PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uyanışım (Cenker)

cenker
09-06-2010, 14:22
Tipik bir türk ailesinde doğdum.Türk,sünni müslüman(ama yobaz değil),fenerbahçeli,chp veya ap,dyp sempatizanı.Küçükken ailemin ve çevrenin telkinleriyle islamı öğrendim.Herkes gibi otamatik olarak inandım.Daha sonra aziz nesini tvde gördüm(sivas olayları zamanı),dinsiz olduğunu açık açık söylüyordu.bu dinsizlikle ilk tanışmam oldu.Daha önce aksinin olacağı aklıma bile gelmemişti.

Kendi kendime bazı şeyleri sorgulamaya başladım.Örneğin allahın duaya önem verdiği inananların yanında olduğunu öğrenmiştik.Ama dünyada ne kadar fakir ülke varsa hepsi müslümandı.Müslümanların dünyadaki toplam yaşam Süreleri bile daha azdı.Farz edelim dinden uzaklaştıkları için böyle olsun bebek ölümleri bile daha fazlaydı.Sonra Japonyadaki insanla benim allahın önünde aynı şekilde yargılanacağımı öğrendim.Ama Japonyadakinin islamla teması müslüman bir ülkede yaşayan benim islamla temasımla aynı olamazdı.Aynı şartlarda değilsek aynı sınava girmemiz saçma olur diye düşündüm.

Sonra tarih okudum.Gördüm ki kurandaki bütün peygamberler ortadoğudan çıkmış.Çoğunluğu ise yahudi.Bu da beni tek tanrı inancının yahudi inancı olduğunu,islam ve hiristiyanlığın bozulmuş yahudilik olduğu fikrine götürdü.Ayrıca dinlerin telkin ve propaganda yoluyla değil savaşlar ve zaferler yoluyla yayıldığını öğrendim.Bu ise inancın mantığına ters bir durumdu benim için.

Ayrıca islamiyetteki saçmalıklar(kadınların 2..planda olması,modern dünyaya uymaması islamın vb vb) kopuşumu hızlandırdı.

Neyse sonuçta yavaş yavaş da olsa islamdan koptum.Ama islamdan kopmak beni huzura kavuşturmadı.Aksine beynimdeki bazı soruların çoğalmasına yol açtı.Mesala her şey nasıl oluştu?Her şeyin başlangıcı neydi?Başlangıç yoksa ki yok gibi gözüküyor nasıl olmaz?neden mantığım iflas ediyor.evren neden bu kadar büyük?Ölümden sonra yok mu olacağız ki öyle gözüküyor.Bu nasıl korkunç bir şeydir?Bunun gibi onlarca soru bir anda öksüz kaldı.O yüzden şimdi bile özenirim dini olan arkadaşlarıma.Cehalet mutluluktur huzurdur.

Dinsiz olduğumu başlarda konusu geçtikçe belirttim.Ama uzaylı muamelesi gördüm.Çünkü insanlar başka türlüsünü hiç düşünmemişler akıllarına bile gelmemiş.Öyle güçlü beyinleri yıkanmışki o savunmayı geçmek ön yargıları kırmak imkansız benim gözümde.Ben de samimi olduğum arkadaşlarım ve ailem dışında kimseye söylemedim.Ablam halen beni müslüman yapmaya çalışır.Annem ise çoğu argümanıma hak vermesine rağmen boş ver çok karıştırma inan işte diyerek beni dumura uğratmışdır.Müslüman arkadaşlarımla bu konuları konuşmam diğer arkadaşlarım ise(çoğunluğu oluşturuyorlar)benim gibi dinsizler.Belirtmeden geçemiyeceğim ateistliğin sosyal hayatda hiç bir faydası yok.Mesala bir kız arkadaşım senle evlenirsem dinden çıkmış olurum diyip beni terk etti.Müslüman olan arkadaşlarımdan dinsiz olduğumu söyledikten sonra selamı sabahı kesenler oldu.O yüzden gerekmedikçe bu konuları konuşmuyorum.Net gibi özgür ortamlar hariç.

Umarım tüm dünya bir gün dinsiz olur.İnsanlığın enerjisi boş işlerle heba olmaz.Din savaşlarından milyonlar ölmez der sözlerimi noktalarım.

Mentor
09-06-2010, 15:21
Öldükten sonra hiçbir şey olmuyor, hiç doğmamışların yanına gidiyorsun :)(burada bir arkadaş söylemişti bunu)

Bilincin, bedenin yok olması, toz olması hiç bitmeyecek hayattan, o hayatta görülecek zalimliklerden, acılardan, sıkıntılardan şimdilik kat ve kat daha iyidir. Bir gün olasılık bu ya hiç acı, zulüm, ihanet, savaş ve gözyaşı kalmadığında daha rahat bilim yapabileceğiz, o zaman daha fazla isteyeceğiz ölümsüzlüğü ve hayatı ama şimdi değil.

Bilime sarılarak ışığı arayışımız sürüyor, aslında her şeyi var eden ve var ettikleriyle çelişen, çatışan yegane canlı insan ve onun isimlendirdiği doğa var karşımızda. İnsanın, doğanın, uzayın, denizlerin, dağların, ormanların, evrenin işleyişini inceliyoruz, bilmek istiyoruz. Fakat bizim en iyi yaptığımız şey bu değil.

Bizim en iyi yaptığımız şey bilim, sanat, felsefe ve diğer her şeyden evvel birbirimizle çelişmek, farklılaşabilmek, öldürmek ve ayrımcılık. Henüz evrimimizi tamamlayamadığımız gün gibi ortada maalesef. Ve fakat evrim bize sonumuzun "iyi" olacağı garantisini veriyor mu bakalım? İyi hangi zamana ve mekana göre iyi? Yarının iyisi şimdinin iyisiyle çelişir mi?

Henüz bağlı bulunduğu kabileden yeni yeni ayrılabilen ve kabilesi dışındakilere de insan muamelesi yapabilen, birey olmaya yeni yeni alışabilen insan türü kaba bilinç evrimini ne vakit bitirecek?

Doğada istisnasız her şey soru ve her soru cevapsız. Cevap sandıklarımız değişken. Bu sorulara cevapları olan dinlerin tümü yalancı, sahtekar ve insanlık dışı.

Umarız bir gün tüm dünya yalnızca kendi hür iradesi ile zorlamasız, başkasına, farklıya, doğaya zarar vermeden yaşamayı öğrenir. Zira bir yerde zorlama, zorbalık var ise bu zorbalık "iyilik" içinse bile bu eninde sonunda iyiliğin içini boşaltmaktan daha fazla bir şey sağlamaz.

saygıyla.

evrensel-insan
09-06-2010, 17:07
Saygideger cenker;

Dusuncelerini dile getirip, bizlerle paylastigin icin, tesekkurler. Baskalarinin senin hakkinda kendi pencerelerinden ne dusundugu degil; senin kendin icin ve kendi adina ne dusundugun onemlidir. Seni, kendini ortaya koydugun gibi kabul edemeyenlerin sorunudur bu.

Saygilarimla;
evrensel-insan

aliyarasfal
09-06-2010, 20:14
Tebrikler kendi cevaplarıyla gelen can.
Şimdilik saygımla gittim.

Nova
10-06-2010, 00:19
Değerli Cenker, Aklın yolu bir :) tekrardan hoşgeldin. Selam olayı bendede oldu, insanlar selamı sabahı kesti :) olsun en azından "kafamız rahat" ;).

Sevgi ve saygılarımla, Nova.

naper
10-06-2010, 11:08
Ben her türlü ortamda doğru bildiğimi söylüyorum.Hiç bir şey kaybettiğimi düşünmüyorum.Durup dururken konuyu açmıyorum, zira karşımdakini hayal kırıklığına uğratıp, sinirlendirmeyi sevmiyorum.
Öte yandan yeri gelince lafımı çakıyorum.

Geçenlerde kutlu doğum haftası diye gül getirdiler bana.Onlara inancım olmadığını kaldı ki islamiyete inansam bile, onların islama inanmadığını, tamamen uydurma bir din ve hafta kutladıklarını, muhammetin doğum gününün bilinmediğini, üstüne çiçeği dalında sevdiğimi söyledim.Kireç gibi oldu abiler:peace:

Çok yakın bir akrabam bayram namazına uyandırdı beni geçen sene:party:
ona da uykusuna devam etmesi durumunda rahmetimi ondan esirgemeyeceğimi, cennetten baş köşeyi ona vereceğimi, huri, şarap ne istiyorsa sunacağımı söyledim.Alay ettiğim için sinirlenince de, sabahın kör vakti aslında çok yumuşak davrandığımı bu espirili tavrımı nezaket olarak alması gerektiğini söyledim..

Kısacası sallamıyorum.İsteyen selam verir istemeyen vermez.Zaten "selamün aleyküm" lere merhaba karşılığı veriyorum.

era
14-06-2010, 17:04
"Müslüman olan arkadaşlarımdan dinsiz olduğumu söyledikten sonra selamı sabahı kesenler oldu.O yüzden gerekmedikçe bu konuları konuşmuyorum" bu bir gerçek!
aynı durumu ilk zamanlarımda bende yaşadım ama çareyi susmakta buldum yakın dostlarım hariç

oksiyus
17-06-2010, 22:36
Ben sınıf arkadaşlarımdan 7-8 kişiye söyledim.Her hangi biri kötü bir karşılık vermedi(Somut olarak).Fakat hareketleri eskisi gibi değildi tabi.Pişman oldum söylediğime.Keşke rahat rahat söylüyecek kadar sağlam bir karakterim olsaydı ama o kadar güçlü olduğumu sanmıyorum.Eğer benle bu yüzden küsselerdi pek bir şey kaybetceğimi sanmam,pek takmazdım çünkü gerçek arkadaş öyle yapmaz.Bana bile bile selamun aleyküm diyorlar bende eğer alaycı bir şekilde derlerse merhaba diye cevap veriyorum fakat gerçekten kalpten söylüyorsa aleyküm selam diyorum.Benim için dinin önemi yok , önemli olan düşünce.

Rotes
24-06-2010, 11:29
Mrb Aslına Bakarsanız Bnde Daha Sımdı Uye Oldum ....

Aslında Bnce Dın Kısısel Bir Birey Savası Olmus Artık .. Belkıde Ticaret Strajedisi .. :)

Çocukken Allaha Ne Kadar Bağlı Olduğumu Hatırlıyorum Arada.. :D

Aslında Alevi Bir Ailenın Çocuğuyum ... Önce Allah Sonra Hz.. Ali Ve Muhammedi Tanıttılar Bize ..

Yavas Yavas Yasadıkça BazıSeyleri Fark Ettım .. Hayat Denen Bu Denge Tuzagındakı Görunmez Eşitliğin İçinde Kaybolduğumu Gördum ..

Önce Sağ Sol Davaları Gördum Bunlarda Bile Din Vardı :D

Din Artık Sıyaset Oyunağıda Olmus Onuda Gördukten Sonra Pes Dedım..

Su Anda Kafam O Kdr Karısık ki :D Sorsanız Bu Yazı Nedn Onu Dahi Bilmiyorum :D

Aslında Reddedıyorum .. Hatta Arada Kafamı Yukarı Kaldırıp Küfürleşioruz :D

Ama Kalıntı Meselesi Hala Arada '' İNSALLAH OLUR , Bismillah '' Gibi Cümleler Kaçıo Ağzımdan .. Sadece Tanımak Istıorum Bu Ateizm Olayını .. Niyetim Bu Sizi İzliyorum Sabah Saat 9 Dan Beri İki Tarafn Tartısmasına Şahidim ..

Ancak Bnm Bildiğim İslamda Özgürlük Vardır .. Ateistler Bir Yargıyı Öne Vuruyor Musluman Arkadaslar Reddedıyor .. Siz Neden Önunüze Bakmıyorsunuz .. Neden Cvp Verme Gereksinimi Var Ne Bu Zorbalık ??

cenker
24-06-2010, 15:26
hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.era ve rotes sizlere ayrıca teşekkür ederim.ilk yazılarınızı benim başlığım da yazdığınız için.

karizmax
25-06-2010, 18:08
Kendi kendime bazı şeyleri sorgulamaya başladım.Örneğin allahın duaya önem verdiği inananların yanında olduğunu öğrenmiştik.Ama dünyada ne kadar fakir ülke varsa hepsi müslümandı.--DEMİŞSİN--BENDE SANA DİYORUM Kİ MÜSLÜMAN DEDİĞİN ÜLKELERE BAK HANGİSİ MÜSLÜMANLIGI YAŞIYOR...TÜRKİYEYE BAK...%10 u müslüman gibi yasıyormu yok...örnekmi? müslümanlar fakir diyorsun ..git incele müslüman ülkeleri basında zalimler var..örnek mi ırak ın başındaki gibi amerika...veya afganistanın basındaki amerika hindistanın basındaki ingiltere gibi...fakir ülkeler müslüman dogru ama afrikada mı müslüman...veya bulgaristan gibi ülkelerde çünde fakirdi son zamanları hariç onlardamı müslüman..SÖMÜRGECİ ÜLKELER ZENGİN ÜLKELER DİMİ İNGİLTERE ALMANYA AMERİKA GİBİ...sömürge diyorum...

Müslümanların dünyadaki toplam yaşam Süreleri bile daha azdı.Farz edelim dinden uzaklaştıkları için böyle olsun bebek ölümleri bile daha fazlaydı.Sonra Japonyadaki insanla benim allahın önünde aynı şekilde yargılanacağımı öğrendim.Ama Japonyadakinin islamla teması müslüman bir ülkede yaşayan benim islamla temasımla aynı olamazdı.Aynı şartlarda değilsek aynı sınava girmemiz saçma olur diye düşündüm.---SENCE HER MÜSLÜMAN ÜLKEDE YASAYAN İNSAN CENNETE HER HRISTIYAN ÜLKESİNDE YASAYAN cehennem mi girecek zannediyorsun...

Sonra tarih okudum.Gördüm ki kurandaki bütün peygamberler ortadoğudan çıkmış.Çoğunluğu ise yahudi.--demişsin yanlışın var yahudi diye birşey yok...YAHUDİLERE GÖNDERİLMİŞTİR PEYGAMBER AMA YAHUDİ DEĞİLDİR..

Ayrıca islamiyetteki saçmalıklar(kadınların 2..planda olması,modern dünyaya uymaması islamın vb vb) kopuşumu hızlandırdı.--kadın islamda 2, planda diyorsan İSLAMI BİLMİYORSUN KARDEŞ..NEDEN CENNET ANNELERİ AYAKLARI ALTINDADA BABALARIN DEĞİL YANİ ERKEKLERİN ...YANLIŞ BİLGİLERİ VAR...

GEL SENLE KONUSALIM TARTISALIM DEMİYORUM KONUSALIM---EKLEYİN BEni ben_karizma21@hotmail.com

fevziyapak
29-06-2010, 15:45
cenker, ne diyim sana bilmemki...geçmiş olsun, geçti bitti :D

cenker
05-07-2010, 00:55
Kendi kendime bazı şeyleri sorgulamaya başladım.Örneğin allahın duaya önem verdiği inananların yanında olduğunu öğrenmiştik.Ama dünyada ne kadar fakir ülke varsa hepsi müslümandı.--DEMİŞSİN--BENDE SANA DİYORUM Kİ MÜSLÜMAN DEDİĞİN ÜLKELERE BAK HANGİSİ MÜSLÜMANLIGI YAŞIYOR...TÜRKİYEYE BAK...%10 u müslüman gibi yasıyormu yok...örnekmi? müslümanlar fakir diyorsun ..git incele müslüman ülkeleri basında zalimler var..örnek mi ırak ın başındaki gibi amerika...veya afganistanın basındaki amerika hindistanın basındaki ingiltere gibi...fakir ülkeler müslüman dogru ama afrikada mı müslüman...veya bulgaristan gibi ülkelerde çünde fakirdi son zamanları hariç onlardamı müslüman..SÖMÜRGECİ ÜLKELER ZENGİN ÜLKELER DİMİ İNGİLTERE ALMANYA AMERİKA GİBİ...sömürge diyorum...

Müslümanların dünyadaki toplam yaşam Süreleri bile daha azdı.Farz edelim dinden uzaklaştıkları için böyle olsun bebek ölümleri bile daha fazlaydı.Sonra Japonyadaki insanla benim allahın önünde aynı şekilde yargılanacağımı öğrendim.Ama Japonyadakinin islamla teması müslüman bir ülkede yaşayan benim islamla temasımla aynı olamazdı.Aynı şartlarda değilsek aynı sınava girmemiz saçma olur diye düşündüm.---SENCE HER MÜSLÜMAN ÜLKEDE YASAYAN İNSAN CENNETE HER HRISTIYAN ÜLKESİNDE YASAYAN cehennem mi girecek zannediyorsun...

Sonra tarih okudum.Gördüm ki kurandaki bütün peygamberler ortadoğudan çıkmış.Çoğunluğu ise yahudi.--demişsin yanlışın var yahudi diye birşey yok...YAHUDİLERE GÖNDERİLMİŞTİR PEYGAMBER AMA YAHUDİ DEĞİLDİR..

Ayrıca islamiyetteki saçmalıklar(kadınların 2..planda olması,modern dünyaya uymaması islamın vb vb) kopuşumu hızlandırdı.--kadın islamda 2, planda diyorsan İSLAMI BİLMİYORSUN KARDEŞ..NEDEN CENNET ANNELERİ AYAKLARI ALTINDADA BABALARIN DEĞİL YANİ ERKEKLERİN ...YANLIŞ BİLGİLERİ VAR...

GEL SENLE KONUSALIM TARTISALIM DEMİYORUM KONUSALIM---EKLEYİN BEni ben_karizma21@hotmail.com

Bunlara cevap versem tek tek burdan köye yol olur.Forumda bu konuları arat oralarda tartışılmış tek tek.

Hüdai ÇAKMAK
16-08-2010, 13:51
BİLİM VE DİN

Kimi kardeşlerimiz dış dünyaya ancak çok dar alanlardan ve şaşı gözlerle baktığımızı unutur; aklımızla her şey kavrayabileceğmizi, doğruları bulabileceğimizi, aklımızın sonsuz olduğunu zannederler. Fakat sık ve kötü şekillerde yanıldığımıza tarih şahittir. Bunun nedeni ise algılama organlarımızın dar ve kısıtlı oluşudur. Örneğin gözlerimizin görebildiği ışık bandı biraz daha geniş olsaydı hayranlıkla gözlemlediğimiz evren çok daha değişik olacaktı. Belki de gözlemleyemediğimiz için ret ve inkar ettiğimiz pek çok gerçeği görebilecektik. Algılama organlarımızın kısıtlılığı nedeniyle algılama sınırlarımızın dışında olanları bilimsel ve gerçek kabul etmeyecek miyiz? Bu soruyu yanıtlarken çok ve iyi düşünmeliyiz.
==============
İlim ve bu ilmin ışığında ortaya koyduğumuz, sahip olmakla öğündüğümüz medeniyetimizi var edicinin eserlerine bakarak sahip olabildik. Şüphesiz ki en büyük ilim kaynağı ve öğretmenimiz doğadır. Diğer ifade ile doğa Yaratıcı ilminden minik bir parçasının tezahürüdür. Doğa üniversitesinde okurken, cömertçe sunduğu bilgileri alırken bu bilgilerin Kaynağını inkâr etmek ne büyük çelişkidir.
Ünlü bilim insanlarından Andrew Berry bilim ve din birbirlerinden ayrı düşünülemez der. Albert Einstein’de bu büyük gerçeği şu sözleriyle perçinler.
-Derin bir imana sahip olmayan gerçek bir bilim adamı düşünemiyorum. Bu durum şöyle ifade edilebilir. Dinsiz bilime inanmak imkânsızdır.
Bilim ve din konusunda materyalistlerce ortaya atılan; sonucunda dini bilimden koparıp akıl, mantık ve bilim dışı dogmatizm haline getirmeye çalışan derin şüphelerin kaynağı muhakkak ki insanlar tarafından tahrif edilmiş, hurafelerle doldurulmuş kutsal kitaplardır.
Kutsal kitapların tahrif edilmesi, kimi insanların ya da zümrelerin menfaatleri doğrultusunda değiştirilmesi; akıl, mantık ve bilim dışı hurafelerle doldurulması muhakkak ki çok kötü, insanlık tarihinin yüzkarası olaylardandır. Fakat yapanları ikinci plana atarak sorumluluğunu bütünüyle dinlere yüklemek; dini akıl, mantık ve bilim dışılıkla itham edip dışlamaya çalışmak en az kutsal kitapları tahrif etmek kadar yüz karası bir olaydır.
Kaldı ki kutsal kitapların tümünün tahrif edildiği iddiası da doğru değildir. Kuran vahyedildiği gibi bütün görkemiyle ortadadır. Hiç bir bilimsel bulgu Kuran ayetleri ile çelişmez. Atom altı parçacıkları, anne karnındaki üç karanlık bölge, demir filizlerinin yeryüzüne göktaşları ile gelmesi, kıtaların kayması gibi yeni yeni keşfettiğimiz bilimsel gerçekler 1400 yıl önce vahyedilmiş Kuran'da bildirilmiştir.
Gerçektende Kuran henüz keşfedemediğimiz nice mucizelerle doludur. Akıl, mantık ve bilim dışı olduğu iddiası materyalistlerin dini yıpratmaya yönelik bir propaganda aracı olduğu açıktır.
Bir Yaratıcı iradeyi inkar ederken içinde yaşadığımız tüm evreni inkar ettiğmizi unutmayalım.

Tersinim

Hüdai ÇAKMAK
28-08-2010, 16:29
Bunlara cevap versem tek tek burdan köye yol olur.Forumda bu konuları arat oralarda tartışılmış tek tek.
...........................
Cenker kardeşime şunu yazayım. "Hiç bir zaman kötü örnek alınmaz" "Kötü kokudan kurtulmak istiyorsan dabağhaneden uzak dur."
Tersinim