PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çürümeyen ceset

Ebu Süfyan
24-12-2004, 00:38
Rahibin 75 yıldır çürümeyen cesedi

Nerdun HACIOĞLU/ MOSKOVA

Rusya’nın Güney Sibirya bölgesinde 75 yıl önce ölen Budist Lama Daşi-Dorjo’nun çürümeyen bedeninin sırrı çözülemedi. Rus gazetelerine göre, 1852’de dünyaya gelen Dorjo, 1927’te ‘Lotüs’ duruşu adı verilen pozisyonda can verdi.

1955’de mezarı ilk defa açıldığında Daşi-Dorjo’nun bedeni en ufak değişime uğramamıştı. Son iki yıldır Rus tıp uzmanları bedeni incelemek istedi. Rus Adli Tıp uzmanı Dr.Viktor Zvagin, ‘Daşi-Dorjo’nun bedeni canlı bir organizma gibi doku sıvısını kaybetmiyor. Bunun yanısıra eklemler de deformasyona uğramamış. Kol ve bacakları rahatça hareket ettirilebiliyor. Lama’nın bedeninde mumyalanmış olduğuna işaret eden hiçbir kimyasal maddeye rastlanmadı’ dedi.

http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~5@nvid~513963,00.asp

Bir ceset nasıl yıllarca çürümeden kalabilir?

Saygılar
Ebu Süfyan

Dinsiz
24-12-2004, 01:30
Kesin bizim Allah''in isidir... :D

hemen gidip 10 rekat namaz kilin bakiiim... 1-2-3..1-2-3..haydi yatmadan önce Gece Jimnastigi yapmis oluruz...

Bir alemsiniz yahu... :)

24-12-2004, 01:33
elbette hersey allahdan dir kalin kafali, her ne oluyorsa olsun o allahdandir. allahin bilgisi disinda zerre oynamaz yerinden, yoksa sen baska mi biliyordun, oyleyse simdiye kadar heder etmissin omrunu, bi bilseydin iman zirvesinin tepesinde vede eteklerinde ne var diye ama, sen yolunu secmissin, tum bu guzellikleri elinin tersi ile itmis kendini yalana gommussun.

bak tekrar soyluyorum

allahin bilgisi disinda zerre yerinden oynamaz, ondan kucuk vede ondan buyuk hersey her olay allahin bilgisi vede yonetimi dogrultusunda olusur, su an senin yapiyor oldugun herseyde elbette buna dahildir, ama sen bunu anlayamassin.

hadi bakalim mars mars, biraz bilim yap sen.

quixsoul
24-12-2004, 10:06
Doğrusu siz de Allahınız gibi hazıra konan cinstensiniz.Şimdi ben uçan ayakkabı icat etsem bunuda Allaha mal edeceksiniz.Ne din ama ya..

kul
24-12-2004, 11:01
sen mumyalama işlemi yapmadan bi cesedi yüzyılarca çürütmemeyi becer...
yada kendi kendine icatlar (örn. uçan ayakkabı) yapabilecek ve enerjisini doğadan yiyip içtikleri ile sağlayacak, tüm bunların üstüne sana posta koyabilecek kadar irade sahibi bir robot yap...
sonra konuşalım..

deist oldugunu sanıyordum..
hadisenin islamla değil Allah''in(c.c.) yada deistlerin de kabul ettiği yaratıcının kudreti ile ilintili oldugunu kavrayabilecek biri oldugunuda sanıyodum....
bu evreni yarattığına senin de inandığın Tanrı bir cesedi çürütmemeye muktedir değil midir?

Russell
24-12-2004, 14:02
EY MÜSLÜMANLAR BU OLAYI ALLAHA MAL EDİYORSUNUZ AMA KAÇIRDIĞINIZ BİRŞEY VAR ALLAHIN VARLIĞINI TANIMAYAN BİR BUDİSTİN BU HALDE KORUNMASINA ANLAM VEREBİLİYOR MUSUNUZ?

BU GİBİ HABERLERE KESİNLİKLE İNANMAYIN.BUNLAR AYNI YUNUS EMRENİN CESEDİNİN ÇÜRÜMEDİĞİ HİKAYESİ GİBİ ŞEYLER.

Ayrıca Lama Daşi-Dorjo BU KELİMEYİ GOGLEDE ARATTIĞINIZDA SADECE HÜRRİYETİN SAYFASINDA BÖYLE BİR ŞEYİN OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ.

kul
27-12-2004, 13:20
russel;
firavunun cesedi de curumemis halde bulunmustur ve su an sergilenmektedir..
inanmiyorsan gidip gorebilirsin...

yani olayin olen kisinin musluman olup olmamasi ile ilgisi yok...

boyle bir olay ateistleri imana sevketseydi yukarda bahsettigim firavun ornegi yeterdi...hatta artardi cunku firavunun cesedi secde halindeyken bulunmustur...

onun icin hadiseyi derinlestirmek yersiz diye dusunuyorum..
bizce Allah''in(c.c.) sonsuz hikmetlerinden biridir, tefekkure arti sebeptir..
sizce bilimsel bir olaydir...yada ne bileyim yalandir dolandir aldatmacadir...
budur...

stingray
28-12-2004, 00:34
Rusya’nın Güney Sibirya bölgesinde 75 yıl önce ölen Budist Lama Daşi-Dorjo’nun çürümeyen bedeninin sırrı çözülemedi. Rus gazetelerine göre, 1852’de dünyaya gelen Dorjo, 1927’te ‘Lotüs’ duruşu adı verilen pozisyonda can verdi.

Cesedin bozulmama nedeni Sibiryanın hava koşulları. -40,50 derecede tabii ki ceset bozulmaz. Böyle olaylar neden normal iklimlerin olduğu yerlerde görülmüyor hiç düşündünüz mü? Bu cesedi fazla değil 1,2 derecelik ısısı olan bir yere götürüncede bozulmama ihtimali var mı? İslamiyetten başka bir dini kabul etmeyen allah neden bir budistin cesedini korumuş ki...

28-12-2004, 00:53
Bilmemki man kafa, onu Allaha sormak lazim, kusura bakma sana mankafa dedim ama bir sebebi var, senin kullandigin resmine bakinca insanin aklina mankafadan baska bisey gelmiyor, yani once sen kendine mankafayi layik gormussun bizede demesi dustu.

neyse, simdi sen bu soruyu bizemi sordun yoksa allahami, eger allaha sorduysan cevabini ondan beklemelisin, yok bize sorduysan biz allahin neden oyle yaptigini ne bilelim.

Keh keh kehhhhhhhhhhh

demek hava kosullarindan ha, acaba neden diger cesetlerin curuyupte onun curumedigi ise ayri bir konu tabii, yani belkide sibiryada olen tek kisi odur ne dersin. Sen bu yaziyi yazarken, sibiryada baska insanlarinda yasadiklarini vede onlarinda olduklerini, hava sartlarinin onlar icinde(diger curuyenler) ayni oldugunu acaba dusunebildinmi yoksa oyle laf olsun diyemi seyettirdin.

Neyse diddit et bu isleride kendine soyle adam gibi bir temsil bul, oyle mankafa resimlerini kendine secipte kendi kendine ben mankafayim deme.

Benden tavsiye

SIZINTI

kul
28-12-2004, 11:03
herşeyden önce sakin olmayi öneriyorum...
tamam bazen bende kantarin topuzunu kaçiriyor olabilirim, ama bize yakışmıyor..
en azından direk olarak hakaret içermeyen yazıların altına yazı yazarken üslubumuza dikkat etmemiz gerekiyor...
ne gerek var yani?
ne kazandırır ki bize?
şimdi cevabin muhatabi arkadas da sana ayni tarzda donse ne olacak?
dediğim gibi bende yapiyorum bazen ama gerçekten bize yakışmıyor...
rumuzlarla avatarlarla da uğraşmamak lazım...
bence..
yine siz bilirsiniz tabi..

stingray''in mesajina cevap niteliğinde bir yazim hemen yukarda...
özetle :

1. olayin cesedin dini ile ilgisi yok. lakin önümüzde firavun örneği var. ve onun iklim şartları malum. yani hadise hala ilginç. bir sır. ha niye o adam? bilmiyoruz. kimse bilmiyor.

2. sızıntının''da dediği gibi eğer soğuktan dolayı çürümemiş olsaydı bölgedeki tüm cesetlerin aynı şekilde bulunmasi gerekirdi.

3. yukarda da dediğim gibi olay ilginç ama ateistlere karşı müslümanların bir argüman bir delil olarak kullanabileceği nitelikte değil...müslümanlar için ek tefekkür sebebi...

tekrar sakin olalim diyorum...

saygılarımla...

fx
28-12-2004, 12:54
Merhaba kul .Firavunun cesedinin çürümeme sebebi mumyalanmış olması degilmi.Bu konu hakkında beni aydınlatırsan sevinirim.Selamlar

Russell
28-12-2004, 14:15
1-Kul demişsin ki:
russel;
firavunun cesedi de curumemis halde bulunmustur ve su an sergilenmektedir..
inanmiyorsan gidip gorebilirsin...

kul bu konuda uzun uzun yazmak yerine şu adresi veriyorum git incele:

http://www.islamiyetgercekleri.org\firavunramses.htm

2-quixsoula şöyle bir şey demişsin: deist oldugunu sanıyordum..

hadisenin islamla değil Allah''in(c.c.) yada deistlerin de kabul ettiği yaratıcının kudreti ile ilintili oldugunu kavrayabilecek biri oldugunuda sanıyodum...

sayın kul sanırım siz deizmi tam olarak bilmiyorsunuz.deizme göre tanrı evreni ilk neden olarak yaratmıştır bundan sonra müdahale etmesi olanaksızdır.

3-SIZINTI bu yaptığın hiç yakışık alacak birşey değil.BAŞKA BİRŞEY DERDİM AMA DEMİYECEĞİM.

n0thing
28-12-2004, 17:53
Kimse bu cesedin neden bu şekilde olduğunu bilmiyor ama inançlılar hemen yaratıcı etiketi vuruyor. Hayret ettiğimiz ve çözemediğimiz her şeye yine yaratıcı yaptı diyelim anasını satim.Zaten bu kafayla gittiğimiz için hala dogmalara zincirli insanlar çoğunlukta.

28-12-2004, 18:21
İslamiyet inananın cesedinin çürümeyeceğini vaad etse tüm bu tartışılanlar anlam kazanır.Böyle bir vaad olmadığından hepsi anlamsız sözlerdir.

28-12-2004, 18:57
hala kafanizin basmadigi, yada anlamak istemediginiz bi sey var, ister sirri cozulsun ister asikar olsun herseyi allah yapar, biz olaya bu baglamda bakariz, zaten bu baglamda curuyen cesetle urumeyenin bi farki yoktur.

Ne yani bzai isleri allah yaparken bazilarini o yapmadimi dememizi istiyorsunuz, avucunuzu yalarsiniz. Sizin klavye basina gecip yazdiginiz yazilari bile allahin izni ile yaparsiniz. Siz catlasanizda gercek budur degistiremessiniz.

SIZINTI

n0thing
28-12-2004, 19:27
Off off...

Her şey yaratıcıdan değil sizin özgür iradenizden.Şovenliğin anlamı yok bu arada.

28-12-2004, 20:53
hersey allahdandir.

o herseye kadirdir. Ona hakkiyla kulluk etmek herkese nasip olmaz, bizleri kendisine hakkiyla kulluk edenlerden eylesin.

Ama siz bu sozlerin anlamini kavrayamassiniz, siz bu sozleri duyunca bizim herseyi elden biraktuigimizi dusunursunuz, oysa bizler cokdaha saglamca baglaniriz herseye.

SIZINTI

stingray
29-12-2004, 01:37
Ben bu konulardaki tartışmaları kişisel tartışma haline getirmemeye özen gösteririm ve kimseylede böyle bir tartışmaya girmedim ama bu kuralı bozmam gerekiyor SIZINTI için.

Bak Sızıntı kafandaki çatlaklardan dolayı bu sızıntıların. O küçük beynin zaten hayat faliyetlerini yerine getirmekte bile zorlanıyor belli. Çok uğraşıp bişeyler düşünmeye çalışayım demişsin bula bula benim kullandığım resmi bulup, eleştirmeyi seçmişsin. Olsun bu da bir ilerleme umarım ileride beyin faliyetlerini artırıp eleştirebilecek daha iyi konular bulursun.

İslamiyetten başka bir dini kabul etmeyen allah neden bir budistin cesedini korumuş ki...Bu soru inananlara yönelik bir soru (anlayamamanı anlayışla karşılıyorum. )çünkü burda inanan kişilerle tartışıyoruz değil mi yoksa tartışmalara tanrıda mı katılıyor artık.Katılıyorsa sorum ayrıca tanrıya da.
O cesedin yerinde aynı koşullarda başka bir cesette olsa da birşey değişmez. Örneğin; bataklıktaki bir cesette çürümez çünkü ceset hava almaz .
Bu tür olaylar özellikle cahil müslüman kesmi için hayret verici. İnançları giderek zayıflayanlar,içlerindeki gizli şüpheyi bastıramayanlar bu tür olaylarla imanlarını güçlendirir. Bu tür olayları var olduğunu mantıklı bir şekilde kanıtlayamadığınız allahınızın delili sayarak kendinizce allahın varlığına bir göstergesi ilan ediyorsunuz. Araştırmak, öğrenmek yerine her olayı "allahın bir hikmeti" olarak kabul etmek müslüman dünyasının geri kalmasının asıl nedenidir.

herseyi allah yapar, biz olaya bu baglamda bakariz.

Bunu yazınca düşünmedin mi(özür dilerim unutmuşum) madem allah her şeyi yapıyorda neden bazılarını inanmıyor, kötü diye cezalandırma hakkını buluyor.Ne de olsa herşeyi yapan allah ve tek sorumlu da o...

n0thing
29-12-2004, 16:53
Allah her şeyi yapan değildir. Allahınız size özgür irade vermiş.Siz bu özgür iradeyi de Allaha mı bağışladınız ne yaptınız? Özgür iradenin de ne kadar özgür olduğu ayrı bir tartışma konusu ama neyse.

kul
03-01-2005, 13:31
fx kardeş..
firavun mısır hükümdarlarının genel adıdır ve dedigin gibi firavunlar oldukten sonra mumyalama islemine tabi tutulurlar...
bizim bahsettigimiz firavunun adı ikinci ramses...
ve bizim inancımıza göre hz.Musa''nin kızıldenizde izini surerken kızıldenizde bogulmustur.
diger firavunlardan aklımda kalan akhenaton ve tutankamon var. isimlerini yanlış yazmış olabilirim..

ve Russel;
benim ayni konuda nasıl sana islami kaynaklari delil gostermem sacma olursa seninde bana o siteyi delil gostermen sacma...
o sitede yazilanlarin %90''i "bana göre" yalandır, saptırmadır...
cunku ben muslumanim...

yine de verdigin linki tıkladım...
adam o secde eden ramses değildir aha bu ramsestir demiş..
adamın söyledigi mısır muzesinde, benim soyledigim british museum''da..
arkeolog degiliz, mısır tarihi konusunda uzman da değiliz...
hangisinin gerçek ramses oldugunu kesin olarak bilemeyiz...
ben kurandaki ayetleri göz önüne alarak ve secde halindeki cesedin kızıldenizde bulunduğunu bildiğimden bana göre asıl ramses secde halinde olandır...
amcamın diğer mumyanın ramses olduguna dair kendince delili de "baksanıza secde halinde olan hiç ramsesin resmine benzemiyor"...
sanırım elinde ramsesin vesikalık bir fotografı var...
herneyse...durum budur...

quixsoul''a hitaben söyledigim sey tanrının mudahele edip etmedigi ile ilgili degil mudahele etmeye kudreti olup olmamadığı ile ilgilidir..
bu iki ifade arasında ki farkı istersen sana açarım bir ara...

saygılar

04-01-2005, 19:51
Yunus Suresi,

91-92 – “Şimdi mi? Halbuki bundan önce isyan etmiştin, bozgunculardan olmuştun!

Biz de bugün senin bedenini denizden kurtarıp karada bir yere çıkaracağız ki

senden sonra gelecek nesillere ibret olasın.”

Doğrusu insanların birçoğu bizim âyetlerimizden, ibret alınacak delillerimizden gafildirler.

Mevcut Tevrat metni, Mısır’dan çıkış konusunda küçük ayrıntılara bile yer verecek kadar tafsilat ihtiva etmesine rağmen, Firavun’un bedeninin mahfuz kalacağına dair bu önemli hadiseye hiç temas etmez. Kur’ân’ın mûcizevî bir tarzda haber verdiği bu hâdise, son asırda keşfedilmiştir. Hz. Mûsâ’yı takip edip boğulan Firavun’un cesedi zamanımıza kadar Mısır’da kalmış, oradan Londra’ya götürülmüş olup insanlar tarafından ibretle seyredilmektedir.

Russell
04-01-2005, 21:25
Şu linke girin bakalım ne göreceksiniz harun yahya bile bu konuda vicdana gelip kahire müzesindeki resmi koymuş.

http://www.kuranmucizeleri.com\gelecek_02.html

Bakalım buna ne buyuracaksınız.

hberent
05-01-2005, 11:14
çürümüş..çürümemiş..bu gibi kimyasal oluşumlardan allahınıza pay çıkarmanız beni şaşırttı..ben binlerce yıl önce ölmüş ama çürümemiş bir cesetten nasıl bir ibret çıkaracağımdan çok; yaşayan ama çürümüş fikirlerden ibret alırım..

kul
05-01-2005, 12:32
vay be!
şimdi de bu forumda 50 yerde "şarlatan" olarak nitelenen Adnan efendinin sitesinde ki bir resmi bana gösteriyor. madem o resmi fikrine delil gösteriyorsun elin değmişken sitenin diğer sayfalarına da bir baksana. belki başka "deliller" bulursun.

objektif...ob-jek-tif...
anlatabiliyor muyum??

ben idda etmiyorum Russel..
illa secde edendir demiyorum...
dedim yukarda arkeolog da degiliz tarih bilimcide...
fakat kuran ayetlerinin doğruluğuna inandığım için secde eden olması bana daha mantıklı geliyor. cünkü ayette "ibret" ve "karaya çıkarmak" ifadeleri var. diğer mumya ve bulunuş şekli bu ifadelerle çelişiyor.
belkide hala bulunmadı ceset...
belki de...

tekrar söylüyorum bu olay müslümanların inançsızlara karşı kullanabileceği bir argüman de-ğil-dir...ben hiç bir zaman bu meseleyi dile getirmedim bu tür tartışmalarda...sadece müslümanlar için bir tefekkür sebebidir...
her türlü reddedebilirsiniz..
o ramses değil ordusundaki bir askerdir der işin içinden çıkarsınız..
bu kadar uzatmaya lüzüm yok...

ngcoskun
05-01-2005, 14:02
tebrikler güzel bir cümle olmuş hberent.
ben binlerce yıl önce ölmüş ama çürümemiş bir cesetten nasıl bir ibret çıkaracağımdan çok; yaşayan ama çürümüş fikirlerden ibret alırım..

Russell
05-01-2005, 22:59
ben size fikrimi savunmak için harun yahyayı delil göstermiyorum.
diyorum ki heryerde savunduğunuz harun yahya bile inanmıyor.
ayrıca yazı ahmetin cevabına yönelikti.hepsi bu