PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ay mucizesi ve diğerleri??

vesper
01-01-2010, 22:37
Selamlar

Bir soru sormak istiyorum. Bir Müslüman arkadaşım gelip bana ''peygamberimiz onca mucize yaptı nasıl reddediyorlar hala anlamıyorum'' dedi

Hz. Muhammed'in mucizeleri nelerdir. Sadece ay yarılması mı? Ve bu mucize de Kuran kaynaklı mıdır hadis kaynaklı mı?

Hz. Muhammedin Kuranda anlatılan mucizeleri nelerdir?

Bilen arkadaşlar yanıtlarsa çok memnun olurum cahil kalmışım şurada:)

Esenlikler

UlulElbab
01-01-2010, 22:58
Selam,

Değerli Vesper bizler (Hanif) mucize kavramına temelden karşıyız.

İlginctir ki siz de Hz. kısaltmasını kullanmak zorunda hissediyorsunuz Muhammed ismini

kullanırken...Biz buna da karşıyız...

İnsanlara değer verdiğimizi gösrtermek için "sayın" v.s gibi ifadeler kullanılır ama

"Kutsallaştırma" eşiğine gelen her türlü ifadeyi yanlış buluyoruz.

Kuranda Ayet kelimesi geçer...Muhammedin eğer bir "mucize"si varsa...

O da Kuranın kendisidir.

Sünnet Ehli diye tabir ettiğimiz bir kesim var ki...Onlar "Dinde Rekabet" olsun diye böyle

"Şakkul kamer mucizesi" gibi birçok Saçmalıklar uydurmuşlardır...

İsa Mesihin "Ayet"leri karşısında, Aşağılık kompleksine kapılan bu Guruh...

İslam adınıda Lekelemektedir.

Kendilerinin uydurduklarını Dine maleden bu insanlar,kendilerine yaptıkları kötülüğün

farkında dahi değillerdir.

Muhammedin 1400 yıl önce gelmiş bir Elçi olarak görevini hakkıyla tamalayıp Rabbin katına

geri döndüğüne inanıyoruz...Tıpkı İbahim,Musa ve İsa gibi...ve adını sayamadığım tüm Elçiler gibi...

Sevgi ile...

Psiko
01-01-2010, 23:19
Sitemizde,
"Şeyh uçmaz,mürid uçurur"
adında bir başlık vardır.
Başlığın içeriği ise dolu doludur.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2414&highlight=%FEeyh+u%E7maz+m%FCrit+u%E7urur

mongus
01-01-2010, 23:57
Muhammed Hazretlerinin en büyük mucizesi evet Kuran-ı kerimdir, içinde kelam edilen bilgilrdir. Muhammed Hazretleri geldikten 1400 yıl sonra Allah2ın nurunu tamamladığı Peygamber ışığını dünyaya bırakmıştır.

Ay kablosuz, direksiz gökyüzünde durmaktadır.

Allah yeryüzüne ışığını yaymıştır, elkektrik, kablo, ampul bulunmuştur, rüzgar ve su gücü ile her taraf Allah'ın nuru ile aydınlanmıştır.

cenker
02-01-2010, 00:50
şimdiki akıl ve mantık ayın 2e bölünüp yarısının hira dağının soluna diğer yarısının hira dağının sağına düşmesini kabul etmiyor.o yüzden müslümanlar artık ayın 2e bölündüğünü kabul etmiyorlar(kamer suresinde aksi söylenmesine rağmen).ki o zamanlar rasathaneler var aya tapan topluluklar var kayıtlarda yazmıyor hiç biri.sonuçta tam hatırlamıyorum ama turan dursunun bir makalesinde geçmiştir bu mevzu zaman içinde tefsirler evrim geçirmiş inkarlar kelime oyunları vb başlamış.kıyamet zamanı bölünecekmiş ay vb vb.artık terk edilse de bir çok müslüman ayın 2e bölündüğüne halen inanmaktadır.

sanırım mucize olaak geriye kudüse gidip uçması kalıyor.onunda ispatı veya olmadığını ispatlamak mümkün olmadığı için sonsuza kadar devam etcek o mucize inancı.
mucizeyi fizik kuralları dışında yapılan olağanüstü şeyler olarak tanımlıyorum bilmem anlatabildim mi.

Psiko
02-01-2010, 01:04
Ali Bin EbuTalip'e ait olduğu söylenen bir dua var.
Adı nudbe duası.
Bu duada,
"o ışık saçan güneşler; nerededir,
o nur yayan aylar; nerededir,
o parlak yıldızlar; nerededir"
http://www.caferilik.com/dualar/nudbe.htm 8.Paragraf
şeklinde bir betimleme vardır.
Neden Güneş veya Ay değil de,
Güneş'ler,Ay'lar denilir hiç merak ettiniz mi ?

evrensel-insan
02-01-2010, 01:19
Saygideger psiko;

Ucuncu misradaki, "yildizlar" a uydurmak icin olabilirmi?

"Birden fazla yildiz varsa, birden fazla da ay ve gunes vardir" dusuncesi olabilir mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

vesper
02-01-2010, 01:26
Selam,

İlginctir ki siz de Hz. kısaltmasını kullanmak zorunda hissediyorsunuz Muhammed ismini

İnsanlara değer verdiğimizi gösrtermek için "sayın" v.s gibi ifadeler kullanılır ama

O da Kuranın kendisidir.

Sünnet Ehli diye tabir ettiğimiz bir kesim var ki...Onlar "Dinde Rekabet" olsun diye böyle

Kendilerinin uydurduklarını Dine maleden bu insanlar,kendilerine yaptıkları kötülüğün

Muhammedin 1400 yıl önce gelmiş bir Elçi olarak görevini hakkıyla tamalayıp Rabbin katına

geri döndüğüne inanıyoruz...Tıpkı İbahim,Musa ve İsa gibi...ve adını sayamadığım tüm Elçiler gibi...

Sevgi ile...

Düşüncelerinizi çok ilginç buldum. Ama hoşuma da gitti.

Değişik bir Müslümansınız sanırım.

Esenlikler:):)

UlulElbab
02-01-2010, 01:46
Selam

Değerli vesper,

Aslında "Orjinal" müslüman diyelim...

Yalnız Kuran diyen ve Hurafeleri Red eden...

Bence düşüncelerimin "hoşunuza"gitmesinin asıl nedeni,

Hanif Müslümanların da Protestan olmasından kaynaklanıyor.

Tıpkı Ortaçağ Klisesi gibi bizde de Ehli Sünnet Cemaatleri "Sapkınlık içindeler"

ve bizler bir Avuç insan bu ...EDIT... kitle ile Dinsizlik arasında sıkışıp kalmışız.

Bu bizlerin Protestan tepkiler göstermesine ve bizleri Bilim/Akıl ile karşı koymaya itiyor.

Bizler Sünnet olmak istemediğimiz için Aforoz ediliyoruz ve Ailelerimiz tarafından dahi dışlanıyoruz.

Çektiğimiz Acıları burada yazıpDuygusal bir hava vermek istemediğimi için kısa kesiyorum:)

Sevgi ile...

Psiko
02-01-2010, 01:54
Sevgili evrensel hocam ;

Biliyorsun,
epistemolojik gerçeklik duvarı yüksek.
Şahsen geçemiyorum o tarafa :)
Ben kendi basit düşüncemi anlatayım,
sana zahmet epistemolojik gerçeklikle bak
ve
sen ona göre gerçeği koy ortaya.
Uyar mı ?

Kur'anda da "Gök'ler" der.
İlginç değil mi ?
Oysa epistemoloıjik gerçekliğe göre,
gök bir tane.
Ama Kur'an işte Gök'ler deyip duruyor.
Eh hali ile Kur'an gökler derse,
Ali Bin EbuTalip'e kalan da Güneş'ler ve Ay'lar demek olsa gerek :D
de
Güneş,
Ay veya yıldızlara benzemiyor gibi.
Yani Güneş ısı ve ışığını kendi oluşturuyor.
Ama Ay ve yıldızlar ise ışıklarını Güneşten alıyorlar.
Acaba buna bir korelasyon-kombinasyon-koreografi uydurabilir miyiz epistemolojik gerçekliğe göre ?
Yoksa yine psikonun inançsal doğrusu deyip geçelim mi ? :D

evrensel-insan
02-01-2010, 02:17
Saygideger psiko;

Konuya soyle bakabiliriz. Birincisi, cogul ekler; ifadeye bir zenginlik verir. Ikincisi dunyanin uzerindeki katmanlari dusunur ve bunlarin her birini ayri ayri degerlendirirsek; o zaman gokler de denebilir. Ayrica biliyorsun, bizim gunes sistemi gibi evrende sayisiz gunes sistemi kabul edilebilecek olusumlar var. Bu temelde de gunesler demenin bir zarari yok. Geriye aylar kaliyor. Bu da iki turlu algilanabilir, senenin 12 de biri olarak ya da bir gezegenin uydusu olarak. Bu acidan da bakarsan, jupiter'in ve saturn'un bir suru uydusunu ay olarak ele alabilir ve aylar diyebilirsin.

Buna bir ornekte, insanoglunun herseye once coguldan baslayip, sonra tekile dondugunu verebiliriz. Yani tanrilardan, tek tanriya.

Butun mesele nedir biliyormusun? Birincisi, ogrendigin bir bilgiyi, ya onu kabul edere paralel, ya da onu reddedere paralel degerlendirmedir.

Bu da ya guclu bir inancsal bakis acisinin inanmasi, ya da guclu bir dusuncenin ispati demektir.

Inancsal ise; bir ideolojik dogruya, yok dusunsel ise, bir teorik pratige oturtmaya calisirsin.

Oturtup, oturtamaman, bir konu ise; senin oturtup, oturtmadigini baskalarinin kabulu veya reddi ise baska bir konudur.:smow:

Bak cok basit izah ettim. "Anlayamadim" demiyeceksin, degil mi? :clock::washing:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Psiko
02-01-2010, 02:23
Sevgili evrensel hocam ;

İnsan,
dinlerden özgürlük misyonu ile yüklü olunca,
yaşam-tarih de önümüze dinler adına yapılagelen bir çok yanlışı koyunca,
sitedeki bir çok arkadaşa hak vermemek elde değil.
Ancak,
Kitapların içinde bazı anlatımlar varki,
müteşabih-benzetilme yapılmış ayetler.

Bu ayetlerin gerçek anlamından bihaber olup,
toplum tarafından bu işin alimleri sayılan,sanılan-zannedilen-o zehaba kapınılan kişiler,
hadleri ve bilgileri olmadığı halde,
ki benim deyimimle,
(Z)alimler,
bu bölüme de el atma cüreti göstermiş durmuşlardır.
Bu Ay'ın yarılması olgusu da bunlardan birisidir.
Musa-İsa-Muhammed Güneş'tirler.
(Şu kimseden eğitim almamaları.Devrin din bilginlerini hayrete düşüren bilgi ve donanımda olmaları.Elçisi oldukları işi kotarabilmeleri.)
Harun-Havariler-Ali Bin Ebutalip ise Ay
Din bilginleri de Yıldızlar.
Din'in kendisi de "GÖK"
Hüküm günü-Armageddon-Kıyamet tasvirlerinde geçen şu :
"Güneşin kararması,Ay'ın ışığını vermemesi ve yıldızların gökten düşmesi"
betimlemelerinin
ve
nudbe duasındaki "LER"in ne anlatmak istediği konusunda bir anlayış kazanabiliriz.
Yoksa,
Deep impact veya 2012 gibi kıyamet senaryoları yazar durur,
bunlara bilimsel gözle bakan birisi de
"Hadi len ordan" der durur.

Bu da benim basit anlatımım.
Umarım birşeyler "Anlamış"ındır artık :D

UlulElbab
02-01-2010, 02:31
Sevgili evrensel hocam ;

İnsan,
dinlerden özgürlük misyonu ile yüklü olunca,
yaşam-tarih de önümüze dinler adına yapılagelen bir çok yanlışı koyunca,
sitedeki bir çok arkadaşa hak vermemek elde değil.
Ancak,
Kitapların içinde bazı anlatımlar varki,
müteşabih-benzetilme yapılmış ayetler.

Bu ayetlerin gerçek anlamından bihaber olup,
toplum tarafından bu işin alimleri sayılan,sanılan-zannedilen-o zehaba kapınılan kişiler,
hadleri ve bilgileri olmadığı halde,
ki benim deyimimle,
(Z)alimler,
bu bölüme de el atma cüreti göstermiş durmuşlardır.
Bu Ay'ın yarılması olgusu da bunlardan birisidir.
Musa-İsa-Muhammed Güneş'tirler.
(Şu kimseden eğitim almamaları.Devrin din bilginlerini hayrete düşüren bilgi ve donanımda olmaları.Elçisi oldukları işi kotarabilmeleri.)
Harun-Havariler-Ali Bin Ebutalip ise Ay
Din bilginleri de Yıldızlar.
Din'in kendisi de "GÖK"
Hüküm günü-Armageddon-Kıyamet tasvirlerinde geçen şu :
"Güneşin kararması,Ay'ın ışığını vermemesi ve yıldızların gökten düşmesi"
betimlemelerinin ne anlatmak istediği konusunda bir anlayış kazanabiliriz.
Yoksa,
Deep impact veya 2012 gibi kıyamet senaryoları yazar durur,
bunlara bilimsel gözle bakan birisi de
"Hadi len ordan" der durur.

Bu da benim basit anlatımım.
Umarım birşeyler "Anlamış"ındır artık :D

Çok güzel bir Açıklama...

Teşekkürler sayın Psiko...

Bu sitede yazılarından birşeyler öğrenebildiğim nadir kişilerden birisi siz ve

evrensel-insan...

Esenlikler diliyorum...

Selam ile...

Psiko
02-01-2010, 02:37
EyvAllah sevgili UlulElbab ben de senden çok şey öğreniyorum.
Bu yüzden müteşekkirim.
O güzel yüreğin de ellerin de dert görmesin sevgili dostum....

evrensel-insan
02-01-2010, 02:40
Saygideger psiko;

Bunuda epistemoloji ile degerlendirelim.

Birincisi, insanoglu sadece kendi turu ile dialog kurma olanagina sahip bir canli oldugundan ve kendi turu disindaki bir varlikla dialog kurabilecek bir yetisi olmadigindan, tum dini ve tanrisal veriler, degerler, tabular, inancsallar v.s. hepsi insanoglunun kendi urunudur.

Ikincisi tarihsel gerceklik; Eger bir urun tarihin belirli bir doneminde ortaya konmussa; en genis anlamiyla ve en genis bilgiyle, dunyanin ve insanoglunun bilgisinin o ana kadar olanini kitabinda isleyebilir, hatta biraz bilim ustu cikarak, spekulasyon da yapabilir. Ustelik konu inanc oldugundan doga ustuluk ve dunya disilik icermesi de dogaldir.

Mesela ben, bu eski mitolojileri okudugumda, hic bir mantiksal anlam yukliyemiyorum.

Bugune gelirsek; eger bir gorus ve inanc, 1400 yil once yazilan bazi seylerin, bugunu hele hele gelecegi izah ettiginden bahsediyorsa, bu KEHANETTEN, HURAFEDEN, MITOLOJIDEN, FAL ACMAKTAN, TAROTTAN v.s. baska bir sey degildir. Dusuncenin kendisi zaten inanctir ve bilimsellikle uzaktan yakindan ilgisi yoktur.

Yukarida sana ne yazdim "Ya guclu bir ideolojiyle inanca donusur" iste olan da budur.

1400 sene once yazilan bir kitabin; inanci okadar gucludur ki, mutlaka bu inanci bir ideolojiye, yani tercumeye aciklamaya tasimak ve bugunku gecerliligine inanci da kabul ettirmek gerekir.

Ama, inan; bunun aslinda yarari vardir. Cunku inanclar ne kadar guclu olursa olsun, tarihin gelismisligine ayak uydurmak adina, kendilerini sorgulamak zorundadirlar. Yani INANC IKI TARAFLI KESEN BIR BICAKTIR.

Iste akilli tasarim bu sorgulamalardan ve kendini bugune uyarlayan inanclardan biridir.

Oyuzden bazi gercekler vardir ki, bunlar dogru ve dogrulama disidirlar. "Ben gercegim" diye bas bas bagirirlar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Psiko
02-01-2010, 02:43
Sevgili evrensel hocam ;

Ben de sen de görüşümüzü buraya "Şerh"ettik.
Bundan kellisi (Sonrası) için
Pekala deyip,
sana yine iyi geceler dileyelim :)

recluse
02-01-2010, 03:01
Selam,

...

Sevgili Ululelbab
İslam da mucize kavramı vardır.Siz ne kadar karşı olsanızda.
Ancak Allah ın izni olmadıkça peygamberlerin böyle bir gücü yoktur.
İslam ın yanlış anlaşıldıgı ve yorumlandıgını düşünmekle bu uğurda her şeyi inkara yönelmek takdir edersiniz ki farklı şeylerdir.

Rad 13 "Andolsun senden öncede peygamberler gönderdik ve onlara eşler ve çocuklar verdik.Allah ın izni olmadan hiçbir peygamber için mucize getirme imkanı yoktur.Her müddetin (yazıldıgı) bir kitap vardır.

Hz. İsa nın babasız doğumunu bildiren de Kuran dır ve bu da Allah ın bir mucizesi değil midir ?
Şayet bu dine inançlı isek dikkat edelim ve İslam ın yanlış yorumlandığına şahit olalım derken inkarcı olmayalım.

...

Çelişkiyi göremiyorsanız ne desem boş.
Sadece kutsalın sizce ne anlama geldiği benim için önemli o kadar.
Putlaştırma diyorsanız bunu da ciddiye almayabilirsiniz.
Kısacası bence kullanmayanlara neden kullanmadın diyemezsiniz belki ama kullananlara niye kullandın demek yanlış olur.

O da Kuranın kendisidir.
...

Evet Mucizenin tanımını burada bulabildik nihayet.
Kuran yani Allah tarafından Hz. Muhammed e bildirilen kitap.
Allah ın izni olmadan Hz. Muhammed in yazamayacağı kitap.Yapamayacağı mucize.

...

Evet Sünnet Ehli ya da amiyane tabirle kurularının yanında yaşlarının da yandığı İslam ın günah keçileri.
Hadisleri okuyup anlamak ve dayanaklarına göre hareket etmektir esas olan yoksa bu tip ifadelerle Hadis kavramı ve Hadis ilmini topyekun gereksiz gibi görmek bana göre yanlıştır.
Bu ilmi besleyen: insanların Allah ın Resul unun yaşamına uygun yaşayabilme inancıdır netice de.
Tabi Kuran a laf edilemeyince hedefe hadisler alınıyor ilk etapda.
Ayrıca hadisleri topyekun inkar edenler asıl İslam a yaptıkları kötülükleri göremiyorlar bence.
Kamer mucizesi Kuran da geçiyor bilginiz olsun.

Sevgi ile...

Burada sizinle aramızda bir çelişki yok aynen katılıyorum.

Sevgi ve Saygılar

evrensel-insan
02-01-2010, 03:02
Saygideger UlulElbab;

Bu sitede yazılarından birşeyler öğrenebildiğim nadir kişilerden birisi siz ve

evrensel-insan...-U.E.-

Okundugu zaman, algilanmasi kolay olmayan yazarlardan biri olarak, yukaridaki ifadeniz, beni ziyadesiyle memnun etti, tesekkurler.

Aslinda ne guzel, demek bilgi alisverisi yapmak niyetiyle yazan ve okuyan yazar arkadaslarin yazdiklari da, algiladiklari da bir farkli oluyor.

Darisi, diger yazar arkadaslarin basina.

Saygilarimla;
evrensel-insan

vesper
02-01-2010, 04:24
Selam

Değerli vesper,

Aslında "Orjinal" müslüman diyelim...

Yalnız Kuran diyen ve Hurafeleri Red eden...

Bence düşüncelerimin "hoşunuza"gitmesinin asıl nedeni,

Hanif Müslümanların da Protestan olmasından kaynaklanıyor.

Tıpkı Ortaçağ Klisesi gibi bizde de Ehli Sünnet Cemaatleri "Sapkınlık içindeler"

Bu kısma güldüm... Çünkü ben de sizleri(sadece Kuran diyenleri) içten içe Protestan olarak değerlendirmekteydim bu yüzden de hanifim diyenleri mezheptaşım olarak görüyorum:):)... (Tamam dindaş değiliz:D:D) Bu yüzden düşüncelerimizin aynı olduğunu görünce gülümsemekten alamadım kendimi:)

En mantıklısıdır bence... Ama sadece Kuran deyip de olmaz. Sizin kitabınız apaçık değil, sembolleri çözmeniz kitabı anlamanız lazım, bunu da yapıyor musunuz??

Ben bu konuda alevilerin düşüncelerini çok beğeniyorum siz ne düşünüyorsunuz?

Esenlikler

UlulElbab
02-01-2010, 05:28
Bu kısma güldüm... Çünkü ben de sizleri(sadece Kuran diyenleri) içten içe Protestan olarak değerlendirmekteydim bu yüzden de hanifim diyenleri mezheptaşım olarak görüyorum:):)... (Tamam dindaş değiliz:D:D) Bu yüzden düşüncelerimizin aynı olduğunu görünce gülümsemekten alamadım kendimi:)

En mantıklısıdır bence... Ama sadece Kuran deyip de olmaz. Sizin kitabınız apaçık değil, sembolleri çözmeniz kitabı anlamanız lazım, bunu da yapıyor musunuz??

Ben bu konuda alevilerin düşüncelerini çok beğeniyorum siz ne düşünüyorsunuz?

Esenlikler

Değerli vesper,

Bize göre bir tek Sistem(Din) vardır..."O" Sistemini(Dinini) ilk Günden beri hiç değiştirmedi.

Tüm Elçiler aynı Sistemi(Din) savundular ve aynı Doğruları anlattılar...

Bu anlamda İbrahim Monoteist bir Haniftir. Neslinden gelenlerin öyle olması için Rabbe Dua etmiştir.

Kurallar(Şeriat) zamana ve Toplumların yapısına göre değişim göstermiştir ama SiSTEM(Din) birdir.

İsa Mesih geldiğinde Yahudilere MÜJDE ile geldi...Çünkü yeni Şeriat(Kurallar) değişmiş ve Allahtan

bir hediye olarak Hafiflemişti...

Ama Yahudi Din Adamları,"O"nun Sistemini bırakmış kendi yapay Sistemlerini kurmuşlardı.

Tevrat tahrif etmiş ve işlerine gelen kısmı Halka anlatyorlar gelmeyeni gizliyorlardı.

Sadukiler ve Ferisiler de tıpkı şimdi sözde İslamda ki Mezhepler gibi birer Mezhepti...

İsa Mesihin ve Vaftizci Yahyanın anlattıkları işlerine gelmiyordu...

Kahrolsun o bozguncular...Özellikle Güzel Yahyanın kafasının vahşice kesilmesine neden olan

Ferisiler...Bunlar ciddi tarihi bilgilerdir...Bunların ayrıntılarını bilmeyenler Dini anlayamazlar...

Her kesim kendi tarihini kendi Din adamlarından öğrenirse ,Objektif bir bakış açısı yakalayamaz...

Bu arada biz çok iyi İncil ve Tevrat araştırmacılarıyızdır...

Ve Dindaş olmaktan korkan kim:R

Biz Allahın varlığı ve Birliği üzerinde anlaşabildiğimiz her insanı KARDEŞ olarak görürüz,

görmekle de kalmayız,kardeş olmanın gereklerini yerine getiririz.

Bizler tüm İNANANLARI SEVGİ ile kucaklıyoruz..."Allahsızların" inanmama özgürlüğü için omuz omuza

mücadele vermekten de çekinmeyiz.

Aleviler Yüzyıllardır baskı görmüş,kadirşinas ve güzide bir Toplumdur.

Benim kökenim de Aleviden Dönme Sünnidir.

Bu "Dönme" öyle Acı bir Dönmedir ki...Tarih böyle bir KIYIM görmemiştir...

Neyse ben bu "acı" konularla daha fazla başınızı ağrıtmayayım:)

Sevgi ile...

herşey mümkün...

Bana Cennet ve Cehennemi soruyorlar;

UlulElbab
02-01-2010, 06:05
Sevgili Ululelbab
İslam da mucize kavramı vardır.Siz ne kadar karşı olsanızda.
Ancak Allah ın izni olmadıkça peygamberlerin böyle bir gücü yoktur.
İslam ın yanlış anlaşıldıgı ve yorumlandıgını düşünmekle bu uğurda her şeyi inkara yönelmek takdir edersiniz ki farklı şeylerdir.

Rad 13 "Andolsun senden öncede peygamberler gönderdik ve onlara eşler ve çocuklar verdik.Allah ın izni olmadan hiçbir peygamber için mucize getirme imkanı yoktur.Her müddetin (yazıldıgı) bir kitap vardır.

Hz. İsa nın babasız doğumunu bildiren de Kuran dır ve bu da Allah ın bir mucizesi değil midir ?
Şayet bu dine inançlı isek dikkat edelim ve İslam ın yanlış yorumlandığına şahit olalım derken inkarcı olmayalım.

Çelişkiyi göremiyorsanız ne desem boş.
Sadece kutsalın sizce ne anlama geldiği benim için önemli o kadar.
Putlaştırma diyorsanız bunu da ciddiye almayabilirsiniz.
Kısacası bence kullanmayanlara neden kullanmadın diyemezsiniz belki ama kullananlara niye kullandın demek yanlış olur.

Evet Sünnet Ehli ya da amiyane tabirle kurularının yanında yaşlarının da yandığı İslam ın günah keçileri.
Hadisleri okuyup anlamak ve dayanaklarına göre hareket etmektir esas olan yoksa bu tip ifadelerle Hadis kavramı ve Hadis ilmini topyekun gereksiz gibi görmek bana göre yanlıştır.
Bu ilmi besleyen: insanların Allah ın Resul unun yaşamına uygun yaşayabilme inancıdır netice de.
Tabi Kuran a laf edilemeyince hedefe hadisler alınıyor ilk etapda.
Ayrıca hadisleri topyekun inkar edenler asıl İslam a yaptıkları kötülükleri göremiyorlar bence.
Kamer mucizesi Kuran da geçiyor bilginiz olsun.

Burada sizinle aramızda bir çelişki yok aynen katılıyorum.

Sevgi ve Saygılar

Sayın recluse,

Mucize Arabca A-C-Z harflerinin oluşturduğu kökten gelir ve KURAN da sizin anladığınız

kalıbda ASLA geçmez.

Acz bildiğiniz gibi birşey karşısında çaresiz kalmayı tarif eder.Örneğin yüksek ve ileri bir Teknoloji karşısında bütün Araplar çaresiz kalmakta ve küçücük İsrail karşısında ACZ içindeler.

Bu durumda Yahidilerin MUCİZESİNİ kabul etmek durumundasınız?

Evet çünkü Tembel ve Cahiller ACZ içindedirler...Çalışkan ve Akıllı olanlar CENNETİ Kurarlar

Allahın vaadi gerçekleşir...Ama siz bunu anlayacak kapasitedemisiniz bilemiyorum.

Boş hadisler ayıracak hiç vaktim yok...Kütübi Sitteyi ezbere biliyorum ama ne fayda?

Bana Kurandan bir Ayet gösterin ki içinde "Mucize" kavramı geçsin?

Orjinal arabcasında "AYET" olarak geçer...Ama Mealciler onu Mucize olarak çevirir.Bu ancak

Bilgisizleri kandırır.Beni bağlamaz.Kuranda Kamer Suresinde Ayın ikiye bölüneceğine dair bir AYET vardır.
Muhammedin yaptığını nereden çıkarıyorsunuz?

Orada GELECEK Zaman Kipi kullanıldığını bildikleri halde neden olmuş gibi anlatıyorlar halka?
Yalancı ALimler...

Açıkcası Sizler gibi Ehli Sünnet vel Cemaat mensupları ile tartışmak için buraya gelmedim.

Buraya asıl geliş sebebim Ateistlerin Özgür beyinli oluşları...

Ben Beyni olanlarla Paylaşımda bulunmak istiyorum...

Hedef kitlem Mezhepciler,Tarikatcılar ve Müridleri değil...

AKLINI KİRAYA VERMİŞ OLANLARDAN UZAK DURUYORUM...

Umarım kırıcı olmadan anlatabilmişimdir...

Sevgi ile...

recluse
02-01-2010, 13:22
Sayın recluse,

Mucize Arabca A-C-Z harflerinin oluşturduğu kökten gelir ve KURAN da sizin anladığınız

kalıbda ASLA geçmez.

Acz bildiğiniz gibi birşey karşısında çaresiz kalmayı tarif eder.Örneğin yüksek ve ileri bir Teknoloji karşısında bütün Araplar çaresiz kalmakta ve küçücük İsrail karşısında ACZ içindeler.

Bu durumda Yahidilerin MUCİZESİNİ kabul etmek durumundasınız?
...

Sevgili Ululelbab
Kavramsal olarak mucize nin insanlara zarar vermek gibi bir yönü yoktur. İsrail olayının mucize olarak nitelendirilmesi zaten bu kalıba göre yanlıştır.
Kabul etmek gibi bir durumum da yoktur.

Evet çünkü Tembel ve Cahiller ACZ içindedirler...Çalışkan ve Akıllı olanlar CENNETİ Kurarlar

Allahın vaadi gerçekleşir...Ama siz bunu anlayacak kapasitedemisiniz bilemiyorum.

...

Bilginize hayran oldugumu biliniz kafi.Benim sorunum bilginiz yada cahilliginiz degil somut bilgiyi yorumlamanızladır.Bu nedenle takdir ettigim düşüncenizi böyle bir ortamda sessizce ve kapasitem dahilinde alabilirim içiniz rahat olsun.

Boş hadisler ayıracak hiç vaktim yok...Kütübi Sitteyi ezbere biliyorum ama ne fayda?
...

İlk cümle bir önceki yorumla çelişince sanırım Kutubi Sitte ile çelişkiyi giderme girişimi.

Yorumcuların ifadelerini kabul etmeyişinizi anlayabilirim.Ancak bu akılla bunca hadis içinden hiçbir dogru ifade çıkaramadıgınızı mı ifade etmek istiyorsunuz ? anlayamadım doğrusu.

Bana Kurandan bir Ayet gösterin ki içinde "Mucize" kavramı geçsin?

Orjinal arabcasında "AYET" olarak geçer...Ama Mealciler onu Mucize olarak çevirir.Bu ancak

Bilgisizleri kandırır.Beni bağlamaz.Kuranda Kamer Suresinde Ayın ikiye bölüneceğine dair bir AYET vardır.
Muhammedin yaptığını nereden çıkarıyorsunuz?

Orada GELECEK Zaman Kipi kullanıldığını bildikleri halde neden olmuş gibi anlatıyorlar halka?
Yalancı ALimler...
...

Mucizelerin Peygamberlerin insanüstü olmasıyla bir alakası olmadıgını bir önceki mesajımda yazmıştım sanırım.
Bazı yorumcuların dediği gibi Muhammed in bunları canı her istediğinde yapabilecek gücü yoktur.
Sanırım İsa nın babasız doğumuna geçmişte oldugu için yorum veremedik aynen kabullendik.Topu Kamer süresiyle geleceğe atıyoruz.

Bu şekilde bir olaya ayet olarak geçse bile mucize adının verilmesi sizin herhalde sadece mucize kelimesiyle bir sorununuzun oldugunu göstermekte.
Gelecekte olsa bile bir sonraki ayette durumun(iman etmeyenlerce) sihir olarak betimlenmesini nasıl yorumluyorsunuz.Bilmek isterim.

Açıkcası Sizler gibi Ehli Sünnet vel Cemaat mensupları ile tartışmak için buraya gelmedim.

Buraya asıl geliş sebebim Ateistlerin Özgür beyinli oluşları...

Ben Beyni olanlarla Paylaşımda bulunmak istiyorum...

Hedef kitlem Mezhepciler,Tarikatcılar ve Müridleri değil...

AKLINI KİRAYA VERMİŞ OLANLARDAN UZAK DURUYORUM...

Umarım kırıcı olmadan anlatabilmişimdir...

Sevgi ile...

Ehli sünnet anılmak isterim ama kör ehli sünnet olmak istemem.
Cemaat olmak isterim zira çok sevdigini ifade etselerde insanların yalnızlıktan çektigi ızdırabı bilirim.
Ancak aklımı kiraya vermek gibi bir düşüncem olmadı hiç.
Bu nedenle de mezhepciler tarikatcılar ve müridler de hedef degil paylaşım kitlem arasındadır.
Herkesin bir beyni vardır kullanmayı bir süre reddetse de.
Ateistlerin özgür düşünme istegini saygıyla karşılıyorum.
Ancak tek otorite olmaya çalışmak arzularına bir anlam yüklemelerini beklerim.
Kırıcı degilsiniz diyemem ama sorun etmeyin bunu.Burada size gelene kadar bu sıfata layık bircok insan mevcut.
Kibir sanırım zaman zaman hepimizin günahı.

Sevgi ve Saygılar

vesper
02-01-2010, 15:16
Değerli vesper,

Bize göre bir tek Sistem(Din) vardır..."O" Sistemini(Dinini) ilk Günden beri hiç değiştirmedi.

Tüm Elçiler aynı Sistemi(Din) savundular ve aynı Doğruları anlattılar...

Bu anlamda İbrahim Monoteist bir Haniftir. Neslinden gelenlerin öyle olması için Rabbe Dua etmiştir.

Kurallar(Şeriat) zamana ve Toplumların yapısına göre değişim göstermiştir ama SiSTEM(Din) birdir.

İsa Mesih geldiğinde Yahudilere MÜJDE ile geldi...Çünkü yeni Şeriat(Kurallar) değişmiş ve Allahtan bir hediye olarak Hafiflemişti...

Ama Yahudi Din Adamları,"O"nun Sistemini bırakmış kendi yapay Sistemlerini kurmuşlardı.

Tevrat tahrif etmiş ve işlerine gelen kısmı Halka anlatyorlar gelmeyeni gizliyorlardı.

Sadukiler ve Ferisiler de tıpkı şimdi sözde İslamda ki Mezhepler gibi birer Mezhepti...

İsa Mesihin ve Vaftizci Yahyanın anlattıkları işlerine gelmiyordu...

Kahrolsun o bozguncular...Özellikle Güzel Yahyanın kafasının vahşice kesilmesine neden olan Ferisiler...Bunlar ciddi tarihi bilgilerdir...Bunların ayrıntılarını bilmeyenler Dini anlayamazlar...

Her kesim kendi tarihini kendi Din adamlarından öğrenirse ,Objektif bir bakış açısı yakalayamaz...

Bu arada biz çok iyi İncil ve Tevrat araştırmacılarıyızdır...

Ve Dindaş olmaktan korkan kim:R

Biz Allahın varlığı ve Birliği üzerinde anlaşabildiğimiz her insanı KARDEŞ olarak görürüz,

görmekle de kalmayız,kardeş olmanın gereklerini yerine getiririz.

Bizler tüm İNANANLARI SEVGİ ile kucaklıyoruz..."Allahsızların" inanmama özgürlüğü için omuz omuza

mücadele vermekten de çekinmeyiz.

Düşüncelerinizi çok beğendim:) Pek çok açıdan benzer düşünüyoruz:D:D

Ben de dünyada tek bir sistem olduğunu düşünüyorum. Ezoteristim herşeyden önce. Siz de acaba ezoterizme ilgi duyuyor musunuz? Sanki öyle hisstettim de.

İncil Tevrat araştırmacıları derken, sanırım bu kitapların değiştiğine inanmıyorsunuz o zaman???

Ve hafifleyen şeriatten sonra sizce neden tekrar ağır bir şeriat geldi?

Esenlikler

UlulElbab
02-01-2010, 22:31
Ve hafifleyen şeriatten sonra sizce neden tekrar ağır bir şeriat geldi?

Esenlikler

Selam,

Güzel bir Soru...

Benim ciddi kanıtlarım var.İddialarımı ortaya atınca Ehli Sünnet kaçıyor...

İnanmayanlar ise ..hadi canım:) diyorlar...Bizi kandırmak istiyorsunda o yüzden

Dinini kolay gösteriyorsun diyorlar...

Oysa Ferisi ve Sadukileri daha önce örnek vermiştim...

Aynı şeyler yaşanıyor;

Baskı zümre Rabbin Dinini değiştirip Hurafeler ve Zorluklar Dinine çevirmişler..

Amaç belli...Uzak durun...mevcut olanlar bize yeter...onlarda kokuşmuşlar.

İşte söylüyorum...

-Namaz yok

-Türban yok

-Hacc yok

-Kurban yok

-Din Adamı hiç YOK!

İşte benim dinim...Şimdi yukarıda ki maddeler uzar gider aslında ama

bu bile "soğuk Duş etkisi"için yeterli sanırım...

Peki ne var? (buraya kadar çoğu zaman gelemeyiz:))

-Salat var

-Sevgi ve Kardeşlik var

-Misyonerlik var (hristiyanlıktan farklı biraz)

-Paylaşım,Dostluk...iyilik adına herşey var.

İşte bundan korkuyorlar.

Çünkü TEK Şart Tanrının varlığı ve Birliği...kabul ve tastik

Yaklaştırıcılar ve yardımcılara Dua etmek yok

Din Adamlarına boyun eğmek yok...

Kula kul olmak yok...Düşünmek var...

İşte bunları kim ister? ve kim istemez?

Bütün mesele bu...

Özetin özeti diyelim...

Esenlikler dilerim...

vesper
03-01-2010, 03:19
Peki o zaman namazla kurbanla ramazan orucuyla ilgili ayetler Kurana sonradan mı eklenmiş?

Kuran hakkında ne düşünüyorsunuz, yani içinde eklentiler var mıdır sizce ya da eksiklikler?

İncil Ve Tevrat hakkında da ne düşündüğünüzü bilmek isterim.

Esenlikler

UlulElbab
03-01-2010, 05:29
Peki o zaman namazla kurbanla ramazan orucuyla ilgili ayetler Kurana sonradan mı eklenmiş?

Kuran hakkında ne düşünüyorsunuz, yani içinde eklentiler var mıdır sizce ya da eksiklikler?

İncil Ve Tevrat hakkında da ne düşündüğünüzü bilmek isterim.

Esenlikler

Kuranda Kurgu var ve Anlam kayması...Ayet ekleme ve çıkarma konusunda bir kanıt yok..

Kelime anlamları üzerinde ciddi problemler var...

Bunlar bahsettğim gibi daha çok namaz vr hac/kurban konusunda...
Mekke konusunda...

İşin özü Ekonomik...Mekkenin Ticari çıkarları ve namaz ve camiler de Halkı uyutmak ve fazla düşünmemeleri için kurgulanan şeyler...ciddi perdelemeler var...Ama birçoğu Teknik konular...

İncilin gelişimi ve mushaflaştırılması çok ilginç bir serüven...Kendimi Nasranilere çok yakın görüyorum..

Klise ve Papalık ciddi bir handikap görünüyor..Kurumsal olarak...

Bireysel olarak çok sevdiğim ve çocukluğumu birlikte geçirdiğim Protestan arkadaşlarım var...

Ben insan olarak ve birey olarak bakarım...ve Sevmek için nedenler ararım...

Teknik olarak İznik konseyi ve Efes çok önemli dönüm noktalarıdır...Pavlus ile ilgili bazı şüphelerim var..

Mektupları özellikle kabullenemiyorum...Grek etkileri beni rahatsız ediyor...

"Cennette" birçok İsa inanırı olacağı kesin gibi görünüyor ama Kuzuya tabi olmayanların cennete giremeyeceği? Bunlar

çarpıtma...Kimin neyi hakettiğini hep beraber Yargı günü şahit olacağız...

Bizleri büyük Sürprizleri beklediği kesin:) İnanın her 3 inanlı kesiim de çok şaşıracak...

Tevrattan çok faydalandım inkar edemem ama bir kısmını gizliyorlar...

mezmurlar çok güzel :sad:..Tanah 5 kısımdan oluşmuyor bazı parçalar eksik...

Genel olarak bakışım böyle sevgili vesper...

Ancak bu yüzeysel bir bakış:D

Daha derin konuları konuşmak dileğiyle...

Esenlikler dilerim...

arslanik
01-03-2010, 23:53
Siteye yeni katılmış birisi olarak fikrimi burada belirtmek istedim.Mucizeler ( ! ) ile ilgili olduğu için bu bölüme yazıyorum.Bence İslam dininin peygamberi olan muhammedin hiçbir mucizesi yoktur.Anlatılan mucizelerin hepsi söylenceden ibarettir.Kutsal kitaplar dahil.Bunlar sadece belirli dönemlerde halkın bir bakıma anayasası görevini gördüm insan eliyle hazırlanmış olgulardır.