PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çelişkiler

Aynalı
15-05-2010, 20:56
Müslüman iyi eğitimli bir aileden geldim. 2-3 yaşında ailemden 3-4 sene, uzakta dedemlerle birlikte yaşadım. O da müslman ve iyi eğitimli bir insandır Müslüman olduğumu biliyodum ama dinimin ne anlattığını bilmiyordum. Hatta "din" kelimesinin ne olduğunu dahi bilmiyordum. Müslüman bir çevrede yaşamama ragmen din konusunda yanımda çok sohbet edilmezdi. 12 yaşında elime mesneviden seçmeler adlı bir kitap geçti okumaya başladım ve dine bakış açımı tamamen değiştirdi. Daha sonrasında tasavvuf felsefesi hakkında kitaplar okudum. Daha sonra fikir yelpazemi genişleterek farklı felsefi fikirleri öğrendim. Bu fikirler sürekli aklımı meşgul ediyorlardı. Ve bazen müslüman bazen ateist gibi düşünmeme neden oluyordu. Ateist düşüncenin ne olduğunu daha iyi anlamak için ateist oldum ve bir ateist gibi düşünmeye başladım bu dine bakış açımıda fazlasıyla farklılaştırdı uzun bir süre ateist fikirleri benimsemiş olarak yaşadım daha sonrasında okudumğum başka kitaplar ateist dşünceden vazgeçmeme neden oldu. Okuduğum kitaplar, DİNLERİN özüne inmeme sağladığını açıkca söyleye bilirim. Artık hem dini hem ateizmi anlaya biliryorum ve haala dinimi sorguluyorum bundan hiç vazgeçmedim. Ve tabiki başka fikirleri sorgulamaktanda...
Bu yazı "Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum?" başlığı altında yayımlamak biraz garip gelebilir.Okudugunuz için teşekkürler.
Saygılarımla...

earthling
18-05-2010, 20:51
merhaba,
dogru anladim degil mi? ateizmi anlamak, ogrenmek icin ateist oldugunu soylemissin.
bence hicbir yerde iddia etme, ateisttim tekrar dine dondum diye.
boyle bir sey olamaz cunku
:)

ayrica ne dindar olmak icin ne de ateist olmak icin butun kitaplari okumak gerekmez. hatta ben hicbirini okumadim diyebilirim. bu biraz kafa yapisi galiba.
sonucta ateist olacagim varsa hicbir karsi dusunce beni durduramaz tipki senin inancli olmani hicbir kitabin durduramadigi gibi.

evrensel-insan
18-05-2010, 20:57
Saygideger Aynali;

haala dinimi sorguluyorum bundan hiç vazgeçmedim. Ve tabiki başka fikirleri sorgulamaktanda... -Aynali-

Bence, koyulastirdigim kismi yapmakla, insanoglu turunun bir biri olarak, yapilmasi gerekeni yapiyorsunuz. Umarim, kendiniz adina, aldiginiz ve kisilik ve de kimliginizi olusturan herbir ve hicbir deger, tabu, veri; bu yaptiginiz sorgulamanizin onunde bir set, engel teskil etmez.

Saygilarimla;
evrensel-insan

İvan Karamazov
18-05-2010, 21:03
Subhanalllah kardeşim, ibretlik bir paylaşım.
İnsanları doğru yola getiren Allah ne yücedir, ne merhametlidir. Darısı buradaki ateistlerin başına...

Natan
18-05-2010, 21:22
Aynalı dostum , tebrik ederim kavramları size sunulduğu gibi almak gerine onları neden-leyip akıl süzgecinden geçirmeniz müthiş. Bunu herkes yapmıyor. Düşünmüyor, sormuyor, düşünmesini bilmiyor.

Sene ,geçen sene :) Ben de Dine inanıyordum. Sonra araştırmaya verdim kendimi,okudum okudum okudum. Hem hrıstıyan teolojisine dayalı yayınları hem de Richard Dawkins ve diğerlerini. Dün sabaha kadar Georges Politzer'i okudum. Sabah ezanıyla yattım:)

Daha önce de okumuştum ancak şimdi söylediklerini daha iyi anlıyorum. Altını çizerek çalışıyorum . Zaman zaman ne oldu biliyor musun ? Boşluğa düşmüştüm, kendimi yalnız ve umutsuz hissediyordum , İşte bu yüzden bilimsel olmadığını bildiğim halde dine dönmeye ve dinle kendimi uyuşturmaya çabaladım. Ancak ne zaman bana yanlışım gösterilse ( hem evrim teorisi bölümünde hem hrıs.forum bölümünde ) yazdıklarımdan utanırdım . "Bu adamlar doğru diyorlar yaw" desem de sessiz kalmaya devam ederdim.

Bir oldu, SUSTUM, iki oldu SUSTUM, bu böyle devam etti , en son AKIL İSYAN EDİP,inanç zincirini kırana kadar . :)

O zaman dedim ki kendime bilimsel duruş Materyalizmdir.Din inanç/iman işi,Ki kökenine bakarsak sosyolojide görebilirsin. (ayrıca orhan hancerlioğlu mesela bu konuyu kitabında çok güzel anlatıyor).

sanal dünyalardan çıkıp gerçek dünyaya nesnel bakış açısıyla bakmayı öğrendikçe öncekilerin masal ve hikaye yığını olduğu daha net görülüyor, yeterki olaylara objektif bakalım .

Bunları paylaşmak istedim.

Dinle ,imanla beyin uyuşturuluyor. Tanrı sorunu , insanların kafasındaki tanrı sorununa dönüşüyor.

Umarım aynalı dostum , araştırmaların iyi bir sonuca götürecek seni, Saygı duyuyor ve tekrar tebrik etmek istiyorum

sevgiler

KızıL
19-05-2010, 04:50
aynalı arkadaş ateist oldum sonra vazgeçtim diyorsun sen ateist olmamışsın hiç sen sadece dinini ve kavramlarını anlayamadığın için yabancılaşıp uzaklaşmışsın sonrad abişeyleri kavramaya başlayınca özüne dönmüşsün!!
ateist olmak bunu yaşamak ve öğrenmek senin bahsettiğin gibi olmuyor maalesef..