PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KENDİME BİR TANRI ARIYORUM.....

haci
07-01-2005, 17:04
BU EVREN NASIL BİR TANRI’NIN ESERİDİR?

Ben Tanrı kavramına yukardan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya doğru bakarak yaklaşmak istiyorum... Yani dünyada mevcut koşulları yakından inceleyerek, kuramsal bir Tanrı’nın nasıl olması gerektiğini araştırmayı düşünüyorum... Mevcut fizik yasalarını, dünyada mevcut eko sistemlerini, canlılığı, sosyal yasa ve ilkeleri ve evrenle ilgili çeşitli ilginç gözlemleri yakından inceleyerek, bütün bunları yaratan bir Tanrı’nın aklına girmek ve O’nun nasıl bir şey olması gerektiğini kurgulamak istiyorum. Bana katılmak isteyen buraya birşeyler karalasın....

Selamlar

HACI

haci
07-01-2005, 17:11
Aslında aralarında Müslüman’ların da olduğu bazı dindarlar da Tanrı’ya bu yöntemle ulaşmaya çalışırlar. Bu yöntemi ilk bulan ben değilim. Ama onlar hemen her seferinde yalnız güzellikleri dikkate alıyorlar. Hemen hiç biri bu dünyada mevcut zulmü, vahşeti, ızdırabı Tanrı’ya maletmek istemiyorlar. Tanrı güzelliklerle uğraşıyor, şeytan ise kötülüklerle. Şeytan kavramı Tanrı’nın sonsuz gücü ile çelişiyor. Tanrı bu dünyadaki kötülüklerden ve ilginç bazı fizik yasalarından soyutlanamaz. Eğer sonsuz bir güce sahipse, onlardan da sorumlu olmalıdır. Bu forumda ben teistlerin Tanrı’yı tanımlamada ihmal ettiği diğer nitelikleri de dikkate alarak kendime bir Tanrı tasarımlamak istiyorum... Bakalım sonunda nasıl bir Tanrı ile karşılaşacağım.. Ben de merak etmeye başladım..

HACI

ngcoskun
07-01-2005, 17:11
ya tamam katılalım da hayırdır flewe uyan sen mi oldun yoksa hacı.
deist olmaya mı karar verdin ne oluyor.ne kaçırdım ben.iyi ki iki gün yoktum yine karışmışsınız yaw.. :)

haci
07-01-2005, 17:47
Malum...... Tanrı inancı ödüyor.. Allah’ı ve İslam’ı alıp satarak geçimlerini sağlayan tonla insan var bu dünyada.. Biz de bu Tanrı kavramının kenarından, köşesinden yararlanalım bari diyorum.. Neden olmasın. Flew deist oldu. Nedeni de çok ilginç. Son kitabını daha yayınlamadan deist oldu kerata. Kitabı daha raflara ulaşmadan, hatta baskıya bile girmeden Tanrı kavramını ortaya attı. Amacı ne olabilir? Ne olacak.. Kitap satmak.. Ben şimdi bir kitap yazsam ve ardından deist olsam bundan kimbilir ne avantalar sağlarım. Zengin olurum walla.. Görüyorsunuz, Tanrı’nın, Allah’ın adının girdiği her şey fazlasıyla ödüyor. Din ve Allah kavramları birçok insan için menfaat mücadelesinin göbeğinde yer alıyor. Ben bile arada bir bu kavramlardan otlanıyorum. Şimdi yine öyle yapmaya karar verdim.. Hakkımda biraz daha dedikodu yapılıyor ve ünüm biraz daha artıyor. Saldırıların daha çok hedefi oluyorum.
Evet.. Ben bir ateist Tanrı’sı tasarımlamak istiyorum.. Bakalım ne olacak?
Selamlar
HACI

ngcoskun
07-01-2005, 17:59
bak bir şartla sadece tasarlayacağız ama sonra tutup da buna tapın demek yok...

bende merak ediyorum ne çıkacak ama önce biraz düşünmem lazım.

haci
07-01-2005, 18:05
Yaratıcı bir Tanrı’nın aklına canlıları ve mevcut eko sistemlerini kabaca yakından inceleyerek girmeye çalışalım. İnce ayrıntılara gerek yok. Çünkü onlarda kaybolabiliriz.
Dünyada sayısız eko sistemi var.. Oraları iskan eden canlılar arasında genel olarak çok yavaş bir şekilde değişen karşılıklı ilişkiler mevcut. Örneğin.. Hindistan civarındaki bir adada yaşayan bir kuş türü ile, bir meyva ağacı arasında oldukça ilginç simbiyotik bir ilişki var. Ağacın meyvasının çekirdeği kalın kabuklu.. O kadar kalın ki bu kabuk, yumuşaması için yalnız bir tür kuşun hazım sisteminden geçmesi gerekiyor. Diğer hayvanların hazım sistemi çekirdeğin kalın kabuğunu yumuşatamıyor.. Bu ağaç, spesifik bir kuşun kursağından ve bağırsaklarından geçmeden neslini sürdüremiyor. Adada bu kuşun nesli tükeniyor. Ağacın ömrü uzun.. Ama sonunda onun da ömrü tükenecek ve nesli kuruyacak..
Bu basit gözleme bakarak, böyle bir eko sistemini oluşturan Tanrı’nın aklını okuyabilir miyiz? Bu nasıl bir Tanrı’dır ki iki tümüyle ilgisiz canlıyı birbirlerine muhtaç yaratıyor?
Aslında bu örnekleri milyonlarca kere çoğaltmak mümkün... İnsanı ele aladım. Kadınların vajinasında Döderlein basilleri yaşıyor. Bunlar mikrop.. Vajinadan doğal olarak salgılanan sıvılarda yaşıyorlar ve onlardan şekerli sıvı oluşturuyorlar. Diğer hiç bir bakterinin bu ortama girmesine izin vermiyorlar. Onları anında öldürüyorlar... Döderlein basillerinin sayısının azalması durumunda vajinada mantar iltihabı ortaya çıkıyor. Bazı kadınlara verilen antibiyotikler onları da öldürdüğü için, fırsattan yararlanan Kandida mantarları ürüyor ve kadınlarda en sık karşılaşılan vajinal mantar enfeksiyonuna neden oluyor. İnsan neslinin idamesine yardım ediyor Döderlein basilleri.. Bir mikrop insanların mutluluğu, esenliği ve varlığı için canla başla çalışıyor..
Bütün bunlar nasıl bir Tanrı’nın eseri olabilir?

HACI

quixsoul
07-01-2005, 18:19
baştan da söylediğimiz gibi demekki çözümlerde gerçekten usta.Var ettiklerinde bir gedik yaratmış bu gediğide diğerlerinin artılarıyla dolduruyor.Uyum konusunda da usta.Biz insanlarda bazı çözümlerde bu yöntemlere başvuruyoruz.Insanların evlerdeki fareleri yok etmek için için evde kedi beslemeleri gibi.

haci
07-01-2005, 18:37
Evet.. Biz bu Tanrı’nın dizayn ettiklerini inceliyor, onların karşılaştıkları sorunları nasıl çözdüğini araştırıyoruz. Yalnız şunu unutmayalım.. Bu Tanrı’nın bazı sorunlara bulduğu çözümler gerçekten ustaca dizayn edilmiş gibi duruyor ama, olayı yakından incelediğimiz zaman görüyoruz ki çözümün bu şekilde olmasının nedeni, bir başka sorunun mevcut olması. Öyle bir sorun olmasaydı, bu tür çözüme gerek kalmayacaktı.

Örneğin, Hindistan yakınlarındaki adada , tohumu kalın kabuklu bir ağaç tasarımlayacağına, ince kabuklu bir ağaç dizayn edebilirdi. Bu durumda ağacın bir kuşa bağımlı olmasını da önlerdi. Ağacın bir kuşa bağımlı olmasının ağaca ne gibi bir yararı olabilir? Bu soruyu yanıtlamak gerekiyor. Bu da sanıldığı kadar kolay bir soru değil...

HACI

07-01-2005, 21:14
Haci sasirttin beni, Yukarida ki zor soruna belki yüzeysel bir cevap,
Bilim onun bir gün aciklamasini yapar,
güveniyorum da ,
bizlere düsen düsünmek,
ben yüzlerce örnek verebilirim bunlara benzeyen. düsünmek....
selam ve saygi ile