PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tanrının hatalı imalatı

Russell
04-01-2005, 04:29
bu konu sünnetle ilgilidir. inanan arkadaşlara soruyorum:

tanrı erkeklik organının niye sünnetli yaratmamış, yoksa sonradan hatalı imalat yaptığını anlayıp da sünneti mi göndermiş insanlara.

haci
04-01-2005, 04:46
Son zamanlarda okuduğum en güzel soru.....
Russel.. Gözüme bir kere daha girdin..

HACI

04-01-2005, 16:13
Neden bu tür kasitli sorular sordugunuzu anlamiyorum. isteyen sünnet olur istemeyen olmaz. Sünnetli doganlarda var.
Amacinizin ne oldugunu defalarca yazdim. Ne olduysa hep silindi va ya degistirilmis olarak gördüm.
Herhalde reklam almak icin altyapiyi hazirliyorsunuz...

haci
04-01-2005, 18:28
Ahmet kardeşim..
Soru bize değil, Allah’a yönelik..
Neden erkekleri sünnetli yaratmamış?.. Neden kusurlu yaratmış ve onlardan sünnet olmalarını bekliyor?
Bu da mı bir imtihan?
Görüldüğü üzere canlıları Allah yaratmışsa, çok kusurlu bu ilah. Çok da beceriksiz.. Çooooookkkkkk

HACI

kul
04-01-2005, 18:57
diğer başlıkta da sormuştum...

eğer bu bir kusursa;

tırnaklarımızın da uzamaması gerekirdi...
sakallarımızında...
keza koltuk altı ve malum yerdeki kıllarımızında...

tuvalet ihtiyacı hissetmememiz gerekirdi...
hasta ol(a)mamamız...

tüm bunlar temiz ile pis insanın birbirinden ayırd edilebilmesi için Rabbimin bahşettiği kusurlar olabilir pekala...

bizim açımızdan bakarsak...
Rabbim tüm insanlığı hatasız yaratsaydı cehenneme de gerek kalmazdı..
çünkü hatasız bir beyin onu şakkadanak bilecekti...

yada tersten bakarsak hatasız bir beyin onu çok kolay ve mükemmel anlatabilecek ve anlattığı insanların kafasında soru işareti bırakmayacaktı...

hatasız imal edilmiş bir insanın gözleri bozulmamalıydı...
ayağı kokmamalıydı...
hatasız imal edilen bir insan bu soruyu sormamalıydı...
ve hatasız imal edilen bir insan bu soruya mükemmel cevap verebilmeliydi..

Russell
04-01-2005, 21:30
ahmet,kasıtlı sorudan ne demek istedğini anlamadım soru gayet açık.

kul,bu bir cevap değil ben ne soruyorum sen ne cevap veriyorsun.orda ki hata kelimesini alıp nerelere yoruyorsun benim sorumu anlamadıysan hacının yazdığı yazıyı oku sorunun özü orda açıklanmış.

yeterince cevap veren müslüman yok bu başlığı diğer forumdada açsam iyi olur.

kul
05-01-2005, 10:52
haaa bizde sana su cevabi verecektik ...
çünkü başka hiç bir cevap tatmin etmeyecek belli...

"evet ya...yani bunca uzvu, gözü, kulağı, beyni, burnu, kaşı, dudağı, dili ve tüm bu uzuvlar arasındaki bağlantıyı mükemmel ve noksansız yaratan Rabbim afedersiniz çükü yaratırken (haşa) tıkanmış. naapalım o kadar kusur kadı kızında da olur. idare ediverin...kesin gitsin işte..."

bekleyin bu cevabı siz bekleyin...

cevabımı diger kısımlarını idrak edememissin belli bari su kısmı tekrar düsün :

" tüm bunlar temiz ile pis insanın birbirinden ayırd edilebilmesi için Rabbimin bahşettiği kusurlar olabilir pekala... "

bu muhteşem(!) soruyu sorana kadar neden tırnaklarının ve "istenmeyen tüylerinin" niye uzadığını sorgulamıyorsun?
neden abdesti bozan ve fakat insanın yaşama dair ihtiyaçları olan şeylerin (mesela tuvalete gitmek, yellenmek gibi) insan için mecbur oldugunu sorgulamıyorsun.
madem namaz için abdest farz; neden Rabbim bizi gunde en az 2 kere tuvalete gitmeye mecbur kalacak şekilde yaratmış???

aç sen...
bu forum yetmez öbür foruma da aç...
o da yetmez gazetelere ilanlar ver..
hatta bu soru üstüne kitaplar yaz...

Allah''ım sen bilirsin...
hala bana anlamamaktan bahsediyor bir de..
ah be Russel kardeş...ah be...

SERMED-I_MAHDUT
05-01-2005, 22:02
Vatanımda sular akar başıboş
Herkes birbirini kakar başıboş
Bozkırlardan topal bir tren geçer
Çocuk merkep öküz bakar başıboş
Yanmazda yürekler ateşe atsan
Bir kibrit bir orman yakar başıboş
29 HARFLİK SÖZDE AYDINLAR
YAFTA YAZAR İSİM TAKAR BAŞIBOŞ
Ey ALLAH''IM sen acı bu saf millete
Akşam yatar sabah kalkar başıboş......!

Ey yeri göğü yaradan Yüce Mevla''m sende görüyorsun ki insanlar ne kadar dalalet içinde bocalıyor.Yurdumun insanı kan ağlıyor açlık sefalet yalan talan hırsızlık kıtalar dolaşıyor.Din garip geldi garip gidiyor.Bu cennet nimetlerinden evla gariplikten nasipsiz zavallılar nelerle uğraşıyor.
Ya Rabbi bizleri emnü eman içinde huzuruna alnı ak yüzü pak vasıl eyle....

firatb84
05-01-2005, 23:01
Erkeklik organı kusurlu olduğu için sünnet OLUNMUYOR!

Sünnet kavramı Tevrat''tan gelmiştir...Eski Ahit zamanında Tanrı''nın ilk "antlaşma"sının(Ahit) bir SEMBOLÜ olarak benimsenmişti...Bugün islam da "abrahamic-faith" (İbrahimsel inanç) sisteminin son üyesi olarak görüldüğünden bu konu daha çok KÜLTÜRELdir...(Bu kültür İbrahim peygamberden beri tek Tanrı inancını vs de simgeler)ve müslümanlar da sünnet olur...
İşte bunun için sünnet olunuyor erkeklik organı kusurlu olduğu için DEĞİL!

Russell
05-01-2005, 23:05
ordan anlaşılmıyor mu? bu konu sünnetin mantığıyla ilgili.

M-A-N-T-I-K.

firatb84
05-01-2005, 23:08
Eski Ahit zamanında Tanrı''nın ilk "antlaşma"sının(Ahit) bir SEMBOLÜ olarak benimsenmişti...Bugün islam da "abrahamic-faith" (İbrahimsel inanç) sisteminin son üyesi olarak görüldüğünden bu konu daha çok KÜLTÜRELdir...(Bu kültür İbrahim peygamberden beri tek Tanrı inancını vs de simgeler)ve müslümanlar da BU YÜZDEN sünnet olur...

Russell
06-01-2005, 09:26
" tüm bunlar temiz ile pis insanın birbirinden ayırd edilebilmesi için Rabbimin bahşettiği kusurlar olabilir pekala... "

temiz ile pis mi?musevilerde sünnetli ama o kastettiğin pisler içinde uyanık.

ayrıca gavur amerikanın erkeklerinin %50-60''ı içlerinde hristiyanlarda olmalasına rağmen sağlık için sünnetlidirler.Ayrıca sünnet olan budistlerde çoktur.

senin allahının sağlıklı yaratacak gücü olmadığından bu işi onlar yapıyor.

Russell
06-01-2005, 09:27
VE MAHMUDA

mahmut bir şiir yazmışsın sen mi yazdın alıntı mı bilmiyorum ama ben buna karşı benzeri bir şiir yazdım bakalım beğenecek misin?

Vatanımda çok insan var içiboş
Bir dine bir tanrıya tapar özü boş
Bir çölden bir fakir bir çoban geçer
Bütün millet selam verir cevabı boş
Ah bütün herkesi ateşe atsam ne hoş
Bir din ne canlar yakar kendi boş
Ey millet acıyın kendinize
Bir rüyaya uyarsınız özü boş...

Eyyy bütün bu macerayı başlatan devrimci insan ibrahim görüyorsun günümüzde ne fikirler var ettin.Dünyanın bir çok yerinde insanlar kan ağlıyor savaşlar,açlık,sefalet yalanın bütün dünyayı dolaşıyor(Şu sıralar filistinde).Dünya garip geldi garip gidiyor.

Ey ibrahim maddenin sonu yok bir gün ola ki sen kağıt ben ateş olayım o zaman hatırlatta seni biraz yakayım.

quixsoul
06-01-2005, 13:04
eğer bu bir kusursa;

tırnaklarımızın da uzamaması gerekirdi...
sakallarımızında...
keza koltuk altı ve malum yerdeki kıllarımızında...

Sünnet çok farklı bir olay ama.Kusur olan fazlalık çocuk yaşta kesilip kurtuluyor.Sırf müslümanlık böyle buyuruyor diye yapılıyor.Bunun temizlikle ilgisi yok.Ve kesilmeyen fazlalık ilerde tırnak gibi büyümüyor.Sünnet de zaten bir gelenek haline gelmiş ülkemizde.

ngcoskun
07-01-2005, 10:27
sevgili russel bir zamanlar ozanlar vardı sazla atışırlardı.bir de ismi vardı o olayın ama hatırlamıyorum şimdi.bana bunu hatırlattı şiir-i musabakanız.
son sözü söyleyen ozan galip gelirdi hep.
şiirini pek beğendim tebrikler.

Russell
07-01-2005, 13:05
sağolasıııın ngcoskun.

SERMED-I_MAHDUT
09-01-2005, 19:53
YAZANA ZORLUK VERMEYEN OKUYANA ZEVK VERMEZ...

SERMED-I_MAHDUT
09-01-2005, 20:01
KIRILIRDA BİRGÜN BÜTÜN DİŞLİLER
DÖNER ŞANLI ŞANLI ÇARKIMIZ BİZİM
GÖKTEN BİR EL YAŞLI GÖZLERİ SİLER
ŞENLENİR EVİMİZ BARKIMIZ BİZİM

YOKUŞLAR KAYBOLUR ÇIKARIZ DÜZE
KAVUŞURUZ SONU GELMEZ GÜNDÜZE
SAPAN TAŞLARININ YANINDA FÜZE
BAŞKA ALEMLERLE FARKIMIZ BİZİM

KURTULUR DİL TARİH AHLAK VE İMAN
GÖRÜRLER NASILMIŞ NEYMİŞ KAHRAMAN
YER VE GÖK SU VERMEM DEDİĞİ ZAMAN
HER TARLAYI SULAR ARKIMIZ BİZİM

GİDERİZ ''''NUR'''' YOLU İZDE GİDERİZ
TAŞ BAĞIRDA SULAR DİZDE GİDERİZ
BİRGÜN AKŞAM OLUR BİZDE GİDERİZ
KALIR DUDAKLARDA ŞARKIMIZ BİZİM

slycako
09-01-2005, 20:39
(Ozanf''ye)

Sürekli İngilizce kaynaklar kullandığınızdan olacak kimi terimleri İngilizce''siyle veriyorsunuz. Böylece daha bilimsel oluyor gibi geliyor herhalde. Ben sizden o İngilizce kaynaklara başka birşey için de bakmanızı rica edeceğim. Sünnetin Tevtattan geldiğini ve sadece bir anlaşmayı sembolize ettiğini ifade etmişsiniz. Peki bu sünnet çok tanrılı dinlerde, özellikle bereket tanrısına sunulan bir hediye olarak çıkıyorsa karşımıza ne yapacağız? Tanrıça Kybele için rahipler sünnet oldukları gibi organlarını tamamen kökten keserek de armağan ediyorlarmış. Kesilirken akan kanla toprak sulanır ve bununla tanrıçanın üretkenliği arttırdığına inanılırmış. Eski Anadolu''da Tanrı Dumuzi için de insanlar sünnet oluyorlarmış. Kimi Afrika kabilelerinde hep bereket tanrılarına erkeklik ve dişilik organlarından bir parça sunulurmuş. Eski Mısır''da rahip doktorlar sünneti onurla eşdeğer tutarak bir temizlik olayı haline getirmişler. Organdaki üst deriyi kestirmeyene barbar diye bakıyorlarmış. Yanlış anlaşılmasın bunları İslam''a düşman insanlar yazmıyor. Bunları eski toplumları inceleyen insanlar aktarıyor. Kimsenin derdi biz İslam''a karşı birşeyler bulup çıkaralım değil. Bazı bilgileri verirken daha geniş İngilizce kaynaklar tarayın.. Saygılar..

Russell
10-01-2005, 17:26
UYANIRDA BİRGÜN BÜTÜN DİNLİLER
BAŞLAR ÖZGÜRLÜKLE ŞARKIMIZ BİZİM
O GÜN GÜNEŞ İÇİME BİR BAŞKA SİNER
ŞENLENİR DÜNYAMIZ YURDUMUZ BİZİM

KURTULUR BİLİM VE ÖZGÜRLÜK
GÖRÜRLER NEYMİŞ NASILMIŞ İLİM
GÖKLER,EVREN UFKUNU AÇMADIĞI ZAMAN
HER KAPIYI AÇAR BİZİM AKLIMIZ

SÖYLERİZ DOĞRU YOLU SÖYLERİZ
TAŞ KAFALARA DOĞRUYU SÖYLERDE GİDERİZ
ELBET BİRGÜN BİZDE GİDERİZ
GİDERİZ AMA BİZ HEP BURDAYIZ

KALIR BEYİNLERDE FİKRİMİZ BİZİM

ayrıca kıtanın birinde gökteki kişiden ve elİnden bahsediyor o kıtayı çevirmedim bu gökteki kişi ve el heryerde olan ve hiçbirşeye benzemeyen allahınız galiba.

ngcoskun
10-01-2005, 18:11
sevgili ruusel bu yazının altına izninle ben de imza atmak istiyorum.
teşekkürler, saygılar.

SERMED-I_MAHDUT
11-01-2005, 23:35
Russel,
Elimdeki zengin ve rengin literatürden sana yeni bir şiir daha yazardım ve böylelikle atışıp dururduk ama düşündüm ve yazdığım şiirlerin amacı da anlamı da saptırılıyor.ayrıca daha ''''MECAZ ANLAM'''' diye bir tabirden bihaber bir ŞAİR''e hiçbirşey anlatamayacağımı düşündüm.bir de sana bir kıssa anlatayım.
yorgancının biri BEETHOVEN''a gelerek yaptığı şarkıyı dinlemesini ister.Adam hem söyler hem çalar.Beethoven adama ne iş yaptığını sorar.adam da yorgan dikiyorum der.Beethoven der ki azizim sen yorgan dik,yorgan dikmeye devam et,her zaman yorgan dik.......!

kul
12-01-2005, 11:35
bir şiir yazılır yada bir yerden eklenir..
şiir güzeldir, güzel değildir ayrı mesele...
beğenip beğenmemekde ayrı mesele...

ama sonra başka biri o şiiri alır..
din, iman meselelerini, ilim, bilim, özgürlük,akıl vs. yapar...
evi barkı, dünya yurt yapar...
arada taş kelimesi geçiyorsa onu "taş kafalar" diye bir hakarete çevirmekten de hiç gocunmaz..
ve bu şekilde "alın bize göre düzelttim" diyerek marifet buyuyur..

e bizede tebrik etmek düşer...
brrrravo...müthişşş...

Russell
12-01-2005, 13:41
sevgili ahmet yukardaki göklerdeki ağlayan adamda mecaz anlam çıkarıyorsun ama şiir dediğin şey şair kendi hayatını bile anlatsa görecelidir herkes aynı şeyi anlamaz.

bethovenle yorgancı hikayesi.
bethoven bildiğim kadarıyla sağırdır.

bethoven hikayesinin sonunda bildiğin işi yap diye ithamda bulunuyorsun önce sen kendi yazdığın şiiri getir ondan sonra atışalım.

kul=BULUTSU

kul
12-01-2005, 14:02
bulutsu...
türkçemize yepisyeni, şiirsel bir kavram kazandırdığın teşekkürler öncelikle..
bulutsu...
ne kadar melodik...
puslu anlamı gizli sanırım..
yani burda sadece yazı ile iletişim kurduğumuzdan dolayı yazılarım anlaşılmaz demek istiyor sanırım...
belkide gözlerde bi problem, bir gözlük ihtiyacı vardır...
bilemiyoruz...

kıssanın gerçekliğini bilmiyorum ama beethoven sadece ölümünden önceki birkaç yıl tamamı ile sağırdı...30''lu yaşlarından sonra yavaş yavaş sağırlaşmış ve meşhur 9. senfonisini tamamen sağırken bestelemiştir.

yani arkadaş bir şeye cevap verirken defalarca rica etmeme rağmen yine iki dakkasını verip araştırmamış ve kendisine verilecek bu tür cevaplara kahramanca göğüs germeye and içmiştir..

yürü be RUSSEL kim tutar seni...

ReS
12-01-2005, 14:48
Russel demiski

tanrı erkeklik organının niye sünnetli yaratmamış, yoksa sonradan hatalı imalat yaptığını anlayıp da sünneti mi göndermiş insanlara

Arkadas sordugun soru ile ne islami ne de giger dinleri anlamdigini bir kere daha belli ediyorsun.

sunnet olmakta bir nevi ibadettir.yani nasil islam abdest almamiz gerektigi zaman,abdest almamizi emrediyor ve ne bileyim namaz zamani geldigin de namaz kilmamizi soyluyorsa belirli bir yasa gelindiginde de inananlar icin sunnnet olunmasini soyluyor.
Eger insanlarin hepsi sunnetli dogacak olsalardi,kurallara uyma yani insanlarin islami veya Allah i tanimadaki anlami kalmayacakti.Afrikadakide,hindistandakide,dunyanin her yerinde insanlar sunnetli dogacakti.ve dinde "gelin sunnet olun diye" bir kavram bulunacakti haa
ya guldurme beni kardesim, sorulari sormadan once iyibir dusun bundan sonra.benden sana tavsiye.

Ha haciyida unutmamak lazim bu arada,haci sende yandaslarina destek vermeden once iyi dusun haa. :lol:

ngcoskun
12-01-2005, 17:41
RUSSEL sanırım okan bayülgenin programını seyretmişsin.ben de çok kullanır oldum o kelimeyi o programdan sonra.güzel bir programdı.ve orda fizikçi ve radikalin adamı dışında herkes ateistti benim kanımca.
seyrettiğin yönünde yanılmıyorsam tabi.

SERMED-I_MAHDUT
12-01-2005, 21:07
Russel,
Öncelikle benim şiirimde ''''göklerde ağlayan adam'''' diye bir tabir geçmiyor.Yazdıklarını ve yazmak istediklerini KUL kardeşin dediği gibi iki dakkacık bir düşün istersen.Ayrıca şiiri her okuyanın farklı duygular içine girmesi mecazi manayı ortadan kaldırmaz.Şiir her okuyanda farklı tesirler meydana getiriyorsa bu şiirin kalitesinden ve zenginliğindendir bence...
Gelelim beethovena.Ben bu kıssayı bir yerde okumuştum.epey oldu.Yazarken orjinalini bulamadığım için ilk aklıma gelen şahsı yazdım.pek tanımam o tür insanları.Ama müzikle uğraştığını bildiğim için uygun olabilir diye onun ismini kullandım.o veya ona benzer birisiydi.neyse şahıs o kadar önemli değil,mesaj daha önemli.zannımca russel de bunu (aferin) anlamış.
Benim yazdığım şiirleri ne yapacaksın merak ettim?onları da çarşamba pazarına çevirip al sana cevap diye takdim mi edeceksin?
Saygılar....

ella
12-01-2005, 23:39
Merhaba,
Sünnet hakkında bir farklı bakış açısı da benden.
Sünnetin bir çok faydası olduğunu yapılan bilimsel araştırmalar gösteriyor. Örneğin siğil lerin bulaşması, idrar yolları enfeksiyonuna kapılmada sünnetli olmak fayda sağlıyor. Ayrıca ADİS gibi hastalıklara kapılma riski sünnetli olanlarda daha az olmakta. Yada cinsel ilişkide bulunduğu eşinde rahim ağzı kanserine kapılma oranı sünnetli olanlarda daha az oluyor. Tüm bunlara rağmen sünnetin dini bir gereklilik olduğuna inanmıyorum.
Sünnet bir gelenektir. Kuran’da bu konuda ne bir ayet ne de bir işaret yoktur. Özellikle Kuzey Afrika ülkelerinde kadınlarda sünnet edilmektedir. Üstelik bunu dini bir gereklilik olarak yaptıklarını düşünüyorlar.
Ben şahsen Kuran’a dayalı bir din anlayışı olan müslümanım. Oğlumu sünnet ettirmeyeceğim. Bunun dini bir zorunluluk olduğuna inanmıyorum. Böyle bir zorunluluk olsaydı Kuran’da bildirilirdi. Sadece bir gelenek olarak günümüze kadar gelmiştir. Belki sağlık açısından insanlar bunu yapabilirler. Ama bu bir dini ritüel değildir.
Selamlar.

haci
13-01-2005, 00:36
Ella kardeş:
Bence oğlunuzu sünnet ettirmelisiniz. İlerde sünnet olmaması ile ilgili bazı sosyal sorunlarla karşılaşabilir. Çoğunluğun, hatta herkesin sünnet edildiği bir toplumda sünnetsiz erkek kendisine karı bile bulamayabilir veya bazı zorluklarla karşılaşabilir. Sünnet olmak bir gelenektir ama, ritüele çok yakındır.

HACI

Russell
13-01-2005, 16:16
kul bulutsu dediğin anlaşılmayor demek değil.

bulutsu=içiboş

ngcoskun
doğru tahmin o lafı orda da duydum ama duymadan öncede kullanıyordum.bencede ordaki 2 profesör ateistti.

ella
haci haklı oğlun bu memlekette yaşayacaksa sünnet ettir.

sonra hamamda peştemali düşerde kafir damgası yer. :D

böyle bir olay gerçekten oldu bizim bir arkadaş vardı kanı fazla akışkanmış bunun için çocuk 16 yaşında sünnet oldu o zamanlar bizde 15 yaşlarındaydık hamamda aynen dediğim gibi çocuğun peştemali düştü ordan hemen yaşlı bir amca vay gavurun çocuğu bu yaşa geldin sünnet olmadın ha gibi bir ifade kullanmıştı.bunu bide olgun yaşda birinin başına geldiğini düşünüyorumda :?