PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nova' nın Hikayesi

Nova
07-02-2010, 04:57
Selamlar, az ve öz kendi hikayemi anlatmakl istedim. Bu yazımı daha önce http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15342 başlığına da yazdım azıcık editleyip ekleyip sizlere sunuyorum.

İlkokul 2: öğretmenimiz geldi, dünya tatlısı bir adam, benim yaş 7......

Evde, yanlış bir şey yaparsam ebeveynlerim tarafından "Allah baba seni yakar" başlığı altında ihtarlar alırdım. İyi veya iyi sonuçlanan bişey yaparsam da "Allah sana sevap yazar ve isteklerin gerçekleşir" gibi yönermelere maruz kalıyordum.....

İlkokul 2: öğretmenimizin sorduğu ilk soru " Allah Kaç tanedir". Herkes bu soruya "1" yanıtını mırıltı ve şaşkın bir uğuldama olarak verirken ben, canhıraş parmak kaldırıp öne fırladım, "Söyle bakalım oğlum kaç tane?" Ben "2" deyince fena sessizlik oldu.. Öğretmen "kimmiş bunlar söyle bakalım" diye sordu, bende "Allah ve Allah Baba" dedim öğretmen şaşırdı "kim bunlar" diye sordu. Garibim bende mazlum başladım anlatmaya; "Allah iyi birisidir, o hep olumludur iyi şeyler yapar insanlara, ama allah baba kötüdür çünkü, o hep bizi yakar evde oyun oynatmaz".

Öyle bir dayak yemiştimki daha 7 yaşımda, aklı fikri oyunda olan ve dünyada aklı başına geleli 2-3 yıl geçmiş olan ( ilk 4 yıl agucuk-gugucuk geçti tabiyatıynan :) ) bir canlıyı böyle dövmek...helal olsun beni bu günlere taşıdı. Ben çocuğum yahu deli deli düşünecem tabi, ne bileyim ben hiyerarşiyi :)

Yıllar sonra, mekan orta okul, malum din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenimiz, kişiliği bozuk ve takıntılı bir adam olduğu belli, bize başladı anlatmaya. " O, başkası tarafından yaratılmadı, doğmadı doğrulmadı, kendi kendini yarattı" neyse sonrasında cümleler nazikçe belirdi kafamda, buyrun o anki düşünsel sesim:

"Yahu bu varlığı kimse yaratmadı, doğmadı, ilginç.. ve sonra canı sıkıldı bişeyler yarattı cin min melek vs vs hatta egosu vardı ki melekler hep ona secde ediyorlardı gece gündüz yemeden içmeden ve bunun için enerjiyi de gene allah veriyordu... Sonra Adem' i yarattı vs vs şeytana gösterdi, şeytan en sevdiği melekti, ateşten yaratıldı vs vs, en sevdiği melek, demekki daha az sevdikleri var yani kendi yarattıklarını eşit sevmiyor...... ve eski yarattıklarına (şeytan), yeni yarattıklarını (adem) gösterip onay, fikir vs alıyor.... ayrıca ahir boyutta ateş ne arar, neyse.....sonrada şeytan ile tartışmaya başlıyor ve iddiaya giriyorlar, kıyamete kadar mühlet bakalım kim kazanacak diye... Yahu dinimizde iddia, kumar vs günah değilmi peki neden bu varlık daha başlangıçta bizi bu karşıt hüküm ile başbaşa bırakıyor.. ve adem ile havvayı dünyaya gönderiyor.. hem iddiaya giriyor bizim hayatlarımız üzerine ve ne hikmetse anlaşılmaz, çıkar kaynakları ile dolu, taraf tutmaya yönelik ( bölmeye yönelik ) yönermelerde bulununan ve çözülememesi için binbir türlü sır arkasına gizlenmiş, kitaplar silsilesi ve ve birde bunları getiren adamlar gönderiyor ( nerdeyse hepsi aynı bölgeye ) kafam iyicene karıştı şimdi.."

Bunlar o anda kafanım içinde dolanan düşünsel seslerdi. Zaten gerisi malum :) ard arda noktalar düşünenin derinleştiği anları betimliyor umarım sıkmadım sizi.

Bu gün ise "Din terket- kendini özgür kıl" düşüncesini benimsedim ve bu duruşumu korumaya çalışıyorum, çevremde şu anki inanışımı bilen insanlar baskı yapsada, kafam rahat daha önce hiç olmadığı kadar.

Yazımın devamını olduğu gibi bırakayım istedim arkadaşlar, yanlış yazdığım imla hatası yaptığım yada uzun tutup sıktığım cümleler olduysa, affola :) .

Neyse ya, çocuk eğitiminde yapılan dini baskılar ileride 2 sonuca çıkıyor anladığım kadarıyla; ruh hastası takıntılı kişilik -yada- düşünceleri ile özgür, din ve tanrı baskısından kurtulmuş hür ve özgür birey. Abim bir söz söylemişti "Bir yerde koku (parfüm) var ise, demekki orada kötü kokan birşey vardır". Bu kadar baskı,teslimiyetçilik, 5 defa tekrarlama vs varken hangi özgür irade :).. Dinin tek amacı "Ölüm" meselesine anlam katmaktır ötesi yok, kediler, kuşlar, karıncalar, amcalar, teyzeler nasıl ölüyorsa bizde öyle öleceğiz, din: bunu kabullenemeyen insanların inandığı ve yaşlandıkça bu inancın ağır bastığı insanların, gösterdiği bir reflekstir. Ve "Tanrıtanımaz insan" doğayı gözlemlemiş, neden ve sonuç ilişkisini akılcı bir şekilde görmüş, çözmüş ve bunun döngüsüne inanan bir ide ile duruşunu korumuştur.

Sevgi ve saygılarımla

cenker
07-02-2010, 11:59
Son parargaf her şeyi özetlemiş.Din bir takıntıdır şartlanmadır kısaca beyin yıkanmasıdır.Çok güçlü bir duygu.Başka hangi güç 1 milyar insana ineğe taptırır ki?

evrensel-insan
08-02-2010, 04:17
Saygideger nova;

Hikayeni, cesaretle dile getirdigin icin, tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Nova
08-02-2010, 04:45
Sağolasın üstadım, insanın yalnız olmadığını bilmesi güç veriyor.

UlulElbab
08-02-2010, 16:04
Neyse ya, çocuk eğitiminde yapılan dini baskılar ileride 2 sonuca çıkıyor anladığım kadarıyla; ruh hastası takıntılı kişilik -yada- düşünceleri ile özgür, din ve tanrı baskısından kurtulmuş hür ve özgür birey. Abim bir söz söylemişti "Bir yerde koku (parfüm) var ise, demekki orada kötü kokan birşey vardır". Bu kadar baskı,teslimiyetçilik, 5 defa tekrarlama vs varken hangi özgür irade :).. Dinin tek amacı "Ölüm" meselesine anlam katmaktır ötesi yok, kediler, kuşlar, karıncalar, amcalar, teyzeler nasıl ölüyorsa bizde öyle öleceğiz, din: bunu kabullenemeyen insanların inandığı ve yaşlandıkça bu inancın ağır bastığı insanların, gösterdiği bir reflekstir. Ve "Tanrıtanımaz insan" doğayı gözlemlemiş, neden ve sonuç ilişkisini akılcı bir şekilde görmüş, çözmüş ve bunun döngüsüne inanan bir ide ile duruşunu korumuştur.

Sevgi ve saygılarımla

Bu güzel paylaşım için teşekkürler Sayın Nova,

Bir çok açıdan faydalandığımı belirtmek isterim.

Başka başlıklarda değerli Görüşlerinizden faydalanmak üzere...

Sevgiler...

Nova
08-02-2010, 21:34
Rica ederim üstadım, başka saptamalarımda var :) uygun başlıklarda yazabilmek dileği ile :)

sevgi ve saygılarımla

vartor
10-02-2010, 17:41
Kimini 7 yasinda yedigi bir tokat dusunmeye sevk eder, kiminin basina tavan yikilsa umurunda olmaz. Demek ki mantigini kullanmasini bilen bir cirpida olmasa da kavriyor din denen sacmaligini. Nova'nin cocuk yaslarda bile sorgulayabilmesi, sahsiyetinin erken gelismesini saglamis. Dusuncelerini bizimle paylastigin icin mutluyum novo.

Nova
10-02-2010, 23:59
Teşekkürler üstad sonradan eklemek istediklerim vardı ama başka başlıklarda ümit ederimki :)

Ayrıca burada düşüncelerinizi paylaşabildiğim için ben teşekkür ederim üstad,

sevgi ve saygılarımla.

andora
11-02-2010, 19:31
Nova'nın hikayesini bizim imanlılar beğenmez tabii.
Neresi etkileyici ki derler.

Ben inanıyorum ki sokakta milyonlarca nova gibi hikayesini anlatacak insanlar var.
Her biri birer cevher. Her birinde müthiş hikayeler var.
Aydınlanmayı, yazmayı bekliyor.

güneşinzaptıyakın
11-02-2010, 19:56
Gerçek ne kadar basit halbuki değilmi? özgürlük ne kadar güzel değilmi? bu cesaret ve bizlere verdiğin tüm değerler için tebrik ederim arkadaşım. Düşüncelerini bizlerle paylaşman bu adımları atmayı bekleyen tüm arkadaşlarımıza cesaret verecektir.

Nova
12-02-2010, 00:42
Eyvallah üstad, din sadece ölüm konusunda insanları rahatlatıyor. Zenginlerin malları bölünmesin diye savaşlar oluyor ve ölenler "Şehit".. zamanı gelince insan ölüyor ama yakınlarının hislerini bastırmak için mekanı cennet, vadesi dolmuş.. Bebek ölünce; cennete gitti.. deliler zaten başlık dışı.. beşer hakkında belli belirsiz bilgiler var dini kaynaklarda, hatta onlarda mısır-sümer çakması :) .....Televizyonu olmayan 1500 yıl öncesi adamların, akşam vakitleri birbirine anlattıkları hikayelerdeki, insanların akıllarında kalan yerine oturmamış "taşlar", samimi isyanlar bir adamın dünya görüşü malzemesidir. Sonrada kendi iktidarına kullanmaya çalışmış. Sonuca bakmak lazım, din; bir "neden" sorugular, bilim ise "sonuca" bakar. Yani bilimsel düşünce haticeye değil de neticeye bakar.

KızıL
14-02-2010, 03:22
hikayeniz gayet güzeldi paylaştığınız için teşekkürler..

Natan
15-02-2010, 00:41
Çok samimi bir uslupla yazmış,paylaşmışsınız. Teşekkürler.
Fakat ateizmi de dogmatizm olarak algılamadınız mı hiç ?

sevgiler saygılar

gkhn
16-03-2010, 22:12
Samimi ve cesur bir anlatışın var tebrik ederim çok beğendim.Ama malesef senin gibi Allah hakkında farklı düşündü diye dayak yiyen çok çoçuk var.Bunları duyunca üzülmemek elde değil.İnsanlar islamı nerden öğreniyor hiç anlamıyorum.Diğer dinler hakkında pek bir bilgim yok fakat şunu söyleyebilirim ki İslam sadece ölümü rahatlatmak için inanılan bir din değil. Kanıt istiyorsan

Hz. Ömer (R.A), “Peygamber (S.A.V)in şöyle dediğini işittim demiştir:”
<<Bir kelime biliyorum ki, bir insan onu hulus-i kalp ile söyler de ölürse muhakkak Allah onu Cehennem ateşine haram eder. (o) “La İlahe İllallah” (tır)

Hulus-i kalp: Gönül temizliği.

O yüzden bizim olayımız ölüm değil bizim olayımız cok farklı ama burası bunları anlatmanın yeri değil.Eger tartışmak istersen her zaman açığım.Sadece İslam deiğl kendi fikirlerim hakkında da tartışabiliriz.

Saygılarımla:)

Nova
17-03-2010, 03:12
İnsan ölümden korktu ve kabul edemedi, insan bilmediğinden korkar. Ve gücünün yetmediği bilinmezi alt etmek için daha büyük bir bilinmez güç yarattı..

bkz; iki argör.' ün tez yazısı:

Araş. Gör. Fuat TANHAN
Ankara Üniversite Eğitim Bilimleri Fakültesi
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Bölümü

Araş. Gör. Figen ARI
Hacette Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu
Psikiyatri Hemşireliği Doktora Programı

İnsanoğlunu bu denli meşgul eden ölüm kavramının farklı kültürlerde ve toplumlarda farklı tanımları yapılmıştır. Ölüm, canlı varlıklardaki yaşamsal görevlerin bir daha yinelememek üzere sona ermesi (Hançerlioğlu, 1978); ölüm hayatın sonu, yaşamın bitişi, ömrün sona ermesi (Longman, 1997) veya bir insan, hayvan ya da bitkide yaşamın tam ve kesin olarak sona ermesidir (Doğan, 1982) şeklinde tanımlanmıştır. Ölüm, ölme süreci ve bu sürecin sonunda da tanımlandığı için bu alanda pek çok tıbbi-teknik tanım yapılabilmektedir. Tüm bu tanımlarda ortak olan nokta ise canlı organizmanın kendini yenileme yeteneğini yitirmesi veya hayati organlardan birinin ya da bir kaçının tamamen işlevini yitirmesiyle hayatın sona ermesidir (Çobanlı ve Salt, 2001).
Farklı şekillerde tanımlanabilen ölüm, hayatın her alanına, sanata, edebiyata, felsefeye ve bilime konu olmuştur. Hintliler’in Vedalar’ından çağdaş düşünürlere kadar insanoğlu ölümün anlamını açıklamak yoluyla ölüme ilişkin korkularının üstesinden gelmeye çalışmıştır. Ölüm konusunun işlendiği en önemli alanlardan biri de şüphesiz felsefedir. Antik Yunan filozoflarından Epikür “Benim olduğum yerde ölüm yok, ölümün olduğu yerde de ben yokum. Onun için ölüm bana bir şey ifade etmiyor” diyerek ölümü yaşamdan dışlarken Stoacılar, Epikürcülerin tam tersine ölümü hayatın en önemli olaylarından biri olarak görmüşler ve “İyi yaşamayı öğrenmek, aynı zamanda iyi ölmeyi öğrenmek veya iyi ölmeyi öğrenmek iyi yaşamayı öğrenmektir” (Geçtan, 1989) diyerek ölümü yaşamın merkezine koymuşlardır. Çağdaş varoluşçulardan Karl Jasper “Felsefe yapmak ölmeyi öğrenmektir” (Hançerlioğlu, 1978) diyerek Stoacıların ölüme ilişkin bakış açılarını bir adım öteye taşımıştır.
Felsefe ekolleri içerisinde ölümle en çok ilgilenen Varoluşçu ekol olmuştur. Bu ekolün önemli temsilcilerinden Heidegger, biyolojik anlamda yaşam ve ölüm olgularının birbirinden kesin çizgilerle ayrıldığını buna karşın psikolojik olarak iç içe geçtiğini düşünür. Heidegger’e göre ölüm, fiziksel olarak yok edicidir ancak ölüm düşüncesi kurtarıcıdır (Geçtan, 1989). Varoluşçu Psikoloji’nin de temel kavramları arasında yer alan ölüm, insanların içinde bulunduğu en büyük ikilem olarak açıklanmaktadır. İnsan isterse ölümü seçebilir fakat, istemese de ölümü yaşayacaktır. Ölüm varoluşun çözemediği fakat yaşamak zorunda olduğu, belki de yaşamın anlamının içinde saklı bulunduğu en büyük gizemdir (Yakıt, 1983). Varoluşçulara göre ölüm, insanda varoluşsal farkındalığı artırarak bizi bir varoluş şeklinden daha yüksek olana sevk etmektedir (Yalom, 1999).
Ölüm olgusu çoğu kez dini hayat ile ilişkilendirilmiştir. Bazılarına göre dinlerin ortaya çıkmasında ölüm ve ölüm kaygısı belirleyiciyken; kimilerine göre ise, insanların ölüm korkularını azaltmada dinlerin önemli fonksiyonları olmuştur. Dini sistemlerde ölüm ve ölüm sonrası ile ilgili çok fazla yazılı, sözlü ve pratik gelenek vardır. Dinleri gizemli ve cazip hale getiren özelliklerden biri de onların ölüm ve ölüm sonrasına getirdiği açıklamalar olabilir. İslamiyet ölümü, “Allah’tan gelen varlığın yine O’na dönmesi olarak” kabul ederken Hristiyanlıkta bazı düşünürler -Aziz Augustine başta olmak üzere- insana verilmiş bir ceza olarak görürler. Onlara göre Hz. Adem’in işlediği günah, insanoğluna ölümü getirmiştir (Aydın, 1999).
İnsanın “ölmek zorunda olan bir varlık” olduğunun bilincinde olması onu derinden etkilemektedir (Fromm, 1994). İnsanın zihninde ölüm düşüncesine yer vermesinde kendi sonunu düşünmesi etkili olabildiği gibi, çevredeki bir takım uyarıcıların da bunda etkisi olabilmektedir. Hatta ölüm düşüncesinin oluşmasında çevresel faktörlerin daha büyük önemi vardır. Çünkü, ölüm insanın bizzat tecrübe alanı dışında gerçekleşen bir olaydır. Bu yüzden insanlar, çevresindeki diğer insanların ölümleriyle ilgili olarak yaşadıkları tecrübelerden yola çıkarak ölümle ilgili tutumlar geliştirmektedirler (Alkan, 1999).
Ölüm düşüncesinin insan hayatına etkisi kaçınılmazdır. Ancak aşırı, ölçüsüz, patolojik şekilde ortaya çıkan ölüm düşüncesi insanın psikolojisini olumsuz etkileyebilmektedir (Karaca, 2000; Köknel, 1985). Bu nedenle insanın dengesini koruması açısından ölüm düşüncesinin sınırlarını belirlemek önemlidir. Bu denge ve uyum bozuldukça insandaki kaygı düzeyi artmakta ve yaşadığı çevreye uyum sağlaması güçleşebilmektedir. Bunun yanı sıra zihinde tamamen bastırılamayan, ara sıra belirli ölçülerde hatırlanan ölüm, insan hayatına katkıda bulunabilmektedir.
İnsanın, ölümün varlığının bilincinde olması, yaşamına anlam katmaktadır. Yaşamını anlamlandırmaya çalışan insan, ölüm karşısında yaşamı bütünüyle daha güzel ve yoğun olarak yaşayabilmektedir (Alkan, 1999). Ölüm fikriyle bütünleşmek, insanı korkulu ve kötümser bir ruh haline sevk etmekten çok, değer yargılarıyla dolu bir yaşama yöneltebilir (Yalom, 1999). Ölüm düşüncesinin hayatımıza katkıda bulunduğunu savunmak pek kolay görülmemektedir. Ancak, ölüm düşüncesinin dışlandığı bir hayatın da yoğunluğundan çok şey kaybedeceği bir gerçektir.
İnsanların bu dünyadaki “var” olmalarının son bulacağı gerçeği karşısında duydukları korku, ölüm kaygısı olarak tanımlanmıştır (Cevizci, 1997; Hançerlioğlu, 1978). Kübler Ross’a (1997) göre pek çok kaygının temelinde ölüm kaygısı bulunmaktadır. Ölüm gerçeği insanda egosantrik bir yaklaşımla bir takım savunma mekanizmaları geliştirmektedir. Ölüm hakkında hiç düşünme fırsatı kalmayacak şekilde çalışmak bu korkuyu bastırsa da ölüm gerçeğini değiştirmemektedir. İnsanın ölüme karşı yapabilecek hiçbir şeyi yoktur. Kişi bu kaçınılmaz sondan yakınabilir; nefretini ve öfkesini dışarı vurabilir veya çeşitli ayin ve törenlerle bu korkusunu hafifletmeye çalışabilir (Hökenekli, 1993). Zaman ve mekanlara göre değişmekle birlikte günümüze kadar gelen cenaze törenleri, mezarlıklar, mezar ziyaretleri, dualar, emanetlerin korunması aslında ölüm kaygısından kurtulmayla yakından ilişkilidir (Thomas, 1991).

kaynak: efdergi.yyu.edu.tr/makaleler/cilt_III/aralik/f_tanhan_02.doc
-----

basit ama, kabullenemiyoruz...bu ortada.

adsizpaint
17-03-2010, 16:26
"Yahu bu varlığı kimse yaratmadı, doğmadı, ilginç.. ve sonra canı sıkıldı bişeyler yarattı cin min melek vs vs hatta egosu vardı ki melekler hep ona secde ediyorlardı gece gündüz yemeden içmeden ve bunun için enerjiyi de gene allah veriyordu... Sonra Adem' i yarattı vs vs şeytana gösterdi, şeytan en sevdiği melekti, ateşten yaratıldı vs vs, en sevdiği melek, demekki daha az sevdikleri var yani kendi yarattıklarını eşit sevmiyor...... ve eski yarattıklarına (şeytan), yeni yarattıklarını (adem) gösterip onay, fikir vs alıyor.... ayrıca ahir boyutta ateş ne arar, neyse.....sonrada şeytan ile tartışmaya başlıyor ve iddiaya giriyorlar, kıyamete kadar mühlet bakalım kim kazanacak diye... Yahu dinimizde iddia, kumar vs günah değilmi peki neden bu varlık daha başlangıçta bizi bu karşıt hüküm ile başbaşa bırakıyor.. ve adem ile havvayı dünyaya gönderiyor.. hem iddiaya giriyor bizim hayatlarımız üzerine ve ne hikmetse anlaşılmaz, çıkar kaynakları ile dolu, taraf tutmaya yönelik ( bölmeye yönelik ) yönermelerde bulununan ve çözülememesi için binbir türlü sır arkasına gizlenmiş, kitaplar silsilesi ve ve birde bunları getiren adamlar gönderiyor ( nerdeyse hepsi aynı bölgeye ) kafam iyicene karıştı şimdi.."

koptum yaww, süper ama haa :D:D eline sağlık yazı için sağol..

erhan2424
21-03-2010, 17:42
kuranın kendisi başlı başına bir saçmalıkmış bunu ne zaman okudum fark ettim sorgularken

earthling
01-05-2010, 21:24
allah ve allah baba :rofl:
cok guldum buna ama cidden takdir ettim sizi cok dikkatliymissiniz.
keske ben de hatirlasam allah ile ilk tanismami..
ama sunu hatirliyorum, kafamdaki ilk allah sekli boyle benim bir milyon katim buyuklukte, erkek(niyeyse), iri yari, hep oturur vaziyette duran (niyeyse), bir seydi.

Nova
02-05-2010, 02:44
Rüyamda bile gördüm allahı, şaka değil. Yeşil cübbeli, bayram namazı hocası takkeli, yanında muhammet vardı. Uzun boylu atletik vücutlu traşlı gülümser bir yüz, cildi parıl parıl, fakat allahtan uzun boylu ve yakışıklı üstelik ten rengi arap-zenci-siyah değil beyaz..

İnsan istemeye görsün neler neler görüyor onu bırak daha görmeden nelere nelere inanıyor :)

One Minute
15-08-2010, 03:21
Nova kardeşim kusura bakma ama senin büyüklerininde dinden haberi yok gibi eğer senin anlattığın tarzda" Alllah baba(haşa) seni yakar gibi ifadeler kullandılarsa,eğer bu kelimeyi zikrediyorlarsa bilmedende olsa o dinden çıkarlar çünkü yaratıcıya baba oğul gibi sıfatlar ekleyip ona ortak koşmakta şirke girer..

One Minute
15-08-2010, 03:24
Rüyamda bile gördüm allahı, şaka değil. Yeşil cübbeli, bayram namazı hocası takkeli, yanında muhammet vardı. Uzun boylu atletik vücutlu traşlı gülümser bir yüz, cildi parıl parıl, fakat allahtan uzun boylu ve yakışıklı üstelik ten rengi arap-zenci-siyah değil beyaz..

İnsan istemeye görsün neler neler görüyor onu bırak daha görmeden nelere nelere inanıyor :)
Senin gördüklerin Yaratan varlık değil,seninle oynayan Şeytan..:)

AerA
15-08-2010, 03:25
Nova kardeşim kusura bakma ama senin büyüklerininde dinden haberi yok gibi eğer senin anlattığın tarzda" Alllah baba(haşa) seni yakar gibi ifadeler kullandılarsa,eğer bu kelimeyi zikrediyorlarsa bilmedende olsa o dinden çıkarlar çünkü yaratıcıya baba oğul gibi sıfatlar ekleyip ona ortak koşmakta şirke girer..

Yakmada problem yok, babalık müessesesinde mi var?

"OKU"..."Ben okuma bilmem ki"..."OKU"...."Ben okuma bilmem dedim ya"..."O YANINDA GETİRDİKLERİN NE YA PEKİ?"..."Tevrat, İncil, mincil işte..."

One Minute
15-08-2010, 03:30
Yakmada problem yok, babalık müessesesinde mi var?

"OKU"..."Ben okuma bilmem ki"..."OKU"...."Ben okuma bilmem dedim ya"..."O YANINDA GETİRDİKLERİN NE YA PEKİ?"..."Tevrat, İncil, mincil işte..."
evet babalık müessesinde var dahası hiç bir bilinçli müslüman ailesi o şekilde çocuğuna Allah seni yakar gibi ifadelerde bulunmaz bulunursada çok büyük hata olur dahasını bilmem sizin kadar kusura kalmayın hocam.

Nova
15-08-2010, 03:33
Yahu bilader allah dediğin şey insanları yakmakla tehdit etmiyormu ??

Annem orada "baba" kelimesini, benim yaşım küçük olduğu için saygı duymam-sözünü dinlemem ve üzerimde yaptırımı olması için kullandı. Bunu anlamak için alm olamaya gerek yok.

Ben Teşvikiye (istanbul) de doğdum büyüdüm, saygı konusunda çok sukı terbiye ile büyüdüm, benim yetiştiğim çevrede ve yetişme yaşlarımda çok önemli bir anlayıştı "saygı".

neyse..

Yani anlatılanlardan bunu bulduysanız ben ne diyimki. Milletler böyle yetiştiriliyor, sen farklı büyüdüysen ben bilmem :smokin:

Ben sonuca bakarım arkadaş sonuca. Sonuç ne ise gerçek odur.

Dine göre sonuç: ya planlanandır yada dayatılan.

Bu kadar.

One Minute
15-08-2010, 03:52
[QUOTE=nova;329136]Yahu bilader allah dediğin şey insanları yakmakla tehdit etmiyormu ??

Annem orada "baba" kelimesini, benim yaşım küçük olduğu için saygı duymam-sözünü dinlemem ve üzerimde yaptırımı olması için kullandı. Bunu anlamak için alm olamaya gerek yok.

Ben Teşvikiye (istanbul) de doğdum büyüdüm, saygı konusunda çok sukı terbiye ile büyüdüm, benim yetiştiğim çevrede ve yetişme yaşlarımda çok önemli bir anlayıştı "saygı".

neyse..

Yani anlatılanlardan bunu bulduysanız ben ne diyimki. Milletler böyle yetiştiriliyor, sen farklı büyüdüysen ben bilmem :smokin:

Ben sonuca bakarım arkadaş sonuca. Sonuç ne ise gerçek odur.

Dine göre sonuç: ya planlanandır yada dayatılan.

evet kardeşem sanırsam size dayatılarak öğretilmeye çalışılmış..

Nova
15-08-2010, 03:57
evet kardeşem sanırsam size dayatılarak öğretilmeye çalışılmış..

Yahu bilader, daha doğmadan dayatılıyor sen bunu göremeyecek kadar bakmadınmı?

İnsan daha doğar doğmaz, yazılmıyormu kimliğine " İSLAM " hanesi.

Bu dayatma değilmidir, senin sorgulamanı karşı koymanı engelliyorlar.

Yani bana dayatılmasıyla islamı kurtarmaya çalışma.

Ben allahı almışım karşıma senimi takarım-senin fikirlerini mi yanlışlamalarını mı iplerim kendi inancım hakkında.

One Minute
15-08-2010, 04:37
Ben allahı almışım karşıma senimi takarım-senin fikirlerini mi yanlışlamalarını mı iplerim kendi inancım hakkında.
Vallahi hocam yukarıda büyük bir işe cüret etmişsin,hedefini belirlemişsin artık kim sana takılabilirki..?

faydasızım
15-08-2010, 18:19
saygıdeger nova

herşeyi son paragrafta çok güzel özetlemişsiniz ...
biri birine bagırıyorsa orada iki taraftan bitirinin isdtenmedigi bir vaziyet vardır...

basdkının oldugu yerde eminol gizlenen bir şey vardır..
insanlıgın temel problemi ölüm hep bi korku ...
hep bi sonsuzluk arzusu ..
ve giden gelmiyo ..
en kötüsü herkes gidiyo ...
dinde bu gerçekligi gizleme vaziyeti
çocuk oyunu gibi yaf..
ölüyosun ama ölmüyosun yani normalde ölmedin. ..
sonra allah yaratacak tekrar yaşıcan orda ballı dereler gögüslü taze hatunlar..
hatta ne istersen olacak ...
ciddi mi
ciddi
ama dediklerini yapcaz allahın şimdi kötü durumda oldugumuza bakma sabreet allah dayanma gücü veriir..
elinden bi şey gelmez dua et ..
allah duyar ama dua n kabul olmazsa da korkma ahirette kabul eder duanı.....
bide şeytan var allah seni inandırsın pisin biri hep kandırıyo kandırıkçı herif
o kötü bizi sevmez
niye kötü
bak o koonuda net bi bilgimiz yok
bizi kıskanıyo biz insanız o cin ya ondan
komiksin tanrı ..........

One Minute
16-08-2010, 00:17
Eveeeeeeeet görülüyorki Cennette ,Cehemnemde içindekileri hak edenlerle dolacak.."Yaşasın Zalimler için Cehennem"

Lynx
16-08-2010, 00:24
Sayin RTE Davos un yandan yemisi !

Var mı dünyada günah işlemeyen söyle:
Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle;
Bana kötü deyip kötülük edeceksen,
Yüce Tanrı, ne farkın kalır benden, söyle.

Hayyam, günahim var diye tasalanma,
Bunun için dertlere düsme bosuna.
Günah olacak ki Tanri bagislasin:
Yoksa Rahmet neye yarar günah olmayinca.

AerA
16-08-2010, 00:27
Eveeeeeeeet görülüyorki Cennette ,Cehemnemde içindekileri hak edenlerle dolacak.."Yaşasın Zalimler için Cehennem"

Gerçek anlamda "İYİ" sonunda bir ödül beklemeyendir. İlginç bir şekilde hepiniz cennetlik olmak için "İYİ" yi oynarsınız, yada "İYİ" yi oynadığınız için cennet beklersiniz. DİN çıkara dayalı bir metottur. İyiye cennet, kötüye cehennemin başka açıklaması yoktur.

Nova
16-08-2010, 00:49
Sagopa40serhat, abi dinamik anlatımlı desteğin ve tespitlerini paylaştığın için saol üstad :smokin:

Sevgili One minute,
Eveeeeeeeet görülüyorki Cennette ,Cehemnemde içindekileri hak edenlerle dolacak.."Yaşasın Zalimler için Cehennem"Yahu ben zalim değilimki bilader, nerde gördün zulm ettiğimi, bu senin açık uydurmandır. Noldu dayanamadın, yazacak birşey bulamadın, başla alay etmeye.

Size daha önce başka bir başlıkta da sarf ettiğim gibi; "yazacak birşeyiniz yoksa, yazmamayı seçebilirsiniz."

Zalim yaptın ya bizi gülerim sana keh keh keh :heh:

Bana Ateizm namına yapılan adalet uygulamarını göster.

Ben sana islamınkileri göstereyim :

http://my.break.com/Content/view.aspx?ContentID=515992

Camiler hiçbir zaman insanların özgürlüklerinin koruyuculuğunu yapmamıştır.

Sokak lambaları insanlara, camilerden daha fazla faydalıdır.

iyi geceler.

DipNot: Yukarıdaki videoya binlerce islam ordusu ve bombalı eylemci videosu koyabilirim. Hatta gerek yok bak sana ne anlatıcam iyi oku ben canlı şahidiyim

En son Kuledibi Büyükhendek sokaktaki sinagog a yapılan bombalı saldırıda, patlamanın şiddeti ile yere uçtuğumda, yarı açık bilncimle havada uçuşan kol bacak ve insan vücudu parçalarının üzerimden uçtuğunu gördüğümde, sokaktaki avizecilein vitrinindeki taşların, mağaza çalışanlarının kafalarını vücutlarını ellerini ayaklarını delip geçtiğine şahit olduktan sonra, yukarıdan senin allahının aşağıya bakıp neden "keyifle gülümsediğini" şimdi daha iyi anlayabiliyorum.

Allahın aciz. 90 dakkanın bitmesini bekleyemedi de kullarına memuriyet verdi dimi..

Zalim kimmiş?

Senin islamın buraya kadar, allahın ise zaten yoktu.

Orada hayatını kaybeden herkesin ailesine buradan başsağlığı dilerim..

diyecek bir söz bulamıyorum özür dilerim.

One Minute
16-08-2010, 01:09
Dostum üzerinize alınmayın illede o, yazım genel manada Tüm insanlık için söylenmiştir,Ekinede o cümle sarf edilmiştir ayrıca size birşey söyleyecek sözümün olmadığını söylemiştim zira siz biz inananları karşınıza değil,Tüm insanlığın ve mahlükatın yegane yaratıcısı olan varlığı Allah(c.c.) karşınıza almışsınızki,O da işini bilmektedir size merhametine binaen süre vermiştir onu umarım iyi değerlendirirsiniz..yoksa yaşarken dahi betbahtlardan olma durumunuz yakındır...ve bu forumdada inşaALLAH Kaybeden veya Kazanan lardan olan adlı bir konu göreceğiz...

Lynx
16-08-2010, 01:09
Videoda tüylerim diken diken oldu
bunlari yapanlar insan olamaz !

AerA
16-08-2010, 01:12

İnsan değil zaten, hepsi müslüman. Sorsan bizim laik müslümancıklara, "İslam" bu değil derler.

Lynx
16-08-2010, 01:24
Evet Laikde olmasak kim bilir basimiza neler neler gelir !!!

Atatürk gibi bir insan bir daha bu dünyaya gelmez , herseyi ona borcluyuz !!

Reloaded
16-08-2010, 21:55
Benim yasadiklarimin onda birini yasasan demek ki coktan köprünün birinden asagi atlardin.. Neyse

Cogunuzun hikayesini okudum, birbirine yakin seylerden söz ediliyor... Acik konusmak gerekirse herkesin icinde bi kafir vardir... Ancak en güzeli o kafire ragmen iman edebiliyor olmaktir... Insan icindeki münkirle yüzlesmeden kendini yaratani tam anlamiyla taniyamiyor... Aslinda söyle bi düsünseniz, tüm bunlar neden insanlari direk inkara yöneltiyor diye, derdinizin sizlere derman oldugunun farkina varirsiniz...

Söylemek istedigim su: Dinden cikmakla hersey cözüme kavusuyor mu? Madem tek gercek insan neden careyi ateizm de ariyorsunuz?

Nova
16-08-2010, 22:34
sn. reloaded, tanışalım başlıkları, fikirlerin tartışma panoları değildir.

Sorduğunuz soru ile alakalı okadar çok başlık varki sitemizde, isterseniz geçmiş tarihli iletilere bakıp araştırabilirsiniz.

Benim yasadiklarimin onda birini yasasan demek ki coktan köprünün birinden asagi atlardin.. NeyseBöyle diyen yüzlerce insan tanıyorum ben.

Bu arada kendi hikayenizde, şu yaşadığınızı bahsettiğiniz şeyleri anlatında öğrenelim. Şeriat uygulamalarını gösteren videodakilerden ve bombalanan sinagog olayından daha ağır ne yaşadığınızı bende merak ettim doğrusu.

resmi açıklamanın 14 ölü olduğunu söylediği patlamada, belediyeye ait kırmızı mitsubishi marka kamyonete kendi ellerinizle koymadınız ölmüş insanların bedenlerinin parçalarını. Sadece cenaze olarak kaldırılan insan sayısı 120-130 kişidir.

Biz orada islamın ne olduğunu gayet canlı canlı gördük.

Bunun dışında öldürülen çok insan tanıyorum, öldürülen diyorum "din-islam" adına. Siz kendinizi kandırmışsınız, beni kandıramazsınız, hiç kusura bakmayın.

Neymiş sizin yaşadılarınız?

Anlatın kendinize ait bir başlık açarak, herkes öğrensin sizi. Üstü kapalı dem vermeyin, açıkça anlatın; neymiş gücü yetmeyen allahın kulları tarafından yapılan terörden daha ağır olan şey!

Tanışalım başlığının amacı budur..

Yergin
17-08-2010, 10:11
Başlığı amacından saptıranlar, ne kadar güzel bu işi yapıyorlar böyle. Bir başka başlıktada aynı linki, videoyu koydu, kendisine cevap verdik lakin cevap verilmeyip burada aynı video "İslam'ı kötüleme" maksatlı tekrar paylaşılmaya devam edilmiş. Sonrasında,

"Tanışalım başlığının amacı buymuş."

http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=329579&postcount=38

İnsan değil zaten, hepsi müslüman. Sorsan bizim laik müslümancıklara, "İslam" bu değil derler.

Yazık sizin gibi ateistlere. Yazık. Hiçbirşeyi araştırmadan, sorgulamadan direk bağnaz bir şekilde inanan ateistlere yazık. Çıkıp diyeceksiniz şimdi, ben ateist değilim ki, Tanrı'ya inanıyorum.

Tanrı'ya inanan ile ateistler ne kadar güzel anlaşıyor dimi. Ben Tanrı'ya inanıyorum ama dinlere inanmıyorum. Ne kadar güzel bir düşünce sistemi. Hiç kimse nede olsa bu düşüncenizde sizi eleştiremez. Neden? Çünkü elinizde hiçbirşey yok.

Dilekçelerin bile kaybolduğu bir Turan Dursun sitesi acaba nereye gidiyor?

faydasızım
17-08-2010, 18:25
tanrı sen olsaydın islam olmazdı artık emin oldum ...

bir din filozofunun çok güzel bi sözü vardı hatırımda kalmıştı ..
tanrıya inanmıyorum ..evet inanmıyorum ..bana inanmam için otlorı çiçekleri dagları taşları veyahut insanı gösteriyorlar ben hala inanmıyorum ..
çünki bu onların meselesi degil benim meselem ben tanrıyı olgularla kanıtlamaya çalışmam ..hissetmeye çalışırım bu kavramı ..
hissedemiyorum..ve onlu bir dünyanın onsuz bir dünyadan daha kötü oldugunu anlıyorum ....tanrı varsa yürektedir..teoremler veya kalıplara dökmeye çalışırsanız emin olun biri gelir o kalıpları kırar sizde afallarsınız nerde tanrım deyip mızmızlanırsınız..

Nova
17-08-2010, 20:34
Başlığı amacından saptıranlar, ne kadar güzel bu işi yapıyorlar böyle. Bir başka başlıktada aynı linki, videoyu koydu, kendisine cevap verdik lakin cevap verilmeyip burada aynı video "İslam'ı kötüleme" maksatlı tekrar paylaşılmaya devam edilmiş. Sonrasında,

"Tanışalım başlığının amacı buymuş."

Yazık sizin gibi ateistlere. Yazık. Hiçbirşeyi araştırmadan, sorgulamadan direk bağnaz bir şekilde inanan ateistlere yazık. Çıkıp diyeceksiniz şimdi, ben ateist değilim ki, Tanrı'ya inanıyorum.

Tanrı'ya inanan ile ateistler ne kadar güzel anlaşıyor dimi. Ben Tanrı'ya inanıyorum ama dinlere inanmıyorum. Ne kadar güzel bir düşünce sistemi. Hiç kimse nede olsa bu düşüncenizde sizi eleştiremez. Neden? Çünkü elinizde hiçbirşey yok.

Dilekçelerin bile kaybolduğu bir Turan Dursun sitesi acaba nereye gidiyor?

Sn. Yergin, bu forumun panolarının ve mesajlaşma sisteminin nasıl kullanılacağını öğrenip, ondan sonra düzgün iki laf etmeyi deneyin.

Burası dilekçe sorgulama başlığı değil.

Bununla alakalı daha öncede size bilgi verilmişti.

Memleketimizde olduğu gibi, tüm dünyadaki islam uygulamalarını örtmek ve gene islam dünyasını haklı çıkarmak uğruna yapmayacağınız şey yok!

Öldürülen insanlar hakkındaki videolara yaptığınız yorumlar mutluluk verici. O video linkleri konular ile ilgili önemli kaynak oldukları için yayımlandı, isteyen istediği gibi yayımla videoyu, bu videoları yayımlamak ve islamın ne kadar ilkel bir uygulama silsilesine sahip olduğunu anlatmak için sizden izin almamız gerektiğini bilmiyorduk kusura kalmayın!

Sizin inandıklarınıza inanmayanlara yapılan uygulamaların canlı videosudur ve üzerine söylenecek birşey yoktur!

Bu başlığa insanlar hissettiklerini dürüstçe yazmışlar:

Alıntı:
"VoLDeMoRT´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/viewpost.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=329405#post329405)
bunlari yapanlar insan olamaz !"

Sizi rahatsız eden bumu oldu, bumu zorunuza gitti, insanların dürüstçe hissettiklerini ifade etmesimi!

Tabiiki siz uyurken yüzünüze konan sinek rahatınızı bozunca, refleks olarak sineği elinizle kovarsınız, rahatınızın bozulmaması için sinekte konsa tüy de konsa sallardınız elinizi, maksat rahatınız bozulmasın, uykunuzdan uyanmayın..

Lynx
17-08-2010, 20:55
Sayin Yergin

Müslümanlar Araplardan cikdi ve kökeni halen araplardir. Ve cogunluguda halen araplardir

Arap Ülkelerinin hepsi Seriat hepsinde ayni uygulama hepsinde ayni siddet hepsinde ayni tas ayni hamam

Islami bunlar dogru degilde kimler dogru yasiyor peki ???

Inglizce mesela

Türklerden bilen var , almanlardan bilen , diger ülkelerdende bilen var ama inglizcenin kökeni hangi ülke diyince Ingilitere degil mi..

Simdi türkler ,almanlar ,diger ülkeler ingiltereden daha mi iyi bilecekler bu dili ???

Islami bu sekilde süsleyemessiniz !

Orada kirmizi giyisili kiz Yezid ama ya baslarina cuval gecirilmis acimasizca taslanan iki kadinlarda neyin nesi ??

Kendi gözlerimde gördügüm sirf escinsel olduklari icin iliskide bulunduklari icin iki adamin asilarak idam edilmesi hangi dinin uygulamasiydi acaba ????

Türkiyede yasiyorsun , laik bir ülkede yasiyorsun , kimse sana tam olarak karismiyor seriat nedir daha bu ülkede görmessin o yüzden hersey sana basit veya kolay geliyor..

El kesmesini emir veren , zina edeni taslayip öldüren , idam edenler asanlar , erkeklerle konustu diye kirbaclanan kadinlar kizlar ISLAM DINI arkadas baska bir din degil !!

Benim gözümde siddet uygulayan bir uygulama DIN olamaz !

Kadinlarinda haklari erkek kadar esit olmadimi buna gene DIN demem !

Bu ayni bir tarikat gibidir , müslümanlar ise birer birer mürittir !

Cünkü bu insanlar inanclarindan cok uygulamalari göze almislardir !

Nova
18-08-2010, 00:22
..

Çok doğru. Şiddet çağrısı yapan "din" olamaz, şiddet zorla yaptırım uygulamak içindir.

Madem bu dünyada zorluyorsun, e neden üstüne cehennem koydun var saydığın ötedünyada?

Soru işaretleri çoğalıyor, ama...

Arapsaçı..aynene.

Sagopa40Serhat, Re5pecT bro :yo:

Yergin
18-08-2010, 00:41
Sn. Yergin, bu forumun panolarının ve mesajlaşma sisteminin nasıl kullanılacağını öğrenip, ondan sonra düzgün iki laf etmeyi deneyin.

Burası dilekçe sorgulama başlığı değil.

Bununla alakalı daha öncede size bilgi verilmişti.

Kaybolan birşeyi sorgulamak benim görevim değil, görevi olanlar düşünsün. Ben, kaybolan birşeyi sorgulamak için değil, bazı şeylerin kaybolduğu bir forum nereye gidiyor diye sadece sitem etmek istedim.

Sayin Yergin

Müslümanlar Araplardan cikdi ve kökeni halen araplardir. Ve cogunluguda halen araplardir

Arap Ülkelerinin hepsi Seriat hepsinde ayni uygulama hepsinde ayni siddet hepsinde ayni tas ayni hamam

Islami bunlar dogru degilde kimler dogru yasiyor peki ???

Inglizce mesela

Türklerden bilen var , almanlardan bilen , diger ülkelerdende bilen var ama inglizcenin kökeni hangi ülke diyince Ingilitere degil mi..

Simdi türkler ,almanlar ,diger ülkeler ingiltereden daha mi iyi bilecekler bu dili ???

Islami bu sekilde süsleyemessiniz !

Orada kirmizi giyisili kiz Yezid ama ya baslarina cuval gecirilmis acimasizca taslanan iki kadinlarda neyin nesi ??

Kendi gözlerimde gördügüm sirf escinsel olduklari icin iliskide bulunduklari icin iki adamin asilarak idam edilmesi hangi dinin uygulamasiydi acaba ????

Türkiyede yasiyorsun , laik bir ülkede yasiyorsun , kimse sana tam olarak karismiyor seriat nedir daha bu ülkede görmessin o yüzden hersey sana basit veya kolay geliyor..

El kesmesini emir veren , zina edeni taslayip öldüren , idam edenler asanlar , erkeklerle konustu diye kirbaclanan kadinlar kizlar ISLAM DINI arkadas baska bir din degil !!

Sevgili kardeşim.

Yanlış anlamadı isem şunu söylüyorsunuz. O videonun bir bölümünde yayınlanan ve İslam'a iftira atılan bölüm olabilir ama ya diğer bölümlerine ne demeli mi diyorsunuz?

Eğer bunu diyorsanız nerede kaldı sizin ateistliğiniz? Nerede kaldı sizin herşeyi sorgulama mantığınız? Nerede kaldı sizin insanlık adına yaşadığınızı söylemeniz?

Video içerisinde bulunan bir kısım yanlış ise, iftira ise onu boşverin diğer bölümlere bakın mı diyorsunuz? Yani hiç aklınız size, acaba demiyor dimi?

Bakın sevgili kardeşim. İslam adına yaptığını söyleyen ve aslında İslam'dan uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilerin yaptıkları yok demiyorum ki ben. İslam'ı kullanarak bir sürü insanı katletmişlerdir, öldürmüşlerdir evet lakin yapılanların hepsi birer oyundur, kandırmacadır. Neden Türkiye'de yaşıyorsun bunları göremezsin diyorsunuz? Türkiye'yi bu ülkelerden ayıran ne? %99'u müslüman olan bir ülkenin bu ülkelerden farkı ne? Türkiye'deki müslümanlar neden müslüman ülke dediğiniz ülkelerdeki vahşeti yapmıyorlar? Bunları hiç sorguluyor musunuz? Bunun nedeni nedir? Türkiye'nin laik bir ülke oluşumu? Elbette ki hayır. Türkiye'yi önderimiz Atatürk'ün kurmuş olması mı? Hayır.

Ben size nedenini söyleyeyim. Nedeni, bu ülkenin halkıdır. Gerçek sahibidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, bunun nedeni bu ülkenin halkıdır. Yardımsever, misafirperver bu ülkenin halkıdır. Yıllarca türlü türlü oyunlar ile bunu yıkmaya çalıştıkları ama bir türlü başaramadıkları bu ülkenin halkıdır.

Bu ülkenin de, her zaman ama her zaman en büyük sorunu cahilliktir. İnsanların okumaması, hurafelere, adetlere inanmasıdır. Ne zaman ki insanlarımız okur, kime neye inanırsa inansın inandığını okur, hangi partiyi tutarsa tutsun tuttuğu partinin ilkelerini okur, hangi okulda okuyorsa okusun okuduğu okulun özünü okur, işte o zaman bu ülke sulhe erecektir. Bunun olmasını istemeyen güçler yok değil var ama onlara verilebilecek en güzel cevap, geçmişte olduğu gibi bugünde din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın birlik olarak bu ülkeyi ileriye taşımaktır. Bir müslümanın hiç bir ateiste düşmanlığı yoktur, olanı da gerçek müslüman değildir, cahildir. Tıpkı, bir müslümana düşmanlık benimseyen ateistler gibi. Onlarda cahilliklerinden müslümanlara düşmanlık benimsemektedirler. Oysa ki, nasıl ki atalarımız birlik içerisinde hep beraber yaşamış iseler, bizler de birlik içerisinde yaşayabilmeliyiz.

Her insan, istediğine inanmakta özgürdür, hürdür. Bunu bir müslüman olarak, hem dinim emrettiği için söylüyorum, hemde insan olarak söylüyorum.

Son olarak söyleyeceğim, hayatı boyunca bir kez bile bir müslümandan iyilik gören bir insanın, çıkıpta burada müslümanlığı kötülemesi bana doğru gelmiyor. Hiç mi, komşunuz, akrabanız, tanımadığınız birisi size yardım etmedi? Aşını paylaşmadı? Derdinize ortak olmadı? Bir çoğunuz müslümanlıktan gelmesiniz, bir çoğunuzun hala akrabaları müslüman. Burada İslam'ı kötüler iken, hiç mi gözlerinizin önüne yakınlarınız, akrabalarınız gelmiyor?

Öfke, insanın aklını gölgeler. Öfkelerinize yenik düşmeyin.

Saygılarımla

Nova
18-08-2010, 00:50
..

Öfke, insanın aklını gölgeler. Öfkelerinize yenik düşmeyin.

Saygılarımla

Sn. Yergin, saygı bizden.

Genele baktığımızda; öfke; inançlı insanların kuşandıkları bir duygu. Öfke gerçekten kimseye faydası olmayan ve insanın gözünü bağlayan bir his, insanlık olarak keşke öfke ve ön yargılarımızdan arınabilsek.

Öfke den sakınmak mümkün değildir. Buna alternatif-çözüm olarak yegane uygulama "gaza gelmemek ve öfkeye neden olan etmenleri ortadan kaldırmak" tır.

Kısaca; hiçbir etki ve baskı altında kalmadan, sağlıklı düşünebilmektir.

Saygılarımla.

Lynx
18-08-2010, 04:32
Sayin Yergin !!

Sevgili kardeşim.

Yanlış anlamadı isem şunu söylüyorsunuz. O videonun bir bölümünde yayınlanan ve İslam'a iftira atılan bölüm olabilir ama ya diğer bölümlerine ne demeli mi diyorsunuz?

Eğer bunu diyorsanız nerede kaldı sizin ateistliğiniz? Nerede kaldı sizin herşeyi sorgulama mantığınız? Nerede kaldı sizin insanlık adına yaşadığınızı söylemeniz?

Video içerisinde bulunan bir kısım yanlış ise, iftira ise onu boşverin diğer bölümlere bakın mı diyorsunuz? Yani hiç aklınız size, acaba demiyor dimi?

Sayin Yergin demez olur mu

Verdigin o linkte kirmizi giyisili olan kizi topluca dövüp katledenler Yeziddir diye savundugunu okudum ben !!

Gecende takildigim baska bir forumda tamda o videoyu vermislerdi..

Kizi dövüyorlardi basina pirket ile vuruyorlar en sonunda kiz ölüyordu videoda

O forumdaki savunmalari ise Bu yapan müslümanlar degil yezitler , Bu Kiz Bir müslümana asik olup kactigi icin Bu sekilde dövülüp öldürülmüsdür !!

Peki simdi size acik ve net bir soru

Bu Kizin Bu sekilde canice dövülüp öldürülmesinin sebebi nedir ?

Baska bir cevaba maruz kalmaman icin ayri bir soru

Bugün benim escinselligim türkiyede karalaniyorsa bunun sebebi nedir ?

Hatta baska bir soru

Alevi ile Sünni sevgililer bugün birbirlerini cok sevipde ama aileleri tarafindan evlenmelerine izin verilmiyorsa bunun sebebi nedir ??

Bakın sevgili kardeşim. İslam adına yaptığını söyleyen ve aslında İslam'dan uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilerin yaptıkları yok demiyorum ki ben. İslam'ı kullanarak bir sürü insanı katletmişlerdir, öldürmüşlerdir evet lakin yapılanların hepsi birer oyundur, kandırmacadır. Sayin Yergin benim yukardaki yazdigim yaziyi anlamisdin degil mi ?

Türkiyedeki Müslümanlar ( laik müslümanlar ) bu arap müslümanlari kadar cani degildir. Belkide türk olduklarindan dolayi onlardan daha cok vicdan sahibidir ! Buda genetik olabilir !!!

Ama islamin imajina bakinca Islam araplardan dagilmisdir.. Türkler bunlardan daha iyi bilecek daha iyi uygulayacak degildirler !!

Bütün arap ülkelerinde hepsi ayri rezalet olduguna göre

ISLAMIN GERCEK YÜZÜ BUDUR , SEN ANCAK TÜRKLER FARKLI UYGULUYOR DIYEBILIRSIN GERCEK ISLAM TÜRKÜN MÜSLÜMANLIGIDIR DIYEMESSIN !!!

Neden Türkiye'de yaşıyorsun bunları göremezsin diyorsunuz? Türkiye'yi bu ülkelerden ayıran ne?Almanlari Türklerden Ayiran ne ise Türkleride Araplardan ayiran etken o olsa gerek !

ÖRF VE ADETLERIMIZ HIC BIRBIRINE UYUSMUYOR !!!

%99'u müslüman olan bir ülkenin bu ülkelerden farkı ne? Bu söz neden dilinize yama olmus ?

Yüzde 99 oldugunun bir kaniti varmidir ?

Türkiyede nekadar ateist var
Nekadar Agnostik var
Nekadar Alevi var
Nekadar hristiyan var
Nekadar farkli bir inanis var

70 Milyon matematiksel olarak hesaplarsak bunun %99 bulalim !

Örnek hesap :

800 sayısının %2 si ?

%2 =2/100 = 0,02

800 x 0,02 = 16

Simdi 70 milyon insanin yüzde 99 zunu bulalim !

70.000.000

99 / 100 = 0,99

70.000.000 * 0,99 = 69.300.000 Milyon Insan Müslüman IDDANIZ BUDUR !

69 milyon 300 bin

Altmis Dokuz Milyon Üc Yüz Bin

Insan Müslüman mi Buna Eminmisin ????

Türkiye'deki müslümanlar neden müslüman ülke dediğiniz ülkelerdeki vahşeti yapmıyorlar? Bunları hiç sorguluyor musunuz? Bunun nedeni nedir?
Türkiye'nin laik bir ülke oluşumu? Elbette ki hayır. Türkiye'yi önderimiz Atatürk'ün kurmuş olması mı? Hayır.Elbetteki Evet Bugün Laik Bir Ülke Olmasaydik basimiza neler gelirdi bilemezdin !

Hem Zaten Atatürk olmasaydi Türkiyede Müslüman Diye birsey kalirmiydi ?

Malum Ülkeyi Savastan Kurtaran o degil mi Yoksa cokdan Inglizcelerin kültürüne dönmüsdük !!!

Türkiye'deki müslümanlar neden müslüman ülke dediğiniz ülkelerdeki vahşeti yapmıyorlar? sorusuna ise

yukarda yazdigim gibi ÖRF VE ADETLERIMIZ Uyusmuyor ! Ama Türklerin islami gercek islamdir diyemessin Türkler farkli uyguluyor diyebilirsin !! Malum Islamin gercek yüzü araplarda mecvut !!

Ben size nedenini söyleyeyim. Nedeni, bu ülkenin halkıdır. Gerçek sahibidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, bunun nedeni bu ülkenin halkıdır. Yardımsever, misafirperver bu ülkenin halkıdır. Yıllarca türlü türlü oyunlar ile bunu yıkmaya çalıştıkları ama bir türlü başaramadıkları bu ülkenin halkıdır.Eee Örf Ve Adet Degilmiymis !!!

Bu ülkenin de, her zaman ama her zaman en büyük sorunu cahilliktir. Kusura bakmayin ama bunun en büyük nedeni gene dindir !!

Bir müslümanın hiç bir ateiste düşmanlığı yoktur, olanı da gerçek müslüman değildir, cahildir. Yasadigim toplumdaki insanlarla okadar iyi anlasiyorumki onlar benim alevi olduklarimi bildikleri halde onlar tarafindan cok sevilen bir insanim !!

Ama tabi hergün camiide olanlarin hic bu gözle bana baktiklarini görmüyorum !!

Bence insanin en iyi asari dinci olmayanidir müslümanlarda zaten kendi aralarinda katagorilere ayrilir !

Asiri Dincilik
Yada Normal Bir müslümanlik asiri olmayan tipden yobaz olmayan tipden !

Tıpkı, bir müslümana düşmanlık benimseyen ateistler gibi. Sayin Arkadasim türkiyede hic bir Ateist cikipda sokakda müslümanlara laf atamaz oldugu gibi döverler yada öldürürler !!

Ayirman gereken tek sey sanal ile real kisilik!

Insanlarin gercek yüzü sanalda degil realde önemlidir !!

Senin kafani alip dagitan olayda bu olsa gerek !!

burada cogu arkadaslar var sanalda P..K..K solaganlari atarlar diger grupda fasistlik ve ülkücülük sloganlari yaparlar !!!

Ee realde gördükmü bunlari sasiriyoruz hic birbirlerinden ayrilmaz arkadaslar

yahu soruyorum bu cocuk P..K..K li degil mi oda diyor olsun cok iyi bir insan cok iyi bir arkadasim

Demekki insanlar sadece konusuyor ama sadece konusuyor !!

Gercek bag insanin gercek özünde mevcut !!

Onlarda cahilliklerinden müslümanlara düşmanlık benimsemektedirler. Oysa ki, nasıl ki atalarımız birlik içerisinde hep beraber yaşamış iseler, bizler de birlik içerisinde yaşayabilmeliyiz.Bak gene ayni konuya deginmek istiyorum..

Iddasina girerim burda benim kadar milletine düskün bir insan bulamassin !

Benim milletimi her sekil severim !! Sitede görüyormusun ! battal ile beraber sakalasip duruyorum ! Kimseye kinim ve nefretim yok olmadida sadece inanclari yüzünden bize zarar verenlere kiziyorum !!

Mesela bugün escinsellik onlarin inanclari yüzünden KISITLI BIR YASAMA MAHKÜMDÜR !!!

Sence biz bunu hak ediyormuyuz! Hak edecek birsey mi yaptik onlara !!!

Her insan, istediğine inanmakta özgürdür, hürdür. Bunu bir müslüman olarak, hem dinim emrettiği için söylüyorum, hemde insan olarak söylüyorum.Her insan farklidir . Sende farklisin. Ama inanclari yüzünden diri diri yakilan Aleviler unutmamak gerekiyor !! Bu dine mensup olmanin hem zarari hemde yarari var .. ama diyorum sana sen farklisin iyi yönü secmissin buda belli !!!

Son olarak söyleyeceğim, hayatı boyunca bir kez bile bir müslümandan iyilik gören bir insanın, çıkıpta burada müslümanlığı kötülemesi bana doğru gelmiyor. Mesela hayati boyunca escinseliigin ne oldugunu bilmeyen bir inancli arkadasin cikipda burda escinsellik bir hastalikdir igrencidir demesi ve kötülemeside bana hic dogru gelmiyor !!

Simdi hangimiz hakliyiz dersin ???

Hiç mi, komşunuz, akrabanız, tanımadığınız birisi size yardım etmedi? Aşını paylaşmadı? Derdinize ortak olmadı? Bir çoğunuz müslümanlıktan gelmesiniz, bir çoğunuzun hala akrabaları müslüman. Burada İslam'ı kötüler iken, hiç mi gözlerinizin önüne yakınlarınız, akrabalarınız gelmiyor?
DINI inanci red edebiliriz ama insanligimi helleki türk ve örf ve adetimizi hic kaybetmedik kaybetmeyizde

Iyiligin , sayginin , hosgörünün , sevginin ve sefaktin DINDEN gelmedigine artik kabullenmeniz gerekiyor !!!

Biz Islamin kötü yanlarini kötülüyoruz iyi yanlarini degil !

Herseyin bir yarari oldugunu savundugunda , zarari oldugunuda kabul etmelisin !!

Malum bugün escinsellik benim cinsel hayatim yasamam buna bagli ise bu benim icin bir yarardir !! Ama ayni zamanda cagolmak icin ise bir zarardir !!!

Mesela sende bunun kötü yanini konusabilirsin ozaman haklisin deriz !! +

Ama sana ve millete zarari olmadik sürece baska kötü bir yan bulamassin !

Lynx
18-08-2010, 04:37
Bu arada sunuda yazmayi unuttum !

zaten ülkemizde müslümanim diye kurani okuyupda anlayanlar parmaklarinin sayisi kadardir !! Bunun iyi yanida budur !

Onlar müslümanliklarini sadece toplumdan ögrenmis bir bireydir !

Kurani kerimi arapca okuyabilirler ama okuduklarini anlamazlar , Anlamadiklari halde sevap islediklerini sanarlar

Varsin sadece okusunlar sevap islesinler , namazini kilsinlar sevap islesinler cennet hayalleri olsun ama kimseye zarari olmasin ben onu canimdan cok severim malum sonucta o benim bir vatandasimdir !!!

Sonucda kendi milletini karalamakdan daha kötü birsey yokdur heralde !!

O halde ilk performansida onlardan görmek istiyoruz !!!

Yergin
18-08-2010, 09:20
Aleviliğin, İslam'ın bir parçası olduğunu size unutturmuşlar veyahut size başka öğretmişler veyahut siz bunu kabullenmek istemiyorsunuz.

Eğer alevi iseniz, siz İslam'ın bir parçasısınız.

Örf ve adetlerinde geçmişi vardır bunu sakın unutmayın.

Dediğim gibi, ülkemin en büyük sorunu cahillik. Bilip bilmeden konuşmak, insanları karalamak ne yazık ki güzelim ülkemin güzelim vatandaşının huyu oldu.

Benim %99 demem bir semboldür, tıpkı sizin Türkiye için laik demeniz gibi.

Ve son olarak, İslam'ın nerede doğduğu bellidir evet ama sizin o kötülediğiniz ülkelerden buraya gelene kadar bir değişime uğramadan gelmiştir. İslam tektir, mezhepleri vardır, tıpkı alevilik gibi. Lakin, hepsinin özü birdir.

Bugün, kötü dediğiniz İslam ülkelerine neden kötü denildiğini, kimlerin bunu istediğini görebilseniz hiç sorun kalmayacak aslında ya.

Bilmem kaç sene geçti, Amerika, Irakt'tan Afganistan'dan çekilmedi. Hala insanlar orada ölüyor. Hiç kimsenin umurunda değil. Bazı asıl maksatları ise, gazetelerin satır aralarında çıkıyor. Afganistan'da bilmem ne kadar petrol, bilmem ne kadar bilmem ne rezervi bulunması gibi. Oynadığınız oyunlarda bile düne kadar Rusları kötü gösteren firmalar, bugün arapları kötü gösteriyor. Bu ülkeler kötü gösterilmese bugün dünyaya, bu oyunlarda kötü gösterebilirlermiydi? Düşünsenize, Call of Duty oyununda düşman olarak türklerin gösterildiğini, karşınızda türkleri öldürdüğünüzü, Türkiye topraklarında oyunun geçtiğini...

Ne paralar kazanıyorlar ama değil mi?
Demokrasi getirmek adına bir ülkenin başına bir adamı koy. Sonra onu sürekli destekle, yükselt. Sonra bir anda o adamı tüm dünyaya kötü göster ve sonra ülkeye müdahele et. Tüm kaynaklarını ele geçir, tüm yönetimini ele geçir. Milyar dolarlar harca, karşılığında milyar dolarlık maden kaynaklarına kon. Ölen askerlerinden başka hiçbir zararın olmasın. Paraya mı sıkıştın, çıkart bir kriz oldu bitti.

Şu sitenin eski ateistlerinden, sizden yaşça büyük ateistlerinden biraz birşeyler öğrenin. Sizin hiçbirşey sorguladığınız yok çünkü. Madem ateist olacaksınız bari layıkı ile olun çünkü hem aleviyim deyip hemde dinleri sevmiyorum demekle olmaz.

Saygılar