PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benden de bir soru

master
21-02-2006, 03:11
Sormak istediğim ve öğrenmek istediğim şu

Normal bir günün sabahı bize biri gayet normal bir şekilde kahve falı bakıyo ama birden bire insan fizyolojisinin ve biyolojisinin bize vermiş olduğu sistematik yapıdan dolayı heyecanlanıp "3 aymı dedin 3 ay sonra nolucak peki" "hımmm işlerim yoluna giricekmi kısmet çıkıcakmı nasıl geçicek hayatım" gibi sorular sormaya başlarız

Bunları neden sorarız mantıklı bir soru olarak gördüyseniz sizinde cevaplarınızı okumak isterim

Ben çok düşündüm ve şöyle bir sonuca vardım

Çok basit gibi görünen ama bir okadar da karmaşık olan dünyadaki fizyolojik ve biyolojik durumumuzdan kaynaklanan istemsiz beklentimiz ölüm sonrası hayat olduğunuda ispatlıyomu?

Bu şekildemi düşünmeliyiz

Saygı ve sevgilerimle

HAYAT PAYLAŞINCA GÜZEL

pante
21-02-2006, 03:32
Aynı soruya iki başlık açan arkadaşımızı cevapsız bırakmayalım ..

Ne mantık ama :)
Fala inanıyorsanız ve geleceği merak ediyorsanız;
Öbür dünya vardır..
İnanmıyorsanız , geleceği de merak etmiyorsanız ;
Öbür dünya yoktur..
Bu durumda :
Fala inanmayanlar ateisttir..
Fala inananlar teist.. :o

Fala inananlar aptaldır..
Öbür dünyaya inananlar fala inanmazlar.. :(

master
21-02-2006, 03:47
Panteiadrr dost yorumun güzel teşekkür ederim katkılarından dolayı

Ama konu fal diil konu şu fala inanma ihityacı fln diil fal örneği günümüzde çok rağbet edilen bişey olduğu için fal örneğini verdim

Herhangi bir şekilde istemsiz olarak ilerde nolcanı merak ederiz öbür dünyadan bahsetmiyorum

3 sene sonrası mesela deminde dediğim gibi fizyolojik ve biyolojik dürtülerimiz 3 sene sonrasında napıcamızı ne olucamızı istemsiz olarak bize tetikler beynimiz bu doğrultuda çalışır

İnanmayanlar inananlar hiç inanmayanlar tamamen red edenler kim olursa hayat kaygısı olduğuna göre öbür dünya kaygısı demiyorum hayat kaygısı nekadar gamsızımda dese biri yalan söylüyodur bence

Bu doğrultuda istemsiz beynimiz bu şekilde bizi tetikliyosa sonrasını düşünmemeyemi çalışıyoruz yoksa hani çok meşhur bişey var DÜŞÜNMEMEYİ DÜŞÜNMEMEYEMİ ÇALIŞIYORUZ

ARADAKİ FARK HANGİSİ

pante
21-02-2006, 04:03
Bence geleceği düşünmek , dünyevi kaygılardan kaynaklanıyor..
İnanan da inanmayan da geleceği düşünür ama ;
Platon'un dediği gibi ;
Yarınlarından endişe ederken bugünü unuturlar. Sonuçta , ne bugünü , ne de yarını yaşarlar.
Hiç ölmeyecek gibi yaşarlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler.”

Geleceği düşünme eylemi , öbür dünyanın bir göstergesi olamaz..
Ölümü düşündükçe insan , ki 40'lı yaşlardan sonra bu günden güne artar , ölüm sonrasını da düşünmeye başlar..20 yaşlarında ölümü rahatlıkla kabullenen insanlar , 40 yaşından sonra kabullenmemeye ve ölümden sonra yaşamı daha da çok arzu etmeye başlarlar..
İbadetlerin bilhassa namaz ,hac ve zekatın yaşlılarca daha tutulmasının sebebi de budur..
İman derecesi aynıdır.Yaşlılar daha imanlı diye değil , ölüm yakın diyedir..

master
21-02-2006, 04:24
Yprumların mantıklı yine teşekkür ederim

Evet dediğin gibi yaşlanıncaki kaygıdan dolayı inananlar ibadete başlar ama bu bence çok yanlış bi düşünce inanan biri doğumundan ölümüne kadara inanının gerektirmeli yerine getirmelisin hee inanmayan için zaten sorun yok

Ama benim sorum tüm yaşa tüm yaşayanlara yani inanan inanmayan

genç yaşlı farketmeden bence her yaştaki hayat kaygısı öbür tarafın varlığının bir ispatı olabilir

Çünkü dediğim gibi insanın fizyolojik ve biyolojik yapısı sonra nolucak bişey olmıcak demeye müsait diil hatta imkansız gibi geliyo bana