Orijinalini görmek için tıklayınız : İSLAMIN RESULU MUHAMMEDİN AHLAKI..
İSLAM NEDEN AHLAKSIZ BİR DİNDİR...
Kur’an birçok ayetinde Muhammed’in yaşamını idealize eder. Muhammed’in yaşamı diğer Müslüman’lara örnek olarak gösterilir.
(3:31), (33:21), (33:36)
Ayrıca Kur’an Muhammed ve karıları ile ilgili bazı ayetler içerir.
(66:1), (33:37-38, (33:50-57)
Müslüman’ların karı alma haklarını (4:3) ayetine göre düzenlenir. Bu sayı dörtle kısıtlı değildir.
4:23’e göre iki kızkardeşle aynı anda evlenmek yasaklanmıştır. Ancak köle cariyeler için bu kural geçerli değildir. Muhammed’in Maria adlı Kıpti köle cariyesi ve onun Şerina adlı kız kardeşi köle cariyesi vardır ve ikisi ile de cinsel ilişkiye girmektedir.
Muhammed’in ve müritlerinin ahlakının sınırlarını çizen bu ayetleri ilerde yakından inceleyeceğiz.......
HACI
Islam ahlakini yakindan incelemek isteyenler icin asagidaki adres hararetle tavsiye olunur...
http://www.homa.org/Details.asp?View=Detail&ContentID=2137352824&TOCID=2083225347
Müslüman ahlakı zina odaklıdır. Zina Müslüman’ların kafalarından atamadığı bir kötü ahlaktır.
Daha da ötesi bu erkeklerin zina yapması değildir. Kadınların zinasıdır. Erkekler evlilik dışı cinsel ilişki kurdukları kadınlarla evlenerek zinadan kurtulurlar. Bir suç ve günah işlememiş olurlar. Kadınların böyle bir dokunulmazlığı yoktur. İslam’da evlenme ve boşanma hakları yalnız erkeklere verilmiştir. Aslında bu durum İslam’ın neden ahlaksız bir din olduğunun en kesin kanıtıdır.
Müslüman’lar için başka kötü ahlak nerdeyse yoktur. Yerinde yalan söylemek (takiye) bile ahlaksızlık değildr. Köle sahibi olmak, kadıları dövmek ve yataktan atmak, tarla gibi sürmek, el kol kesip, göz çıkarmak, pedofililik yaparak 9 yaşındaki kızlarla gerdeğe girmek, zıhar yapmak değil kötü ahlak olmak, yapılması öngörülen iyi ahlak örnekleridir.
İslam ahlak anlayışının çarpıtıldığı bir dindir. Eski Arap ahlakı bile değildir bu ahlaksız dinin savunduğu ve öngördüğü ahlak anlayışı.. Sapık Muhammed’in ahlak anlayışı bütün insanlığa tepeden indirilmiştir...
Müslüman ahlakını yakından incelemeye devam edeceğiz..
HACI
İslam ahlakı ile ilgilenmek isteyenler aşağıdaki Türkçe sitelere bakabilirler..
http://www.sevde.de/Ahlak/islam_ahlaki_yan.htm
http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dinibilgi.asp?id=112&yid=1&sayfa=8
http://www.bilimarastirmavakfi.org/makaleler_19.html
http://www.islamterorulanetler.com/teror2.html
İslam ahlakından bir demet:
http://www.ulkuocaklari.org.tr/islam/islamahlaki.htm
http://www.guzelislam.com/dinibilgiler/yn/mehmetoruc/islamahlaki/
HACI
quixsoul
23-12-2004, 20:04
Kur’an birçok ayetinde Muhammed’in yaşamını idealize eder. Muhammed’in yaşamı diğer Müslüman’lara örnek olarak gösterilir.
(3:31), (33:21), (33:36)
Ben anneme de soruyordum.Peygamberin eşleri ve cinsel hayatı üzerine.O hep "o peygamber Allahın emirleri ile hareket eder.Allah öyle uygun gördüyse öyledir" derdi.
Kuranda geçen inkar edenler inanmamalarını "atalarının inançlarına yüz çevirememelerine" bağlarlardı.Bence şimdide aynı durum var.Nasıl büyülenmiş gibi mantıksızca puta tapan insanlar vardı.Şimdide atalarından öyle görmüş binlerce müslüman var.Ve sorularda hep kaçamak cevaplar ve düşünmeyen zihinler var.
Kim bilir puta tapan bir aileye ufak oğulları "neden bu taşlara inanıyoruz" dediğinde anneside "o al lah o taş olmayı uygun gördüyse öyledir" demiştir.
İslam ahlakını iki farklı yöntemle incelemek mümkündür.
1. Kur’an’da önem verilen iyi davranışları inceleyerek..
2. Kur’an’daki yasakları ve onlara layık görülen cezaları inceleyerek......
Gününüzde iyi ahlak yalnız iyi davranışda bulunmakla tanımlanamaz. Aynı zamanda kötü davranışları doğru tanımlamak ve onları adil bir şekilde değerlendirmek, tabiri caizse cezalandırmak, gerekmektedir. Çünkü insanlar zaten iyi olmak zorundadırlar. İyi olmak belli bir dine inanmayı veya teist olmayı gerektirmez. İnsanlar, her şeyden önce, çok daha kapsamlı ve ayrıntılı olan yasalara uymakla yükümküdürler.
İlerde bunları yakından inceleyeceğiz..
HACI
İlâhî ahlâk, en kısa ifadesiyle, Kur’an ahlâkıdır, Allah’ın razı olduğu ahlâk modelidir.
Allah, hiçbir şeyi başıboş yaratmamıştır. Ve insan, ömür tüketmekten öte bir işe yaramayan faydasız işleri terk ettiği ölçüde bu sırra ulasir.
Şu yaratik aleminde ince sırlar, sonsuz hikmetler, ancak Allah’ın malûmudur. İnsan ise bu hikmetlerden kendi çapında bir şeyler yakalamaya çalıştığı ölçüde bu sırra erer.
Allah, kendisini tespih eden bütün yarattiklarini, bilhassa bu görevi en güzel şekilde yerine getiren mümin kullarını sever. Kendisine şirk koşan, nimetlerini küfranla karşılayanlardan ise razı olmaz. İnsan da Onun sevdiklerini sevmek, sevmediklerini sevmemekle bu sırdan nasiplenir.
Evet HACI çok haklısın.İslamiyet olduğu gibi ahlaksızlıklar üzerine kurulmuş bir dindir.Daha doğrusu muhammedin çıkarları üzerine kurulömuştur.Muhammed ayetleri bir yerinden uydururken her zaman kendi çıkarlarını esas almıştır asla ahlakı önemsememiştir.
PEYGAMBERİN AHLAKI ZATEN KARI VE CARİYE SAYISINDAN OLDUKÇA İYİ ANLASILIYOR... :D
Hz.MUHAMMED(SAV) her yönden düzgün bir insandır.Çok eşli olması O(sav)''nun ahlaksız olması sonucunu doğurmaz.Öyle olsa hiç evli olmayan bir kişi çok mükemmel bir ahlaka sahib olmalıydı.Mantıkta her önerme aksi önermeyle bağlı olduğundan buradaki iki önerme de birbiriyle bağlıdır.İslamda evlenmek helaldir, zina ise haramdır.Bu zinayı bir erkek veya bir kadın işlese fark etmez.Zinanın ne olduğu bellidir.Asıl ahlaksızlık budur.Zina etmekten uzak bir insana ahlaksız denemez.
Hz.MUHAMMED(SAV) her yönden düzgün bir insandır.Çok eşli olması O(sav)''nun ahlaksız olması sonucunu doğurmaz.Öyle olsa hiç evli olmayan bir kişi çok mükemmel bir ahlaka sahib olmalıydı.Mantıkta her önerme aksi önermeyle bağlı olduğundan buradaki iki önerme de birbiriyle bağlıdır.İslamda evlenmek helaldir, zina ise haramdır.Bu zinayı bir erkek veya bir kadın işlese fark etmez.Zinanın ne olduğu bellidir.Asıl ahlaksızlık budur.Zina etmekten uzak bir insana ahlaksız denemez.
Böyle bir sonuca nasıl varıyorsunuz?
Muhammed’in çok eşli olması kendi zamanında ne iyi ahlaktır ne de kötü.. Kabul edilebilir, hatta olması gereken bir ahlaktır. Çünkü Muhammed’in zamanında bir insanın değeri karılarının, kölelerinin ve davar ve koyunlarının sayısı ile ölçülürdü... Birisi kendini peygamber ilan etti ise ve bu isteği halk tarafından kabul gördü ise o peygamber son dererce görkemli bir yaşam sürdürmek zorundaydı. Bu yüzden Muhammed yapması gerekenleri yapmış ve çok karı ve bir çocukla evlenmiştir. Muhammed’in yaptıklarını zamanın peygamberleri yapardı. Bunu kabul ediyor ve Muhammed’e ahlaksız demiyorum. Muhammed’i günümüz ahlak ölçüleri ile yargılayarak ahlaksız olduğunu ileri sürmek bence ona haksızlık olurdu..
Ancak.. Muhammed, İslam’ın her çağa hitabeden evrensel bir din olduğunu ileri sürdüğü ama, ileri çağlara uygun bir ahlaksal tutum sergilemediği için eleştirilebilir. Tabii bunun da çok basit bir açıklaması vardır. Muhammed peygamber değildir. Allah yoktur. Bu durumda O’nu çağlara uymadığı için değil, bir yalancı olduğu için ahlaksız ilan etmek gerekmektedir.
Muhammed bir yalancı ve sahtekardır. İslam’ı insanlığa kakalamıştır...
Nasıl keserseniz kesiniz Muhammed bir ahlaksızdır..
Selamlar
HACI
Öyle saçmalıyorsunuz ki sizinle muhatab olmakla çok zaman kaybediyorum.Hakikaten ne dediğinizi bilmiyorsunuz.Peygamber yalan söylemez.Yalan söylediğini iddia ediyorsanız bir örnek verebilmeniz gerek.O''na sahtekar diyorsunuz, bunu nereden bildiniz?tarih akıl ilmi değil nakil ilmidir.O dönemde neler yaşandığını ancak kitablardan öğrenebilirsiniz.Muhammed Mustafa''ya düşman olan nice insan dahi O''nun dürüstlüğüne hayran olmuştu.Ebu Cehil,Ebu Leheb,Beni Kureyza vs. O''nun hakemliğine muhtac kalmışlardı.Çünkü O bir peygamberdir.Allah (cc) da vardır.O''nun peygamber olmadığını söylemek diğer peygamberleri yani ''peygamber olgusunu'' tanımadığınızı gösterir.Çünkü Muhammed Mustafa''nın yaşantısına çok benzer kişilerdir diğerleri de.Onlar ve Muhammed Mustafa bir ve beraber olmasaydı halk nereden anlayacaktı peygamberliğini? Yani bu ''sahtekar'' suçlaması bütün peygamberlere yapılmış sayılır.Çünkü Muhammed Mustafa öncekilere benzediği için, doğru, dürüst, akıllı,sevecen, çevik, görkemli, adil ve hikmet sahibi olduğundan halk O''nu tanımıştır.Bunu bütün dünya ve tarih ortaya koyuyorken O''nu sahtekar yapmak çok yanlış ve asıl ahlaksızlık da bu! kaldı ki ALLAH(cc)''ın yokluğunu iddia etmek de durumunuzu açıklıyor.Şu sorulara cevab verebilir misiniz?
1- Evrende yalnız dünya değil pek çok gezegen vardır.Bunca gezegende hayat yokken neden dünyada hayat var?
2-Dünya tesadüfen oluştu diyorsanız niçin bir başka yer dünyaya benzemiyor?
3-Ölüme niçin çare bulunamıyor?
4-Dünyanın her yerinde pekçok aile varken niçin Türkiyede bir ailede doğdunuz?
5-Niçin yaşıyorsunuz? vs...
*Şimdi ALLAH(cc)''a inanmakta iş düğümleniyor.Çünkü ALLAH(cc)'' inanırsanız, O''nun insanlara dini anlatacak peygamberler gönderdiğine de inanırsınız.Peygamberler gönderildiğine inanırsanız , öncekilere benzeyen Muhammed Mustafa''nın da peygamber olduğuna inanırsınız.O''na da inanıyorsanız zaten sorun kalmaz.
HACI
keske bu konu basligini sen degilde baskasi acmis olsa idi.
sen dunyanin gelmis gecmis en muazzam insanini,cennet kapilarini muminler icin sonuna kadar dayayan o mubarek peygamberimizi elestirmeden once kendi terbiye veya ahlakini duzeltmeye calis.
Daha ahlaki degerleri nerden aldigin belli degil,hayatta dogruyu veya yanlisi neye uyarak belirledigin belli degil,kadinlarin namusu cok onemlidir deyip,evli kadinlarin namusu ile oynadiginda ahlaki degerlerini nereden alacagini bilmeden her turlu sapkin ve cirkin isleri yaparsin,sonra peygamberimizi elestirir ve hatta oda yetmezmis gibi(diger konularda)kendini onunla kiyaslarsin...
sen varya haci canlilar arasinda en acinasi olanisin.!!
zina konusu,Allah in bizzat yasaklamis oldugu ve herkesin bu yasaga uymasi gerektigi kesin kanundur.
Zinaya yaklaşmayın, gerçekten o, ''çirkin bir hayasızlık'' ve kötü bir yoldur. (İSRA SURESİ / 32)
islamda evlilik yine Allah in emridir.
İçinizde evli olmayanları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer fakir iseler Allah, kendi fazlından onları zengin eder. Allah geniş (nimet sahibi)dir, bilendir. (NUR SURESİ / 32)
ama bunlari gelinde atheistlere hele de haci ya anlatin. hala yine bos islerle kendi kendilerine bir seyler yaptiklarini zannediyorlar. YAZIK, YAZIK cok YAZIK
Baysoner ve ReS:
Size ahlaktan bahsetmek istemiyorum ama buna mecburum. Çünkü siz Muhammed’in ahlakını baz alıyorsunuz. Muhammed’in ahlakı Hacı’nın ahlakının binde biri olamaz. Herşeyden önce Hacı yaşamını Muhammed ve onu izleyen diğer İslam’ın idarecileri gibi yalan dolanla değil, namusu ile ve yasal olarak çalışarak, insanlığa hizmet ederek kazanmaktadır. Hacı 30 yıllık doktorluk yaşamında çok can kurtarmış, çok aile sorunu çözmüş, birkaç pedofilik sapığı hapse attırmış ve çok borç bağışlamıştır. Profesyonel ücretini ödemedikleri için kimseyi dava etmemiş, ödenmemeyi bir sorun bile yapmamıştır. Türkiye’de ve Amerika’da yaşayan yetimlere ve düşkünlere ve hayvan cemiyetlerine her yıl en azından beş bin dolarlık yardımda bulunur. Bu sene de öyle yapmıştır. Hem yerel camiye hem de tsunami kurbanlarına yüklü bağışlarda bulunmuştur. Bunları övünmek için söylemiyorum. Muhammed’e neden benzemediğimi göstermek için söylüyorum. Sizin Hacı’nın gençliğinde yaptığı birkaç zinayı onun aleyhine kullanırken, onun düşüncelerini temsil eden ateizme de saldırmanız gibi bir ahlaksızlık yapmıyorum.. Size yaptığınız aptalca yorumlardan ve ahlak konusundaki cehaletinizden dolayı çok şeyler söyleyebilirim ama, dininizi ve sahte peygamberinizi eleştirmeyi yeğliyorum. Üzülerek görüyorum ki sizler ahlaközürlü insanlarsınız. Bundan şunu kastediyorum. Size ahlakı iyi bilen birisi, iyi ahlakın ne olduğunu anlatmamış, öğretmemiş ve bizzat örnek olarak göstermemiş.. Siz ahlakı Muhammed’i izleyerek ve Kur’an’dan ve İslamsal geleneklerden öğrenmişsiniz. O ahlak yetersizdir. Daha önce belirttiğim gibi zina sizin ileri sürdüğünüz gibi toplumu çürüten bir günah değildir. Bir suç değildir. Bir ahlaksızlık bile olsa karısı, aşığı ve kocası arasında kalan bir suç ve günah, ya da ahlaksızlıktır. Topluma mal edilemez. Sizin karınız size ihanet ederse bu durum beni değil, sizi, karınızı ve onun aşığını ilgilendirir. Aynı şekilde ne benim aşıklarım ne de benim anamım veya karımın aşıkları sizin ilgi alanıza girerler... Ama İslam sizden komşunun kızına bile müdahale etmenizi ister. Bu İslam ahlakı elbette iyi değil, kötü ahlaktır..
Neyse.. Sizle bu konuyu daha fazla tartışmak istemiyorum. İslam ahlakı konusunda, Kur’an’ı baz alan yeni bir yazı hazırlıyorum. Onu yanıtlarsınız.. Baysoner’in sorularını sonra yanıtlayacağım..
Selamlar
HACI
haci
yazmis olduklarinizda gordumki
hala yine Peygamberimizden kendinizi ustun goruyorsunuz.
ustunluk,yaptiginiz iyilikleri baskasina soylememe ile mumkundur.
yani bu yaptiklarinizi gizli tutsa idiniz onlar sizin gercekten kabul gormus iyikleriniz olabilirdi,ama bunlari aciklamakla degil peygamberimizin yaninda,benim gibi garip bir muminin yaninda bile ahlakinizin sifir oldugu gorunmus oldu.
iste islamin farki,sag elin verdigini sol el duymayacak misali.asil guzel ahlak budur.
Muminler asla kendi iyiliklerinden bahsemezler.Belki de sizin peygamberimizi kendinizden asagi gormeniz,onun yaptigi iyikleri bir yazi haline getirip sizin gibi yayinlamamasidir ha..
tabiki peygamberimizin cok iyilikleri var dir ama bunlar onun ovunmesi icin degil,genel anlamda herkesin onlara uyarak,o cercevede iyilik yapmasini saglamak icindir.
gercekten ahlak anlayisiniza aciyorum..
Kendi iyiliklerinden söz edip duranları yapmış oldukları bir hata susturuverir. Oysa ALLAH’ın (c.c.) bağışlarından söz edenleri hiçbir hata susturamaz.
İbn Ataullah İskenderi (r.h.)
Kendimi nasıl gizli tutabilirim? Bir sahtekarı ifşa ediyorum yaw.. Siz bile O’nu benimle karşılaştırıyorsunuz. Bu işi başlatan siz değil misiniz? Ben sadece devam ediyorum.. Yakında Muhammed’in ipini pazara çıkaracağım.. Üzüleceksiniz.. Ama elimde değil.. Buna mecburum. Hiç olmazsa o iletilerden bir şeyler öğrenirsiniz..
Müminler kendi iyiliklerinden bahsetmezler diye bir kural varsa, kimse o kuralı dinlemiyor İslam’da..
Ayrıca ben bir mümin değilim ve yaptıklarımdan arada bir bahsederim.. Size ateist ahlakından örnekler verdiğimi sanmayın. Her ateistin kendine göre bir ahlak anlayışı vardır. Bunlar bana ait ahlak anlayışlarıdır. Yine de bir ateist çağdaş yasaların ve ahlak anlayışının dışına çıkmamalıdır. Bosna ve deprem paralarını çalmamalı, Müslüman emeklilerin bir omur biriktirdikleri paraları onlardan çalmamalı, onlara yalan söylememeli ve onları aldatmamalıdır. Bunları yalnız Müslüman ahlaksızlar yapmaktadır. Hem de İslam ahlakı konusunda halka ders vererek.. Bu ne korkunç bir ironidir ki, sizin bile çenenizi yoruyor ve bizleri onların gölgesinde ahlaksızlıkla suçlamaya zorlatiyor.. Ne acı.
HACI
HACI
HACI
Bana söyler misin, Paran olmasaydı Bangledeş gibi eğitim imkanlarının olmadığı bir yerde doğsaydın, yakışıklı olmasaydın , sakat olsaydın nasıl ahlaklı olurdun?
Söylediğin gibi olsaydım çalardım.. Öldürürdüm.. Yaşamak için her şeyi yapardım.. Bunları yapmak için Müslüman olmama gerek yoktu.. Ateist de olsam bunları yapardım.. Bu bir yaşama içgüdüsüdür. Bunlara dindarlar da baş vururlar.. Dinsizler de..
Ben İslam’a inananları böyle durumlarda hırsızlığa ve cinayete baş vurdukları için suçlamıyorum. Buna asla hakkım yok. Ben Bosna ve deprem paralarını çalan bazı Müslüman’ların fakir ve düşkün, aç ve perişan olmadıklarını biliyorum. Onlara para kaptıranların İslam’ın bir kurbanı olduklarını ileri sürüyorum.
Yaşama içgüdüsünü, dinlerin öğretilerinden soyutlamak gerekiyor. Ama günümüzde artık böyle sorunlar için farklı çözümler var.. Aç ve perişan insanlara devlet bakıyor. Tabii her ülkede değil. Özellikle Bengaldeş’de değil.. Ama orada da camiler var. Oraya da İslam hükmediyor. Orada da bazı kurnaz Müslüman’lar fakir kitleleri abüz ediyor..
Siz bu doğal üçgüdüyü bile kabul etmiyorsunuz. Ben ediyorum. ******lara hak vermiyorsunuz. Ben veriyorum. Fakir ve ilaç düşkünü çocuklara yardım etmiyorsunuz. Ben ediyorum.. Aslında onlara yardım etmek isteyen çok sayıda Müslüman’ın olduğunu da biliyorum ama, İslam’da onlara ulaşacak bir örgüt yok.. Hristiyanlıkta ise var.. Kiliseler onlara ulaşıyor.. Bunu biliyor muydunuz? İslam’ın geri ve ilkel din olmasının nedenlerinden biri de işte bu durumdur..
HACI
Bravo, Bravo ve yine Bravo Haci...
bravo da neye bravo?
arkadaş paran olmasaydı, aç kalsaydın nasıl yaşamaya devam ederdin, nasıl yaşardın diye sormuyor ki..
o durumda kalsan nasıl ahlaklı olurdun diyor...
yukarda bir torba yazı ile paranla, eğitiminle, mesleğinle yaptığın iyi şeyleri ahlakına delil göstermişsin...
ya onlar olmasaydı ahlaktan anladığın ne olurdu diye sorulmuş...
senin imkanlarına sahip olmayan bir insan nasıl ahlaklı olacak diye sorulmuş..
ama hacı efendi her zaman yaptığı şeyi yapmış işi demagojiye dökmüş...
ahlakı maddiyattan ayıramadığı için saptırmış...
başka başlıklarda da kaç kere sorduğumu unuttum..
cevap gelmediği gibi hakaretler yedim..
ahlaktan anladığın nedir? dedim...
işte buymuş...
parasal yardım, düşkünleri kollamak..
eeeeeeeee??
yani??
islam bunları red mi ediyor???
sen yapıyorsun da müslüman yapmıyor mu?
tabi sana göre yapmıyor...
müslüman katil, müslüman hırsız, müslüman ahlaksız...
salla sen...
yiyenler çıkıyor nasıl olsa...
senin yaptığını islam emrediyor hacı efendi emrediyor..
müslümana, fakirlere düşkünlere yardım et, onları kolla diyor...
fakat bunu müslümanın insiyatifine de bırakmıyor...
zekat FARZ bu dinde...
ama tabi sen bunu görmeyip herzamanki gibi arızalı müslüman tavırlarını (çoğu işkembei kübradan nameler) islama mal ediyorsun...
e valla bravo...
hacı yazmış : "Daha önce belirttiğim gibi zina sizin ileri sürdüğünüz gibi toplumu çürüten bir günah değildir. Bir suç değildir. Bir ahlaksızlık bile olsa karısı, aşığı ve kocası arasında kalan bir suç ve günah, ya da ahlaksızlıktır. Topluma mal edilemez. Sizin karınız size ihanet ederse bu durum beni değil, sizi, karınızı ve onun aşığını ilgilendirir. Aynı şekilde ne benim aşıklarım ne de benim anamım veya karımın aşıkları sizin ilgi alanıza girerler... Ama İslam sizden komşunun kızına bile müdahale etmenizi ister. Bu İslam ahlakı elbette iyi değil, kötü ahlaktır.."
başka bir başlıkta da buna benzer saçmalamıştı...
bende ona şu cevabı vermiştim...
"bizim karışmaya hakkımız yok öyle mi?
o zaman banka hortumcularına eğer ucu size dokunmuyorsa tepki göstermenizde saçma olacaktır. size ne?
alkollü bir sürücü size yada yakınlarınızın kaza sonu ölmesine sebep olmuyorsa suçsuzdur. konu kendini ve öldürdüğü insanları ve yakınlarını ilgilendirir.
hırsızlarda sizin evinize girmedikten sonra suçsuzdur. mesele tamamı ile ev sahibi ile hırsız arasındadır. bize ne?
şu basit çıkarımı bile yapamıyorsun...
pes... "
zinanın neden suç kabul edildiğine dairde şöyle yazmıştım :
"zina neden bu kadar önemli?
demin dediğim gibi toplumsal zararlarından falan bahsetmiyorum şimdi. muhtemel bir örnek yazayım. hırsızlık mal ile alakalı bir suçtur. zayi olan maldır. fakat zina sonucu bir can, bir çocuk, bir insan doğma ihtimali vardır. zina sonucu ortaya çıkan can ya anne karnındayken katledilecektir, yada ömrü boyunca nikahsız bir birlikteliğin ürünü olan çocukların, insanların gördüğü muameleyi görecek, kötü muamele görmese bile kendi içinde o muhtemelen feci hissiyatı yaşayacaktır. ana babanın da hissiyatını bir hesaba katarsanız iyi olur...aileler, nesiller tehlikeye girecektir. ama muhtemelen sizin için bu durumlarında bir önemi yoktur...neyse... "
cevaben hakaret almıştım...
burda hiç olmazsa ahlakını maddiyatina endekslediğini öğrenmiş oldum...
e bi daha bravo...
Kul kardeşim..
Size ahlak konusundaki görüşlerinizi yeniden incelemenizi tavsiye ediyorum.. Ama sizi bazı konularda tatmin edebileceğimi sanmıyorum.
Siz İslam’a ve O’nun sizden beklediği ahlaka inanıyorsunuz.. Bunu kabul ediyorum ve anlıyorum.
Ancak yeterli bulmuyorum..
Siz hala zinadan bahsediyorsunuz. Zinadan doğacak çocuğun öldürüleceğine değiniyorsunuz.. Her yıl milyonlarca istenmeyen çocuk doğuyor ve bir çoğu düşürülüyor. Bu gerçeği zina ile birleştirerek abüz etmeniz sizin ahlaktan fazla anlamayan biri olduğunuzu gösteriyor. Bir kadın neden zina yapar? Bu soruyu kendinize tekrar tekrar sormalısınız.
Bir kadın veya erkek neden zina yapar?
Neden?
Siz kadınların veya erkeklerin karşı cinslerde gözü olduğu sapık bir dünya düşlüyorsunuz... Zannediyorsunuz ki eğer İslam’da bu kural olmasa, karınıza sahip olamayacaksınız. Allah bunu emrettiği için kadın ve erkeklerin çoğu zina yapmıyor..
Yanılıyorsunuz Kul kardeşim. Bir kadın zina yapmıyorsa, zina yapması için bir neden yok demektir. Bu iş bu kadar basit. Bir kadının veya bir erkeğin neden zina yaptığını düşünürseniz, sorunu siz bile anlayabilirsiniz..
İçki konusunda da yanılgı içindesiniz. Kararında içilen içkinin ömrü uzattığı çok iyi biliniyor. Buna siz inanmayabilirsiniz ama, ben bir doktor olarak günde içilen bir iki kadeh şarabın ömrü 10 yıl uzattığını biliyorum. Siz sarhoş olmaktan ve trafik kazası yaparak ölümlere neden olmaktan bahsediyorsunuz. Zinada olduğu gibi, bir sorunu abüz ediyorsunuz. Karınızın zina yapmasını önlemek için onu tepeden tırnağa kapatmayı düşünüyorsunuz. Onu dövmenin, ona kötü davranmanın zinaya neden olabileceğini bilmiyorsunuz.
Kul kardeşim. Sizi daha çok hırpalamak istemiyorum.
Basit ve ilkel düşüncelerinizin asla değişmeyeceğini biliyorum..
İnanmakla yaşamda olumlu hiç bir şey başaramazsınız. İyi bir Müslüman olabilirsiniz ama, topluma yararlı değerli bir vatadaş olamazsınız.
Ne acı
HACI
hayır hacı efendi..
ben zinadan falan bahsetmiyorum...
o meseleyi tartıştık bitti...
ben hatırlatma yaptım sadece...
ama illa devam diyorsan devam...
merak etme öle kolay heder olmam..
hırpala sen beni...
ben asıl maddiyatı işin içine sokmadan nasıl ahlaklı olunur sorusunu sordum yukarda...
verdin mi cevabını??
öyle hırpalıyorum falan mavalları ile konuyu çarpıtma..
hırpalıyormuş..
yesinler..
zina konusunda ki görüşlerin senin ve senin fikir yapında olan insanlar için geçerli..
senin fikir yapında olan bir kadın zina yapmıyorsa evet belki dediğin gibi sadece ihtiyacı yoktur..
fakat benim fikir yapımda olan evli bir kadın zinaya tenezzül etmiyorsa bu ihtiyacı olmadığından değil bünyesinde bulundurduğu namus, ahlak gibi değerler ve aile müessesine duyduğu saygıdandır...
benim fikir yapımda olan evli bir kadın eşinden memnun değilse onu aldatmak yerine boşanabilecek kadar "hanımdır"...
benim fikir yapımda olan bir kadına kocasının sahip olması gerekmez..
o kendini bilir...başında bir çoban olmadan da kendini koruyabilir..
iradesine, şehvetine, namusuna, terbiyesine hakimdir...
bunları koruması için kimseye ihtiyacı yoktur...
ve en önemlisi bir kadının tüm bu ahlak, namus, terbiye gibi kavramları içine sindirebilmesi ve hayatına geçirebilmesi için bir diktatör kocaya ihtiyacı olmadığı gibi İSLAMA da ihtiyacı yoktur...
bir kadının yukarda anlattığım tarz bir kadın olması için müslüman olması gerekmez.
kurduğu yuvaya, eşine ve varsa çocuklarına saygısı olan müslüman yada gayri müslim her kadının düşünce tarzı davranış şekli budur..
aksi davranan her kadın ister müslüman ister gayri müslim olsun ahlaksızdır...
yukarda yazdıklarımının içinde kadın kelimelerini erkek yaparsanız aynı konuda erkekler için görüşlerimi okumuş olursunuz.
iki cinsiyet arasında bu konuda hiç ama hiç bir fark yoktur.
tartışmaları başlatan mesajında namusun senin için çok önemli oldugunu söylemiştin..
sence namus nedir hacı?
tamam ahlaktan anladıklarımız tamamen farklı..
peki namustan anladığın nedir senin?
ve neden bu kadar önemli senin için?
ben inanmakla bir şey başarmış olmam evet. ama inandığım gibi yaşayabilirsem eğer, işte o zaman belki bir şeyler başarmış olurum. bir de yararlı vatandaş demişsin. yanlış biliyorsam lütfen düzelt senin ikamet amerika değilmiydi? sadece merakımdan soruyorum...sanki öyle bi şey hatırlıyorum...
fakat benim fikir yapımda olan evli bir kadın zinaya tenezzül etmiyorsa bu ihtiyacı olmadığından değil bünyesinde bulundurduğu namus, ahlak gibi değerler ve aile müessesine duyduğu saygıdandır...
Yukardaki ifade size ait.. Ve siz kadınları tanımıyorsunuz.. Zinaya kurban gidebilirsiniz. Dikkatli olun.. Evleneceğiniz kadın sizi ilerde aldatabilir. Kadının sizi aldatması neden namus meselesi oluyor?.. Onun namusu değil, sizin namusunuz zedeleniyor değil mi?
İşte sizin ahlak anlayışınız..
Her gün dövülen ve abüz edilen kadın kesin olarak kocasına ihanet edecektir.
Karınıza sakın elinizi kaldırmayın..
Onu zinaya teşvik edersiniz.
Onun namusu vardır elbette ve o size ait değildir. O zina yapmakla kendi namusunu kötüye kullanmaz. Sizin kendinizden menkul zavallı namusunuzu kullanır. Sizi namussuz yapar ama kendisi namuslu kalır.
Ya işte böyle Kul kardeşim.
Kadınlar da insandır. Unutmayın..
HACI
LAFI ÇEVİRME HACI EFENDİ!!!!
YETER!!!
CEVAP VER :
"sence namus nedir hacı?
tamam ahlaktan anladıklarımız tamamen farklı..
peki namustan anladığın nedir senin?
ve neden bu kadar önemli senin için? "
yoksa buna da mı cevap vermeye mecbur değilsin hacı??
bir de benim olmayan hanımımı ağzına alma bir daha...
ben almıyorum...almam...
bir tane sakin yazı yazdım...
bir tane daha yazdırma...
kadınları tanımıyormuşum..
don juana bak sen...
sen kendini tanı önce...
peh...
öyle "değil mi?" gibi ifadelerle biten, vıcık vıcık popülizm kokan sorularla bana bir şey anlatamazsın hacı efendi!!!
yemiyorum artık anla...
herkesin namusu kendinedir...
senin yada herhangi birinin namuslu olup olmadığının peşinde değilim ben hacı efendi...
yukarda dedim ; herkesin namusu kendinedir...
ben nedir senin namustan anladığın onu soruyorum...
namus namus diyosun...
bende sana sence namusun tanımı nedir diyorum??
nedir NEEEEEEEE???
dansöze döndün be kıvıra kıvıra....
ayrıca hala ilk mesajım da ve ikinci mesajımda sordugum ve yine kıvırarak cevap ver(e)mediğin ahlakın maddiyattan soyutlanmış hali hakkında ki sorumu cevaplamadın...
onu da unutmuş değilim...
60....70....80...
anladın sen....