PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gameover, samimiyetine inanıyorum...

korelmis
24-02-2006, 02:27
Gameover kardeşimiz şöyle demiş:

"kardeşlerim inanın ki kurana inanıcam ama bir şartla.bu sitede sürekli mantıki sorgulamalara neden olan
1)miras,
2)kadın hakları,
3)kılıç ayetleri,
4)adem ve havvanın yaratılışı ve
5)şeytana mühlet verilmesi,
6)inanılması güç ve herhangi bir sağlam kanıtı olmayan mucizevi olaylar, 7)ceza hukuku ,
8)bilimle çelişkili çeşitli kuran ayetleri vb. hakkında ateist kardeşlerimin sunduğu mantıklı argümanlardan daha sağlam mantıksal altyapı arzeden argümanlar getirin ve aklımdaki sorular tatmin olsun yüreğim ferahlasın inanın ki kurana inanacam.
saygılar."

Bence müslüman kardeşlerimiz -inançsızlık bağnazlığına saplanmış- körlerle ağız dalaşını bırakıp, bu samimi sese kulak vermelidir. Burada "Kuran'a inanacağım" diyen bir ses var. Bence bu çok mühim. Burada Allah'ın yaratıcılığını anlamış, İslam'ın insanlığa yapılan son büyük çağrı olduğuna inanmaya hazır fakat henüz kafasında soru işaretleri taşıyan bir kardeşimiz var... Onu sımsıkı tutmamız gerekiyor!

Dinci
24-02-2006, 02:42
İyide o maddelere cevap verebilsen forumda Ateist kalmaz...

24-02-2006, 18:26
arkadasimiz aklina takilan sorulari daha acik yazarsa daha fazla yardimci olabilsecegimiz inancindayim...caba bizden tevfik Allahtan...

gameover
24-02-2006, 23:02
daha da önce çeşitli topiclerde de belirttiğim gibi ateist değil deistim yani Tanrı inancım var.benim problemim çoğu ateist ya da deist vb. ile aynı problem.

Kurandaki bazı ayetlerin yüceler yücesi olarak kabul edilen kutsal bir varlık tarafından gönderildiğini düşünememe durumu bizimkisi.

ensareo
26-02-2006, 13:17
gameoverin samimiyetine değilde sorduğu soruların cevabı sırf bu sitede değil,istediği yerde bulabilir..bu misyonerlerin,ateistlerin birşey bulduk zannıyla sorageldikleri sorulardır..ayrıca gerçekten adil olacak kişi,en azından tarafsız olur...tarafsız olmadığı sözleriyle anlaşılan bir kişinin samimiyetine güvende mantıklı olmaz..kelimeler,saklanmış sırların dürbünüdür.körelmiş gameoverin samimi olmadığına inanabilirsin.

gameover
26-02-2006, 13:53
başımın tatlı belası ensareo kardeşim :) nerde olsa beni bulur ve misyonerliğimden dem vurur :) çok gizli çalışmalarım var ensareo.çokta sinsiyimdir.misyonerlik işte.bizim mesleğimizin cilvesi de bu.aslında ben meslek değiştirip milyoner olmak istiyorum ama napalım aldığımız para belli :)

saygılar. bi de biz eskiden çok fakirdik.hatta bi gün benim cadillaca süper kurşunsuz benzin alacak param yoktu depoyu normal benzinle fulledim.o kadar fakirdik ki bizim triplex villanın camlarını temizlikçi bayan tutamadık diye ben sildim :)