PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Korkunç Engizisyon

Natan
24-02-2010, 18:27
M.S. 13.yy. Fransanın güneyinin tümünün kafirlerle dolu olduğu söyleniyordu. Yerel piskopos ,kutsal katoliklere ait olduğu sanılan bu bölgede kafir topluluklarını temizleyip yok etmeyi planladı ve Engizisyon başladı.

Halkı Katolik Hıristiyan yapmak için uygulanan metotlar, katliamcılığın nasıl beraber geliştiğinin önemli bir göstergesidir. Mesela İmparator Şarlman, Hıristiyan olmak istemeyen halktan 4500 kişinin kafasını bir gecede kestirerek ve din değiştirmeyenlerin öldürülmesini onaylayan yasalar çıkararak korkunç zihniyeti başlatmıştı. Tabi mesele halkı bir dine değil, boyun eğmeye ikna etmekti.

http://www.tropeamagazine.it/tropeanews/archivio/2007/6bimestre/inquisizione.jpg

Dönemin Papaları korkunç cezalandırma Yöntemleri üretmişler halkın katolikliğe boğun eğmesi sağlanmış bu uğurda pek çok kişi canlı olarak YAKILMIŞ, ve başka inanılmaz işkenceler edilmiştir.

Yöntemlerine ilşkin ; Kafirliğini itiraf etmeye zorlayarak ,birincisi ;direkte ölüm tehtidi, ikincisi prangaya vurularak karanlık ,rutubetli, küçücük bir hücreye kapatılarak hapsedilmek, üçüncüsü ,ziyarete gelen kişilerden küfür ve psikolojik baskı,dördüncüsü vücudu makaraya germe ,altından ateşli işkence , bileklerden bağlayıp yukarıya çekip bırakmak ve ayrıca ateşli işkenceler dir.

Bu uygulamaya ilşkin ;

http://www.alateus.it/tortura2Ruota.jpg

Çocuk ,kadın ,erkek, yaşlı ,köle hiç ayırtedilmeksizin işkencelere tabi tutulan bu insanların suçu neydi ?

KAFİRLİK !!,(Katolik inancını benimsememek ,karşı gelmek yada farklı düşünmek)

Bu işkencelere katılan ,destekleyen bizzat kanunlar çıkaran PAPAlara örnek de vereyim ;

Papa IV.Innocent
Papa IV.Alexander
Papa IV Urban
Papa IV Sixtus ......bazılarıdır..

Bu dehşet dolu yıllar Altı Yüzyıl boyunca çeşitli coğrafyalarda devam etmiştir. Katolik kilisesinden farklı düşünen ,Kişiler kafirlikle suçlanmıştır. Hatta Bu katolik dehşeti ,katolik avrupada dört yüzyıl boyunca devam etmiştir.

Kutsal Engizisyonun –Karşı-Reformasyonun Gestaposu– eylemleri hakkında söylenebilecek çok söz vardır. İspanya işgalindeki Hollanda’da, evde İncil bulundurmanın ağır suç olduğu ilân edilmişti. Hükümlü sapkınlar canlı canlı yakılıyordu, fakat itiraf edip tövbe ettiklerinde Engizisyon merhametini gösteriyordu: erkeklerin kafası kesiliyor, kadınlar diri diri gömülüyordu.

Protestan kilisesi ve İşkencelere ,katliamlara karşı çıkacağına bir dönem madur iken gücü ele geçirince kendisi aktör olmuş pek çok kişi katledilmiştir.

Örneğin ,eski bir Lutherci olan Münzer, Luther’den ayrılıp köylüleri bu işkencelere karşı ayaklandırmaya yöneltir.Luther, kendi öğretilerinin eyleme teşvik ettiği Alman köylülerinin hareketine keskin bir şekilde düşman olur .Sonuçta ;

Hıristiyan prensler yaklaşık 100 bin köylüyü katletti. Sadece Saksonya’da beş bin kişi kılıçtan geçirildi. Yaklaşık 300 tanesi, karılarının, isyanı kışkırtmakla suçlanan iki rahibin beyinlerini ezmeyi kabul etmesinin ardından affedildi. Sonra bizzat Münzer’e ölene kadar işkence edildi ve kafası kesildi.

PROTESTANLAR ACIMASIZCA katliamlara devam etmiş pek çok kişiyi YAKMIŞtır!..

Örneğin CALVİN ,Cenevre’de teokratik bir diktatörlüğün başındadır. kan dolaşımını keşfetme noktasına gelmiş Michael Servetus’u diri diri yaktırdı.

Servetus merhamet diledi; ama hayatı için değil kafasının kesilmesi için. İsteği reddedildi ve yarım saat ateşte kavruldu.

YANLIŞ DUYMADINIZ !

Bir bilim insanı Michael Servetus kafasının kesilmesini istemiş ,ancak protestan kilisesi ( kalvinistler ) vahşetini göstermek için diri diri yakmıştır !!!

Bu derlemeyi yapmamdaki amaç ,ilerici bir rol oynnayan insanların ,egemen sistemle ( katolik ,protestan ) aynı fikirde olmayışlarının sonucu sözde kutsal (!) kilise tarafından nasıl KATLEDİLDİĞİNİ göstermek !

Kutsal olduğunu idda eden KATOLİK ve PROTESTAN kilisenin önde gelenleri (yozlaşmış sisteme başkaldıran ilerici protestanların dışında tabii) nasıl oluyor da kutsal kilise oluyor ?

Kutsallığınız bu mu ??

hur-kus
24-02-2010, 19:20
"Herkes inandığı Tanrı'yı örnek " alırmış........

"Cehennemde insanlara işkence eden bir Tanrı'yı" örnek alan kullarından başka ne beklenir ki.....

YOLCULUKLAR
24-02-2010, 20:14
Sevgili Natan yazdıkların doğru olmasına doğru da...

Bu yazdıkların sonucunda Tanrı ne kazandı ki?

Şu mezhep bunu yapmıştır, bu mezhep bunu yapmıştır demek yerine, günümüz bakış açısı, o günkü bakış açısını karşılaştırıp bu günkü bakış açısını taktir etseydik sanırım daha güzel olurdu.

Katolikler adam öldürmüş. Doğrudur.

Peki Protestan öldürmedi mi?

Ortodoks öldürmedi mi? (Gerçi sen Ortodoksların yaptığı savaşlara değinmemişsin ama :))

Hristiyanları koy bir yana...

Müslümanlar katliam yapmadı mı?

Yahudiler katliam yapmadı mı?

Hadi tek Tanrıcı dindarları koy bir yana...

Ateistler katliamlar yapmadılar mı?

Hangi kesimi ele alırsan al... Emin ol ki bahsetmiş olduğun tarihlerde bu kesimler sorunlarını bu şekilde çözerlerdi.

O günün şartlarında adam öldürmek demek sorun çözmek demekti.

Gel zaman git zaman hatalar anlaşıldı. Neredeyse tüm kesimler yapmış oldukları hatalardan geri adımlar attılar.

Sorunlar artık konuşarak hal ediliyor.

ozgur_beyin
24-02-2010, 20:37
çok büyük servetleri ele geçirdi bu engizisyon baronları.
yaktıları BRUNO'yuda unutmamamk gerek

Natan
26-02-2010, 12:47
Katolik kilisenin ve protestanlığın egemen sınıfını oluşturanların (Luther,Calvin vs ) yaptığı yaptırdığı emsalsiz rezillik saymakla bitmez.
İnsanları diri diri toprağa gömen , direklerde yakan ,işkencelerden geçiren bir kurumun kutsallığından bahsedilemez. Bu kutsallığa hakarettir.

Örneğin ,Papa X. Leo (1517 yılında ) 'Taxa Camerae' adı altında bir REZİLLİK başlatmıştır!

Tanrının -isanın-vekili olduğu söylenen Papa şu şekilde kutsal maddeler açıklıyor :

--İster rahibelerle, ister kendi kuzenleriyle, yeğenleriyle ya da kızlarıyla (aynen böyle!), yani bir şekilde herhangi bir kadınla cinsel günah işleyen bir rahip, 67 pound 12 şilin ödemesi karşılığında bağışlanacaktır.

-- İster kaldığı manastırda ister dışarıda, aynı anda veya art arda bir ya da birden çok erkeğe kendini veren rahibe, baş rahibenin saygısını kazanmak istiyorsa 131 pound 15 şilin ödemelidir.

--Çocuğunu boğarak öldüren baba 17 pound 15 şilin ödemelidir [yani bir yabancıyı öldürmekten 2 pound daha fazla], baba bunu annenin izni ile yapmışsa bağışlanması için 27 pound 1 şilin ödemelidir.

--Kardeş, kız kardeş, anne ya da babasını öldüren 17 pound 5 şilin ödemelidir .

Şöyle düşünüyorum ;

Kanla beslenmiş bir kilise gerçek bir kilise DEĞİLDİR , kutsal bir kilise olamaz. İsaya ait değildir. Protestanlar ayaklanmakta ve 'protesto' etmekte haklıydılar ! Ancak köylü ayaklanmalarına neden olan Luther, sonradan Zengin Prensleri desteklyince ,Güçlü kesim köylüleri katletmiştir.

Çok dikkat etmek lazm . İsa da uyarıyor : Koyun postuna bürünen kurtlar var diye. Benim öğrencilerimi işleriyle tanıyacaksınız diyor.

Natan
26-02-2010, 13:24
Ancak tüm bu rezilliğin üzerine kalkıp da kimi suçluyabiliriz?

Kim hatalı ? Tüm hrıstıyanlar kirli mi?

Bunu hiç bir zaman söylemedim. Daha iyi anlaşılması için açıklama gereği yapmak isterim. Yukarıda bahsettiğim bazı kiliselerin tarihsel kaynaklarda da yer alan çirkinlikleri. Bundan Rab İsa yı suçlamak akıllıca olamaz. Buna dikkat edelim ki Rab tarafından yargılanmayalım.

ozgur_beyin
26-02-2010, 21:04
Katolik kilisenin ve protestanlığın egemen sınıfını oluşturanların (Luther,Calvin vs ) yaptığı yaptırdığı emsalsiz rezillik saymakla bitmez.
İnsanları diri diri toprağa gömen , direklerde yakan ,işkencelerden geçiren bir kurumun kutsallığından bahsedilemez. Bu kutsallığa hakarettir.

Örneğin ,Papa X. Leo (1517 yılında ) 'Taxa Camerae' adı altında bir REZİLLİK başlatmıştır!

Tanrının -isanın-vekili olduğu söylenen Papa şu şekilde kutsal maddeler açıklıyor :

--İster rahibelerle, ister kendi kuzenleriyle, yeğenleriyle ya da kızlarıyla (aynen böyle!), yani bir şekilde herhangi bir kadınla cinsel günah işleyen bir rahip, 67 pound 12 şilin ödemesi karşılığında bağışlanacaktır.

-- İster kaldığı manastırda ister dışarıda, aynı anda veya art arda bir ya da birden çok erkeğe kendini veren rahibe, baş rahibenin saygısını kazanmak istiyorsa 131 pound 15 şilin ödemelidir.

--Çocuğunu boğarak öldüren baba 17 pound 15 şilin ödemelidir [yani bir yabancıyı öldürmekten 2 pound daha fazla], baba bunu annenin izni ile yapmışsa bağışlanması için 27 pound 1 şilin ödemelidir.

--Kardeş, kız kardeş, anne ya da babasını öldüren 17 pound 5 şilin ödemelidir .

Şöyle düşünüyorum ;

Kanla beslenmiş bir kilise gerçek bir kilise DEĞİLDİR , kutsal bir kilise olamaz. İsaya ait değildir. Protestanlar ayaklanmakta ve 'protesto' etmekte haklıydılar ! Ancak köylü ayaklanmalarına neden olan Luther, sonradan Zengin Prensleri desteklyince ,Güçlü kesim köylüleri katletmiştir.

Çok dikkat etmek lazm . İsa da uyarıyor : Koyun postuna bürünen kurtlar var diye. Benim öğrencilerimi işleriyle tanıyacaksınız diyor.

sevgili natan bu bilgilerden haberim yoktu teşekkürler elinde başka bilgiler varsa lütfen bizimle paylaş

Natan
26-02-2010, 21:59
Sevgili özgür hocam . Bu konu daha önce açılmış ,ben hatırlatmak istedim.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4765

Ayrıca bazı katolik papazların yediği naneler :

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5193 :ranger:

Natan
03-03-2010, 23:47
Engizisyon nasıl işliyordu?

http://hubpages.com/u/157846_f496.jpg

Katolikler gibi düşünmeyenler Hıristiyanlar olmamakla suçlanıyordu .Onlara karşı deliller gizlice sunuluyordu. Sapkın olduklarını itiraf edinceye kadar işkence görüyorlardı. İtiraf edince de öldürülüyorlardı. Genellikle yakılarak öldürülüyorlardı ama haçı öpmeyi kabul ederlerse yakılmak yerine boğuluyorlardı. Kilit nokta, pişman olmalarının bir önem taşımamasıydı. Her durumda ölüyorlardı. İnsanlar işkence altında bile itiraf etmeyi reddedince ne oluyordu?

Korkunç işkencelerden sonra sağ kalmayı başarırlarsa auto-da-fe, yani “inanç eylemi” adlı bir törenle yakılıyorlardı. Bu durum 1834 yılında engizisyonun nihayet kaldırılmasıyla sona erdi!.

Kilise, Engizisyon mahkemelerine özellikle Dominiken ve Fransisken Rahipler atıyordu. Unutmayalım ki insanların bu vahşete maruz kalması hala kutsal tanrının bir isteği olarak görülüyordu. Evinde İncil bulundurmak yada herhangi bir incil çevirisine katılmakla suçlanan insanların bolca kanı dökülmüştür.

Katolik kilise "sevgi tanrısına" inanmaya teşvik ederken öte yandan bu insanlar aynı Katolik kilise tarafından fiziksel olarak zulüm görüyor, dövülüyor, yakılıyor, ırzlarına geçiliyor; ekonomik açıdan zulüm görüyor, talan ediliyor, soyuluyor, ölümüne vergilendiriliyordu.

Katolik papalar bu iğrenç emirleri verirken de çok sonraları Hitlerin yahudi soykırımı zamanında da sessiz kalmış , katil zihniyetini devam ettirmişlerdir.

Biliyor musunuz ki Hitler iktidara geldiği yıl Dönemim Papası tarafından kutsal yıl ilan edilmiştir .!!

Sizce bu rezilliği yapanlar hrıstıyan olabilirler mi! Aksine hrıstıyanlığa leke getirip , inancımıza küfredilmesine sebep oldular..

YOLCULUKLAR
04-03-2010, 17:36
Hitler - Papa arasındaki bağlantılar sadece kutsal yıl ilan edilişle sınırlı değildir.

Unutmuşsun :) Birisini de ben ekliyeyim. Günümüz Papa'sı zamanın Hitler gençlik kolu üyesidir.

Ama şu var,

Biliyormusun bunların hepsinin mantıklı açıklamaları Katolikler tarafından yapılmaktadır.

Burada biraz da bakış açısı önemli rol oynuyor. Neyi nasıl değerlendiriyorsun. Eğer Katolik Kilise'yi vurmak istiyorsan daha 100 lerce örnek bulabilirsin. Eğer Katolik Kilise'yi savunmak istiyorsan hepsine tek tek mantıklı açıklamalar getirebilirsin. Dediğim gibi herşey sende bitiyor :)

Bir de mantıken şöyle bir vakada var,

Mesela günümüz Papa'sı Hitlerin'in gençlik kolundan.

İlk bakışta acayip itici bir şey dimi?

Bu bilgiyi ben biliyorum. Ve sence bu bilgiyi Vatikan tarafından bilinmiyor muydu? Elbetteki biliniyordu. Yani bunu ben biliyorsam, Vatikan'ın hayli hayli bilmesi gerekir.

Ama bunu bilmesine rağmen, bu adam Kardinalliğe kadar yükseltildi. Yetmedi, Kardinaller içinde en seçkini oldu, II John Paul'lün her hafta görüştüğü bir numaralı adamı yapıldı, bu da yetmedi en sonunda Papa oldu ve tüm bunlar olurken bu adamın zamanında Hitlerin Gençlik kollarına üye olma meziyeti vardı ve bize bu çok itici geliyordu.

Hah işte o zaman burada durup düşüneceksin. Acaba biz mi bir şeyleri yanlış yorumluyoruz diye.

Eğer tüm olup biten bizim düşündüğümüz gibi olsaydı ve gerçekten bu adam rezil bir Hitler hayranı olsaydı o zaman sence Vatikan bu adama bu rütbeleri verir miydi? Tüm dünyanın tepkisini toplayıp kendi ipini kendisi çekmek istermiydi? İlk başta bu sorulara mantıklı cevapların verilmesi gerekiyor.

Eğer bu sorulara olan cevap "Evet, Vatikan 2000 yıllık yıkılmamış bir kurum olabilir ama aynı zamanda çok ta salaktırda. Hatta o kadar salaktır ki kendi ipini kendisi çeker" tarzındaysa evet biz doğru yoldayız ve doğru bir şekilde düşünüyoruz.

Natan
06-03-2010, 19:05
Michael Servetus'un neden diri diri yakıldığını biliyor musun ?Tahmin et ? Bu bir doktrinle ilgili.

Natan
06-03-2010, 19:22
Martin Luther Önce köylüleri desteklemiş, ayaklanmalara neden olmuş daha sonra köylüleri katliamlarla bastırmaya yemin eden zengin toprak sahiplerini & asilleri desteklemiş ve birçok kanın akmasına sebep olmuştur.İlk başta insanların zor kullanılarak ikna edilmesine karşıyken sonraları ,siyasetle uğraşan dostlarını ayrıca BEBEK VAFTİZİNE karşı olanları yakarak idam ettirmeye teşvik etmiştir. Bu caniliği yapan kimdir ?MARTİN LUTHER !

Michael Servetus u yukarıda anlattım ancak şunu söylemedim ; Michael Servetus Tanrıya ve kutsal kitaba inanmasına rağmen ,üçlük öğretisinin
kutsal kitaba dayanmadığını idda etmesi protestan kilisesini kızdırmış ve VAHŞİCE katledilmiştir.

Senin günümüz papası hakkında söylediğin bilgiden haberim yoktu ,Teşekkürler ancak katolikler elbette ikna edici cevap veremezler. Amaç bir kiliseyi karalamak felan da DEĞİLDİR!. Katotlikler suçsuz mudur ki karalayalım.

YOLCULUKLAR
07-03-2010, 17:11
Teşekkürler ancak katolikler elbette ikna edici cevap veremezler.

Dur şimdi...

Paolo efendi gelmiş foruma.

Özel mesajdan bana hakaretler yağdıracağına enerjisini buraya harcasın.

Ne diyorsun Paolo sen bu işe? :D Rivayete göre Benedikt 16 nın zamanında Hitlerin hayranı olduğu ve Hitlerin gençlik kollarının üyesi olduğu rivayet edilir. doğru mudur bu? Birazcık bizi aydınlatıver :)

Paolo geldi, biraz gülmekte fayda var rahatlamak adına.

Ama şu var Natan, işin espirileri bir yana bu tarz bilgilerin bu tarz platformlarda paylaşılmasına karşıyım.

Sen zannediyor musun ki adam burayagelecek, paylaştığın bilgiler sonucunda Katolik Kilisenin ya da Protestan Kilisenin yanlışlarını görecek, daha sonra Ortodoks Kilisesinin katliamlarını araştırmayı hiç aklına getirmeyip, koyu bir Ortodoks olacak? Yok böyle bir şey ya :)

Bu bilgiler kimin işine yarıyacak biliyor musun? Verdiğin bilgiler tek Tanrı inancını yıkmak için kullanılacaktır.

Başkada kimsenin bir yararına olmayacak :) Tecrübelerim bu yönde.

Böyle konuştuğuma bakma, aynı hatayı bende yapıyorum. Ama bazen yaptıklarımdan korkuyorum ve üzülüyorum.

nihilist
10-03-2010, 17:32
sayın yolculuklar
bu tarz bilgilerin bu türlü platformlarda paylaşılmasına karşı olmanızı anlıyor olduğumu bilmenizi isterim.
haklısınız;
birbirinizi öyle güzel deşifre ediyorsunuz ki, bizim bir şeyler yapmamıza gerek bile kalmıyor.
horus-isa taraftarlarının birbirlerini yakıp sonrada öbür yanak muhabbeti yapmaları aslında söyleyecek söze gerek bırakmıyor değil mi!!

Natan
10-03-2010, 22:35
Bu bilgileri paylaşmamın nedeni birilerini deşifre etmek felan değildir.
Katolik kilisesi işlediği insanlık suçunu şimdi sevgi cümleleriyle gizlemeye çalışıyor. Bu inanırı da inanmayanı da rahatsız ediyor. Mesela bu beni rahatsz eder . Kızdırır .NEDEN mi?

Diyelim ki evrensel bir dinin temsilcileri geliyor ,sana kendileri gibi düşünüp düşünmediğini soruyor. Sen onlardan farklı bir anlayışa sahipsin . O zaman kafir olarak adlandırılıyorsun . Seni alıyorlar "kafir" olduğun için işkencelerden geçiriyorlar,

Diyelim ki kardeşini, anneni babanı ,çocuğunu vs ateşte yakıyorlar, Kafalarını kesiyorlar, diri diri toprağa gömüyorlar !

NEDEN ?? katolik kilisesinden farklı düşündün diye .

Hayvanlar bile bu pislikleri yapmaz. Sivasta insanları canlı canlı yaktılar, Maraşta ,başka yerlerde , Kimi zaman Allahu ekber diyerek!

Bu zalimliktir, cinayettir, şimdi kalkıp kendisine hrıstıyan diyor. Ne hrıstıyanı ! İkonalarla güzel ,heybetli kilise inşalarıyla kimi kandırıyorsun ?
Biraz VİCDANI OLAN & İNSAN olan bunları dile getirir.

Ne yazıkki bu rezillik ve katilcilik İsanın adına leke getirmekte. Size pirim vermekte. İsanın bunlarla bir ilgisi yoktur. Hrıstıyanlık insan olmaktır. İnsani olmaktır. Ne kadar insanız.

YOLCULUKLAR
10-03-2010, 22:50
sayın yolculuklar
bu tarz bilgilerin bu türlü platformlarda paylaşılmasına karşı olmanızı anlıyor olduğumu bilmenizi isterim.
haklısınız;
birbirinizi öyle güzel deşifre ediyorsunuz ki, bizim bir şeyler yapmamıza gerek bile kalmıyor.
horus-isa taraftarlarının birbirlerini yakıp sonrada öbür yanak muhabbeti yapmaları aslında söyleyecek söze gerek bırakmıyor değil mi!!

Birbirimizi deşifre ettiğimizi söylemişsiniz ama ben Hristiyan değilim :)

Ne olduğumu bende bilmiyorum :D

Kuvetli bir şekilde tek Tanrı inancını yaşadığımı ama gerisi hakkında kafamın karışık olduğunu söyliyeyim.

Evet, bu tarz bilgilerin bu tarz platformalardan paylaşılmasına karşıyım.

İnançlı insanların bu tarz platformlardan beslenmesine de karşıyım. Natan bunu yapmak istiyor (BENCE). Kendi doğruları konusunda objektif bilgiler verip imanlı insanları bilgilendirmek istiyor. Ama yine BANA GÖRE Hristiyanlığı zarara uğratıyor. Sonuçta buradan paylaşılacak olan bilgiler imanlıları işine değil imansızların işine yarıyacaktır.

Hristiyanlar buradan geliyor islam hakkında yazılan çizilenleri okuyorlar ve sonra islam hakkında konuşuyorlar, konuşmalarında buradan öğrenmiş oldukları islam eleştirilerini tema alıyorlar ve islam hakkında ne denli bilgili olduklarını söylüyorlar.

Müslümanlar geliyorlar buradan Hristiyanlık eleştirilerini alıyorlar, Hristiyanlık hakkında yanlı ve alehte atıp tutuyorlar ve sonra Hristiyanlık hakkında ne denli doğru bilgiler sunduklarını öne sürüyorlar.

Sonra neden dinler arası savaş çıkıyor :) İşte bu sebebten dolayı çıkıyor. Birbirimizi anlamadan, dinlemeden, kötülemenin ve üstünlük sağlamanın Rab yolunda büyük işler olduğunu düşündüğümüzden dolayı bu savaşlar çıkıyor.

İlk başta üstünlük sağlamamanın iyi bir meziyet olduğunu kavramalıyız. Daha sonra Tek Tanrı çatısı altında birbirimizi anlamalıyız. Ve en sonunda birbirimizi sevmeliyiz. Evet, gerçekten sevmeliyiz... Sonra otomatikman sorunlar çözülecektir. Ama biri diğerine Rab diyeceğine horus derse; öteki diğerine Allah diyeceğine ay tanrı der ise ve küçümsedikleri şeylerle övünüp kendileri bilmişlik taslarsa biz hiç bir şeyi çözemeyiz. Tek tanrı inancına karşı olanlara madara olur dururuz.

Bu platformu seviyorum. Bu platdormun demokrasisine, herkese söz hakkı tanınmasına hayranım. Buradaki bir çok insanı gerçekten çok seviyorum. Her ne kadar Tanrı inancı taşımalarsa da bir çok insanın tertemiz bir yüreğe sahip olduklarını biliyorum, hissediyorum. Yani benim derdim "burada yanlış insanlar var, o insanlara malzeme olmayalım" değil. Benim derdim, bir birimizi sevebilmemiz. Sevebilmemiz içinde ilk başta düşmanlığın ilk adımı olan "kötü eleştirileri" kaldırmamız gerekir. Umarım neler demek istediğimi anlatabilmişimdir?

nihilist
10-03-2010, 22:54
sayın natan
işin başında bu insan olma hak ve onuru sadece israiloğullarının yitik koyunlarını içeriyor, kenanlı köpekler bunu haketmiyordu.
şimdi insanlık öğretmek siz dfincilere mi kaldı.
insanlığın en büyük düşmanları sizlersiniz.
gökteki adam hurafenize inanmayanları kafirler ve aşağılıklar diye tarif edip yakmak bütün dinlerin ve dindarların ortak tavrıdır.
bu tavır size tanrınız meryem oğlundan kalmıştır.
bütün siyonistler gibi oda ırkçı ayrımcı zalim ve faşisttir.

UlulElbab
10-03-2010, 23:22
İlk başta üstünlük sağlamamanın iyi bir meziyet olduğunu kavramalıyız. Daha sonra Tek Tanrı çatısı altında birbirimizi anlamalıyız. Ve en sonunda birbirimizi sevmeliyiz. Evet, gerçekten sevmeliyiz... Sonra otomatikman sorunlar çözülecektir. Ama biri diğerine Rab diyeceğine horus derse; öteki diğerine Allah diyeceğine ay tanrı der ise ve küçümsedikleri şeylerle övünüp kendileri bilmişlik taslarsa biz hiç bir şeyi çözemeyiz. Tek tanrı inancına karşı olanlara madara olur dururuz.

Bu platformu seviyorum. Bu platdormun demokrasisine, herkese söz hakkı tanınmasına hayranım. Buradaki bir çok insanı gerçekten çok seviyorum. Her ne kadar Tanrı inancı taşımalarsa da bir çok insanın tertemiz bir yüreğe sahip olduklarını biliyorum, hissediyorum. Yani benim derdim "burada yanlış insanlar var, o insanlara malzeme olmayalım" değil. Benim derdim, bir birimizi sevebilmemiz. Sevebilmemiz içinde ilk başta düşmanlığın ilk adımı olan "kötü eleştirileri" kaldırmamız gerekir. Umarım neler demek istediğimi anlatabilmişimdir?

İMZA
UlulELbab

Sevgi ile :)

nihilist
11-03-2010, 12:12
sayın yolculuklar
iyiniyete vurgu yapıyorsunuz.
insan olmanın asgari gereği bu vurgunuzu olduğu gibi sorgulamadan kabul etmemi gerektirir.
ancak;
elbette bunun ötesi de var.
sizin kendi kişisel iyiliğiniz değil burda sorgulanan.
10bin yıllık bir kurum üzerine konuşuyoruz.
genelde idealizm denen düşünce sistematiği üzerine konuşuyoruz.
birbirimize kırmızı karanfil uzatmamız birşeyi değiştirmez.
tanrı insanın çocukluk dönemine ait bir masaldır.
ancak uğrunda cinayetler işlenen bir masaldır.
sömürüyü koşullayan devamını sağlayan bir masaldır.
sadece kırmızı başlıklı kız hikayesinden ibaret olsaydı dediğiniz doğru olurdu.
ancak böyle olmadığını hepimiz biliyoruz.

Natan
11-03-2010, 12:38
Burda benim insanlığımı mı değerlendiriyorsun ? İnaçlı samimi insanların mı ?Kimin ?

Burada bahsedilen konular ,her ayrıntısına kadar Tarihsel temelde var olan gerçeklerdir. Bu zalimlikler elbette açığa vurulacaktır. Bunları ne yazıkki hrıstıyan portallarda paylaşamıyorum. İzin verilmiyor. Ama yazdıklarım GERÇEK , ortada cinayetler var, neden kimse eskiden yaptığı bu zalimlikleri kabul etmiyor ?

nihilist
11-03-2010, 12:45
yahu natan
hiçkimsenin insanlığını eleştirmiyorum demeye çalışıyorum.
mesele ne senin ne benim nede bir başkasının insanlığı meselesi değil.
adına din denen kurumun; insan düşünce sistematiğini, baştan sona sömürünün ve kötülüğün devam etmesine hizmet edecek şekilde koşulladığını anlatıyorum.
din iddia edildiği gibi iyiliği önermiyor.
din kötülüğü besliyor.
dindar demiyorum din diyorum.
seni kötü olmakla itham etmiyorum.
din kurumsal olarak kötülüğü koşullar destekler devam ettirir diyorum.

Natan
11-03-2010, 13:43
Özür dilerim ,yanlış anlaşılma olmuş biraz.
Aslında bir bakıma haklısın din adı altında çok şey yapıldı, insanlık dışı şeyler. binlerce yıl boyunca insanlarkatledildi, aşağılandı ,sömürüldü . Ben de bu bölümde bunu işlemeye çalışıyorum zaten.

nihilist
11-03-2010, 15:33
sevgili natan özüre falan gerek yok.
amacımız haklı çıkmak değil,gerçeğe ulaşmak.
bir yanılsama içinde haklı çıkmaktan sa gerçeğe ulaşmayı ve ulaştırmayı herkes tercih edecektir.
argümanlarımı mutlak doğrular olarak sunmak ve kabul ettirmek değil aradığım.
argümanlarımı test edilsin diye sunuyorum.
ve argümanlarımdan şüphe edebilmeyi de öğrendim.
sizler de aynı şeyi yapmalısınız demek isterdim.
ancak şüphe daha baştan şeytan işi bir şey olarak sizin tarafınızdan mahkum edilmiş bir şey.
o nedenle ne yazık ki sözlerinizi kabul edilmesi için sunmak zorundasınız.
test edilmesi için değil.
ama yine de size önermek zorundayım.
bütün bunların insanlığın çocukluk dönemine ait masallar olabileceği ihtimalini de düşünün.
tabi bu ihtimali düşünebilmek bir dindar için neredeyse imkansız bir şey, bunu da biliyorum.

Natan
11-03-2010, 21:20
Sizin düşüncenize göre Meryem bakire doğumu gerçekleştiremz. Brn bir inanır olarak tam tersini düşünüyorum. Bu bir inançtır. Kanıt sunmama gerek yok ki. Pozitif bilimlerden mi bahsediyoruz.

YOLCULUKLAR
11-03-2010, 22:09
Burda benim insanlığımı mı değerlendiriyorsun ? İnaçlı samimi insanların mı ?Kimin ?

Burada bahsedilen konular ,her ayrıntısına kadar Tarihsel temelde var olan gerçeklerdir. Bu zalimlikler elbette açığa vurulacaktır. Bunları ne yazıkki hrıstıyan portallarda paylaşamıyorum. İzin verilmiyor. Ama yazdıklarım GERÇEK , ortada cinayetler var, neden kimse eskiden yaptığı bu zalimlikleri kabul etmiyor ?

natan yazmıyayım diyorum ama olmuyor...

Sen hangi mezheptensin?

Bana mezhebini söyle ve ben o mezhep tarafından yapılmış EN AZ 5 BÜYÜK KATLİAM yazayım sana. Hemen, şimdi...

Hani eleştiriyorsun ama neyi eleştiriyorsun sen?

Yani eleştirmiş olduğun şeyi senin mezhebin yapmadı mı?

Eğer yapmış ise o zaman nasıl oluyorda aynı hatayı yapan diğer mezhepleri kötüleyebiliyorsun?

Mezhepsiz misin Natan? Öldürmemi diyorsun? Katliam mı diyorsun? Vahşet mi diyorsun?

Ben de sana İlk Hristiyan Din şehidi diyorum!

O ilk Hristiyan din şehidimizin öldürme organizasyonununda aktif şekilde rol alan, taşlayanar içinde bulunan, ve ilk şehidin verilmesini sağlayan adam Pavlus değil midir? O Pavlus Ki şuan kanonda en hatrı sayılı kişidir.

Katliamlar af edilmeyecek bir suç mu? Eğer böyleyse niçin Eski Antlaşmaya saygı duyuyorsun. En basit örneğiyle Davut hem zinacıdır hem de bir katildir. O zaman neden Yeni Antlaşmaya saygı duyuyorsun. Pavlus kendisi gibi düşünmeyen/inanmayan insanları öldüren bir katildir.

Ama sen şimdi Davut'ada, Pavlus'ada çok mantıklı açıklamalar getireceksin ki mantıklı açıklamalarıda var bu konunun.

İşte o zaman aynı mantıklı açıklamaları zamanında katliam yapmış mezhepler içinde kullanalabilirsin.

Yani biri hayatınının bir bölümünde katliam yaptı diye o hayatının tümünü silip atamazsın. Yok arkadaş ben atarım diyor isen o zaman en basit örneğiyle Davuttan ötürü Yahudiliği, Pavlus'tan ötürü Hristiyanlığı silip atman gerekir.

YOLCULUKLAR
11-03-2010, 22:12
İMZA
UlulELbab

Sevgi ile :)

Çok sevdiğim bir yazar kitaplarını imzalarken dimi zaman "Ruh yoldaşlığımız hiç bir zaman bitmesin..." diye not düşer.

Bu cümle buraya çok yakıştı :)

Ruh yoldaşlığımız hiç bitmesin...

Natan
11-03-2010, 22:35
Ben mezhepsizim.Herhangi bir mezhebe bağlanmam gerekmiyor.
Davud ve pavlus yada diğerleri farklıdır,altı yüzyıl boyunca sırf kendisinden farklı düşündüğü için insanları asıp kesen,diri diri toprağa gömenler kalkıp şimdi "sevgi & barış" tanrısından bahsediyor. Mağlesef şuanda çok büyük bir hayalkırıklığı yaşadım. Bir zamanlar güvendiğim oluşumlar KİRLİ ! Üstelik bu yanlışlıkları gündeme getirdiğinde hrıstıyanlık için tehlike unsuru oluyosun. Yazık ! , . . yazık !

YOLCULUKLAR
12-03-2010, 01:41
Üstelik bu yanlışlıkları gündeme getirdiğinde hrıstıyanlık için tehlike unsuru oluyosun. Yazık ! , . . yazık !

Bunu neden yazdığını anlar gibi oldum ;) Ama bak işte dediğim noktaya geliyorsun Natan :)

Açık net bir şekilde imansızlıkla suçlanıyorsunuz. Yalancılıkla, dolandırıcılıkla suçlanıyorsun. Sonra ne oluyor? Sinirleniyorsun... İşte düşmanlığın, savaşların çıkış noktası sinirlenme :)

Sen imanlı bir kişisin. Sen iyi bir insansın. Ama günahlı doğan sonucunda herkes gibi seninde hataların var.

Günahlı doğandan kaynaklanan hatalarından dolayı yalancılıkla, imansızlıkla suçlanıyorsun. Ve sinirleniyorsun. Çünkü herkesin günahı vardır. Ama imansızlıkla, sahtekarlıkla suçlanmak bu kadar kolay olmamalıdır dimi?

Ama işte sende aynı hatayı yapıyorsun :) Sadece günahlı doğadan kaynaklanan hataları baz alıp Katolik ve protestan kiliseyi resmen dinsizlikle suçladın :)

İşte anlatmak istediğim şey de buydu.

Bu tarz davranışlar/söylemler/eylemler bize doğruyu göstermez. Tam tersine sinir bozak ve bu sinir bozulma sonucunda düşmanlık doğar.

Davud ve pavlus yada diğerleri farklıdır

Neresi farklıymış şunu bir açıklasana :)

Katolik Kilise ve Luther zamanında, kendileri gibi düşünmediklerinden dolayı insanları düzeni bozmakla suçladılar ve bu kişileri öldürdüler.

Peki Pavlus bunun aynısını yapmadı mı? Hristiyanları kendisi gibi düşünmediğinden dolayı ve Hristiyanların İsrail topraklarında kargaşa çıkartıp düzeni bozukları için öldürmedi mi?

Ne fark var peki?

___

Hiç bir şeyede canını sıkma. Salla gitsin :) Ne yaptığını sen bil yeter. İsa bile sahtekarlıkla, imansızlıkla suçlanmıştı. (Ölümcül günah dediğimiz kavramda buradan doğmuştu zaten). İsa'yı bile bu tarz suçlamalarda bulunacak insanlar varken bırakta senin gibi, diğer inanlılar gibi sıradan Hristiyanları suçlayacak kişilerde olsun...

nihilist
12-03-2010, 02:04
sayın natan
benim anlatmak istediğim şeyi anlatmışsınız sizde.
bu inançtır.
kanıt ise gerçekler içindir.
inancın gerçekle işi olmadığı için kanıtla da işi olamaz.
inançta,gereken tek şey inanma ihtiyacı ve isteğidir.
o halde soruyorum.
insan neden inanmak ister.
inananın motivasyonu nedir.
onu inanmaya iten şey nedir.
kanıt olamayacağına göre inanmayı sağlayan şey nedir.