PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mesajlarda Zamanlama Hatasi

evrensel-insan
20-04-2010, 19:05
Saygideger yoneticiler;

Daha once de olan, mesajlarda zamanlama hatasi, dun gece gene tekerrur etmistir.

Cafe bolumundeki, "Allah'a Acik Mektup" baslikli yazida, benim attigim ve en son cikmasi gereken mesaj, daha once yazilan mesajdan once cikmistir.

Isin ilginci, Forum ana sayfasinda ise, en son yazilan mesaj gozukmekte ve tiklandiginda da en son mesaj cikmaktadir, ama bu en son cikmasi gereken mesaj; altinda daha once yazilan mesaji barindirmaktadir.

Bu mesaj zamanlama hatasi, sizlere de oluyor mu?, bunun, sizce bilinen bir nedeni var mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Ilgilenirseniz, sevinirim. Simdiden tesekkurler.

AhbAp
20-04-2010, 19:27
Sevgili evrensel-insan,

Daha önce bir başlıkta sizinle yazışırken, bu dediğiniz olayın olduğuna şahit oldum. Ne olduğuna anlam veremedim, geçici bir sorun olduğunu düşündüm ve açıkçası bu nedenle üzerinde durmadım.

Ama bunun ara ara olduğunu söylediğinize göre, farklı bir sorun olmalı. Konuyu webmaster'larımıza havale edelim.

Uyarınız için teşekkürler.

Saygılarımla

AhbAp
20-04-2010, 19:45
Webmaster'ların dikkatine,

Yukarıdaki sorunla ilgili bir örnek olması bakımından, http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=17761&page=3 linkindeki 22 ve 26 nolu mesajlara bakınız. 22 no'lu mesaj bana ait, evrensel-insan'ın bir mesajını alıntılayarak cevaplamıştım. Bu durumda evrensel-insan'ın mesajı benim 22 no'lu mesajımdan önce olması gerekirken 26 no'lu mesaj olarak çıkmış.

Belki de ne yazılacağını önceden kestirip, hemen alıntılayarak cevaplayan bir kişiyim. :D

evrensel-insan
20-04-2010, 20:13
Saygideger AhbAp;

Ben ayni konuyu verecegim linkte de dile getirmistim. Uzerinden bayagi zaman gecti. Demek gozden kacmis!

http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=298800&postcount=18

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
20-04-2010, 20:25
ben konuyla ilgilendim vbullettin zaman ayarlarına baktım sorun yoktu ancak bir ara sisteme trojen yüklemişlerdi bu olay ondan sonra başladı ancak onuda cem temizledi şuan neden olduğunu bilemıyorum..

evrensel-insan
27-04-2010, 04:30
Saygideger arkadaslar;

Su anda, politika bolumunde "Milletvekili Maaslari" basliginda, zamanlama hatasi sorunu yasaniyor. Zannedersem, bu sorun oldugunda "yeni mesajlar" a girmek te sorun oluyor. Cunku, "yeni mesajlar" a tiklayinca, soyle "anlamsiz bir mesaj cikiyor.

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 358 Saniye beklemelisiniz.

Goruldugu gibi, 5 saniye sonra arama yapabilmek icin, 358 saniye, yani 5.96 dakika beklemek gerekiyor.

Ortalama 1 saniye=1.192 dak. yani formul kabaca 1saniye=2 dakika:horn::faint:

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
09-05-2010, 04:33
Saygidegeryoneticiler;

Su an saat, burada 02.29 ve "DJ Yayin Akisi" n da mesajlasmada, yine ayni zaman hatasi oldu.

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 760 Saniye beklemelisiniz.

Bu mesaj, "yeni mesajlar" 'a tiklayinca cikiyor ve ilk tikladigimda da 760 yerine 1067 cikmisti. Eger 760 ile 1067 arasinda bir bag kurmak isterseniz, "DJ Yayin Akisi" basligimdaki, mesaj alintisini iceren, mesajimin cikis saatine bakabilirsiniz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

güneşinzaptıyakın
09-05-2010, 04:37
Evrensel'in tespitine şahidim ama fazla söz ayıramıyacağım çünkü yayın devam ediyor...

Cümleten afiyet olsun...

ulpian
14-05-2010, 00:12
sevgili evrensel,

profil ayarlarında (profiliniz => Ayarlar & Özellikler => ayarları değiştir => Tarih & Saat Ayarları) ''Yaz/Kış sezonunu otomatikmen tanı'' opsiyonunu seçmeyi deneyebilir misin? (seçtikten sonra en aşağıda ''değişiklikleri kaydet''e basarak)

Mümkünse bu ayarı bir yap, sonra tekrar takip edelim, aynı sorunla bir daha karşılaşacak mısın? Belki bu ayar yüzündendir (sende manuel'de duruyor şu an).

saygılarımla

evrensel-insan
14-05-2010, 00:25
Saygideger Ulpian;

Onerini yerine getirdim. Yalniz unutma ki, bu sorunu yasayan diger arkadaslarda var. Ama, dedigin gibi, takip edelim. Eger bende bu sorun bir daha tekerrur etmez, baskalarinda ederse, onlarda dedigin ayari yapabilirler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ulpian
14-05-2010, 00:28
Saygideger Ulpian;

Onerini yerine getirdim. Yalniz unutma ki, bu sorunu yasayan diger arkadaslarda var. Ama, dedigin gibi, takip edelim. Eger bende bu sorun bir daha tekerrur etmez, baskalarinda ederse, onlarda dedigin ayari yapabilirler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evet, bir de böyle takip edelim. Deneme & yanılmayla bulabiliriz sanırım... :)

Son zamanlarda senin yazmadığın halde aynı karışıklığın olduğu bir başlık oldu mu acaba? Eğer olduysa o arkadaşların da profillerine bir bakayım.

saygılarımla

evrensel-insan
14-05-2010, 00:35
Saygideger Ulpian;

Bu zamanlama sorunu olurken, "yeni mesajlar" a tiklandiginda cikan;

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 760 Saniye beklemelisiniz. -Alinti-

icerikli, mesaji,- ki bu mesaj yuzunden yeni mesajlar'a girilmiyor, taki o denilen sure gecene kadar,- da kontrol gerekiyor. Eger benim disimda bir yazar arkadas bu durumla karsilasirsa, yeni mesajlara tiklayip, cikan mesaja baksin.

Zannedersem, bu zaman karmasasi, direk bu cikan mesajla bagintili.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Mentor
14-05-2010, 02:42
vbulletin'deki ilgili betiğin sıralama amaçlı SQL sorgusunu yanlış şekilde çalıştırması olabilir.
Ya da henüz verilerin veritabanına yazılması aşamasında hatalı bir bilgi girişi de mümkündür.
Ya da sunucuda kurulu php yorumlayıcısının ayar dosyası veritabanının boyutlarına göre yeniden düzenlenmelidir.
Ya da sunucu/php ve betik arasında belli kriterlerde ortaya çıkan bir sınırlama, Türkçe/Türkiye saat/dil uyumsuzluğu olabilir.
Ya da sunucu üzerinde flood, ddos türü saldırıları önlemek üzere honey pot, sentinel türü yazılımlar kuruluysa bunlar php yorumlayıcısına etki ediyorda olabilir.

Elbette sisteme doğrudan müdahale eden kişi bunun tespitini daha iyi yapabilecektir.

saygıyla.

evrensel-insan
14-05-2010, 03:02
Saygideger arkadaslar;

Saatlere baktim ve su an saat 00.50 olmasina ragmen, sitenin saati 00.57,yi gosteriyor. Yani site, olmasi gereken saatten 7 DAKIKA ILERIDE. Bu 7 DAKIKALIK FARK, diger cografyalarda da gecerli mi, Yani mesela Turkiye'de.

Bu dakika farki nerden kaynaklaniyor?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Mentor
14-05-2010, 03:14
evrensel-insan, 7 dakikalık fark; sunucunun (eğer kullanıyorsa) zaman sunucusundan aldığı zaman ile sizin kendi yerel zamanınızın uyuşmamasından kaynaklanmakta. Fakat bu fark sizin sorununuzun ana etkeni olamaz. Zira üzerinde yazıştığımız yazılım "sunucu tabanlı" olarak çalışıyor. Yani siz yalnızca bilgi girişi sağlamaktasınız. Bu girdiğiniz bilgiler arasında "zaman" yok. İletilerinizdeki zamanı sunucu kendisi sistem saatinden üreterek iletilerinize yerleştiriyor.

saygıyla.

evrensel-insan
14-05-2010, 03:24
Saygideger Shibumi;

Sen eger Turkiye'den yaziyorsan; bak bakalim bilgisayarinin gosterdigi saat ile, sitenin sayfa sonundaki gosterdigi saat, dakikasi dakikasina uyuyor mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Mentor
14-05-2010, 03:31
evrensel-insan, Türkiye' den yazıyorum ve aynı değil (sunucu 8 dakika ileride) fakat bu fark sizin zamanlama sorununuza etki edemez.

saygıyla.

evrensel-insan
14-05-2010, 03:45
Saygideger Shibumi;

Onun icin sormadim, sadece "ayni fark sende de var mi?", bunu ogrenmek icin sordum. Demekki bilgisayar saatine gore, sitenin gosterdigi saat 8 dakikalik bir fark iceriyor. Zannedersem bu 8 dakikalik fark, dunyanin baska bir cografyasindan yazan arkadas icin de gecerlidir.

Benim bilgisayarin saati ile, buradaki saat ayni. Yani bilgisayarin saati dogru.

Sende de ayni ise, demekki sitenin gosterdigi saat, bulundugu cografyanin saatine gore 8 dakika ileride.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Mentor
14-05-2010, 03:58
Kişisel bilgisayarlar (sizin, benim, onun bilgisayarı) kullanıcının tercihlerine göre saat üzerinde değişiklik yapmaya izin verirler. Fakat yeni nesil işletim sistemleri, varsayılan ayarların dışında herhangi internete bağlı bir bilgisayar üzerinden bir saat eşlemesi yapıyor olabilir. Yani saatinin ayarını internetteki bir bilgisayardan alıyor olabilir. Bu kişilerin kendi seçimlerine bağlı. Sunucu (site) için ise güvenlik nedeniyle "internetten zaman eşleme" yani zaman sunucusu kullanma özelliği kapatılmış olabilir. Elbette bu yazıyı okuyan tüm kişiler bilgisayar saatlerini aynı sunucudan eşliyorlarsa (arkaplanda otomatik olarak) herkesin saati yalnızca boylama göre +01, +02 saat şeklinde artma ve azalmaya göre değişiklik gösterecektir.

Örneğin hepimiz zaman sunucusundan saat eşlemesi yapıyorsak ben Türkiye'de 20:00 gördüğümde Almanya'da birisi 19:00 görecektir. Fakat ikimizde zaman sunucusundan istifade ediyorsak 20:00 -> 19:08 gibi bir fark olmamalıdır. Burada ya zaman eşleme sunucumuz farklıdır. Ya da ikimizden biri saati elle girmiştir.

saygıyla.

evrensel-insan
14-05-2010, 04:12
Saygideger Shibumi;

Tamam, kisisel bilgisayarlarin saat konusu anlasildi. Peki neden sitenin saati, normal saatten 8 dakika ileri?, yani neden ayni saat gosterimne sahip degil?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Mentor
14-05-2010, 04:21
Bunun en doğru yanıtını sunucu hizmetini sağlayan firma verebilir elbette fakat birkaç şey sayabiliriz.

-Sizin bilgisayar saatinizi eşlediğiniz "zaman sunucusu" ile sitenin (sunucu) sunucu saatini eşlemede kullandığı "zaman sunucusu" farklı olabilir. Doğal olarak zaman sunucuları da farklı noktalardan zamanlarını eşliyor olabilirler. (örneğin bir üniversitenin hassas atom saati (http://en.wikipedia.org/wiki/Atomic_clock)nden)
-Site "zaman sunucusu" kullanmıyor olabilir.
-Siz "zaman sunucusu" kullanmıyor olabilirsiniz.

gibi.

evrensel-insan
14-05-2010, 04:35
Saygideger Shibumi;

Bence su an Turkiye'de saat kac ise, sitenin saati de ona gore ayarlanirsa, bir mesele kalmaz. Nedenini bilemem ama; su an site de gosterilen saat, Turkiye saatinden 8 dakika ileride.

Ama dedigin gibi, site kurucularinin merkezi Turkiye degilse, zaten sorun o zaman, onlarin saat kurucularindan kaynaklaniyor. Bu 8 dakikalik fark ta onlarin kullandigi kurucunun, normal cografi bolge saatinden 8 dakika ileri oldugunu gosteriyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Mentor
14-05-2010, 04:35
Site muhtemelen Amerika'da mı Mars'ta mı bilmiyorum. Fakat forum yazılımının varsayılan ayarlarıyla öyle bir oynamışlar ki iki saat sonunda zaman kavramını sorgular hale geldik :)

Ayrıca şimdi burada ifade edemeyeceğim farklı oynamalar daha yapmışlar. Neden gerek duyulur suni şeylere hiç anlamam.

saygıyla.

evrensel-insan
14-05-2010, 04:51
Saygideger Shibumi;

Zaman kavrami zaten soyuttur ve sadece insanoglu turunun bir ortaya koyumudur. Her ortaya koyumdaki sorun gibi, zamanin ortaya koyumununda insanoglu eliyle bir sorun olduguna sasmamak gerekir.:target::attention:

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
14-05-2010, 04:59
Saygideger Shibumi;

Turkiye'de yarin tatil mi? Orada saat sabahin 5'i olmasina ragmen; 16 kayitli, 196 uye bu saatte sitede.:evil::love:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Mentor
14-05-2010, 12:23
:first:

İşte öyle oynamalar yapmışlar. İyi durmamış çok spekülatif.

frodo
14-05-2010, 12:29
Hiç bir suni oynamaya ihtiyacımız yok sevgili shibumi.

joomla ve vbulettin entegrasyonunda sorunlar yaşıyoruz. Daha önce online olanlar
15 dakikada bir güncellenirken joomla cms e geçince forumlar için bu süre 3 saat olarak ortaya çıktı. En kısa dönemde bu sorun halledilecektir.

Mentor
14-05-2010, 13:04
Elbette frodo, fakat vbulletin ile joomla arasında bir entegrasyon sorunu varsa neden kendiniz uğraşıyorsunuz ki? Gidin joomla ya da vbulletin forumlarında "joomla-vbulletin online user synchronization problem" yazın bakalım cevap alabilecek misiniz?

saygıyla.

frodo
17-05-2010, 21:00
Sorun giderilmiştir. On-line üye ve ziyaretçi gösterimi 30 dakikalık periyotlarda güncellenecektir.

Teknik servisimize teşekkür ederiz.

evrensel-insan
18-05-2010, 04:32
Saygideger frodo;

Bak, yeni mesajlar'i tiklayinca ne mesaj cikti?

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 735 Saniye beklemelisiniz.-Alinti-

Bu demektir ki, tam 735 saniye icinde, yeni mesajlar'i tikladiginda bir sonuc alamazsin, sadece her tikladiginda 735 sayisi azalma gosterir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
18-05-2010, 04:35
Saygideger frodo;

Bu da zamansal farkin gorulebilmesi icin;

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 463 Saniye beklemelisiniz.-Alinti-

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
18-05-2010, 04:42
Saygideger frodo;

Simdi de, bu yazdigim iki mesajdan sonra "yeni mesaj var" i veren mavi kutu cikmadi, yerine sanki mesajlar "okunmus kabul et" e tiklanmis gibi,, ya da okunmus gibi, mesaj yeri silik cikti.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
18-05-2010, 04:46
Saygideger frodo;

Herhangibir "yanlis anlasilmayi" onlemek icin, sunu da ekleyeyim. Yeni mesajlar'a tiklanip, sonuc alindiginda, "yeni mresaj var" mavi, dugmesi belirdi. Demekki, bu yeni mesajlarin gorevini yerine getirmesi ile bagli bir olay.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
12-06-2010, 04:18
Saygideger yoneticiler;

Sorun devam ediyor.

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 1344 Saniye beklemelisiniz. -Alinti-

Burdan anlasilan, bu belirtilen!? sure bitmeden, yazilan her mesaj, baslikta olan son mesajdan once cikacaktir ve "yeni mesajlar" i tiklamak mumkun olmayacaktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
13-06-2010, 04:33
Saygideger yoneticiler;

Zamanlama hatasi "hastaligi", "Cumhuriyetin okulunu kuruyoruz" basliginda, su an itibariyle devam ediyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
21-06-2010, 04:16
Saygideger yoneticiler;

Ayni sorun, devam ediyor.

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 1591 Saniye beklemelisiniz. -Alinti, "yeni mesajlar" a tiklandiginda.

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
21-06-2010, 12:09
Değerli arkadaşlar başlıkların takibi zor oluyor taleplerin gözden kaçma ihtimaline karşın dilekçe kullanımı yerinde olacaktır..

Webmaster'dan Talep ve Bildirim Formu (http://www.turandursun.com/forumlar/misc.php?do=form&fid=7)

Talebi webmasterlarımıza iletiyorum..

prozac
21-06-2010, 17:18
Teknik ekibimiz konu ile ilgilendi.

Sorun yaşayan üyelerimiz tekrar deneyip bu başlıkta görüş bildirebilir mi ?

evrensel-insan
21-06-2010, 17:52
Saygideger prozac;

Ilgilendigin icin tesekkurler. Bir daha ayni hata ile karsilasirsam, buraya iletirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
22-06-2010, 04:26
Saygideger yoneticiler;

Bu zamanlama hatasi, sorunu; zannedersem, hep sabahin erken saatlerinde cikiyor. Tabi bu erken saat buranin saatine gore, Turkiye acisindan, sabaha kari demek, daha uygun olur.

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 1152 Saniye beklemelisiniz. -Alinti-

Iste bence, bu mesaj esnasinda,m atilan bir mesaj; baslikta bulunan son msajdan, once cikiyor. Cunku, sanki; 5 saniye; 1152 saniye ile, yani 19.2 dakika ile dondurulmus oluyor. Bu da, su an atilacak bir mesajin, tam 19.2 dakika son atilan mesajdan, once cikacagi anlamini tasiyor.

Bu 19.2 dakika gectikten sonraatilacak mesaj, ancak son mesaj olarak cikacak, demektir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
22-06-2010, 04:29
Saygideger yoneticiler;

Bundan bir once attigim mesaj, ana sayfada; mesaj var mavi kutusunda gozukmuyor bile. Tahminim, 19.2 dakika gectikten sonra gozukecek.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
22-06-2010, 04:34
Saygideger yoneticiler;

Daha once denemistim, simdi tekrar denedim. "Forum Mesajlarim" a tiklayinca da ayni mesaj cikiyor.

Arama sırasında şu hatalarla karşılaşıldı:
Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 461 Saniye beklemelisiniz.-Alinti-

Anlasilacagi uzere, bu zaman hatasi mesaji esnasinda, forumda mesaj acisidan ne oldugunu, bu zaman dilimi bitene kadar anlamak mumkun olmuyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
24-06-2010, 04:20
Saygideger yoneticiler;

Dun belirttigim gibi, sitemizin zamanlama hatasinin zamani geldi.

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 712 Saniye beklemelisiniz. -Alinti-

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
25-06-2010, 04:22
Saygideger yoneticiler;

Walla, sitenin zaman ayarlama hatasi, aksaksiz ve duzenli devam ediyor. Hem de hemen hemen ayni saatlerde.

Bu demektir ki, dun oldugu gibi, bugunde bir basliga, yeni bir mesaj yazildiginda, yukarida belirtilen sure gecene kadar, yazilan mesaj, su an olan son mesajdan once cikacaktir.

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 1230 Saniye beklemelisiniz. -Alinti-

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
27-06-2010, 04:18
Saygideger yoneticiler;

Zamanlama hatasinin, zamani geldi ve mubarek hic aksamiyor.

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 1413 Saniye beklemelisiniz.-Alinti-

Bilginize.

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
28-06-2010, 14:44
Değerli Evrensel teknik ekibimize konuyu bildirdim , ilk online zamanlarında bakacaklardır..

evrensel-insan
04-07-2010, 04:25
Saygideger yoneticiler;

Ilginctir, zamanlama hastaliginin saati geldigi ve asagidaki mesaj

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 26 Saniye beklemelisiniz.

ciktigi halde, "tanisalim" basligina, yazdigim mesaj, son mesaj olarak cikti.

Bilemiyorum, bu bir tesaduf olabilir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
04-07-2010, 04:30
Saygideger yoneticiler;

Demekki, tesadufmus. Cunku Islam formu'ndaki, "Çelişkileeeer, çelişkiler... Seç Beğen Al" basligina yazdigim mesaj, son mesaj olarak cikmadi.

Saygilarimla;
evrensel-insan

zapata
05-07-2010, 04:40
Bu olay benimde başıma bu aralar sık gelmeye başladı.

evrensel-insan
09-07-2010, 04:22
Saygideger yoneticiler;

Saati geldi ve hastalik devam ediyor. Bu kadar da dakik olunmazki!:eyebrows:

Hep Turkiye saatiyle, 04. 10-04.20 arasi "hastaligi" tutuyor.

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 636 Saniye beklemelisiniz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
16-07-2010, 04:18
Saygideger yneticiler;

Zamanlama hatasi "hastaligi" nin devam ettigini gosteren, alinti.

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 810 Saniye beklemelisiniz. -Alinti-

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
16-07-2010, 04:26
Saygideger yoneticiler;

Benim, bu basliktaki bir onceki mesajimin, site kayit saati; Bugün 02:18

Benim mesajimdan bir kac dakika onceki, mesajin ;site kayit saati;Bugün 02:41

Sitenin su an gosteren, saati; Şu Anki Saat: 02:18 .-G.M.T.

Buna gore aradaki, 41-18=23 Dakikalik, bir zaman "geriligini" benim mesajlarim ve site saati yasamaktadir. Bu arada, site saati ile, benim mesaj kayit saatim arasinda bir fark yoktur ve olmamasi da gerekir zaten.

Bunun anlami, 23 Dakika icinde yazacagim her yazinin, benden once yazi yazan bir kisinin yazisindan once cikacagidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

hackercesur
17-07-2010, 23:22
ilahi işaret olmasın. :D

evrensel-insan
19-07-2010, 04:42
Saygideger yoneticiler;

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 526 Saniye beklemelisiniz. -Alinti-

Mesajlarda zamanlama hatasinin, tam anlami su; Saat tam 4.10'da yazilan mesaj, 4.10 olarak cikiyor. 4.11 ila 4.31 arasi, genelde, 4.11'den baslayarak yazilan her mesaj, 4.01 olarak kayit oldugundan, 4.10 da yazilmis, mesajdan, bir dakika sonra yazilmis olmasina ragmen ve de saat olarak 4.01 oldugundan, baslikta bu saatin yeri neredeyse, tam orda cikiyor. Bu o basliga yazilan mesaj yogunluguna gore, bir once de olabilir, bir-iki sayfa geride de olabilir.

Bunu takibedebilmenin tek yolu, ana sayfada ilgili baslikta saat ne olursa olsun, en son yazilan mesaj gozukuyor. O radan mesaj tiklandiginda, baslikta bu son mesajin, yeri neresiyse, tam orasi ve son mesaj cikiyor.

Tum bunlari ortaya cikarabilmek icin, bayagi bir gozlem yaptim ve mantik yuruttum. Ama, su an size de acikladigim gibi, ne oldugunu biliyorum da, neden oldugunu maalesef, bilemiyorum. O da bu islerden anlayan, siz yoneticilerin isi. Kolay gelsin.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
26-07-2010, 04:25
Saygideger yoneticiler;

Bu sitenin zamanlama hatasi hastaligi, ozel mesaja da etki etti.

Üzgünüz ama her 60 Saniyede sadece bir Özel Mesaj gönderebilirsiniz. Yeniden Özel Mesaj gönderebilmeniz için 645 saniye daha beklemelisiniz.-Alinti-

Bilginize.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
26-07-2010, 04:27
Saygideger yoneticiler;

Bu da alisilagelmis, zaman olarak "dakik" olan, zamanlamahatasi.

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 866 Saniye beklemelisiniz. -Alinti-

Saygilarimla;
evrensel-insan

aliyarasfal
26-07-2010, 04:45
Ben daha şanslıyım sayın evrensel-insan;
60 saniye bekleyin diyor, torpilmi var?

Şimdilik saygımla gittim..

evrensel-insan
26-07-2010, 04:52
Saygideger aliyarasfal;

torpilmi var?-aliyarasfal-

Turkiye'd isen, olabilir.:o:whip:

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
27-07-2010, 04:09
Saygideger yoneticiler;

Şu Anki Saat: 02:06 -Alinti-

Halbuki su anki saat, 01.40.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
27-07-2010, 04:21
Saygideger yoneticiler;

Su an site saati; 2.30
Gercek saat;2.15
Fark;15 dak.

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 864 Saniye beklemelisiniz. -Alinti-

864 saniye/60=14.4 dakika. Iste farta burda.

Mucize! Su an, Site saati 2.15 ile gercek saatin (2.19), 4 dakika gerisine dustu. :decision::drama:

Saygilarimla;
evrensel-nsan

evrensel-insan
27-07-2010, 04:22
Saygideger yoneticiler;

Bir onceki mesajin saatine bakarsaniz, gercek saat ile site saatinin aynilastigini gorursunuz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
27-07-2010, 04:27
Saygideger yoneticiler;

Site saati ile, gercek saat; aynilasti ve su an 2.25, ama;

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 259 Saniye beklemelisiniz.-Alinti-

Hala, 259/60=4 dakika bir fark var. Bu farkta, onceki mesajimda ilettigim fark ile ayni.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
30-07-2010, 04:30
Saygideger yoneticiler;

Sitenin su anki saati;Şu Anki Saat: 02:24 G.M.T.

Dogru saat, su an itibariyle; 01.57 G.M.T.

Saat 2.10'dan (dogru saate gore), itibaren, site saati gerilemeye baslayacak ve dogru saate gore;02.30 da'da saatler cakisacak. Bu arada 02.10'dan, itibaren de, o her zamanki malum mesaj cikacak.

Gordugunuz gibi, artik gelecegi de okumaya basladim.;):dance::whip:

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
02-08-2010, 02:42
Saygideger yoneticiler;

Şu Anki Saat: 00:37 -GMT

Dogru saat: 00.12-GMT

Arkadaslar, ayni hata su an sizde de gecerli ise, lutfen bu baslikta bildirin.

Cunku zamanlama, hatasi hastaliginin baslamasina; daha 2 saat var. Genelde baslama saati 02.10-GMT ve mutlaka 02.30-GMT'a kadar suruyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
02-08-2010, 04:16
Saygideger yoneticiler;

Ilk ciktigi anda fark ettim.

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 1718 Saniye beklemelisiniz.-Alinti-

Bu tam, 28.63 dakikaya tekabul ediyor.

Site saati ile, dogru saat ayni oldu; 02.15 GMT

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
07-08-2010, 04:20
Saygideger yoneticiler;

Tam 30 dakika farki "yakalayamasam" bile, ona yakinini "yakaladim.

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 1445 Saniye beklemelisiniz. -Alinti

25 dak. yakin bir zamanlama "hatasi"

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
08-08-2010, 04:17
Saygideger yoneticiler;

Su an sitenin saati; Şu Anki Saat: 02:14 -GMT-.
Dogru saat; 01.46-GMT-

Tami tamina yarim saat fark var.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AerA
08-09-2010, 04:31
Hata az önce tekrarlandı. Yazdığım mesaj en sonda gösterileceğine, 5. sıraya yerleşti.

Neva
08-09-2010, 04:39
Evet bende ayni hata olusuyor nedense.. Cift gitti mesajlar. Son da olmasi gerekirken, geride kaliyor.

evrensel-insan
12-09-2010, 20:28
Saygideger yoneticiler;

Her 5 Saniye sonra yeniden Arama yapabilirsiniz. Yeni arama yapabilmeniz için daha 766 Saniye beklemelisiniz. -Alinti-

Yukaridaki mesaj, sadece 04.10-04.30 arasi cikiyordu. Su an cikan bu zamanlama hatasi, yeni bir zaman dilimine ait.

Umarim bu gecici bir durumdur, yoksa; zamanlama hatasi gunde iki kez tekrarlanacak demektir. Sureside, "beklemelisiniz" icin verilen suresinin ne oldugunun 60 bolumuyle dakika olarak cikan sonuc olacaktir. Yani yukaridaki mesaja gore bu zamanlama hatasinin suresi, nerede ise 13 dakikadir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
14-10-2010, 04:27
Saygideger spartacus;

Dedigin gibi, o duzenlemeden sonra, bilhassa 4.00 ila 04.30 arasi yasanan, zamanlama hatasinin, vuku buldugunu henuz gozlemlemedim.:nod:

Umarim, bu son site duzenlemesi, bu sorunu site tarihe "gommustur.":hug::rockon:

Saygilarimla;
evrensel-insan

spartacus
14-10-2010, 17:44
Evet :)

Düşünsene arama yapacaksın, 766 saniye bekle diyecek. Hemde arama yapma gibi bir yola, sık sık başvuran sana :nono:

evrensel-insan
14-10-2010, 17:53
Saygideger spartacus;

Hemde arama yapma gibi bir yola, sık sık başvuran sana -Spartacus-

Site uyelerinin, ozel olarak ne yaptigini boyle kamuoyu onunde desifre etmek sana hic yakisti mi?::clap2::help:

Allah'tan ki isin ucunda santaj yok.:target::humble:

Saygilarimla;
evrensel-insan

spartacus
14-10-2010, 18:02
:scared: en doğrusunu yaptığın için:amen: