PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atheistler ve Ahlak

ReS
06-01-2005, 16:33
Ben kendi caplarinda Hakli olduklarina karar verdim..ya sizce...

kul
06-01-2005, 17:11
selam Res kardeş;

bir insanın ahlaklı olabilmesi için müslüman olması gerekmediği gibi, ahlaksız olarak nitelendirilmesi için ateist olması yeterli değildir...

ahlak ve islam ahlakı farklı şeylerdir...

dolayısı ile ahlak ve inanç, temelde birbiri ile doğru orantıda seyretmesi "mecbur" olan mevhumlar değildir...

yine dolayısı ile anket sorusu yanlıştır...

saygılarımla...

Russell
06-01-2005, 20:28
bence bu çok anlamsızca bir anket olmuş.ahlak ahlak anlayışı kişiden kişiye değişir ahlaksız veya ahlaklı olan bir ateistte olabilir bir müslümanda bir budistte.

ngcoskun
07-01-2005, 10:01
arkadaşlar size katılıyorum ahlak ölçüsünü dinler belirlemez.sadece islama inananlar ahlaklıdır derseniz bu faşistlik olur.ırkçılık olur bir nevi.

hberent
07-01-2005, 14:29
sevgili ngcoskun benim için bu formda yaptığın işlerin doğruluğu tartışılmaz.ama bu anketle bizim ahlaklı yada ahlaksız olma durumumuz ankete gelecek olan evet veya hayırlara mı bağlı.
seni ve dostlarımızı saygıyla selamlıyorum..

ngcoskun
07-01-2005, 14:58
sanırım yanlış anlaşıldım arkadaşım hberent.ben bu ankete katılmadım hiç bir şıkkı da işaretlemedim.böyle bir ölçü yok.ahlaksızlık bizim için mi adlandırılıyor.müslümanların ahlaksız olanı yokmu.ahlaksızlık ya ahlak ölçüleri dinlerle verilmez.bunu anlatmak istedim.
herkes kendi ahlakından kendi sorumludur eğer birisi ahlaksızsa bu onun dinine inançlarına bağlı değildir.
herkes ahlaksız olabilir ya da ahlaklı

hberent
07-01-2005, 15:10
evet..teşekkür ederim..duymak istedigimi teyid ettin.saygılarımla..