PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dürbüncü

yucemanitu
26-05-2010, 22:13
Çok küçüktüm annem beni “Dürbüncü”yle korkuturdu. Çok uzaklarda bir dürbüncü varmış elinde dürbünüyle etrafı gözetlermiş annesini üzen kızdıran çocukları kaçırır kolunu bacağını keser dilendirirmiş eğer akıllı olmazsam bu Dürbüncü beni de kaçırır kolumu bacağımı kesip beni de dilendirirmiş.

Küçük çocuklarda “yalan” kavramı yoktur inanırdım ben de annem de hep Dürbüncü’yle korkuturdu beni. Hele bir gün bana “Seni yarın Dürbüncü’ye vereceğim!” diye bağırınca hem o gün hem de ertesi gün korkudan mahvolmuştum. Annem beni bir adama teslim edecek ve bu adam benim kolumu, bacağımı baltayla kesip beni dilendirecek aklım almıyordu. Ben annemi bu kadar severken o beni nasıl buna layık görüyordu? Elbette beni Dürbüncü’ye teslim etmedi ve kimse de kolumu bacağımı kesmedi ama bu tavır ve sürekli dürbüncü korkutmaları daha küçücükken psikolojimi bozdu. Yoksulluk korkusu, gelecek kaygısı, kendine güvensizlik, depresif ruh hali….. Yani yığınla yaralanma ve zarar.

Aslında gelmek istediğim yer başka. Anneme bu “Dürbüncü”yü icat ettiren şey ne? Ya da başka bir deyişle annem neyden ilham alarak dürbüncüyü uydurdu? Uzaklarda bir yerde oturan dürbünüyle insanları gözetleyen ve kafasını kızdıran kişilere akıl almaz işkenceler yapan bu Dürbüncü fikri ona nerden gelmişti?

Belli bir yaşa geldiğimde artık Dürbüncü benim için yoktu. Ama onun yerini başka bir psikopat almıştı. Beni dürbüne ihtiyaç olmadan gözetleyen ve bana işkence etmeye can atan bu psikopatın adı “Allah”tı. Ve daha sonra üniversite yıllarında Turan Dursun’un kitaplarıyla tanışınca bu ikinci Dürbüncü’nün de ilki gibi hayal mahsulü olduğunu çok iyi anladım. Gelin şu üç günlük dünyada böyle masallara inanmayın Dürbüncü ne kadar mantıksız ne kadar akıl dışıysa Allah’ında ondan zerre farkı yok. İyi bir insan olun, insanları sevin, yardım edin ama birileri sizi içinde sonsuza kadar seks yapacağınız Cennet denen kerhaneye alacağı için değil huzurlu ve kendisiyle barışık, sağlıklı bir insan olmak için yapın bunu.

Nova
26-05-2010, 23:13
Üstad çok keskin bir sonuç var yazında, çok sivri ve karanlık bir köşeyi aydınlatıyor, paylaştığınız çok teşekkür ederim. Yazınızda da anlattığınız "dürbüncü" idesini kaynak vererek günlük hayatta kullanıcam, umarım kızmassınız :)

Sevgi ve saygılarımla, Nova.

yucemanitu
26-05-2010, 23:20
Üstad çok keskin bir sonuç var yazında, çok sivri ve karanlık bir köşeyi aydınlatıyor, paylaştığınız çok teşekkür ederim. Yazınızda da anlattığınız "dürbüncü" idesini kaynak vererek günlük hayatta kullanıcam, umarım kızmassınız :)

Sevgi ve saygılarımla, Nova.

Dürbüncü idesini kullanmanıza neden kızayım eğer insanları aydınlatacaksa buyrun kullanın saygılar.

müşkülpesent
26-05-2010, 23:24
Bu yazınızı daha önce blogunuzda (sıkı takipçisiyim :) ) okumuştum. Yine yerinde tespitler. Ve anlatımınız da züper..

KızıL
26-05-2010, 23:39
dostum emeğine sağlık aynı sert ve manitu dilinle çok farklı bakmışsın;)

evrensel-insan
27-05-2010, 01:43
Saygideger yucemanitu;

Bir seyin aslinda, ismi degil; zihniyeti onemli. enim zamanimda da oculer vardi. Sonucta mentalitenin amaci, korkutma/sindirme. Oyuzden, korkutacak olanlar "canavar ruhlu, kotu, acimasiz, v.s." temelli, aklina hangi insandisi ve insanlikdisi isim gelirse, hepsini icerir. Istersen sen de bir isim yaratabilirsin.

Aslinda ilginctir, senin bu durbuncu, kitlesellesti. "Biri bizi gozetliyor" diye bir dizi vardi, bir zamanlar. Aslinda Bati'nin ve ABD'nin dizisi.

Bu arada, yazin akici olmus, dusuncene saglik.

Saygilarimla;
evrensel-insan

aliyarasfal
27-05-2010, 04:37
Öncelikle çok kısa ama çarpıcı anlatımınız için tebrikler. Tanrı mitiyle korku salanlar bir ihtiyaçtan yola çıkmaktalar, iktidarı elde tutma ve bunun nimetlerinden faydalanma. Hem insanlığın en eski sorularına en kolay cevabı korku ve ödül ile sunarak adam yerine konmayacak, hiç bir şey üretemeyen, düşünmeyen kişilerin ,nasıl kendilerinden daha zeki ve üretken insanların kontrolünü ele geçirip saltanat sürebileceğinide görmüş oluyoruz. Neyse teşekkürler ve saygılar...

nihilist
27-05-2010, 10:39
Öncelikle çok kısa ama çarpıcı anlatımınız için tebrikler. Tanrı mitiyle korku salanlar bir ihtiyaçtan yola çıkmaktalar, iktidarı elde tutma ve bunun nimetlerinden faydalanma. Hem insanlığın en eski sorularına en kolay cevabı korku ve ödül ile sunarak adam yerine konmayacak, hiç bir şey üretemeyen, düşünmeyen kişilerin ,nasıl kendilerinden daha zeki ve üretken insanların kontrolünü ele geçirip saltanat sürebileceğinide görmüş oluyoruz. Neyse teşekkürler ve saygılar...

iktidarı elde tutan ve bunun nimetlerinden yararlanan , aslında kendileri bir şey üretmeyen ve üretenlerin ürünlerine el koyanların aptal olduğunu düşünmeyin sayın aliyarasfal.
toplumlar ideolojilerle yönetilir.
ideoloji bir toplumun gönüllü kulluğunun sigortasıdır.
din bu işleviyle bilinen en eski ve en kullanışlı ideolojidir.
bu ideolojiyi üreten,geliştiren ve yeniden pazarlayan bunun üzerinden saltanatını sağlayan insanların çoğu da zaten aslında dinlerden özgürdür.
onlar dinin koruyucularıdırlar ama kendileri inananı değildirler.
ve sandığımızdan çok daha da zekidirler.
konstantini hatırlatmakla yetineyim.

aliyarasfal
27-05-2010, 14:27
Sayın anarchist;
Kesinlikle aynı görüşü paylaşmaktayım, zeki , azınlık diyeceğimiz ve ideolojileri üretip insanlara sunup bu yollada gücü elinde tutan kısım değildi kastım, dünya ülkelerinin başına yönetim bölümlerine atanan ya da adnan hoca variler ile bunların kulluğuna soyunarak bu ideolojilerin nimetlerinden faydalanan aslında beş para etmez kişilerdi kastım, bunlarda hiç azınlık değil ve de zeki oldukları konusunda ciddi kuşkularım var.Anlatmak istediğim buydu; Bunun üstüne bir konu açılır ise fikir paylaşımında bulunuruz diye düşünüyorum, saygımla gittim...

Ovidius
27-05-2010, 16:36
Sevgili Yücemanitu;sadece dürbüncüyle korkutulman şanslı olduğunu gösteriyor bana göre;

Mesela ;Horkut vardır eve gece bacadan girer, uyumakta geciken çocukları alır gider
kimse göremez ne onu ne kaçırdığı çocuğu,çocukların içini boşaltır,içlerine kül basıp sabaha geri getirir.

Davara,koncolus,zilli boduk,dam yuvarlağı,kirmenci avrat,kara teke vb.

Bu arada ''bir dürbüncünün olmaması izlenmediğimiz anlamına gelmez''!!!!!!!

LifeOwneR
28-05-2010, 07:15
yalın, akıcı ve samimi bir anlatım olmuş paylaşımınız için teşekkür ederim saygı değer yücemanitu. sevgiler..

hackercesur
18-07-2010, 16:24
Tebrikler, Çok güzel yakalamışsınız gerçekleri...

AerA
19-07-2010, 11:56
İçten anlatımınız için teşekkürler.

Thunder
23-07-2010, 17:18
Gerçekten güzel, yalın bir anlatım olmuş. Paylaşımınız için teşekkürler.

VraeL
17-12-2010, 01:18
Stephen hawking romanı gibi. Bazı kitaplarında 10-20 sayfalık kısa hikayeler vardır hani. Sis, maymun, tanrıların bilgisayarı vs. Dürbüncüde bunun gibi birşey olmuş. (.

Kısa ve öz paylaşımınız için teşekkürler.