PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : inancını yitirmek

beyaz
02-01-2005, 06:21
"Tanrıyı En Çok seven kişi, onu en çok yitirmiş ve yitirdiği şeye en çok üzülen kişi değilmidir? O halde en Tanrısız benim.. çünkü onu en çok seven bendim."
Nietzsche

Nietzsche''nin bu sözünü gördüğüm de ne kadar etkilendim bilemezsiniz. Bir söz ancak bu kadar duygularımı yansıtabilir.
Allah'' a inancımı kaybetmemin (en azından islam inancını) en büyük sebebi onu çok sevmek ve onun hakkında yeterli bilgiye sahip olmamakla utanmamdı. Ne mi yaptım? Kuranı okudum. Ne mi buldum? Saçmalıktan başka hiç bir şey.
Bütün o kafamda kurduğum mükemmel varlık birden yok oldu. Bir çok insan islam hakkında yeterli bilgiye sahip değil ve aslında çoğu kendi islamını yaşıyor. Gerçek islamı öğrenen "akıl" sahibi bir insanın onu kabul etmesi imkansız. Bu forumdaki çoğu müslüman aslında kendi kafalarında ki islamı savunuyorlar ve bu yüzden onda kusur bulamıyorlar.
Şunuda belirteyim: Benim imanımı hiç bir atheist yazar sarsamamıştı. Ki ben çok okuyan bir insanım. Çünkü kafamdaki islam zaten onların söyledikleri bilimselliği ve iyiliği savunuyordu. Ama tek başına kuran benim imanımı sarsmaya yetti.
Bir de bir gözlemimden bahsetmek istiyorum. Çevremde gördüğüm sonradan inancını kaybedenler, gençliklerinde bir çok müslümandan daha fazla dindar olanlardı benim gibi. Ama onların diğer dindarlardan farkı sorgulayıcı bir akla sahip olmalarıydı.

SERMED-I_MAHDUT
02-01-2005, 16:22
kardeş,
Kuran seni nasıl sarstı?biraz açarmısın.

02-01-2005, 20:30
Merhaba beyaz
Allah''a halen inaniyormusun?

Russell
03-01-2005, 03:25
beyaz öncelikle doğru yolu bulduğun için seni kutlarım.gerçi ne zaman inancını yitirdiğni söylemesende o etkilendiğin sözü ilk defa bu forumda benim imzamda gördüsen söyle çünkü buna vesile olduğum için mutluluk duymamı sağlarsın.

demişsin ki:
Bu forumdaki çoğu müslüman aslında kendi kafalarında ki islamı savunuyorlar ve bu yüzden onda kusur bulamıyorlar.
Çok önemli bir noktaya parmak basmışsın herkes kendi kafasındaki islamı savunuyor ve bu bazen forumlarda iletişimsizliğe neden oluyor.Aslında bu ayrı bir tartışma konusu güzel bir önsözle bu konu hakkında başlık açmak isteyen arkadaşlar varsa açsın iyi olur.Hatta bu admine düşer.

beyaz
07-01-2005, 20:11
Arkadaşlar cevap biraz geç oldu ama bu ara finallerim vardı da.

SERMED-İ_MAHDUT a cevabım:
Daha bu ve benzeri siteyi okumadan önce Kuranı okudum ve bendeki ilk izlenimi erkek egemen söylemdi. Sonra kölelik ve cariyelik beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı. Bu iki konu beni sarsınca bu sefer daha bir sorgulayıcı okudum kuranı ve ben de hiçbir ilahilik izlenimi bırakmadı. Aksine o günün siyasi ve politik koşullarına göre yazılmış bir anayasa kitabı gibi geldi. Çünkü kuran o günün koşullarına göre rahatlıkla fikir değiştirebiliyordu. Üstelik Muhammedin özel aile hayatının kuranda anlatılması beni çok şaşırttı. Eşleriyle olan cinsel ilişkilerinin sırasının tayininin Kuranda ne işi var? Bunlar birkaç örnek. Tabi daha sonra bu gibi siteleri taradım ve Kurana inancım tamamen bitti.

Yeni''ye cevabım: Şu an tam emin değilim ama Kurandaki Allaha inanmıyorum. İnsan evrendeki küçüklüğü ve çaresizliği sebebiyle sığınacak insan üstü bir güç arar. Belki bu yüzden tamamen Allah kavramını gözardı edemiyorum. Ama dediğim gibi benim allah kavramım biraz değişik. Şimdi onu açıklamamı istersen tam olarak anlatamayabilirim. Çünkü zaten allah, tanımı gereği insanın aklıyla tam olarak kavrayabileceği birşey değil.

RUSSEL senden gördüm bu yazıyı. Bu güzel sözü herkesle paylaştığın için teşekkür ederim.

07-01-2005, 22:04
Allah kalblerimizi okumayı öğrettiği zaman, terbiyemiz için yeni yeni kitaplar açarak önümüze serer

quixsoul
08-01-2005, 17:25
Kuran ile insan arasına giren tefsirciler yada kuranı çarptırarak eleştirenler aradan çekildiğinde inançlar dahada hayal kırıklığına uğrayacak.

Yinede herşeye rağmen kalbimizi merhameti ve erdemliği sonsuz olan yaratıcıya bağışladık ve umudumuzu yitirmedik Allah gibi şiddet yanlısı insanların uydurduğu yaratıcılara aldanmamak için.

SERMED-I_MAHDUT
09-01-2005, 18:42
Beyaz,
İnsan bilmediğinin düşmanıdır.bence siz bilinçaltında yatan serazat ruhun kontrölüne girmişsiniz.size tavsiyem daha da derinlemesine mütaala edip öyle hareket edin.Din''de insana lazım olan ve ona gerekli olan her türlü bilgi mevcuttur.siz bilmiyorsanız veya anlamadıysanız bu olmadığı veya yanlış olduğu anlamına gelmez.
Uzaklaşmanıza sebep olarak gösterdiğiniz konular çok da muğlak konular değil.biraz araştırarak doğruyu görebilirsiniz.
İnsan evrendeki küçüklüğü ve çaresizliği sebebiyle sığınacak insan üstü bir güç arar demişsiniz doğru ama ALLAH böyle anda ortaya çıkmaz.Böyle anlarda kuluna daha yakın olur.Bu önemlidir.Sizin söyleminizde sanki yokmuş da insan onu kendince yaratıyormuş gibi bir izlenim çıkıyor.
Kuran''daki ALLAH''a inanmıyorum demişsiniz.Peki bu nasıl bir ALLAH inancı.kitabı yok hükmü yok elçisi yok idaresi yok.Böyle bir inanç sistemiyle nasıl hareket edilir ki?
ayrıca kafanızdaki çelişkileri veya cevap aradığınız konuları ateist sitelerinden aramanız neredeyse kendi isteğinizle ateist olmak gibi birşey.Neden Kuran''ı her yönüyle özümsemiş insanlardan kurumlardan veya sitelerden cevap aramadığınızı merak ettim.Muhakkak biryerlerde size cevap verecek insanlar varken ateistlerden nasıl cevap alacaksınız?onlar sadece sorularınızı çoğaltmaya yarar.
Size bir kardeş tavsiyesi inançsızlığınız kökleşmeden ALLAH''ı layıkıyla tanımaya bakın.kaybedenlerden olmayın.Bir iki konuyu anlamadınız diye kalkıp insanlığın mevcudiyetinden bu yana süregelen bir NUR''a gözünüzü kapamayın.
Saygılar.

09-01-2005, 18:49
Misyonerler, propaganda yaptıkları İslâm ülkelerinde başarıya ulaşabilmek için Pavlus''tan esinle her ülkenin özelliğine göre stratejiler geliştirmişlerdir. Bu husus II. Vatikan Konsil''inde (1962–65) şöyle formüle edilmiştir: "Bedenlenmiş oğlunda tam olarak milletine görünen Tanrı, her devrin kültür tiplerine göre konuşmuştur."

Bu süreçte müslümanları İslam''ı tartışma konusu yaparak dinî duyarlılığı zayıflatmak, oryantalizmden destek alarak aydınların da kafasını karıştırıp safdışı etmek gibi yollar izlemktedirler.