PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İncil'den İnciler

pante
13-03-2006, 18:55
Yuhanna/Bölüm 13

Alçakgönüllülük örneği :

1 Fısıh bayramından önceydi. İsa, bu dünyadan ayrılıp Baba'ya gideceği saatin geldiğini biliyordu. Dünyada kendisine ait olanları sevmiş olarak sonuna kadar sevdi.

2 Akşam yemeği sırasında İblis, Simun oğlu Yahuda İskariyot'un yüreğine İsa'yı ele verme isteğini koymuştu bile.

3 İsa, Baba'nın her şeyi kendisine emanet ettiğini, kendisinin Tanrı'dan çıkıp geldiğini ve Tanrı'ya döneceğini biliyordu.

4 Yemekten kalktı, üstlüğünü bir yana koydu, bir havlu alıp beline doladı.

5 Sonra bir leğene su doldurup öğrencilerin ayaklarını yıkamaya ve beline doladığı havluyla kurulamaya başladı.

6 İsa, Simun Petrus'a geldi. Simun, «Rab, ayaklarımı sen mi yıkayacaksın?» dedi.

7 İsa ona şu cevabı verdi: «Ne yaptığımı şimdi anlayamazsın, ama sonra anlayacaksın.»

8 Petrus, «Benim ayaklarımı asla yıkamayacaksın!» dedi.
İsa, «Seni yıkamazsam yanımda yerin olmaz» cevabını verdi.

9 Simun Petrus, «Rab, o halde yalnız ayaklarımı değil, ellerimi ve başımı da yıka!» dedi.

10 İsa ona dedi ki, «Yıkanmış olan tamamen temizdir; ayaklarının yıkanmasından başka şeye ihtiyacı yoktur. Sizler temizsiniz, ama hepiniz değil.»

11 İsa, kendisini kimin ele vereceğini biliyordu. Bu nedenle, «Hepiniz temiz değilsiniz» demişti.

12 Onların ayaklarını yıkadıktan sonra giyinip yine sofraya oturdu. Onlara, «Size ne yaptığımı anlıyor musunuz?» dedi.

13 «Sizbeni Öğretmen ve Rab diye çağırıyorsunuz. Doğru söylüyorsunuz, öyleyim.

14 Ben Rab ve Öğretmen olduğum halde ayaklarınızı yıkadım; öyleyse, sizler de birbirinizin ayaklarını yıkamalısınız.

15 Size yaptığımın aynısını yapmanız için bir örnek verdim.

16 Size doğrusunu söyleyeyim, köle efendisinden üstün değildir. Elçi de kendisini gönderenden üstün değildir.

17 Bildiğiniz bu şeyleri yaparsanız, size ne mutlu!

pante
13-03-2006, 20:03
Aranızda hangi baba , ekmek isteyen oğluna taş verir?
Ya da balık isterse ona balık yerine yılan verir?
Ya da yumurta isterse ona akrep verir?
Sizler kötü yürekli olduğunuz halde çocuklarınıza güzel armağanlar vermeyi biliyorsanız , gökteki Baba'nın , dileyenlere Kutsal Ruh'u vereceği çok daha kesin değil mi?
Ne mutlu Tanrı'nın sözünü dinleyip uygulayanlara!

Luka 11 : 11-28

Bu çağın gidişine uymayın.
Tanrı'nın iyi , beğenilir ve yetkin isteğinin ne olduğunu ayırt edebilmek için
düşüncenizin yenilenmesiyle değişin. Hizmetse , hizmet etsin. Öğreten biriyse , öğretsin.
Öğüt veren , öğütte bulunsun. Bağışta bulunan , bunu cömertçe yapsın.
Yöneten , gayretle yönetsin. Merhamet eden , güler yüzle etsin.
Sevginiz ikiyüzlü olmasın. Kötülükten tiksinin , iyiliğe bağlanın.
Birbirinizi kardeşlik sevgisiyle , şefkatle sevin. Birbirinize saygı göstermekte yarışın.
Gayretiniz eksilmesin. Ruhta ateşli olun. Rab'be kulluk edin.
Ümidinizi düşünerek sevinin. Sıkıntıya dayanın. Kendinizi duaya verin.
İhtiyaç içinde olan kutsallara yardım edin. Konuksever olmaya bakın.
Size zulmedenler için iyilik dileyin. İyilik dileyin , lanet etmeyin.
Sevinenlerle sevinin , ağlayanlarla ağlayın.
Birbirinizle aynı düşüncede olun.
Böbürlenmeyin, tersine , hor görülenlerle arkadaşlık edin. Bilgiçlik taslamayın.
Hiç kimseye kötülüğe karşı kötülük etmeyin.
Herkesin gözünde iyi olanı yapmaya dikkat edin.
Mümkünse , elinizden geldiğince bütün insanlarla barış içinde yaşayın.

Romalılar 12 : 2-18

pante
14-03-2006, 01:45
Yol , gerçek ve yaşam ben'im. Benim aracılığım olmadan Baba'ya kimse gelemez.
Beni tanısaydınız , Babamı da tanırdınız. Artık O'nu tanıyorsunuz , O'nu gördünüz.
Ben de Baba'dan dileyeceğim ve O , sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı , Gerçeğin Ruhunu verecek. Dünya O'nu kabul edemez.
Çünkü O'nu ne görür , ne de tanır.
Siz O'nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır.
Sizi öksüz bırakmayacağım , size geri döneceğim.
Az sonra dünya artık beni görmeyecek , ama siz beni göreceksiniz.
Ben yaşadığım için siz de yaşayacaksınız.
O gün anlayacaksınız ki , ben Babamdayım , siz bendesiniz , ben de sizdeyim.
Ama Baba'nın benim adımla göndereceği Yardımcı, Kutsal Ruh ,
size her şeyi öğretecek , bütün söylediklerimi size hatırlatacak.
Size esenlik bırakıyorum , size kendi esenliğimi veriyorum.
Ben size dünyanın verdiği gibi vermiyorum. Yüreğiniz sıkılmasın ve korkmasın.
Size, "Gidiyorum , ama yanınıza döneceğim" dediğimi işittiniz.
Beni sevseydiniz , Baba'ya gideceğim için sevinirdiniz. Çünkü Baba benden üstündür.

Yuhanna 14 : 6-28

pante
14-03-2006, 17:38
Eğer insanların ve meleklerin dilleriyle konuşsam , ama sevgim olmasa ; ses çıkaran bir bakır ya da çınlayan bir zilden farkım olmaz. Eğer peygamberlikte bulunabilsem , bütün sırları bilsem ve her türlü bilgiye sahip olsam , eğer dağları yerinden oynatacak kadar büyük bir imanım olsa , ama sevgim olmasa ; bir hiçim.
Eğer bütün malımı sadaka olarak dağıtsam ve bedenimi yakılmak üzere teslim etsem , ama sevgim olmasa ; bunun bana hiçbir yararı yoktur.
Sevgi sabırlıdır , sevgi şefkatlidir. Sevgi kıskanmaz , övünmez , böbürlenmez.
Sevgi kaba davranmaz , kendi çıkarını aramaz , kolayca öfkelenmez , kötülüğün hesabını tutmaz. Sevgi haksızlığa sevinmez , ama gerçek olanla sevinir.
Sevgi her şeye katlanır , her şeye inanır , her şeyi ümit eder , her şeye dayanır.
Sevgi asla son bulmaz.

1.Korintliler 13 : 1-8

pante
21-03-2006, 15:21
Ama siz, sevgili kardeşlerim, Rabbimiz İsa Mesih'in elçileri tarafından önceden söylenen sözleri anımsayın. *
Size demişlerdi ki, «Dünyanın son günlerinde alay edenler, tanrısızlığa yönelip kendi tutkularına göre yaşayanlar olacaktır.» *Bunlar bölücü, maddeye bağlı ve Kutsal Ruh'tan yoksun olan kişilerdir. Ama siz, sevgili kardeşlerim, kendinizi son derece kutsal olan imanınızın temeli üzerinde geliştirin.
Kutsal Ruh'ta dua edin.
Rabbimiz İsa Mesih'in sizi sonsuz yaşama kavuşturacak olan merhametini beklerken kendinizi Tanrı'nın sevgisinde koruyun. Kararsız olan bazılarına merhamet edin. Kurtarıcımız tek Tanrı, sizi düşmekten alıkoyacak, kendi yüce huzuruna büyük sevinç içinde lekesiz olarak çıkaracak güçtedir.Yahuda 1 : 17-24

Eldekiyle yetinerek Tanrı yolunda yürümek büyük kazançtır. Çünkü dünyaya ne bir şey getirdik, ne de ondan bir şey götürebiliriz. Yiyeceğimiz ve giyeceğimiz varsa, bunlarla yetiniriz. Zengin olmak isteyenler ayartılıp tuzağa düşerler, insanları çöküşe ve yıkıma götüren birçok anlamsız ve zararlı arzulara kapılırlar.
Çünkü her türlü kötülüğün bir kökü de para sevgisidir. Bazıları zengin olmak hevesiyle imandan saptılar ve kendi kendilerine çok acı çektirdiler. *
Ama sen, ey Tanrı adamı, bu şeylerden kaç.
Doğruluğun, Tanrı yolunun, imanın, sevginin, sabrın ve uysallığın ardından koş.
İman uğrunda yüce mücadeleyi sürdür. Sonsuz yaşama sımsıkı sarıl. Bunun için çağrıldın ve birçok tanık önünde yüce inancı açıkça benimsedin.
1.Timoteyus 6 : 6-12

sodomo--
27-08-2006, 02:59
Zannedilmesin ki tek derdimiz Kur'an,
Pante'ye selam güncellemeye devam.