Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinlerin güzel yanlari
Ebu Hanife hazretleri yaninda biriyle yürürken yol üstünde bi hayvan lesi görürler,yanindaki,ne pis bir les derken,o ,ne kadar güzel disleri var der.
Bu dinler bu kadarmi les?hic güzel yanlari yokmu?mesela benim ilk aklima gelenler,bahalikdeki cok zenginlik ve cok yoksulluk kaldirilmali,bunu cok dogru ve güzel buluyorum,insanlara yakisacak olanda budur,ikincisi,bes kurusun yokken milyonun varmis gibi mutlu yasarsin,bunlar ilk aklima gelenler.saygilar
Sevgili Papillon,
İyilik, doğruluk, yardımeverlik, paylaşım vs gibi şeyler, insan hayatına dinlerle birlikte girmemişlerdir. Herhangi bir dine mensup olanlar, iyiliklerin kendi dinlerinin bir parçası olarak düşündüklerinden, o dinden olmayanları veya ateistleri, bu iyilikleri anlamayan kişiler olarak tanımlama yoluna giderler.
Mesela çoğu tartışmada, müslümanların "Madem Allah yok diyorsun, o halde seni birine tecavüz etmekten veya birini öldürmekten alıkoyacak bir şey de yoktur" türünden, ateistlerin iyilikten nasiplerini almamış insanlar olduğu şekilde yorum yaptıklarını biliyoruz. Oysa iyilikler-güzellikler dinin, çirkinlik-kötülük ise din dışı kalmışların özelliği değildir.
İyilik iyiliktir ve kaynağı ilahi-dinsel değildir.
Bu nedenle, kimi ateistlerin "falancanın din anlayışını seviyorum" veya "filanca dinin şu özelliği iyidir" gibi bir söylemlerini anlamakta güçlük çekiyorum. Dinlerin amacı, insanları iyi insanlar kılmak değil, onları yönetmek ve gütmektir. Dinleri bu yönüyle ele almak gerekir. İyilik zaten vardı, hiç bir dinin yeniliği veya kendine has özelliği değildir.
Ebu Hanife hazretleri yaninda biriyle yürürken yol üstünde bi hayvan lesi görürler,yanindaki,ne pis bir les derken,o ,ne kadar güzel disleri var der.
Bu dinler bu kadarmi les?hic güzel yanlari yokmu?mesela benim ilk aklima gelenler,bahalikdeki cok zenginlik ve cok yoksulluk kaldirilmali,bunu cok dogru ve güzel buluyorum,insanlara yakisacak olanda budur,ikincisi,bes kurusun yokken milyonun varmis gibi mutlu yasarsin,bunlar ilk aklima gelenler.saygilar
Elbette dinlerin çok güzel yanları var.Güzel yanları insan kendi istediğine göre yada siyasi ihtiraslar adına değiştire değiştire rezil etmiştir.
Zaten dünyada güzel olan ne varsa,illaki bir kötü,onu bozagelmiştir.
Bu arada verdiğiniz örneek Ebu Hanife tarafından söylenmiş gösterilmiş fakat bu İncilde bir ayet,aynı zamanda.
Birgün Hz. İsa havarileri ile dolaşırken, pis kokusu her tarafa yayılan bir köpek ölüsü görürler. Herkes burnunu tutup nefretle bakarken, "Bembeyaz ne de güzel dişleri var!" buyurur Hz. İsa.
Tabiki burda anlatılmak istenen,her kötü yada çirkin gözüken şeyin içinde bile,insan güzellikleri görebilir manası anlatılmaya çalışılmıştır.Önemli olan güzellikleri görmektir.
Saygılarımla...
yazdiklarina yüzde yüz katiliyorum sayin ahbap,hepsi akil manipulasyonundan baska birsey deyil ,ama genede mutluluk hapi gibi birsey ,herhangi bir dine inanirken herhangi bir maddeye ihtiyac duymadan hayaller dünyasinda mutlu mutlu yasarsin,güzel yani burasi.saygilar
sayin nogada,ebu hanife bölümünü gecen sene zaman gazetesinde okumusdum,incilde ayet oldugunu bilmiyordum,incili cok uzun zaman önce okumusdum.saygilar
emperrordiablo
16-04-2010, 14:05
yazdiklarina yüzde yüz katiliyorum sayin ahbap,hepsi akil manipulasyonundan baska birsey deyil ,ama genede mutluluk hapi gibi birsey ,herhangi bir dine inanirken herhangi bir maddeye ihtiyac duymadan hayaller dünyasinda mutlu mutlu yasarsin,güzel yani burasi.saygilar
sayin nogada,ebu hanife bölümünü gecen sene zaman gazetesinde okumusdum,incilde ayet oldugunu bilmiyordum,incili cok uzun zaman önce okumusdum.saygilar
Papillon hayatın güzel yanları vardır hayatın içinden gelen dinlerin de eğer mürid arıyorlarsa güzel yanları olacaktır...Önyargısız Satanizm başlığımı bir inceleyin satanizmin de çok güzel yanları olduğunu göreceksiniz?Bununla nereye varılabilir anlayamadım?
dinlerin güzel yanları sürü toplumları kolaylıkla ve korkuyla yönetmek susturmak bastırmak...
cahil insan topluluklarını kolay korkutmak, gütmek, sömürmek, sindirmek.... böylece kaosa karsı düzen sağlamak...
daha ne olsun???
dinler insanları yardımsever yapabilir.bu davranışların temelinde öteki taraf korkusu yatsada sürekli yapan kişi bunu içselleştirebilir.
ByNoGaMe
26-05-2011, 19:45
İslam Dininin Her Yanı Ayrı bi güzeldir , tassavvufu olsun vs Ben öyle düşünüyorum...