PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MUHAMMED NEDEN SÜNNET OLMADI?

Russell
24-12-2004, 13:53
sitenin ana sayfasında Muhammed'' in sünnet olduğuna dair hiç bir İslami kaynağın bulunmadığını. gibi bir ifade bulunmakta ben burda dinlilerden muhammedin neden sünnet olmadığı sorusuna cevap bekliyorum.
NEDEN BİZ SÜNNET OLDUKTA MUHAMMET OLMADI? VE AYRICA MUHAMMED DEVRİNDE YAŞAYAN İLK MÜSLÜMANLARIN SÜNNET OLDUĞUNA DAİR KAYNAK GÖSTEREBİLİR MİSİNİZ?ÖZELLİKLE HALİFELERİN.

Tolga
28-12-2004, 19:06
''NEDEN BİZ SÜNNET OLDUKTA MUHAMMET OLMADI?'' diye sormuş RUSSEL.

KİMBİLİR BELKİDE KORKMUŞTURDA ONDAN SÜNNET OLAMAMIŞTIR...HAH HAH HAH HAH HAH HAH...

Russell
03-01-2005, 04:00
biliyorum tabiki korkusundan neden olacak.zaten müslümanlardanda bir cevap gelmedi.sanırım onlarda cevap vermekten korkuyor veyahut verememekten.

kul
03-01-2005, 13:39
herşeyden önce bu forumda bazı diğer başlıklarda da rastladığım "işte bak müslümanlar sorduğum soruya cevap veremedi. nasıl çökerttim islamı ama" tavrından sıkıldığımı belirtmeliyim...

sonra bizler (yada ben) biraz sert yada sizin yukarda anlatmaya çalıştığım aşağılayıcı tavrınızla size cevap dönünce kızıyor, küsüyorsunuz...

burada bir ateistin sorupda cevap alamayacağı tek bir soru yoktur. islami içine çok güzel sindirmiş ve çok bilgili arkadaşlar var. ve asıl önemlisi ön varsayımlarımız farklı. zır cahil bir müslüman bile sizin bir sebep aradığınız soruya cevap olarak Allah(c.c.) der işin içinden çıkar...siz Allah''i(c.c.) kabul etmediğiniz için o soruya mantiki olarak ters cevap dönemezsiniz. ve iş en sonunda Allah''in(c.c.) varlığı ve kudsiyeti kısır döngüsüne doğru gider...ve orda tıkanır...

yani burda bir sorunuza cevap gelmediyse muhtemelen müslümanlar başka bir başlıkta daha verimli daha mantıklı soruları düşünüyor ve cevap vermeye çalışıyorlardır. yada kale almamışlardır, yada canları istememiştir, yada üşenmişlerdir...herşey olabilir...

sorunuzun "yerinde" ve "doğru" bir soru olup olmadığını sadece müslümanların değil gayri müslim arkadaşların tavırlarından da anlayabilirsiniz. sorulan güzel ve yerinde sorulara müsliman arkadaşlar gibi gayri müslim arkadaşlarında ilgisi fazladır. soruyu soran güzel bir yerden yakalamıştır. ve bu soruyu destekleyici, tamamlayıcı sorular peşpeşe gelir. ve bazen güzel bazen arızalı tartışma sürer gider...(buradan çok yorum almış başlık, iyi başlıktır, mantıklı başlıktır, soru güzel, mantıklı sorudur anlamı ÇIKMAZ. bir genelleme değildir.)
oysaki bu başlık kaç gündür burda asılı bilmiyorum ama gelen yorum sayısını sizde görüyorsunuz. o da bir espri(!) den ibaret...

gelelim soruna..
öncelikle peygamberin sünnet olmadığını nerden çıkardın? hangi kaynaktan okudun da bu soruyu sordun?
sünnet peygamberle başlamış bir hadise değildir...
Hz. ibrahim döneminden bu yana cahiliye devri dahil arap toplumunda tatbik edilen bir adetti...
o dönemdeki terimsel karşılığı "hitan"dır...
islam öncesi araplarda sünnet olmak bir hijyen tedbiri olarak görülmüştü ve dediğim gibi uygulanmaktaydı...
ve evet peygamberimiz de sünnet olmuştur...
bunu destekleyen bir çok hadis vardır ve yanlış hatırlamıyorsam henüz bebekken dedesi tarafından sünnet edilmiştir...
yine yanlış hatırlamıyorsam başka bir hadiste çok yaşlı iken dahi müslüman olan birine sünnet olmasını tavsiye buyurmuştur...
tıp biliminin ilerlemesiyle de sünnetin sağlık açısından faydaları olduğu da kesinleşmiştir...
vs vs vs vs vs vs...

peygamberi sevip sevmemen, inanıp inanmaman ayrı mesele..
yaptığı bir şeyi sırf kötülemek adına yapmadı olarak lanse etmen ayrı meseledir...

lütfen soru sorarken biraz araştırın yada düşünün de burda sakin sakin tartışma imkanımız olsun...
zaten yeteri kadar hassas konularda geziniyoruz bir de saçmalayarak, sert yazılar yazarak birbirimizi üzmeyelim...
lütfen...

saygılar...

Russell
03-01-2005, 14:52
demişsin ki:

sonra bizler (yada ben) biraz sert yada sizin yukarda anlatmaya çalıştığım aşağılayıcı tavrınızla size cevap dönünce kızıyor, küsüyorsunuz...
kızmadan küsmeden bahsediyorsun o bi kereydi ve hatırladığım kadarıyla onda bana açıklanan bir şeyi anlamadığım şeklinde ki anladığım ve açıkladığım halde angutsun kafan almıyor dercesine ifadeler kullanmıştın.kızdığım doğru ama kimseye kolay kolay küsmem.

demişsin ki:

sorunuzun "yerinde" ve "doğru" bir soru olup olmadığını sadece müslümanların değil gayri müslim arkadaşların tavırlarından da anlayabilirsiniz. sorulan güzel ve yerinde sorulara müsliman arkadaşlar gibi gayri müslim arkadaşlarında ilgisi fazladır. soruyu soran güzel bir yerden yakalamıştır. ve bu soruyu destekleyici, tamamlayıcı sorular peşpeşe gelir. ve bazen güzel bazen arızalı tartışma sürer gider...(buradan çok yorum almış başlık, iyi başlıktır, mantıklı başlıktır, soru güzel, mantıklı sorudur anlamı ÇIKMAZ. bir genelleme değildir.)
oysaki bu başlık kaç gündür burda asılı bilmiyorum ama gelen yorum sayısını sizde görüyorsunuz. o da bir espri(!) den ibaret...

dediğin doğru zaten ben bu başlıktan fazla birşey beklemiyordum.yerinde soru diyorsun sorunun yeri mi olur?başka bir başlıkta arada sorulsaydı sorunun yeri sırası olurdu ama gördüğün gibi bu bir başlık.

demişsin ki:

burada bir ateistin sorupda cevap alamayacağı tek bir soru yoktur. islami içine çok güzel sindirmiş ve çok bilgili arkadaşlar var. ve asıl önemlisi ön varsayımlarımız farklı. zır cahil bir müslüman bile sizin bir sebep aradığınız soruya cevap olarak Allah(c.c.) der işin içinden çıkar...siz Allah''i(c.c.) kabul etmediğiniz için o soruya mantiki olarak ters cevap dönemezsiniz. ve iş en sonunda Allah''in(c.c.) varlığı ve kudsiyeti kısır döngüsüne doğru gider...ve orda tıkanır...

KATILIYORUM BU BİR KISIR DÖNGÜ.

nietzsche nin bir sözü vardır:

Derin olduğunu bilen kimse kolay anlaşılır olmaya calışır, kalabalıkta derin görünmekten hoşlanan kimse ise anlasılmaz olmaya calışır. Kalabalık dibini göremediği herseyi derin sanır cünkü.

siz dinlilerinki de bu hesap dibini göremediğiniz
herşeyi derin sanıyorsunuz.

demişsin ki:

gelelim soruna..
öncelikle peygamberin sünnet olmadığını nerden çıkardın? hangi kaynaktan okudun da bu soruyu sordun?
sünnet peygamberle başlamış bir hadise değildir...
Hz. ibrahim döneminden bu yana cahiliye devri dahil arap toplumunda tatbik edilen bir adetti...
o dönemdeki terimsel karşılığı "hitan"dır...
islam öncesi araplarda sünnet olmak bir hijyen tedbiri olarak görülmüştü ve dediğim gibi uygulanmaktaydı...
ve evet peygamberimiz de sünnet olmuştur...
bunu destekleyen bir çok hadis vardır ve yanlış hatırlamıyorsam henüz bebekken dedesi tarafından sünnet edilmiştir...
yine yanlış hatırlamıyorsam başka bir hadiste çok yaşlı iken dahi müslüman olan birine sünnet olmasını tavsiye buyurmuştur...
tıp biliminin ilerlemesiyle de sünnetin sağlık açısından faydaları olduğu da kesinleşmiştir...
vs vs vs vs vs vs...

peygamberi sevip sevmemen, inanıp inanmaman ayrı mesele..
yaptığı bir şeyi sırf kötülemek adına yapmadı olarak lanse etmen ayrı meseledir...

lütfen soru sorarken biraz araştırın yada düşünün de burda sakin sakin tartışma imkanımız olsun...
zaten yeteri kadar hassas konularda geziniyoruz bir de saçmalayarak, sert yazılar yazarak birbirimizi üzmeyelim...
lütfen...

saygılar...

hem bana diyorsun ki biraz araştırın yada düşünün hemde yanlış hatırlamıyorsam böyle hadisler vardı gibi ifadeler kullanıyorsun.önce hadisleri getir.

Russell
03-01-2005, 14:58
ve şu soruya cevap ver:

madem bu kadar kusursuz bir yaratıcı var da, erkeklik organının niye sünnetli yaratmamış, yoksa sonradan hatalı imalat yaptığını anlayıp da sünneti mi göndermiş insanlara.

kul
03-01-2005, 15:03
tamam ifademi değiştiriyorum...
yanlış değil doğru hatırlıyorum...
kontrol ettim...

araştırmadan etmeden pisliği üstüne atacaksın...
hayır öyle değil diyen birine kaynak göster diyeceksin..
yok öyle!

iddia sahibi sensin..
dolayısı ile sünnet olmadığına dair kaynak göstermekten sen sorumlusun..

illa kaynak istiyosan google''a gir "sünnet" yaz..."hitan" yaz...
lebi derya dökülsün karşına...

yalnız bi daha ki sefere bunu başlığı açmadan evvel yap!!

selametle...

kul
03-01-2005, 15:11
ya russel...
güzel kardeşim..
bak sabrın sınırı var biliyosun...
kızma bana sonra...

bu soruyu sorana kadar daha önce sorsaydın ya;
madem niye sakallarımız uzuyor?
niye koltuk altında ki malum yerdeki tüylerimiz uzuyor?
niye tırnaklarımız uzuyor?
niye afedersin sıçıyoruz?
epey bi meşakkat bunlar di mi?

niye uçamıyoruz mesela..
kusursuz bi canlı uçabilmeli di mi?
diye dirseklerimizi yalayamıyoruz?
kusursuz canlıyız ya..
niye kafamız 360 derece dönmüyor?
halbuki ne kadar işlevsel olurdu...

sordun bi soru cevabını verdim!!

altta kalmama adına yeni sorular, yeni sorular, yeni sorularla devam etmene izin vermem efendi...

başka başlık aç...
hayret bi şey ya!!

Russell
03-01-2005, 16:19
1-Soruya dikkat edersen ben burda sitenin ana sayfasını kaynak göstererek muhamedin neden sünnet olmadığı sorusuna hadislerlerle cevap beklkedim.

2-Ben birşey yok diyorum olmayan birşeyi nasıl ispat edebilirim.

3-olmadığına dair kaynak göster diyorsun kaynak bu forumun ana sayfası olan sitedir.müslüman bir sitede bu yazacak değil ya.

4-gogle da arama yapınca konuyla ilgili şeyler çıkıyor ama muhammedin sünnet olmasıyla ilgili birşey bulamadım bul ondan sonra göster.

5-önce yazanı oku ondan sonra yaz yazının yüzüne bakıp okuma.yazıda kusursuz bir insandan değil kusursuz bir tanrıdan söz ediliyor.

pardon ben o en son soruya zaten ayrı bir başlık açacaktım bir anlık gafletle oraya yazmışım.

kul
03-01-2005, 17:42
1. sitede peygamberin sunnet olmadığını biliyor musunuz yazıyor. ben bir açıklama görmedim. varsa uyar gidip bakayım. yoksa, o zaman bende baska bi site acayim. icine peygamberin sunnet oldugunu biliyor musunuz yazayim...sana kaynak olarak link vereyim...olur mu?

2. sen bir sey yok demiyosun russel. soyut bir hadise degil bu. bu tartışmayı Allah''in(c.c.) varlığı ile olan tartışmalarla karıştırma. orda ateist arkadaşlara bazı müslüman arkadaşlar "Allah''in(c.c.) var olmadığını ispatla" dedikleri zaman "yok ki ispatlayayım" derler...ki mantiki olarak haklılar. ama burda aynı argümanı kullanamazsın...yemem...

3. birinci madde''de anlattım...

4. en sonunda beni de araştırttın ve google''a soktun. senin yapman gerekeni bana yaptırdın. olsun. canın sagolsun. google''a girdim. aranacak kelimelere peygamber sünnet yazdım. bu link üçüncü linkti : http://www.davetci.com/hukuk_hitan.htm
ayrıntılı okumadım ama umarım yeterli olur. toplam 5 dakkamı almadı.

5. sen cümlende kusursuz tanrı ifadesini kullandığın için kusursuz kelimesini kullanmadım ben yazımda. insanda ki bir kusurdan dem vurmadın mı sen? yanlış mı anladım?? hayır....niye kusurlu yaratmış dedin kısaca...bende sana o kusursa al sana kusur diye sıraladım 5-6 tane....budur...

ve; önemli değil olur böle şeyler...aç başlığı yaparız yine yorumumuzu...

saygılar...

Russell
05-01-2005, 22:52
1-Evet açıklama yok turan dursunun iddasıymış ki koymuşlar.Benim doğru olarak kabul etmemin nedeni şimdiye kadar hiç bir müslümanın anasayfadaki o yazıya itiraz etmemesi kendi kendime bu doğru olmasaydı müslümanlar şimdiye elli kere bu konuyu getirmişti dedim.

2-Burayı uzatmayalım yoksa içinden çıkamayız.

3-verdin sayıyorum.

4-sitede diyor ki:Bazı rivayetlere göre ise doğumunun yedinci gününde dedesi bir ziyafet vererek onu sünnet ettirmiştir.sadece rivayet hadis değil.

5-.Başlığımı açtım.

firatb84
05-01-2005, 22:58
madem bu kadar kusursuz bir yaratıcı var da, erkeklik organının niye sünnetli yaratmamış

Erkeklik organı kusurlu olduğu için sünnet OLUNMUYOR!

Sünnet kavramı Tevrat''tan gelmiştir...Eski Ahit zamanında Tanrı''nın ilk "antlaşma"sının bir SEMBOLÜ olarak benimsenmişti...Bugün islam da "abrahamic-faith" (İbrahimsel inanç) sisteminin son üyesi olarak görüldüğünden bu konu daha çok KÜLTÜRELdir...(Bu kültür İbrahim peygamberden beri tek Tanrı inancını vs de simgeler)ve müslümanlar da sünnet olur...
İşte bunun için sünnet olunuyor erkeklik organı kusurlu olduğu için DEĞİL!

Russell
05-01-2005, 23:01
anlaşılmadı galiba soru sünnetin MANTIĞI.

Russell
05-01-2005, 23:02
ayrıca bu konu tanrının hatalı imalatı başlığında tartışılıyor.

firatb84
05-01-2005, 23:03
Benim de cevabım anlaşılmadı galiba...
Mantığı yukarıda açıklanmıştır

06-01-2005, 00:47
MUHAMMED NEDEN SÜNNET OLMADI?

çünkü sünnetli doğmuştu... Umarım konu kapanmiştır.

islmc
06-01-2005, 02:05
Tabi tabi bende doğuştan sünnetliyim ayrıca tırnaklarım uzar gibi o da uzuyor ve arada bir sünnet olmam gerekiyor :!:
Yaa arkadaşlar bu size çok garip gelmiyormu? Kur''an-ı kerim de sünnet ile ilgili hiçbir ayet yok ve biz halendaha bu adeti islamla bağlaştırıyoruz. Bunları artık geçmemiz lazım, bağtıl inançlarla islamı bağlaştıramayız, biz "bize indirilenden sorumluyuz" diye düşünüyorum.
Kendimize işkence etmeyelim lütfen.Mazoşistler hariç!!!
Müslümanlara korkak diyenlere sadece gülüyorum :D
Korkak diyenler sadece kendilerini tatmin ediyorlar ve kapalı kapılar ardında "HAH HAH HAH..." diye gülerler, yüzünün görünmediği bir ortamda konuşup alay etmen çok doğal bu düşünceni anlıyorum.Merak etme Tolga, korkmak insana ve hayvana verilmiş ortak bir duygudur bu duyguyu seninle paylaşmaktan zevk duyarım...