PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir İstek

Sangre
25-02-2010, 14:10
Bunun mümkün olup olmadığını bilmiyorum ama forum yöneticilerinden bir isteğim var.

Bazen konulara uzun yazılar yazmak zorunda kalıyoruz ve bu yazı uzun bir süreç içerisinde yazılıyor.. En sonunda 'cevapla' butonuna bastığımız zaman ise, forumdan otomatik olarak çıktığımız görülüyor ve tekrar foruma giriş yapmak zorunda kalıyoruz.. Girişten sonra bazen yazımız olduğu yerde kalıyor, bazen de yazı kayboluyor ve o kadar emek uçup gidiyor..

'Çıkış' yapmadığımız sürece, forumda çok daha uzun süre kalabilme gibi bir durumumuz var mı?? Veya bu siteden kaynaklanan bir durum mudur, düzeltilebilme ihtimali var mı?

Örneğin eskiden Ateistforuma üyeydim.. Orada ne kadar uzun sürede yazarsam yazayım, cevapla butonuna bastığım zaman foruma tekrar giriş yapmak zorunda kalmıyordum.. Aynı şey bu forumda da mümkün müdür?

Bir de, aynı şey pc kapandığında da ortaya çıkıyor.. Örneğin benim şarj aletim çok hasas ve pilim de neredeyse bitmiş durumda (Bu biraz bana özel bir durum :) ) .. Bu yüzden farkında olmadan şarj aleti çıkmış oluyor ve pc bir kaç dk sonra kapanıyor.. Tekrar pcyi açtığımda firefox oturumu kurtarıyor fakat eğer forumda uzun süre kalmadıysam, yazımı tekrar görebiliyorum.. Ama uzun bir süre geçmiş ve forumdan çıktıysam yazım kayboluyor..

Aynı sorunu demin yaşadım da, o yüzden biraz kendime kızgınım.. Ve forumun beni atmamasını diliyorum.. Umarım bunun bir yolu vardır.

AhbAp
25-02-2010, 14:31
Sevgili Sangre,

Siteye girişte "Beni Hatırla" kutusunu işaretlersen, siteden düşme sorunun olmayacaktır. Ben o şekilde girdiğimde düşmüyorum. Ancak öteki şekilde girdiğinde ve yazını yazıp cevapla butonuna bastığında, senden şifre isteyecektir ve şifreni girince yazının kaybolmaması gerekir.

Bunun dışında teknik bir sorun varsa, konu hakkında bilgili ve yetkili arkadaşlar halledecektir.

Sangre
25-02-2010, 14:43
Sevgili Sangre,

Siteye girişte "Beni Hatırla" kutusunu işaretlersen, siteden düşme sorunun olmayacaktır. Ben o şekilde girdiğimde düşmüyorum. Ancak öteki şekilde girdiğinde ve yazını yazıp cevapla butonuna bastığında, senden şifre isteyecektir ve şifreni girince yazının kaybolmaması gerekir.

Bunun dışında teknik bir sorun varsa, konu hakkında bilgili ve yetkili arkadaşlar halledecektir.

'Beni Hatırla' kutusunu işaretleyince, bu sorunun ortadan kalktığını bilmiyordum.. Bundan sonra bu şekilde giriş yaparım o zaman.. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Diğer türlü şifreyi tekrar yazınca yazı kaybolmuyor, fakat eğer pc kendiliğinden kapandıysa firefox tarayıcısını tekrar açtıktan sonra oturumu kurtar seçeneği çıkıyor.. Eğer forumda uzun süre kalmadıysam, şifreyi vs. istemeden yazımı tekrar görebiliyorum.. Fakat eğer uzun süre kalıp düştüysem, yazım kayboluyor.. Demin forumda Laiklikle ilgili bir konuya uzun bir yazı yazdıktan sonra bu başıma geldi, daha önce de olmuştu.

Neyse, bundan sonra daha dikkatli olur pc'nin kapanmasını önlemeye çalışırım artık.. Yapıcak başka bir şey yok.. Bakalım, belki 'Beni Hatırla' seçeneğini işaretleyip girersem, bahsettiğim ikinci sorun da ortadan kalkar..

Tekrar teşekkür ederim.

güneşinzaptıyakın
25-02-2010, 15:19
Beni hatırla butonu baslıykende belli bir süresi var (internette bazı sitelerde bu süre bazen tüm gün olarak kullanılabiliyor), sonrasında gene aynı şeyler tekrar ediyor, genelde yazı kayboluyor ve yeniden yazmak zorunda kalınıyor, teknik bilgim yok bu konularda ama benim bu sitede karşılaştığım ve hala çözülmemiş bir sorundur. Ben sorunu bir kaç sekme açıp yan sekmelerdeki site içeriğini 3-5 dk. bir yenilemekte buluyorum, daha uzun bir yazma süreci gerektireceğini düşündüğüm mesajlarda ise word'de yazıyor ve siteye asıyorum ki en garanti ve güzel yöntem budur...

AhbAp
25-02-2010, 15:29
Beni Hatırla kutusunu işaretleyerek girdiğimde, saatlerce bilgisayar başında olmasam bile (ki en az 2-3 saat sitede bu şekilde kaldığım birkaç kez olmuştur) siteden düşmedim. Bunun bir üst sınırı var mı, varsa ne kadardır bilmiyorum ama yazı asmak için yeterli süreyi verecektir. Sorunumuz yazıyı asamadan siteden düşmek ise ve amacımız da bunu önlemek ise, "Beni Hatırla" seçeneği cevap olacaktır.

Word'de yazıp siteye yapıştırmak da çözüm. Ancak bazen yazı tipi ve büyüklüğü nedeniyle sorun çıkabiliyor. Bunu da gidermek için, Word'de yazılan yazının kopyalanmadan önce yazı tipinin Verdana ve büyüklüğünün 10 olarak ayarlanması, ondan sonra kopyalanarak yapıştırılması sorun çıkmasını engelleyecektir.

Yani her şekilde çözüm var.

Yergin
06-04-2010, 09:54
Bildiğim kadarı ile Beni Hatırla seçeneği ile siteye giriş yaptığınızda, explorer veya firefox kapanmadığı sürece istediğiniz kadar sitede kalabilirsiniz. Eğer explorer veya firefox'ta geçmişi sil seçeneği işaretli değil ise, kapansa bile tekrar siteye girdiğinizde giriş yapmanıza gerek kalmayabilir de.

Beni Hatırla'yı seçmeniz dahilinde saatlerce firefox veya explorer açık bir şekilde düşmeden kalabilirsiniz diye biliyorum.

Saygılar

antika
07-01-2011, 00:01
Yeni bir baslik acmak istemediyimden buraya yazmayi uygun buldum ,benimde bir isteyim var..
Geyik muhabbetine ayirdiginiz vaktin onda birini ,,bilgisayar nasil kullanir a ayirirsaniz cok sevinirim,en azindan degerli vaktiniz ve emeyiniz bosa gitmez ve bizlere birseyler ögretmis olursunuz,mesela ben 12 yildir bilgisayar kullanirim ama belli seylerin disina cikamiyorum ne zaman biraz kurcalasam bu seferde hersey allak bullak oluyor ve ekiye geri dönemiyorum bu korkuyla hep ayni dogrultuda devam ediyorum ama hep yerimde sayiyorum hersey gelisiyor degisiyor ama ben yerimde sayiyorum,,gördüyüm kadar cogunuz mühendis gibi kullaniyorsunuz,,ben ve benim gibi lelede paylasirsaniz en azindan birsey ögretmis olursunuz,,,bu bir insana okuma yazma ögretmek gibi birsey,,,böylece bizlerde(ben mesela)baska yerlerden kaynak getirme sansimiz olur,,,ben de almanca ve birazda ingilizce var ve televizyonlarda cok güzel ve sizlerin bilmediyi seyler yakaliyorum ama buraya tasiyamiyorum.

spartacus
07-01-2011, 00:10
İnternetde bununla ilgili epey bir bilgi var.

Yinede özelde sorunlarına çözüm bulamıyorsan, çok zorda kaldığın bir şey ise özel mesaj atabilirsin...

Site ile ilgili bir sorun yaşarsan veya yaşıyorsan;

Teknik Çalışma Grubu İleti Formu (http://www.turandursun.com/forumlar/misc.php?do=form&fid=28)

Başvurular bölümündeki, yukarıdaki formu kullanabilirsiniz.

antika
07-01-2011, 00:48
Sayin spartacus,,herkes cahilikden sikayetci ama kimse kimseye okuma yazma ögretmiyor,,,Cahillikden sikayetci olanlar gününün yarim saatini birbaskasina okuma yazma ögretse gam yemiyecem,,,,,,,,,,,,,,,silerin beyenmediyi Hz muhammed savasda esir aldigi insanlara,,kim bir müslümana okuma yazma ögretirse serbestdir demis ve serbest birakmis,,,bu bugünde bilgisayar nasil kullaniliri ögretmek gibi birsey,,,,günümüz müslümanlarin buna önem verdiyi yok ama sizler hep aydinlikdan bahsediyorsunuz,,,,,,hep aydinlik hep aydinlik ama ortada somut birsey yok...Buyrun sizler aydinlatin,,,kaciniz bir insana okuma yazma ögretdi?yahut bilgiyar nasil kullanilir ögretdi?......geyik geyik geyik,,,,,somut somut somut birsey yok...

VraeL
07-01-2011, 01:40
Yazınız silindiği taktirde geri butonuyla yazınızın yazılı olduğu sayfaya geri dönebilirsiniz. Benim başıma her zaman geliyor. Ayrıca cevapla butonuna tıklamadan önce yazıyı kopyalamak en güzeli.