Orijinalini görmek için tıklayınız : AHİRET MASALI!
Ebu Leheb
20-11-2004, 17:17
Bilime göre, insan ölüyor sonra mezara gömülüyor, daha sonra ceset çürümeye, kokmaya, basliyor ve kurtlar tarafindan yenilerek etleri tamamen yok ediliyor. sonra geriye kalan kemik de yavas yavas bozulmaya basliyor ve bazan o da tamamen yok oluyor.
Dine göre ise, bu cesetten bir ruh cikiyor sonra bu ruh bir yerlere gidiyor ve ahiret gününe kadar oralarda bir yerlerde oyalaniyor, daha sonra ahiret gününde kendisine yeni kemikler ve etler veriliyor ve tekrar ruh, insana dönüsüyor ardindan tanrinin mahkemesine cikiyor ve durusmaya giriyor. yaptigi iyilik ve kötülüklere göre ya cennete ya da cehenneme gidiyor.!Cehenneme giden orda kizartiliyor, cennete giden ise orda sonsuza kadar mutlu bir yasam sürüyor! ne güzel bir masal!
İnsanin var oldugu ilk günden bugüne kadar dünya üzerinde 50 milyar insanin yasadigi kabul ediliyor. tanri 50 milyar insani tek tek yargiliyor! her bir insani 10 dakikada yargilasa 500 milyar dakika yapar. bu da 8 milyar 333 milyon saat yapar. bu da 602 bin sene yapar! yani tanri 602 bin sene boyunca insani yargilayacak!!!bana göre ortlama 60 sene yasayan bir insanin bütün ömür boyunca isledigi günah ve sevaplar 10 dakika icinde muhakeme edilemez ama ben insafli davranip 10 dakika dedim.
Şimdi bir düşünün insanlar daha yargilanmaya baslamadan önce 602 bin sene bekleyecekler, daha yargilama sona ermedigi icin cennet veya cehenneme kimler gidecek belli degil. o yüzden henüz sonsuz hayat baslamis degil. bu durumda tanri yargilamaya basladiktan 80-90 yil gectikten sonra bu 50 milyar insandan en fazla 100 binini yargılayabilecek, geriye kalan 49.999.900.000 kisi coktan yargilanmadan tekrar ölmüs olacak!
Bu dinsizin sorusuna cevap verebilecek bir dinli var mı ?
quixsoul
20-11-2004, 19:17
ahiret ve kıyamet günündede belirsizlikler var.Eğer kıyamet gününde insanlar toplu olarak sorguya çekilip cennet yada cehenneme sokulacaksa neden Allah kuran da bir kulunu cehenneme sokup derisini iki kez yakıp bunuda " oh olsun sana " kıvamında insanlara anlatıyor.Bu kişi bizden daha önce yaşamış bir küfre sapan.Vede diğer insanlardan daha erken cehenneme uğramış bir insan.
Ruh kavramı için çok iyi bilimsel bir kitap var.DNA ile ilgili çalışmalarıyla tarihe geçen Francis Crick in yazdığı şaşırtan varsayım.Nöron ve beyin hakkında insanın insan yapan tüm özellikleri karşıladığı belgeler ve testlerle kanıtlıyor.Ruh kavramını çürütüyor.Okumanızı tavsiye ederim..
Detaylı bilgi için http://kitap.tubitak.gov.tr/k043.html
herkese merhaba
Bilmedigim icin soruyorum.
Olumun bilimsel tanimi nedir?Bilen varsa soylesin lutfen.
SAYGILAR.
Ebu Leheb
20-11-2004, 20:24
herkese merhaba
Bilmedigim icin soruyorum.
Olumun bilimsel tanimi nedir?Bilen varsa soylesin lutfen.
SAYGILAR.
Ölümün en kısa tanımı yok oluştur. Ölen bir canlı yok olur ve herşey biter. bu kadar basittir.
Eski Misir''da bile ölümden sonra hayata inanilmis ve mumyacilik gelismistir.Gecmisten bugune insanin en buyuk korkusu ölüm gercegi olmustur. Insanlar bu gercegi degistirmek istemisler ve dinleri ortaya cikararak kendilerini aldatmislar ve ölümden sonra dirileceklerine inanmislardir.Bu sekilde insanlar ölüm korkusundan bir anlamda kurtulmus ve kendini avutmustur.
Ancak artik gercegi kabul edelim ölümden sonra hicbisey yok. Ölüyosun ve hersey bitiyor. Bu gercegi kabullenmek sizin icin zor olabilir ama gercek bu.
Tekrar merhaba EBULEHEB.
Belki soruyu yanlis sordum.Benim merak ettigim konu su:Komada bir insan dusunelim.Doktorlar bilimsel veriler altinda bu insanin oldugunu yada yasadigini soyluyorlar.Bu insani solunum cihazina bagladiklari icin kalbi calisiyor.Butun metabolizmik faaliyetleri yerinde.Vucut isisi gayet normal.Ama doktorlar bu insanin oldugunu soyleyip butun cihazlari cikarip adami morga gonderebiliyorlar.
Doktorlar hangi bilimsel verilerle bu adamin oldugunu soyluyorlar.Yani olumun tiptaki tanimi nedir?Bunu gercekten bilmedigim icin soruyorum.Eger bilen biri cevap verirse daha ilginc sorularim olacak.
SAYGILAR.
Ebu Leheb
20-11-2004, 21:11
Tekrar merhaba EBULEHEB.
Belki soruyu yanlis sordum.Benim merak ettigim konu su:Komada bir insan dusunelim.Doktorlar bilimsel veriler altinda bu insanin oldugunu yada yasadigini soyluyorlar.Bu insani solunum cihazina bagladiklari icin kalbi calisiyor.Butun metabolizmik faaliyetleri yerinde.Vucut isisi gayet normal.Ama doktorlar bu insanin oldugunu soyleyip butun cihazlari cikarip adami morga gonderebiliyorlar.
Doktorlar hangi bilimsel verilerle bu adamin oldugunu soyluyorlar.Yani olumun tiptaki tanimi nedir?Bunu gercekten bilmedigim icin soruyorum.Eger bilen biri cevap verirse daha ilginc sorularim olacak.
SAYGILAR.
Madem tıbbi anlamda ölüm nedir onu soruyosun o zaman buraya bak:
http://martimex.sitemynet.com/olum2.html
SERMED-I_MAHDUT
20-11-2004, 21:19
ben birşey sormak istiyorum.farzedin ki ahiret yok.ölümden sonra tekrar dirilme yok.peki senin bunca yaptığın ve söylediğin yanına kalır mı zannediyorsun? ŞUNU SAKIN UNUTMA:ŞU AN YALANLADIĞIN HAKARET ETTİĞİN YOK SAYDIĞIN HER KAVRAM SENDEN ZERRE DEN KÜRREYE ARŞTAN FERŞE HESABINI SORACAK.
Ebu Leheb
20-11-2004, 21:26
ben birşey sormak istiyorum.farzedin ki ahiret yok.ölümden sonra tekrar dirilme yok.peki senin bunca yaptığın ve söylediğin yanına kalır mı zannediyorsun? ŞUNU SAKIN UNUTMA:ŞU AN YALANLADIĞIN HAKARET ETTİĞİN YOK SAYDIĞIN HER KAVRAM SENDEN ZERRE DEN KÜRREYE ARŞTAN FERŞE HESABINI SORACAK.
Mahmut iftira atmana gerek yok.Ben dini eleştiririm ama hakaret etmem. Eğer ettiğimi iddia ediyosan göster. Ben yazılarımda "Kuran" ve "Tanrı" kavramlarını bile büyük harfle yazmaya özen gösteren biriyim.
Merhaba Ebu Leheb,
Kıyamet, hesap günü, Cennet ve Cehennem gibi konular insanlar için gaybtır. Bunlar bilimsel ölçüler içinde sınanamaz. Allah’ta Kuran’da bunların gayb olduğunu ve Müslümanların da gayba iman ettiklerini söylemektedir.
Dinin bilimden farkı budur. Bilim sadece bu dünya hayatını değerlendirirken din bilimle sınanamayacak şeyler hakkındaki bilgileri verir. Aslında bilim dinin gayb hakkında söyledikleri, hakkında vardır yada yoktur diyemez. Sadece bu konu bilimin sınırları dışında diyebilir. Bir şeyin bilimin ölçüm sınırları dışında olması onun olmadığı anlamına da gelmez. Üstelik bilimin sınırları sürekli değişmektedir. Günümüzden 200 yıl önce evrenin oluşumu felsefenin konusuyken bugün artık bilimin konusudur. Bilim adamları ortaya attıkları big bang gibi bilimsel teorilerle bunu açıklamaktadır.
19. Yüzyılın materyalist bakış açısıyla eğer bilim sınamıyorsa yoktur yaklaşımı, artık terk edilmiştir. Bu konular hakkında da bilimin söyleyeceği şey bu konunun şu anki bilimin sınırları dışında olduğu ve sınanamayacağı olmalıdır.
Ölümden sonraki hayatla ilgili Kuran’da bir çok bilgi verilir. Bu bilgilerin tümü gayb bilgileridir. Ölümden sonra hesap günü insanlar yeni bir yaratılışla yaratılacağı Kuran’da bildirilir.
17/49- Dediler ki: "Biz kemikler haline geldikten, toprak olup ufalandıktan sonra mı, gerçekten biz mi yeni bir yaratılışla diriltileceğiz?"
İnsan bedeni yeni bir yaratılışla inşa edilecektir. Yani şu anki bedenimizden daha farklı bir yaratılış olabilir. Yapılarının farklı olacağı ayetlerde söylenmektedir. Bunun dışında hesap günü insanların varacak yerlerini öğrenmek için öyle senin yaptığın heaspta olduğu gibi beklenmesi söz konusu değildir. Sen Allah’ı bir insan gibi olduğunu kabul edip bu kabul üzerine düz mantık kuruyorsun. Ön kabulün yanlış olunca mantığında yanlış oluyor. Allah şu anda da her şeyi gören ve denetleyendir. Hesap günüde herkese tek tek, sırayla hüküm vermesi diye bir şey söz konusu değildir. Nasıl şu anda her şeyi görüp denetliyorsa, hesap günü de herkesi aynı anda hesaba çekecektir. Bu konuda merak etme Allah zamanı geldiğinde hesabı seri görecektir.
40/17- Bugün her bir nefis, kendi kazandığıyla karşılık görür. Bugün zulüm yoktur. Şüphesiz Allah, hesabı seri görendir.
Ebu Leheb
21-11-2004, 02:31
Merhaba Ebu Leheb,
Kıyamet, hesap günü, Cennet ve Cehennem gibi konular insanlar için gaybtır. Bunlar bilimsel ölçüler içinde sınanamaz. Allah’ta Kuran’da bunların gayb olduğunu ve Müslümanların da gayba iman ettiklerini söylemektedir.
Dinin bilimden farkı budur. Bilim sadece bu dünya hayatını değerlendirirken din bilimle sınanamayacak şeyler hakkındaki bilgileri verir. Aslında bilim dinin gayb hakkında söyledikleri, hakkında vardır yada yoktur diyemez. Sadece bu konu bilimin sınırları dışında diyebilir. Bir şeyin bilimin ölçüm sınırları dışında olması onun olmadığı anlamına da gelmez. Üstelik bilimin sınırları sürekli değişmektedir. Günümüzden 200 yıl önce evrenin oluşumu felsefenin konusuyken bugün artık bilimin konusudur. Bilim adamları ortaya attıkları big bang gibi bilimsel teorilerle bunu açıklamaktadır.
19. Yüzyılın materyalist bakış açısıyla eğer bilim sınamıyorsa yoktur yaklaşımı, artık terk edilmiştir. Bu konular hakkında da bilimin söyleyeceği şey bu konunun şu anki bilimin sınırları dışında olduğu ve sınanamayacağı olmalıdır.
Ölümden sonraki hayatla ilgili Kuran’da bir çok bilgi verilir. Bu bilgilerin tümü gayb bilgileridir. Ölümden sonra hesap günü insanlar yeni bir yaratılışla yaratılacağı Kuran’da bildirilir.
17/49- Dediler ki: "Biz kemikler haline geldikten, toprak olup ufalandıktan sonra mı, gerçekten biz mi yeni bir yaratılışla diriltileceğiz?"
İnsan bedeni yeni bir yaratılışla inşa edilecektir. Yani şu anki bedenimizden daha farklı bir yaratılış olabilir. Yapılarının farklı olacağı ayetlerde söylenmektedir. Bunun dışında hesap günü insanların varacak yerlerini öğrenmek için öyle senin yaptığın heaspta olduğu gibi beklenmesi söz konusu değildir. Sen Allah’ı bir insan gibi olduğunu kabul edip bu kabul üzerine düz mantık kuruyorsun. Ön kabulün yanlış olunca mantığında yanlış oluyor. Allah şu anda da her şeyi gören ve denetleyendir. Hesap günüde herkese tek tek, sırayla hüküm vermesi diye bir şey söz konusu değildir. Nasıl şu anda her şeyi görüp denetliyorsa, hesap günü de herkesi aynı anda hesaba çekecektir. Bu konuda merak etme Allah zamanı geldiğinde hesabı seri görecektir.
40/17- Bugün her bir nefis, kendi kazandığıyla karşılık görür. Bugün zulüm yoktur. Şüphesiz Allah, hesabı seri görendir.
ella senin inandigin dinin zaten tamamı gayb! :D
bana tanrının varlığını ispat edebilirmisin ella?
tanrı gibi pek yüce bir varlığının binlerce delili olmalı.
ama dinliler sadece 3 delil gösterebiliyor.
-kuran en büyük delildir diyorlar ama ben kuran muhammed ve onun arkadaşları tarafından meydana getirildi diyorum.
-evrende düzen var diyosun, ben de evrende kaos da var diyorum
-evren nasıl oldu peki mutlaka bir yaratıcısı olmalı diyosun ben de evren yaratılmadı hep vardı diyorum. sen tanrının ezeli olduğunu iddia ediyosun ben de asıl evren ezeliydi onu kimse yaratmadi diyorum.
bu 3 kanıtını cevapladım.
bunun dışında bir kanıtın var mı?
Evren hep vardı........
Evren bildiğimiz şekliyle hep var olmamış olsa bile, evreni oluşturan nedenler hep vardı..
Onlara biz fizik yasaları diyoruz..
HACI
HACI Kardes
Bence evreni olusturan nedenlere "fizik yasalari" degilde "fizik teorileri" desek daha yerinde olur.
Peki
Fizik yasalarini ne yapacaksin? Rafa mi kaldiracksin?
Biz teoriden degil, var olan gerceklerden bahsediyoruz..
Onlar somut degiller belki ama, inkar edilemez soyut gerceklerdir..
kimsenin fizik yasalarini rafa kaldirdigi yok.Pisagor formulunun ispati olmadigi icin "pisagor teoremi" diye butun bilim dunyasi kabul etmis.
Bana yasa ile teori arasindaki farki bilmedigini soylemeyeceksin herhalde.
Evrim teorisine evrim yasasi,bigbang teorisine bigbang yasasi....Olacak seymi bu? :lol:
O zaman soyle diyelim.Allah''in varligi bir teoridir.Bunada Allah''in varligi yasasi diyelim!
Yakinda kanun hukmunde kararnamelerde gundeme gelirse... :idea:
Allah''in varligi bir teori degildir.........
Bir hipotezdir...
Umarim aradaki farki biliyorsundur...
1- Ruh Allah''tan gelmistir, yine O''na dondurulecektir.
2- Toprak, yapisina karisan DNA''leri (toprak olan insani) yeniden isleyip vucudu olusturmak icin sadece "Ol" emrini beklemektedir.
Toprak, bir insan vucudu olusturabilecek niteliktedir. Ancak bunu yapamiyor olusu, tabiatin hic birseyi, hic bir sekilde kendi basina yapamadiginin bir kanitidir. Ancak Allah istedigi zaman, O''nun istedigi sekilde, O''nun emri ile olacaktir. Bu dunyada yaprak dahi O''ndan izinsiz kipirdamiyor ama anlayabilene... Ve bu vucud, bu eller, bu ayaklar... hepsi bizden hesap soracaktir...
3- Ahirette hesaba cekilecek, ceza ya da mukafat gorecek olan Nefs''tir. Ruh degil.
Ebu Leheb
21-11-2004, 05:43
1- Ruh Allah''tan gelmistir, yine O''na dondurulecektir.
2- Toprak, yapisina karisan DNA''leri (toprak olan insani) yeniden isleyip vucudu olusturmak icin sadece "Ol" emrini beklemektedir.
Toprak, bir insan vucudu olusturabilecek niteliktedir. Ancak bunu yapamiyor olusu, tabiatin hic birseyi, hic bir sekilde kendi basina yapamadiginin bir kanitidir. Ancak Allah istedigi zaman, O''nun istedigi sekilde, O''nun emri ile olacaktir. Bu dunyada yaprak dahi O''ndan izinsiz kipirdamiyor ama anlayabilene... Ve bu vucud, bu eller, bu ayaklar... hepsi bizden hesap soracaktir...
3- Ahirette hesaba cekilecek, ceza ya da mukafat gorecek olan Nefs''tir. Ruh degil.
1-yok ya? ruh Tanrıdan gelmistir ha? ne Tanrıyı görmüşsün ne de ruhu. ne Tanrıyı ispatlayabiliyosun ne de ruhu. varlığını ispatlayamadığın 2 şeyin birbirinden geldiğini söyleyip komik bir duruma düşüyosun. :D
ben de diyorumki, tanrı apollon zeusun oğludur. apollon zeustan gelmiştir. hadi aksibi ispatla! zeus bir tanrıdır aynı senin tanrın gibi görünmez. zeus da aynı senin tanrın gibi bu evreni yaratmıştır. hadi aksini ispatla! 8)
2-yani Tanrı "ol" demese hiçbişey olamyacak öyle mi? bir yazar nasıl yoktan bir roman var ediyor açıkla bakalım. veya descartes daha önce dünyada var olmayan bir felesefi akımı nasıl dünyaya getiriyor? yoksa Tanrı ol dediği için mi? yani descartes olmasa yine descartesin felefesi olacak...
bir bebek nasıl dünyaya gelir? sperm yumurta hücresini döllediği için. dölleyen kim? erkek..
3-ben ahirette bize et ve kemik giydirilecek sanıyordum, demek cehennemde acı çekecek nefstir öylemi? peki nefsin(veya ruhun) acıyı hisseden bir derisi ve bu acıyı beyine ileten bir sinir sistemi mi var? muhahahaah!
:P :P biraz destekli atsan böyle komik duruma düşmezsin.
...bir yazar nasıl yoktan bir roman var ediyor açıkla bakalım...
Bir yazarin yoktan roman var edemedigini kabul ediyorsun da, kainatin yoktan var edildigini nasil kabul edebiliyorsun?
Mantik bunun neresinde??
Ebu Leheb
21-11-2004, 07:27
...bir yazar nasıl yoktan bir roman var ediyor açıkla bakalım...
Bir yazarin yoktan roman var edemedigini kabul ediyorsun da, kainatin yoktan var edildigini nasil kabul edebiliyorsun?
Mantik bunun neresinde??
yanlış anlaşılmanın da bu kadarına da pes doğrusu! siz bence beni yanlış anlamadınız ve aptal numarası yapıyorsunuz. çünkü benim bir ateist olduğumu ve bu topic altında yazdıklarımı gören biri böyle söylemezdi! çok şakacısınız!
:D :D :D
Sanırım ateistler hala insanların birşeyleri yoktan var ettiğini zannediyorlar. Bu yüzden ısrarla üretmek kelimesi yerine yaratmak kelimesini tercih ediyorlar.Halbuki insanın, varolan birşeyleri kullanmarak yeni birşeyler üretmekten başka birşey yaptığı yok. Bu bence insanoğlunun ulaştığı bilinsel ve teknolojik seviyeyi fazla önemsemelerinden kaynaklanıyor. "Bilim ve teknolojide bu kadar ilerlemiş olan insanoğlu nasıl olurda bir Tanrı''ının izni olmadan hiçbir şey yapamaz." Bu fikri bir türlü kabul etmek istemiyorlar. Bu ise gururdan başka birşey değil.
Fakat unutmayalım ki insanoğlunun başardığı şeyler başaramadıklarının yanında çok çok küçük kalır.
Ebu Leheb
26-11-2004, 19:08
evrende sadece fikir yaratılabilir bunun dışında madde yaratılamaz. bu bir kuraldır. bilim ne der: "hiçbirşey yoktan var edilemeyeceği gibi, var olan şey yok edilemez".
evren hep var olan bir maddedir bu yüzden ne senin tanrın ne birbaşkası var olan bir maddeyi yok edemeyeceği gibi, yok olan bir maddeyi de var edemez.bu koca evrende olan tek şey maddenin şekil değiştirmiştirmesidir.
ancak fikir farklı bir şeydir, madde değildir, maddenin bir yansımasıdır. dolayısıyla fikir yaratılabilir. mesela dostoyevski, "budala" romanını yazmadan önce budala diye bir roman yoktu. demekki dostoyevski budala romanını yaratmıştır.sen diyeceksinki dostoyevskibu romanı beynini kullanarak yaratmıştır, bu doğrudur. ancak bu, dostoyesvkinin romanı yatamış olması gerçeğini değiştirmez. sonuçta senin tanrın da insanı yaratmak için çamur kullanmış. demek istediğim bir şeyi yaratmak için aracı kullanmak, bir şeyi yaratmış olmak gerçeğini değiştirmez.
SERMED-I_MAHDUT
26-11-2004, 21:16
Görüyorum ki siz sadece ALLAH''ı görmek istemiyorsunuz.o kadar.inanan arkadaşların verdiği somut örnekler sizi tatmin etmediyse bir örnek de ben vereyim.
Dünya var olduğu günden bu yana tahmini 50-60 milyar insanın yaşadığını farzedelim.Herhangi bir insanın yüzü, en ince ayrıntısına kadar kendisinden önce geçmiş milyarlarca insandan hiçbirisine kesinlikle benzememektedir. Bu kural kendisinden sonra gelecekler için de olduğu gibi geçerlidir... BİR YÖNDE BİRBİRİNİN AYNI,BİR YÖNDE BİRBİRİNDEN FARKLI MİLYARLARCA RESMİ KÜÇÜCÜK BİR ALANDA ÇİZİP SONRA DA KENDİSİ GİBİ OLMASI OLASI MİLYARLARCA RESİMDEN AYIRMAK VE O HERŞEYİ SONSUZ OLASILIK YOLLARI İÇİNDE TEK BİR YOLA VE TEK BİR ŞEKLE SOKMAK ELBETTE VE ELBETTE YARATTIĞI HEMDE KAPALI HİÇBİR YANI KALMAMAK ŞARTIYLA BİLEN VE O VARLIĞA İSTEDİĞİ ŞEKLİ VERMEYE GÜCÜ VE KUDRETİ YETEN CENAB-I MEVLA''NIN EN SAĞIR KULAKLARA BİLE DUYURUP İŞİTTİRDİĞİ BİR DUYURU BİR MUCİZE BİR HİKMET DEĞİL MİDİR?. Evet, simada yer alan uzuvları/organları başka simalardaki uzuvlardan ayrı yaratmak ve her gözü mutlak biçimde diğer gözlerden ayırıcı bir özellikle donatmak, gözünde perde olmasa bile, sinesinde gönül bulunan her vicdan sahibine, bütün bunları yaratıp sonsuz hikmetlerle donatan Zat(cc)''ı gösterir ve tanıttırır...
Sermed-i Mahmut:
Bunlar sizin yorumunuz. Kendi yetersizliginizi bize empoze etmeye calisiyorsunuz. Insan yuzu diger dogal olgular gibi, bazi fizik yasalarina uyarak ortaya cikan bir doku ve organ karisimidir. Hepsi o kadar. Genlerin etkinligine baglidir. Tabii embryolojiden haberiniz olmadigi icin, bizim bunlari aciklayamayacagimizi saniyorsunuz. Yaniliyorsunuz..
SERMED-I_MAHDUT
26-11-2004, 21:42
100 yalancı, arka arkaya gelip size evinizin yandığını söylese, bu adamların hayatta doğru söylediklerini pek duymamış olmanıza karşın, "ihtimal/belki" der onlara inanırmısınız?
Siz Allah''a bu yuzden mi inaniyorsunuz?
Yuz yalanci bile degil... Siz bir yalanciya inaniyorsunuz..
Ne aci
HACI
SERMED-I_MAHDUT
26-11-2004, 21:48
sadece cevap verin yorum istemedim.
SERMED-I_MAHDUT
26-11-2004, 22:40
öyleyse Allah''ın ve O''nunla ilgili her şeyin varlığı binlerce Elçi, yüzbinlerce ermiş ve milyonlarca da inanan insan arasında meydana gelmiş bir ittifaktır. Çeşitli zamanlarda ve ayrı ayrı bölgelerde yaşamış bu insanların ittifak ettiği en birinci nokta, "Allah vardır" gerçeğidir. On yalancının bir yalan üzerindeki ittifakına değer verildiği halde, milyonlarca, hem de hayatlarında bir kere bile yalan söyledikleri duyulmamış Nebiler/Elçiler ve velilerin bu çaptaki ittifakına niye inanmıyorsunuz
Cunku onlar da aldatilmislardir.. Kendileri durusttur ama, Muhammed onlari da kandirabilmistir..
Bu aciklama yeterli mi?
SERMED-I_MAHDUT
27-11-2004, 23:45
MAALESEF YETERSİZ.PEKALA BU ALDATILDI DEDİĞİNİZ İNSANLARIN BİRİ İKİSİ BELKİ ONU BELKİ BİNİ KÖRÜ KÖRÜNE ANLAMADAN DİNLEMEDEN BİR TESLİMİYET GÖSTERDİ DE ALDATILDIĞININ FARKINDA OLMADI AMA MİLYARLARCA İNSAN.....İÇLERİNDE HİÇ Mİ DÜŞÜNEN ANLAYAN ZEKİ KURNAZ İNSAN YOKTU?HEM ŞU DA VAR Kİ EĞER BİR İNSAN BİRİLERİNİ GERÇEKTEN ALDATMAYA ÇALIŞIYORSA NE KADAR ZEKİ OLSA DA NE KADAR SİSTEMLİ VE PLANLI HAREKET ETSE DE BİRGÜN MUHAKKAK BİRYERLERDE HATA YAPACAKTIR.MUHAKKAK.AMA ASIRLARDIR DEVAM ETMİŞSE ÇOK DEVASA BİR KİTLE OLUŞTURMUŞSA HELE DE BUNUN İÇİN FEDAKARLIK VE FERAGAT DE İNSAN ÜSTÜBİR ÇABA HARCANIYORSA BU ALDATILMA DEĞİLDİR KARDEŞİM.SORARIM SANA BİR İNSAN SONUNUN NE OLACAĞINI BİLMEDEN KENDİNİ AHMAKÇA ÖLÜME ATAR MI?İŞTE ALLAH RASULUNU GERÇEKTEN TANIYAN VE O''NU ADETA KENDİ BENLİKLERİNDE DOYA DOYA DUYA DUYA YAŞAYAN İNSANLAR ÖLÜM İÇİN YARIŞMAYA BAŞLAMIŞLARDIR.BU İNSANLARI ETKİLEMEK SİZİN BAHSETTİĞİNİZ YOLLA ASLA MÜMKÜN DEĞİLDİR.
SERMED-I_MAHDUT
27-11-2004, 23:56
ŞUNU DA UNUTMAMAK GEREKİR Kİ;ALLAH RASULUNUN BİLİNEN EN BELİRGİN VASFI EL-EMİN OLMASIDIR.PEK GÜVENİLİR VE DÜRÜST İNSAN OLARAK TANINMIŞTIR.ÜSTELİK BU DURUM NEBİLİK VAZİFESİ VERİLMEDEN ÇOK ÖNCE OLAN BİR DURUM OLUP KAFİRLER BİLE İTTİFAKLA KABUL ETMİŞTİR.BU DURUMDA ÖMRÜ BOYUNCA YALAN SÖYLEMEMİŞ BİR İNSAN NASIL OLUR İNSANLARI KANDIRMAYA ÇALIŞIR Kİ?
AYRICA EĞER KANDIRMAKTA Kİ AMACI DÜNYALIK MENFAATLER OLSAYDI BİRİLERİ MUHAKKAK BUNU SEZECEK YANLIŞINI GÖRECEK VE ENGEL OLACAKTI HATTA BELKİ BÖYLE BÜYÜK BİR KANDIRILMANIN ACISIYLA CANINA BİLE KAST EDECEKTİ.
YOK EĞER SADECE DİNİ SÖMÜRÜ ARACI OLARAK KULLANMAK OLSAYDI ALLAH BU KADAR MUVAFFAKİYET VE MUZAFFERİYET VERMEZDİ.BİR GÜN MUHAKKAK BUNUN CEZASINI GÖRECEKTİ.AMA GEL GÖR Kİ YAKTIĞI NURDAN MEŞALE KIYAMETE KADAR YANACAKTIR.KAFİRLER İSTEMESE DE...
Merhaba Ebuleheb
Soyle demissin:
2-yani Tanrı "ol" demese hiçbişey olamyacak öyle mi? bir yazar nasıl yoktan bir roman var ediyor açıkla bakalım. veya descartes daha önce dünyada var olmayan bir felesefi akımı nasıl dünyaya getiriyor? yoksa Tanrı ol dediği için mi? yani descartes olmasa yine descartesin felefesi olacak...
Yazar yoktan var ettigine gore bir yaraticida yoktan varedebilir.Yani yoktan var etmek o kadarda zor degilmis.Bunu kendin cok guzel bir sekilde ortaya koymussun.Tesekkurler.
Birde dusunmenin fizik yasalarina gore tarifini yaparsan sevinirim :lol:
Ebu Leheb
28-11-2004, 00:09
ŞUNU DA UNUTMAMAK GEREKİR Kİ;ALLAH RASULUNUN BİLİNEN EN BELİRGİN VASFI EL-EMİN OLMASIDIR.PEK GÜVENİLİR VE DÜRÜST İNSAN OLARAK TANINMIŞTIR.ÜSTELİK BU DURUM NEBİLİK VAZİFESİ VERİLMEDEN ÇOK ÖNCE OLAN BİR DURUM OLUP KAFİRLER BİLE İTTİFAKLA KABUL ETMİŞTİR.BU DURUMDA ÖMRÜ BOYUNCA YALAN SÖYLEMEMİŞ BİR İNSAN NASIL OLUR İNSANLARI KANDIRMAYA ÇALIŞIR Kİ?
AYRICA EĞER KANDIRMAKTA Kİ AMACI DÜNYALIK MENFAATLER OLSAYDI BİRİLERİ MUHAKKAK BUNU SEZECEK YANLIŞINI GÖRECEK VE ENGEL OLACAKTI HATTA BELKİ BÖYLE BÜYÜK BİR KANDIRILMANIN ACISIYLA CANINA BİLE KAST EDECEKTİ.
YOK EĞER SADECE DİNİ SÖMÜRÜ ARACI OLARAK KULLANMAK OLSAYDI ALLAH BU KADAR MUVAFFAKİYET VE MUZAFFERİYET VERMEZDİ.BİR GÜN MUHAKKAK BUNUN CEZASINI GÖRECEKTİ.AMA GEL GÖR Kİ YAKTIĞI NURDAN MEŞALE KIYAMETE KADAR YANACAKTIR.KAFİRLER İSTEMESE DE...
bana muhammedin yalan söylemeyen dürüst biri olduğunu ve emin sıfatını aldığını, islam dışı kaynaklarda gösterebilirmisin? islam dışı kaynaklar objektif biçimde islam tarihini ele almışlar ancak senin iddianı sadece islami kaynaklar mitolojik bir efsane gibi anlatıyor..
muhammed 7. yüzyılda yaşamaış,atıyorum 9. yüzyılda yaşayan bir din bilgini "muhammede emin deniyordu" diye bir söylenti başlatıyor ve bu söylenti kulaktan kulağa günümüze kadar geliyor.
SERMED-I_MAHDUT
03-12-2004, 23:07
Leheb;
Benim Peygamberin emin olduğundan şüphem yok.Tatmin için Kuran''dan başka kaynağa da ihtiyacım yok.Ayrıca EMİN oluşunun aksi bir davranışı olmadığı için diğer kaynakların O''nun için yazdıkları da beni bağlamaz zira onlar ya iftiradır ya yalandır ya da uydurmadır.Eğer sen İslam dışı kaynaklarda O''nun bu sıfatının zıddı birşey yaptığını isbatıyla gösterirsen irdelemeye hazırım.
Saygılar..
Ben Ebulehep tarzinda bir cevap verecegim.
Muhammed emindir.Bundan suphe yoktur.Aksini iddia eden kaynaklar yalan soyluyorlar.
Bak Muhammed''in emin oldugunu ispatladim.Bakalim simdi ne diyecekler.
ebulehebin cehaletine guzel ornekler sunmaya devam ediyoruz
olum uzerine konusmus bu kezde ebuleheb, yok olacagini dusunmus, tam bir cehaletle kaleme alinmis, bir onceki yazisida azrail ile ilgili, ne ilginc bir tesadufki hep azrail olup demis, oturmus bide hesabin kac sene surecegini hesaplamis(zavalli ya...), sanmiski allah onun kafasindan uydurdugu kendi gibi bisey, bide altina bunlara cevap verecek babayigit biri varmi diyede efelenmis.
kimbilir belkide o ahkam kesdigine gitti.
SIZINTI
Ebu Leheb
13-01-2005, 03:17
ebulehebin cehaletine guzel ornekler sunmaya devam ediyoruz
olum uzerine konusmus bu kezde ebuleheb, yok olacagini dusunmus, tam bir cehaletle kaleme alinmis, bir onceki yazisida azrail ile ilgili, ne ilginc bir tesadufki hep azrail olup demis, oturmus bide hesabin kac sene surecegini hesaplamis(zavalli ya...), sanmiski allah onun kafasindan uydurdugu kendi gibi bisey, bide altina bunlara cevap verecek babayigit biri varmi diyede efelenmis.
kimbilir belkide o ahkam kesdigine gitti.
SIZINTI
şu din denen beyin kapağını kafandan çıkarsan da azıcık bilgi ve kültür parçacıkları beynine sızsa aydınlansan...
ngcoskun
13-01-2005, 08:39
çok şükür kavuşturana. :lol:
ngcoskun
13-01-2005, 08:40
şu din denen beyin kapağını kafandan çıkarsan da azıcık bilgi ve kültür parçacıkları beynine sızsa aydınlansan...
çok beğendim bu cümleyi. :wink: