Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrimciler bağnaz olurlar mı ?
Aşağıdaki cümleler bir Türk evrimcisine aittir :
Hiç bir fosil bulunmasa bile bu evrim kuramını çökertmez.
Varsayalım ki henüz hiç bir fosil bulamadı. Bu tüm ara canlıların, doğaya karıştığını gösterir.
Diyelim ki tüm fosiller fos çıktı ! Bu bile evrim kuramını çökertmez.
...(Belki evrim) bugünkü bilgilerle mümkün değildir, ama 100 yıla kadar bu konuda dev adımlar atılacağına kesin gözüyle bakılmaktadır...(!)
Not. Darwin , bir arkadaşına yazdığı mektupta Türkler için “Aşağılık ırk , barbar , yok edilecek toplum “ diye bahsetmektedir (The Life and letters Of Charles Darwin , New York ,1.Cilt, Sayfa :266 )
... Kısaca özetlersek, evrim, ispatlanmamış ve bir teori olarak bilimselliğin sınırları dışına atılmış, fakat bağnaz fanatikleri tarafından "bilim dışı bir inanç" haline getirilmiş, batıl bir dindir. Tüm batıl dinler gibi evrimde miadını doldurmuştur.
"Hak geldi, batıl yok oldu. Hiç şüphesiz ki batıl yok olmaya mahkumdur. (İsra : 81) "
firatb84
06-01-2005, 14:39
Aynen katılıyorum...
Hatta "hiçbir fosil bulunmasa bile" şeklinde bir varsayım aslında bir varsayım değil gerçek...
ÇÜNKÜ BUGÜNE KADAR EVRİMİ AÇIKÇA DESTEKLEYECEK HİÇBİR FOSİL BULUNAMAMIŞTIR...
Evrim lehine yorumlanmaya çalışılan bazı fosiller olmuştur ama bunlar hakkında evrimciler bile fikir birliğine varamamıştır!!!
Tabi Flores adamlarının kafatasını getirip evrim lehine yorumlamaya çalışanlardan tutun da insan kafatasına orangutan çenesi monte edip british müzesine koyan sahtekarları unutmayalım...Bir de dinokuş diye birşey çıkarmışlardı evrimci gazeteler bas bas bağırıyordu ama ne oldu? o da fos çıktı yine evrimci sahtekarlıklarıyla o iskeletin oluşturulduğu anlaşıldı :lol: :lol: :lol:
Evrim teorisinin zaten daha çok ideolojik olarak benimsendiği bazı evrimciler tarafından bile itiraf edilmekte..
bu bahsettiğiniz kanıtlar bulunursa inancınızdan vazmı geçeceksiniz.yok eğer halen neden vaz geçecekmişiz derseniz..bu kanıtı neden önemsiyorsunuz..
ne füzel söylemiş G.C.SİMPSON
"Gerçekten kaçan kimseye kanıt göstermenin yararı yoktur"
Madem sahtekarlıktan, dejenere olmaktan bahsediyoruz.Günümüzde hacı hoca diye dolaşan sapıkları, günümüz islam ülkelerini de bu bozulmanın içine dahil edelim.Madem evrim teorisini farklı yöne çekmeye çalışan sahtekarların varlığı evrimi tümden yok ediyor, o zaman da islamı sizce bozmuş olan insanlardan dolayı islamiyette çökmüş demektir. Tek yanlış koca doğruyu götürecekse ilk önce kendi inancınızdaki bozulmalara bakın.
Bilimde tek bozulma tüm teoriyi yok etmez, ancak dinde tek bozulma tüm doğruyu yok eder.
Evrim teorisinin kullanildigi ve ise yaradigi bir alan varmidir?
Ateizm''e hizmet disinda evrim nerelerde kullanilmistir?
Evrim gercek olsa bile bu daha cok muslumanlarin isine gelmez mi?
Eger "hayir" diyorsaniz evrim yaratilisa karsi antitez olarakmi ortaya konmustur?
Eger antitez ise bu bilimsel olarak kabul edilebilirmi?
Bu bölümde oldukca ilginç yazılar yayınlanmış. Nothing’in mantığına katılmamaya olanak yok. Düşüncelerini çok güzel ifade etmiş. Evrim kuramını ve İslam’ı aynı koşullarda incelediğimiz zaman, en büyük sahtekarlığın İslam’da olduğunu görüyoruz. Çünkü İslam’a inanan ve O’ndan yararlanmaya çalışan ahlaksız sayısı çok fazla. Bilime inanan ya da bilimi abüz eden ahlaksızlar da var tabii. Hem de sanıldığından çok fazla. Yine de sayıları İslam’daki ahlaksızlarla kıyaslanamayacak kadar az. Bilimde sahtekarlık hala devam ediyor. En ünlü bilim mecmualarında bile arada bir sahte raporlar yayınlanıyor. Diğerlerinde yayınlanan sahtekarlıkların sayısı daha fazla..
Yeni hemşerim de güzel sorular sormuş. Onların her birini teker teker yanıtlamak gerekiyor.. Her biri kendi açılarından yanıtlanmaları zorunlu sorular. Onlar için ayrı bir sayfa açmayı düşünüyorum..
Selamlar
HACI
Merhaba Haci hemserim.
Islerin yogunlugundan bu aralar fazla ugramiyordum buralara.
Bundan sonra daha fazla ugrayacagim.
Kalin saglicakla :wink:
Şimdi hemşerimin sorularını yanıtlamanın zamanı geldi.. İlk soru..
Evrim teorisinin kullanildigi ve ise yaradigi bir alan varmidir?
Vardır tabii. Olmaz olur mu? Pek çok bilimsel alan vardır. Ben bence önemli olanına değineceğim.
Bakterilerle insanlar akrabadırlar. Hani maymunla insan akraba idiler ya. Bakterilerle de insanlar uzaktan akrabadırlar. Peki biz bu akrabalıktan yararlanabilir miyiz? Yararlanabilirsek, bu uzak akrabamızın bize hizmetini nasıl sağlayabiliriz.
Bakterilere insan insulin geni enjekte edilmiş ve onların bol miktarda insan insülini sentez etmesi sağlanmıştır. Bu yöntem geliştirilinceye kadar insan insülini elde etmek mümkün değildi. Müslüman’lar inek insülüni, gavurlar ise domuz insülini kullanıyorlardı. Domuz insülini insan insülinine daha yakındı. Evrim kuramının yararlarından biri, kendisini reddeden Müslüman’lara insan insülini sağlamasıdır... Ben bunun için ironi terimini kullanıyorum. Müslüman’lar ilk canlının bakteri olduğuna ve diğer bütün canlıların onlardan çıktığına inanmıyor ama, evrim bunun yanlış olduğunu, bakterilere Müslüman insülini sentez ettirerek kanıtlıyor. Ne ilginç!
Ateizm''e hizmet disinda evrim nerelerde kullanilmistir?
Sanırım yukardaki soruya verilen yanıt ile bu soru da yanıtlanmıştır. Evrimin başka nerelerde kullanıldığı önemli bir sorudur. Evrim çeşitli araştırmalara ışık tutar ve birçok sorunun çözülmesine yardım eder. Nesli azalan hayvanların tekrar çoğalmasına katkıda bulunur. Örneğin tükenmek üzere olan ve at ve eşekle akrabalığı olan bazı hayvanlara ait embryolar, at ve eşeklere transplante edilerek, onlardan çok sayıda hayvan üretilebilir. İri ve proteinden zengin buğday, mısır ve diğer tahıl ürünleri üretilebilir. Hem de hormonlara gerek olmadan. İyi süt veren besili inekler yetiştirilebilir. Evrimle kazanılan bilgilerin kullanıldığı yer sayısı binleri geçmiştir.
Evrim gercek olsa bile bu daha cok muslumanlarin isine gelmez mi?
Gelir ama, bizimkiler henüz durum muhakemesi yapamayacak kadar cahildirler. Belki 100 yıl sonra akılları başlarına gelecektir ama, o zaman da Batı arayı iyice açmış olacaktır. Ne acı..
Eger "hayir" diyorsaniz evrim yaratilisa karsi antitez olarakmi ortaya konmustur?
Elbette. Zaten bu yüzden Müslüman’lar Allah’ın varlığını reddeden evrimden nefret ederler. Allah yoktur. İslam yalandır.
Eger antitez ise bu bilimsel olarak kabul edilebilirmi?
Evrim bilimseldir. İslam ise palavra..
Selamlar
HACI
Cevaplarin icin tesekkur edrim Haci.
Senin yazdiklarina paralel olarak inananlara sunu soruyorum.
Evrim''i redetmek Islam''a ne gibi bir yarar saglar?
Mademki evrimi kabul etmiyorsunuz,yasamin baslangici hakkinda bir fikriniz varmi?
Kuran''a gore Allah insani bir heykel tiras gibi meydana getirdikten sonra ona ruh ufleyiptemi yaratmistir?
Yasam bir yerde baslamistir ama nasil baslamistir?Ne zaman baslamistir?
Rusya''ya her hangi bir tarihte bir peygamber gonderilmismidir?
bu bahsettiğiniz kanıtlar bulunursa inancınızdan vazmı geçeceksiniz.yok eğer halen neden vaz geçecekmişiz derseniz..bu kanıtı neden önemsiyorsunuz..
Hayir, sorunu kendine sor.
ve kendin cevap ara
Üstelik inanmamak icin kanit aramiyorum. Tartismanin icabi kanit sunuyorum...
Selam ve sevgi ile
Evrim''i redetmek Islam''a ne gibi bir yarar saglar?
Evrimi redetmek gibi bir derdim yok. Evrim zaten bir teori. Onun teori oldugunu da bilim adamlari hergün dile getiriyor. Bir teorinin gercek kural veya kanun mus gibi yansimasinin baska bir amaci var bu konu üzerince yazmistik zaten..
Yarin baska bir teoribulup onu da bizim ateistlere yuttururlar. Onlar da bilimsellikten uzak buna bir bilimsel kalip uydururlar... Ateistlerin çarpıtmalarına rağmen İslâmiyet bütün sadeliği ve yeniliğiyle beraber apaçık ortadadır. Kendisine ateistlerce (özellikle materyalistler) atfedilen olumsuz niteliklerin çok uzağında, çağımız insanına bir umut olma özelliğini muhafaza etmektedir.
Mademki evrimi kabul etmiyorsunuz,yasamin baslangici hakkinda bir fikriniz varmi?
insan maymundan yada fare yada bakteri evrim geçirerek mi bugünkü halini almıştır, yoksa doğrudan insan olarak mı yaratılmıştır?" gibi tartışmalarda, sanki maddenin ezelî olmadığı ispat edilemezse veya evrim teorisi kesin olarak çürütülmezse, gerek insan ve gerekse topyekûn varlık âlemi bir yaratıcı olmaksızın vücut bulacaklar. Burada açık bir demagoji söz konusu, ama çoğu zaman gözden kaçıyor.
Meyve ve ağaç, çok yönden benzerlik gösterirler. Ağaçta olmayan bir kanun, esas itibariyle, meyvesinde de bulunmaz Bunun içindir ki, ağaç adım adım geliştiği gibi, meyvesi de safha safha büyüyor. Ağaç bir başka ağacın evrim geçirmesiyle değil doğrudan yaratıldığı gibi, meyvesi de bir başka meyvenin evrimiyle oluşmuyor. Elma ağacı milyonlarca yıl önce nasıldı acaba ????
Bu kaide, Evren ile insan arasında da geçerli. İnsan da Evren in meyvesi. Evren gibi o da tek olarak yaratılmış; bir başka şeyin evrimiyle değil.
Diğer tuzak kurulu sorularını daha sonra cevaplarız...
Merhaba Ahmet
Sordugum sorulari tuzak kabul etmek onyargidir.
Sorularimin hepsi mantikli.
Sorularimda en ufak bir hakaret unsuru yok.
Sorularimin hepsi cevaplanmasi gereken sorular.
Sorularimin hepsini ateist olsun yada musluman olsun herkes sorabilir.
merhaba ahmet..bir cephede düştün laf ustalığı yapıp başka cephelerde mevzilenme.. alıntı:
Aynen katılıyorum...
Hatta "hiçbir fosil bulunmasa bile" şeklinde bir varsayım aslında bir varsayım değil gerçek...
ÇÜNKÜ BUGÜNE KADAR EVRİMİ AÇIKÇA DESTEKLEYECEK HİÇBİR FOSİL BULUNAMAMIŞTIR...
kanıt isteyen sizsiniz..ben degilim..alıntı
Aşağıdaki cümleler bir Türk evrimcisine aittir :
Hiç bir fosil bulunmasa bile bu evrim kuramını çökertmez.
Varsayalım ki henüz hiç bir fosil bulamadı. Bu tüm ara canlıların, doğaya karıştığını gösterir.
Diyelim ki tüm fosiller fos çıktı ! Bu bile evrim kuramını çökertmez.
evrimci arkadaşımız ne kadar sıhhatli ve sağlam duruyor.kanıt olmazsa bile bu evrim kuramının çöktüğü anlamına gelmez..adı üstünde kuram..bu kuramın yerine şuan koya bilecegimiz daha sağlam bir kuram yoktur..yani benim için geçerli olan bu..
Günümüzde hangi köklü bilim kuruluşu evrimi reddediyor?
Bilim size big bang vardır dediğinde hemen inandınız ancak evrim vardır dediğinde ona inanmadınız.Bu big bangı savunan adamlar aynı zamanda evrimi de savunuyor.Günümüzde türk bilim adamlarından tutun da dünyadaki genetikçilere kadar birçok kişi big bangı da savunuyor evrimi de.
Konuyu başka bir yöne daha çekmek istiyorum.
Big Bang teorisi ortaya çıkmadan önce internette veya sağda solda dincilerin evren yoktan var oldu laflarını duydunuz mu? Big Bang kabul edildikten sonra yüzlerce Big Bang ile ilgili site yaptı dinciler.Yüzlerce Big Bang ile ilgili kitaplar yazdılar. Peki neden Big Bang teorisi kabul edilmeden önce bunları yapmadılar? Kendilerine güvenleri mi yoktu? Kitaplarına güvenleri mi yoktu?
Yüzlerce Big Bang ile ilgili kitaplar yazdılar. heheeh..yazarlar nöthing dostum yazarlar..belkide çelakıl kardeşimiz bunu nasıl kutsal kitabımızda şifrelendiririz diye hummalı bir çalışmaya başlamıştır bile..
kimbilir..