PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İslam Kadını Aşağılar Mı?

SULTAN
22-12-2009, 16:30
Bu kadınları dine karşı kışkırtmak için yapılan alakasız bir iddaadır.bunun temel kaynak olarak.Kuran-ı Kerim'i ve şeriat kanunlarını gösterirler.

temel idaaları yok edelim...

1)kadınlar erkeklerden aşşağı değildir.sadece daha güçsüz ve duygusaldır.
2)şahitlik ve anlaşmalarda 1 erkeğe ,2 kadın gerektiği söylenir.Çünkü kadınlar duygusaldırlar.kolay aldatılabilirler.yada kandırılabilir.

hadi söz sizin..........

uyar
22-12-2009, 16:32
daha ne olsun..... yok sayıyor

http://mydailyclarity.com/wp-content/uploads/2009/10/burka.jpg

kolay mı kandırılır :) cahil bırakılan herkes kolay kandırılır

AerA
22-12-2009, 16:39
Van Minüt

Sayın Prof. Dr. İlhan Arsel' in "Şeriat ve Kadın" kitabında tamamen kanıtlar ve sayfaları gösterilerek (Hadisi Şerifler ve bizzat Kur-an ı kendisi) İslam şeriatının kadına bakış açısı gözler önüne seriliyor.Açınız ve okuyunuz.

nogada
22-12-2009, 16:43
İSLAM değil,örf ve adetleri gelişme göstermemiş,bağnaz insanlar yada toplumlar kadını aşağıda görürler...

Yergin
22-12-2009, 20:59
İSLAM değil,örf ve adetleri gelişme göstermemiş,bağnaz insanlar yada toplumlar kadını aşağıda görürler...

Aynen katılıyorum. Bunu nedense görmek bazılarının işine gelmiyor, ya da söylemek, dile getirmek.

ulpian
22-12-2009, 21:01
Aynen katılıyorum. Bunu nedense görmek bazılarının işine gelmiyor, ya da söylemek, dile getirmek.

Sakın, Kuran ve Hadislerde kadını aşağılayan cümleleri görmek sizin işinize gelmiyor olmasın. :)

saygılarımla

uyar
22-12-2009, 21:01
imanlı arkadaşlar yukardaki resmi destekliyor musunuz?? fikirleriniz lütfen????

Yergin
22-12-2009, 21:14
Desteklediğimizi gösteren bir mesajımız mı oldu, imamız mı oldu ki destekliyor musunuz diye soruyorsunuz sayın uyar?

Ne Kur'an-ı Kerim, nede sahih hadisler kadını aşşağılamaz.

Saygılarımla

uyar
22-12-2009, 21:16
yani sevgili envyme kadının kapanması kuran da yok mu???
böyle kapanma kadını aşağılar mı?? bu kültür kapanması mı yani??

Yergin
22-12-2009, 21:28
Bu sorduklarınıza yorum yapabilmem için, resimleri nereden aldığınızı, hangi ülkeye ait olduğunu vs. söylemeniz lazım. Başka bir ülke ise ben nereden bileyim kültürünü?

Kapanma kadını aşşağılar demek bence çok bencilce bir ifade. Her hür irade ister başını örter, istemezse örtmez. Bugün ülkemizde başını sürekli örten müslümanlarda var, sadece ibadet esnasında örten müslümanlarda. Ayrımcılık olmaz sayın uyar. Örtmek isteyenin de, istemeyenin de kendine, bizene ki? Kapanma kadını aşşağılar der iken dediğim gibi kime göre bu? Erkeğe göre mi?

ulpian
22-12-2009, 21:34

Saygılarımla

Off sevgili EnvyMe off...

tartışıyoruz, kaynaklar gösteriyoruz. Birşey diyemiyorsunuz. Ama bir-iki hafta sonra farklı bir başlıkta yine aynı iddiada bulunuyorsunuz.

Bir çok sahih hadisin içerisinden sadece iki örnek:

Aklınızın noksanlığı, şahidlikte, iki kadının şehadetinin bir erkek şehadetine denk olmasıdır. Dindeki noksanlık ise, ay hali sebebiyle ramazanda oruç yemeniz ve bazı günler namaz kılmamanızdır.

Ebu Davud, Sünnet 16 (4679); Müslim, İman 132 (79); Buhari, Hayz 6; İbn Mace; Fiten 19 (4003).
=> Prof. Dr. İbrahim Canan, Kütüb-i Sitte, Akçağ Yayınları, 10. Cild, S. 94

Şayet ben bir insanın başka bir insana secde etmesini emredecek olsaydım, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim. Ve eğer bir erkek karısına kırmızı bir dağdan siyah bir dağa ve siyah bir dağdan kırmızı bir dağa taş taşımasını emretseydi uygun olan kadının bu emri yerine getirmesi olurdu.

=> Prof. Dr. İbrahim Canan, Kütüb-i Sitte, Akçağ Yayınları, 17. Cild, S. 191

saygılarımla

Squall
22-12-2009, 21:38
Bir erkeğe 4 kadını helal kılmış bir din,kadınlara pekte saygı duymuyor olsa gerek!!

Yergin
22-12-2009, 21:43
Sevgili ulpian,

Bu hadislerle, sizinle tartışmayacağımı biliyorsunuz değil mi? ;) lakin birşeyler söylemeye çalışayım. Bildiğim kadarı ile bu iki kadının şahit gösterilmesi Kur'an dan gelme lakin Kur'an da akıllarının noksanlığı nedeni ile diye yazmaz. Bu benim için yeterlidir.
Diğer hadis için ise, yine doğruluğu tartışılır lakin, sizde çok iyi biliyorsunuz ki orada bir erkeğin eşinden kırmızı bir dağdan siyah bir dağa taş taşımasını emretmesi, kadının bunu yerine getirmesi gibi birşey yok. Belki üzerinde hakkı vardır? Belki üzerinde hakkı olduğu için böyle bir benzetme yapılmıştır, bilemiyorum.

Saygılarımla

tyd13
22-12-2009, 21:48
Azizem Aşağılamanın kıstaslarını belirlememişsiniz. Toplumsal ve hukuksal haklardan yararlanma konusunda eşit görmüyorsa size göre aşağılama mıdır?

Azizem Şu ayetleri ve toplumsal hakları okuyun;
. Nisa 34 - Erkeğin kadını dövebilme hakkı.
. Bakara 228 - Erkeğin kadından bir derece üstün olması.
. Nisa 3 - Erkeğin birden fazla kadınla evlenebilme hakkı.
. Nisa 11 ve Nisa 176 - Erkeğin mirastan kadından fazla pay alması.
. Bakara 282 - İki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine eşit sayılması.
. Erkeğin kadını istediği an boşayabilmesi. Kadının evlilik sonrası ilk bir haftalık sürede eşinin rızasıyla boşanma hakkına sahip olması.
. Erkeğin kıyafet hususunda kadından daha serbest olması.
. Kadının imam olamaması. Ticaret yapma hakkını vekaletle kullanması.
. Hiç kadın peygamber olmaması.
...

ulpian
22-12-2009, 21:50
Sevgili ulpian,

Bu hadislerle, sizinle tartışmayacağımı biliyorsunuz değil mi? ;) lakin birşeyler söylemeye çalışayım. Bildiğim kadarı ile bu iki kadının şahit gösterilmesi Kur'an dan gelme lakin Kur'an da akıllarının noksanlığı nedeni ile diye yazmaz. Bu benim için yeterlidir.
Diğer hadis için ise, yine doğruluğu tartışılır lakin, sizde çok iyi biliyorsunuz ki orada bir erkeğin eşinden kırmızı bir dağdan siyah bir dağa taş taşımasını emretmesi, kadının bunu yerine getirmesi gibi birşey yok. Belki üzerinde hakkı vardır? Belki üzerinde hakkı olduğu için böyle bir benzetme yapılmıştır, bilemiyorum.

Saygılarımla

sevgili EnvyMe,

bakın bu şekilde çelişkilerden kurtulamazsınız. Bari sayın nogada gibi ''ben hadisleri kaynak olarak kabul etmiyorum'' deyin, Hanif müslüman olun ve bu yükten kurtulun.

Ben sizin kurmuş olduğunuz şu cümleye cevaben yazdım:

Yeni bir ''sahih'' kriteri getirmiyorsanız eğer, bu kriter bellidir. Kütüb-i Sitte'de (sahih olarak geçen) Hadisler ehli sünnet dünyasında sahih olarak kabul edilir. Ve yukardaki iki hadis de sahihtir. Ayrıca daha niceleri de sıralanabilir.

Bu iki sahih hadisi, hadis olarak değil de, mesela herhangi bir köşe yazarının yazdıkları olarak önümüze koysalar, siz de dahil hepimiz burada ''kadının aşağılandığını'' söyler ve bu lafları eleştiririz. Hiç de ''acaba şöyle mi kastetti, yoksa onu dedi ama, aslında bunu mu demek istedi'' gibi zorlama, anlamsız, keyfi tevil ve olayı kurtarma yöntemlerine başvurmayız.

Bu hadislerde açıkça kadın aşağılanmaktadır. Bu hadisler sahihtir. Siz hiçbir sahih hadiste kadının aşağılanmadığını söylemiştiniz.

saygılarımla

vartor
22-12-2009, 21:58
Bildiğim kadarı ile bu iki kadının şahit gösterilmesi Kur'an dan gelme lakin Kur'an da akıllarının noksanlığı nedeni ile diye yazmaz. Bu benim için yeterlidir.
Sizin icin yeterli olmasi, allhin emri diye kabullenmenizden mi, yoksa siz de hem musluman hem kadin oldugiunzdan baska careniz olmadigindan mi? kabullenmesseniz musluman olamazsiniz, kabullenirseniz de kadinliginiza hakaret ediyorsunuz; Iki kadin esittir bir erkek denkleminde, saglikli olan bir sonuc ben goremiyorum. Sizce bu denklem evrensel ve adil olabilir mi?

Yergin
22-12-2009, 22:02
Söylediğimin arkasındayım zaten sayın ulpian.

Kur'an-ı Kerim'de ve sahih hadislerde kadınları aşşağılama yoktur.

Bu sahih hadis tartışması bitmez bence bu yüzden pek girmek istemiyorum lakin, hadisleri kaynak olarak kabul etmiyorum der iken yani bu denilir iken, asıl kaynak hadislerde değildir, Kur'an dır. Yine bunu söyler iken, Kur'an ve Sünnet tartışmasına da girmek istemiyorum lakin, dinimin bana verdiği, öğrettiği, kattığı bir yapı var diyeyim, bu yapıya göre değerlendiririm ben hadisleri. Sonuçta insandan insana aktarılmış bugüne kadar. Ama ben yine de inkar etmeyip yorumda bulunmaya çalıştım.

Saygılarımla

cenker
22-12-2009, 22:05
kadınların kocalarını boşama hakkı var mı kuranda?bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Yergin
22-12-2009, 22:06
Sizin icin yeterli olmasi, allhin emri diye kabullenmenizden mi, yoksa siz de hem musluman hem kadin oldugiunzdan baska careniz olmadigindan mi? kabullenmesseniz musluman olamazsiniz, kabullenirseniz de kadinliginiza hakaret ediyorsunuz; Iki kadin esittir bir erkek denkleminde, saglikli olan bir sonuc ben goremiyorum. Sizce bu denklem evrensel ve adil olabilir mi?

Sayın vartor, karıştırdınız sanırım ben kadın değilim.

Orada benim için yeterlidir der iken, ayette akıllarının noksanlığı gibi bir ifade olmadığı için o hadisi değerlendirmemem için yeterlidir demek istedim.

Saygılarımla

pervane
22-12-2009, 22:16
Benim anlamadığım! inanırların sürekli dile getirdiği şekli ile islamiyetin kadının konumundan hiç bir şekilde mesul olmadığı konusu. Müslüman kadının durumuna sürekli toplumda islamı yanlış yorumlayan bağnaz kişilerin eseri olduğu savunması. Tamam da bu islamiyet denen din zaten bünyesinde bu bağnaz kesimi barındırmaya müsait demektir, hatta o kadar müsaittir ki ülkeler dolusudur bu bağnazlık! bu kesimi yüzyıllardır dışına atamıyorsa içiçedir bağnazlık ile. yenilenemiyorsa, daha bize neyi anlatmaya çalışıyor inanırlar ben bir türlü anlamıyorum.
yahu bunun hakkı hukuku bağnazlar ile başa çıkamıyor mu? anlaşılan islamı temelsiz bulmuş oluyor ki inanırlar yok islam değil insana atıp duruyor suçlamaları. İyi de müslümanın diyen kişi bunu yapabiliyor islamiyetin bu konuda bir reddiyesi olmuş olsa yapamaz değil mi?

Kemaloğlu
22-12-2009, 22:29
Van Minüt

Sayın Prof. Dr. İlhan Arsel' in "Şeriat ve Kadın" kitabında tamamen kanıtlar ve sayfaları gösterilerek (Hadisi Şerifler ve bizzat Kur-an ı kendisi) İslam şeriatının kadına bakış açısı gözler önüne seriliyor.Açınız ve okuyunuz.

Açalım ve okuyalım öyle mi?
o ihtiyarın yazdıklarını
Arapçanın A sını bile bilmeyen bi ihtiyar atıp tutuyor
Sadece onun yaptığı yorumlar doğru sanki
Adam bi şeyi on defa tekrar etmiş
Ben ayak üstü bir gözden geçirdim
Tahammül edilecek gibi değil
Değil kitabı,sayfayı okumak bile sorun

Çünkü insan bu yanlış yorumlamalar,bilerek yanlış anlamalar ve çarpıtmalara tahammül edemiyor

Yemin ediyorum kitapçının içinde bağırasım geldi.

AerA
22-12-2009, 22:36
Açalım ve okuyalım öyle mi?
o ihtiyarın yazdıklarını
Arapçanın A sını bile bilmeyen bi ihtiyar atıp tutuyor
Sadece onun yaptığı yorumlar doğru sanki
Adam bi şeyi on defa tekrar etmiş
Ben ayak üstü bir gözden geçirdim
Tahammül edilecek gibi değil
Değil kitabı,sayfayı okumak bile sorun

Çünkü insan bu yanlış yorumlamalar,bilerek yanlış anlamalar ve çarpıtmalara tahammül edemiyor

Yemin ediyorum kitapçının içinde bağırasım geldi.

......Kur-an bir defa tekrar ediyor ya her konuyu......

İlhan Arsel kitabının başında niye 10 defa tekrar ettiğini yazıyor zaten.

Yoksa kitaplardaki giriş bölümünü okumazmısınız?(Neyi okursunuz ki daha doğru olurdu)

Arapçanın A sını bilmesine ne gerek var ,noter onaylı ,Diyanet onaylı çevirileri her yerde bu meletin.Alıntıladığı kitapları her yerde bulup ,alıntıladığı şekli ile görebiliyorsunuz.

O bir ihtiyar dediğiniz şahıs Belçika Anayasasının bile sunumunu Dünyaya yapmış bir kişidir ki yeteri kadar hukuk bilgisine sahiptir.Kur-anın mesnetsiz kadın hukukunu açığa çıkardı diye ,sizin gibilerdende ölüm fetası almış bir isimdir.

İnandığın dindeki kadına ilkelliği göz önüne serdi diye canını mı acıttı yoksa?

pervane
22-12-2009, 22:41
Okumayı sevmiyorsanız izleyebilirsiniz! İslam ülkelerinde henüz seçim sandığı ile tanışmamış kadınlar,tek başına sokağa çıkamama, seyaht edememe, burkalar,kara çarşaflar.müslüman erkeğin çok eşliliği, alım satım konusu edilen gencecik kızlar, Kadın olarak islamdan memnuniyetini dile getirdiği için ülkesinden sürülen, ulema tarafından hakkında ölüm fermanları çıkarılan müslüman kadın yazarlar. İdam edilenler ve nedenleri, bunları okumadan da duyup görmüş olmalısınız o zaman da bağırasınız geldi mi acaba?

nogada
22-12-2009, 23:05
Sayın uyar Afganistanda iki genç bir arabanın içinde batılı müzikleri dinlediği gerekçesi ile kafaları kesilerek öldürülmüştür.Bu haberi bir yerden okuduğunuzda bizide o olayı gerçekleştirenler ile aynı kefeyemi koyarsınız yoksa aradaki farkı anlarmısınız?

İşte sorduklarınızın cevabıda az çok böyledir.Toplum,örf ve adet,eğitim,gelişmişlik gibi nedenler ile bazı toplumlar cahil ve sefil olmuşlardır.Onları bu hale getiren eğitimsizliktir.

Yine Afganistanda Kuran'ı afgan diline çevirdiği için bir afgan islam eğitmeni,Taliban tarafından kafası kesilerek idam edilmiştir.

Bazı şeyleri anlamamak için kör olmak gerekir.

Saygılarımla...

nogada
22-12-2009, 23:11
Okumayı sevmiyorsanız izleyebilirsiniz! İslam ülkelerinde henüz seçim sandığı ile tanışmamış kadınlar,tek başına sokağa çıkamama, seyaht edememe, burkalar,kara çarşaflar.müslüman erkeğin çok eşliliği, alım satım konusu edilen gencecik kızlar, Kadın olarak islamdan memnuniyetini dile getirdiği için ülkesinden sürülen, ulema tarafından hakkında ölüm fermanları çıkarılan müslüman kadın yazarlar. İdam edilenler ve nedenleri, bunları okumadan da duyup görmüş olmalısınız o zaman da bağırasınız geldi mi acaba?

Bizler Arap değiliz,biz çölde deve pisliği toplayan bedevi yada halkını aç,kendini tok tutan vahhabide değiliz,biz yıllardır özgürlük görmemiş,binbir türlü sorunlar ve savaşlarla erimiş ve bitmiş durumda olan afganistan da değiliz.

Neden hep kötü örnekler gözünüzün önünde?

Neden Bosna-Hersekte,Kosovada,Türkiyede,Arnavutlukta,Azerbayca nda,K.K.T.C'de,Kazakistanda,Diğer Türki Müslüman devletlerde bu gibi şeyler olmuyor.

Yoksa sorun din değilde,örf ve adetlermi?

Saygılarımla...

AerA
22-12-2009, 23:32
Sayın Nogada

Adı geçen ülkeler laik (veya olduklarını söyleyen) olduğundan Şerri yasalar halk yaşamına pek nufuz edememiştir.Bir kez nufuz ettiklerinde ise ne eğitim sistemi ,ne adalet sistemi ne başka bir şey kalıyor ortada.Ve aniden bir Afganistan ,bir Suudi Arabistan'a dönüşü veriyorsunuz.

Peki bu dönüşüm ne ile sağlanıyor?Bu dönüşümcüler ilahi rotayı tutturmak için hangi kitaba sığınıyor?Hangi kitap kullanıyor ebedi besin niyetine?

Sizi bu hususta çok iyi anlıyor olsamda kitaptaki emirler (yoruma mahal vermeyecekler öncelikli) tertemiz belletilen dini zaten kirletmeye yetiyor.Öyleki artık Türkiye gibi laik bir ülkede sırf dini kurtarmak için Kur-an 'daki parantez sayısını arttırdık.

uyar
22-12-2009, 23:35
sizce kadın kurana göre kapanmalı mıdır sevgili nogada??? eşiniz kapalı mı olmalı?? yanlış anlamayın özelinize girmek niyetinde değilim. ben genel düşüncenizi soruyorum

nogada
22-12-2009, 23:55
Sayın Aera işte burda unuttuğunuz bir şey var...!!!

Benim anlatmak istediğim öncelikle bir müslüman toplumda,modern olabilir gerçeğidir.

Laik demişsiniz.İşte Laikliği kabul etmek içinde,eğitimli br topluma ihtiyaç vardır.

Şimdi gelelim kaoslara bulanmış ülkelere ve geldikleri durumlara.

Suudi Arabistan=Bu rezil ülke kendi başına sünni görünümündeki vahhabi akımını tüm dünyaya yedirmeye çalışan bir millettir.Bu vahhabiliğe gelincede ksıaca özetleyecek olursak;

Stratejik olarak dünyanın gördüğü en büyük millet olan ingilizlerin yetenekli ajanlarından olan Arap Lawrance ismindeki şahsın,Araplara bir benlik kazandırmak için direttiği ve sonundada başarılı olduğu ve osmanlıdan koparttığı sahte bir mezhep.Bu sayede arap coğrafyası neredeyse cahiliye dönemindeki eski örf ve adetlerine geri dönmüşlerdir.

Bu konu hala ingiliz,amerikan ve suudi üçlüsü arasında devam etmektedir.Suudi halkı aç ve sefil fakat krallar ve oprak ağaları inanılmayacak kadar zengindir.Onlar anlaşmalarını yapmışlar,stratejilerini belirlemişlerdir.

Bu andlaşmalardan biride El-Kaide örgütüdür.

Amaç bölgede devamlı bi huzursuzluk ortamı kurmak ve buna bağlı olarak dünyanın göbeğinde her zaman yer almak,müdahele hakkı almak ve dünyanın stratejik mermkezinde bulunmak.

Usame bbin ladinin Amerikan vatandaşı olduğunu,ameriakda eğitim gördüğünü,yakın akrabalarının Amerika ve Suudi arabistanda silah ve mühimmat firmaları,dünyanın en büyük inşaat firmalarına ortak oldularını,servetlerinin 50 milyar doalrın üzerinde olduğunu ve büyük kısmının Amerikan bankalarında olduğunu biliyormuydunuz?

Aynı şekilde İran ve Irak arasındada 10 yıl süren büyük bir savaş ve soykırım olmuştur.Bu savaş sonunda bu zengin 2 ülkede belini doğrultamayacak düzeye gelmişlerdir.Buda yetmezmiş gibi bu ülkelere büyük ambargolar konulmuştur.Bununla bearber Amerika her iki ülkeyede el altından silah yardımı yaparak savaşın dozunu arttırmıştır.Saddamları Amerika yaratmış ve kendi çocuğu olan Saddamı acımadan idam sehpasına göndermiştir.' büyük savaş,kıtlık,sefillik,korku ve çaresizlik ile bu gün yan komşumuz Amerika olmuştur.Yine yakın zamanda sınırlarını İran yönündede genişleteceğinden hiç şüphemiz yoktur.

Afganistan:Biliyorsunuzki Amerikanın bu bölgelere yaın olmak,baş düşmanlarının yakınında olmak gibi takıntıları vardır.Bu takıntının bir çözümüde Afganistan ayağıdır.Burda Amerikanın bulunması hem rusyaya,hemde çine gözdağı vrmekle beraber,bölgedeki uluslararası stratejik konumunuda güçlendirmektedir.

Eskiden düşmanı olan komünizmin artık devri kapanmış yeni bahanelere yelkenler açmıştır Amerika.Bu yeni düşmanın ismide İSLAM'dır.

Yıllarca otorite kurulamamış,savaşlardan dolayı yorgun ve bitap düşmüş afganlar arasına birde kendi yetiştirdikler Taliban kabusunu koyan Amerika,şu an büyüttüğü bu evladından tam verim almaya başlamıştır.Afganistanı bir çöplüğe,bakir topraklarını egemenliğine alan büyük ulu Amerika yine dünyaya barış ve esenlik getirmek adına ülkeleri ve bölgeleri kontrolü altına almış,kendi oluşturduğu düşmanı,yani eliyle beslediği öz evladını kullanarak bölgede türlü oyunalr oynamaktadır.

Herşeyden ziyada bu aç,sefil,cahil,çaresiz,geri ve yobaz bırakılmış bölge ve ülkeler ve dolaylı oalrak halkı Amerikanın istediği biçimde kaos içinde yaşamakta ve tamda onalrın istediği düzenlerle yönetilmektedirler.

Bu gün Pakistana taşan Taliban,dünyada her yerde karşımıza çıkabilecek El-Kaide Amerikanın öz evlatlarıdır.

Bu sayede Amerika ülkeleri ve halkları geriltme potansiyeline sahip büyük oynayan bir ülkedir.

Afganistan bitmiştir,Irak bitmiştir,Suudiler zaten onalrın elinde piyondur,yakında pakistan ve İranda onalrın istediği kıvama gelecektir.

Elinde böyle bir fırsat bulunan Amerika yeni eski dost yeni düşman oalrak bellediği İSLAM'ın suyunu daha çok çok çıkaracak,posasına kadar kullanacak,bundanda çok paralar,itibar ve güç gösterisi yaparak tüm dümanlarına korku,tüm dostlarınada güven salacaktır.Kaybeden ise onun parmağıyla gösterdiği zavallı insanlara ve devletlerine olacaktır.

Sonrada bizim gibi tartışanlar işte şundan dolayıdır,bundan dolayıdır,yok incil bu hale getirmiştir,yok kuran şöyle yapmıştır,yok Tanrının gazabıdır yok bilmem nedir diye suni şeyler tartışacak fakat işin başında olan ŞEYTAN unutulacak yada her zaman arka planda kalacaktır.

Macera Dolu Amerika...

Saygılarımla...

nogada
23-12-2009, 00:00
sizce kadın kurana göre kapanmalı mıdır sevgili nogada??? eşiniz kapalı mı olmalı?? yanlış anlamayın özelinize girmek niyetinde değilim. ben genel düşüncenizi soruyorum

Sayın uyar...

Çevremde başı kapalı olan hiçbir yakınım,arkadaşım yada akrabam yoktur.Kurandada bununla ilgili bir zorlama yoktur.Bu olayı ben bir örfi gelenek olarak görüyorum ve belirtiyorum.İslam bu kadar basit bir olgu değildir ki baş örtüsü ile uğraşsın,onu bu hallere düşürenlere yazık sadece.

Bunun yanında insan eğer kapanmak isterse bu kişinin özgür iradesine bağlı bir eylem olarak ve kişisel bir hak oalrak kabul edilmelidir.Fakat kendi rızası ile eşinin yada bir başkasının değil.Kimse kimseye başını zorla açtırmamalı yada kapattırmamalıdır.

İnsanlar özgür bireylerdir,başkasına zararı olmadan kendi istekleri ve arzularını kendi hür iradeleri ile yaşamalıdırlar.Fakat modern ve çağdaş bir çizgi üstünde.

Saygılarımla...

cordan
23-12-2009, 00:06
Kuran'ı hikaye kitabı gibi okuyanlar Kuran'da kadını aşağılayan hükümleri farkedemezler. Farkedebilmek için Kuran'ı akılcı ve eleştirel düşünceye sahip olarak okumak gerekir. Akılcılık ve eleştiri kavramları da dinin hoşlanmadığı kavramlar olduğundan dolayı İslam dininin inanırları ne Kuran'da ne de hadislerde geçen kadınları aşağılayan hükümleri (Nisa 34, Bakara 228, 282) göremezler, görseler bile dilleri, akılları ve gözleri imanla bağlı oduğu için dile getiremezler. Nisa 34'ün Diyanet çevirisi aynen şöyle:

"Allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin mallarından sarf etmelerinden dolayı, erkekler, kadınlar üzerine hakimdirler. İyi kadınlar, gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiğini kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır. Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün! Size itaat ediyorlarsa onların aleyhine yol aramayın. Doğrusu Allah yücedir, büyüktür". (Bkz. Turan Dursun, Din Bu 1, s. 251,252)

Bu hükümler ortada dururken kimileri halen, 'cennet anaların ayakları altındadır' türden sözlerle halkı uyutmaya ve kadın cinsini sömürmeye devam etmektedir. Gerek Turan Dursun ve gerekse İlhan Arsel İslam'da kadının konumunu -temel kaynak Kuran ve İslam dünyasında sağlamlığı konusunda şüphe olmayan hadisler olmak üzere- bilimsel nitelikteki eserleriyle, sözde 'din bilgini' geçinen mollaların yalanlayamayacakları bir biçimde ortaya koymuşlardır. Tüm bu gerçekler ortadayken Kuran ve hadislerin kadını aşağılamadığı yönünde ki iddiaların sahipleri bu iddialarını ortaya atmadan önce iki kere düşünmeleri gerekir.

AerA
23-12-2009, 00:08
Sevgii Nogada ;

Yazdıklarınız zaten bilinen şeyler.Benim söylediğim şu idi :

"Sizi bu hususta çok iyi anlıyor olsamda kitaptaki emirler (yoruma mahal vermeyecekler öncelikli) tertemiz belletilen dini zaten kirletmeye yetiyor.Öyleki artık Türkiye gibi laik bir ülkede sırf dini kurtarmak için Kur-an 'daki parantez sayısını arttırdık."

Bu parantez sayısındaki artışı kesinlikle "kıssadan hisse" şeklindeki ayet ve surelerde görülmüyor (Mesela Yusuf'da yok).Gördüğümüz yerler hep vur ,kır ,öldür ,döv ,topraklarından sür ,kadın mı - allah balasını versin onun şeklindeki ayetler.Dinin içeriğini değiştirip şirinmişcesine uygulamaya kalktığımız anda ne İslamı uygulamış oluruz nede kendi kültürümüzü yaşamış yaşatmış oluruz.

Ayrıca sayın cordan arkadaşımızın ki ilk mesajıymış ,yazmış olduğu diyanet çevirisi ayetin :

""Allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin mallarından sarf etmelerinden dolayı, erkekler, kadınlar üzerine hakimdirler. İyi kadınlar, gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiğini kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır. Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün! Size itaat ediyorlarsa onların aleyhine yol aramayın. Doğrusu Allah yücedir, büyüktür"."

Artık bu şekilde değil daha şirin lanse edildiğini biliyormuydunuz?İşte yeni hali :

"Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar.Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ıkorurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür."

nogada
23-12-2009, 00:34
Sayın Aera benim bu forumda bir türlü anlaşılamadığım bir nokta var.O da şudur.Ben insanların süregelmiş olan bilinçlerini toplumsal ve tarihsel gelişimlere bağlıyorum.Bunun içinde eğitim,sosekonomik durum,örf ve adetler,toplumların birbirleri ile olan süre gelmiş kültür alışverişleri,yaşanılan olaylar vesaire.

Yani bir milleti yada bireyi tek yölü olarak din yıpratmaz.Her zaman vurgu yaptığım üzere bir insan iyi eğitimli ise ve dışardan dayatmalar ile sahte bir mevikide yer almıyorsa(başkalarının amacına hizmet eden)o insan dinlide olsa,dinsizde olsa topluma ve devlete zarar vermez ve çağa uygun modern bir şekilde yaşayabilir.

Bunun tam tersinin gerçekleşmesi için toplumsal bir huzursuzluk,eğitimden nasibini alamamak yada basit bir sosyoekonomik gelişim içinde olmalıdır.İnsan eğitilmediği ve bilinçledirilmediğivakit herşeyi yapabilecek bir varlığa döünüşür,çabuk kandırılır,en çirkin hareketleri yapabilir,bir havandan daha aşağı yaşayabilir.Fakat bunalrın düzeltilmesi için evrensel bir el gereklidir,buda tüm devletlerin egoalrını bir kenara bırakark ortak bir insanlık anlayışı geliştirilmesi ile olacak bir olaydır.Tabiki bir ütopya en azında şu görünen zaman dilimi içerisinde.

Bir başka hakkımda yanılınılan noktada şu(kimilerine göre).Ben bir ateist düşmanı değilim,benim için önceik insandır,bir kişi kendi görüşünü başkasına zorla adapte etmeye çalışmadıkça benim için bir sakıncası yoktur herhangi bir düşüncenin.İnsanların hepsi birbirinden ayrıdır,herkezin dünyaı farklıdır,pek tabikide bu dünyalar içinde türlü yaklaşımlar olacaktır,ama bize düşen bu durumda yapıcı olmaktır yıkıcı değil,ortaklaşa yapabileceğimiz güzel şeyler düşünülmelidir.

Benim çevremde bir çok atesit yada desit olan yıllardır arkadaş olduğum hatta dostlarım diyeblieceğim insanalr vardır. Onalr ile hayatımın hiçbir alanında bir problem yaşamışlığım yoktur.Buna sebep olanda karşılıklı saygıdır tabiki eğitimde bunda önemli bir yer tutmaktadır.

Ben islam ile TASAVVUF içinde tanıştım.Okudum araştırdım,kendime böyle bir yol seçtim,inanıyorum ve mutluyum.Pek tabiki kimseyi zorla bir şeylere ikna etme niyetinde değilim.Dini bir eğitim ailemden hiç almadım,din ile içe içe yaşayan bir çevreye hiç sahip olmadım,hiç bir zaman modern ve çağdaş dünyadan kopuk bir kitle ile temasta bulunmadım.Hayatımın her alanınında modern yaşamı kendime yol edindim ve bu devam ettirmekteyim.İşte ben bu durumda bir müslüman oalrak kendimi ve birçok da benim gibi olan insanı baz alarak diyebiliyorumki İSLAM olmak bağnaz olmak değildir,modern insanları oluşturacak temel sorun din değil,eğitimdir,eğitimli bir toplum oluşturursak hiç bir zaman gerileyemeyiz.İsteyen istediğine inansın yeterki birbirlerinin değerlerine saldırmasın.

Bunun yanında geri kalmış toplumların,bu hale nasıl geldiklerini yada getirildiklerinide unutmamak gerekir ve o insanları kurtarmak tüm insanların ortak amacı olmalıdır.Ve bunu gerçekleştirmek için kimsenin dininden vageçmesine de gerek yoktur.Aslında tam oalrak vurgulamak istediklerim bunlardır.

Saygılarımla.

AerA
23-12-2009, 00:43
Sevgili nogada ;

Yazdığınız her mesajı okuyorum (neredeyse).Bir ateist düşmanı ,bir insan düşmanı olmadığınızı ve tasaffuf esintilerini zaten mesajlarınızdan sezmemek elde değil.Hurafelerden ,eğitimsizlikten v.b. Dini kurtarmak gerektiğini ,bu arada insani hoşgörü temelli bilgi alış-verişine devam etmemiz gerektiği savunuyorsunuz.

Bu takdire şayan bir olgu olsa da Dini Dinden nasıl temizlemeyi düşünüyorsunuz ?
Herşeyi bir tarafa koyduğumda bile (hadisi ,kelamı v.b.) Kur-an farzları insan haklarını ihlal eder nitelikte.

Biliriz ki Roma bizi korur, ama Romadan bizi kim koruyacak?

nogada
23-12-2009, 00:47
Bu konuda İnsanoğluna güveniyorum sayın AerA.

Her şeyin en kötüsü olabilen,fakat insan olmanın anlamını keşfederek en güzele doğru yol alacağını arzuladığım insan oğluna...

Saygılarımla...

cordan
23-12-2009, 00:48
Sayın Aera, güncelleme için teşekkürler. Dini şirin gösterme yönünde çabalar her zaman için varolan ancak dini 'kurtarmaya' yetmeyen girişimlerdir. Nisa 34 gibi ilkel bir hükmü ne kadar evirip çevirseler yumuşatsalarda o ilkellik içinde akıllarını ve benliklerini yitirmektedirler.

AerA
23-12-2009, 00:54
Bu konuda İnsanoğluna güveniyorum sayın AerA.

Her şeyin en kötüsü olabilen,fakat insan olmanın anlamını keşfederek en güzele doğru yol alacağını arzuladığım insan oğluna...

Saygılarımla...

Bunu ayakta alkışlarım sayın nogada.
Çünkü insan sevginizi mükemmel bir berraklıkta sunmuş.

SULTAN
23-12-2009, 11:25
ya sabır ya sabır!!!aynı şeyleri tekrar ettiriyorsunuz bana!!!

naper
23-12-2009, 11:48
İslam Kadını aşşağılar mı?

evet aşşağılar.

AerA
23-12-2009, 11:57
Nisa 34 karılarınız dövün diyor ,üstelik itaatsizliklerinden ENDİŞE ettiğinizde.
Evet aşşağılar.Hem de ne biçim.

ÖCÜ gibi gezdirir sokaklarda
Kocasının izni olmadan dışarı çıkamaz
Boşanma hakkına sahip değildir
Ticaret yapamaz
Yarım şahitlik yapabilir
Mirastan yarım pay alır
Cennet huri doludur ama kadını çekecek bir tek nimet anlatılmaz Kur-an'da
Erkek birden fazla kadınla evlenebilir ,ama kadın asla
Erkeğin kerte kerte kadından üstün olduğu anlatılır
Bakınız bunların hepsinı aynı potada eritirsek İslam aklı ile aşşağılık bir canlı olan kadını elde ederiz.

Yergin
23-12-2009, 12:28
Nisa 34 karılarınız dövün diyor ,üstelik itaatsizliklerinden ENDİŞE ettiğinizde.
Evet aşşağılar.Hem de ne biçim.

ÖCÜ gibi gezdirir sokaklarda
Ticaret yapamaz
Yarım şahitlik yapabilir
Mirastan yarım pay alır
Cennet huri doludur ama kadını çekecek bir tek nimet anlatılmaz Kur-an'da

Bakınız bunların hepsinı aynı potada eritirsek İslam aklı ile aşşağılık bir canlı olan kadını elde ederiz.

Karılarınızı dövün diyen bir insan, önce kendini ele almalı, evli ise hiç eşine kızıp ona vurmuş mu? Evli ve çocuğu var ise hiç çocuğuna kızıp ona vurmuş mu? veya bunları aklından geçirmiş mi? Ayette belirtilen sadece seçenektir, benim ailemde hiç bir erkek, eşine vurmamıştır. Ama bizi müslümandan sayan yok...

Kadında boşanma hakkına sahiptir ayrıca.

Saygılar

ozgur_beyin
23-12-2009, 12:36
ya sabır ya sabır!!!aynı şeyleri tekrar ettiriyorsunuz bana!!!

sende etme sultan o zaman çokmu istek aldın

AerA
23-12-2009, 12:41
Ayette belirtilen sadece seçenektir, benim ailemde hiç bir erkek, eşine vurmamıştır. Ama bizi müslümandan sayan yok...

Kadında boşanma hakkına sahiptir ayrıca.

Saygılar

Sevgili EnvyMe ;

Böyle banaz bir seçeneğin bir din kitabında bulunması ,hatta Tanrı sözü olması ne acıdır.Sizi müslümandan saymaz olur muyuz dostum ,nereden çıkardın.Ben her müslüman uysun illaki Kur-ana demiyorum ki?Baktın ki ayet 1400 yıllık bir çöl kafasına sahip.Bunun farzı çok saçma olur günümüzde.Değiştiremeyeceğine göre ,yırt gitsin.Aman dikkat sadece bir cilt ile kalınmasın ortada.İlahi bir kaç ayet dursun.

İslamda kadının erkeği boşaması ,erkeğin aklının yerinde olmamasına yada erkekliğini yapamamasına bağlıdır ki genelde erkek bunu kabul etmediğinden , 3. bir şahıs gidip inceleme yapamayacağından bir kez daha boşanma hakkı erkeğe geçmiş olur.Dostum bazı ülkelerde (Türkiyede mesela) erkeğede-kadınada boşanma hakkı verilmiş olması ,İslamda böyle bir şeyin olduğu anlamına gelmez.Benden daha iyi bilmeniz lazım bunu.

ozgur_beyin
23-12-2009, 13:04
sevgili enyme ya bilmiyorsunuz(büyük ihtimalle böyledir) islamda kadının boşanması nerdeyse yoktur.
eğer bir erkeğin cinsel gücü zayıfsa ve sertleşme sorunu varsa ğer azıcık sokabiliyorsa.
kadının boşanma hakkı olmaz bu durumda çünkü din ataerkil özellik taşıdığı için şatlarda erkeğe göredir. bu arada sultanında erkek olduğunu öğrendik çocuk sünnet bile olmuş ona sünnette saat bile almışlar

Yergin
23-12-2009, 13:09
Sevgili EnvyMe ;

Böyle banaz bir seçeneğin bir din kitabında bulunması ,hatta Tanrı sözü olması ne acıdır.Sizi müslümandan saymaz olur muyuz dostum ,nereden çıkardın.Ben her müslüman uysun illaki Kur-ana demiyorum ki?Baktın ki ayet 1400 yıllık bir çöl kafasına sahip.Bunun farzı çok saçma olur günümüzde.Değiştiremeyeceğine göre ,yırt gitsin.Aman dikkat sadece bir cilt ile kalınmasın ortada.İlahi bir kaç ayet dursun.

İslamda kadının erkeği boşaması ,erkeğin aklının yerinde olmamasına yada erkekliğini yapamamasına bağlıdır ki genelde erkek bunu kabul etmediğinden , 3. bir şahıs gidip inceleme yapamayacağından bir kez daha boşanma hakkı erkeğe geçmiş olur.Dostum bazı ülkelerde (Türkiyede mesela) erkeğede-kadınada boşanma hakkı verilmiş olması ,İslamda böyle bir şeyin olduğu anlamına gelmez.Benden daha iyi bilmeniz lazım bunu.

Banaz bir seçenek değil ki. Allah insanlara bana inanın diyor değil mi? Peki insanlar ne yapıyor, O'na inanmıyor. Ama bir gün geliyor O'na iman ediyor. Allah peki bu kişiler için ne diyor. Tövbe ederlerse günahlarını affederim diyor.
Demek istediğim, her insan bir değil, her kadında bir değil, her erkekte. Allah'ın o ayette verdiği bir seçenektir, ayrıca gerek Kur'an da gerekse sahih hadislerde yüzlerine ve zarar vericek şekilde vurmayın diye öğütlemiştir ve yine ayrıca Peygamberimiz'de kadınlarınızı dövmeyin diye öğütlemiştir.

Kadının boşanmasına gelince, erkeğin aklının yerinde olmaması veya erkekliğini yapamaması gibi değil, kadın sebepleri ile birlikte mahkemeye gidip erkekten boşanabilir yani bunu talep edebilir. Nasıl ki günümüzde boşanmak isteyen bir kadın gidip mahkemeye başvuruyor, İslam'da da böyledir. Ayrıca, eğer erkek isterse, evleneceği kadına evlenir iken sana istemediğin zaman beni boşama hakkını veriyorum diye de hak verebiliyor. Böyle bir hak verirse eğer o zaman mahkemeye gitmeden de kadın boşayabiliyor. Benim bilgim bu şekilde, yanlışım var ise daha iyi bilen düzeltebilir.

Saygılarımla

AerA
23-12-2009, 13:18
Zarar verecek şekilde vurmamak ,ruh sağlığını bozmadan cinsel taciz gibi bir şey.

Ayrıca sayın EnvyMe düzeltmeden edemeyeceğim.Kur-an tek taraflı olarak boşama yetkisini erkeğe vermiştir.Sahih hadislerde kadının hangi şartlar dahilinde boşanma talebinde bulunabileceği yazmakta ve dediğim gibi ya erkek akıldan yoksul olacak (ki böyle bir erkekle zaten neden evlenilsin) ,yada erkeklik işlevini yapamayacak durumda olacak.

Suriye bile daha yakın bir zamna önce kurtuldu bu boşanma bağnazlığından.

Saygılar sunar ,esenlikler dilerim.

AerA
23-12-2009, 13:32
bu arada sultanında erkek olduğunu öğrendik çocuk sünnet bile olmuş ona sünnette saat bile almışlar

Dostum buna içilir.:lol:

Yergin
23-12-2009, 13:46
Zarar verecek şekilde vurmamak ,ruh sağlığını bozmadan cinsel taciz gibi bir şey.

Ayrıca sayın EnvyMe düzeltmeden edemeyeceğim.Kur-an tek taraflı olarak boşama yetkisini erkeğe vermiştir.Sahih hadislerde kadının hangi şartlar dahilinde boşanma talebinde bulunabileceği yazmakta ve dediğim gibi ya erkek akıldan yoksul olacak (ki böyle bir erkekle zaten neden evlenilsin) ,yada erkeklik işlevini yapamayacak durumda olacak.

Suriye bile daha yakın bir zamna önce kurtuldu bu boşanma bağnazlığından.

Saygılar sunar ,esenlikler dilerim.

Sayın AerA,

Şartlar olmazsa sonuç nasıl olabilir?

İslam, evlilik kurumuna önem vermiştir. Peygamberimiz, evliliğe önem vermiştir, çocuklarınızı evlendirin demiştir. İslam'da boşanma için bu kadar ayrıntı olmasının sebebi, evliliği korumak adınadır.

Kadın, istemediği zaman mahkemeye gidip kocasından boşanabilir. İslam'da böyledir. Burada elbet mahkeme kadına soracaktır, sebebini. Bu sebepler, sizin söylediklerinizde olabilir, başka sebeplerde olabilir. Sadece o iki sebep değil yani. Biraz nette araştırın, ilmihalleri vs. göreceksiniz o zaman.

Saygılar

tyd13
23-12-2009, 14:29
Azizler, Azizeler ve Üstadlar
Farz edelim İslam kadını aşağılıyor. Kur'an kadını daha aşağı gösteriyor. Neden kadınlar neden aşağılanmayı ve erkeğin üstünlüğünü kabul ediyor? Ayriyeten neden erkekler kendisini kadından üstün görüyor ve kadının aşağılanmasını kabul ediyor? Bir erkek İslama inandığı için mi kadını aşağı görüyor? Bu soruları geçelim. Kadının aşağılanmasının tek nedeni İslam mıdır? Kadını hizmetçi ve/veya köle görenler neye göre hizmetçi ve/veya köle görüyor? Hangi toplumlarda kadın aşağı görülür? Neden?

Kemaloğlu
23-12-2009, 19:38
sevgili enyme ya bilmiyorsunuz(büyük ihtimalle böyledir) islamda kadının boşanması nerdeyse yoktur.
eğer bir erkeğin cinsel gücü zayıfsa ve sertleşme sorunu varsa ğer azıcık sokabiliyorsa.
kadının boşanma hakkı olmaz bu durumda çünkü din ataerkil özellik taşıdığı için şatlarda erkeğe göredir. bu arada sultanında erkek olduğunu öğrendik çocuk sünnet bile olmuş ona sünnette saat bile almışlar

Ne anlatsak boş dostum boş
Biliyorsun
adın gibi biliyorsun
o devirdeki kadınlar,köleler,siyahiler hayal edemeyecekleri haklara sahip olmuşlardır
adın gibi biliyorsun
bunu
itiraf et yine ateist ol boşver

cordan
23-12-2009, 22:04
İslam şeriatında kadının kocasını rahatlıkla boşayabileceğini, dinin kadına bu özgürlüğü tanıdığını savunanlar, erkeğin cinsel yönden kusurlu bulunması (iktidarsızlık vs.) halinde kadının kocasını boşayabileceği yönünde ki fikirlere sarılırlar. Gözden kaçırdıkları ya da görmezden geldikleri husus şudur ki; erkeğin iktidarsızlığından kaynaklanan bir durumdan dolayı kadının mahkemeye başvurması kadının kocasını rahatlıkla boşayabileceği anlamına gelmemektedir, çünkü mahkeme öncelikle erkeğe 1 yıl tedavi süresi tanımanın yanında fakat ayrıca hiç bir şekilde boşama kararı vermek gibi de yasal bir yükümlülüğü yoktur. Dolayısıyla kadının bir erkek dini olan İslam’ın önüne koymuş olduğu engelleri aşıp kocasını hür iradesine dayanarak özgür bir biçimde boşama hakkı yoktur! Fakat bir an için boşanma hakkının kadına verildiğini düşünelim. Erkeğin kıskançlığının bir sonucu olarak kapanıp dört duvar arasına hapsedilen, üretimden gelen gücü yok sayılan ve sosyal yaşamla tüm bağlantıları kesilen, dolayısıyla ekonomik açıdan tamamen kocasına bağımlı olan bir kadın kime ve neye güvenerek kocasını boşayacaktır? Şeriat mantığı o dur ki, şayet kadın erkeğin kontrolü altında bulunmazsa hatalar yapabilir. Bu nedenden dolayı da mutlak suretle kadın kontrol edilmelidir. Bu sakat mantık binlerce yıldır şeriat ülkelerinde kadınların hayatını cehenneme çevirmektedir. Türk kadınıda ta 10. yüzyıldan itibaren bu hasta zihniyetten nasibini fazlasıyla almıştır. Kadının özgürlüğüne kavuşması için herşeyden önce erkeğin zihinsel anlamda bir devrim yaşaması gerekir. Bu devrimi yaşaması içinde her türlü dinsel dogmalardan ve -başta din olmak üzere- tüm gerici ideolojilerden arınması gerekir. Kadına her türlü özgürlüğü çok gören maço zihniyet tasfiye edilmedikçe kadının özgürlüğünden bahsedilemez.

Yergin
23-12-2009, 22:13
Yahu yukarıda defalarca yazıyoruz, okumuyorsunuz, sonrada yok bunu savunanlar, yok şunu savunanlar şu fikirlere sarılırlar vs. vs. kendin ek, kendin biç hesabı...

Sadece erkeğin cinsel yönden kusurlu olması sonucu kadın eşinden boşanabilir diye birşey yok. Bunu anlatmaktan yorulmadık lakin anlaşılmamasına anlam veremiyoruz.

İslam, evliliğe önem verdiği için çiftlerin mümkün olduğu kadar birlikte yaşamalarını ister bunun için çaba gösterir lakin kadın eğer istemiyorsa gidip mahkemeye başvurup boşanmayı isteyebilir. Burada tabi ki mahkeme sebeplerini soracaktır, tıpkı günümüzde mahkemelerin sorduğu gibi.

Saygılarımla

cordan
23-12-2009, 22:48
Sende haklısın Envyme, inandığın kitabın içerdiği hükümlerin çağa ayak uyduramaması, çağa ayak uydurmayı bir yana bırak fakat en ilkel hukuk sistemlerinde bile eşine rastlanmayacak türden hükümleri bünyesinde barındırması seni bir hayli güç bir durumun içine sokuyor. Söz konusu hükümleri mantığın kabul etmediği için inkar yoluna giderek bu hükümleri mümkün olduğu kadar çağdaş, cici ve insan hak ve özgürlükleriyle bağdaşır türden hükümler olarak lanse etme yönünde gayret gösteriyorsun. Bu açıdan bakınca işin bir hayli zor doğrusu.

suzi
24-12-2009, 02:55
Şu İslam aleminde doğru dürüst bir kişinin bile şu kitapta ne yazıyor diye baştan sona kadar okuduğunu sanmıyorum.Nerden biliyorsun diyeceksiniz, eğer okusalardı başta kadınlar olmak üzere bir tane bile müslüman kalmazdı.

Psiko
24-12-2009, 10:53
Günümüzde dahi,
kadın-erkek eşitliği adına,
kadınların yaşamlarının erkeklerle aynı düzeye getirilmesi çalışmaları var ise,
bu bize,
geçmiş dönemlerde,
toplumlarca büyük önem arzeden,
bir yaşam biçimi olan,
dinlerin,
kadınlara yeterince önem vermediğinin bir anlatımıdır.

Dolayısı ile hem dinleri,
hem de onları gönderdiği iddia edilen,
Tanrıyı reddedip,
kadınlarımızın statüsünü yükseltmek gerekir.

Not : Tanrıyı ve dini reddetmeden bu işlemi yapmak mümkün mü ?

faran
24-12-2009, 14:05
Sakın, Kuran ve Hadislerde kadını aşağılayan cümleleri görmek sizin işinize gelmiyor olmasın. :)

saygılarımla

işte sahih hadisler ve kuran da kadın: "Rableri onlara şu karşılığı verdi: "Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden, hiçbir çalışanın amelini zayi etmeyeceğim..." (Ali imran 195) hadis-i şeirf-ilerde kadın; (Haksız olarak hanımını dövenin, Kıyamette hasmı ben olurum. Hanımını döven, Allah ve Resulüne asi olur.) [R.Nasıhin] (Kadınlarınıza eziyet etmeyin! Onlar, Allahü teâlânın sizlere emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim] (Bir mümin, hanımına kızmasın! Kötü huyu varsa, iyi huyu da olur.) [Müslim] (Kadın, zayıf yaratılışlıdır. Zayıflığını susarak yenin! Evdeki kusurlarını görmemeye çalışın!) [İbni Lal] (Müslümanların iman yönünden en üstünü, ahlakı en güzel olanı, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranandır.) [Tirmizi] (Müslümanların en iyisi, en faydalısı, hanımına en iyi, en faydalı olandır. Sizin aranızda hanımına karşı en iyi, en hayırlı, en faydalı olan benim.) [Nesai] Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ.Asakir] Kız çocuğunu güzelce terbiye edip, Allahü teâlânın verdiği nimetlerle bolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket olur, Cehennemden kurtulup kolayca Cennete girmesine vesile olur.) [Taberani] İki kız evladına güzel muamele eden, mutlaka Cennete girer.) [İbni Mace] (İki kızı veya iki kız kardeşi olup da, maişetlerini güzelce sağlayanla Cennette beraber oluruz.) [Tirmizi] (Üç kızına, ihtiyaçtan kurtulana kadar iyi bakan, yedirip giydiren, elbette Cenneti kazanır.) [Ebu Davud] "Sizin hayırlınız, eşine hayırlı olandır. Ben de eşime karşı sizin en hayırlınızın. Kadınlara ancak iyi insanlar iyi davranır; onlara karşı ancak kötü kişiler, ihanet eder." (el-Camiu's-sağir, c.2, sh.ll, Hadis No:4012)

AerA
24-12-2009, 15:27
işte sahih hadisler ve kuran da kadın: "Rableri onlara şu karşılığı verdi: "Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden, hiçbir çalışanın amelini zayi etmeyeceğim..." (Ali imran 195) hadis-i şeirf-ilerde kadın; (Haksız olarak hanımını dövenin, Kıyamette hasmı ben olurum. Hanımını döven, Allah ve Resulüne asi olur.) [R.Nasıhin] (Kadınlarınıza eziyet etmeyin! Onlar, Allahü teâlânın sizlere emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim] (Bir mümin, hanımına kızmasın! Kötü huyu varsa, iyi huyu da olur.) [Müslim] (Kadın, zayıf yaratılışlıdır. Zayıflığını susarak yenin! Evdeki kusurlarını görmemeye çalışın!) [İbni Lal] (Müslümanların iman yönünden en üstünü, ahlakı en güzel olanı, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranandır.) [Tirmizi] (Müslümanların en iyisi, en faydalısı, hanımına en iyi, en faydalı olandır. Sizin aranızda hanımına karşı en iyi, en hayırlı, en faydalı olan benim.) [Nesai] Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.) [İ.Asakir] Kız çocuğunu güzelce terbiye edip, Allahü teâlânın verdiği nimetlerle bolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket olur, Cehennemden kurtulup kolayca Cennete girmesine vesile olur.) [Taberani] İki kız evladına güzel muamele eden, mutlaka Cennete girer.) [İbni Mace] (İki kızı veya iki kız kardeşi olup da, maişetlerini güzelce sağlayanla Cennette beraber oluruz.) [Tirmizi] (Üç kızına, ihtiyaçtan kurtulana kadar iyi bakan, yedirip giydiren, elbette Cenneti kazanır.) [Ebu Davud] "Sizin hayırlınız, eşine hayırlı olandır. Ben de eşime karşı sizin en hayırlınızın. Kadınlara ancak iyi insanlar iyi davranır; onlara karşı ancak kötü kişiler, ihanet eder." (el-Camiu's-sağir, c.2, sh.ll, Hadis No:4012)

Sevgili faran ;

Ayet demiş bir tane ayet vermişsiniz orada da kadın olsun - erkek olsun yapılan icraatlerinin görmezden gelinmeyeceği var.Buradan yola çıkarak nasıl bir eşitlikçilik buldunuz şaşarım.

Sahih-Hadislerinize gelince ,hepsini sahih kabul ettiğimizde, Muhammedin akli durumunun yerinde olmadığı - manik depresif olduğu gibi bir sonuca varırız ki binlerce sahih hadisde sizinkilere tam tersi düşünceler vardır.Örneğin bir İmam-ı Gazalinin sahihlerden yola çıkarak sergilediği kadına bakışı cidden iğrençtir ki bu sahihlikte adı geçen,iğrenç düşünce kaynağı peygamber olmakta.

Yoksa peygamberin ayetlerinde gösterdiği NESH tutumu ,herkese örnek olacak kişisel yaşantısında ki sünnetlerinde de mi vardır ?

faran
24-12-2009, 15:31
Sevgili faran ;

Ayet demiş bir tane ayet vermişsiniz orada da kadın olsun - erkek olsun yapılan icraatlerinin görmezden gelinmeyeceği var.Buradan yola çıkarak nasıl bir eşitlikçilik buldunuz şaşarım.

Sahih-Hadislerinize gelince ,hepsini sahih kabul ettiğimizde, Muhammedin akli durumunun yerinde olmadığı - manik depresif olduğu gibi bir sonuca varırız ki binlerce sahih hadisde sizinkilere tam tersi düşünceler vardır.Örneğin bir İmam-ı Gazalinin sahihlerden yola çıkarak sergilediği kadına bakışı cidden iğrençtir ki bu sahihlikte adı geçen,iğrenç düşünce kaynağı peygamber olmakta.

Yoksa peygamberin ayetlerinde gösterdiği NESH tutumu ,herkese örnek olacak kişisel yaşantısında ki sünnetlerinde de mi vardır ?

bana imam-ı gazaliden örnekler versene ben de sana ne dmeek istediğini söyleyeyim çünkü sizler ne arapç.a ne farsça ne de tefsirfıkıh ilmini bilmeden ön yargılı konuşuyorsunuz

AerA
24-12-2009, 15:43
Arapçanız - Farsçanız ve tefsir-fıkıh ilminizle bizlere ;

"6 yaşındaki bir kız erkekte şehveti oluşturacağından bu yaş itibarı ile kızların evlendirilmesi" ni gerektiren sebebi açıklarmısınız?

Ayrıca Kur-an'dan hak ve özgürlükler alanında kadın ve erkeğe aynı değerin verildiği ayetler istiyorum.Arapçanız - farsçanız ve tesfifr/fıkıh ilminize sığınarak.

faran
24-12-2009, 15:59
Arapçanız - Farsçanız ve tefsir-fıkıh ilminizle bizlere ;

"6 yaşındaki bir kız erkekte şehveti oluşturacağından bu yaş itibarı ile kızların evlendirilmesi" ni gerektiren sebebi açıklarmısınız?

Ayrıca Kur-an'dan hak ve özgürlükler alanında kadın ve erkeğe aynı değerin verildiği ayetler istiyorum.Arapçanız - farsçanız ve tesfifr/fıkıh ilminize sığınarak.

bir kere 6 yaşında değil, 17-18 yaşındadır. işte kaynaklar açın bakın: KAYNAK: http://www.islamicevaplar.org/ KAYNAK 2: http://www.islamicevaplar.org/ KAYNAK 3: http://www.islamicevaplar.org/ Buyur aç da bak!!!

AerA
24-12-2009, 16:10
Sevgili faran

Öncelikle verdiğin linklerin hepsi aynı.
Sahih bir çok hadis 6 yaşı diyor.Bu nasıl bir NESH edebiyatıdır.Al bir tanesi ;

Aişe şöyle dedi: Ben altı yaşımda iken Resulullah beni (nişan) akdi yaptı. (Üç yıl sonra) ben dokuz yaşında bir kız iken de benimle evlendi. Aişe dedi ki: Biz Medine ye geldik. Akabinde ben bir ay sıtmaya tutuldum, hummanın şiddetinden saçım döküldü. (Hastalıktan kurtulunca) saçım gürleşti ve omuzlarıma kadar uzadı. Bir kere ben arkadaşlarımla beraber bir salıncak üzerinde oynarken annem Ummu Ruman bana doğru geldi ve beni çağırdı. Ben de annemin yanına geldim. Benden ne isteyeceğini bilmiyordum. Annem elimden tuttu sonunda beni evin kapısı önünde durdurdu. Bende yorgunluktan dolayı heh, heh diyerek kaba kaba soluyordum. Nihayet derin derin soluyuşum geçti. Sonra beni eve soktu. Evde Ensar dan birtakım kadınlarla karşılaştım. Bu kadınlar: Hayır ve bereket üzere, en hayırlı kısmete dediler. Annem beni bu kadınlara teslim etti. Onlar da başımı yıkadılar ve üstümü başımı düzelttiler. Duha vaktinde Resulullah ı habersizce görmekten başka beni hiçbir şey heyecanlandırmadı. Akabinde Ensar kadınları beni Resulullah a teslim ettiler.

Aişe: Peygamber beni altı yaşında bir kız iken akid yaptı, dokuz yaşında bir kız iken de benimle evlendi demiştir.

Ma mer, Zuhri den, o da Urve den, o da Aişe den haber verdi ki: Peygamber Aişe yi yedi yaşında bir kız iken akid yaptı, dokuz yaşında ve oyuncakları beraber iken de evlendi ve nihayet Aişe on sekiz yaşında bulunduğu sırada Resulullah vefat etti.

M. Sofuoğlu (Cilt 4, Syf - 318,319)
Sahih-i Müslim ve Tercümesi

Madem ki biz bilmiyoruz şu husustada aydınlatınız ;
Kur-an'dan hak ve özgürlükler alanında kadın ve erkeğe aynı değerin verildiği ayetler istiyorum.Arapçanız - farsçanız ve tesfifr/fıkıh ilminize sığınarak.

AerA
24-12-2009, 16:17
Sevgili faran;

Utanmandamı yoktur.
Verdiğin linkte baktığım konuların birinde geçen birşeyi aynen aktarıyorum.

"kadın ile erkek eşittir, kadın her alanda boy göstermelidir" demek doğru gibi görünen ya da bir açıdan doğru olan bir sözün arkasında birçok yanlışı saklamak anlamına gelmektedir.

Al işte İslamın kadına bakışı.

SULTAN
24-12-2009, 16:17
sevgili EnvyMe,

bakın bu şekilde çelişkilerden kurtulamazsınız. Bari sayın nogada gibi ''ben hadisleri kaynak olarak kabul etmiyorum'' deyin, Hanif müslüman olun ve bu yükten kurtulun.

Ben sizin kurmuş olduğunuz şu cümleye cevaben yazdım:

Yeni bir ''sahih'' kriteri getirmiyorsanız eğer, bu kriter bellidir. Kütüb-i Sitte'de (sahih olarak geçen) Hadisler ehli sünnet dünyasında sahih olarak kabul edilir. Ve yukardaki iki hadis de sahihtir. Ayrıca daha niceleri de sıralanabilir.

Bu iki sahih hadisi, hadis olarak değil de, mesela herhangi bir köşe yazarının yazdıkları olarak önümüze koysalar, siz de dahil hepimiz burada ''kadının aşağılandığını'' söyler ve bu lafları eleştiririz. Hiç de ''acaba şöyle mi kastetti, yoksa onu dedi ama, aslında bunu mu demek istedi'' gibi zorlama, anlamsız, keyfi tevil ve olayı kurtarma yöntemlerine başvurmayız.

Bu hadislerde açıkça kadın aşağılanmaktadır. Bu hadisler sahihtir. Siz hiçbir sahih hadiste kadının aşağılanmadığını söylemiştiniz.

saygılarımla

biz bunu yapmıyoruz .bunlar gerçek olan şeylerdir zaten.siz buna cevap verilince ,olayı kurtarmak için ortaya yeni bir olay atıyorsunuz ama dayanağınız abikide yok!

SULTAN
24-12-2009, 16:19
Sevgili faran

Öncelikle verdiğin linklerin hepsi aynı.
Sahih bir çok hadis 6 yaşı diyor.Bu nasıl bir NESH edebiyatıdır.Al bir tanesi ;

Aişe şöyle dedi: Ben altı yaşımda iken Resulullah beni (nişan) akdi yaptı. (Üç yıl sonra) ben dokuz yaşında bir kız iken de benimle evlendi. Aişe dedi ki: Biz Medine ye geldik. Akabinde ben bir ay sıtmaya tutuldum, hummanın şiddetinden saçım döküldü. (Hastalıktan kurtulunca) saçım gürleşti ve omuzlarıma kadar uzadı. Bir kere ben arkadaşlarımla beraber bir salıncak üzerinde oynarken annem Ummu Ruman bana doğru geldi ve beni çağırdı. Ben de annemin yanına geldim. Benden ne isteyeceğini bilmiyordum. Annem elimden tuttu sonunda beni evin kapısı önünde durdurdu. Bende yorgunluktan dolayı heh, heh diyerek kaba kaba soluyordum. Nihayet derin derin soluyuşum geçti. Sonra beni eve soktu. Evde Ensar dan birtakım kadınlarla karşılaştım. Bu kadınlar: Hayır ve bereket üzere, en hayırlı kısmete dediler. Annem beni bu kadınlara teslim etti. Onlar da başımı yıkadılar ve üstümü başımı düzelttiler. Duha vaktinde Resulullah ı habersizce görmekten başka beni hiçbir şey heyecanlandırmadı. Akabinde Ensar kadınları beni Resulullah a teslim ettiler.

Aişe: Peygamber beni altı yaşında bir kız iken akid yaptı, dokuz yaşında bir kız iken de benimle evlendi demiştir.

Ma mer, Zuhri den, o da Urve den, o da Aişe den haber verdi ki: Peygamber Aişe yi yedi yaşında bir kız iken akid yaptı, dokuz yaşında ve oyuncakları beraber iken de evlendi ve nihayet Aişe on sekiz yaşında bulunduğu sırada Resulullah vefat etti.

M. Sofuoğlu (Cilt 4, Syf - 318,319)
Sahih-i Müslim ve Tercümesi

Madem ki biz bilmiyoruz şu husustada aydınlatınız ;
Kur-an'dan hak ve özgürlükler alanında kadın ve erkeğe aynı değerin verildiği ayetler istiyorum.Arapçanız - farsçanız ve tesfifr/fıkıh ilminize sığınarak.

bunun gerçek olmadığının en büyük kanıtı,Ayşe'nin o zamanın çok kültürlü bir kanıtı olmasıdır.ve peygamberimiz Ayşe ile İslamı yaymak için evlenmiş,Ayşe bu konuda büyük ilerlemeler yapmıştır.

AerA
24-12-2009, 16:24
Sevgili faran;

Öncelikle senden özür dilerim ama bir kafa neye benzer her kes görsün istedim.
Bana verdiğin linki incelediğimde birde şunu gördüm :

Flört ve Sevgililik kurumu zararlıdır diye başalayan yazı bakınız nasıl sonlanıyor ;

"Evlilik kararı insanın dünya mutluluğu için vereceği en önemli karar anlarından biridir.Görücü usulünde erkek ve kız birbirleriyle birkaç kez yanlarında bir mahrem bulunarak görüşürler. Bu fiziksel olarak ve duygusal olarak birbirlerini sevip sevemeyecekleri konusunda yeterli kanıyı oluşturur"

Bu kafa faran'ın kafasıdır işte.Ben bu kafaya ne diyim.Yallah İrana'a.Vizeyede gerek yok pasaportun yeter.

faran
24-12-2009, 16:24
bir kere Hz. Aişe ( Radiyallahu Anh ) Peygamber Efendimiz ( SallallahuAleyhi Ve Sellem )'den önce cübeyr ile nişanlanmıştı

KAYNAK: (Hatemü’l enbiya Hz. Muhammed ve hayatı, Ali Himmet Berki, Osman Keskioğlu, s. 210)

İKİNCİSİ:Kuran bizim ilk kaynağımızdır. hadisleri kinci kaynağımızdır. Çünkü kuran değiştirilemez kuranın baştan aşağıya ezberleyen hafızlar mevcuttur. 208.syf söyle desen söylerler. Hadis-i şerif-iler de sahih: güvenilirdir. fakat son günlerde gerçekten de bazı kişiler kafalarına göre hadis-i şerif yazıp atıp tutarlar. bizde bu konuya en güzel şekilde birinci kaynak kurandan ve islam tarihinden açıp okuyoruz ve hesaplıyoruz.

şöylek i;

Hz. Aişe'den bir rivayette;

"Hz. Muhammed henüz Mekke de iken ve bende oynayan bir çocuk iken "onların vadeleri kıyamettir. Kıyamet ne dehşetli ve ne acıdır!" mealindeki (kamer s. 46) ayet inmişti... (Buhari 1.cilt Telifil Kur�an bahsi)"

Bu sure Mekke devrinin birinci döneminde(4.yıl) inmiştir.Resulullah'ın Hz Aişe'yi istetmesi vahyin başlangıcından 10 yıl sonradır. Hz. Aişe vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuştur. Dolayısıyla Hz. Aişe�nin peygamberimizle evlendiği yaşın en az 15-16 olduğu ortaya çıkar. Bu konu, daha detaylı bir şekilde Mevlana Şibli� nin �Asr-ı saadet" kitabında geçer. (İst. 1928. 2/ 997)

Bunu doğrulayan bir başka delil ise kız kardeşi Esma�nın durumudur. Kardeşi Esma Abdullah bin Zübeyir�in annesidir. Esma yüz yaşına kadar yaşamış ve Hicretin 73. yılında vefat etmiştir. Hz. Aişe validemizden on yaş daha büyüktür. Hz. Ebu Bekir (r.a) kızı Esma ve oğlu Abdullah Abdul Uzza�nın kızı Kayleden, Hz. Aişe ile Abdurrahman ise Ümm-i Rümandan doğmuşlardır. Hz. Esma yüz yaşında ve hicri 73. yılda öldüğüne göre hicret esnasında 27 yaşında olması gerekir. Bundan on yaş küçük olan kardeşi Hz. Aişe validemizin de 17 yaşında olması gerekir ki bu da aşağı yukarı Buhari de Hz. Aişe�nin kendi hadisindeki ifadeye uygun düşmektedir.

en önemli hesaplamayı şöyle yapabiliriz;

Hz. Aişe validemiz peygamberimizle dokuz yıl evli kalmışlardı. Peygamberimizin vefatı esnasında İse 27 yaşında idi. Peygamberimizden sonra da 48 yıl yaşamış ve hicri 58. yılda ve 74 yaşında vefat etmiştir. Sondan başa doğru gidersek 74 ten 48 i çıkartıp kalandan da evli olduğu yılı çıkartınca evlendiği yaşı bulmuş oluruz. 74 � 48 = 26; 26 � 9 = 17 kalır ki yaklaşık 17 veya 18 yaşında evlendiği gerçeği ortaya çıkar.

AerA
24-12-2009, 16:27
bunun gerçek olmadığının en büyük kanıtı,Ayşe'nin o zamanın çok kültürlü bir kanıtı olmasıdır.ve peygamberimiz Ayşe ile İslamı yaymak için evlenmiş,Ayşe bu konuda büyük ilerlemeler yapmıştır.

Evrimdeki kayıp halka ,

Bu nasıl bir cümledir yavrum.İslamı kime yayacak yahu.Ebubekir (ayşenin babası) zaten müslüman.Birde utanmadan Müslimi yalancılıkla suçladın ya.

faran
24-12-2009, 16:36
Evrimdeki kayıp halka ,

Bu nasıl bir cümledir yavrum.İslamı kime yayacak yahu.Ebubekir (ayşenin babası) zaten müslüman.Birde utanmadan Müslimi yalancılıkla suçladın ya.

ben imam-ı müslimi ( HAŞA!!! ) suçlamadım.

hadis-i şerif-i yazıpda bu "imam-ı müslim"dendir diyenleri suçluyorum

AerA
24-12-2009, 16:39
Hz. Aişe validemiz peygamberimizle dokuz yıl evli kalmışlardı. Peygamberimizin vefatı esnasında İse 27 yaşında idi. Peygamberimizden sonra da 48 yıl yaşamış ve hicri 58. yılda ve 74 yaşında vefat etmiştir. Sondan başa doğru gidersek 74 ten 48 i çıkartıp kalandan da evli olduğu yılı çıkartınca evlendiği yaşı bulmuş oluruz. 74 � 48 = 26; 26 � 9 = 17 kalır ki yaklaşık 17 veya 18 yaşında evlendiği gerçeği ortaya çıkar.

Sevgili faran ;

Seni anlıyorum.Buna benzer ne hadisler ,ne hesaplamalar var hepside sahih.
Aynı şekilde tam zıttı hususundada ne hesaplamalar ve hadisler var hepside sahih.Yahu inandığınız dinin bilgin diye pohpohladığınız adamları bile ne yapacağını şaşırmış durumda.

Sahih hadisler bile birbirini nesh eder olmuşken sen bana kadın ve erkeğe eşit değer veriliyor diye bir laf etmişsin.Tutup iki sahih hadisle bir gökten inme ayet eklemişsin ki ayetin konu ile alakası yok.Verdiğin linkin sorduğum soru ile alakası yok.

Çok güzel madem ki muhattabımız kur-an ;
Kur-an'dan hak ve özgürlükler alanında kadın ve erkeğe aynı değerin verildiği ayetler istiyorum.Arapçanız - farsçanız ve tesfifr/fıkıh ilminize sığınarak.(bunu 3.defa soruyorum)

Aksi halde Nesh edilip duran birbirini yalanlayan sahih hadislerden bir şey çıkmaz.

faran
24-12-2009, 16:43
Sevgili faran ;

Aynı şekilde tam zıttı hususundada ne hesaplamalar ve hadisler var hepside sahih.Yahu inandığınız dinin bilgin diye pohpohladığınız adamları bile ne yapacağını şaşırmış durumda.

Sahih hadisler bile birbirini nesh eder olmuşken sen bana kadın ve erkeğe eşit değer veriliyor diye bir laf etmişsin.Tutup iki sahih hadisle bir gökten inme ayet eklemişsin ki ayetin konu ile alakası yok.Verdiğin linkin sorduğum soru ile alakası yok.

Kur-an'dan hak ve özgürlükler alanında kadın ve erkeğe aynı değerin verildiği ayetler istiyorum.Arapçanız - farsçanız ve tesfifr/fıkıh ilminize sığınarak.(bunu 3.defa soruyorum)

Aksi halde Nesh edilip duran birbirini yalanlayan sahih hadislerden bir şey çıkmaz.

(Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7]

(Biz her Peygamberi, kendisine itaat edilsin diye gönderdik.) [Nisa 64]

(Kur’anı insanlara açıklayasın diye sana indirdik.) [Nahl 44]

(Size kitabı, hikmeti getiren ve bilmediklerinizi öğreten bir Resul gönderdik.)

[B](Cebrail, Kur’anla beraber, onun açıklaması olan sünneti de getirdi.) [Darimi]

(Bana Kur’anın misli kadar daha hüküm verildi.) [İ. Ahmed]

(Yalnız Kur’andaki helal ve haramı kabul edin diyenler çıkar. İyi bilin, Peygamberin haram kılması, Allah’ın haram kılması gibidir.) [Tirmizi, Darimi]

(Haksız olarak hanımını dövenin, Kıyamette hasmı ben olurum. Hanımını döven, Allah ve Resulüne asi olur.) [R.Nasıhin]

ameller zayi olmayacak bak:

"Rableri onlara şu karşılığı verdi: "Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden, hiçbir çalışanın amelini zayi etmeyeceğim..." (Ali imran 195)

AerA
24-12-2009, 16:50
sevgili faran ;

bu sefer kalın puntolarla yazıyorum.

"Kur-an'dan hak ve özgürlükler alanında kadın ve erkeğe aynı değerin verildiği ayetler istiyorum.Arapçanız - farsçanız ve tesfifr/fıkıh ilminize sığınarak.(bunu 4.defa soruyorum)"

Bana masal okumayınız ,Benim babam Ezop ,dedem La Fontaine ,dayatılmaya çalışılan din peygamberi Muhammed.Çok masal dinledim ben."Din kadını aşağı bir kerteye koymuyorsa hak ve özgürlükler alanında ki ayetleri nedir?"(bununla beraber 5 oldu)

Biyolojik ayrımları olduğuna dairde bir safsataya girmeyiniz.Hak ve özgürlükleri insanların genetik kimliklerine bakarak dağıtmıyoruz biz.Ya siz?

faran
24-12-2009, 16:56
sevgili faran ;

bu sefer kalın puntolarla yazıyorum.

"Kur-an'dan hak ve özgürlükler alanında kadın ve erkeğe aynı değerin verildiği ayetler istiyorum.Arapçanız - farsçanız ve tesfifr/fıkıh ilminize sığınarak.(bunu 4.defa soruyorum)"

Bana masal okumayınız ,Benim babam Ezop ,dedem La Fontaine ,dayatılmaya çalışılan din peygamberi Muhammed.Çok masal dinledim ben."Din kadını aşağı bir kerteye koymuyorsa hak ve özgürlükler alanında ki ayetleri nedir?"(bununla beraber 5 oldu)

Biyolojik ayrımları olduğuna dairde bir safsataya girmeyiniz.Hak ve özgürlükleri insanların genetik kimliklerine bakarak dağıtmıyoruz biz.Ya siz?

ben de sana diyorum ki ALLAH-U ZÜLCELAL peygamberlerineiye gönderir???

istediği kanunlara kulları uysun diye. veinsanlar din-i inançta nasıl hareket etsin diye.

evet peygamberler bunun için gelmişlerdir. Kim göndermiş ALLAH-U ZÜLCELAL HAZRETLERİ peki elçisini uyarmak için gönderdiği rasul, insanlara analattığı söylediği sözleri kelimeleri tebliği ALLAH-U ZÜLCELAL HAZRETLERİ de söylemişmidir? söylememiş midiR? elbette peygamberinin söylediğini ALLAH-U ZÜLCELAL HAZRETLERİ de söyler onun dediği onun dediğidir.

bak gönderdiği peygamber ( Sallallahu Aleyhi Ve Sellem ) açıklıyor:

(Kadınlarınıza eziyet etmeyin! Onlar, Allahü teâlânın sizlere emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]

ayırca sen aç tarihi oku faşit hitler, ateist kimseler tarihte neler yaptığı mevcut önce kendi masallarını oku

AerA
24-12-2009, 17:14
Lütfen bunu okuyan bir üstteki post ile beraber okusun.

ayırca sen aç tarihi oku faşit hitler, ateist kimseler tarihte neler yaptığı mevcut önce kendi masallarını oku

Sevgili faran

Ben Hitlerci değilim nereden çıkardın.Hitler ateist değildir ,her Wermacht askerinin kemer tokasında Tanrı Bizimledir yazar.Bu arada kudüs müftüsünün Hitler ile ortak plan yapıp Yahudileri ortadan kaldırmaya çalıştığını biliyormuydun?Boşnak İslamik Nazi birlikerinden haberin varmıydı?

http://warrelics.eu/forum/military_photos/belt-buckles-3-reich/41618d1244829241t-my-wehrmacht-belt-buckle-picture-449.jpg (http://warrelics.eu/forum/military_photos/belt-buckles-3-reich/41618d1244829241-my-wehrmacht-belt-buckle-picture-449.jpg)

Kemer tokası."Hitler ateist değildir.Materyalist hiç değildir" e kanıt.Girsin gözüne Faran..

http://images.google.com.tr/url?source=imgres&ct=tbn&q=http://www.debbieschlussel.com/archives/muslimssunit.jpg&usg=AFQjCNFHSZfsRv7oZLC2TBJlhtPK9ihmjQ
http://images.google.com.tr/url?source=imgres&ct=tbn&q=http://www.tellthechildrenthetruth.com/gallery/images/4-Husseini-nazi_jpg_jpg_jpg.jpg&usg=AFQjCNGYz_w2P_5Vdfegr-FsvF7DIt9eTA

Buda Tarihte Kudüs İmamı olarak bilinen Hacı Emin el Hüseyin.İslam hoşgörüsü ile Yahudi avlayan İmam daha hoş olur herhalde.Girsin gözüne faran.

Bir daha birini itham altında bırakacağında 2 kere düşününüz.Kimden öğrendin Hitlerin ateist ve materyalist olduğunu bilmem ama bak yalanmış.Hatta müslümanlarla çok sıkı fıkıymış.

Ancak masal anlatıyorsun bana hala.Ben sana hak ve özgürlüklerden bahsediyorum sen bana Müslimden hadis gösteriyorsun.Muhattabımız Kur-an diyerek hemde.

Tek doğru dediğin kitapta yok değil mi sorduğum soru?

"Kur-an'dan hak ve özgürlükler alanında kadın ve erkeğe aynı değerin verildiği ayetler istiyorum.Arapçanız - farsçanız ve tesfifr/fıkıh ilminize sığınarak.(bunu 6.defa soruyorum)"

faran
24-12-2009, 17:20
beni kudüs müftüsü bilmem nesi ilgilendirmez. ben kitab islama peygambere bakarım yahudiler her gün haladır yaptığı soykırıma da müftü iyi yapmış

ayrıca nisa 34. dövün diyor .

ALLAH-U ZÜLCELAL HAZRETLERİ2nin emrine bu emirdne kasıt namus, şeref ve izzettir. gerisinde dövemöezsin bi yerinizden uydurmayın

hak özgürlük islam da vardır. sizin nerenizde hak özgürlük vardır.

AerA
24-12-2009, 17:29
ALLAH-U ZÜLCELAL HAZRETLERİ2nin emrine bu emirdne kasıt namus, şeref ve izzettir. gerisinde dövemöezsin bi yerinizden uydurmayın

Neyi uydurmuşum?

Yahu bana örnek ver kurandan diyorum.Sen hadis diyorsun ,tam tersi hadislerle dolu "Şeriat ve Kadın" kitabı.

Zorlama evladım ,ver örneği..

"Kur-an'dan hak ve özgürlükler alanında kadın ve erkeğe aynı değerin verildiği ayetler istiyorum.Arapçanız - farsçanız ve tesfifr/fıkıh ilminize sığınarak.(bunu 7.defa soruyorum)"

Ben soruyorum ama faranın derdi ,Hitler ,İmam ,insan öldürme ,sevgililik haram yaşasın görücü usulü evlilik ,kadına sosyal hak verilemez toplumda....

Altını çizdiklerim bana verdiğin linkten...islamikcevaplardan yani.

Bilmiyorsan ben bilmiyorum öyle ayet de.
EDİT.Boş yere konuyu floot yapma.

faran
24-12-2009, 18:42
34 - Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür. ( NİSA SURESİ )

İşte ayet hiçbir uyumsuzluk görmüyorum

AerA
24-12-2009, 19:07
34 - Erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini (cihad, imamet, miras gibi işlerde) diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından (aile fertlerine) harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkar olanlar ve Allah'ın korunmasını emrettiği şeyleri kocalarının bulunmadığı zamanlarda da koruyanlardır. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince: Önce kendilerine öğüt verin, yataklarından ayrılın. Bunlar da fayda vermezse dövün. Eğer size itaat ederlerse kendilerini incitmeye başka bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür. ( NİSA SURESİ )

İşte ayet hiçbir uyumsuzluk görmüyorum

Sayın faran

Sizin okumanız yazmanız cidden varmı ?Kur-an ,hadis ,fıkıh ,kelam okumuşluğunuz yada fasça - arapça bilginiz?

Yahu ben sana

"Kur-an'dan hak ve özgürlükler alanında kadın ve erkeğe aynı değerin verildiği ayetler istiyorum.Arapçanız - farsçanız ve tesfifr/fıkıh ilminize sığınarak.(bunu 8.defa soruyorum)"

Sen bana Nisa Suresinin şirinini gösteriyorsun.15-20 sene böyle idi o ayet.Hemde diyanette.

"Allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin mallarından sarf etmelerinden dolayı, erkekler, kadınlar üzerine hakimdirler. İyi kadınlar, gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiğini kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır. Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün! Size itaat ediyorlarsa onların aleyhine yol aramayın. Doğrusu Allah yücedir, büyüktür"

Lakin ne alakası var evladım bununla.Kur-anda kadının hak ve özgürlüğüne dair erkekle aynı tutulduğu bir tek ayet istiyorum ,sen hala ayrı telden masallardasın.Bana "Siz Farsça ,Arapça bilmezsiniz fıkıh/kelam anlamazsınız" diyen bir din alimi olarak göster şu istediğim ayetleri.

Aksi takdirde İslamda hak ve özgürlükler alanında bir eşitlik yoktur.
Buda nasıl aşağılık bir olaydırki dediğimiz yere gelir.İslam kadını aşağılar.

faran
24-12-2009, 20:33
Sayın faran

Sizin okumanız yazmanız cidden varmı ?Kur-an ,hadis ,fıkıh ,kelam okumuşluğunuz yada fasça - arapça bilginiz?

Yahu ben sana

"Kur-an'dan hak ve özgürlükler alanında kadın ve erkeğe aynı değerin verildiği ayetler istiyorum.Arapçanız - farsçanız ve tesfifr/fıkıh ilminize sığınarak.(bunu 8.defa soruyorum)"

Sen bana Nisa Suresinin şirinini gösteriyorsun.15-20 sene böyle idi o ayet.Hemde diyanette.

"Allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin mallarından sarf etmelerinden dolayı, erkekler, kadınlar üzerine hakimdirler. İyi kadınlar, gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiğini kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır. Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün! Size itaat ediyorlarsa onların aleyhine yol aramayın. Doğrusu Allah yücedir, büyüktür"

Lakin ne alakası var evladım bununla.Kur-anda kadının hak ve özgürlüğüne dair erkekle aynı tutulduğu bir tek ayet istiyorum ,sen hala ayrı telden masallardasın.Bana "Siz Farsça ,Arapça bilmezsiniz fıkıh/kelam anlamazsınız" diyen bir din alimi olarak göster şu istediğim ayetleri.

EDİT!

islam da hak ve özgürlükler çok mevcuttur.

ama sen açıp okumasını bilmezsin değil 8.defa 150 kere olsa istiyorum dersen sana 150 kere yine aynısını atacağım ama bireysel sorulara kendim cevap vereceğim

işte kanıt:

(Resulümün verdiğini alın, yasakladığından da sakının!) [Haşr 7]

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Bir mümin, hanımına kızmasın! Kötü huyu varsa, iyi huyu da olur.) [Müslim]

(Kadın, zayıf yaratılışlıdır. Zayıflığını susarak yenin! Evdeki kusurlarını görmemeye çalışın!) [İbni Lal]

(Müslümanların iman yönünden en üstünü, ahlakı en güzel olanı, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranandır.) [Tirmizi]

(Müslümanların en iyisi, en faydalısı, hanımına en iyi, en faydalı olandır. Sizin aranızda hanımına karşı en iyi, en hayırlı, en faydalı olan benim.) [Nesai]

hadisler peygamber- peygamber s.a.v sözü ALLAH-U ZÜLCELAL'in sözüdür.

SULTAN
24-12-2009, 20:59
Evrimdeki kayıp halka ,

güldürme beni!Ayşe bu konuda çok iş yaptı.kadınlar arsında dini yaydı!!!!!
herhalde bunu 6 yaşında çocuk yapmaz!!!

SULTAN
24-12-2009, 21:02
Sayın faran

Yahu ben sana

edit.

ordaki kasıt bumu?benim bildiğim kadının vahim yollara düşmesinden kurtarmak için dövün diyor!ayrıca şunuda söylemek isterim bu konu şeriat kanunlarına doğru kaymaya başladı isteyen bu ad altında başlık açsın!

Yergin
24-12-2009, 21:13
Sevgili faran ;

İlk sözüm sayın Faran'a,

Bir insan, birşeyi anlamak istiyor ise, makul davranır, niyeti baştan iyidir, yani anlamaktır. Lakin anlamak istemiyor ise, makul davranmaz ve niyeti kötüdür, farklıdır. Sayın AerA, bunu daha sonradan size söylemiş, benim niyetim bu buydu demiş. Bunun üzerine, neden hala cevap verme gayreti gösterdiğinizi anlamış değilim.

Diğer sözüm ise sayın AerA,

Eğer aradığınız,

"Ey insanlar, AerA'ya diyin ki, kadın ile erkek eşittir."

bu ise, boşuna aramayın.

Eğer aradığınız,

Aklı olmayan robotlara, düşünme yetisi olmayan bilgisayarlara yazıldığı gibi ve yazılanı aynen uyguladıkları gibi bir komutlar düzeni ise, boşuna aramayın.

Ve son olarak,

Kadın ile erkek eşit değildir ki, Allah eşittir desin. Farklıdır, bunu anlamak çok mu zor? Siz etrafınızdaki kadınlarla aynımısınız? Biz aynımıyız? Değiliz. O zaman bu, kadın haklarını savunacağım gayreti içerisinde nasıl hezeyandır ki, baştan niyetinizin farklı olduğu bir şekilde bir kesimin haklarını savunduğunuzu söyleyeceksiniz? Bugün Diyarbakır Belediye Başkanı ne yaptı? Kürt halkını savunacağım diye küfür etti. Yakıştımı? Hayır...

Son demiştim lakin gerçekten yazmak istiyorum.

Biz erkeklere ne oluyor ki, burada kalkmışız kadın haklarını tartışıyoruz?
Kimiz ya biz, varmı böyle bir hakkımız?

Saygılarımla

faran
24-12-2009, 21:41
ben anlatıyorum o anlamıyor???

ben diyorum ki kadın erkek her dalda aynıdır eşittir. Fakat miras olarak, bedensel olarak evdeki liderlik olarak değildir. fakat bunun dışında iyi davranmak farzdır.

AerA
24-12-2009, 22:12
Sevgili Arkadaşlar ,

Hak ve özgürlükler alanında iki insan eşit tutulmadımı ,aralarında ayrım oldumu ,biri diğerine göre kayırıldımı bunda ne adalet olur ne hikmet.Biyolojik ve fizyolojik farklılıklar değildir bahsi geçen ayrım."Hak ve Özgürlükler" arası ayrımdır.

Yergin
25-12-2009, 00:20
Kadın ile erkeğin hak ve özgürlükler adına eşit olduğunu bize kanıtlayın o zaman sayın AerA,

Model olarak mesela, evli iki insanı alın. Erkek çalışıyor, kadın ev hanımı.
Yada şunu, evli iki insan. Kadın çalışıyor, erkek boş boş geziyor.

Hangisi hak ve özgürlükler adına eşit, hangisi değil. Sebepleri ile birlikte anlatın.

İslam'da kadın erkek ayrımcılığı yoktur. Kadın ile erkek arasında farklılıklar vardır. Kiminde birisi üstün, kiminde diğeri. Lakin farklı oldukları için biri birinden üstün denilemez çünkü farklı iki şeyi kıyaslayamazsınız. Ne erkek size göre üstün olduğu için Allah katında farklıdır, ne de kadın size göre üstün olmadığı için Allah katında farklıdır.

Yine de dinlemek isterim, yukarıda sorduklarımın cevabını. Şahsımca verebileceğiniz en iyi cevap, karşılaştırma yapılamazdır.

Saygılarımla

AerA
25-12-2009, 00:51
Kadın ile erkeğin hak ve özgürlükler adına eşit olduğunu bize kanıtlayın o zaman sayın AerA,

Model olarak mesela, evli iki insanı alın. Erkek çalışıyor, kadın ev hanımı.
Yada şunu, evli iki insan. Kadın çalışıyor, erkek boş boş geziyor.

Hangisi hak ve özgürlükler adına eşit, hangisi değil. Sebepleri ile birlikte anlatın.

İslam'da kadın erkek ayrımcılığı yoktur. Kadın ile erkek arasında farklılıklar vardır. Kiminde birisi üstün, kiminde diğeri. Lakin farklı oldukları için biri birinden üstün denilemez çünkü farklı iki şeyi kıyaslayamazsınız. Ne erkek size göre üstün olduğu için Allah katında farklıdır, ne de kadın size göre üstün olmadığı için Allah katında farklıdır.

Yine de dinlemek isterim, yukarıda sorduklarımın cevabını. Şahsımca verebileceğiniz en iyi cevap, karşılaştırma yapılamazdır.

Saygılarımla

Verdiğiniz örnek ne kadar tuhaf ,kesin farketmişsinizdir.

Kadın;

ÖCÜ gibi gezdirilir sokaklarda
Ticaret yapamaz
Yarım şahitlik yapabilir
Mirastan yarım pay alır
Cennet huri doludur ama kadını çekecek bir tek nimet anlatılmaz Kur-an'da.
Bütün bunları ben yazmadım ,tamamı FARZ bunların.Görüldüğü üzere bu farzlar kadını sosyal ,ekonomik ,hatta ilahi anlamda bile "hak ve özgürlükten" uzak tutuyor.Verdiğiniz iki örnek (iki farklı evli aile modeli) yukarıdaki naneleri yemeyecek olursa birbirlerinin "hak ve özgürlüklerini" ihlal etmemiş olurlar.
Saygılarımla.

Yergin
25-12-2009, 01:01
Verdiğiniz örnek ne kadar tuhaf ,kesin farketmişsinizdir.

Kadın;

ÖCÜ gibi gezdirilir sokaklarda
Ticaret yapamaz
Yarım şahitlik yapabilir
Mirastan yarım pay alır
Cennet huri doludur ama kadını çekecek bir tek nimet anlatılmaz Kur-an'da.

Bütün bunları ben yazmadım ,tamamı FARZ bunların.Görüldüğü üzere bu farzlar kadını sosyal ,ekonomik ,hatta ilahi anlamda bile "hak ve özgürlükten" uzak tutuyor.Verdiğiniz iki örnek (iki farklı evli aile modeli) yukarıdaki naneleri yemeyecek olursa birbirlerinin "hak ve özgürlüklerini" ihlal etmemiş olurlar.
Saygılarımla.

Bakın yine çarpıtmışsınız mesajımı. Bu yüzden demiştim ya, biz erkeklere ne oluyor ki kadın haklarını tartışabilme hakkını kendi üzerimizde bulabiliyoruz diye.

Bütün bunlar için farz dediğinizden dolayı, öncelikle size farz nedir, ne değildiri öğrenmeye davet ediyorum. Ardından tartışmaya isterseniz devam edebiliriz.

Ve son olarak, vermiş olduğumuz örneğin tuhaf olmasının sebebi nedir? Hak ve özgürlükler adına bu yukarıda saydığınız sözde maddeler olmadan kadın ile erkek arasında eşitliği sağlayamıyor musunuz?

Saygılarımla

suzi
25-12-2009, 01:02
Sn EnvyMe
Kadın ve erkeğin hak ve özgürlükler adına eşit olduğunu kanıtlayın dediğinize göre eşit olmadığını savunuyorsunuz demektir.(Tıpkı kuranda olduğu gibi) İslamda kadın erkek ayrımcılığı yoksa Nisa 34 ne oluyor? 'Kadınla erkek arasında farklılıklar vardır.' Ev işlerini kadın yapar,dışarı işlerini erkek.Mirası erkek alır,kadına parası olmayacağı için kocasına hizmet kalır gibi farklılıklar mı? Siz insanın düz ovada bile yolunu şaşırtırsınız.İslamiyet gerçeği bu olsa gerek.

Yergin
25-12-2009, 01:09
Sn EnvyMe
Kadın ve erkeğin hak ve özgürlükler adına eşit olduğunu kanıtlayın dediğinize göre eşit olmadığını savunuyorsunuz demektir.(Tıpkı kuranda olduğu gibi) İslamda kadın erkek ayrımcılığı yoksa Nisa 34 ne oluyor? 'Kadınla erkek arasında farklılıklar vardır.' Ev işlerini kadın yapar,dışarı işlerini erkek.Mirası erkek alır,kadına parası olmayacağı için kocasına hizmet kalır gibi farklılıklar mı? Siz insanın düz ovada bile yolunu şaşırtırsınız.İslamiyet gerçeği bu olsa gerek.

Sayın Suzi,

Benim bazı konularda kanıta ihtiyacım olmadığı gibi, kimseden kanıtta isteme gibi huyumda pek yoktur. Lakin, Kur'an a göre, kadın ve erkek hak ve özgürlüklere göre eşit değildir diyen birisine, hak ve özgürlükten ne anladığını anlamak adına, kadın ve erkeğin eşitliği olarak ne anladığını anlamak üzere kanıtlayın demiştim. Yanlış bir ifadede olabilir, yazın da diyebilirdim.

Eşitlik ile farklılık aynı değildir ki. Bir denklem başka bir denkleme eşit olabilir ama bir kadın bir erkeğe eşit olamaz. Çünkü kıyaslanabilecek şeyler değildir.

Benim kimsenin yolunda gözüm yok, herkes seçtiği yolda ilerlemekte özgürdür.

Saygılarımla

AerA
25-12-2009, 01:24
sevgili EnvyMe ;

Kadının ticaret hakkının elinden alınması sosyal bir adaletsizliktir.Hakkına ve bu husustaki özgürlüğüne tecavüzdür.
Boşanma hakkının sınırlandırılarak kadına tam olarak verilmemesi medeni bir hak ihlalidir.Medeniyetine tecavüzdür.
Yarım şahitlik yapabilirliği adalet sistemindeki yerine ve hakkına tecavüzdür.Aklına tecavüzdür.
Mirastan yarım pay alması ekonomik v.b. tüm haklarına tecavüzdür.
Cennetin kocanın ebedi eşleri olan hurilerle dolu olup kadına hiç bir şey vaat olmaması bu konuda sadece bir saçmalık olsa gerek.
Erkeğin 4 kadına kadar evlenmesi ve kadının sadece bunlardan biri olması insanlık haklarının tamamına tecavüzdür.
Erkeğin kerte kerte üstünlükleri çeşitli ayetlerin erkeklere verdiği ama kadınlara sağlamadığı olanaklardır ki sadece bir saçmalık olsa gerek.(Cenaze peşinden gidememeleri ,cuma namazını camiide kılamamaları ,bayram namazını cemaatle kılamamaları v.b.)
Bu kadar tecavüzden sonra ortada "hak ve özgürlük" kalırmı?

Nedemek biz kim oluyoruzda kadın haklarını tartışıyoruz ,belki ben bir kadınım ,belkide değilim.Nasıl bir kafa yapısı bu?

FARZ ;İslam dinine göre Allahın müslümanlara yapılmasını açık bir şekilde emrettiği kurallardır.

Kadına ayet hükmüyle yarım pay vermek farzdır.Allah isteğidir ,yerine getirilmelidir.Kadını adalet sistemi karşısında yarım porsiyon göstermek ayet hükmüdür.Yapılmak zorundadır.Yazık ki ne yazık.

Yergin
25-12-2009, 01:45
sevgili EnvyMe ;

Kadının ticaret hakkının elinden alınması sosyal bir adaletsizliktir.Hakkına ve bu husustaki özgürlüğüne tecavüzdür.
Boşanma hakkının sınırlandırılarak kadına tam olarak verilmemesi medeni bir hak ihlalidir.Medeniyetine tecavüzdür.
Yarım şahitlik yapabilirliği adalet sistemindeki yerine ve hakkına tecavüzdür.Aklına tecavüzdür.
Mirastan yarım pay alması ekonomik v.b. tüm haklarına tecavüzdür.
Cennetin kocanın ebedi eşleri olan hurilerle dolu olup kadına hiç bir şey vaat olmaması bu konuda sadece bir saçmalık olsa gerek.
Erkeğin 4 kadına kadar evlenmesi ve kadının sadece bunlardan biri olması insanlık haklarının tamamına tecavüzdür.
Erkeğin kerte kerte üstünlükleri çeşitli ayetlerin erkeklere verdiği ama kadınlara sağlamadığı olanaklardır ki sadece bir saçmalık olsa gerek.(Cenaze peşinden gidememeleri ,cuma namazını camiide kılamamaları ,bayram namazını cemaatle kılamamaları v.b.)

Bu kadar tecavüzden sonra ortada "hak ve özgürlük" kalırmı?

Nedemek biz kim oluyoruzda kadın haklarını tartışıyoruz ,belki ben bir kadınım ,belkide değilim.Nasıl bir kafa yapısı bu?

FARZ ;İslam dinine göre Allahın müslümanlara yapılmasını açık bir şekilde emrettiği kurallardır.

Kadına ayet hükmüyle yarım pay vermek farzdır.Allah isteğidir ,yerine getirilmelidir.Kadını adalet sistemi karşısında yarım porsiyon göstermek ayet hükmüdür.Yapılmak zorundadır.Yazık ki ne yazık.

Sayın AerA,

Bakın yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Mesajlarımı tam okumama ve çarpıtma.

Bazı maddeler söylüyorsunuz, kimi var kimi yok. Siz hepsinin olduğunu iddia ediyorsunuz ve sonra bütün bunlar içinde farz diyorsunuz. Bende, bütün bunlar için farz diyorsanız eğer önce farz nedir bilmelisiniz diyorum. Bunu öğrenin ondan sonra gelin tartışalım diyorum. Sizde bana bayram namazını cemaatle kılamaması gibi tuhaf örnekler veriyorsunuz. Yine yukarıda defalarca söyledim. Kadına boşanma hakkı verilmeme gibi birşey İslam'da yok, verilmiştir. Verilmediğini siz iddia ediyorsunuz. Bundan dolayı, ilk olarak sizin verilmediğini bize bizim kaynaklarımız ile sunmanız gerekiyor. İkinci olarakta, sanırım 3. kez sorduğum ama hala cevap alamadığım, hak ve özgürlükler adına İslamı bir kenara bırakarak nasıl eşit olabilirler buyrun anlatın diye sordum. Sizde geçiştirmek adına, bu maddeler olmayınca kadın ve erkek hak ve özgürlüklerine kavuşmuş olur gibi bir cevap verdiniz. Peki o zaman ben size sormazmıyım burada. Sayın AerA, tüm dünyada kadın ile erkek eşitliği konuşulur iken tüm dünya müslüman mı diye? Müslüman olmayan toplumlarda bu maddeler otomatikman olmadığına göre onlarda mesela benim yukarıda örneği verdiğim iki ailede neden eşitlik yok veya nasıl eşitlik var, sebepleri nelerdir?

Size çok açık ve net söylüyorum. Hiç bir toplumda, dinde, dinsizlikte kadın ve erkek eşit değildir çünkü eşit mi değil mi diye tartışılabilecek, kıyaslanabilecek şeyler değillerdir.

Saygılarımla

AerA
25-12-2009, 02:01
Sayın AerA,

Bakın yine aynı şeyi yapıyorsunuz. Mesajlarımı tam okumama ve çarpıtma.

Bazı maddeler söylüyorsunuz, kimi var kimi yok. Siz hepsinin olduğunu iddia ediyorsunuz ve sonra bütün bunlar içinde farz diyorsunuz. Bende, bütün bunlar için farz diyorsanız eğer önce farz nedir bilmelisiniz diyorum. Bunu öğrenin ondan sonra gelin tartışalım diyorum. Sizde bana bayram namazını cemaatle kılamaması gibi tuhaf örnekler veriyorsunuz. Yine yukarıda defalarca söyledim. Kadına boşanma hakkı verilmeme gibi birşey İslam'da yok, verilmiştir. Verilmediğini siz iddia ediyorsunuz. Bundan dolayı, ilk olarak sizin verilmediğini bize bizim kaynaklarımız ile sunmanız gerekiyor. İkinci olarakta, sanırım 3. kez sorduğum ama hala cevap alamadığım, hak ve özgürlükler adına İslamı bir kenara bırakarak nasıl eşit olabilirler buyrun anlatın diye sordum. Sizde geçiştirmek adına, bu maddeler olmayınca kadın ve erkek hak ve özgürlüklerine kavuşmuş olur gibi bir cevap verdiniz. Peki o zaman ben size sormazmıyım burada. Sayın AerA, tüm dünyada kadın ile erkek eşitliği konuşulur iken tüm dünya müslüman mı diye? Müslüman olmayan toplumlarda bu maddeler otomatikman olmadığına göre onlarda mesela benim yukarıda örneği verdiğim iki ailede neden eşitlik yok veya nasıl eşitlik var, sebepleri nelerdir?

Size çok açık ve net söylüyorum. Hiç bir toplumda, dinde, dinsizlikte kadın ve erkek eşit değildir çünkü eşit mi değil mi diye tartışılabilecek, kıyaslanabilecek şeyler değillerdir.

Saygılarımla

Bütün bunların olduğunu iddia etmiyorum.Hadislerden tutunda ayetlere kadar hepsi var bunların.

Farzın ne olduğunu açıklamışım orada ,yanlışsa yanlış diyin.

Bayram namazı cemaatle kılındığı için sevabı katlanır diyen La Fontaine değil ,kadını bundan muzdarip bırakanda Ezop değil.Tuhaf eşitsizlikler bölümünde ele aldım o konuyu.

İslamda kadına verilen boşanma hakkı erkeğin erkeklik görevini yerine getirememesiyle veya akıl sağlığının yerinde olmaması ile kadına verilmiştir.Döven kocayı boşayamaz v.b.Suriye bile medeni boşanmaya 10 yıl önce geçti.

Düşüncelerden yoksun mühürlü bir beyine sahip olduğunuzu zannetmediğimden hak ve özgürlük kavramlarının ne olduğu bildiğinizi farz ediyorum.Sosyo-ekonomik ,medeni v.b. hakları verilirse ,İslamda erkekle bir tutulursa hakları verilmiş olur.(Tuvalet ihtiyacı için pisuvar kullandırın demiyorum elbet)

Yukarıda verdiğiniz aileyi açıkladınızmı ki yok veya var diyebileyim.Adam karısının ticaret hakkını elinden alırsa ,veya üzerine 3 karı daha alırsa yoktur eşitlik.

"3. kez sorduğum ama hala cevap alamadığım, hak ve özgürlükler adına İslamı bir kenara bırakarak nasıl eşit olabilirler buyrun anlatın diye sordum"

yahu düşünceden yoksun olmadığınız belli ;4 karılı evliliği yasakla ,kadına erkekle eşit ticaret hakkını ver ,erkekle eşit şahitlik ver v.b. erkekle sosyal ,siyasal ve ekonomik olarak eşit tut.İstenilen eşitlik sağlanmış olsun.Sosyal ,ekonomik ve siyasal (kadından yönetici olmaz diyende La Fontaine değil) anlamda eşitlik için kadın ve erekğin fizyolojik farkı sorun yaratmıyacaktır ,bunun bilincindesinizdir her halde.

Yergin
25-12-2009, 02:16
Sayın AerA,

Size iki örnek sunuyorum. Bunu İslam'ı bir kenara bırakarak değerlendirin diyorum. Siz bana, 4 karılı evliliği yasakla, kadına erkekle eşit ticaret hakkını ver vs. vs. diyorsunuz. Anlamadım ki bu nasıl iş... Müslüman olmayan toplum diyorum, İslam'ı bir kenara bırakarak diyorum, Avrupa'da veya başka bir müslüman olmayan ülkede kadın erkek eşitsizliği yokmu diyorum, ama kime?

Döven kocayı boşayamaz diyor ve buna inanıyorsanız, inanmaya devam edip, istediğiniz gibi düşünmeye devam edin demekten başka birşey kalmıyor. İnsan hiç olmazsa google da düzgün bir yerden bir ilmihal bulup Kadının boşanma haklarını açar okur değil mi... Olmayan birşeye ne diye başlık açmışlar o da enteresan olsa gerek.

Ayrıca, bayram namazı cemaatle kılındığı için sevabı katlanır yanlış mantık. Bir kere bayram namazı zaten cemaatle kılınır, yetişemedim, uyanamadım sonra kılayım diye birşey yok. Kadınlar üzerine farz değilse eğer bu kadınlar için eksiklik değildir, nasıl ki Allah kadınlar için adetli dönemlerinde namaz kılmayın diyip bunun için onlara sevap verip, erkeklere vermemesi eksiklik olmadığı gibi.

Saygılarımla

suzi
25-12-2009, 03:16
Sn EnvyMe,
Müslüman olmayan ülkelerde de törpülenmiş olsada kadın erkek eşitsizlikleri var.ama burada dikkate alınması gereken bence sorunun özüne ve altında yatan gerçeklerine karşı duyarsızlaşmış olmanızdır.Eşitsizliğin doğallığına o kadar inanmışsınız ki eşitsizliğin ve sömürünün ömrünü uzatmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz.

KızıL
25-12-2009, 04:02
tüm şeriat ülkelerinde erkek kadın atecavüz eder ise ve sonrasında onu alırsa kadın şeriat tarafından öldürülmüş olmakta!
evet erkek belki artık mutludur! ya kadın? birazda pratiğe bakmak lazım bazı durumlarda erkeğin 10 kırbaç cezasıda aldığı söylenir ama kadına olan açıktır ve eşitsizlik bu hak ve özgürlükler anlamında, (insanlık anlamında beden gücü yada bedensel farklılıklar babında değil elbet ) bir eşitsizlik olduğuda apaçıktır!

Yergin
25-12-2009, 10:10
Sn EnvyMe,
Müslüman olmayan ülkelerde de törpülenmiş olsada kadın erkek eşitsizlikleri var.ama burada dikkate alınması gereken bence sorunun özüne ve altında yatan gerçeklerine karşı duyarsızlaşmış olmanızdır.Eşitsizliğin doğallığına o kadar inanmışsınız ki eşitsizliğin ve sömürünün ömrünü uzatmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz.

Sayın suzi, benim orada dikkat çekmek istediğim, bir çok kere bir çok konuda söylediğim gibi, yanlışı yapanda insandır, eşitsizlik yapanda insandır. Müslüman olmayan bir ülkede de kadın erkek eşitsizlikleri var ise burada oturup düşünmek lazım.

Benim eşitsizliğin doğallığına inandığım falan yok. Allah'a şükür, bugüne kadar tek bir kadına haksızlık yapmadım, onu kullanmadım, onunla kendim zevkim adına birlikte olmadım. Ailemde, hiç bir kadın şiddet görmedi, hiç bir kadın aşşağılanmadı, ticaretten vs. alıkonulmadı. Niye peki? Eğer Allah sizin dediğiniz gibi kadını küçük görüyor olsaydı, ben ki hiç bir kanıta ihtiyaç duymadan iman eden birisi olarak bunu uygulamaz mıydım?

Benim kadınlarla sorunum yok, İslam'ın da yok. Olupta, kullanıpta, hor görenler düşünsün...

Saygılarımla

Psiko
25-12-2009, 11:31
Uygarlığın yükselişini izle
ve
ister istemez barbarların Yunanistan'ın kuzeyini yok etmelerinden,
ilk Romalıların komşuları Sabinlerin kadınlarına tecavüzlerine;
Avrupa'nın yerli insanlarının kökünü kurutmaktan,
Afrikalıların köle edilmesine;
Yeni Dünyanın fethinden,
Pasifik Adalarında frenginin kasıtlı olarak yayılmasına kadar,
ölümün genişleyen dairesinin doğru gibi görünüp gerçekte pek öyle olmayan yolunu izlersin.
Öykü hep aynıdır.
Erkeklerin, kadınların ve çocukların öldürülmeleri.

Dünya bir sözcükler denizinde boğuluyor ve ben tufana eklemeler yapıyorum;
sonra da
"üzerime düşeni yapmış olduğum" bilgisiyle güven içinde bu gece uyuyabileceğimi umuyorum.
Bazen kendimize nasıl tahammül ettiğimizi bilmiyorum.
Ölmüşe,
yok edilmişe,
dövülmüşe,
tecavüz edilmişe,
küçük çocuklara yeterli onuru verecek ne söyleyebilirim ?...

Bu bölümün sonunu biçimlendirmeyi deneyerek bu bilgisayar ekranına baktığım on dakika içinde,
altmıştan fazla kadın, eşleri tarafından dövüldü,
on iki çocuk öldürüldü ve anne babası ya da koruyucuları tarafından yaralandı.
Bitki veya hayvan türleri arasından en azından bir tanesi kalıcı bir biçimde yeryüzünden sonsuza kadar silindi ve yaklaşık olarak gezegenin 1,5 metrekarelik bölümü ormandan yoksun bırakıldı.
Bu son cümleyi yazarken geçen süre içinde bir başka kadın sevgilisi tarafından dövüldü.

uyar
25-12-2009, 12:07
arkadaşlar ben olaya söyle yaklaşmak istiyorum:

1- insanlar eşit değildir... olamaz da zaten.. herkes genlerinden geçen ve sonrada çevresel nedenlerden dolayı farklı kapasitedelerdir (nature & nurture)..

2- kadınlar erkeklerden farklı metabolik fiziksel biyokimyasal özelliklere sahiptir. bu da üstteki gibi genetik ve çevresel oluşumların farklılığından erkek ile kadın cinsinin farklı olduğunu gösterir.

3-genellikle insan beyni kavramları yuvarlayıp katagorize etme eğiliminde olduğundan ideal bir "erkek" ile ideal bir "kadın" portresi çizmekte ve eşitlikleri bunun üzerinden yapmaktadır. bu nedenle tartışmlar somut ve pratikte uygulanabilir olmamaktadır.

4- şimdi bu gibi kavramlar 1400 yıl önce olmasından bahsedilemeyeceğine ve ozamanın insanı ancak pratikte gördükleri (zayıf anaç kadın/güçlü savaşçı erkek) imajları genelleyerek kendilerine göre kurallar oluşturmaktaydılar.. bu açıdan bakınca kuran zamanına göre fena değildir. yenilikleri hatta ilerici devrimci karekteri bile vardır. bunlar yadsınamaz..

5- buraya kadar herşey iyi.. çünkü böyle kitaplar değişik zamanlarda ortaya çıkıp toplumları sürüklemişlerdir. zamanlar daha iyiler de geldikçe unutulmuş veya felsefe tarihinin değişik dönemlerinde anılır olmuşlar. kuranda bu bağlamda düşünülünce bir sorun yok zaten...

6- sorun hala kuranı temel kabul etmekten kaynaklanıyor. günümüzde idealize edilen insan hakları vs gibi kavramlar ve kanunlar (!) otomatikman çelişiyor. çok da doğal çünkü değişim bunu gerektiriyor ..muhtemelen 50 sene sonra bu kurallar da değişecek...

7- başa dönersem insanların eşit olmadığını yinelemek istiyorum. Bu tibben gerçek ve bunu yakınen sürekli tesbit ediyorum.

saygılar ve sevgiler

Psiko
25-12-2009, 12:41
Eğer,
bu site "Dinlerden özgürlük misyonu" olan bir site ise,
ki öyle
İnsanlığın gelişimi ile paralel,
dinlerin kadına bakış açısını ele alıp,
sonra bu başlık açılsa idi,
daha doğru bir yol-yöntem izlenmiş olmaz mıydı ?

Sayın uyar arkadaşımızın da 4. maddede ifade ettiği gibi,
İslam geldiği zaman dilimi olan 1400 sene öncesi,
Yahudilik ve Hıristiyanlığa göre,
1 erkek şahide 2 kadın şahit
Mirasta erkeğe 2 paya karşı,kadına 1 pay vb olgularla,
en azından,
Yahudilik ve Hıristiyanlıkta hiç mesabesinde olana,
yani kadına,
yarım İNSAN payesi vermiştir.
Elbetteki günümüzde bunlar,
Hak ve özgürlükler yönü ile bakıldığında,
kabul edilemez olgulardır.

Bugün çok imrenilen batı medeniyetinin,
dinin baskısını kırdığı reform
ve bu baskının azalması ile bilime verilen önem olan rönesans hareketleri neticesinde geldiği noktada,
İnsan hakları evrensel beyannamesi ortaya çıkmıştır.

Şu an içinde yaşadığımız ülkemizin medeni yasasının,
ithal edildiği İsviçrenin,
kadınlara seçme ve seçilme hakkını 1971 de verdiğini düşünürsek,
bazı şeyler daha yerli yerine oturacak gibi.

Maksadımız ne ?

Aşağılandığını düşündüğümüz kadınların,
hak ve özgürlükler konusunda,
günümüzde,
asıl konumunun ne olması gerektiği fikir paylaşımı mı ?
Yoksa
İSLAM kadını aşağılar şeklinde,
İslama karşı olma fobisi mi ?

Yani tartışma olarak,
Evet evet aşağılar,
hayır hayır aşağılamaz
döngüsünde kalmak mı ?

AerA
25-12-2009, 13:36
Sayın AerA,

Size iki örnek sunuyorum. Bunu İslam'ı bir kenara bırakarak değerlendirin diyorum. Siz bana, 4 karılı evliliği yasakla, kadına erkekle eşit ticaret hakkını ver vs. vs. diyorsunuz. Anlamadım ki bu nasıl iş... Müslüman olmayan toplum diyorum, İslam'ı bir kenara bırakarak diyorum, Avrupa'da veya başka bir müslüman olmayan ülkede kadın erkek eşitsizliği yokmu diyorum, ama kime?

Döven kocayı boşayamaz diyor ve buna inanıyorsanız, inanmaya devam edip, istediğiniz gibi düşünmeye devam edin demekten başka birşey kalmıyor. İnsan hiç olmazsa google da düzgün bir yerden bir ilmihal bulup Kadının boşanma haklarını açar okur değil mi... Olmayan birşeye ne diye başlık açmışlar o da enteresan olsa gerek.

Ayrıca, bayram namazı cemaatle kılındığı için sevabı katlanır yanlış mantık. Bir kere bayram namazı zaten cemaatle kılınır, yetişemedim, uyanamadım sonra kılayım diye birşey yok. Kadınlar üzerine farz değilse eğer bu kadınlar için eksiklik değildir, nasıl ki Allah kadınlar için adetli dönemlerinde namaz kılmayın diyip bunun için onlara sevap verip, erkeklere vermemesi eksiklik olmadığı gibi.

Saygılarımla

Sayın EnvyMe;

Bana sunduğunuz örnekler içi boş bardak ama istediğiniz içindeki suyu değerlendirmem.Örneğiniz bu yüzden komik.İsimleri şu ve şu olan aileler var ,şimdi hak ve özgürlüklerini değerlendirin ne demek?Ben bilimsel yöntemi iyi bilirim.Her şeyden öte yöntemi bilirim.Sizinkisi yöntemsizlik içinden ,bir şeyler çıkarmam.

İslamı bir kenara bıraktığımda ,hatta onun yap dediklerini yapmayarak kadın-erkek eşitliğinin nasıl sağlanacağını defalarca anlatsamda halen aynı soruyu soruyorsunuz.Avrupada veya başka ülkelerdede kadın erkek eşitsizlikleri (hak ve özgürlükler bağlamında) var tabiki ama hiç biri 1400 yıl öncesinin çöl kafası gibi değil.

İlhan Arsel' in Şeriat ve Kadın isimli eserini okumanızı ve daha sonrasında adı geçen Şerri kurallar dahilinde muhakeme yapmanızı istiyorum.Katılmamakta serbestsiniz elbette ,lakin binleri bulan örnekler ve kitap sayfaları ile boşanma hakkı tek taraflı kocaya nasıl verilir ,göstermelik bir boşanma hakkı kadına nasıl verilmiş gibi yapılırı da yine kaynağından görebilirsiniz.

Allah'a şükür, bugüne kadar tek bir kadına haksızlık yapmadım, onu kullanmadım, onunla kendim zevkim adına birlikte olmadım. Ailemde, hiç bir kadın şiddet görmedi, hiç bir kadın aşşağılanmadı, ticaretten vs. alıkonulmadı. Niye peki? Eğer Allah sizin dediğiniz gibi kadını küçük görüyor olsaydı, ben ki hiç bir kanıta ihtiyaç duymadan iman eden birisi olarak bunu uygulamaz mıydım?

Dostum sen elinde kılıç kafir kafası peşinden de koşmuyorsun.Niye peki?Kur-an da yazmadığından mı yoksa bu kadarını da yapamam artık dediğinden mi?Dindeki her birşeyi ,Kur-an daki her birşeyi uygulamadığınızı bilirim ,ama bu onların zaten olmadığı anlamına gelirmi?

Yergin
25-12-2009, 15:08
Sayın EnvyMe;

Bana sunduğunuz örnekler içi boş bardak ama istediğiniz içindeki suyu değerlendirmem.Örneğiniz bu yüzden komik.İsimleri şu ve şu olan aileler var ,şimdi hak ve özgürlüklerini değerlendirin ne demek?Ben bilimsel yöntemi iyi bilirim.Her şeyden öte yöntemi bilirim.Sizinkisi yöntemsizlik içinden ,bir şeyler çıkarmam.

İslamı bir kenara bıraktığımda ,hatta onun yap dediklerini yapmayarak kadın-erkek eşitliğinin nasıl sağlanacağını defalarca anlatsamda halen aynı soruyu soruyorsunuz.Avrupada veya başka ülkelerdede kadın erkek eşitsizlikleri (hak ve özgürlükler bağlamında) var tabiki ama hiç biri 1400 yıl öncesinin çöl kafası gibi değil.

İlhan Arsel' in Şeriat ve Kadın isimli eserini okumanızı ve daha sonrasında adı geçen Şerri kurallar dahilinde muhakeme yapmanızı istiyorum.Katılmamakta serbestsiniz elbette ,lakin binleri bulan örnekler ve kitap sayfaları ile boşanma hakkı tek taraflı kocaya nasıl verilir ,göstermelik bir boşanma hakkı kadına nasıl verilmiş gibi yapılırı da yine kaynağından görebilirsiniz.

Dostum sen elinde kılıç kafir kafası peşinden de koşmuyorsun.Niye peki?Kur-an da yazmadığından mı yoksa bu kadarını da yapamam artık dediğinden mi?Dindeki her birşeyi ,Kur-an daki her birşeyi uygulamadığınızı bilirim ,ama bu onların zaten olmadığı anlamına gelirmi?

Verdiğim örneklerin içi boştu evet, doldurmanız için vermiştim. Bunun bilimsellik ile ne alakası var ki? Burada bilimle ilgili birşeyi tartışmıyoruz ki. Hak ve özgürlüklerin bilimle alakası yok. Ateist olmanız, her olaya bilimsel yaklaşmanız anlamına gelmiyor olsa gerek...

Ben size, İlhan Arsel'i söylemiyorum. Madem bu bu maddeler var diyorsunuz ve bazılarında yanlışa düşüp bunlara bir de farz diyorsunuz, o zaman İslami bir ilmihaldeki kadın haklarına bakın diyorum.

Kur'an da elinizde kılıç kafir peşinde koşup hepsini öldürün diye birşey yok ki yapayım. Ben çok açık yazdım yukarıda, benim iman etmem için hiç bir kanıta vs. ye ihtiyacım yok. Ben Allah'a inanıyorum ve Kur'an-ı Kerim'deki herşeyi onaylıyorum, destekliyorum. Bazılarını destekliyorum da, bazılarına yok artık bunu yapamam dediğim yok.

Sayın Psiko'ya katılıyorum, maksat kadın haklarını tartışmak mı yoksa İslama karşı olma fobisimi. Eğer İslama karşı olma fobisi ise zaten direk İslama karşı olma fobisi adına kadınları kullanmış olursunuz. Bunu söylüyorum ilk mesajlarımdan beri ama...

Herşeyi eleştiririm diyebilirsiniz ama eleştiri sonrası yapıcı öneriler sunmalısınız, yoksa bir anlamı yok.

Saygılarımla

AerA
25-12-2009, 15:20
Verdiğim örneklerin içi boştu evet, doldurmanız için vermiştim. Bunun bilimsellik ile ne alakası var ki? Burada bilimle ilgili birşeyi tartışmıyoruz ki. Hak ve özgürlüklerin bilimle alakası yok. Ateist olmanız, her olaya bilimsel yaklaşmanız anlamına gelmiyor olsa gerek...
Saygılarımla

Sağlam temellere oturtacağız konuyu.Bilimsel yöntemi bilirim derken yöntemi de bilirim dedim.Hak ve Özgürlükler açısından verilen örnekleri şekillendirmemiz için ilkin örneğe ihtiyacımız var.Ve verdiğiniz şeyden yola çıkıp hak ve özgürlük bulmamı istiyorsunuz.Fedon'la 10 adımda bronzlaşma kitabından yola çıkarak aya ayak basma gibi bir şey olur ki tabansız kalır.

http://cache4.asset-cache.net/xc/dv029069.jpg?v=1&c=NewsMaker&k=2&d=91F5CCEF208281FD9DA195695E6677CE25CAED5804FB1C54 6AD7F9681B9F64F8
Çok eşli yaşayan erkek aslan hayvanı

http://christopherwink.files.wordpress.com/2008/02/chickens.jpg
Çok eşli yaşayan horoz hayvanı

http://www.mandinkapeople.com/images1/Cropped_Mbye_with_3_wives_and_children.jpg
Allah buyruğu diye çok eşli yaşayan erkek insan (Müslüman) hayvanı

http://sheikyermami.com/wp-content/uploads/polygamy.jpg
İtikatınıza tükereyim ,hayvanlardan bir farkımız olsun diyen ,"Hak ve Özgürlük" arayışçıları.Ayrıca hepsi çocuk yaşta.Belliki bu yaşta evlenmek te istemiyorlar.

suzi
25-12-2009, 15:34
Sn EnvyMe
Yani öyle şeyler yazıyorsunuz ki islamiyeti, kuran a bakarak mı değerlendireceğiz sizin uygulamalarınıza bakarak mı?Madem dininizi bizden iyi biliyorsunuz şu kadınların hak ve özgürlüklerinden bahseden birtek ayet yazıverin şuraya.

Ayrıca siz yasaların sağladığı uygun ortamın sonucu islami gericiliği reformize edebiliyorsunuz.Yani mevcut koşullar ortamındasınız.

Yergin
25-12-2009, 15:38
Resim koyup ardından insanlara hayvan demek ile bu iş çözülüyor ise ve ardından da bilimsel yöntemden, hak ve özgürlükten bahseder isek ben bu anlamsız keşmekeşin içinde olmamak adına sizinle tartışmaktan geri çekilirim.

İtikatınıza tüküreyim demek ne demektir? Böyle mi bir kesimin haklarını savunacaksınız? Birini savunur iken diğerini ezme, tükürme.

Yazık demekten başka birşey gelmiyor içimden. Boşa yazmışım size hep...

AerA
25-12-2009, 15:48
Resim koyup ardından insanlara hayvan demek ile bu iş çözülüyor ise ve ardından da bilimsel yöntemden, hak ve özgürlükten bahseder isek ben bu anlamsız keşmekeşin içinde olmamak adına sizinle tartışmaktan geri çekilirim.

İtikatınıza tüküreyim demek ne demektir? Böyle mi bir kesimin haklarını savunacaksınız? Birini savunur iken diğerini ezme, tükürme.

Yazık demekten başka birşey gelmiyor içimden. Boşa yazmışım size hep...

İnsanları bitki ,mantar ,kategorisinde inceleyemeyiz ki.İnsan sistematikte omurgalı bir hayvandır.Burada hakaret etmedim.Dikkatinizi çekeyim.Resimler sadece İslamik çok eşliliğin doğada hayvanlarca uygulandığına kanıt niteliğindedir.İtikatınıza tükereyim diyen ben değilim ,eli pankartlı küçücük kızlar.Belliki bıkmışlar erkek sömürüne tabi (tabi : ayrıca arapça köle demektir.) tutulmaktan.

"Yazık" derken ne yapmalıyım ,bir horoz gibi kümesime kadınlarımımı doldurmalıyım (şayet maddi olarak güç yetirebilirsem) ,yada erkek aslan gibi yan gelip yatma ve dörde kadar alabileceğim karılarımla yaşamayamı çalışmalıyım.

Kimseye hayvan demişliğim yoktur.Örnekler hayvanlar aleminden çok eşlilik olunca ,insanda omurgalı bir hayvan olunca "hayvan" kelimesini kullanmak durumundayım.Tekrar ediyorum, itikatınıza tüküreyim dercesine o pankartı açanları tanımıyorum ,bilmiyorum.Sadece erkeğe dörde kadar eş alabilmeyi meşru kılan İslamı ,yaptıkları eylemle gözler önüne seren bu kücücük kızlarımıza HAK ve ÖZGÜRLÜKLERİ için TAM DESTEK VERİYORUM.

uyar
25-12-2009, 15:52
poligami primatlarda vardır dostum aera..(bazısı ataerkil bazısı anaerkil olsa da).. bunu poligamiliği savunmak için söylemiyorum.. ama primat olduğumuza göre doğamıza uygun birşey bu ve de ilkel adetlerde yerini alıyor tabii ki.. kuran da ilkel bir kitap sonuçta... gayet normal..

ilkeli de kötü anlamda algılamıyorum.. ilkel demek doğal demek belki de :)

Yergin
25-12-2009, 15:55
İnsanları bitki ,mantar ,kategorisinde inceleyemeyiz ki.İnsan sistematikte omurgalı bir hayvandır.Burada hakaret etmedim.Dikkatinizi çekeyim.Resimler sadece İslamik çok eşliliğin doğada hayvanlarca uygulandığına kanıt niteliğindedir.İtikatınıza tükereyim diyen ben değilim ,eli pankartlı küçücük kızlar.Belliki bıkmışlar erkek sömürüne tabi (tabi : ayrıca arapça köle demektir.) tutulmaktan.

"Yazık" derken ne yapmalıyım ,bir horoz gibi kümesime kadınlarımımı doldurmalıyım (şayet maddi olarak güç yetirebilirsem) ,yada erkek aslan gibi yan gelip yatma ve dörde kadar alabileceğim karılarımla yaşamayamı çalışmalıyım.

Kimseye hayvan demişliğim yoktur.Örnekler hayvanlar aleminden çok eşlilik olunca ,insanda omurgalı bir hayvan olunca "hayvan" kelimesini kullanmak durumundayım.Tekrar ediyorum, itikatınıza tüküreyim dercesine o pankartı açanları tanımıyorum ,bilmiyorum.Sadece erkeğe dörde kadar eş alabilmeyi meşru kılan İslamı ,yaptıkları eylemle gözler önüne seren bu kücücük kızlarımıza HAK ve ÖZGÜRLÜKLERİ için TAM DESTEK VERİYORUM.

Kadın haklarından, insanları bitki, mantar kategorisinde inceleyemeyize gelmiş konu. İnsanlar omurgalı bir hayvanmış. Bunu inkar eden oldu mu peki?

Ya da insanlar dışarıda size, sen insan değil misin mi yoksa sen hayvan değil misin mi demeli? Burada insanında bir memeli veya omurgalı istediğiniz kadar uzatın hayvan olduğunu tartışmıyoruz ki.

Diğer anlamadığım ise, açık açık ima edişinizi inkar edişiniz.

İtikatınıza tüküreyim dercesine o pankartı açanlar.

Yukarıda söyledim size, tartışmayı farklı mecralara çektiğiniz için sizinle tartışmamızın artık anlamı yok.

Psiko
25-12-2009, 16:05
Sevgili AerA ;

"İnsan sistematikte omurgalı bir hayvandır." AerA.

İnsan,
Çok eşlilik yapmaz ise,
bu sistematikten ari-beri mi olmuş oluyor ?

AerA
25-12-2009, 16:07
Kadın haklarından, insanları bitki, mantar kategorisinde inceleyemeyize gelmiş konu. İnsanlar omurgalı bir hayvanmış. Bunu inkar eden oldu mu peki?

Ya da insanlar dışarıda size, sen insan değil misin mi yoksa sen hayvan değil misin mi demeli? Burada insanında bir memeli veya omurgalı istediğiniz kadar uzatın hayvan olduğunu tartışmıyoruz ki.

Diğer anlamadığım ise, açık açık ima edişinizi inkar edişiniz.

İtikatınıza tüküreyim dercesine o pankartı açanlar.

Yukarıda söyledim size, tartışmayı farklı mecralara çektiğiniz için sizinle tartışmamızın artık anlamı yok.

"Resmi koyup insanlara hayvan demek" - envyme,
inkar etmişsin demekki insanın hayvanlığını.

Neyi tartıştığımız çok iyi biliyorum ,medeni hukukun ilkellikten kurtaralım şu toplumu diye kadına verdiği haklardan kadını soyutlamaya çalışan İslamdan bahsediyoruz.Son resime tekrar bakın ve küçücük yüzlerdeki çaresizliği görün.

"Diğer anlamadığım ise, açık açık ima edişinizi inkar edişiniz.
İtikatınıza tüküreyim dercesine o pankartı açanlar." ,şayet kendinizi mutlu hissedecekseniz bende o kızlarımla hem fikirdeyim.Yada belki onlar benimle aynı fikirdeler.

Farklı maceralara açıldığım yok sayın EnvyMe.İslamda çok eşlilik erkeğe vadır ve bu kadının elinden alınmış bir çok eşlilik hakkıdır.Ayrıca çok eşlilik kadın acısından bakıldığında ne kadar utanç vericiymiş küçücük kızlarımız açıklamış.

Siz ben çok eşliliğe karşıyım diyorsanız (ki dediğinizi göremedim) ,bu ,çok eşlilik ilkelliğinin dinde olmadığı anlamına mı geliyor?Sadece sizin pozitif yaklaşımınızla kadınlar yüceltilmiş mi oluyor İslamda?

suzi
25-12-2009, 16:17
sn.Aera
İslamiyet çağdaş değerlere uygun gösterilmeye çalışıldığı için, teşhir edilmelerinin zorunluluğuna da ne yazık ki tahammülleri yoktur.

Psiko
25-12-2009, 16:23
Sayın suzi ;

Çağdaş değerlere uygun olmayan şeylerin teşhir edilmesi başkadır,
teşhir adı altında,
hakaret başka şeydir.

Eğer İNSAN sistematikte omurgalı bir hayvan ise,
Uyar arkadaşımızın ifadesi ile de bir primat,
O halde,
çok eşli olup olmamakla ne ilgisi vardır hayvanlığın.
Neden bunu diyen birisi kendini sistematikteki omurgalı veya primattan ari kılmaya çalışıp,
beriler de,
ötekini o sınıfa sokma gayretinde olur ki ?

Çağdaşlık bu mudur ?
Çağdaş ahlak normları böyle mi söylemektedir ?

AerA
25-12-2009, 16:27
sn.Aera
İslamiyet çağdaş değerlere uygun gösterilmeye çalışıldığı için, teşhir edilmelerinin zorunluluğuna da ne yazık ki tahammülleri yoktur.

Bu çok yerinde bir tespittir.Şayet konumuz Musevilikte kadın hakları olsaydı aynı şekilde "yok denecek kadar az" diyebilecektim.Veya İsevilikte sapkın Mormon tarikatı ve kadın hakları üzerine tartışıyor olsaydık yine çok rahatlıkla "yok denecek kadar az" diyebilecektim.

Tartışma konusu Muhammedilik çerçevesinde incelendiği için "yok denecek kadar az" diyebiliyorum - ki şayet bu kadını yüceltiyorsa - o zaman ben haksızım ve özür diliyorum.

Yergin
25-12-2009, 16:30
"Resmi koyup insanlara hayvan demek" - envyme,
inkar etmişsin demekki insanın hayvanlığını.

Neyi tartıştığımız çok iyi biliyorum ,medeni hukukun ilkellikten kurtaralım şu toplumu diye kadına verdiği haklardan kadını soyutlamaya çalışan İslamdan bahsediyoruz.Son resime tekrar bakın ve küçücük yüzlerdeki çaresizliği görün.

"Diğer anlamadığım ise, açık açık ima edişinizi inkar edişiniz.
İtikatınıza tüküreyim dercesine o pankartı açanlar." ,şayet kendinizi mutlu hissedecekseniz bende o kızlarımla hem fikirdeyim.Yada belki onlar benimle aynı fikirdeler.

Farklı maceralara açıldığım yok sayın EnvyMe.İslamda çok eşlilik erkeğe vadır ve bu kadının elinden alınmış bir çok eşlilik hakkıdır.Ayrıca çok eşlilik kadın acısından bakıldığında ne kadar utanç vericiymiş küçücük kızlarımız açıklamış.

Siz ben çok eşliliğe karşıyım diyorsanız (ki dediğinizi göremedim) ,bu ,çok eşlilik ilkelliğinin dinde olmadığı anlamına mı geliyor?Sadece sizin pozitif yaklaşımınızla kadınlar yüceltilmiş mi oluyor İslamda?

İnkar mı etmişim? Güldürmeyin sayın AerA,

İnsanlara insan denir, hayvan değil. Size dışarıda birisi sen insan mısın değilde, sen hayvan mısın dese ne tepki verirsiniz diye yazmadık mı?

Burada, elimizde kalem kağıt, önümüzde denklemler, bulgular, araştırmalar, incelediğimiz birşey yok. Evrim bölümü de değil burası, bilim bölümü de.

Bir resim de hayvan resimi koyup, altına da insan resmi koyup bunlara da hayvan demek, insana hayvan demektir. Bırakın benim müslüman oluşumu, bir ateistin bile buna ŞİDDETLE karşı çıkması lazım, zira şiddet her daim şiddeti doğurur ve hakaret her daim SUÇTUR. Haklısınız veya değilsiniz, fikirlerinizi paylaşır iken kimseye hakaret edemezsiniz.

Ben bir hayvan resimi koysam, yanına da sizin resminizi, arada fark yok desem bu size hakaret olmaz mı?
Orada benzer yönlerini kastettim der iseniz ki öyle söylüyorsunuz, farketmez, hayvanlarda bizim gibi yemek yer, bizim gibi koşar, bizim gibi uyur vs. vs.

Çizginizden aştığınızı görmeniz dileği ile, size artık cevap vermemek sanırım en doğrusu olacak.

Saygılarımla

AerA
25-12-2009, 16:32
Sayın suzi ;

Çağdaş değerlere uygun olmayan şeylerin teşhir edilmesi başkadır,
teşhir adı altında,
hakaret başka şeydir.

Eğer İNSAN sistematikte omurgalı bir hayvan ise,
Uyar arkadaşımızın ifadesi ile de bir primat,
O halde,
çok eşli olup olmamakla ne ilgisi vardır hayvanlığın.
Neden bunu diyen birisi kendini sistematikteki omurgalı veya primattan ari kılmaya çalışıp,
beriler de,
ötekini o sınıfa sokma gayretinde olur ki ?

Çağdaşlık bu mudur ?
Çağdaş ahlak normları böyle mi söylemektedir ?

Elbette insan bir primattır ,bir çok primattada çok eşlilik görülür.
Lakin insanlar gibi medeniyet kuran ,haklar ve eşitlikler üzerine mücadele hangi maymun kaviminde vardır.

Bunu diyen birisi (yani ben) kendini sistematikten ayrı tutmuyor aksine o sistematik içindeki medeni konumunu yaşatmaya uğraşıyor.Berikileride "öteki o" dediğiniz sınıfa sokmaya çalışmışlığım fikri nereden aklınıza geldi.

Psiko
25-12-2009, 16:34
Sevgili AerA ;

Elbetteki konu İslam ve İslamın kadına bakışı.
Maksadım
Sap ve samanı karıştırmak,
elmalarla armutları bir araya koymak değildir.

Sayın suzi arkadaşımızın da belirttiği gibi,
1400 yıl öncesinin yasaları ile,
çağımızın yasaları elbetteki bir olmayacak
ve çatışmalar yaşanacaktır.
Buna şahsımın bir itirazı yok olmaz ve olamaz da.

Söylemim açık.
İnsanı,
sistematikte,
Omurgalı bir hayvan
olarak siz,
primat olarak da sevgili uyar arkadaşımız tanımladı.
Ben de sistematikte omurgalı bir hayvan olan,bir primat olan İNSAN ;
Çok eşli olmaz ise İNSAN,
Çok eşli olıursa,
Hem Müslüman hem de hayvan mı olması gerekir dedim.

Yeterince açık değil mi sözlerim ?

Psiko
25-12-2009, 16:36
Sevgili AerA ;

Kendinizi sistematikten ayrı tutmuyor iseniz.
Benim diyecek sözüm yok artık.

Ötekileri o sınıfa sokma işlemi yapmadı iseniz.
Bu da benim sizin sözlerinizden "ÖN"yargıılı çıkarımım demektir.
Özür dilerim niyet okuyuculuğum adına.

AerA
25-12-2009, 16:39
Bir resim de hayvan resimi koyup, altına da insan resmi koyup bunlara da hayvan demek, insana hayvan demektir.

Ne o resimdeki çok eşli adama ,nede o şekilde yaşayana hayvan demek gibi bir maksadım yoktur sayın EnvyMe.Maksadım "hak ve özgürlüklerin sadece erkeğe dağıtıldığı ilkel bir gelenek olan çok eşliliğe hayır" dır.

AerA
25-12-2009, 16:45
Ben de sistematikte omurgalı bir hayvan olan,bir primat olan İNSAN ;
Çok eşli olmaz ise İNSAN,
Çok eşli olıursa,
Hem Müslüman hem de hayvan mı olması gerekir dedim.

Yeterince açık değil mi sözlerim ?

Sevgili dostum bunun hayvanlıkla ilişkisi yok.Tabiki çok eşli yaşayan müslüman bir insan ,insan değildir diyemeyiz.Bu sadece ilkel bir metotdur diyebiliriz ve bu ilkel metod artık insanlarca minimuma indirilmiş olsada doğada hayvanlarca halen yaşatılıyor diyebiliriz.Fakat bu veri bize çok eşli insana hayvan dememiz gerektiği hakkını veremez.Bende öyle bir şeyi yapmadım.Anlamak isteyen anlamak isteği yerden anlar tabiki ama ilkelliği yansıtmak bakımından kimin veya neyin çok eşli resmini bulup koysaydım.

Ayrıca kendimi sistematikten arındırmışlığımda yoktur.

Yergin
25-12-2009, 16:46
Benim maksadınız ile bir derdim yok, olamaz da. Ama dediğim gibi bir mantık sadece bize göre değil, herkese göre yanlıştır. Benim meramım bu. Yoksa istediğinize inanıp, istediğinizi düşünmekte özgürsünüz.

Saygılarımla

suzi
25-12-2009, 17:00
Sn Psiko
Burada eleştirilen fikirlerdir. Çağdaş insanlık değerlerine adapte edilemez bir ideoloji
örneği oluşturan fikirler.İslamiyet in kadın da dahil tüm dünya 'mal'larını erkeğin faydalanmasına sunması espirisine uygun düşen gerçeklerden, kadının nasıl göründüğüne ve de görüldüğüne bakıyoruz.

Psiko
25-12-2009, 17:18
Öyle diyorsanız öyledir sayın suzi.

Beyanlara inanmak gibi bir alışkanlığımız var.

gelecekisik
31-12-2009, 01:14
Burda Bahsetmek İstediğim 3 Konu Var:

1) Kadınların "duygusal olmaları"

2) Muhammed öncesi kadının o coğrafyadaki değeri

3) Kadının "arka" planda tutulmasının gerekliliği

1) "Sultan" isimli üye Kadınların duygusallığından bahsetmiş ve konu açılmış. Duyguların cinsiyete göre değiştiğini ilk kez duyuyorum. Şaşırmadım da değil doğrusu. Kadınların daha duygusal erkeklerinse daha akılcı olduğunu düşünmek kadar saçma bir fikir olamaz. Bu açıklama dahi Eşitliğe aykırıdır ve Eşitsizliğin olduğu yerde ise "Hak"kı aramak anlamsızdır.

2) Gelelim islamın çıkış coğrafyasında muhammed öncesi döneme, bu dönem heralde insanlığın en pis dönemlerinden birisi. O kadar pis ki bunun tarifi zor.Diri diri Gömülen kız bebeklerden sokak fahişelerine kadar kadının mal ya da canlı mezar olduğu bir toplum yapısını görmekteyiz.

3) Kuran'da ve islam da ise Yukarda bahsettiğim uygulamalar yasaklanmış. Burdan dolayı kadına eskisinden daha değer verildiği açık ancak tabi ki bu sadece yaşamsal boyutta yoksa sosyal boyutta bunun hiçbir gerçekliliği yoktur. Bunu ise Bir çok örnekte görebilmemiz mevcut eğer bir toplumda erkek bir kadından daha fazla bir kadınla evlenebiliyorsa ve kadının böyle bir hakkı yoksa bu toplumda kadın erkek arasında eşitsizliğin sosyal boyutta olmadığı söylenebilir. Bu da eşitsizliği yaratanın da "Allah" olamayacağını düşünürek burdan belli çıkarımlar yapılabilir.

Örnekleri en basit düzeylerden seçmemin nedeni en basit şeylerin aslında koskoca bir inanışa karşı gelebilecek durumlar yaratabilmesini göstermektir.

Saygılarımla Gelecekisik

arkhetip
11-06-2010, 13:57
İslam elbette kadını aşağılar.
Kadınlar daha duygusaldır ve çabuk kanarlar tespiti de nasıl bir uydurmaysa artık... Hangi verilere dayanıyorsunuz da bunu söylüyorsunuz.
Sonra 4 kadın + cariyeler meselesi de var. Şimdi bu olaya şöyle bir açıklama getirenler oluyor. Diyorlar ki; kadın nüfusu erkek nufüsuna oranla fazla olduğu için güya kadınları korumak için dört kadın alınıyormuş. O halde ben de derim ki o dönem de böyle olma zorunluluğu var ise şimdi geçerliliğini kaybetmiştir. Yani kuranın ayetleri hükmünü kaybetmiştir.

calvuss
11-06-2010, 16:23
İslam öncesi arablarda doğan her kız çocuğu gömülseydi ne muhammed ne çok sevgili sahabeleri, nede mekkeli müşriklerin hiçbiri doğmamış olurdu.Zaten tanrının bunu da yasaklamak için kuranı indirmeye başladıktan sonra 12 sene daha neden beklediğinide biri bana açıklarsa sevinirim.
O dönemde cami kapısı olmadığı için bakacak durumu olmayan gömüyordu yüksek ihtimalle.
Arab yarımadasından da bir nehir aksaydı sepete koyup suya salarlardı.

faydasızım
18-08-2010, 17:25
din dar arkadaşlarım hep derid aslında yüceltiyo da
işte anlamıyonuz derlerdi..
yüceltmek tabi nerden baktıgına baglı..