PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ve Fatalizme Karşı Mücadeleyi Seçin!

Ali_Baris
11-02-2006, 19:47
Ve Fatalizme Karşı Mücadeleyi Seçin!

Hep felsefem tadında bir sevdaydı yaşamak istediğim...

Devrim kokan yüreği,yok olurcasına savaşçı,inadına barışçı,sisteme başkaldırıcı,düzene isyancı kimlikte varolan herkese aşığım ben,ırkı,dini,dili önemsiz...

Yani çok aşklılığı benimsedim sanırım...

Ve hep aradım düşlediğimi,bulamadım,yoktan varetmeye çalıştım,başaramadım,tanrıya dua edecektim,kişiliğime yakıştıramadım...

Beklemek geriye yürümektir,ve terstir bana,koşmam lazımdı düşlerime,koklamak,tadmak,bütünüyle hissetmek istiyordu yüreğim,öneriyordu beynim...

Günlerim lanetle,istekle,öfkeyle,inatla koyu renklerde geziniyordu,aydınlanması için gereken tek şeydi düşlerimin varolması...
Gerçekten koyu muydu o renkler,yoksa açık mı değildi?
Albert Einstein'den daha zeki olamayacağımı düşündüm,ve karanlık yoktur dedim,aydınlığın yokoluşuna inandım...
O zaman işlerim kolaylaşıyordu,aydınlığı varetmeye çalışmayacaktım,aydınlığın yokolmasına engel olacaktım o kadar...
Ve yanılmadım,fayda sağlayacağını düşündüğüm düşüncelerim düşlerimle bağdaşmasına ve düşlerimin düşlerde kalmayarak düşüncelerim sayesinde gerçekleşmesine engel olmamıştı,sebep yaratmıştı, dolayısıyla da kazanmıştım ilk rantı...
Ve artık sıra felsefem tadındaki sevdayı yaşamaya gelmişti.
O yüce varlığa zarar getiren herşeyi yokedecek,O'nu mutlu edecekler bazında tanrıcılık oynayacaktım,varedecektim kendimce...
Beynime kanıtlamam gerekiyordu O'nun düşüm olduğunu,kokluyordum yüreğini,farksızdı adından,tadıyordum benliğini,öpüyordum vücudunu,sevişiyordum tüm organlarıyla...Ve kanıtlamıştım,ben artık aşıktım...
Hiç bu kadar mutlu olmamıştım,beynim hiç uyuşmamıştı bu kadar,yüreğim heyecan içinde,vücudum hep ateşli,ellerim boş kalmamıştı günlerce...
Sokak çocuklarıyla serserilik,şarapçılarla alem yapardık.Tinerci gençlerle madde koklar,solcularla düzene kusardık...
Ve etkisinde kaldığım bazı aptallıklar yüzünden;zevk aldığım,mutlu olduğum,heyecan yaşadığım bu kadar şeyi nankörcesine terkederek,felsefemle bağdaşamayacak kadar zavallı bir varlığa aşık olduğumu sanmıştım.
Ona aşığım bile demiştim utanmazca,ağlamıştım bile...
O taptığım,yıllarca düşlediğim sevdamı,düşünü bile kurmaktan utanacağım bir varlığa satmıştım...
Fikirlerimiz bütünüyle zıt,değer olarak gördüklerimiz birleşemeyecek kadar uzak,o dinli ben dinsiz devam ediyorduk sonunu tahmin etmeden...
Ve kokladığımda farkettim,yüreği kin,öfke,şiddet dolu bir varlıktı bu,felsefesi insan olana ters feomenler ile bütünleşendi.Utandım kendimden,ne yapmıştım ben,düşlerimi sattığım bu kişiye tükürmeye bile tenezzül edememki ben,lanet olsun!..
Ve günlerce toparlamaya çalıştım kendimi,vazgeçtiğimi tekrar kazanmam gerekiyordu, yada yokolmak!
Yokolmaktansa varetmeyi seçtim bu defa,tanrıçama ulaşacak,tanrı olacaktım ben...
Ağlıyordum hiç durmadan,gözyaşlarımı kana mı çevirseydim acaba,kurtuluşa giden yol intihardır belki diye düşündüm sürekli...
Hayır hayır,bu ben değilim,ben güçlü olanım,ben bir tanrı adayıyım,tanrı intihar eder mi hiç,tekrar koyuldum yola,pes etmedim hiç...
O varlık uğruna verdiğim mücadelenin kutsallığına olan inancımla varoluşan gücüm sayesinde kazandım sonunda,buldum O'nu,kokladım tekrar,öptüm yüreğinden,değişmemişti hiç,beklemişti hep,aşk buydu işte.
Hiç durmadan öpüştük,yineledik zevkli anlarımızı,tüm tabuları lanetlercesine seviştik saatlerce...Aynı şişeden şarapla,tek bir ekmeği bölüşerek devam ettik sokak çocuklarıyla serseriliğe,tinercilerle koklamaya,yoldaşlarla başkaldırıya,ezilenle düzene tükürmeye...

Tanrıya yalvarmayın,tanrı siz olun,varedin.Ve fatalizme karşı,mücadeleyi seçin.
Varoluşlar varedilişe sebeptir,biz varolanız,varedeceğiz.

Yazar : Ali BARIŞ Kurt
Yazar İletişim : OrakCekic-SenveBen@hotmail.com _ AntiFatalist@hotmail.com
www.arkamahalle.net

11-02-2006, 20:09
ali barış sen hala ordamısın kardeş!!!

neden diye sorma bence sende biliyorsun cevabını!

önce bu!!!

Devrim kokan yüreği,yok olurcasına savaşçı,inadına barışçı,sisteme başkaldırıcı,düzene isyancı kimlikte varolan herkese aşığım ben,ırkı,dini,dili önemsiz...

sonra bu!!

bu ne yaman çelişki anne tobe tobe :)

Ali_Baris
11-02-2006, 22:02
tuarex arkadaş,aktarmış olduğun iki paragrafın birbiriyle çelişkisi söz konusu bile olamaz,sanırım algılamakta biraz güçlük çekiyorsun.

11-02-2006, 22:07
barışcım bana son parağrafı acarmısın o halde sevgili devecim sen hala ordamısın diyorum sen hala kalkmış yok efendim çelişki olmazmış ne anlatıyon sen ya sen 1985 felanmı zannediyon hala türkiyede!!

ha baktınki olmadı sende bişi anlamadın ben sana acıklamasını uzun uzun yazarım sende okursun...

Ali_Baris
11-02-2006, 22:16
Hata

Not : Silinebilir:)

Ali_Baris
11-02-2006, 22:18
Tanrıya yalvarmanın ve fatalizmi kabullenmenin aptallığı,aksinin gerek olduğu ve mücadelenin yalvarış ile gerçekleşenlerle olan farkı vurgulanıyor bahsettiğin paragrafta...

Varolan herkes varedicidir.Sanırım bunu da kavrayamayacak kadar idiot değilsin.

deli_cevat
11-02-2006, 23:01
sevgili ali sol ideoloji olarak senle aynı düşünmeme rağmen en sonda ettiğin o laf bütün izlediğin görüş çizgisini allak bullak etmiş yani hem solcu olup hemde amerikan ağzıyla konuşmak bir kelime dahi olsa çok mantık dışı olmuş ayrıca yazını baştan sona okudum hiçbir mantık hatası yok sadece yanlış(var edilenin yaratması)

11-02-2006, 23:05
yazdıkların ve anlattıkların ugruna heba olmuş o kadar cok alevi arkadaşım olduki onlarda senin gibi bana zamanında cok karşı cıktılar her iki paragrafı bir kez daha incele ve bence artık yazdıgınız bu saçmalıklar yüzünden heba olan insanların hayatından utanın yazmayın savunmayın böyle şeyleri şuna eminim sen genede inkar eder hayır dersin budur!

bumudur!!

veya bu!!

Fatalizm

Bu görüşe göre, gelecekte olacak her şey Tanrı tarafından önceden belirlenmiştir. Bu kavram alın yazısı ya da ilahi takdir olarak isimlendirilir. Ancak Tanrı’nın belirlediği bu yazgı, insanlar tarafından ne bilinebilir ne de olacakların önüne geçilebilir. Kadere asla karşı konulamaz, ancak boyun eğilebilir. İnsanlar tarafından bilinemiyor olsa dahi, geleceğin Tanrı tarafından önceden kesin olarak tayin edilmiş olduğu gerçeği, bu doktrinin fiziksel evrenin ötesine geçen yani materyalist olmayan bir determinizm niteliği taşıdığı anlamına gelir.

Böyle bir görüşün doğru olduğu kabul edilirse, insanları kendi davranışlarından veya işlediği suçlardan sorumlu tutmak dahi mümkün olmayacaktır. Öyle ya, insan yalnızca Tanrı’nın kendisi için önceden planladığı şeyleri yapan bir kukla olduğuna göre, bir kuklayı yaptıklarından dolayı nasıl sorumlu tutabiliriz ki? Bu durumda adalet denilen şey tamamen iflas eder.

nesin sen karar verebildinmi gercekten ali barış...

sen buna karşı bir yazı yaz oraya bence!!