PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İSLAM İNSANLIĞIN KARŞILAŞTIĞI SORUNLARA HİTABETMEZ..

haci
30-12-2004, 18:02
İSLAM İNSANLIĞIN KARŞILAŞTIĞI SORUNLARA HİTABEDEN BİR DİN DEĞİLDİR!

İslam birçok şeydir. Allah’a kayıtsız şartsız köleliktir. Sahte peygamberini O’nun elçisi olarak kabul etmektir. Poligamiyi, köleliği, kadınları aşağılamayı ve hatta pedofiliyi açıkca savunan bir dindir. Faizi yasaklayarak çağ dışı kalan ve Müslüman sahtekarlara Müslüman’ları kandırmaları için uygun bir ekonomik ortam oluşturan bir dindir. Hırsız ve yalancıların kitleleri soymasına olanak veren bir dindir. Teröristlerin dinidir! İlkeleri ahlaksız ve ilkeldir. İnançları sapkın ve fantastiktir. Yardım etme kavramı yalnız Müslüman olmakla sınırlıdır ama, Müslüman olup da İslam’ın yasakladığı bazı etkinliklere baş vuranlar da dışlanırlar. Başka bir deyişle İslam, gayri müslimlere yardım etmediği gibi, ******lara da yardım etmez. Fakir, düşkün ve perişan durumda yaşayan ve ilaç alışkanlığı olan çocuklara da yardım etmez. Alkolik ve ilaç müptelası erişginlere de yardım etmez.... İslam bir ucubedir..

Bu haliyle İslam, insanlığa yararlı bir din olmadığı gibi, Müslüman toplumların sorunlarına hitabeden bir din de değildir.
Yine de aldatılan Müslüman kitleler içinde bulundukları hazin durumu görmekte ve anlamakta zorluk çekmektedirler. Onlara İslam’ın mükemmel bir din olduğu söylenmiş, kitabının bilimsel olduğu inancı aşılanmıştır. Bu ve diğer yalanlara inanır Müslüman’lar.. Çünkü akılları, beyinleri yıkanmıştır.. Çünkü Allah korkusu onları bir kuklaya çevirmiştir...

İslam insansal sorunlara hiç bir çözüm getirmediği gibi, kendisi tek başına büyük bir sorundur.. İnsan maneviyatına yerleşen bir parazittir İslam.. Oradan sökülüp atılmalıdır...

HACI

Russell
03-01-2005, 03:49
haci bu görüşlerine aynen katılıyorum.ayrıca bu tür yazılarını toplayıp bir e-kitap haline getirirsen çok güzel olur.

Saygılar

kul
07-01-2005, 16:28
şu anda türkiye ekonomisindeki, üretim ve yatırımlardaki canlanmanın en önemli sebeplerinden biri faiz oranlarının düşmesidir. bu sayede insanların yatırıma olan talepleri artmış, üretim piyasası canlanmış ve ek istihdam sağlanmıştır. insanların paralarını bankalara değilde tümüyle yatırıma dönüştürdüğünü bir hayal edin.....edin edin...
ekonomilerde yüksek faiz her zaman en büyük dert olmuştur.

ama siz islama bok atacaksınız ya...
"faizi yasaklayan islam çağ dışı kalmıştır..."
peh peh peh...
yersek....

o yazıda yorum yapmaya değecek tek konu budur...
diğerleri (özellikle koyu yazılanlar) hemen her başlıkta aynen tekrarlanan işkembe-i kübradan üfürmelerdir...

haci
07-01-2005, 18:18
Evet.. Kul bu görüşünde haklı elbette. Faizin düşmesi ekonomi için çok yararlı.. Ama şurasını Kul unutmasın ki, faizin yok olması da ekonomi için zararlıdır.. Ekonomi faizsiz ilerleyemez. Faiz yaşamı kolaylaştırıyor. İslam’ın ilerlemesini bile faiz sağlamıştır. İslam’ın başlangıç dönemlerinde toplanan ganimetlerin yüzde yirmisi Muhammed’in değil miydi? Bu konuda Kur’an’da ayetler bile vardır. Fahiş faiz zararlıdır. Her zaman ve her ekonomide fahiş faiz zararlıdır. Faizin olmadığı durumlarda ise elinde para olanların durumu vahimdir. Emekli olanların birçoğunun bankada yüklü paraları vardır. Onlar o paraların faizi ile yaşarlar. Çeşitli nedenlerden dolayı artık iş göremez ve çalışamaz haldedirler. Ama biraz paraları vardır. O parayı başkalarına (bankaya) ödünç vererek, ekonomiye katkıda bulunurlar ve kendileri rahat bir şekilde yaşarlar. Yani görüldüğü üzere faiz hem parası olanın rahat yaşamasını sağlıyor, hem de ekonomiye katkıda bulunuyor. Ama bu faiz aşırı olmayacak.. Düşük faiz oranları da tehlikelidir. Çünkü emekliler yaşamak için ana parayı sarfetmeye başlıyorlar ve ekonomiye yararlı olacaklarına, onu sömüren bir kesimi oluşturuyorlar..
İslam ekonomisinin zamanı geçmiştir. İslam dini çağdaş faiz ve ekonomi sistemine uymak zorundadır. İslam’ın faiz konusunda israrı, bazı sahtekarların ortaya çıkarak, saf, masum ve iyi niyetli Müslüman’ları aldatmasına neden olmaktadır. Kardan hisse vereceğiz yalanlarına kanmayan Müslüman yoktur..

Ben bu hükümetin gidişatından çok memnunum. Şimdiye kadar hiç bir hükümetin yapamadıklarını başardı.. Üstelik diğerlerinden daha dürüst görünüyorlar.. Oyumu onlara vermekten çekinmezdim, Türkiye’de yaşasaydım.. Ama bu hükümetin ekonomik politikası İslam’ın ekonomik politikası değildir. Çağdaş ekonomik politikadır. Kul faiz oranlarının düşmesini yanlış yorumluyor.
HACI

haci
07-01-2005, 19:12
İslam’ın sorunlara çözüm değil, sorunlar getirdiğinin başka örnekleri de vardır. İslam ülkelerinin bazılarında kast sistemi geçerlidir. Pakistan ve Bengaldeş’de, Hindistan’da ve diğer bazı Uzak Doğu Müslüman ülkelerinde mevcut sınıf sistemi İslam’a adapte edilmiştir. Fakir çok fakirdir. Zengin ise fakirin ulaşamayacağı kadar zengin ve müreffehdir. Fakir zenginleşse bile zenginin sınıfına giremez. Yaşamını kendi sınıfında geçirmek zorundadır. Müslüman’lara sosyal adalet vadeden İslam bu sözünde de durmamış, insanlar arasındaki sınıf farkını kaldıracağına, o farkları derinleştirmiştir.

Müslüman ülkelerindeki sefaletleri İslam’a bağlamayan görüşler bu savlarını yeterince savunamamaktadırlar. Fakir İslam ülkelerine zengin İslam ülkeleri yardım etmemektedirler. Fakir İslam ülkelerine kimse yardım etmemektedir. Bence bu isteksizliğin nedeni İslam’dır. İslam fakir ve düşkünlerin değil, zenginlerin dini olmaya devam etmektedir. Son Tsunami felaketinde ölenlerin çoğu fakir ve düşkünlerdir. Bu aradan binlerce Avrupalı turist de yok olmuştur ama, her şeylerini kaybedenlerin çoğu fakirler ve düşkünlerdir. Suudi Arabistan’ın onlara yardımı sadece 30 milyon dolar olmuştur. İslam ülkelerinin toplam yardımı Batı’nın milyarları yanında devede kulaktır.

İslam yalnız felaketler sırasında değil, diğer durumlarda da fakir ve düşkün Müslüman’lara yardım etmekte tümüyle yetersiz kalmaktadır. Bengaldeş çok kalabalık ve Müslüman bir ülkedir. Halkı sefalet içinde yaşamaktadır. Bengaldeş Müslüman’ları su sorunu ile karşı karşıyadırlar. Kuyu sularında doğal arsenik vardır. Yörede arsenik bolca mevcuttur ve kuyu sularına sinmiştir. Bengaldeşki Müslüman’ların önemli bir kısmı arsenik zehirlenmesinden yakınmaktadırlar. Bunu bilen hiç bir Müslüman ülke onlara yardım etmemektedir. Bu ne acı bir tecellidir..

HACI

07-01-2005, 22:43
Yazdigin bazi konulara katiliyorum. Malesef bazi faktörler var anlamak istemediginiz.
İslam yalnız felaketler sırasında değil, diğer durumlarda da fakir ve düşkün Müslüman’lara yardım etmekte tümüyle yetersiz kalmaktadır. Bengaldeş çok kalabalık ve Müslüman bir ülkedir.
Yazdigin yazidaki mantiksizligi göstermiyecegim, herkez görüyordur umarim.
Islam bir dindir. Her dinde oldugu gibi yardimlasmayi emreder.
Yapilmiyorsa ya insanlarada yeterli ilgi yoktur, ya toplum bilincli olarak körlestirilmis, ya da birileri istemiyor diye olmuyordur.
Sürekli yaptigin hatayi tekrar tekrar edecegim, ISLAM a saldiracaginiza biraz kendi eksikliklerinizi gözden gecirin. Dünyayi bu duruma getiren islam degil. Insanlarin hep bana hep bana anlayisi. Ve islamda buna karsi nasil yol izleriz onu gösteren bir din... Ben bunlari bildiginizi saniyordum.

Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenince, öbürleri de yanlış gider...

haci
07-01-2005, 23:32
İslam mükemmeldir deniyor. İslam en son dindir deniyor. Kitabı bozulmamıştır deniyor.
Bütün bunlar ne demektir? Allah bu keresinde İslam’ın başarısını sağlayacaktır demektir.
Nerede Allah?
İslam neden insanların elinde yozlaşıyor.
Hayır Ahmet kardeşim.. Bütün bunlardan İslam sorumludur.
Mantiken de öyledir. En azından sizin mantığınıza göre öyle olmalıdır. Bu basit gerçeği göremiyor musunuz?

HACI

explorer
08-01-2005, 00:35
Insanlarin hep bana hep bana anlayisi. Ve islamda buna karsi nasil yol izleriz onu gösteren bir din... Ben bunlari bildiginizi saniyordum.

bana göre insanları " hep bana" olayına sevkeden mekanizma dindir .. kişiler dini sevdiği için değil menfaat için inanırlar. yani din menfaatçilerin kurumudur...

haci
08-01-2005, 00:50
Sorun İslam’ın iddialı bir din olmasıdır. İslam söz verdiği iddialarını gerçekleştiremeyecek kadar basit ilkeler üzerine inşa edilmiş, dolayısıyla sofistike olmayan, bağnaz insanlar tarafından yönetim altına alınmıştır. Dört halife dönemine kadar gider bu ilkel yönetim. Halifelerin hiç biri İslam’ı ilerde üstün bir dünya dini olacak şekilde yönetmemişlerdir. Muhammed döneminde başlayan haydutluk ve çapulculuğu, savaş ve vurgunları İslam’ın yayılma politikası olarak kabul etmişlerdir. Bütün felsefesi Allah’a kölelikten başka bir şey olmayan bir dinden zaten başka bir şey beklenmez.

Oysa İslam insan yaşamının her başamağına müdahale ettiği için, çok çok daha sofistike bir din olmalıydı. Ama olamamıştır. Eldeki malzeme (Kur’an, sünnet ve hadisler) bunu başarmak için yeterli değildir. İslam ancak ilkel bir kabile dini olabilir. Bir devlet, hatta imparatorluk dini olmaya zorlanmış ve fetih ve savaşlarla bunu birkaç yüz yıl başarı ile sürdürmüştür. Ancak alt yapısı olmadığından, bir yere kadar ulaşabilmiş ve oraya takılıp kalmıştır. Ayrıca İslam 1400 yıl içinde sadece birkaç skolar yetiştirebilmiştir. Onların İslam’ın ilerlemesine ve daha sofistike bir din olmasına hemen hiç bir katkıları olmamıştır.

HACI

08-01-2005, 00:51
AH BIDE BUKADAR KISIR BIR BEYNE SAHIP OLMASAYDIN NE VARDI

HEM KENDIN INANMIYOR HEMDE INANANLARIN MENFAAT ICIN INANDIKLARINI SOYLUYORSUN, NEYE DAYANARAK ACABA.

YAHU BIRAZ OLSUN CALISTIRIN SU KAFANIZI, DUNYA ILLA SENIN GORDUGUN SENIN ANLADIGIN GIBI OLMAK ZORUNDAMI, SEN BISEYI MENFAAT ICIN YAPIYORSUN DIYE SENDEN BASKA TUM INSANLARDA YAPTIKLARINI MENFAAT ICINMI YAPIYOR SANIYORSUN.

ISTE BIR INSAN IMAN DENEN KAVRAMDAN HABERSIZSE INANMAYI BOYLE MENFAATE BAGLAR.

YAZIK YA.

SIZINTI

haci
08-01-2005, 01:09
Biz bazı gözlemleri yakından inceleyerek bu sonuca varıyoruz. Yanlış bunun neresinde? Salak SIZINTI.. Öyle kaynana zırıltısı gibi gürültü yapacağına, adam gibi otur bilgisayarının başına, okunabilir bir şeyler karala.. Bi de utanmadan kendini adamdan sayıyorsun. Sana cevap yazmama bile gerek yok aslında.. Ne sızıntısı isen.. Garanti bir heladan falan sızıyorsun.. Forumu kirletiyorsun..

08-01-2005, 01:15
SEN BENIM NE SIZINTISI OLDUGUMU NEDEN DERT ETTIN HACI, VARSAYKI HELADAN SIZIYORUM, DERT ETME SEN SENI KIRLETEMEM, ZIRA SEN ZATEN HELAININ ICINDEKI MALZEMESIN, ORDAN SIZAN ORAYI NASIL KIRLETIR.

DUDUK HACI, AMA OBUR BOLUMDE IYI OTMUSSUN HACI, BIRAZ ZURNA SESI GIBI AMA NORMAL, KIRSEHIRDE ZURNACILAR BOL OLUR, BELKI ORADAN ALDIN BU HUYUNU

SIZINTI

haci
08-01-2005, 03:06
Belki de bu tartışmanın başlığı

İSLAM İNSANLIĞIN KARŞILAŞTIĞI SORUNLARA HİTABETMEZ..

değil de,

İSLAM İNSANLIĞIN KARŞILAŞTIĞI SORUNLARA NEDEN HİTABETMEZ..

olmalıydı…….

İslam sayısız fırsat kaçırmıştır. Hala kaçırmaya devam etmektedir…
Günümüzde İslam hala neden dünya çapında değerli skolarlar yetiştirememektedir?
Bu soruyu kendimize sormalıyız..
Bundan İslam sorumlu değil midir?
Değildir diyelim… Bunun sorumlusu nedir?
Batı Hristiyanlığı çoktan terkettiği halde, Hristiyan geçmişi ile övünmekte ve her fırsatta İslam’ı eleştirmektedir.
İslam’ın buna yanıtı aynı teranelerdir. Cihattır, terördür.
İslam’ın içine düştüğü bu çukurdan kim, nasıl kurtaracaktır?
Son yıllarda İslam’ı diriltme çabaları hızla ilerlemektedir. Kadınlar kapanmakta, Kur’an ve sünnet İslam’ına dönülmeye çalışılmakta, Allah’ın adı hemen her fırsatta tekrarlanmaktadır..
Bütün bunlardan hiç bir şey kazanılmamaktadır.
Çünkü Allah yoktur ve İslam bize Muhammed’in kakaladığı bir dindir.
İslam üstesinden gelemeyeceği bir takım sözler vermiştir…. Zamanını doldurmuştur.. İslam’ın yok olma süreci çoktan başlamıştır.

Not a moment too soon……….

HACI

08-01-2005, 04:58
Haci lütfen bu yazilari yazma, ben seni biraz akilli, okuyan bir insan olarak düsünüyordum. Tipik bati yaklasimi yazilar bunlar.... Ideolojileri tanidigini, tarihi bildigini tahmin ediyordum. Neyse yanilmisim....
simdilik hoscakal

08-01-2005, 08:52
SEN BENIM NE SIZINTISI OLDUGUMU NEDEN DERT ETTIN HACI, VARSAYKI HELADAN SIZIYORUM, DERT ETME SEN SENI KIRLETEMEM, ZIRA SEN ZATEN HELAININ ICINDEKI MALZEMESIN, ORDAN SIZAN ORAYI NASIL KIRLETIR.

DUDUK HACI, AMA OBUR BOLUMDE IYI OTMUSSUN HACI, BIRAZ ZURNA SESI GIBI AMA NORMAL, KIRSEHIRDE ZURNACILAR BOL OLUR, BELKI ORADAN ALDIN BU HUYUNU

SIZINTI

Terbiyesiz,sapik,ahlaksizca yazilmis bir yazi.

Kopekten farkin yok SIZINTI.

Bunu hakaret etmek icin yazmiyorum.Gercegi yaziyorum.Bir kopek kadar tatlisin.Ama git baska yerde havla.

ngcoskun
08-01-2005, 10:30
sızıntı inan burda sırf biz değil inanan vatandaşlarda senden bıkmıştır herhalde.sırf hakaret etmek için yazı yazıyorsun. bu ilk değil ama yeter artık.sıkıntı verdin.bu terbiyesizliklerinin arkasında inan müslüman arkadaşlarının bile duracağını sanmıyorum.

08-01-2005, 23:01
KIMSENIN BENIM ARKAMDA DURMASINA IHTIYACIM YOK, KIMSEDENDE BUNU BEKLEMEM.

YENI DENEN ARKADAS SOZ SOYLEMIS TIPKI HAVLAR GIBI, ONUNKIDE KENDINI BAGLAR

HACIYA HAKETTIGINI SOYLEDIM, HAKEDENE HAKETTIGINI SOYLERIM GENE.

BENIM UZERIMDEN ISLAMA SOZ SOYLEMEYIN, TUM YAZILAR BENI BAGLAR

YENI DENEN ESKI, HACININ ONCE BANA HELADANMI SIZIYORSUN SOZUNE BISEY DEMEZKEN BENIM ONA YAZDIGIMI BURADA HAVLAYARAK ORTAYA KOYMAN KIMIN KOPEK ZIHNIYETLI OLDUGUNU GOSTERIR.

SIZINTI

haci
09-01-2005, 01:43
Yazıların silinmediğine dikkatinizi çekerim... Küfür ve hakaretler, bana ve diğer ateistlere karsi da olsalar, forumun akışını etkilemedikleri ve çok galiz olmadıkları süre, silinmeyeceklerdir. Biz sansüre inanmıyoruz. Küfür de içerseler bazı ifadelerin, bireylerin kendilerini belirtmek için kullanıldıklarını ve bazı durumlarda bunun hoş görü ile karşılanması gerektiğini düşünüyoruz. Şu ana kadar kimse forumun sansür eşiğine ulaşmadı. Yakınına bile gelmedi.. Ben küfrü ve ağır kelimelerle kendinizi belirtmenizi cesaretlendirmek istemiyorum ama, banlanmaktan korkarak, kendinizi belirtmede çekingen davranmanızı da istemiyorum... Çok aşırıya gitmemek kaydı ile, kendinizce uygun bulduğunuz her terimi rahatlıkla kullanabilmelisiniz.. Bu ileti bir uyarı falan değildir. Sadece bir hatırlatmadır..

Carry on................... keh keh kehhhhhhh

HACI

09-01-2005, 18:36

SIZINTI
Sonra sunu demis:
KIMSENIN BENIM ARKAMDA DURMASINA IHTIYACIM YOK, KIMSEDENDE BUNU BEKLEMEM.

YENI DENEN ARKADAS SOZ SOYLEMIS TIPKI HAVLAR GIBI, ONUNKIDE KENDINI BAGLAR

HACIYA HAKETTIGINI SOYLEDIM, HAKEDENE HAKETTIGINI SOYLERIM GENE.

BENIM UZERIMDEN ISLAMA SOZ SOYLEMEYIN, TUM YAZILAR BENI BAGLAR

YENI DENEN ESKI, HACININ ONCE BANA HELADANMI SIZIYORSUN SOZUNE BISEY DEMEZKEN BENIM ONA YAZDIGIMI BURADA HAVLAYARAK ORTAYA KOYMAN KIMIN KOPEK ZIHNIYETLI OLDUGUNU GOSTERIR.

SIZINTI

SIZINTI efendi.

Herkesle tartisabilirsin.Buna kimsenin birsey dedigi yok.

Ama Kirsehirlileri hedef alan yazin gercekten sapikca.Benim tepkim buna oldu.

Eger yigitsen Kirsehir''lilerden ozur dilersin.Olay kapanir.

Ozur dilemezsen kendin hakettigin sifatlari tasimaya devam edersin.

kul
10-01-2005, 12:21
muhterem hassaslık timsali arkadaşlar!...
mademki hakarete küfüre bu kadar hassastınız da, şu an bu başlıkta küfürlere muhatap olan şahsı muhterem başka başlıklarda bana ve aileme olmadık hakaret, iftira ve ithamlarda bulunurken neredeydiniz?
niye bir cümle olsun "yahu ayıp olmuyor mu?" demediniz?

internet bağlantınız mı tıkanmıştı?
bilgisayarınız mı çökmüştü??
yoksa sizin için önemli olan hakaret değil hakaretin kime yönelik oldugumu?

sızıntı kardeş yinede sakin olalım biraz..
bahse konu arkadaş, sende gördün, küfür etmeden de çok değişik hallere sokulabiliyor...
daha sakin...

saygılarımla...

10-01-2005, 14:03
Kul kardes

Ben senin yaptigin gibi kimseye taraf tutmuyorum.Inanan olsun ateist olsun benim icin fark etmez.Senin birileriyle celiskiye girmen beni ilgilendirmiyor.Eminimki kendini koruyacak kadar akillisindir.

Ama SIZINTI''nin binlerce insani hedef alan yazisini destekliyorsan o senin insafina kalmis.

Tekrar soyluyorum.Ben kimseyi savunmuyorum.Bu forum''a kayit yapabilen herkes kendisini savunacak kadar akillidir.Kufur''u yapan kim olursa olsun onaylamiyorum.

Ama sen SIZINTI''nin sirtini ovalarcasina "devam et,sabirli ol" derken acaba ne kadar tarafsiz olabiliyorsun bilmiyorum.

haci
10-01-2005, 14:34
Kul sen nerelisin kardeşim?
Hemşerilerine sırf orada doğdukları için hakaret edilmesine razı olur musun?
Bana kızmanı ve hatta hakaret etmeni anlıyorum. Benim de sana hakaret etmiş olmam mümkün.. Ve anlaşılabilir. Ama bana kızıp, bütün hemşerilerime hakaret etmeye ne diyorsun? Anlayışla mı karlşılıyorsun?

HACI

kul
10-01-2005, 15:01
Yeni kardeş;
ben arkadaşın yazdığı hakaretleri okumadım size o mesajı yazarken...
sizin hakarete tepkinizi gördükten sonra aklıma geldi yazdım...
ve arkadaşa sabırlı ol devam et falan da demedim Yeni...
iyi okursan dediklerim "yapma, daha sakin ol"a çıkar...
kırşehirle ilgili yazısını yazmadan önce de arkadaşa tepki göstermişsin.
madem taraf tutmuyorsun niye o yazıyı yazdın?
hakaretse ikiside birbirine hakaret ediyor???
niye hacıyı da eleştiren bir ifade yok yazında?

ben bu forumdan bu tarz yazıların temizlenmesini istiyorum arkadaşım...
heleki işin içine ailelerin, memleketlerin karıştırılmasına tümüyle karşıyım...
kim yazarsa yazsın...
müslümanda küfretse, ateistte küfretse aynı tepkiyi veririm...
sizlerden de aynı şeyi bekliyorum hepsi bu...
ama küfüre tepki vermeyi de küfürü edene küfür etmek olarak anlamam ben..
yani başka birine hakaret eden birinin hakaret etmesini eleştirirken, ona "köpek" demenin abesle iştigal olduğuna inanırım...
adama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler...
ateistte olsa "daha sakin olalım" derim, "yapmayalım" derim...
müslümanda olsa aynı şeyi söylerim..
ki öyle söyledim...

hacı sen bana hakaret konusunda hiç bir şey yazma!!!
sen o konuda konuşma...
bana konuşma...
kime konuşursan konuş...
illa bana doğru konuşman gerekiyorsa masamda bir tane telli zımba var ona konuş...
bana değil...
o treni kaçırdın sen...

haci
10-01-2005, 16:24
Kul..
Sen kıpti çingeneye benziyorsun. Şecaat arzediyorsun.. Ama kendi haline hiç bakmıyorsun.. Ağzını arada bir faraş gibi açıyor, çingene karılar gibi laf kalabalığına getiriyorsun.. Sende garanti çingenelik var.. Neyse.. Onlar da insan. Çingene de olsan, çingene olduğun için seni küçük görmem.. Yine de arada bir yaptığın ahlaksız çıkışları ve sataşmaları gözmezlikten gelemiyorum. Aslında yazılarının çoğunu okumuyorum bile. Benim doktorluğuma bile dil uzatacak kadar kepazeleşiyorsun. Seni de olduğun gibi kabul ediyorum. Başka ne yapabilirim zaten..

kul
10-01-2005, 18:22
bir ara çingenelere lafı salladı...
biliyor ki o laf suratına geri çarpacak, kıvırdı...
"çingenelerde insan"...
yedik bizde...

başka bir başlık altında da söylediğim gibi ben bu adamın doktorluğunu bir kere ağzıma aldım ve bu zeka abidesinin anladığı gibi yermedim, bilakis yücelttim...
ama anlamadı...
hoş yersem ne olur?
dokunulmaz mıdır doktorluk denen meslek?
doktor oldum diye işi kotardım mı sanıyosun...
belki iyi doktorsun belki kötü...
banane senin doktor olmandan...
yeri geldi söyledim işte...
hayret bir şey...

ahlaksızlık konularında ise seni zımbamla başbaşa bırakıyorum...

10-01-2005, 18:52
ulan geri zekali yeni

benim hangi yazimda kirsehirlilere hakaret varda "adamsan ozur dilersin" diye bas bas bagiriyorusun. Haciya "kirsehirde zurnaci bol olur sende zurna gibi otmeyi onlardanmi ogrendin" demek ne zamandan beri kirsehirlilere genel bir hakaret oldu.

Allahin saplamasi, kendi adamlariniz ona buna agza alinmayacak kufurler ederken, o savundugun hacinin tum cingeneleri hedef alan sozleri ortada dururken, senin bana kopek demen ortada dururken, sizin bir muslumana bakarak tum muslumanlara olmadik sozleri soylerken, bizim icin can damarlari olan kavramlara agziniza hergelen lafi soylerken o kodugum sesiniz cikmazda, yukarda benim soyledigim vede kirsehiliyi zerre kadar ilgilendirmeyen sozmu hakaret olurda boyle duduk gibi otersiniz

sizde zerre kadar adamlik olsa kufur eden herkese yada hakaret eden herkese tepki verirsiniz.

Serseri herif, simdiye kadar burada bizim allahimiz icin, arap putu dendi, peygamberimiz icin sapik dendi, kitabimiz icin uydurma komedi dendi, muslumanlar icin olmadik sozler soylendi, cikipta bir gun dedinmiki "yapmayin arkadaslar olmuyor, muslumanlari bu sekilde asagilamak, onlarin hayat kaynaklarini asagilama kimsenin hakki degildir" dedin mi hic de, benim kirsehirde zurnaci cok olur lafini kirsehire hakaret saymissin saplama, benim kirsehirli olmadigimi nerden biliyorsun, kirsehirli oldugum icin biliyorumya kirsehirde zurnaci cok olur diye.

anladinmi kim daha aptal, kim daha ahlaksiz. once sen senin taraftarlarinin ettikleri laflari gor onlara uyarini yaz, sonra benim laflarima gel, banada bos bos efeleik yapma, efeliginide baslarim herseyinede.

benim kirsehirli olarka kirsehir hakkinda soyledigim sozde kirsehirliyi baglayacak zerre kadar hakaret yoktur, siz kendi hakretlerinize bakin, vede duduk gibi otmeyinki size duduk demeyelim, yada zurna, hangisini isterseniz.

SIZINTI

haci
10-01-2005, 18:52
Kul..
Senin ahlakın İslam ahlakı..
Sen bence ahlaksızsın..
Sen istediğini iddia et..
Ahlak konusundaki iddiaların beni değil, yalnız seni bağlar..
Sana ahlaksız ve terbiyesiz olduğunu birkaç kere söyledim. Tekrarlamama gerek yok..

10-01-2005, 18:57
Yeni kardeş;
ben arkadaşın yazdığı hakaretleri okumadım size o mesajı yazarken...
sizin hakarete tepkinizi gördükten sonra aklıma geldi yazdım...
ve arkadaşa sabırlı ol devam et falan da demedim Yeni...
iyi okursan dediklerim "yapma, daha sakin ol"a çıkar...
kırşehirle ilgili yazısını yazmadan önce de arkadaşa tepki göstermişsin.
madem taraf tutmuyorsun niye o yazıyı yazdın?
hakaretse ikiside birbirine hakaret ediyor???
niye hacıyı da eleştiren bir ifade yok yazında?

ben bu forumdan bu tarz yazıların temizlenmesini istiyorum arkadaşım...
heleki işin içine ailelerin, memleketlerin karıştırılmasına tümüyle karşıyım...
kim yazarsa yazsın...
müslümanda küfretse, ateistte küfretse aynı tepkiyi veririm...
sizlerden de aynı şeyi bekliyorum hepsi bu...
ama küfüre tepki vermeyi de küfürü edene küfür etmek olarak anlamam ben..
yani başka birine hakaret eden birinin hakaret etmesini eleştirirken, ona "köpek" demenin abesle iştigal olduğuna inanırım...
adama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler...
ateistte olsa "daha sakin olalım" derim, "yapmayalım" derim...
müslümanda olsa aynı şeyi söylerim..
ki öyle söyledim...

hacı sen bana hakaret konusunda hiç bir şey yazma!!!
sen o konuda konuşma...
bana konuşma...
kime konuşursan konuş...
illa bana doğru konuşman gerekiyorsa masamda bir tane telli zımba var ona konuş...
bana değil...
o treni kaçırdın sen...

Tekrar merhaba kul kardes.

Ben SIZINTI''nin sapikca yazisindan once nerede tepki gostermisim?Bir alinti yapabilirmisin?Yada SIZINTI denen kisiyi savunmaktan vazgecermisin?

kul
10-01-2005, 22:47
meraba yeni;

teferruata takılmamak lazım. iyi niyetli oldugunu tahmin ediyorum...
bahsettiğim yazın şu. kırşehir meselesinden önce yazmışsın ve üstte haci''nin da hakaretleri olmasina ragmen ona hic bir sey dememissin

Yeni :
Terbiyesiz,sapik,ahlaksizca yazilmis bir yazi.

Kopekten farkin yok SIZINTI.

Bunu hakaret etmek icin yazmiyorum.Gercegi yaziyorum.Bir kopek kadar tatlisin.Ama git baska yerde havla.

ama dediğim gibi teferruat....unut gitsin...sinirlenmiş yazmışsın...sende sakin ol biraz bence...

sizintiyi savunmuyorum yeni...
daha sakin olmasini, küfür etmeden de işlerin hallolabileceğini söylüyorum...
sende onu savunduğuma dair bir cümlemi buraya kopyalar mısın?

iyi akşamlar...

10-01-2005, 23:12
kul kardes sen beni ne savun nede bana ogut ver, ben saygi duyulmayacaklara saygi duymam, olsemde duymam, bogazimdan kitir kitir kessenizde duymam, ben benim allahima peygameberime kitabima saygi duymayana asla ama asla saygi duymam, muhattabim kufurlu ise alasini yaparim, muhattabim her nasil gelirse bana bende misli ile giderim ona, olurumde allahima hakaret edene zerre kadar saygi duymam, saygi duyarsam kisiligimi kirmis olurum, saygi duyarsam allahimin yuzune nasil bakarim, ve kimsede benden allaha hakaret edene saygili olmami isteyemez, bunu israr eden inanclida olsa onada saygimi yitiririm.

goze goz, dise dis

bu budur, otesi bizi baglamaz.

sana tavsiyem kul kardes, ne pahasina olursa olsun, asla ama asla allaha kufur edeni kendine dost edinme, ol daha iyi.

egerki iman ederlerse, o baska, ozaman onlari basimizin ustunde tasiriz. Iman etmeyene, etmemekle kalmayip bide iman ednlere herturlu hakareti reva gorenlere, inanlari bi kenara koyalim, Allahima kitabima peygamberime agza alinmayacak soz soyleyene And olsunki saygi duymam, Allahin lanetledigine benmi saygi duyayim, o halde bende onlardan olmammi.

Genede sen bilirsin dostum, ama birak herkes kendi yaptigi ile olsun, iyi davranmak demek yanlisa sirt cikmak demek degildir, yanlis yanilsamalardan yola cikip dogru hukum verilmez.

SIZINTI

11-01-2005, 09:11
Kul kardes

Hani ornek verdigin alintinin iki mesaj ustunu oku.Orada ne yaziyor.

Bence onyargili bir sekilde taraf tutmak insani yanlisa goturur.Senin inanan yada ateist biri olman benim icin onem tasimiyor.Ben dogru olana bakarim.

Bende inaniyorum.Ama bu Islam''i sorgulamak icin bir engelmidir?Islam adina yazilan hersey kayitsiz sartsiz kabul edilebilirmi?

Akil Allah''in insanlara verdigi en onemli sey degilmidir?Allah''in insanlari verdigi bu en degerli seyi(akli) neden dusman gibi goruyoruz?

Sen SIZINTI''nin benden daha imanli oldugunu nereden biliyorsun?

kul
11-01-2005, 13:58
yeni;
konuyu uzatmanı değişik şeyler konuşmak, muhabbet etmek istemene bağlıyorum..
yani sızıntı rumuzlu arkadaşın senden imanlı olup olmadığı hakkında ki görüşüme (ne haddimeyse), islamın sorgulanabilirliğine falan değinmeni başka türlü açıklayamıyorum..
ne alakası var güzel kardeşim diyeceğim yoksa..
eğer bu konularda konuşmak istiyorsan haberim olsun..
ayrı bir başlık açıp konuşalım...

tamam...
öyle olsun...
sen haklı ol..
ben yanlış görmüş olayım...
yalnız bir daha ki sefere sende bende dikkat edelim oldu mu?
hatta tüm forum üyeleri dikkat etsin..
sakin olalım ve sakin olmayıp hakaret edenleri ister ateist ister müslüman ister ateşe tapan olsun uyaralım...
anlaştık mı arkadaşım??

kul
11-01-2005, 14:33
sızıntı kardeş;

sana öğüt vermek yada savunmak haddim değil...
kimse için böyle bir işe soyunmuş yada soyunacak değilim...
ben kimim ki başkasını savunayım yada öğüt vereyim...

ben sana arkadaşca sakin ol dedim..
saygı duy değil...
ben saygı mı duyuyorum sence?
bana saygı duymayana ben hiç duymam tabi ki..
ki biliyorum ki burdaki pek çok kişinin ne bana, ne kişiliğime, ne inancıma, ne kutsal saydığım değerlere zerre saygısı yok..
istisnalar var tabi...

forumda özellikle müslümanların kişilere hakaret etmesinin, normal etik değerlerin kaybı dışında, yarattığı bence 2 problem var :

1. burda kimseyi müslüman yapmaya çalışmıyoruz. en azından ben çalışmıyorum. zaten o kapasitede bir insan değilim. şahsen ben, eleştiren arkadaşların yanlış, mantıksız, saçma tespitlerini kendimce nötürlüyorum burda. başka bir şey yapabildiğim yok. o amaçla mı geldim? hayır...ama iş oraya vardı...ne bu forumda ne diğer forumda açtığım tek başlık yoktur...açılan başlıktaki varsa -ki çoğunlukla oluyor- bana saçma, mantıksız gelen tespitlere cevaplar yazıyorum...yani bir şeyler anlatmak istiyorum. ve hakaretle kimseye bir şey anlatamıyorsun sızıntı. adam dediğini mantıklı bulsa bile senden hakaret işittiği için bunu görmek, kabul etmek istemiyor. bu ateist arkadaşlar içinde geçerli. siz islama dair mantıksız gördüğünüz bir olayı anlatırken arada peygambere, Allah''a yada bir şahısa hakaret ederseniz o başlık bir hakaretler silsilesi olmaya mahkumdur. eğer derdiniz küfür edip rahatlamaksa ayrı mesele. ama bir görüş paylaşmak ve fikir duymak istiyorsanız cümlelerinizi her türlü hakaretten arındırmalısınız. aksi takdirde içinde müslümanlar gerizekalıdır yazan bir başlığın konusu 2+2=4 olsa dahi kimseye bir şey kabul ettiremezsiniz. yediğiniz hakaret ve küfürler yanınıza kar kalır...

2. senin de dediğin gibi burda peygamberimize, Rabbimize, kitabımıza yer yer galiz hakaretler ediliyor..ve bir müslümanın küfürlü konuşması bu hadiseyi tetikliyor...adam şahsına küfür yada hakaret etsede etmesede araya bizim kutsal saydığımız değerleride sıkıştırıyor. insanların ne düşündüğü zerre umrumda değil. ama bu forumda peygamberime yada dinime benim yüzümden bir cümlede hakaret edilmesi beni çok üzüyor. çünkü o cümle ve o hakaret burda aylarca belki yıllarca asılı kalıyor. bunu rahatlıkla yapıyorlar çünkü kendilerinin kutsal saydığı bir değer yok. bütün ateist yada deist arkadaşlar değil ama bazıları bunu yapmak için özellikle fırsat kolluyor. ve bizde cümlelerimize küfür yada hakaret ekleyerek o insanlara istedikleri fırsatı gümüş tabakta sunuyoruz...kısaca bizim ettiğimiz küfür yada hakaret, bizim kutsal değerlerimize hakaret olarak bize geri dönüyor. bunun için sakin olalım diyorum...

insanlara hakaret etmemek lazım..
bu temel insani değerlerdendir..
fakat bunun yanında biz müslümanların yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi iki kere daha dikkatli olmamız gerekiyor...

bende bazen kantarın topuzunu kaçırıyorum biliyorum...
lütfen sizde beni uyarın...