PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kiliseden Eşcinsel Azizler

Natan
24-05-2010, 16:08
Hristiyanların gözünde eşcinseller cehennemi hak edecek türden insanlardır. Kutsal Kitaplarına bakarak eşcinsellerin taşlanarak öldürülmeleri buyrulmuştur. Cezası kesinlikle ölümdür. Eşcinselliği "hastalık" olarak görmenin yanısıra "sapıklık " olarak da algılarlar. Konumuz Eşcinselliğin etik olup olmadığını sorgulamak yada birilerini yargılamak değildir.Kilise hem eşcinseliği sapıklık olarak adlandırıp hem de bazı eşcinselleri AZİZLİK mertebesine taşıyor. Bazı Gay ve Lezbiyen azizleri tanıtmak istedim .Kilisedeki GAY ve LEZBİYEN azizlerden haberiniz var mı ?

Vurgulamak istediğim noktayı şu ayetle ortaya koyayım ;

"Bir erkek başka bir erkekle cinsel ilişki kurarsa, ikisi de iğrençlik etmiş olur. Kesinlikle öldürülecekler. Ölümü hak etmişlerdir." Lev.20:13

Taşlanarak öldürülmesi gereken kişiler olarak mimlenen gay azizler :

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/8f/SerBac.jpg

Saints Sergius ve Bacchus

Aziz Sergius and Bacchus'un hikayesini şu adresten okuyabilirsiniz (1) (http://en.wikipedia.org/wiki/Saints_Sergius_and_Bacchus)

Roma ordusunda görev alan iki "sevgi" ,"barış" adamı. İsa iyilik timsali bir karakter olarak ortaya çıkmıştır. Sağ yanağına vurana diğer yanağını çevirmesini söylemiştir. Savaşa karşı bir tutum sergilediği söylenen İsa'nın bu azizleri ,savaşlarda etkin olan iki "barış" adamı kimliğinin yanında eşcinsel hayat sürmüşlerdir ve bu Kilisenin onları aziz olarak yüceltmesini engellemeyecektir .

Madem ki eşcinseller CEHENNEMLİKtir ve acıyı ,ıstırabı hak etmişlerdi neden Kilise bu iki gay savaşçıyı AZİZ olarak kanonize diyor ?

http://4.bp.blogspot.com/_t_l4i_uQ_VI/R9GrEL6AJmI/AAAAAAAAAMA/_lBArI_sn5w/s320/Saints_Perpetua_and_Felicity.jpg

Perpetua ve Felicity

Anlaşılan Kilise için gay yada lesbian olmak bir problem teşkil etmiyor. Etmiyor ki kanonize ediyor. Onları AZİZ olarak yüceltiyor. Aziz kutsal anlamındadır. Bu insanlar "lanetli " mi yoksa "kutsal" mı ben anlamadım .

nihilist
24-05-2010, 16:39
sevgili dostum natan
insanları aydınlatmak istiyorsun.
boşver.
birileri köle olmayı kabullenmeseydi efendiler zaten olmazdı.
köleliği kabullenmeye gönüllü olanlar oldukça efendiler de olacak.
senin uyuyanları uyandırman için çırpınman bana acı veriyor.
boşver.
git sevdiğin şeylerle mutlu ol.
bunlara değmez.

Natan
24-05-2010, 17:00
sevgili dostum natan
boşver.
boşver.
bunlara değmez.

İnsanları uykudan uyandırmak yada aydınlatmak gibi bir amacım yok aslında.

Sadece ilginç bulduğum bazı şeyleri paylaşıyorum. Bu beni yormuyor da ,:playball:

İnsanlar aydınlanmak isterlerse bilginin kendisine gelmesini beklemezler kendileri bilgiye koşarlar. Biz bir şey yapmıyoruz. :)

Kim olduğumuza yönelik sayn paslıcivi' nin şu yazısı bazı şeyleri sorgulamamız gerektiğini gösterir ,

Bakın ne diyor orda ;

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8978

saygılarımla

UlulElbab
24-05-2010, 17:11
sevgili dostum natan
boşver.
boşver.
bunlara değmez.

Sevgili Ananrchist,

Değerli dostumuz natan bunları ortaya çıkarmak,ürdelemek ve tartışmak zorunda.
Sen zannediyorsun? ki o kendini birilerini uyandırmak için paralıyor ve çırpınıyor:)
Bilinç geçişleri böyledir,o şimdi yılların Bilinç altına attıklarını deşarj etmek zorunda...Yorulana kadar saldıracak eski İNANCINA...
Ne zaman mı yorulacak? Farkındalığı arttığı ve bunlarla uğraşmanın anlamsız olduğunu farkettiğinde...Tabii bu arada hıncını çıkarmış olacak.

Konuya ilişkin söyleyeceklerim ise bilindik şeyler;
Klise İsa mesihin işaret ettiği "kaya" değildir.Yüzyıllardır kendisini "yanılmaz" olarak insanlara kabul ettirmiş olmanın verdiği gücü kullanıyor.
Ancak son yaklaştı...Müslümanlarda ise başıbozukluk devam ediyor...
Hepsi bir potada eriyecek...Natan gibi ve benim gibi insanlar artacak.

Ortodoks düşünce erimeye mahkum (ortodoks ile Tutuculuğu kast ediyorum)
Çünkü tutnacak dalları birer birer ellerinde kalıyor.
Cinselliği baskı altına almak demek, üstü kapalı işlere göz yummak demektir.
Bu insanoğlunun doğasına aykırıdır.
"Yaratıcı" yani Rab böyle birşey istememiştir...Ancak onlar kendileri bu yolu tercih etmiş ve ellerine yüzlerine bulaştırmışlardır.
Bugün Avrupada ki Çocuk istismarları bir insan olarak hepimizi incitiyor,derinden yaralıyor.
Saygılarımla...
UlUl

Natan
24-05-2010, 17:19
Yorulana kadar saldıracak eski İNANCINA...

Gerçekten de benim eski inancıma saldırdığımı mı düşünüyorsun ?

müşkülpesent
24-05-2010, 18:26
boşver.

Gandhi'nin (bugünlerde bu ismi de popülarizme alet ettiler) şöyle bir sözü var;

"Bir insanı, ancak gerçekten uyuyorsa uyandırmak mümkündür. Ama, eğer uyumuyor da uyku taklidi yapıyorsa, dünyanın bütün gayretlerini sarfetseniz, nafiledir."

Ben inançlıların gerçekten uyuduğunu düşünüyorum, çünkü gelişen teknolojiye, cevaplanan bir çok soruya, insanlar ancak uyku halinde tepkisiz kalabilirler. Bu yüzden hala umudum var, bir gün uyanabilecekleri konusunda. Bu durumda çok değerli(?) bir başka şahsın sözünü eklemek yerinde olur; "Durmak yok, yola devam!"

Ve kiliselerin, özellikle son dönemdeki cinsel atraksiyonlarını haberlerde izleyebiliyoruz.. Bir özürle telafi ederler durumu, sonra da kaldıkları yerden devam ederler inanmaya. Kitapların içeriğindeki tutarsızlığa ek olarak din adamlarıyla uyguladıkları kitap arasındaki tutarsızlığa da şahit oluyoruz sıkça.

UlulElbab
24-05-2010, 18:31
Gerçekten de benim eski inancıma saldırdığımı mı düşünüyorsun ?
Sevgili natan,

Saldırmak derken "Agressivite"den bahsetmiyorum...Bu uyanışın bir gereği,insan bunca zaman kendini kandırılmış hisseder ve eski inanışına kritik ve eleştirel gözle bakar.
Neden İslam başlığına ilgi göstermiyorsun? Oysa Hristiyanken gelir orada da bazı başlıklara katkı sağlar,eleştirirdin?
Oysa şimdi tüm diğer dincikleri boşverdin,varsa yoksa Tevrat,İncil ve dolaysı ile kliseyi eleştiriyorsun.Elbette haklı olduğun yönler var...Saldırmak kelimesi tam doğru kelime seçimi de olmayabilir...
Ama kabul etmelisin ki bir öfke ve aldatılmışlık hissi yaşıyorsun ve bir dönem bu devam edecek...
Sonrası önemli olan.

Saygılar...
UlUl

Natan
24-05-2010, 18:48
Ulul , yaklaşımın ve ilgin için teşekkür ederim. Bence "saldırmak" uygun olmayan bir kelime. Eleştirmeyi "saldırı "olarak algılayanlar hristiyanlardı. ( syn Vera örneğin ,iki yerde böyle bir suçlamada bulunmuştu ) Ben karşıt görüşlerin de olması gerektiğini düşünüyorum.

İslam bölümünde konulara mağlesef "fransız " kalıyorum :)

Ancak o bölüme de ilgi duyuyorum .( her ne kadar yazmasam da ) Zira bu forumda en çok ziyaret ettiğim bölümler başta hrıstıyanlık, sonra felsefe ve bilim-evrim bölümü.

Takip ediyorum ancak yazmkta aceleci davranmıyorum , sessizce okuyorum anlıyacağın .

nihilist
24-05-2010, 18:48
sayın ululelbab
sonrasında ne olmasını beklediğini bilmiyorum.

bu öfke ve aldatışmışlık hissini yaşamak doğal değilmi.
ben o hissi 5 senedir atamadım.
atılmazda zaten.
aldatılan biziz.
sen daha aldatıldığının farkına varamadın.
bu hissin yakıcılığını bilemezsin.

birleri buralara gelip yahudi efsanelerini (müslümanlık dahil),
gerçek diye anlatırken,
ama gerçeğin üçotuz kuruş ekmek parası kazanabilmek için yeraltında çalışırken ezilip kendi anası tarafından tanınamayacak hale gelmesi olduğunu bilirken,
ve o efsanelerin masum ve zararsız olmayıp tam da bu düzeni koşullamak için olduğunu bilirken, hınçlanmamak elde mi ki!!!
eğer din bu şerefsiz düzeni koşullayan bir şey olmasaydı; birilerinin kendini ahirete inandırıp rahatlaması beni rahatsız edermiy di sanıyorsun.
din kocaman bir yalandır.
ancak ölümcül bir yalan.

nihilist
24-05-2010, 19:47
sevgili natan

bu arada azizlerin kurumsal olarak kilise bağlamında anlamı nedir.
neye tekabül eder.
kaç tane aziz vardır.
bunların aziz olduğuna kim nasıl karar verir.
bilgilendirirseniz sevinirim.
şimdiden teşekkürler.

breymin
24-05-2010, 20:45
Disardaki escinselliyi bilmem ama kilisedeki bana bastirilmis duygularin baskatürlü disa vurmasi gibi geliyor,,cinsellik cok cok dogal naturel birsey oldugu halde Dinler neden cinselliye bu denli tu kaka der amac nedir birtürlü anlamadim,ama tabiiki dinler tukaka der ama dinin tüccarlari bol kepce götürür orasi ayri mesele,,saygilar

breymin
24-05-2010, 20:58
sevgili dostum natan
boşver.
boşver.
bunlara değmez.

Bunlara degmez,,,,burada bu topluma haksizlik yapiyorsun anarchist,,bunlarin hepsi cok derin bi uykuda,,öyleki daha derin uyutmak icin fazla birseye bile ihtiyac yok,,seda ablalari ibo abileri hülya ablalari yetiyor,,,sen bu halkin iyiliyini istiyorsun ama bu ücünün pesinde sürüklediyinin yüzde birini pesine takamazsin ama bu eyitimsizlikden,,,türkiyede herseyden önce eyitime önem verilmeli,,,herkese bedava eyitim ve eyitimini bitirene kadar devlet yardimi,,,saygilar

Natan
24-05-2010, 21:11
Anarşist dostum sorularına cevap olması dileğiyle ;

Aziz ,bildiğin gibi "kutsal" anlamına gelmektedir. Tüm hristiyanlar "kutsal" değildir. Bu kişiler diğer imanlı /imansız lar arasından "yüceltilen kişiler " dir. Tanrıyla insanlar arasında " aracılık " eden ,hidayete ermiş kişiler.

Edilen dualarda azizlerin adları anılır ve Tanrıyla iletişim sağlanır. Bazen hristiyanlar , bu azizlere dua ederler ve onlardan yardım isterler.Mesela pek çok kişi Aziz georgios'a dua etmektedir. Onun adına kiliseler inşa edilmiştir Yunanistanda ve başka yerlerde.

Katoliklerin ve Orrtodoksların azizler listesi vardır. Bazıları değişiktir. Katolikler bazı Ortodoks aziz ve azizeleri tanımazlar mesela.Tanrıyla insanlar arasında aracılık eden seçilmiş özel kişilerdir kısaca.

Sayıları epeyce vardır. Tam olarak kaç tane olduğunu bilmiyorum ama şöyle net bir şey söyleyeyim ki ; Papa II. John Paul ,papalığı süresince 450 den fazla kişiye azizlik ünvanı vermiştir.

Bir azizin eşyaları veya bedeninin kalıntıları bulunduğunda ,azizin gücünün onlardan kaynaklandığına inanılıp bu nesnelere özel bağlılık ve onur gösteriliyor.

Onların özel güçleri vardır. Mucizeler gerçekleştirebilirler. İkona denilen imaj heykel ,resimleri de hürmet gösterilmesi gereken cisimler arasındadır. Hatta inanışlara göre Onların tabloları ( ikon ) pek çok MUCİZE gerçekleştirebiliyor.

Örneğin kütüphanemde bulunan bir ortodoks kitabından aynen yazayım ;

Aziz Georgios’un ikonasını da ateşe attıldι ancak büyük bir mucize oldu. O mübarek ikonaya, ateş hiçbir zarar vermedi.
Saygısız ikona savaşçıları, bu mucize karşısında şaşırıp kaldılar. Fakat, onlardan imansızın biri, Aziz Georgios’un boğazına kılıcıyla bir darbe vurdu. Ancak, “Azizlerindeki Tanrι harika”. Hemen, sanki canlı insandan akar gibi boğazından temiz kan aktı.

Tablodan mucizevi bir şekilde kan akıyor söylendiğine göre. Aynı kitapta bazı ikonalardan sesler geldiği felan da yazılıyor.Demekki bu tablolar mucizevi güçleri olan cisimlerdir.

Azizlerin seçilmesi Konsil/ sinodlar aracılığıyla olur. Yada Yukarıda dediğim gibi Papa çıkar birilerini aziz ilan edebilir.Yada daha önceden ilan edilen azizler ihraç edilebilir ( azize Varvara ,Aziz Georgios gibi ) .

Geçen yüzyılda aziz ilan edilmiş kişilerden bir örnek vereyim ;

http://i42.tinypic.com/2d1920l.jpg

Luka Voyno Yasenecki - Rus aziz Lukas

Bu azizlerin küllerinin, eşyalarının veya kemiklerinin onurlandırılması demek tanrıyı onurlandırmak anlamına gelir.

Tam uygun olmayacak ama birileri Said Nursiyi Biüzzaman ilan ediyorya. Yani zamanın Bedisi diye. Dini canlandıran bir faktörü varmış güya. Bu azizler de benzer şekilde tanrı tarafından özel seçilmiş ve mucizeler yaratan kişiler olarak görülüyor.

Mesela Mucizelerine ilişkin eskiden okuduğum bir siteyi öenerebilirim

Aziz Padre Pio mucizelerini okumak için (*) (http://www.padrepio.catholicwebservices.com/TUR/TURMiracles.htm) tıklayabilirsin. Bu adam mesela gökyüzünde felan uçmuş birisidir ,savaş pilotuyla felan havada karşılaşmıştır , hafife alma sakın :) :)

NOT: azizleri kabul eden kilise elçisel apostolik kilise denilen Ortodoks ve Katolik kilisedir. Protestanlar azizleri kabul etmezler ve inanmazlar. Hepimiz allahın kuluyuz, aziziz derler.

umarım soruna cevap olmuştur.

sevgiler ve selam

nihilist
24-05-2010, 21:27
sevgili dostum
teşekkür ederim.
şunu da izninle sormak istiyorum.
bu kişiler genel olarak öldükten sonra mı aziz ilan ediliyor.
sağken de aziz olan var mı.
bu bir çeşit müslümanlardaki veli gibi bir şey mi, yoksa daha peygambervari bir durum mu.
gerçi eşyalarından birşeyler beklendiğine göre bir çeşit put işlevi de görüyorlar denilebilir mi.

bu arada katolik kilisesi denen kurum ilk konstantin tarafından mı oluşturuldu ve ilk papa kim, konstantinmi.

nihilist
24-05-2010, 21:28
sayın papillon
haklısınız.
ruh halim yazıma yansımış diyelim.
biraz gergin bir gündü.

Natan
24-05-2010, 22:07
Katolikler, Ortodokslar, Doğu Hristiyanları ve hatta bazı Anglikanlar azizlere dua ediyor,onların ikonalarından mucize bekliyor, karşısında mum yakıp bu cisimlerle konuşuyor ( her nekadar cisimle değil cisimin temsil ettiği kişiyle irtibat kurduklarını idda etseler de )

Kişilerin öldükten sonra aziz ilan edildiklerini biliyorum. Yaşarken ,böyle bir şey duymadım ,okumadım. Yaşarken ve öldükten sonra da mucizeler gerçekleştirmeye devam ettiklerine inanılır.

Protestanlarca bu uygulamalar "putperestlik" olarak görülmektedir.

Tam peygamber denilmez ancak ölüler diyarında insanların dualarını tanrıya ileten ve "dünyevi"lere olağanüstü güçleriyle yardım eden kişilerdir.

Eşyalarından,kemik yada küllerinden medet umarlar,saygı gösterirler ,ayrıca kilisede özel bir yer de hazırlarlar. Muhammed'in sakalını (?) da özel bir yerde saklıyorlar ve bazıları gelip kıllarını öpüyor felan ya :)

bu arada katolik kilisesi denen kurum ilk konstantin tarafından mı oluşturuldu ve ilk papa kim, konstantinmi

Hayır konstantin değil. Katolik ve Ortodokslar ilk kurulan kilise olduğunu idda ederler halbuki bu yanlış bir bilgidir.

Konstantinin hrıstıyanlığa etkisi üzerine bir başlık açmıştım ;

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=18277

II. ve III. yüzyılın “pederler” inin büyük çoğunluğunun Roma’da oturmaması ve Latince yerine Yunanca’nın kullanılması, dikkate değer bir husustur. Başlıca Latin teolojisi Roma’dan değil, Kuzey Afrika’dan geldi (örneğin Tertullian ve Cyprianus)

İlk kilise Kuduste kurulmuştu. ilk yüzyıllarında, sözde Hıristiyan teolojisinin büyük merkezleri antakya, İskenderiye, Kartaca, Kayseriye, Yeruşalim ve Küçük Asya’da bulunan diğer kentlerdi .

Papalık hristiyanlığın evrilme ve diğer paganist dinleri harmanlama döneminde çok sonradan ortaya çıkmıştır.O eski günlerde Roma kenti ( vatikan ), Hıristiyan faaliyetlerinin düzenlenmesinde merkezi bir önem taşımıyordu.

Petrusu papa olarak gören katolik kilisedir. Ortodokslar buna itiraz ederler.
Katoliklere göre petrustan sonra Linus ,Anacletus ,clemens vs gelmiştir.Ancak 300 /400 yıl boyunca "papa" diye bir kavram yoktu.

The Catholic Encyclopedia (Katolik Ansiklopedisi) şunu itiraf ediyor :

“İkinci yüzyılda Roma her ne kadar kudret kazanmış ve saygı görmüşse de, . . . . edebiyatında tam bir boşluk görülmektedir. . . . .

Böylece Latin edebiyatı hemen hemen [Yunan edebiyatından] iki buçuk yüzyıl daha yenidir. Tertullian tek başına kalır ve o da doğru yoldan sapar.

Dördüncü yüzyılın yarısına kadar sadece bir tek Latin peder [Kuzey Afrika’nın Kartaca kentinden Cyprianus] ortaya çıkmıştı. . . . .

Cyprianus’dan (M.S. 258’de öldü) Hilarus’a (takiben MS 367’de öldü) kadar . . . . hiç teoloji yoktu.”

saygılarımla

UlulElbab
24-05-2010, 23:00
sayın ululelbab
sonrasında ne olmasını beklediğini bilmiyorum.

bu öfke ve aldatışmışlık hissini yaşamak doğal değilmi.
ben o hissi 5 senedir atamadım.
atılmazda zaten.
aldatılan biziz.
sen daha aldatıldığının farkına varamadın.
bu hissin yakıcılığını bilemezsin.

Değerli Anarchist,
Sonrasında iki yol var...Ya gerçeği görmek yada Labirentte dolaşmaya devam.
Labirent olarak tarif ettiğimin ne olduğunu sen çok iyi biliyorsun.
Dinden çıktıktan sonra bir Teistin nasıl acı çektiğini çok iyi bilirim.
BizZat yaşamış olduğumu bilmen gerekirdi.
Beyin kimyası yani nörokimyada ki değişiklik tıpkı aşıkken sevgilisi tarafından aldatılan ve terkedilen insanın haline benzer:)
Bundan sonra Sevgili Natana veya onun durumunda ki insana gereken "Nötr Algı" ve Yüksekten bakışdır.Ancak öyle bahsi geçen Labirentten çıkış mümkün olur.Aksi takdirde bir 5-10 yıl..genelde 7 yıllık bir buhran dönemi geçer.Sende olduğu gibi...Eğer bugünlerde o nötr algıyı yakalarsa ne ala...
Aksi takdirde hayattan çok kıymetli 7 yıl gider.Neden yedi diye sorma sevgili dostum..senin şurada 2 yılın kalmış:) bak Bilinç düzeyinde daha ne değişiklikler olacak...Hayat çok ilginç,sevgili dost...
Arkana yaslanıp seyretmenin ve "kahkahayı patlatmanın" keyfini bir yaşasan...
Benim aldatıldığımın farkına varmadığımı söylemene şaşırdım doğrusu;
Dinden çıkmadan ve en azından bir kez İnkar etmeden beni anlayamazsınız diye başlık açmış bir insana bu söylenir mi?:frusty::)):)

Sevgi ile...
UlUl

nihilist
25-05-2010, 10:45
sevgili ululelbab

zor olan gerçeği görmek değil.
onu olduğu gibi kabul edebilmek.
gerçek hep yanıbaşımızda zaten.
hiç bir zaman da gizlenmedi.
biz gerçeği olduğu gibi kabul edebilmek yerine olması gereken çarpıtılmış bir gerçek yaratıp sonra ona kendimizi inandırırız.
marx: din(tanrı); ruhsuz dünyanın ruhudur demişti.
gerçekten de bütün düşünce tarihini bir cümlede bu kadar iyi anlatan birisi daha olmamıştır.
insan biyolojik-psikolojik evriminin geldiği süreçte dünyanın ruhsuzluğuna yani gerçeğe tahammül edemediği için olandan değil, olması gerekenlerden bir ''gerçek'' yarattı.
ölümsüzlüğü ve cenneti garantiye alan, üstelik davranışlarımızı da onaylayan aşkın bir üst otorite kaynağı.
keşke olsaydı diyorum.
ama yok.
işte gerçek bu.
sorun bu gerçeği tespit edebilmekte değil.
onu siz de tespit edebilirsiniz.
sorun kabul edebilmek.
bir tanrının olmadığı gerçeğini kabul edebilmek sadece bundan ibaret değil.
sonuçları da var.
ölümlü olduğunuzu kabul edebilmenizi gerekli kılıyor.
insanın kabul edemediği , ve kabul edemediği için de yerine kabul edilebilir olanı ikame ettiği gerçek budur.
benim acı çekmemin sebebi ise şudur:
bunu daha önce kabul edebilmeyi neden başaramadım ve neden hayali olanı işime öyle geldiği için gerçeğin yerine ikame ettim.
ta en baştan tanrının olmadığı gerçeğini görebilmeliydim.

Natan
25-05-2010, 12:54
Dinden çıktıktan sonra bir Teistin nasıl acı çektiğini çok iyi bilirim.
BizZat yaşamış olduğumu bilmen gerekirdi.
Beyin kimyası yani nörokimyada ki değişiklik tıpkı aşıkken sevgilisi tarafından aldatılan ve terkedilen insanın haline benzer:)
Bundan sonra Sevgili Natana veya onun durumunda ki insana gereken "Nötr Algı" ve Yüksekten bakışdır.Ancak öyle bahsi geçen Labirentten çıkış mümkün olur.Aksi takdirde bir 5-10 yıl..genelde 7 yıllık bir buhran dönemi geçer.Sende olduğu gibi...Eğer bugünlerde o nötr algıyı yakalarsa ne ala...
Aksi takdirde hayattan çok kıymetli 7 yıl gider.Neden yedi diye sorma sevgili dostum..senin şurada 2 yılın kalmış:) bak Bilinç düzeyinde daha ne değişiklikler olacak...Hayat çok ilginç,sevgili dost...
Arkana yaslanıp seyretmenin ve "kahkahayı patlatmanın" keyfini bir yaşasan...
Benim aldatıldığımın farkına varmadığımı söylemene şaşırdım doğrusu;
Dinden çıkmadan ve en azından bir kez İnkar etmeden beni anlayamazsınız diye başlık açmış bir insana bu söylenir mi?:frusty::)):)

Sevgi ile...
UlUl

Ulul ,direkt benimle ilgili yazmasan da teizmden ateizme geçtiğim için konuya dahil sayıyorum kendimi.

Özellikle altını çizdiğim cümleler beni rahatsız etti dostum. Çünkü senin yaklaşımına göre teizmi terk ettiğim için acı cekeceğim ve sıkıntıya daha doğrusu psikolojik çöküntüye uğrayacağım.

Tabi bunlar senin komplo teorilerin. ÖYLE BİR ŞEY OLMAYACAK !!!!

Sen sanıyor musun ki ben Tanrı denen kavramı reddettiğim için kendimi huzursuz hisediyorum !:crutch:

Hayır ,yok öyle birşey :)

Ne dediğin gibi bir Labirent var nede benim arayşta olmam. Dahası bunlar senin teorilerin. Gerçekle ilgisi yok. . Benim 7 yılım felan da yok. Bulunduğun yerden kehanette bulunmaktan vazgeç artık. Herkes mutlu e huzurlu.İleride de verdiği karardan dolayı rahatsızlık duymayacağım.

nehir
06-10-2010, 02:29
Tanrı ''sodom ve gomore ''adlı iki şehri ,buralarda yaşayan halk eşcinsellik yaptığı için yerle bir edip; kadın, erkek,çoluk ,çocuk, genç ,ihtiyar kim ve ne varsa yok etmemişmi idi?,hal böyle iken kilise eşcinsel hayat tarzını benimseyen birini nasıl aziz ilan edebilir?anlamadım... kilise Tanrıya rağmen bunu yapmakta israr edebilir mi?..ve onların kalıntılarının mucizeleri olabileceğine inanılabilinir mi ?...

uyar
30-10-2010, 19:57
S.K.islam

sen daha orada mısın son kardeş.... işin abc sindesin?? sorun bile yanlış :sen nasıl yaratıldın...niye yaratılayım ki??? nasıl oluştuğumuz tıp kitaplarında çok güzel açıklanıyor.. hiç biyoloji okumuyor musun???

budist doğduysan budist hristiyan doğduysan da hristiyan olacaktın... Demekki İSLAMI sen SEÇMEDİN

uyar
30-10-2010, 20:08
Sonunakadarİslam,

spor yerine namaz kılıyorsan kıl, rejim yerine oruç tutuyorsan tut, yardım için zekat veriyorsn ver... ama gerisi boş ve gereksiz.... üzerindeki din baskasını yıkabilirsen işin kolay hayatın güzel olur... kendine manevi eziyetlerin biter... görecek başka birşey yok ölüp gideceğiz hepimiz.. aynen bizden öncekiler gibi ...

Natan
31-10-2010, 13:20
Sayın sonunakadar İslam ve diğer arkadaşlarım ;

Konumuzla söylediklerinizin nasıl bir bağlantısı var anlamadım.:focus:

saygılarımla

uyar
31-10-2010, 16:31
Melek-ül Sirac,

sevgili melek kardeş.....

doğru soru sormak da maheret ister...

madem yok olacağız neden varız komik, anlamsız bir soru... sanki varolmayı sen istedin.. sanki varolmayı seçme şansı varmış gibi soruyorsun... yok böyle birşey...

sanki ortada senin için bir plan varmış gibi soruyorsun....yok böyle birşey

nasıl dünyaya gelirken sana soran yoktu.. giderken de soran olmayacak...

bir varmış bir yokmuşuz hepsi bu.. biraz hayal kırıklığı yaratacak bu sende ama gerçek bu ne yapalım... boş masallara ve hayallere gerek yok.. burada olmanın bir amacı yok.. sadece sen bir insan olarak burada olmanı güzel değerlendirmeye doğru şeyler yapıp iyi bir hayat geçirmeye bak... olay bundan ibaret!!!!

Nova
31-10-2010, 21:19
Başlıktaki gereksiz-ilgisiz mesajalr düzenlenmiş-kaldırılmıştır.