PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hani nerde Allah?

ArthurBrwcla
09-04-2010, 10:41
Aslında benim hikayem pekte ilgi çekici değildir yada uzun uzun anlatılmaz.Basittir.

Lise 1 den beri Dini inançlarım yoktur,ben, dini sadece insanı sömürmek üzere kurulmuş yalanlar olarak algılarım.Bir çok insanın Din için öldürüldüğünü gördüğüm zaman kendi kendime dedim " Allah varsa neden bunları görmüyor?Nerede bu Allah nerede bu adaleti?" diye sormaya başladım ve sonunda bana takılmış kara gözlüklerden kurtulup aydınlığı gördüm.Üniversiteye başlayınca ise bu düşüncelerim daha çok pekişti.Ve halen de diyorum "Din insanı sömürmek amacı gütmüş , insana kara gözlükler takan yalanlar dolusu bir oyundur". diye

andora
09-04-2010, 11:40
Lütfen sus, senin bildiklerini başkaları bilmesin.

Din geçmişin siyaset aracıdır. toplumu yönetme kontrol etme.....Günümüz siyaseti için de aynı... ama değişim oluyor da yırtıyoruz paçayı.

Muhammed için zamanın devrimcisi denir. ne kadar bilemem. ama kurduğu sistemi sorgulama, mantık üzerine kurmamış.Din üzerine kurmuş. Günümüzde zulm edenler dinin önde gidenleri, temsilcileridir.

RENAULTFERRARİ
09-04-2010, 18:32
Aslında benim hikayem pekte ilgi çekici değildir yada uzun uzun anlatılmaz.Basittir.

Lise 1 den beri Dini inançlarım yoktur,ben, dini sadece insanı sömürmek üzere kurulmuş yalanlar olarak algılarım.Bir çok insanın Din için öldürüldüğünü gördüğüm zaman kendi kendime dedim " Allah varsa neden bunları görmüyor?Nerede bu Allah nerede bu adaleti?" diye sormaya başladım ve sonunda bana takılmış kara gözlüklerden kurtulup aydınlığı gördüm.Üniversiteye başlayınca ise bu düşüncelerim daha çok pekişti.Ve halen de diyorum "Din insanı sömürmek amacı gütmüş , insana kara gözlükler takan yalanlar dolusu bir oyundur". diye

Kainatta hangi hayır vardır ki kötülüğe kullanıldığı vakit kötü olmasın
Din namına yapılan fenalıkları dinin mahiyeti zatisi men etmiştir..
Allah hemen mi ceza versin
o vakit kim kalır herkes mümin olur
herkes mecburen cebir ile mümin olmuş olur..
serbest serbest olmaz...

uyar
10-04-2010, 11:10

..

ne mahsuru var?? neden herkes iyi olsun istemiyor sen ve allahın?? reno

illa birileri azap mı çeksin?? röno

illa sen farklı mı olmak istiyorsun?? röno....

RENAULTFERRARİ
10-04-2010, 12:39
ne mahsuru var?? neden herkes iyi olsun istemiyor sen ve allahın?? reno

O VAKİT HERKES İYİ OLUR MU ?
neden iylik yaptın ?
Çünkü iylik yapan yükseliyor işleri yolunda gidiyor
neden kötülük yapmadın neden kızmadın köpürmedin.. kendini tuttun elini kaldırmadın..
çünkü kötülük yapanın cezası hemen veriyorlar işleri yolunda gitmiyor
o zaman ne olur... herkes ölümden sonrası da İnanır herkes mümin olur

herkes karşısındaki İnsanı insan olarak değil..
işleri yolunda gitsin diye kollar yoklar arar sorar

demek ki UYAR ! sana iylik yapan seni sevdiğinden yapmıyor olur bunu çok iyi bilirsin

K.C.
10-04-2010, 13:07
demek ki UYAR ! sana iylik yapan seni sevdiğinden yapmıyor olur bunu çok iyi bilirsin

İslamiyetteki iyilikler birşey karşılığı yapılmıyor mu? (Cennet..)

Sevgiden mi yapılıyor?

Kur'an'da insan sevgisi bile zikredilmemişken insan sevgisi sebebiyle iyiliğin yüceliğine değinmek, dini bir emirmiş gibi telakki etmek neyin nesi?

troyya
10-04-2010, 13:37

biz buna sınav diyoruz canım kardesim...:) anlayamadıysan ac oku kuranı da ankebut 2 ne diyor gör...

o kadar basit mi zannediyon sen iyiyle kötünün savaşını...kötüler yaşayacak iyiler ölecek...Allah nerde sorusunu geçin bir kere..böyle ateist olan varsa hakikaten acıyorum ona...kahkahayı basıyorum tabi bu arada...:)

K.C.
10-04-2010, 13:57
biz buna sınav diyoruz canım kardesim...:)

Evet, eşitler arasında yapılmayan bir sınav.

Bilmediğimiz bir dildeki kitaptan sorumlu tutulduğumuz bir sınav.

Öğretmeni 1400 yıl ölmüş bir derste anlatılanları 300 yıl sonra başkalarının naklettiği, o başkalarının da arasında ihtilaf bulunan bilgilerden hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu anlamak için müneccime ihtiyaç duyduğumuz herkesin de müneccimliğe soyunduğu bir sınav.

Kitabı yazan, kitap ve öğretmen arasında organik bağ bulunan ve birinin varlığının ispatını diğerlerinin yaptığı, varlık ispatına yönelik bu kısır döngünün bu üçü arasında gidip gelip dışarı taşamadığı bir sınav.

Açıklaması bulunamayan, mantık dışılığa sınav adı verilen böylelikle de herşeyin açıklandığı sanılan bir sınav. :)

troyya
10-04-2010, 14:10

Öğretmeni 1400 yıl ölmüş bir derste anlatılanları 300 yıl sonra başkalarının naklettiği, o başkalarının da arasında ihtilaf bulunan bilgilerden hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu anlamak için müneccime ihtiyaç duyduğumuz herkesin de müneccimliğe soyunduğu bir sınav.

Kitabı yazan, kitap ve öğretmen arasında organik bağ bulunan ve birinin varlığının ispatını diğerlerinin yaptığı, varlık ispatına yönelik bu kısır döngünün bu üçü arasında gidip gelip dışarı taşamadığı bir sınav.

Açıklaması bulunamayan, mantık dışılığa sınav adı verilen böylelikle de herşeyin açıklandığı sanılan bir sınav. :)

davanda samimi gorunuyorsun sayın kc...ama yanıldıgın noktalar var

bir elinin beş parmagına bak bakalım eşitler mi...ne eşitliğinden bahsediyorsun...dünyada herkes eşit olsaydı..herkes iyi olsaydı herkes çirkin olsaydı herkes güzel olsaydı...düşün bakalım..çoğalt bu kavramları...nasıl bir dunya ortaya cıkardı...öss sınavında herkes eşit mi sayın kc...sen daha cok calısmıssın tıpı kazanıyorsun...ama hiç calısmayan biri sallayarak tıpı kazanıyor....var mı boyle eşitlik...ne eşitliğinden bahsediyorsun...bugun herkes para kazanma derdinde...senden daha cok calısıpta daha cok para kazananlar senle niye eşit olsun sayın kc...

bu bir...

ikinicisi :

boyle bir bahane olamaz yaa...ingilizce öğrenmeye gelince öğreniyorsun ....arapcaya gelince o bizim bilmedigimiz dil...kolay gelsin sana kc...düşün düşün...düşünmüyorsunuz...

hadislerle kuranı karıstırma istersen...her duydugun hadise sünnet diyen mi var ki sen kalkıp her hadise sünnet diyorsun...peygamber deve üzerinde süt icermis...bu hadistir...sünnet mi şimdi bu...kavramları öğrenmeni tavsiye ediyorum...

ravisi belli olmayan hadisleri getiripte aha sizin dininiz bu dersen..baştan daha kaybedersin...ebu sufyandan hadis getirirsen...oturup dusuneceksin...ebu hureyre den hadis getirirsen 100 de 100 dogrudur demeyeceksin...bu adamların tarihlerine bak istersen...neymiş bu adamlar...

sınavla nasıl bagdastırdın anlamadım...

kolay gelsin sana

RENAULTFERRARİ
10-04-2010, 15:07
İslamiyetteki iyilikler birşey karşılığı yapılmıyor mu? (Cennet..)

Sevgiden mi yapılıyor?

Kur'an'da insan sevgisi bile zikredilmemişken insan sevgisi sebebiyle iyiliğin yüceliğine değinmek, dini bir emirmiş gibi telakki etmek neyin nesi?

K.C !

Şu önümüzdeki yazılarıın üzüründe durup düşenerek okursan
yukarıda söylediklerini.. din hakkında sana yutturulan meaaleri sana yutturulan telkinleri hepsini atarsın yakarsın itibar etmezsin
dinlemezsin... kendi kendini bir yerde yanlışım var dersin

Din dersini ben yanlış alıyorum dersin

Dikkatle üzerinde durup iyice düşünerek Okuyun !

neden iylik yaptın ?
neden kötülük yapmadın neden kızmadın köpürmedin.. kendini tuttun elini kaldırmadın..

K.C.
10-04-2010, 15:22
Ok, tüm mealleri bir tarafa attım.

Elimde arapça yazılı bir kitap var.

Ki bu kitap, "anlayasınız diye onu Arapça indirdik" diyen biri tarafından yazılmış.

Öncelikle bu kitabın bizzat kendisi KİMİN TARAFINDAN YAZILDIĞINI zerre Arapça bilmeyen bana ispatlaması gerekiyor.

Hiçbir meale başvurmadan bu kitap kendi ilahi varlığını bana ispatlasın bakalım.

AhbAp
10-04-2010, 16:02
Allah Kuran'ı indirirken(!), muhatap kabul ettiği Araplara "Siz bunu anlayasınız diye Arapça olarak indiriyoruz" diyor.

Şimdi de müslüman arkadaşlar, içindeki bu çelişkileri, yanlışları, araklamaları anlamamak, kafalarını daha fazla karıştırmamak için onu Arapça tutmaya devam etmek istiyorlar. Ben bunun altında, bazı şeylerden gerçekten kıllanmak, kıllandıkça kendilerini kötü hissetmek, bu nedenle işi tartışılabilir olmaktan çıkarmak ve kafaları içerisinde eskiden bil(me)dikleri gibi inanmaya devam etmek dürtüleri olduğunu sanıyorum.

O meallerin kıymetini bilin.

troyya
10-04-2010, 17:00
Allah Kuran'ı indirirken(!), muhatap kabul ettiği Araplara "Siz bunu anlayasınız diye Arapça olarak indiriyoruz" diyor.

Şimdi de müslüman arkadaşlar, içindeki bu çelişkileri, yanlışları, araklamaları anlamamak, kafalarını daha fazla karıştırmamak için onu Arapça tutmaya devam etmek istiyorlar. Ben bunun altında, bazı şeylerden gerçekten kıllanmak, kıllandıkça kendilerini kötü hissetmek, bu nedenle işi tartışılabilir olmaktan çıkarmak ve kafaları içerisinde eskiden bil(me)dikleri gibi inanmaya devam etmek dürtüleri olduğunu sanıyorum.

O meallerin kıymetini bilin.

söylediğin bu cümleleri sen bile anlamadın ya neyse...sayın ahbab...araplara anlayasınız diye bu kitabı arapca olarak indirdik derken ey araplar kelimesi kuranın neresinde geciyor be okumadan dinlemeden anlayan ahbap kardesim...

sonra diyor ki verdiği ayetten sonra çelişkileri anlamamak icin arapça tutmaya devam ediyolar diyor....valla 10 defada okusam verdiğin ayetten bu anlamı cıkaracak bir tane insan tanımam ben...sen nasıl yapabildiysen helal olsun sana valla...

ateist mantık işte naparsın

bir şey söylüyorsun ama asılsız çürük öylesine söylenmiş kelimeler...

AhbAp
10-04-2010, 17:03
söylediğin bu cümleleri sen bile anlamadın ya neyse...sayın ahbab...araplara anlayasınız diye bu kitabı arapca olarak indirdik derken ey araplar kelimesi kuranın neresinde geciyor be okumadan dinlemeden anlayan ahbap kardesim...

sonra diyor ki verdiği ayetten sonra çelişkileri anlamamak icin arapça tutmaya devam ediyolar diyor....valla 10 defada okusam verdiğin ayetten bu anlamı cıkaracak bir tane insan tanımam ben...sen nasıl yapabildiysen helal olsun sana valla...

ateist mantık işte naparsın

bir şey söylüyorsun ama asılsız çürük öylesine söylenmiş kelimeler...

Troyya,

Bal gibi biliyorsun ki, Kuran'da "Mekke ve çevresindekiler" olarak muhatap sınırları çizilmiştir. "Siz onu anlayasınız diye Arapça indirdik" cümlesindeki "Siz" ile kastedilen Portekizliler, Çinliler, İngilizler, Almanlar olabilir mi peki?

troyya
10-04-2010, 17:11
sayın ahbap :) bal gibi biliyorum evet...ama sen bilmiyorsun...bak simdi

Bu Kitap (Kur'ân), kendinden önceki kitapları tasdik eden, şehirler anası (Mekke) halkını ve çevresindeki bütün insanlığı uyarman için indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. Ahiret gününe iman edenler bu Kitab'a da iman ederler ve onlar namazlarına da devamlıdırlar.

ayet bu

ummu el kura ; ana şehir demek mota mot ....

şimdi dunya haritasını göz önüne getir ve çevresini çiz bana ve deki çevresi bu...

Umarım geometri biliyorsundur sayın ahbap...ana merkez biliniyor....şimdi çiz bana çevresini...:):)

sonra tekrar konusalım...

insan_olmak
10-04-2010, 17:15
ben burda bişey sormak istiyorum izniniz olursa

Bu Kitap (Kur'ân), kendinden önceki kitapları tasdik eden, şehirler anası (Mekke) halkını ve çevresindeki bütün insanlığı uyarman için indirdiğimiz mübarek bir kitaptır. Ahiret gününe iman edenler bu Kitab'a da iman ederler ve onlar namazlarına da devamlıdırlar.

tasdik etmek onaylamak bilidğim kadarıyla kendisinden önceki kitaplar değiştirildiyse onları nasıl onaylayabiliyor?

saygılar

troyya
10-04-2010, 17:22
ben burda bişey sormak istiyorum izniniz olursa

tasdik etmek onaylamak bilidğim kadarıyla kendisinden önceki kitaplar değiştirildiyse onları nasıl onaylayabiliyor?

saygılar

sayın insan olmak değişmiş kitaplardan bahsetmiyor ki...mubarekun musaddık ellezi ; kutsal kitapları tasdik eden demek...

yani ve daha oncesinde ise ve haza kitabu yazıyor yani bizim indirdiğimiz kitaplardan

insanların değiştirdiği ibaresi yok...

AhbAp
10-04-2010, 17:26
sayın ahbap :) bal gibi biliyorum evet...ama sen bilmiyorsun...bak simdi

ayet bu

ummu el kura ; ana şehir demek mota mot ....

şimdi dunya haritasını göz önüne getir ve çevresini çiz bana ve deki çevresi bu...

Umarım geometri biliyorsundur sayın ahbap...ana merkez biliniyor....şimdi çiz bana çevresini...:):)

sonra tekrar konusalım...

Şûrâ 7: (http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=sura&ayet=7) Böylece biz sana Arapça bir Kur’an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke’de ve çevresinde bulunanları uyarasın. Hakkında asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları uyarasın. Bir grup cennette, bir grup ise cehennemdedir.

En'âm 92: (http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=enam&ayet=92) İşte bu (Kur’an) da, bereket kaynağı, kendinden öncekileri (ilâhî kitapları) tasdik eden ve şehirler anasını (Mekke’yi) ve bütün çevresini (tüm insanlığı) uyarasın diye indirdiğimiz bir kitaptır. Ahirete iman edenler, ona da inanırlar. Onlar namazlarını vaktinde kılarlar.

Muzzemmil 15: (http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=muzzemmil&ayet=15) (Ey Mekkeliler!) Şüphesiz biz size üzerinize şahitlik edecek bir peygamber gönderdik. Nitekim, Firavun’a da bir peygamber göndermiştik.

Sevgili toryya,

Öncelikle verdiğin ayete bir müslüman olarak saygın olmalı. Paylaşırken sure adı ve ayet numarası verebilirsin mesela.

Ben sana yukarıda daha fazlasını verdim.

Şûrâ 7, "Mekke ve çevresindekilerin Arapça uyarılması"ndan söz ediyor. En'âm 92, "çevresindekiler" ifadesinin yanında parantez içinde "tüm insanlığı" ifadesini barındırıyor. O parantezleri ve parantez içindekileri Allah mı indirmiş yoksa Diyanet mi eklemiş, bir araştır bakalım. Tüm dünyadan bahsetmek istersen tüm dünya dersin, bir şehrin adını anıp çevresindekiler demezsin.

Şu cümleye bakalım:

"Ankara ve tüm çevresinde grip salgını var."

Buradan, tüm dünyanın/tüm insanlığın grip salgını ile boğuştuğunu mu anlayacağız?

Gelelim Muzzemmil 15'e. "Ey Mekkeliler!.." Allah veya Diyanet, burada çevre ve tüm insanlık eklemesini yapmayı unutmuş olmalı. "Mekkeliler, ben size peygamber gönderdim" diyor. "Daha önce de firavuna" göndermiş. Yani, lokal peygamberlik olayı, bu ayetten gayet güzel anlaşılıyor.

Buyur, beğenmediysen yüksek geometri bilginle sen çiziver çevresini.

insan_olmak
10-04-2010, 17:32
Ve haza kitabun enzelnahu mubarakum musaddikullezi beyne yedeyhi ve li tunzira ummel kura ve men havleha, vellezine yu'minune bil ahirati yu'minune bihi ve hum ala salatihim yuhafizûn.

öncesinde ve haza kitabun diyor.indirdiğimiz kitap diyor.Ve bunu kuran için söylüyor.

yani diğer kitaplar için değil.

bunu bir kenara koyarsak tasdik etmek nedir onaylamak değil midir?

siz şu anda dünya üzerinde bulunmayan çünkü size göre değiştirilmiştir diğer kitaplar.

nasıl onaylayabiliyorsunuz?

yani bişey ortada yok ama siz onu onaylıyorsunuz?

saygılar

troyya
10-04-2010, 17:34
Şûrâ 7: (http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=sura&ayet=7) Böylece biz sana Arapça bir Kur’an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke’de ve çevresinde bulunanları uyarasın. Hakkında asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları uyarasın. Bir grup cennette, bir grup ise cehennemdedir.

En'âm 92: (http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=enam&ayet=92) İşte bu (Kur’an) da, bereket kaynağı, kendinden öncekileri (ilâhî kitapları) tasdik eden ve şehirler anasını (Mekke’yi) ve bütün çevresini (tüm insanlığı) uyarasın diye indirdiğimiz bir kitaptır. Ahirete iman edenler, ona da inanırlar. Onlar namazlarını vaktinde kılarlar.

Muzzemmil 15: (http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=muzzemmil&ayet=15) (Ey Mekkeliler!) Şüphesiz biz size üzerinize şahitlik edecek bir peygamber gönderdik. Nitekim, Firavun’a da bir peygamber göndermiştik.

Sevgili toryya,

Öncelikle verdiğin ayete bir müslüman olarak saygın olmalı. Paylaşırken sure adı ve ayet numarası verebilirsin mesela.

Ben sana yukarıda daha fazlasını verdim.

Şûrâ 7, "Mekke ve çevresindekilerin Arapça uyarılması"ndan söz ediyor. En'âm 92, "çevresindekiler" ifadesinin yanında parantez içinde "tüm insanlığı" ifadesini barındırıyor. O parantezleri ve parantez içindekileri Allah mı indirmiş yoksa Diyanet mi eklemiş, bir araştır bakalım. Tüm dünyadan bahsetmek istersen tüm dünya dersin, bir şehrin adını anıp çevresindekiler demezsin.

Şu cümleye bakalım:

"Ankara ve tüm çevresinde grip salgını var."

Buradan, tüm dünyanın/tüm insanlığın grip salgını ile boğuştuğunu mu anlayacağız?

Gelelim Muzzemmil 15'e. "Ey Mekkeliler!.." Allah veya Diyanet, burada çevre ve tüm insanlık eklemesini yapmayı unutmuş olmalı. "Mekkeliler, ben size peygamber gönderdim" diyor. "Daha önce de firavuna" göndermiş. Yani, lokal peygamberlik olayı, bu ayetten gayet güzel anlaşılıyor.

Buyur, beğenmediysen yüksek geometri bilginle sen çiziver çevresini.

noldu ahbap....cevap veremedin...kuranı ingilizce olarak mı getirecekti :)

arabiya kurani ileyke evhayna

bu ne demek bana bir soyle ahbap....:):) mota mot oku bana :)

verdigin ornek yanlıs...

ornek soyle olacak...

ŞEHİRLERİN ANASI ANKARA VE TÜM ÇEVRESİNDE GRİP SALGINI VARDIR...

AhbAp
10-04-2010, 17:41
noldu ahbap....cevap veremedin...kuranı ingilizce olarak mı getirecekti :)

arabiya kurani ileyke evhayna

bu ne demek bana bir soyle ahbap....:):) mota mot oku bana :)

verdigin ornek yanlıs...

ornek soyle olacak...

ŞEHİRLERİN ANASI ANKARA VE TÜM ÇEVRESİNDE GRİP SALGINI VARDIR...

Neye cevap veremedim yahu? Alıntıladığın şeyi iyi okumuyor musun sen?

Elbette İngilizce indirmeyecek. Zaten onu söylüyoruz. Muhatap Arapsa, Arapça indirecek elbet. Ama siz de isteyeceksiniz ki, Arapça olarak kalmaya devam etsin. İçeriğini bilince bulantı, kusma ve deride döküntü yapıyor çünkü.

"Mekke ve tüm çevresi", Mekke'nin ve çevre yöresinin kapsandığını gösterir. Orijinalinde olmamasına rağmen, "tüm insanlık" eklemesini mealciler yapıyor, başta Diyanet. Allah, "Ey tüm dünya! Ey tüm insanlık!" diye hitap edemeyecek kadar unutkan mıdır?

Mummezzil 15 için bir şey dememişsin. Ne olacak bu "Ey Mekkeliler"e gönderilen peygamber?

troyya
10-04-2010, 17:52
yaf ahbap...bak sana koca koca arapcasını getirdim ne yazıyor orda dedim...sen cevap veremiyorsun iste...demek ki arapca bilmiyorsun ...bilmiyorsun kuranı...kabul et bunu yaa...

arapca kuran vahyettik sana demek o ...

ummun el kura ve men havle ha ve tunzir

sonrasında ise bu var...ana şehir mekke ve çevresindekiler uyar diye :) :) peki hz.peygamber habeşistan kralına bir mektup gonderdi niye gönderdi :):) senin gibi niye anlamadı o ayeti o zaman :)

demek ki sen yanlış okuyorsun...cunku arapca bilmiyorsun bu kadar basit...

kolay gelsin sana ateistliğinde başarılar..:)

insan_olmak
10-04-2010, 17:54
sayın troyya banada cevap verecek misiniz?

sayılarımla

troyya
10-04-2010, 17:56
Ve haza kitabun enzelnahu mubarakum musaddikullezi beyne yedeyhi ve li tunzira ummel kura ve men havleha, vellezine yu'minune bil ahirati yu'minune bihi ve hum ala salatihim yuhafizûn.

öncesinde ve haza kitabun diyor.indirdiğimiz kitap diyor.Ve bunu kuran için söylüyor.

bunu bir kenara koyarsak tasdik etmek nedir onaylamak değil midir?

siz şu anda dünya üzerinde bulunmayan çünkü size göre değiştirilmiştir diğer kitaplar.

nasıl onaylayabiliyorsunuz?

yani bişey ortada yok ama siz onu onaylıyorsunuz?

saygılar

o zaman daha once gonderilmiş peygamberleride onaylamamak lazım...yaşamışlar ama henuz yoklar ölüler yani :)

AhbAp
10-04-2010, 17:59
sayın troyya banada cevap verecek misiniz?

sayılarımla

Sevgili insan_olmak,

Dur yahu, bana cevap verdi mi ki sana da versin? Habeşistan'a kadar gittik, çevreyi öğrenemedik hala.

Kendi verdiği ayeti beğendiremedik arkadaşa. Benim Arapça bilmememle ne alakası var? Ben zaten hiçbir zaman Arapça bildiğimi iddia etmedim ki! O nedenle diyorum, o meallerin kıymetini bilin. Oradan yola çıkarak bak bugün bunları konuşabiliyoruz.

PArantez içindeki ifadenin, ayetin orijinalinde olduğunu gösterdin mi troyya? Çevresi ile kastın tüm dünya olduğunu, kendi tabirinle geometrik sağlamasını yaptın mı? Bu durumda benim hangi dediğim lafı beğenmiyorsun? Lütfen bu paragraftaki açık sorularıma cevap ver.

insan_olmak
10-04-2010, 18:03
öncelikle arapça üzerinde yaptığınız oynamayı açıklar mısınız?
sayın insan olmak değişmiş kitaplardan bahsetmiyor ki...mubarekun musaddık ellezi ; kutsal kitapları tasdik eden demek...

yani ve daha oncesinde ise ve haza kitabu yazıyor yani bizim indirdiğimiz kitaplardan

demiştiniz bende

yani bizim indirdiğimiz kitapları onaylıyor dememektedir.öncelikle burda yaptığınız kelime oyununa dikket ediniz cümlenin en başında kuran için kullanılan sözcüğü sanki diğerleri içinde kullanılıyormuş gibi lanse ettiniz?

önce şunu açıklayınız.

sonra dediğiniz yere döneriz

saygılar

troyya
10-04-2010, 18:04
Sevgili insan_olmak,

Dur yahu, bana cevap verdi mi ki sana da versin? Habeşistan'a kadar gittik, çevreyi öğrenemedik hala.

Kendi verdiği ayeti beğendiremedik arkadaşa. Benim Arapça bilmememle ne alakası var? Ben zaten hiçbir zaman Arapça bildiğimi iddia etmedim ki! O nedenle diyorum, o meallerin kıymetini bilin. Oradan yola çıkarak bak bugün bunları konuşabiliyoruz.

PArantez içindeki ifadenin, ayetin orijinalinde olduğunu gösterdin mi troyya? Çevresi ile kastın tüm dünya olduğunu, kendi tabirinle geometrik sağlamasını yaptın mı? Bu durumda benim hangi dediğim lafı beğenmiyorsun? Lütfen bu paragraftaki açık sorularıma cevap ver.

ahbap ya anlamak istemiyorsun yada bilerek çarptırıyorsun olayı...ben parantez marantez anlamam..direk arapcasını getiriyorum

ummu el kura diyorum sana ya ana şehir mekke

ve havle ha.... etrafındakileri demek...sen sadece mekke ve 2 3 diger şehirleri anlıyorsan o zaman...habeşistana kadar kim duyurdu bu itibarı hey yarabbim yaa...daha ne diyim sana...niye o zaman hz.peygamber yanlıs anladı bu ayeti...:) bana bunun acıklamasını yap...ben daha bir şey istemem senden :)

troyya
10-04-2010, 18:08
sayın insan olmak

ben burada daha oncesinde kelimesini kullandım zaten...sanırım yanlıs okudunuz beni...

ve haza kitabun ve enzelnah biz bu kitabı indirdik demek...neresinde yanlıs var anlayamadım...

insan_olmak
10-04-2010, 18:16

ayetin tamamı bu şekildedir

siz dediniz ki

siz burda bizim indirdiğimiz kitaplardan dediğini söylüyorsunuz.
ancak bu ifade yani

Ve haza kitabun

kuran için kullanışmış bir ifadedir.siz bunu diğer kutsal kitaplar için söylüyormuş gibi yani sanki ''bizim indirdiğimiz kutsal kitapları tasdik eden'' diye bir cümle varmış gibi gösteriyorsunuz.

insanların değiştirdiği ibaresi yok diyorsunuz onun yerine ve haza kitabu ibaresinni odluğunu söylüyorsunuz.

iyide ve haza kitabun terimi kuran için kullanışmıştır.diğer kutsal kitapları bağlamamaktadır o ayette siz ise bunu sanki onları bağlıyormuş gibi göstermeye çalıştınız:)

aslında sizde durumuz farkındasınız da anlamıyormuş gibi yapıyorsunuz

saygılar.

AhbAp
10-04-2010, 18:21
ahbap ya anlamak istemiyorsun yada bilerek çarptırıyorsun olayı...ben parantez marantez anlamam..direk arapcasını getiriyorum

ummu el kura diyorum sana ya ana şehir mekke

ve havle ha.... etrafındakileri demek...sen sadece mekke ve 2 3 diger şehirleri anlıyorsan o zaman...habeşistana kadar kim duyurdu bu itibarı hey yarabbim yaa...daha ne diyim sana...niye o zaman hz.peygamber yanlıs anladı bu ayeti...:) bana bunun acıklamasını yap...ben daha bir şey istemem senden :)

Parantez marantez anlamıyorsun da, neden o paranteze dayanarak ayetin tüm insanlığı kapsadığını iddia ediyorsun? Evet anladık, Mekke için "Şehirlerin anası" denmiş. Eee? Şehirlerin anası ve çevresi. Bunu da anladık. Nerede tüm dünya ve tüm insanlığı kapsadığını gösteren ifade?

Yok. Yok ki, Diyanet ekleme gereği hissetmiş. Olayı Habeşistan'a kadar duyurdu demedim ki. Okuduğunu anlamayıp masal yazan sensin.

Açık soru dedim, hala açık yanıt alamadım. Mummezzil 15 de Kuran'dan bir ayet troyya, Tevrat'tan değil. Bana bir kentin çevre tanımını öyle bir yap ki, bu tüm dünyayı kapsasın.

Bunu Muhammed bile yapamamış. Tüm dünyadan haberi olmayan bir adam nasıl yapabilirdi ki?

İşin iç yüzünü anla artık troyya:

- Arapça olması,
- İşi Mekke ve çevresi ile sınırlandırması,
- Mekkelilere özel peygamber gönderilmesi ve diğerlerine peygamber gönderildiğinin bildirilmesi.

En'âm 156-157: (http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=enam&ayet=156) “Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa (yahudilere ve hıristiyanlara) indirildi. Biz onların okumalarından habersiz idik” demeyesiniz, yahut, “Eğer bize kitap indirilseydi, biz onlardan daha çok doğru yolda olurduk” demeyesiniz, diye bu Kur’an’ı indirdik. İşte size Rabbinizden açıkça bir delil, bir hidayet ve bir rahmet geldi. Artık Allah’ın âyetlerini yalanlayan ve (insanları) onlardan çeviren kimseden daha zalim kimdir? İnsanları âyetlerimizden alıkoymaya kalkışanları, yapmakta oldukları engellemeden dolayı azabın en kötüsü ile cezalandıracağız.

Bak bu yukarıdaki ayetler de Kuran'dan. "Bizi adam yerine koymadın, bize kitap ve peygamber göndermedin demeyesiniz diye size özel Kuran indiriyorum" diyor Allah.

İbrahim 4: (http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=ibrahim&ayet=4) Biz her peygamberi, ancak kendi kavminin diliyle gönderdik ki, onlara (Allah’ın emirlerini) iyice açıklasın. Allah, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. O, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

İbrahim 4 de Kuran'dan. Peygamberlerin kavimlere kendi dilleriyle gönderilmesi. Maksat ne? Konu iyi anlaşılsın. Muhammed bu durumda Arapların peygamberidir, muhatap Araplardır.

Kaç tane ayet oldu troyya. Hala net değil mi?

troyya
10-04-2010, 18:22
insan olmak tamam oyle yazdımda ayetin devamında musaddıki elleziyne kelimesi geçiyor...cunku onları doğrulayan onları tasdik eden kelimesi geçtiğinden dolayı öyle dedim..ama haklısın biz bu kitabı indirdik dersen ki ...ki oyle zaten..o zaman cogul kelimeyi bertaraf edip zaten o kitaptan bahsetmiş oluyor...

troyya
10-04-2010, 18:24
Parantez marantez anlamıyorsun da, neden o paranteze dayanarak ayetin tüm insanlığı kapsadığını iddia ediyorsun? Evet anladık, Mekke için "Şehirlerin anası" denmiş. Eee? Şehirlerin anası ve çevresi. Bunu da anladık. Nerede tüm dünya ve tüm insanlığı kapsadığını gösteren ifade?

ben dunyayı kapsıyor dedim mi sana :) bir tane dunya haritası kelimesi kullandım sadece ama dunyayı kapsıyor demedim ki :) ben sadece mekke ve onun şehirleriyle sınırlı olmadıgını soyledim sana...ben dunyayı kapsıyor diye bir ibare kullanmadım...ama ayette cevresindekiler..yani anlatabildigin kadar anlat...hz.peygamberde boyle yapmıstır zaten...

insan_olmak
10-04-2010, 18:27
insan olmak tamam oyle yazdımda ayetin devamında musaddıki elleziyne kelimesi geçiyor...cunku onları doğrulayan onları tasdik eden kelimesi geçtiğinden dolayı öyle dedim..ama haklısın biz bu kitabı indirdik dersen ki ...ki oyle zaten..o zaman cogul kelimeyi bertaraf edip zaten o kitaptan bahsetmiş oluyor...
aa ne güzel haklıyım.siz orda kendi inancınızı kanıtlamak için cümlenin başındaki birşeyi başka biryerdeymiş gibi gösterdiniz ki bunu kabulde ettiniz.

bu apaçık ayetlerle oynamaktır.zaten bunu yaptıktan sonra söyleyecek bişey yok efendim!kendi inancınızı savunmak için hertürlü numaraya başvuruyorsunuz! neden kabul etmiyorsunuz herşey ortada sizin yaptığınız kelime oyununuda sıkıştıra sıkıştıra kabul ettirdim.Eee daha ne anlamıyorum ki artık düşünün

Saygılar

AhbAp
10-04-2010, 18:30

ben dunyayı kapsıyor dedim mi sana :) bir tane dunya haritası kelimesi kullandım sadece ama dunyayı kapsıyor demedim ki :) ben sadece mekke ve onun şehirleriyle sınırlı olmadıgını soyledim sana...ben dunyayı kapsıyor diye bir ibare kullanmadım...ama ayette cevresindekiler..yani anlatabildigin kadar anlat...hz.peygamberde boyle yapmıstır zaten...

15 nolu mesajında, ana merkezden itibaren çevrenin geometrik olarak ne kadar geniş tutulabileceğini anlatmaya çalıştığını unutma.

Benim derdim seni alt etmek değil. Sen böyle dedin, şöyle demeye getirdin değil olay troyya. Konu, Kuran'ın kimi, nasıl ve ne kadar muhatap kabul ettiğidir. Sen öyle de anlasan, ben böyle de desem, Kuran muhatabını belirtmiştir. Mesele bunu tartışabilmemiz. Bunlar, ortalıkta konuşulmayan ayetlerdir. Bunu yapmaya çalışıyoruz sadece.

troyya
10-04-2010, 18:31
insan olmak deli etme beni...musaddiki ellezi ne demek bununla birleştirdim ben ayeti...dogru yazdım aslında..sen anlamadın..ne oynamasından bahsediyorsun...arapca kelimelerininin yerlerinide değiştirmedim...olayı saptırma lütfen..münferit kelimeyi münferit olmayan çoğul ekle birleştirdim ben bunu..arap edebiyatından haberin yoksa ona ben karısamıcam...

troyya
10-04-2010, 18:33
15 nolu mesajında, ana merkezden itibaren çevrenin geometrik olarak ne kadar geniş tutulabileceğini anlatmaya çalıştığını unutma.

Benim derdim seni alt etmek değil. Sen böyle dedin, şöyle demeye getirdin değil olay troyya. Konu, Kuran'ın kimi, nasıl ve ne kadar muhatap kabul ettiğidir. Sen öyle de anlasan, ben böyle de desem, Kuran muhatabını belirtmiştir. Mesele bunu tartışabilmemiz. Bunlar, ortalıkta konuşulmayan ayetlerdir. Bunu yapmaya çalışıyoruz sadece.

beni burda alt edecek adam yok sayın ahbap rahat olun siz...sadece tartısıyoruz...fazla abartmayın...benim kullanmadıgımı bir kelimeyi bana ithaf etmeyin yeter...

geometrin ne kadar derken sana dedim ki..ciz bakalım ne kadar cizeceksin dedim...bunun anlamı sudur ayetle birleştirirsen...gidebildigin yere kadar git...daha anlatmama gerek var mı ...yani mekke ve mekke şehirleriyle sınırlı olmadıgını anlattım sana...

kolay gelsin...

K.C.
10-04-2010, 18:35
Yusuf (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=12)
(2)Biz onu, akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur'an olarak indirdik. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=12)
Ta Ha (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=20)
(113)İşte böylece biz onu Arapça bir Kur'an olarak indirdik ve Allah'a karşı gelmekten sakınsınlar, yahut onlara bir uyarı versin diye onda tehditleri teker teker sıraladık. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=20)

Şura (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=42)
(7)Böylece biz sana Arapça bir Kur'an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke'de ve çevresinde bulunanları uyarasın. Hakkında asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları uyarasın. Bir grup cennette, bir grup ise cehennemdedir. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=42)

Zuhruf (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=43)
(3)Apaçık Kitab'a andolsun ki, iyice anlayasınız diye biz, onu Arapça bir Kur'an yaptık. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=43)

Hele şu alttaki ayette salt Araplara indirildiği öyle açık ki?

Şuara (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=26)
(199)Biz onu Arapça bilmeyenlerden birine indirseydik ve o da bunu kendilerine okusaydı yine buna inanmazlardı. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=26)

Arapça bilmek üzerinde bu kadar durmuş bir Tanrı (?), Mekke'nin çevresi derken herhalde Arapça'yı anlayan çevreyi kastediyor.

Çevre kelimesinin kapsama alanı Arapça'nın bilindiği/kullanıldığı yerden ötesi olmasa gerek.

Sorum arada kaynadı gitti, yineleyeyim;

Tavsiye üzerine meali bir tarafa attım.

Arapça da bilmiyorum.

Kur'an'ın bizzat kendisi bana KİMİN TARAFINDAN YAZILDIĞINI en ufak bir şüpheye mahal vermeyecek şekilde ispatlamalı.

troyya
10-04-2010, 18:38
Yusuf (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=12)
(2)Biz onu, akıl erdiresiniz diye Arapça bir Kur'an olarak indirdik. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=12)
Ta Ha (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=20)
(113)İşte böylece biz onu Arapça bir Kur'an olarak indirdik ve Allah'a karşı gelmekten sakınsınlar, yahut onlara bir uyarı versin diye onda tehditleri teker teker sıraladık. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=20)

Şura (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=42)
(7)Böylece biz sana Arapça bir Kur'an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke'de ve çevresinde bulunanları uyarasın. Hakkında asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları uyarasın. Bir grup cennette, bir grup ise cehennemdedir. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=42)

Zuhruf (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=43)
(3)Apaçık Kitab'a andolsun ki, iyice anlayasınız diye biz, onu Arapça bir Kur'an yaptık. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=43)

Hele şu alttaki ayette salt Araplara indirildiği öyle açık ki?

Şuara (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=26)
(199)Biz onu Arapça bilmeyenlerden birine indirseydik ve o da bunu kendilerine okusaydı yine buna inanmazlardı. (http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=26)

Arapça bilmek üzerinde bu kadar durmuş bir Tanrı (?), Mekke'nin çevresi derken herhalde Arapça'yı anlayan çevreyi kastediyor.

Çevre kelimesinin kapsama alanı Arapça'nın bilindiği/kullanıldığı yerden ötesi olmasa gerek.

Sorum arada kaynadı gitti, yineleyeyim;

Tavsiye üzerine meali bir tarafa attım.

Arapça da bilmiyorum.

Kur'an'ın bizzat kendisi bana KİMİN TARAFINDAN YAZILDIĞINI en ufak bir şüpheye mahal vermeyecek şekilde ispatlamalı.

hicr süresi 9.ayet sana yetmiyor mu sayın kc.

insan_olmak
10-04-2010, 18:49

ayetin tamamı bu şekildedir

siz dediniz ki

Alıntı:

siz burda bizim indirdiğimiz kitaplardan dediğini söylüyorsunuz.
ancak bu ifade yani

Ve haza kitabun

kuran için kullanışmış bir ifadedir.siz bunu diğer kutsal kitaplar için söylüyormuş gibi yani sanki ''bizim indirdiğimiz kutsal kitapları tasdik eden'' diye bir cümle varmış gibi gösteriyorsunuz.

insanların değiştirdiği ibaresi yok diyorsunuz onun yerine ve haza kitabu ibaresinni odluğunu söylüyorsunuz.

iyide ve haza kitabun terimi kuran için kullanışmıştır.diğer kutsal kitapları bağlamamaktadır o ayette siz ise bunu sanki onları bağlıyormuş gibi göstermeye çalıştınız:)

aslında sizde durumuz farkındasınız da anlamıyormuş gibi yapıyorsunuz

diye bir açıklama yaptım hala anlamıyorsunuz!

demişsiniz ki

insan olmak deli etme beni...musaddiki ellezi ne demek bununla birleştirdim ben ayeti...dogru yazdım aslında..sen anlamadın..ne oynamasından bahsediyorsun...arapca kelimelerininin yerlerinide değiştirmedim...olayı saptırma lütfen..münferit kelimeyi münferit olmayan çoğul ekle birleştirdim ben bunu..arap edebiyatından haberin yoksa ona ben karısamıcam...

mubarekun musaddık ellezi ; kutsal kitapları tasdik eden diye bir açıklama yapmışsınız zaten

siz en başta ne demişsiniz bakın iyi okuyun

ve haza kitabu sözcüğü kuran için söylenmiştir ancak siz sanki bizim nidirdiğimiz kutsal kitapları tasdik eden diye bir ibare varmış gibi söylüyorsunuz!!

saygılar

K.C.
10-04-2010, 19:14
hicr süresi 9.ayet sana yetmiyor mu sayın kc.

9.Şüphesiz o zikri (Kur'an'ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz.

Bu ayetin nesi yetmeli.

Arapça bir Kur'an var, mealleri bırakın dediniz bıraktık.
Arapça bilmiyorum.
Olayı özelleştirmeyeyim hadi.

Dünyanın herhangi bir yerine bu kitabı gönderdiniz. Onu eline alan kişinin bu kitabın kutsal ve bir Tanrı tarafından gönderildiğine inanmasını bekliyorsunuz.

Sorunu Arapça olmaktan çıkarırsak;

Geçmişten gelen her türlü duyumu, öğretileni, bilineni bir tarafa bırakın.
Kutsal kitap diye bir şeyin varlığını da duymadınız farzedin.
Yani tüm önyargı, yan yargı, son yargılardan arındınız.

Şimdi bu kitabın KUTSAL BİR KİTAP olduğunu nasıl anlayacaksınız?

Tanrılarla dolu efsanelerde Nuh (Utnapiştim) de Tufanı yazmış. Nuh'un peygamber olduğuna inanıp, Enki'nin Tanrı olduğuna, Tufanı gönderenin insanlara diş bileyen diğer Tanrılar olduğuna da inanmak lazım öyleyse.

"Bu kitap ulu Tanrınız tarafından yazılmış ve korunacaktır" diye okuduğunuz her cümlenin ait olduğu kitabın Tanrısına inanacak mısınız?

Başka hiçbir delil aramayacak mısınız?

RENAULTFERRARİ
10-04-2010, 19:14
Ok, tüm mealleri bir tarafa attım.

Elimde arapça yazılı bir kitap var.

Ki bu kitap, "anlayasınız diye onu Arapça indirdik" diyen biri tarafından yazılmış.

Öncelikle bu kitabın bizzat kendisi KİMİN TARAFINDAN YAZILDIĞINI zerre Arapça bilmeyen bana ispatlaması gerekiyor.

Hiçbir meale başvurmadan bu kitap kendi ilahi varlığını bana ispatlasın bakalım.

Dünya geldik doğduk
Çocuk olduk.. oyunlar oynadık.. koşmaktan zevk aldık çikolata yemeketn zevk aldık
şapır şupur yedik.. şekerli sudan bile zevk aldık yedik içtik
ilk okula gittik.. 5 e kadar okuduk.. uzatmayalım
belli bir yaşa kadar oynadık güldük eğlendik..
arapça bilmiyoruz
şimdi. ondan sonra bize bir varlık geldi..
ne oluyoruz demeye başladık
istedik yalvardık yakardık.. çareler aradık..
etrafamza baktık.. Onu gördük hep o konuşuluyordu
internette heryerde televizyonda heryerde
Dünyaya baktık ne gördük
ilmiyle felsefesiyle ilerlemiş teknolojisyle gözleri kamaıştırmış
bir sahada yine O konuşuluyor
KURANI MÜBİN ve saltanatı..

Dünyanın en büyük Kitabı Kuranı Mübindir.. Kuranı Mübin bütün kitapların üstündedir..
Secret olsun roman kitapları olsun nobel kitabı olsun
ne olursa olsun
Kuranı mübin bütün ktapların fevkindedir..
Dünynın en büyük Kitabı Kurandır
incildir..
hayır kurandır
tevrattır
Hayır Kurandır...

incildir diyor incilde bir mahalle halkını bile idare edecek ahkam yoktur
dünya işleri ne olacaktır

yani Konuşmanın Özü: Olanı gör !

K.C.
10-04-2010, 19:23
yani Konuşmanın Özü: Olanı gör !

Ben direkt özüne ineyim:

olan birşey olsaydı görürdüm. Tıpkı seneler boyunca gördüğüm halüsünasyon gibi. :)

Tüm ön yargılarından arın,
Olmayanı görmekten vazgeç!

not: Kur'an'ı yazdığını iddia eden Tanrı'nın "olanı yaratan" Tanrı olduğu ne malum..
Kur'an'da "ben yarattım inanacaksın" demesi ispat mıdır?

troyya
10-04-2010, 19:37
ee yazabilirsin sayın kc...zorla mıyoruz ki..sizde bir tanrı uydurun ve ona ait bir kitap uydurun...altına deyin ki ;

bu kitap ehelebebebe tarafından gonderilmistir...kimse zorlamıyor ki sizi...kuranın Allahı kalkıpta KC soyledi diye kendisini göstermeyecektir...ben yazdım diye...

.......................

meseleye bir de şu yandan baksak ne olur...ben desem ki..sizin yazdıgınız bu mesajı kalkıpta KC yazmadı...başkası yazdı desem ne derece doğru olur peki..

diyeceksin ki konuyla ne alakası var...cok alakası var ornegime dikkat edin şimdi...

diyorum ki bu meajı KC yazmadı...KC diye biri yok...uydurmadır o...desem...KC yani sen, gülüp geçersin değil mi ?

ben istedim diye benim karşıma çıkmazsın...bak ben yazdım onu mal demezsin dimi bana...ha aradan yıllar geçti bir yerde karşılaştık seninle...ve dedin ki bana ben KC yim...hadi canım olamazsın dedim ben de sana...

girdin td sitesine ve giris kısmından bilgilerini yazdın ve girdin...bende inandım...ama sitede inkar etmiştim...

:) anladın mı dediklerimi sayın KC...

RENAULTFERRARİ
10-04-2010, 19:38
düşünüp anlayasınız diye kuranı arabi lisanı üzerini indirdik demek
çok manası vardır

iki tanesini söylim

1
kuranı ingilisce lisanı ile indirilseydi
İnsanı maymun suretinde yapmak gibi bir şey olurdu ?
İnsanın sureti insanın manasına uygun yapılmıştır..
kuranın manasında arabi lisanı elbise olmuştur. başka bir lisan olsaydı
hiç yakışmazdı

2 kuranın manasını bu lisan kafi gelir
başka hiç bir lisan Kuranın manasını bu lisan gibi taşayamaz demektir
onun için düşünüp anlayasınız diye arabi lisanı üzerine indirdik

hemen bir öernek verelim
Kuranı mübinde ki bir kelime
örneğin Dünya ?

dünya ne demek
arapçada dünya kelimesinin manası :
dünya: yaşadığımız küre
dünya: deniden alırsan alçalmak
dünya: dunūw den alırsak yakın olma, yanaşma yaklaşmak
neye yaklaşmak kendi aslına..
o halde herkes bu alem de yerini bulacak

Kuranı mübindeki kelimeler nasıl birbirlerinbi yardım ediyorlar

Allah bu aleme dünya demiş

dünya ne demek
alçalmak yada yaklaşmak
neye ?
aslına
heeeee
o halde bu alemde herkes yerini bulacak

düşünüp anlayasınız diye kuranı arabi lisanı üzerine indirdik
demek ne demekmiş anlaşıldı herhalde şu örnekçikten

TurkceRap
11-04-2010, 02:23
düşünüp anlayasınız diye kuranı arabi lisanı üzerini indirdik demek
çok manası vardır

iki tanesini söylim

1
kuranı ingilisce lisanı ile indirilseydi
İnsanı maymun suretinde yapmak gibi bir şey olurdu ?
İnsanın sureti insanın manasına uygun yapılmıştır..
kuranın manasında arabi lisanı elbise olmuştur. başka bir lisan olsaydı
hiç yakışmazdı

2 kuranın manasını bu lisan kafi gelir
başka hiç bir lisan Kuranın manasını bu lisan gibi taşayamaz demektir
onun için düşünüp anlayasınız diye arabi lisanı üzerine indirdik

hemen bir öernek verelim
Kuranı mübinde ki bir kelime
örneğin Dünya ?

dünya ne demek
arapçada dünya kelimesinin manası :
dünya: yaşadığımız küre
dünya: deniden alırsan alçalmak
dünya: dunūw den alırsak yakın olma, yanaşma yaklaşmak
neye yaklaşmak kendi aslına..
o halde herkes bu alem de yerini bulacak

Kuranı mübindeki kelimeler nasıl birbirlerinbi yardım ediyorlar

Allah bu aleme dünya demiş

dünya ne demek
alçalmak yada yaklaşmak
neye ?
aslına
heeeee
o halde bu alemde herkes yerini bulacak

düşünüp anlayasınız diye kuranı arabi lisanı üzerine indirdik
demek ne demekmiş anlaşıldı herhalde şu örnekçikten

İngilizcede de;

World=Dünya,
Earth=Yer küre/Dünya,
Earthquake=deprem,
Globe=Dünya, Küre.

Eee nereye vardık?

bırakın bu Arab hayranlığını, arabca da tüm diller gibi sıradan bir dildir.

özellikle de son zamanlarda teknolojik aletlere yönelik pek sözcük üretemediği için bunları ingilizcedeki şekliyle alması buna delildir.

Titan
11-04-2010, 12:54
biz buna sınav diyoruz canım kardesim...:)

İnsanların kaderi, ana rahmindeyken yazılan bir sınav !

breymin
11-04-2010, 14:48
Güzel bi mantik......
Yukarida bi Allah var yeryüzündeki adamina,,simdi yazdiricaklarimi mekke ve civarina bildir diyor ve bu mekkenin civarida bazi arkadaslara göre dünya oluyor,,,Bu Allah yeryüzündeki adaminda araba,ucak ve internet olmadigini biliyor ve adaminin yirmiüc yilda en fazla besyüz km civarina acilabileceyinide biliyorki buda dünyanin yüzde biri bile etmez,,böyleyken nasil mekkenin civari dünya oluyor?bu mantikla gidersek diyer gezegenlerde mekkenin civari olur..saygilar

troyya
11-04-2010, 17:39
Güzel bi mantik......
Yukarida bi Allah var yeryüzündeki adamina,,simdi yazdiricaklarimi mekke ve civarina bildir diyor ve bu mekkenin civarida bazi arkadaslara göre dünya oluyor,,,Bu Allah yeryüzündeki adaminda araba,ucak ve internet olmadigini biliyor ve adaminin yirmiüc yilda en fazla besyüz km civarina acilabileceyinide biliyorki buda dünyanin yüzde biri bile etmez,,böyleyken nasil mekkenin civari dünya oluyor?bu mantikla gidersek diyer gezegenlerde mekkenin civari olur..saygilar

gidebildigin yere kadar git diye yazdıgımı hatırlıyordum...yoksa okumadın mı onu...

RENAULTFERRARİ
11-04-2010, 21:06
Güzel bi mantik......

ENAM ayet no : 92
1.ve hâzâ: ve bu 2.kitâbun: bir kitap 3.enzelnâ-hu: onu indirdik 4.mubârekun: kutsal, mübarek 5.musaddıku ellezî : onları doğrulayan, tasdik eden, ki o

papillon okuduğun ayette bak ne diyor
İYİ okumuyorsun

bu mübarek kitabı indirdik diyor
papillonilk önce Kime ? indirmiş
Musaddıku: tasdik edene İndirdik

yani Kuranı dünya da kim tasdik ederse ona indirdik diyor
yani bu mubarek kitabın feyzi cihanı tutacaktır
öyle değil mi ! dünya da nice mütefekkir ve alimler
Onun Feyzine hayran olarak daire-i islam giriyorlar

bak 5.musaddıku ellezî 'ye kadar meal verirken elmalı bak ne demiş

Bu Kur'ân da, bizim indirdiğimiz öyle bir kitaptır ki, mübarektir. Feyzi, cihanı tutacaktır.

breymin
11-04-2010, 21:33
sevgili reno,birseyin cok iyi bilincindeyim,bundan önceki tanrilar nerdeyse allahda birgün oraya gidecekdir,insanlar bundan önceki tanrilari nasil yaratdilarsa allahida öyle yaratdilar ,ama vakti doldu,bu caga uymuyor yarina hic uymayacak,yarinkiler kendi caglarina uygun yeni yeni tanrilar yaraticaklar,cag degistikce tanri modelleride degisecek,anliyacagin allah modeli eskidi.saygilar

troyya
11-04-2010, 22:41
sevgili reno,birseyin cok iyi bilincindeyim,bundan önceki tanrilar nerdeyse allahda birgün oraya gidecekdir,insanlar bundan önceki tanrilari nasil yaratdilarsa allahida öyle yaratdilar ,ama vakti doldu,bu caga uymuyor yarina hic uymayacak,yarinkiler kendi caglarina uygun yeni yeni tanrilar yaraticaklar,cag degistikce tanri modelleride degisecek,anliyacagin allah modeli eskidi.saygilar

insanların uydurduğunu nerden biliyorsun sayın papillon...o zaman dünyada herşey tasarımsız meydana gelmiştir...dünyada herşey illa bir insan eli değmeden meydana gelmiştir...cunku bir binanın inşa edilmesinde insanlar asla ve asla çalışmazlar...cunku bu hurafeler yüzyıllardır vardır...binanın inşa edilmesi kendiliğinden olur asla insan oglunun eli değmez...

serkotek
11-04-2010, 23:22
dinler lokal yaşanıyor... hangi bölgede çıktı ise o bölgede etkin...ne varki geçmiş dönemlerde insanlar nufüzu agırlıklı ortadogu bölgesinde idi bir çok dinin kaynagı olan bu bölge bugün en karışık karmaşa içinde karın agrısı çekmekte...neden ise ötekiler yaratan sistem...ya bendensin ya degilsin !

SwearToGod
02-11-2010, 21:38
Arkadaşlar bırakın dine ölesiye inananlarla tartışmanın hiçbir akıl alan manası yok.
Dinde hiçbir yanlış göremiyorlar bile. Çünkü hayatları kötü.. Dünyanın cennet olduğunu görmekten acizler. Ama Siz bunu görebiliyorsunuz ! Biz bunu görebiliyoruz !

Öldükten sonra ne olacağını sanıyorsunuz? En büyük ihtimal gerçek bir huzura kavuşacağımızdır. Masallara gerek yok..

Ben şu şekilde düşünüyorum, bir tanrı olabilirde. Olmayabilirde : ) Eğer bir yaratıcı varsa bize bu güzelliği yapmış. Kıyağı geçmiş :) hayattayız ve yaşıyoruz. İşte buna şükret !!! Muhammede değil. DOĞA YA ! HAYATA ! ne desem az aslında

pendent god
08-02-2011, 23:25
neden iylik yaptın ?

renoferrari ye bir kaç soru,1-allah madem herşeyi önceden bilendir o zaman bu bir sınav deil,senaryosu önceden yazılmış bir film deilmidir?--2-kainatın büyüklüğünü hayal bile edemeyiz hiçbirimiz,sence herşey kainattaki büyüklüğü çöldeki kum tanesi kadar bile olmayan dünya üzerine kurulmuş olabilirmi--3-sadece müslümanlar cennete gidecek dersiniz,peki ömrü boyunca dinlerden haberdar olmamış bir takım insanların (medeniyet görmemiş yerliler-sağır,dilsiz,kör ler ws ws ws)bunların akıbeti ne olacak onların günahı neydide cehenneme girecekler?

KozmikSakaci
02-03-2011, 01:09
Din insanı sömürmek amacı gütmüş , insana kara gözlükler takan yalanlar dolusu bir oyundur

mavera83
02-03-2011, 12:01
renoferrari ye bir kaç soru,1-allah madem herşeyi önceden bilendir o zaman bu bir sınav deil,senaryosu önceden yazılmış bir film deilmidir?--2-kainatın büyüklüğünü hayal bile edemeyiz hiçbirimiz,sence herşey kainattaki büyüklüğü çöldeki kum tanesi kadar bile olmayan dünya üzerine kurulmuş olabilirmi--3-sadece müslümanlar cennete gidecek dersiniz,peki ömrü boyunca dinlerden haberdar olmamış bir takım insanların (medeniyet görmemiş yerliler-sağır,dilsiz,kör ler ws ws ws)bunların akıbeti ne olacak onların günahı neydide cehenneme girecekler?

1 Allah ın herşeyi önceden bilmesi mükemmel güç olması sınırsız olmasından dır
sana bu yazıları yazma fırsatı verılıyosa bu senın dunyada özgür oldugundan dır
senı kımse zorlamadı ne ınancında nede inkarında senaryo yok kendini kandırma
2 kainat hakkında ancak insanlıgın ulasabıldıgı yerlere kadar yorum yapabılırsın
gucunun yetmedıgı yerlere ulasamıyorsan bu senın acızlıgındır
kedının ulasamadıgı ete murdar demesı gıbı senın yorumun
ukalalık yanı dalga varı soru sormussun
3 soruna kuran cvp verıyor
'Biz bir peygamber göndermedikçe kimseye azap edecek değiliz' (İsra Süresi 15)

Dünyalı_Adam
26-03-2011, 17:23
Kainatta hangi hayır vardır ki kötülüğe kullanıldığı vakit kötü olmasın
Din namına yapılan fenalıkları dinin mahiyeti zatisi men etmiştir..
Allah hemen mi ceza versin
herkes mecburen cebir ile mümin olmuş olur..
serbest serbest olmaz...
Hocam senin ne demek istediğini pek anlayamadım. Biraz açarmısın? Eğer herkes inanıp, anında mümin olucaksa neden olmasın? Yüzyıllar evvel gelen haberler şimdi neden gelmiyor? Hz. Muhammed neden son peygamber? Neden sorunlarımıza bir çare bulunmuyor? Neden kaderimize terkedildik? Bebekleri yaratan Allah neden onları hemen yarattıktan sonra açlıktan öldürüyorda, neden yaratmadan önce direkt olarak cennete göndermiyor? Bu kadar acı çeken anneler ve babalar cehennemi dünyada yaşamayı hakedicek kadar kötü insanlarmı? Bu acılar bu insanlara verilen bir lütufmu, onlardamı evlat acısına dayandıkları için cennetemi gidecek? Nedir yani??? Biz ibadet içinmi yaratıldık ve bu kadar büyük bir varlığın bizim ibadetimize ihtiyacı varmı? Ve eğer bizim kaderimiz belliyse, ki herşeyi bilen bir varlığın sizin ve benim cennete yada cehenneme gideceğimizi bildiği kaçınılmazdır, neden bizi yaratmadan evvel ruhumuzu cennete yada cehenneme göndermediğini söylermisiniz? Bu bir oyunmu? Neler oluyor? Teşekkürler!

Dünyalı_Adam
26-03-2011, 17:31
1 Allah ın herşeyi önceden bilmesi mükemmel güç olması sınırsız olmasından dır
sana bu yazıları yazma fırsatı verılıyosa bu senın dunyada özgür oldugundan dır
senı kımse zorlamadı ne ınancında nede inkarında senaryo yok kendini kandırma
2 kainat hakkında ancak insanlıgın ulasabıldıgı yerlere kadar yorum yapabılırsın
gucunun yetmedıgı yerlere ulasamıyorsan bu senın acızlıgındır
kedının ulasamadıgı ete murdar demesı gıbı senın yorumun
ukalalık yanı dalga varı soru sormussun
3 soruna kuran cvp verıyor
'Biz bir peygamber göndermedikçe kimseye azap edecek değiliz' (İsra Süresi 15)

Herşeyi bilen bir gücün yaşamı yaratmasının nedeni nedir? Neden bizi yarattı sayın abim? Neden herşeyi bilen bir varlık, sonsuz güce sahip Allah bizim ibadetimizi istiyor? Hiçbirşeye ihtiyacı olmayan, sonsuz güce sahip olan bir varlık bizi ibadet etmemiz içinmi yarattı? Neden şükr-ediyoruz? Bizmi istedik bu dünyaya gelmek? Anamızı, babamızı, bu coğrafyada, müslüman doğmayı bizmi seçtik?

Dünyalı_Adam
26-03-2011, 17:39
Yoksa Tanrı gerçekten bizim düşünce konumuz olabilecek herşeyin üzerindemi? Ve eğer durum buysa ve tanrıyı anlayamayacaksak, bütün bunların anlamı ne? Yani bizim mantığımızın dışındamı tanrı, ve eğer öyleyse, bizim anlayışımızın, düşünme kabiliyetimizin ve mantığımızın ötesindeyse, islam nasıl bilim dini oluyor? O zaman bizim bildiğimiz anlamda bilim tanrının varlığını kanıtlayamaz ve bu tanrının varlığıya tezat oluşturmazmı? Saygılar!

Sonunakadarİslam
26-03-2011, 18:52
Komik :) böylesine hayatımızı etkileyen önemlı bir şeyi bu sebebten dolayı hayatından attımışsın.Bunu yapacağına araştırıp sorularının cevabını bulabilirdin.

Dünyalı_Adam
27-03-2011, 09:16
biz buna sınav diyoruz canım kardesim...:) anlayamadıysan ac oku kuranı da ankebut 2 ne diyor gör...

o kadar basit mi zannediyon sen iyiyle kötünün savaşını...kötüler yaşayacak iyiler ölecek...Allah nerde sorusunu geçin bir kere..böyle ateist olan varsa hakikaten acıyorum ona...kahkahayı basıyorum tabi bu arada...:)

Neden kahkayı basıyorsun? Bu sınavın amacı nedir? Biz sınava sokulmak içinmi yaratıldık? Ateistlere neden acıyorsun? Lütfen eğer bir iddiada bulunuyorsak, iddiaların temelini ve nedenlerinide açıklayabilirmiyiz! Teşekkürler!

Sonunakadarİslam
27-03-2011, 16:00

Bak yazdığın saçma sapan yazıya küçük bir cevap vereyim :)
Mesela baban senin kafana durup durmadık yere şapkatıyor, Sende diyorsinki ne yaptım ? oda diyorki 5 dkka sonra vazoyu kıracaksın.
:) Dinlerden haberdar olmamış insanlar cehenneme gidecek diye bir şey yok onlar suçsuzdur, engelliler cennete gidecektir.Bilmeden gelipte burda cahilce konuşmak ? anlamıyorum sizi. :love:

AerA
27-03-2011, 17:50
Mesela baban senin kafana durup durmadık yere şapkatıyor, Sende diyorsinki ne yaptım ? oda diyorki 5 dkka sonra vazoyu kıracaksın.
:) Dinlerden haberdar olmamış insanlar cehenneme gidecek diye bir şey yok onlar suçsuzdur, engelliler cennete gidecektir.Bilmeden gelipte burda cahilce konuşmak ? anlamıyorum sizi. :love:

Ömrü hayatım boyunca bu forumda okuduğum en mesnetsiz cevap.

Kitabınızda dinlerden haberi olmamış insanlardan bahsediyormu ki siz onlar cennete gidecek diyorsunuz? Engellilerde cennete gidecek diyor mu peki?

"Kendin uydur kendin inan" çıkmazında bir birey daha. Birde bilmekden ve cehaletten bahsetmiyormusunuz son cümlenizde... Cennete gitmekmiş... Bazıları MAL gelip, MAL gidecek, ama cennete değil.

Evren34
27-03-2011, 20:37

Öncelikle bir müslüman olarak seni ve yazılarını Şiddetle kınıyorum sevgili dostum senin gibiler yüzünden islam sürekli aşağılara çekilmekde.Dinlerden haberdar olmamış nedemek? 124.000 peygamber gelmiş geçmiş dünyadan bütün toplumlara haberci gelmiş bunu ben demiyorum Kur'anı kerim diyor,Kur'an içinde Allah inancı olan ahiret gününe inananlar için korku yoktur diyor Bakara 62. Engelli bir kişi günah işlemezmi? Boş konuşup Müslümanşığı aşağılara çekme Varsa bilimsel ortya koyabileceğin sözlerin buyur, Kimseyide Aşaağılayıcı konuşma Müslüman aşağılamaz.

AerA
27-03-2011, 21:36
124.000 peygamber gelmiş geçmiş dünyadan bütün toplumlara haberci gelmiş bunu ben demiyorum Kur'anı kerim diyor,

Değerli Evren34 ;

124.000 peygamber... Kur'an öyle birşey demiyor. Bu bir hadis. :)

ExUlul
27-03-2011, 22:49
Sayın AerA,

Çok Hanif tesbitler bunlar:)
Kuranda Peygamber diye bir kelime geçiyor mu?
hayır...Resul,Nezir ve Nebi...
ama çokları bilmezler...
Onlar Arabca bir kelimeyi Türke Farsca Sosa bulsyıp yedirirler.:)
Esenlikler...
UlUlelbab

Evren34
27-03-2011, 23:37
Değerli Evren34 ;

124.000 peygamber... Kur'an öyle birşey demiyor. Bu bir hadis. :)

Sevgili AreA 124.000 peygamber rivayet(Hadis)olabilir ama Bütün milletlere haberci(peygamber hangi dilden etkilenmişse türkçemize habercinin yerini almış din için) gönderildi geçiyor kur'anda sanırım. Esen kalın

Natan
28-03-2011, 04:21
Hani allah, zeus ,krişna,jesus nerede ?

-İnsanların kafasında.

Ve insan öldüğünde ise tüm bu düşünceler de yok olacak.Sayın dünyalı, bu konularda daha fazla sorgulamalısınız.İyi yoldasınız ,hoşgeldiniz :)

Ömrü hayatım boyunca bu forumda okuduğum en mesnetsiz cevap. -Aera

Benim de :)

saygılarımla

kenos
02-04-2011, 02:38
Birilerinin birbirini öldürmesinden Allah'ın olmadığını nasıl anlaşılır gerçekten garip. Yani kötü şeyler oluyorsa bu durum Allah'ın olmadığı anlamına geliyor ama iyi şeyler olunca bu durum iyi insanların var olduğu anlamına geliyor.

Sen şuna 'inanmak istemiyorum arkadaş sebebi yok' de, rahat edersin...

Natan
02-04-2011, 02:42
İyiliğin ve sevginin kaynağı dünyada barışı, adaleti ve değer güzel şeyleri sağlayamıyor. Allah'ın ya gücü yetmiyor yada gercekten yoktur.

saygılarımla

kenos
02-04-2011, 02:45
Allah hiç bir zaman 'Dünyada kötülüğe izin vermiyorum', 'Dünyada asla kötülük olmayacak' demedi. Bunu ateistler inanmadıkları Allaha dedirtmeye çalıştılar. Ama sonunda kötülüğün ne olacağını söyledi.

Allah var, herşeye gücü yetiyor ama bekliyor.

Psiko
02-04-2011, 19:00
Sayın kenos ;

"Dünyanın IŞIĞI SİZsiniz.
Dünyanın TUZ'U SİZsiniz"
neden söylenmiş olabilir sizce ?
Beklemek için mi ?

kenos
02-04-2011, 21:28
Allahın onların beklediği şekilde işlemediğini bildiğim için öyle söyledim.

Onlar Allah yeryüzüne insin, kapkaççıyı yakalasın, tecavüzcüyü tutsun istiyorlar.

TurkceRap
03-05-2011, 16:30

Af buyur engelliler niye pozitif ayrımcılığa tabi tutulacak? Onlar günah işlemiyor muı? yani bir insanın engeli dolandırıcı, hortumcu, sahtekar, yalancı veya tam tersi olmasına engelmi?

VeİnsanAldandı
10-05-2011, 18:27
Bismillahirrahmanirrahim.

Sonunakadarİslam kardeşimin açıkamak istediğini yanlış anlamışsın. O engelli derken tüm fiziksel engelleri değil sadece zihinsel engelleri yani özürlü halk arasında da 'deli' deiğimiz kişileri kastetmektedir ve buna %100 eminim.Nitekim başka türlüsü asla olamaz. Sorusu olan varsa sorsun da onun kör olmuş kalbinde belki kalmış olan bir zerre iman nurunun ışığını yakmakta belki bir vesile olurum Allah'ın izniyle.

cem-66
11-05-2011, 00:44
insan beyniyle düşünüyorsa gözleriyle tabiatın güzelliklerini görüyorsa yaşamını devam ettirmesi için oksijen azot karbondioksit dengesiyle nefes alıp hayatını devam ettiriyorsa bu düzen bu ahenk her şey kendiliğinden oluşup insanlara sunulmamıştır. bir insanların cüzzi gücüyle bunlar olamıyacağı için bu düzeni oluşturacak büyük bir güce ihtiyaç vardır. işte bu güce sahip olan yaratıcıda allahdır. yaratmak konusunda biz insanlar aciz kalıyoruz. allah bizlere kitabında ahiretin olduğunu insanların günah ve sevaplarının kayıt altına alınıp yaptıklarıyla ahiretde yüzleşeceklerini hesaba çekileceklerini bildiriyor. ya bunlar kitabında bildirilmemiş olsaydı biz insanlar bu işin içinden çıkamaz hale gelecektir.her şey apacık kuranda bildirildiği halde allahın varlığı bildirildiği halde bu inat bu reddetmek konusunda israrcılık nedir anlamıyorum. öldükden sonra herkes allahın varlığına kanaat getirecek ama iş işden geçmiş olacak.bizler sınava tabiyiz yapılacak ödevlerimiz belli ama bu ödevleri bize veren allah bizlere gözükmüş olsaydı. o zaman herkes iman ederdi. bu durumda sınava tabii tutulmanın ne anlamı kalıyor siz inanmıyan ateistlere sorarım.

antika
11-05-2011, 01:18
insan beyniyle düşünüyorsa gözleriyle tabiatın güzelliklerini görüyorsa yaşamını devam ettirmesi için oksijen azot karbondioksit dengesiyle nefes alıp hayatını devam ettiriyorsa bu düzen bu ahenk her şey kendiliğinden oluşup insanlara sunulmamıştır. bir insanların cüzzi gücüyle bunlar olamıyacağı için bu düzeni oluşturacak büyük bir güce ihtiyaç vardır. işte bu güce sahip olan yaratıcıda allahdır. yaratmak konusunda biz insanlar aciz kalıyoruz. allah bizlere kitabında ahiretin olduğunu insanların günah ve sevaplarının kayıt altına alınıp yaptıklarıyla ahiretde yüzleşeceklerini hesaba çekileceklerini bildiriyor. ya bunlar kitabında bildirilmemiş olsaydı biz insanlar bu işin içinden çıkamaz hale gelecektir.her şey apacık kuranda bildirildiği halde allahın varlığı bildirildiği halde bu inat bu reddetmek konusunda israrcılık nedir anlamıyorum. öldükden sonra herkes allahın varlığına kanaat getirecek ama iş işden geçmiş olacak.bizler sınava tabiyiz yapılacak ödevlerimiz belli ama bu ödevleri bize veren allah bizlere gözükmüş olsaydı. o zaman herkes iman ederdi. bu durumda sınava tabii tutulmanın ne anlamı kalıyor siz inanmıyan ateistlere sorarım.

Sayin cem-66 ,karismak gibi olmasin ama Sizin gibi coklari gelir bu siteye,inanci korkular üzerine kurulu olan,hepside iki üc tebligden sonra kaybolup gider,korkulariyla basbasa kalmak icin,,

antika
11-05-2011, 01:27
Size yatmadan seneca nin bir sözünü hatirlatayim(seneca ki muhammed dende isa danda yasli)cesaret zafere,korkaklik ölüme götürür,herkese iyi geceler,iyiki varsin turan dursun sitesi.

cem-66
11-05-2011, 01:53
özgür iradeye sahip olarak iki üç tebliğden sonra gidip gitmeme tamamen benim insiyatifime kalmış birşeydir.inancımdan dolayı hiç bir korkuya kaygıya yada şüpheye düşmedim. kuran dışında incili tevratı ve tevratın bölümü olan zebur diğer dinler ve ateistlik konusunda araştırmalarda bulundum. sonunda tek bir dinin mantıklı olduğu konusunda karar kıldım oda islamiyet.

cem-66
12-05-2011, 21:17
Yüce Allah için :
— Her yerdedir.. Demek, caiz değildir. Şöyle denebilir :
— O, arşın üstünde semadadır. Nitekim, bu mânâda Allah-ü Taâlâ şöyle buyurdu :
— «Rahman Arş'ı sardı.» (20/5) Bir başka âyet-i kerimede ise, şöyle buyurdu :
— «İşi yönetmek üzere, arşı kuşatmıştır.» (10/3) Diğer bir âyet-i kerimede ise, Allah-ü Taâlâ şöyle buyurdu :
— «Güzel cümle ona ulaşır, yararlı iş dahi, onu yükseltir.» (35/10) Bu mânâdan olarak, Resulülİah S.A. efendimizin bir hükmünü de
burada anlatabiliriz.
Resulülİah S.A. efendimiz bir kadına sordu :
— «Allah nerede?..»
O da, şöyle bir işarette bulundu :
— Semada..
Resulülİah S.A. efendimiz, onun Müslümanlığı şanında hüküm ver­di

zupp
15-06-2011, 18:23
Bazen dusunuorum da Allahın olmaması nasıl bır anlam ıcerır dıe ...
O kadar kucultuorum kı kendımı aşagılıorum sanıorum...
Kaınatın bos yere yaratılmadıgı gercegı sureklı gözumde,ınancları gectım dınlerı gectım ama bu evren durduk yere yaratılmadı bu bır gercek kı ne buyuk gercek...
Varlıgını ıspatlamak konusunda arkadaslarımız ıhtılaflarda kalıorlar sanmayın kı bız bıle cevremızde gelısen olagandısı olaylarda nasıl oldugunun şüphesıne bıle varıoruz taki onun bıle tesaduf olmadıgı kanatını getırene kadar...
Demek bızler onun tesaduf degıl onu koruyan onu esırgeyen bır yaratıcının oldugunu kabul etttıgımız anlamına gelıor...
Tabı sızler ıspatlanmayan hıcbır seyı kabul etmenız sıze mantıklı gelmıor...
Pekı sızler de yerı geldıgın de su koca dunya ıcerısınde bır cok badireler olaylar yasamısınızdır,kımınden sıyrılarak kımınden anlık kurtuldugunuz olmusdur...
Sızce hepsı bır tesaduf mu yoksa evren teorısı mı sızı kurtardı yoksa sıze vaad edılen ömur suzgecınden gecıp vaktı gelecek gunun dolmadıgı yaptıgınız bır ıyılıgın karsılıgını belkı de bu dunyada almıs oldunuz...
Ben ınanmanız ıcın gayret etmıorum sadece dusunun hayat kısa her an hersey olabılır belkı bos gecen su zamanı bıle gerı getıremeyecek kadar acızız.... tskler...

the supernova
15-06-2011, 21:35
Bazen dusunuorum da Allahın olmaması nasıl bır anlam ıcerır dıe ...
O kadar kucultuorum kı kendımı aşagılıorum sanıorum...
Kaınatın bos yere yaratılmadıgı gercegı sureklı gözumde,ınancları gectım dınlerı gectım ama bu evren durduk yere yaratılmadı bu bır gercek kı ne buyuk gercek...
Varlıgını ıspatlamak konusunda arkadaslarımız ıhtılaflarda kalıorlar sanmayın kı bız bıle cevremızde gelısen olagandısı olaylarda nasıl oldugunun şüphesıne bıle varıoruz taki onun bıle tesaduf olmadıgı kanatını getırene kadar...
Demek bızler onun tesaduf degıl onu koruyan onu esırgeyen bır yaratıcının oldugunu kabul etttıgımız anlamına gelıor...
Tabı sızler ıspatlanmayan hıcbır seyı kabul etmenız sıze mantıklı gelmıor...
Pekı sızler de yerı geldıgın de su koca dunya ıcerısınde bır cok badireler olaylar yasamısınızdır,kımınden sıyrılarak kımınden anlık kurtuldugunuz olmusdur...
Sızce hepsı bır tesaduf mu yoksa evren teorısı mı sızı kurtardı yoksa sıze vaad edılen ömur suzgecınden gecıp vaktı gelecek gunun dolmadıgı yaptıgınız bır ıyılıgın karsılıgını belkı de bu dunyada almıs oldunuz...
Ben ınanmanız ıcın gayret etmıorum sadece dusunun hayat kısa her an hersey olabılır belkı bos gecen su zamanı bıle gerı getıremeyecek kadar acızız.... tskler...

Yaşadığınız olaylardan son anda sıyrılmanız tesadüf olamaz belki de yaptığınız bir iyiliğin karşılığıdır öyle mi ?

Peki hem iyi birisi olup hem de kötü olaylardan kurtulamayanlar onlar neden yaptıkları iyiliğin karşılığını almıyor ?

Hem kötü olup hem de başına iyi şeyler gelenler onlar neden yaptıkları kötülüklerin karşılığını iyilik olarak alıyor ?

Tesadüfi olaylar yalnızca tesadüfi olaylardır.Hepsi bu.

zupp
15-06-2011, 22:57
Yaşadığınız olaylardan son anda sıyrılmanız tesadüf olamaz belki de yaptığınız bir iyiliğin karşılığıdır öyle mi ?

Peki hem iyi birisi olup hem de kötü olaylardan kurtulamayanlar onlar neden yaptıkları iyiliğin karşılığını almıyor ?

Hem kötü olup hem de başına iyi şeyler gelenler onlar neden yaptıkları kötülüklerin karşılığını iyilik olarak alıyor ?

Tesadüfi olaylar yalnızca tesadüfi olaylardır.Hepsi bu.

Arkadasım herkesın durumu aynı olamaz...

Bu dunya da herkes bır sınav verıor ...

Karsılıgını aldıgın da olur almadıgında bu senın ınancına karsılık gösterecegın bır sabır bıle olabılır...

Kötuler bıle yaptıklarının karsılıgını elbet alacaklardır.

Hepımız yasadıgımız hayatta bırılerınden hakkımızı ısterız,neden hakkımızın yenıldıgını anladıgımız zaman ...

Bu dunyada adalet varsa bu adalet öldukten sonra da var...

Her koyun kendı bacagından asılır atalarımız ne guzel demıs herkes yaptıgının karsılıgını ödeyecek...

Tabı kabul edenler ıcın etmeyenlere karsı yapacak bır sözumuz yok ...

Inanmak ve ınanmamak hepımızın özgur ıradesı ıledır...

Sonuc ne olursa olsun adalet yerını bulucaktır...

the supernova
15-06-2011, 23:32
Arkadasım herkesın durumu aynı olamaz...

Bu dunya da herkes bır sınav verıor ...

Karsılıgını aldıgın da olur almadıgında bu senın ınancına karsılık gösterecegın bır sabır bıle olabılır...

Kötuler bıle yaptıklarının karsılıgını elbet alacaklardır.

Hepımız yasadıgımız hayatta bırılerınden hakkımızı ısterız,neden hakkımızın yenıldıgını anladıgımız zaman ...

Bu dunyada adalet varsa bu adalet öldukten sonra da var...

Her koyun kendı bacagından asılır atalarımız ne guzel demıs herkes yaptıgının karsılıgını ödeyecek...

Tabı kabul edenler ıcın etmeyenlere karsı yapacak bır sözumuz yok ...

Inanmak ve ınanmamak hepımızın özgur ıradesı ıledır...

Sonuc ne olursa olsun adalet yerını bulucaktır...

Biri karşılığını bu dünyada alırken diğeri öbür dünyada alıyorsa bu adaletsizliktir.

zupp
16-06-2011, 08:35
Biri karşılığını bu dünyada alırken diğeri öbür dünyada alıyorsa bu adaletsizliktir.

Sızce çözum gıbı görunmese de evet bırgun burda olmasa da orda bu adalet yerını bulucak...