PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadın Peygamberleri İslam Tanımıyor mu?

pante
11-03-2006, 01:15
KUR'AN , TEVRAT-İNCİL VE ZEBUR'U TASDİKLER-Müslümanlar tahrifli diyerek reddeder :

BAKARA :

2:41. Elinizdekini (Tevrat'ı) tasdik edici olarak indirdiğime (Kuran'a) iman edin.
2:89. Daha önce kâfirlere karşı zafer isterlerken kendilerine Allah katından ellerindeki (Tevrat'ı) doğrulayan bir kitap gelip de (Tevrat'tan) bilip öğrendikleri gerçekler karşılarına dikilince onu inkâr ettiler....
2:91. Kendilerine: Allah'ın indirdiğine iman edin, denilince: Biz sadece bize indirilene (Tevrat'a) inanırız, derler ve ondan başkasını inkâr ederler. Halbuki o Kur'an kendi ellerinde bulunan Tevrat'ı doğrulayıcı olarak gelmiş hak kitaptır....

Ali İmran
3:3. (Resûlüm!) O, sana Kitab'ı hak ve önceki kitapları tasdik edici olarak indirdi, Tevrat ile İncil'i ve Furkan'ı indirmişti...

Müslümanlar , 4 kitaba inandıklarını söylerler ama lafta kalır.Uygulamada kesinlikle Tevrat , İncil ve Zebur'u tahrifatlı diyerek reddederler.Kur'an'ın tasdiklediğini reddederler ama reddettiği hadisleri baştacı yapar , hadislerdeki anlatılanlara göre inanç bütünlüğü , dolayısıyla din oluştururlar.İslam dini yerine hadis dini yerleşmiştir toplumlara..

KUR'AN KADIN PEYGAMBERLERİ KABUL EDER Mİ?

Bu konuda bir ayet yoktur.Kur'an kadın peygamberden bahsetmez. Reddettiğini de belirtmez.Ama bir ayette "erkek peygamber" sözü geçer.

Yusuf / 109 . Senden önce de, şehirler halkından kendilerine vahyettiğimiz erkeklerden başkasını peygamber göndermedik. (Kâfirler) yeryüzünde hiç gezmediler mi ki, kendilerinden öncekilerin sonunun nasıl olduğunu görsünler! Sakınanlar için ahiret yurdu elbette daha iyidir. Hâla aklınızı kullanmıyor musunuz?

KADIN PEYGAMBERLER :

Tevrat’ın Tekvin 15/20 ayetinde , Peygamber Miryam’dan , Hakimler 4/de , Peygamber Debora’dan , 2. Tarihler 34/22 de , Şallum’un karısı Peygamber Hulda’dan , Nehemya 6/14 de , Peygamber Nadya’dan söz eder.
Aynı şekilde, İncil , Luka 2/36 da , ‘Aşer oymağından Fenuel’in kızı Anna adında çok yaşlı bir peygamber vardı. Genç kız olarak evlenip kocasıyla yedi yıl yaşadıktan sonra dul kalmıştı. ’ şeklinde bir ifade yer alır.

pante
11-03-2006, 02:26
Yeryüzüne kadın peygamber gelip gelmediği tartışmaları arasında kimi İslâm yorumcuları Meryem’in nebiyye (elçi) olabileceği üzerinde durmuş. Eşari kelamında Meryem’in nebiyye olabileceğine dair iddialar var. Allah’ın onu seçip temizlemesi ve dünya kadınlarına üstün tutması ve Kur’an’da Hz. Muhammed’e , "İbrahim’i de an , Davut’u da an derken Meryem’i de an" denmesi onun nebiyye olabileceğinin işareti kabul ediliyor.

Prof. Ali İhsan Yitik , seçilme ve temizlenmenin peygamberlere has bir özellik olduğuna dikkat çekerek İnşirah suresinde bu özelliklerin peygamber için zikredildiğini vurguluyor ve Meryem için de aynı şeyin sözkonusu olabileceğine dikkat çekiyor. Cebrail’in sadece peygamberlere görünmesi ve Allah’ın vahiylerini getirmiş olması da bir başka delil olarak öne sürülüyor. Cebrail Kura’n’da da belirtildiği gibi Meryem’e insan suretinde görünmüş ve bir çocuk doğuracağını müjdelemişti.

Prof. Ömer Faruk Harman , insan suretinde görünmüş olmasının nedenini *Meryem’in bu olağanüstü olay karşısında daha fazla korku duymaması olarak açıklandığını belirtiyor. Muhammed Mustafa’nın torunlarından Abdülkerim Ceyli de Meryem'den “Vahidiyet ilmine sahip bir veli” olarak bahsediyor.
Maturidi ekol ise kadınların nübüvveti anlayışına karşı çıkar.

Eşari ve Maturidi , Meryem'in peygamber sayılıp sayılamayacağını tartışırken , dikkati çeken nokta , Tevrat ve İncil'in okunmamış-bilinmemiş oluşu.Peygamberliğinden hiç bahsedilmeyen Meryem'in peygamberliğini tartışıyorlar ama diğer taraftan peygamber oldukları belirtilen kadınlardan habersizler.Neden?Çünkü tek referansları Kur'an.Amentü falan hikaye.4 kitap imanı yalan.Herkes ismine inanıyor.Kendisine değil.
Bugün biri çıkıp ;
"Ben Kur'an'a inanıyorum ama gerçeğine.Gerçeği ise ortada yok.Yakılmış.Bugünküler ise değiştirilmiş hali.Neyin doğru , neyin yanlış olduğunu bilemeyiz" dese , bu insan müslüman kabul edilir mi?Kur'an'a inanıyor sayılır mı?
Onun için "4 Kitaba inanıyorum" diye boşuna kimse kendini kandırmasın..

aldostu
11-03-2006, 04:39
Yeryüzüne kadın peygamber gelip gelmediği tartışmaları arasında kimi İslâm yorumcuları Meryem’in nebiyye (elçi) olabileceği üzerinde durmuş. Eşari kelamında Meryem’in nebiyye olabileceğine dair iddialar var. Allah’ın onu seçip temizlemesi ve dünya kadınlarına üstün tutması ve Kur’an’da Hz. Muhammed’e , "İbrahim’i de an , Davut’u da an derken Meryem’i de an" denmesi onun nebiyye olabileceğinin işareti kabul ediliyor.

İslam'a kadın Peygamber sokma gayreti beyhudedir.
Bu İslamiyetin ruhuna aykırıdır.

"Ben Kur'an'a inanıyorum ama gerçeğine.Gerçeği ise ortada yok.Yakılmış.Bugünküler ise değiştirilmiş hali.Neyin doğru , neyin yanlış olduğunu bilemeyiz" dese , bu insan müslüman kabul edilir mi?

Bu mümkün değil..
Asla da düşünülmemesi gerekir.

Dünyayı alt üst edecek derecede tehlikeli bir fikir bu...

***********….*************….***********….********* ****….*********
Her şey Tanrı 'dan sudur etmiştir (oluşmuştur). Ruhun tek amacı, oluştuğu Tanrı 'ya dönmektir. Bunun da yolu tek evrensel yasa olan evrim/tekamül den geçmektir.

aspartam
11-03-2006, 13:38
Sevgili Panteidar,bir insana peygamber diyebilmemiz için aşağıda zikredeceğim bazı ayetler gibi Allah'ın onu bir kavma göndermesi veya açıkça peygamber diye nitelendirilmesi gerekmektedir.Halbuki Meryemle hatta Musanın annesiyle (ki onada vahyedildiğiyle ilgili ayetler mevcuddur.) ilgili durumda böyle bir görevlendirilme zikredilmemiştir.Ha Allah Peygamber olarak bir kadın görevlendirmiş midir.Bunu kesin olarak bilemeyiz.Mevcud tevratta kadın peygamber zikredilmesi bunun doğru olduğunu göstermez.Çünkü Kur'an Tevrat ve İncil de doğru adına ne varsa bünyesine almıştır.( Ve sana, [ey Peygamber], hakikati ortaya koyan bu ilahî kelâmı, geçmiş vahiylerden bu/güne kalanı tasdik edici ve içinde hangi doğruların bulunduğunu belirleyici64 olarak indirdik. Öyleyse, [ey Peygamber,] geçmiş vahyin izleyicileri arasında Allah'ın indirdiklerine uygun olarak hüküm ver, ve sana gelmiş olan hakikati terk ederek onların mesnedsiz görüşlerine uyma.5/48
Not 64: Muheymin ortacı, heymene, “[bir şeyi] gözetledi” veya “[onu] kontrol etti” rubâ‘î fiilinden türetilmiştir ve burada Kur’an'ı geçmiş kitaplarda neyin gerçek neyin gerçek dışı olduğuna karar vermenin belirleyici ölçüsü olarak tanımlamak için kullanılmıştır (bkz. Menâr VI, 410 vd.).)

Andolsun, Biz Nuh'u kavmine gönderdik. (Onlara:) "Ben sizin için ancak apaçık bir uyarıp-korkutucuyum." "Allah'tan başkasına kulluk etmeyin. Ben size (gelecek olan) acı bir günün azabından korkarım" (dedi). (Hud Suresi, 25-26)

Ad (halkına da) kardeşleri Hud'u (gönderdik). Dedi ki: "Ey kavmim, Allah'a ibadet edin, sizin O'ndan başka ilahınız yoktur. Siz yalan olarak (tanrılar) düzenlerden başkası değilsiniz. (Hud Suresi, 50)

Andolsun, Biz Semud (kavmine de) kardeşleri Salih'i: "Yalnızca Allah'a kulluk edin" diye (demek üzere) gönderdik. Bir de ne görsün, onlar birbirlerine düşman kesilmiş iki gruptur. (Neml Suresi, 45)

Kitap'ta İbrahim'i de zikret. Gerçekten o, doğruyu-söyleyen bir peygamberdi. (Meryem Suresi, 41)

Böylelikle, onlardan ve Allah'tan başka taptıklarından kopup-ayrılınca ona İshak'ı ve (oğlu) Yakup'u armağan ettik ve her birini peygamber kıldık. (Meryem Suresi, 49)

Kitap'ta İsmail'i de zikret. Çünkü o, va'dinde doğruydu ve gönderilmiş (Resul) bir peygamberdi. Halkına, namazı ve zekatı emrediyordu ve o, Rabbi katında kendisinden razı olunan (bir insan)dı. (Meryem Suresi, 54-55)

pante
28-11-2007, 22:16
Sevgili Panteidar,bir insana peygamber diyebilmemiz için aşağıda zikredeceğim bazı ayetler gibi Allah'ın onu bir kavma göndermesi veya açıkça peygamber diye nitelendirilmesi gerekmektedir.

Yok böyle birşey!
Örneğin Yahya. İsa mesih'i müjdelemekten öte yaptığı birşey yok.
Bir kavme gönderilmiş özelliği yok.
Kaldı ki yahudiler onu peygamberden saymıyor.
İlla "Hayır! İsrail kavmine gönderilmiş denirse, o kadın peygamberler de İsrail kavmine gönderilmiş.
Ama kadını 2. sınıf gören zihniyet "Kadından peygamber de olmaz, imam da, yönetici de." gözüyle bakıyor ve kabullenmiyor.

Ne menem bir tahrifatmış bu ya!
Hangi konuya el atsan tahrifat deniyor.
Delik deşik etmişler Allah'ın kitabını da, buna rağmen Allah " *İçinde *Allah'ın *hükmü *bulunan *Tevrat *yanlarında *dururken *seni *nasıl *hakem *yapıyorlar *da *ondan *sonra *da *dönüveriyorlar? *Onlar *inanıcı *değillerdir. " diyor.
Ne kadar geniş bir Allah bu?
Halbuki en olmadık şeylere beddua etmiş, lanet okumuş Kur'an'da.
Bir lanet de Tevratı tahrif edenlere edemez miydi? *:roll:

ozgur_beyin
28-11-2007, 23:56
Sevgili pante ,islamdan (seninde bildiğin gibi) ''tahrif'' müessesini çıkarırsan ,ortada islam kalır mı?
O zaman incillede tevratlada ''amel etmek'' * mümkün olur. *çünkü kuran'ın *''ekmeltü leküm'' ayağı boşa çıkar.
bundan dolayı islam varoldukça *''tahrif '' müesseside yaşamaya devam edecektir.

Nxcore
15-04-2008, 23:49
İşte burda islamiyetin kadınları ezmesi direk görülüyor.
Kadın beceriksizdir , bi b*k beceremez , din bile anlatamaz :D
Dövülür taşlanır ama erkek kutsaldır :D

evrensel-insan
17-04-2008, 13:03
Saygideger arkadaslar;

Erkeksel karaktere sahip olan insanoglu dusuncesinin, kadini yuceltmesi-hele islamda-dusuncenin ruhuna terstir.

Eger kadina deger verilseydi; ya havva oncelik kazanir,ya da en azindan esitlige layik gorulurdu.

Eger tarihte erkeksel yapi kadina bir deger verdiyse ve buda gerceklestiyse; bu kadinin o konudaki ve o tarihteki erkegin uzerinde kurdugu otorite-annelik,eslik,ablalik v.s. temelinde gerceklesmistir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pante
19-04-2008, 17:40
Özellikle Gazali ve sonrası İslam'da kadın aşağılanmış ve 2 sınıf görülmüştür.
Öncesinde ise birkaç zayıf hadis haricinde pek fazla aşağılama görülmez.
Varsa da bu ataerkillik nispetindedir ve Tevrat'tan daha ileridir.

Neden Kur'an'da kadına yaklaşım Tevrat'tan daha ileridir?

Çünkü Tevrat'a göre Havva, Adem'in kaburga kemiğinden yaratılmıştır.
Kur'an'da ise bu yazmaz.
"Sizi bir nefisten yaratan ve ondan da eşini vareden" şeklinde yazar. Nisa-1
Tevrat'ta kadının erkeğe yardımcı olması için yaratıldığı yazılıdır. yaratılış/ 2-18
Kur'an'da ise erkeğin "huzur bulması, gönlünün hoş olması için" ifadesi vardır.

Nasıl ki kainattaki, dünyadaki herşeyin insan için yaratıldığı söylenir, Tevrat ve Kur'an'a göre kadın da erkeğe yardımcı ya da erkeğin huzur bulması için yaratılmıştır. Yani sonuçta herşey erkekler için yaratılmıştır.

Tevrat'ta kadının aşağılandığı bir başka nokta ise yılan'ın önce Havva'yı aldattığıdır.
Halbuki Kur'an İblis'in ikisini birden aldattığını ve Adem'le konuştuğunu yazar.

İslam'da peygamberlerin kimler olduğu Kur'an'da adı geçenlere göre belirlenir.
Bunlardan kimisinin doğrudan peygamber olduğu belirtilmiştir. Bazılarının ise peygamber olduğu belirtilmemiş olmasına rağmen peygamber olması ihtimal dahilinde görülür.

Günümüzün modern geçinen reformist İslamcıları akıl etseler, bu ihtimal dahilinde olanlara
Meryem'de katılır, Hacer de. Havva'nın adı geçmiyor Kur'an'da, geçseydi o da katılabilirdi.

gozeneli
19-04-2008, 21:47
Sayın Pante unutmayın kadın erkek yalnız olmasın diye yaratılmıştır.

Her şeyi bilen o ulu Tanrı önceden Adem'i yaratıgında bir bakmış ya burda bir eksik var demiş kendi kendine sonra toprak falan kalmayınca Adem'in kaburga kemiginden (bir tanesinden) Havva'yı yaratmış.

Bu şartlar altında yaratılan bir yaratıgın Adem'e hizmetten başka ne rolu olabilir?

Dinlemem feminizm gibi şeyleri,alırım eksik kaburga kemigimi ona göre :lol:

Chaos
19-04-2008, 22:25
Bir de Lilith var Havva dan önce. Mitolojiye göre Tanrı onu da Adem gibi çamurdan yaratmış eşit olarak. Fakat Lilith Ademin hükmüne karşı çıkıp hem tanrı yı hem şeytanı kandırmış ilk dişi :D tanrının gizli ismi onu meleklerin gazabından korumuş ayrıca sonradan kanat da edinmiş, Adem e isyan edip tanrı ile iyi geçindiği zamanlar. Şeytan la da çiftleşip doğurdukları var sonunda onun gibi lanetleniyor. Adem sıkılınca Lilith i geri istiyor tanrı dan, ancak artık Lilith in ona eş olması mümkün olmadığından tanrı Adem e isyan edip onun hükmünden ayrılmaması yani daha uysal olması için Havva yı Adem in kaburgasından yaratmış. Önceleri şeytanlık ile cadılık ile bir tutulan lilith figürü kadın hareketleri arttığından beri yine ortaya çıkmaya başladı erkek egemen ataerkil anlayışların karşısına dikilerek. Kadınlardan korkulur, peygamber bile yapmamış, olmaz öyle şey dünyanın sonu dendiğine de bakarsak ataerkil zihniyetin *:D

qw19
20-04-2008, 00:48
Dünya bu haldeyse kadınların suçudur veya başarısıdır. Temel ve nihai eğitimi kadınlar verir.
Çocuklarını ve kocalarını onlar eğitir.
Erkek egemen toplummuş nası yani.
Selamlar.

evrensel-insan
20-04-2008, 01:38
Saygideger vgm;

Kadinlarin verdigi egitim erkeksel karaktere sahip oldugu icin,erkekler zaten bunun parsesini toplarlar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

YaDeGuL
20-04-2008, 07:52
Bu Güne Kadar sadece okumakla *yetiniyorduk ama,konu kadinlar olunca birkac kelimede biz yazalim dedik,
Kadinlarin verdigi egitim felan filan,
Sanki burda sitedeki herkes Kadinlarina melek *gibi davraniyorda,Kadinlarda sinirini cocuklardan cikariyor,gecelim bu ayaklari akidesler,
Din,Peygamber *su bu, kültur olarak *kadinlara *hak ettigi degeri veriyormuyuz???
*Kaldiki 1000 yil öncesisini tartisiyorsunuz,
Hepinizin icinde ata erk duygulari var,(ESKSIK ETEK)
Insani zorla konusturtmayin bree * :-)))
Evrensel Insan akidesim ben seni halllla *Algilayamiyorum :-))))

YaDeGuL
20-04-2008, 07:59
Bu Arada ben sizler gibi bilimsel kelimeler bilmiyorum,onun icin bazi yazdiklarinizi 3 defa *okuyorum,
Onun icin bazi kelimeleri *bizim gibi *(EKSIK ETEKLERIN) anlayacagi dilden yazarsaniz daha iyi olur :-)

YaDeGuL
20-04-2008, 08:08
"Kadinlarin verdigi egitim erkeksel karaktere sahip oldugu icin,erkekler zaten bunun parsesini toplarlar."

???????????????????
yani demek oluyorki kisasa kisas? yada benmi yanlis algiladim?

pante
20-04-2008, 10:07
"Kadinlarin verdigi egitim erkeksel karaktere sahip oldugu icin,erkekler zaten bunun parsesini toplarlar."

???????????????????
yani demek oluyorki kisasa kisas? yada benmi yanlis algiladim?

Hoşgeldin Yadegül.
Arkadaşların söylediğini kısasa kısas olarak görmedim ama sanırım şunu demek istiyorlar:
Çocukların eğitimi genelde kadınların elinde.
Anneler çocuklarıyla daha çok ilgileniyor ve onların yetişmesinde etkileri daha fazla oluyor.
Fakat anneler de çocuklarını erkek egemen sisteme uygun yetiştiriyorlar.
Bunu bizim toplumumuzda da görmek mümkün.

Kadınların çocukları daha farklı eğitmesi ve yetiştirmesi mümkün müydü acaba?
Yoksa bu eğitim biçiminde erkeklerin zorlaması söz konusu mu?
Ya da erkek zorlamasına karşı kadınların aşırı itaatkar, teslimiyetçi, boyun eğen bir yapıya sahip oldukları söylenebilir mi?

Eski Türk kavimlerinde kadınlar toplumda daha etkin, erkeklerle eşit denmese de aşırı ezildikleri de söylenemez. Bunun nedeni o kavimlerin erkeklerinin kadınlara bakış açısının daha uygar olduğu mudur? Yoksa kadınları daha az edilgen, daha az boyun eğen mi olmuşlardır?

Bence Ortadoğu kökenli din ve uygarlıkların bu farklılıkta önemi büyük.

evrensel-insan
20-04-2008, 17:28
Saygideger aydegul;

Senin, benim yazdiklarimi algilaman icin, bir onerin varmi?

Var *ise seve seve degerlendirmeye calisirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan