PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilim ve EVRİM

Ebu Süfyan
06-01-2005, 23:21
İslamiyet''i bilimle uğraşmayı engelleyen bilim karşıtı bir din olarak görenlere,

Ben de diyorum ki;

Canlıların kobay olarak kullanıldığı bilim dalları ile uğraşmak evrime inanan bir insan için ters olmalıdır.

Çünkü evrim teorisine göre tüm canlılar akrabadır. İnsanın akrabalarını kobay olarak kullanması doğru değildir.

Yani evrime inanmak bilimin bazı dallarıyla uğraşmayı engelliyor.

Yanılıyor muyum?

Saygılar

haci
06-01-2005, 23:32
Bence haklısın kardeşim. Ben hayvan deneylerine şiddetle karşıyım. O deneyleri yapanlar insanlığa hizmet ettiklerini sanıyorlar.. Oysa hayvanlara eziyet ediyorlar.
Yalnız şurası da bir gerçek ki sen bu iddiaları evrime inananlara hakaret etmek için yapıyorsun. Evrime inanmak demek ne demektir? Önce bunu kendine sor.. Akrabalarını yememek midir? Bu elbette aptalca bir çıkarsama olurdu. Çünkü bu dünyada canlı ancak bir diğer canlıyı yiyerek varlığını sürdürebilir. Bu dünyanın kuralı budur. Eğer Allah varsa, O vahşi yaratıcı bu evreni öyle yaratmıştır. Allah yoksa bundan şuursuz doğa sorumludur.
Ben hayvan deneylerine karşı geliyorum ama, yaşamak için diğer canlıları yemek zorundayım. Bu bir doğa yasasıdır. Bunun dışına çıkamam. Vejeteryan olabilirim ama, yine de bazı canlıları yiyorum demektir. O yediklerim de benim akrabalarımdır.
Hayvanları yemeye karşı değilim elbette. Yalnız onları öldürmeden önce normal bir yaşam sürdürmelerini sağlamak görevimiz olmalıdır.
Allah var mıdır? Umarım yoktur. Çünkü olsaydı eğer, ondan daha aşağı bir yaratıcı olamazdı..Aksi takdirde canlıyı canlıya kırdıran vahsi bir yaratıcı olurdu O...

Selamlar

HACI

07-01-2005, 00:20
Haci berbat bir yazi yazmissin.

haci
07-01-2005, 00:24
Çok teşekkür ederim...
Beğenseniz ne yapardım acaba?..
Keeeeh keh kehhhhhhhhhhhhh

HACI

haci
07-01-2005, 00:38
Bu arada yazımı okuduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum..
HACI

firatb84
07-01-2005, 00:38
Allah var mıdır? Umarım yoktur. Çünkü olsaydı eğer, ondan daha aşağı bir yaratıcı olamazdı..Aksi takdirde canlıyı canlıya kırdıran vahsi bir yaratıcı olurdu O...

Nasıl oluyor da sınırlı aklınızla(hakaret amaçlı söylemiyorum insanoğlunun aklı sınırlıdır) ve mantığınızla bütün kainatın trilyonda biri kadar bilginiz bile olmadan bu kadar kolay karar verebiliyorsunuz?!?

Bu dünyanın mükemmel olmadığı hatta çok kötü olduğu hatta bu dünyanın ilahını/insanlığın egemeninin şeytan olduğu kutsal kitaplarda açıkça dile getirilmiş...

Bu dünyadaki vahşet/şiddet.. ölümün ve günahın insan doğasına karıştığı ve günahlı/kusurlu bir dünyada yaşadığımızı......

Bu dünyanın bu kadar kötü/vahşi ve Tanrı''dan uzak onun kutsallığından ve saflığından çok çok uzak olması nasıl oluyor da yaratıcının olmadığını kanıtlıyor?!?!?! bu ancak sizin varsayımlarınızdır insanoğlunun sınırlı aklı ancak bu kadarını düşünebilmektedir işte...

"Aşağı bir yaratıcı" demişsiniz...
Merak ediyorum acaba gerçekten çok çok korktuğunuz bir an yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgide mücadele ederken o durumdayken de bu lafları kullanır mıydınız?!? yoksa İNSANIN DOĞASI GEREĞİ (Kutsal kitaplarda böyle söylenir) sizden güçlü sizi yaratan birinden yardım mı isterdiniz?!? bunu hiç kendi kendinize samimi bir şekilde düşündünüz mü?
Şu son günlerde ateist iken geçirdiği bir kazadan sonra Tanrı''ya inanan gazeteciyi duymuşsunuzdur...

Ama aslında bazı şeyleri yazmak da zaman kaybı...çünkü sürekli bizi suçladığınız bir tutumu siz 2 katı olacak şekilde taşıyorsunuz:ÖNYARGI!

Saygılarımla;

Ebu Süfyan
07-01-2005, 00:45
Haci''ye
Bu dünyada bir canlı ancak bir diğer canlıyı yiyerek varlığını sürdürebilir. Bu doğru ben buna itiraz etmedim. Ben hayvanların bilimsel deneylerde kobay olarak kullanılmasına itiraz ettim. Asıl evrime inanan için yanlış olan bu.

Bu dünyada bir canlı bir diğer canlıyı yemeden hayatını sürdüremez. Ancak onu kobay olarak kullanmadan da hayatını sürdürebilir.

Saygılar

haci
07-01-2005, 00:51
TANRI VE ÖNYARGI......

Tanrı’nın varlığına inananlar mı önyargıldırlar, inanmayanlar mı?
Ozanf kardeş beni önyargılı olmakla suçlamış. Tanrı’nın varlığına inanmamak ateistleri neden önyargılı yapıyor?
Tanrı var olabilirse ve varlığı kanıtlanamıyorsa, var olmayabilir de. Bu bağlamda yalnız iki seçenek vardır.

Tanrı vardır.
Tanrı yoktur.

Tanrı vardır diyenler bu iddialarını henüz kanıtlayamamışlardır. Bazı dolaylı çıkarsamalarla Tanrı vardır sonucuna varmaktadırlar. Bu Tanrı’nın varlığını kanıtlamada yeterli olmaktan uzaktır.

Tanrı yoktur diyenler ise herhangi bir kanıta gereksinim duymazlar. Onlar Tanrı’nın var olduğuna inananların kanıtlarını beklemektedirler.

Bu durumda diyebiliriz ki aslında Tanrı’nın varlığını reddedenler değil, kabul edenler önyargılıdırlar.

Tanrı’nın varlığına inananlar, inanmayanları, kendi inançlarına inanılmadığı için önyargılı bulmaktadırlar. İşte bu bir önyargıdır.

Tanrı’nın varlığına inanmayanlar bu konuda önyargılı değillerdir. Sadece Tanrı’nın varlığına inananların kanıtlarını beklemektedirler. Henüz öyle bir kanıt ortaya atılmamıştır. Bir iki uyduruk söylenti ve dedikodu ile Tanrı’nın varlığı kanıtlanamaz.

Selamlar

HACI

firatb84
07-01-2005, 01:09
Haci gerçekten ben senin mantığını anlayamıyorum...

Dünyanın varlığı bile üstün bir gücün olduğunu kanıtlamıyor mu? senin bilincin bile herşeyin materyal/madde olamayacağını kanıtlamıyor mu?
hücrenin yapısına baktığın zaman bile içindeki tasarım mucizesini kompleksliği göremiyor musun?(daha önce SEN bana demiştin günümüzdeki teknolojilerle bunun yapılması 0 dır diye)
Dünyada en ufak bir ayrıntı bile Tanrı''nın görkemini ve varlığını kanıtlıyor..

Bu son yazım...

Son olarak "benim ateist olacak kadar imanım yok"....
başka bir deyişle "I don''t have enough faith to be an atheist" :lol:
Saygılarımla;

haci
07-01-2005, 02:26
....

haci
07-01-2005, 03:55
Ebu Süfyana katıldığımı söylemiş miydim? Bu konuda daha ne diyebilirim bilmiyorum.. Hayvan deneylerinde nefret ediyorum ve onları bütün varlığımla kınıyorum.. Bir hayvansever olarak beni son derece rahatsız ediyor. Bunun dinle veya hayvanlarla akraba olmakla en ufak bir ilişkisi yok.. Bu eziyetten başka bir şey değil ve kabul etmek mümkün değil. Günümüzde artık hayvan deneylerine gerek yok..

Ozanf kardeşime gelince.. Nereye gidiyorsun yaw? Daha yeni başladık tartışmalara.. Bu evrendeki ihtişamı elbette ben de görüyorum ama onu başka türlü açıklıyorrum. Aramızdaki fark işte o açıklamada.. Başka fark olduğunu sanmıyorum.. Buradan ayrılmanın nedeni ben miyim yoksa.. Bensem, üzülürüm doğrusu..

HACI

Ebu Süfyan
07-01-2005, 15:47
Haci demişki;
Bence haklısın kardeşim. Ben hayvan deneylerine şiddetle karşıyım. O deneyleri yapanlar insanlığa hizmet ettiklerini sanıyorlar.. Oysa hayvanlara eziyet ediyorlar.

Evet eziyet ediliyor ancak, hayvanlar kobay olarak kullanılmasaydı tıp bu kadar ilerleyemezdi. Çünkü yeni üretilen ilaçlar önce bir hayvan üzerinde deneniyor. Zooloji şu an olduğundan çok daha geri kalırdı. Bir çok hayvanın dokuları organları vs. hakkında bu kadar derin bilgiye sahip olamazdık.
Eğer tüm evrime inananlar senin gibi düşünüyorsa o halde evrim inancı bilimin ilerlemesini kısmen de olsa engelliyor demektir.

O halde ateistler neden sürekli İslam''ın bilimi engellediğini söylüyorlar.

Saygılar

Ebu Süfyan
07-01-2005, 15:50
Alıntılarda bir tersik oldu. Kusura bakmayın.

hberent
07-01-2005, 16:32
[Allah var mıdır? Umarım yoktur. Çünkü olsaydı eğer, ondan daha aşağı bir yaratıcı olamazdı..Aksi takdirde canlıyı canlıya kırdıran vahsi bir yaratıcı olurdu O...

] iyide haci bu nedemektir..yoksa senin aklının bir köşesinde" ya varsa"korkusu mu var..
öyleyse senin deyişinle şöyle demem gerekiyor..ne acı..
bunu senden duymak evet dostum ne acı..
öylede olsa dostum hacı sana olan saygım ve sevgim eksilmez. [/quote]

Ebu Süfyan
08-01-2005, 11:38
Haci demişki;

Evet eziyet ediliyor ancak, hayvanlar kobay olarak kullanılmasaydı tıp bu kadar ilerleyemezdi. Çünkü yeni üretilen ilaçlar önce bir hayvan üzerinde deneniyor. Zooloji şu an olduğundan çok daha geri kalırdı. Bir çok hayvanın dokuları organları vs. hakkında bu kadar derin bilgiye sahip olamazdık.
Eğer tüm evrime inananlar senin gibi düşünüyorsa o halde evrim inancı bilimin ilerlemesini kısmen de olsa engelliyor demektir.

Saygılar

Ebu Süfyan
26-01-2005, 22:28
Haci demişki;

Saygılar

Ebu Süfyan
30-01-2005, 23:45
Hayvanlar kobay olarak kullanılmasaydı tıp bu kadar ilerleyemezdi. Çünkü yeni üretilen ilaçlar önce bir hayvan üzerinde deneniyor. Zooloji şu an olduğundan çok daha geri kalırdı. Bir çok hayvanın dokuları organları vs. hakkında bu kadar derin bilgiye sahip olamazdık.

Eğer tüm evrime inananlar hayvan deneylerine karşıysa, o halde evrim inancı bilimin ilerlemesini kısmen de olsa engelliyor demektir.

Saygılar

at_arabas?
31-01-2005, 02:25
Hayvanlar kobay olarak kullanılmasaydı tıp bu kadar ilerleyemezdi. Çünkü yeni üretilen ilaçlar önce bir hayvan üzerinde deneniyor. Zooloji şu an olduğundan çok daha geri kalırdı. Bir çok hayvanın dokuları organları vs. hakkında bu kadar derin bilgiye sahip olamazdık.

Eğer tüm evrime inananlar hayvan deneylerine karşıysa, o halde evrim inancı bilimin ilerlemesini kısmen de olsa engelliyor demektir.

Saygılarsöylemiyor görüyor senin görmek istemediğini söylüyor .
bu kadar basit islam bilimin yanında daha neleri engelliyor onlarıda söylüyor yeterki dikkatini ver ,gözünü aç

saygılar

Ebu Süfyan
31-01-2005, 15:40

Saygılar

ngcoskun
31-01-2005, 15:57
bu iki
afferdersin ama ebu süfyan mesajlarının rengini paragraflarını değiştirerek okuduğumuz şeyleri tekrar tekrar bize neden okutuyorsun.bilgisayarında bir sorun varda mesajlarını mı göremiyorsun acaba.
bu ikinci oluyor.aynısını din ve son başlığına da yapmışsın.
mesajlarının arasında da tarih farkı var.gönderemedin sanıp tekrar gönderdin desek o da değil.
bir açıklaman var mı.?

Ebu Süfyan
01-02-2005, 14:54
bu iki
afferdersin ama ebu süfyan mesajlarının rengini paragraflarını değiştirerek okuduğumuz şeyleri tekrar tekrar bize neden okutuyorsun.bilgisayarında bir sorun varda mesajlarını mı göremiyorsun acaba.
bu ikinci oluyor.aynısını din ve son başlığına da yapmışsın.
mesajlarının arasında da tarih farkı var.gönderemedin sanıp tekrar gönderdin desek o da değil.
bir açıklaman var mı.?

Sizler İslam''ın bilimi engellediği şeklinde iddaları onlarca kez (farklı başlıklarda ) yazıyorsunuz.

Peki ateizm inancının bilimi bir şekilde engellediği şeklinde bir iddayı iki üç kez okuyunca neden rahatsız oluyorsunuz.

Cevap gelseydi elbette tekrarlamazdım.

Saygılar

ReS
01-02-2005, 15:18
yaw gardaslarim sozun kisasi,bu evrim bir uydurmadir.kanmayin.

siz hic japon maymun gordunuz mu?.

peeser
02-02-2005, 05:56
:))) res kardeşim sen beni güldürdün Allah da (cc) seni güldürsün....

slycako
02-02-2005, 11:59
(Ebu Sufyan''a)

Herhalde size göre çok zekice bir noktayı yakaladınız, o yüzden bu kadar peşine düşünüyorsunuz. "Tüm evrime inananlar"ın hayvan deneylerine karşı olduğu önyargısına dayalı olarak tuhaf bir iddia ortaya atmışsınız. Tüm evrime inananların böyle bir düşüncesi olduğu nereden çıktı? Bu daha çok ahlaki, vicdani bir dilektir. Hep genel geçer bazı tabela laflar üzerine kurmuşsunuz iddianızı. Ateistlerin İslam''ın bilimi engellediğine dair genel kanısı yoktur. Böyle diyen varsa o dahice sorunuzu o arkadaşa yöneltirsiniz. İslam uygarlığı tarihin belirli bir döneminde bilim üretebilmiştir. Bu tarihte yaşanmış nesnel bir olgudur. Bunu kabul etmek ne kimsenin inançsızlığına, ateistliğine gölge düşürür, ne İslam''ın sürekli bilimle iç içe olduğunun bir kanıtı sayılabilir. İsalm bilimi engeller diye muğlak (slogan) bir ifade de doğru değildir zaten. İslam''ın temel argümanlarının bilimsel nitelikte olmadığı, esasını imanın oluşturduğu iddia edilebilir. Örneğin ReS yukarıda görüldüğü gibi gerçekten olayalara çok bilimsel bakabilen bir arkadaş. Başka forumlarda (Bilim ve İslam başlığında) Kur''an''ın bilimsellikle nasıl dolu olduğuna dair çok güzel örnekler araştırmış ve sunmuştur. Oraya bakmanızı öneririm. Yeni bir bakış açısı edinebilirsiniz. Saygılar..

Ebu Süfyan
02-02-2005, 19:26
"Tüm evrime inananlar"ın hayvan deneylerine karşı olduğu önyargısına dayalı olarak tuhaf bir iddia ortaya atmışsınız. Tüm evrime inananların böyle bir düşüncesi olduğu nereden çıktı? ..

Karşı olmayanlar var mı?

İnsanların kendi faydası için hayvanlara eziyet etmeye hakkı va mı?

İnsanların yaşama hakkı, diğer hayvanlardan önde mi?

Saygılar

haci
02-02-2005, 21:42
Ne demek insanların yaşama hakkı diğer hayvanlardan önde mi?
Bu gerçekten düşünmeden sorulmuş bir soru.. Bu dünyanın düzeni canlıların birbirlerini yemeleri üzerine kurulmuştur. Yaşam başka türlü var olamaz. Güneş enerjisini bitkiler kullanır. Bazı hayvanlar bitkileri yer. Diğerleri onlar yer.. Burada hak ne pahasına olursa olsun yaşamaya çalışmaktır. Öldürmeden yaşanmaz. Öldürmek yaşam zorunluğudur. Bu bağlamda ne insan hakkı vardır, ne de hayvan hakkı... Ya da hepsinin hakkı aynıdır. Buna yaşam hakkı denir.. Bir timsah yaşam hakkını kullanarak sizi parça parça edip, büyük bir iştahla mideye indirebilir. Onu haksız bulup dava edemez geride kalan eşiniz.. ve çocuklarınız..
Hayvan deneyleri ayrı bir olaydır. Olmasa da olur. Başka yollara baş vurulabilir. Günümüzde hayvan deneylerine olan gereksinim giderek azalmaktadır. İlerde hayvan deneylerine baş vurulmayacaktır. Evrime inanma ile hayvan deneyleri arasında ne gibi bir ilişki kurdunuz? Ben öyle bir ilişki kuramıyorum. Evrime inananlar arasında hayvan deneylerini destekleyenler de vardır, desteklemeyenler de.
İslam’ın bilimi desteklediği bir söylentidir. Delilden yoksundur. Bana bu konuda tek bir örnek gösteremezsiniz... Kur’an’da ve İslam’da bahsedilen bilim farklıdır. Bilim değildir o.. İlimdir.. İlimin nasıl bir şey olduğunu yalnız Müslüman’lar bilebilir. Ben şahsen ilimin ne olduğunu kesin olarak bilmiyorum...

HACI

02-02-2005, 22:23
haci modernciler ilimin önüne b eklemisler türkce bilim oluvermis.
bunu bilmemen senin ilimi birak bilimden bisey anlamadigini gösteriyor.
haci seni sevmeye basladim...

haci
02-02-2005, 22:26
Bize biraz ilimden bahseder misin Ahmet bey kardesim.
Ben bu islerin cahiliyim..

HACI

02-02-2005, 22:47
kisacasi
kendini ve evreni bilmektir ilim,
eger kendini bilmez isen, o evreni bilmek bostur hacim.
yunusu hatirla....
selamlar

haci
02-02-2005, 22:51
Hepsi bu kadar mi?
Kur''an''i bilmek de ilim degil midir?
Kur''an ilim kitabi degil midir?
Dikkat edersen bilim terimini kullanmiyorum..

03-02-2005, 01:22
evet haci az ve öz....
o kadar az ve öz oldugu kadar, o kadar da genis, evreni düsünsene;

Kuran a gelince.......... O nu da defalarca yazdim....
Görünen alemde görünmeyen alemin dili,
Büyük kainat kitabinin insanin anlayacagi dildeki sonsuz bir tercümesi....
Ahiret aleminin kutsal haritasi...
Ezeli ebede, yeri göge, fersi Ars a baglayan nurani kopmaz zincir...
Hedefi insanligin dünya ve ahirette mutlulugunu saglamak,
ici halis hidayet dolu,
insanliga hem fikir ve hikmet kitabi, hem bir ahlak ve ibadet kitabi, hem bir hüküm ve emir kitabi...
Hem bütün manevi ihtiyclarina merci olacak cok kitaplarin özü, adeta bir kütüphane....
Bir kitaptır ki sanki bütün kitaplar onu açıklamak için yazılmıştır.
Zamanin gecmesi onu asindirmaz. Alimler ona doymaz. Cok okunmasi usanc vermez. Siz hergün yapiyorsunuz...
Neyse yine yoruldum. Bazi harfler yine basmamaya basladi...

Devam edecegiz yigit Hacim
:wink: