Orijinalini görmek için tıklayınız : İslam Dininde Domuz Eti
Arkadaslar dinde neden domuz eti veya alkol yasaklanmistir?
Ebu Leheb
18-11-2004, 12:50
İçki en başlarda yasak değildi, kuranda içkiye yönelik yasaklayıcı olmayan ayetler vardır. Ancak Hamza çok içkiye düşkün biriydi.Sürekli içip sarhoş oluyordu ve sorhoşken de arada bir muhammede karşı geliyordu. İşte o zaman muhammed içkiyi yasaklalamayı kafasına koydu çünkü alkol insanların kendine itaatini engelliyordu.
Hamza bir savaşta ölür ölmez muhammed içkiye yasak getiren ayeti uydurmustur.
Ancak kuranda iki ayette insanlara cennette içki vaad edilmiştir. İçki kötüyse hem dünyada hem cennette yasak olsun ama dünyada serbert cennette haram!
Domuz etine gelince, domuzun neden yasak olduguna dair kuranda bir belirti yok. Ancak benim tahminim muhammed yahudilere özenip domuzu yasaklamıştır. Çünkü musevi inancında domuz yemek günahtır. Muslumanlar bircok noktada yahudilere özenmiş ve onları taklid etmiştir.
Sünnet olmak, tesbih çekmek, kudüsü kutsal saymak, takke takmak, teyemmüm ile abdest almak ve domuz yememek gibi birçok unsur yahudilerin inancindan çalınmadır.
Domuzun yasaklanmasının matnıklı bir gerekçesi olmayınca, müslümanlar zoraki gerekçeler bulmaya çalışmışlardır. Domuzun pis bir hayvan olduğu ve hatta bok yediği iddia edilmiştir. Oysa hiç bir canlı bok yemez. Domuzun pis olduğunu ve bok yediğini iddia edenler hayatında hiç domuz görmeyen cahil dangalaklardır. Önce gitsinler bi domuz çiftliğine veya bir ansiklopediye baksınlar domuz temiz mi ne yiyor onu öğrensinler.
Diğer bir zorlama yorum ise domuzun eşini kıskanmamasıymış! Bu tür dangalaklar ise hiçbir zooloji bilgisi olmayan kişilerdir. Bir kere kumru, penguen ve şempanze dışında eşini kıskanan hayvan yoktur! Ne yani etini yememiz için hayvanların evlenmelerini mi bekleyelim! Hem bir hayvanın cinsel sadakatsizlikte bulunmasıın bizim sağlımız açısından ne zararı vardır?
O çok yediğinizi koyun ve ineklerin eşlerini kıskanmadığı gerçeğini niye görmüyorsunuz? Bir inek veya koyun ömrünü tek eşli mi geçiriyor dangalaklar!!
Merhaba Ebu Leheb,
Sen dalga geçmek için bu ismi kendine uygun görmüşsün. Bu fena olmamış gerçi ama Ebu Cehil’i de deneyebilirsin.
İlk başka domuz etinin ve içkinin ( Şarap ve sarhoşluğun) neden haram olduğunu anlatayım. Bunların haramdır çünkü, Allah haram kılmıştır. Bu neden Müslümanlara için yeterlidir. Bunun dışında bir açıklamaya ihtiyaç yoktur. Gerçekten bu haramın hikmetlerini belirtmek için bazı mantıklar söylenir. Bunlardan bir kaçı haklı açıklamalara sahip olabilir. Örneğin sarhoş olmanın neden olduğu toplumsal ve bedeni zararları vs. ( Bir çoğu da saçmalıktır)Ama Müslümanlar bunun için bu haramlara uymazlar. Allah haram kıldığı için haram kabul ederler. İkiz buzağı düşün. Aynı anne babadan gelmiş olsun. Aynı otlakta beslenip aynı suda içsinler. Bunlar kesilirken birisini Allah adına kesilsin. Diğer ise bir put adına kesilsin. her şeyi ile aynı olan bu iki hayvandan birisi helaldir. Diğeri haramdır. İlla haram olması için sağlıkla ilgili bir nedene ihtiyaç yoktur.
Sen ayetlerde geçen kelimeleri bilmediğin için cennet içkisi ile insanların içtiği alkollü içkileri aynı zannediyor ve bunun üstüne bu mantığını/ mantıksızlığını kuruyorsun. Bu konuda cahil olmana rağmen sonra kendince alay ediyorsun. Ortada alay edilecek bir şey varsa, ayetlerdeki kelimeleri bilmeden, mantıksız yapılan yorumlardır.
Bu cennet içkisiyle normal içki ifadesi arasında bir çelişki olduğu iddiası sürekli söylenir durur. Bunu bir türlü anlayamam. İnsan cahil olur da, bu kadar olmaz ki. Her yerde tekrarlanır bu iddia. İnsan bir gerçeğini öğrenmek için araştırır. Bu kadar basit bir konuyu nasıl görüp öğrenemiyorsunuz anlamıyorum. Bak ben sana doğrusunu anlatayım.
Arapça’da içmek “Şerebe”dir. İçilen her şey için bu kökten türeyen kelime Arapça da kullanılır. Bu kelime Türkçe’ye direk içki diye çevrilir. Bunun anlamı gerçekte içilen şey, içecek demektir. Yoksa Türkçedeki gibi alkollü içki demek değildir. Sadece buradaki sorun çeviriden kaynaklanır. Sarhoşluk veren anlamında içki ise “hamr” kelimesi kullanılır. Bunun içilen içecekle alakası yoktur.
Cennet ile ilgili ayette geçen kelime sarhoşluk veren içki yani Hamr kelimesi değildir. Burada geçen kelime içilecek içki, içecek anlamında olan kelimedir ( şerebe). Hatta bu içeceğin sarhoşluk verme özelliğinin olmadığını başka bir ayette ayrıca de söylenir.
37/46- Bembeyaz; içenlere lezzet (veren bir içki).
37/47- Onda ne bir gaile vardır, ne de kendilerinden geçip, akılları çelinir.
Bu kadar net ifadelerle bildirilen bir konu, cehalet sonucu anlaşılamayıp ebu cehiller tarafından alay konusu yapılmaya çalışılıyor.
Hz. Hazma ile ilgili bilgilerde yanlışlıklar var. Bir şeyler duymuşsun ama yalan yanlış aklında kalmış. Bu uydurma hadislerden bir şeyler çıkmaz. Ama madem uydurma da olsa hadisleri kendi düşünceleri desteklemek için kullanıyorsun, en azından doğrusunu öğren.
Birde Domuz etinin yenmesinin ve benzeri birkaç konunun, Yahudilikten alınmasıyla ilgili anlattıkların, tamamen hayal mahsulü. Aradan geçen 14 asır sonra oturup bilgisayar karşısında, bu yazıyı yarken, şu şöyle olmuş buradan almış, bu da buradan almış böyle olmuş tarzı hiçbir kaynağa dayanmayan anlatımlarda bulunuyorsun. Senin ve senin düşünceni paylaşanların genel mantığı da budur zaten. Kendi inançsızlığınızın verdiği önyargı ile her şeye bir hikaye uydurabilirsiniz. Kaynağını sormaya gerek yok. Buna da sizce ihtiyaç da yoktur.
Ebu Leheb
18-11-2004, 20:51
ella sen de iyi biliyorsunki ebu leheb ve ebu cehil muslumanların onlara taktıktaları lakablardır. gercekler adlar farklıdır. islamı reddettigi icin kimseye cahil denemez! o yuzden kendime ebu cehil dememin manası yok. ancak ebu cehil denen kişinin orjinal ismini kullanmaktan gurur duyarım!
herneyse, bir kere cennete vaad edilen şeyin tam manası "içki" dir. eğer arapça biliyorsan buna karşı çıkman imkansızdır. ancak "yorum" yoluyla bu içkinin şerbet olduğu iddia edilmiştir.
zina ve içki gibi dünyada suç olan şeyler cennette serbest bırakılmıştır. biliyorsun içkinin yanından bize cennette "memeleri yeni yetmiş yaşıt kızlar" ve "oğlanlar" verilecek.
bir sürü huriyle birlikte yaptığımız toplu sex alemlerinin adı zina değildir de nedir? gördüğün gibi dünyada yasak olan şeyler cennette serbest bırakılmıştır. aynı içki gibi.
bu arada domuzun neden yasaklandığını söylemedin? domuzu yasaklayan bile bunu neden yasakladığını bilmediği için senin bilmen de zor tabi! :D
Domuz etinin neden yasak olduğunu açıklamak mümkün değildir.
Sünneti açıklamak mümkün değildir.
Hacca neden gidildiğini açıklamak mümkün değildir.
Neden kurban kesildiğini açıklamak mümkün değildir.
Bunlar gibi açıklaması olanaksız binlerce soru vardır.
Aslında hepsini açıklamak çok kolaydır. Bunlar çok eski geleneklerdir. İslam’la ilişkileri yoktur. Hepsi putatapmadan kalmadır.
İslam putatapmanın devamıdır.
Merhaba Ebu Leheb,
Ebu Cehil’e bu ismi İslamiyeti bilmediği için verildiği söylenir. Sen de bu konuları bilmediğin için belki bir paralellik kurabiliriz diye düşünmüştüm.
“Cennette vaad edilen şeyin tam karşılığı içki dir” diyorsun. Ben de sana atıyorsun diyorum. Şu anda Arapça sözlüğe bakıyorum. Bu kelimenin karşılığında içecek şey, içecek anlamları var. İstersen sen de bilen birisine danış. Bak bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Birde bilmediği halde kendisini bilyormuş gibi göstermek çok çok ayıp. Belki içki de içecek bir şey olduğu için bunun içine girebilir diye düşünebilirsin. Fakat Kuran’da sarhoşluk veren içki için farklı bir kelime kullanılır.
Sana cennet içkisi olarak geçen “şerabi” kelimesinin başka birkaç ayeti göstereyim. Burada da aynı kelime aynı formda geçer. Belki bu örnekler seni bilgisizce yaptığın bu iddiadan vazgeçirir.
10/4- ,…… İnkâr edenler ise, küfürleri dolayısıyla, onlar için kaynar sudan bir içki (şerabi) ve acı bir azab vardır.
16/10- Sizin için gökten su indiren O''dur; içecek (şerabi) ondan,
38/42- "Ayağını depret. İşte yıkanacak ve içecek (şerabi) soğuk (su, diye vahyettik.).
Sarhoşluk veren içki için Kuran’da “Hımr” kelimesi kullanılır.
2/219- Sana içkiyi (hımr) ve kumarı sorarlar……
5/90- Ey iman edenler, içki ( hımr), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden olan pisliklerdir.
Bu ayetlerden de göreceğin gibi arapçada İçki için kullanılan kelime (Hımr) ile cennette içilecek içecek (şarabi) için kullanılan kelime farklıdır. Üstelik cennette içilecek içkinin normal içicek olduğunu yine ayetlerle sana göstermiş oldum. Buna ilave olarak önceki yazımda cennet içeceğinin sarhoşluk vermediğini de ayette ayrıca bildirildiğini de söylemiştim. ( 37/47)Sen sadece araştırmadan, bu yönde yapılmış cahil eleştirilere göre bu iddianı sürdürüyorsun.
Senin ve senin düşünceni paylaşan insanları sorunu zaten bu. Bilmediğiniz şeyler hakkında bu kadar emin bir şekilde diretebiliyorsunuz. Size ayetlerle gerçeği açıklamak bile yetmiyor. “ “Cennette vaad edilenin tam karşılığı “içki”dir” diye çok rahatça iddia edebiliyorsun.Ben size gerçekten şaşıyorum. Nasıl bu kadar rahat ve pervasızca atabiliyorsunuz. Bir de aksini söylemenin imkansızlığı iddia ediyorsun. Yani Arapça bilmesem, sözlüğüm yanımda olmasa, bu kelimenin geçtiği ayetlere bakmasam senin bu emin tavrından kendimden şüphe edeceğim. Ancak yorumla içkinin şerbet olduğu iddia edilmiştir diyorsun. Arapça bilmezsin, hiçbir kaynağa dayanmazsın sadece hayal gücü ve atmaya dayalı bir alt yapıyla bunlara itiraz edebiliyorsun.
Bir de bu bilgisizliğin üzerine cennette haram olan şeylerin helal kılındığını iddia ederek kendince ayetlerle dalga geçmeye çalışmışsın.
Şimdi anladın mı sana Ebu Cehil isminin de yakışacağını söylememin sebebini?
Domuzun ve içkinin neden haram kılındığını önceki yazımın başında açıkladım. Allah’ın bir şeyi haram kılması için nedene gerek yoktur. Bakıldığında bir çok hikmeti insanlar görebilir. Ama bir hikmeti de olmaya bilir. Bu bir imtihandır. Allah belli sınırları inananlara bildirmiştir. Müslümanlar da buna uyarlar. Ama genel mantık olarak haram kılınan şeylerinde Müslümanlar açısından bir çok yönden hikmeti olabilir. Fakat bunlar haram olması için bir neden değildir. O yüzden neden haram kılınmıştır sorusunun cevabı, Allah haram kılmıştır olacaktır.
Ebu Leheb
19-11-2004, 00:34
bir kere senin en büyük yanlışın(veya kötü niyetli hatan) cennette vaad edilen "içki" nin alkolsüz özel bir içecek olduğu konusunda sanki bir görüşl birliği varmış gibi beni cehaletle suçlayıp asıl kendini cahil durumuna düşürmendir.
neredeyse her konuda olduğu gibi kuranda geçen bu ayetin yorumunda bile farklılıklar vardır. kimisi bunun normal bir içki olduğunu, kimisi şarap olduğunu kimisi de senin gibi özel bir içecek türü olduğunu iddia eder. istersen farklı meallere bakabilirsin.
mesela bunlardan biri için aşağıya tıkla
http://www.sabah.com.tr/2004/10/10/gnd109.html
ancak ben ağırlıkta olan görüşe katılıyorum ve bu içeceğin bildiğimiz içki olduğunu öne sürüyorum. sense kalkmış tek doğru senin doğrunmuş gibi zıplayıp sana karşı çıkanı cahil yerine koyup günaha giriyosun. sen atnriyla konuştunmuki tanrinin bu ayette geçen içecek kelimesyile neyi kastetiğini bu kadar emin bir şekilde bilebiliyorsun? o zaman bu cenette vaad edile içkinin bildiğimiz alkollü içki veya şarap olduğunu düşünen din alimleri dangalak da sen mi akıllısın?
mesela bir çeviride muhammed suresi 15. ayet için
"Allah''a karşı gelmekten sakınanlara söz verilen Cennet şöyledir: Orada, temiz su ırmakları, tadı bozulmayan süt ırmakları, içenlere zevk veren şarap ırmakları, süzme bal ırmakları vardır.”"
Hatta 4 halife dönemi, emevi dönemi ve abbasi dönemlerinde saraylarda bol bol şarap içildiğine dair iddialar vardır.Hamzanın ise berduşun biri olduğunu herkes biliyor.
Bana göre bu cennetteki içkinin ne olduğu hiç önemli değil.sadece tartışmada altta kalmamak için sana cevap verdim. ha cennete şarap verilsin ha kanyak verilsin ha viski? ne fark eder? veya hiç alkol verilmesin ne fark eder. dinin koca bir yalan olduğunu konuşuyoruz burda, bizim yaptığımız tartışmanın meleklerin cinsiyetini tartışmaktan bir farkı yok.
Merhaba Ebu Leheb,
Bu söylediğin yazı ile senin anlattıklarınla ne alakası var. Bu konuda da doğruyu söylemiyorsun. Bu yazıda da içkinin hımr olduğu anlatılıyor. Hımrın “şarap” yada “sarhoş olmak” gibi iki anlamda olabileceği söyleniyor. Benim yukarıda yazdığım yazıya bakarsan bu iki ifadeyi de zaten parantez içinde yazdım.
Bu kadar açık bilgilere rağmen hala Cennet şarabı içkidir diye iddia ediyorsun. Söylediğin yazıda böyle bir ifade yok. Bu konuda genel kabul etmiş görüş bu diyorsun. Bu konuda da doğruyu söylemiyorsun. Böyle hiçbir görüş yok. Kusura bakma ama yine desteksiz atmışsın. Bu konuda ihtilaf bile yok. Çünkü Cennet içeceğinin nasıl olduğunu başka bir ayette net bir şekilde açıklanmış.Sana o kadar açıkladım. Bak sana bu ayeti tekrar söyleyeyim. Burada cennet içeceğinin içki gibi bir etkisi olmadığı, insanı sersemletmediğini anlatılıyor. Oradan tekrar bak öğren:
37/46- Bembeyaz; içenlere lezzet (veren bir içki).
37/47- Onda ne bir gaile vardır, ne de kendilerinden geçip, akılları çelinir.
Tüm bu bilgilere rağmen hala aynı iddialarına devam edecek misin? Hangi din bilgini bu kadar net ayet varken senin dediğin gibi cennet içeceğinin bir içki olduğunu iddia etmiş? Madem genel böyle bir görüş var. Senden başka hangi din alimi bunu söylemiş bana kaynak söyler misin? Hangi mezhepte bu düşünce vardır bir tane örnek ver?
Ebu Leheb dedi:
Bana göre bu cennetteki içkinin ne olduğu hiç önemli değil.sadece tartışmada altta kalmamak için sana cevap verdim. ha cennete şarap verilsin ha kanyak verilsin ha viski? ne fark eder? veya hiç alkol verilmesin ne fark eder. dinin koca bir yalan olduğunu konuşuyoruz burda, bizim yaptığımız tartışmanın meleklerin cinsiyetini tartışmaktan bir farkı yok.
Bu konu neden önemli biliyor musun? Bu kadar ayetlerde açık anlatılmış bir konuyu bile bu kadar yanlış yorumlayabiliyor, ve bilmemene rağmen açıkça tersini iddia edebiliyorsun. Sanki böyle genel bir görüş varmış gibi yaygın görüş budur diye iddia edebiliyorsun. Bu senin ve senin gibi aynı iddialarda bulunanların içinde bulundukları ruh halini göstermesi açısından çok önemli bir örnektir.. Böyle yalan yanlış bilgilerle olmadık sonuçlar çıkartıp onun üstüne bu çarpık düşüncelerinizi bina ediyorsunuz.
Bir kere bilmediğin yada yanlış bildiğin bir konu olduğunda sadece altta kalmamak için itiraza devam etmeyin. Bilmiyorsanız yada yanlış biliyorsanız bunu kabul edin. Hata ettim demeyi bilin ve doğrusunu öğrenin.
ebuleheb sanki Hz Muhammed ile Hamzanin yaninda imisgibi konusuyor
domuz etinin yasak olusu uzerine bu essiz diyalogu oneririm,
aslinda cevap basittir, sebeb beni ilgilendirmez
ALLAH YASAK ETMISDIR BENDE O YUZDEN YEMEM VE ICMEM
sebep aramaya ne gerek var
ama siz bunu bi anlayabilseniz, simdi binbirturlu laf soylersiniz, arastirmadan teslimiyet falan gibi, nedenmi, cunku beyinler unla dolu.
SIZINTI
quixsoul
11-01-2005, 13:11
ALLAH YASAK ETMISDIR BENDE O YUZDEN YEMEM VE ICMEM
sebep aramaya ne gerek var.
aldanmanızda bu yüzden değilmi ? Nerede mantık ve aklınız.En büyük mucize akıldır o kitapdan ve herşeyden üstündür.Yürek aldanır akıl aldanmaz.
""Arkadaslar dinde neden domuz eti veya alkol yasaklanmistir?""
Aciklayayim;
Muhammed ickiyi icince sapitmakta, ickiyi kaldiramamaktadir. Ne zaman icse sacamlar, ele gune karsi rezil olurdu... Icki icince bozuldugunu bilen Muhammed ickiyi birakmaya karar verdi ve ickiyi toptan, herkese yasakladi. Cunku kendi icmezken baskalari icerse, cani cekebilir, yeniden icmeye baslayabilirdi. Bu nedenle yasakladi ve uydurdugu dine aldi...
Domuz etine gelince;
Muhammed ne zaman domuz yese TIRILDAK gidiyordu (ishal oluyordu). Bu nedenle cok dara dusmus, cok perisanlik cekmisti. Her yediginde onu bu denli rahatsiz eden seyi yok etmeliydi. Ve domuz etinin yenilmesini de yasakladi ki, yanlislikla ona da ikram edilmesin diye...
hehhhhhhh hehhhhhhh hehhhhhhhhhhhhhh
Bana kalisa bu site haddini ve saygi seviyesini bilmiyor. Cevaplandiramadiklari veya hic okumadiklari yazilar icin bile olanca küfür sarfediliyor.
Hepiniz aynisiniz.
Elestirdiginiz yobazlar dan farkiniz yok aslinda.
Atin beni de bu siteden digerleri gibi
yapin sansürünüzü fasistler gibi
ama haddinizi bilin
sinirlari zorlamayin
kaybeden siz olursunuz
nasil olsa HüR OLARAK ÖLECEKSINIZ....
Bu site de fazla yasamiyacak nasil olsa,,,??!!!
Yine de Sevgi ve saygi ile
Endonezya''nın Aceh eyaletinde Müslüman din otoriteleri, afet bölgesinde acil yiyecek sıkıntısına maruz kalan Müslümanların domuz eti yemesinin caiz olduğunu açıkladı.
Endonezya Ulemalar Konseyi''nce duyurulan fetvada, afet bölgelerine dış ülkelerden gelen yiyecek yardımlarının helal mı haram mı olup olmadığı konusunda belirleme imkanı bulunmadığı için, ikinci bir duyuruya kadar domuz dahil her türlü etin yenmesinin helal olduğu açıklandı.
Islam adina iyi bir gelisme... Bunun gibi daha cok ilerlemeler yapilmali.. Tabular kirilmali..
islam dininde domuz eti ve hayvan leşi yemeyi yasaklanmıştır. Fakat insan zor durumda kalır, yiyecek birşey bulamazsa, ancak ölüm tehlikesini atlatacak kadar, haram sayılan bu maddelerden yiyebilir. Böyle bir durumda kalan, yani hayatî tehlike geçiren bir insan bu çeşit haram sayılan yiyecek ve içecekleri bulur da yemezse yine sorumlu duruma düşer.
Ebu Süfyan
12-01-2005, 13:21
""Arkadaslar dinde neden domuz eti veya alkol yasaklanmistir?""
Aciklayayim;
Muhammed ickiyi icince sapitmakta, ickiyi kaldiramamaktadir. Ne zaman icse sacamlar, ele gune karsi rezil olurdu... Icki icince bozuldugunu bilen Muhammed ickiyi birakmaya karar verdi ve ickiyi toptan, herkese yasakladi. Cunku kendi icmezken baskalari icerse, cani cekebilir, yeniden icmeye baslayabilirdi. Bu nedenle yasakladi ve uydurdugu dine aldi...
Domuz etine gelince;
Muhammed ne zaman domuz yese TIRILDAK gidiyordu (ishal oluyordu). Bu nedenle cok dara dusmus, cok perisanlik cekmisti. Her yediginde onu bu denli rahatsiz eden seyi yok etmeliydi. Ve domuz etinin yenilmesini de yasakladi ki, yanlislikla ona da ikram edilmesin diye...
hehhhhhhh hehhhhhhh hehhhhhhhhhhhhhh
Darwin de evrim teorisini ortaya atmadan biraz önce aynaya bakmış "Ne kadar da maymuna benziyorum, aaa, şempaneyide biraz andırıyorum. Babam da orangutana benziyordu zaten. Kesin benim atalarım maymundur." demiş.
hehhhhhhh hehhhhhhh hehhhhhhhhhhhhhh.
sevgili arkadaslar
ben bundan about 7-8 sene önce yasadigim ulkenin gazetesinde,cin ulkesinde irki azalan bir halkin 5000 seneden beri gelen geleneklerini surdurduklerini ve o kasabada yasayanlarin 5000 seneden beri domuz eti yemediklerini yaziyordu.kasabanin ismini unuttum.
konuya ne kadar yardimci olur bilemicem ama benim arastirmalarim yada bilmek istediklerim eski dinler ve gelenek göreneklerin cogu unutulsada yada degisik versionlara girsede halen bu yuzyilda nasil yasattigimizla ilgili konular.
ve inaniyorum o zamanin arab halki,ticari seyahetlerinde baska halklardan birseyler almis olmalari.ve domuz etinin yuksek ateste(derece) iyi pisirilmedigi zaman cok yagli hayvan oldugundan o zamanlar bir hastalik olusmasindan dolayi olabilir.bilemicem ama islam dini cikmadan daha eskilerdede yemedikleri asil önemli olay benim icin.
simdi evlerimizdeki firinlar 400 dereeceye yakin isi verebiliyor.
turkce cumle kurusum sizinki kadar guzel degil kusura bakmayin.hatta turkce yazmakda bile zorlaniyorum.''uzun sure yabanci bir ulkede yasadigimdan aklima zor geliyor yazmak istediklerim artik.
inanan inanmayan herkese iyi aksamlar.
sevgili arkadaslar
ben bundan about 7-8 sene önce yasadigim ulkenin gazetesinde,cin ulkesinde irki azalan bir halkin 5000 seneden beri gelen geleneklerini surdurduklerini ve o kasabada yasayanlarin 5000 seneden beri domuz eti yemediklerini yaziyordu.kasabanin ismini unuttum.
konuya ne kadar yardimci olur bilemicem ama benim arastirmalarim yada bilmek istediklerim eski dinler ve gelenek göreneklerin cogu unutulsada yada degisik versionlara girsede halen bu yuzyilda nasil yasattigimizla ilgili konular.
ve inaniyorum o zamanin arab halki,ticari seyahetlerinde baska halklardan birseyler almis olmalari.ve domuz etinin yuksek ateste(derece) iyi pisirilmedigi zaman cok yagli hayvan oldugundan o zamanlar bir hastalik olusmasindan dolayi olabilir.bilemicem ama islam dini cikmadan daha eskilerdede yemedikleri asil önemli olay benim icin.
simdi evlerimizdeki firinlar 400 dereeceye yakin isi verebiliyor.
turkce cumle kurusum sizinki kadar guzel degil kusura bakmayin.hatta turkce yazmakda bile zorlaniyorum.''uzun sure yabanci bir ulkede yasadigimdan aklima zor geliyor yazmak istediklerim artik.
inanan inanmayan herkese iyi aksamlar.
"Domuz etine dayalı bir beslenme sonucunda, aşırı büyüme hormonuna maruz kalan insan bünyesi, önce çok fazla kilo toplamakta, sonra da vücut deformasyona -şekil bozukluklarına- uğramaktadır.
Bunların dışında, domuz etindeki sağlığa zararlı maddelerden biri de “trişin” parazitidir. İnsan vücuduna girdiğinde doğrudan kalp kaslarına yerleşerek ölümcül tehlike oluşturan trişin parazitine domuz etinde sıklıkla rastlanmaktadır. Günümüz teknolojisiyle trişinli domuzları teknik olarak tespit etmek mümkünse de önceki asırlarda böyle bir yöntem bilinmiyordu. Bu nedenle, domuz eti yiyen herkes için trişin parazitini kapma ve ölümle karşı karşıya kalma riski vardı. "
O, size ölüyü (leşi)- kanı, domuz etini ve Allah''tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı. Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla ona bir günah yoktur. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (Bakara Suresi, 173)
ickinin zararlarini zaten herkes biliyor.
(ReS''e)
Aldığımız pek çok besin kaynağında pek çok risk var. Karaciğer kelebeğini duymuş muydunuz?İneklerde, koyunlarda bol bol bulunur. Bunu içeren bir eti yediğinizde de epey bir sorunla karşı karşıya gelirsiniz. Bu da o zamanki insanlarca bilinmeyen birşeydir ve bu da büyük bir risktir. En az trişinoz kadar. Domuz eğer bu yüzden yasaklandıysa pek çok şey yasaklanmalıydı. Akılcı bir anlayışla bakıldığında dediğiniz doğrudur ama yeterli değildir. Dediğim gibi inekler de koyunlar da yasaklanmalıydı aynı mantıkla.
Cok kiymetli atesit arkadaslar
Neyin davasini otarmaktasiniz, bakin eger domuz eti yemek istiyorsaniz gidiniz vede yiyiniz, muslumanlarin neden domuz eti yemediklerini siz ne yapacaksiniz, ne o yoksa musluman kardesleriniz domuz etinden mahrum kaliyorlar diye iciniz kanmi aglamakta.
Bana sorarsaniz neden yemedigimi soyleyeyim.
CUNKU ALLAH YENMESINI YASAK ETMIS
domuz temizmis, pismis, esini kiskanirmis bunlar bir muslumani baglamaz, domuzu yemez cunku allah yasak etmisdir.
Ama ateist arkadaslari sahiden anlamak zor, kimse onlara domuzu sizde yemeyin demiyorki, gidin tika basa doldurun karninizi domuz eti ile, kimsenin size bisey dedigi yok.
Ayrica gercekten bazi arkadaslar bizlere dinimiz ogretiyorlar sagolsunlar.
Haci birader sen biseyler karalamayackmisin buraya. Bi ara ozel sohbet yapalim senle Haci, eski atismalarimizi ozledimde.
Damdanakan.
bursali68
16-01-2011, 03:02
Merhaba,
Sn.Ebu Leheb,uzun süre önce konu açılmış ancak yine de en çok tartışılan iki konudan bahsetmişsiniz,o yüzden kısaca düşüncemi sunmak isterim,
İçki en başlarda yasak değildi, kuranda içkiye yönelik yasaklayıcı olmayan ayetler vardır. Ancak Hamza çok içkiye düşkün biriydi.Sürekli içip sarhoş oluyordu ve sorhoşken de arada bir muhammede karşı geliyordu. İşte o zaman muhammed içkiyi yasaklalamayı kafasına koydu çünkü alkol insanların kendine itaatini engelliyordu.
Hamza bir savaşta ölür ölmez muhammed içkiye yasak getiren ayeti uydurmustur.
Ancak kuranda iki ayette insanlara cennette içki vaad edilmiştir. İçki kötüyse hem dünyada hem cennette yasak olsun ama dünyada serbert cennette haram!
Kur'an'da içki için direk " Harrame,Harram...Cünah..." gibi kelimeler yoktur en kritik ayette ise " Sana içki ve kumardan soruyorlar,de ki . Bu ikisinde de..." diye devam eden ayette " İkisinde de " kelimesi yanlış çeviridir...İKİNCİSİNDE...Olmalı...Ayrıca Kur'an bazen bir konuya ait başka ayetlerde de açıklık getirir aynen " Sakirken ( sarhoşken ) namaza yaklaşmayınız..." ayetinde olduğu gibi...Kısaca İslama göre içki Haram...Kur'an'a göre değil...Aşırısı KÖTÜ...
Domuz etine gelince, domuzun neden yasak olduguna dair kuranda bir belirti yok. Ancak benim tahminim muhammed yahudilere özenip domuzu yasaklamıştır. Çünkü musevi inancında domuz yemek günahtır. Muslumanlar bircok noktada yahudilere özenmiş ve onları taklid etmiştir.
Sünnet olmak, tesbih çekmek, kudüsü kutsal saymak, takke takmak, teyemmüm ile abdest almak ve domuz yememek gibi birçok unsur yahudilerin inancindan çalınmadır.
Domuz eti yeme yasağı ise direkt yasak edilme ile belirlenmiş olup çok açıktır,meallerde de...Domuzun eşini kıskanmama,kendi pisliğini yeme...gibi söylemlerin ben de " zırva " olduğu düşüncesindeyim...Ancak domuz etinin de vücuttaki E VİTAMİNİNİ yok ettiğini biliyor muydunuz...? E Vitamini insanın üremesindeki en etken vitamindir...Dikkat ediniz ayetlet direkt domuzu haram etmiştir,ben sadece tıbbi bir konu söyledim o kadar...
Ayrıca,sünnet olmak bir gelenektir EMİR DEĞİL...İsteyen olur istemeyen olmaz...Sünnet olmayan müslüman değildir sözü de bir TABUDUR sadece...
Tesbih çekmek konusu ise,isteyen istediği yerde ister tesbih çeksin ister şınav çeksin...Ancak NAMAZ da TESBİH çekmek YOKTUR...! Tesbihi başlı başına ZİKİR olarak kabul edebiliriz,namazda değil...
Kudüs'ü kutsal saymak başlı başına bir paradoks aslında...Kudüs kutsal değil eski bir " EMİN BELDE " dir,o kadar...
Takke eğer namazda " bir inanç " olarak takılıyorsa namaz namaz olmaz...Namazda şunu giyeceksin,bunu giyeceksin diye bir tanımlama yoktur Kur'an'da...
Namaz Hz.Mıhammed'in değil ve Kur'an ile gelen bir ibadet değil,Hz.İbrahim'in ibadet şeklidir...Dolayısıyla teyemmüm de onun almış olduğu ( suyun zor bulunduğu yerlerde uygulanan özellikle ) bir abdest alma biçimidir ki bunun da yanlış bir tarafının olduğunu sanmıyorum...Keşke bir çok kişi " şarıl şarıl " su israf edeceğine abdest alırken teyemmüm ile namaz kılsa...Suya muhtaç bir çok insan varken değil mi...!
Sağlıcakla kalınız...
Merhaba,
Ancak domuz etinin de vücuttaki E VİTAMİNİNİ yok ettiğini biliyor muydunuz...?
Bilmiyordum, böyle bir şeyi ilk defa senden duyuyorum, pek aklıma da yatmadı. Bu dediğini destekleyen bir kaynak paylaşman mümkün mü bursali68?
Ancak domuz etinin de vücuttaki E VİTAMİNİNİ yok ettiğini biliyor muydunuz...? E Vitamini insanın üremesindeki en etken vitamindir...Dikkat ediniz ayetlet direkt domuzu haram etmiştir,ben sadece tıbbi bir konu söyledim o kadar...
Değerli dostum ;
Hemen aşağıda Vitamin E (Tocopherol) görülmekte ;
http://www.uic.edu/classes/phar/phar332/Clinical_Cases/vitamin%20cases/vitamin%20E/vit-E.gif
İlk bakışta, herkesin gördüğü gibi (siz görmeyebilirsiniz) non-polar bir yapıya sahip ve lipid çözünürlüğü daha fazla gibi. Biyokimyasal olarak da lipitler ile ilişkilendirilir. Serbest radikalleri yakalar ve oluşabilecek "serbest radikal zincir reaksiyonlarını" antioksidan karekteri ile engeller. Aşağıda bunun mekanizması görülebilmektedir :
http://www.uic.edu/classes/phar/phar332/Clinical_Cases/vitamin%20cases/vitamin%20E/vitE-rxn.gif
En SALAĞIMIZ bile radikal yakalaması ile "tocopherol" un "tocopherylquinone" e dönüştüğünü bilir (siiz bilmeyebilirsiniz). Ve zaten E Vitamini metabolizmal yıkımı bundan sonra başlar.
Hal böyle iken domuz etinin içindeki "NE", tocoferol (E vitamini) ü yok eder?
Hakkında en ufak bir fikrinizin olmadığı konularda, oradan buradan duyduklarınız ile ahkam kesmeyin....Yahu bu İslamcını aklı fikri YALAN ve ASPARAGAS mı? Geçenlerde de İlahiyat Profesörünü birinin havasını almıştım bu konuda, bu forumda...
La_Fille
17-01-2011, 14:16
Kurani Kerimde domuz etiyle alakali bir ayet bulunmuyordur.
Muhammedin zamaninda buzdolabi yoktu, domoz eti de en cabik bozulan etti.
O yüzden bir cok insan domuz etinden hastalandiggi icin Muhammed sav. domuz etini yasakladi. Simdi soruyorsunuzdur, simdi buzdolabi var, niye yemiyorlar diye?
Muhammede sav. saygilarindan.
Icki ve alkol kurani kerimde yasaklaniyor , niye mi?
insanlari kötü yola saptirdigi icin.
Aslinda böyle sorulari cevaplamak cok kolaydir. Niye dünyada kötü seyler vardir?
Seytana uyup veyahut uymamaniz icin.
Voltaire Darwin
17-01-2011, 14:24
E Vitamini insanın üremesindeki en etken vitamindir...Dikkat ediniz ayetlet direkt domuzu haram etmiştir,ben sadece tıbbi bir konu söyledim o kadar...
Yanlış bildiğiniz bir diğer husus ise E vitamininin insan üremesinde en etkili vitamin olduğudur. Etkisi olabilir ancak en etkili demek yanlış olur. Bu konuda bilimsel hiçbir veri yok! Örneğin A vitamini de bu üremede etkisi çok iyi bilinen bir vitamin...
Evet, vitamin E güçlü bir antioksidan.İlerşeyen yaşlarda vücuttaki spermler yüksek miktarda serbest radikal saldırısına maruz kalabiliyor. Vitamin E de , C vitamini gibi bu durumda sperm sayısı üzerinde koruyucu etki gösterebilir.
Ancak aksine, hayvanlar üzerinde yapılan (in vitro) çalışmalarda E vitaminin üremede olumsuz etki gösterebileceği belirlenmiş.
Bkz :
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10732040
Yani sizin bakış açınızın , bilimsel olanına göre, domuz eti yemek üretkenliği
artırıyor denebilir...
bursali68
19-01-2011, 02:11
Merhaba,
Sn.AeRa,en " Salağımız " olarak biraz arayınca " Doymamış Yağ Oranı Yüksek Besinlerin " E vitamini üzerindeki etkilerini okuyabiliyoruz...DOKTOR veya " Engin kimyasal bilgiye " sahip olmasak da....:
http://translate.google.com.tr/translate?hl=tr&langpair=en%7Ctr&u=http://www.springboard4health.com/notebook/v_e.html
http://www.genelsaglikbilgileri.com/e-vitamini/
http://pedkard.uludag.edu.tr/cocukkard/kkh%20bilgi/diyet.htm
http://kitaplar.ankara.edu.tr/dosyalar/pdf/039.pdf
Özellikle..;
2.3.3
2.5.6
Bölümleri okuyabilirsiniz...,
Ayrıca,
E Vitamini (Tokoferol): kazein, mısır, nişasta,domuz yağı,tereyağı ve maya ile beslenen fârelerin beslenme bakımından iyi olmalarına rağmen,üremedikleri tetkikler sonunda anlaşılmıştır(1923).
Dikkat ettiniz mi 1923 ten buyana " tıp " ta bilinen,en azından araştırılan bir durum...Domuz eti de bunlardan biri...Üretkenliğin başlaması veya artması özellikle bitkisel E vitamini desteği sağlayan yiyeceklerle mümkün olabilimiştir...
Dilerseniz buraya yüzlerce bu konuyla ilgili araştırma da yapıştırabilirim...Ne dersiniz...Yukarıdakiler sadece en basit göze çarpanlarıdır...Merak eden gidip bir DOKTOR a da danışabilir,hani kaynaklar yalan söylüyordur belki...
Ayrıca," diğer zararlarından " söz bile etmiyorum...En salak biri çıkmasın diye...
Geçenlerde de İlahiyat Profesörünü birinin havasını almıştım bu konuda, bu forumda
Olabilir kendisini tanımam ben " İlahiyatçı " değilim,prof.,uzman, de değilim...Eski bir Teknik Öğretmenim o kadar...
Sn.Voltaire Darvin,
A vitamininin de etkisi vardır,benim yazımda A vitamininin etkisi yoktur diye bir satır göremedim...Hatta enteresandır biraz kurcalasak işin ucu eminim, belki A vitaminine de çıkar ancak bununla ilgili çok fazla,bilimseli geçtim en azından istatiksel veri tutulmamıştır,nadir de olsa var ancak " istisna-kaide " meselesi olmaması açısından bunu sunmadım...
Yani sizin bakış açınızın , bilimsel olanına göre, domuz eti yemek üretkenliği
artırıyor denebilir...
Bunu her zaman " genç nüfüslarının " düşüklüğünden şikayetçi olan diğer ülkelerin vatandaşlarına da söyleseniz...Domuz etini bol bol tüketip " Çoğalsınlar " değil mi...Duyurursanız bu görüşünüzü eminim sevineceklerdir...
Sağlıcakla kalınız...
Voltaire Darwin
19-01-2011, 09:06
Ancak domuz etinin de vücuttaki E VİTAMİNİNİ yok ettiğini biliyor muydunuz...? E Vitamini insanın üremesindeki en etken vitamindir...
Sayın bursali68,
Kastettiğim bu cümlenizdi. Bunu okuyan bir kişi direk olarak bu cümlenin doğru olduğunu düşünecektir. Bu şekilde yapılmış hiç bir bilimsel veri yok. E vitamini en etken vitamindir denemez. Çünkü diğer vitaminlerinde A vitamini ve özellikle B grubu vitaminlerden Folic Acid(B9)inda üremede özellikle kadın üreme hormonları üzerinde, çok etkili olduğu biliniyor.
E vitamini için yapılan araştırmalar net değil. E vitaminin koruyucu etkisi yanında üremede ters etkili olabileceği de gösterilmiş.
Ayrıca...
Domuz etinin E vitaminini yok ettiği de net değil. Çünkü zaten domuz eti E vitamini içeriyor.
Dikkat ettiniz mi 1923 ten buyana " tıp " ta bilinen,en azından araştırılan bir durum...Domuz eti de bunlardan biri...Üretkenliğin başlaması veya artması özellikle bitkisel E vitamini desteği sağlayan yiyeceklerle mümkün olabilimiştir...
Bunu her zaman " genç nüfüslarının " düşüklüğünden şikayetçi olan diğer ülkelerin vatandaşlarına da söyleseniz...Domuz etini bol bol tüketip " Çoğalsınlar " değil mi...Duyurursanız bu görüşünüzü eminim sevineceklerdir...
Daha önce benzeri bir başlıkta da tartışılmıştı. Domuz çok kolay ve hızlı üreyen bir hayvan...
Ben şahsen hiç yemedim ama gittikçe azalan hayvancılık ve doğal kaynakların azalması sonucu insanların aç kalmasındansa , bu eti de tüketebileceklerini ve protein ihtiyaçlarını en azından bu şekilde karşılayabileceklerini düşünüyorum.
Domuz etinin kullanımını artırmak gibi bir hedefimiz olamaz, ancak kesinlik kazanmamış yanlış bilgilerle, insanları yönlendirmek de doğru değil...
Net bir çalışma çift kör kontrollü olarak yapılırsa ve domuz etinin E vitamini üzerindeki etkileri ölçülürse ve daha sonrasında da E vitaminin üreme üzerinde kesin olarak bir azalma sağlandığı kanıtlanırsa, söyledikleriniz kabul edilebilir.
Şu an için böyle net bir bilimsel veri yok...
Örneğin arjinin(arginine) de erkek üremesinde ve sprem sayısının artmasında rol oynayan çok önemli bir aminoasit. Aminoasitler ise etlerde bol miktarda bulunuyor. 1 Kg domuz etinde, 14 gr Arginine bulunmakta.
Domuz eti de içerdiklerinden ve protein miktarı dolayısıyla üremede olumlu rol oynayabilecek bir besin gibi görünüyor.
Saygılar,
V.D.
bursali68
19-01-2011, 14:52
Merhaba,
Sn.Voltaire Darwin,tabii ki Tıbbi konularda bazen çok net olmayabiliyor,bunu kabul ederim ki siz de kabul edersiniz.Bir örnek verecek olursak,ilaçların üzerindeki prospektüsleri okuduğumuzda şöyle ibareler okuruz " bazı hastalarda deri döküntüsü,kaşıntı...v.b gözlemlenmiştir ..." diye...Ancak ilacın kimyasal yapısına baktığımızda ne tam olarak o yan etkileri gösterir diyebiliriz ne de o yan etkileri göstermez diyebiliriz.Yani insanın yapısına,kan durumuna,bağışıklık sisteminin güçlülüğü veya güçsüzlüğüne,kalıtımına ...göre değişen o kadar çok etken var ki kesin konuşmamızı engelleyen...
Daha bariz bir örnek vereyim,benim 11 yaşında ikizlerim var,bu aralar hastaneye yatırdık ve pazartesi günü 15 günden sonra taburcu olduk.İkizlerimden birinde " ÜLSERATİF KOLİTİS " rahatsızlığı var ki geçen yıl da hastanede yatmıştı,bu yıl da yine aktive oldu...Şimdi bu hastalığı araştırdığınızda mikrobik,kalıtımsal,psikolojik...bir çok neden veya nedenlerden biri tarafından aktif edilmiş olması mümkün...Eğer mikrobik değil ise iş gerçekten zorlaşıyor,tıbbın bunun nedenini bulması mümkün olmayabiliyor,hastalık CRON hastalığına büyüyor ve hatta kalın bağırsak kanserine kadar da gidiyor...
Şimdi soru şu hastalığın yapısı,insanın yapısı bilindiği halde niçin TEDAVİ edilemiyor...İşte konuya ait olacak kısmı burası," o kadar çok farklı etken var ki " tedavinin kesin sağlanmasına engel olan...Ve sadece baskı altına alınabiliyor...
Konuya direkt dönüş yapacak olursam et veya et ürünleri ve bazı bitkisel ürünlerin kollestrolü artırdığı ve olumsuz etki yaptığı bilinen bir durum.Kollestrolün olumsuz etkilerini artıran ve kollestrolü yükselten özellikle de " yağlı et veya yağ oaranı yüksek et ürünlerinin " tüketiminin sınırlandırılması veya mümkünse yapılmaması sağlık çevrelerince hemfikir olarak belirtilir.E vitamini yağda çözünen ve antioksidan görevi yapan vitamin olduğunu biliyoruz.Ancak bazı çalışmalar da şunu gösteriyor Kollestrol E vitamininin antioksidan görevi üzerinde olumsuz etki göstermektedir,bununla ilgili mesai saatinden sonra akşama size bir üniversite çalışmasının linkini göndereceğim incelemeniz açısından.Ancak bazen araştırma veya bilimsel verileri kendi anabilim dalı altında değil başka branş veya anabilim dalı altında yapılan belgelerde görebilmek mümkün olabiliyor...
Yani aslında bazen nedenleri tam olarak bilinmemesine rağmen bilinenin aksine durumların çıktığının da aynı zamanda tercümesi niteliğinde görebiliriz orada yazılanları...
Ayrıca " et ürünleri " içerisinde sanırım yanlış anımsamıyorsam domuz eti en düşük kalitedeki et sınıfındadır.
doğal kaynakların azalması sonucu insanların aç kalmasındansa , bu eti de tüketebileceklerini ve protein ihtiyaçlarını en azından bu şekilde karşılayabileceklerini düşünüyorum.
Bu cümlenizde hemfikirim,ve altına ben de imza koyarım...Açlık adamın feleğini şaşırtır,aç kalmayan da açlığın ne olduğunu bilemez diyor ve bu cümlenizi aynen kabul ediyorum...
Tartışma üslubunuzdaki nezaketinizden dolayı özellikle teşekkürlerimi kabul ediniz...
Sağlıcakla kalınız...
Daha bariz bir örnek vereyim,benim 11 yaşında ikizlerim var,bu aralar hastaneye yatırdık ve pazartesi günü 15 günden sonra taburcu olduk.
Değerli dostum,
Çok çok geçmiş olsun. Afacanlar artık iyilerdir umarım.
Kollestrolün olumsuz etkilerini artıran ve kollestrolü yükselten özellikle de " yağlı et veya yağ oaranı yüksek et ürünlerinin " tüketiminin sınırlandırılması veya mümkünse yapılmaması sağlık çevrelerince hemfikir olarak belirtilir.E vitamini yağda çözünen ve antioksidan görevi yapan vitamin olduğunu biliyoruz.Ancak bazı çalışmalar da şunu gösteriyor Kollestrol E vitamininin antioksidan görevi üzerinde olumsuz etki göstermektedir
Kollesterol (Total Kolesterol, HDL, LDL, VLDL) kandaki lipitlerdir. Buraya dikkat ; Tereyağının kollesterol miktarı domuz yağından (eti değil-direktman yağı) kat ve kat daha fazladır. Domuzun etinden ise ister istemez daha daha fazladır.
Ayrıca " et ürünleri " içerisinde sanırım yanlış anımsamıyorsam domuz eti en düşük kalitedeki et sınıfındadır.
Bu biraz göreceli. İllaki bir kalite sınıfına sokmak isterseniz eğer; Neye göre en düşük kalitede? Tavuk ile kıyaslarsanız çok daha üst kalitededir mesela.
Bir İslam Profesörü vardı ; kitaplara bile sokmuş yalanlarını... Hatta artık netten zehirliyor milleti. Uydurdukça uydurmuş domuz eti hakkında... Bunu yapan İslam Profesörü... Üniversiteli bir "molla"... TIKLAYINIZ (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=327647&postcount=172)
Hal böyle iken, İslami çevreler bu hayvanı karalamak için elinden geleni yapmış. Lakin görünen köy klavuz istemiyor. Domuzun an itibarı ile bilinen hiç bir zararı yoktur. İster yeyiniz, ister yemeyiniz. Ama sırf "bir kitabı" haklı çıkartmak için olur olmadık taklalara girişmek cidden yakışık almıyor... (Bu sözlerim size değil, genel duruma..)
Esen Kalınız.
P.S : Verdiğiniz yazılarıda okudum, bir tanesinde domuzun "D" si geçmiyor. Geçemez zaten, inek sütünden elde edilen tereyağın kolesterol miktarı domuz yağından fazla iken, geçemez... Sarımsakdaki serbest sülfür miktarı domuz etindekinden fazla iken geçemez. Domuz eti zararlarıymış : Kimse yemez bu taklayı... Seçim meselesi deyiniz, başımın üstünde yeri var... Ama "zararlı" deyince iş şarlatanlığa girer... Ben bile başka bir alternatifim var ise, kesinlikle yemem domuz etini. Tadı alışdığımız ve bildiğimiz kırmızı et gibi değil çünkü.
RENAULTFERRARİ
21-01-2011, 00:38
Domuz etin içinde bir mikrop vardır.. o mikroptan temizlenirse yenilmesine bir beis yoktur.. diyenler olmuş hatta sayfalarca eserler yazanlar bile olmuştur..
bir defa bunlarda hatadadırlar
Çünkü domuz etinin haram olmasının iletti yenilen etin Domuz Eti olmasından dolayıdır
illet ile amel edilir hikmeti ilede feyzlenilir
Domuz Etinin yenilmemesinin haram olmasının bir Hikmeti İnceliği şudur ?
nasıl ki yenilen etin maddesi.. bizim bedenimize tesir ediyorsa.. yenilen şeyin manevi tarafıda bizin maneviyatımıza tesir eder..
onun için.. Domuz Yiyen insanlarda Merhamet ve gayret az olur ?
merhameti az olur
temiz hislerle çalışması az olur
kıskançlığı az olur
dine imana Namus gibi kıymetlere tecavüz edenlere karşı Müdafa haraketi azlaşır.. az olur...
anlatabildik mi acaba ?
inanmayanlar domuz yiyenlerle yemeyinleri iyice hallerini tetkin etsin?
neymiş ?
domuz yiyen insanlarda merhamet az olur
kıskançlığı az olur
dine iman namus gibi vesair kıymetlere tecavüz edenlere karşı müdaafa hareketi az olur ?
nasıl ki yenilen etin maddesi.. bizim bedenimize tesir ediyorsa.. yenilen şeyin manevi tarafıda bizin maneviyatımıza tesir eder..
neymiş ?
domuz yiyen insanlarda merhamet az olur
kıskançlığı az olur
dine iman namus gibi vesair kıymetlere tecavüz edenlere karşı müdaafa hareketi az olur ?
Balık yiyen "balık akıllı" olur.
Koyun yiyen "sürü psikolojinden" kurtulamaz.
İnek yiyen "öküzün önde gideni" olur.
Tavuk yiyen "kuş beyinli" olur.
Deve yiyenin "önüne bir eşşek" lazım olur.
Uzatayım mı? Kısa kesecekmisiniz?
"Siz ve akılsal çıkarımlarınız ile aynı cenneti paylaşacağıma, cehennemde kül olurum daha iyi" dedirtmeyin insanlığa. Lütfen....
RENAULTFERRARİ
21-01-2011, 01:02
AerA !
ben bunu 12 sene evvel incil com sitesinde yazdım
bana senin verdiğin gibi cevap yazdılar
Arkadaşım !
ben domuz yiyen domuz olur demedim ki
manasından söz ettim?
Domuzun manası saydığın hayvanların manasından farklı ? anladın mı ?
yanlış anlama da.. vereceğin cevabın
söylediklerimi anlattığımı senin anladığını bana anlatabilecek kanıtlaycak bir cevap olsun ?
AerA !
ben bunu 12 sene evvel incil com sitesinde yazdım
bana senin verdiğin gibi cevap yazdılar
Arkadaşım !
ben domuz yiyen domuz olur demedim ki
manasından söz ettim?
Domuzun manası saydığın hayvanların manasından farklı ? anladın mı ?
yanlış anlama da.. vereceğin cevabın
söylediklerimi anlattığımı senin anladığını bana anlatabilecek kanıtlaycak bir cevap olsun ?
Değerli dostum ;
Merhamet zaten hayvanlarda yoktur. İnsani bir çıkarımdır. Hal böyle iken, domuz yiyen nasıl olurda sözde kendi merhametini kaybeder?
Balık dediğinizde de aklı yoktur...
Koyun dediğiniz toplu intihara bile gider. Oldu da, Van'da, hatırlayın.
Öküz dediğiniz hayvan hakkında konuşmak bile istemiyorum...
Hal böyle iken "ÇUK" oturur o cevaplar..
Kaldı ki sizde bir merhamet metremi var? Domuz yiyen ile kıyas yapıyorsunuz? Ben hiç domuz yememiş ama elinde bıçak kafa esen insanlar gördüm :(
Lütfen, mantıklı çıkarımlara her daim açığız ama maalesef sizden pek gelmiyorlar. Gelsinler biraz.. Zorlayın bünyeyi... Lütfen
Sağlıcakla Kalın :wave:
Yenilen şeyin manevi tarafı da neymiş???
Et bildiğin proteindir işte. Vücuda bu şekilde girer, bi kısmı dışkı olarak atılır kalanı kana karışır vs.
Kırmızı veya beyaz etin ne gibi bir maneviyatı olabilir ki?
İmanla delilik arasında ince bir çizgi olmalı bence...
"Tadı damak tadıma uygun değil yemiyorum kardeşim" de çek git ne maneviyatı be...
RENAULTFERRARİ
21-01-2011, 13:17
Değerli arakdaşım !
mana = akıl-akılsızlık aptal-öküzlük bülbül gibi konuşmak- diğeri sözü anlamak bön bön bakmak gibi vesair şeyler MANA değildir
Akıl = MANA değildir cicili bicili konuşmak= MANA değidlir
söz anlamamak= MANA değildir
mana nedir ?
Örnek : bir elma görürsün.. suretine bakarsın güzel- yada değil bu onun suretidir
ısırırsını bir tad alırsınız bunda onun manasıdır
parlak- güzel bir elmayı ısırdığın vakit... tadı hoşuna gitmeyebilir ?
ama sönük şekli kayık görünüşü size tuhaf gelen Elmayı ısırırsın çok üzel bir tad alırsınız yemeye doyamazsınız.. onun manası güzel
aynen bu verdiğim örnek gibi.
bir adam görüsün müthiş zeka müthiş bir deha
yaklaşırsın.. tadı çok bozuk çıkar
ne yanına gitmek istersin ne o gelsin istersin? başına gelincde ne yapalım der çekersin
zor geçinirsin onunla
bir adam daha görüsün mühiş cahil akıl hiç yok gibi zeka fakiri.. şapşal
yaklaşırsın yahut bir ortam olur alışırsın ona
can çiğer arkadaşın olur onsuz aleme gitmezsin ?
saftır müthiş cahildir ama.. başka bir şey var onda... onunla çok güzel geçinirsin
öbürkü o ne dehşet akıl o ne müthiş zeka one müthiş espri deposu
ama onda başka bir şey var ? yanında çok durmak istemezsin
İnsanın bir sureti var birde manası var anlatamıyor muyum acaba ?
işte domuzun manası.. insanın manasına tesir eder. tadını bozar
Diğer saydığın hayvanların manası ise.. insanın manasını tadını bozmaz anlatabildik mi ?
bir insanın düşmanına merhamet göstermesi.. mazluma ihanettir..
bir insan kendisine yapılan tecavüzler karşı düşmanına merhamet etmesi ise. Güzel peygamberimizin yaptığı bir şeydir..
bir insan Güzel Peygamberimizin bildirdiği haram lokmalardan kaçar helal lokmaları yemeye dikket ederse.. o yemekler vucuduna bedenine manasına başka türlü tesir etmeye başlar
aynen ilaç. gibidir.. İLÇA İÇERDEN TESİR EDER helal lokma yiyen insanada içerden tesir eder. o insan düşmanına dahi merhamet etmekten zevk alır.. bilemedin de bana bunu yaptın.. tut elimi tut der.. öbürki domuz haramdır der.. başka harmalara haram gözüyle bile bakamaz..
o harm lokmalarda ona içerden tesir eder.. yenilen gıda kan olur.. o kan beyninden dolaşır
hayaline girer. fesate uğratır.. bir insanın kaşlarının çatık suratın asık neşesiz olması morali bozuk olması Hep harma lokma ile hayalin fesada uğraması yüzündendir..
şimdi domuz yiyenle yemiyen arasındaki fark tetkik edelim ?
ortada ne söz dalaşı ne şu ne bu var.. herkes uslu uslu oturuyor ?
bir avrupalı düşünün Domuz yiyici bir insan Bankta uslu uslu oturuyor ve yemek yiyor
yanına tesadüfen kendi cinsinde bir vatandaşı geliyor düşünceli bir şekilde yanındaki diğer banka oturuyor..
Şimdi bu domuz yiyici adam diğer bankta oturan o dikkatini çeken düşünceli hemcinsinin suratına bile bakmaz
öbürü : yemek yeme iştahı zirvesinde iken açlıktan nefesi kokmuş bile olsa.
elindeki yemeyi yerken diğer bank gelip oturan düşünceli adamı görünce
sıkılır mıkılır tıkılır suratına bakmak istemez ya oradan uzaklaşır..
ya dayanamaz hadi buyrun der.. teklif eder..
diğer avrupalı (domuz yiyici) İnsan ise: bu durumlardan hiç sıkılmaz pek aç bile olmasa rahat rahat yer içer ?
anlatabildim mi acaba ?
AerA= hayır anlamadım
bende bu kadar kusura bakma.. yazdıklarımı biraz kendini vreerek anlamak isteyerek.. düşünerek tartarak insanların hal tercümelerini tetkik ederek ? Oku
TAYLANT 74
yediğin her lokma gibi Haram lokma da: vucudunda kan olur.. o kan Beyninde de dolaşır.. hayaline girer... hayalini fesada uğratır ? moralin bozulur.. neşen gider.
bir insanın hayali bozulursa. kaşları çatık suratı asık acaip bir halde olur işte
dışardan uydurma gülüçekler sehta sehte eğilmeler bükülmeler..
işte görüşürüz iltifatları havada uçuşur ama..
lezzet yok.. ne görüşmesi..
hadi görüşürüz der.. işte görüşüyorsun yaa..
röno kardeş sana bir soru:
sence hristiyanlar domuz yiyerek günah mı işliyorlar???
Bizim kayınpedere söylüyeyimde kurbanlarda neşesi yerinde bir hayvan seçsin bari:)))
RenaultFerrari,
Hocam sen şaka falanmı yapıyorsun bize?
Bu olayı herhangi bir müslümanada anlatsan, seni tokat delisi yapalar dalga geçiyorsun diye.
elktrk_teknik
21-01-2011, 13:42
Rusya'da cok bulundum ferrarı. Orada benım gıbı musluman cok arkadasım vardı. Ben ozamanlar muslumandım domuzda yemedım. Ama o musluman arkadaslarımdan gormedıgım fedakarlıkları gün aşırı domuz yiyen ruslardan gördüm. Bunu nasıl acıklayabılırız? Yanı demek ıstedıgıım bır etı yemekle mı ınsanlar merhametsızlesır.
bursali68
21-01-2011, 14:35
Merhaba,
Çok çok geçmiş olsun. Afacanlar artık iyilerdir umarım.
Çok teşekkür ederim Sn.AeRa...Şu anlık iyi,zaten ikizlerden birinde bu rahatsızlık ve ilaç tedavisi + kortizon ile devam ediyoruz...Yapılacak çok fazla bir şey yok " tombikleşmesini " bekliyoruz:)))
Kollesterol (Total Kolesterol, HDL, LDL, VLDL) kandaki lipitlerdir. Buraya dikkat ; Tereyağının kollesterol miktarı domuz yağından (eti değil-direktman yağı) kat ve kat daha fazladır. Domuzun etinden ise ister istemez daha daha fazladır.
Sn.AeRa aynen doğrudur,ve sadece domuz etindeki yağın buna sebebp olduğu veya olacağı gibi bir düşüncem yok.Konu domuz ile ilgili olduğundan o örnek üzerinde odaklanıyorum sadece o kadar.
Bu biraz göreceli. İllaki bir kalite sınıfına sokmak isterseniz eğer; Neye göre en düşük kalitede? Tavuk ile kıyaslarsanız çok daha üst kalitededir mesela.
Sn.AeRa özellikle beslenme uzmanlarının görüşlerini incelediğimde bunun tam tersini gördüm...Yani göreceli olması kabul edilebilir bir durum ancak genelde düşük kalitedir...Ayrıca beyaz et ile kıyaslamıyoruz,kendi sınıfındaki etler arasında kalitesi düşük ettir.
Hal böyle iken, İslami çevreler bu hayvanı karalamak için elinden geleni yapmış. Lakin görünen köy klavuz istemiyor. Domuzun an itibarı ile bilinen hiç bir zararı yoktur. İster yeyiniz, ister yemeyiniz. Ama sırf "bir kitabı" haklı çıkartmak için olur olmadık taklalara girişmek cidden yakışık almıyor... (Bu sözlerim size değil, genel duruma..)
Bakınız Sn.AeRa,o yakışık durumda olmayanlara söylediğinizi düşünerek bunu onlar yanıtlayabilir diyorum.Kendi düşünceme göre ise konu sadece domuz eti ile ilgili,yani domuz ile ilgili değil,yemek anlamında...Yoksa ,örneğin benim mesleğimde " Kalıplardan saç parçaların zor çıktığı durumlarda genellikle domuz yağı karışımları kullanılır " ,yani endüstriyel anlamda çok da işe yarar...Mutlak surette başka başka yararlarının da olduğu kanısındayım...
Ve ayrıca son noktayı koymak adına,herşeyi bir kenara bırakıp diyorum ki," diyelim ki haklı çıkmış olayım,bu hiç bir şeyi değiştirmez "...Çünkü " haram edilmesinin " nedeni bu da olmayabilir...Bilmiyorum anlatabildim mi...Burada sadece ben kendime ait olan düşüncemi sundum...
Ayrıca ayrı bölüm altında yazmış olduğunuz kısma kesinlikle katılmıyorum,çünkü dünya sağlık örgütü de dahil olmak üzere,peyder pey açıklanmış raporlarda domuz ile gelen hastalık-rahatsızlıkları da şarlatanlık görmek gerek ozaman...Değil mi...Ayrıca o adını verdiğiniz prof.U tanımam ancak alıntıdaki tarzda yazılar beni de tam anlamıyla ikna etmediği için zaten yansıtmak gereği bile hissetmedim.
Sonuç olarak haram edilmesinin belki bir çok nedeni vardır,belki sadece başka milletlere benzememe gibi bir nedeni vardır...Bunların hiçbiri bilinmiyor.Sadece bilinen tek şey " Haram " olduğudur...
Bu konu karşımıza çıkmadığı taktirde " açık emirleri " çok fazla kimse irdelemez.Şüpheli durumlardır irdelenenler.Daha açık söylemem gerekirse neden aramadan " haram,bu benim inancım " diyen birine karşı da bu sefer " inanç " konusundaki yorumlar ile nedenleri sorulmakta ve " benim babam senin babanı döver " söylemleri başlamaktadır...Oysaki insanın kendi kabulleriyle ilgili konularda başkalarının bakış açısını kabul etmeyeceği aşikardır...Bu kişi kim olursa olsun ister inanan,ister inanmayan...Yani Domuz etine karşılık getirdiğiniz " tereyağ " örneği aynı kategoride değerlendirilebilir gözükse dahi,ben soframda ekmeğime tereyağ sürüp yerim ama hayvansal yağ sürüp yemem,yani benim için çok da ikna edici değildir...Başkasını ikna edebilir...Bu da görecelidir...Bilmiyorum anlatabildim mi...
Yani burada iki satır okumakla ne kimse inançsızlaşacak,ne de kimse inananacak...
Sağlıcakla kalınız...
Eti zararlı ise, yaşantısı insanları tiksindiriyorsa bu domuz neden var?...Neden yaratılmış?
Eti zararlı ise, yaşantısı insanları tiksindiriyorsa bu domuz neden var?...Neden yaratılmış?
Domuz hayvanı;
Ormanda beslenmeye çalışırken, burnunu bir pulluk edası ile kullanır.Toprağı adeta sürer, havalandırır.Domuz hayvanının yaptığı bu yüce işi, binlerce traktör yapamaz.Çünkü traktör ormandaki sık ve sarp araziye giremez.Domuz hayvanının sürdüğü toprakta, kozalaklardan yeni çam filizleri oluşabilir.Oluşamasa bile toprak havalanır, çamın iğneleri de gübreleşir...
Ayrıyetten domuz, çabuk üreyen ve çoğalan bir canlıdır.Küçük domuzcuklar, kurt gibi bazı yırtıcıların yemeği olarak besin zincirini de tamamlarlar.Domuzlar tükenir ise kurtlar da tükenir!
Domuz, çoğu insandan da temizdir.İnanmayan domuzun evine girip baksın, tertemizdir.Domuzun evine istanbulda belgrat ormanı, izmirde spil ormanı denir.Ankara da kızılcahamamda, antalyada torslarda ve karadeniz de de yaylalarda bir çok domuz evini ücretsiz gezebilirsiniz.
Sonra bir de gecekondu mahallesini gezin, anlarsınız...
Domuzlar güzel ve zararsızdırlar.Asıl çirkin ve zararlı domuzlar, iki ayaklı olanlarıdır!
Yalnzıca toprağı havalandırmak yada kurda kuş olsun diye yaradılmışmıdır diyorsun..
Yalnzıca toprağı havalandırmak yada kurda kuş olsun diye yaradılmışmıdır diyorsun..
Bana göre domuz yaradılmamıştır.
Benim bildiğim faydaları bunlardır, şüphesiz başka faydaları vardır...
Sn.AeRa özellikle beslenme uzmanlarının görüşlerini incelediğimde bunun tam tersini gördüm...Yani göreceli olması kabul edilebilir bir durum ancak genelde düşük kalitedir...Ayrıca beyaz et ile kıyaslamıyoruz,kendi sınıfındaki etler arasında kalitesi düşük ettir.
Değrli dostum ;
O beslenme uzmanları müslüman mahallesinde salyangoz satarlar mı dersiniz? Fransız bir beslenme uzmanın fikrini de alsa idiniz keşke?
Ayrıca ayrı bölüm altında yazmış olduğunuz kısma kesinlikle katılmıyorum,çünkü dünya sağlık örgütü de dahil olmak üzere,peyder pey açıklanmış raporlarda domuz ile gelen hastalık-rahatsızlıkları da şarlatanlık görmek gerek ozaman...Değil mi
Değerli dotum ;
Dünya sağlık örgütü "Deli Dana" ve "Kuş Gribi" isimli hastalıklardan da bahsediyor... Ne yapacağız? Kaldı ki Dünya sağlık örgütü raporlarında, halk sağülığının en istikrarlı devam ettiği ülkelerin sofralarında domuz en baş sırada...
Yani Domuz etine karşılık getirdiğiniz " tereyağ " örneği aynı kategoride değerlendirilebilir gözükse dahi,ben soframda ekmeğime tereyağ sürüp yerim ama hayvansal yağ sürüp yemem,yani benim için çok da ikna edici değildir...Başkasını ikna edebilir...Bu da görecelidir...Bilmiyorum anlatabildim mi...
Değerli dostum ;
Tereyağı hayvansal yağdır...:thumb:.. (Ama ben anladım ne demek istediğinizi)
Yani burada iki satır okumakla ne kimse inançsızlaşacak,ne de kimse inananacak...
Sağlıcakla kalınız...
Değerli dostum ;
Bu sadece bir seçim meselesi. Daha öncede söyledim, başka bir alternatifim var ise bende yemem domuz eti. Benim önemle üzerinde durduğum nokta, bilinen hiç bir zararı yok iken hayvanın karalanması. Zararlar uydurulması...(Verdiğim tereyağı örneği bu yüzdendir.) Gerek yok, "inancım gereği yemiyorum" cümlesi yeterde artar benim için...
Sağlıcakla kalınız..
P.S : Kortizona dikkat. Umarım tez elden toparlanır afacanlar...
bursali68
21-01-2011, 23:19
Merhaba,
P.S : Kortizona dikkat. Umarım tez elden toparlanır afacanlar...
Öncelikle " dikkat çektiğiniz " için teşekkür ederim Sn.AeRa...40 mg ile başladık yaklaşık 6-7 kadar kullanacağız...Bu arada ekmeğini bile TUZSUZ alıyoruz...
O beslenme uzmanları müslüman mahallesinde salyangoz satarlar mı dersiniz? Fransız bir beslenme uzmanın fikrini de alsa idiniz keşke?
Sn.AeRa ilk etapta E vitamininin " üreme " üzerinde etkisi var mı yok mu...:
Tokoferol (Vitamin E)
Tokoferol E vitaminin en aktif şeklidir. E vitamini doğada sadece bitkilerin bileşiminde bulunduğundan bitkisel gıdalar tek kaynağıdır. Bitkisel yağlar, yumurta, çavdar, arpa ve fındık, ceviz gibi kuruyemişlerden alınabilir.
Çiğ ve işlem görmüş gıdalardaki düzeyi uygulanan işleme göre değişir.
Bitkilerde bulunan tokoferoller kimyasal yapı olarak birbirlerine çok benzerler ve antioksidan maddelerdir. Bu özelliğin en önemli fonksiyonu kolayca oksitlenebilir(tokokinon) olmalarıdır, doymamış maddelerinin kendiliğinden oktidasyonunu önlerler. Özellikle membran lipitlerinde bulunan yüksek ortanda doymamış yağ asitlerinin peroksit oluşturmasını engelleyerek zararlı oluşumların gerçekleşmesini önler.
E Vitamini A vitamininin emilmesini ve depolanmasını kolaylaştırır.normal üreme fonksiyonu için gereklidir. Kas bütünlüğünü sağlanmasında etkindir.
Organizma için gereksinim duyulan E vitamini miktarı özellikle beslenme şekline bağlı olarak değişir. Doymamış yağ asitleri ağırlıklı beslenme gereksinimini arttırmakta iken selenyumca zengin beslenme gereksinimini kompanse eder. İnsan organizmasındaki yetersizliği, kısırlık, düşük riskinde artma, kas yoğunluğu, kas zayıflığı gibi rahatsızlıklara neden olabilir.
Kaynak : http://www.bahcesel.com/forumsel/bitkisel-tedavi-konulari-tibbi-aromatik-sifali/12303-yagda-cozunen-vitaminler-vitamini-b-vitamini/
Vitamin E 10 mg 8 mg
Bulunduğu Besinler
Ayçiçeği,buğday, fıstık ezmesi,ton balığı, zeytinyağı, ıstakoz, badem
Görevi
Kırmızı kan hücreleri de dahil olmak üzere tüm vücut hücrelerini koruyan kuvvetli antioksidan etkisi, doymamış yağ asitlerini oksijenin hasar verici etkisine karşı koruma
Eksikliğindeki Belirtiler
Kırmızı kan hücresi yıkımı, üreme sistemi bozukluğu, cinsel güç kaybı, kaslarda yağ depolanması, kalp ve diğer kaslarda bozulma,cilt kuruluğu
Kaynak : http://www.doktorsitesi.com/yazi/689/Vitaminler--yararli-mi-zararli-mi?a_id=99
Sonra da doymamış yağların ( domuz etinde de yüksek oranda bulunan ) E vitaminine getirisi-götürüsü....
E Vitamini ( tokoferol ) :
(Vücutta doymamış yağları dengelemek, antioksidan etki ) sıvı yağlar, yağlı tohumlar, margarin, kuru baklagiller, tahıllar an kaynaklarıdır.
Doymamış yağ alımı artıkça vitamine olan ihtiyaçta artmaktadır. E vitamini eksikliği son derece ender görülür kansızlık, üreme fonksiyonlarında bozulmalar( kadınlarda uterus fonksiyonlarında bozulma, erkekte sperm azlığı)ve kas zayıflığı görülür.
Kaynak : http://www.istanbulhospital.com.tr/duyurudetay.php?announce=61
Bunları ben demiyorum...Kim diyor...Hadi o da ben de kalsın...
Sağlıcakla kalınız....
Milyonlarca insan domuz eti yiyor.
Domuz eti yemeyen müslüman ülkelerden hiç şampiyon bir sporcu çıktığını duydunuz mu? Hepsi açlıktan sefil durumda. Bir Alman, İngiliz ya da Norveçli veya bir Rus sporcuyla herhangi bir dalda bir Cezayirli ya da bir İranlı mücadele edebiliyor mu?
yediğin her lokma gibi Haram lokma da: vucudunda kan olur.. o kan Beyninde de dolaşır.. hayaline girer... hayalini fesada uğratır ? moralin bozulur.. neşen gider. bir insanın hayali bozulursa. kaşları çatık suratı asık acaip bir halde olur işte
Bak hele tespitlere bak. vücut gelen lokmayı haram helal diye ayırıyor demek. Haram olan lokma, kötü bir kana dönüşüp beyindeki nöronları olumsuz şekilde uyarıyor. Olumsuz uyarı alan beyin bedene kötü sinyaller yolluyor sen de suratını asıyorsun vs vs. Kendi pisliğini yiyen tavuk da acaba aynı etkiyi yaratıyor mudur ferrari????
Vay be sana akademik bir kürsü niye vermediler şimdiye kadar merak ediyorum.
Cidden iman = şizofreni.
Bırakın bu teraneleri. Bilimsel alıntılar yapmayı falan. Damak tadımıza uygun değil inancımıza uygun değil deyin çekilin gidin. Adam haram lokma diyor vs. Ne haram lokması, lokma lokmadır işte senin kaşlarını çattırıp asık suratlı yapacak şey beslenme şeklin değil ruh halindir. Domuz yiyen milyonlarca mutlu ve oldukça sağlıklı insan var yeryüzünde.
Gelelim bana. Ben şimdiye kadar hiç domuz eti yemedim çünkü müslüman bir ülkede yaşıyorum. Bulabilsem bir kere tadına bakmayı çok isterim hem de imanlı bir müslümanın gözünün içine baka baka. Aç kalırsam hiç çekinmeden yerim. Afiyetle yerim hem de....
elturhani
21-01-2011, 23:49
Bu mantığınızla soralım. Sigara zararlıysa niye sigara fabrikaları var niye kapalı alanlarda sigara içenlere ceza veriliyor ? Niye silah fabrikaları var ? halbuki silahlarla insanlar birbirlerini öldürüyorlar. Ya niye TCK unanda bir çok yasak var olmasa olmazmıydı ?
İslam bir hayat düzeni bir yaşam biçimidir bu yüzden hayata ilişkin kuralları var bu kuralları Allah koyar müslümanlar için bu böyledir sizin kurallarınızı da insanlar koyar. Niyesini sorgulamayamazsın itat edersin. İslamın yasaklarından birisi de domuz etinin yenilmemesidir. Kuralı koyan böyle koymuştur. Müslümansan itaat edersin yok değilsen ne halin varsa gör !!! ayrıca insanı tiksindiren çok şeyler var, var diye yiyecekmiyiz.
elturhani
21-01-2011, 23:57
Milyonlarca insan domuz eti yiyor.
Domuz eti yemeyen müslüman ülkelerden hiç şampiyon bir sporcu çıktığını duydunuz mu? Hepsi açlıktan sefil durumda. Bir Alman, İngiliz ya da Norveçli veya bir Rus sporcuyla herhangi bir dalda bir Cezayirli ya da bir İranlı mücadele edebiliyor mu?
yediğin her lokma gibi Haram lokma da: vucudunda kan olur.. o kan Beyninde de dolaşır.. hayaline girer... hayalini fesada uğratır ? moralin bozulur.. neşen gider. bir insanın hayali bozulursa. kaşları çatık suratı asık acaip bir halde olur işte
Bak hele tespitlere bak. vücut gelen lokmayı haram helal diye ayırıyor demek. Haram olan lokma, kötü bir kana dönüşüp beyindeki nöronları olumsuz şekilde uyarıyor. Olumsuz uyarı alan beyin bedene kötü sinyaller yolluyor sen de suratını asıyorsun vs vs. Kendi pisliğini yiyen tavuk da acaba aynı etkiyi yaratıyor mudur ferrari????
Vay be sana akademik bir kürsü niye vermediler şimdiye kadar merak ediyorum.
Cidden iman = şizofreni.
Bırakın bu teraneleri. Bilimsel alıntılar yapmayı falan. Damak tadımıza uygun değil inancımıza uygun değil deyin çekilin gidin. Adam haram lokma diyor vs. Ne haram lokması, lokma lokmadır işte senin kaşlarını çattırıp asık suratlı yapacak şey beslenme şeklin değil ruh halindir. Domuz yiyen milyonlarca mutlu ve oldukça sağlıklı insan var yeryüzünde.
Gelelim bana. Ben şimdiye kadar hiç domuz eti yemedim çünkü müslüman bir ülkede yaşıyorum. Bulabilsem bir kere tadına bakmayı çok isterim hem de imanlı bir müslümanın gözünün içine baka baka. Aç kalırsam hiç çekinmeden yerim. Afiyetle yerim hem de....
Çok müthiş bir mantığınız var. Bazı spor dallarında yarışamıyor olmayı domuz etini yememeye bağlamanız müthiş bir zeka ürünü !!! Ayrıca insanın yediğinin ruh haline etkisini inkarmı ediyorsunuz. Çoğrafyanın da insanın yediğininde, kişinin mesleğininde insan üzerinde etkisi vardır. Biraz araştırırsanız bunu görürürsünüz. Ancak domut etini biz haram olduğu için yemeyiz şundandır bundandır meselesinden değil. Faydalı bir şeyin yasaklandığına inanmam ancak velevki faydalı da olsa inancımdan dolayı yemem. Sizin inancınızda damak tadınız olduğu için size serbest. Size hepsi serbest. İşe bak be inanç sisteminin tümünü reddedene domuz etinin haramlığından bahsediyoruz !!!
Niyesini sorgulamayamazsın itat edersin.
Vay be... Ne güzel özetledin. Dedim ya iman=delilik diye. Zavallı domuzcuk acaba dile gelse neler söylerdi çok merak ediyorum.
Ayrıca ne inancı hocam??? Ben ateistim. Bir tek inanç taşıyorum o da ölene kadar sağlıklı yaşamak. Bunun için hangi besini tüketmem gerekiyorsa tüketirim. İçki sigara ağzıma koymam. Sporumu yaparım ve elimden geldiğince birşeyler üretmeye çabalarım.
Bazı spor dallarında yarışamıyor olmayı domuz etini yememeye bağlamanız müthiş bir zeka ürünü !!!
Bunu görmek için çok zeki olmak gerekmiyor. Müsabakalarda iyi dereceleri alan milletlerin beslenme diyetlerine bakmak yeterli. Hepsi protein ağırlıklı besleniyor ve bolca domuz eti tüketiyor. Çünkü üretimi ucuz ve bol bulunuyor. Dana eti de yeniliyordur mutlaka. Ama çoğunlukla bu ülkelerde domuz eti tüketilir ve bu ülkelerin insanlarının fizik yapılarına bakarsan ne kadar haklı olduğumu görürsün efendi.
Ben vücut geliştirme sporu yapıyorum. Etin ne kadar önemli olduğunu spor yapmıyorsan bilmen pek mümkün görünmüyor. Eğer kondüsyonunla ve fiziğinle rakibini ezmek istiyorsan et yemelisin. Bizim ülkemizde dana etine ulaşmak için binbir hesap kitap taklası atman gerekiyor malesef. Benim bütçem yetmiyor ve kırmızı et gerektiği kadar yiyemiyorum ve bu durum canımı çok sıkıyor. Mutlaka domuz etinin bir şekilde raflara konulmasından yanayım. İsteyen gidip alsın kimse karışmasın.
Müslüman ülkelerin hiç bir spor dalında başarılı olamaması bu yüzdendir. Protein ağırlıklı beslenememesi yüzündendir. Avrupalı hristiyan toplumlar bolca üretilebilen ve ucuz olan domuz etini tüketerek sağlıklı ve güçlü bir sporcu nesli yetiştirebilmiş ve madalya üzerine madalya alabilmiştir.
Biz ise kilosu 40 tl olan dana etine kebapçı kedisi gibi bakmakla yetiniyoruz..
Sn.AeRa ilk etapta E vitamininin " üreme " üzerinde etkisi var mı yok mu...:
Değerli dostum ;
Ben yok demedim ki... Elbetteki var... Ama bekleyin..
Sonra da doymamış yağların ( domuz etinde de yüksek oranda bulunan ) E vitaminine getirisi-götürüsü....
TEREYAĞ'da ki doymamış yağ oranı ve kolesterol, domuz etinden daha fazla ise, tereyağı domuz etinden daha tehlikelidir. Üstelik üreme sisteminize... :)
Yapmayın lütfen. Kendi kendinizi küçük düşürmeyin. Bildiğiniz bir branşda kulaç atın..
Sağlıcakla.
bursali68
22-01-2011, 00:28
Merhaba,
Ben yok demedim ki... Elbetteki var... Ama bekleyin..
Sn.AeRa buradaki yazımı size hitaben yazmadım başka bir arkadaşımızdı...Ama neyse belirtmediğim için yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdim sanırım...
TEREYAĞ'da ki doymamış yağ oranı ve kolesterol, domuz etinden daha fazla ise, tereyağı domuz etinden daha tehlikelidir. Üstelik üreme sisteminize... :)
Yapmayın lütfen. Kendi kendinizi küçük düşürmeyin. Bildiğiniz bir branşda kulaç atın..
İnsanların tartışmalarda sundukları ve özellikle kendilerinin dışındaki kaynakları da sunmaları ne zamandan beri " kendi kendini küçük düşürmek " oluyor ki...
Sn.AeRa sizin branşınız sitedeki konulara yetiyor mu...? Fikirsel konulara branşı olmayanlar hiç girmesin o zaman değil mi...İlahi konulara da " ilahiyatçılardan başka " kimse girmesin sizin mantığınızla....İşte bu yüzdendir ki konular hakkındaki tartışmalardaki esaslardan biri branş ,diğeri ise iyi bir araştırıcılık ve konuları süzebilme okumak ile ve okuduğunu anlamaktır diye düşünüyorum...İsterseniz sizin de braşınız olmayan konulara yazdıklarınızı bir gözden geçirelim bakalım " bildiğiniz branşlar " mı...
Sn.AeRa emin olunuz,yapay ile doğal olan arasındaki farkı bildiğinizden şüpheliyim...Domuz DOĞAL dır...Tereyağı YAPAY dır...Konumuz ise DOĞAL olan üzerine ( çünkü Kur'an'da geçen doğal olandır )...ki tereyağı aynı etkiyi göstermez diye de bir iddiam yok...Çok sağlıklı olmadığını düşünmemle birlikte....
Sağlıcakla kalınız...
Domuz etinin yasak olmasının temelinde eski inançlar vardır.
Eski mezopotamya inançlarında ''Adonis''isimli bir tanrı vardır.
Bu tanrı sığır-keçi güden bir tanrıdır.Günün birinde bir domuz onu öldürür.
Kanıyla sulanan topraktan bitkiler yeşerir.
Anadolu ,Suriye,Mezopotamya bölgelerinde çeşitli hikayeleri vardır.
Adonis in başından geçen olay çağlar boyu yorumlana yorumlana yeni yeni söylencelerle büyüyüp gitmiştir.
Domuzun bu güzelim Tanrıyı öldürmesi destanı, halkın domuzu lanatlemesine sebep olmuştur.
İşte bu Mezopotamya-Anadolu inancı,temellerini Sümer destanlarından alan Yahudiliğe oradanda İslamiyete geçmiştir.
Orta Asya'daki göçebe Türk kavimleri de domuzu tercih etmez. Göçebeliğe uygun olmadığı için sanırım. Şamanizmde kötü ruhları temsil ettiğine dair bi şeyler okumuştum. Türkler daha çok geyik etini tercih etmiştir. Avcı ve bozkır insanlarının domuz yerine geyik tercih etmesi coğrafi sebeplerden dolayı.
Kuzeydeki orman kavimleri domuzu bol buldukları için avlamış ve daha sonra da domuz çiftlikleri kurarak evcilleştirmiştir.
Sn.AeRa emin olunuz,yapay ile doğal olan arasındaki farkı bildiğinizden şüpheliyim...Domuz DOĞAL dır...Tereyağı YAPAY dır...Konumuz ise DOĞAL olan üzerine ( çünkü Kur'an'da geçen doğal olandır )...ki tereyağı aynı etkiyi göstermez diye de bir iddiam yok...Çok sağlıklı olmadığını düşünmemle birlikte....
Sağlıcakla kalınız...
Değerli dostum ;
Kastettiğim işte buydu...Branş olayı...
Tereyeğı yapay değildir. Tamamen doğaldır. Bunu nereden çıkartıyorsunuz? Yapay olan margarindir ki şu sıralar margarinler ne trans yağ, ne doymuş yağ içermekteler. Yani margarinler bile tereyağından daha sağlıklıdır.
Tereyağı, alıpda lıkır lıkır içtiğiniz sütün içerisinden yayık makineleri ile elde edilir. Kaldı ki köy yerlerinde sağılan süt, ahşap yayıkların içerisinde çalkalanır ve sütün yağı çıkar üste doğru. Tereyağı işte yahu.. Tamamen doğal... Branşdan kastım çıktı ortaya değil mi?
Lütfen... komik olmayın... :)
bursali68
22-01-2011, 01:02
Merhaba,
Tereyeğı yapay değildir. Tamamen doğaldır.
Tabii ki hayvandan hiçbir şey yapmadan süt sağar gibi tereyağ sağarız değil mi...Sütü,yumurtayı aynen kullanırız,tereyağını da...Merak etmeyiniz gerektiğinde tereyağı evimde de yapılır...Dikkat ediniz süt yapılır,yumurta yapılır,et yapılır demiyorum," tereyağı yapılır " diyorum...Sütün kaymağından yapasınız tereyağını,bu bağlamda kaymak da aynı kategoridedir...Bir nevi " posadır "...Doymuş yağ oranı yüksek posa....
Oysaki bahsi geçen domuz etidir...Tereyağı ise insanın isterse yaptığı,zararını gördüğünde yapmayabileceği ve insan müdahalesiyle yapılan bir tüketim maddesidir...
Yani yapaydan kastım " insan eliyle " elde edilmesidir...Sütü lıkır lıkır içtiğinizde " aynı sınıfa " girmez,niçin çünkü süt içerisindeki yağın zararını " baskı alrına alır "...Ayırıp " yağ haline " sizin,benim,onun...müdahalesiyle getirildiğinde ancak yağ elde edersiniz...Oysa domuz etini,ya pişirisiniz ( ki haşlaması nasıl olur veya olur mu onu da bilemem ) veya bazı insanların yedikleri gibi " çiğ " yersiniz...Yani insan eli ile sadece ve sadece ısıtırsınız o kadar,sığır eti gibi,tavuk eti gibi,balık eti gibi....İçerisinden herhangi bir şeyini ayıklamazsınız...Etiyle yağıyla yersiniz...
Bu durumda biri doğal olarak yediğinizde( doymamış yağ ranı yüksektir ),diğeri de sizin müdahalenizle (doymamış yağ oranı yüksektir ) vücuda ZARARLI hale gelir...Şu an doğalı-yapayı sanırım anladık...
Oysaki kitapta yazan " yaratılan veya sizin inancınıza göre varolanlar " içerisinden olanıdır,insanın yaptığı değil...
yapay; doğadaki örneklerine benzetilerek insan eliyle yapılmış, yapma, suni. yapmacık.
Tereyağı doğada orjinal olarak nerelerde bulunur...?
Sağlıcakla kalınız...
Tereyağı doğada orjinal olarak nerelerde bulunur...?
Sağlıcakla kalınız...
Yahu sütün içerisindeki yağı ayırıyorsunuz işte... Sütü kim yapıyor.. Evde siz mi?
Bir kitabı kanıtlayacağız diye takla üstüne takla atıyorsunuz yahu?
Siz teneke makasına geri dönün... Ciddi söylüyorum..
İnancınızdır yemezsiniz ama buna kılıf uydurmaya uğraşmayın...
Bakınız bir tane daha ; Yumurtadaki kolesterol miktarı, domuz etindekinden daha fazladır. Yumurta yemeyin, üreme sisteminize yazık olur :)
100 g yumurtadaki kolesterol 424 miligram
100 g domuz yağındaki kolesterol 95 miligram (yağındaki yanlız, etindeki daha düşük :) )
Kaynak ;
USDA (United States Department of Agriculture) (http://www.usda.gov/wps/portal/usda/usdahome)..
Buyrun buda database'i : http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/index.html
Uyduruk bir internet sitesi değil. ABD Tarım Bakanlığı..... Tüm değerler üniversite çalışmalarının sonuçları. Doktorum net gibisinden dandik bir site değil...
Artık lütfen, bilinen gerçek ortada iken, şu domuz denilen hayvancığa çamur atmayın...
Size helal bir çok şeyden daha sağlıklı. Ama size haram... Bu kadar... Harama kılıf uydurma yarışında küçük düşürmeyin kendinizi...
Yeter ama, gram bilginizin olmadığı bir konuda idrar yarışındasınız. Ayıp.
Sağlıcakla Kalınız.
bursali68
22-01-2011, 02:01
Yahu sütün içerisindeki yağı ayırıyorsunuz işte... Sütü kim yapıyor.. Evde siz mi?
Bir kitabı kanıtlayacağız diye takla üstüne takla atıyorsunuz yahu?
Siz teneke makasına geri dönün... Ciddi söylüyorum..
İnancınızdır yemezsiniz ama buna kılıf uydurmaya uğraşmayın...
Bakınız bir tane daha ; Yumurtadaki kolesterol miktarı, domuz etindekinden daha fazladır. Yumurta yemeyin, üreme sisteminize yazık olur :)
Merhaba,
Sn.AeRa, " yapay " ne demekmiş okudunuz sanırım...Bir şeyi yapmak için adı üzerinde YAPMAK için hamle yapıp ortaya çıkardıklarınızdır yapay...
Kitabı kanıtlamak için domuz etinin haram edilmesine ihtiyaç yok ki,onu da nereden çıkardınız...Tartışmamız,nedeni belirtilmeyen bir yasağın neler olabileceği konusunda beyin fırtınasıdır...
Ayrıca tabii ki " aşırı yumurta tüketimi " önerilmez...E vitaminine ne kadar etki eder,o ayrı...Ancak ısrarla aynı şeyi söylüyorum ; yumurtanın oranının yüksekliği veya tereyağının oranının yüksekliği " domuz etinin " haram edilme nedenlerinden biri olabilecek bir durumu " örtbas " etmez...Yani " sapla saman " karışmaya başladı iyice...NEDENLERDEN BİRİ olabiliri söyledim zaten " tek neden " değil....
Peki ya diğerleri,örneğin yumurta ve tereyağından TRİŞİN ( tüm memeli hayvanlarda ve özellikle domuz ve yaban domuzunda ) hastalığı geçtiğini ben duymadım ya siz...Bakın başka bir neden olabilir...
1. Kolesterin:
2. Histamin ve imidazol cisimleri (yüksek dozda):
3. Büyüme hormonu
4. Kükürtten zengin, mezankimal sümüksü maddeler: (Amino-şeker, hiyaluronik asit, heksozamin)
5. Sutoksik yağ asitleri (hücreler içi olanlar): (Adiposidas, hipertansiyon, polisitemi).
6. Onkojen ajanlar (Nieper): Endobiyont (Enderlein), Sihponospora polymerpha (Von Brehmer), eritrosit ilaveleri.
7. Grip virüsü (Shope) domuzun akciğerlerinde yaşar.
Bakınız bunlar da bazıları....Olabilir değil mi...
Ancak olur mu,siz şimdi " kitabı hatalı " çıkarmak için bunlara da itiraz edersiniz...Ve saymaya bailarsınız,filde de var,koyunda da var,şunda da var bunda da var diye...Benim attığım taklaya karşılık sizin taklanız...Ne kadar doğru bir söylem oluyor değil mi...
Not : Bu arada benim verdiğim linklerden hangisi UYDURUK...
Yeter ama, gram bilginizin olmadığı bir konuda idrar yarışındasınız. Ayıp.
Bu arada ben 1/1000 lerle uğraşıyorum...Gram mı dediniz...Bizim meslekte DEVE taşır o ağırlığı...
Sağlıcakla kalınız...
bursali68
22-01-2011, 02:17
Merhaba,
Sn.AeRa unutmadan,belki de bunların hiç biri de değildir " Haram " edilmesinin nedeni...Belki de hiç bilinmeyen başka bir nedeni vardır...Yani işin aslı kısaca " bilmiyoruz nedenini "...Bunlar mıdır diye sorguluyoruz ....
Sağlıcakla kalınız...
Bu konu uzerine epeyi bir arastirma yapilmisti gecmiste. Ben pek beceremiyorum, eskil konulari aratirsaniz, detayli ve hatta domuz yasaginin baslangici hakkinda bilgiler islendigini hatitliyorum. Misirda, simdiki hindularin inegi kutsadigi gibi, baslamis bir gelenekdi zannediyorum.
bursali68
22-01-2011, 02:28
Merhaba,
Sn.Vartor işte nedenini tam olarak bilmiyoruz dememdeki kasıt budur...Gerçekten tam olarak bilmiyoruz...Belki de hiç aklımıza gelmeyen bir durum için yani aslında " neslini korumak " için dahi olabilir...
Sağlıcakla kalınız...
Merhaba,
Sn.AeRa unutmadan,belki de bunların hiç biri de değildir " Haram " edilmesinin nedeni...Belki de hiç bilinmeyen başka bir nedeni vardır...Yani işin aslı kısaca " bilmiyoruz nedenini "...Bunlar mıdır diye sorguluyoruz ....
Sağlıcakla kalınız...
Sümer Dini'nin Serüveni - Gönül Tekin'e Saygıyla... (http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=16286) isimli başlığımın şu kısmında yer alan bilginin sorunuza yanıt vermesini umuyorum:
Temmuz ayı Tammuz’dan gelir, Domuz kelimesinin de Tammuz’un diğer adı olan Dumuzi’den geldiği düşünülüyor. Çünkü Tammuz’u ve daha sonraları dönüştüğü tanrı olan Adonis’i de öldüren domuzdur. Domuzun İslamiyet’te ve Yahudilik’te haram olmasının altında yatan nedenin bilinçaltında, domuzun tanrı katili olması yatar. Ayrıca ekonomik açıdan, domuzun küçükbaş hayvanlar gibi göç edememesi ve dönemin şartlarınca yaz aylarında etinin sıcağa dayanamayarak çabuk bozulması da nedenler arasındadır
Merhaba,
Sn.AeRa, " yapay " ne demekmiş okudunuz sanırım...Bir şeyi yapmak için adı üzerinde YAPMAK için hamle yapıp ortaya çıkardıklarınızdır yapay...
Değerli dostum ;
Ben Masterimi Organik Kimyada yaptım. Sentetikler üzerine. Neyin yapay, neyin doğal olduğunu çok iyi bilirim. Doğada kimyasal bir sürece başvurulmadan elde edilen herşey DOĞAL dır. Morfin doğal, eroin sentetik... Tereyağı doğal, marganin platin ekeltrod altında hidrojenlenerek yapay.. Sentetik..
Ayrıca tabii ki " aşırı yumurta tüketimi " önerilmez...E vitaminine ne kadar etki eder,o ayrı...Ancak ısrarla aynı şeyi söylüyorum ; yumurtanın oranının yüksekliği veya tereyağının oranının yüksekliği " domuz etinin " haram edilme nedenlerinden biri olabilecek bir durumu " örtbas " etmez...Yani " sapla saman " karışmaya başladı iyice...NEDENLERDEN BİRİ olabiliri söyledim zaten " tek neden " değil....
Bende size söylediğiniz bir neden olsa idi yumurta ve tereyağıda yasaklanmadır dedim. Öne sürdüğünüz teoriniz, daha tehlikelilerinin yasaklanmaması sebebi ile çöker. Amaç e-Vitaminini etkisisz kılması ve kolesterol oranı ise şayet, yumurta ve tereyağı daha tehlikelidir.
Peki ya diğerleri,örneğin yumurta ve tereyağından TRİŞİN ( tüm memeli hayvanlarda ve özellikle domuz ve yaban domuzunda ) hastalığı geçtiğini ben duymadım ya siz...Bakın başka bir neden olabilir...
İstanbul Üniversite Tıp Fakültesi hocalarımızdan Dr. Hirch, Hijyen isimli eserinde çok basit bir şekilde domuzun etinden trişinin %100 ayrılma metodunu anlatmış ve eklemiştirde "Modern üretimlerde domuza trişin bulaşmaz".. Ayrıca trişin koyun ve inektede vardır... Bu teorinizde çöker...
1. Kolesterin:
2. Histamin ve imidazol cisimleri (yüksek dozda):
3. Büyüme hormonu
4. Kükürtten zengin, mezankimal sümüksü maddeler: (Amino-şeker, hiyaluronik asit, heksozamin)
5. Sutoksik yağ asitleri (hücreler içi olanlar): (Adiposidas, hipertansiyon, polisitemi).
6. Onkojen ajanlar (Nieper): Endobiyont (Enderlein), Sihponospora polymerpha (Von Brehmer), eritrosit ilaveleri.
7. Grip virüsü (Shope) domuzun akciğerlerinde yaşar.
1.)Hocam kolesterin nedir yahu? Ben söyleyeyim kollesterol... Tartışmıştık. Yumurta baskın çıkmıştı.
2.)Histamin ve imidazol tüm memeli dokularında vardır. Bunlardan biri bağışıklık sistemi ajanıdır ki hastalandığınızda çok yüksek seviyelere çıkar. Domuzdaki hikaye... Devede kulak... Her canlıda olması gereken miktarda...
3.)Büyüme hormonu mu? Hiç bir hormon direktman kana verilmeden hiç bir canlıya etki etmez. Yani size domuzda olduğu söylenen (ama yalan) büyüme hormonu damardan zerk edilmedikçe işe yaramaz...Kurbanlık angusları unutmayın. 3 ayda kesilecek kıvama geliyorlar :)
4.) Sarımsakdaki kükürt miktarı daha fazladır. Soğanda ki de...
5.) Sütoksik Yağ Asidi nedir yahu? Hipertansiyon bir yağ asidi mi? Hocam bu linkide sizi yemişler...
6.) Onkojen ajanlar mı? Kaldı ki birisi eritrosit ilavesi imiş... Hocam eritrosit bir kan hücresidir yahu... Ajan majan değildir.. Bu linkde de sizi yemişler... Bakmışlar ki türk halkının bilim oranı düşük...
7-) Shope (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC353400/)Papilloma virüsü tavşanda olur be hocam... Yine kandırmışlar...
Ancak olur mu,siz şimdi " kitabı hatalı " çıkarmak için bunlara da itiraz edersiniz...Ve saymaya bailarsınız,filde de var,koyunda da var,şunda da var bunda da var diye...Benim attığım taklaya karşılık sizin taklanız...Ne kadar doğru bir söylem oluyor değil mi...
Dostum ben kitabı yalanlamıyorum ki... Siz doğrulamaya uğraşıyorsunuz. Ama her doğrunuz bilinen BİLİM ile ters düşüyor... Ben en başından beri dedim ki "Domuz etinin bilinen hiç bir zararı yoktur.. Vardır diyen uyduruk kimyasallar üretir, kendini yalanlayacak sebepler sayar.."
Kitap yasak diyor, neden? Bilen yok... Dostum bu tip inançlar gerçekler ile doğrulanamaz.. Dogmatiklerdir. İnanan inanır, inanmayan inanmaz... Bilinen bilim ortada iken, çöken teorilere sarılıp kitaba haklı çıkarmaya çalışan sizsiniz...
Not : Bu arada benim verdiğim linklerden hangisi UYDURUK...
Bir tanesi üniversite sitesi falan mı? Kimin kurup, kimin işlettiği belli olmayan siteler... Sizin gibi konusunda bilgisiz iki kişide eklemiştir makaleleri... Bilinen diyorum, BİLİM diyorum...
Bu arada ben 1/1000 lerle uğraşıyorum...Gram mı dediniz...Bizim meslekte DEVE taşır o ağırlığı...
Sağlıcakla kalınız...
Ben "ppb" ile uğraşıyorum... Ne olduğunu biliyormusunuz?
Dostum bence uzatmayın. Çünkü şu ana kadar verdiğiniz ve "olabilir" dediğiniz herşey fos çıktı. Cidden "Olabilse idi" emin olun İslam Üniversitelerinden birinde keşfederlerdi.
Sağlıcakla Kalın...
bursali68
25-01-2011, 03:30
Merhaba,
Ben Masterimi Organik Kimyada yaptım.
Sn.AeRa,ne zamandan beri " kimya " konusunda master yapanlar " doktorluğa-veterinerliğe... " soyunuyor...İkisi ayrı ilim dalı sanırım değil mi...
Neyin yapay, neyin doğal olduğunu çok iyi bilirim. Doğada kimyasal bir sürece başvurulmadan elde edilen herşey DOĞAL dır. Morfin doğal, eroin sentetik... Tereyağı doğal...
Sn.AeRa,siz " yapay ve doğal " ın teknik terim yada sizin literatürünüzdeki kısmına bakıyorsunuz...Ben ise insanın müdahalesiyle yapılıp yapılmadığına,lügattaki tanımına yani...Hatta size bir örnek soru sordum...Bana doğada direkt bulunan TEREYAĞI gösteriniz dedim...YOK...Siz yapmazsanız bunu tereyağı diye sofranıza koyamaz,yemeklerinize katamazsınız...Önce tereyağını YAPMAK ZORUNDASINIZ...Bu kavramda anlaşamayacağımız kesinleşmiştir...İnsan eliyle üretilen değildir burada haram olan...Aradaki farkı farkedebildiniz mi...?
Modern üretimlerde domuza trişin bulaşmaz".. Ayrıca trişin koyun ve inektede vardır... Bu teorinizde çöker...
TRİŞİN benim teorim değil Sn.AeRa...Ben teori üreten biri de değilim haddim olmayan teknik konularda...Trişini kim araştırırsa araştırsın,market raflarındaki " salam ve sosilerde " dahi bu riskin bulunduğunu görür ...Gıda sektöründe biraz da araştırsanız...Akademiden çıkıp...Ayrıca trişin hakkında alınmış önlemler tabiiki vardır...Ancak bu " risk " yok demek değildir...Hangi çöken teoriden bahsediyorsunuz...Aldığımız,yediğimiz et ürünlerini dahi mercek altına yatıracağız neredeyse...
Genellikle " BSE elimine edilmesi ile domuzlarda da Trisin elimine edildi " gibi bir ayanlış anlaşılma mevcıttır.Oysaki,Trichinellidae,bir nematodun ortaya çıkardığı bir hastalıktır.BSE(Bovine spongiform encephalopathy) ise prion denilen enfeksiyöz ajan olan proteinler sonucu oluşur.Bu iki arasında hiç bir benzerlik yoktur.BSE'li hayvanın tüketilmesi ve Trişin içeren domuz eti tüketilmesi aynı şey değildir?
Hocanız BSE yi kasdediyor olmasın...Bir daha sorun derim...
1.)Hocam kolesterin nedir yahu? Ben söyleyeyim kollesterol... Tartışmıştık. Yumurta baskın çıkmıştı.
kolesterin : cholesterin...İşte budur YAHU...
Kandaki kolesterin miktarı yüksek ise, özellikle hayvansal yağ içermeyen besinler yemeye dikkat ederek, kısa sürede düşürülebilir. Yapılan incelemelerle, kandaki kolesterin miktarı yüksek olan kimselerin, bitkisel yağlar bakımından zengin olan besinleri yedikleri zaman, kolesterinin belirgin bir biçimde azaldığı saptanmıştır.
2.)Histamin ve imidazol tüm memeli dokularında vardır. Bunlardan biri bağışıklık sistemi ajanıdır ki hastalandığınızda çok yüksek seviyelere çıkar. Domuzdaki hikaye... Devede kulak... Her canlıda olması gereken miktarda..
Diğer memelilerde yok DİYEN mi oldu Sn.AeRa...! O dediğiniz devede kulak kısmı ise size göre ne yazık ki öyle...
3.)Büyüme hormonu mu? Hiç bir hormon direktman kana verilmeden hiç bir canlıya etki etmez. Yani size domuzda olduğu söylenen (ama yalan) büyüme hormonu damardan zerk edilmedikçe işe yaramaz...
Büyüme hormonu (Growth Hormone, GH) bir protein hormonudur. Bu hormon hayvanlarda doğal olarak salgılanır
Ayrıca " Sığır büyüme hormonu insanlarda biyolojik aktiviteye sahip değildir " enteresandır ki domuzun ki etkilidir,iyi bakmak gerek...
4.) Sarımsakdaki kükürt miktarı daha fazladır. Soğanda ki de...
Domuz ile aralarındaki farklılıkları " organik kimyacı " olarak tıbbi teşhis ile size bırakıyorum...
5.) Sütoksik Yağ Asidi nedir yahu? Hipertansiyon bir yağ asidi mi? Hocam bu linkide sizi yemişler...
Şaka yapıyorsunuz sanırm," Adiposidas, hipertansiyon, polisitemi " bunların yağ olmadığını,hücre yağ yapısındaki bozunmalar sonucu ortaya çıkan " hastalık " isimleri olarak bildiğinizi yine de varsayıyorum...
6.) Onkojen ajanlar mı? Kaldı ki birisi eritrosit ilavesi imiş... Hocam eritrosit bir kan hücresidir yahu... Ajan majan değildir.. Bu linkde de sizi yemişler... Bakmışlar ki türk halkının bilim oranı düşük...
Merak etmeyiniz kimse yememiş,sadece " ilaveleri " kelimesini atlıyorsunuz sanırım...Onların ajan olmadığı gizli saklı bir bilgi değil...
7-) Shope (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC353400/)Papilloma virüsü tavşanda olur be hocam... Yine kandırmışlar...
Sanırım " Robert Shope " u hiç duymadınız ve " Domuz kaynaklı grip virüslerinde " bazen Shope ismiyle anıldığını da duymadınız...Pardon...! TAVŞAN hastalığından bahsetmiyoruz ne yazık ki...
Ben en başından beri dedim ki "Domuz etinin bilinen hiç bir zararı yoktur
Ben de en başından beri sayıyorum " zararları vardır " ,hatta sadece ben değil...
Kitap yasak diyor, neden? Bilen yok... Dostum bu tip inançlar gerçekler ile doğrulanamaz.. Dogmatiklerdir. İnanan inanır, inanmayan inanmaz... Bilinen bilim ortada iken, çöken teorilere sarılıp kitaba haklı çıkarmaya çalışan sizsiniz...
Evet Kitap yasak diyor ve neden ortaya koymuyor...İşte o yüzdendir ki farklı sorgulama da yapıyor ve bunların hiç biri değil belki diyorum...Ama bir gerçek var ki o da YASAK...Ayrıca bilinen bilimin de iki veya daha fazla ama en gerçekçi iti açıklama şekli vardır...Biri sizin kabulleriniz,biri de bizim kabullerimiz...Yeri geldiğinde bilimselliği de tartışırız...Ne kadar bilimsellik...
Sizin gibi konusunda bilgisiz iki kişide eklemiştir makaleleri... Bilinen diyorum, BİLİM diyorum...
Bilinen bilim...Siz mi bu branştasınız da bilinen bilimi " bakın bu doğru " diyebiliyorsunuz...
Ben "ppb" ile uğraşıyorum... Ne olduğunu biliyormusunuz?
Karşınızdaki insanı " birimler " konusunda SAF mı görüyorsunuz...
Dostum bence uzatmayın. Çünkü şu ana kadar verdiğiniz ve "olabilir" dediğiniz herşey fos çıktı.
Bakınız,fos çıkma görüşü dahi görecelidir...Çünkü benim yazdıklarımdan ne anladığınızdan şüphe ettim...
Sağlıcakla kalınız...
RENAULTFERRARİ
25-01-2011, 11:21
Domuzda trişin mikrobu vardır et muayene edilir mikrop olmadığı anlaşılırsa yenilmesinde bir beis yoktur diyenler olmuş
hatta bunun için sayfalarca eserler yazanlar olmuştur demiştik işte bakın çıktı
domuz etinin haram olmasının illeti mikrop olduğundan değil
İlleti : yenilen etin domuz eti olmasından dolayıdır i
llet ile amel edilir
sebebleri hikmeti ilede feyzlenilir yani insanlık faydasını görür bilgilenir aydınlanır ışıklanır demiştik
işin inceliği : yenilen etin nasıl maddesi maddemize tesiri ediyorsa
manasında manamıza tesir eder..
onun için Domuz yiyen insanlarda Merhamet ve gayret az olur demiştik
anlayana sivrisinek saz.. anlamayanllara davul zurna borazan ne desen pek az
Voltaire Darwin
25-01-2011, 13:49
domuz etinin haram olmasının illeti mikrop olduğundan değil
İlleti : yenilen etin domuz eti olmasından dolayıdır i
llet ile amel edilir
sebebleri hikmeti ilede feyzlenilir yani insanlık faydasını görür bilgilenir aydınlanır ışıklanır demiştik
işin inceliği : yenilen etin nasıl maddesi maddemize tesiri ediyorsa
manasında manamıza tesir eder..
onun için Domuz yiyen insanlarda Merhamet ve gayret az olur demiştik anlayana sivrisinek saz.. anlamayanllara davul zurna borazan ne desen pek az
Eh bu durumda dana eti yiyen bir insanın hangi karaktere sahip olacağını düşünemiyorum...
E tavuk desen ayrı, balık desen ayrı...? Hepsi ayrı karaktersiz ve beyinden yoksun canlılar...
Bu hayvanlarının manalarının, kendi manalarına tesirini kimse istemez sanırım...
En iyisi yamyamlara hak verip , insan eti yemek sizin bu mantığa göre...
V.D.
işin inceliği : yenilen etin nasıl maddesi maddemize tesiri ediyorsa manasında manamıza tesir eder..
onun için Domuz yiyen insanlarda Merhamet ve gayret az olur demiştik
Röno kardeş...
sen hangi eti yiyorsun ?? .....
senin mananı anlamak için soruyorum
koyun ise : koyun gibi kolay güdülüyorsun
inekse : inek gibi anlamadanhafızlıyor trene bönbön bakıyorsun
tavuksa : tavuk gibi bol keseden yumurtluyorsun
keçiyse: keçi gibi inatçısın
balıksa: hafızan balık gibi yok
seç seç beğen..... bence kafayı yiyorsun ama :)))
RENAULTFERRARİ
25-01-2011, 19:34
hep yanlış anlıyorsunuz !
Domuzun manası diğer saydığın hayvanların manasından farklıdır
domuzda akıllı hayvan.. Uyar ! oda akıllı hayvan
domuz yiyen kimse.. domuz gibi akıllı olur diye bir şey yok ?
Domuz huyu manası aklını şusunu busunu bir cins fena bir şekilde kullanıyor
onun manası iyi değil o yüzden senin manana tesir ediyor zararlı...
senin mana zararı olur..
sende güzel aklını domuzun manası sana tesir edince.
istesende istemesende o mütiş aklını Domuzun onun manasının huyunun tesir ettiği gibi kullanmaya başlarsın anladın ?
Cenabı Hak İnsana Gıdayı neden halk etmiştir ?
Mizacı tabiatını Takviye için ?
yesin daha zalim olsun
yesin daha hoş olsun
yesin ağzıdna bal aksın
yesin neşesi artsın
yesin gadabı artsın
yesin kibri kabarsın .. yedikten sonra bakarsın iki adam aynı sofrada didişir
yedikleri yemek NUR olamaıştır NAR olmuştur mizaçlarını takviye etmiştir
Gıda: Mizac-ı huyların-ı tabiatını takviye için yaratılmıştır
koyun ise : koyun gibi kolay güdülüyorsun
inekse : inek gibi anlamadanhafızlıyor trene bönbön bakıyorsun
tavuksa : tavuk gibi bol keseden yumurtluyorsun
keçiyse: keçi gibi inatçısın
balıksa: hafızan balık gibi yok
seç seç beğen..... bence kafayı yiyorsun ama :)))
sayın Uyar;gözümle görmesem inanmazdım.yazdıklarınız üzdü beni,özelliklede sizden beklemezdim
Saygı herşeyden önce..................
Hocam sen nasıl böyle domuzdan girip işi gıdaya, ordanda hal, hareket ve mizaca bağladın hayret..Sende bir tarikat falan kur bak parayıda bulursun, benim saf halkım sanada inanır, sonra bide ferrari yaparsın kendine. Cübbelisi var Ferrari lisi neden olmasın..
sayın Uyar;gözümle görmesem inanmazdım.yazdıklarınız üzdü beni,özelliklede sizden beklemezdim
nedir sizi üzen melek kardeşim??
röno kardeşin domuz etiyle ilgili yazdığına katılıyor musunuz?? katılmıyor musunuz??
Domuz huyu manası aklını şusunu busunu bir cins fena bir şekilde kullanıyor onun manası iyi değil o yüzden senin manana tesir ediyor zararlı...
Gıda: Mizac-ı huyların-ı tabiatını takviye için yaratılmıştır
sevgili Röno...
SEN NE ET YİYORSUN?????? SÖYLEMEDİN.......
senin mananı öğrenmek için soruyorum...
Sn.AeRa,ne zamandan beri " kimya " konusunda master yapanlar " doktorluğa-veterinerliğe... " soyunuyor...İkisi ayrı ilim dalı sanırım değil mi...
Değerli dostum ;
Doktorluk, benim doktoramda var :)
Her neyse, bir maddenin içerisindeki başka bir maddenin nitel ve nicel analizi yapan kişiler kimya uzmanlarıdır. Doktor veya veteriner değil... Bunu biliyor ve farkındamıydınız ?
Sn.AeRa,siz " yapay ve doğal " ın teknik terim yada sizin literatürünüzdeki kısmına bakıyorsunuz...Ben ise insanın müdahalesiyle yapılıp yapılmadığına,lügattaki tanımına yani...Hatta size bir örnek soru sordum...Bana doğada direkt bulunan TEREYAĞI gösteriniz dedim...YOK...Siz yapmazsanız bunu tereyağı diye sofranıza koyamaz,yemeklerinize katamazsınız...Önce tereyağını YAPMAK ZORUNDASINIZ...Bu kavramda anlaşamayacağımız kesinleşmiştir...İnsan eliyle üretilen değildir burada haram olan...Aradaki farkı farkedebildiniz mi...?
Saçmalardan seçmeler. Tereyağ doğal bir yağdır, yapay değil. Doğal denilen şey, kimyasal müdahale olmaksızın fiziksel işlemlerle ayrılan şeydir. Elma doğaldır. Fiziksel bir müdahale ile ağaçtan toplarsınız. Tereyağıda aynı, süzer, çalkalar ve sütten toplarsınız...
Bana domuz yağını doğada direkt gösterebilirmisiniz? Hayır, hayvanın etinin içerisindeki lipitlerdir. Aynı hayvanın sütünün içerisindeki lipitler (tereyağı) gibi...
TRİŞİN benim teorim değil Sn.AeRa...Ben teori üreten biri de değilim haddim olmayan teknik konularda...Trişini kim araştırırsa araştırsın,market raflarındaki " salam ve sosilerde " dahi bu riskin bulunduğunu görür ...Gıda sektöründe biraz da araştırsanız...Akademiden çıkıp...Ayrıca trişin hakkında alınmış önlemler tabiiki vardır...Ancak bu " risk " yok demek değildir...Hangi çöken teoriden bahsediyorsunuz...Aldığımız,yediğimiz et ürünlerini dahi mercek altına yatıracağız neredeyse...
Gerekiyorsa mercek altına yatırınız tüm etleri... Domuza attığınız çamuru kalkınız ve ineğede atınız. Koyunada... Yahu onlarda da var.. Domuzun yasak edilme sebebi trişin olsa idi, inek ve koyunda yasaklanırdı. Yani teoriniz ÇÖKTÜ...
Genellikle " BSE elimine edilmesi ile domuzlarda da Trisin elimine edildi " gibi bir ayanlış anlaşılma mevcıttır.Oysaki,Trichinellidae,bir nematodun ortaya çıkardığı bir hastalıktır.BSE(Bovine spongiform encephalopathy) ise prion denilen enfeksiyöz ajan olan proteinler sonucu oluşur.Bu iki arasında hiç bir benzerlik yoktur.BSE'li hayvanın tüketilmesi ve Trişin içeren domuz eti tüketilmesi aynı şey değildir?
Hocanız BSE yi kasdediyor olmasın...Bir daha sorun derim...
Allah (!) aşkına yazdığınızdan tek bir satırı, tek bir terimi anladınız mı? Hayır... O zaman derdiniz nedir sizin? Kuran'ın yasaklarına kılıf bulmaya çalışırken, asla anlamadığınız ve anlayamayacağınız bir literatürü kullanmak mı? Bence siz gidin bir daha sorun...
kolesterin : cholesterin...İşte budur YAHU...
Kandaki kolesterin miktarı yüksek ise, özellikle hayvansal yağ içermeyen besinler yemeye dikkat ederek, kısa sürede düşürülebilir. Yapılan incelemelerle, kandaki kolesterin miktarı yüksek olan kimselerin, bitkisel yağlar bakımından zengin olan besinleri yedikleri zaman, kolesterinin belirgin bir biçimde azaldığı saptanmıştır.
Kolesterin = Kolesterol (http://de.wikipedia.org/wiki/Cholesterin)... Olaki Cholesterin, yani cholesterol (C27H46O) satın almak zorunda kalırsınız, burada CAS numarası (http://www.chemyq.com/En/xz/xz1/1153xvyhd.htm) ve diğer bilgilerine ulaşırsınız... Yani bırakınız bu ayakları. Yumurtada domuz etine göre çok daha fazla kolesterol =kolesterin olduğunu literatürden göstermiştim.. Ama gördüm ki sizde durmak yok... Hakkkında fikir sahibi olmadığınız konularda kulaç atıp, kendinize güldürüyorsunuz..:p
Diğer memelilerde yok DİYEN mi oldu Sn.AeRa...! O dediğiniz devede kulak kısmı ise size göre ne yazık ki öyle...
Ne demek size göre... Ben TENEKECİ değilim. Histamin ve imidazolün hangi canlılarda, hangi oranlarda bulunduğunu ve bu moleküllerin hangi metotlar ile analizinin yapılacacağını bilirim... Ya siz? Siz neyi BİLİRSİNİZ....
Büyüme hormonu (Growth Hormone, GH) bir protein hormonudur. Bu hormon hayvanlarda doğal olarak salgılanır
Ayrıca " Sığır büyüme hormonu insanlarda biyolojik aktiviteye sahip değildir " enteresandır ki domuzun ki etkilidir,iyi bakmak gerek...
Verin bir kaynak bakalım... :)
Hormonlar kana direktman karıştırılmadıkça iş yapmazlar. Biyokimya bilmeyen beyninize bunu iyice sokunuz. Aksi takdirde çok güldürürsünüz kendize...:bounce:
Domuz ile aralarındaki farklılıkları " organik kimyacı " olarak tıbbi teşhis ile size bırakıyorum...
Hiç bir fark yok... İkiside serbest haldeki kükürt. Siz Ankarada ki oksijen 8, Karsdaki 45 protonlu mu sanırsınız? Yine kendinize güldürürsünüz.
Şaka yapıyorsunuz sanırm," Adiposidas, hipertansiyon, polisitemi " bunların yağ olmadığını,hücre yağ yapısındaki bozunmalar sonucu ortaya çıkan " hastalık " isimleri olarak bildiğinizi yine de varsayıyorum...
Siz bana yağ diyerek sunmuşsunuz ya? Ne oldu neden çark ettiniz...
Merak etmeyiniz kimse yememiş,sadece " ilaveleri " kelimesini atlıyorsunuz sanırım...Onların ajan olmadığı gizli saklı bir bilgi değil...
Eritrosit ilavesi onkojen bir ajan he? YUH... Eritrosit bir kan hücresidir evladım. Bunun ilavesi kanserojenik (onkojen) ajan falan değildir. Yemişler sisi bu başlıkda. Bellki tanıyorlar uzakdan konusunda cahil adamı?
Sanırım " Robert Shope " u hiç duymadınız ve " Domuz kaynaklı grip virüslerinde " bazen Shope ismiyle anıldığını da duymadınız...Pardon...! TAVŞAN hastalığından bahsetmiyoruz ne yazık ki...
Rober Shope virüologtur yahu. Kendini honore etmek için bir virüs grubunun ailesine onun ismi verilmiştir. Benzeri şekilde "Cruie" ailesinin onurunada bir "birim" verilmiştir. Shope virüsü genelikle tavşanlarda olur. Bulayım biyokimya kitaplarımdan ekleyeyim mi? Teşhisinin hangi madde ile yapıldığınıda eklerim, evde denersiniz :)
Ben de en başından beri sayıyorum " zararları vardır " ,hatta sadece ben değil...
Bana sadece açık açık bütün BİLİM DÜNYASININ zararlı dediği bir tek şeyini bulunuz... Gösteriniz... Fos çıkacak teoriler değil, gerçekten kabul görmüş bir tek sebeb. Dostum saçmalama, böyle bir şey olsa idi, kimse yanına yaklaşmazdı. Herşey bir tarafa, Arabistan İslam İlimleri Akademisi, Arabistan Üniversitesi ile beraber bir proje yürütü ve kanıtlardı...
Boşa kürek çekecek zamanınız çok anlaşılan.. Aksi takdirde hakkında hiç bir fikre sahip olmadığınız, yalan yanlış şeyleri gerçekmişçesine ısıtıp ısıtıp getirmezdiniz...
Evet Kitap yasak diyor ve neden ortaya koymuyor...İşte o yüzdendir ki farklı sorgulama da yapıyor ve bunların hiç biri değil belki diyorum...Ama bir gerçek var ki o da YASAK...Ayrıca bilinen bilimin de iki veya daha fazla ama en gerçekçi iti açıklama şekli vardır...Biri sizin kabulleriniz,biri de bizim kabullerimiz...Yeri geldiğinde bilimselliği de tartışırız...Ne kadar bilimsellik...
Bakın ben söyleyeyim, açık açık... Kitabınız bu uygulamayı YAHUDİLERDEN ÇALDI... Nedenleri belli değil. Sünneti çaldığı gibi.
Bilinen bilim...Siz mi bu branştasınız da bilinen bilimi " bakın bu doğru " diyebiliyorsunuz...
Bilmek kelimesini özellikle koyuyorum. Benim işim bilmek, sizinki gözü kapalı inanmak anlaşılan.
Bilinen Bilim, gün geçtikçe sınırları daha fazla genişleyen (daha fazla şey bildiğimiz) ve bizi gerçekler ile aydınlatan mekanizma...
Gerçek : Yumurtada kolesterol 400 mg, domuz Yağında 90 mg...
Bilinen bilimi bir tarafa bırakıp, size İNANIP domuzu yemeyecek olsak, Allah(!) bilir ne *OK yeriz :)
Karşınızdaki insanı " birimler " konusunda SAF mı görüyorsunuz...
1/1000 leri bizde deve taşır demeden önce keşke bir daha düşünse idiniz...
Bakınız,fos çıkma görüşü dahi görecelidir...Çünkü benim yazdıklarımdan ne anladığınızdan şüphe ettim...
Fos çıkma göreceli mi? Kolesterol yüzünden yasaklandığı fos çıktı...
Geri kalanıda aynı kaderi paylaştı...
Ben bilmekden yanayım, ispattan yanayım. "Olabilir" edebiyatının ardına saklanarak inanmak benim işim değil...
Sağlıcakla Kalın...
Dip Not : Lütfen birde şunu deyiniz :"Domuz bir hayvan, o yüzden haram", verdiğiniz tüm örneklerden farklı bir cümle değil. Sanki diğerleri hayvan değilmiş, sanki diğerleri kolesterol barındırmıyormuş v.b. gibi.. Sizi zorlamaz yani :)
dostum aera... üzmeyin kendinizi
dindar arkadaşlar maalesef domuz eti konusunda o kadar çaresizler ki sonuçta sadece "öyle yazıyor ondan yemiyoruz " demiyorlar... diyemiyorlar...
bunu deseler onlar da rahatlayacaklar...
ama yok domuz manaya etkili yok hormonal birikimi yüksek yok kolesterol fazla gibi "mantıksallama" (reasonning) yoluna gidince gerçekten ne kadar çuvalladıklarını farkedemiyorlar...
domuz etini yemenin hiç bir mahsuru yok... işte bu kadar.. anlaşılan muhammed sevmemiş ki böyle demiş zamanında...
bilmem anlatabiliyor muyum???
Değerli dostum uyar ;
"Reasoning" yani "mantıksallama", bilinen tüm inançların başının belasıdır. İnanırları bazı konularda mantık yürütmeye kalkar ve çuvallar. Bizede bu çuvallamanın tadını çıkarmak kalır. Geçer karşısına gülerim :)
Hiç unutmam, sünnet olmanın prostata iyi geldiğini söyleyen bir kazma, Dünya Sağlık Örgütünün prostat verilerini inceleyince ağlamıştı... Bende karşısına geçip gülmüştüm :)
Yok içinde şu var, yok içinde bu var... O saydıkları her şeyin içerisinde var. Kaldı ki bir çoğunda daha fazla. "Reasoning" sel çöküş, buna denir işte :) Gelde gülme...
Bu mantıksallama kelimesini şimdi ben uydurdum dostum....
biraz sallama yani :) aynı domuz etinin zararlarının mantıksallamaları gibi :)
sevgiler saygılar
Bu mantıksallama kelimesini şimdi ben uydurdum dostum....
biraz sallama yani :) aynı domuz etinin zararlarının mantıksallamaları gibi :)
sevgiler saygılar
Farkındayım dostum.
Lakin hiç bir kelime "tutarsızca icra edilen reasoning eylemi" ni daha iyi tanımlayamazdı. mantıkSALLAMA :)
nedir sizi üzen melek kardeşim??
röno kardeşin domuz etiyle ilgili yazdığına katılıyor musunuz?? katılmıyor musunuz??
ne olursa olsun bi insan bi insnla bu şekilde konuşmamalı....
domuz etinin bir zararı yok mu sizce,siz bi doktorsunuz.bu konuda size ükelalık edecek değilim.zararlarını siz sıralarmısınız ben sıralayım mı
ne olursa olsun bi insan bi insnla bu şekilde konuşmamalı....
domuz etinin bir zararı yok mu sizce,siz bi doktorsunuz.bu konuda size ükelalık edecek değilim.zararlarını siz sıralarmısınız ben sıralayım mı
diğer hiç bir etten farkı yok sevgili melek....
inek eti ne kadar zararlı veya yararlıysa domuzda o kadar yararlı veya zararlıdır..
domuzda amaç kolay çoğalması ... yoksa fazla fark yok.... üstelik baconlara bayılırım :)
önce röno ve bursalı68 dostları nyzdıklarını ve cevaplarını oku da farklı birşeyler söyleyeceksen ozaman söyle sevgili mlek...
zararlarını siz sıralarmısınız ben sıralayım mı
Gerçek dışı, yalan-yanlış zararlar uydurmayacaksanız bir sıralayın bakalım...
Lakin hemen eklemeliyim; saniyesinde yalan, uydurma ve boş olduğu kanıtlanacaktır...
Kesin şu düşünen hayvan meselesine döner konu. Yani ne örnek bulabilirsiniz, ne zarar... Hatırladınız mı?:boink:
Gerçek dışı, yalan-yanlış zararlar uydurmayacaksanız bir sıralayın bakalım...
Lakin hemen eklemeliyim; saniyesinde yalan, uydurma ve boş olduğu kanıtlanacaktır...
Kesin şu düşünen hayvan meselesine döner konu. Yani ne örnek bulabilirsiniz, ne zarar... Hatırladınız mı?:boink:
insan bilinçli,irde sahibi,konuşabilen,akledebilen,karar verebilen,muhakeme yapabilen bir varlıktır.bütün bu özellikler onun sahip olduğu "ruh"un işlevidir.insanla,hayvan arasındaki uçurumu doğuran en önemli fark ta işte bu "ruh" tur.daoğada ruhu olan tek canlı insandır.ama şimdi siz hayır sevgili melek bu düşünebilmesinin getirisidir,bu kezde olmadı,bide altına esen kalınız diye ekliyeceksiniz.a'ya b demeye devam edeceksiniz.dolayısıyla böyle tartışmalara ayıracak zamanım yok.
insanda en sevmediğim özellik kendi gibi düşünmeyen insanlara aptal,cahil,yalancı damgası vurması.kendi gibi giyinmeyen,yaşamayan insana hayat şansı vermemesi.bazen ailemle bile bu konuda çatıştığım noktalar oluyo.aradığım insan türü kalmadı sanırım yada ben tanımıyorum.2 cihan güneşi efendimin yolundan gidenler müstesna.siz doktorlar yanlış teşhis koymayın.sizi eleştirmek niyetinde değilim.en değer verdiğim meslek.önünüzde saygıyla eğiliyorum.fakat inekle kendi pisliğini yiyen necis hayvanı kıyaslarsanız inancınız gereği yanlış teşhis koymuş olursunuz.
Melek, kismi beyin olumu yuzunden, bitkisel hayata giren bir insanin, eger olmediyse, ruhu var midir?
Sence beyin, ruhun bulundugu kisim midir?
Ilaclarla ruhu etkilemek mumkun mudur?
iki cihan gunesi efendin de kimdir?
hayatinda yuzden fazla kadinla evlilik yapmis, allahinin verdigi canlari, kiliciyla almis, savasta kilictan gecirdigi rakibinin karisini hemen yatagina atmis, birak bir peygamberi, normal bir insana bile yuh dedirtecek islemleriyle, kervan soyguncuklarina kadar insanlik disi eylemlere karismis bu gunesin arkasindan gitseydi herkes, dunyada huzur kalmazdi. Zaten hakikaten arkasindan giden, verdigi tebligi iyice anlayanlar, dunyayi cehenneme hala cevirmiyor mu? masum insanlari, hala canli bombalar oldurmuyior mu?
Gunesmis,
camur desen daha dogru olacak bana kalirsa.
Iyi ki, insanlik yolunu secenler var da bu dunya hala ayakta. Senin gunesinin bol bol isittigi, parladigi yerler, cehennemden farksiz her nedense. ( cogu musluman- seriat ulkeleri)
Uyan artik! Bu dunya gercek, digeri sadece hayallerde. Olmayan bir dunya icin, yasdigini ne kendine, ne de baskalarina zehir etme.
Gerci bu sozleri de sen anlamiyacaksin, ama belki de birileri anlar diye yazdim.
insan bilinçli,irde sahibi,konuşabilen,akledebilen,karar verebilen,muhakeme yapabilen bir varlıktır.bütün bu özellikler onun sahip olduğu "ruh"un işlevidir.insanla,hayvan arasındaki uçurumu doğuran en önemli fark ta işte bu "ruh" tur.daoğada ruhu olan tek canlı insandır.ama şimdi siz hayır sevgili melek bu düşünebilmesinin getirisidir,bu kezde olmadı,bide altına esen kalınız diye ekliyeceksiniz.a'ya b demeye devam edeceksiniz.dolayısıyla böyle tartışmalara ayıracak zamanım yok.
Bana ruhun ne olduğunu söylermisiniz değerli melek? Neye benzer, neden yapılmıştır, ne renktir, kokar mı v.b.
Gelin ben söyleyeyim. Bilmiyorsunuz. Sadece siz değil, ilahiyat profesörleride , bir Dünya mollada bilmiyor... Bilememenin verdiği ızdırapla, inanıyorsunuz.
Doğada ruhu olan tek canlı insanmış... Ruhun ne olup ne olmadığını bilmiyorsunuz ki başka bir şeyde olup olmadığı hakkında fikir yürütesiniz.
insanda en sevmediğim özellik kendi gibi düşünmeyen insanlara aptal,cahil,yalancı damgası vurması.
Tekrar okuyunuz. Kimseye aptal-yalancı demedim. "Söyledikleri hemen yalanlanı"r dedim. Bu konu hakkındaki bilgi yetersizliğinin ürünüdür ve konuya cahil olmayı gerektirir. Bende cahilim; misal koyun gütmeyi bilmem. Elime yüz tane koyun versinler, akşama kalmaz hepsini kaybederim. Düşünün çobanlık denilen işi yapamam. Çünkü oda bilgi gerektirir.
Bilgi diyorum değerli melek, bilgi... İnanç değil..
siz doktorlar yanlış teşhis koymayın.sizi eleştirmek niyetinde değilim.en değer verdiğim meslek.önünüzde saygıyla eğiliyorum.fakat inekle kendi pisliğini yiyen necis hayvanı kıyaslarsanız inancınız gereği yanlış teşhis koymuş olursunuz.
Tavukda yer kendi pisliğini melek... Koyduğumuz teşhis gayet yerinde yani. Ama görüyorum ki, konuya cahilsiniz. Bakınız bireysel olarak cahil değil, konuya cahil...
Esen Kalınız.
Bana ruhun ne olduğunu söylermisiniz değerli melek? Neye benzer, neden yapılmıştır, ne renktir, kokar mı v.b.
Gelin ben söyleyeyim. Bilmiyorsunuz. Sadece siz değil, ilahiyat profesörleride , bir Dünya mollada bilmiyor... Bilememenin verdiği ızdırapla, inanıyorsunuz.
Doğada ruhu olan tek canlı insanmış... Ruhun ne olup ne olmadığını bilmiyorsunuz ki başka bir şeyde olup olmadığı hakkında fikir yürütesiniz.
_size göre ruh nedemek nasıl tanımlıyosunuz_
Tekrar okuyunuz. Kimseye aptal-yalancı demedim. "Söyledikleri hemen yalanlanı"r dedim. Bu konu hakkındaki bilgi yetersizliğinin ürünüdür ve konuya cahil olmayı gerektirir. Bende cahilim; misal koyun gütmeyi bilmem. Elime yüz tane koyun versinler, akşama kalmaz hepsini kaybederim. Düşünün çobanlık denilen işi yapamam. Çünkü oda bilgi gerektirir.
Bilgi diyorum değerli melek, bilgi... İnanç değil..
_ yapmayın neolur insanlar inançları yüzünden yapmadığınız hakaret kalmadı.sadece size söylemiyorum,genel olarak konuşuyorum_
Tavukda yer kendi pisliğini melek... Koyduğumuz teşhis gayet yerinde yani. Ama görüyorum ki, konuya cahilsiniz. Bakınız bireysel olarak cahil değil, konuya cahil...
Esen Kalınız.
ben domuz etini yememem için İslam dininde yasak olması yeterli.ama İslam dininde yasak olanın mutlaka bir sebebi vardır.ayrıca tavuk mu kendi pisliğini yiyor.şaşırdım doğrusu.daha neler duyacağım kimbilir.........
esen kalınız.
ayrıca tavuk mu kendi pisliğini yiyor.şaşırdım doğrusu.daha neler duyacağım kimbilir.........
esen kalınız.
Değerli melek ;
Hiç bir tavuk çiftliğine gittiniz mi? Yada bir köy yerine... Etrafda yem olsa bile, rengi ve şekli farklı olduğu için gider ve yer... Hatta bir çok zaman, önce yapar sonra döner yer :)
Acı ama gerçek...
Bu arada "RUH" ne oldu.. Söyliyeyim, "Yalan" oldu :)
Değerli melek ;
Hiç bir tavuk çiftliğine gittiniz mi? Yada bir köy yerine... Etrafda yem olsa bile, rengi ve şekli farklı olduğu için gider ve yer... Hatta bir çok zaman, önce yapar sonra döner yer :)
Acı ama gerçek...
Bu arada "RUH" ne oldu.. Söyliyeyim, "Yalan" oldu :)
babamın yakın dostunun çiftliği var.dün akşam kendisiyle konuştum.hiçbir zaman böyle bir şeye şahit olmadım diyor.zaten google'danda araştırdığımda iddia ettiğinizi doğrulayan bilgi bulamadım.yani nedeyim bilmiyorum ki,zavallı hayvana neden iftira atıyosunuz.
beynin içinde gören ve duyan şuur kime aittir.elbette bu şuur beyni oluşturan sinirler,yağ tabakası ve sinir hücrelerine ait değildir.işte bu yüzden herşeyin maddeden ibaret olduğunu zanneden Darwinist-materyalistler bu sorulara hiç cevap verememektedir.çünkü bu şuur Allahın yaratmış olduğu ruh'tur.
Sevgili melek;
Tavuk arada kendi dışkısını yer, evet:D
Sevgili melek;
Tavuk arada kendi dışkısını yer, evet:D
hayır yemez,insanları bıraktınız şimdi hayvanlara iftira atmaya başladınız.bizzat gidip takip edeceğim.ama zaten sonuç belli...
Voltaire Darwin
27-01-2011, 16:32
Sadece Tavuk değil...
Balık da yer...
Melek, asagidaki link belki faydali olur.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:RE9INgf-tk8J:www.ilimdunyasi.com/ahkam-hadisleri/insan-ve-hayvan-diskisi-yiyen-hayvanlar/%3Faction%3Dprintpage+cellale+yiyen+tavuk&cd=1&hl=tr&ct=clnk&client=firefox-a&source=www.google.com
dışısının yrdiğinden dolayı değil dinen yasaklı olduğu içn yemiyordur birçok kişi.dinen yasak olmasının sebebide bu değildir zaten.siz yiyorsunuz diyo ben yemeyen biri olarak size hesap soruyor muyum???soramam zaten hakkımda yok.sizinde kimseye sormaya hakkınız yok.ayrıca üstün teknolojide olsa dahi domuz etinden insan vucüduna zarar veren o bakteriden tamamen temizlendiğine dair de bir kanıt yok!!
tavuk pisliğini de domuz pisliğinide bilen biri olarak,dinen yasak olmasaydı dahi tavuğu yemeyi tecih ederdim.......
tavuk pisliğini de domuz pisliğinide bilen biri olarak,dinen yasak olmasaydı dahi tavuğu yemeyi tecih ederdim.......
Senin yemen veya yememen sorun degil. Sorun burda senin körü körüne iddiandir.
..ayrıca üstün teknolojide olsa dahi domuz etinden insan vucüduna zarar veren o bakteriden tamamen temizlendiğine dair de bir kanıt yok!!....
sevgili melek kardeş...
bu söylediğin son derece yanlış ve çocukça....
"ben yemiyorum sevmiyorum..işte o kadar" de.. kimse senin zewkine hesap soramaz..
sadece uyduruk iddialarla uyduruk bir yasak/günahı boşuna savunmaya kalkma...
hepsi bu...
sevgili melek kardeş...
bu söylediğin son derece yanlış ve çocukça....
"ben yemiyorum sevmiyorum..işte o kadar" de.. kimse senin zewkine hesap soramaz..
sadece uyduruk iddialarla uyduruk bir yasak/günahı boşuna savunmaya kalkma...
hepsi bu...
zevkimden dolayı değil.yemediğim şeyi sevip sevmediğimide bilemem öyle değil mi
dinimin yasakladığı olan bir uygulama bu.sebepsiz olduğunu sanmıyorum. sağlık konusunda kesin bişey söyleyemem çünkü bilmiyorum.fakat sağlığa zararlarının olduğu herkes tarafından söyleniyor.sizin bu konuda dürüst olmanızı istiyorum.
...sebepsiz olduğunu sanmıyorum. .
bak yakaladın işin özünü.... kuranda yazıyorsa vardır bir hikmeti yaklaşımı yapıyorsun... herkesin yaptığı gibi...
ama yok işte!!!!! sorun burada melek dostum... milyonlarca insan yiyor domuz ve gayette sağlıklılar !!!!
bence şimdi acaba ozaman neden yasaklanmış diye düşünmeye ve araştırmaya başla.... bakalım ne bulacaksın ??
Melek;
Kimse sana domuz eti ye yada sev demiyor. Bak burda 10 sayfadır tartışılıyor okumadınmı. He burdakilere inanmıyorsan dünya parmaklarının ucunda. Google yaz birşeyler araştır yahuu. Hemn gidip H.Y nin sitesine bakma. Bu konuda UZMAN olan insanların doktorların sitelerine gir bir bak, hiç merak etmiyormusun? Tamam dinin yasak etmiş, olabilir. Ama neden yasak nesi zararlı araştır, ama yok seni onuda yapmıyorsun yukardaki cevabın gibi SANMIYORUM, BİLMİYORUM, SÖYLEYEMEM v.b laflar ediyorsun be kardeşim. Bak mesela zürafa yemek haram değilmiş. Araştır bu hayvanı eti sağlıklımı zararlımı?. Allah neden boynunu bu kadar uzun yaratmış? Yeterki araştır, oku ve senin, sana ait fikirler oluşsun kafanda. Başkasının söylemleriyle düşünme..
babamın yakın dostunun çiftliği var.dün akşam kendisiyle konuştum.hiçbir zaman böyle bir şeye şahit olmadım diyor.zaten google'danda araştırdığımda iddia ettiğinizi doğrulayan bilgi bulamadım.yani nedeyim bilmiyorum ki,zavallı hayvana neden iftira atıyosunuz.
Arkadaşlar sağolsunlar İslam Kaynaklarından bile tavuğun dıçkısını yediğini, hatta sadece kendi dıçkısını değil başka başka dıçkılarda yediğini kanıtlamış ve dürtmüşler gözünüze... Belki açılır o göz artık ve görmeye başlar...
beynin içinde gören ve duyan şuur kime aittir.elbette bu şuur beyni oluşturan sinirler,yağ tabakası ve sinir hücrelerine ait değildir.işte bu yüzden herşeyin maddeden ibaret olduğunu zanneden Darwinist-materyalistler bu sorulara hiç cevap verememektedir.çünkü bu şuur Allahın yaratmış olduğu ruh'tur.
Allahın yaratmış olduğu ruhun ederi 3 duble "rakı" mıdır sayın melek?
İçiniz 3 duble, bakınız o şuur ne oluyor? Madem ki o şuur Allahın yarattığı ruh, demek ki 3 dublelik ömrü varmış... Hem "ruh"un hem "Allah"ın... :)
Eeeee... İslamcı bu olaya ne cevap veriyor :)
hayır yemez,insanları bıraktınız şimdi hayvanlara iftira atmaya başladınız.
Bizler iftira atmayız melek... Ama sizlerde sağlam bir fikir olmaz... Bakınız yine, derhal yalanlandı... Bırakınız artık yalanı-dolanı.
Kulakdan dolma yalan-yanlış fikirlerle, tartışmaya bile girmeyiniz.
Sevdiğim bir söz ;
"Biliyorsan konuş, ibret alsınlar. Bilmiyorsan sus, adam sansınlar...."
Neyi bilirsiniz siz değerli melek?
Esen Kalınız :pray2:
İftira demiş Değerli Melek..
Tavukla ne alıp veremediğim varda iftira atayım be kardeşim ya.Yol yakınken dön ve kitap okumaya başla.Dünya klasiklerinden başla mesela..
Melek in kendi kendine kuracağı bir cümle bir fikir yok arkadaşlar. İnsan iki cümle, cümleden geçtim iki kelime mantıklı yazamazmı?.Yukardaki bilgiyi yine gidip o muhteşem bilim insanından alıp yapıştırmış buraya..Anlamıyorumki bu kardeşimzin bilgisayarı başka sitelere kapalımıdr nedir? Eğer onun b. sayarı açılıldğında Selamın Aleyküm demiyorsa ve Melek de buna karşılık Aleyküm Selam demiyorsa bende bişey bilmiyorum..
EĞİTİM ŞART...
Violadagamba
28-01-2011, 00:47
Sayın melek,
Demişsiniz ki:
"beynin içinde gören ve duyan şuur kime aittir.elbette bu şuur beyni oluşturan sinirler,yağ tabakası ve sinir hücrelerine ait değildir.işte bu yüzden herşeyin maddeden ibaret olduğunu zanneden Darwinist-materyalistler bu sorulara hiç cevap verememektedir.çünkü bu şuur Allahın yaratmış olduğu ruh'tur."
Yani anlayamadığınız şeylerin açıklaması olarak Allah'ı öne sürmüşsünüz.
Belki de açıklaması Züberdak veya Zeus'tur, veya ikisi birden. Veya Gürgür, Mamçako, Bamako, Allah ve sair ilahların kombinasyonudur ki sonsuz kombinasyon vardır.
Allah'ın "Vay benim tek olduğumu ve adamım olarak Muhammed'i seçtiğimi bilmiyor muydunuz?!" diye kükreyip hepimizi sonsuz işkenceden geçirmesi sizin için doğal.
Bu mantıkla Züberdak'ın, Allah'ın ve 25 arkadaşının da "Vay bizim 27 olduğumuzu ve adamımız olarak Zöhre ile Bobi'yi seçtiğimizi bilmiyor muydunuz?!" diye kükremeleri de olası.
İşin içinden çık çıkabilirsen...
Melek in kendi kendine kuracağı bir cümle bir fikir yok arkadaşlar. İnsan iki cümle, cümleden geçtim iki kelime mantıklı yazamazmı?.Yukardaki bilgiyi yine gidip o muhteşem bilim insanından alıp yapıştırmış buraya..Anlamıyorumki bu kardeşimzin bilgisayarı başka sitelere kapalımıdr nedir? Eğer onun b. sayarı açılıldğında Selamın Aleyküm demiyorsa ve Melek de buna karşılık Aleyküm Selam demiyorsa bende bişey bilmiyorum..
EĞİTİM ŞART...
flipper,benim yazılarımın kaynağını araştırmaya devam et.sana çok faydası olacaktır emin ol.bakarsın bizden olursun.umarım.......bak sana "dinsizliğin ilkel mantığı" kitabını okumanı tavsiye ederim.şimdi ben de okuyorum.orda kendini bulacaksın.:nod:
bak yakaladın işin özünü.... kuranda yazıyorsa vardır bir hikmeti yaklaşımı yapıyorsun... herkesin yaptığı gibi...
ama yok işte!!!!! sorun burada melek dostum... milyonlarca insan yiyor domuz ve gayette sağlıklılar !!!!
bence şimdi acaba ozaman neden yasaklanmış diye düşünmeye ve araştırmaya başla.... bakalım ne bulacaksın ??
böyle bir araştırmaya gerek duymuyorum.çünkü yasak olmasaydı da o iğrenç hayvanı yemezdim.ama sizin gibi büyüklerimin isteğinide yapmaya çalışırım.bu yüzden araştacağım.ama emin olabilirsiniz.zararlıysa da,faydalıysa da bunu yazmaktan çekinmem.her zaman için dürüstlükten yanayım.
Melek Kardeşim;
Bak birkaç kez daha söylemiştim tekrar söyleyeyim. Bir şeyler öğreneceksen konusunda UZMAN olanlardan öğren. Bu Harun Yahya giib geçmişi temiz olmayan bir insan olmasın. Süleyman Ateş , Y.N. Öztürk bu adamlar din konusunda, doktor olan insanlar okuyacaksan onları oku.
Harun Yahya, İsa nın tekrar dünyaya gelip, İslamiyeti yaymaya devam edeceğini idda eden bir insan. İsa nın Musa nın Harun un Yahya nın Aslında İslam peygamberi olduğunuda söyler bu adam. Kokain içmekten ve tecavüzden ve bir çok olaydan tutuklanmaları mevcut. Sen bu şahsı okudukça daha çok kaybolacaksın. Ben kendimi çok seneler önce buldum, seninde bulman dileğiyle..
Arayan_bulur
28-01-2011, 14:11
Hamd Alemlerin Rabbi olan ALLAH'a salat ve selam O'nun habibine ALLAH'ın Selamı rahmeti bereketi Tüm Müslümanların üzerine olsun.
Görüyorum ki, bir kısım domuzun temiz olduğunu, bir kısım pis olduğunu bir kısım yararlı bir kısım zararlı olduğunu tartışıyorlar. İstanbul daki arkadaşlar bir (sanırım) ayazağa gidip domuz nasıl yetişir bir görsün. Benim şahsi görüşüm,helal olsa bile yemezdim.
Benim için ALLAHU TEALA yasakladıktan sonra benim için yararlı imiş zararlı imiş farketmez. Ben yememekle bir şey kaybetmem. Diyebileceğim tek şey yiyen içinde mübarek olsun yemiyen içinde mübarek olsun.
Saygılar
Selamun aleyküm
çünkü yasak olmasaydı da o iğrenç hayvanı yemezdim.
Bu nasıl bir bakış açısıdır anlamak mümkün değil. Ne demek iğrenç hayvan ????
Bu kanıya hangi noktadan bakılınca varılıyor onu sormam gerekiyor.
Dışkısıyla birarada bulunduğu için mi?
Yoksa savaşlar çıkartıp, küçük çocuklara cinsel tacizde bulunduğu için mi?
Ya da eşini sokak ortasında yüzlerce bıçak darbesiyle öldürdüğü için mi?
Domuzun hiç bir şeyden haberi yok. Tek derdi yaşamak ve neslini devam ettirmek. Kendi inancınızla bile ters düşerek inandığınız allahın yarattığını söylediğiniz bir canlıya bile rahatlıkla hakaret edebiliyorsunuz. Size hiç bir şekilde saygı duyulmamalı bence.
Doğadaki tek iğrenç hayvan biziz ve bir domuza hiç de çekici görünmediğimizi söyleyebilirim.
Fakir Baykurt ''Kaplumbağalar'' romanının bir pragrafında,köye gelen bir devlet memurunun gördüğü manzarayı anlatır.
Memur helaya(tuvalete )gitmek ister ve tuvalet olarak gösterilen yer iki katlı gibi duran yarıya kadarı normal taştan örülü diğer yarısı kerpiçten örülü üzeri açık kapı niyetine eski çuvallardan bir perdesi olan etrafında tavukların döndüğü bir yer gösterilir.
Adam perdeyi aralar içeri girer ki nerdeyse delikten içeri düşecektir çevik bir hareketle kurtulur.
Hacetini gedermek için bacaklarını akrobat gibi açar, kanat sesleri ve çığlıklar arasında hacetini giderirken birde bakar ki aşağıda tavuklar nasıl kapışıyorlar nasıl didişiyorlar..
Neyse uzatmayalım elini nasıl yıkadığı sabunun köy öğretmeninden nasıl istendiğini geçelim.
Adam içeri girer ve sofra gelir ev sahibi kral sofrası gibi hazırlamıştır sofrasını kuru soğan,yufka ekmek,bulgur pilavi ve TAVUK haşlama.
Hani hayvan pisidi temizidi deyice aklıma geldi...
Melek Kardeşim;
Bak birkaç kez daha söylemiştim tekrar söyleyeyim. Bir şeyler öğreneceksen konusunda UZMAN olanlardan öğren. Bu Harun Yahya giib geçmişi temiz olmayan bir insan olmasın. Süleyman Ateş , Y.N. Öztürk bu adamlar din konusunda, doktor olan insanlar okuyacaksan onları oku.
Harun Yahya, İsa nın tekrar dünyaya gelip, İslamiyeti yaymaya devam edeceğini idda eden bir insan. İsa nın Musa nın Harun un Yahya nın Aslında İslam peygamberi olduğunuda söyler bu adam. Kokain içmekten ve tecavüzden ve bir çok olaydan tutuklanmaları mevcut. Sen bu şahsı okudukça daha çok kaybolacaksın. Ben kendimi çok seneler önce buldum, seninde bulman dileğiyle..
bahsettiğiniz insanları gayet iyi tanıyorum.siz onları okuyarak mı dinden çıktınız.
Sayın Melek, dinden çıkmak için din hakkında geniş ve detaylı bilgiye sahip olman yeterlidir. Bu konuda bilgin arttıkça şüphelerin ve soruların da artacak. Eğer dindar kalmak istiyorsan din hakkında hiç bişey bilmene gerek yok.
İçinizde domuz etinden yapılmış (Elbetteki Avrupada yapılmış olan)herhangi bir mamülü tadan var mı ?
Ben yedim mesela.
Pek de lezizdi.
Üstelik de besleyici.
"Yahu nasıl olmuşta bugüne kadar yememişim" diye de kendime hayıflandım.
bahsettiğiniz insanları gayet iyi tanıyorum.siz onları okuyarak mı dinden çıktınız.
Sen inandığın için, en azından bilgili, uzman olması dolayısı ile o isimleri söyledim. Yani H.Y den vazgeç, bilimsiz vasıfsız soysuz heriften medet umma..
Bana gelince O yazarları okumama gerek olmadı dinden çıkmam için..Sizin başucu Kutsal Kitabınız ve Muhammed yetti..
sevgili melek neden böyle dedin şimdi :
çünkü yasak olmasaydı da o iğrenç hayvanı yemezdim
kendin demedin mi domuz etini tatmadım.. o nedenle tadını bilemem
şimdi niye o hayvancık birden igrenç oldu??
sevgili melek
kendin demedin mi domuz etini tatmadım.. o nedenle tadını dilemem
şimdi niye o hayvancık birden igrenç oldu??
yemedim yemem de.....ama pis hayvan kabul edelim.sizin mideniz nasıl kaldırıyor anlamıyorum.
yemedim yemem de.....ama pis hayvan kabul edelim.sizin mideniz nasıl kaldırıyor anlamıyorum.
sevgili melek..
peki hangi hayvan temiz?? tavuk mu?? inek mi?? keçi mi?? deve mi??
sevgili melek..
peki hangi hayvan temiz?? tavuk mu?? inek mi?? keçi mi?? deve mi??
domuzla kıyaslayacak olursak inek,tavuk keçi,deve hepsi temiz.
Değerli melek ;
Domuzu pis yapan nedir? Dıçkısını yediği söylenir. Aynı küçük baş hayvanlar, deve ve tavuk gibi... Bu hususda İslami kaynak gözünüze dürtülmüştü...
Lakin modern tesislerde domuz hayvanı bir kafes içerisindedir ve sadece kafası dışarıdadır. Bu yolla, tavuk çitliklerindeki gibi sadece önüne konulanı yer, ve hareket etmediğinden çabuk gelişir.
Hal böyle iken domuz neden pistir? Bana tek bir gerçek neden söyleyebilirmisiniz?
Esen Kalınız.
RENAULTFERRARİ
28-01-2011, 21:02
AerA !
Pislik diyice sen TUvaletteki, pisliğimi... helada ki pisliğimi zannettin
Bak bir örnek : İslam dinş içki necistir der ama Heladaki Necis mi zannediyorsun sen
hayır ! İçki insanın aklını elinden alıyor.. o yüzden pis diyoruz ?
örneğin : çocuklara o pis pis derler.. ama o şey pis değildir..
Çocuk ondan çekinsin kendisini sakınsın diye pis derler..
Çocuk anlasın diye pis denir çocukta yaklaşmaz ?
beşeriyetin eskerisinde Çocuktur.. içkiyi bir şey sanır bak ne güzel neşe veriyor der ama senin aklını senden alır ?
domuzunda senin mana zararı vardır.. Aynı Çocuk gibisin AerA..
domuza yaklaşmaman için o Pis diyoruz.. ve buda etkilide oluyor.. domuza yemekten tiksindiriyor.. o PİS cümlesi
RenaultFerrari,
"Domuzu pis yapan nedir?" gibi bir soru da yöneltilmiş Sayın Aera tarafından.Dikkatinizden kaçtı, sanırım."Cevap mıdır, bilgi vermek amaçlı bir girdi midir?" tanımlayamadığım yazınızda bu soruya net bir cevap göremedim.Biraz daha net olarak bunun sebebini anlatırmısınız.
Aynı Çocuk gibisin AerA.. [/I]
domuza yaklaşmaman için o Pis diyoruz.. ve buda etkilide oluyor.. domuza yemekten tiksindiriyor.. o PİS cümlesi
Sormadan edemeyeceğim aklınızı "domuz-ekmekle" mi yediniz?
Yaklaşmamam için PİS mi diyorsunuz? İyi ama bu alenen "Yalan Söylemek" olur.
Yaptığınız ve yapabileceğiniz en iyi iş, "Yalan söylemek ve sonrasında bu Yalana kendinizinde inanması mı?" :rain:
dark planet
28-01-2011, 21:33
hayır ! İçki insanın aklını elinden alıyor.. o yüzden pis diyoruz ?
hayır tam tersi aklını eline veriyor. korkuları bir kenara bırakıp düşündürüyor.
belki de ondan yasaklanmıştır ha ?
RENAULTFERRARİ
28-01-2011, 21:59
AerA !
yazının sonlarında sana bir ayet meali getiriyorum..
sebebi : yazdıklarımı salladığımı zannediyorsunda onun ama her defasında getirmem ?
ilk önce NESİ YALAN mış pis demenin... sana zararı varsa pis denir ?
örneğin çocuğa zararı var çocuk yaklaşmasın diye aman aman dokunma o pis deriz
Oyun görünüşte Akla zıttır.. ama Çocuk oyunla akıllanır ? AerA !
İçki Pistir: ama bana çook hoş ve güzel... sen daha çocuksun o yüzden
hem onun pis denmezi heladaki pisliği kast edilmiyor..
sana zararı olduğundan senin aklını aldığından dolayı Pis deniliyor
domuz eti haramdır.. yani pistir ? yaklaşma..
ama ne hoş bir tadı var...
canım onun hoşluğu sana görünüştedir..
yenilen etin nasıl maddesi maddemize tesir ediyorsa..
balık yiyen balık olmuyorda balığın maddesi bizim maddemize tesiri varsa
manası da manamıza tesir eder... anlamıyormusun ? o yüzden pis
işte sana Kurandan ayet getiriyorum ayette diyor ki :
1-bir yerden düşüpte ölmüş bir hayvanın eti haramdır
2- bir hayvan tarafında öldürülen hayvanın eti haramdır
yalnız Sen koştun öldürdün helaldir.
neden acaba ? haram olan son saniyede helal oldu
manasıda manamıza tesir eder.. son saniyede manası değişti onun için Haramdı son saniyede helal oldu
ayette diyor ki
bir yerden düşmüş ölmek üzere zaten ölücek hayvanı.. sen gördün koşupta o hayvanı zebh edersen.. yani o hayvan senin kollarında can verirse...
haram olmak üzere olan et.. son saniyede sana helal olur ye diyor
yine Bir hayvan tarafında öldürülmüş gibi gözüküyor.. bakıyorsun hayvan son nefesini verdi verecek.. sen koştun onu zebt ettin senin kollarında son nefesini verdiyse haram olan o et o son nefesini verirken son salisede helal olur rahat rahat yiyebilirsin diyor Cenabı hak
acaba neden ? maddesinde mikrop mu var.. Hayır ?
başka hayvan onu öldürmüş mikrobludur yeme manasına mı ? yine hayır
zira son sainiyede yetişirsen son nefesini senin kolarımda verirse.. sonuna kadar haram olan o et.. bölünemiyceke kadar bir anda sana helal olur
bir yerden düşmüş ölmüş o etin bana haram olmasının sebebi.. o hayvan hastalıklıdır kendisini aşağı atmıştır vs. sebeblerden dolayımı o hayvanın eti haramdır..
hayır
zira bir yerden düşmüş ölmek üzere.. son salisede yetiştin ve onu zebt ettin senin kollarında öldü.. o haram olan et sana helal oldu yiyebilirsin diyor Allah
o ahdle sebebi nedir ?
sebebi: yenilen etin maddesi nasıl maddesmize tesiri varsa manasında manamıza tesir eder
başka hayvan tarafında öldürülürken manası değişiktir..
senin kollarında öldürülrkende ise o zamanda manası değidşiktir
bütün eşya insana aşıktır.. ben insana kavuşuyorum diye can vermek..
o mana ile ölmek başka
hayvan tarafıdna yada yüksekçe bir yerden düşüp can vermek o mana aile ölmek başka
onun için haramdır.. ve akside onun için helaldir anlatabildik mi ?
hulasa: Yenilen etin Maddesi nasıl maddemize tesiri varsa.. manasında manamıza tesir eder...
onun için Domuz eti haramdır Nokta
Ya Reno kardeşim,
Ne olur, iki kelimeyi bir araya getirmeyi becerebildiğinde açıklamanı yap.Şu şartlar altında kendi klonunla bile anlaşamazsın.Nasıl cümlelerdir arkadaş öznesi yüklemi ayırt edilemiyor.
sevgili melek...
domuzun nesini diğer hayvanlarla kıyaslıyorsun??
nedir domuzdaki bu fazladan pislik..tüm ahırlar ahıllar nasıl pis kokar...
nedir domuzda fazladan gördüğün pislik??
sebebi: yenilen etin maddesi nasıl maddesmize tesiri varsa manasında manamıza tesir eder
röno kardeş...
hala hangi hayvanı yediğini söylemedin...
senin mananı merak ediyorum
Yahu bu müslümanlar nasil bir canli türüdür böyle hakaret gibi olmasin 1400 yillik zihniyeti bugunun cagdas insanlari ile ayni sinifda derecelendiremiyorum..
Haramdir diye hayatinda hic icki icmeyen hic domuz eti yemeyen hic müslümanus nasil oluyorda pis olduklarinin kanisina variyor.. hadi agizdan yemek haramdida kicinizlami tadlarina baktinizda pis olduklarinin kanisina vardiniz?
Yahu hayatinda hic icki icmeyen biri ickiyi icinden daha mi iyi bilecek ickinin ne yaptigini.
Adama bak cikmis diyor adamin aklini basindan alir o yüzden pis. Yahu sende akil varmiki basindan alsin. Haftasonlari 2 - 3 bira icerim senin o aklini basindan aliyor denen icki nerdeyse bütün negatif düsünceleri pozitife cevirecek kadar etkilidir. Normal halindeyken nefret ettigin birinden ickili halinde onu sevebilirsin duygular okadar genisliyor yani. Simdi hangisi daha iyi nefret etmekmi yoksa sevmek mi?
Demekki icki kafaya akli iyce getiriyor. Bunu banami ogretcen hayatinda agzina hic icki almamis akilli herif..
Hani sen kokuyorsun diyene ters bir cevap verip.senin burnun kokuyor derler ya
Iste buda öyle yani icki pis degil senin beynin pis!
Fazla olmamak kaydıyla alkol güzel şeydir..Ama 2 duble bile içseniz araç kullanmayın..Motor hiç kullanmayın..İçmeyen onun tadına ve güzelliğine etmediği lafı bırakmaz.
AerA !
ilk önce NESİ YALAN mış pis demenin... sana zararı varsa pis denir ?
Bilinen bir tane bile zararı yokken, demezlermi adama "Ne yalancı şeysin sen" diye :)
hulasa: Yenilen etin Maddesi nasıl maddemize tesiri varsa.. manasında manamıza tesir eder...
onun için Domuz eti haramdır Nokta
Yediğiniz, içtiğiniz hiç bir şeyin metafizik bir manası yoktur.:nono: Hal böyle iken manası mananıza etki etmez. Bununlamı kandırdılar, manasız sizi?
Birde bir ara lütfen, ne içip ne yediğinizi yazarsanız bende sizin mananızı çözümlerim... Kesin kefal yiyorsunuz, yada sazan. Değil mi?
Fazla olmamak kaydıyla alkol güzel şeydir..Ama 2 duble bile içseniz araç kullanmayın..Motor hiç kullanmayın..İçmeyen onun tadına ve güzelliğine etmediği lafı bırakmaz.
Elbetteki dozunu kacirarak icemem! 2-3 bira yetiyor kafayi duygulandirmak icin! Her madde aynimi ki su gibi bolca icesin. Doktorun yazdigi ilacin hepsini birden icersen ölürsün ama bir gün arayla icersen iyilesirsin!
Nerden bilsin bu müslümanuslar su haric herseyin fazlasi zarar diye!
aslinda suyun fazlasida zarar. Sen kalkip iki litre suyu birden icersen vucud ihtiyaci olan suyu alir gerisini tavulete yollar eh habire tuvalete gidecek kalori lazim onuda yakmak zarar. fazlasini icmesen zirt pirt tuvalete gitmeyeceksin fazla kalori yakmayacaksin böbrekleri fazla yormayacaksin neyse biraz sacma oldu ama sacmalayana sacmalamak iyidir.
Icki öyle bolca icilen bir icecek türü degildir. Ornegin kimse pekmezi su gibi kafaya dikmez. Bazilari bir iki kasik icer bazilarida bir cay bardagi kadar icer fazla icilmez. Ickiilde buna benzer. Alkol oranina göre degisir..
Ama bunlar müslüman degilmi onlar ne anlar. Ramazan ayinda ictikleri her hangi marka olursa olsun fark etmez cocacola sart degildir. iste bu colanin domuzdan ve alkolden daha zararli oldugunuda bilirler ama islerine gelmez. Eh sigarayida olaya katmayalim yoksa altindan hic cikamazlar
dark planet
29-01-2011, 00:06
Ama bunlar müslüman degilmi onlar ne anlar. Ramazan ayinda ictikleri her hangi marka olursa olsun fark etmez cocacola sart degildir. iste bu colanin domuzdan ve alkolden daha zararli oldugunuda bilirler ama islerine gelmez. Eh sigarayida olaya katmayalim yoksa altindan hic cikamazlar
aklımdan bunlar geçiyodu harbi.. hislerime tercüman olmuşsun
RENAULTFERRARİ
29-01-2011, 01:12
Termo'sdat ve Sevgili Uyarcım Ayarcım ve sevgili AveA .))
lütfen konuyu anlamamazlığa vurmayın milleti ve kendinizi kandırmaya devam etmeyin !
bal gibi anlıyorsunuz bir daha anlamayanlar için tekrar ediyorum sizde iyi dinleyin bilgilerinizi tazeleyin
Sevgili AveA ! .))
Kuş yiyen insanlar kuş gibi hava uçamazlar dimi kuş etinin insan bedenine tesiri nasıl oluyorsa ?
veya balık yiyen insan denizin dibinde yaşayamaz.. dimi ama balık etinin maddesi.. maddemize tesir eder..
nasıl bizim maddemize tesiri varsa ?
aynen bunun gibi de yenilen şeyin manasının da manamız üzerinde tesiri vardır
zannetmiyorum ki sizler Bu kadarınıda anlamıycak kadar AverAlsiniz herhalde burada yine bile bile mugalata yapmış olacaksınız ?
balık yiyen balık akıllı olur kuş yiyen kuş beyinli olur ? diye bir şey yok bırakınız mugalata (demagoji) yapmayı
kuş etinin nasıl maddesi maddemize tesiri varsa.. manasınında manamıza tesiri vardır. bunu anlamıycak ne var
işte maddesi nasıl maddemize tesir ediyorsa manasıda manamıza tesir eder..
maddesi maddemize tesir edince hepimiz kuş veya balık mı oluyoruz ? yooo
aynen bunun gibide yenilen şeyin manasıda manamıza tesir eder. ama hepiniz kuş beyinli olmazsınız.. böyle bir şey kural tabitta yok...
maddesi nasıl tesir ederse.. manasıda manamıza tesir eder...
İşte Dinimize göre: domuz etinin yenilmemesin inceliği: yenilen şeyin maddesi maddemize nasıl tesir varsa...
manasınında manamıza tesiri olduğudan dolayıdır..
Domuz yiyen insanlara domuzun manası tesir eder.. nokta
Domuz neden yasak. Peygamberin yaptığı iş neydi acaba. Hayvancılık. İnsanlar domuz üretip yeseler kendisi ne satacak ?
Röno biraderim,
Kafan pek güzelmiş kardeşim, güle güle kullan da bu mana dediğin şey nedir? Nasıl bir tesir oluyor manadan manaya?
Ha bu arada konudan bağımsız olarak, mesleğin nedir senin?
Kuş yiyen insanlar kuş gibi hava uçamazlar dimi kuş etinin insan bedenine tesiri nasıl oluyorsa ?
veya balık yiyen insan denizin dibinde yaşayamaz.. dimi ama balık etinin maddesi.. maddemize tesir eder..
nasıl bizim maddemize tesiri varsa ?
aynen bunun gibi de yenilen şeyin manasının da manamız üzerinde tesiri vardır
neden diğer hayvanlarınki mana tesirli değil de domuzun ki mana tesirli röno???
dark planet
29-01-2011, 17:05
madde ve mana gibi inançsal özellikleri bırak . zira komikleşiyosun..
böyle bir örnek versen anlarım düşünürüm
http://www.saglikbilgisi.gen.tr/domuz-eti-yedi-delirdi.html
fakat gene de iddanı desteklemez.
karşıt görüşün olarak madde ve mana haricinde bilimsel verileri sunmanı bekliyorum senden ferrari
Domuz eşini kıskanmaz !!
(Etini yediğimiz hangi hayvan kıskanıyorsa ??)
(Domuzun eşini kıskanmadığı hangi bilimsel veri ile kanıtlandıysa ??)
So
Etini yediğiniz domuzun bu manası(Eşini kıskanmamak)HafazanAllah insanoğluna da geçer.
Ülkemizde bir mahkemede hakim sanığa sorar
-Evladım sen bu adamı neden bıçakladın ?
-Eşime tasallutta bulundu hakim bey.Bu da kanıma dokundu o yüzden bıçakladım.
-Eşine nerede tasallutta bulundu.
-Pavyonda hakim bey.
-İyi de evladım senin eşinin pavyonda işi ne ?
-Konsomatrisdir de hakim bey.
Voltaire Darwin
31-01-2011, 14:00
Domuz eşini kıskanmaz !!
(Etini yediğimiz hangi hayvan kıskanıyorsa ??)
Hakikaten Psiko ya,
Sanki İnek, Öküz, Koç , Koyun, Tavuk, Horoz, Balık eşini kıskanıyor mu ?
Kedigillerde ya da yunus ve balinalarda mesela, bu güdü var ama yediğimiz hayvanların hepsinde var mıdır dersiniz ?
Hepsinde olmadığını müslümanlar biliyor mu ?
RENAULTFERRARİ
01-02-2011, 01:39
SONUÇ : RAPOR :
Domuz eti HARAM olmasın inceliği : Nasıl ki yenilen etin maddesi.. bizim maddemize bir şekilde tesir ediyorsa..
yenilen şeyin manasıda bizim manamıza tesir eder.. İşte Onun için Domuz Yiyen insanlarda Merhamet ve gayret az olur ?
merhameti az olur, temiz hislerle çalışması az olur, kıskançlığı az olur, dine imana Namus gibi kıymetlere tecavüz edenlere karşı Müdaafa haraketi azlaşır.. az olur...
NOKTAAAAAA !!!!!
http://img368.imageshack.us/img368/7012/gfsgfsdau9.gif
yucemanitu
01-02-2011, 02:22
Yahu domuzda da diğer hayvanlardaki kadar merhamet var, var ki yavrusunu emziriyor. Hem eşini kıskanma aslan, deniz ayısı, bazı maymun türleri gibi çok az hayvanda var. Bunlar da besin olarak tüketilmeyen hayvanat. Besin olabilen deve,sığır,koç,balık eşini kıskanıyor mu sanki kıskanmıyor onları da yiyorsunuz işte.
Maide 3 : Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen; boğulmuş, vurulmuş, yukardan düşmüş, boynuzlanmış, canavar yırtmış olup da canlı iken kesmedikleriniz; dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanan hayvanlar ve fal oklarıyla kısmet (şans) aramanız size haram kılındı.
Bunların hepsi doğru yoldan çıkmaktır.
Bugün kâfirler, dininize karşı ümitsizliğe düşmüşlerdir.
Onlardan korkmayın, benden korkun.
Bugün dininizi kemale erdirdim, size nimetimi tamamladım.
Size din olarak İslâmı beğendim.
Kim açlıktan daralır, günaha istekle yönelmeden bunlardan yemek zorunda kalırsa, ona günah yoktur.
Çünkü Allah bağışlayan, merhamet edendir.
Renoferrari arkadaş.
Burada bir çelişki mi var ?
Belli bir olguya tahsis edilmiş,
yani
"Açlıktan daralma"
hal'inde,
"Günaha yönelmeden"
"Zorunda kalınırsa"
domuz eti "YE Nİ LE Bİ Lİ YOR MUŞ"
"Ülen şu domuz eti de nemenem birşeymiş bi tadayım bakayım"
gibi kurnazlığa kaçmadan,niyeti bozuk olmadan,
varsayalımki,
(Varsaymayalım.Çünkü madem Allah bu ayete bunu aldı,O'nun bir bildiği var.Renoferrarinin noktasının yanında O'nunki daha büyük.)
açlıktan daraldığımız için,
domuz eti yemek zorunda kaldık.
Eee ne olacak şimdi ?
Saydıkların mı ?
Vay vay vay,
renoferrari biliyor ama Yaradan farkında dahi değil,
mi demeliyiz şimdi ?
Yediğimiz o kadar sucuk salam vari et mamullerinin içinde bulunan tüm malzemenin,
özellikle de bazı katkı malzemelerinin,
neler olduğu konusunda bir bilgin ve bundan kaynaklı fikrin var mı ?
RENAULTFERRARİ
01-02-2011, 18:30
Psiko !
sen ne demek istiyorsun ? Anlaşılır gibi değili
açlıktan ölüm tehlikesi yaşayan bir kimsenin bir kaç lokma yemesine Cenabı Hak izin veriyor..
Allahın izniyle yedin mi domuz etinin hiç bir zararı sana dokunamaz ? Nokta !
Psiko !
senle biraz konuşalım anlamadığın çok şey var
mesala :
açıklıktan ölüm tehlikesi gibi çok zor bi durumda günaha meyletmeksizin..
yani zaruret miktarını tecavüz etmeden.. domuz etini yiyebilirsin
karnını doyurmak ? yasak
ya biraz daha yiyim ? hayır yasak ?!
ne kadar ? bir kaç lokma !!!
yaa açlıktan ölüm tehlikesi altındayım.. yine mi yemiycem..??
evet.. bir kaç lokma yeter..
yemeyeceksin ??
yani pisko demek ki ? Domuz etinin sana maddi manavei zararı.. Ölüm tehlikesiyle kafa kafaya aynı
yani ölüm tehlikesine kadar ağzıma süremiyorsun ? düşün biraz ?
bir kaç lokma içinde diyor ki :
Allah size karşı gafurdur (sizin ıztırarla sadır olan günahınızı örter ) ve rahiymdir..
1-Rahmaniyette : cenabı hak herkese hakkını verir (yani herkes yer)
2 -Rahimde : cenabı Hak.. bir kimseye Hakkı olmadığı halde verir.. (herkes yiyemez)
Ayette: açlıktan ölüm tehlikesi durumdan bunalan kimsenin domuz eti yediğinde
Allahın ona arşı rahim olduğunu beyan etmesi
O hem domuz eti yer
hemde domuzun maddi manevi zararları ona dokunmayacağını beyan eder..
Buda onun hakkı değildir ama.. Cenabı Hak rahimdir.. Ona hakkı olmadığı halde verir
Sonra dikkat Kuranı mübinde sayfayı çevirisen görürsün ki
Domuzun tümü Pis ve haram olduğu beyan edilmiştir
Bu ayette ise Domuz eti denilmesi
domuzu ne kadar çok mikroplarından temzilemiş olsanda
hiç bir şekilde domuzu etinin yenilmeyceğini iyi anlatmak içindir
biz domuzu temziledik eti tertemiz şimdi yeniz
yiyemezsin
çünkü Allah ayette : domuz eti dedi anladın mı
Domuz eti demek: işlemden geçmiş paketlenmiş önüne gelmiş mamul demektir..
Allah senin domuzu mikroplarından temizliyceğini biliyor.. o yüzden domuz eti dedi
yani aşağidaki temizleme işlemiyle bunun hiiiç alakası olmayacağını iyi anlatmak içindir
bazı kimseler.. domuz etinde tirişin mikrobu oldundan dolayı haram olmuştur
bundan dolayı bu gün bilim ilerlemiştir. et muayene edilir.. eğer mikrop görülmezse yenilmesin de bir bais yoktur derler.. hatta bu husuta sayfalarca eser yazanlar olmuştur..
bu fikir tamamen batıldır
zira Domuzun tümünin haram olduğunu beyan ettiği halde.. Allah bu ayette: Anlayamanların kafasına iyi anlatamak için Domuz ETİ dedi..
yani mikroplardan şunlardan bunlardan temizlemekle hiç alakası olmayacağını iyi anlatmak için..
mikropla şunla bunla alakası yok domuz etinin haram olmasının sebebi
domuz etinde tirişin mikrobunun ve daha bir çok şeylerin olması hikmet olabilir..
ama domuz etinin haram olup yenmemsinin sebebi hikmetinden değil
illetinden dolayıdır.. illeti domuz eti olmasıdır
emirlerde nehiylerde illet ile amel edilir Hikmet ilede: feyz alınır Yükselir
ve ileri gidilir..
yucemanitu
01-02-2011, 19:36
Trişin sadece domuzda olmaz sığırda da olur. 70 derecede de ölür. Pişirilen domuz eti rahatlıkla tüketilir. Tıpkı trişin ve şarbon riski taşıyan sığır ve koyun etini tükettiğiniz gibi.
RENAULTFERRARİ
01-02-2011, 21:55
Yücemantı !
Bak kardeşim !
Kuranda ne yazıyor.. Allah ne söylüyor.. sen ne anlıyorsun alakası yok kardeşim
domuz etinin haram olması mikroplu şuylu buylu olduğundan değildir..
çünkü Allah ayette: domuz eti diyerek : işlemden geçmiş paketlenmiş önüne gelmiş mikroplartan tertemiz olmuş etten bahsediyor.. O ETİN HARAM OLDUĞUNU Söylüyor
sen ne sanıyorsun ! hala... hiç dinlemiyorsun
Allah haram dediyse haramdır. tartışmaya gerek yok. Tartışılacak bir şey varsa Allah var mı yok mu? Muhammet Allahın peygamberi mi yoksa sahtekar mı? Bence ne allah var ne de muhammet peygamber . Bunu tartışalım . Allah vamı yokmu?
yucemanitu
02-02-2011, 00:04
Yücemantı !
Bak kardeşim !
çünkü Allah ayette: domuz eti diyerek : işlemden geçmiş paketlenmiş önüne gelmiş mikroplartan tertemiz olmuş etten bahsediyor.. O ETİN HARAM OLDUĞUNU Söylüyor
Ya sen ne terbiyesiz bir adamsın böyle! İnsanlara saldırmadan adlarıyla alay etmeden tartışamıyor musun? Ben de sana Rönohırbo desem hoşuna gider mi? Farklı düşündüğümüz için birbirimizden nefret mi etmemiz gerekiyor, bence buna gerek yok. Ayrıca neyi dinlemiyorum? Sen belki trişinden değil diyorsun ama Müslüman arkadaşlar trişin kurtçuğundan bahsediyor sık sık ve onlar da bu yazıyı okuyor ben de trişin kurtçuğunun diğer hayvanlarda da olduğunu yazdım. Bu arada mikrop yoksa tertemizse niye yasak yani insanın yediği ete göre davranış ve kişilik kazanacağı gibi bir iddianın hiçbir bilimsel temeli yoktur. Varsa anlatın biz de faydalanalım.
HacıMuratSerçe arkadaşımız ne konuştuğunu bilmiyor ki zaten.
RENAULTFERRARİ
02-02-2011, 01:58
nerden çıkarıyorusunuz Ben kimseden nefret etmiyorum..
sizde söylenende anlayın artık
ben ne diyorum sen ne yazıyorsun şimdide diyorsun ki
ben size değil başkaları için yazdım..
o halde isim verde yaz... yada Renohırbo hariç de..
böyle deseydin ! güler geçerdim
şahsım adına yapılan her türlü alaycılığı gülüp geçiyorum
ama dine ait bir alaycılıkta ise.. bazen karşılık veresim geliyor aklıma geleni o anda yazıyorum
Farklı düşündüğümüz için birbirimizden nefret mi etmemiz gerekiyor, bence buna gerek yok
bence buna gerek yok ! diyişinizden bir nefret var sanki
siz gidin kendinize bir öğretmen bulun yada bir dost bulun yada aklınıza bir akl-ı yar bulun ona yar edin
aklınızı o akla aşık edin sizin halinizi dülzetsin..
böylelikle mevucdat içersinde asla nefret edilecek nede hakaretle bakılacak bir zerre olmadığını öğretsin
Voltaire Darwin
02-02-2011, 08:52
Sayın RENAULTFERRARİ,
Yücemanitu'nun ve diğer arkadaşların hepsi bu yazdığınızı kurana göre haram olduğunu çok iyi biliyor zaten.
Ancak anlatmaya çalıştığımız şey zaten bu kitabın yaratıcı bir güç tarafından gelmediği. Ve islami görüşler hariç, her açıdan da domuz etinin, tükettiğimiz sığır etinden bir farkının olmadığı. Dolayısıya haram olmasının da bir anlamı olmadığı.
Siz diyorsanız eğer : "ben öyle inanıyorum kuranda geçiyor ise vardır bir hikmeti sual olunmaz" , herkes bunu anlayacaktır...
Yine de bu başlık altında bir bir yalanlanmış olan domuz etinin, dini hurafeler haricinde bir farkının olmadığını dikkate almanızı dilerim. Domuz etiyle kimsenin bir zoru yok, ancak bu yasağın da haramlığı tamamen o zamanki Muhammed'in içinde bulunduğu durumda, halkını yönetim stratejileri gereği gerekli görülerek kurana konmuştur.
Bu ve diğer haram ya da helaller , Allah(Tanrı)'nın emri değildir !
Çünkü bu kitap zamanında Muhammed'in halkını yönetmek için oluşturduğu bir stratejinin ürünüdür.
Saygılar,
V.D.
Çok merak ettim, domuz eti yiyipte ölen varmı acaba. Yada MANASINA tesir eden..Mana ne demekse, RENAULTFERRARİ bir türlü cevaplamadı..
evet röno...
manaya tesiri açıkla...
başka hayvan var mı böyle mana tesirli :)
İlahi renoferrari ;
Maide 3 te bir yerde haram derken,
biraz ötede belli bir hal-durumu göstererek haram olanı Yİ YE Bİ LİR SİN diyor.
"Akletmek ve düşünmek" denen olguyu az biraz dahi yerine getirecek olsak buradan ne anlarız veya ne anlamamız lazım ?
Mana konusunda da "Anlayış"ını daha önceki iletimde belirttim.
"Kıskançlık",
Bakara suresi 213.ayette "Dinlerin parçalanması" gibi bir nihai neticeye hizmet eden hastalıklı bir duruma işaret etmekte.
Bu bir yana,
"Eşini kıskanmayan" birçok hayvanı gıda maddesi olarak kullanmaktasın.
Yoksa senin yediklerin sadece maddene etki ediyor da,
manana etmiyor mu ?
Bu mudur ? :D
dark planet
13-02-2011, 04:38
domuzlarıın yararıı üzerine bir kaynak :)
http://rapidshare.com/files/447634587/Domuzlarhakinda.pdf
RENAULTFERRARİ
13-02-2011, 20:06
domuz yiyen insalar eşini kıskanmaz diye bir şey yok
domuz yiyen insanlarda merhamet ve gayret az olur bir manaya kıskançlık az olur ?
eşini kıskançlığı az olur değil ! nerden çıkarıyorsun psiko ! sebastiye razaroni
neysee bu anlayamayanlara bir kez daha tekrar edelim!
bakın arkadaşlar ! yenilen şeyin maddesi insanın nasıl ? maddemize tesir ediyorsa
manası da manamıza tesir eder ?
mesela balık yedin ? senin maddene nasıl tesir etti ? sen balık olmadın dimi ?!
Eee ! işte bunun gibi manasıda manamıza tesir eder ?
bakın İkinci bir örnek daha vereyim ?
insan ihtiyarlayınca ağzının tadı değişir zevki değişir
gözü değişir ağzı değişir burnu değişiz kaşı değişir yüzü değişir
işte bunun sureti nasılsa değişe uğramışsa manasıda öyledir ?
yine anlamadınız ?
bakın üçüncü bir örnekte vereyim ?
Canlı canlı capcanlı !
örnek 3: çocukken çocukluğun zekiyle yaşardın gençken gençliğin zevkıyle yaşardın
şimdi nasıl madden suretin yüzün gözün değiştiyse.. manan de değişti.. zevkler gitti zevkin değişti.. o zevkin kalmadı ?
nerden o eski neşen zevkli halin ?
anladınız mı ? manan değişti
helel lokmanın üstünde birde tıyp lokma yiyenler değişir... hep çocukluğun verdiği zevke yaşarlar.. o yüzden belalar ve servetler onlara sivrisineğin kanadı kadar bile gelmez..
yani yenilen şeyin madesi nasıl maddemize tesir ediyorsa MANASI DA manamıza tesir eder.
o yüzden domuz yiyen insalrda merhamet ve gayret az olur
yani ---temiz hislerle çalışması az olur---
kıskançlığı az olur
dine imana Namus gibi kıymetlere tecavüz edenlere karşı Müdafa haraketi azlaşır.. az olur...
Violadagamba
13-02-2011, 23:31
Sayın Renault,
Çok haklısınız (!). Örneğin İskandinavlar ve Japonlardaki gayretsizlik (!) ve vicdansızlık herkesin malumu; oysa Afganlar ve Pakistanlılardaki gayret, vicdan ve sair yüce duyguların yoğunluğu ve insanlığa yaptıkları büyük katkılar ortada. Yani domuz eti yiyen insanlar vicdani konularda ve gayretlilikte, çalışkanlıkta geri kalıyor (!). Rönesansın ya da elektronik devrimin ya da evrensel hukuk ekollerinin Afganistan dolaylarından çıkmış olmasına şaşmamak gerekir (!). Zaten gayret ve vicdanı olmayan İskandinavlardan, Japonlardan, İtalyanlardan ve sair gavurdan ne beklenir ki; daha taharet etmesini bilmiyorlar, def'ihacet sırasında okuyacakları duaları bilmiyorlar, helaya girerken nasıl giyinmeleri gerektiğinden bihaberler; zira domuz eti yiyorlar.
RENAULTFERRARİ
13-02-2011, 23:49
sayın vilo !
Ayrı telden tırı vırı dalavare zaptur çat çat..çalıyorsun başka bir şey konuşuyorsun !
konuyla uzaktan yakında zaman ve mekandan hiç alakası yok !
o konuştuğun şeyin hakkında sana yanlışına dair bir şey demeden geçemiycem
batıdaki ilim kalabalıklaşmanın ürünüdür
tarladaki adam kafasını çalıştırmasına gerek yoktur
tarladaki adam göçünce... asyadan batıya göçün neticesinde.. o memlek o kadar insanı besleyemedi.. isanlar kafalarını çalıştırmak zorunda kaldılar..
yerin diben girdiler.. madenler.. petroller.. vs
yerin dibinde ne işin var senin
yerin dibine yaa...
o memlkete o kadar insanı beslemeyemdi..
farz edeilim ki senin çok cahil gördüğün afganlılların memlketine göç olsa..
kalabalıklaşsa.. o memelkete o kadar insanı besleyemezse.. afganlılarda batıdan daha mükemmel teknolojik ilerleme gerçekleştiriler.. anladın mı farzı misalden bir şey
batıdaki ilerleme.. ilm sayesinde değil kalabalıklaşmanın getirdiği MECBURİYETE tabi olma sayesindedir..
anadoludan coban göçer bakarsın almanyada mühenddis çıkar mecbur kafayı çalıştırmaya
neyse.. sen bunları anlayana kadar ben çokça sana bunları yazmam gerekir...
Violadagamba
14-02-2011, 00:03
Sayın Renault,
Her zamanki gibi çok haklısınız (!). Afganistan'ın, Pakistan'ın nüfusunu toplasanız Norveç nüfusunun anca beşte biri (!) eder. 30 milyon artı 150 milyon 180 milyon; 8 milyon bölü 180 milyon da 5 küsür bir rakam eder (!). Çok haklısınız; sizin gibi alimlerle Ay'a, Mars'a çıkmamız an meselesi; yeter ki Müminler üreyip Norveç kadar, Yahudiler kadar kalabalıklaşsınlar. Onlar kadar kalabalıklaşıldığında Müslümanların ne kadar çalışkan ve vicdan sahibi olduğu anlaşılacaktır. Örneğin 180 Nobel sahibi Yahudi'ye karşın Nobel sahibi 2-3 Müslüman var; bunun nedeni de sizin isabet buyurduğunuz üzere Yahudilerin nüfusunun Müslümanlardan beş on bin kat daha büyük olmasıdır (!).
Müslümanlar harama illet (sebep) bulma çabalarından vazgeçmeyi bırakamazlar. İbn Hazm gibi düşünmeyi seçemezler. İçlerinden bir şey 'ara ara' der. Bulamazlarsa mutlaka hayvanlara yüklenen saçma sapan özelliklere dayanırlar. Eşini kıskanmayan hayvan, eşini kıskanan hayvan, seven kıskanır be hocam vb. vb.
Halbuki haramların illeti, (eğer Tanrı bildirmeyi irade etmemişse) bilinmez. Tanrı'nın iradesini, etkinliğini anlayabilmek lazım. Yasak için Tanrı iradesinin bu yönde olmasından başka gerekli hiç bir sebep ve mantık yoktur. Tanrı buyurur ve yol kapanır, Tanrı buyurur ve açılır. O bunu bizim bilgi sınırlarımız içinde yapmak zorunda değildir. Bunu anlamayanlar kendisinden çekinmek için Adem'in haram ağacını arar dururlar.
Aslında bu tüm inanışlarda böyle olması lazım. Mesela kumar için konuşalım. kumar neden haramdır? Birileri çalışırken, alın teri dökmeden para kazanmak olduğu için mi? Yoksa salt riske dayanan bir kazanç olduğu için mi? Eğer bu ikisi içinse bir çok zengin tüccar tek bir imzayla, hiç çalışmadan hemde çoğu zaman parayı kaybetme riskini göze alarak para kazanmıyor mu? Para ile para kazanmaya dayanan ticaret neden helal? Tüccarlar kimi zamanda elinde olmayan ve hesaplanamayan nedenlerle kaybetmiyor mu? Öleyse böyle büyük risklere girmekle zar atmak arasında ne fark var?
İçki meselesine gelelim. Alkol neden haramdır. Akla gelecek nedenleri sayalım; İçki içen kişi başkalarına karşı kötü şeyler yapabilir. İçki içenler kavga edebilir. (ki en mühim sebep budur sözde ayet bunun üzerine gelmiştir.) Öncelikle bunlar varsayımdır. Yani adam sarhoş olunca kimseye sataşmıyorsa haram değil midir? İkincisi bazı sarhoşlar vardır ki içtikten sonra ayıkken ki haline göre daha merhametli, latifeli ve hoş sözlü olurlar. Öyleyse bunlar için illet düşeceğine göre alkol helal mi olur? Üçüncüsü bazı tüccarlar ticaret yüzünden birbirleriyle arkadaşlıklarını ortadan kaldırıp hatta ticari hırslar yüzünden hemde ayıkken adam bile öldürmektedir. Öyle ise ticareti bu varsayımlar yüzünden haram saymak gerekir mi?
İşin aslında gelelim;
Mat.15: 10 İsa, halkı yanına çağırıp onlara, "Dinleyin ve şunu belleyin" dedi.
Mat.15: 11 "Ağızdan giren şey insanı kirletmez. İnsanı kirleten ağızdan çıkandır."
Mat.15: 18 Ne var ki ağızdan çıkan, yürekten kaynaklanır. İnsanı kirleten de budur.
Yiyebildiği bütün etler insana helaldir. Zaten yiyemediğine hüküm gelmez. Kitapta yasaklandığı buyurulan herhangi bir eylemse herhangi bir sebebe dayanmadan yasaktır. Tanrı irade eder ve olur. Tanrı'nın isteğinden daha aziz bir sebep yoktur. İman sahibinin aklına uygun düşecek daha uygun bir sebep yoktur.
Eşini kıskanmaz, seven kıskanır lafları boş...
s.....
batıdaki ilerleme.. ilm sayesinde değil kalabalıklaşmanın getirdiği MECBURİYETE tabi olma sayesindedir..
anadoludan coban göçer bakarsın almanyada mühenddis çıkar mecbur kafayı çalıştırmaya
oha yani röno kardeş.... pesss walla... çüş ki ne çüş....
anadolunun mühendise ihtiyacı yok yani... burada nedense öylesi çıkmıyor!!! neymiş orada kalabalık mış mış mış da mış mış (bende senin gibi yazmaya başladım galiba :D) adamlar mecburen mühendis çıkıyor orada :fish:
bu kadar aşikarı kendine göre bu derece uyduruk yorumlama...
anca yeşil müridi röno kardeş de olur herhalde....
ahh benim cahil cühela beyni örümcek kaplamış güzel araba dostum ahh!! inşallah senin gübü düşünen bu ülkede çok kişi yok yoksa way bizim halimize waaaayyyyy
yav arkadas ateist değilim ama bu renaultferrari nin yorumları adamı dinden çıkarır... Domuz etinin yenmemesi ve şu Batı dünyasındaki gelişmelerle ilgili yorumlarında mantığın m si yok yaaa...
yav arkadas ateist değilim ama bu renaultferrari nin yorumları adamı dinden çıkarır... Domuz etinin yenmemesi ve şu Batı dünyasındaki gelişmelerle ilgili yorumlarında mantığın m si yok yaaa...
Metha,
RenaultFerrariye göre senin bizden farkın kalmadı.
Yav 10 yıl her allahın günü domuz yedim gayet lezzetli idi. Hele bide döneri super oluyo. Yağları akıp gidiyo, harika bişi. ama bende bi yan etki yaptığını görmedim. tenya da olmadım. İşin garip tarafı domuz yiyen insanlar, yemiyenlerden daha ileri oluyo. onları teknolojileri ile sanayileri ile sömürüyo. Acaba domuz eti zihni mi acıyo.
Voltaire Darwin
15-02-2011, 00:54
Sayın metha,
Süper yorum. Çok şey istemiyoruz. Yorum yaparken, anlaşılabilmesı için bir ruh sinir hastalıkları uzmanı gerektiren alıntı zırvalar yerine, akıl süzgecinden geçmiş yorumlar yapabilen müslümanlara ihtiyacımız var bu sitede...
Hoşgeldiniz ve sizi tebrik ederim metha
saygılar...
RENAULTFERRARİ
15-02-2011, 01:03
sayın Vilo !
Batıdaki ilerleme Hakikat sayesindedir.
hakikat hakİkat derler AMA nedir Hakikat bilirmiisn ?
nerden bielceksin !?
hakikat: tabi olmaya mecbur olduğun kuvvedin adına denir
iyi dinleyin !
batıya göç daha çok asyandan olmuştur. sömürülen halk batıya göçmüş
batı kalabalıklaşmış o kadar insanı O memlekte besleyememiş insalar yerin dibine girmişlerdir.. madenler petrol şu bu vs...
İnsan tarlada yaşarken kafasını çalıştırmasına gerek yoktur
ama Almanaya gidince bakıyor ki tarlada olmayan eğlece merzkezleri barlar dicsolar restoranlar var bunların hepsi para.. tarlada bunlar yok
ne yapıcak Hakikat tabi olmaya mecbur olduğun kuvvetin adına denir..
tabi olmaya mecbur olduğu kuvvet onun kafasını çalıştırmasını sebeb oluyor.
bir bakıyorsun koyunları güden Çoban.. Mühendis oluyor
Bir memleket içinde bulunduğu insanları besleyemiyince.. o memleketin insanları mecburen kafalarını çalıştırmak zorun kalıyorlar.. bunu anlayamıyormusunuz meta
sayın Vilo !
yahudi örneğini verme şapa oturursun
zira Yahudiler kendi kitaplarına sımsıkı sarılmışlar Din medeniyeti olmuşlardır..
Yahudi başı: bütün Yahudilere domuz eti haramdır.. hatta domuzu kesmek bile haramdır diyor bütün yahudilerde boyun büküyorlar yaaa
yahudi başı : bütün yahudilere bu elimizdeki kitaptan kıl kadar ayrılmıycaksınzı diyor bütün yahudilerde boyun büküyorlar
ondan sonra neden allah onlar veriyor bize vermiyor diye dövünüyoruz
Yahudilerin bir tene düşmüşü var mı ? kardeşim !! Allah tabi onlara her şeyi verir
bir tane düşmüşü yok hemen kaldırılar..
yahudilerin ilerlemesi dünya ile kalmıyor ebediyete kadar gidiyor
bugün dünyada birbirini en çok kolayan tutan.. birbirini en çok seven toplum hangi toplumdur :
yahudilerdir..
peygamberimizde onların cennet gireceğini haber vermiştir.
iman etmedikçe cennete giremezsiniz birbiriniz sevmedikçede iman etmiş olamazsınız
siz dedikodd ile uğraşırken Bu kural kaideye göre yahudiler cennete gidiyor ne haber...
yaa öyle mi öyle !
yahudiler kadar birbirini seven tutan bir toplum yok
kianattya en büyük sermayede sevgidir..
bir tene düşümünü görün mü ?
derhal gerdanlıklarını ayağının altına koyarlar o yahudiyi kaldırırlar...
yahudiler birbirini sever.. birbrini tutar.. birbirini seven birbirne yalan söylemez
yalanın olmadığı yerde. yükselme olur
yalanın olmadığı iş yerinde iflas olmaz
yalanın olmadığı bilim araştırma yeri diğer araştırma yerinde ileride olur
nerede yalan vardır.. orada gerilik vardır
nerede yalan fazladır orası batmıştır kokuşmuştur rezalettir.. pislik içindedir
nerde yalan vardır orada teknolojik gerilik vardır
yalan olan yerde dalavere olan yerde bilim gelişir mi ? gelişmez
yahudiler birbirlerini çok sever birbirlerini çok sevneler birbilerini yalan söylemezler
yalanın olmadı yerde ilerilik olur
hangi ülkede yalan azdır.. o ülke diğer ülkeler göre ileridir..
bak amerika :
örnek :
Amerikanın başkanı bill cilinton seks skandalında..
amerikan halkı Amerikan hukuku bill clintonın sesk skandalı ile zerre kadar ilgilenmedi.. neyle ilgilendi biliyormusun Amerikan medyası.. yalan söylendi diye üzerine durdu istediğinle seks yap ama yalan söyleme
amerikan medyası bill clintonın seks skandalı üzerin durmadı.. olayda yalan söylendiği için üzerinde durdu..
amerikan hukuk sistemin en çook yalan üzerinde durur.
onların hukuk sistemi çok acaiptir diyen biizm hukukculardan biriydi
ve bunları anlattı amerikan medyası ve hukuk sistemi bill clintonın sesk skandalı ile zerre ilgelenmedi.. yalan söylendi diye üzerine gidildi..
peygamberimize soruyorlar
S=mümin zina eder mi ?
C=yakışmaz ama edeni bulunur
S= peki Yalan söyler mi ?
C=Hayır
bu hadis şerif irfanla incelenirse görülür ki
bir kimse yapacağı çirinliği seksi şuyu buyu.. yalan tezgahında geçirmeden yapamaz..
Violadagamba
15-02-2011, 01:17
Sayın Renault,
Konumuz ne idi: Domuz eti yemek
Nobel almış Yahudilerin hepsi dini inançtan bağımsız insanlardır. O nobelleri alanlar kipalı Yahudiler değil...
1) Nobel ödüllü Yahudiler o çok övdüğünüz imanlı şahsiyyetler değil...
2) Muhammed'in Kurayza kabilesi soykırımında katlettirdiği Yahudiler de ateist değil gayet imanlı ve de domuz eti yemeyen Yahudilerdi, ki zaten Arap Yarımadasında domuz yoktur... Yahudilere benzemek için haybeden benimsenmiş kolayın kolayı bir haramdır yani...
3) Domuz eti yiyenler gayretsiz vicdansız olur diyorsunuz. Maraş - Sivas katliamcıları, 11 Eylül katilleri, insan taşlıyarak katleden mümin kitleler size göre domuz eti yedikleri için mi vicdansız? Ya da o kitlelerin doğdukları toplumlar domuz eti yedikleri için mi gayretsiz -tembel-? Yok, diyorsunuz ki: "Nüfusları az olduğu ve bir elleri yağda öteki elleri de balda oldukları için böyle hayvan gibiler"... SAÇMA!..
RENAULTFERRARİ
15-02-2011, 01:36
Sayın Vilo !
Kureyza kabilesi müttefikken.. savaş esnasında döndü müslümanları arkadan vurdu ?
bunu bir başka ülkeye yapsan o ülke değil onları.. fırsat geçse çoçuklarını züriyetlerini bile yeryüzünde siler
ve sonra O günün yahdileri kitaplarını arkaya atmış eğleniyorlardı...
kuranda kitaplarını arkaya atan o yahudilerin hükümet kuramıycaklarını söyleniyordu
ama şimdi kim ki kitaplarını arkaya atmış onunla eğlenmişlerdir.. o ayet onlara inmiştir..
kureyza kabilesin idam kararını aynı kailneden olan İnsan verdi
hemde ölüm döşeğinde.. sen bunları öğrende gel
bir insan ölüm döşeğindeki iken kendi memleketlilerini arkadşlarını yakınlarının dostlarının hulsa 100lerce kişinin idam kararını verebilir mi ?
ölüyorsun ya bundan ötesi var mı ?
ölürken bu kararı verebilirmisin ? İşte O adamda nasıl bir kalb göz varsa ölüm ötesini görmüş ferah ferah kendi memlketililerinin yakınalrının idam kararlarını vermiştir.
ve hiç bir millet yoktur ki bir ülkenin mukadderatı ile oynayanı affetsin.
derhal asarlar karar : idamdır..
diğer anlamadığın şeye gelince :
İnsan iki kuvvetin esirdir
1- gadab
2- şehvet
ister domuz ye ister yeme
her insan bu iki kuvvete esirdir
bu iki kuvvet isnana teklif ettiği şeyeşr intikam ihtiras tecavüz ve daha neler nelerdir ?
İnsan gadab kuvveti zirvesine çıktımı ?! İnsan domuzdan bile aşağı düşer. ?!
insanın şehveti kuvveti zirvesine çıktımı Aklından suları akar bende teslimim der ?
sen bunları önc ebil öğren.. onda sonra konuş !
domuz yiyen insanlarda merhamet ve gayret az olur demek
daha sen merhametin ne olduğunu bilmiyorsun ?
bu söylemin ne demek olduu nerden bileceksin ki
bak sana merhametin ne oldunu biraz bahsedeyim
insan ihtiyarlayınca merhameti artar.. Torun daha çok seviliyor diyorlar dimi
hayır ! ihtiyarladı azğının tadı zevkleri değişti.. manasında bir çok şey değişti..
çocuğa karşı merhameti arttı..
annenesi dedesi torun çocuk ne derse yapıyor.. yapsın gitsin gezsin tozsun.. eğlensin
ah yavrum ah canım.. tabi..
insan ihtiyarlayınca merhameti artar
Domuz yiyen insanlarda mehamet az olur..
bütün mevcudata karşı merhameti az olur
kendisi aç.. yanında da tanımadığı yabancı biri olsa oda aç olsa.. ona hadi buyrun demez
dönüp bakmaz bile
Violadagamba
15-02-2011, 01:41
Sayın Renault,
Hadislerden okuduğumuza göre Kurayza aşireti kimseyi arkadan vurmadı; sadece Muhammed "Bana iman etmediler!" bahanesi ile adamlara saldırdı. Bir adama inanmamaları bahanesi ile bir toplumun imha edilmesi soykırımın en korkuncu, en rezili olsa gerek; zira o bahane her zaman üretilebilir ve bu bahane günümüz katliamlarında bolca kullanılıyor. O AŞİRET KURNAZI ÖLELİ 1400 YIL OLUYOR, YETER ARTIK!
Ali baba ve kirk haramilere tas cikaracak bir duzeyde, ve sozde allah yoluna yapilan yagma ve katliamlara da mesru diyebilmek icin yine imanli olmasi gerekir kimsenin. Aksi taktirde, kalbiyle degil de, beyniyle dusunebilen bir insan, hicbir baglanti kuramaz bu tur davranislarla bir tanri elcisinin hareket etmesini.
Inandiginiz allahiniz, kendisi yok etmedi mi butun insanligi nuh'un tufaniyla, baskasina mi birakti kendi isini ki simdi muhammed'i vazifelendirmis diye dusunuyorsunuz. Cihad, yahudi katliami mi demek ? Onlar da ayni tanrinin secilmis kavmi degil miydi? Neden kaka oldular muhammed eline kilicini alinca? Acaba soyulacak zenginlige sahip olmalari en buyuk neden olabilir miydi dersiniz?
bir defasında gözümün önünde beş altı tane ördek (veya kaz da olabilir tam emin değilim:)) bir dişiyle sırayla çiftleşmişti. Hatta tecavüz etmişlerdi desem daha doğru olur, garibim dişinin şaftı kaymıştı olayın sonunda. Şimdi bunun manası ne olabilir? Kaz veya ördek yesek potansiyel gaddar ya da tecavüzcü mü oluruz! Ayrıca birçok arkadaşın belirttiği gibi eşini kıskanan kaç tane hayvan vardır ki? (Ki kıskançlık çok da övünülecek yüce bir duygu da değildir bence, o da ayrı mesele), Kısacası Tanrı'nın varlığına inanan biri olarak domuz etinin haram olmasıyla ilgli bu açıklamalar beni hiç tatmin etmedi.
bunun dışında konuyla ilgili değil ama tüm arkadaşlara merhaba demek istiyorum (başlık açma hakkım olmadığı için buradan yazdım) siteden birkaç aydır haberdarım ama iş, güç, çocuk v.s. yoğunluktan dolayı çok sık giremesem de mümkün olduğu kadar da takip etmeye çalışıyorum...
Hoş geldin Metha :)
Klinik bir vakayla karşı karşıyayız.Bazı arkadaşlarla tartışmaya girilmiyor, zira devreler yanmış:)
RENAULTFERRARİ
15-02-2011, 19:05
Sayın Metha ! ve sizde dinleyin termo !
metha gayret ve kıskançlık meselesini siz anlamıyorsunuz
bakın size açıklamalı anlatıyorum iyi dinleyiniz ?
domuz yiyen insanlarda mehamet ve gayret az olur
sayın metha
inek eti, dana dranş eti kıyması tüketicisi gibi
domuz tüketici bir kimse milletine ailesine örfüne manaya akla kalbe vicdana ait büyük bir yanlışta karşılığını vermede gayreti az olur..
örneklemeler vereyim :
domuz tüketici adam eşini çırıl çıplak bir adamla gördüğü vakit ?
gayreti az olacağından vereceği tepkide az olucaktır ?
yoksa çırılçıplak gördüğün adam dişini göre bir adam..
kendinden bir numara aşağıda bir adam olursa yakalarsın onu... tabi dişine göre yaa.. kendinin fare ile oynadığı gibi oynarsın ?
ama Karına bazılı bacakları belim kadar bir adam ile yakaladın mı ?
işte domuz yiyici İnsanlarda gayret az olur.. eh ne yapılım kederde varsa büzülmek neye yarar üzelmek der vereceği tepki azdır
ama domuz yemiyen adam bir an gelir.. o bazılı bacakları belim kadar olan adam.. gözüne sinek gibi gözükür... parçalanacağını liğme liğme edileceğini bilse o adama saldırır ya ölür ya ölüdürür..
domuz yiyiçilerde ise gayret ve kıskançlık az olur
yoksa ister domuz ye ister yeme
fuhuşiyata gittiğin zaman 1000lerce erkekle yatan kadınla yatarsın..
çünkü otada millete örfe akla ters gelen bir durum yoktur..
domuz tüketici bir kimse ise ailesine milletine örfüne ait bir gayreti gereken yerde domuz tüketmeyen göre daha gayreti daha azdır
bakarsın ufak bir adam.. gayret gösterir..
ama o koca adam aile örf millet için kılını kıpırdatmaz kaçar...
ama kendi zevki içinse kaplandır haaa...
aile millet örf için gayreti az
kendi gadabı siniri zevki çıkarı içinse gayet kuvvetlidir.
bilmem anlatabiliyormuyum ?
Özetle : Domuz tüketici insanlar Millete örfe Aileye vicdana akla manaya kalbe ait şeyde gayreti az olur
ama kendi siniri çıkarı parası masası rezaleti keyfi içinse Kaplan gibidirler ?
Noktaaa !
Voltaire Darwin
15-02-2011, 21:57
domuz yiyen insanlarda mehamet ve gayret az olur
Renaultferrari,
Hayır yanlış biliyorsun!
Bu bildiğin doğru ve hiç bir geçerliliği olmayan senin kafanın içine bugüne kadar okuduğun yazılarda ya da sana söylenenlerde işlenmiş yanlış bir bilgi ! ...
Bak tekrar yazıyorum tekrar oku. Yanlış bir bilgi ve hiç bir doğrulayıcı geçerliliği yok !
Kaç tane domuz eti yiyen insanı yakından tanıdın da, bu cümleyi sanki çok deneyimlemiş gibi kurabiliyorsun ?
RENAULTFERRARİ
16-02-2011, 00:27
Sayın Voltaire darwin !
yenilen atin nasıl maddesi mademize tesir ediyorsa manasıda manamıza tesir eder
Domuz etinin yenilmemesin inceliği
domuz yiyen insanlarda merhamet ve gayret az olur
bunun içinde :
merhameti az olur demiş.. avrupa toplumundan -yemek yerken tanımadığı aç birinin suratına bile bakmaz buyurun bile değil dönüp bakmaz bile demiştik- misal vermiştik
Gayrete de misal verdik
Domuz eti tüketici insanlar Millete örfe Aileye vicdana akla manaya kalbe ait şeyde gayreti az olur
ama kendi siniri çıkarı parası masası rezaleti keyfi içinse Kaplan gibidirler ? dedik artık anlayan anlasın
Noktaaa !
Violadagamba
16-02-2011, 08:14
Sayın Renault,
Hatırlarsanız 20 bin manyak Sivas'ta güle oynaya katliam yapmıştı ve bu tarz katliamları yapanlardan kimse domuz eti yemiyor... Sizin mantığınıza göre bu müminler domuz eti yese kim bilir daha neler yapacaklar; vicdansızlıkları beter olacak ya, o açıdan... Sizin mantığınıza göre Batılılar domuz etini bıraksalar gayretleri daha da artıp yıldızlara ulaşacaklar... Sizin mantığınıza göre hasbelkader insanların en düşük zekalıları ve rezilleri İslam'a girmiş... Acaba?..
RENAULTFERRARİ
16-02-2011, 17:52
Sayın Vilo !
sen hala anlattığım yeri noktayı anlamamışsın.. hala bana sivasta bahsediyorsun Alakası yok kardeşim
Değerli Reaoult Ferrari ;
Hadi yemedik diyelim, sizce, elle tutulan bir kazancımız varsa, ne olur?
Esen Kalınız.
Firestorm
16-02-2011, 21:49
Sayın Vilo !
sen hala anlattığım yeri noktayı anlamamışsın.. hala bana sivasta bahsediyorsun Alakası yok kardeşim
Siyasetten bahsetmemişş senin örneginin yanlıışşlıgını belirtmiş "domuz yiyen insanlarda merhamet ve gayret az olur" demişsin o insanlar domuz eti yiyenlerden daha mı fazla merhametli şimdi eğer ki öyle ise kendimizi bir eve kapatalıım ve dışarı bile cıkmayalım ne olur ne olmaz diye yani...
"avrupa toplumundan -yemek yerken tanımadığı aç birinin suratına bile bakmaz buyurun bile değil dönüp bakmaz bile demiştik- misal vermiştik"
Demisin bende sana şunu söyliyim hemde bununla ilgili bilimsel açıklamalarda var insanların ramazan ayında daha agrafis olduklarını ve daha sabırsız olduklarını herhalde kendinde gözetliyebilirsin rahat bir şekilde..
"Gayrete de misal verdik
Domuz eti tüketici insanlar Millete örfe Aileye vicdana akla manaya kalbe ait şeyde gayreti az olur
ama kendi siniri çıkarı parası masası rezaleti keyfi içinse Kaplan gibidirler ? dedik artık anlayan anlasın"
Domuz eti yemeyip şeriyat yasalarına göre yaşıyanları unuttunuz galiba namus diyipte kızını, eşini, annesini, kardeşini öldürenleri balıık hafızalısınız galiba siz....
Siz böyle daha çok laf gebelersiniz bu mesaj 177'ci olucak ama bazıı şeyleri anlamamak için caba göstermeye devam ediceginiz açık size bol zihin açıklığı dilerim....
RENAULTFERRARİ
16-02-2011, 23:28
sayın AerA !
ne dediniz ! anlamadım ?
sayın firestorm !
sizde söylenilen yeri noktasını anlamdığınız için
ne yapsak başka yerlere sapıyorsun istikametiniz yanlış anlamıyorsunuz
o taraftan değil kardeşim bu taraftan gel konuş senin bahsettiğin gittiğin yol yanlış
Ne söylenip yazıyorsun
merhamet ve gayret ne demektir.
şimdi ben size burada merhamet nedir diye anlatmaya yazmaya başlasam.. sabah kadar anlatsam yazsam size yine anlamıycaksınız gibi geldiği için bana bende oralı olmuyorum... sizleri mazur görüyorum cevaplarınıza cevap vermiyor
Bakın Sayın AerA ve Firestorm kardeşlerim !
merhamet ve gayret kelimeleri ne anlama geliyor bunların manalarını doğru öğreneniniz ki.. ne dediğimi anlayınız
merhamet: birini görüp açıyıp vah vah demek değildir yaa !
gülesim geliyor sizlere
yahu merhamet acınacak birini görüp vah vah demek değildir ! kardeşim
öyle olsa allah herkese vah vah der acır merhamet ederdi
yani sizin kafanıza göre merhametten merhamet eylerdi
merhamet nedir ve ne değildir.! bunu öğrenin
Dinimizde bir esas vardır...Bir Kimsenin merhameti varsa muhakkak kurtulur !
merhametin varmı ? Hiiiiççç korkma muhakkak kurtulursun !
nedir merhamet
haa ! dur bakalım !
merhamet nedir ?
merhametin ne olduğunu misal vereyim sen bu misaldan merhamet nedir anla
nenelerimiz dedelerimiz der ki
torun daha çok sevilir !
hayır ! kendi evladın da bir zamanlar çocuktu
neden torun daha çok seviliyor dedi ?
çünkü İnsan ihtiyarlayınca merhameti artar da onun için
ihtiyarladı merhamet arttı ?
merhamet yalnız çocuğuna torununa olmıycak küll halinde olucak
anladınız mı ?
sayın AerA !
ne dediniz ! anlamadım ?
Değerli dostum ;
Tekrar edeyim. Diyelim ki "Domuz" etini yemedik. Size göre, elle tutulur ne gibi bir kazanımımız (kazancımız) olacak?
Elle tutulur bölümünün altını çizmedim, ama alt çizili ve kalın puntolu farz ediniz.
Esen Kalınız.
RENAULTFERRARİ
18-02-2011, 17:53
Sayın AerA Kardeşim !
Haram olan her şey insanın manasına pkilojisine kötü gelir.. kazanımınız bu minvalde oldugu gibi aynı zamanda maddenize de zararları vardır.. o zararlardan da kazanımlarınız olur hem maddi hem manevi
Ara yerde Bir Söz : -Ahhh her haram olan şey Rakı gibi sarhoş etseydi.. yolda kimi ayık görecektik-
bir lokma ki aharın zararına iniltisine rağmen yenir o lokma yiyenin pisikolojisini manasına kötü gelir
haram nedir ?
islamda herhangi bir şey ki Edebine Bedenine Müebbed İstakbaline zararı vardır O şey haramdır yasaktır. denilmiştir.
Sayın AerA Kardeşim !
Haram olan her şey insanın manasına pkilojisine kötü gelir.. kazanımınız bu minvalde oldugu gibi aynı zamanda maddenize de zararları vardır.. o zararlardan da kazanımlarınız olur hem maddi hem manevi
Değerli dostum ;
Çok ilginç fikirleriniz var. Amma velakin ben size elle tutulur bir zarardan bahsettim. Mantık yürütün demedim ki. Kaldıki bir kum tanesine takılır düşer o mantık.
Yine çok ilginçtir ki ben domuz yediği halde, manası-psikoloji bozulmamış DÜNYA kadar insan tanıyorken, anlı secdeden kalkmayan manası-psikoloji bozuk insanlarda tanıyorum. Hal böyle iken, mana-psikoloji bünye ile mi alakalı? Bünye sağlam ise, manayı-psikolojiyi bozmuyor mu?
Ara yerde Bir Söz : -Ahhh her haram olan şey Rakı gibi sarhoş etseydi.. yolda kimi ayık görecektik-
"Rakı içen öldü de, su içen ölmedi mi?" şeklinde değil miydi o söz...
haram nedir ?
islamda herhangi bir şey ki Edebine Bedenine Müebbed İstakbaline zararı vardır O şey haramdır yasaktır. denilmiştir.
Tamda onu söylemek istiyorum. Domuzun; "Edebimize", "Bedenimize", "Müebbed İstikbalimize" ne gibi zararları var?
Esen Kalınız.
RENAULTFERRARİ
18-02-2011, 21:28
Sayın AerA
oruç tutmaktan kıl kadar incelse
Alınını secdeye koysa hiç kaldırmasa alnı secde de iken fosilleşse..
her sene hacca getise gelse... milyalarları tasadduk etse..
farketmez
Hak ve hakikatin hoşune gitmeyen bir kazançala elde edilen bir lokmayı yese
onun manası psikolojisi yine bozuktur..
manası psikoloji bozulmamış dünayda bir tane insan yoktur !
İstisnalar kaideye girmez onlarda yok gibidir hüküm ekseredir.
Dünya da bir tane manası psikolojisi bozuk olmayan yok
Domuz eti haramdır
haram olan şey manana psikolojine iyi gelmez kötü gelir !
bazı lokmalar vardır.. yer.. kuluçka dönemi vardır 3 sene sonra psikolojisi bozulur ?
yaa !
manası psikolojisi bozuk olmayan yok dünya da
manası psikoloji bozuk olan.. İnsanlara karşı duruşu davranışıda bozuk olur
bir türlü geçinemez. kendi kendine müebbed istakbaline zarar vermeye başlar..
haram olan şeylerin bedenimize zararlarını doktorlardan öğrenebilirsiniz
Sayın AerA
manası psikoloji bozulmamış dünayda bir tane insan yoktur !...
.......
Dünya da bir tane manası psikolojisi bozuk olmayan yok
.......
manası psikolojisi bozuk olmayan yok dünya da
Değerli reno ;
Zaten mana ve psikolojimiz bozuk ise, domuzun ne zararı olur ki?
Hem madem mana ve psikolojisi bozuk olmayan yok, alayımı haramcı bunların?
haram olan şeylerin bedenimize zararlarını doktorlardan öğrenebilirsiniz
Bakınız burada ayıp ettiniz işte. Tıp bağıra bağıra, "diğer etler ne ise, oda o" diyor. Zaten doktorlar bu zararları biliyor olsa, başta Arabistandaki Tıp okulları ardından İsraildeki Tıp okulları (Musevilikde de haram ya domuz) bu hususda bilimsel çalışmalarını yayımlardı. Var mı öyle çalışma? Yok... Niye?... Belliki bilinen tıbi bir zararı yok...
Kişisel fikirleriniz bir tarafa, "YALAN" bir tarafa. "Bilmiyorum" deyiniz ama yalan söylemeyiniz.
Esen Kalınız
Değerli reno ;
Zaten mana ve psikolojimiz bozuk ise, domuzun ne zararı olur ki?
Hem madem mana ve psikolojisi bozuk olmayan yok, alayımı haramcı bunların?
Bakınız burada ayıp ettiniz işte. Tıp bağıra bağıra, "diğer etler ne ise, oda o" diyor. Zaten doktorlar bu zararları biliyor olsa, başta Arabistandaki Tıp okulları ardından İsraildeki Tıp okulları (Musevilikde de haram ya domuz) bu hususda bilimsel çalışmalarını yayımlardı. Var mı öyle çalışma? Yok... Niye?... Belliki bilinen tıbi bir zararı yok...
Kişisel fikirleriniz bir tarafa, "YALAN" bir tarafa. "Bilmiyorum" deyiniz ama yalan söylemeyiniz.
Esen Kalınız
Mana ve Piskolojiyi hala anlamış değilim nedemek bu? Ayrıca Tiksinç Olduğundan Yiyilmediğini sanıyorum ben .Bir Müslüman olarak Domuza baktığımda tiksinirim ve tiksindiğim birşeyi yemem, Sağlıcakla Kalın
Mana ve Piskolojiyi hala anlamış değilim nedemek bu? Ayrıca Tiksinç Olduğundan Yiyilmediğini sanıyorum ben .Bir Müslüman olarak Domuza baktığımda tiksinirim ve tiksindiğim birşeyi yemem, Sağlıcakla Kalın
Değerli dostum ;
Hiç sormayın "mana ve psikolojiyi" anlayan yok zaten. Belliki anlatabilen yok. :) (Değerli renaoultferrari lütfen üzerinize alınmayınız)
Tiksinç olduğu kişiye özel bir durum olmasın? Hani böcekde bana tiksinç, ama tüm Tayland yiyor :)
Kaldı ki bende, Kayseri yapımı halis bulis dana pastırmasını asla bacon (domuz pastırması) ile değişmem. Ama tiksindiğimden falan değil. Hepsinin yeri ayrı çünkü ;)
RENAULTFERRARİ
18-02-2011, 23:04
sayın AerA !
Ah bir anlasınız !
bakın ne diyorum kaçını kez tekrar ediyorum.. türlü türlü kaç kez bu sözün üzerinde geziyoruz ! Diyorum ki : Haram olan şey manana psikolojine iyi gelmez kötü gelir !
bunun üstüne ben.. dana tranş kıyma et kuş başı tavuk tüketir gibi domuz eti de tüketirim bana ne zararı olur ki derseniz siz bilirsiniz. Nokta
sayın AerA
Domuz etinde bir çok mikrobun olması hikmetler olabilir.. bu hikmetlerle insanlar feyzlenir..
ama Buradaki incelik noktası şudur ki Kuranı Kerimde pis domuz haramdır der.. alelıtlak domuz pis ve haram edilmiştir
Maide ayetinde ise domuz eti dahi haram edilmiştir
bunun inceliği : Domuz Eti temizdir temizledik diyerek yenilmemesi içindir ?
yani günün adamına göre.. günün doktoruna göre biz domuzu muayene ettik elimizdeki vasıtlarla mikrop görmedik..
yenilmesine bir besi yoktur buyrun yiyin denirse.
Allah işte bunu haram ettini söylüyor.. Domu eti haramdır tabiri ile bunu anlatmak istyor
sen anlamıyorsun
Anlamayan kafalar iyi anlasınlar diye günün bilim adamının muayene edip mikrop görmeyip temizlediği etin haram olduğunu söylüyor
hala siz nerelerde geziniyorsunuz
Gel bu tarafa karşı tarafta gezinme oradan yanlış bakıyor yanlış düşünüyor yanlış konuşuyorsun
nokta
sayın AerA !
Ah bir anlasınız ! Haram olan şey manana psikolojine iyi gelmez kötü gelir !
Domuz etinde bir çok mikrobun olması hikmetler olabilir.. bu hikmetlerle insanlar feyzlenir..
Değerli dostum ;
Şu mana ve psikoloji ne demek yahu? TÜRKÇE bir açıklayınız lütfen. Herkes merakda :)
Kaldı ki domuz etindeki mikrop ne imiş? (En baştan söyleyeyim, o mikrobun misli mislisi başka bir şeydede çıkar ve haram değilse eğer, işte o vakit çöker o mantık.)
Ya HU İlahi renoferrari ;
Domuz etini yemeği haram kılan ayetin,domuz etinin haram olduğunu ifade eden bölümünün 5-6 satır altında "Şu durumda iseniz Yİ YE Bİ LİR SİNİZ) demiyor mu ?
Diyor.
Burada bir çelişki mi var ?
Yoksa,
Hucurat 6 da "......Araştırınız....."
ve bir çok yerde de "Akletmez misiniz,düşünmez misiniz ?" diye boşuna mı söylenmekte.
Domuz eti yiyenin "Gayreti az olur" diyorsun.
Sana domuz eti yiyip,gayrette sana milyar fark atanlar "Yaşayan örnek" olarak sunuluyor (Gözüne gözüne sokuluyor),
sayıları fazla diyorsun,sayıları az olanlar "Yaşayan örnek" olarak sunuluyor (Gözüne gözüne sokuluyor)
ve
Tevbe 119 da da "Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve doğrularla beraber olun." dendiğini duymadın mı ?
Haram kılınmış ise "Hikmeti ne ?" demek,araştırmak o kadar mı zor ?
Kendini gülünç duruma düşürmek bu kadar kolay ve ucuz mu olmalı ?
Yazık :(