PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Douglas Adams'tan seçmeler

gematria
01-03-2010, 22:29
http://www.bbc.co.uk/radio4/dirkgently/images/douglas_adams340x225.jpg

Bu büyük yazarın beğendiğimiz yazılarını bu başlık altında paylaşmamız onun yeteneğinin tadına hep birlikte varmamızı sağlaması açısından çok yararlı olacaktır ...

Yazarın tanıtımını zaten Aera kardeşimiz açtığı konusunda güzel bir şekilde yapmıştır isteyenler bu adrese başvurabilir...
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15255

ilk paylaşımlar benden gerisinin gelmesi dileğiyle ...(bu adam ölmeden önce yazarak bu dünyaya ne bırakmışsa okumalıyım :) )

''Dünyayı gördüğümüz bakış açısında bazı acayiplikler var...Bir yer çekimi kuyusunun dibinde ;nükleer bir ateş topundan 145 milyon kilometre ötede gazla kaplı küçük bir gezegenin yüzeyinde yaşadığımız ve bunun normal olduğunu düşündüğümüz gerçeği, bakış açımızın ne kadar çarpık olduğunun açık bir göstergesidir, fakat entellektüel tarih boyunca yanlış anlamalarımızın bir kısmını yavaşça düzeltmek için sayısız şey yapmışızdır ....
------------------------------------------------

''Dünya bütünüyle aşırı karmaşıklık ve zenginlik ve acayiplik taşıyan bir şey ve bu kesinlikle müthiş .... Yani böylesi bir karmaşıklığın sadece böylesi bir basitlikten değil , aynı zamanda muhtemelen mutlak bir hiçlikten doğabileceği fikri , olabilecek en şahane ,olağandışı fikir...
ve bir kez bunun nasıl olmuş olabileceğine dair bir çeşit sezgi yakaladığınızda ; bu sadece harika ....
VE ...böylesine bir evrende hayatınızın 70 beya 80 yılını harcama fırsatı, benim anlayışıma göre , iyi geçirilmiş bir zamandır ....''

theisticevolutionist
02-03-2010, 14:01
Güzel....Teşekkürler...

gematria
02-03-2010, 16:56
Eğer bir kedinin nasıl çalıştığını anlamak için onu parçalarına ayırırsanız,elinize geçecek ilk şey çalışmayan bir kedi olacaktır ....Yaşam neredeyse vizyonumuzun dışında kalan bir karmaşıklık seviyesidir;herhangi bir şekilde anlyabildiğimiz herhangi bir şeyin o kadar ötesindedir ki , bunu sadece değişik türde bir nesne ,değişik bir sınıf madde olarak düşünürüz; 'yaşam' tanrı tarafından bahşedilmiş gizemli bir öze sahip bir şey ....ve bu elimizde ki tek açıklamaydı ....
Derken bomba 1859 da darwin 'Türlerin kökeni üzerine ' isimli kitabını yayınladığında patlar...buna gerçekten vakıf olmamız ve anlamaya başlamamızdan önce uzun zaman geçer çünkü sadece inanılmaz ve bizi tamamen küçük düşürücü gözükmekle kalmaz ,evrenin merkezi olmadığımızı ve herhangi bir şeyden imal edilmediğimizi ,onun yerine bir çeşit balçıktan başlayarak ,bulunduğumuz noktaya maymunluktan geçerek geldiğimizi ortaya çıkartarak düzenimize bir başka darbe daha vurur ... kulağa pek hoş gelmiyor ... ;)

Herşey yerli yerine oturdu.... öylesine serseme çeviren basitlikte bir kavramdı ki ,fakat ,doğal yollardan ,yaşamın tüm sonsuz ve başdöndürücü karmaşıklığını ortaya çıkartıyordu ... içimde ortaya çıkardığı huşu ,insanların dini deneyimler hakkında konuşurken bahsettikleri huşunun,açıkçası,onunla kıyasla aptalca gözükmesini sağladı ...Anlamanın getirdiği huşuyu ,cehaletin getirdiği huşuya her daim tercih ederim .....
-----------------------------------------------------------

bir küçük su birikintisinin sabah uyandığını ve şöyle düşündüğünü hayal edin;''Kendimi bulduğum bu ilginç dünya,kendimi içinde bulduğum bu ilginç çukur bana çok güzel uyuyor öyle değil mi?Aslında bana şok edici bir şekilde iyi uyuyor ....Beni içinde bulundurmak için yapılmış olmalı ! ''Bu o kadar güçlü bir düşünce ki, güneş gökte yükselip hava ısındıkça ve gölet yavaş yavaş buharlaşıp küçüldükçe ,herşeyin düzeleceği şeklinde ki kanıya hala histerik olarak tutunur , çünkü bu dünya onun içinde bulundurmak için inşa edilmiştir ; bu yüzden yok olduğu an ona oldukça şaşırtıcı gelir .Sanıyorum bu bizim de tetikte olmamızı gerektiren birşey olabilir ....

-------------------------------------

earthling
20-05-2010, 00:40
tanrim, beni bilmem gerekmeyen seyleri ogrenmekten koru. hatta beni, bilmedigim seyler oldugunu ogrenmekten de koru. ogrenmemeye karar verdigim seyler oldugunu ogrenmemeye karar verdigimi bilmekten koru. amin.
tanrim, tanrim, tanrim... beni yukaridaki duanin sonuclarindan koru. amin.

galaksinin otostopcu rehberinden sf.621

gematria
20-05-2010, 21:32
tanrim, beni bilmem gerekmeyen seyleri ogrenmekten koru. hatta beni, bilmedigim seyler oldugunu ogrenmekten de koru. ogrenmemeye karar verdigim seyler oldugunu ogrenmemeye karar verdigimi bilmekten koru. amin.
tanrim, tanrim, tanrim... beni yukaridaki duanin sonuclarindan koru. amin.

galaksinin otostopcu rehberinden sf.621

süperdi :))