PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ( DÜZELTME ! ) Sitede verilen yanlış bilgiler ve dipnotlar.

arast?r?c?
03-01-2005, 06:25
Muhammed'' in Cinsel Hayat
Muhammed'' in Cinsel Hayat
Ay Ýkiye Bölünüp Yere Düþ;
Kuran''&yacute;n Tanr&yacute;'' s&yacute; Nerede ? Rü&thorn;vet ile Müslüman Olanlar "&THORN;eytan Ayetleri" &Yacute;slam'' &yacute;n Gerçe&eth;i <seytanayetleri.htm>
Görü&thorn; De&eth;i&thorn;tiren Tanr&yacute; <gdt.htm>
Kuran''&yacute;n Tanr&yacute;'' s&yacute;n&yacute;n Beddualar&yacute; <beddualar.htm>
Muhammed'' in Doktorlu&eth;u <doktorlugu.htm>
Kuran''&yacute;n Asl&yacute;n&yacute;n Yak&yacute;lmas&yacute; <derleme.htm>
Efsanelerde ve &Yacute;slam'' da Çamurdan Yarat&yacute;l&yacute;&thorn; <yaratilis.htm>
Muhammed'' in Ö&eth;retmenleri <ogretmenleri.htm>
&Yacute;slam''da &THORN;iddet <siddet.htm>
&Yacute;slam'' a Göre Türkler &Yacute;steseler de Müslüman Olamazlar <islamagoreturkler.htm>
Muhammed''in &THORN;eytan&yacute; Dire&eth;e Ba&eth;lamaktan Vazgeçmesi <diregebaglamak.htm>
Dinlerde Kurban <kurban.htm>
&Yacute;slam ve Demokrasi <din_ve_demokrasi.htm>

Sitede islamla ilgili yapılmak istenen eleştiriler yukarıdaki başlıklarla sıralanmış genel olarak. Ben dinleri araştıran serbest ve amatör bir araştırmacı olarak bir çok hata ve az bilgi eksikliğinden kaynaklanan saptama gördüm. Çok bilgili olmanıza da gerek yok sizinde bunları farketmeniz için. Şİmdilik kısaca deyinmek istiyorum.

Evlilik meseleleri ;

- Hz. Resul Efendimiz isteseydi daha gençliğinde iken ; genç , zengin bir çok kızla evlenebilirdi. Bu imkanı vardı fakat evlenmemişlerdir:
Peygamber efendimiz kendi döneminde ‘Muhammedü’l-emin ‘ (güvenilir Muhammed ) olarak adlandırılmış ,sadece zenginlerin üye olabildiği ‘Hılfu’l-fudul’ derneğine zengin olmadığı halde kabul edilmiş ,çevresince kendine güvenilen ,genç,ahlaklı ve yakışıklı bir insandı.Kabeyi su bastığı zaman ‘ Haceru’l –esved ‘ taşını , kabile reisleri arasında tek reis olmayan peygamberimiz yerine koymuştur.Peygamber efendimiz peygamberliğini ilan ettiği zaman Mekkeli müşrikler peygamberimize şu teklifte bulunurlar : ‘Ey Muhammed eğer sen para istiyorsan sana para verelim, başımıza başkan olmak istiyorsan seni başkan yapalım, eğer istiyorsan seni kabilemizin güzel kızlarıyla evlendirelim.Yeter ki sen bu davadan yani islamı anlatmaktan vazgeç. ‘

Peygamberimiz onlara şu cevabı verir: ‘Bir elime ayı , bir elime güneşi koysanız ben bu davadan vazgeçmem.’

Görüldüğü gibi Peygamberimizin dünya malına düşkün olması veya benzeri bir iddia gerçek olsa idi , daha genç iken tüm bu imkânları elinin tersi ile bir kenara itmemesi gerekirdi!Ama O Yüce insan , insanları battığı ahlaksızlık ve kötülük batağından kurtarmak için mücadele ve iftiralara muhatap olma pahasına iyiliği tebliğ ve yayama yolunu tercih etmişlerdir...

Peygamberimiz 25 yaşına kadar evlenmemiş , ibadetle meşgul olmuştur.

Peygamber efendimiz 25 yaşında iken 40 yaşında ve dul olan Hz. Hatice ile evlenir.Hz. Resul Hatice annemizle zenginliği için evlenmemiştir.Çünkü Hz. Resul , Hz. Hatice’nin tüm malını Allah yolunda dağıtmıştır(Hz. Resul daha sonra kendisine gönderilen hediye ve altınları da fakirlere dağıtacaktır.) Hz. Hatice ile peygamberimiz 25 sene evli kalırlar.Hz. Hatice , peygamberimize :’Ey Muhammed ben yaşlandım , artık başka hanımla evlen ‘ deyince peygamberimiz şu cevabı verir: ‘ Böyle söyleme Hatice , üzülürüm.’Hz. Hatice 65 yayında vefat eder. Hz. Resul 2-3 sene daha kimse ile evlenmez , 53 yaşına gelir.

Not : O dönemde ‘sahabi’ ( Peygamber Efendimizin arkadaşları) savaşlarda şehit oluyor, eşleri dul, çocukları yetim kalıyordu. Peygamberimiz sahabiye bu dul hanımlar ile evlenmelerini, onları evsiz, çocuklarını bakımsız bırakmamalarını tavsiye ediyor, kendisi de bu dul hanımlar ile 53 yaşından sonra evleniyorlar.

Hz. Sevde: 53 yaşında, dul.

Hz. Aişe: Peygamberimizin dul olmayan tek eşidir. Peygamberimiz genç yaşta olan (17-18 yaşlarında : Hz. Aişe’nin ablası Esma hicrette 27 yaşındaydı. Hz. Aişe ablasından 10 yaş küçük olduğuna göre onun da hicrette tam 17 yaşında olması gerekir. Ayrıca Hz. Aişe peygamberimizden önce Cübeyr’le nişanlanmış, daha sonra dini nedenlerle ayrılmışlardı. Demek ki evlenecek çağda bir kızdı, nişanlanmış, nişan bozulmuş sonra peygamberimizle evlenmiştir-) Hz. Aişe ile evlenir. Müslüman hanımların sormaya utandığı sorulara cevap vermesi için peygamberimiz Hz. Aişe ile evlenmiş ve onu öğretmen olarak yetiştirmiştir. Hz. Aişe peygamberimizden 2000 hadis rivayet etmiş, Müslüman kadın ve erkeklere öğretmenlik yapmış, hatta Müslüman orduların komutanlığını dahi üstlenmiştir.

Hz. Hafsa: Dul,

Huzeyfe kızı Zeynep: 60 yaşında dul,

Ümmü Seleme: 65 yaşında 4 çocuklu dul,

Cahş kızı Zeynep: Dul,

Ümmü Habibe: 55 yaşında dul,

Cüveyriye, Safiye: Esir (esir ve cariyelerle evlenmek âdet değil iken peygamberimiz onlar ile evlenerek onların da aile kurma haklarının olduğunu , onlarında insan olduğunu çevresindekilere ispat eder .)

-----------------------------
Mucizeler Meselesi ;

- Peygamber hiç bi yerde ben şöyle şöyle mucize gösteridm deyip ballandıra ballandıra anlatmamıştır.yalan yanlış hüsnü zanla anlatılanlarda uyarılmıştır Ama bazılarının uydurma şeyler üretmesine engel olmamaıştır kendinden sonra da. Bazı şeyler var ki Mirac mucizesi, cehenneme taş düşüp sesinin duyulması gibi. Bunların kasdettiği anlamlar hikmet yüklüdür. Ve gayba aittir. BU kaçamak bi cevap değil. Demek istediğim şu; " 80 yıldır cehenneme yuvarlanan bi taş dibini buldu" dediği zaman bazıları anlamamaış, halbu ki henüz öldü haberi gelmeyen münafıklardan birinin az sonra ölüm haberi gelmiştir. Yani herşeyi kaba görürsek bu kendi anlayışsızlığımızdandır. Bazı şeylerin üstü kapalı sembolik veya şiirsel olarak anlatılmasında sayısız fayda, farklı bir sanat ve üstünlük de vardır. Kur an da ki 100 lerce hazine gizlidir hala, çaba gösterenler için hazırlanmıştır. Çünkü bulanlar büyük faydaya kavuşur. Sözü uzatmadan bu mucize meselelerine ve Kur an daki simgesel anlatımlara hikmet gözüyle bakılması gerektiği kanaatindeyim. Öyle şeyler ki var ki Kur an da normal bir hikaye 99 koyun ile 1 koyun kavgasını anlatıyor, hakimin kararını vs, ama 99 koyun Allah ın 99 sıfatı 1 koyun nefis olmuş. Hikmet gözüyle bakmayan anlayamıyor. Allah onu özel bir şekilde anlatmış. Belki de herşeyi istediği gibi yormak isteyen anlayışsız ve kaba kimselere fırsat vermek istedi. Bunu bilemem. Kur an apaçıktı peki noldu diyenlere derim ki; dünya da apaçık karşınızda uzay da, ama onu ancak çabanız ölçüsünde isteğiniz ölçüsünde anlıyorsunuz. Herkes yaşıyor bi şekide idare ediyor, eğleniyor faydalanıyor. Ama derece derece. Kur an ın apaçık olması da böyledir. Herkes için nettir kesindir açıktır. Ama derece derece. Anlamıyorsak kendimizde kusur bulalım. Çünkü Kur an da 1000 den fazla aklın kabul etmek zorunda kalacağı mucize ardır. d,ileyenler search yapsın 150 tane bulamazlarsa hemencecik bana hesap sorsunlar. şahsen bir odanın içinde oturduğuma inanmayabilirim Oda sadece bnim beynime gösterilen bir veri yığını olabilir. Ama mutlaka inanıyorum ki, ben yokken biri beni var etti. beynimde ki hayalden varlıkları ben yaratıyorum ve ben onlara bildirene kadar benden habersizler. İnsanlarda kendi zaman ve mekan anlayışına tabi olmayan muhteşem bir anlayış ve hesaplama gücüne sahip kuralsız bir varlığın ürünüdür. Çok uzun bir mevzu. Onu tanımak isteyen kendine baksın.

---------------------------------

Cehennem meselesi ve Beddular ;

Merhametli tanrınız herkesi diri diri yakacakmış diye alay edenlere sesleniyorum. Zulme uğrayana bedeli ödenmez, zalime cezası verilmezse ondan büyük zulm edici sorumsuz bir varlık olamaz. İyiler için cennet, kötülere cehennem haktır. Nasıl sizi biri yaralas canbınız acısa onun hapislere girmesini istersiniz ve halimler onu kayırsada bişey olmaz deyip üstüne ödül verseler, ne de çok incinir, o hakime beddualar eder hatta suçludan suçlu görürsünüz. İŞte cehennemde böyledir. O suç işleyenlere layık bir hapishanedir. Bazıları diyor ki
Ben Allah a inanmıyorum; Bu ceza çok değil mi eğer cehennem varsa; diyorlar. " bir insanın yapabileceği en büyük sorumsuzluk ve aşağılık fiil kendini ve üzerinde yaşayıp nimetlerinden faydalanıp durduu bu kainatı bir gün bile olsun kim yarattı, ben neden varım, ne yapıyorum " diye soramayan kimsedir. Bu işi anlamak için bin ömür harcansa az değildir. Ye iç öl. Hayvanlardan fark nedir? Akıl büyük bir hazine, aşk büyük bir güç. Neden dünyada çok açık farkla üstün olan yaratıklarız. Bunu çalışarak mı kazandık. Yoksa her gün bizden çok koşan çalışan hayvanlar ulaşmazmıydı. Sistem kurucusu rpogramlayıcı, çalışsınlar ve üstün olsunlar istemiş. elbette bir nedeni var. nankörlük gibi kötü hastalık, sorumsuzluk ve soru sormaktan nefsi yüzünden kaçan gibi aşağılık insan yoktur. dünyada her an değerlidir. Allah öyle kerimdir ki, her yaptığımızın sonsuzla çarpılacağı bi dünya vermiş bize. Einstein bile derki enerji asla yok olmaz madde enerjiye enerji maddeye dönüşür sadece. O yüzden vucudumdaki enerji uzayda bilinmeyen bir yere çekildiğinde o uzun yolculuğa ve asla sahip olduğum değerleri kaybetmeyeceğime eminim demektedir.

--------------------------------

Huhammed in Doktorluğu;
_ tükürük, parmak uçları, toprak tedavisi ; parmak uçları mikrop öldürücü bir sıvı salgılar bu bilimsel bi gerçektir. Aynı sıvıdan tükürükte, göz yaşında da bulunur. Toprak da aynı mikrop öldürücüler mevcuttur. Köpeğin yediği kabın toprakla yıkanmasının nedeni de budur. unlar bilimin yeni keşfettiğ gerçeklerdir.

Bal, süt, gibi bir çok şifa yiyeceği de tavsiye edilmiştir ki, faydaları ve ilaç derecesinde nimetler olduğu ancak şimdi net olarak görülmüştür. Bilgisizlik ve önyargı yüzünden işine gelene inanan insanların seçimidir. Eline geçen her silahla nefsine acı gelene saldırmak.

------------------------------------

İslam ın temeli ;
diyorlar ki İslam ın temeli Sabi lik, Muhammed de ordan vce diğer kutsal kitaplardan duyduklarını yeniden yorumlamış. Ortada din yok Allah da yok diyorlar. Allah ın varlığının ispatı kitap olması yada orjinal veriler değildir. Eğer böyle omasa idi zaten ben bir terslik var derdim. Öyle ki , yaratıcı ilk insandan beri yarattıkları ile iletişm içinde anlayışı ve ahlakı yüksek insanlara gerçekleri öğretiyor tüm açıklığıyla. Ve bu iş sonusza kadar devam edecek. Dolayısıyla sonradan bozulmalar olmasa idi herkesin inancı tek tanrılı olanlar tamamen aynı olmalıydı. Bırakın benzemeyi. Çünkü sürekli peygamber ve elçiler gelmekte. Bu nedenle Afrika nın bir kabilesine gitseniz orda tanrıya hu yada halah gibi isimler verildiğini görebilirsiniz. Budha hooo.. idye zikreder, herşeyle bir olmaktan bahseder. İslam da ki anlayış dada bunlardan vardır. Ama bu kaynağın ve gerçeğin aynı olmasındandır. Yani inançların tarihte birbirine benzemesi İslamın doğruluğunu destekler. İnsanın yansız düşünmesini ve hikmet denilen yüksek anlayış ilminin gelişmesi sistemi de dünyanın her yerinde aynıdır. Nefsin terbiyesi denilen geçici süre kendini hakim olmak için açlık tek düşünceye konsantrasyon gibi sistemler kullanılmaktadıur. Bu işi yapanların ulaştığı gerçek de hep aynıdır. Her şeyin tek şey olduğu, nefisin insanı yanlış ve işine gelene inanmak için sürükleyen ve kontrol altına alınması gereken bir özne oluşu. Ulaşılması ve anlanması gereken tanrı, büyük ışık nur. Sonsuz güç vs... Çünkü ulaştıkları Allah aynı Allah.

*----------------------------------------

Evrim teorisi ;

Bu konuda çok bilgili değilim. Ama görüyorum ki dünyanın her yanında bu konu ile ilgili farklı sesler yükseliyor, karşılıklı düzmece delil yaratma iddaları yükseliyor. Ve evrim şimdilik bir teori olmaktan öte değil. Ama varsayıma gidersek ve evrim gerçekten varsa. Bunun Kur an la çelişmeyeceğini düşünüyorum. " Allah yeryüzünde bir halife yaratacağım ( insanı ) dediğinde , melerkler, orda bozgunculuk yapıp kan dökecek birini mi yaratacaksın demişler" Allah da ben sizin bilmediklerinizi bilirim demiş.
Demek ki meleklerin edinmiş olduları bir deneyim var ki, Bu maymunla ve onların orman düzeni ile örtüşüyor. Kİmse onların medeniyet ahibi olduklarını söyleyemez. Allah Kur an da insanı su ve toprak karışımı, yani balçıktan yarattık der. VE bazı yerlerde de herşeyi sudan yarattık der. BU bilimle çelişmez, Allah ın yaratması kendine özeldir. bakın Allah dünyayı yaratmış ama o hala son haline gelmedi, yani yaratma işi devam ediyor. Gökyüzü her gün yeniden yaratılıyor yeniden renklendiyor, dağlar kayboluyor denizler yükseliyor vs.. Yani Allah ın 6 günü henüz dolmuş değil onun katındaki zaman anlayışı içinde. Allah o bozgunculuk yapan hayvan gurubunu kromozomlarındaki bir yeniden yaratma ile ( bu olaylar birden olmuyor yıldızlar biel ol deyince küt diye çımıyor milyar yıl gerekiyor ) yaratmış olabilir. Yani insanlar herşeyi fantastik hale işlerine geldiği gibi yoruyorlar. Müslümanlar hoşlarına gittiği gibi aynı fx li filmlerde olduğu gibi toprak ve su havada birleşip havada ışık çıkıyor ve üzerinden yıldızlar dökülen titreyip durmakta secde etmiş bir varlık çıkmış zannediyorlar. Allah ın açıktır ki buna da gücü tyeter. Amma görüyoruz ki o böyle bir yaratma biçimini kullanmıyor sıkça. Yani insanın yaratılışı da onun 6 güne yarattı dediği dünya gibi uzun bir süreçte oluşmuş labilir. İlk gün dağları ikinci gün suları vs.. Yani normal oluşum sırası gibi.. Son gün insan yaratılmış hatta pazar günü c tesi cuma bayram olamsı meselesi de aynı nedenden ötürü. Herkes Adem in o gün geldiğini düşünüyor. Kur an düşünenler için ibretlerle dolu.
Ama yoksa eğer evrim diye bir şey ve aldatmaca, dünyanın tam yuvarlak olduğu atomun parşalanamayacağı gibi saçma ve ders kitaplarına konmuş bir teorisi ise ortaya şu yeniden çıkar ki, bilime bir yere kadar güvenmek gerekir. Ve yine şu ortaya çıkar. Bizler herşeyi bilmekle emrolunmadık. Buna gücümüz yetmez ve Allah asla müslümanları evrime inandı inanmadı diye yargılama iyi niyetli olduktan sonra. Bizler iyilik yapmakla, hak sahibine hakkı verip dosdoğru olmakla aşk ile emrolunduk. Bunu yapan cennetler üstünde Allah tan başka kimsenin olamdığı bir yere yerleştirilecek.
---------------------------------------------
Türklerle ilgili hadisler;
- Hadislerde moğolları mı tarif etmiş türkler mi belli değil. Ama kim olursa olsun denen onlar asla müsluman olmazlar onları tutuğunuz yerde öldürün değildir. Onlarla savaşcaksınız, bu mutlaka olacaktır. yenceksiniz yenilceksinizde gibi önceden görüş ile bazı haberler verilmiştir. Açıkcası çarpıtmada kötü niyetle ileri gidilmiş. kendine zulm eden taiflilere bile azap olanmaması için yalvaran bir peygamere ve dinine saçma bir yakıştırma.
Kur an ın Araplara geldiğine dair sözler de var. Ayetleri örnek göstermiş. Kur an da tevrat ın israiloğullarına başka kitabında diğer milletleri işaretle ilgili yerler var. Ama durum yanlış anlaşılıyor. Doğrıu yada gerçek bir milletin malı değildir. Her millete Allah ın bir olduğu ve anlaşılamayan yüce özelliklere sahip olduğu hiç bir sözün ve tanımın onu tam karşılayamayan semih olduğu bilgisi verilmiştir. orada anlatılmak istenen peygamberin arapların içinden çıkması ve ilk önce onları uyarıcı bir şekilde gelmesidir. Bu onların yeryüzünün en kötü kimselerinden olmalarından kaynaklanmaktadır. Çünkü her azaptan önce uyarıcı gelir. Bzim içinde durum böyledir. Diş çektirmeden önce üzerinde küçük bir nokta yada ağızda hoş olmayan bir koku vardır. O temizlenmeyi öğütleyen doktor gibidir. Ve o doktor varsayalım antarticalılara gönderilmiş olabilir. Ama diş temizliğinden başkalarını sorumlu tutulmadığı anlamına gelmez. Ve biz antarticaya elçi gönderdik dendiği zaman bu anlam olarak da sadece onların sorumlu olduğu nu da ortaya çıkarmaz. Tabi ki duyan herkes kalp taşıyan tüm insanlar sorumludur. Kur an ın cinlere dahi ( yani anlayış açısından azıcık biel olsa nasip olmuş deliler ve çocuklar hariç herekese hitap edildiği 18 bin aleme indiği gibi bir çok hadis ve ayet mevcut varken. Ancak çok çok kötü niyetli zavallı kişilerin uydurması olabilir. Sonra İsrailoğulları için biz sizi herkesten üstün kıldık yücelttik gibi tarifleri ırkçılık olarak niteleyerek kur an ı aşalamaya çalışmışlar. Halbu ki, Allah doğru bir yol tutan tüm milletleri diğerlerinden üstün tutar yüceltir. O zaman da onlar öyleydi ve çok zengin anlayış sahibi bir millet idiler. hatta bu üstünlükleri dünya için şimdi bile devam etmekte yahudiker dünyayı neredeyse yöneten diledikleri şeyi siyasi anlamda yapabilen güçlü bir toplum olmuşlardır sayılarırnı çok az olmasına rağmen zenginlik ellerinddir. Bunda da hikmetler vardır. Büyük bir kitap konusu olabilir yahudiler ve Allah ın onlara sakladığı hikmetler. Defalarca , İnsan için Ahlak tan başka üstünlük yoktur denilirken. Israrla çarpıtamaya çalışanlara yazıklar olsun. Bilmekle mesul değiliz herşeyi ama iyi niyetli olmakla mesuluz iyi insanlar olmakla .. İyi niyetli bir insan bunlar söyleyemez. Allah bir milletin Rabbi değildir. Akıl ve sağduyu sahipleri ancak onu anlar.

---------------------------------------

sonsöz;
Bilimle çelişiyormuş gibi görünen hadis ve ayetlerdeki pek çok konu Kur an ın ve hadilserin sapıklıkat sınırları zorlayan cahillikte ise sınır tanımaz bir toplumun anlayabileceği en açık ve çarpıcı şekilde gelmiştir. Hem de düşünenler için o simgesel hikayeler bir çok felsefi zor konunun çözümü olmakta tüm bilinmezlere ışık tutmaktadır. " gökyüzünü başına geçirdik" diye bir deyim kullanınca buna, saçmala gökyüzü başa düşmez ki o zaten başının üzeridnedir, diye çocuk zekasına sahip bir anlayış seviyesinde karşı çıkışlarda bulunanların aptal olduğundan çok kötü niyetli olduklarına inanmak istiyorum ki zamanla dönerler belki küstah tavırlarından. O bir tarih kitabı değildir çünkü içinde tarih ve yıllar yoktur, o bilim kitabı değildir içinde formul yoktur. O hikayelerle üstün Ahlak ı anlatır. Ve Allah ı tanıtır. Apaçık hemde. Şİmdi kalkıp bir çoğu o zamanın diline özel deyimler içeren ve şiirsel bir edayla özel bir üslüpla anlasınlar diye ndirilmiş kur an ı, hani çatlamış ay, hani kanatlı melekler derlerse, şaşarım onlara. Sadece işlerine gelmiyor. Yoksa bende onlar gibi bir insanım, onları çok iyi anlıyorum, nefsime zor gelince bend eişime gelene inanmak için ince meselelerde kendimi kanırmaya çalışırken buluyorum. O yüzen oları ayıplarken kendi hatalrımı görerek hicap ediyorum. O yüzden belki Allah onları örter , kendilerine büyün küfürülerine karşı beni vesile edered uzattığı gül dalını kabul ederler diye umuyorum. Aşk öyle büyük bir hazine ki onu hangi kula yükleseniz altında ezilir, şekil değiştirir. Onun tek sahibi ancak hakedeni Allah tır. Herşeyi bizim bilmediğimiz şekilde yoktan yaratandır. Öyle keremdir ki anlayış sahibi kullarını kendi katına çıkarır. Ama bu yakınlaşmayı " miraç öreneği " gibi yanlış anlayan yine bilimsel bakıyorum kendini beğenmişliği ile bu mucizeyi kaçıranlar için üzülüyorum. Eğer Allah nasip ederse tüm ömürümü adayacağım bu güzelliği paylaşmak ve geliştirmek için. Ben ve bu tertemiz ahlaka sahip çıkmak isteyen kişilerle. Tüm suçlarımıza mukabil büyük bir ümidi yanımızda şefaatçi götürerek.
erdem3dfx@hotmail.com

arast?r?c?
04-01-2005, 02:57
neden kimse cevap vermiyor.

haci
04-01-2005, 03:53
Araştırıcı kardeşim..
Siz araştırıcı falan değilsiniz.. Siz bir yalancısınız. Neden yalancı olduğunuzu aşağıda gözler önüne sereceğim..

Herşeyden önce Muhammed hakkındaki iddialarınız sağlam bir temele dayanmıyor. Siz Muhammed’in yaşamını iyi bilmiyorsunuz. Biz ise o konuda oldukça bilgiliyizdir.. Muhammed öksüz biridir. Arabistanda öksüz olmak zordur. Önemli bir handikaptır. Bu durum Muhammed’in sosyal olarak toplum içinde üst düzeylere doğru tırmanmasını önlemektedir. Muhammed belki yakışıklı bir Arap idi ama, evlenecek kadın bulmakta güçlük çekiyordu. 25 yaşına yaklaşan Muhammed kendi yaşında olan Ebu Talib’in kızı Fakhita’ya talip oldu. Ancak Ebu Talib Muhammed’ kendi kızına uygun bulmadı ve onu Mahzum klanına ait bir aristokrat Arap’la evlendirdi.. Muhammed’in bu durumdan büyük üzüntü duyduğu söylenir. Muhammed’ül emin lakabını daha sonra kazanacak olan Muhammed için bu ilk kalp ağrısıdır.
Muhammed hakkında söylenen övücü iddialar sonradan ileri sürülen yalanlardır. Ben şahsen Muhammed’in emin olduğuna bile emin değilim ama, kabul ediyorum.. Zenginlere ait bir derneğe üye olduğu da bu palavralardan biridir.. Müslüman’lar bu ahlaksızlıkları her zaman yaparlar. Ebubekir, Ömer ve Ali hakkında binlerce kahramanlık öyküsü vardır. Hiç biri doğru değildir. Muhammed hakkında ortaya atılan palavralar binlerle, on binlerle değil, milyonlarla ölçülür..

Peygamber efendimiz peygamberliğini ilan ettiği zaman Mekkeli müşrikler peygamberimize şu teklifte bulunurlar : ‘Ey Muhammed eğer sen para istiyorsan sana para verelim, başımıza başkan olmak istiyorsan seni başkan yapalım, eğer istiyorsan seni kabilemizin güzel kızlarıyla evlendirelim.Yeter ki sen bu davadan yani islamı anlatmaktan vazgeç. ‘

Peygamberimiz onlara şu cevabı verir: ‘Bir elime ayı , bir elime güneşi koysanız ben bu davadan vazgeçmem.’

Yukardaki palavra bunlardan biridir.. Hiç bir zaman vuku bulmamıştır.
Muhammed’in 25 yaşına kadar ibadetle meşgul olduğu doğru değildir. Muhammed ateisttir. Dinsiz ve Allahsız biridir. Arada bir Arap putlarına kurban adadığı bilinir ama, dinle başka bir ilişkisi yoktur. Muhammed 25 yaşına kadar koyun çobanlığı yapmıştır.
İşsiz güçsüz bir meczuptur.

Yukardaki yazıya cevap ilerde devam edecek..

HACI

arast?r?c?
04-01-2005, 15:42
Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki, ben bu sitede söylenen yalanlardan 7-8 tanesinin meydana çıkarmışken şöyle bir bakmayla, sen sadece birine cevap verebilmişsin. Hemde öyle bir cevap var ki ne kaynağı belli ne kökeni. Sanki herşeyi görmüş gibi şöyle oldu böyle oldu. İlk kalp ağrısı buydu filan demişsin. Eğer doğrucu isen göster sağlam kaynağın nedir, kim rivayet etmiştir en azından senetli bir şeyler göster. Kaldı ki diyelim sen doğru söylüyorsun , sanki aşık olmak insanlarda Allah ın güzelliğini görmek evlenmek suçmuş gibi onu kötüleme aracı olarak kullanmışsın. Son olarak da ateist olduğunu iddia ediyorsun. Bz müslümanların bu ilmi cihadda ve tartışmalarda insanlara yararlı olarak Allah a yaklaşmak gibi bir gayesi var. Senin gayen nedir? Buralarda niye vakit harcıyorsun. Gidip hayvanlar gibi ye, iç, bulduğuna saldır, çal çırp. Elinden gelen her şekilde azmış nefsini doyurmaya çalış. Burda tartışarak ne kazanmaya çalışıyorsun. Bis sana uysak nolur uymasak nolur. Senin inancına göre bu dünyada ne kadar hayvasn gibi olup zevk içinde yaşarsan egonu tatmin edersen senin için o kdar iyidir. Çünkü kafirlerin cenneti bu dünyadır. Bu kainatı başı boş bıraksan aynı bir şatoyu yalnızlığa terkettiğinde olacağı gibi sürekli kötüye yıkılmaya doğru gider. Rastgele atılmış tuğlalalar ( moleküller ) asla sonsuz çarpı sonsuz yılda geçse bir saray insa edemezler. Görmüyor msusn ki, bilim dahi şu kainattaki sanatı anlayıp çözmekten acizdir her gün ne denli bilgisiz olduğunuyeniden yeniden keşfetmektedir. Kaldı ki bizim gezegenimiz gibi milyarlarca gezegen milyarlarca alem ve bilinmezler vardır. Şu bilim dediğin büyümekte olan kendini beğenmiş cüceye uzaktan bak bir. daha düne kadar atomlar parçalanamıyordu. Hem inansan evet herşeyin ilk sebebi bizim bilmediğimiz formda ve güçte değişik özelliklere sahip bir varlık olabilir. Ve şu anada müdahalesi olmalıdır. Bilinçlidir, bilinç vermiştir diyebilsen ne kaybedersin. Israrla o yok o yok diye bağırman zaten saçma. Nedeni ise bir şeyin yok oluşunu söyleyebilmek için var ve yok olan herşeyin listesinin senin elinde olması gerekir ki bakıp söyleyebilesin yada bütün kainatın içini dışını her noktasını gezip her kayanın altına bakman gerekir. Belki kör olan biri yine göremezde en son acınıp kendisine bütün kainatn kendisi gösterilir ki yaratıcının en iyi aynasınn o olduğu görülür.

Umarım kalbin yumuşar, kesin konuşmanın en büyük hata olabileceğini anlarsın.

haci
04-01-2005, 16:53
Bizde kaynaktan çok ne var kardeşim.. Yeter ki sen iste..

Muhammad, A biography of the Prophet. Karen Armstrong, 1992
Harper-Collins Books, San Fransisco
Sayfa 79

İşte İngilizcesi:

Despite his (Muhammad’s) ability, his orphaned status held him back. This must have been painful and we shall see that throughout his life he remained concerned about the plight and treatment of orphans. His lowly position made it difficult for him to find a wife. At one point he wanted to marry Fakhita, a daughter of Abu Talib who was about his own age. But Abu Talib had to point out to him that he was not yet in a position to marry and made a more advantageous match for her in the aristocratic clan of Makhsum.

Sen inanılmayacak bir dine inanıyorsun. Ben inanmıyorum. İnanıyor görünmekten bıktım, usandım. Türkiye’de milyonlar inanmıyor ama, inanıyor görünüyor..
Allah yoktur kardeşim. Bunu aklından çıkarma.
İslam dini yalanlar üzerine kurulmuştur. Biz buna işaret ediyoruz. Çünkü İslam’ı kullanan ahlaksız Müslüman’lar, cahil ve saf Müslüman’ları aldatıyorlar. Bosna ve Deprem paralarını hiç düşünüyor musun? O paraları ateistler değil, Müslüman’lar çaldı.. Bu gerçeği inkar mı ediyorsun..
Biz işte bu gibi sahtekarlıkları önlemek istiyoruz. Dinlere hayır diyoruz. Sizleri uyarıyoruz. Biz görevimizi yapıyoruz. Gerisi size kalmış..

Benim kalbim yumuşaktır. Kimseye düşmanlığım yoktur. Hayatımda kin beslememişimdir. Kimseyle küs değilimdir. Kimseyi aldatmamışımdır. Kimsenin hakkını yememişimdir. Yenilen haklarımı bile geri almayı düşünmemişimdir. Kimse ile davalı olmamışımdır. Kimseye kötülük etmemişimdir.. Vergi kaçırmamışımdır. Çürük ve kötü mal satmamışımdır. Hastalarıma hep doğruyu söylemişimdir. Tedavi edemediklerimi uzmanlarına göndermişimdir.. Çok can kurtarmışımdır..
Sen kendinden sorumlusun.. Bana değil, kendine bak ve kendini ilerlet..

HACI

04-01-2005, 18:10
haci arstirmalarin ve okudugun kitaplar oriantalist lerin kitaplari ise bu tür yazilari örnek vermen utanc verici bir sey. Onlar neyi arastimis ki: Islamiyeti insanlara (senin gibi) kötü göstermek icin ellerinden geleni yalan yanlis yazmislar. ( Ben de size onlarin yalanlarini yakinda yazacagim). Neden mi kötü göstermek: Emperyal sistemlerini daha iyi uygulamak. Ayrintil yazmak istemiyorum. Bu konuda bir baslik acacagim.
selamlar

haci
04-01-2005, 18:16
Karen Armstrong’u Müslüman’lar çok sever.. Tarafsız bir yazardır. Gerçeklere değinir. Sizin Müslüman’lar gibi abartmaz, yalan söylemez, kandırmaz.. Uydurmaz.. Yazısında tonla referans vardır. Açıp bakın.. Üşenmeyin...

Selam ve sevgiler
HACI

04-01-2005, 18:21
Kimlerin yalanci oldugunu göreceksiniz yakinda

haci
04-01-2005, 18:24
Haci yalan soylemez. Kaynak gosterir.. Siz de gosterin.. Ama guvenilir olsun..

04-01-2005, 18:31
Kimlerin yalanci oldugunu göreceksiniz yakinda
yazinda ki celiskiye bak
Hem adami müslümanlarin sevdigini yaziyorsun
hem ondan örnek veriyor
hemde müslümanlar yalanci vs. diyorsun, tabiki kendine müslümanim diyen yalanci kisiler var..
Tabiki hirzizlar var.
tabiki soytarilar var
tabiki gercakleri görmeyen kara cahiller var,
tabiki Kötülüye hizmet edenler var. (bilip veya bilmeden)
Peki sen niye kendini kandiriyorsun ki. Kendini anlatirken niye yalan söylüyorsun. Yazilarindan yeterince taninmis olman gerekli.... seninki sadece inat.

Russell
06-01-2005, 09:16
ilk önce sizin hacının dediği gibi araştırıcı falan olmadığınızı söylemek isterim.muhammed hakkında bütün o yazdığınız saçmalıklara cevap vermiyeceğim ama içlerinden cevap verilebilecek nitelikte olanları cevaplıyacağım.

1-Peygamberimiz genç yaşta olan (17-18 yaşlarında : Hz. Aişe’nin ablası Esma hicrette 27 yaşındaydı. Hz. Aişe ablasından 10 yaş küçük olduğuna göre onun da hicrette tam 17 yaşında olması gerekir.

bunu nerenden uydurdun bilinmez ama şimdiye kadar birçok hafız ilahiyat hocası bunu bulamadıda sen mi buldun?saçmalıktan öte birşey değil hatta sen bunu git caminin hocasına söyle o bile sana güler.

Russell
06-01-2005, 09:19
2-bir hadiste o kavme(yecuc-mecuc)) karşı büyük bir duvar inşa edildiği yazıyor.moğollar ne zaman böyle bir şey yapmış yoksa çin seddini türkler değilde moğollar mı yaptı diyorsun?

3-tükürük, parmak uçları, toprak tedavisi ; parmak uçları mikrop öldürücü bir sıvı salgılar bu bilimsel bi gerçektir. Aynı sıvıdan tükürükte, göz yaşında da bulunur. Toprak da aynı mikrop öldürücüler mevcuttur. Köpeğin yediği kabın toprakla yıkanmasının nedeni de budur. unlar bilimin yeni keşfettiğ gerçeklerdir.

sitenin ana sayfasında gördüğün yazılara iyi bak bakalım mikrobik bir olaydan mı söz ediyor.

Russell
06-01-2005, 09:20
hatta veriyorum:
Muhammed''in birçoklarını tükürükle tedavi ettiği anlatılır. Böyle tedavi ettikleri arasında, damadı Ali''de bulunmakta:
Muhammed: Ali nerede?
Sahabe: Gözleri ağrıyor.
Muhammed: Bana gelsin!

şimdi ağrının mikropla ne alakası var üfürük işinide yazmamışsın cesaret edemedin galiba (kırık tedavi eden üfürük)
[/code]

Russell
06-01-2005, 09:22
4-Bilimle çelişiyormuş gibi görünen hadis ve ayetlerdeki pek çok konu....
şimdi bir ayet söylerdim ama dile getiripte müslümanları kaçırtmak istemiyorum.

bunun dışında yazdığın diğer şeylerin hepsini saçma buldum.
bundan sonra daha iyi şeylerle gel.

not:dial-up bağlantıdan dolayı teker teker vermek zorunda kaldım burdan admine sesleniyorum uzun yazılarda mesaj çok yavaş yollanıyor hatta bazen site ile bağlantı kopuyor bunun için birşey yapılamaz mı?