PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistlere hristiyanlık için malzemeler...

korelmis
07-02-2006, 13:32
Mynet'te papaz yazıp-arayınca çıkan haberler (http://haber.mynet.com/arama/home.asp?pg=q&q=papaz&i=Mynet&done=&stq=0&mnq=&plq=&pageNo=0&pageSize=10&s=rate)

-Papaz, gay dergisine çıplak poz verecek
-Papaz okulunda seks skandalı
-Sübyancı papaz tutuklandı
-Eşcinsel papaz resmen piskopos
-Filipinli sapık papaz aranıyor
-İsviçreli sapık papaz tutuklandı
-İtalya`da papaz skandalı (rahibeyi taciz etmiş deniyor)
-ABD`de eşcinsel papaz skandalı
-Allah`a inanmayan papaz

Şimdi ben İslami değil de ateist bir mantığa sahip olsaydım, hristiyan lafının geçtiği her yerde "sapık papaz", "eşcinsel papaz", "tacizci papaz" tabirlerini kullanırdım. Ve kendimce de hristiyanlığı çökerttiğimi düşünürdüm. Ama hiçbir düşünce böyle yargılanamaz. Hristiyan papazlardan bazıları böyle davranmışsa bu Hristiyanlık dininin kötülüğünden değildir. aksine bu papazların tutumu Hristiyanlık dinine de aykırıdır.

Molla, hacı-hoca,pis arap, üfürükçü, İran'a git, Cezayir'e döneceğiz laflarını durmadan kullanan ateist beyinlere -eğer varsa- duyurulur.

ate29
07-02-2006, 15:29
kalıtıyoum sana

07-02-2006, 18:16
Körelmiş,
Mynet bir Türk sitesi ve o makaleleri yazanların hıristiyanlık düşmanı müslümanlar olduğunu tahmin etmek güç değil. Eğer neden dersen, biz Türkiyeli ateist ve dinsizlerin esas eleştiri alanı islamdır. Hıristiyanlığın eleştirisini zaten avrupalı ateistler yüz yıldan fazla süredir yeterince yapmışlar. Geçenlerde sevdiğim bir müslüman arkadaş anlatıyordu istanbula bir arkadaşıyla gittiklerinde bir kiliseyi gezmişler, yanındaki müslüman arkadaşı kiliseye tükürmüş. Bunu örnek olarak anlattım. Bu tip davranışları bizler yapmayız.

Şimdi ben İslami değil de ateist bir mantığa sahip olsaydım, hristiyan lafının geçtiği her yerde "sapık papaz", "eşcinsel papaz", "tacizci papaz" tabirlerini kullanırdım. Ve kendimce de hristiyanlığı çökerttiğimi düşünürdüm

Böyle düşünen sensin körelmiş biz değil. Buı tip yaftalar yapıştırarak islamı karalamaya çalışan kaç kişi gördün sen bu forumda? Bizler İslami kaynaklara inerek, Muhammedin hayatını eleştirerek, ayetlerden, hadislerden yola çıkarak İslamı eleştiriyoruz. Bunun yüzlerce örneğini hem forumlarda hem de site ana sayfasında görebilirsin.

Molla, hacı-hoca,pis arap, üfürükçü, İran'a git, Cezayir'e döneceğiz laflarını durmadan kullanan ateist beyinlere -eğer varsa- duyurulur

Bu tip sıfatlar kullanan ateistler varsa da bu tür kelimeleri daha ziyade tatlı su müslümanı diyebileceğimiz laiklerde görüyorum ben. Yani kişi hem müslüman hem de laik ise İslamı eleştiremiyor ama radikal bulduğu, yobaz bulduğu kişilere bu tür sıfatları yakıştırıyor. Mesela benim amcam aynı yukarıdaki sözleri söyleyen birisidir ama müslümandır. İslamı tartışmayı bile kabul etmez, ona inanır.

Yukarıda da dediğim gibi amacımız karşıtlarımıza yafta yapıştırmak değil, İslami kaynakları temel alarak bu dinin yalanlarını, yanlışlarını ortaya çıkarmak, insanlığın bu ilkellikten kurtulması için aydınlatmaktır. Bunun içinde İslamı belki de sizler kadar okuyup araştırıyoruz. Hatırlarsan senin Kaynukaoğulları hadisesi hakkındaki büyük yanlışını da ortaya çıkarmış seni aydınlatmıştım. İşte gerçek üslubumuz budur, bu olmalıdır. Eğer sadece hakaret eden arkadaşlar da varsa içimizde dediğin gibi yanlış yaptıklarını söyleyebilirim.

pante
08-02-2006, 03:35
Cem'e katılıyorum..
"Papaz" yerine "priest" yazıp web'de aradığında , o bahsettiğin konuları bulamazsın..
Bunu düşünememene anlam veremiyorum..
Bir de dinlere saygı derken;
İslamın İsa'ya da Musa'ya da saygılı olduğundan bahsedilir..
Bu saygı zorunlu olarak oluşuyor..
Çünkü kendinden önceki dinleri ve peygamberleri tanımış..
Kendinden sonra gelenleri de öncekiler tanımaz ve saygı göstermez..
Çünkü onlara göre sonradan gelenler sahtedir..
Örneğin İslam hiç Bahailiği tanır mı , saygı gösterir mi?
Tersine Bahaullah'ı ölümle cezalandırmıştır..
İslam'da İsa'ya Musa'ya saygı vardır , peygamber olarak tanıdığı için ama;
Hristiyanlığa ve Museviliğe saygısı yoktur..
Papaz ve rahibeler hakkındaki ifade ve anlatımlar bilinmektedir..
6-7 Eylül ve benzeri olaylarla İstanbul'da neredeyse Rum kalmamıştır..
Kalanların tümü de günlerini korkuyla geçirmektedir..
Kalan kiliseler korkudan çanlarını çalamamaktadır..
Denizden haç çıkarmaları dahi protesto edildi..
Saygı var mı yok mu kendimiz cevaplamayalım..
Onlardan dinleyelim bakalım , ne diyecekler!!