Orijinalini görmek için tıklayınız : Konya'da RECM girişimi
exclusive
13-02-2006, 13:55
Konya'da muhammed karikatürlerini protesto eden grubu izlemekte olan Sabah Gazetesi muhabiri Aliye Çetinkaya, başı açık olduğu gerekçesiyle protestocu grup tarafından taşlanarak linç edilmek istendi...
Otobüste olayları görüntülemekte olan Aliye Çetinkaya'ya sakallı bir kalabalık "kafir", "kahpe" gibi hakaretlerle taşlar ve ayakkabılar fırlatmaya başladılar. Bayan muhabiri otobüsten indirip linç etmek isteyen grubu polis güçlükle engelledi.
Başına ve omuzlarına taşlar isabet eden bayan muhabir, erkek meslektaşlarının kendisini olay yerinden kaçırmaları sayesinde canını kurtardı.
Haberin tamamı:
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/3922267.asp?m=1&gid=69
http://www.atv.com.tr/haber,b3e8b229fad244fe9d6cc11b5552be24.html
http://www.haberx.com/n/239009/konyada-kadin-gazetecinin-tartaklanmasiyla-ilgili.htm
aspartam
13-02-2006, 14:46
Peki diğer başı açık muhabirlere niye öyle davranışta bulunmamışlar?(aynanın tozu:sebebi ne olursa olsun böyle bir davranışı kınıyorum.)
aspartam
13-02-2006, 20:52
Halk Eğitim Dayanışma ve Araştırma Derneği (HEDA-DER) Başkanı Adem Yıldız, ''Resül'e Sadakat Yürüyüşü'' mitinginde bir gazetecinin tartaklanması olayıyla ilgili olarak, ''Olay, kamuoyuna yansıtılmaya çalışıldığı gibi, gazetecinin başının açık olmasıyla hiçbir ilgisi yok. Mitinge katılan gazeteciler arasında başı açık başka bayan gazeteciler de vardı'' dedi.
Yıldız, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, cumartesi günü dernekleri tarafından, İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayınlanmasını protesto etmek amacıyla, ''Resül'e Sadakat Yürüyüşü'' adlı miting düzenlediklerini anımsattı.
Mitingin, Kuran-ı Kerim okunarak başladığını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu: ''Gazeteci Aliye Çetinkaya, bu sırada otobüsün üzerinden ayaklarını aşağıya sallar ve sakız çiğner durumda oturuyordu. Kuran-ı Kerim'in okunmasının ardından bazı vatandaşlar, Aliye Çetinkaya'nın saygısız davrandığı gerekçesiyle tepki gösterdiler. Tüm ricalara rağmen Aliye Çetinkaya oturuşunu hiç değiştirmedi ve bulunduğu yerden izleyicilerle tartışmaya kalktı. Bu sırada mitinge katılanlardan, kim olduğunu tespit edemediğimiz bir kişi, Çetinkaya'ya ayakkabısını fırlatmış. Ayakkabı ise dernek görevlilerinden birine isabet etti. Aliye hanıma isabet eden de birşey olmadı.''
Olayın kamuoyuna yansıtılmaya çalışıldığı gibi, Aliye Çetinkaya'nın başının açık olması ile hiçbir ilgisinin olmadığını ifade eden Yıldız, ''Mitinge katılan gazeteciler arasında başı açık başka bayan gazeteciler de vardı. Ancak, miting, ilgisi olmayan alanlara çekilmeye, maksadından saptırılmaya çalışıldı. Biz kimsenin kılık kıyafetine kesinlikle karışmayız'' dedi.
Yıldız, Aliye Çetinkaya hakkında, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 30. maddesi gereğince, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını sözlerine ekledi.
Aliye Çetinkaya, önceki günkü yürüyüşte mitinge katılanlar tarafından tartaklandığını ileri sürerek, kendisini darp eden kişilerden şikayetçi olmuştu.
Bu önemli konu böyle basit açıklamalarla geçiştirilemez..
Güvenlik önlemlerinin yeterince alınmadığı ve militan kadronun daha yoğun olduğu ortamlarda , bu ve benzeri basit bir sebepten bir katliamın gerçekleşmesi kaçınılmazdır..
Bilhassa tansiyonun yüksek olduğu böyle ortamlarda , kışkırtıcı bir kıvılcım , öfkeli kalabalığı ve kin , nefret , intikam duygularıyla yoğrulmuş yobaz fanatikleri harekete geçirmeye yeterlidir..
Kur'an'a saygıyı abarttıkça abartan , hatta kur'an'ı putlaştıran zihniyet ışık evlerinde , nur toplantılarında , tarikatların elindeki kuran kurslarında , rejime , cumhuriyetin temel ilkelerine ve Atatürk devrimlerine düşman olarak yetiştirilmektedir..
Kur'an dinlenirken ayak sarkıtılmayacak , birşey yenmeyecek-içilmeyecek-çiğnenmeyecek , oturulmayacak , ayak ayak üstüne atılmayacak gibi bir kural olmadığı halde , uydurdukları kurallara başkalarını da tehditle-saldırarak-taşlayarak-öldürerek uymaya zorlayan bu tehlikeli ilkel güruhun , ne yazık ki terbiyesinde ve traşlanmasında geç kalınmıştır..
Kur'an'ın mitinglerde , her insanın bulunduğu kalabalık açık ortamlarda okunması-okutulması maksadını iyi irdelemek gerekir..
Bu açıkça laikliğe meydan okumaktır..Kitleleri şeriatla tehdit etmektir..
1-2 ayetin okunması iyi niyetle bağdaştırılsa da , 1-2 sayfa kur'an okutturulmasının bilgilendirme amaçlı olmadığı aşikardır..
Görünen odur ki , bundan sonra benzeri saldırı ve eylemler gittikçe artacaktır..Şeriat düzeni umutları artmıştır..
Önlerinde engel gördükleri cumhurbaşkanlığını da aldıktan sonra , birkaç sene içinde ordu içinde ve komutanlık kademelerinde de pasifizmi egemen kılarak şeriatin yolunu açma stratejisini yürütmektedirler..
Bunun farkında olan şeriat karşıtlarının , stratejileri önüne taş koyma girişimleri ve siyasi-ekonomik başarısızlık sinirlerini germekte ve bir başbakanın ağzına asla yakışmayacak "Bana bak ulan , Hadi al ananı git" şeklinde dışa vurmaktadır..
2006 yılı ülkesini seven , cumhuriyetten , demokrasiden , Atatürk ilke ve devrimlerinden yana olan yurttaşların ve sivil toplum örgütlerinin iktidara ve yandaşlarına elden gelen her türlü tepkinin , muhalefetin ve direnişin ortaya konulacağı ve asla susulmaması gereken bir yıl olmalıdır..
Susulduğu ve tepkisiz kalındığı takdirde , ülkeyi karanlık bir gelecek beklemektedir..
exclusive
14-02-2006, 08:29
Aspartam ben Hürriyet, Radikal, Cumhuriyet gibi gazetelerin ve atv gibi televizyon kanallarının halkı kışkırtmak için olayı çarpıtarak aktardıklarını hiç sanmıyorum.
Ayrıca olaylar heda-der başkanı adem yıldız ın aktardığı gibiyse bile mazur görülecek bi tarafı yok. isteyen sakız çiğner, isteyen ayağını sallar, kimsenin başkalarına böyle müdehale etmeye, hele ki üstüne saldırmaya hakkı yok.
Bu ülkede kimse kuran okunurken hazırolda durmak mecburiyetinde değil...
aspartam
14-02-2006, 09:49
Orası saygısızlık yapma yeri değil.Toplumu proveke eden sonuçlarına acı da olsa katlanır.Diğer açık kadınlara niye dokunulmamış?Önce bu sorunun cevabını bul.
exclusive
14-02-2006, 13:48
Başka başı açık kadınlar olduğunu nerden biliyorsun? Kimmiş diğer başı açık kadınlar? Ben haberi pekçok kaynaktan okudum ama diğer başı açık kadınlardan bahseden tek kişi sensin...
Ayrıca taş atanlardan iki kişi yakalanıp mahkemeye sevkedildi. Bak kafan karışmıştır şimdi senin. Ufak bir açıklama yapayım ama önce kendini sağlama al, şöyle sandalye çek bi güzel otur ondan sonra sıkı dur... Hazır mısın? Burası Türkiye ve burada kuranı-islamı korumaya yönelik yasalar, kanunlar yok. Öyle şeyler iranda var, bizde yok...
Neyse konuyla ilgili son gelişmeler şöyle:
CHP bu saldırıyla ilgili olarak içişleri bakanına soru önergesi verdi.
Basın Enstitüsü Derneği olayla ilgili bir açıklama yapıp saldırıyı kınadı ve sorumluların zaman geçirilmeden adalete teslim edilmeleri gerektiğini bildirdi
Aspartam,
Senin önünde komünist bir grup kendi marşlarını hazırol vaziyetinde okuyor olsa, senin de ağzında o sırada sakız olsa, sakızını atıp, vücut duruşunu da ciddi ve saygılı bir duruma getirir miydin?
aspartam
14-02-2006, 14:57
Ex. birincisi HEDA-DER başkanının açıklaması;
Halk Eğitim Dayanışma ve Araştırma Derneği (HEDA-DER) Başkanı Adem Yıldız, ''Resül'e Sadakat Yürüyüşü'' mitinginde bir gazetecinin tartaklanması olayıyla ilgili olarak, ''Olay, kamuoyuna yansıtılmaya çalışıldığı gibi, gazetecinin başının açık olmasıyla hiçbir ilgisi yok. Mitinge katılan gazeteciler arasında başı açık başka bayan gazeteciler de vardı'' dedi.
İkincisi bugünkü Vakit gazetesinde konuyla ilgili resimde,başı açık başka kadınlarda gözüküyordu.İnternetten fotoğrafı aradım ama bulamadım,bulduğum anda buraya alacağım.
Cem koministlerle iyi anlaşırım.İçlerinde birçok arkadaşım var.Onlar marş söylerse zevkle ve saygıyla dinlerim.
Aspartam orada anlatmak istediğim senin görüşlerine zıt bir grubun varlığı idi. Komünizmin sana zıt olacağını varsaymıştım.
O grubu PKK lı kabul et o halde. Bu halde ne yapardın? Onlarla da iyiyim diyorsan ABD askerleri olduğunu farzet.
aspartam
14-02-2006, 15:30
O zaman o ortamı terkederim.
Exclusive Allah seni bildiği gibi yapsın..Sayende güldüm..Mahalle kadınlarının saç-başa kavga etmeleri gibi malum gazetelerden birinin verdiği yemi bilerek ve isteyerek bir kapış kapmışsın ki tarif edilmez..Oltayı bile yutmuşssun :D :D Sizin ''hüküm verme yönteminize'' şaşıyorum..
Aspartam salak ayaklarına yatma, neyi sormak istediğimi aslında anlıyorsundur. Aynı o kadın gibi görevin gereği orada bulunman gerektiğini düşün. Gazeteci olsaydın ne yapardın?
aspartam
14-02-2006, 22:02
Cem sana teessüflerimi fışkırtıyorum.Kalbimi kırdın. :( Kalbimi kıracağına Kabeyi bin defa yık daha iyi.
Cevabıma gelince,o topluluğu kızdıracak ve provoke edecek davranışlarda bulunmazdım.(Geçmişte böyle bir hareketim oldu, azdaha boyumun ölçüsünü alıyordum.)
Takıldım işte.
Ama yukarıdaki soruma net yanıt vermedin. Ağzında sakız var diyelim karşında da marş okuyan PKK lı bir grup veya ABD askerler. Ağzındaki sakızı çıkarır atar mıydın onlara saygı amacıyla?
exclusive
15-02-2006, 05:19
Orada başka başı açık kadınların olması neyi değiştirir. Bu adamların neden Aliye hanıma saldırdıkları sorusunun cevabını verecek kişi ben değilim. Bu soruyu polis saldırganlara soracak ve onlarda kendilerince bir cevap verecekler...
Eğer bu saldırganlar "biz nefsi müdafaa yaptık" derlerse ve bu ifadeleri şahitlerce onaylanırsa ne ala.. O zaman bir ceza almadan serbest kalırlar.
Ancak başka bir durum sözkonusuysa, örneğin kurana saygısızlık ettiği için saldırmışlarsa, bu haklı bir gerekçe olamaz. O kişiler için belki haklı bir gerekçedir ama kanun bunu haklı bir gerekçe olarak görmez.
Yarın birisi kalkıp bir imama "bir vaazındaki konuşmasında ateist değerlere saygısızlık etti" gibi bir gerekçeyle saldırırsa kanun bunu da haklı bir gerekçe olarak görmez.
Kimsenin kalkıp "benim şöyle şöyle değerlerim var, herkes benim bu değerlerime maksimum düzeyde saygı gösterecek, göstermeyeni döverim" demeye hakkı yok. Bu ülkede birbirine taban tabana zıt onca farklı görüş ve değer yargısı varken insanların kendi görüşleri çerçevesinde başkalarına müdahale etme hakkının olması kabul edilebilecek birşey değildir.
Bir noktaya dikkat çekelim. Bu adamlar yaptığının yanlış olduğunu düşünmüyor ki...
"İyi etmişler oro...ya" diyen sesleri etrafımızda duymak zor değil. Peygamber ve kuran o kadar putlaştırıldı o kadar putlaştırıldı ki, bıkakın hakaret etmeyi, sadece gereken saygıyı göstermediği gerekçesi bile sizin cezalandırılmanıza yeterli.
Bu ne bağnaz bu ne gerici insanlar.