PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BİR ŞİİR

ngcoskun
21-12-2004, 13:51
YIKIN HEYKELLERİMİ

Ey milletim
Ben Mustafa Kemal''im
Cagin gerisinde kaldiysa düsüncelerim
Hala en hakiki mürsit degilse ilim
Kurusun damagim dilim
Özür dilerim

Unutun tüm dediklerimi
Yikin diktiginiz heykellerimi

Özgürlük hala
En yüce deger
Degilse eger
Prangali kalsin diyorsaniz köleler
Unutun tüm dediklerimi

Yoksa cagdas medeniyetin bir anlami
Ortacaga taşımak istiyorsaniz zamani
Bas taci edebiliyorsaniz
Sanatin icine tüküren adamı
Unutun tüm dediklerimi

Yetmediyse acisi siddetin savasin
Anlami kalmadiysa
Yurtta sulh dünyada barisin
Eger varsa ödülü silahlanmayla yarisin
Unutun tüm dediklerimi
Yıkın diktiginiz heykellerimi

ozlediyseniz fesi peceyi
Aydinliga yegliyorsaniz kara geceyi
Hala medet umuyorsaniz
sihtan seyhten dervisten
Sifa buluyorsaniz
Muskadan üfürükcüden
Unutun tüm dediklerimi

Esit olmasin diyorsaniz kadinla erkek
Karacarsafa girsin diyorsaniz
Yobazin gazabindan ürkerek
Diyorsaniz ki okumasin
Kadinimiz kizimiz
Budur bizim alin yazimiz
Unutun tüm dediklerimi

Fazla geldiyse size
Hürriyet cumhuriyet
Özlemini cekiyorsaniz
Saltanatin sultanin
Hala önemini anlayamadiysaniz
Millet olmanin
Kul olun ümmet kalin
Fetvasini bekleyin şeyhülislamin

Unutun tüm dediklerimi
RAHAT BIRAKIN BENİ

quixsoul
21-12-2004, 20:42
yıkılmış bir yurdu yeniden inşa etmek değil marifet.Doğuştan esir olmuş inançları salıvermek , çekiçle değil akıl ile yıkmak tabuları ve bunlara zemin hazırlamak asıl önemli olan.

İnanmadığında uyuşturucu kölesi olmuş sex düşükünü bir insan olarak görülürken, inandığında karanlığın dibinde aklın kör olduğu bir köşede bulursun kendini.Ortasında boşluktasındır hep ve sesini yükselttiğinde yok edilirsin.Çağdaş sayılan bir toplumda durum böyle iken sarı saçlı çocuk nasıl başardı bunu aklım ermiyor.Belkide yıldızları omuzuna sermiş bir komutan olmalıymışız.

explorer
22-12-2004, 01:26
şiir harika
okurken tüylerim diken diken oldu.

eline sağlık
başarılar

22-12-2004, 09:40
AH GURBET.
Kimsem kalmadi gittiler hep yanimdan
Biktim artik biktim ben su aciz canimdan
Uzat meyhaneci uzat yillanmis sarabindan
Bir kadehte ben iceyim gecenin boslugunda

Yeni''nin derdi basini asti
Dondu dolasti ne yapacagini sasti
Zavalli canina ecel kokusu bulasti
Aldi canini gitti azrail gecenin boslugunda.

ngcoskun
22-12-2004, 09:43
hoşgeldin.sende ne cevherler varmış da haberimiz yokmuş yeni

22-12-2004, 10:08
Biliyormusun?
Siir varya hani servet olmayan,para olmayan sey.Sohretten uzak siir.Hani "ne guzel soylenmis dedigimiz" siir.Sigarayla guzel giden siir.
Iste o siiri ariyorum ve malessef yok.
Hayat siir olsa diyorum.Roman degil.Hani kucucuk oglumun bakislarindaki siir.Hani gariban anamin goz yaslarindaki siir.Daliyorum bazen cok uzun iki dakikalik siire "iste diyorum,burda o siir".Ama saat 19:30 ana haber bulteni,borsa,kanun hukmunde kararname.Sonra kredi karti,saat,insaat,fabrika sireni...Baslamadan bitiyor siir.
Yunus''u,Karacaoglani dusunuyorum.Hani gelselerde bugun siir yazsalar.Kolay mi?Ugrassinlar windows''un guncellemesiylede yazsinlar siir''i.Benim siirimi.Baslamadan biten siirimi.
Yapamazlar.Cunki benim hic siirim olmadi!
Bir siirki gulerken guldursun,aglatmasin.
Aglarken aglatsin,guldurmesin.
O siir ben olsun ve ben o siir.

ngcoskun
22-12-2004, 10:15
şiir çok güzeldir.ben de yazardım bir zamanlar artık neden yazamadığımı bilmiyorum.sen biliyormusun.şiirle anlatabilirdim anlatamadığım bütün duygularımı ama artık yok.bunun sebebini gerçekten bilmiyorum.yazamıyorum eski şiirlerimi okuyup bunları ben mi yazmışım diyorum şaşırıyorum.ne olmuş bana da artık yazamıyorum.yoksa bana birşey olmamış da beni bu bahsettiğin haber bültenleri,kanun,borsa, kredi kartı, saat, zaman mı almış alemine.şiir aleminden uzaklaştırmışlar mı beni.neden?

22-12-2004, 10:16
Merhaba ngcoskun.

Dusunuyorumda bu cafe diger butun forumlardan guzel olacak.Cunki serbest forumu gezerken stres,adrenalin...gibi bir cok gereksiz sey yeterince var.
Ama burasi iyi.Cunki dusunce farkliliklari ne olursa olsun insanlarin anlasabilecekleri onyargisiz bir forum olacagina inaniyorum.
Dun soylemeyi unuttum.Seni bu cafe fikrini ortaya attigin icin tebrik ediyorum.
Kalin saglicakla.

ngcoskun
22-12-2004, 10:18
teşekkür ederim yeni.fikirlerin de haklısın burası stresi az bir yer olacak umarım burada yazdıklarımızı biryerlere çekip uzatmazlar.
sen de kal sağlıcakla.

ngcoskun
22-12-2004, 10:22
explorer teşekkür edrim.ben her okuyuşumda hüzünleniyorum.keşke bu şiir yazılmış olmasaydı.gerek olmasaydı bu şiire.

24-12-2004, 00:51
Kullandigin resim cok cirkin, senin icinde bulundugun karanlik dunayni gosteriyor sanki, bence degistir vede soyle hos biseyler koy, nedir o oyle.

Sen bir bayansizn yahu.

ngcoskun
24-12-2004, 10:19
aslında ben öyle karanlık bir şeyler olsun ve yansıtsın diye koymadım bu resmi..ama madem öyle yansıdı değiştiririm tabi neden olmasın.
eleştiriniz için teşekkürler.
biraz daha kibar olursan benim için daha iyi olacak.ne de olsa ben bir bayanım. :D

24-12-2004, 20:25
Bak bu guzel olmus yani. Tabi ya neden hep hayatinda aydinlik temsillerini kullanmiyorsun, bilmezmisinki hayat aydinligin icinde mevcut olur. Neyse daha kibar olayim bari, ben aslinda kibar biriyimdir, ama haksizca edilen laflara, haksizliklara vede yalan yanlisi sirf inad olsun diye savunanlara tahammul edemiyor zivanadan cikiyorum, buda benim kisisel ozelligim. Ama inanmasa bile biri terbiye sinirlari icinde kaldikca ben ondan cokdaha terbiyeli vede nazik olurum, dene vede gor. Yeterki benim icin hayat kaynagi olan Allah kuran peygamber kavramlarina agza alinmayacak sozlerle saldirmayin vede onlarla dalga gecip onlari asagilamayin, bundan sonra sizlerle herturlu fikri zeminli tartisma yaparim. Ama diger turlu davranislari yapanlara dogal olarak saygim kalmadigindan fikren tartismayi gereksiz goruyorum.

Neyse bu yeni resmin daha iyi kisaca.

SIZINTI

oguz
24-12-2004, 22:22
Bir siir de benden;

ACILARA TUTUNMAK

aci cekmek ozgurlukse
ozgurduk ikimiz de
o yuvasiz cali kusu
bense kafeste kanarya
o dolasmid daldan dala
savurmus yuregini
ben bolmusum yuregimi
bas kaldiran dizelere

kavusmak ozgurlukse
ozgurduk ikimiz de
elleri ciglik ciglik
yan yana iki dunya
ikimiz iki dagdan
iki hircin su gibi
akip gelmistik
bulusmustuk bir kavsakta
unutmustuk ayriligi
yok saymistik ozlemeyi
sarkimiz dalmistik
mutluluk mavi cocuk
oynardi bahcemizde

aramakmis oysa sevmek
ozlemekmis oysa sevmek
bulup bulup yitirmekmis
dussel bir oyuncagi
yalanmis hepsi yalan
sevmek diye bir sey vardi
sevmek diye bir sey yokmus
acilardan artakalan
iste su bakislarmis
kugu diye gozlerimde
gun batimi bulutlarmis

yalanmis hepsi yalan
savrulup gitmek varmis
ayri yorungelerde

aci cektim gunlerce
aci cektim susarak
su kisacik konuklukta
deprem kargasasinda
yasadim birkac bin yil
acilara tutunarak
aci cekmek ozgurlukse
ozgurduk ikimizde.

HASAN HUSEYIN

ngcoskun
25-12-2004, 18:04
selam sızıntı.
senin hayat kaynağı olarak görüp kendini rahatlattığın şeylere seni kıracak bir kelime kullanmayacağım tabi.ama bazen insanlar tıpkı senin gibi damarına basıldığı zaman ister istemez can sıkıcı şeyler yazabiliyor.ben de yaptım.bunun için özür dileyebilirm.çünkü biraz ayıp ettik.
burda senin ve senin gibilerle benim ve benim gibilerin fikir uyuşmazlığı sözkonusu ama bunu birbirimize saldırmadan bilgi alışverişi ile yapmalıyız.
çünkü inançlarınız benim için gerçek olmasalarda sizin için yazdığın gibi hayat kaynağı. sizler inanarak rahatlıyorsunuz.benim annem de böyle inanarak dualar ederek rahatlıyor.bunun hiçbir işe yaramadığını ona söylemiyorum çünkü o böyle mutlu.
resmim için yazdıkların için de sağol.daha şirin oldu.

oğuz yazdığın şiir bildiğim ve sevdiğim bir şiirdir.aynı zamanda şarkı olarak da dinlemek çok hoşuma gider. biraz da anılarım var o şarkı da daha bir hoş oluyor.

Ernesto1may
01-09-2005, 14:25
Atatürkün ağzından gibi yazılmış olan şiir harika gerçekten.. çok etkilendim.. şairini de yazsaydın keşke...
Hasan Hüseyinin şiirinden pek etkilenmedim çünkü daha önce okumuştum.. :) o da çok sevdiğim bir şairdir..