Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte size Allah !
Bir sitede yazıyordum..Tabii o sitenin bir yaratıcısı vardı...Yani o sitenin editörü..Çeşitli kurallar belirlemiş,bu kurala uymayan,asi sanal şahıslar anında yok ediliyordu..O sitenin allahıydı o!kudret ondaydı kimseye hesap vermek zorunda değildi..Kim ondan hesap sorabilirdiki?
Tabi bu editör bir insan olduğundan adalettli davranamıyordu..hata veriyordu..İstedğini kayırıyordu...
Onun karşısın da,sanal şahıslar acizdi...söylüyorlardı ,küfürde ediyorlardı..Çükü editör onların iradesine karşmıyordu..Fakat o sanal şahıslar yok oluyorlardı..sonlarını hazırlıyorlardı..
Allah ile kul arasındaki ilişkiye bir uyarlamadır bu......Bu evrenin ilahı allahdır.Kul ise onu tanımakla onu bilmekle,onun kurallarına uymakla yükümlüdür..Yoksa sonu bellidir..Bir allah karşısında ne yapabilir...?
Hiçbir şey!!!!!Ateisteler isyan eder sayıp söver,dalgasını geçer..,İslamın allahıda iradeye karışmaz..Kuranda allahın "sabur" yani en sabırlı sıfatı vardır,bekler ve zamanı geldiğinde mutlaka hesap sorar..
Allahı eleştiren bu .......,pekte ondan farklı davranmıyor.....Diimi?
Unutmayın başıboş değilsiniz.........şah damarınızdan daha yakın biri tarafından daima izlemde kayıttasınız...hesaba çekileceksiniz..
sayın reel, lütfen, ifadelerinizde hakaret boyutunda kelimeler kullanmayın. özgür_beyin
Ebu Süfyan
23-12-2004, 00:51
Bravo reel.
Yaptığın tesbit harika. Tebrik ederim.
Saygılar
Ebu Süfyan
ngcoskun
23-12-2004, 08:45
bravo bravo heyo hey çok iyi tesbit.her ikinize de hayatta muhaffakiyetler dilerim.kimden dilesem acaba allahtan dilesem şimdi olmaz.en iyisi siz benim yerime dileğin.
quixsoul
23-12-2004, 18:30
Gayb dediğimiz yada umut dediğimiz kesin yargılar içermeyen kendince gerçekleri gerçek kabul etmişsin.Verdiğin örnek şunu kabul etmeyenlere uygulanabilir.
"Allahın varlığını kabul edip onun hükümdarlığını kabul etmeyenler"
Ama sorun zaten Allahın varlığını bilmekte.Her zamanki gibi yine Allahın varlığını %100 kabul edip sözde orta çizgide durup olayları dışardan izliyormuş gibi yapmışsın.
Allah ile kul arasındaki ilişkiye bir uyarlamadır bu......Bu evrenin ilahı allahdır.Kul ise onu tanımakla onu bilmekle,onun kurallarına uymakla yükümlüdür..Yoksa sonu bellidir..Bir allah karşısında ne yapabilir...?
Uyarlamada çok feci uçurumlar var.Allahı ne görebiliyoruz,ne duyabiliyoruz,ne bir aracı yoluyla ulaşabiliyoruz..Tek kanıt kuran ancak ondada insani duyguları ve çelişkileri göz önüne seriyoruz.Tartışmanın orta noktası burası iken kuranın bir yaratıcı tarafından indiridiğine olan inancın kişisel.
Eğer Allahın varlığı forum editörü gibi somutsal kanıtlara dayansaydı örneğin uygun konumda olurdu.Önce Allahın dünyayı yaratan Yaratıcı ile aynı özelliklerde olduğunu kanıtlamaya çalışda sonra bu tarz örneklere başlarsın..
saygılarımla..
Allahın varlığına tek delil bilimsel verilerdir.........tüm canlılara ,kendinize bir bakın nasıl oluştular acaba?Bir tasarlayan yokmu....?
Arkeolojinin yaptığı nedir..hiç düşündünmü?ufak bir ok ucu ,bir mızrak parçası , kaya resimlerinden ,hemen insan için bir çıkarımda bulunuyor...Bu kadar canlı ve oluşum için neden bir yaratıcı olmasın?
bunlar somut delil değilmi?
görmek şartmı?
Olayın son ürünlerin ,onu başlangıcı hakında bir fikir veremezmi?
bir ok ucu bulursan insan yaptı derken,bir canlı gözlerinizin içine girerken ,hayır kendiliğinden oluştu diyeceksin,mantıklımı?
selam
reel
quixsoul
23-12-2004, 19:47
Allahın varlığına tek delil bilimsel verilerdir.........tüm canlılara ,kendinize bir bakın nasıl oluştular acaba?Bir tasarlayan yokmu....?
Var.Ben şöyle diyorum :"bunları evrende bizden çok üstün yaşayan bir ırk yaptı"
Aksini ispatlayabilirmisin ?
Yada evet bir yaratıcı yarattı.Ancak bu yaratıcı kurandaki Allah değil.Allah muhammedin uydurması.Gerçeğiyle uzaktan yakında ilgisi yok.
Allah inancı o kadar çok ki içinizde onun dışındaki ihtimallere şans bile vermiyor mantığınız.Senin nickini alıp ben farklı forumda kullanırsam bu senin suçunmu yoksa benim mi ? Bende bir yaratıcı uydurup ismini "soulquix" belirlerim ve ciddi ciddi kitap yazarım.Aksini ispatlayanlarada doğayı örnek gösteririm.Buna kim engel olabilir ? Acaba "soulquix" mi yarattı bizi yoksa "Allah" mı ..
gormek istiyorsaniz allahi neden kendinize bakmassinin densizler, bilmek isterseniz ozu neden icinize bakmassiniz hissizler, sezmek isterseniz dogruyu neden duymak istemssiniz sagirlar, anlamak isterseniz olani neden sasmassiniz akilsizlar.
SIZINTI
Yada evet bir yaratıcı yarattı.Ancak bu yaratıcı kurandaki Allah değil.Allah muhammedin uydurması.Gerçeğiyle uzaktan yakında ilgisi yok.
BU SEVİYEYE GELMİŞSSEN MANTIK AÇISINDAN DİYECEĞİM BİR ŞEY KalMIYOR..yANİ BİR YATICIYI KABU ETMEK .........
Hangi din doğru?
din olmalımı?
Allah kullarını yargılarmı?Bundan sonrası sana ait......
bu konular çok izafi olduğundan yorumu inanç şüphesi olan şahsa bırakırım....
İstersen ikinci adım olarak ,tamam bir allah var özellikleri nasıl olmalı diyerek,devam edelim..
Evet bir allah nasıl olmalıdır?
Söz sizin......
selam
reel
Ebu Süfyan
23-12-2004, 20:57
Merhaba.
reel''in sorusunun cevabını ben de merak ediyorum. Deistler nasıl bir Yaratıcı''ya inanıyorlar. Mesela onların inadığı Yaratıcı geleceği bilebilir mi?
Ya da akıllarından geçenleri okuyabilir mi? Ya da bir maddi bir varlık mıdır manevi mi? Detaylı bilgi verirlerse sevinirim.
Teşekkürler
Allah ,ben allahım her şeye kadir, yapamıyacağım bir şey yok deyip,anlamsız gereksiz bir yaratma eğilimine gidermiydi?
Yarattıklarından bir beklentisi olurmuydu?
Kanun ,kural koyarmıydı?
mantiken hangisi allaha yakışan bir özellik..Şow olsun diye yaratanmı?yoksa her yarattığında bir anlam ,gereklilik ,bir hikmet olan allahmı?
quixsoul
27-12-2004, 21:49
- Bir kitap gönderseydi mükemmel olurdu.KuÅ�ku duyulmayan ve tüm kitaplardan daha verimli daha akılcıl ve açıklayıcı..
- Insanlara sorumluluk veriyorsa ya tam verirdi ya hiç vermezdi.
- EÄ�er bir sınav uyguluyorsa sınavın tam ortasında olurdu.İnsanların sınavı geçmesi yada geçememesi için kendini seferber etmezdi.Yada taraf tutmazdı.
- Insana zaaflarını bir sınav aracı olarak verdiyse bu zaafları kötüye kullanmazdı.Î�rnek : korkutmak,ödüllendirmek.
- Sebebsiz hükümler meydana getirmez.MantıÄ�ın doyduÄ�u açıklamalar oluÅ�tururdu
- Yaratıcının güce ve güç unsurlarına tamah etmesi beklenemezdi.Bu özellikleriyle övünmeside insanın zaafı olan özelliklerindne birisidir.
- YaratıcılıÄ�ın tüm sıfatlarını taÅ�ıyan, kim olursa olsun kendi yarattıÄ�ı insanlardan yaka silkmezdi.Günümüz dünyasında kendi çapında ufak yaratıcılıklar gerçekleÅ�tiren insan bile kendi ürünleri hakkında ne söylenirse söylensin yanlıÅ�ıyla doÄ�rusuyla her Å�eyini her halükarda sahiplenir.YanlıÅ� yapma bir potansiyelse bu potansiyelin sahibi yaratıcıdır.Bu özellikden dolayı sitem etmeside beklenemez.
- Irk ve dil insanların zamanla oluÅ�turdukları unsurdur.Yaratıcının bir insan topluluÄ�unun yarattıÄ�ı bu kavramlara uyup belirli ırkları belirli ırklardan belli bir zaman içersinde ayrıcalık tanıması kendisinden daha kompleks varlıklarla kendini eÅ� deÄ�er tutması anlamına gelir.Î�ünkü insan yapısal olarak çok zayıf ve basitken, yaratıcının ırk ayrımcılıÄ�ına gitmesi insancıl bir karakterdir.
- Bir kitap gönderseydi dil konumuna büyük çözümler getirmeden bir kitap indirmezdi.Ve emin olduÄ�u Å�eyleri gayet iyi bilirdi.Bir insanın basit hatalarla bilmedende olsa her Å�eyi mahvetmesi çok basitken , bunun aksini savunması geleceÄ�i bilmek yada tahmin etmek durumunu çeliÅ�kiye sokar.
- SavaÅ�ın en büyük sebeleri ırk,din ve dil kısaca gruplaÅ�malar olduÄ�unu bildiÄ�i halde insanları din konusunda gruplara ayırması gene onun hak sıfatına ters düÅ�mektedir.
- Seçenek bırakıp aynı zamanda â��istersen seçme sonun bu !â�? gibi insan mantıÄ�a ters düÅ�tüÄ�ü halde bilerek bunu kullanması onun sıfatlarına aykırıdır.
- Tüm verdiÄ�i ibret öykülerinde sorular sorup kendince mantıksız vede tatmin etmeyen cevaplar kullanması onun mükemmelliÄ�ine gölge düÅ�ürmektedir.
Tüm bunlara ters düÅ�meyen bir yaratıcıdır bence evrenin ve insanın yaratıcısı.O övünmeyi,iÅ�kenceyi,Å�iddeti,imrendirmeyi,yönle ndirmeyi,öc almayı kullanmaz.Î�ünkü bunlar insani özelliklerdir.Benim için birer zaaftır.
Umut ettiÄ�imiz barıÅ�cıl bir hayat tüm öfkeleri yenerek ve tüm kötülükleri iyi ile hor görmekle gerçekleÅ�ecektir.Bu sadece bir umutdur.Insanların büyük çoÄ�unluÄ�u çoÄ�u zaaflarını yenemez ve barıÅ�cıl özellikleri hep sözde kalır.Oysa insan kendinden üstün olan yaratıcıdan kendisinde olmayan sabrı,iyili,Å�evkati ve erdemliÄ�i bekler.Kuranın yarattıÄ�ı Allah ise vaktinin büyük çoÄ�unluÄ�unu daha iyi bir insan olmayı nasıl baÅ�armayı bir kenara bırakmıÅ�,basit ve Å�iddetsel çözümlerle toplum kurallarını oluÅ�turmaya çalıÅ�mıÅ�tır.Ve hemen hemen her satırında gücünü kötüye kullanarak korkutmayı yeÄ�lemiÅ�, günden güne deÄ�iÅ�en insan fikirleri gibi karakter olarak kabuktan kabuÄ�a girmiÅ�tir.Sözde kendi dini için savaÅ�maya sıcak baktıÄ�ı gibi insanlarada â��kurala uymaz ise döv yada incitâ�? mantıÄ�ını yerleÅ�tirmiÅ�tir.Kendisine inanmayan insanlara hep uzaktan bakmıÅ� ve onlar diye seslenerek hep dıÅ�lamıÅ�tır.Yaratıcılık da hiçbir sorumluluÄ�u taÅ�ımadıÄ�ı gibi üvey bir yaratıcı davranıÅ�larına girmiÅ�tir.Mantıksal olarak açıklamalardan kaçınmıÅ� sebebsiz emirleri insanlara uygulamıÅ�tır.
Kuranda da en çok aradıÄ�ım cevap â��İyi bir insan olursam sonucu ne olacakâ�? deÄ�il â��iyi bir insan nasıl olabilirim kendimi nasıl kontrol edebilirimâ�? olmuÅ�tur.Tüm dinler benim inancıma göre insan ürünüdür.
Madalyonun diÄ�er yüzünde belkide İslam haklıdır.DüÅ�ündüÄ�üm yaratıcı bir kuruntu yada hayal ürünüdür belki .Ancak her ne olursa olsun bende doÄ�rularımın yaratıcısıyım.Bu doÄ�rular benim bir parçam.Allah gibi bu yarattıklarımı cezalandıramam.Ama en önemliside her inancım yanlıÅ�da olsa islamdaki yanlıÅ�ları görmezden gelip cennete gitmektense , doÄ�rularımla yaÅ�ayıp cehenneme gitmeyi yeÄ�lerim..Bu yanlıÅ�ları sahiplenmek , bu yanlıÅ�ları sahiplenen yanlıÅ�ları cezalandırmakdan daha büyük erdemdir..
www.TurkceKarakter.com
Bozuk görünen Türkçe harfleri okunur hale getiren site.
Bunlarin hepsi senin kit aklinla vardigin sonuclar, yazdiklarinin hicbiri aslinda ciddiye alincaka seyler degil, hatta komik ama genede erinmeden okudum.
Sizlerin en buyuk hatsi, Allahi tipki kendiniz gibi insansi vasiflara haiz sanmaniz, kendinizi degerlendiri gibi degerlendirmeniz, boyle yaptikca kuranda daha cok celiski oldugunu dusunecek, Allah hakkinda daha cok ahkam keseceksiniz, ama gercegi ogrenmek cok hos bir duygudur, vede bu malesef hakedenedir. Simdi bu sozumu uzatmayin, buradaki hak edisden kasit bunu istemek vede bu istek dogrultusunda tam inancla cabadir.
Sizlerede gercekleri anlamaniz icin Allahdan yardim dilerim
SIZINTI
BILMEDIKLERINIZI BILEN ALLAHA KULLUK ETMEKTEN KENDINIZI MEN ETMEYIN, BASKARINA KULLUK ETMEK ZOR GELIR INSANA, AMA ALLAHA KULLUK BASKALARINA KULLUKLA AYNI SEY DEGILDIR.
quixsoul
30-12-2004, 16:43
genel olarak mesaja verilen sıfatları kulak asmam.Gaza getirmek için uğraştıysan boş bir gaye.Komik bir yazı olduğunu düşünmüyorum.
ister kabul et yada etme sende bizler yada diğerleri gibi ufaklıkdan beri Allah isimli bir yaratıcı varlığıyla büyüdün.Çoğu kulakdan duyma hikayerle seni büyülerken kitap la yani kuranla çok daha ilerki senelerde buluştun.Peki kitapla buluştuğunda yada okuduğunda bir şey değiştimi ? Hayır..Çünkü kitabın cildini açarkende bitiş kapağını örterkende yine aynı %100 varlık bilinciyle okudun ve tüm yanlışları "Allahın sonsuz kudretine" bıraktın.İnan Allah kuranda ne yazarsa yazsın tüm islama inanalar hiç kuşkuya düşmezler.Çünkü dinden çıkma korkusu farkında olmadan yanlışı görememeye neden oluyor.
Ben Muhammed in yada diğer peygamberler gibi tüm yükü sonsuz gücü bulunan bir yaratacıya yükleyip buradan da tüm yanlışları yada mantıksızlıkları örtmeye çalışmadım.Doğru bir sınavın nasıl doğru olacağını, yaratıcının sonsuz gücünün nelere yetebileceğini,Keyfi yaratmaların neye hizmet ettiğini ve kurandaki Allahın çoğu zaman sorumlulukdan kaçtığını anlatmak istedim.
Konu şu :
"Gerçekten kuranın bir yaratıcı tarafından indirilip indirilmediği nasıl anlayabiliriz"
Bende diyorumki bunu hiç bir zaman %100 sonuçla anlayamayız.İhtimaller:
-Yaratıcı tarafından indirilmiştir
-Muhammed tarafından yazılmıştır
-Hz.ebu bekir yada başka biri tarafındna değiştirilmiştir
Hayatın gerçeği gibi 1.seçeneği %100 en büyük gerçek olarka alıp yorumlarını öyle yapıyorsun.Halbuki kitaba başlamadan önce tüm ihtimallerin dışında başlarsan insani duyguların sende farkına varacaksın.
Ben kuranı kendi mantığıma göre yorumluyorum.Çünkü ihtimalleri değerlendirmek için bu yolu takip etmeliyim.
Oysa islama inanan çoğu insan sende dahil en büyük yanlışı "mantığını kurana yorumlamayı" tercih etmekde yapıyor.Bence bu kalıptan kurtulmalı her insan.Insanlar seneler önce kuran yada kutsal kitap olmadan nasıl yaratıcı kavramına inanıyorlarsa bugünde bu mümkün.
Bu tartışma ortamında inandığın gerçeği bir kenara bırakıp karşı olduğun düşünceyi varsayarak birşeyler yazarsan işte o zaman orta çizgide birşeyler paylaşırız.Yoksa yazıları komik bulman dışında bizde senden birşey öğrenemeyiz.
papillon
13-06-2008, 13:01
Allahı eleştiren bu dangalag,pekte ondan farklı davranmıyor.....Diimi?
Unutmayın başıboş değilsiniz.........şah damarınızdan daha yakın biri tarafından daima izlemde kayıttasınız...hesaba çekileceksiniz..
benim 20 metre civarimda kimse aclikdan ölmez yapabileceyimin en iyisini yapar onu birtürlü doyururum,sizin sahdamarindan daha yakin ve herseye kudreti yeten ve cok merhametli olan allahiniz neden doyurmaz bu insanlari?cok merak ediyorum.hadi yetiskinleri doyurmasin cocuklari neden doyurmaz?
gormek istiyorsaniz allahi neden kendinize bakmassinin densizler, bilmek isterseniz ozu neden icinize bakmassiniz hissizler, sezmek isterseniz dogruyu neden duymak istemssiniz sagirlar, anlamak isterseniz olani neden sasmassiniz akilsizlar.
SIZINTI
fethullah abiye selamlar.. :D
Arkeolojinin yaptığı nedir..hiç düşündünmü?ufak bir ok ucu ,bir mızrak parçası , kaya resimlerinden ,hemen insan için bir çıkarımda bulunuyor...Bu kadar canlı ve oluşum için neden bir yaratıcı olmasın?
bunlar somut delil değilmi?
görmek şartmı?
Olayın son ürünlerin ,onu başlangıcı hakında bir fikir veremezmi?
bir ok ucu bulursan insan yaptı derken,bir canlı gözlerinizin içine girerken ,hayır kendiliğinden oluştu diyeceksin,mantıklımı?
selam
reel
bu arada sızıntı okuyarak bilimsellik taslanmaz gel bir de burdan (http://talkorigins.org/faqs/cosmo.html) yak
Bunlarin hepsi senin kit aklinla vardigin sonuclar, yazdiklarinin hicbiri aslinda ciddiye alincaka seyler degil, hatta komik ama genede erinmeden okudum.
Sizlerin en buyuk hatsi, Allahi tipki kendiniz gibi insansi vasiflara haiz sanmaniz, kendinizi degerlendiri gibi degerlendirmeniz, boyle yaptikca kuranda daha cok celiski oldugunu dusunecek, Allah hakkinda daha cok ahkam keseceksiniz, ama gercegi ogrenmek cok hos bir duygudur, vede bu malesef hakedenedir. Simdi bu sozumu uzatmayin, buradaki hak edisden kasit bunu istemek vede bu istek dogrultusunda tam inancla cabadir.
Sizlerede gercekleri anlamaniz icin Allahdan yardim dilerim
SIZINTI
BILMEDIKLERINIZI BILEN ALLAHA KULLUK ETMEKTEN KENDINIZI MEN ETMEYIN, BASKARINA KULLUK ETMEK ZOR GELIR INSANA, AMA ALLAHA KULLUK BASKALARINA KULLUKLA AYNI SEY DEGILDIR.
''ve de bu malesef hakedenedir.''
Nedendir o zaman bu beyhude çaba?
aspendos
13-06-2008, 14:50
benim 20 metre civarimda kimse aclikdan ölmez yapabileceyimin en iyisini yapar onu birtürlü doyururum,sizin sahdamarindan daha yakin ve herseye kudreti yeten ve cok merhametli olan allahiniz neden doyurmaz bu insanlari?cok merak ediyorum.hadi yetiskinleri doyurmasin cocuklari neden doyurmaz?
güzel kardeşim ,
rızkı veren cenabı allah . ölen bir insanın zaten vadesi dolmuş dur ve allah belli bir ölçü ile gönderdiği nimeti o insan üzerinde bitmişdir .
peygamberimiz hz muhammed s.v.s komşusu aç iken rahat uyuyan bizden değildir deme sureti ile insanlara yardım etmeği o yöne doğru meyletmeye yöneltiyor .
ama insanda ki cimrilik açgözlülük ve nasıl olsa bana birşey olmaz havası merhametsizliğie itiyor insanı .
herkez senin gibi 20 metre civarında ki insana yardım etse yeryüzünde aç insan kalmaz herkez zekatını verse yeryüzü açlık gçrmez vs...
eğer ki allah bütün insanları zengin yaratsaydı açlık denen bir olgu olmaz idi .
allah herkezi inanır kılsaydı sınavın anlamı kalmaz idi .
ateizm allahı kendi aklınca yourmladığı için insan mantığı ile ancak yorumluyor oysa matıksızlık peşinde koşuyor farkında değil .
bir yandan allaha inanmaz ama öte yandan allahı suçlar ve neden o insanları doyurmaz der burda işte ateizm mantığı ile yola çıkarakdan ancak bu tür sorular sorulur ve allah neden yapmadı allah neden böyle yapıyor gibi sorular sorar .
don kişotculuğu ateizm nezaman bırakacak merak ediyorum ..
sevgi ile kaln .
ateizm allahı kendi aklınca yourmladığı için insan mantığı ile ancak yorumluyor oysa matıksızlık peşinde koşuyor farkında değil .
bir yandan allaha inanmaz ama öte yandan allahı suçlar ve neden o insanları doyurmaz der burda işte ateizm mantığı ile yola çıkarakdan ancak bu tür sorular sorulur ve allah neden yapmadı allah neden böyle yapıyor gibi sorular sorar .
sevgi ile kaln .
Aspendos aklının hepsi bu kadar mı yoksa geride daha var mı. Ateistler sarı saçlıdır diyip, sarı saçın kötü olduğunu anlatıyorsun.
Bu kadar saçmalamak için günde kaç saat çalışıyorsun, yoksa Allah vergisi mi.
Hiç akıllıca yazmak aklına gelmiyor mu.
Sana bir söz hediye edeyim.
"Öyle bir söz söyleki sana inansınlar, söz bilmezsen sükut eyle seni bir adam sansınlar."
Tribleks evinin en görünen köşesine bu yazıyı as. Altın varaklı çerçevenin içinde olsun.
Selamlar.
papillon
13-06-2008, 15:33
Sevgili aspendos su sinav masalinin arkasina yatmakdan vazgecin artik aciklamalarda cok basit kaliyor.
Adam öz kizini bodruma kitlemis 24 yil tecavüz etmis ve ayni kizindan cocuklari olmus hadi 1 hafta sinavi anlarim 1 ay sinavida anlarim 1 sene sinavida anlarim ama 24 yil sinavi nasil anliyayim?.
Simdi senin mantigina göre o adam cehenneme giricek,peki 24 yil bu iskence gören kiza ne olacak?senin inandigin allahin bunun telafisini nasil yapacak?merak etdiyimden soruyorum yanlis anlama..
aspendos senin dediğine göre bu insanlar aç,biz onları görüp açlık nedir bilip ibret alalım öyle mi?her 10 sn de bir çocuk açlıktan ölüyor.Biz açlık nedir biliyoruz ne olduğunu anladık artık tanrın durdursa şu açlıktan ölmeleri.mükafatını öbür tarafta vericek değil mi peki buradaki yaşama hakkını aldığı o çoçuklara hesap verebilecek mi?her şeye çok basit tek yönlü bakıyorsunuz.
winemirage
13-06-2008, 16:46
Herşeyi gören bilen allah din savaşlarının dünyayı şimdiki durumuna getireceğini görememiş mi?Ne gerek vardı 4 kitap 4 peygambere?Müslümanların bile kendi içlerinde ayrılacağını görememiş mi?Allah her kitabı bir öncekinin devamı olarak gönderdiğine göre bana kalırsa 5. kitap yolda..
sayın reel, lütfen, ifadelerinizde hakaret boyutunda kelimeler kullanmayın. özgür_beyin
:D:
Görev aşkı dediğin böyle olur işte!
Sevgili Özgür_Beyin, 4 yıl önceki yazıdaki hakareti silmekle kalmamış,
4 yıl önceki üyeyi uyarmış aynı zamanda.
Olur ya yolu TD'ye düşerse uyarıyı görür de bir daha yapmaz.
Ya da konu güncellendi ya, 4 yıl önceki üye bile olsa taviz verilmediği görülsün.
Kulakları çınlamıştır Reel'in. :)
Yine de ucuz kurtulmuş. Disiplin kuruluna da verilebilir ve uzaklaştırma cezası da alabilirdi. :D
yaw bu sınav nedir bee öss den bile beter yaw......
evrensel-insan
13-06-2008, 21:51
Saygideger arkadaslar;
Allah, orda, burda; yok yok buldum, surda; orda, burda, surda nerde?
Beyninizin icindeki dusuncede. Ya tutarsiniz, ya da firlatip atarsiniz. Secim sizin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evet allah akılda atılır bırakılır....
strategic_choice
14-06-2008, 12:50
Yazını gerçekten üzüntüyle okuduğumu önce belirtmek isterim.. Kullandığın üslub son derece saygısızca.. Her ne olursa olsun seninle aynı inancı paylaşmayan arkadaşlarınla sohbet ettiğini bilmen gerekir ve yüzyüzeyken kullanmayacağın üslubu buradada yazmaman gerekir..
reel:
demişsin...
YANILDIĞIN BİR NOKTA VAR.. Bu yanıldığın nokta senin gerçekten islamı anlamadığını, Allah C.C ı tam anlamıyla anlamadığını gösteriyor.. Bu nedenle yazdıkların aslında gerçekten çok komik bak sana neden komik olduğunu ispatlıcam...
Gerçekten, Allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında kalanı ise, dilediğini bağışlar. Kim Allah'a şirk koşarsa, doğrusu büyük bir günahla iftira etmiş olur. (Nisa Suresi, 48
MESAJ ÇOK AÇIK VE NET..Allah C.C Kendisine yanlızca şirk koşulmamasını ve bunun dışında ki günahları bağışlayabileceğini belirtiyor..Sen Namaz kılmayabilirsin, Sen Hacca gitmeyebilrsin, Sen camiye hiç girmemiş olabilirsin ama ''La ilahe illallah'' deyip kendisinin varlığına sadece İNANMANI istiyor Allah.C.C ..(En doğrusunu Allah C.C bilir)
seni HİÇTEN yaratmış ve tek beklentisi İNANMAN..TEK affetmeyeceğim günah ENBÜYÜK GÜNAH BUDUR DİYOR.. Sen bunu da yapamayacak kadar NANKÖRSEN ve sen bunuda yapamayacak kadar GERİ KAFALIYSAN hiçbirşekilde itiraz etme hakkına sahip değilsin.. herşey gayet açık ve nettir..
"Şüphesiz kim Allah'a ortak koşarsa* Allah ona cenneti haram kılmıştır ve onun gideceği yer Cehennemdir. Zalimlere orada bir yardımcı da yoktur." (Mâide* 5/72)
İnsanın* Allah azze ve celle'ye karşı açıkça isyanı olduğu için şirk* en büyük bir suçtur. Bu hal üzere ölen kimse ebediyen Cehennemde kalacaktır. (Allah korusun)
"Şüphesiz kitap ehli ve müşriklerden Kafir olanlar* Cehennem ateşinde ebedi olarak kalacaklardır. Onlar insanların en kötüleridirler." (Beyyine* 98/6)
Andolsun, "Şüphesiz Allah, Meryem oğlu Mesih'tir" diyenler küfre düşmüştür. Oysa Mesih'in dediği (şudur:) "Ey İsrailoğulları, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a ibadet edin. Çünkü O, Kendisi'ne ortak koşana şüphesiz cenneti haram kılmıştır, onun barınma yeri ateştir. Zulmedenlere yardımcı yoktur. "Andolsun, "Allah üçün üçüncüsüdür" diyenler küfre düşmüştür. Oysa tek bir ilahtan başka ilah yoktur. Eğer söylemekte olduklarından vazgeçmezlerse, onlardan inkâr edenlere mutlaka (acı) bir azab dokunacaktır. (Maide Suresi, 72-73)
YAZILARINDA yazdığın konunun içeriğini önce anla, daha sonra araştır bakalım Allah.C.C ne diyor ne istiyor.. Neler bekliyor..
Temel İstedikleri bellidir
1-Salih ameller işleyin..
2-İnsanlara yardım edin..
3-Kul hakkı yemeyin..
4-Allah C.C şirk koşmayın
5-Zina etmeyin..
Namazını, haccını, orucunu , zekatını, kur-an okumanı geçtim.. Diğerlerini yapan bir DELİKANLI olduğunu düşünüyorum.. Geriye ne kalıyor sadece ALLAH.CC İNANMAK.. SADECE İNANMAK ŞİRK KOŞMAMAK.. (En doğrusunu Allah C.C bilir)
SEN sadece istediği bunu yapmıyorsun ondan sonra da gelmiş forumlardaki editörden, adaletli davranmamaktan bahsedip saçmalıyorsun...
İMZAMI okursan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın...
saygılar
Sayın stratejik choice,
neden Allah'ın isteklerini 5 maddeyle sınırladınız? Özellikle ikinci maddenin dayandığı ayeti görmek isterdim. Gerçekten böyle bir ayet hatırlayamadım.
1-Salih ameller işleyin..
2-İnsanlara yardım edin..
3-Kul hakkı yemeyin..
4-Allah C.C şirk koşmayın
5-Zina etmeyin..
strategic_choice
14-06-2008, 13:33
Sayın K.C
Allah C.C ın isteklerini 5 maddeyle sınırlandırmak genel olarak düşünürsek doğru değildir haklısınız.. Fakat pano sahibine vermek istediğim mesaj itibariyle ve Allah C.C ın Gerçekten, Allah, kendisine şirk koşulmasını bağışlamaz. Bunun dışında kalanı ise, dilediğini bağışlar. Kim Allah'a şirk koşarsa, doğrusu büyük bir günahla iftira etmiş olur. (Nisa Suresi, 48 ayetinin karşılığı olarak bu 5 maddeyi sıraladım ve reel arkadaşın yanlışını göstermek istedim.. Yani reel arkadaşın söylediği gibi Allah C.C her istediğini yapmayan kullarını AFFETMEZ diye birşey YOK... 5 maddede sıralarsak islamın ve müslümanlığın temelini bulmuş oluruz ki Allah C.C sadece kendisine şirk koşulmasını, inanmamayı affetmemi beklemeyin demektedir.. (En doğrusunu Allah C.C bilir) Durum reel arkadaş gibilerinin, yakmaya adam mı arıyor diye bağıranların söylediği kadar karamsar değildir.. Onlar bu gerçeği görmezden geliyor ve önyargılı bakıyorlar.. Belkide hepsi sende müslümanım diye geçinenlerden daha çok bu 5 maddenin 4 ünü uyguluyorsunuz.. Geriye kalan ve EN ÖNEMLİSİ OLAN SADECE İNANMAK ŞİRK KOŞMAMAK çok mu ZOR_?? Benim ateist 42 yaşında evli ve bir kızı olan mühendis aynı işte çalıştığım bi abi var ve müslüman gibi yaşamak çin sadece namazı ve inancı eksik...
İNSANLARA iyilik etmek konusuna gelince...
İyilik etmekte, kötülüğü önlemekte birbirinizle yardımlaşın! Günah işlemekte, zulümde, haddi aşmakta yardımlaşmayın!) [Maide 2]
(Allahü teâlânın en sevdiği iş, elbise vererek veya yedirip içirerek yahut başka bir ihtiyacını karşılayarak, bir mümini sevindirmektir.) [Taberani]
Allahü teâlânın farzlardan sonra en çok sevdiği iş, bir mümini sevindirmektir.) [Taberani]
(Söz veriyorum, tartışmayan, haklı da olsa, kimseyi incitmeyen Cennete girer.) [Tirmizi]
Sayın stratejik,
verdiğiniz hadisler tam olarak ikinci maddeye giriyor diyemeyiz.
Siz ikinci maddede yardım edileceklerin İNSANLAR olduğunu yazdınız,
oysa verdiğiniz ayet ve hadisler İNSANLARA değil, sadecea MÜMİNLERE yönelik.
evrensel bir insan yardımlaşması yok....
strategic_choice
14-06-2008, 14:14
İyilik etmekte, kötülüğü önlemekte birbirinizle yardımlaşın! Günah işlemekte, zulümde, haddi aşmakta yardımlaşmayın!) [Maide 2]
Sen bu ayeti algılamak istediğin gibi mi algılıyorsun_?
şu şekilde bi yaklaşım da bulunalım..
Allah.CC insanlığa elçisi olarak HZ.Muhammed (SAV) i seçti..
oNA VERDİĞİ MESAJLAR DA İNSANLIK İÇİN MİDİR MÜSLÜMANLAR İÇİN MİDİR_?
İnsanlar mesajları, ayetleri okur ve değilse, dilerse MÜSLÜMAN olur...
bu kadar basit bir ayrıntıyı önyargıyla bakmasanız algılarsınız ama rahmetli Turan Dursun un ''AYI İKİYE BÖLMÜŞ DÜNYAYA DÜŞMÜŞ'' gibi yorumladığı :) gerçekleri , onun gözlükleriyle yorumlarsanız Kuaran ve islamı hiçbirzaman algılayamazsınız...
Bilirsin güneşte denize düşer yakamoz olur.. ne yani güneş denizin üzerindeyken dünyaya, denize mı düşmüş oluyor?
Dağın ardın daki ayı ne diye izah etmek gerekiyor_? biri bir dağın diğeri diğer dağın üzerinde göründü demek sence nedir ne anlarsın_? hira dağı ikisinin arasında kaldı demek nedir_?
gerçekten yarıldığın da nasıl anlatmak gerekir_???
lütfen konulara önyargıyla bakmaktan vazgeçelim..
saygılar
strategic_choice
14-06-2008, 14:15
Sen bu ayeti algılamak istediğin gibi mi algılıyorsun_?
şu şekilde bi yaklaşım da bulunalım..
Allah.CC insanlığa elçisi olarak HZ.Muhammed (SAV) i seçti..
oNA VERDİĞİ MESAJLAR DA İNSANLIK İÇİN MİDİR MÜSLÜMANLAR İÇİN MİDİR_?
İnsanlar mesajları, ayetleri okur ve değilse, dilerse MÜSLÜMAN olur...
bu kadar basit bir ayrıntıyı önyargıyla bakmasanız algılarsınız ama rahmetli Turan Dursun un ''AYI İKİYE BÖLMÜŞ DÜNYAYA DÜŞMÜŞ'' gibi yorumladığı :) gerçekleri , onun gözlükleriyle yorumlarsanız Kuaran ve islamı hiçbirzaman algılayamazsınız...
Bilirsin güneşte denize düşer yakamoz olur.. ne yani güneş deniz üzerindeyken dünyaya , denize mı düşmüş oluyor?
Dağın ardın daki ayı ne diye izah etmek gerekiyor_? biri bir dağın diğeri diğer dağın üzerinde göründü demek sence nedir ne anlarsın_? hira dağı ikisinin arasında kaldı demek nedir_?
gerçekten yarıldığın da nasıl anlatmak gerekir_???
lütfen konulara önyargıyla bakmaktan vazgeçelim..
saygılar
Sayın Stratejic,
Sizin mesajınızı okur okumaz maide suresini açtım. 2. ayeti okudum. İkinci ayetin ilk 3sözcüğünün şöyle olduğunu gördüm:
" Ey iman edenler! " Diyanet meali.
"Ey iman edenler" Elmalılı Hamdi meali.
"Ey iman edenler" Yaşar Nuri Öztürk meali.
Ben tam olarak Kur'an'da yazdığı gibi algıladım, siz nasıl algıladınız?
strategic_choice
14-06-2008, 14:39
Sevgili kardeşim ben o ayeti aldığım yerde ''Ey müminler diye'' başlamıyordu.. Yazdıkların doğru.. İstersen birde bunları incele..
Böylece Allah, dünya ve ahiret sevabının güzelliğini onlara verdi. Allah iyilikte bulunanları sever. (Al-i İmran Suresi, 148)
... Bu dünyada güzel davranışlarda bulunanlara güzellik vardır; ahiret yurdu ise daha hayırlıdır. Takva sahiplerinin yurdu ne güzeldir. (Nahl Suresi, 30)
Erkek olsun, kadın olsun, bir mü'min olarak kim salih bir amelde bulunursa, hiç şüphesiz Biz onu güzel bir hayatla yaşatırız ve onların karşılığını, yaptıklarının en güzeliyle muhakkak veririz. (Nahl Suresi, 97)
Kim bir iyilikle gelirse, kendisine bunun on katı vardır, kim bir kötülükle gelirse, onun mislinden başkasıyla cezalandırılmaz ve onlar haksızlığa uğratılmazlar. (Enam Suresi, 160)
Gerçek şu ki, Allah zerre ağırlığı kadar haksızlık yapmaz. (Bu ağırlıkta) Bir iyilik olursa, onu kat kat kılar ve Kendi yanından pek büyük bir ecir verir. (Nisa Suresi, 40)
Güzellik yapanlara daha güzeli ve fazlası vardır… (Yunus Suresi, 26)
Sayın stratejik,
şu anda verdiğiniz ayetleri tek tek bulup irdeleme vaktim yok,
şunu diyebilirim, sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem ama mükafatlandırılacak iyilikler müminlerin mümine yaptığı iyiliklerdir.
Kur'an'da mümin (inanan)- kafir, zulmeden ayrımını çok görürsünüz. Lütfen sizin gönlünüze hoş gelen ayetleri bu ayrımlara dikkat ederek bir daha okuyun. Sessiz, sakin bir ortamda ve tarafsız bir gözle okuyun lütfen. Bu okumalarda bulduklarınızı - bulacaklarınızı bizimle paylaşmak zorunda değilsiniz. Sadece okuyun...
papillon
14-06-2008, 14:53
iyilikte bulunanları sever.[/COLOR] (Al-i İmran Suresi, 148)
... Bu dünyada güzel davranışlarda bulunanlara güzellik vardır; ahiret yurdu ise daha hayırlıdır. Takva sahiplerinin yurdu ne güzeldir. (Nahl Suresi, 30)
Erkek olsun, kadın olsun, bir mü'min olarak kim salih bir amelde bulunursa, hiç şüphesiz Biz onu güzel bir hayatla yaşatırız ve onların karşılığını, yaptıklarının en güzeliyle muhakkak veririz. (Nahl Suresi, 97)
Kim bir iyilikle gelirse, kendisine bunun on katı vardır, kim bir kötülükle gelirse, onun mislinden başkasıyla cezalandırılmaz ve onlar haksızlığa uğratılmazlar. (Enam Suresi, 160)
Gerçek şu ki, Allah zerre ağırlığı kadar haksızlık yapmaz. (Bu ağırlıkta) Bir iyilik olursa, onu kat kat kılar ve Kendi yanından pek büyük bir ecir verir. (Nisa Suresi, 40)
Güzellik yapanlara daha güzeli ve fazlası vardır… (Yunus Suresi, 26)
Allahiniz iyilik yapanlari seviyorda ne hikmetse siz sevmiyorsunuz ( sizin icin varsa yoksa namaz türban)
strategic_choice
14-06-2008, 15:17
[quote=K.C.;113306]Sayın stratejik,
şu anda verdiğiniz ayetleri tek tek bulup irdeleme vaktim yok,
şunu diyebilirim, sizi hayal kırıklığına uğratmak istemem ama mükafatlandırılacak iyilikler müminlerin mümine yaptığı iyiliklerdir.....
Kur'an'da mümin (inanan)- kafir, zulmeden ayrımını çok görürsünüz...
sevgili kardeşim..
Biliyorsun ki İNANAN erkeğe mümin, İNANAN kadına mümine denir...
KURAN-I kerim gönderildiğin de Yeryüzünde MÜMİN, yada MÜMİNE var mıydı_?
Söylemek istediğini çok iyi anlıyorum kardeşim ama anlatmak istediğin gibi değil malesef..
Benim hayal kırıklığına uğramam gibi birşey söz konusu olamazdı çünkü bu ufak ve basit ayrıntıyı çok iyi biliyorum ki sende biliyorsun.. Tekrar ediyorum nedir bu basit ayrıntı_?
Kuran-ı kerim indirildiğinde yeryüzünde MÜSLÜMAN yoktu.. O AÇIK bir davetiye gibidir... Mümin olmaya(İNANMAYA) insanları davet eder.. Ve bazı ayetlerinde hem inanmayanlar için , hem tüm insanları genelleyip, hemde kendisine inanan MÜMİNLER için kullandığı anlatımlar vardır..
Şöyle düşünemiyor musun..
Bir yerde çok büyük bir toplantı var.. insanlar içinde isteyenler gelebilir...
Açık Davetiye de şu şekilde yazılar var: Sevgili misafirler... diye başlayan yazılar..
''sevgili misafirler, şüphesiz ki bize katılanlara çok büyük süprizlerimiz ve hediyelerimiz olucak''
Sen şimdi BU İNSANLARA DEĞİL misafirlere mi gönderilmiş bi davetiye diyorsun?? oysa ki o davetiye basıldığın da kimse misafir değildir...
Anlamak istersen anlarsın... Bukadar basit bir konuyu alınganlık yapar gibi KURAN ZATEN SADECE MÜSLÜMANLARA HİTAP EDİYOR demen kadar abes bişey olamaz kardeşim.. Kaldı ki kuran ı kerimde onu okuyupta mümin olmayanlara bile hitap ettiği görülür..
BAKARA suresi 143. ayet) İşte böylece sizin insanlığa şahitler olmanız, Resûl'ün de size şahit olması için sizi mutedil bir millet kıldık. Senin (arzulayıp da şu anda) yönelmediğin kıbleyi (Kâbe'yi) biz ancak Peygamber'e uyanı, ökçeleri üzerinde geri dönenden ayırdetmemiz için kıble yaptık. Bu, Allah'ın hidayet verdiği kimselerden başkasına elbette ağır gelir. Allah sizin imanınızı asla zayi edecek değildir. Zira Allah insanlara karşı şefkatli ve merhametlidir.
AH BE KARDEŞİM bana araştır diyorsun ama sen kendin savunduğun doğru sandığın şeyleri araştırsan hepsinin cevabını bulursun.. Seninde kendi doğruların var tabi ama şu zincirlerini bi kırsan da kafanda ki soru işaretlerini yanıtlasan.. Sen iyi bir kardeşe benziyorsun ben kendimce dileyim Allah C.C inşallah senin gibilere doğru yolu gösterir gerçekten çok isterim kardeşim..
galapagos
14-06-2008, 15:35
Sevgili aspendos su sinav masalinin arkasina yatmakdan vazgecin artik aciklamalarda cok basit kaliyor.
Adam öz kizini bodruma kitlemis 24 yil tecavüz etmis ve ayni kizindan cocuklari olmus hadi 1 hafta sinavi anlarim 1 ay sinavida anlarim 1 sene sinavida anlarim ama 24 yil sinavi nasil anliyayim?.
Simdi senin mantigina göre o adam cehenneme giricek,peki 24 yil bu iskence gören kiza ne olacak?senin inandigin allahin bunun telafisini nasil yapacak?merak etdiyimden soruyorum yanlis anlama..
ben bu gibi sorulara yanıt arayarak müslümanlıktan soğmuştum halada yanıt verilemediğini görüyorum
burdaki taraflar lafı değiştiriyor tam yanıtı nedir bu sorunun
strategic_choice
14-06-2008, 17:10
Peygamber efendimiz Hz.Muhammed (SAV) in bile mübarek ayakları , yüzü kan içinde kalmışken bu soruyu nasıl sorabiliyorsun sevgili papillon???
galapagos kardeşim bu sorunun cevabını araştırarak islamı anlayarak bulamıyor musun?
Sözü geçen kız 18 yaşından 42 yaşına kadar içeride kalmış ve babası tarafından işkence görmüş.. Babasının yeri bellidir (En doğrusunu Allah C.C bilir) çünkü ;
Cebrail a.s peygamber efendımızı mıraç da cennet ve cehennemı gezdırdıgı sırada
Cehennemde avrat mahallerınden kancalarla asılmış ve surekli zebaniler tarafında işkence gören bayanları gördügünde Cebrail a.s a sorar
Ey Cebrail bu kadınları Gunahı nedir ki boyle acı bı azap ıcındeler
Cebrail a.s da cevab verır.
işte bu kadınlar kocalarına sureklı yalan soyleyen ve baskasından yaptıgı cocugu ona kendı cocugu gıbı gosteren ve helali olan eşinin haricinde baska biriyle ılıskıye gırenlerdir
diye cevab verir.
demek ki o baba da aynı şekilde azap görecektir.. (En doğrusunu Allah C.C bilir)
Şimdi peygamber efendimiz bile şiddete maruz kalmışken, geçmiş dönemde küçük kızlar diri diri toprağa gömülürken Allah C.C ın bildiği ile bu 24 yıl işkence gören kız hakkında bildiği aynıdır..
Allah dilese 1 gün içinde çıkarırdı o kızı ama neden yapmamış sence sakın adaletli olmaz diye olmasın_?? diğer diri diri gömülen, işkencelere maruz kalan insanlara haksızlık olmaz mı_??? 24 yıl sonra Allah C.C ın kudretiyle kurtulduğunu neden düşünmüyorsun_? 24 yıl gibi uzun bi süre kızın hayatını mahfeden Allah C.C mıdır Babası mıdır_?? Babası bi sınavdan geçmiş sınavı kaybetmiş, kızda cennetle müjdelenmiş olamaz mı_?? sen olaya bu şekilde bakarsan sevgili papillon daha çook olay ve hadise bulursun.. N e bekliyorsun Yüce yaratan Allah C.C her insanın iradesine mi karışsın_??? O halde dünya hayatının bi sınav olduğu tezi ÇÜRÜMEZ Mİ_??
strategic_choice
14-06-2008, 17:18
aşağıda ki alıntıdan da anlayabileceğin gibi HZ.Muhammed (SAV) Efendimiz ve islamın ilk müslümanları bile çeşitli işkencelere maruz kalmışlardı.. Onlara ve onlar gibi insanlara Allah C.C kudretiyle yardım etseydi haklı olabilirdin ama anlamak istersen anlayabilirsin..
<FONT face=Verdana><FONT size=2>Ey Fatıma! Çocukluğun İslamiyet’in ilk yıllarına rastlar. Yaşadığın asır karanlık bir asırdı. Cehalet diz boyu, insanlar insanlıklarını kaybetmiş, bataklıkta çırpındıkça batıyorlardı. Baban hz. Muhammed (SAV) insanlığı bu bataklıktan, karanlıktan, çirkeften çekip kurtarmak için Allah-u Teala tarafından peygamberlikle görevlendirmişti ve bu yüce görevin iktiza ettiği sorumluluk şuuruyla; ilahi prosedür gereği en yakınından başlayarak insanlara hakikati anlatmıştı. İnsanın felahını muştulayan bu ilahi gerçekleri göremeyecek kadar kör, işitemeyecek kadar sağır ve akledemeyecek kadar beyinsiz olan cahili toplum senin babanı, O Mübarek Hazreti aşağılamaya başlamış ve yalanlamışlardı. <FONT color=red>İşkencenin bin bir türlüsünü reva görmüşlerdi babana. Hani bir gün Kâbe’de namaz kılarken, secdede iken Mekke müşrikleri babanın sırtına deve işkembesi koymuşlardı da sen babanın sırtını temizlemeyene kadar baban doğrulamamıştı secdeden..
aspendos senin dediğine göre bu insanlar aç,biz onları görüp açlık nedir bilip ibret alalım öyle mi?her 10 sn de bir çocuk açlıktan ölüyor.Biz açlık nedir biliyoruz ne olduğunu anladık artık tanrın durdursa şu açlıktan ölmeleri.mükafatını öbür tarafta vericek değil mi peki buradaki yaşama hakkını aldığı o çoçuklara hesap verebilecek mi?her şeye çok basit tek yönlü bakıyorsunuz.
ve insan açLıktan öLmek üzereyken midesinde dayanıLmaz bir sancıyLa öLür..mükafat diger taraftaymış peeeehh !! .... kuLLarını böyLe mi sınıyor aLLahınız? kuLLarını seven affeden adaLetLi yüce güç ! kuLuna neden acı çektiriyor o zaman ?isyan ettiginde neden günah yazıyor? ( sizin deyiminizLe! ) Lestat çok güzEL yazmışsın her harfinin ! arkasındayım...
strategic_choice
14-06-2008, 17:24
<FONT face=Verdana><FONT size=2>Ey Fatıma! Allah ve Resulüne iman edenler İslam’ın ilk yıllarında işkencenin, eziyetin, hakaretin ve zulmün en kötüsünü tatmışlardı. Kula kul olunmayacağını, yalnız tek bir Yaratıcıya tapılacağını ikrar eden İslam’a teslim olan ilk Müslümanlar Mekke müşrikleri tarafından türlü türlü eziyetlere maruz kalmışlardı. Ey Fatıma, işkenceyle vücudu ikiye ayrılan
metalheart
14-06-2008, 17:28
Allah dilese 1 gün içinde çıkarırdı o kızı ama neden yapmamış sence sakın adaletli olmaz diye olmasın_?? diğer diri diri gömülen, işkencelere maruz kalan insanlara haksızlık olmaz mı_???
ya sen nasıl bir zihniyete sahipsin ???
kötünün kötüsünün kötüsü var diyerek aklınca mazeret mi buluyorsun böyle iğrenç olaylara???
adalet kelimesini öyle ona buna kullanma....
ne adaleti nerde adalet ???
irade mi kader mi hayatı kaydı cennet müjdesi mi ???
gerçeklere dönün kardeşim....gariban tesellisiyle hayat geçmiyor...
strategic_choice
14-06-2008, 17:30
ve insan açLıktan öLmek üzereyken midesinde dayanıLmaz bir sancıyLa öLür..mükafat diger taraftaymış peeeehh !! .... kuLLarını böyLe mi sınıyor aLLahınız? kuLLarını seven affeden adaLetLi yüce güç ! kuLuna neden acı çektiriyor o zaman ?isyan ettiginde neden günah yazıyor? ( sizin deyiminizLe! ) Lestat çok güzEL yazmışsın her harfinin ! arkasındayım...
DÜNYA HAYATINI TANIDIKLARI GİBİ AHİRET HAYATINI TANISALAR AÇLIKTAN ÖLMEYE EMİNİM Kİ RAZI OLURLARDI.. SİZDE BENDE HERKEZ....
Müslümanlar iyilikle ilgili olan bir tane sınavı geçemezler, lafa geldimi sınavda, sınav. Tüm dünyada uzaya gitme, teknoloji ve bilimde ilerleme, refahda gelişme, insan haklarında iyileşme, özgürlüklerin artmasında sınav, sınavı geçen, 100 üzerinden 10 alan dahi yok, kalkıp sınav diye zevzeklenmenin alemi ne.
Çapın nede, hangi sınavdan bahsediyorsun. İnsanlara akıl vermeye kalkıyorsun. Adama sormazlar mı dinin çok iyi de senin baldırı çıplaklığının, ahlaksızlığının, çocuk istismarının, özgürlük yoksunluğunun, işkencelerin, kadınlara eziyetinin kaynağı ne.
Otur da bunlara bak, kim takar maide suresini, bakara suresini, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
Bana ne Kuran'da, hadislerde ne yazıyor demezler mi, 1.5milyar müslümanın ileri gidenini göster bana, yoksa kesip sesini otur bir şeyler öğren, yada git önce müslümanları düzelt.
Hayatları okumayla, araştırmayla geçmiş insanlara akıl vermeyin çok bilirmiş gibi.
Önce evinin önünü süpür.
Selamlar.
strategic_choice
14-06-2008, 17:34
METALHEART KARDEŞİM
gerçek diye bildiğin şey zaten SAHTE ve YALANDIR.. bu kuran da açıkça belirtilmektedir.. dünya hayatın 50-50-70-80-90 yıl ahiret hayatın sonsuzdur.. sen bu gerçeği kabul etmediğin için benim zihniyetimle alay edebilirsin ama şunu unutma.. Gün gelecek sende birgün pişman olucaksın..Umarım bu ÇOK GEÇ olmadan olur....
saygılar
papillon
14-06-2008, 17:36
DÜNYA HAYATINI TANIDIKLARI GİBİ AHİRET HAYATINI TANISALAR AÇLIKTAN ÖLMEYE EMİNİM Kİ RAZI OLURLARDI.. SİZDE BENDE HERKEZ....[/QUOTE]
burdan birsey anlamadim,ne anlatmak istiyorsunuz bu cümlelerle?
Sözü geçen kız 18 yaşından 42 yaşına kadar içeride kalmış ve babası tarafından işkence görmüş.. Babasının yeri bellidir (En doğrusunu Allah C.C bilir) çünkü ;
Cebrail a.s peygamber efendımızı mıraç da cennet ve cehennemı gezdırdıgı sırada
Cehennemde avrat mahallerınden kancalarla asılmış ve surekli zebaniler tarafında işkence gören bayanları gördügünde Cebrail a.s a sorar
Ey Cebrail bu kadınları Gunahı nedir ki boyle acı bı azap ıcındeler
Cebrail a.s da cevab verır.
işte bu kadınlar kocalarına sureklı yalan soyleyen ve baskasından yaptıgı cocugu ona kendı cocugu gıbı gosteren ve helali olan eşinin haricinde baska biriyle ılıskıye gırenlerdir
diye cevab verir.
ilginç, hiçbir erkek böyle bir halt işlememiş olmalı ki avret yerlerinden kancalara asılı sadece kadınları görmüş.
demek ki o baba da aynı şekilde azap görecektir.. (En doğrusunu Allah C.C bilir)
kıyas yoluyla böyle bir sonuca ulaşırsanız eğer, kadınlardan ikişer, üçer, dörder alma ayetine de kıyası uygularız kadınlar da çok eşliliğe geçer. böylece kimse avret yerinden kancalarla asılmaz cehennemde.
bu arada erkeklerine sadık kadınlar sürüsü oluşturmak, kendilerine güvensiz kocaların kıskançlığını ortaya çıkarmamak için güzel bir korkutmalı hadis örneğiydi.
geçmiş dönemde küçük kızlar diri diri toprağa gömülürken Allah C.C ın bildiği ile bu 24 yıl işkence gören kız hakkında bildiği aynıdır..
Geçmiş dönemde küçük kızlar diri diri toprağa gömülüyorsa o dönemdeki o kadın fazlalığının sebebi nedir hiç düşündünüz mü? Madem ki doğan kızlar hep öldürülüyor erkekler sağ bırakılıyor, onca erkek düzinelerce kadını nerden buluyordu ben merak ediyorum açıkçası.
[COLOR=black]Allah dilese 1 gün içinde çıkarırdı o kızı ama neden yapmamış sence sakın adaletli olmaz diye olmasın_?? diğer diri diri gömülen, işkencelere maruz kalan insanlara haksızlık olmaz mı_???
Allah haksızlıktan bu kadar çekiniyorsa diri diri toprağa gömülen kızlara haksızlık olmasın diye bu adeti hiç değiştirmeseydi keşke. Böylece günümüze kadar tüm kızları diri diri gömerdik toprağa ve en büyük ADALETİ GERÇEKLEŞTİRİRDİK. Ya arkadaşım, lütfen biraz daha mantıklı düşünün yahu. Birilerine haksızlık olmasın diye başkaları böyle iğrenç bir olaya alet edilir mi? Bunun neresi adalet Allah aşkına(?)
24 yıl sonra Allah C.C ın kudretiyle kurtulduğunu neden düşünmüyorsun_?
24 yıldan daha kısa sürede kurtarmaya gücü yettiği halde niye kurtarmadığını düşünüyor olabilir belki, o yüzden Allahın bir lütfu olarak değil, 24 yıl süren bir işkence olarak görüyor olabilir bu olayı. Ya da, Allah ancak 24 yılda kurtarabildiğine göre o kadar da kudret sahibi değil diye düşünüyor olabilir.
24 yıl gibi uzun bi süre kızın hayatını mahfeden Allah C.C mıdır Babası mıdır_??
Allah dilemedikçe biz dileyemiyorsak, onun hayatını mahveden babanın dilemesini de Allah istemiş oluyor bu halde. Sonuç olarak kızın hayatını mahveden "iyilik de kötülük de bendendir" diyen Allah mı yoksa babası mı?
Babası bi sınavdan geçmiş sınavı kaybetmiş, kızda cennetle müjdelenmiş olamaz mı_??
olabilir tabii de, Allah birilerini sınava çekerken bir başkalarına böylesine onur kırıcı, rezil ve tüm hayatını alt üst edecek şekilde işkenceye maruz bırakmak zorunda mıydı?
Adamın imtihanından ksen olaya bu şekilde bakarsan sevgili papillon daha çook olay ve hadise bulursun.. N e bekliyorsun Yüce yaratan Allah C.C her insanın iradesine mi karışsın_???
Ben dilemedikçe siz dileyemezsiniz dediğine göre irade oluşmadan bile karışıyor ki zaten her bir şeye. Bunu da kendisi bizzat Kur'an'da söylüyor.
Kadın mutlaka İslamiyet diye bir dini duymuştur. Ama kabul etmemiş işte. İkna olmamış. Ne olmuş peki, başka bir dinin mensubu olarak gitmiş babasının işkencesine 24 yıl katlanmış. Peki Allah kendisine islamiyet tebliğ edildiği halde kabul etmeyenleri Cennetine koyuyor mu?
Eee, ne olacak bu kadının hali? 24 yıl dünya eziyeti görmek yanında kar(?) kalacak, öldükten sonra da babasının gittiği yeri sırf müslüman olmadı diye boylayacak.
Siz de buna adalet diyeceksiniz.
strategic_choice
14-06-2008, 17:45
vgm
Müslümanlar iyilikle ilgili olan bir tane sınavı geçemezler, lafa geldimi sınavda, sınav.
senin bu cümleni cahilliğine veriyorum...
Tüm dünyada uzaya gitme, teknoloji ve bilimde ilerleme, refahda gelişme, insan haklarında iyileşme, özgürlüklerin artmasında sınav, sınavı geçen, 100 üzerinden 10 alan dahi yok, kalkıp sınav diye zevzeklenmenin alemi ne.
zevzeklenme dediğin şey Kuran-ı kerimdir.. Bunları ben değil Allah C.C kitabında peygamber efendimiz aracılığıyla bildirmştir.. Teknolojide ilerleme, bilimde ilerleme, uzaya çıkma sana bana bize toplumumuza ne kazandıracak_?? MARS I TÜRKİYE SATIN ALSA NE OLUR_?? ÖLMEYECEK MİSİN_??? Sen sonsuza kadar metal dinleyip, benm gibi kendi çapında yazılar yazanlarla dalga geçiceğinimi sanıyorsun_??
sen özünü bilmeden, yaratıldığını unutmuş ve haddini aşan cümleler kuran bir insansın...
Çapın nede, hangi sınavdan bahsediyorsun. İnsanlara akıl vermeye kalkıyorsun. Adama sormazlar mı dinin çok iyi de senin baldırı çıplaklığının, ahlaksızlığının, çocuk istismarının, özgürlük yoksunluğunun, işkencelerin, kadınlara eziyetinin kaynağı ne.
Çocuk istismarı nerde_? Gerçeklerle yüzleşmek zoruna mı gidiyor_?? insanlar diye bahsettiğin kişiler kim _?? ben biliyorum ve bu nedenle o yazıları yazıyorum.. sen okuma ve beni muhatap alma böylelikle hararetlenmemiş olursun... Ahlaksızlık, özgürlük yoksunluğu, kadınlara eziyet bunların kaynağı osmanlı tarihinde ki kitaplar da bile var..
Otur da bunlara bak, kim takar maide suresini, bakara suresini, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
SEN Bir propagandacısın..Popülist bir kişiliksin ve aklın sıra beni burada susturup ağzının payını nasılda verdim çocuklar diye koltuklarının kabarmasını istiyorsun ama bişeyde yanılıyorsun.. zeka seviyen malesef buna yetmez..
Bana ne Kuran'da, hadislerde ne yazıyor demezler mi, 1.5milyar müslümanın ileri gidenini göster bana, yoksa kesip sesini otur bir şeyler öğren, yada git önce müslümanları düzelt.
Seni ilgilendirmiyorsa Kuranda neler olduğu BU FORUMDA ne işin var diye sormazlar mı adama_??
Hayatları okumayla, araştırmayla geçmiş insanlara akıl vermeyin çok bilirmiş gibi.
Önce evinin önünü süpür.
evimin önü inançlı Allah C.C ve peygamberine inanan insanlarla dolu.. sen sadece azınlıktansın..
metalheart
14-06-2008, 17:47
senle alay ettiğim falan yok...
öyle bir konuşuyorsun ki kuran da yazıyor dediğin anda sanki bende ona inanıyorum da onun üzerinden tartışıyorum gibi hava estiriyorsun....
beni ne ayet ne sure ne hadis ilgilendiriyor...
buyur sen sonuna kadar inan...
başkasını başkasının yerine yargılamaktan, vaaz vermekten, aklınca tebliğ yapıp hesapta doğru yola çekmekten vazgeç...
diğer konuya gelince tanrı maskesiyle öyle kafana göre adalet dağıtamazsın...
yok başkası daha beter işkence gördü o yüzden bu kadın 24 sene işkence gördü..daha azı olsa öbürlerine ayıp olurdu lafı aklı başında insanlara ve insanlığa yakışmaz ...
önce düşün sonra yaz...
öyle büyük harflarde yazdığın gerçekler yalan ve sahtekar lafları da anca seni ve senin gibi düşünenleri bağlar....
ne zaman ahirete gidip gelirsin ....artık resim mi çekersin videoya mı alırsın ordan bişey mi getirirsin o zaman oturur konuşuruz...
hayalgücünde yaşadıklarını kendine saklamanı öneririm...
strategic choice arkadaşım..ne güzeL söyLemişsin bak..miLLet uzaya gidiyor,canLı kLonLuyor,kansere çare arıyor harıL harıL...ama (çok sayın!!! başbakanımız da dahiL) "üniversiteye türbanLı mı giriLsin türbansız mı?" tartışmasından başka gündemimiz yok..ne acı değiL mi? ne işsizLik sorunu var-ne GİZLİ EKONOMİK KRİZ var...bu dünya için çaLışmıyorsak,herşey ahiret içinse yeşiL sermaye bağışLasın servetini o zaman yardıma muhtaç kişiLere..gitsin ortadirek bir memur gibi çaLışsın bakaLım..
<FONT face=Verdana><FONT size=2>Ey Fatıma! Allah ve Resulüne iman edenler İslam’ın ilk yıllarında işkencenin, eziyetin, hakaretin ve zulmün en kötüsünü tatmışlardı. Kula kul olunmayacağını, yalnız tek bir Yaratıcıya tapılacağını ikrar eden İslam’a teslim olan ilk Müslümanlar Mekke müşrikleri tarafından türlü türlü eziyetlere maruz kalmışlardı. Ey Fatıma, işkenceyle vücudu ikiye ayrılan
Bunun aynısını Müslümanlar da yapıyor, günümüzde alasını da yapıyorlar.
Nasıl bir vahşi psikolojiyse bu, asılanları da, kafaları kesilenleri de, taşlanarak öldürülenleri de kendilerinden geçercesine seyrediyorlar bir de. Utanmadan da kameraya alıp tüm dünyaya insanlıktan ne kadar çıktıklarını haykırıyorlar.
Bu seyirleri işe yarasa bari. Yine eli kesilenler, yine kellesi uçurulanlar, yine asılanlar... O idamları seyrede seyrede insanlarda insanlık kalmamış, içlerinde yumuşaklık kalmamış, merhamet kalmamış.
İslami Cezalar işe yarasaydı islam ülkelerinde bir tek suç işlenmezdi 1400 yıldır.
İslamın ilk yıllarında bir avuç müslüman (doğruysa eğer) eziyete maruz kaldı diye, onlardan sonrakilerin yaptığı eziyetleri unutmak mı gerek.
Herkes eziyet çekiyor bu dünyada.
Bak bir tane yanıtın yok, her lafın yalan ve demogoji. Senin gibilerden çok gördük, konunun etrafında nasıl dolanırım, nasıl kıvırırımın hesabını yapanlardan.
Bura hacı baba tekkesi değil, ya doğru düzgün yanıt ver ona göre yanıt al, yada her yalanına yalan, her demogojine demogoji denmesine razı ol.
Öyle 2.5 lira vereyim, şöför mahalline bineyim, yolun çatalında dur ebemi öpüp geleyim yok burada.
Bir tane bile yanıtın yok eleştirilerime, senin yazdıkların yalandan ibaret hepsi, yolsuzluğun olmadığı bir tane müslüman ülke gösteremezsin hepsi birbiriyle yarışıyor hırsızlıkta, çocuk istismarının serbest olmadığı bir müslüman ülke gene gösteremezsin,
insan haklarının ve demokrasinin olduğu müslüman ülke gene gösteremezsin. İleri gitmiş müslüman ülke gene yok.
Gene diyorum sana zevzekliği bırak gerçeklerle yüzleş. Bu yaptığın laf ebeliğidir çünkü.
Sözlerim düşüncelerine, çünkü müslümanlık insanları tembel ve laf ebesine dönüştürüyor.
Selamlar.
strategic_choice
14-06-2008, 18:14
K.C
ilginç, hiçbir erkek böyle bir halt işlememiş olmalı ki avret yerlerinden kancalara asılı sadece kadınları görmüş.
olayda anlatılan yer: cehennemin ''avrad mahalli'' yani kadınların işkence gördüğü mahalle... BU nedenle hiç erkek yok sevgili K.C
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
K.C
24 yıldan daha kısa sürede kurtarmaya gücü yettiği halde niye kurtarmadığını düşünüyor olabilir belki, o yüzden Allahın bir lütfu olarak değil, 24 yıl süren bir işkence olarak görüyor olabilir bu olayı. Ya da, Allah ancak 24 yılda kurtarabildiğine göre o kadar da kudret sahibi değil diye düşünüyor olabilir.
benim söylemek istediğim şeyi neden anlamıyorsunuz_? O kızın Allah katında ne olduğunu kimse bilemez ve bu nedenle 24 yıl 100 yıl 2 yıl konu değildir.. Asıl konu Allah C.C ın bildiğidir... Dünya hayatın da hertürlü pis huy, kötü huy, işkence gören insan vardır.. Bazı insanlar kör doğar .. hadi buna da cevap verelim.. Bazı insan fakirdir bazısı zengin... Bazı insan felçlidir bazı insan sapasağlam.. Allah C.C herşeyin eniyisini bilir..
takıldığım bi nokta var..
K.C Kardeşim sana demiyorum.. Ben bu 24 yıllık işkence olayın da birkaç soru sorarak ''öyledir''' demedim ki, bunları da düşünün diye sordum yani en iyisini ve doğrusunu Allah C.C bilir..
Takıldığım olay şudur : Bu sitede ki inançsız olduğunu düşünen arkadaşlar nedense HAKARETE varan konuşmalar yapmakta ve beni kendi üslubumun dışına çıkmaya zorlamaktadır...
Bana hakaret edinde demiyorum ama çok rica ediyorum Allah C.C ve peygamber efendimiz hakkında hakaret eder gibi cümleler kullanmayın .. bu siteye son girişim diye düşünürken bunu önce rica edeyim dedim.. Çok tutamıyorsanız kendinizi ban hakaret edin bende size ederim öyle sidik yarıştırırız.. Ben bu forumlarda TURAN DURSUN denilen amcanız gibi tabirler kullanmıyorum sizde kullanmayın..
Bu site cool takılan, kibirli, böbürlenen ve ben süperim diye düşünen üyelerle dolu.. Bende onlardan biriyim..
saygılar
[COLOR=red]
olayda anlatılan yer: cehennemin ''avrad mahalli'' yani kadınların işkence gördüğü mahalle... [COLOR=red]BU nedenle hiç erkek yok sevgili K.C
Bakın o alıntıladığınız hadiste mahalleden bahsedilmiyor. Cehennemde avrat mahallesi, erkek mahallesi diye harem selamlık olduğunu bildiren bir hadis değil o.
"avrat mahallerınden" tabiri kullanılmış. Mahallerinden kelimesini sanırım siz mahalleler olarak yanlış anlamışsınız. Kişinin vücudundaki bir bölgeden bahsediyor o, avratların cehennemde erkeklerden ayrı bir mahallede ağırlanacaklarından değil.
strategic_choice
14-06-2008, 18:24
VGM
Bak bir tane yanıtın yok, her lafın yalan ve demogoji. Senin gibilerden çok gördük, konunun etrafında nasıl dolanırım, nasıl kıvırırımın hesabını yapanlardan.
neye cevabım yok hakaretlerine mi_??? soru sor ben cevaplarım..
Bura hacı baba tekkesi değil, ya doğru düzgün yanıt ver ona göre yanıt al, yada her yalanına yalan, her demogojine demogoji denmesine razı ol.
doğru düzgün sorular soran insanlara doğru düzgün cevaplar herzaman verilir.. bakınız örnek : K.C
Öyle 2.5 lira vereyim, şöför mahalline bineyim, yolun çatalında dur ebemi öpüp geleyim yok burada.
Burada ne olduğunu bana çok iyi öğrettin de söylersem haksız duruma düşerim...
Bir tane bile yanıtın yok eleştirilerime, senin yazdıkların yalandan ibaret hepsi, yolsuzluğun olmadığı bir tane müslüman ülke gösteremezsin hepsi birbiriyle yarışıyor hırsızlıkta, çocuk istismarının serbest olmadığı bir müslüman ülke gene gösteremezsin,
insan haklarının ve demokrasinin olduğu müslüman ülke gene gösteremezsin. İleri gitmiş müslüman ülke gene yok.
Sen sor ben araştırıp bulduğumu söylerim kardeşim.. önce ne sorduğuna bi bak.. hangi din mensubundan hangi inanç mensubundan hangi inançsızdan bana yolsuzluk olmayan, 4+4 lük yaşayan insanlar topluluğu gösterebilirsin_? sende gösteremiyorsan beni ne diye karalamaya kalkıyorsun_?
Gene diyorum sana zevzekliği bırak gerçeklerle yüzleş. Bu yaptığın laf ebeliğidir çünkü.
Bende sana diyorum ki ; Gel ne olursan ol gel, yine gel...
mevlana
Sözlerim düşüncelerine, çünkü müslümanlık insanları tembel ve laf ebesine dönüştürüyor.
ben müslümanım elhamdülillah.. sen değil misin_? sünnetsiz misin_? Ağzından hiç selamun aleykum yada aleykum selam lafı çıkmadı mı_? Hiç ağzından Allah kelimesi çıkmadı mı_? Hiç camiye gitmedin mi_? hiç pirinç tanesi kadar YARATICI OLABİLİR düşüncen yok mu_? yoksa sende gerçeklerle yüzleşmekten çekinen bir korkak mısın_?
Selamlar.
strategic_choice meseleye bir de şöyle bakmayı dene, sadece dene.
Sorduğum sorulara aldığım yanıt nedir biliyorsunuz aslında, "dünyada gerçek müslümanlık yaşanmıyor."
Yaw böyle saçmalık olurmu hiç, yaşanan gerçektir, ötekisi hayaldir.
Selamlar.
strategic_choice
14-06-2008, 18:33
K.C haklısın kardeşim özür dilerim yanlış algılamışım..
strategic_choice
14-06-2008, 18:35
vgm kardeşim
ne bekliyorsun_??
sence nasıl olmalıydı_??
dünyada yaşarken bi pencere olmalı, yada mars ı gördüğümüz gibi cennetle cehennemi mi görmeliydik_??
herkeze ayrı ayrı kitap mı indirilmeliydi_??
nasıl olmalıydı_?? 2008 yılında mı gelmeliydi peygamber efendimiz_??*
ne beklentin onu paylaşır mısın_??
yanlış olan nedir_??
kıyas yoluyla böyle bir sonuca ulaşırsanız eğer, kadınlardan ikişer, üçer, dörder alma ayetine de kıyası uygularız kadınlar da çok eşliliğe geçer. böylece kimse avret yerinden kancalarla asılmaz cehennemde.
bu arada erkeklerine sadık kadınlar sürüsü oluşturmak, kendilerine güvensiz kocaların kıskançlığını ortaya çıkarmamak için güzel bir korkutmalı hadis örneğiydi.
K.C. bunu kabul edebilecek erkek göremiyorum müslüman toplumlarda, topu soğan erkeği çünkü.
Filistin'de çocukların arkasına saklanırlar, gecekondusu yıkılacak olan bıçağı çocuğunun boğazına dayar, cinnet geçiren ilk karısını, çocuklarını öldürür.
Karısını tarlada, tapanda çalıştırır kendisi kahvede Cuma'yı bekler.
Tek kadınla yaşayıpda kerhaneyemi gideyim diye mazeretler uydurur, fakat karısını nasıl aşağıladığının farkına varmaz.
Biraz da zülfiyare dokunalım, diğer taraftan bunlarla erkek diye evlenen kadınlara ne demeli. Nasreddin hocanın dediği gibi hiç mi hırsızda suç yok.
Selamlar.
vgm kardeşim
ne bekliyorsun_??
sence nasıl olmalıydı_??
dünyada yaşarken bi pencere olmalı, yada mars ı gördüğümüz gibi cennetle cehennemi mi görmeliydik_??
herkeze ayrı ayrı kitap mı indirilmeliydi_??
nasıl olmalıydı_?? 2008 yılında mı gelmeliydi peygamber efendimiz_??*
ne beklentin onu paylaşır mısın_??
yanlış olan nedir_??
Dinlerin insanlığa katkısı olumsuz yöndedir, ilerlemenin, ahlaklı toplumun önünde engeldir, sürekli çıkar odakları tarafından kullanılırlar, çünkü çıkar odaklarının çıkarlarını korumaya yönelik çıkarılmışlardır.
Bilimin, eğitimin gelişmesini istemez din, çünkü eğitimli insanların yönetilmesi zordur.
Selamlar.
strategic_choice
14-06-2008, 18:52
BEN ANLAMIYORUM..
Bu isyan neden_??
1400 yıl önce indirilmiş bir kitap ve milyarlarca müslüman varken...
sadece HZ.muhammed değil, İsa, Musa, Davut peygamberler ve mucizeleri ayrı ayrı kavimlere gösterilmişken....
1400 yıllık meselenin bugüne kadar gelirken, Turan Dursun gibi şahıslar tarafından ''yalan, uydurma hadis ve rivayetlerle'' süslenebileceği ihtimalini düşünmezken...
Hz.Muhammed (SAV), İsa, Davut,Musa ve hatta Nuh peygamberlerin bile yaşadığı herkezçe kabul edilmişken...
1400 yıl önce yazılmış kuran da bir yığın gelecekten haber veren sözler bulunurken...
ARI suresinin '''ARININ KROMOZOM SAYISI''' numarasıyla verilmesini, AY suresinin AYA İLK ÇIKIŞ TARİHİYLE verilmesini görmezden gelip....
İnsan aklının alamayacağı düzeni tartışıp, insan aklının alamayacağı yaratıcıyı tartışıp, insan aklının hala alamadığı ve bilimsel olarakta hala bilinmeyen ''''ANA RAHMİNDEKİ SPERM İN İLK OLUŞUMU''' tartışa-ma-ya-cak kadar aciz kalan bilime yönelmeniz ve bunun biile cevabının kuran da 1400 yıl önce verildiğini görmezden gelmeniz işte gerçekten en büyük üzüntü verici bir durumdur benim içinde...
Olaylara mantığınızla baktığınızı düşünüyorsunuz, aklınızı gerçeği kullandığınızı düşünüyorsunuz..
size soruyorum.. bir odada uyansanız ve karşınızda 2 koridor olsa... odanın içinde de bir mesaj.. soldaki koridordan gidersen ölebilirsin.. sağda ki koridordan gidersen de bu silahı al...ama silah çok ağır zor taşırsın..
silahı mı alırsınız yoksa ne ÖLÜMÜ Bea deyip bildiğinizi mi okursunuz_?
o silah sadece İNANÇTIR.. ALLAH C.C A İNANMAK ŞİRK KOŞMAMAK.. ÇÜNKÜ TEK AFFEDİLMEYEN VE CEHENNEME BİZİ EBEDİ SOKACAK OLAN TEŞ ŞEY ALLAHA ORTAK KOŞMAK İNANMAMAKTIR... Çok mu Zor bu ağır OLMAYAN SİLAHLA YAŞAMAK_??
DİĞER GERÇEKLERLE YAŞAYAN SİZLER, GERÇEKTEN ÖYLE BİR DURUM OLSA SİLAHI ALIRSINIZ AMA bu durumda alamıyorsunuz......
işte ben bu çelişkiden dolayı Allah C.C a inanmayanlara kızıyorum.. Çünkü SAMİMİ değiller.. Akıllarını ve kalplerini mühürlemişler....
saygılar
s_c ateistlerin aptal olmadıkları kesin, aldığınız silah sizi koruyacak olan değil, aksine sizi ve başkalarını vuracak olandır. İşte ortada değil mi, dinle bir yerlere varmaya çalışanlar, yoksulluğun, yolsuzluğun ve gayri insanı olan sistemlerin içinde yaşamaktalar.
Cennet-cehennem niye var, bu dünyada hakkını arama diye var. Bu dünyada itaatkar ol, sana verilene razı ol kolay yönetil diye var.
Birde erkekleri nerden bağlıyor ona bak, Kuran'daki cennet tasvirine yani. Düpedüz kerhaneyi tarif ediyor, hem de en iğrencinden.
Göğüsleri yeni tomucuklanmış kızlar sence kaç yaşında olur, 12 bilemedin 14. Ne demek bu.
Bunları savunalım s-c. Bumudur şerefli yaşam.
Sen çocuklarına bu yaşamı reva görebilirmisin, orada sunulan kızların seçme hakkı yok mu. Hiç düşündün mü Allah'ın Kuran'da bunları teklif ettiğini kabul etmek Allah'ı hangi meslek grubuna sokar.
Selamlar.
papillon
14-06-2008, 19:37
saygideyer strategic choice otuz yildir sizleri gözlemliyorum hala ne oldugunuzu anliyamadim kesinlikle anliyamiyacamda,sana bi animi anlatayim,almanyada dükkanin girisine kocaman bi göz asdim(nazarlik)ama ben o gözü beni korusun diye deyil almanlarin ilgisini cekiyor ve soruyorlar bu nedir diye?bende o vesileyle o insanlrla tanisiyorum ve dükkandan birseyler satiyorum ama tabiki anlatiyorumda o cam parcasinin beni ve kendini koruyamiyacagini birgün bi yehova sahidi yanasdi ve(o o camin ne oldugunu biliyormus)bunun seni koruyacaginimi saniyorsun?ben hayir dedim ben bu cami o maksatla asmadim süs olsun diye asdim dedim, oda bana eyer birsey dilersen tanridan dile dedi biraz sohbet etdik sonra gitdi,bu senin allahsiz gavur kafir dediyin adam bile bunlari diyebilirken,sizler agaclara bez baglayip o bezden birsey diliyorsunuz yada türbelerden birsey diliyorsunuz,yani allahinizi birakip buralardan birsey dilemek allahiniza sirk kosmak olmuyormu?zannedersem islamda sirkinde kesin affi yok,bu konuya nediyorsunuz?saygilarimi sunuyorum.
aspendos
14-06-2008, 21:15
Aspendos aklının hepsi bu kadar mı yoksa geride daha var mı. Ateistler sarı saçlıdır diyip, sarı saçın kötü olduğunu anlatıyorsun.
Bu kadar saçmalamak için günde kaç saat çalışıyorsun, yoksa Allah vergisi mi.
Hiç akıllıca yazmak aklına gelmiyor mu.
Sana bir söz hediye edeyim.
"Öyle bir söz söyleki sana inansınlar, söz bilmezsen sükut eyle seni bir adam sansınlar."
Tribleks evinin en görünen köşesine bu yazıyı as. Altın varaklı çerçevenin içinde olsun.
Selamlar.
ben senin anlıyacağın kapasitede yazıyorum . öyle cümleler kur ki öyle ilim ile bana bir şey yaz ki ben seni ciddiye alayım .
benim yazdığımı burada herkez anladı ama nedense laf sana dokunmuş ki zıplamışsın ...
sırf bana cevap yazmak için yazma benim yazımı çürütecek ilmin varsa buyur .
aspendos
14-06-2008, 21:26
bir arkadaş 24 sene tecavüze uğramış öz kızının hikayesini anlatıyor .
bu kızın suçu ne ki bu duruma sokuyor allah demiş .
bu dünyada aklımızın almadığı okadar çok şey varki bazı olaylar haliyle hoşumuza gitmiyor burda allahı değil de o suçu engelleyeni sorgula .
eğer ki cenabı alah yeryüzünü insanlığı bir sınava tabii tutmasaydı zaten kötülüğe engel olur idi ve günah cennet cehennem diye bir olgu olmaz idi .
zaten ayeti kerimede ... biz insanları zulmünden dolayı hemen cezalandırsaydık yeryüzünde tek canlı kalmaz idi der ...
buyüzden allahın ilmini kavramamız mümkin değil . değiştirebilirsen değiştir ..
ama ondan sonra gelip hem allaha inanma hemde allahı suçla bu ancak ateizm de mevcut .
ama lafa gelince sizin allahınız madem öyle engellesin der . madem bizim allahımız kainatı yaratabilecek güce sahipse demeki allaha hesap sorma gibi bir düşüncemiz olamaz .
şayet ki allahı sorgularsak ki islam sorgulıyamaz çünki islam da teslimiyet vardır yaratıcıya karşı .
ama ateizm inanmadığı allahı sorgular . bu aynen havaya karşı konuşmak ve cavap alamamak dır .
ateizm zaten bu yüzden sıkıntı içinde ve iç huzuru bulunmamakda ..sürekli eleştiri sürekli allahı inkar etme ve sürekli boş işler peşinde .
şeytan haliyle insana bu gibi durumları önemli gösterir ve hayatını böyle tüketmesini hoş gösterir .
halen anlamıyorsunuz değilmi ey ateizm ömrünüz nele geçiyor neyle meşgulsünüz ne ile uğraşıyorsunuz . aklınca daha özgür yaşamak uğruna hayatınızı mahvediyor ve ölümlü dünyadan göç ediyorsunuz ...
allah akıl ve hidayet nasip eylesin ...
milomanara
14-06-2008, 22:17
ama ateizm inanmadığı allahı sorgular . bu aynen havaya karşı konuşmak ve cavap alamamak dır .
ateizm zaten bu yüzden sıkıntı içinde ve iç huzuru bulunmamakda ..sürekli eleştiri sürekli allahı inkar etme ve sürekli boş işler peşinde .
Sayın aspendos, ateizm bir düşünce sistemi, bir dünya görüşüdür. Yemez, içmez, "sorgulamaz". Doğrusu "ateistler inanmadığı allahı sorgular" olmalı.
"Romanes eunt domus" :D
DÜNYA HAYATINI TANIDIKLARI GİBİ AHİRET HAYATINI TANISALAR AÇLIKTAN ÖLMEYE EMİNİM Kİ RAZI OLURLARDI.. SİZDE BENDE HERKEZ....
ahirette ne var ki ? razı oLsunLar yada oLaLım...
güzel kardeşim ,
rızkı veren cenabı allah . ölen bir insanın zaten vadesi dolmuş dur ve allah belli bir ölçü ile gönderdiği nimeti o insan üzerinde bitmişdir .
peygamberimiz hz muhammed s.v.s komşusu aç iken rahat uyuyan bizden değildir deme sureti ile insanlara yardım etmeği o yöne doğru meyletmeye yöneltiyor .
ama insanda ki cimrilik açgözlülük ve nasıl olsa bana birşey olmaz havası merhametsizliğie itiyor insanı .
herkez senin gibi 20 metre civarında ki insana yardım etse yeryüzünde aç insan kalmaz herkez zekatını verse yeryüzü açlık gçrmez vs...
eğer ki allah bütün insanları zengin yaratsaydı açlık denen bir olgu olmaz idi .
allah herkezi inanır kılsaydı sınavın anlamı kalmaz idi .
sevgi ile kaln .
Aspendos ; Almanya'da mı eğitim gördün ?
Ne imla kurallarını biliyorsun , ne de Türkçe kurallarını .
Sanki Türk değil de uzaylı gibi bir konuma düştüğünün de farkında mısın ?
Umurunda değil , biliyorum .
Ama yaptığının da okuyanlara eziyet etmek olduğunu biliyor musun ?
Tutturmuşsun bir , herkez de herkez ...
Sayın arkadaşım ; Türkçe'de herkez diye yazılmaz , doğrusu 'herkes'tir .
Diğer hatalarını da , senin önceki yazılarını kopyeleyerek kırmızı işaretle belirttim .
Sanmam ki , ders alasın .
Not : Yazdıklarına sonra geleceğim .
Aydınus
eğer ki cenabı alah yeryüzünü insanlığı bir sınava tabii tutmasaydı zaten kötülüğe engel olur idi ve günah cennet cehennem diye bir olgu olmaz idi .
Aspendos
İsteseydi kötülüğe engel olurdu ...
Sınav ...
Ama ille de sınav .
Varsa yoksa sınav .
Cennet ...
Cehennem ...
İlle de vaadi yerine gelecek Efendi ( Rab ) Tanrı'nın .
Bazı kalpler mühürlenecek .
Bazıları da açılacak .
Yaltakçı yağcılar , her rekatta ''efendimiz , rabbimiz , affet bizi ... '' diye yalvaran kişiliksizler o saat cennete ....
Mühürlü kalpler ise doğru cehenneme .
Hadi ordan ; git bu çelişkili ve zavallı masallarını başkasına anlat !
Mümkün değilse , ne diye peygamber gönderiyor ?
Mümkün değilse , ne diye kitap gönderiyor ?
''Kendin çal , kendin oyna'' denir buna .
Tam bir keyfiyetçilik ...
Ben yaptım oldu ...
İtiraz yok .
Diz çökün bakiim !
Hah şö'öle !
Sana kolay gelsin Aspendos !
Yaratıcın emrediyor bak ; askeeeer , diz çök !
Emir demiri keser bilirsin !
Askerlik yaptın değil mi Aspendos ?!
gozeneli
15-06-2008, 02:14
Konunun başına dönmek istiyorum.Konuyu açan kişi diyor ki yeryüzünde herşey düzenli ve bunun bir yöneteni var aynı bu forumun yöneteni oldugu gibi.
Buna katılmıyorum, biraz önce televizyonda yaban hayvanları hakkında bir belgesel izledim.
Bu programda kaplan yavru geyigi beş on dakika saga sola itiyor sonrada yiyor.
Bu ne biçim düzenleme?
Yapışık dogan ikizler,sakat dogan çocuklar, fakir dogan çocuklar,deprem........daha neler.
Bu düzenin hatalı oldugunu göstermiyormu?
Herşeyi bilen ve yaratan böyle yanlışlıkları nasıl yapar?
Ama Arap dini size soru sormak hakkını vermemiştir. Tanrı'nın bir bildigi var dersiniz.
bu forumun yöneteninin ebeveynLeri var onu dünyaya getiren bir çift insan var...dünyayı yarattıgını söyLedikLeri varLık hakkında bunu sorguLamayı bırakın,düşünmeyi biLe yasakLamışLar kendiLerine..
ama ondan sonra gelip hem allaha inanma hemde allahı suçla bu ancak ateizm de mevcut .
ama lafa gelince sizin allahınız madem öyle engellesin der . madem bizim allahımız kainatı yaratabilecek güce sahipse demeki allaha hesap sorma gibi bir düşüncemiz olamaz .
Aspendos, aklı-evvel aspendos;
Sen demiyormusun ki Allah'ın gücü herşeye yeter, hem işkembe-i kübradan sallayacaksın, ateistler madem öyle neye gücü yetmiş, nerde gücünü göstermiş diye sordukları zaman, yoo hem inanmıyorsunuz, hem de inanmadığınızı sorguluyorsunuz diyeceksin.
Behey akılı-evvel aspendos, burada sorgulanan senin iddian yani "Allah'ın herşeye gücü yeter" sözün.
Aklı-evvel aspendos "Allah'ın herşeye gücü yeter" iddiası ile "Allah'ın herşeye gücü yetmez" iddiası arasında yöntem olarak fark yoktur, her ikiside yargı belirtir. Ve her ikiside başlangıcında sorgulamadır çünkü. Yargıya nasıl varırsın sorgulayarak.
Selamlar.
Bir söz daha, "söz gümüş ise, sükut altındır". Bunu yemeklerden sonra üçer kere üçer tekrar et, faydasını görürsün, hoş bizim faydasını göreceğimiz kesin.:)
papillon
15-06-2008, 16:19
bir arkadaş 24 sene tecavüze uğramış öz kızının hikayesini anlatıyor .
bu kızın suçu ne ki bu duruma sokuyor allah demiş .
bu dünyada aklımızın almadığı okadar çok şey varki bazı olaylar haliyle hoşumuza gitmiyor burda allahı değil de o suçu engelleyeni sorgula .
zaten ayeti kerimede ... biz insanları zulmünden dolayı hemen cezalandırsaydık yeryüzünde tek canlı kalmaz idi der ...
şayet ki allahı sorgularsak ki islam sorgulıyamaz çünki islam da teslimiyet vardır yaratıcıya karşı .
şeytan haliyle insana bu gibi durumları önemli gösterir ve hayatını böyle tüketmesini hoş gösterir .
halen anlamıyorsunuz değilmi ey ateizm ömrünüz nele geçiyor neyle meşgulsünüz ne ile uğraşıyorsunuz . aklınca daha özgür yaşamak uğruna hayatınızı mahvediyor ve ölümlü dünyadan göç ediyorsunuz ...
allah akıl ve hidayet nasip eylesin ...
aspi benim 24 sene tecavüze ugrayan kizim yok,bende tecavüzcü deyilim o isi kitabina uydurup siz yaparsiniz,ben ateistde deyilim sadece araplarin allahiyla isim olmaz ben gelismis ülkelerin allahini severim ve ona tabi olurum senin araplarin önce dünyaya örnek olsunlar onlarin allahina inanip inanmamayi daha sonra düsünürüz,senin yazilarinda birseden baska hicbirsey yok yüreklere korku salmak,ama akil cagina girdik artik bu safsatalari gelismis ülke insanlarina yutduramazsin,avrupada birisine sen hac ca gitmessen allah seni ebedi cehenneme aticak dersen seni hemen kafa kontrolüne yollarlar o safsatalarla eyitimsiz insanlari kandirirsiniz,ben namusluca isime gidip aileme bakiyorum kimseye bir kötülük yapmam,sorabilirmiyim? bu sartlarda ne istiyor senin allahin benden?
aspendos
15-06-2008, 18:04
aspi benim 24 sene tecavüze ugrayan kizim yok,bende tecavüzcü deyilim o isi kitabina uydurup siz yaparsiniz,ben ateistde deyilim sadece araplarin allahiyla isim olmaz ben gelismis ülkelerin allahini severim ve ona tabi olurum senin araplarin önce dünyaya örnek olsunlar onlarin allahina inanip inanmamayi daha sonra düsünürüz,senin yazilarinda birseden baska hicbirsey yok yüreklere korku salmak,ama akil cagina girdik artik bu safsatalari gelismis ülke insanlarina yutduramazsin,avrupada birisine sen hac ca gitmessen allah seni ebedi cehenneme aticak dersen seni hemen kafa kontrolüne yollarlar o safsatalarla eyitimsiz insanlari kandirirsiniz,ben namusluca isime gidip aileme bakiyorum kimseye bir kötülük yapmam,sorabilirmiyim? bu sartlarda ne istiyor senin allahin benden?
ah be güzel kardeşim o senin gelişmiş ülkelerin tanrısı şarap peşinde eroin peşinde zina fuhuş peşinde sex partilerinde sağol ben kullanmıyayım ..
birde : avrupada birisine sen hac ca gitmessen allah seni ebedi cehenneme aticak dersen seni hemen kafa kontrolüne yollarlar o safsatalarla eyitimsiz insanlari kandirirsiniz
benim ülkemde de aynısını derler çünki bilirlerki hacca gitmez ise cehennemde yanmaz dostum bunu sende turan dursun gibi piyasaya saptırarak aktarırsan haliyle kafa kontrolünden geçmesi gerekir birileri .
islamın ve kainatın allahı hangi ayetinde haca gitmeyenler ebedi cehennemde yanacak der ?
evet sen o gelişmiş ülkelerin ileri teknolojili tanrıların mantığı ile devam et ...
aspendos
15-06-2008, 18:28
Aspendos, aklı-evvel aspendos;
Sen demiyormusun ki Allah'ın gücü herşeye yeter, hem işkembe-i kübradan sallayacaksın, ateistler madem öyle neye gücü yetmiş, nerde gücünü göstermiş diye sordukları zaman, yoo hem inanmıyorsunuz, hem de inanmadığınızı sorguluyorsunuz diyeceksin.
Behey akılı-evvel aspendos, burada sorgulanan senin iddian yani "Allah'ın herşeye gücü yeter" sözün.
Aklı-evvel aspendos "Allah'ın herşeye gücü yeter" iddiası ile "Allah'ın herşeye gücü yetmez" iddiası arasında yöntem olarak fark yoktur, her ikiside yargı belirtir. Ve her ikiside başlangıcında sorgulamadır çünkü. Yargıya nasıl varırsın sorgulayarak.
Selamlar.
Bir söz daha, "söz gümüş ise, sükut altındır". Bunu yemeklerden sonra üçer kere üçer tekrar et, faydasını görürsün, hoş bizim faydasını göreceğimiz kesin.:)
sen alahı nezaman sorguladın dostum ?
nezaman gördün allahı ki onu sorguladın ?
ne zaman sana cevap verdi ?
bunları yazarken bana kızıyorsun ..
diyorum ki madem allaha inanmıyorsun neden sorguluyorsun ?
inanmadığın varlığını kesin olarak yok olarak benimsediğin birşey hakkında nasıl sorgulama yaparsın ?
sorguladığın allahı bilmiyorsun ki sorguluyorsun neden niçin niye sorularına cevap alamadığın ve aklınca turan dursunun kendi yorumladığı allahın yolunda alahı aklınca çözmüş ve bizlere işte sizin allahınız budur diyebilecek kadar safsata ile herzaman karşımıza çıkan insanlarsınız .
bizim alahımızı bizden nasıl daha iyi bilirsiniz dostlar buna aklınız ermiyor ama genede herşeyi kesin çözmüş olan sizlersiniz ..
hayat devam ediyor turan dursunun yolundan devam edin sizleri bakalım kıyametde nasıl kurtarıcak ...
sen alahı nezaman sorguladın dostum ?
nezaman gördün allahı ki onu sorguladın ?
ne zaman sana cevap verdi ?
bunları yazarken bana kızıyorsun ..
diyorum ki madem allaha inanmıyorsun neden sorguluyorsun ?
inanmadığın varlığını kesin olarak yok olarak benimsediğin birşey hakkında nasıl sorgulama yaparsın ?
Tanrı, sorgulanmak ister aspendos.
Tanrı olduğu ileri sürülmüş olan Allah sorgulanmış ve bu iddianın doğru olmadığı kanıtlanmıştır.
Elohim, Yahve, İsa gibi diğer dinlerin ilahları da aynı şekilde.
Geriye kala kala dinleri, peygamberleri, kitapları, melekleri olmayan Tanrı kalıyor.
Asıl sorgulanan da o.
İslamiyet GERÇEK VE HAK BİR DİNSE, Allah'ı gerçek YARADANsa, Muhammed de gerçekten Allahın gönderdiği ELÇİ İSE sorgulamadan korkmamalı. Zira bunca GERÇEĞİ BÜNYESİNDE TOPLAYAN BİR SİSTEMİN tüm sorgulamalardan ALNININ AKIYLA ÇIKABİLMESİ GEREKİR.
Müslümanların sorgulayamama sebibi sanırım Bu DİNin, bu SİSTEMin SORGULAMADAN ALNININ AKIYLA ÇIKAMAYACAĞI KORKUSU.
papillon
15-06-2008, 19:27
ah be güzel kardeşim o senin gelişmiş ülkelerin tanrısı şarap peşinde eroin peşinde zina fuhuş peşinde sex partilerinde sağol ben kullanmıyayım ..
birde : avrupada birisine sen hac ca gitmessen allah seni ebedi cehenneme aticak dersen seni hemen kafa kontrolüne yollarlar o safsatalarla eyitimsiz insanlari kandirirsiniz
benim ülkemde de aynısını derler çünki bilirlerki hacca gitmez ise cehennemde yanmaz dostum bunu sende turan dursun gibi piyasaya saptırarak aktarırsan haliyle kafa kontrolünden geçmesi gerekir birileri .
islamın ve kainatın allahı hangi ayetinde haca gitmeyenler ebedi cehennemde yanacak der ?
evet sen o gelişmiş ülkelerin ileri teknolojili tanrıların mantığı ile devam et ...
aspi,avrupada uyusturucu yetismez bu insanlari zehirleyenler gene senin dindaslarin eroini senin afgan kardeslerin müslüman ülkelerin üzerinden buraya yollar kabil e git yerde yarim metrede bir siringa görürsün sende cok iyi biliyorsunki dünyada en cok uyusturucu hap arabistanda satilir.
avrupada sadece sarap icilmiyor,kullandigin teknoloji , tib , bunlar burada gelisiyor senin araplar ne bulmus bu zamana kadar?avrupali mühendisler blim adamlari bulur onlar ve sizfaydalanirsiniz,bence nankör olmayin en azindan bir salavat getirin bu insanlara,sizin allahiniz size nankörlükmü öretiyor?
hac meselesine gelince her hacca giden sart oldugu icin gider sikiysa gitmesin,kuranda allaha küfredenin kafasi kesilir diye ayetde yok ama kesiyorlar,neyse aramizdaki atismalar bos seyler,bos isleri hic sevmem,turan hocam sizlerin ne oldugunu ortaya koydu en iyisi onunla tartisin.kendine iyi bak aspicim selamlar
aspendos
15-06-2008, 19:53
papişim benim ..
öncelikle güzel kardeşim ben arab değilim sapına kadar türküm . ama müslümanım buda yeterlidir senin için .
sonra arab şöyle yapmış böyle yapmış beni bağlamaz .
kuranı kerimde kafa kes demiyor ama kesiliyor genede diyorsun onlar ne allahı ne peygamberi nede kuranı kerimi bağlar . herkes yaptığından sorumludur .
allah ayetlerini kurallarını koymuş dileyen dilediği yola gider ama sonra allaha ahkam kesmenin ne olduğu gün geldiğinde iş işden geçmiş olur sende bunun farkındasın ama guruna yediremiyorsun çünki çok bildiğini sanıyorsun herşeyi ..
ben haca gitmedim müslümanım ne oldu sıkıysa gitme diyorsun . islamiyetde zorlama yokdur dostum uyarılar vardır .
ama herneyse sen zaten islamı anlıyacak durumda değilsin çünki imanın yok imansız bir insan isalmı allahı kavraması mümkin değil zaten ..
sen kendine iyi bak boş işler ile uğraşma .
aspendos
15-06-2008, 20:14
Tanrı, sorgulanmak ister aspendos.
Tanrı olduğu ileri sürülmüş olan Allah sorgulanmış ve bu iddianın doğru olmadığı kanıtlanmıştır.
Elohim, Yahve, İsa gibi diğer dinlerin ilahları da aynı şekilde.
Geriye kala kala dinleri, peygamberleri, kitapları, melekleri olmayan Tanrı kalıyor.
Asıl sorgulanan da o.
işte dünya kurulduğundan beridir allah var idi daha sonra yaratılmadı . tanrılar daha sonra yaratıldı oda taşdan tahtadan putlar şeklinde idi oda insanların elle yaptığı yapay tanrı geçek olmayan ve düştüğünde kırılan parçalanan insanlar tarafından yaratılan tanrılar .
adem aleyhisselamdan hz muhammede kadar dönemde gelen bütün peygamberler tek bir allahın olduğunu ve herşeyi yaratanın tek bir yaratıcı olduğunu insanlara tebliğ etmişlerdir .
işte sizlerin o zeus dur elohimdir şukufe tekdiştir manitu vs tanrı adı verilen gerçek olmayan hayali tanrılardır ...
her dönem de insanlar için gönderilen peygamberleri kabul etmeyen insanalar olmuşdur .
tarihlere altın harfler ile yazılan diğer peygamberler tek bir allahın emirlerini insanlığa tebliğ etmek üzere gönderilmişdir .
şimdik haliyle cennet cehhennem şeytan kıyamet bu tür terimler insanlık için var olan gerçekler .
bu durumda allahı sorgulamak zayıf insanlar için teslim olmamış ve baş kaldırmak isteyen insanlar için geçerlidir .
ruhi sıkıntı içinde olup işlerinin gitmemesi ve dilediği hayatı yaşayamaması ve buna isyan bayrağı çeken ve yeryüzündeki adaletsiliği görüp bu allah neden böyle yarattı dünyayı neden ufak bebekler ölüyor açlıkdan vs.. birçok olumsuzluk gibi görünen ama ilmi bilgisi ve herşeye kadir olan allaha burada aklınca savaş açmak ancak ve ancak kendi kendinin hüsnü kuruntusu ve avuntusundan başka birşey değildir .
yok eğer bir yaratıcı var ise islamın allahı değildir diye kendince doğru fikre kapılıp ilmini mantığını anlamadığı ve başka bir nedenin olamıyacağı kanısına kendini şartlandırıp inandırmışdır .
işde ateizm bu yüzden allahı sorgulamayı ve nedenini araştırıp bulamadığı için böyle bir yaratıcı yokdur der ..
görmediğim allaha inanmam der .
görünen allaha herkez inanır !!!
maksat sınavı görmeden inanarak kazanmak ..
hayat devam ediyor ...sınav devam ediyor ..
gozeneli
15-06-2008, 20:51
Alıntı''Ah be güzel kardeşim o senin gelişmiş ülkelerin tanrısı şarap peşinde eroin peşinde zina fuhuş peşinde sex partilerinde sağol ben kullanmıyayım.'' Aspendos.
Aspendos efendi bu kadarda adilik olmaz.Elbette Avrupa'da ahlaksız,fuhuş gib diger dediklerinizi yapanlar vardır. Bunu Türkiye'de müslüman geçinen hatta hoca takımından olanlarda yapıyor.
Bunu çogaltıp bütün Avrupa'lıları böyle göstermek kara cahilligin en karanlıgıdır.
Hiç olmazsa Avrupa'da herşey ortada ve açık.
papillon
15-06-2008, 20:52
aspendos arap senide baglar insanligi götürmek istediyiniz nokta orasi daha ileri götüremezsiniz siz bilardo oyunundan bile korkuyorsunuz(komsuda bilardoda yasaklandi) bunlar size normal gelebilir ama medeni dünyaya ters evet burda hertürlü insan birarada yasiyor güzel olan yanda bu zaten biz bunu becerebiliyoruz kimse kimseye baska birsey dayatmiyor sana göre deyil ama bana göre allahin düzeni bu.saygilar aspendos
aspendos
15-06-2008, 21:07
Alıntı''Ah be güzel kardeşim o senin gelişmiş ülkelerin tanrısı şarap peşinde eroin peşinde zina fuhuş peşinde sex partilerinde sağol ben kullanmıyayım.'' Aspendos.
Aspendos efendi bu kadarda adilik olmaz.Elbette Avrupa'da ahlaksız,fuhuş gib diger dediklerinizi yapanlar vardır. Bunu Türkiye'de müslüman geçinen hatta hoca takımından olanlarda yapıyor.
Bunu çogaltıp bütün Avrupa'lıları böyle göstermek kara cahilligin en karanlıgıdır.
Hiç olmazsa Avrupa'da herşey ortada ve açık.
bana avrupayı öğretme .
........................................... silindi.
sen birkaç hocayı müslümanım diye geçinen insanı alıp bütün müslümanlığı aynı kefeye koyuyorsun be ise avrupayı böyle gösteriyorum diye adi ve kara cahillin en karası olarak gösteriyorsun ..
bu nasıl turşu böyle !!!
ben yazınca olurmu canım hepsini nasıl aynı kefeye koyarsın ama sen yazınca gayet normal ..
bu aklı ve kfa yapısını düzeltmediğiniz müddetce hayattda ve ahırette huzuru bulamazsınız ..
aslında uslub tarzına farklı bir yazı getirecektim ama klasım sarsılır ..
Aspendos yazıları okumadan cevap veriyorsun, üslubuna dikkat et, kendin geriyorsun ortamı. vgm
ozgur_beyin
15-06-2008, 21:16
maksat sınavı görmeden inanarak kazanmak ..
hayat devam ediyor ...sınav devam ediyor ..ASPENDOS
aspendos formlar nerde dağıtılıyor?:)
milomanara
15-06-2008, 21:56
aslında uslub tarzına farklı bir yazı getirecektim ama klasım sarsılır ..
Sayın aspendos, üslup kelimesi zaten tarz anlamındadır, iki kere kullanılması cümlenizin bütünlüğünü kötü etkilemiş, hatta tamımıyla anlaşılmaz yapmış o yüzden doğrusunu bu seferlik yazamıyorum.
üslup -bu
isim (üslu:bu, l ince okunur) Arapça usl°b
1 . Anlatma, oluş, deyiş veya yapış biçimi, tarz:
"Akşam içinde en büyük üstatların eserleri kadar mükemmel ve muhteşem olan tabiat bize bir eda ve üslup dersi verir."- A. Ş. Hisar. 2 . Bir sanatçıya, bir çağa veya bir ülkeye özgü teknik, renk, biçimlendirme ve söyleyiş özelliği, biçem, stil:
"Bu üslup ruhumun yazıma akseden hâletini gösteriyor."- R. H. Karay. 3 . edebiyat Sanatçının görüş, duyuş, anlayış ve anlatıştaki özelliği veya bir türün, bir çağın kendine özgü anlatış biçimi, biçem, tarz, stil.
Saygılar,
vücuda zararı oLan hersey haram kıLınmıştır diyorsunuz değiL mi? Dünyanın sayıLı kardiyoLogLarı neden (HERGÜN KARARINCA!) kaLp damarLarının açıLması için viski ve şarap içmeyi öneriyor o zaman? kuranda viski mucizesi yok ! ne kadar şaşırtıcı değiL mi?
papillon
16-06-2008, 12:13
ama herneyse sen zaten islamı anlıyacak durumda değilsin çünki imanın yok imansız bir insan isalmı allahı kavraması mümkin değil zaten ..
sen kendine iyi bak boş işler ile uğraşma .
cok dogru aspendos , bende sizdeki imandan yok olamazda zaten , ben sizlerin pesine takilip agaclara bez bagliyamam mezazlara gidip birsey dileyemem , bunlar bos seyler agaca bez baglicamda bana araba vericek ev vericek,insanlari ne hale getirmissiniz,cok yazik aspendos cook.lazim olursa söyle sana büyük bir agac yeri tarif ediim,300 yillik mese agaci büyük agaclarda dilekler daha cabuk kabul oluyormus,birde yatir yeri biliyorumki el deymemis ilk gidene mersedes var,allahina söylede size önce akil versin,buraya zirtpirt ayet asmanada gerek yok onlarla karin doymuyor senin tuzun kuru belki ama ac adama önce yiyecek, icecek ,doktor ilac, barinak ve giyecek lazim ,senin safsatalarin bunlardan sonra gelir,sen insanliga ayet uzatacagina önce ekmek uzat bence daha hayirli.birsey daha allah sizin savunamicaniz kadar yücedir iman dediyin sey sadece sende yok dünyanin heryerinde insanlar birsekilde allahini yüceltiyor sizin gibi alcaltmiyor
aspendos
16-06-2008, 21:19
cok dogru aspendos , bende sizdeki imandan yok olamazda zaten , ben sizlerin pesine takilip agaclara bez bagliyamam mezazlara gidip birsey dileyemem , bunlar bos seyler agaca bez baglicamda bana araba vericek ev vericek,insanlari ne hale getirmissiniz,cok yazik aspendos cook.lazim olursa söyle sana büyük bir agac yeri tarif ediim,300 yillik mese agaci büyük agaclarda dilekler daha cabuk kabul oluyormus,birde yatir yeri biliyorumki el deymemis ilk gidene mersedes var,allahina söylede size önce akil versin,buraya zirtpirt ayet asmanada gerek yok onlarla karin doymuyor senin tuzun kuru belki ama ac adama önce yiyecek, icecek ,doktor ilac, barinak ve giyecek lazim ,senin safsatalarin bunlardan sonra gelir,sen insanliga ayet uzatacagina önce ekmek uzat bence daha hayirli.birsey daha allah sizin savunamicaniz kadar yücedir iman dediyin sey sadece sende yok dünyanin heryerinde insanlar birsekilde allahini yüceltiyor sizin gibi alcaltmiyor
papişcim ,
dediğim gibi imanın olmadığı için turan dursunun safsatalarının peşinde koşup dururyorsun .
ben ne ağaca bez bağlarım ne kabirlere mezarlara gidip medet umarım . benim duam allahadır .
biz allahı alçaltmıyoruzki sizler inanmadığınız ve saptırdığınız turan dursunun masalları sayesinde allaı alçaltmaya kalkışıyorsunuz ve elinize ayağınıza doluyorsunuz .
sizler kuranın zerresini anlamıyorsunuz sadece ahkam kesip ilmini bilmediğiniz halde müteşabih ayetlerin peşinde dönüp duruyorsunuz .
ya ateizmi bir kişiye sevdirecek bir cümle bir ışık saçın .
madem islam kötü maem islam eski kafalı insanlar için sizler aydın insanlar olarak sevdirin benimsetin ateizmi ..
yıllarca bu sitelere gelen insanlar tek hoş bir cümle tek bir sevecenlik bulamadı ateizmden neden ?
çünki sizin gibilerden eleştiri yalancılık uyduruk tefsirler safsatalar ve bunları güzel cümleler halinde insanları yanıltma çabası peşine düşmiş bir ateizm .
nereye kadar ? bizler yermiyiz dostum sizin o boş ayet tefsirlerini karşınızda cahil müslümana inandırabilirsin ama normal birazcık allahı anlıyan birini kandıramaz ve gücünüzde yetmez zaten .
@ VGM KARDEŞ ,
önce sen okumasını bil ve benden önce bana yazılanları düzgün oku sonra benim yazdığım yazıyı sil .
eğer ki cevap verecek ilmin yok ise beni sil kaydımı da sil kendiniz yazın kendiniz cevaplayın herzaman haklı olursunuz .
ama benim türk olmam seni rahatsız etdiyse bunda yapıcak birşey yok .
bunu kimse değiştiremez . ne arab ne alman nede başkası ..
ben türküm hür yaşarım ve müslümanım ...
@ milomanara : BENİM YAZIMI DÜZELTMEYE KALKICAĞANA KENDİNİ DÜZELT .
Sayın aspendos, üslup kelimesi zaten tarz anlamındadır, iki kere kullanılması cümlenizin bütünlüğünü kötü etkilemiş, hatta tamımıyla anlaşılmaz yapmış o yüzden doğrusunu bu seferlik yazamıyorum.
TAMIMIYLA DEĞİL : Tamamıyla olucak ..
burda böyle yazım hatası arıyorsan herkezin cümlelerini ele al tek taraflı olma .
bu sefer af ediyorum seni ...
İlk mesajım... Siteyi anlamaya çalışıyorum... Turan Dursun'u bilen, okuyan, anlayan insanların birbirleriyle fikir alışverişinde bulunacakları bir site sanmıştım. Görüyorum ki; tebliğciler basmış burayı... Tarihin en kanlı dini hakkında ahkam kesiyorlar, bilip bilmeden... Her camide günde 5 vakit tekrarlanan klişeleri bir de gelip burada yazıyorlar. Arap ırkçılığını, Araplar'dan daha iyi savunuyorlar. İyi bir şey mi bu insanlara bu siteyi açmak? Eminim, site yöneticileri bunu etüd etmiştir ama sormak istedim yine de...
Sınavmış... Karanlık emellerinizin adını sınav mı koydunuz şimdilerde? Siz tarikat-siyaset-ticaret üçgeninde dilediğiniz gibi at koşturup, cukkanızı Amerikan doları (neden riyal değili mesela?) ile doldururken zavallı insanları da sınavdan geçtiklerini söyleyerek kandırıyorsunuz öyle mi? Niye şaşırıyorum ki... Binlerce yıldır hile ile, aldatma ile bu işi yürüttünüz. Üstelik bunu, dinin bir gereği olarak da sundunuz. Ne diyor efendiniz Muhammed? "Savaş hiledir..." Öyle ya, Türkiye 'dar-ül harb' ya, savaştasınız siz. Cihad'dasınız. Öyleyse her yol mübah. Ahlaksızlıklarınızın gerekçesini de buna bağlarsınız. Adına gazete dediğiniz paçavranın yazarı da 14 yaşındaki kızın 'üzümcüğünü' öperken, ellerken çocuğu sınavdan geçiriyordu değil mi? Çocuğa, "Başka kimselerin yanına gitme, sonra benim yaptığımı yaparlar" derken, onu ahirete mi hazırlıyordu acaba?
Bu, bu sitedeki ilk ve son mesajım olacak. Uzlaşmacı değilim ben, uzlaşmayacağım. Arap Muhammed'e 'efendi' diyenlerle, akıl ve mantığını dogmalara kaptırıp 'En iyisini Allah bilir' diyenlerle fikir tartışmasına girmeyeceğim. Çünkü fikir, fikirle çatıştırılır, dogmalarla değil. Ben tarafım. Ben ışıktan, aydınlıktan yanayım. Sözün bittiği yer vardır, işte o yer burasıdır. Safları seçmenin zamanı gelmiştir.
Hoşçakalın...
İslamda dogmalar ve yasaklar yoksullar içindir.
Zenginlere yasak yoktur.Onlar ceplerini ve nefslerini islamı alet olarak kullanarak doyururken,yoksulları cennet vaadiyle oyalarlar.
İlk mesajım... Siteyi anlamaya çalışıyorum... Turan Dursun'u bilen, okuyan, anlayan insanların birbirleriyle fikir alışverişinde bulunacakları bir site sanmıştım. Görüyorum ki; tebliğciler basmış burayı... Tarihin en kanlı dini hakkında ahkam kesiyorlar, bilip bilmeden... Her camide günde 5 vakit tekrarlanan klişeleri bir de gelip burada yazıyorlar. Arap ırkçılığını, Araplar'dan daha iyi savunuyorlar. İyi bir şey mi bu insanlara bu siteyi açmak? Eminim, site yöneticileri bunu etüd etmiştir ama sormak istedim yine de...
Sınavmış... Karanlık emellerinizin adını sınav mı koydunuz şimdilerde? Siz tarikat-siyaset-ticaret üçgeninde dilediğiniz gibi at koşturup, cukkanızı Amerikan doları (neden riyal değili mesela?) ile doldururken zavallı insanları da sınavdan geçtiklerini söyleyerek kandırıyorsunuz öyle mi? Niye şaşırıyorum ki... Binlerce yıldır hile ile, aldatma ile bu işi yürüttünüz. Üstelik bunu, dinin bir gereği olarak da sundunuz. Ne diyor efendiniz Muhammed? "Savaş hiledir..." Öyle ya, Türkiye 'dar-ül harb' ya, savaştasınız siz. Cihad'dasınız. Öyleyse her yol mübah. Ahlaksızlıklarınızın gerekçesini de buna bağlarsınız. Adına gazete dediğiniz paçavranın yazarı da 14 yaşındaki kızın 'üzümcüğünü' öperken, ellerken çocuğu sınavdan geçiriyordu değil mi? Çocuğa, "Başka kimselerin yanına gitme, sonra benim yaptığımı yaparlar" derken, onu ahirete mi hazırlıyordu acaba?
Bu, bu sitedeki ilk ve son mesajım olacak. Uzlaşmacı değilim ben, uzlaşmayacağım. Arap Muhammed'e 'efendi' diyenlerle, akıl ve mantığını dogmalara kaptırıp 'En iyisini Allah bilir' diyenlerle fikir tartışmasına girmeyeceğim. Çünkü fikir, fikirle çatıştırılır, dogmalarla değil. Ben tarafım. Ben ışıktan, aydınlıktan yanayım. Sözün bittiği yer vardır, işte o yer burasıdır. Safları seçmenin zamanı gelmiştir.
Hoşçakalın...
Sevgili Işık !
Ben de bu sitede henüz yeni sayılırım . Elimden geldiğince ve vakit buldukça sitedeki ilginç başlıkları okuyor , hergün yeni bir şey öğreniyorum . Hiçbir şey öğrenememiş olsam bile en azından hoşça vakit geçiriyorum .
Siteye henüz yeni üye olmuşsunuz ve bu mesajınızın ilk ve son mesajınız olduğunu söylüyorsunuz . Doğrusu üzüldüm . Heleki yazmış olduğunuz mesajınızdaki düzgün Türkçe ve imla kurallarına gösterdiğiniz hassasiyeti görünce üzüntüm bir kat daha arttı . Zira sizin gibi gerçekten iyi eğitimli olduğunu düşündüğüm bir arkadaşımızın siteye katacağı çok şeyler olabilirdi . Yine de size naçizane tavsiyem , bu kararınızı bir daha gözden geçirmenizdir .
Şundan emin olabilirsiniz ki , bu sitede aydınlık düşünceli arkadaşlarımız çoğunluktadır ve emin olunuz hepsi de yürekli ve mert insanlardır . En azından belli bir müddet siteyi incelediğinizde bu sözlerimin gerçek olduğunu siz de göreceksiniz .
Saygılarımla ...
Aydınus
galapagos
16-06-2008, 22:07
aspendos
bana avrupayı öğretme demişsin belki bu konuda bildiklerini benimle paylaşabilirsin
öğreten değil belki ama sana güzel anılar ve anektodlar verebilirim oradaki dinciler halkkında
belkide camilerde yatıp para toplayan yeşil sermayeden birşeyler duymak istersin
ben avrupa ülkesinde idim bildiklerin varsa dök ortaya bende yanıt vereyim
milomanara
16-06-2008, 22:47
@ milomanara : BENİM YAZIMI DÜZELTMEYE KALKICAĞANA KENDİNİ DÜZELT .
TAMIMIYLA DEĞİL : Tamamıyla olucak ..
burda böyle yazım hatası arıyorsan herkezin cümlelerini ele al tek taraflı olma .
bu sefer af ediyorum seni ...
Sayın aspendos, benimki klavye hatasıdır ama yine de tüm okurlardan özür dilerim. Sinirlenmenizide anlamadım,milliyetçi bir insan olarak daha düzgün Türkçe kullanmak isteyeceğinizi düşünmüştüm.
Affetmenize gelince, affedebilmeniz için size karşı benimde pişman olduğum kötü bir eylemim olmalıdır. Ortada böyle bir durum olmadığından bu cümlenizi aşırı özgüvene bağlıyorum ve bu kadar kıt Türkçeyle bu kadar kendinize güvenmenize şaşırıyorum.
milomanara
16-06-2008, 22:49
Ha bu arada, "af ediyorum" yanlış, doğrusu "affediyorum" olmalı.
Hoşçakalın...
Anlatmak istediğini anlaşılır net bi şekilde ifade etmişsin dostum..takdir ettim..sitede kalıcı olmanı dilerdim bende..
mistik1984
17-06-2008, 11:50
AYDINUS'un söylediklerine %49 oranında katılıyorum
üzümcük öpen şerefsiz, namaz kılarken yanındakini dolandırmayı düşünen pislik ve ibtidai arzularını dizginleyemeyen ama sıra lafa geldiğinde kendinden iyi müslüman tanımayan aşağılıklardan biz de bıktık...
kardeşim, sevmediğin birşey görünce bırakıp kaçanlar zaten kafalarını kuma gömmeyi adet haline getirmiş devekuşlarıdır.. neden kaçıyorsunuz.. belki biz belki de siz yanılıyorsunuz..
tek ortak nokta iyi insan olma şartı değil mi..
bu 14 yaşındaki kıza sarkıntılık yapan şerefsiz sizde de şerefsiz bizde de şerefsiz
birbirini aldatan kazıklayan, gidip amerikada doğum yapanlar sizde de sahtekar, bizde de sahtekar..
her dinde, her öğretide, her toplumda ÖNCE İYİ İNSAN OLMAKTIR AMAÇ
biz işimize yarayan, insanlığa yarayan herşeye açığız.. yasağımız yok kardeşim.. kim var diyorsa halt etmiş... yeterki insana-insanlığa yararı olsun
bir hastalığınız mı var, tedavisi xyz mi... xyz nin ne olduğu önemli değil... aklınıza ne gelirse uygundur.. ama bazı dinler kan tahlili yaptırmayı bile yasak eder..
özetle... birbirine bok atmayan, gerçekten IQ seviyesi yüksek insanların, terbiye sınırlarına riayet ederek tartışması, uzlaşamasa da birbirine saygı duyması gerekir...
saygı duymayı bilmeyen zaten saygıyı haketmiyordur..
sonsuz güçelere sahip sonsuz merhamete sahip sonsuz bilgiye sahip sonsuz işitme yeteneğine sahip sonsuz sonsuza sahip anlatır da dururlar önce.. sona da derler ki ona yanlış yapmayın onun önünde eğilip bükülüp ibadet edin.. sizin tanrınızın aşağılık kompleksi mi var o zaman... peki nerde kaldı sonsuzlukları heeee?
mistik1984 görüşlerinize katılıyorum.. akla uyan herşey kabulumüzdür.. önce insan deriz.
aspendos
17-06-2008, 16:36
Ha bu arada, "af ediyorum" yanlış, doğrusu "affediyorum" olmalı.
Sırf bana cevap vermek ve beni düzeltmek için yazma güzel kardeşim . önce kendini düzelt .
BİRDE YUKARIDA YAZDIĞINI BİR DAHA GÖZDEN GEÇİR .
"HA BU ARADA" OLMAZ !!!!!
BU ARADA DİYEBİLİRDİN .
HA BU ARADA DERSEN ,BİZİM ADETLERİMİZDE KIRO DERLER ...
Bu yüzden bırak boş işleri türkce edebiyat öğretmenliğini benim yazdıklarıma cevab vermeye çalış ...
gene bağışladım seni ...
gozeneli
17-06-2008, 18:37
Alıntı''Sırf bana cevap vermek ve beni düzeltmek için yazma güzel kardeşim . önce kendini düzelt.'' Aspendos.
Noktadan sonra Büyük harfla başlanır sayın Aspendos.
gozeneli
17-06-2008, 18:44
Sayın Işık,
Burda herkesin konuşma hakkı var.Batıl inançlıların sitesinde bizi bir saniye barındırırlarmı?
Ama biz onlar gibi degiliz.Buraya arasıra böyleleri geliyor sonrada o büyük insan Atatürk'ün dedigi gibi ''Geldikleri gibi giderler'' oluyor.
Bu sitede o kadar aydın ve ileri görüşlü insanlar varki onları arkadaş görmek bana gurur veriyor.
aspendos
17-06-2008, 20:13
Alıntı''Sırf bana cevap vermek ve beni düzeltmek için yazma güzel kardeşim . önce kendini düzelt.'' Aspendos.
Noktadan sonra Büyük harfla başlanır sayın Aspendos.
Ne inat var sende kardeşim helal sana .
Noktadan sonra Büyük " harfla " değil , "harf ile " başlanır olucak .
Turan dursun da kuranı kerimi bu şekilde aklınca düzeltmeye kalktı ama kendi hatalarını görmedi ..
Sevgi ile kal ..
Yazım yanlışlarından dolayı polemik gereksiz ama ''olucak'' değil aspendos ''olacak''.Bunlar hepimizin yaptığı hatalar.
sevgilerle..
mistik1984
17-06-2008, 22:01
Bu mu sizin tartışma platformunuz..
Ben de sanmıştım ki
neyse, sidik yarışı sizinki. Ben dahil olmayayım.
aspendos
17-06-2008, 22:58
Yazım yanlışlarından dolayı polemik gereksiz ama ''olucak'' değil aspendos ''olacak''.Bunlar hepimizin yaptığı hatalar.
sevgilerle..
aynen dediğin gibi herkez burda gramer hatası arar ise bu sitede düzgün yazan insan bulamayız . ama beni düzeltmeye çalışan zata bunları söyleyin bana değil .
aspendos bir isim olduğu için sende "Aspendos " olarak düzltirsen güzel olur ...
neyse polemiğe girmiyorum artık ... bu konu kapandı benim için .
bilerek imla hataları yapıyorum bu son yazımda ...
Benim iletim de dahil olmak üzere, tartışmaya ( imla ) dahil olan tarafların iletileri kendilerine bu mesajı okumak için yeteri kadar zaman tanındıktan sonra sandık odasına kaldırılacaktır.
Lütfen konu başlıgına baglı kalalım ve gereksiz kişiselliklere girmeyelim.
saygılarımla
mistik1984
17-06-2008, 23:07
ben de bir soru sormak istiyorum, bilen varsa cevabını gerçekten merak ediyorum
bir yerlerde okumuştum, bebeğin neye ihtiyacı olursa anne sütünde o maddenin miktarı artarmış, neden ve nasıl bileniniz varmı? herhangi bir bağlantısı olmayan ve bilinçdışı bir durum için bir açıklama bulunabilir mi.. ?
milomanara
17-06-2008, 23:18
Kaynak gösterirseniz tartışabiliriz sayın mistik1984.
ben de bir soru sormak istiyorum, bilen varsa cevabını gerçekten merak ediyorum
bir yerlerde okumuştum, bebeğin neye ihtiyacı olursa anne sütünde o maddenin miktarı artarmış, neden ve nasıl bileniniz varmı? herhangi bir bağlantısı olmayan ve bilinçdışı bir durum için bir açıklama bulunabilir mi.. ?
Böyle bir şey var mı bilmiyorum ama şöyle bir şey biliyorum;
bir kaç arkadaşımın yeni doğmuş bebeklerinin gelişimlerinde durma ve gerilemeler oldu. Arkadaşların süt tahlilleri yapıldı ve bebek için gerekli nitelikte olmadıkları rapor edildi. 6 aydan önce ek gıdaya geçmeleri istendi.
Sn. K.C.
Anne sütü için "Niteliksiz" tanımınızla ilk defa karşılaştım. Şimdiye kadar okuduğum kaynakların hiçbirinde böyle bir bilgi yok. Varsa bir kaynağınız aktarmanız açıklayıcı olur.
Eğer maddi bir hata var ise zannımızca; Niteliksel değil, niceliksel olmalıdır.
Zira sütün yetersizliğinde ek gıdalara derhal geçilmektedir.
Bu cevabımız, mucize arayanlara bir dayanak teşkil etmez.
Sn. Mhmmd,
inanın ben de arkadaşlar söyleyene dek böyle birşeyin varlığını bilmiyordum.
Sütün azlığı, yetersizliği değildi sorunları. Sütün içindeki maddelerin yetersizliğiyle ilgiliydi. Sütleri laboratuvarda analiz edilmişti.
Yazık ki arkadaşlarımdan duyduklarımdan başka bir bilgim yok bu konuda. Yani araştırmış yahut okumuş değilim böyle birşeyi.
mistik1984
18-06-2008, 12:40
Kaynak gösterirseniz tartışabiliriz sayın mistik1984.
tabii ki gösteririz sayın milomanara, biz gösterelim kaynağı da, fikriniz varsa vardır yoksa yoktur.. Ben size reddedilecek bir öneri ya da tartışılacak bir fikir sunmadım..
Okuduğum bir şeyi sordum, bilen-fikri olan varsa beyan etsin diye..
Ama sizler sadece hazır bir savı çürütmek amacıyla fikir beyan eden insanlarsınız, hiçbirinizin objektif olarak, bilimsel açıdan bir konuyu irdelediğine maalesef inanmıyorum..
Bu sitede bulunduğum zamana acımakla birlikte bu geri kalmış olarak gördüğünüz islamın bir savunucusu olarak sizden daha bilimsel ve objektif yaklaşma eğilimindeyim..
okuduğum yeri de birazdan bulur gönderirim...
saygılar..
Allah insanı veya melekleri niye yaratmıştır ki?Amaç ne?Herşeyden önce mantıklı bir cevabı olmayan soru bu.Sevilme ihtiyacımı?Saygı gösterilme gereksinimi mi yoksa?Büyüklüğünü birilerine onaylatmak mı?Ama bunlar insana(Kul olan...Tanrının yanında bakıldığında "aciz"..) has özellikler..Tanrıya bunları nasıl yakıştırırsınız!?
Belki sadece oyun olsun diye.Din olgusunda tanrıyla şeytanın insana "yok ben aklını çelerim yok sen çelemezsin,hadi bakalım!...." tarzındaki yaklaşımları, bizim tam da bir çeşit oyunun piyonları olduğumuzu işare etmiyor mu?Kuranı veya incili satır satır irdelemeye ve hata,çarpıklık,bilime zıtlık aramaya gerek yok ki..temeline bakmak yeterli.Mantıksal yaklaş sadece.İçindeki o kanıt dedikleri noktaları tek tek tartışmaya ne lüzum var.Kuranda geçen herhangi bir noktanın doğru, çıkması kurana isnat edilen tüm kutsamaların doğru olması anlamına gelmez..Sadece o doğrunun (başka herhangi bir kutsal sayılan veya sıradan olan kitapta yer alabileceği gibi) o kitapta yazdığı anlamına gelir hepsi bu.Bazı kahinlerin söylediği bazı şeylerin de doğru çıktığı oldu bugün... Mesela mayalar yılın 365 gün olduğunu tam olarak biliyorlardı.Şimdi maya dinine mi dönecez?Akıldan yana özürlü olanlar nasıl yargılanacak acaba...engelli doğan insanların çektikleri cefanın hesabı kimden sorulacak..İlkel kabile insanı nasıl yargılanacak?Cem Yılmaz diyor ya; adamın konudan bile haberi yok...
.
mistik1984
18-06-2008, 13:03
http://advantage.kucukresim.com/uploads/sut70010.bmp (http://www.kucukresim.com)
Gördüklerimizi değerlendirmeye mi çalışacağız?
Değerlerimizi mi görmeye çalışacağız?
Sebep sonuç ilişkisini savunurken inancımızdan uzaklaştığımızı mı düşünüyoruz?
Kitabımızdaki; düşünmezmisiniz, akletmezmisiniz, bilmezmisiniz hitaplarının karşılığında ne yapmaktayız?
Anne sütü, bebeklerin tüm ihtiyaçlarına göredir!!!
Değişik bir bakış yok mudur?
Neden, sütün bebeğe göre olduğunu görmeye çalışırken, bebeğin süte göre olabileceği aklımıza gelmez?
Bu inancımıza ters midir?
Anne sütünün bebeğin ihtiyaçlarına göre olması neden bu kadar ilgi uyandırdı anlamadım ? Aksi olsa idi zaten memelilerin soyunun devamı mümkün olmazdı. Diğer yandan insan vücudunun ürettiği tüm salgılarda kanda ve organlarda anomaliler olabileceği gibi anne sütünde de bu mümkündür.
Mhmmd'in tersten bakma esprisi aslında bize, ihtiyaç ve üretimin birlikte geliştiğini ve birbirlerini tamamladığını hatırlatmak açısından oldukça çarpıcı.
milomanara
18-06-2008, 14:09
tabii ki gösteririz sayın milomanara, biz gösterelim kaynağı da, fikriniz varsa vardır yoksa yoktur.. Ben size reddedilecek bir öneri ya da tartışılacak bir fikir sunmadım..
Okuduğum bir şeyi sordum, bilen-fikri olan varsa beyan etsin diye..
Ama sizler sadece hazır bir savı çürütmek amacıyla fikir beyan eden insanlarsınız, hiçbirinizin objektif olarak, bilimsel açıdan bir konuyu irdelediğine maalesef inanmıyorum..
Bu sitede bulunduğum zamana acımakla birlikte bu geri kalmış olarak gördüğünüz islamın bir savunucusu olarak sizden daha bilimsel ve objektif yaklaşma eğilimindeyim..
okuduğum yeri de birazdan bulur gönderirim...
saygılar..
Sayın mistik1984,
Anne sütünün emzirmeden emzirmeye bile(allahın mucize hikmeti anlamına getirerek) değiştiğini yazarı bile belli olmayan bir kaynağa dayanarak söylüyorsunuz(http://www.bebekhaberonline.com/ilk-alti-ay-sadece-anne-sutu-haber,733.html). İzleyen linkde(http://web.archive.org/web/*/http://www.clonejesus.com) İsa'yı kolonlayıp tekrar Dünya'ya getireceklerini iddia eden "The Second Coming Project" adlı dangalakların web sayfalarını tarihsel olarak göreceksiniz(ulaşılamazsa: http://www.snopes.com/religion/clone.asp). Her zaman her yerde dayanaksız, iyi niyetli, kötü niyetli yüzlerce iddia ile karşılaşırız ve hiç bir ruh sağlığı yerinde insan oturup bunları "doğru" varsaymaz. Mümkünse yayınlandığı bilimsel derginin adını, sayısını ve sayfa numarasını, mümkün değilse en azından yazarın adını, sanını, bu konuda kelam etmeye ehil olup olmadığını bildirirseniz, tüm arkadaşların birikimlerini sizinle cömertçe paylaşacaklarından süphem yok. Ama süt ve benzeri tartışmalarınız benim ilgi alanımdan çıkmıştır.
Yukarıdaki yazınıza itafen:
Hazır savı çürütmek de nesi? Herkesin kafasına göre ortaya attığı her şaçmalığı tartışacak mıyız yani?
Kaynağınız ve yaklaşımınız gerçekten çok "bilimsel"!
Yazılarınızın çoğunda "sizler..." diye başlayan, mesnetsiz ithamların izlediği cümlelerinizi içinde bulunduğunuz zamana acımanıdığınız başka bir sitede kurmanız, size de zaman kazandırır bize de.
Anna sütü biraz sonraki kavram. Yumurtlayan canlılarda yumurta cenin in ihtiyacı olan tüm besin maddelerini yavru yumurtayı kırana kadar içerir ve yavru bu yumurta içindeki maddelerle beslenir. Yani ihtiyacı olan tüm maddeler o yumurtada mevcuttur.
Buradan yola çıkarsak daha evrimsel olur kanaatindeyim.
saygılarımla
mistik1984
18-06-2008, 14:50
Sayın mistik1984,
Anne sütünün emzirmeden emzirmeye bile(allahın mucize hikmeti anlamına getirerek) değiştiğini yazarı bile belli olmayan bir kaynağa dayanarak söylüyorsunuz(http://www.bebekhaberonline.com/ilk-alti-ay-sadece-anne-sutu-haber,733.html). İzleyen linkde(http://web.archive.org/web/*/http://www.clonejesus.com) İsa'yı kolonlayıp tekrar Dünya'ya getireceklerini iddia eden "The Second Coming Project" adlı dangalakların web sayfalarını tarihsel olarak göreceksiniz(ulaşılamazsa: http://www.snopes.com/religion/clone.asp). Her zaman her yerde dayanaksız, iyi niyetli, kötü niyetli yüzlerce iddia ile karşılaşırız ve hiç bir ruh sağlığı yerinde insan oturup bunları "doğru" varsaymaz. Mümkünse yayınlandığı bilimsel derginin adını, sayısını ve sayfa numarasını, mümkün değilse en azından yazarın adını, sanını, bu konuda kelam etmeye ehil olup olmadığını bildirirseniz, tüm arkadaşların birikimlerini sizinle cömertçe paylaşacaklarından süphem yok. Ama süt ve benzeri tartışmalarınız benim ilgi alanımdan çıkmıştır.
Yukarıdaki yazınıza itafen:
Hazır savı çürütmek de nesi? Herkesin kafasına göre ortaya attığı her şaçmalığı tartışacak mıyız yani?
Kaynağınız ve yaklaşımınız gerçekten çok "bilimsel"!
Yazılarınızın çoğunda "sizler..." diye başlayan, mesnetsiz ithamların izlediği cümlelerinizi içinde bulunduğunuz zamana acımanıdığınız başka bir sitede kurmanız, size de zaman kazandırır bize de.
ARKADAŞIM;
1_ emin ol ki söylediklerimi bilimsel olarak ispat edecek bilgi ve kapasiteye sahibim, ama boşa uğraşmamış olmak için öncelikle sizi tanımaya çalışıyorum.. yanlış anlamayın fikrinizi öğrendim sadece sizi tanımaya çalışıyorum, bu fikirleri savunan homosapiensleri
2_ bu konuyu, yani... misalen anlatayım soru-cevap uzun sürüyor.. bebekte eksilen bir demir elementinin, ya da folik asitin, derhal anne sütünde arttığını ispat edersem kaçınız bunun mutlak bir güç, insanoğlunun bilinci dışında çalışan bir mekanizma olduğuna inanacak.. çünkü her 2 canlıda bunda bihaber iken meme dediğimiz süt üreten organ bunu bilinçli yapıyor olamaz.. çocukta bu bilgilere aktaran kablosuz bir iletişim ağı da olmadığına göre...
böyle bir iddiaya kimler var ?
Sn. mistik1984,
En az on değişik cevap denememiz oldu.
Kimini sabırsız bulduk, kimini sinirli, kimi kibirli, kimi seviyesiz. Nihayetinde hepsini silip bu mesajımızı vermeyi uygun gördük.
Lütfen yazdıklarınızı, herhangi bir görüşün temeli olarak sunmayın. mistik1984 böyle düşünüyor deyin.
mistik1984
18-06-2008, 17:06
Sn. mistik1984,
En az on değişik cevap denememiz oldu.
Kimini sabırsız bulduk, kimini sinirli, kimi kibirli, kimi seviyesiz. Nihayetinde hepsini silip bu mesajımızı vermeyi uygun gördük.
Lütfen yazdıklarınızı, herhangi bir görüşün temeli olarak sunmayın. mistik1984 böyle düşünüyor deyin.
Bir fikir beyanında bulunursam tabii ki.. bu mıstığın fikridir derim.. şu ana kadar şahsımdan bir fikir üretmiş değilim...
Tabiiki sabırsız, sinirli, kibirli ve seviyesiz olmamak lazım.. düşüncende haklısın, bu hasletler herkeste olabilir.
Daha somut düşüncelerle tartışsak... bu söylediklerim benim fikrim değil
Orijinali üzerinde oynama yapmak istemedim ''Aspendos''
Sevgili 84 şahsım(mız) üzerinden site hakkında yargıda bulunmazsan sevinirim bu haksızlık olur.
Mesaj alınmıştır yönetim.
sevgilerle..