’cibuke ecsâmuhum, ve in yekûlû tesma’, li kavlihim, ke ennehum huşubun musennedeh(musennedetun), yahsebûne kulle sayhatin aleyhim, humul aduvvu fahzerhum, kâtelehumullâhu ennâ yû’fekûn(yû’fekûne).
Turkcesi:
Diyanet Vakfi : Onları gördüğün zaman kalıpları hoşuna gider, konuşurlarsa sözlerini dinlersin. Onlar sanki duvara dayanmış kütükler gibidir. Her gürültüyü kendi aleyhlerine sanırlar. Düşman onlardır. Onlardan sakın. Allah onların canlarını alsın. Nasıl bu hale geliyorlar?
Yaşar Nuri Öztürk : Onları gördüğünde gövdeleri hoşuna gider. Bir şey konuşsalar sözlerine kulak verirsin. Onlar birbirine dayandırılmış keresteler/Hint kumaşı giydirilmiş kütük parçaları gibidirler. Her bağırtıyı aleyhlerinde zannederler. Düşmandır onlar; sakın onlardan! Allah onları kahretsin! Nasıl da aldatıp döndürülüyorlar!
Ali Bulaç : Sen onları gördüğün zaman cüsseli yapıları beğenini kazanmaktadır. Konuştukları zaman da onları dinlersin. (Oysa) Sanki onlar (sütun gibi) dayandırılmış ahşap kütük gibidirler. (Bu dayanıksızlıklarından dolayı da) her çağrıyı kendileri aleyhinde sanırlar. Onlar düşmandırlar, bu yüzden onlardan kaçınıp sakının. Allah onları kahretsin; nasıl da çevriliyorlar.
Istersen tum tesfirleri getirebilirim sana
burda bahis gecen cumle ( قَاتَلَهُمُ اللَّهُ ) kâtelehumullâhu'dir ve iki kelimeden olusur
1- (قَاتَلَهُمُ ) kâtele-hum(u) : onları öldürsün, helâk etsin, kahretsin (sondaki u onlari anlamini ekliyor)
2- ( اللَّهُ )allâhu : Allah
bu kelimeyi kendi bildigim arapcaya gore cevirdigimde anladigim sey allah onlari gebertsin(veya oldursun de diyebiliriz), zaten arapca bilmeyen biri kâtele-hum un katletmek veya turevi bir kelime olacagini bilir allâhu ' dan bahsetmiyorum bile, resmen burda alah orginal arapcasinda da turkce cevirisinde de japonca cevirisndede ingilizcesinde de allah onlari bilmem ne yapsin demis (istersen buraya kahretsin koy istersen oldursun istersen katletsin), ve ne etsin demis olursa olsun bu bedduadir.
Simdi sana soruyorum , allahini seversen benim sorduguma ne akla hizmet boyle bir cevap yazmissin. yani kafanda bisekilde olayi kurtarip kenidini rahatlatmissin. surekli beyne uyusturucu vermek gibi bisey bu, oysa basit bir arastirma veya kafa yormayla aslinda kurandaki arapcadan en kolay cevrilecek cumlelerden oldugunu bilirsin bunun.
yukardaki bildileri okuyup umarim biraz olsun sorgulamayi denersin.
Herkese Saygilar, Selamlar
karadenizli
27-02-2009, 23:35
Ben sadece bu ayet için konuşmadım genel olarak konuştum meal çalışmaları yanlış olabiliyor.
O ayete gelince her dinde tanrının laneti diye birşey vardır.Beyninde çok abartmışsın
diagoras
28-02-2009, 00:38
Ben sadece bu ayet için konuşmadım genel olarak konuştum meal çalışmaları yanlış olabiliyor.
O ayete gelince her dinde tanrının laneti diye birşey vardır.Beyninde çok abartmışsın
Degerli karadenizle oncelikle benim yazdiklarimda genelden bahseden hicbir ibare yok ve cok ozel olarak tek ayetle ilgiliyken genel olarak konusman icin hicbir sebep yok, birsey yazmak zorunda degildin, yani sordugun seyle alakasiz yazacaksan cevap yazmana gerek yok. yani en azindan benim belirttigim seye karsilik olarak yazma.
ikincisi her dinde tanrinin lanetinin olmasiyla, tanirinin soyledigi sozler oldugu kesin olarak inanilan bir metinde allah onlari kahretsin gibi bir cumle kurmasinin ( yani allahin, yani kendisinin onlari kahretmesini istemesi veya kendi kendine seslenmesi , ki bu lugat acisindan beddua tanimina giren bir cumledir, ve bu yapida cumleyi ancak bir insan kurabilir, tanri bunu soyleyemez soyleyecekse baska sekilde soyler , mesela soyle diyebilirdi , onlari kahredecegim, veya onlari kahrederim, ya da yaratan olarak onlari oldururum, aci cektiririm falan diyebilirdi, ama sanirim muhammedin gozunden kacmis bu kisim ) nasil bir aciklamasi olabilir ( bunlari muhammedin yazmis oldugundan baska ) , ozel olarak direk bu konuda soyleyecegin bisey varsa okumaktan buyuk mutluluk duyarim, bana dinlerde tanrinin laneti var deme cunku benim soyledigimle hicbir alakasi yok (varsa alakasini yaz ogrenegim) , dinde tanrinin laneti olabilir ama tanrinin kendi sarfettigi sozlerde kendinden bisey istemesi veya kendine seslenmesi (hele beddua seklinde) soz konusu olamaz.
Lutfen burda okudugun seylerin kafanda olusturdugu bulanikliga konuyla alakali olmayan cumleler kurarak yargilar belirtelek cevap yazma, ki bunu sirf kendini rahatlatmak icin yapiyorsun. kendince burda belirtilen bir celiskiye cevap verme pratigi gostermis sekline burunup psikolojik bir rahatlama elde ediyorsun, ama hala ogrenememene uzuldum, burda kendini tatmin etmene izin vermeyecek yuzlece insan var. ben kendi yazdigim seylere karsi burda gosterdigin karsiligi bir nevi saygisizlik olarak goruyorum, cunku yazdiklarimla alakali olmayan seyler yaziyorsun , yani yukarda belirttigim gibi yazmak zorunda degilsin en azindan benim soruma karsilik vermis olarak kendini tatmin ritueline dahil etme beni lutfen.
Herkese Saygilar, Selamlar.
karadenizli
28-02-2009, 00:54
diagoras tatmin gibi aptalca şeylerle ilglenmem ama o uzunca yazılar tatmin için yazılır.
diagoras
28-02-2009, 09:49
diagoras tatmin gibi aptalca şeylerle ilglenmem ama o uzunca yazılar tatmin için yazılır.
Uzunca yazilar tatmin olmak icin yazilir cumlenle olayi muthis sekilde aciklamissin, emin oldugum birkac seyden biride komik duruma dustugunun sende farkindasin. Dostca ve nacizane tavsiyem birer satirlik zorlama cevaplar vermek icin kasma. cunku bahsettigim konunun disinda alakasiz, "muthis degerli" iki uc cumlelik yazilar yazmaya devam ediyorsun. Inancinla ilgili yasadigin cikmaz celiskilerden ruhsal kurtulusuna yardimci olamadigim icin uzgunum.
Bundan sonra senin arastirmaci , sorgulayan kisiligini ve bunu yansittigin muthis bilimsel yazilarini ornek almaya calisacagim. zaten bu konu basligini veya katkida bulundugun diger konulari okuyan herkes benim yapacagim gibi seni ornek alacaktir. :D
Herkese Saygilari, Selamlar.
karadenizli
28-02-2009, 15:01
Buna sevindim teşekkür etmene gerek yok "taklit en büyük övgüdür"
diagoras
28-02-2009, 17:47
Buna sevindim teşekkür etmene gerek yok "taklit en büyük övgüdür"
Degerli Karadenizli, Sevinmene cok sevindim! :D
ılımfızık
19-03-2009, 18:21
feto dedıgınız adam kımse turan dursun da o ıkısı de bılım ve dın konusunda saygıya laık degıl.yurtdısında kaç evrımcı turan dursun un kıtaplarını okuyor.uyumayın fethullah gulen ın arkasında olanlar nası tespıt edılemıyorsa turan dursun da o.bırının arkasında vatıkan dıgerının arkasında harun yahya nın oldugu gıbı yahudıler var.helal olsun şu yahudılere canım
Turan Dursunun arkasında vatikan yada yahudiler var demekten çok saçma birşey mi var. Müslümanlığı kötülüyen herkezin arkasında yahudiler var dimi size göre. Ama Turan Dursun sadece müslümanlığın yalan olduğunu söylemiyorki bütün dinlerin insanlar tarafından üretildiğini söylür. Yahudiler kendilerini kötüleyen birini desteklemesinden saçma birşey olabilir mi. Yurt dışında evrimciler neden Turan Dursunun kitabını okusunlarki. Turan Dursun evrim hakkındamı kitap yazdı mıda böyle birşey söylüyorsun.
ılımfızık
19-03-2009, 23:09
tevrat ı kaç kere okudunuz sanırım hiç okumadınız.okursanız anlarsınız.ama bır not vereyım yahudıler sadece kendılerının allah ın huzuruna gıdeceklerıne ınanırlar ve dıger ınsanları hayvanlardan farksız görurler(darwım ın evrım teorısı) ve dıger ınsanlarla ne olursa olsun mucadele içerisindedirler
karadenizli
17-04-2009, 20:08
diplomanız var mı?
liseden dört dersim var. biri beden eğitimi, diğerleri de hiç barışık olamayacağım dersler. cebir, fizik, kimya. bu formül böyle
konmuş, ama niye hiç anlatılmıyordu. ilkokul diplomasını askerlikten sonra istanbul'da mahmutpaşa ilkokulu'ndan aldım.
Turan dursun amcamızın fizik,cebir,kimya ya
kafası basmıyor anlaşılan:)
diagoras
17-04-2009, 23:40
diplomanız var mı?
liseden dört dersim var. biri beden eğitimi, diğerleri de hiç barışık olamayacağım dersler. cebir, fizik, kimya. bu formül böyle
konmuş, ama niye hiç anlatılmıyordu. ilkokul diplomasını askerlikten sonra istanbul'da mahmutpaşa ilkokulu'ndan aldım.
Turan dursun amcamızın fizik,cebir,kimya ya
kafası basmıyor anlaşılan:)
Degerli Karadenizli,
ne anlatmaya calismissin bilmiyorum ama konuyla alakasi ne bunun, lisedeyken basarisiz oldugunu mu belirtmek istemissin, fikrini dogru durust belirki birde cevap vermeye calisalim. yoksa herzaman ki gibi sirf yazmak icinmi biseyler yazdin. bu forumda beni en cok gulduren kisisin. allahini seversen bikerede konuyu dagitmayan, alakali, anlasirilir biseyler yazmaya calis, ya da belki calisiyorsundur da yapabildigin bu. bu arada ne demeye calistigini anlasaydim ona cevap olarak fikrimi belirtecektim. bole gereksiz seyeler yazmak zorunda kalmayacaktim.
Herkese Selamlar, Saygilar.
karadenizli
18-04-2009, 00:45
Sayın diagoras Bu T.D ile yapılan bir röportaj... turan dursun normal yaşında lise okumadı,okutmadı babası
çook sonra dışarıdan bitirmeye çalışmış liseyi
ama o arada öldürülmüş
Yani öldürüldüğü zaman dışarıdan liseye devam ediyordu
ve sadece bu dersleri kalmıştı
bu derslerle barışık olmadığını söylüyor
Ben öylesine yazdım sadece...
Mutezile
18-04-2009, 07:46
Karadenizli, ban sürenin bittiği anlaşılıyor. (Ben ban vardı diye biliyorum, yanılıyorsam ve siteden kendi isteğinle uzak durdu isen lütfen düzelt). Siteye tekrar hoşgeldin.
Daha güzel bir dil kullanıyosun gibi geldi bana. Benim hüsn-ü kuruntum da olabilir tabii.
Asıl sormak istediğime gelelim: -Fusha-Sahih arapçanın Turan Dursun önde gelen uzmanlarından biriydi dünyada.-
* Fusha-Sahih arapça, günümüz arapçasından ne kadar farklıdır, nedir?
* Nerede öğrenilir, Turan Dursun nerede öğrenmiş olabilir?
* Fen derslerinde başarı, Lise diploması bu vb konularda araştırmayı yapmanın, uzmanlaşmanın olmazsa olmaz şartları mıdır? Ya da yeter ve gerekli şartları mıdır?
* Bu lise diploması olmayan adamın kaç vaiz, müftü yetiştirdiğini, kaç bin öğrenciye emeği geçtiğini biliyor musun?
Sn Mutezile
bir insanin Din Bilgini olmasi onun müslüman oldugu anlamina gelmemeli, nitekim müslüman olmayan bir sürü ateist / hristiyan / yahudi Islam dini bilgini var, protestan kilisesinin , papazlarina islam hakkinda saglam bilgiler verebilmek icin, "islam egitim merkezi" kurmakta...
Turan Dursun konusuna gelince,
sizin benden daha iyi bilebileceginiz gibi, Turan Dursunun yetistigi cevre bizim bugün "bagnaz" diye tanimladigimiz bir cevre, onun o cevre icinde , positif bilimden yoksun, sosyolojiden yoksun, entellektuel birikimden yoksun, edindigi "din bilgisi" , tabiki sonralarda Din yorumunda etken olmamasi icin hic bir neden yok.....
Benimde Turan Dursun elestirim aslinda tam bu noktada basliyor....
Ben kendisinin "müslümanken" anladigi ve anlattigi ve yasaminda uyguladigi Din(e) (Yorumuna) kökten karsiyim.....
bugünde böyle...nitekim Devletin Din Kurumlarinda yetisen sadece Turan Dursun degil, Cemalettin Kaplan'da var...Ali Iskender Mihr de var.....
nasilki onlarin iki dudak arasindan cikan seye "islam" demiyorsam....Turan Dursunun Din yorumlarina da kendim icin "islam" diyemiyorum....
sizin icin benim bagnaz diye degerlendirdigim birisi "en alim müslüman olabilir".....
bence bir mahsuru yok......
haa öldürülmeyi hak etti mi bu adam ?
tabiki hayir !
Mutezile
29-06-2009, 07:46
Sayın İnvi;
Yazınızı okudum, okudum da şunları nasıl yorumlamak lazım sizce:
Ben kendisinin "müslümanken" anladigi ve anlattigi ve yasaminda uyguladigi Din(e) (Yorumuna) kökten karsiyim.....
bugünde böyle...nitekim Devletin Din Kurumlarinda yetisen sadece Turan Dursun degil, Cemalettin Kaplan'da var...Ali Iskender Mihr de var.....
Ya da bunu:
onun o cevre icinde , positif bilimden yoksun, sosyolojiden yoksun, entellektuel birikimden yoksun, edindigi "din bilgisi" , tabiki sonralarda Din yorumunda etken olmamasi icin hic bir neden yok.....
Sizce Al-Azhar (El Ezher üniv.) mı bu şartları sağlar? Bunun aksini, yani entellektüel birikimin olduğu, pozitif bilimin hüküm sürdüğü, sosyolojinin başat olduğu; bağnaz olmayan uygar çevrelere nereyi örnek verirsiniz. Aklınıza bir çırpıda neresi geldi şu an?
Şimdi şöyle yapalım. Siz bana Turan Dursunun çalışmalarından yer yer örnekler gösterin onun İslamda iken ''bilimsellikten'' yoksun olduğunu belgeleyen.
Yalnız, muhakkak bir kaç örnek bulmaya bakın. Yoksa sevgili Turan Dursun ile önyargınızın gözbağına; sizde ilüzyona yol açtığı düşünülebilir.
Son olarak İslamı Kuran ve Hadis dışında bir de Siyerle beraber başka hangi kaynaktan alabiliyorsunuz?
Turan Dursun hangi kaynakları kullanmıştır / hangilerini ihmal etmiştir.
nelepost
09-07-2009, 00:29
dünyadaki en güçlü ve yeri geldiğinde en tehlikeli insan, bilgiye sahip olan ve onu kullanma cesaretini yüreğinde barındıran insandır. dincilerin hepsi müminleri cahil ister, ki kontrol edebilsin. Turan Dursun u ben de yeni keşfettim sayılır. bir dostum sayesinde... ve burayı da yeni keşfettim, böylece ilkokuldan beri hissettiğim yalnızlığın gerçek olmadığını gördüm. ve eğer sizleri de, beni de böyle toparlayabilmiş biri varsa, sadece ve sadece aklı ve cesaretiyle anılan adıyla, Turan Dursun dur. saygı duymak, unutmamak, gönül borcumdur.
Mutezile
11-07-2009, 09:30
İnvi'ye soru soralı 2 hafta olmuş, şu an havuzbaşında güneşlenmiyorsa bende bişi bilmiyorum:)
Nelepost, samimi, içten cümlelerini okurken çok uzun yıllar öncesine döndüm bir an. Güncel tabiriyle buna sinerji diyorlar, empatiden de kaynak bulan bir sinerji.
Arkadaşlar Turan Dursun bir çok kişiden etkilenmiş olabilir.Bu kendi iradesiyle yada başkalarının zorlamaları yada kullanmalarıyla yada bu gibi yollarla da oluşturmuş olabilir.Sonuçta yobaz diyebileceğimiz bir ailede dünyaya gelmiş ve babasının müdahelesi ile bu yola kendini vermiş,gerekli akedemik eğitimden mahsur kalmış bir insan.Çalışma azmi ve mücedelesi takdiri şayan fakat akedemik bir bilgisi olmayan bir kişi yanılmaya pek tabiki yatkındır.Ve onu yanıltmaya yada kullanarak kendi ideallerini empoze etmek isteyen kişiler tarafından bilinçli yada bilinçsiz bir şekilde,farklı amaçlar için de kullanılmış olabilir.
Saygılarımla...
Mutezile
12-07-2009, 11:15
Çalışma azmi ve mücedelesi takdiri şayan fakat akedemik bir bilgisi olmayan bir kişi yanılmaya pek tabiki yatkındır.
Böyle akademik cümleler kurulunca insan 2 defa bakma ihtiyacı hissediyor. Herhalde altında benim kavrayamadığım çok derin başka anlamlar var.Öylemi?
Bu akademik donanım nelerden teşekkül etmektedir? Nerede edinilmektedir.?
Şunu haftalardır somuta indirgeyemekdik nedense. Ortaya sentetik cümleler atıp yol almayın yav. Konuya somut katkı yapın, aydınlatın..
yazik etmis kendine o kadar okumayi ziyan etmis, keske bu delalete düsmeseymis...
.nitekim Devletin Din Kurumlarinda yetisen sadece Turan Dursun degil, Cemalettin Kaplan'da var...Ali Iskender Mihr de var.....
Cemalettin Kaplan ile Fethullah Gülen ayni zamanda büyümüsler ve ayni mektebin ögrencileridir. Ikisini ayiran özellik ise, Cemalettin Kaplan inanci ugruna devletin dayattigi kurallari reddetmesi, Fethullan Gülen ise bu kurallari kabul etmesidir. Ikiside büyük alimdir, ancak Cemalettin Kaplan'in vermis oldugu hükümler dogrudur, Fethullah Gülen ise carpitmaktadir.
Bunuda böyle paylasayim istedim..
Sn Mutezile,
sordugunuz ve benden ögrenmek istediklerinizin hepsinin cevabi var, canim istedigi zaman layiki ile sizinle paylasirim, o vakte kadar bir elinde kova su bir elinde süpürge ile "allah" avina cikan bir adamin, kültürel alt yapisi, positif bilimden yana olan birikimi hakkinda bir bilginiz varsa, benimle paylasirsaniz sevinirim.
Ha Peygamberin tüküründe bilimsellik arayan bir zihniyetin, günü geldiginde duvarda rasgele olusan su damlarindan gözlemledigine dayanrak kendince bir karar almasi ben kendi adima , kendi icinde mantikli bir durus olarak degerlendiriyorum.
Mutezile
15-07-2009, 09:00
Sayın İnvi;
Sorularıma itinayla cevap vermekten kaçınmışsınız. Umarım onları yanıtlayacağınız günleride görürüz.
Topice 3 hafta sonra uğrayıp dişe dokunur tek cümle karalamadan yasak savma babında bir şeyler yazdığınız için sizle ciddi bir iletişim problemi yaşadığımızı görüyorum.
Halbuki ben sizin düşündüğünüz arkasında durup, onu daha da açımlamanızı; hatta bunu keyifle yapacağınızı tahmin etmiştim.
Buyurun yanıltın beni.
Mutezile
16-07-2009, 08:45
Sn. İnvi
52 nolu mesajımdaki soruma herhalde dönmeyeceksin. Ben de bu topice:)
Sn. İnvi
52 nolu mesajımdaki soruma herhalde dönmeyeceksin. Ben de bu topice:)
Sn Mutezile,
sordugunuz ve benden ögrenmek istediklerinizin hepsinin cevabi var, canim istedigi zaman layiki ile sizinle paylasirim
Sizin adiniza üzüldüm,
ama nihayetinde akli basinda birisine benziyorsunuz, kendinizi müslüman kabul etmesenizde sözünüzde duracaginiza düsünüyorum
Mutezile
17-07-2009, 21:27
Sevgili Turan Dursunu töhmet altında bırakan sözlerinizi açamıyorsunuz, irdeleyemiyorsunuz. Oysa çok iddialı sözler ediyordunuz.. Okuyunca acaba dedim?
Şimdi meramınızı az çok anlamış durumdayım.
Turan Dursun'un öne sürdüklerini, fikirlerini, araştırmalarını çürütmek için onu aşağılamak sadece ve sadece çaresizlikten başvurulabilecek bir yoldur.
Bu yola ilk sapan siz değilsiniz, son da olmayacaksınız Sn. İnvi.
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=202174&postcount=61
Mutezile
19-07-2009, 07:37
Mutezile'den:
''Sevgili Turan Dursunu töhmet altında bırakan sözlerinizi açamıyorsunuz, irdeleyemiyorsunuz. Oysa çok iddialı sözler ediyordunuz.. Okuyunca acaba dedim?
Şimdi meramınızı az çok anlamış durumdayım.
Turan Dursun'un öne sürdüklerini, fikirlerini, araştırmalarını çürütmek için onu aşağılamak sadece ve sadece çaresizlikten başvurulabilecek bir yoldur.
Bu yola ilk sapan siz değilsiniz, son da olmayacaksınız Sn. İnvi. ''
Sevgili İnvi'nin dile getirdiği görüşlere katılanlar muhakkak olacaktır..Varsa dinlemek isterim doğrusu.
Bu konu sitenin varolma nedenlerinden en önemlileri arasında sayılır. Karşıt görüşler olacaktır. Dinlemeye, anlamaya hazırım.
mücerred
25-07-2009, 03:52
Turan Dursunun `medreselerde aldigi egitimi kücümseyen onun ilmi olmadigini söyleyen sükürler olsun cagdas müslümanlarimiz coktur.
Gecmiste herkesin gibta ile baktigi,kiskandigi bu egitimi bugünkü modern müslümanlarin kücümseme sebebi!
Laik cumhuriyetin tanzimattan beri gelen birikimleri arkasina alarak uyguladigi siddet,zor,basinctir.Laik cumhuriyet cagdas dünyadan aldigi katkilar ile bilincimize uyguladigi basinc sayesinde cok sükür modern müslüman, Turan Dursunun aldigi medrese egitimini kücümser durumuna gelmistir.
Inancina siddet,zor,basinc uygulanarak degisime ugrayan laik cumhuriyetin müslüman vatandasi icin bir kadinin bir yerden bir yere otobüsle gitmesi veya tek basina araba sürmesi gayet normaldir.
Eger bu müslüman basinca ugramadigi suudi arbistan da veya taliban afganistaninda yasasaydi bir kadinin arabayi sürmemesi veya yalniz seyahat etmemenin nasil bir fazilet oldugunu sayfalarca ilmi olarak yazarak izah edebilecekti.
Cok sükürler olsun
Turan Dursunun medrese egitimi kücümseniyor.
Laik cumhuriyetin uyguladigi zor sayesinde modern müslüman elli yasinda bir adamin birakin dokuz ,on yasindaki kiz cocugunu,onsekiz yirmi yasindaki genc kizlarla evlenmesini ahlaken kabul etmiyor.
Turan Dursun 1400 yildir hic bir baski görmeden degisime ugramamis bu dine baskaldirmistir.
Siz laik cumhuriyetin modern müslümanlari bu laik cumhuruiyetin kiymetini bilin.
saygilarimla
Mutezile
25-07-2009, 09:11
Kıymet bilmez olurlar mı?
Gulbeddin Hikmetyar'ın dizinin dibine oturarak
Suud Kralının otelin, ayağına gidip, figüran gibi pozlar vererek de zaten bu cumhuriyeti, laikliği ne kadar ''el üstünde tuttuklarını'' çok net gösteriyorlar...
Mutezile
06-08-2009, 09:57
Turan Dursun 1400 yildir hic bir baski görmeden degisime ugramamis bu dine baskaldirmistir.
Siz laik cumhuriyetin modern müslümanlari bu laik cumhuruiyetin kiymetini bilin.
Ne yazık ki medrese ve şeriat özlemi ağır basıyor. Askeri eskisi gibi yeniçeri olarak görmek isteyen iktidar milletvekilleri var artık.
Halit ŞENER
26-08-2009, 17:12
Dünya İnsanlık tarihinin gelmiş geçmiş en büyük aydını,bilinç ve özgürlüğün Prometheus'u Turan DURSUN ölümsüzdür.
Mutezile
26-08-2009, 22:35
Sevgili Turan Dursun ile beraber..Giardano Bruno, hatta Hallac-ı Mansur da bu ünvana ondan daha az layık değiller sayın Şener..
İnandıkları doğrular uğruna, insanlığı aydınlatma uğruna; toplumdan f a r k l ı ve ö z g ü n olduğu halde; kara koyun olarak mimlenme tehlikesine karşın cesaretle bildikleri yolda ilerleyenler cisimleri ölse de; fikirleri ölümsüz gerçekten.
[quote=Mutezile;19136]Turan Dursun hakkında...
Murtezile'ye Turan Dursun Hakkındavediği bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum.
Turan Dursun'la ve Daha önce belki İlhan Arsel Hoca ile kuran ve islamiyet eleştrisel düşünce ve mantığın merceğine alınmıştır. Daha önce bu konuda kitaplar yazıldı mı bilmiyorum. Kuranın bir dokunulmazlığı vardı. Eleştirecek kişiler de gerekli alt yapıdan, temel biilgilerden yoksundu. Bunu islamiyet, din düşüncesine yaklaşım bakımından bir aşama (hatta devrim) olarak görüyorum. Avrupada daha önceki yy.da yapılan eleştrilerin bizde yeni başlayan bir uzantısı olarak görüyorum. Bu yaklaşım zamanla ama giderek artan bir taraftar toplayacak ve ses getirecektir (getiriyor). En azından eleştirleri olanlar fakat bunu dile getiremeyenler hem bunun yapabilecek cesareti bulabilecek hem kendilerine kaynak kitaplar bulabileceklerdir. Şimdi Arif Tekin'in bu yönde kitapları çıktığını görüyoruz.
Dine eleştirsel ve akılcı yaklaşım inanan kişiler açısından bir anlam ifade etmiyor, çünkü inançları ön planda ve karşıt görüşleri bir karalama, yalan, yanlış yakıştırmalar olarak görüyorlar ama gerçekler bir kere dile gerilidikten sonra doğal olarak giderek güçlenir. Bu kitapların yabancı dillere çevirisi mutlaka yapılmalıdır. Avrupalılar Müslümalığı bizim kadar bilmiyorlar (ya da ben bildiklerini bilmiyorum) ne olduğunu bilmeden destekliyorlar. Bu kitaplar ilgilenenlere müslümalığın gerçek doğasını gösteriyor.
Saygılarımla // Arif Çelebi
dogruluk
27-08-2009, 13:08
bu ülkede şu var kim insanlar adına dogru birşey yapıyorsa ya öldürüyorlar.turan dursun,ugur mumcu vb... sayamadıgım bi çok insan var.son olarak;
türküye= dogru insanlar=ölüm
budur türkiyenin durumu
derivasyon
29-08-2009, 02:25
keşke yaşasaydı şimdi nasıl olurdu merak ediyorum. birileri tarafından kullanıldı işi bitince öldürdüler. geriye zihinleri bulanmış insanlar kaldı, ne oldugunu kendi de anlamadan gitti..
Bu cesur insanlar ne oldugunu bilerek yaptiklari iicin cesurlar. Tehditlere ragmen, susmak yerine, olumu goze alarak, aydinlatma yolunu sectiler.
misafirperver
08-09-2009, 19:54
Bence kullanilmadi birileri tarafindan nasil ateist oldu ise fircayi duvara sicrataraktan
o sekilde kararli ve cesur bi sekilde hersey goze alarak kendi bildigi yolda ilerledi
Aydin insan Turan Dursun bize aydinlik getirdi ona cok minnettariz
nasil ateist oldu ise fircayi duvara sicrataraktan
o sekilde kararli ve cesur bi sekilde hersey goze alarak kendi bildigi yolda ilerledi
Turan Dursun'un ateist olmasıyla mücadelesini birbirine karıştırmamak lazım.
yani, ateist olduktan sonra mücadeleye başlamış değildir.
1. si Turan Dursun'un inançlı olduğu dönemde de ilerici, aydın bir yapısı var. Atatürk devrimlerine, laikliğe bağlı. Yobazlığa, gericiliğe karşı.
O dönemde nurcular ve Said Nursi aleyhine yazdığı kitabı da var.
Yine o müftülük döneminde Atatürkçü Tarık Zafer Tunaya'nın başkanlığını yaptığı "Türk Devrim Ocakları" nın kurucu üyelerinden.
2.si önce dine, peygambere olan inancını terkediyor. Müftülüğü de o anda bırakıyor. Çöpçülüğe başvuruyor ama TRT'de işe giriyor. Mücadelesi devam ediyor. Dine inanmadığını çevresinde saklamıyor, açıklıyor.
Bu aşamada Allah'a inanıyor ama sürekli sorguluyor. Bu salt Allah inancı birkaç yıl sürüyor. Birgün suyu süpürgeyi alıp duvara sürüyor ve oluşan ilginç şekiller (yanlış bir yöntem ama) onu ateistlikle buluşturuyor ve Allah'ın olmadığına karar veriyor. Daha sonraki aşamada da köşe yazıları ve kitapları başlıyor ki bu mücadeleye başladığı değil, geniş kitlelere ulaştığı dönemdir.
Dinini iyi bilenlerin ateist olmasi kacinilmazdir. Aksini soyleyenler, menfaatlerine zarar gelmesini istemeyen kendi ozune bile durust olamiyanlardir.
Dinini iyi bilenlerin ateist olmasi kacinilmazdir. Aksini soyleyenler, menfaatlerine zarar gelmesini istemeyen kendi ozune bile durust olamiyanlardir.
Vartor abicim;
Duruyorsun, duruyorsun; ata sözü gibi cümleler yaziyorsun.
Bayiliyorum senin bu kisa ve öz cümlelerine.:)
Yargan Kam
14-09-2009, 20:58
Turan Dursunun `medreselerde aldigi egitimi kücümseyen onun ilmi olmadigini söyleyen sükürler olsun cagdas müslümanlarimiz coktur.
Gecmiste herkesin gibta ile baktigi,kiskandigi bu egitimi bugünkü modern müslümanlarin kücümseme sebebi!
Laik cumhuriyetin tanzimattan beri gelen birikimleri arkasina alarak uyguladigi siddet,zor,basinctir.Laik cumhuriyet cagdas dünyadan aldigi katkilar ile bilincimize uyguladigi basinc sayesinde cok sükür modern müslüman, Turan Dursunun aldigi medrese egitimini kücümser durumuna gelmistir.
Inancina siddet,zor,basinc uygulanarak degisime ugrayan laik cumhuriyetin müslüman vatandasi icin bir kadinin bir yerden bir yere otobüsle gitmesi veya tek basina araba sürmesi gayet normaldir.
Eger bu müslüman basinca ugramadigi suudi arbistan da veya taliban afganistaninda yasasaydi bir kadinin arabayi sürmemesi veya yalniz seyahat etmemenin nasil bir fazilet oldugunu sayfalarca ilmi olarak yazarak izah edebilecekti.
Cok sükürler olsun
Turan Dursunun medrese egitimi kücümseniyor.
Laik cumhuriyetin uyguladigi zor sayesinde modern müslüman elli yasinda bir adamin birakin dokuz ,on yasindaki kiz cocugunu,onsekiz yirmi yasindaki genc kizlarla evlenmesini ahlaken kabul etmiyor.
saygilarimla
Sayın Mücerred bey,
iletinizin anlattığı temayı biraz daha açmanız mümkün müdür acaba?
Teşekkür ederim şimdiden.
Sevgi ile...
agirbas_49
18-09-2010, 15:52
vartor:
Ateizmi bu ifadeyle bir dergah hüviyetine büründürmüş olursunuz.
Ya da ''ateist-teali cemiyeti'' ne çağrı yapmış olursunuz.
Dinini iyi bilenler ne demek?
Bunları yazması ne kadar kolaymış. bi anlam bütünlüğü varmı yok mu..ben ne dedim?
...diyerek düşünmek gerekir aslında..
hemi?
vartor:
Ateizmi bu ifadeyle bir dergah hüviyetine büründürmüş olursunuz.
Ya da ''ateist-teali cemiyeti'' ne çağrı yapmış olursunuz.
Dinini iyi bilenler ne demek?
Bunları yazması ne kadar kolaymış. bi anlam bütünlüğü varmı yok mu..ben ne dedim?
...diyerek düşünmek gerekir aslında..
hemi?
İnsanların yüzyıllardır sorgulayamadıkları, karşıt görüşler savunanların öldürüldüğü, internet ortamında bile susturulmaya çalışılan bir grubun bu çatı altında ir araya gelebilmesi sizi neden rahatsız etti merak ettim?