Orijinalini görmek için tıklayınız : Dağlar Yürüyor
YahyaHan
21-02-2006, 00:23
Dağlar Yürüyor
Neml Suresi: 88. Ayet:
"Dağları görürsün de, onları (yerlerinde) donmuş sanırsın; oysa, onlar bulutun yürümesi gibi yürümektedirler"
Bugün hala bakınca dağların donmuş gibi yerlerinde durduklarını görürüz. Oysa Kur'an dağların yurumekte olduğunu ifade etmektedir. Gerçekten yüzyıllar sonra bilim, dağların yılda 2 cm batıya dogru ılerledıgını belırledı. Bu ayetın gosterdıgı bırıncı gercek budur. Ama yanlız bu değıldır. Bir uzay gemisine bınıp yukarıya çıksak ve dünyaya baksak dunyanın donmesı nedenıyle dağlarında bır bulut gibi sağdan sola hareket ettıgını goruruz.
Ne kadar enteresan değil mi? 600 yılında ki bır kıtap bugunu yazıyor ve bununlada yetınmeyıp geleceği yazıyor?
exclusive
21-02-2006, 01:06
Daha önce de dediğim gibi delinin birine 6000 küsür ayet yazdırıp bir deney yapsak eminim bu 6000 küsür ayetin 5-10 tanesi GERÇEĞE UYGUN ŞEKİLDE YORUMLANMAYA ELVERİŞLİ nitelikte olur.
Tabi yorumcunun niyeti de çok önemli. İstedikten sonra dağlar yürür, taşlar takla atar, dalgalar konuşur, bulutlar cozurdar gibi en acaip sözleri bile bi kılıfına uydurup gerçeklerle örtüştürmek mümkün.
exc her hakaret edisinizde size avrupa insan haklari sozlesmesinin 9. ve 10. maddelerini hatirlaticam dostum.....insanlarin kutsallarina saygi lutfen.....biz inanmasak bile bize bole konusmak yakismaz...senin ailene laf gelsin istermisin hic....senin icin degerli onlar istemezsin tabii ki....sende lutfen baskalarinin degerli icin bole kotu kelimeler secme...senin icin soyluyorum dostum sayginligin icin kirdiysam bagisla :)
exclusive
21-02-2006, 01:42
Sanırım sen sözümü muhammede deli demişim gibi algıladın ama ben öyle bişey söylemedim.
Fakir bir çobanken dönemin en zengin yöneticilerinden birisi olmayı başarmış bir insanın, deli olmak şöyle dursun tam aksine son derece zeki ve kurnaz olması gerektiğini düşünüyorum.
:D eyvallah simdi anladim dostum.....ama yinede laf gecirmeyide ihmal etmemisiz :D .....saglik olsun....
korelmis
21-02-2006, 02:46
Fakir bir çobanken dönemin en zengin yöneticilerinden birisi olmayı başarmış bir insanın, deli olmak şöyle dursun tam aksine son derece zeki ve kurnaz olması gerektiğini düşünüyorum.
Mekke'de sevilen ve sayılan bir kişiyken, daha sonra öz amcası tarafından taşlanan, yollarına dikenler atılan, başına işkembeler konulan, öz yurdundan kaçacak hale gelen ve kaçarken de öldürülmek gayesiyle peşine düşülen, bir avuç insanla daha kalabalık ve güçlü Mekkelileri Bedir'de karşılayan ve Medine'nin hakimi olduktan sonra buğday ekmeğine muhtaç, giyecek ikinci bir hırkası olmadan ölen bir adama "kurnaz" demekten daha büyük bir hakaret olamaz!
bu yazdiklarin gercekmi bu kadar zor bir hayatin oldugunu bilmiyordum....sanirim an be an daha cok asik oluyorum
Körelmis kardeş;
Aynı nakaratı daha önce de tekrarlamıştın..
Bir öğünlük arpaya bile muhtaçtı..Onu alabilmek için zırhını ödünç vermişti uydurmasına karşın:
Hz. Muhammed'in zengin olduğunu , verimli hurma bahçeleri ve koca bir köyün kira gelirlerini aldığını hadislerle ispatlamıştım..
Hala neye dayanarak gariban edebiyatı yapıyorsun..Peygamberin böyle bir yalanla daha çok sevileceğini mi hesaplıyorsun?
Unutma ki yalan ve uydurmalar böyle beyazlarla başladı ve kapkara oldu sonunda...
korelmis
21-02-2006, 03:06
Yalan mı? Hurmalıklar mı? Daha önceki yazımı, dikkatinden kaçtığını düşündüğüm yerlerini kalınlaştırarak tekrarlıyorum:
Hz.Muhammed'in Serveti Ve Yaşayışı:
EVİ
Peygamber Efendimiz kerpiçten yapılmış, üzeri hurma dallarıyla örtülmüş basit, sade bir evde oturuyordu. Tabiînin büyüklerinden Hasan Basri demiştir ki;
Resûlullah’ın evi Emevî hükümdarlarından Abdülmelik’in oğlu Velid zamanında onun emriyle yıkılarak mescide ilhak edildi. Bu durumu gören insanlar ağlamaya başladılar. O gün yine tabiînin büyük alimlerinden Saîd b.Müseyyeb (ö.94/713) şöyle dedi:
Vallahi arzu ederdim ki Resûlullah’ın evini olduğu hal üzere bıraksalar da Medine ahalisi neşveyâp olsalar ve Medine dışında olanlar da gelip Resûlullah’ın hayatında ne ile iktifa buyurduğunu görseler de zühd dersi alsalardı. (zühd: zevkten uzak olup, kendini ibadete verme)
EV EŞYALARI
Hz. Ömer şöyle anlatıyor:
Bir defa Resûllullah’ın huzuruna girdim. Bir hasır üzerinde yatıyordu. Üzerine izarını çekti. Üstünde başka bir şey yoktu. (Sedece peştemal giyiyormuş) Hasır böğründe iz yapmıştı. Resûllullah’ın odasına şöyle bir göz gezdirip baktım;
-bir avuç arpa,
-odanın bir tarafında o miktarda (deri tabaklamada kullanılan) karaz yaprağı,
-başucunda da henüz tabaklanması tamamlanmamış bir pösteki (post) asılmış duruyordu.
Bu vaziyet karşısında gözlerimi tutamayıp ağlamaya başladım. Hz. Peygamber (s.a.v.) :
"-Seni ağlatan nedir, ey Hattab oğlu?" buyurdu. Ben de:
"- Ey Allah’ın Peygamberi! Ben niye ağlamıyayım. Şu hasır senin böğründe izler yapmış, işte şu da hüzün yerin olan odacığın. Orada şu görmekte olduğum şeylerden başka bir şey göremiyorum. Halbuki Kayser ile Kisra meyveler ve nimet nehirleri içerisinde yüzmektedirler. Sen ise Allah’ın Resûlü ve seçilmiş kulu olduğun halde işte şu küçücük hüzün yeri olan odacığın!"dedim.
Eline geçeni dağıtıyordu
Enes B. Malik'in anlattığına göre birgün Hz.Muhammed'le yolda yürürlerken, bedevinin biri peygamberin hırkasını sertçe çekmiş ve Peygamberin omuzunda hırkanın izi çıkmıştı.(Peygamberin arkadaşları muhtemelen bu olaya oldukça öfkelenmişti) Bedevi, Hz.Muhammed'den para istiyordu. Efendimiz bu bedevinin kaba hareketine rağmen ona tebessüm etmiş ve istediği parayı vermişti.
Hz. Peygamber’in açlıktan karnına taş bağladığı olurdu
Peygamber'in Hanımları ondan rahat bir hayat istiyor
"Ey Peygamber! Hanımlarına şöyle de: Eğer dünya hayatını ve süsünü istiyorsanız gelin, boşanma bedellerinizi verip hepinizi güzellikle salıvereyim. Eğer Allah’ı, peygamberini ve ahiret yurdunu istiyorsanız, iyi bilin ki Allah, içinizden iyilikte bulunanlar için, büyük bir mükafat hazırlamıştır." (Ahzab Suresi 28,29)
Arpa ekmeği için bile parası yoktu
Hz.Ayşe'nin bildirdiğine göre Peygamberin evine nadiren buğday ekmeği giriyordu. Arpa ekmeği almak için bile bazen verecek parası bulunmuyordu. Vefatından önce bir miktar arpa almak için bir yahudiye zırhını rehin olarak bırakmıştı.
Hediyeler ve Ganimetler: "Çok azı O'nun evine uğradı!"
Arazilerin gelirinin çoğunu ihtiyaç sahiplerine dağıtıyordu. Hediye edilen develeri ise veda haccı öncesi muhtaçlara ve yolculara paylaştırdı. Hz.Muhammed öldüğünde bir katırı dışında bırakacak hiçbir sürüsü(!) yoktu.
Vefatından önce Hz.Ayşe'deki Para
Medine Devleti'nin bütçesinin kesin rakamları elimizde yok. Ama Resulullah'ın ömrünün son yılında olduğu anlaşılan bir tediye(ödeme)de sadece Bahreyn Bölgesi'nden gelen miktar 70.000 dirhem tutarındadır. O dönemin fiyatlarıyla bir at 400 dirhem, bir semer 13 dirhem, bir kalkan 3 dirhem, bir deve 100-400 dirhem fiyatındaydı.
Peygamberimiz vefatından önce Hz.Ayşe'ye elindeki parayı ne yaptığını sormuş ve daha sonra bu 7 dirhem para efendimizin isteğiyle fakirlere verilmişti. Devlet Hazinesi'ne giren paranın ne kadarının Efendimizin evine uğradığı açıkça görülüyor.
exclusive
21-02-2006, 03:11
Eğer körelmişin dediği gibi olsaydı "meğer bu muhammed sandığım kadar akıllı değilmiş, akıllı olsa onca kişinin lideri olmasına rağmen 35 karısını, 20 cariyesini, 60'dan fazla kölesini ve 100'den fazla devesini aç bırakırmıydı hiç" derdim ama yok öyle değil... Muhammed akıllı ve kurnaz bir adammış.
Muhammedin serveti için bkz: http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1831
neyin gercek oldugunu daha yeni ogreniyorum...ama neyin safsata oldugunu en basta ogrendim ki kafami kurcalamasinlar.... 20 cariye 60 kole gibi ateizmin kafasini kurcalayan sytan yalanlarida bu safsatalarin basinda geliyor....peygamberimizin soyundan gelen insanlarla muhabbetler icersindeyim....insanlik ogreniyorum.... :)
korelmis
21-02-2006, 04:06
35 karısını, 20 cariyesini, 60'dan fazla kölesini...
Peygamber'in Evlilikleri:
Hz.Muhammed 25 yaşına kadar bekar yaşamıştır. 25 yaşına geldiğinde yaşlı, dul ve çocuklu bir kadın olan Hz.Hatice ile evlenmiş ve o ölünceye kadar da tek eşli kalmıştır. Hz.Hatice'nin ölümünden sonra da bir-iki yıl çocuklarıyla bir başına olmasına rağmen dul bir hayat sürmüştür. Peygamberin, ateistlerin ar damarları çatlamış bir halde ağızlarında geveleyip durdukları diğer evlilikleri, yaşlılık dönemine rastlar ki, bu evlilikleri cinsellikle açıklamak insafa sığmaz. Nitekim evlendiği hanımlar genellikle yaşlı ve dul kimselerdir. Bunların sebepleri de zaten ortadadır. Yine ateistlerin her fırsatta ağızlarına doladıkları Hz.Ayşe ile olan evliliğinin 6-9 yaşlarında olmadığını daha önce konuşmuştuk.
Peygamberin Cariyeleri:
İslam'da kölelik konusunda da daha önce çokça konuşmuştuk. Konu "Seçme Başlıklar" kısmında halen duruyor. İsteyen açıp-okur:
KÖLELİK VE İSLAM (http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1526&start=30)
Peygamberin birkaç erkek ve kadın kölesi vardı. Erkek kölelerinden hepsini azad etmiştir. Kadın kölelerinden birini başka biriyle evlendirmiş, birisi ile kendi evlenmiş ve birini de -kadının kendi isteğine uyarak- Medine dışında kendi halinde yaşamasına izin vermiştir. Bunlar, kadının bir mal gibi alınıp satıldığı bir dönemde, müslümanların anneliğine yükselen cariye, peygamberin örnekliğidir. O, şöyle buyurmuştur:
"Kimin bir cariyesi varsa ona tahsil, fakat iyi bir tahsil versin, ve ona bir eğitim, fakat iyi bir eğitim göstersin ve sonra onun, hür bir kadın olarak evlenebilmesi için azad etsin. Böyle yapan bir insan Allah tarafından iki katıyla mükafatlandırılacaktır."
kalbe ne kadar da gercek geliyor Kurani okuyorumda bu yazdiklarin Kuranin ogretisiyle birebir ortusuyor Korelmis dostum....bu ortusme tesaduf olamayacak kadar guzel..ateizmin peygamber hakkinda ileri surdugu bilgiler cok mu saglam kaynaklardan gelmistir ki bu kadar ustune basiliyor..
Ya körelmis kardeş..Sende peygamberimizi iyice düşürdün yani..
Yok garibandı..Açtı-açıktı..Cinselliğe bağlı evlenmedi falan ..
Erkek adamdı erkek...
Onda 30 erkeğin gücüne yakın cinsel güç vardı..
55 -60 yaşında dahi hergün bir karısıyla yatardı da , karıları sıra kavgası yapardı..
30 insan gücünün oluşmasının muhtemel sebebini ise vahiy gelmesi sırasındaki enerji transferine bağlarlar..
Sonra , cinsel değilse evliliği , Niçin Esma adındaki evlendiği eşini o gece sırtındaki lekeler nedeniyle boşamış olsun..O hadisi bulabilirsem yazacağım..
Kimileri durumu kurtarmaya çalıştıkça batıyorlar..
Bırakın kıvırmayı , sahip çıkın kardeşim..
Vahiy nedeniyle deyin olup bitsin , o kadar..
dedigim gibi her dini inanci assagilamda hic bikmadan insan haklari sozlesmesinin 9. ve 10. maddesini hatirlatmaktan onur duyucam...kutsala saygi lutfen....kendinizi assaglamaktan baska bir ise yaramiyor bu alaycilik..sayginlik onemli degilse insan haklarini cignemek umrunuzda degilse buyrun dvm edin....ben her defasinda bunu hatirlaticam size
Allah diyoki sadece bana inanıp kabul ederseniz inanan olamazsınız
Sadece Rasulü mü kabul edersenizde inanan olamazsınız
Allahı ve Hz. muhammedi kabul ederseniz inanan olursunuz
eeee ozaman burda Hz. Muhammed e ne denli çirkin szöler sarfedildiği apaçık aşikar çünkü Hz. Muhammedi öyle hemen kabullenmez bu ve bunlar gibiler
İşiniz biraz zor kardeşler Allah size doğru yolu buldursun inşallah
Kalbinizi açık ve ferah tutun siz inanmayanlar hayat size güzel hakkaten ne sıkıntı var ne tasa dimi öyle görünüyo ama heryerde sölediğim gibi yine sölicem müşriklerde böyle diyodu ve şuan sizin yerinizde olabilmek için nasılda yalvarıp yakarıyolar
Ama geri dönüş yok maalesef
"Allahı ve Hz. muhammedi kabul ederseniz inanan olursunuz "
Hangi ayette söylüyor?
Kaynağını verirsen makbule geçecek..
Kelime i tevhid nedir onu bilmiyosan artık ve hala burda yazıyosan senin bence bişeyler araştırman gerekiyo
12 yaşında çocukta yazar öğrenmek bilmek araştırmak gerektikten sonra yazmak gerekir demişin bana başka yerde
Ama soru sormuyosun sen, amacın başka yerlere çekmek konuyu düpedüz saldırı seninki :)
Bence önce sen araştır öğren bil sonra bu sitelerde yazı yaz
Haybeden aynı soruları sorup milletin vaktini alma
Kelime i tevhid nedir Müslüman nasıl olunur anlattık biz aç bak araştır sende madem kafi derecede gelmiyo
Master ;
Laf oyunu yapma ..
Kelime-i tevhitle senin yazdığın arasında uçurum var..
Sen Allah " Bana inanması yetmez , Muhammed'e inanmıyorsa inanmış sayılmaz" dedi diyorsun..
Nerede söylemiş..
Lafları çarpıtmayalım..
Böyle saçma bir düşünce olur mu?
Kelime-i tevhit , İslama inanan içindir..
Bu durumda , İslam dışındaki , Tek bir yaratıcı varlığa inanan insanlar , inanıyor sayılmayacak mı?
Müslümanın anlamı " Allah'a inanan" demektir..
"Allah'a ve Muhammed'e inanan" demek değildir..
Bu çarpık bilgilerinizi düzeltin..
Çok biliyormuş gibi de ahkam kesmeyin..
Aç "Galu bela" ne demek bir öğren..
İslam olmayanı , ebedi cehennemlik olarak düşünme zavallılığından kurtul..
Feth *29 *Muhammed Allah'ın elçisidir.
Hiçbir ayette Allah’a ve Muhammed’e itaat edin şeklinde ayet bulamazsınız. Çünkü yoktur.
Var olan ayetler, Allh’a ve Resulune/ Elçisine şeklindedir.
Nebi Muhammed elçilik görevini tamamlamıştır. syn master'in İddiası yersizdir.
Allh’a ve Muhammed’e değil, Allh’a ve Elçisine.
Bu şekilde vurgulanan, Allh’ın kelamına verdiği değerdir. Çünkü Elçi kendinde olanı anlatmıyor. *
Rabbi tarafından vahy edileni anlatıyor, vahy’in görevlisi oluyor.
Nebi Muhammed’in hevasından konuşmadığı, vahy ile görevli olduklarını anlatmakla görevinin sınırlı olduğu Kuran ayetlerinde vardır.
Beyyine *2 *Allah tarafından görevlendirilen ve tertemiz sahifeleri okuyan bir elçidir.
muhammed zengin bir adamdı.çünkü küçük yaşta süt annenin yanına verilmişti her halde her fakirin yapabildiği bir olay değildi bu. Babası saygın ve zengin bir adamdı hatta benim bir öğretmenim muhammed'in deve kervanlarının olduğunu söylemişti. tabi onu yermek için değil onun kervanının her zaman önde olduğunu hiç bir zaman bir yere geç kalmdığını anlatan bir olay anlatmıştı.. *ayrıca eğer muhammed fakirse o kadar kadınla nasıl evlendi. hadislerinde koyduyu poligami kurallarını çiğnemiş oluyor. çünkü her kadınını cinsel tatminden öte iyi bir hayat sürdürmek zorunda maddi açıdan da ?? ben bu soruları merak ediyorum. ilk öğretim kitaplarında bile zengin olarak tanıtılan muhammed i nasıl oluyorda fetocular fakir yapabiliyorlar bilmiyorum :))
Neml suresinde anakaraların, plakaların hareketinden mi bahsediliyor, yoksa dağlar karaların üzerinde hareket etmezler yoruma çok açık.
Bu gün dağların hareket ettiği söylense yanıtı var: hareket halinde olan levhalardır(kara parçaları) dersiniz.
İşiniz biraz zor kardeşler Allah size doğru yolu buldursun inşallah
Kalbinizi açık ve ferah tutun siz inanmayanlar hayat size güzel hakkaten ne sıkıntı var ne tasa dimi öyle görünüyo ama heryerde sölediğim gibi yine sölicem müşriklerde böyle diyodu ve şuan sizin yerinizde olabilmek için nasılda yalvarıp yakarıyolar
Ama geri dönüş yok maalesef
bay master allah sana madem akil vermis fikir vermis bunu kulanmaktan acizmisinde hala
aklini ve fikrini objektif olarak dusunmeye yoneltmek yerine ortacagdaki kesisler gibi cennet ve cehennem kavramlari uzerinden sovenizm yapiyorsun anlamadim *obur tarafa gidipte kac tane
musrik ile konustun sohbet ettin merak ediyorum eger mumkunse enduljans satisi yapiyorsan bende rica edecem cunku cok tiyatral ve edebi konusuyorsun *:lol:
alber durer 'in * dedigi gibi en iyi sanat akimi dindir en iyi snatsal yazinlar ise dini kitaplar
ikincisi madem allah cok adaletli din dusmanligi adina masum genc demeden coluk cocuk demeden
sirf ozgur dusunuyor diye *kafasini vucudundan ayiran din cellatlari ustune bomba baglayip
kendin insanlarin icinde havaya ucuran ve parcalara ayrilinca kendisini cenete gozlerini acacigini uman hastalikli beyinler makbul olunuyor *hayatinda hic kimsenin *birak kanini akitmak *bir fiske dahi vurmamis toplumsal kanunlara ve kurallara uymus hak ettiginden fazlasini kendisi icin yanlis kilmis sucu sadece ilkel bir emparyalizm olan din olgusunun yanlislarini ve carpikliklarini tespit edip elsltrimek olan sahislari sen katlini vacip kilip allahda onlari cehenneminde ebedi bir zulme mahkum ediyor diyorsan din o zaman sadece ilkel bir emparyalizm olmak ile kalmiyor *kisilerin sorgulama ve beyinlerini yikayan buyuk bir *cikar amaci gorevini ustleniyor tipki hasan sabbahin muritlerine verdigi afyon gibi tek fark burda afyon yerine ayetler
Dağlar Yürüyor
Neml Suresi: 88. Ayet:
"Dağları görürsün de, onları (yerlerinde) donmuş sanırsın; oysa, onlar bulutun yürümesi gibi yürümektedirler"
Bugün hala bakınca dağların donmuş gibi yerlerinde durduklarını görürüz. Oysa Kur'an dağların yurumekte olduğunu ifade etmektedir. Gerçekten yüzyıllar sonra bilim, dağların yılda 2 cm batıya dogru ılerledıgını belırledı. Bu ayetın gosterdıgı bırıncı gercek budur. Ama yanlız bu değıldır. Bir uzay gemisine bınıp yukarıya çıksak ve dünyaya baksak dunyanın donmesı nedenıyle dağlarında bır bulut gibi sağdan sola hareket ettıgını goruruz.
Ne kadar enteresan değil mi? 600 yılında ki bır kıtap bugunu yazıyor ve bununlada yetınmeyıp geleceği yazıyor?
çok tatmin edici bir cevap değil aslında0 ama tamamiyle yanlış demiyorum. bunu daha müsait bir zamanda anlatmaya çalışırım. herkese hayırlı günler.
mehmetsalih
09-06-2008, 16:18
:) Gerçeği geçindirmek kolay.........
ozgur_beyin
09-06-2008, 21:05
sevgili salih ,yöresel ağızlamı konuşuyorsun yazdığında ne anlam çıkarılmalı.
'' Gerçeği geçindirmek kolay.........'' bu ne demek salih?
belki bilirsindir muğla ,nazilli tavşanlı gibi yerlerin şivesi de farklıdır.
hamamda ,arkadaşları tarafından kendine sabun verilmeyen muğlalı biri , çevresine arkadaşlarını şikayet etmek istediğinde '' bene, hamamda sabunsuz kodular'' diye anlatır.
ama biz burda ortak dil olarak . istanbul lehçesi olan türkçeyi kullanıyoruz
warriorxxx
29-07-2009, 16:18
bilimin bile söylediğini inkar ediyor lar sırf bir inat uğruna diyorum ya yakında kendi isimlerini kuranda görseler bu kuranda yazıyor ozman ben yokum derler :D:D bırakın arkadadaşlar
allahdostu
06-10-2009, 03:45
ya bilim bilim dersiniz bilim bile destekleyince siz bilimi bile inkar edersiniz...sizin savunduğunuz tez buraya kadar işte....
konuya açıklama getiremeyince konu sapmış peygamberimizin hayatına kaymış..ne kolay demi eleştirmek...şükürler olsun sana yarabbim..
Kuranı Kerim'de Dünyanın yuvarlak olduğu bildirilse bu seferde siz hayır yuvarlak değil elips şeklindedir diyerek karşı çıkardınız...
Dünya Kuranı Kerim'de deve kuşu yumurtasına benzetiliyor deve kuşunun yumurtası'da tam bir elips şeklindedir...
Şimdide hayır böyle bir şey yok hangi ayette yazıyor dersiniz e tabi meale bakılırsa bunları kimse göremez...
Daha öncede dediğim gibi meal hiç bir zaman Kuranı Kerimde ki ayetlerin manasını içermez çok fark var arada...
Kuranda dise dokunur iki mucize var 1.Daglarin yürümesi 2.Uzayin kesfi
Kuranı Kerim'de Dünyanın yuvarlak olduğu bildirilse bu seferde siz hayır yuvarlak değil elips şeklindedir diyerek karşı çıkardınız...
Dünya Kuranı Kerim'de deve kuşu yumurtasına benzetiliyor deve kuşunun yumurtası'da tam bir elips şeklindedir...
Şimdide hayır böyle bir şey yok hangi ayette yazıyor dersiniz e tabi meale bakılırsa bunları kimse göremez...
Daha öncede dediğim gibi meal hiç bir zaman Kuranı Kerimde ki ayetlerin manasını içermez çok fark var arada...
Üstad selamlar, son cümlenize çok takıldım: "Daha öncede dediğim gibi meal hiç bir zaman Kuranı Kerimde ki ayetlerin manasını içermez çok fark var arada..." Yahu nasıl bir düşünce ile yazılmışki bu kitap 1500 yıldır çözülemedi, allah hesapta kuranı el kitabı yollamış ama ne hikmetse islam alemine ait hiç kimse 1500 yıldır hala satır satır tek bir düzgün anlam çıkaramadılar yahu, Meal ile anlarız yorum ile değil, yoksa herkes işine geldiği gibi çevirir yorumlar, sen bize sormayı bırak da git Talmud Yasalarına bak islamiyetten çok daha önce gelmiş olan din NASILDA siyonizmin aracı haline gelmiştir (son filistin olaylarında taksimdeki sinagogun olduğu bölge, israil saldırmadan 1 ay önce trafiğe kapatıldı) madem bir allah var neden kullarına yardım etmez, kitabı anlaşılmaz (anlaşılır da biz anlayamıyoruz insan olarak ama anlayabilen insanlar var ve bunlar ne hikmetse feto yandaşları) islamiyettede aynısı 1500 yıldır var, araştır bak bak bakalım dünyanın acı yüzü nasılmış.
Sen cocuğun önüne oyuncakları koy, o çocuk oynamasını bilir, hiç birçocuğa nasıl oyun oynayacağını anlatmazsın. Arapça işleyen bu sistem sadece arap milliyetçiliği getirir. Ne sana nede başkasına faydası olmaz, sen ileri bakarken önündeki çukuru görmüyorsun. Nedense hep yerme yada inceden alaya alarak aşağılama var müslümanların yazdığı forum yazılarında Ateistler ve Deistler (ateist adayları :) ) ne kadar seviyeli ve saygılı konuşuyor. Neden bu kompleks anlamıyorum, he de geçsin gitsin yahu dünyayı sen mi kurtaracaksın, eğer sen kurtaracaksan yanlış yoldasın.
Bu arada, Bilim; kuran a atıfta bulunmaz, ama kuran her daim bilime atıfta bulunur. Yani bilim yuvarlak der, ama din başka birşeyi savunur ve bunu kitabın yazdığını iddia eder. Madem öyle o "meal" dışı kaynaklar bilimsel ilerlemelerden önce bir bilgi versin de insanlığa faydası dokunsun.
Sayın Nova, bir sual sormak istiyorum
Sizin din bilgini diye tabir ettiğiniz amerikan yandaşı fetolar mı :)
ayrıca her insan birbirinden farklı olduğu gibi, bir yere bakarken herkes bi başkasından farklı şeyler görürler kuran üstü kapalı bir kitaptır ve insanların her biri mealini yada tefsirini okuduğu zaman farklı şeyler anlar...
eminim yaratan; düşünen, idrak eden insanların önüne her bilgiyi koymuştur gerek bilim gerek kutsal kitaplar...
benim din büyükleri olarak gördüklerim mevlana gibi şu an bile kitapları yaşayan insanlar. Bu büyükler din bilgisiyle büyük olmamıştır ahlak, kişilik ve düşünce ile büyük olmuşlardır..
Ve eminim islam başta bunu savunur
Öyle insanlar vardır ki Tanrı'nın yolunda yürürler, ama kendileri bunun farkında değillerdir. Bunlar dilleri söylemese de, kalpleri tasdik etmese de iman etmişlerdir. Öyleleri de vardır ki dilleri Allah söyler, kalpleri sözde O'nu tasdik eder ama şeytanın yolunu takip ederler, bunlar da hiçbir şeye iman etmiş değillerdir.
Sayın T4H488, Forumlarda yazı yazarken yazar kimliğim ile yazıyorum, yani mod olarak değil :)
Moderatör olarak yazdığım iletilerin sonuna "Yönetim" ibaresi eklenmektedir, saygılarımızla.
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=333830&postcount=15
Size vereceğim cevap, verdiğim linkteki ile ortalama aynı cevap olacaktır :).
Linke tıklayınız (http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=333830&postcount=15) .
Bu çok önemli bişey değil gerçi ama genede sormak isterim,dağlar ve tüm yeryüzü hareket ediyor evette dağların her yıl 2 cm batıya kaydığını nereden öğrendiniz,harun yahyamı kandırdı kim?
hercümerç
02-09-2010, 19:21
sadece dağlar değil tüm yeryüzü hareket halinde. zaten bu tektonik hareketler sonucu dağlar oluşuyor.
Bilge Engin
03-09-2010, 13:22
Dağlar 2 cm batıya kayıyor geri kalan her şey sabit kalıyor. süpermiş :)) Bu köyde bir teyze var, onun söylemi gibi bir şey;
salatanın kabuğu insan ömrünü uzatır?
teyze nereden biliyorsun?
bilim adamları söylüyor.
hangi bilim adamları?
bilmem televizyonda diyodu, isveçlimiymiş neymiş.
Tezye en değerli yerimiz neresi onu biliyormusun?
ellerimiz?
Kim? aynı bilim adamları mı diyor?
Hee onlar diyor.
Bu diyalogla bu arkadaşların diyalogları hemem hemen aynı
Saygılar...
çöllerde tepeler kum fırtınaları yüzünden sık sık yer değiştirir. bahsedilen
bunlardır.
Tektonik hareketlenmelerle Afrika Kıtası Doğuya, Güney Amerika batıya doğru hareket etmekte iken, sadece dağlar batıya nasıl hareket eder?
Bir noktadan sonra Afrika kıtasındaki her dağın kıtadan koparak okyanusun üzerinde, muallakta asılı kalacağını fark etmiyormu bunu diyenler? Her dağ 2 cm batıya kaysa idi 4.5 milyar yılda zaten muallakta (denizin üzerinde asılı) bir çok dağ olmazmıydı?
sayın area çok hakısınız.zaten mucize arıyanlar sonuçta mucize diye gösterdikleri şeylerle bilime de sizin yazdığınızda olduğu gibi ters düşüyorlar.
oysa o ayetler kıyamet gününü anlatıyor.
87)Ve o gün Sur üfürülür de göllerde kimler varsa ve yeryüzünde kimler varsa, Allah'ın dilediğinden başka hepsi, pek şiddetli bir korkuya kapılır ve hepsi de horhakir bir halde onun tapısına gelir.
88)Ve görürsün dağları da yerlerinde duruyor sanırsın, halbuki onlar, kıyamette bulut gibi geçip gider, dağılır. Her şeyi, adamakıllı ve yerli yerinde halkeden Allah'ın işidir bu; şüphe yok ki o, ne yapıyorsanız hepsinden de haberdardır.
Abdülbaki gölpınarlı
87)Ve o Gün sûra üflenecek ve böylece Allah'ın istediği kimseler dışında, göklerde ve yerde var olan herkes (tarifsiz bir) korkuya kapılacak; ve başları önlerine düşmüş olarak herkes O'nun huzuruna çıkacak.
88)Ve o kadar yerinden oynatılmaz sandığın dağların, [o Gün] bulutlar gibi geçip gittiğini görürsün: her şeyi şaşmaz bir düzene bağlayan 78 (javascript:new_window('aciklama.asp?sureno=27¬no=78')) Allah'ın işidir bu! İşin doğrusu, O edip-eylediğiniz her şeyden haberdardır!
Muhemmet esed
Muhemmet esed