PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rahman ve rahim olan allahin adiyla ....

suskun53
29-12-2004, 06:56
KELİME-İ ŞAHADET

İSLAM DİNİNE GİRMEK YANİ MÜSLÜMAN OLMAK İÇİN SÖYLENEN İLK SÖZDÜR ALLAH''IN BİRLİĞİNE YARATICILIĞINA PEYGAMBER EFENDİMİZİN ALLAH''IN ELÇİSİ OLDUĞUNA İMAN VE ŞAHİTLİK ETMEKTİR.

OKUNUŞU=EŞHEDÜ EN LA İLAHE İLLALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN ABDÜHU VE RESULÜH.

ANLAMI=ŞAHİTLİK EDERİM Kİ. ALLAH BİRDİR.ONDAN BAŞKA YARATICI YOKTUR.H.Z. MUHAMMED ONUN KULU VE ELÇİSİDİR

KELİME-İ TEVHİD
OKUNUŞU=LA İLAHE İLLALLAH,MUHAMMEDÜN RESULÜLLAH

ANLAMI=ALLAH BİRDİR. H.Z.MUHAMMED ONUN KULU VE ELÇİSİDİR.

29-12-2004, 14:16
"Kelime-i şehadet"in İslama giriş için yapılması gereken ilk iş olduğu söyleniyor. İslamın nasıl çarpık bir din anlayışı olduğunun en önemli delillerinden biridir. Çünkü:
1) Allah birdir ve ondan başka yaratıcı yoktur demek sadece İslmın savunduğu değil bir çok dinin savunduğu bir görüştür.
2)Şehadetin kalan kısmında geçen "Muhammed, allahın kulu ve elçisidir" sözü ise gene İslam dışındaki bazı dinler ve inanışlar tarafından kabul edilebilir. Örneğin Bahailik dinine göre, Muhammed allahın kulu ve elçisidir. Bahailikte de allah birdir, eşi ve benzeri yoktur. Ama onlar müslüman değildir.
Görüldüğü gibi kelime-i şehadet''de bahsedilen görüşleri kabul etmek demek müslüman olmak demek değildir. Ama müslümanlar, bu iddiaların sadece kendi dinlerine özgü olduğunu sanmaktadırlar.

SERMED-I_MAHDUT
29-12-2004, 14:53
İslam değil yorumlar çarpıktır.
1)Dinlerin ALLAH''ın varlığını birlemesi kadar doğal birşey olamaz.Mantıklı düşününce de bunun realitesi anlaşılabilir.Özellikle HAK DİNLER zaten ALLAH tarafından gönderildiği için yaratıcı ve tanrı olarak birlemek tevhidin esasıdır.Eğer bunu batıl dinler de kabul etmişler ise bu onların ya mantıklı düşündüğünü yada İslam''dan etkilendiklerini gösterir.
2)Bahailik Mirza hüseyinin kurduğu önceleri batıl bir mezhep hüviyetinde olup sonradan dine dönüşen bir düşüncedir.Onlar şehadette hem Allah''ın birliğini hemde Elçisini kabul ederler Ancak baha ya iman da vardır.şehadet sadece giriş için ilk adım gibidir.ama onların İslam''dan ayrılan yönleri hem itikat hem ibadet hemde fikir yönüyledir.mesela namazı cemaatle kılmazlar,kendi belirledikleri takvime göre 19 gün falan oruç tutarlar.kabe yerine baha''nın evini kıble edinirler.bunun gibi İSLAM''da olmayan hüküm ve fikirler vardır.Ayrıca Mirza Ali Allah''tan kendisine vahiy geldiğini iddia etmiştir.Batıl bir din olup İSLAM''la pek örtüşmemektedir.Görüldüğü üzere kelime-i tevhidi söylemekle müslüman olmak çok farklıdır.Ancak kelime-i tevhidi söyleyipte amacından uzaklaşmışsa bu İSLAM''ın suçu değildir.
Herşeyin en doğrusunu ALLAH bilir....

29-12-2004, 22:48
Görüldüğü üzere kelime-i tevhidi söylemekle müslüman olmak çok farklıdır.Ancak kelime-i tevhidi söyleyipte amacından uzaklaşmışsa bu İSLAM''ın suçu değildir.
Hangi amaçla söylendiğine değil, söylenenlerin içeriğine vurguyu yapıyorum ben. Diyorum ki kelime-i şehadet sözlerine içten inanılarak söylense bile bu, islama özgü, diğer dinlerden ayrılığı gösteren bir vurgu olamaz. Senin de kabul ettiğin gibi bir bahai gelip, ben de bunlara şehadet ederim ama ben müslüman değil, bahaiyim diyebilir. Oysaki bir dine giriş için söylenen sözlerin sadece o dinin inanışlarına özgü olması gerekirdi. Anlatmak istediğim budur.

haci
29-12-2004, 23:40
Bir kural olarak her monoteist din kendinden önce gelen monoteist dinleri ve onların sözde elçilerini kabul eder. Hristiyan’lık Yahudiliği, İslam her ikisini de kabul etmştir. Bahailiğin tümünü kabul etmemesi için bir neden yoktur. Aslında bu yeni uydurulan dine yasal bir konum sağlamak için güdülen ilkel bir taktiktir.... Bu taktiği Muhammed de uygulamıştır, Yahudiliği tanıyıp kabul ederek, İsa veya Hristiyan’lar da......

HACI

oguz
30-12-2004, 00:32
Haci''nin soyledigine tersinden bainca durum degisir;

oncekiler sonrakileri uydurma kabul edip, inanmazlar. Ornegin Yahudilik, hem Hristiyanligi, hem de Islam''i uydurma dinler olarak niteler ve kabul etmez...

Ayni sekilde, 1850''lerde Babilik dini bolundukten sonra ortaya cikan Bahailik (digeri Ezeliye) de, Islam''in hak mezhepleri(!) tarafindan reddedilir...

suskun53
30-12-2004, 06:16
Herşey inanmakla başlar inanmakla biter ... Biraz genel ve ince düşünürsek İnanmanın ne olduğunu kavrarız ...

Malasef çok üzülerek söylüyorum ki burdaki ateistler Sadece ve sadece inanmamayı biliyor ....

çünkü inanç sisteminin temelinde o var .. İnanmamak kuralsız bir inanç gibi gibi ...
Her geçen gün yok oluyorsunuz ama islam öylemi ışığı bulan hidayete eriyor...

Hepinizin kaderi turandursun gibi olacak ....Admin bu ne cesaret bu yazdıklarını söylediklerini iftiralarını Gelipte bir müslümana söyleyebilirrmisin veya gel bana söylee ... Buna cesaretin yüreğin varsa suskun53@hotmail.com mail atarsın...

--------
Bakara Suresi 98. Ayet Her kim Allah''a, Allah''ın meleklerine, Peygamberlerine, Cebrail''e ve Mikail''e düşman olursa, bilsin ki, Allah kafirlerin düşmanıdır.

------

SERMED-I_MAHDUT
02-01-2005, 16:18
cem,
kelime-i şehadet zaten islama özgüdür.burdaki fikir ayrılığını tam anlayamadım.insan şehadetle teori de müslüman olur.ama asıl önemli olan pratik hayata yansıtmaktır.eğer kelime-i şehadet getirip ahkama aykırı hareket ediyorsa insan,bu onun hatasıdır.islama özgü bir adımı yanlış yollara yönlendirmiş ve bunu kendi hegemonyası için kullanmışsa bunu islam''a mal etmek yanlış olmaz mı?ayrıca şehadetle kimse yahudi veya başka bir dine girmez.bu da islam''a özgü değil midir?
bahailik mezhep olarak çıkmış inancın zayıfladığı yerlerde din haline getirilmiştir.böylelikle süfli emellerine islam''ı alet etmiştir.
Benimde anlatmak istediğim şehadet islam''a özgüdür ancak yol yöntem insana ÖZGEdir.......

Russell
03-01-2005, 15:04
suskuna hitaben

sayın suskun demişsin ki:

Herşey inanmakla başlar inanmakla biter ... Biraz genel ve ince düşünürsek İnanmanın ne olduğunu kavrarız ...

diyorum ki:

Herşey düşünmekle başlar ve düşünmekle biter...Eğer inanmadan düşünürsek gerçekten ince düşünebiliriz.

demişsin ki:

Malasef çok üzülerek söylüyorum ki burdaki ateistler Sadece ve sadece inanmamayı biliyor ....

diyorum ki:
Malasef çok üzülerek söylüyorum ki burdaki teistler Sadece ve sadece inanmayı biliyor ....
demişsin ki:
çünkü inanç sisteminin temelinde o var .. İnanmamak kuralsız bir inanç gibi gibi ...

diyorum ki:
çünkü inanç sisteminin temelinde o var .. İnanmak kuralları olan bir körlük gibi gibi ...

demişsin ki:
Her geçen gün yok oluyorsunuz ama islam öylemi ışığı bulan hidayete eriyor...

diyorum ki:

Her geçen korku üstüne korku duyuyorsunuz ve yavaş yavaş yok oluyorsunuz ama dinsizlik öylemi ışığı bulan özgürlüğe eriyor...
ayrıca burda hidayete erenlerden bahsetmişsin gidipte gelen kaç kişiyi gördün söylesene.
demişsin ki:
Hepinizin kaderi turandursun gibi olacak ....(bu açık bir tehtit mi?)

admine hitaben şöyle demişsin:

Admin bu ne cesaret bu yazdıklarını söylediklerini iftiralarını Gelipte bir müslümana söyleyebilirrmisin veya gel bana söylee ... Buna cesaretin yüreğin varsa suskun53@hotmail.com mail atarsın...

ben bunu bütün dinsizlere hitaben algılıyorum bana sorarsan bir müslümanı karşıma alıp böyle şeyler söyleyemem ancak sadece böyle forumlarda ve mail yoluyla söyleyebilirim çünkü canımı yolda bulmadım.Bu dinine en ufak bir laf geldiğinde sinirleri ayağa kalkan insanlarla bu tür şeyler konuşulmaz.Bende müslümanken böyleydim çünkü islam ruhu bunu aşılıyor.cesareti olan bana mail atsın falan diyorsun sanırım aklın sıra mailden ip numarası öğreneceksin yemezler.
bu kişiye illaki mail atacam diyen varsa anonim mail atmasını öneririm.[/quote]

Russel