Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah''''ın Varlığına Farklı bir Perspektif
SERMED-I_MAHDUT
29-12-2004, 14:19
Tüm Ateistlere
http://www.hakyolislam.5u.com/f40.htm adresine girip ordaki ibretli resimlerin hepsini izleyin.ve düşüncelerinizi yazın.
SERMED-I_MAHDUT
29-12-2004, 15:00
Şu bir gerçek ki Orda ön plana çıkan tek kavram ALLAH birkaçında da elçisi.eğer bazılarının savunduğu gibi ALLAH yoksa burda yazanlar nedir?Bunlar tesadüf veya evrim safsatalarıyla nasıl açıklanabilir.insalarında bir etkisi olamayacağına göre bu ALLAH''IN VARLIĞINA AÇIK bir delil değil nedir.Siz kabul etsenizde etmesenizde ALLAH kendini gösteriyor.Tabii körler hariç...
Abit DURSUN babanı tebrik ederim "piçinide kendi gibi yetiştirmiş"
Şunu bilinki bu siteyi yapanların katli caizdir.
Siz bu zamanın Müseylemetül Kezzabısınız ve sonunuz yaklaşıyor.
PALANDÖKEN AKINCILAR CEPHESİ
Yukarda Allah’ın varlığını kanıtlayan bir mesaj bulacaksınız…
Yukardaki mesajdan dolayı Allah vardır…
HACI
SERMED-I_MAHDUT
29-12-2004, 19:07
haci seni gerçekten tebrik ederim.kendine yakışanı yapıyorsun.tabii ki senden makul bir açıklama bekleyip konuyu konuşmayı dilerdim ama pek şaşırmadım.çünkü sizin mantaliteniz bunu öngörüyor.Ayrıca sırf kuru inadınız veya ideolojik kalıplarınız yüzünden ALLAH var diyemiyorsunuz.
Bunun yanında ben senin düşünce seviyene inmeyerek şunu söyleyeceğim.
Benim söylediklerimde ALLAH kelimesi bariz bir şekilde yazıyor ve okunuyor.ama seninki sadece dalga amacıyla konulmuş bir nokta.güya kendi çapında ironi yapıyorsun.yapıyorsunda ne hale geldiğini birtürlü görmüyorsun.
Maharet konu ne olursa olsun bilgi paylaşımıdır.Eğer daha iyi bir açıklaman varsa buyur.yoksa konuşma da insani özelliklerinin olabileceğini düşüneyim.....!
SERMED-I MAHMUT KARDESIM..
Allah hakkında ne bilgimiz var ki paylaşalım?. Hiç bir şey bilmiyoruz. Öyle ise paylaşacağımız hiç bir şey yok.
Allah eski bir Arap ilahıdır. Aslı puttur bu ilahın... Ne idüğü belirsiz bir ilaha bu şekilde tapmanızda bir sakınca görmüyorsanız, benim buna diyeceğim tek şey şudur..
Pes
Gerisi size kalmış..
Aman ne olur bizleri Allah hakkında uyduruk saçmalıklarla bilgilendirmeye teşebbüs etmeyin... Biz inanmayınca da tehditler savurmaya ve kellemiz için fetvalar vermeye başlamayın. Bu tür ahlaksızlıklar sizin kendiniz için yaptığınız açıklamalarla hiç mi hiç bağdaşmıyor.. Buradan bakınca hiç de iyi huylu Müslüman’lar gibi görünmüyorsunuz. Ya küfrediyorsunuz, ya da canımızı almak istiyorsunuz..
HACI
ngcoskun
30-12-2004, 14:36
görmek istediklerini tabi ki görürsünüz.hadi birazda değiştirince her yerde allah yazar.ne yani allah bize kendini isbatlamak için heryere imzasını mı atmış.yazık o zaman.kendini bize gösterecek daha iyi yöntemleri olmayan bir allahınız var.
ayrıca bir başka bakış açısı.photoshop denen bir program var bilirmisiniz acaba.bilmeyenler için bilgi verebilirim.anneannemi dedem yapabiliyorsun o programla.
Allah in varligini resimlerle kavramak yerine gercekte ve canli olan hayvanlardan sadece karincalari inceleyin.
onlarin bir birleri ile olan iletisimi ve yardimlasmalari,hic durmaksisiz calismalari,hepsinin kendine gore yuva icinde ve disinda bir is sahiplenmeleri,akillari omayan bu hayvanlara PhotoShop programi tarafindan yapilmadi her halde :wink:
hangi guc onlarin boyle kontrollu calismasini saglaya bilir veya hangi guc, o karincanin organlarinin yerli yerine gelmesine ve muazzam bir sekilde calismasina yeter.iste bu guc yuce ve tek varlik olan Allah in sanatidir.
Doğada karşılaştığınız ilginç olay, süreç ve fenomenlere bakarak Allah’ın varlığına inanıyorsunuz. Onların her birinin mükemmel bilimsel açıklamaları var. Onları siz bilmeyebilirsiniz ama biz biliyoruz. Allah’ı kolaylıkla aradan çıkartıyoruz. Siz ise cehaletinizden dolayı, olayların doğasını anlayamıyor ve her seferinde onları Allah’ın büyüsüne hamlediyorsunuz.
Allah’ı bilimsel olarak açıklanabilen olgularda arıyorsunuz. Tabii bulamıyorsunuz. Allah aklınızda ve kalbinizdedir. Başka yerinizde ve yerde değildir.. Allah yoktur. Çünkü Allah’a gereksinim yoktur..
HACI
HACI
.....Onların her birinin mükemmel bilimsel açıklamaları var. Onları siz bilmeyebilirsiniz ama biz biliyoruz. Allah’ı kolaylıkla aradan çıkartıyoruz. Siz ise cehaletinizden dolayı, olayların doğasını anlayamıyor ve her seferinde onları Allah’ın büyüsüne hamlediyorsunuz.
siz kimsiniz,biz kimiz Allah askina, doktor olmussun ama cahillikten kurtulamamissin.tipki bir davul gibisin,sesin cok cikiyor ama icin bos.
siz dediginiz bizler yani mumunlersek ve biz dediginiz sizler yani doktor veya atheist doktorlar diyelim iseniz,peki sizin bilip bizim bilmedigimiz sey nedir?
kaldiki muslumanlar tip uzerinde arastirmalar yapiyorken inancsiz veya yanlis inancli toplumlar aval aval etrafa bakiyorlardi.
bilimle ugrasanlarin cogu muslumanlardi.hem simdide cok inacli doktorlar veya bilim adamlari var simdi onlardami Allah i aradan cikartiyor.yoksa bulduklari kanitlarla Allah a imanlari biraz dahami artiyor.Yoksa onlar hala
cahil,gorgusuz veya gericimi?
ha birde
..Allah aklınızda ve kalbinizdedir. Başka yerinizde ve yerde değildir..
demissiniz,bilmenizi isterim Allah bize sah damarimizdan da daha yakindir.
Andolsun, insanı biz yarattık ve nefsinin ona ne vesveseler vermekte olduğunu biliriz. Biz ona şahdamarından daha yakınız. (KAF SURESİ / 16)
Bu verdiğiniz sitedeki resimlerin tamamen doğal olduğunu nereden biliyorsunuz?
Bazı şarlatanlar evrim teorisi için öne sürdüklerini görüşleri ispat etmek için sahtekarlık yaptı, peki bunların böyle yapmadığı ne malum?
Ben ne zaman yeşil alanlara gitsem üstünde Allah yazan bir nesneye ratlamıyorum da bu insanlar mı rastlıyor?
ReS Kardeşim....
Sizin için hiç bir yorum yapmayacağım..
Gerek yok..
İletileriniz sizi bize çok iyi tanıtıyor..
Tipik Müslüman ahlakı... Çok tipik..
Sizi Müslüman ahlakının temsilcisi olarak gösterebilirim.
Müslüman olduğunuz kesin..
Müslüman olabilmişsiniz ama, ne yazık ki iyi bir insan olamamışsınız.
Ne acı
HACI
SERMED-I_MAHDUT
02-01-2005, 15:09
haci,
Bazı şeyleri anlamamaktaki ısrarınız hayrete şayan gerçekten.Bir yazımda da bunu anlatmaya çalıştım ancak yine anlamadınız.birincisi ALLAH''ın Zatı hakkında kimse birşey bilmiyor.Bir söz var.Allah hakkında akla ne geliyorsa onun verasında onunda verasında daha da verasındadır diye(vera öte demek).O''nun nasıl birşey olduğunu bilemiyoruz.Ancak bildiğimiz şey O''nun sıfat ve özellikleridir.Bunları biliyoruz.Ve tüm benliğimizle anlamaya ve yaşamaya çalışıyoruz.Ayrıca bunu biraz çabayla herkes bilebilir.Siz gözlerinizi kapamışsanız bu güneşin olmadığını göstermez.hiç mübalağasız ALLAH hakkında yazılar yazılmaya başlansa denizler mürekkep ağaçlar kalem olsa yine bitirilemez.Tabii bunu sadece sevdalı gönüller bilir.siz değil.
İkincisi google search yapıldığında ne kadar site çıktığını ben değil siz anlatıyorsunuz.Bu istatistik bile ALLAH''ın bilineceğine örnek değil mi?Bir site yanlış biri yalan biri uydurma hepsi mi yalan?Zaten çokluk kavramı birlik kavramı bile bir isbat.Yani ALLAH diyenlerin çok olması ve hepsinin ALLAH bir demesi bile anlayana bir delil ama dediğim gibi körler nurun güzelliğini bilemez.
Size birçok insan ALLAH''IN varlığını akla gelen her yönüyle anlatmaya çalıştı.Örnek verdi.Delil gösterdi.Tıp coğrafya bioloji gibi müsbet ilimlerde dahil olmak üzere mütehassıs birçok insan size anlattı.Ama hepsine bir kılıf bulup inkar ettiniz.En bariz örneği bile hiçe sayıp aynı halinize devam ettiniz.Bende acizane böyle bir tespit yapıp gündeme getirmek istedim.Zira tüm çabam HZ. ALLAH''IN bilinmesi idi.Masum ve bir o kadar da basit olsa da sadece O''nun hatırına yaptım.ve anladım ki sizi ancak teneşir paklar.aslında verdiğim örnek hiçte saçma değil.belki bunun için sayfalar dolusu yazı da yazılabilir ama dediğim gibi sizin bağnaz tutumunuz ufkunuzu engelliyor.
Şimdi gelelim demogoji ve diyalektik meselesine.haci ben ne zaman tehdit savurdum,o boş kelleniz için fetva verdim.ben hatırlamıyorum.Bi zahmet isbatlayın.eğer demediysem yapmadığım bir fiili bana isnad ettiğiniz için asıl ahlaksızlık yapan sizsiniz ben değil.ben elimden geldiği kadar savunduğum ahlaki normların dışına çıkmamaya çalışıyorum.elbet yanıldığım sürçtüğüm anlar olacaktır.ama böyle tehdit veya fetva meselesini hatırlamıyorum.hem küfür de etmedim.yalan söylemek gibi bir ahlaksızlık için ALLAH''a hesap vereceksiniz.canını almakda istemem.bu AZRAİL (a.s) ile olan randevundur.eleştirilerinizi biraz daha dürüst temellere dayandırın.ayrıca sizin bizi ne gözde gördüğünüz,bize nasıl baktığınız pek önemli değil.zira biz size değil ALLAH''a hesap vereceğiz.size karşı sadece temsil adına dikkat etmemiz gerekiyor ki bunun da iyi olması için çabalıyorum.biraz insaflı olun bari.....
SERMED-I_MAHDUT
02-01-2005, 15:26
ngcoşkun,
evet görmek isteyen için ALLAH heryerdedir.ama sanırım siz görmek istemiyorsunuz.İmzasını atmış ve kullarına kendini birde bu yönüyle göstermek istemiştir.Bu da O''nun varlığına delalet eder.
bira insaf biraz insaf....size kainat gibi en büyük delillerden biri söylenir evrim dersiniz tesadüf dersiniz,yaşam denir fizik yasaları dersiniz.canlılar denir benzer kılıf ve yorumlarla kendinizi kandırırsınız.denge denir bilimin ALLAHsız izahlarına sığınırsınız.tüm bu isbatlara yüz çevirirsiniz daha küçük bir misal getirdiğimde daha büyüğü daha iyisi yok mu diyorsunuz?bu nasıl mantık.sanki büyük mucizeleri iyi isbatları her yönüyle halletmişsiniz de küçüğünde kabahat arıyorsunuz.gözlerini hak ve hakikatlere kapatan sizlere yazık....
verdiğim sitedeki resimlerin dediğiniz yöntemle hazırlanmış olma ihtimali zannımca yoktur.çünkü bu tür resimler görsel ve yazınsal basında da zaman zaman çıkıyor.ayrıca bizzat müşahade edenler de var.
SERMED-I_MAHDUT
02-01-2005, 15:36
nothing,
doğal olduğu düşüncesindeyim.zira bizzat müşahade edenler görenler var.ayrıca sizin gittiğiniz yerlerde böyle şeyler olmaması hiçbir yerde olmayacağı anlamına gelmez.kıbrıs beş parmak dağının tepesine yıllarca önce bir tank çıkmış.ve hala orada duruyormuş.o tankı o yıllarda o dağa insan gücüyle çıkarmanın imkansız olacağı intibalarını bizzat görenlerden duydum.şimdi siz çevrenizdeki dağlarda böyle tank görmediğiniz için size yanlış yalan gelebilir.ayrıca ben o tankın oraya çıkışını bile ALLAH''ın varlığına isbat gösterirdim ama anlamayacağınız kesin.
Saygılar.
Vay vay vay vay ne kadar da ilginç resimler yahu bunlara kim inanır. Resimleri görünce donakaldım ama birden İslam haklıymış diye değil müslümanların gözünün bu kadar dönebileceğine. Neyse konuya dönelim ngcoskun resimlerin çoğu photoshopluk işler değil photoshop yapmaya ne gerek var ki maddeyi o hale getirmek varken hem böylece phoshop testinden de yırtar.bazılarından emin olsamda ben hiçbirini phoshop saymayarak inananlara cevap vereceğim.
Birazını bilgisayarıma indirip inceledim sonuçları veriyorum ama önce şöyle bir açıklama yapayım.
1-böyle şeyler kolayca tasarlanıp insanların önüne konalabilecek şeylerdir.
2-böyle şeyleri hayal gücü ile kolayca çeşitli şekillere benzetebilirsiniz.
3-dikkat etttiyseniz allah yazıları birbirini tutumuyor.mesela ne meselası ya bide onu mu açıklıyım şimdi belli işte.biri bir başka şekil biri bi başka şekil.
1.resim açıklamasında ağaçtevhid diyor elinizi vicdanınıza koyup söyleyin burada ki sıralanmış ağaçlar hiç doğru düzgün Arapça yazılara benziyor mu?ardarda dikilmiş bir dizi ağacın fotografını çekmişler.ondan sonra bu saçmalıktan anlam çıkarmaya çalışıyorlar.şimdi sadece bu resmi alıp Arapça bilen bir hoca veya hafız her neyse götürün bakalım okuduğundan bir anlam çıkara bilecek mi?bırak anlam çıkarmayı okuyabilecek mi?dalga mı geçiyon lan diye sizi tekme tokat kovalamazsa namerdim.
2.Petek resimleri;buna yorum bile yapmaya gerek yok ama ben yinede yapayım açıkça elle yapılabilecek şeyler yavru arıları petekten çıkmadan önce peteği alıp ortada o şekil kalacak şekilde oyarsın OLAY BUDUR.bu arada aklıma geldi bu tip resimlere arı peteğin üzerine allah yazdı diyorlar.böyle bir şey olamaz çünkü bildiğim kadarıyla arı ordaki açıkların üzerini sonradan doldurmuyor daha petek yapılırken yavruyu içeriye bırakıyor.
3.firavun resminin ne alaka olduğunu anlamadım olsun bunada bir yorum yapayım.ben firavun resmini ilk defa bu kadar yakın görüyorum (tabi gerçekten firavunsa) derisinin dökülmediği saçının durduğunu sanıyordum yani Müslümanların dediğine göre yalnız ayeti bulamadım bulan biri yazsın neyse firavun olduğu ileri sürülen şahsın derisi dökülmeyi bırak yarılmış be sağ omzundan götüne kadar olan yere bakarsanız nasıl tahrif olduğu görülmektedir.saçının dökülmediği palavrası ise apayrı bir olay resmen nazi kampından çıkmış.
4-kaçıncı resim olduğunu bilmiyorum linkin sonunda aubergine yazıyor 2 parça görünümünde bir patlıcan var.bu patlıcan güya 2’ye ayrılmış aralarından da bir yazı geçiyor. bunlar varya harbi mal bunu görüpte incelemeden inananlara diyorum isteyen istediği gibi alınabilir.
dikkat ederseniz:
a)siyah-beyaz bir resim(belli etmemek için)
b)şekilleri iyi inceleyin bakalım ne göreceksiniz incelikleri,yoğunlukları farklıdır. Bazı yerlede de şekillerin karşısına devamı niteliğinde olması gerekirken çok farklı kıvrılmalar olmuş yeterince iyi bakarsanız görürsünüz
c)burayıda siz doldurun eşşşşşşşek gibi gözüken bir şey.
5.rukuda ağaç bu kadar saçma bir şey olamaz yaa yoruma değmez değmez oğlu değmez.
6.balıklar;yahu gördüğünüz her çizgiyi arapça allah yazısı sanıyorsunuz bu da yoruma değmez.şöyle bir şey söyleyim sakın ha allaha hakaret diye algılamayın! bu balıklarda bulunan çizgilerden allah yazısını görenler eğer selülitleri varsa baldırlarını aynaya dönüp baksınlar bakalım aynısı yazıyor mu?
Geriye kalanlarda bunun gibi şeyler işte dikkat ederseniz her şeyi görürsünüz adamlar allah yazıyor diye önümüze bitki,meyve,bal koyuyor bide bakıyorsunuz ki hiçbir yazı(yazıya benzer hayal) birbirini tutmuyor bizim akıllı ateistlerde tutup teistlere tam gibi bir cevap vermiyor.ŞAŞTIM!
tam gibi cevap vermiyor dememim nedeni şu:adamlar size şu resimler allahın kanıtıdır diyor siz diyorsunuz ki Yukarda Allah’ın varlığını kanıtlayan bir mesaj bulacaksınız…
Yukardaki mesajdan dolayı Allah vardır(haci).Ben ne zaman yeşil alanlara gitsem üstünde Allah yazan bir nesneye ratlamıyorum da bu insanlar mı rastlıyor?(nothing)vs.vs...
böyle şeylerle onlara cevap vermiş sayılmazsınız tam aksine bunlar bize doğru düzgün açıklama yapamadı deyip iyice havalara sokarsınız.
Onların istedikleri genelleme değil böyle nesneleri yorumlayarak cevaplar.
galiba demek istediklerim anlaşıldı.
extradan şu resmin yorumunu istiyorum diyen varsa söylesin.
Saygılarımla
Russel
firatb84
04-01-2005, 01:05
Tanrı''ya bu şekilde inanılmaz...Tanrı''ya inanmak için bu tür "mucize" lerden çok ilgili kutsal kitapları incelemeliyiz..
Malesef bugün dünyada dininin doğru olduğunu ispat etmek için bu tür "mucize"ler gösteren "işte bakın islam doğrudur Tanrı''dandır yoksa bu tür mucizelerin olması/bulunması mümkün değildi bu nedenle islam doğrudur" diyen çok sayıda müslüman mevcut...
Resimlerdeki mucize iddiaları için;
http://www.faithfreedom.org/Articles/sina40928.htm
Kur''an''da "bilimsel mucize" var mıdır?
Web''deki en detaylı incelemeler için:
http://www.answering-islam.org/Quran/Science/index.htm
http://www.answering-islam.org/Science/index.html
explorer
04-01-2005, 02:25
gönderdiğiniz resimler gibi.
inandığınız kitapta birer yalan ve insan eliyle yapılmış şeyler.
neden bizim koyunların üzerinde türkçe
"allah" yazmıyor...
kehh kehhh kehhh
her şey arap alfabesine benzetilebilir.
bir kerede latin harfleri ile böyle birşey bulsunlar en büyük müslüman ben olurum.
SERMED-I_MAHDUT
04-01-2005, 21:05
explorer
eminim bizim koyunların üzerinde de benzer yazılar olsa siz yine bir kılıf bulurdunuz.
ozanf,
Öncelikle şunu belirteyim sayın müslüman kardeşim.Ben bu tür resimlerde ALLAH yazısı okunuyor diye müslüman olmadım.ve islami çizgideki yaşantımı bu resimler belirlemiyor.ben sadece örnek gösterdim o kadar.
evrim teorisinin bir örnegi :) sadece teori tabiiki.
sevgili
musliman arkadaslar,hevesinizi kirmak istemezdim,ama ben photoshop ile amatör olarak ilgileniyorum,asagidaki resimleri yapacak kadar profesyonelesemedim daha ama iyi kötu birseyler yapabiliyorum.
bu resimleri buraya asmamim sebebi sizi rencide etmek degil inaninki.
herkesin inancina saygiliyim.
yalniz bu programla neler yapilabilenecegini göstermek istemistim.
forumun yeni uyesiyim,sevgili haci ve alibaba forumdaki
diger basliklarida takip et demisti.gözume ilisti bu topic.
http://www.olympictrans.ru/fun/img/uglyZoo/uZoo12.jpg
http://www.olympictrans.ru/fun/img/uglyZoo/uZoo32.jpg
http://www.olympictrans.ru/fun/img/uglyZoo/uZoo106.jpg
Günümüz insanı kuru kuruya inanmak istemiyor.Her konuda olduğu gibi tanrı konusunda da tatmin edici,bilimsel bir takım verileri görmek istiyor.Tanrıya inananlarında en çok sıkıntıya düştükleri konulardan biridir bu durum.Yukarıda verilen resimleri de bu çerçevede düşünebiliriz.Tanrı vardır ve alın işte size delilleride bunlardır,diyorlar.Verilen resimler incelendiğinde doğada kendiliğinden oluşmaması için hiç bir neden göremiyorum.Kaldıki çoğununda inanırlarca düzmece olarak hazırlanması mümkün.Örneğin kovanın belli kesimlerine şeker vs.dökerek arıya bal yaptırabilirim.Bildiğim bir sahtekarlık örneğide var.Uzakdoğuda ağaç gövdelerine uzun demir çiviler çakılarak allah ismi yazılıyor.Birkaç yıl beklenip ağaçlar kesiliyor.Uygun yerlerden kesilmesi sonucuda beyaz yada sarı ağaç zemin üzerinde siyah ve ya kahve tonlarda allah ismi okunabiliyor.O yüzden inanırların bu konuda yapamayacağı şey yoktur.Bizdende konuya ilişkin bir örnek vereyim.Demokrat parti döneminde yeni oluşan yeşil elmaların üzerine D.P.yazısı yapıştırılıyor.Elmalar kızardıktan sonra yazı sökülüyor.Kırmızı zemin üzerinde yeşil D.P.yazısı ortaya çıkıyor.İşte size mucize.Dediğim gibi resimlere bakınca kendiliğinden oluşmaması için bir neden yok.Anıtkabiri gezenler müze kısmınıda gezsinler.Orada anıtkabir fonunun arkasında bir bulut görecekler.Bu buluk tamamı ile Atatürk''e benzer.Ben bunun tamamen tesadüfi bir olay olduğuna inanırım.Ya siz.
Arkadaşlar Evrim Teorisi sadece bir teoridir,diyorlar.Bu bilimsel bir dayanağı olmayan,sabit fikirli ve bir şeye körü körüne inanaların savunabileceği düşünce biçimidir.Google''den ''''genom Projesi''''yazıp sonuçlarını anlayarak(ama anlayarak)okusunlar.Orda tespit edilen bir şey var.Tüm canlılar ortak bir ataya sahiptir.Zamanda yeterince gereye gidildiğinde Maymunla,Aslanla ve bir inekle ortak bir atamız olduğu sonucuna varılmıştır.Bu bir iddia değil,sonuç.Sen bunu kabul etmezde körü körüne bir yaratan olduğuna inanmaya devam edebilirsin.Ama bilimsel çevrelerde bu tavrının bir kıymet-i harbiyesi yoktur.Seni dinlemez kaale bile almazlar.İslamın egemen olduğu ülkelerde müspet bilimlerin acınası haline bir bakın.Neden dünyanın en geri ülkeleri islam.Bunda dine körü körüne saplanmanın hiç payı yokmu.Eğer tüm canlılar ortak bir atadan geliyorsa tanrının her canlıyı tek tek yarattığı efsanesinin sonu geldi demektir.Her zaman olduğu gibi bu konudada yakında yaygarayı koparırlar.Diğer konularda yaptıkları gibi Kuranda bu konuyla ilgili bir takım deliller olduğunuda utanmadan savunurlar.Ama madem bu konu kuranda varidiyse neden bir müslaman bu sonuca ulaşamadı diye bir soru sorulacak olsa verilecek cevapları varmıdır,bilemiyorum.
Arkadaşlar Evrim Teorisi sadece bir teoridir,diyorlar.Bu bilimsel bir dayanağı olmayan,sabit fikirli ve bir şeye körü körüne inanaların savunabileceği düşünce biçimidir.Google''den ''''genom Projesi''''yazıp sonuçlarını anlayarak(ama anlayarak)okusunlar.Orda tespit edilen bir şey var.Tüm canlılar ortak bir ataya sahiptir.Zamanda yeterince gereye gidildiğinde Maymunla,Aslanla ve bir inekle ortak bir atamız olduğu sonucuna varılmıştır.Bu bir iddia değil,sonuç.Sen bunu kabul etmezde körü körüne bir yaratan olduğuna inanmaya devam edebilirsin.Ama bilimsel çevrelerde bu tavrının bir kıymet-i harbiyesi yoktur.Seni dinlemez kaale bile almazlar.İslamın egemen olduğu ülkelerde müspet bilimlerin acınası haline bir bakın.Neden dünyanın en geri ülkeleri islam.Bunda dine körü körüne saplanmanın hiç payı yokmu.Eğer tüm canlılar ortak bir atadan geliyorsa tanrının her canlıyı tek tek yarattığı efsanesinin sonu geldi demektir.Her zaman olduğu gibi bu konudada yakında yaygarayı koparırlar.Diğer konularda yaptıkları gibi Kuranda bu konuyla ilgili bir takım deliller olduğunuda utanmadan savunurlar.Ama madem bu konu kuranda varidiyse neden bir müslaman bu sonuca ulaşamadı diye bir soru sorulacak olsa verilecek cevapları varmıdır,bilemiyorum.
islam ulkelerinin geri kalmasinin sebebi sahip olduklari yeralti kaynaklari ve kimsenin malina, canina, namusuna goz dikmemeleridir canim kardesim.
Sayın Res,
Cevabınızı iyice düşünerek gözden geçirmenizi rica ederim.Ufkunuzu belki biraz daha genişletir düşüncesi ile bir kaç soru?
Siz dünyanın en iyi yeraltı,yer üstü kaynaklarına sahip,dürüst,çalışkan ve namuslu bir milletisiniz.Ancak,aynı zamanda dünyanın en yoksul,en cahil ve bilgisiz,dünyanın en geri kalmış bir ülkesinde yaşıyorsunuz.Yani,un var,yağ var,ateş vs.var.Neden helva yapamıyorsun kardeşim.Bunda senin beceriksizliğinin hiçmi payı yok?diye adama sormazlarmı?Yüzünü bilimden yana bir dünyaya çevireceğine,orta çağında gerisinde 6.asrın Arap yarımadasına takılıp kalmanda acaba hiçmi suçun yok.O arabın 6. asırdaki ahlakını,bilgi ve bilimini öğrenmeye çalışmak yerine neden kendi çağının bilimsel buluşlarına kafa yormazsın.Muhammedin ,İbrahimin,Musanın mucizelerine inanırsında bugün bilim çevrelerinde tereddütsüz kabul edilen evrim teorisine biraz kafa yormazsın.Günümüzde Genom Projesi ile tüm canlıların ortak bir atadan geldikleri ispat edildi.Bu bir teori değil,İspat edildi diyorum,bilmem anlatabildim mi.Yani senin çok itiraz ettiğin maymunla geçmişte ortak bir atan var.Sen bunu kabul etsende etmesende bu böyle.Biz ancak bilimle,akılla uygar dünyada kendimize bir yer edinebiliriz.Din batağına saplanan tüm toplumlar(Bütün İslam dünyası)medeni(!) dediğimiz uluslar tarfından sömürülmeye mahkumdurlar.Umarım yazdıklarım sizi kırmamıştır.Sevgi ve saygılar.