PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Iste böyle Kurtuldum !

n4n0_s3c0nD
09-07-2010, 21:12
Merhaba Adim Serhat !

Nihayet Buraya Konu acma Imkanim oldu !

Dinlerden nasil Kurtuldun Sorusuna Kendim hakkimca genis bir yer vermeye calisayim !

*Kurandaki Celiskiler

*Akil Almaz Uygulamalar , Yasaklar ve Emirler

*Kadin / Erkek Ayrimi

*Cahillik ( Teknolojiden Ve Bilimden Geri Kalma ve Kadercilik )

*Savaslar

*Ayrim ve Irkcilik

*Dürtmek

*Digerlerinide Siz Hatirlatin Artik...

1. Kurandaki Celiskiler :

Zaten Sitemizin Büyük Boyutu Bu Konular Üzerine Tartisilmisdir artik tekrarlamanin bir anlami yok !

2. Akil Almaz Uygulamalar , Yasaklar ve Emirler!

En Basta Seriat Uygulamalariki bu konu üzerine tartismaya bile gerek

Bugün Arap zihniyeti Ülkelerinde neler dönüyor görebiliyoruz kör degiliz sizin gibi bir teorimizde yok Görünen Köy Klavuz istemez !

Bu Konu üzerine Müslümanlarin savunma takdikleri :

Islam Irandaki gibi degildir ( bir cok forumda tartisdigimda alabildigim tek cevap bu )

Islam söyle böyle degil diyenler:

O Arap Ülkelerin Hepsi Birer Islam Ülkesi Oldugunu , Islamin Yüzden 80 ni onlardan olustugunu ve Islamin Yüzde yüzüde Bu araplardan yayildigini kimse inkar edemez !

Sanki Islam Türklerden Cikmisda dünyaya yayilmis mis O arap ülkelerin Islami Öyle degilmis ! Cok Akillica bir savunma ( zeka geriligi ).

Türban ve karacarsaflar:

Avrupada bunlarin yüzünden rezil Olmakdayiz !!! Yasadiklari yerlere bir türlü uyum saglayamadilar...

Ikinci Bir sebeb ise Kizlarinin ve Karilarinin zorla kapatilmasi akil almaz bir iskence..

Verilen Emire gelirsek Kuranki Ayet Tamamen yanlis anlasilmis olarak biliyor !

Ama mantiga gelirsek Kadinin acik olmasi erkegi tahrik ediyormus mus

Erkegin acik olmasi kadini tahrik etmez mi ?

Niye burda erkege kadindan daha cok önem verilmis..

Hadi Insanlar birbirleriyle esit olmayi beceremiyor

Ama sen koskoca yaratansin kullarindan erkeklere daha mi cok özen göstereceksin ????

( iste bunu kabullenemiyorum o yüzden kapanmaya kapatilmaya karsiyim )

*Kadin / Erkek Ayrimi

Yukarda yazdigim gibi Allah katinda Kadin / Erkek Ayrimi olmaz!

Ne varki Allah katinda en dogru Din dedikleri Islamda Kadinlar Ikinci Sinif ve Hayvan Muamelesi yapiliyor !

Her Kadin Kapanmak Istemiyordur Ama Kapatilmaya zorlaniyor.

Kadinlar Severek ve Asik Olarak Evlenemiyor Babasinin gözünün kestigi erkeklerle para karsiligi ile evlendiriliyor..

Kadinlara Asik Olmak yok hayatlarini zindan etmek var !

Kadinlara 4 koca yok !

Kadinlara evlenmeden cinsel iliski yasamak yasak!

Namus Kavrami Onlara Yükleniyor..

Evde Colugu cocuga bakacak ( tamam bu bir annelik görevi ) ama Kocasinin kölesi gibi olacak..

Kocalar gidip vur patlasin cal oynasin istedigi gibi disarda hür yasayacak kadin evinde bile hür yasamayacak !

Yok Izinsiz Disari Cikmak yasakmis ( sonra Namussuz olurmus )

Cinsel iliskide alacagi zevk elinden aliyorlar ( Kiz Sünneti )

Asiret !!!!

Cennette Her erkege Iki HurI Peki Kadina ne var !!

Simdi Mantik nerde !

Islam denilen kavram kiskanc ve azgin erkekler tarafindan üretilip yayilmaya baslamisdir. Allah tarafindan bunlarin uygulanmasi gerektigini hic sanmiyorum akil almaz bir uygulama

1945 de Amerikanin Hirosimaya Atom Bombasi Attigini Artik Sagir Sultan bile duydu..

Bugün Iran Daha yeni gelistiriyor yil 2010 suan bilinen en modern cag !

Bu geri kalmisligina Sebeb Olan nedir ?? ( DIN )

Israil filistine savas aciyor ! Türlü Türlü Bombalar türlü türlü silahlar..

Filistinde ne var peki bir sapan , yada amerikanin ürettigi kalasnikof ve dogal arac gerecler "TAS ve SOPA "

Ve Filistin Israilin Oyuncagi Oluyor Bunun sebebi nedir ? ( DIN )

Sözde Kardeslik birlik ve beraberligi temsil eden müslümanlik sadece izliyor ! yada laf atiyor baska birsey yok !

Kadercilik

Istanbulda otururken Bir Akrami trafik kazasina kurban verdik.

Istanbuldan yola cikip bolu üzerinden doguya dogru giderken Boluda kaza etmislerdi !!

Biraz Arastirdikda o yolda cok kazalar olmus buna sebeb olan insa bicimi!

Ya simdi merak ediyorum eger yol düzgün olsa acaba okadar insan orada kaza edip ölürmüydü ! islama göre neymis kaderi gelmis kaza olmus ölmüs olay bu !!!

Hersey Allah vergisi , hersey senin kaderin kaderin cokdan yazilmis basa gelen cekilir düsüncesi ile yasayan bir toplum cahil kaliyor hemde ölümlere sebeb oluyor..

Hadi Yolda yürürken basina tas düssede inansak..

Ama Günlük yasimimiza dikkatsizlik , insa hatalari , heves ve merak daha sonra sagliga zarar veren maddeler ölüme sebeb olmakdadir..

Türkiyede trafik kazasi duyuyoruz neymis asiri sollama

Ya kardesim aklini basina alsaydin sollamasaydin kendini birsey sanmasaydin ölürmüydün islama göre neymis eceli gelmis !!

Avusturyada yasiyorum herkez trafik kurallarina düzgün bir sekilde uyuyor..

Senede sadece 2-3 kere kaza olayi duyuyoruz ya bazen agir yaralanmis yada hic.. Simdi Bu ülkenin kaderi ile Türkiyenin arasinda ne fark varki acaba Bizim Insanlarimiz daha cok ölüyor !!

Demekki hersey senin aklinda bitiyor kader kazada senin aklinda sen aklina hakim olmadik sürece , sen Kurallara uymadik sürece daha cok can vereceksin !!!

*Savaslar

Bugün Dünyada Nekadar SAVAS ve KATLIAM olmussa Hep Bu DIN ( INANIS YÜZÜNDEN OLMUSDUR )

Bugün Israil Filistine Savas aciyorsa
Bugün Amerika Iraka ve Afganistana Savas aciyorsa

Bilinki Sizin O degerli Kitabini Kurani Kerim Hristiyanlara ve Israillere hep KIN KUSMAKDADIR.. Ve Sizde bunlari hep dile getirip onlari kizdiginiz sürece

Cocuklar haric hepiniz hak ediyorsunuz !

-------------------------------------

Ben Bir Aleviyim

Sivasda madimakda ve marasda ALEVILER Ateistler tarafindan zulme ugramadi yakilmadi

Bu gene dininizden kaynaklandi..

Iste Yüzden savasa sebeb olan ISLAMA artik nefret ediyorum !

Onlar cocuklar ve sucsuz insanlar hep sizin yüzünüzden ölüyor ama siz halen utanmadan allah diye cennet kazanmak istiyorsunuz !

Demek sen Dünyada bir sinavdasin öylemi ozaman cok basarisizsin ve sonun cehennem olur !!

*Ayrim ve Irkcilik

Evet Bir Insanda ayrimciligi ve irkciligida malesef DINLER yaratiyor..

Zaten Bunlarin Kitaplarinda yazmiyor mu

Ey Muminler Allah katinda hak Din Islamdir ,
Müsrikleri buldugunuz yerde öldürünüz ! diye

Al sana iste ayrimcilik.. Bu daha bir örnekdir daha cok ayet vardir degil mi

Hangi Akila sigar acaba allahin dünya üzerinde Kullarina ayrimcilik yapmasini emretsin ki !! Hangi Akil ?

Madem Kaderimi Sen yazdin
Dünyada Gelirken Secme sansim yokdu
Vardim Dogdum Bir Alevi Köyünde
Ve Tek sucum burda dogmakdi..

O yüzden allah beni ayiracak , benim öldürülmemi emiredecek. öylemi ???

O yüzden sizde gelip Alevileri yakacasiniz öylemi ?

Cinsiyet Ayrimligi

Buraya Cok Genis Bir Yer Vermek istiyorum..

Escinsel olan bir insana bütün dinler kin kusuyor !!

Madem hal böyle Bu Insanlari Allahiniz o zaman niye yaratiyor !

Savunma takdikleri ise sen kendin döndün derler !

Yada Bir Sinavdasin derler ?

wow kardesim benim sinavim böyle agirda seninki hafif mi olacak..

Ben bir erkege asik olacagim da o erkegi elde edemeyecegim hayatim boyunca aci cekecegim. sen ise asik oldugun kadinla diledigin gibi evleneceksin ömrün boyunca mutlu yasacaksin

Ee tabiki ben sinavdayim !!

Ya Peki Niye Ben Sen Degil Niye O degil niye Ben ?

Bu Soru bir defa dinden cikmaya yeter !

Müslümanlar derki Yasadigin bütün duygularin hepsi allahin emretmesiyle olur !

Birindede duydumki seni günlük yiyip iciren hatta yatiran ve sonra kaldiranda allahdir derler..

HAL BÖYLE INSALARIN ENCINSEL OLMASINI VE BIR ERKEGIN ERKEGE ASIK OLMASINI ALLAHIN YAPTIGINI INKAR EDERLER

HASTALIK DERLER
KIMI RUHSAL BOZUKLUK DERLER
KIMIDE KENDI TERCIH ETMIS DERLER

AMA ALLAHIN ISI OLMAZ DERLER..

Gelde Dinden cikma !!!

*Dürtmek

Iste En Nefret ettigim Bu !

Senin Inancin neyse O sana Kalsin , Benim Inancim , benim seklime ve tarzima , yaptiklarima laf atmak sana düser mi ?

sen kimsinki allah misin sen peygambermisin sana mi kaldi benim hayatim ve bunu nasil yasayacagim..

Hem Dürterler Hemde dünyada en temiz en serefli en hayirli Müslümandir derler..

Sen bir kere gidip ey israil ogullari siz köpeksiniz derseniz kafaniza daha cok bomba yersiniz !

Iste milleti dürtüp zoraki kendi inancina inandirma tutkusu kendilerini adeta nefret ettiriyor..

Sadece kendi inandiklari sey dogruda digerleri hepsi yanlis hepsi pis öylemi ?

Siz Bu kafayla daha cok düsman kazanirsiniz daha kiyamet gelmeden sizler yok olursunuz !

n4n0_s3c0nD
09-07-2010, 21:23
Ne ararsın Tanrı ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa niye türban sorarsın

Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soğuyacak bu millet

İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz...

Neyzen Tevfik

Nova
09-07-2010, 23:42
Nano second, aklın yolu birdir.

Cesurca paylaştığın ve gördüklerini dürüstçe söylediğin için kutlarım seni dostum. Sinirlenmen çok doğal, inandığını söyleyenler, sadece kitapta yazdığı için ( üstelik % 98 i okumadığı halde) şiddet-dürtükleme-ayrımcılık ve soykırımcılığa yönelebiliyor.

Siniriniz ve öfkeniz bunu yapanlara değil, yaptıranlara, sizi çok iyi anlıyorum. Yeniden hoşgeldiniz diyorum.

n4n0_s3c0nD
09-07-2010, 23:46
Hosbulduk zaman ayirip okudugun icin tessekkür ederim !

Nova
09-07-2010, 23:56
Nedemek üstad, birbirimizi anlayamacak, empati kuramayacaksak ne işimiz olur burda, bu çatı altında :)

n4n0_s3c0nD
10-07-2010, 00:01
Dogru söylüyorsun nice saygili , sevgili ve mutlu günlere

herkeze bol paylasimlar ve hür anlatimlar dilerim !

zarahustra21p
10-07-2010, 00:05
herkese selamlar..yazdığın içini döktüğün için rahatlamış olmasın.

zapata
10-07-2010, 00:08
Siteye ve aramıza hoşgeldiniz.

n4n0_s3c0nD
10-07-2010, 00:13
Hosbulduk zapata

sayin zarahustra21p (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=10353) http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/statusicon/user_online.gif

Rahatlamak Bir tarafada Ben Gördügüm Gercekleri Yazdim..

Ve Beni rahatsiz ve gercekleri görmemi saglayan olaylar etkenler bunlar

aliyarasfal
10-07-2010, 01:14
İlgiyle okudum, dilerim kimsenin kimseyi inancı yada düşüncesi yüzünden yoketmediği nefretsiz bir dünya düzenine yol alır insanlık. Gerçi umudum yok ama yinede dilek bu ya tutarsa:noidea:
Sevgi ve saygılar kardeşim, tekrar hoşgeldin...

evrensel-insan
10-07-2010, 01:34
Saygideger n4n0_s3c0nD;

Algilanabilecek bir siniflama ile anlasilir ifade etmessin.Dusuncelerini dile getirebildigin icin de, tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

kayıp
10-07-2010, 14:38
İstediğiniz gerçeğe ulaştığınıza inanıyorsanız ne mutlu size. Cesurca düşüncelerinizi dile getirebildiğiniz için teşekkürler.

Saygılarımla.

ihsanbey
10-07-2010, 19:38
Dogru söylüyorsun nice saygili , sevgili ve mutlu günlere

herkeze bol paylasimlar ve hür anlatimlar dilerim !

ne de güzel anlaşıyorsunuz. bir de bana söyle bakalım aklının almadığı saçmalıkları, bir de benle tartış...

ihsanbey
10-07-2010, 19:41
İlgiyle okudum, dilerim kimsenin kimseyi inancı yada düşüncesi yüzünden yoketmediği nefretsiz bir dünya düzenine yol alır insanlık. Gerçi umudum yok ama yinede dilek bu ya tutarsa:noidea:
Sevgi ve saygılar kardeşim, tekrar hoşgeldin...

ben de ateist felsefelerin harap ettiği dünya ve soykırıma tabi tuttuğu insanlık adına bu mesnetsiz düşüncelerden sıyrılıp yaratıcıya ulaşmak ve hakiki mutluluğa ulaşmamızı temenni ediyorum...

kayıp
10-07-2010, 19:48
ben de ateist felsefelerin harap ettiği dünya ve soykırıma tabi tuttuğu insanlık adına bu mesnetsiz düşüncelerden sıyrılıp yaratıcıya ulaşmak ve hakiki mutluluğa ulaşmamızı temenni ediyorum...

Keşke yaratıcı bize peygamber / kitap / fax / sms şeklinde değilde, direk ulaşabilse. Tüm insanlık mutlu olsa.

Natan
14-07-2010, 00:01
Dinler ve benzeri tabular karşısında duruşunuzu tebrik ederim. İçtenlikle ; "İşte bu ! " diyorum :)

Dinler nereden gelmiştir bu sorunun cevabını iyi araştırmak lazım. Sadece dini kaynaklarla yetinmeyi seçenler gerçeği bulmakta zorlanıyorlar. Halbuki bir düşünseler fark edecekler. Din dışı kaynakları araştıran bir insan kolay kolay dinlerin tuzağına düşmez. Bundan kurtulduğunuz için çok sevindim sizin adınıza .

Din denen uykuda uyumak isteyenlere bir sözümüz yok, iyi uykular.

Bilmek isteyenler ise devamlı araştıran kişiler.

n4n0_s3c0nD
14-07-2010, 04:10
Hadi Bunlar Diger Insanlar üzerinde olan bitenler ya peki ben ?

5 senedir bir sevdigim var bir türlü elde edemiyorum . hep yalvardim yalvardim yalvardim ne bir yardim var nede baska bir umut hersey sifir hersey ayni tas ayni hamam..

nerde bu kulunu seven allah ? hadi beni seviyorsan bana sevdigimi ver !
nerde bu herseyi göre allah ? hadi herseyi görüyosan bu halimide gör !
nerde bu herseyi duyan allah ? hadi herseyi duyorsan Duy sesimi artik !
5 sene sabir ettik hani nerdesin ?
Sevdikde kötülük mü ettik bana sevdigimi vermiyorsun hani nerdesin ?

Sevdigimi versede inanicam be 100 kurban kesicem dagitacam dedim onuda kabul etmedi :D
Lan Sevdigimi ver beni hayata sok gidip adam gibi calisayim fakire fukaraya yardim ederim dedim onuda kabul etmedi :D

Ee sen daha neyi kabul edeceksin icki sarap icip cezami mi kabul edecek sin ?

AlbatrosS
14-07-2010, 11:21
muhafazakar bir ailede yetişmediğim için zor olmadı. ateist olmamın hikayesiyse islam'ın aktüel yorum ve uygulamalarına karşı bir tepki/anlama/sorgulama esnasında ortaya çıkmıştır. güncel olanın dinamiğini, sosyo-kültürel olguların arkasında yatan sebepleri anlamaya çalışırken farkında olmadan toplumsal yaşam'ın bir parçası olan dinin arka planını da görmeye başlamıştım.

ancak, akademik eğitimim sırasında aldığım kültürbilim derslerinin özel bir yeri oldu. bu sayede dinlerin sentezlendiği kültürel olguların tarihi seyri ve biçimlerini bütünlüklü şekilde kavrama olanağı bulmuştum.

şahsi okumalarım, sosyalist ve anarşist okumalar da bunlara eklendiğinde fazla zor olmadı:)

aliyarasfal
14-07-2010, 17:03
n4n0 s3c0nD sende amma çıkarcıymışsın, 5 sene ne yaptın yalvarmak dışında? Kızı istiyorsan gidip sölemen gerekiyordu, unutmuşsun o kısmı, kız nerden bilsin senin onu sevdini. İçecen iki şişe şarap gitcen kapısına seviyom ulayn dicen babası abisi çıkıp marizlicek seni, ayyaşa kız vermem dicek, sen dertlencen, müslüm baba dinleyip daha çok içcen, vercen jiletin gözüne, ballyye geççcen, sokaklara düşcen, başlıycan divane gibi gezmeye, batsın bu dünya diyip önüne gelenden abi bi şarap parası versene diye dilenecen, araba çarpcak durup dururken kör olcan, Kör kör şarkılar söliyerek gezinirken yıllar sonra sevdiğin kızın çoluk çocuğu ile mutlu mesut yaşadığı evin önünden geçcen, kız acıyıp sana sadaka vercek, sen teşekkür edince o "bişi deel" diycek. "aman tanrım bu ses, sen yılar önce sevdiğim kızsın, beni tanıdınmı hani içip gelip seni sevdiğimi sölediğimde baban ve abin beni dömüştü?" diyince kız "sen omusun, iyiki babam beni sana vermemiş, şu haline bak, ayyaş berdoşun tekisin, defooollll "dicek, sen şoka gircen, gözlerin açılacak, "hadi ülen bunun içinmiydi bunca çektiğim", diyip o sırada ordan geçen sarışın, esmer veya kumral bir afete şıp diye aşık olcan sil baştan, akıllanmıycan yani...:bounce::bounce::bounce:

Bu ne yav, mutlumu mutsuz mu oldu sonu bi şi anlamadım.

n4n0_s3c0nD
14-07-2010, 23:32
Ehehe benimki cölde su aramaya benzer söylemez olurmuyuz söyledik yüz vermiyor kaciyor ! ama tabi 6 ay falan oldu :fear:

aliyarasfal
14-07-2010, 23:39
Nano yav şu nikin işkence gibi, neyse o zaman direk şok olup gözlerini aç ve sil baştan kısımısına geç, 6 ay yiter matem tuttuğun, hade bakem içme kısmını es geç, arada iç içcesen, sev çünkü sevmek eyidir, hoştur, insan olmanın gereğidir, vay be ne biçim öğüt viriyom ama, tıpkım dedem gibi hissettim kendimi :sing:gençsin anladığım kadarı ile kardeşim, canın sağolsun, yaşıyorsak daima umut vardır. Dilerim gönlüne göre bir eşin ve huzurlu geleceğin olsun.
Saygımla gittim...

n4n0_s3c0nD
14-07-2010, 23:43
tsk ederim sevmekde sinir yok tabiki :D

barudi
15-07-2010, 09:17
Ne ararsın Tanrı ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda,
Başı açığa niye türban sorarsın

Rakı, şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.

Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatıp kalkıp Atatürk'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soğuyacak bu millet

İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz...

Neyzen Tevfik

Hadi Bunlar Diger Insanlar üzerinde olan bitenler ya peki ben ?

5 senedir bir sevdigim var bir türlü elde edemiyorum . hep yalvardim yalvardim yalvardim ne bir yardim var nede baska bir umut hersey sifir hersey ayni tas ayni hamam..

nerde bu kulunu seven allah ? hadi beni seviyorsan bana sevdigimi ver !
nerde bu herseyi göre allah ? hadi herseyi görüyosan bu halimide gör !
nerde bu herseyi duyan allah ? hadi herseyi duyorsan Duy sesimi artik !
5 sene sabir ettik hani nerdesin ?
Sevdikde kötülük mü ettik bana sevdigimi vermiyorsun hani nerdesin ?

Sevdigimi versede inanicam be 100 kurban kesicem dagitacam dedim onuda kabul etmedi :D
Lan Sevdigimi ver beni hayata sok gidip adam gibi calisayim fakire fukaraya yardim ederim dedim onuda kabul etmedi :D

Ee sen daha neyi kabul edeceksin icki sarap icip cezami mi kabul edecek sin ?

Birinci mesajın cok uzun diye alıntılamıyorum, şimdi arkadaş hadi ilk mesajında düşüncelerini ortaya koymuşsun anladık da, şiiri alıntılayarak bazı kesimlere "dürzü" "şerefsiz" gibi yakıştırmaları da onaylaman neyin nesi? hani ayrımcılığa karşıydın? üstelik şerefsiz yakıştırması kime yapılmış? varsayımla piç doğan çocuğa öyle değil mi? piç doğan bir çocugun ne suçu var ki şerefsiz olarak lanse etme hakkına sahip oluyorsunuz? veya veya M.Kemal'i ulu varlık olarak kabul etmemek mi şerefsizlik oluyor? nedir bu ayrımcılık nedir bu tahrik?

Diğer mesajınıza bakıyorum, güya islamdan nefret ettiğinizi söylemişsiniz ama hala Allah'dan medet umar haliniz var gibi geldi bana, niye bana sevgilimi vermedi yada vermiyor gibisinden yakınıyorsunuz, bakın ilk mesajınızda trafik kazaları ile bir örnek sunmuşsunuz, neden bunu o mantıkla yorumlayamıyorsunuz? hadi biz cahiliz cahil kalıyoruz, siz güya eğitimlisiniz nasıl ikna edemediniz sevdiğinizi? suç neden Allah'ın oluyor? Neden trafik kazalarında ki gibi sollamasaydın kardeşim dediğin gibi kendini bu şekilde yorumlamaktan acizsin, mesela şöyle diyemez misin ben beceriksizim ikna kabiliyetim düşük, elbette diyemezsin çünkü bu düşünce yapısı sizde veya genelleme yapacak olursa ateist inancında yok, kişi asla suçlu değil hep Allah'tır suçlu olan :) trajikomik bir durum...

Hem inanmıyorsunuz ama beceriksizliğinizi veya hoşunuza gitmeyen her şeyde inanmadığınız olmadığını iddaa ettiğiniz Allah suçlu oluyor...

Birde başkalarına cahil diyorsunuz...

komik ki ne komik... eğitim şart...

n4n0_s3c0nD
15-07-2010, 11:09
Bir siiri alinti yapmak ona buna serefsiz demek anlaminda gelmez !!

Habire dürtenler yok mu sen niye icki icersin sen niye namaz kilmazsin , sen niye müslüman degilsin. Eger sen namaz kilmassan cehennemliksin , sen allaha inanmassan kafirsin. Yok senin su yaptigin yasaka söyle , böyle vs vs vs sayarim...

Iste bu siir onlara yazilmis.. Atatürke Dil Uzatma sebesiz !! Sebeb olmadan Atatürke dil uzatma diyor !!

Ayrica bu ayrimcilik yok , ayrimcilik yapanlara kapak var !!

Diğer mesajınıza bakıyorum, güya islamdan nefret ettiğinizi söylemişsiniz ama hala Allah'dan medet umar haliniz var gibi geldi bana

Allah dediginiz varlik sadece Islamda mi ?????????

Hristiyanlarda Allah yok mu ?

Yahudilerde Allah yok mu ?

Evet Islama nefret ediyorum artik lakin bu allaha nefret ettigimin anlamina gelmez !

hadi biz cahiliz cahil kalıyoruz, siz güya eğitimlisiniz nasıl ikna edemediniz sevdiğinizi?

Burda sana hesap verecek zorunda degilim aslinda yazdiklarina bakarsak hic tartisilmaya degmeyen bir adamsin bu yazdiklarin gercekden cok sacma !

Biz Müslüman olanlara cahil falan demiyoruz , lakin sacma sapan uygulama yapanlara cahil diyoruz.. Namazini kiliyorsan cahil mi dedik sana ?

Yergin
15-07-2010, 11:38

Habire dürtenler yok mu sen niye icki icersin sen niye namaz kilmazsin , sen niye müslüman degilsin. Eger sen namaz kilmassan cehennemliksin , sen allaha inanmassan kafirsin. Yok senin su yaptigin yasaka söyle , böyle vs vs vs sayarim...

Iste bu siir onlara yazilmis.. Atatürke Dil Uzatma sebesiz !! Sebeb olmadan Atatürke dil uzatma diyor !!

Evet Islama nefret ediyorum artik lakin bu allaha nefret ettigimin anlamina gelmez !

Burda sana hesap verecek zorunda degilim aslinda yazdiklarina bakarsak hic tartisilmaya degmeyen bir adamsin bu yazdiklarin gercekden cok sacma !

Biz Müslüman olanlara cahil falan demiyoruz , lakin sacma sapan uygulama yapanlara cahil diyoruz.. Namazini kiliyorsan cahil mi dedik sana ?

Önce buraya şiiri ekleyeceksiniz. Sonra ben birşey ima etmedim öylesine ekledim diyeceksiniz.

Bilardo salonunu bile cami sanan birisiniz, sırf caminin alt katı bilardo salonu diye. O yanlışı yapanın kurbanı olup yanlış düşünmenizin sorumlusu İslam değil, yanlışı yapanla o yanlışa inanıp yanlış düşünen sizdedir.

Herkes hata yapabilir, bizlerde yapabiliriz, sizlerde yapabilirsiniz. Hataların sorumlusu ise yaptığımız hatalar değil bizlerizdir.

Size tavsiyem, gereksiz sinir göstermeyin. Karşınızdaki kim ve ne olursa olsun, size ne söylerse söylesin.

Saygılar

n4n0_s3c0nD
15-07-2010, 14:08
Önce buraya şiiri ekleyeceksiniz. Sonra ben birşey ima etmedim öylesine ekledim diyeceksiniz.

Bilardo salonunu bile cami sanan birisiniz, sırf caminin alt katı bilardo salonu diye. O yanlışı yapanın kurbanı olup yanlış düşünmenizin sorumlusu İslam değil, yanlışı yapanla o yanlışa inanıp yanlış düşünen sizdedir.

Herkes hata yapabilir, bizlerde yapabiliriz, sizlerde yapabilirsiniz. Hataların sorumlusu ise yaptığımız hatalar değil bizlerizdir.

Size tavsiyem, gereksiz sinir göstermeyin. Karşınızdaki kim ve ne olursa olsun, size ne söylerse söylesin.

Saygılar

Bu Siir caninizi cok mu yakiyor.. Üzerinize aliniyorsaniz ben napayim !!!

Dünyada en nefret ettigim sey kisinin kendini hakli cikarabilmek icin yazdigimiz yazilari evirip cevirip konu degistirmeleridir !!

Yazdiklarimin hangisinde Bilardo salonu var dedim ?

Bana yazdiklarimda Bilardo Salonu diye bir yazimi göster ISLAMA GECEYIM..

Öncelikle Avrupada yasayan benim..

Buradaki camiiler türkiyedeki gibi degil aksine brt kültür merkezi yerine bile gecebiliyor..

Senede bir kac kere Kermes yapilir !
Yazin Yatili Kuran Kurslari vardir !!
Bahcelerinde Spor yapmak icin alanlari vardir ( daha dolayisiyla spor takimlari bile vardir )
Asagisinda bakkali vardir!!
Bazen kendi halklari icin devlet dairelerinde yardimlasma birligide vardir

Kahvesi vardir.. Kumar falan oynanmaz ama genede bir kahvedir millet gelir toplanir konusur görüsürler cay icerler ( sigara icerler ) ve namaz vakitlerini beklerler..

Türkiyedeki camiiler gibi sadece namaz kilmak icin ugramazlar !!

Asagida bir tane bilardo masasi var dir
Masa Tenis vardir

Genclik kollari icindir .. Ama dedigim gibi yukardaki ibadethane haric bütün bu camiinin alaninda sigara icilir !!!

Hani nerde bu bilardo salonu ????????

n4n0_s3c0nD
15-07-2010, 14:42
Bakin arkadaslar Bu Konuyu Bir Kere daha ele aliyorum !!

Burasi Dinlerden Özgürlük Sitesi Olupda burda bulunan inanan arkadaslarimizi kücük düsürme gibi bir niyetimiz yokdur !

Benim anlayisimda insan insandir ! Biraz empati olarak düsünüyorum ben burda inancli olursam cogu kez asagilanmis komplexine kapilabilirim ama size rica ediyorum öyle bir niyetim yokdur !!

Yukarda yazdigim islamin gercek yüzü Ama bunlar cevreye zarar veren bir zihniyet . Sirf sende islamda oldugun icin ( öyle bir ailede dogdugun icin ) bu hic bir zaman senin sucun degildir !! Böyle seyleri üzerinizede alinmaniza gerek yok . Herkezi ayni kefeye koymayiz !

Bizim sizden tek istedigimiz sey kulakdan dolma bilgilere inanmayiniz !

Din bu elestirilmeye herzaman acikdir. Ama icinde kisisel hakaret olarak birsey görmüyoruz ! Yalniz bunu kisisel hakaret olarak algilayanlar var.

Örnegin " sen kimsinki benim kitabima , allahima laf ediyorsun gibi "

Buna inanabilirsin ama hic bir zaman bunlara tam olarak sahiplenemezsin..

Biz inanlara cahil falan sifatida vermiyoruz ! Elbette inancli olupda bilim adamlari olanlarida var ! Yalniz su inanc ugruna cevredeki insalara zarar verenlerden bahsediyoruz..

Yukarda yazdiklarimin hepsi bugün Diger Islam ülkelerindeki Seriat Yöntemleri..

Yada Ülkemize bakalim.. Okul yerine zorla tarikata gönderilenler..
Kendi kadinlarina/kizlarina güvenmeyipde zorla kapatanlar..
Ve istedikleri erkekler ile para karsiligi evlendirenler !

Kadin kendi istedigi ile kapanmak istiyorsa biz buna birsey demeyiz..
Insani zorlamak hic kimsenin haddine degil bu senin cocugun olsa bile ..

Aksi takdirde inanciniza saygi duyariz. Inanmak zaten kötü birsey degil.. Kötü olan sadece inanc ugruna verdigin zararlar..

Neyse benden bukadar

Yergin
15-07-2010, 15:16
Ama dedigim gibi yukardaki ibadethane haric bütün bu camiinin alaninda sigara icilir !!!

Hani nerde bu bilardo salonu ????????

İşte size anlatamadığım,camii alanı olarak gördüğünüz yerler camii alanı değildir. Bunu yanlış biliyorsunuz. Bu yüzden size öyle söyledim.

Sonrasında da dedim ki, bizler insanız ve hepimiz hata yapabiliriz. Gereksiz sinirlenmeyin.

n4n0_s3c0nD
15-07-2010, 15:40
Ya peki nedir zaman ? Kendileri camii derler onlardami yanlis biliyor ?

Telefon aciyoruz arkadasa nerdesin ? camiideyim.

Bugün Camiide kermes var !

Bugün camiide voleybol maci var !

Git Camiide 3 redbull al gel !

Gel Camiide bilardo oynamaya gidelim !!

Gel camiide top oynayalim !!

Inan bu alana camii demesini kendilerinden ögrendik..

Ha oraya namaz kilmak icin geliyorlar.. Asagida sigara icerler yukarda namaz kilarlar ne fark eder acaba ??

dedim size Türkiyedeki camiiler gibi degildir !! Hatta burdaki tartisdigimiz sey camiinin ta kendisi ama sizin yazilarinizda camii nin kesin su sekil olmasi gibi bir sart oldugunu görüyorum sanki o yüzden bu yazdiklarima camii olamaz diye kabullenemiyorsun !

Peki Bu Sart nerde yaziyor acaba ? Kurani Kerimde varmi bu sart ?

Burada sinirlenmiyorum sadece normal konusuyorum !!

Yergin
15-07-2010, 15:48
Ya peki nedir zaman ? Kendileri camii derler onlardami yanlis biliyor ?

Telefon aciyoruz arkadasa nerdesin ? camiideyim.

Bugün Camiide kermes var !

Bugün camiide voleybol maci var !

Git Camiide 3 redbull al gel !

Gel Camiide bilardo oynamaya gidelim !!

Gel camiide top oynayalim !!

Inan bu alana camii demesini kendilerinden ögrendik..

Ha oraya namaz kilmak icin geliyorlar.. Asagida sigara icerler yukarda namaz kilarlar ne fark eder acaba ??

dedim size Türkiyedeki camiiler gibi degildir !! Hatta burdaki tartisdigimiz sey camiinin ta kendisi ama sizin yazilarinizda camii nin kesin su sekil olmasi gibi bir sart oldugunu görüyorum sanki o yüzden bu yazdiklarima camii olamaz diye kabullenemiyorsun !

Peki Bu Sart nerde yaziyor acaba ? Kurani Kerimde varmi bu sart ?

Burada sinirlenmiyorum sadece normal konusuyorum !!

Yanlış düşüncelerdesin. Kur'an-ı Kerim bir rehberdir ve biz insanlar içindir. Diğer canlılar veya cansızlar için değil. Bizim diğer canlılardan farkımız aklımızdır. Bu yüzden bunu heba etmeyip düzgün bir şekilde kullanmamız gerekir.

Yurt dışındaki belirttiğiniz yerlerin Türkiye'den farklı olduğunu biliyorum. Doğru olanları buradakilerdir, yani Türkiye'dekiler. Bunun için bendene ispat beklemeyin. Ben bildiğimi söylerim, inanıp inanmamak size kalmıştır.

Benim burada aslında değinmek istediğim. Yanlış yerlerden yanlış şeyler öğrenmeniz. Mesela benim lisedeki Edebiyat öğretmenim çok kötüydü, bize doğru düzgün edebiyat öğretemedi. Ben şimdi edebiyat bilmiyorsam veya eksik/yanlış biliyorsam bunda Edebiyat'ın suçu ne?

Saygılar

barudi
15-07-2010, 16:01

Bu platforma geliş sebebin nedir? tartışmak için değil mi? öyleyse sana hesap vermek zorunda değilim gibi kaçamak cevaplarla kendini haklı konuma çıkarmaya çalışma gayretinde isen bence daha başlık felan açma, bu foruma açılan her başlık tartışma amaçlı olduğunu sanırım benden daha iyi biliyorsunuzdur, bakın ben sizin ilk mesajınızdaki herhangi bir düşüncenizi eleştirmedim sadece bakış açınızı eleştirdim, bakın dürtenlerden de hiç bahsetmedim bakın çok mantığa uygun misal getirdim, trafik kazası yapan biri için kendi suçludur demedin mi? sollamasaydın kardeşim basmasaydın o kadar gaza felan filan diyorsun örnek olarak da avusturyayı vermişsin, bende sana soruyorum ki sevdigin biri elde edemediğin zaman niye sen kendin suçlu olmuyorsun da Allah suçlu oluyor? merak ettim de...

Sen sebepsiz M.Kemal'e dil uzatma diyorsun da sizin Allah'a dil uzatma sebebiniz sevdigini elde edememek mi? veya sebeplerinizden biri bu mu? Allah'tan nefret etmiyorsanız nedir alıp veremediğiniz Allah'tan? ne diye dalga geçmeye çalışırsın? Aleviyim demişsin de Hz.Ali de Allah'a inanmıyor muydu? yoksa bu zat da dürtenler sınıfına dahil mi?

Belli ki sizin kafanız çok karışmış...

n4n0_s3c0nD
15-07-2010, 16:01
Yurt dışındaki belirttiğiniz yerlerin Türkiye'den farklı olduğunu biliyorum.

Doğru olanları buradakilerdir, yani Türkiye'dekiler.

Arkadasim ben sunu anlamak istiyorum

Türkiyedeki Camiiler neden dogru , burdakiler neden yanlis ?

Türkiyedeki Camiilerin dogru olma kanisini neye göre vardiniz ?

Bunun için bendene ispat beklemeyin. Ben bildiğimi söylerim, inanıp inanmamak size kalmıştır.

Olay Bu iste sadece bildiginizi söylüyorsunuz. Ya peki neyi bildiginizi biliyormusunuz ?

n4n0_s3c0nD
15-07-2010, 16:21
.
.
.
.

Bu platforma geliş sebebin nedir? tartışmak için değil mi? öyleyse sana hesap vermek zorunda değilim gibi kaçamak cevaplarla kendini haklı konuma çıkarmaya çalışma gayretinde isen bence daha başlık felan açma,

Öncelikle bilip bilmeden konusmayalim. En Nefret ettigim sey birseyi bilmeden kanisina varmak !!!

Yukarda sana hesap vermek zorunda degilim derken sen kendi yazdigin yazinin ne anlama geldigini biliyormusun ?

Ikna edemiyorsam bunun bir sebebi olabilir kendi özel hayatimi sana burada yazacak degilim..

Insan bu yaziyi yazmadan önce bir düsünür acaba neden ikna edemiyor diye.

Sonra kapak gibi bir cevap gelirse susmaya mecbur kalirsin !

Hayat senin sandigin kadar kolay degil. Insanlarin farkli bakis acilarini ne zaman cözeceksiniz ? Herkez senin gibimi yoksa dünya sadece senin icin mi dönüyor ?

sevdigin biri elde edemediğin zaman niye sen kendin suçlu olmuyorsun da Allah suçlu oluyor? merak ettim de...

Aslinda suclu allah degilde , Allahi suclandirmaya muhkum eden gene islamdir !!

Ben kendim neden suclu olayim Birde onu yazsan sevmek suc mu ???

Sen sebepsiz M.Kemal'e dil uzatma diyorsun da sizin Allah'a dil uzatma sebebiniz sevdigini elde edememek mi? veya sebeplerinizden biri bu mu?

Evet allahin ne yapip yapmadigi ortada degil. Ama mustafa kemal atatürkün yaptigi hersey ortada !

Allah'tan nefret etmiyorsanız nedir alıp veremediğiniz Allah'tan?

Aslen allahin benden alip veremedigi nedir ?

ne diye dalga geçmeye çalışırsın? Aleviyim demişsin de Hz.Ali de Allah'a inanmıyor muydu? yoksa bu zat da dürtenler sınıfına dahil mi?

Kültür olarak bilirim ben kendime aleviligimi ! Dini inanisa acisina degil

Belli ki sizin kafanız çok karışmış...

Benim kafam karismadi bunu ben cok iyi bilirim :)

barudi
15-07-2010, 16:43
Öncelikle bilip bilmeden konusmayalim. En Nefret ettigim sey birseyi bilmeden kanisina varmak !!!

Yukarda sana hesap vermek zorunda degilim derken sen kendi yazdigin yazinin ne anlama geldigini biliyormusun ?

Ikna edemiyorsam bunun bir sebebi olabilir kendi özel hayatimi sana burada yazacak degilim..

Insan bu yaziyi yazmadan önce bir düsünür acaba neden ikna edemiyor diye.

Sonra kapak gibi bir cevap gelirse susmaya mecbur kalirsin !

Hayat senin sandigin kadar kolay degil. Insanlarin farkli bakis acilarini ne zaman cözeceksiniz ? Herkez senin gibimi yoksa dünya sadece senin icin mi dönüyor ?

Aslinda suclu allah degilde , Allahi suclandirmaya muhkum eden gene islamdir !!

Ben kendim neden suclu olayim Birde onu yazsan sevmek suc mu ???

Evet allahin ne yapip yapmadigi ortada degil. Ama mustafa kemal atatürkün yaptigi hersey ortada !

Aslen allahin benden alip veremedigi nedir ?

Kültür olarak bilirim ben kendime aleviligimi ! Dini inanisa acisina degil

Benim kafam karismadi bunu ben cok iyi bilirim :)

:) sen özel hayatından bir konu anlat, bir şey dedik mi sanane kardeşim sana mı hesap vercem de :) öyleyse hiç yazma bizde sormayalım bir şeyler...

anlaşılan amacın bazı kesime kapak cevaplar yazabilmek :) eee bol şans dileyelim o zaman...

ben sen seviyorsun diye suçlusun demedim ki, varlığını kabul etmediğin Allah'tan yardım dilemeni eleştiriyorum, şu sevdiğimi elde edeyim 5 vakit namaz kılacağım, şu sevdiğimi elde edeyim müslüman gibi yaşayacağım diyen siz kendinizsiniz, bakın kendi kendinizi dürtüyorsunuz :)

Zaten inanmamışsın onun varlığına birde inanmadığınız kabul etmediğiniz varlıkla pazarlık yapma çabanızı eleştiriyorum, kafanızın karışıklığını bu yüzden dile getiriyorum, bakın islam aleyhine düşüncenize hiçbir sözüm yok sizin anlayışınızdır ben buna birşey demiyorum, aslında siz benim neyi eleştirdiğimi gayet iyi biliyorsunuz da ateistlerin %90 ı gibi soruya cevap vermek yerine ortaya yeni soru çıkararak kendinizi haklı çıkarma gayreti içindesiniz... Bu taktik eskidi artık yemezler... :)

n4n0_s3c0nD
15-07-2010, 16:58
Ya kardesim inan karsinda zekasi düsük bir insan degilim !!

Bana sevdigini elde edemiyorsun diyince nedemek istedigini acaba kendinde anlayabiliyor musun ?

Ben sana diyorum ki olay senin sandigin gibi degildir de ondan. O yüzden bu konuda sana hesap vermek zorunda degilim !

Ama sen benimle iddalasmis gibi konuyorsun " daha sevdigini elde edemiyorsun " bu kelimeyi niye benim sahsime yaziyorsun ki ?

Sana bunun cevabini yazsam susmaya mecbur kalirsin güzelim o Allahinda ne kadar aciz ve acimasiz bir allah onun görürsün derim ! ama Özel hayatimi yazmak zorunda degilim !

Varlidigini kabul etmedigim allahdan yardim istemek nasil oluyor onu bana aciklar misin ?

Ben Allaha inanmiyorsam ondan niye yardim isteyeyim ki ????

Sahsen bunu 10 yasindaki cocuk bile söylemez !

Ha yazdigim yaziyi aldandiysan

Sevdigimi versede devam inanicam demek istemisdim ! Yazim hatasi düzeltmeye calistim olmadi !

Bu Basligin ne oldugunu okudun mu hic ?

dinden nasil kurtuldunuz diye !

Iste senelerdir inancliydim ondan yardim istedigim halde diledigim dualara karsilik bir birsey göremedim !!

Orda tanri varsa niye sesimi duymuyor ozaman ?

Kendi sahsime göre bu sekilde dinden cikmis oldum ! Daha sonra islamin gerceklerini arastirmaya cesaret edip bunlarida mantiksiz buldum !!!

Sen dedin peki

Varligina inanmadigin tanriya yalvardin dedin ! Birseyi bilmeden konumak iste buna derler !!

barudi
15-07-2010, 17:45
Ama sen benimle iddalasmis gibi konuyorsun " daha sevdigini elde edemiyorsun " bu kelimeyi niye benim sahsime yaziyorsun ki ?

Varlidigini kabul etmedigim allahdan yardim istemek nasil oluyor onu bana aciklar misin ?

Ben Allaha inanmiyorsam ondan niye yardim isteyeyim ki ????

Sahsen bunu 10 yasindaki cocuk bile söylemez !

Ha yazdigim yaziyi aldandiysan

Sevdigimi versede devam inanicam demek istemisdim ! Yazim hatasi düzeltmeye calistim olmadi !

Sen dedin peki

Varligina inanmadigin tanriya yalvardin dedin ! Birseyi bilmeden konumak iste buna derler !!

Öncelikle şunu belirtmek isterim "Daha sevdigini elde edemiyorsun" gibi seni küçük düşürecek bir söz söylemedim, söylemiş isem lütfen ortaya çıkarın.. Ben sadece trafik kazaları örnegine benzer bir misal verdim "MESELA" beceriksizlik ikna kabiliyeti düşük diye neden yorumlamıyorsunuz diye size sordum, tabi cevap alamadık neymiş söylersem Allah'ın acizliği ortaya çıkarmış.... Eee istediğin de bu değil mi söyle çıksın acizlik orataya... Söylemezsin çünkü kendin gülünç duruma düşeceksin bunu sende biliyorsun...

Bakın bunlar sizin sözleriniz idi.

Lan Sevdigimi ver beni hayata sok gidip adam gibi calisayim fakire fukaraya yardim ederim dedim onuda kabul etmediBu cümlelerden ne anlaşılıyor sanırım farkında değilsiniz..

Siz zaten islamın 5 şartını yerine getirmiyormuşsunuz ve kendinizi müslüman olarak görüyormuşsunuz, nufüs cüzdanında Dini: İslam yazmayla olmuyor müslümanlık.

Buradaki çoğu atesit arkadaş işte bu şekilde müslümandı çocukluk zamanlarında, zaten islamı yaşamıyordu, yaşamak da istemiyordu bu yüzden inkar ediyorlar...

İnanmaya devam edeceğim de ne demek? :) iyi manevra atıyorsunuz ama tutturamıyorsunuz bir türlü, "Bana sevdigimi ver ki sana inanmaya devam edeyim, kurban keseyim fakire yardım edeyim." Bir müslüman böyle sözler sarf edebilir mi? Belki de gerçekten lan'lı lun'lu dua etmişsindir kim bilir...

Güler misin, Ağlar mısın....

n4n0_s3c0nD
15-07-2010, 18:10
Düsüncemi temmeli degistiriyorum

Inanmamak icin hic bir sebeb yok EINFACH INANMIYORUM olay bu

Hadi gel beraber gülelim !!!:grouphug:

n4n0_s3c0nD
15-07-2010, 18:11
Acizlik ortaya ciksin diyorsunda Senin inanisina göre ALLAH VARSA

Yaptigi acizlikleri zaten ortada degil mi ? Sitede bunlarin hepsini tartisiyoruz sen hic okumaz misin ????

Benim gülünc duruma dücegim ne malum sen gene kendi kafandan atip tutuyorsun ! gerekirse git sen baska tartisacak adam bul.. Buradaki Konu tartisma üzerine degil. Dinden neden ayrildigima dair aciklamalar üzerine acildi !

Bundan sonra temel düsüncem artik buda degil INANMAMAK ICIN ARTIK HIC BIR SEBEB ARAMIYORUM

ommanipadmehum
16-07-2010, 01:34
en kolay iş: türkiye de aydın olmak. nasıl mı? halkına söveceksin, halkını aşağılayacaksın. halkının tüm değerleriyle ve inancıyla alay edeceksin. bak işte aydın oldun. bedava aydın ünvanı dağıtıyoruz. kimse kusura bakmasın ama ben ortada ne bir aydın ne de ışık görüyorum. ve buradaki sözüm ona sözde sorgulamaları ise son derece sığ buluyorum. sorgulama adına gördüklerim bir futbol fanatizmi, bir holigan düzeyinde. öyle ali şen başkan fenerbahçe şampiyon tarzı içi boş ve düzeysiz sloganlarla sorgulama yapılmaz. önce bir ışığın gölgesi olacak insan ve o ışık onu aydınlatacak; dahası ışığı içselleştirerek halka saçacak. bunun yolu halkına sövmek ya da halkını aşağılayarak onun değerleriyle ve inancıyla alay etmek değil. zira gölge olmadan aydın olunmaz ve aydınlanılmaz. bir aydın profilimiz var bizim lafta kalan: ayakkabı fırçası gibi bir bıyık, kibirli bir eda v.s. bırakın da aydın ünvanını size halk versin, kendiniz değil. ortalık kerametleri kendilerinden menkul meymenetsiz sözde aydınlardan geçilmiyor. söyler misiniz bu sözüm ona aydınlar halkın hangi derdine derman oldular? hangi problemi çözdüler. bırakın halka bir faydalarının olmasını acaba kendilerine bir faydaları oldu mu? maaşallah yarım yamalak bilgilerle her şeyi halletmişsiniz. 2 tane kitap okuyarak hayatı değişen yani sözüm ona aydınlanan bir alık olmayı beceremedim şu hayatta. farklı olma adına gereksiz ve kof marjinal kaygıların rüzgarında yelken açan bir züppe olmayı...

n4n0_s3c0nD
26-07-2010, 05:14
Ben Halk diye ayrim yapmam ! Benim özümde Insan Insandir !

Ne yani halkini asagilamayan ama diger ülkelerin insanlarini ve onlarin halklarini asagilayan AYDIN midir simdi ?

Senin cok saydigin INANCLI halkin INANCLARI ugruna kendi halklarini bile öldürmeye razilar !

Sayet senin bu inancli güzel halkinda iyi bir ahlak varsa

Sirf Alevi Olduklari Icin onlari yakmazlardi !

Sirf Alevi Olduklari Icin böyle ahlaksizca bir iftira atmazlardi !

Turan Dursunu Öldürmezlerdi Mesela !

Yüzce Travestileri öldürmezlerdi , asagilamazlardi , alay etmezlerdi dövmezlerdi mesela !

Escinsellikle alay etmezlerdi mesela !

Bunu hep senin o güzel ahlakli inancli Allah yolunda olduklari icin sevgi , saygi , merhamet , vicdan dolu halkin yapiyor !

Acaba biz onlardan kendi Halklarina AYDINLIK görüyormuyuz ki simdi bizde onlara aydin olalim !

Bir Insanin aydin olmasi icin HALKINA saygi duymasi gerekmez .
Karsisindakinin insan olmasi gerektigini bilir !
Ister Halki Olsun isterse bir amerikali !
Karsindaki Insan degilse Ikisininde canavardan farki yokdur !

Arayan_bulur
26-07-2010, 12:38
Başlığı okudum, arkadaşın başından geçeleri az çok anlıyorum. Ben de başımdan geçenleri kısa ama öz yazmak istiyorum. Belki arkadaşa yol olur. Ben de birini sevdim ve iki ailede evlenmemize karşı çıktı. İki yıl mücadele ettik ve evlendik hemde iki aileyi zorlada olsa birleştirdik. Üç yıl evli kaldık 2,5 yaşında kızım vardı. Bir pazar gecesi memleketine göndermek için otobüse bindirdim. Ve o gece trafik kazasında kaybettim anlıcağın gece mutlu bir yuvam varken sabağı dul biri olrak kalktım. Üzerlerine titrediğim çok sevdiğim iki insan artık yoktu. Kimi kime şikayet edecektim? veren ALLAH alan ALLAH. Benim bilmediğim çok şey vardı amma ALLAH'ın bildiği çok şey vardı.Hata yapıp intihara kalkıştım ama beceremedim (iyi ki becememişim) Alkole başladım uyumak için, bir iki bira beni uyutuyordu ama Ramazan ayı benim için çok zor geçiyordu. İçemediğim için 30 günde ancak (yalan değil) üç dört saat ya uyuyordum ya uymuyordum. Neyse ailem beni evlendirmek için iki yıl uğraştı ben her seferde evlilik defteri benim için kapanmıştır diyordum. Yazgıma boyun egdim, hayatım böyle geçecekti. Sabırla dua ile Rabbime sığındım, bıkmadan usanmadan istedim istedim. Bir gece Hz.MUHAMMED MUSTAFA (sas) mi rüyamda gördüm, konuşma fırsatım. Bana eşimi çocuğumu gösterdi. Tekrar evlenmem için tavsiyede bulunup şimdi evli olduğum insanı gösterdi. Şuan evliyim üç tane çocuğum var ve çok seviyorum tabi ki ilk eşimi çocuğumuda çok seviyorum. ALLAH'ın işini ALLAH'a bırak sen kendi üstüne düşen görevleri yapmaya çalış. Ne kadar sen onu göremiyorsan da O seni görüyor bu yetmez mi?

Not İNŞAALLAH derdi mi? anlata bilmişim dir.

n4n0_s3c0nD
28-07-2010, 04:41
Basindan gecen olaylara üzüldüm ama benimki baska bir olay !
Burda anlatamam sizinki kadar zor diyebilirim ! Ama sunu söyleyebilirim ölen insanlar zor da olsa öldükleri zaman er yada gec unutulabiliyor ! Ama yasayan insanlar arasindaki ayrilik cok daha zor !

Bosuna dememisler ayrilik ölümden beter !

Ama bugün cocugumu yada esimi kaybetmedim (zaten yok ) ! O sendeki aciyi bilemem !

Ama bir yakinimi kaybettim onun acisi 4-5 sene sonra Bütün sülalede dindi ama unutmasida cok zor oldu !

ommanipadmehum
05-08-2010, 21:40
maaşallah! emekli dul ve yetimlerin bacanağı gibi herkese söyleyecek bir sözün var. beni de engin(!) ufkunla ihya ettin. lütfedip de(!) bana cevap yazdığın için müteşekkirim. demek ki zat-ı alinizin(!) adamlık(!) kriterlerine uyuyormuşum.
cahil insan kibir ile asaleti karıştırır. asalet ruhtadır, ukalalık da değil. ve boş testinin sesi çok çıkar.

SİYAHSANCAKLI
10-08-2010, 03:52
konu başlığını açan arkadaş aslında sen dinden değil,din senden kurtulmuş olmuş o kafa yapınla....

n4n0_s3c0nD
10-08-2010, 05:39
Sonuna kadar yanlis anlasildim sanirim ! :D

Bu googlede takip edilmesem hayatimda neler neler geldi gecti hepsini anlatirdim..

Ama 3 senelik bir crack sitesinde verdigim egitici dökümanlar crackler keygenler sayesinde hem bir cok kisi beni tanidi hemde cok kisi beni googlede habire arayip duruyor :)

Gecen arkadasin biri cakmis bu nicki kullandigimi hemen diyor nano second sensin anladim diyor

her neyse....

Seriatta gördüklerimi ve tiskindiklerimi yazdim yukarida !! Emin olun bu sitede Herkez buna tiskiniyordur !!

Ama hayatimi asil etkileyen hic kimsenin bilmedigi bir olay ( DINDEN KAYNAKLANIYOR )

O nedenle ben DINE TISKINIYORUM artik !!

Isteyen üzerine alinsin , alinmasin umrumda degil !!!!

Bilip bilmeden kimse konusmasin !!

evrensel-insan
10-08-2010, 18:48
Saygideger Arayan bulur;

Bir gece Hz.MUHAMMED MUSTAFA (sas) mi rüyamda gördüm,-Ab-

Oncelikle, basin sagolsun.

Yalniz, bildigim kadariyla, Muhammed'in fiziksel goruntusu herhangibir yerde yok ve bilinmiyor. O nedenle, senin ruyada gordugun kisinin, Muhammed oldugundan, nasil emin olabilirsin?

Bu soruya bir yanit verebilirsen, ruyanin psikolojik analizini de yapabiliriz. Cunku gordugun ruya ve kendine bu ruyanda verdigin mesaj, yasamis oldugun tecrube ve bilincalti istemin acisindan gayet normal.

Saygilarimla;
evrensel-insan

faydasızım
11-08-2010, 15:27
bi garip vaziyet...
abartnmaya ne gerek var anlamıyorum ..
arkadaş kendini dinlerden uzaklaştıran sebepleri yazmış ..
örneklerle de açıklamış hepsine mantıklı deggil diyemem ..
çünki islam dinini uygulamaları olan bi çok davranışı olayı durumu yazmış..
dine bakış açın hayata bakış açındır ..
eger sorgulamayı düşünmeyi ve olaylara kendi açından degil de nötr bakabilmeyi becerebilsek durum daha farklı olur..
bagırım çagırarak hakaret vari cümleler kurarak ne dogruya varılır ne deanlaşılabilinir..
kişinin kendi görüşüdür..yanlış vce ya dogrudur bu onun görüşüdür..
aman öf pöf bu böle deil seni kandırıyolar.. aslı böle deil..şerefsiz kaypak ..sen ne biilin.
gibi salakça yyaklaşımlar degiştirilmesse ..
çocukk kavgasından öteye gitmez..
herkesin dogrusu kendinedir..

n4n0_s3c0nD
11-08-2010, 21:22
Haklisin bir anda öfkelenmek kaba davranmaya yol acar !

AvniSinanoglu
12-09-2010, 22:57
Merhaba Adim Serhat !

Nihayet Buraya Konu acma Imkanim oldu !

Dinlerden nasil Kurtuldun Sorusuna Kendim hakkimca genis bir yer vermeye calisayim !

*Kurandaki Celiskiler

*Akil Almaz Uygulamalar , Yasaklar ve Emirler

*Kadin / Erkek Ayrimi

*Savaslar

*Ayrim ve Irkcilik

*Dürtmek

*Digerlerinide Siz Hatirlatin Artik...

1. Kurandaki Celiskiler :

Zaten Sitemizin Büyük Boyutu Bu Konular Üzerine Tartisilmisdir artik tekrarlamanin bir anlami yok !

2. Akil Almaz Uygulamalar , Yasaklar ve Emirler!

En Basta Seriat Uygulamalariki bu konu üzerine tartismaya bile gerek

Bugün Arap zihniyeti Ülkelerinde neler dönüyor görebiliyoruz kör degiliz sizin gibi bir teorimizde yok Görünen Köy Klavuz istemez !

Bu Konu üzerine Müslümanlarin savunma takdikleri :

Islam Irandaki gibi degildir ( bir cok forumda tartisdigimda alabildigim tek cevap bu )

Islam söyle böyle degil diyenler:

O Arap Ülkelerin Hepsi Birer Islam Ülkesi Oldugunu , Islamin Yüzden 80 ni onlardan olustugunu ve Islamin Yüzde yüzüde Bu araplardan yayildigini kimse inkar edemez !

Sanki Islam Türklerden Cikmisda dünyaya yayilmis mis O arap ülkelerin Islami Öyle degilmis ! Cok Akillica bir savunma ( zeka geriligi ).

Türban ve karacarsaflar:

Avrupada bunlarin yüzünden rezil Olmakdayiz !!! Yasadiklari yerlere bir türlü uyum saglayamadilar...

Ikinci Bir sebeb ise Kizlarinin ve Karilarinin zorla kapatilmasi akil almaz bir iskence..

Verilen Emire gelirsek Kuranki Ayet Tamamen yanlis anlasilmis olarak biliyor !

Ama mantiga gelirsek Kadinin acik olmasi erkegi tahrik ediyormus mus

Erkegin acik olmasi kadini tahrik etmez mi ?

Niye burda erkege kadindan daha cok önem verilmis..

Hadi Insanlar birbirleriyle esit olmayi beceremiyor

Ama sen koskoca yaratansin kullarindan erkeklere daha mi cok özen göstereceksin ????

( iste bunu kabullenemiyorum o yüzden kapanmaya kapatilmaya karsiyim )

*Kadin / Erkek Ayrimi

Yukarda yazdigim gibi Allah katinda Kadin / Erkek Ayrimi olmaz!

Ne varki Allah katinda en dogru Din dedikleri Islamda Kadinlar Ikinci Sinif ve Hayvan Muamelesi yapiliyor !

Her Kadin Kapanmak Istemiyordur Ama Kapatilmaya zorlaniyor.

Kadinlar Severek ve Asik Olarak Evlenemiyor Babasinin gözünün kestigi erkeklerle para karsiligi ile evlendiriliyor..

Kadinlara Asik Olmak yok hayatlarini zindan etmek var !

Kadinlara 4 koca yok !

Kadinlara evlenmeden cinsel iliski yasamak yasak!

Namus Kavrami Onlara Yükleniyor..

Evde Colugu cocuga bakacak ( tamam bu bir annelik görevi ) ama Kocasinin kölesi gibi olacak..

Kocalar gidip vur patlasin cal oynasin istedigi gibi disarda hür yasayacak kadin evinde bile hür yasamayacak !

Yok Izinsiz Disari Cikmak yasakmis ( sonra Namussuz olurmus )

Cinsel iliskide alacagi zevk elinden aliyorlar ( Kiz Sünneti )

Asiret !!!!

Cennette Her erkege Iki HurI Peki Kadina ne var !!

Simdi Mantik nerde !

Islam denilen kavram kiskanc ve azgin erkekler tarafindan üretilip yayilmaya baslamisdir. Allah tarafindan bunlarin uygulanmasi gerektigini hic sanmiyorum akil almaz bir uygulama

1945 de Amerikanin Hirosimaya Atom Bombasi Attigini Artik Sagir Sultan bile duydu..

Bugün Iran Daha yeni gelistiriyor yil 2010 suan bilinen en modern cag !

Bu geri kalmisligina Sebeb Olan nedir ?? ( DIN )

Israil filistine savas aciyor ! Türlü Türlü Bombalar türlü türlü silahlar..

Filistinde ne var peki bir sapan , yada amerikanin ürettigi kalasnikof ve dogal arac gerecler "TAS ve SOPA "

Ve Filistin Israilin Oyuncagi Oluyor Bunun sebebi nedir ? ( DIN )

Sözde Kardeslik birlik ve beraberligi temsil eden müslümanlik sadece izliyor ! yada laf atiyor baska birsey yok !

Kadercilik

Istanbulda otururken Bir Akrami trafik kazasina kurban verdik.

Istanbuldan yola cikip bolu üzerinden doguya dogru giderken Boluda kaza etmislerdi !!

Biraz Arastirdikda o yolda cok kazalar olmus buna sebeb olan insa bicimi!

Ya simdi merak ediyorum eger yol düzgün olsa acaba okadar insan orada kaza edip ölürmüydü ! islama göre neymis kaderi gelmis kaza olmus ölmüs olay bu !!!

Hersey Allah vergisi , hersey senin kaderin kaderin cokdan yazilmis basa gelen cekilir düsüncesi ile yasayan bir toplum cahil kaliyor hemde ölümlere sebeb oluyor..

Hadi Yolda yürürken basina tas düssede inansak..

Ama Günlük yasimimiza dikkatsizlik , insa hatalari , heves ve merak daha sonra sagliga zarar veren maddeler ölüme sebeb olmakdadir..

Türkiyede trafik kazasi duyuyoruz neymis asiri sollama

Ya kardesim aklini basina alsaydin sollamasaydin kendini birsey sanmasaydin ölürmüydün islama göre neymis eceli gelmis !!

Avusturyada yasiyorum herkez trafik kurallarina düzgün bir sekilde uyuyor..

Senede sadece 2-3 kere kaza olayi duyuyoruz ya bazen agir yaralanmis yada hic.. Simdi Bu ülkenin kaderi ile Türkiyenin arasinda ne fark varki acaba Bizim Insanlarimiz daha cok ölüyor !!

Demekki hersey senin aklinda bitiyor kader kazada senin aklinda sen aklina hakim olmadik sürece , sen Kurallara uymadik sürece daha cok can vereceksin !!!

*Savaslar

Bugün Dünyada Nekadar SAVAS ve KATLIAM olmussa Hep Bu DIN ( INANIS YÜZÜNDEN OLMUSDUR )

Bugün Israil Filistine Savas aciyorsa
Bugün Amerika Iraka ve Afganistana Savas aciyorsa

Bilinki Sizin O degerli Kitabini Kurani Kerim Hristiyanlara ve Israillere hep KIN KUSMAKDADIR.. Ve Sizde bunlari hep dile getirip onlari kizdiginiz sürece

Cocuklar haric hepiniz hak ediyorsunuz !

-------------------------------------

Ben Bir Aleviyim

Sivasda madimakda ve marasda ALEVILER Ateistler tarafindan zulme ugramadi yakilmadi

Bu gene dininizden kaynaklandi..

Iste Yüzden savasa sebeb olan ISLAMA artik nefret ediyorum !

Onlar cocuklar ve sucsuz insanlar hep sizin yüzünüzden ölüyor ama siz halen utanmadan allah diye cennet kazanmak istiyorsunuz !

Demek sen Dünyada bir sinavdasin öylemi ozaman cok basarisizsin ve sonun cehennem olur !!

*Ayrim ve Irkcilik

Evet Bir Insanda ayrimciligi ve irkciligida malesef DINLER yaratiyor..

Zaten Bunlarin Kitaplarinda yazmiyor mu

Ey Muminler Allah katinda hak Din Islamdir ,
Müsrikleri buldugunuz yerde öldürünüz ! diye

Al sana iste ayrimcilik.. Bu daha bir örnekdir daha cok ayet vardir degil mi

Hangi Akila sigar acaba allahin dünya üzerinde Kullarina ayrimcilik yapmasini emretsin ki !! Hangi Akil ?

Madem Kaderimi Sen yazdin
Dünyada Gelirken Secme sansim yokdu
Vardim Dogdum Bir Alevi Köyünde
Ve Tek sucum burda dogmakdi..

O yüzden allah beni ayiracak , benim öldürülmemi emiredecek. öylemi ???

O yüzden sizde gelip Alevileri yakacasiniz öylemi ?

Cinsiyet Ayrimligi

Buraya Cok Genis Bir Yer Vermek istiyorum..

Escinsel olan bir insana bütün dinler kin kusuyor !!

Madem hal böyle Bu Insanlari Allahiniz o zaman niye yaratiyor !

Savunma takdikleri ise sen kendin döndün derler !

Yada Bir Sinavdasin derler ?

wow kardesim benim sinavim böyle agirda seninki hafif mi olacak..

Ben bir erkege asik olacagim da o erkegi elde edemeyecegim hayatim boyunca aci cekecegim. sen ise asik oldugun kadinla diledigin gibi evleneceksin ömrün boyunca mutlu yasacaksin

Ee tabiki ben sinavdayim !!

Ya Peki Niye Ben Sen Degil Niye O degil niye Ben ?

Bu Soru bir defa dinden cikmaya yeter !

Müslümanlar derki Yasadigin bütün duygularin hepsi allahin emretmesiyle olur !

Birindede duydumki seni günlük yiyip iciren hatta yatiran ve sonra kaldiranda allahdir derler..

HAL BÖYLE INSALARIN ENCINSEL OLMASINI VE BIR ERKEGIN ERKEGE ASIK OLMASINI ALLAHIN YAPTIGINI INKAR EDERLER

HASTALIK DERLER
KIMI RUHSAL BOZUKLUK DERLER
KIMIDE KENDI TERCIH ETMIS DERLER

AMA ALLAHIN ISI OLMAZ DERLER..

Gelde Dinden cikma !!!

*Dürtmek

Iste En Nefret ettigim Bu !

Senin Inancin neyse O sana Kalsin , Benim Inancim , benim seklime ve tarzima , yaptiklarima laf atmak sana düser mi ?

sen kimsinki allah misin sen peygambermisin sana mi kaldi benim hayatim ve bunu nasil yasayacagim..

Hem Dürterler Hemde dünyada en temiz en serefli en hayirli Müslümandir derler..

Sen bir kere gidip ey israil ogullari siz köpeksiniz derseniz kafaniza daha cok bomba yersiniz !

Iste milleti dürtüp zoraki kendi inancina inandirma tutkusu kendilerini adeta nefret ettiriyor..

Sadece kendi inandiklari sey dogruda digerleri hepsi yanlis hepsi pis öylemi ?

Siz Bu kafayla daha cok düsman kazanirsiniz daha kiyamet gelmeden sizler yok olursunuz !
Ben dindar veya ülkülerle yasiyan biri degilim, en fazla rahatsiz oldugum konulardan biri varsa o da yabanci ulusdan alinan bir ülküyü/dini o ulusun dilinide beraberinde almaktir. Bakin size örnek veriyim Kuranda cogu ayetlerin tercümeleri asiri derece yanlislarla dolu bu yanlislar en güvenilir kaynaklardan geliyor. Sözcük sözcük tercüme edilmedigi gercek fakat eklemelerde neyin nesi. Sen Allah misin be adam kafandan ek koyuyorsun. Bakin tüm tercümelerde hatalar mevcut illaki arabca lazim yoksa yanlis anlarsiniz. Bakin bir Bismillahirrahmanirahim i dahi Türkceye cevirirken bile arabca kelimeleri kullaniyoruz: http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=fatiha&ayet=1. Bu acinacak bir durum. Ben Almancayi iyi bilirim ve Almanlarin yaptigi Kuran tercümeleri daha cok anlasilir sekilde. Bu Islam dinini ögrenmek icin önce farzcadan ve arabcadan temizlenerek derlenmesi gerekmektedir. Dedigim gibi tüm tercümeler sakat!
Biz bu tür anlasmazlik sonucu bu dini/ülküyü yanlis mi dogru mu konumunda algilamamiz cok yanlis. Ilk önce anlamak gerekiyor. Ve ne yazikki simdiye kadar yanlislarla tercüme edilmis bir sözcügün üstüne 20 sözcük eklenmis bir anlayisa ancak gülerim..

reis
14-09-2010, 15:33
aramıza hoşgeldin güzel kardeşim...

reis
14-09-2010, 15:37
aramıza hoşgeldin

Arayan_bulur
09-10-2010, 13:25
Saygideger Arayan bulur;

Bir gece Hz.MUHAMMED MUSTAFA (sas) mi rüyamda gördüm,-Ab-

Oncelikle, basin sagolsun.

Yalniz, bildigim kadariyla, Muhammed'in fiziksel goruntusu herhangibir yerde yok ve bilinmiyor. O nedenle, senin ruyada gordugun kisinin, Muhammed oldugundan, nasil emin olabilirsin?

Bu soruya bir yanit verebilirsen, ruyanin psikolojik analizini de yapabiliriz. Cunku gordugun ruya ve kendine bu ruyanda verdigin mesaj, yasamis oldugun tecrube ve bilincalti istemin acisindan gayet normal.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sorunuza geç cevap yazdığım için özürdilerim. Rüyamı kısaca yazarak, rüyamda bir kişinin namazkıldığını gördüm.Acaba bu namaz kılanın kim olduğunu düşünürken İki yanımda görremediğm iki kişi bunun Hz. MUHAMMED (sas) olduğunu söylediler.Bende namaz kılınanın Hz. Peygamber(sas) olduğunu anladım. Gösterdiği ve tavsiye ettiği İnsanla şuan evliyim.
Bir hadisinde Hz.Peygamber (sas) şöyle buyurur: Beni rüyasında gören gerçekten görmüş olur çünkü şeytan benim süretime giremez.
lk yazdığım yerde rüyamın devamı geçiyor. Umarım anlata bilmişimdir.
Saygılarımla..

evrensel-insan
09-10-2010, 18:46
Saygideger Arayan Bulur;

Eger Beyniniz, bir cesit qualm rahatsizligi yasiyorsa ve bu rahatsizligin temeli Muhammed'in goruntusu ise, beyninizin bilincalti bu rahatsizliktan kurtulmak icin, boyle bir ruya yasatacaktir, bu da dogaldir.

Cunku sonucta konu inanca dayanir.

Siz eger o ruyadaki kisinin, size yine ruyanizda soylendigi gibi, Muhammed oldugunun dogruluguna inandiysaniz, zaten beyniniz, qualmini saglamis demektir.

Yok inanmadiysaniz, bunun da nedenini kendi kendinize vermeniz gerekir. Aksi, beynin tekrar qualm sorunu yasayabilme ve bunu size ruya olarak yasatabilme olanagidir.

Gordugunuz gibi, inancinizin dogrulugunu da kendinize hadis ile kanitlamissiniz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Arayan_bulur
16-10-2010, 15:36
Sayın evrensel-insan
Fikirinizi sizin tarafından bakınca doğrudur, insanın bazı konuları gündüz kafasında kurması ve dolayısı ile gece rüyasında
görmesi mümkündür. Ama benim gördüğüm rüya çok farklı çünkü rüyama yansıtmaya çalıştığım Hz. Peygamber (sas) mi hiç görmemem. Rüyayı görene kadar doğru dürüs namaz kılmayı bile bilmiyordum çocukken kıldıklarımdan hatırladığım la birde
camide kılanlarda gördüğüm kadarı ile namaza başlamıştım. Diye bilirim ki rüya da gördüğüm Hz.MUHAMMED (sas) namazını
gördüğüm kadarı ile namazda yaptım hatayı görmüş ve ona göre düzelttim. Namaz kılmayı Hz.Peygamber (sas) den öğrendim
dersem yalan söylememiş olurum.
Gelelim Hz.MUHAMMED(sas) mi gerçekten görüp görmediğim konusuna. Bu benimde kafamı karıştırmıştı. Çok sevdiğim insanı
bırakıp bir başkası ile hayata devam edecktim. Ben evlilik defterini kapattığımı herkese söylemiştim ki bunların çoğu eşimin
yakın çevresi idi. Ben ki söz verdiğimde eninde sonunda sözünü yerine getiren biri olarak tanınırım (bunları kendimi övme amaçlı sayma!!! az çok beni tanıman için yazıyorum. Eğer ki farklı düşünceye sebep olursa benim terbiyesizliğime verin.) Rüyayı gördüğüm den sonrası bu düşüncelerle ilk cuma namazına gitmiştim. Kürsüde hoca Hz.Peygamber(sas) hakkında vaaz veriyordu
Bir süre sonra O'nun cemali hakkında bilgiler vermeye başladı. O kadar açık bir şekilde anlatmıştı ki karşımda tekrar rüyayı
görüyordum. Sana samimi bir şekilde yazıyorum ki rüyada gördüğüm Hz.Peygamber (sas) tarif etmişti. Evleneceğim insanı bana göstermesi ve O'nun göstermiş olduğu halde gerçek hayatta görmem sanırım tesadüf değildi.
Sorunuza anlaşılır şekilde cevap yaza bildimmi bilmiyorum ama eğer anlaşılmıyan yer varsa fırsat bulunca yazarım.
Saygılarımla..

evrensel-insan
16-10-2010, 16:01
Saygideger Arayan bulur;

Qualm konusu, benim dogrum degil; bilimin gozlem ve deney ile ortaya koydugu, bir episteolojik gercekliktir. Dogrular ideolojik ve inancsal olarak akilciligin urunudur. Bilim ise, somuttan, deneyden, gozlemden v.s. yola cikar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Arayan_bulur
16-10-2010, 16:22
Sayın evrensel-insan

Açıklama için teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Kadersizim
11-07-2011, 13:26
n4n0_s3c0nD (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=10330) Arkadasım Öncelikle Kendini İfade ettigin icin Teşekür Ederim Kendi Fikirlerini Açıkca söyledigin icinde Fakat Senin Yazılarına Katılmadım Sevinerek söylüyorumm.. ! Öncelikle.. Kadın Ve Erkek üzerinde Durmusun ben bunu söylemek istiyorum Müslümanlık üzerine söyliyimm..bizim Kadınlara verdigimiz Deyer Coktur Kadınlar analarımızdır bacılarımızdır namusumuzdurr...!bunda herkez henfikirdir Gelelim.. bayanlara Sahsen ben Kadınımı tutupta Plajlara denizlere Koymam Çünkü bende kıskanma Duygusu vardır kadınımın benden baskasının Vucudunu görmeye izin vermem Kadınımsa bana ayittir.. ! Müslümanlıgı...! Araplarla Bağdaştırmısın... KAnatimce bişe unutmusun Allah Peygamberleri sapitmiş kavimlere Gonderirdiki O halkı bilinçleştirsin Cahiligin. gölgesinden Kurtulsun..ve o zamanlar ( Okuma YAzma ) olmadıgı için .. Kitaplarla insanlara bilgi verilirdi..! Bugun Kuranı Okumus Olsaydın.. Eger .. içinde ne kadra bilgi oldugunu söylerdin EVET içki içme diyor Saglıgın icin... Bugun günümüzde bir Çogunun Ölümü İçkiden Dolayı oluyor alkoldan dolayı oluyor Kadın şiddeti kadınlarını dövmesi İçkinin vermıs oldugu sarhoşluktan dolayı böyle oluyor....! ve ben kuranda insanları kötü yola götürecek bişe görmedim..! insanları bilgi amaçlı şeyler oldugu söylüyorumm....! onuda Gecelimmm.. bir yaradan Mutlaka varr. çünkü böyle bir Dengeyi Tutmak akıl alacak bişe degill güneşin dunya etrafında dönmesi .. döndügü yerden bir daha geçmemesı veya 1 cm Gelirse insanların kül gibi yanması veya 1 cm geri gider insanları donması vs.. Bunlar tesadüf Degill.. Haa Neden görmüyoruz diyorsann rkadasım sanada böyle bir örnek vereyimm.. Bir Çayı düşün içine Şeker attıyon O yok oluyorr eyer senin bir gücün varsa o Şekeri bana goster... Ama içtiginde Onun tadını alıyon allahta öyle bişe onun varlıgını hiss edebiliyorsun ama göremıyorunn Kanatimce bişeler anlata bilşimdir.. Saygılar..

SHADOWofGODonEARTH
11-07-2011, 13:40
Gerçekten ibretlik bir paylaşım