Orijinalini görmek için tıklayınız : Rahman Süresindeki Ayetin Gerçekleşmesi
Fethullah
11-04-2006, 11:52
Bu fotoğraf, uzaydan çekilmiş
NASA (ulusal havacılık ve uzay dairesi) ’nin eline geçen en son fotoğraf.
’Kırmızı bir gül’ü andıran bu fotoğrafa bir açıklama getiremeyen NASA yetkilileri; belki bir açıklama yaparlar diye
fotoğraftan bir tanede islam alimlerine gönderirler.
Islam alimleri ise cevap olarak;
Rahman suresinin 37-38. ayetlerini gönderirler.
"Gök yarılıp da, erimiş yağ gibi kıpkırmızı bir gül olduğu zaman,
Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?"
Ibret alsinlar diye Mevlam ne güzellikler yaratmis. Ama hâlâ ne yazik ki, kutsal kitabimiz Kur’an-i Kerim’i yalanliyorlar.
http://photojournal.jpl.nasa.gov/jpegMod/PIA05266_modest.jpg
istavrit
11-04-2006, 12:55
muslumanlar komiklik yapmaya devam ediyor:)
buyuk seytan amerikanin uzay arastirma kurum nasa, sonunda kuranin allahini tescilledi...
butun nasa calisanlari topluca iman ettiler...
patent alin arkadaslar...nasa sertifikali allah pazarlayin bundan sonra:)
din, akil isidir demisti zat-i muhteremin biri...ahhaha...
cok egleniyorum bu sitede:)
Fethullah
11-04-2006, 13:02
Allah eğlendirsin :)
Fakat komiğine giden ne onu anlamadım.
Aklı başında olan biri önce bir düşünür neden böyle oldu gibisinden.
Ya da karşı bir görüş üretir.
Ama sen Allah la dalga geçiyorsun.
Kimse kimsenin inançlarıyla dalga geçmesin.İster inanırsın ister inanmazsın.
Ben inanıyorum benim görüşüm.Ama sana dalga geçme hakkını kimse vermez.
Evrendeki bulutsuların , galaksilerin kıyametle ne ilgisi var?
Hangi islam alimleri söylemiş bunu?
Rahman suresi 37 ayeti kıyameti tasvir eder.Bu tefsirlerde de açık.Hangi tefsirci , yazdığın gibi açıklamış?
Kıyameti , mevcut evrenin durumu , görünümü ile karıştırmayalım.
O ayet inmeden evren yine bu haldeydi..
1400 senede değişen birşey yok..
Halbuki ayette ;
"Gök yarılıp da, erimiş yağ gibi kıpkırmızı bir gül olduğu zaman" der.
Gülünç olmayın lütfen...
Mutezile
11-04-2006, 14:15
Rahman Suresinde; Magellan-87 Nebulasındaki ''mucizeden'' de muhakkak bahsediliyor(dur).
Kuranın mübin-mufassıl-ekmel Kitab özelliklerinden yola çıkarak bunu savlıyorum..
Hele anlat biraz..
Acaba bunu nasıl yorumlarlardı?
Not: Gerçekten çok güzel fotoğraflar, çok hoşuma gitti, biraz da paylaşmak istedim.
http://photojournal.jpl.nasa.gov/jpegMod/PIA03296_modest.jpg
"Ve Allah'ın göğünde iki kutsal denizanası dans ettiğinde, ve bunların etrafında nar gibi kırmızı ne idüğü belirsiz saçma sapan noktacıklar da varken, O'nun hikmetinden nasıl sual olunur, ve kalplerinde perde olanlara sorarız, hala inanmaz mısınız? Oha deriz onlara artık! Çüş deriz! Bakın, deriz, sol altta bir de yeşil burulmuş peygamber aşkı peyda ettik, kör gözleriniz görsün diye, hala inkar edenleriniz şüphesiz cehennemliktir!" (Zırtapoz Suresi / Valide-ül Derya Ayetleri)
’Kırmızı bir gül’ü andıran bu fotoğrafa bir açıklama getiremeyen NASA yetkilileri; belki bir açıklama yaparlar diye
fotoğraftan bir tanede islam alimlerine gönderirler. (Fethullah)
Senin gönderdiğin bu fotoğrafla ilgi yeterince bilgi Nasa'nın sitesinde mevcut.
http://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/?IDNumber=PIA05266
"PIA05266: Spitzer Telescope Sends Rose for Valentine's Day" şeklindeki bir başlığı da senin yazdıklarınla dalga geçer gibi üste yerleştirmişler.
Şimdi şu soruya cevap vermek zorundasın. NASA'nın bu fotoğrafı açıklayamayıp da, İslam alimlerine gönderdiği şeklinde YALAN'ı sen mi uydurdun, başka birilerinin yalanına mı kandın. Bu sahtekarlık kime ait ve hangi ahlak anlayışıyla yapılmaktadır.
istavrit
11-04-2006, 18:28
sevgili fethullah...
amacim seni kirmak ve uzmek degildi...boyle olduysada ozur dilerim..
allahi ispat etmek icin fakat gonderdigin resim guzel...fakat mantigi komik..
daha oncede tesadufen veya fotoshop urunu olan resimler ile allah ispatina kalkisti bazi arkadaslar..
anadolunun bir kasabasinda veya koyunde cami veya koy odasi sakinleri bu resimde allahi bulabilirler senin buldugun gibi...
yeri bu site degil..islam karsiti olanlar veya ateistler alt kultur insanlar degilllerdir..boyle pespayeliklere inanmazlar..
pyro teknoloji denilen ses ve isik gosterilerinde cok daha guzel resimler cikiyor..
ortalama her insan bunun bir teknoloji urunu oldugunu bildigi icin kimse allaha yormuyor..
aklinizin yetmedigi seylere allah demek cehaletinden kurtulun lutfen..
teknolojinin merkezi amerika, uzayin gediklisi nasa bu resmi cekip anlam veremez, islam alimi dedigin din kitabi disinda kitap okumamis mollalardan yardim ister...
sence komik bir durum degilmi bu?
duyduklarini ve okuduklarini akil suzgecinden gecir lutfen...
bu müslimler neden birşeyleri ispat etmek için çırpınırki, en ufak bir benzetmeden pay çıkartırlar, sonra derler alın size ispat, üstü kapalı olan sözler her yöne çekilebilir, o uzaydaki kırmızı şekil gülede benzetilebilir ateş topunada benzetilebilir. benim kızdığım nokta bilip bilmeden birilerinin uydurmalarına veya iddialarına inanıp gerçekmiş gibi sunanlaradır. din adamları ne biliyor ya, evrensel insan değil onlar.
ben yaratıcıya inanırım, onu ispat etmek gibi bir niyetim yok, bir insan tanrı var derse vardır ona göre, yok derse yoktur....
insan tanrıyı yüreğinde aramalı, yüreğindeki güzelliklerde saklıdır o, O sevgide gizlidir, o sevgi ise bu kahinatı herşeyiyle sevmektir, kırmak fetva çıkarmak değil.
Fethullah
12-04-2006, 16:22
fotoğraftan bir tanede islam alimlerine gönderirler. (Fethullah)
Senin gönderdiğin bu fotoğrafla ilgi yeterince bilgi Nasa'nın sitesinde mevcut.
"PIA05266: Spitzer Telescope Sends Rose for Valentine's Day" şeklindeki bir başlığı da senin yazdıklarınla dalga geçer gibi üste yerleştirmişler.
Şimdi şu soruya cevap vermek zorundasın. NASA'nın bu fotoğrafı açıklayamayıp da, İslam alimlerine gönderdiği şeklinde YALAN'ı sen mi uydurdun, başka birilerinin yalanına mı kandın. Bu sahtekarlık kime ait ve hangi ahlak anlayışıyla yapılmaktadır.
Bu sahtekarlık değildir.Bu fotoğraf bir çok kişiye gönderilmiştir.Ama okuduğum yerde bunun üstüne basa basa söylenmektedir.
Rahman suresine dikkatli okunduğunda böyle birşeyden söz eder.
Yoksa gerçekten bu zorunuza mı gitti bilmiyorum ama gerçek bu?
Size uygun kısmı araştırıp da gerisini boşvermeyelim hepsini araştıralım
Fethullah, sen söylediğimi anlamadın mı, İngilizce metni anlamadığın için mi bunu yazıyorsun, yoksa bizi salak yerine mi koyuyorsun. Fotoğrafını verdiğin şey, *yenidoğmuş bir grup yıldızın çekilmiş bir fotoğrafı. Infrared kameralarla renkli olarak çekilmiş. Dünyamıza 3300 ışık yılı uzaklıkta NGC 7129 olarak adlandırılmış nebulosity, fotoğraf bir gülü andırdığı için de NASA yetkilileri "Sevgililer Günü" anısına yayınlıyoruz bu fotoğrafı demişler.
Bundan daha açık yazılamaz herhalde. Ben sana bu sahtekarlığın kaynağını soruyorum. Nerde okudun diyorum. Bunu yazan kimse sahtekardır, şarlatandır. Başka bişey söylemeye gerek yok.
Sana NASA'nın sitesini gösteriyorum, yazılanı çeviriyorum. Hala bana zorunuza mı gitti diyorsun ya. Yalan ortada manda pisliği gibi duruyor, senin kuyruğun maşallah hala dik.
Mutezile
12-04-2006, 17:04
Sevgili Sargon;
Titiz bir araştırma, kutluyorum..
Yine birilerinin ipliğini pazara çıkarmışsın..
Adama amma yüklenmişsiniz.İslam alimlerine NASA göndermişte, islam alimleri cevap vermiş.Buna inanmak evet zor.Eski din öğrtemenimde NASA Kuran-ı Kerim var diyordu.
Arkadaşlar Kuran-ı Kerim, kıyamet sahnelerini anlatırken, göğü tasvir etmiştir.Bu tasvirle, uzaydaki böylesi bir hadiseyi bağdaştırmak çokta yanlış bir tavır değil.
Zira her bulduğu fosile, evrimciler kayıp halka ''aha bulduk'' diye atlayınca birşey demiyorlarsa, bırakın biz islamcılarada birşey demeyin!
sodomo--
12-04-2006, 18:59
fetullah ve sargon'a teşekkürler bu güzel resimler için,
zaten güzelliği seyretmek için araya mutlaka bir mesafe koymak gerekiyor,
kainat bizim bakışımızla kendini buluyor ve bizim bakışımıza ihtiyacı var onun,
belkide asıl güzellik bizim gözlerimizdedir.
tekrar teşekkürler sanatkarane uslubunuz için.
İstavrit abi,Psiko abi..
Valla sizin mantıklarınız bize düzgün geliyo..
Psiko abi din ve Allah inancı seninki gibi-hem akla-hem inanca dayanıyosa güzel oluyo..
Yoksam mantıksız iddalar-müslümanlığa iyice uzaklaştırıyo..
İstavrit abi ne güzel yazmışın...Bunlar cami imamı mantığıyla müdafa yapıyo-karşısındakini yannış değerlendiriyo..
*anadolunun bir kasabasinda veya koyunde cami veya koy odasi sakinleri bu resimde allahi bulabilirler senin buldugun gibi...
yeri bu site degil..islam karsiti olanlar veya ateistler alt kultur insanlar degilllerdir..boyle pespayeliklere inanmazlar..
pyro teknoloji denilen ses ve isik gosterilerinde cok daha guzel resimler cikiyor..
ortalama her insan bunun bir teknoloji urunu oldugunu bildigi icin kimse allaha yormuyor..
aklinizin yetmedigi seylere allah demek cehaletinden kurtulun lutfen..[/code]
Psiko abi,sen akıllı bir inanan insansın.Ne mutlu sana..Ben sana örnek alıyom..
[code] Dinde istikamet gösterme TAVRIN-DURUŞUN bu mu?Bu yalansa ki öyle görünüyor hala birşeyleri sorgulamadan,öğrenmeden,bilmeden hareket etmemek gerektiği konusunda kendi içine dönüp bir gözden geçiriş vakti geldiğini anlaman için daha ne gerekiyor????
"Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?" Emrine RAĞMEN.
Herkese svg ve syg.. * * * * * *..imza..CeMAL..
Abi araştırmalarınız için tşk ler
Adama amma yüklenmişsiniz.İslam alimlerine NASA göndermişte, islam alimleri cevap vermiş.Buna inanmak evet zor.Eski din öğrtemenimde NASA Kuran-ı Kerim var diyordu.
Arkadaşlar Kuran-ı Kerim, kıyamet sahnelerini anlatırken, göğü tasvir etmiştir.Bu tasvirle, uzaydaki böylesi bir hadiseyi bağdaştırmak çokta yanlış bir tavır değil.
Zira her bulduğu fosile, evrimciler kayıp halka ''aha bulduk'' diye atlayınca birşey demiyorlarsa, bırakın biz islamcılarada birşey demeyin!
Güzel bir tespit te bulunmuşsunuz :thumb:
Güzel bir tespit te bulunmuşsunuz :thumb:
Yuh diyeceğim artık, kusura bakmayın...
Yıidız patlaması fotoğrafını yayınlayan bilim insanları güle benzemesinden dolayı güllü bir isim koyup yayınlamışlar.
Uyanık geçinen din tüccarı altına hikaye yazmış. Ne demiş, NASA bu resmi çözemedi, islam alimlerine yolladı(neden hristiyan ya da yahudi alim değilse).
sonuç şu ayet ıvr zıvır dedi...
Bu açıkça sahtekarlık. bu sahtekarlığı bilim insanlarının yıllar süren bilimsel emeği ile nasıl bir tutarsınız??
ha bir tutarsanız ,siz de bu şarlatanlardan yanasınız ve yiyen birileri çıkar da sevap kazanırız uyanıklığı içindesiniz demektir.
kafasikarisik
28-07-2009, 15:51
O fotoğraf bana gülü değil başka şeyi çağrıştırdı. Cennetten mesaj mı geliyor ne? Tövbe tövbe.
renklere bak!!!
allah da cimbomluymuş. Çıldırın çıldırın....
Yuh diyeceğim artık, kusura bakmayın...
Yıidız patlaması fotoğrafını yayınlayan bilim insanları güle benzemesinden dolayı güllü bir isim koyup yayınlamışlar.
Uyanık geçinen din tüccarı altına hikaye yazmış. Ne demiş, NASA bu resmi çözemedi, islam alimlerine yolladı(neden hristiyan ya da yahudi alim değilse).
sonuç şu ayet ıvr zıvır dedi...
Bu açıkça sahtekarlık. bu sahtekarlığı bilim insanlarının yıllar süren bilimsel emeği ile nasıl bir tutarsınız??
ha bir tutarsanız ,siz de bu şarlatanlardan yanasınız ve yiyen birileri çıkar da sevap kazanırız uyanıklığı içindesiniz demektir.
Benim hiç bir şarlatandan yana olduğum yok sayın saroz. Arkadaşın son cümlesindeki tespite ben güzel bir tespit dedim.
NASA İslam alimlerine sormuş vs bunlar beni ilgilendirmiyor. Doğrudur veya yanlıştır, takılmam öyle şeylere. Sorup sormaması birşey değiştirmez çünkü bende.
Saygılar
bu siteyi seviyorum teşk arkadaşlar .
Tribündeyim (:
zehra şılbır öztürk
29-07-2009, 01:39
evet ne kadar güzel görünüyor fakat
o güzelliğin açıklaması şayet ayette gizli ise pekte hayırlı değil..
Yav, bakiyorum da bir zamanlar ne kadar sinirlenmisim böyle yazilara. Herhalde alistik artik, gülüp geciyoruz. Bu da, bu sitenin bizde yarattigi evrim herhalde. :)
Nasa'nin aciklamalarina ne kadar güveniyorsun sargon? Ay'a ciktiklarini iddaa ettikleri gibi bir palavra olmasin?
sevgili barudi, aya cikma olayinin uydurma oldugu seklindeki bir komplo teorisi daha önce bu forumda tartisilmisti. Bu teoriyi getiren arkadaslar, teorilerini ispatlayamadilar.
Olay NASA'nin aciklamalarina güvenip güvenmeme ile ilgili birsey degil. Sanirim tam okuyamadin. NASA, uzaydaki bir yildiz kümesinin renklendirilmis fotografini cekmis, bir güle benzedigi icin bu fotografi sevgililer gününde yayinlayip bir jest yapmis. Akli evvel müslümanlar da tutmuslar, bu fotografin altina bir sehir efsanesi yazmaya calismislar. Yok, NASA aciklayamamis da müslüman alimlere sormus falan. Coluk cocugun bile gülecegi bu sacmaligin üzerine bu sorunun sorulmasini anlayamiyorum. NASA'yi tartismadan önce olayin kendisi hakkindaki, yani islamcilarin bu komedisi üzerine fikrini belirtsen daha iyi olurdu.
NASA'nin kendisine neden güvenmeyeyim ki. Ben NASA'nin yaptigi bir aciklamanin yanlis olup olmadigini test edemem ama NASA'nin bir uydurmasi varsa, bunu dünyaya aciklamaya merakli olacak olan baska kurumlar var. Ornegin Avrupa Uzay Ajansi ESA (http://en.wikipedia.org/wiki/European_Space_Agency)yada Japon Uzay Arastirma Ajansi JAXA (http://en.wikipedia.org/wiki/Japan_Aerospace_Exploration_Agency) gibi. Ama islamcilarin uydurmalarini rahatlikla test edebiliyoruz. Birazcik kafasi calisan herkes bunu yapabilir.
Ay'a cikma basligi hangi bölümdeydi hatirliyor musun? önce oraya göz atmak istiyorum..
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=739
Sanırım bu baslık olmalı..
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2567
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11386
o ayetle o resmin bir ilişkisi kurulabilir. İslamcı arkadaşlar nelerle islamı ilişkilendirmiyorlar ki :) ama bunu nasanın çözemediği islam alimlerine danıştığı safsatasıyla afedersiniz ama bir çocuğu bile kandıramazsınız ne günlere kaldık :) ve sargon çok teşekkürler ay ile ilgili olarak verdiğin link için daha önce inceleme fırsatım olmamıştı.
Kuran' daki kayda değer eşleştirmeler yapılırken uydurulan hiçbir şey yok..
Gökteki bu şekil bariz şekilde güle benziyor, bu halde kimse bu güle benzemiyor diyemez.
Diyemeyeceğine göre bu ilişkilendirmeyi dikkate almamak bizi doğru sonuçlara götürmeyecektir..
Sayın zocor,
Kimse bu güle benzemiyor demiyor.
Kıyametteki durumu anlatan ayet ile gül nebula resmi arasındaki ilgi çözülemiyor burada?
Nebulalar kıyametin koptuğunu gösterir diyorsanız o ayrı konu.
Nebula nedir, ne değildir gogıla bir sorun bence, sonra da o oluşumun kıyamet ayetiyle alakasını bir daha düşünün, ama lütfen harun amcanın aklıyla değil, kendi aklınızla düşünün.
Sayın zocor,
Kimse bu güle benzemiyor demiyor.
Kıyametteki durumu anlatan ayet ile gül nebula resmi arasındaki ilgi çözülemiyor burada?
Nebulalar kıyametin koptuğunu gösterir diyorsanız o ayrı konu.
Nebula nedir, ne değildir gogıla bir sorun bence, sonra da o oluşumun kıyamet ayetiyle alakasını bir daha düşünün, ama lütfen harun amcanın aklıyla değil, kendi aklınızla düşünün.
İlgili ayet 6-7 kelime..
Ayette kıyametin anlatıldığını nerden çıkardınız ?
Kıyametin net bir şekilde anlatıldığı ayetler zaten mevcut..
İlgili ayet 6-7 kelime..
Ayette kıyametin anlatıldığını nerden çıkardınız ?
Devamını okusaydınız siz de çıkarırdınız, nerden çıkıyor diye sormanıza gerek de kalmazdı. Neyse hizmette sınır yoktur. Buyurun:
37. Gök yarılıp da, yanıp kızaran yağ gibi kırmızı gül haline geldiği zaman (haliniz ne olur?)
38. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
39. İşte o gün ne insana, ne cine günahı sorulmayacak.
40. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
41. Suçlular simalarından tanınır da, perçemlerinden ve ayaklarından yakalanırlar.
42. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
43. İşte bu suçluların yalanladıkları cehennemdir.
44. Onlar, cehennem ateşi ile yüksek derecede kaynar su arasında gider gelirler.
45. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
46. Rabbinin huzurunda (hesap vermek üzere) duracağından korkan kimseye iki cennet vardır.
47. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
48. İki cennet de (ağaçlar, meyveler, rengarenk bitkiler gibi) çeşit çeşit güzelliklerle bezenmiştir.
Ayet tek başına kıyameti anlatmıyor, siz ayet dediğiniz için öyle dedim..Ayetin devamında kıyametten bahsedilldiği belli, bunu bilmiyordum..
Kıyamet zamanı da anlatımlara göre gök yarıldığında gökte böyle bir gül şekli olacak olabilir, mühim olan "bence" gökte güle benzer şeklin bugün için biliniyor o gün için (Kuran indiği zamanlarda ) bilinmiyor olması..
Dikkat edilirse gök-gül şekli vs. tarzı ilişilendirmeler hep var Kuran' da..Bunun gibi birçok eşleştirmeler Kuran' da var, bu nedenle kesin bir şekilde mucize - ibare yoktur denemez diye düşünüyorum..
Benim mucize olarak adlandırdığım sizin için de en azından "dikkate değer" olarak görmeniz gerektiğini düşündüğüm birkaç ayet Yasin Suresi;
38.Güneş de, kendisi için (tespit edilmiş) olan bir müstakarra doğru akıp gitmektedir. Bu, üstün ve güçlü olan, bilen (Allah)ın takdiridir.
39.Ay'a gelince, Biz onun için de birtakım uğrak yerleri takdir ettik; sonunda o, eski bir hurma dalı gibi döndü (döner).
40. Ne Güneş'in Ay'a erişip-yetişmesi gerekir, ne de gecenin gündüzün önüne geçmesi. Her biri bir yörüngede yüzüp gitmektedirler.
38. ayette güneşin belli bir karar yerine doğru "akıp gittiği " belirtilir..Bugünkü araştırmalar da güneşin yerinde durmadığını ve belli bir hızla Vega yıldızına doğru gitmekte olduğunu söyler..N.G de uzay belgeselin izlmenizi öneririm..
Kuran' ın indiği tarihlerde bu bilginin bilmesi ço kzor görünüyor..bugün bile birçok kişi güneşin yerinde durduğunu zanneder..
39. ayette ise ay' ın bir uğrak yer olduğu belirtilir..Eğer uzay ile ilgiliyseniz Ay ın günümüzden milyonlarca yıl önce uzaylılar tarafından bir uğrak yer olduğunu okumuşsunuzdur, şu an bile ay astronotlar için bir duraktır..
40. ayet ise yörüngeden bahseder..yörünge belki Kuran indiği tarihlerde biliniyor olabilir, bu ayeti 38. ayetteki "akıp gitmekten" farklı olarak "yörünge" kullanıldığına işaret ettim..Yani 38. ayette güneşin yörüngesinden değil "güneşin belli bir yöne doğru akıp gitmesinden" bahsediliyor..
Bunlar benim bakış açımla Kuran' ın indiği tarih itibariyle tam anlamıyla dikkate değer önemli bir ibarelerdir..
[quote=pante;26519]Evrendeki bulutsuların , galaksilerin kıyametle ne ilgisi var?
Hangi islam alimleri söylemiş bunu?
Rahman suresi 37 ayeti kıyameti tasvir eder.Bu tefsirlerde de açık.Hangi tefsirci , yazdığın gibi açıklamış?
Kıyameti , mevcut evrenin durumu , görünümü ile karıştırmayalım.
quote]
Alimlerin alimi Ahsenül tefsir(Her kim olursa olsun onun getirdiğinden daha üstün en güzel tefsir açıklama) Olan Peygamber efrendimizin bile Alimi KURAN söylüyor Sayın pante Kör Olan gözlere değil tabiki sen uyumana devam et bi şey yoq . . .
38. ayette güneşin belli bir karar yerine doğru "akıp gittiği " belirtilir..Bugünkü araştırmalar da güneşin yerinde durmadığını ve belli bir hızla Vega yıldızına doğru gitmekte olduğunu söyler..N.G de uzay belgeselin izlmenizi öneririm..
Kuran' ın indiği tarihlerde bu bilginin bilmesi ço kzor görünüyor..bugün bile birçok kişi güneşin yerinde durduğunu zanneder..
Sevgili Zocor
Yasin 38 e diyanet ve bir çok çevirmenin çevirdiğine göre bakarsak daha iyi olur diye düşünüyorum.
"Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir. Bu, mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah’ın takdiri (düzenlemesi)dir."
Çünkü ayeti bugünün bilim bilgisine benzetmeye çalışarak mucize aramak kolaydır.
Burda Güneşin dünya etrafında belirli bir yörüngede hareket etmesinden bahsediliyor.Yani dünya merkezli anlayıştan bahsediliyor.
Yasin 39 da ise
"Ayın dolaşımı için de konak yerleri (evreler) belirledik. Nihayet o, eğrilmiş kuru hurma dalı gibi olur."
Diyanetin açıkladığına göre konak yerleri evrelermiş. Uzaylıların filan konaklama yeri değil. Asıl ilginç olanı ayın şeklinin değiştiğinin söylenmesi. Ayın şekli değişir mi?
Herşeyi bilen Allah neden şeklinin değiştiğini söylemek yerine ayı üstünü karanlıkla örttük gibi birşey yazamamış?
Sevgili Zocor
Yasin 38 e diyanet ve bir çok çevirmenin çevirdiğine göre bakarsak daha iyi olur diye düşünüyorum.
"Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir. Bu, mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah’ın takdiri (düzenlemesi)dir."
Çünkü ayeti bugünün bilim bilgisine benzetmeye çalışarak mucize aramak kolaydır.
Burda Güneşin dünya etrafında belirli bir yörüngede hareket etmesinden bahsediliyor.Yani dünya merkezli anlayıştan bahsediliyor.
Yasin 39 da ise
"Ayın dolaşımı için de konak yerleri (evreler) belirledik. Nihayet o, eğrilmiş kuru hurma dalı gibi olur."
Diyanetin açıkladığına göre konak yerleri evrelermiş. Uzaylıların filan konaklama yeri değil. Asıl ilginç olanı ayın şeklinin değiştiğinin söylenmesi. Ayın şekli değişir mi?
Herşeyi bilen Allah neden şeklinin değiştiğini söylemek yerine ayı üstünü karanlıkla örttük gibi birşey yazamamış?
Sizde sadece diyanetin çevirisinden gidiyorsunuz, aşağıdaki linkte 25 e yakın kişinin çevirisi var ve çoğu benim belirttiğim gibi çevirmişler, Kuran çevirilerini bilime uydurma fikirleri sadece sizin söyleminiz değil birçok inanmayanın söylemiş olduğu bir iddadır..Kuran' da "belli bir karar yerine doğru akıp gitme" fiili varsa ayetten öyle bir anlam çıkıyorsa çıakrtılır, bu çevirileri yapanlar benden daha fazla müslüman ve Kuran ayetlerinden çıakrılmayacak şeyleri çıkartıp yazmanın da dinden çıkmak olacağını net bir şekilde bilirler..
Ben böyle bir iddayı önlemek için Yasin Suresi'nden 3 ayrı ayet verdim, 40. ayet ile 38. ayet birbirinden farklı..Yani birinde "yörünge" diğerinde "akıp gitmek" var.
Linkteki arapça ayetlere kelime kelime bakarsanız da 38. ayette "yörünge" diye adlandırıalcak bir kelime yok zaten..
http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=yasin&ayet=38
exxonster
04-08-2009, 17:00
Sayın ehl-i forumun,
Bir noktayı atlamışsınız cemaat olarak: O fotoğraflar böyle sizin manzara çektiğiniz gibi çekilmiyor, alınan sinyaller ısıya, şuna buna uygun olarak renklendiriliyor. Onun renginin kırmızı olması kendisinin de kırmızı olduğu demek değil. Maksat gönüller eğlensin.
Bir diğer noktaya da barnak basayım: O nebula orada kuran yokken de vardı. Bu alametiyse, sizce kıyamet ne zaman koptu?
Adamın teki basur olmuş, şifa niyetine kahve telvesi sürmesini önermişler. Sürünce çok fena ateşlenmiş. Korkmuş, doktora gitmiş. Doktor konsültasyondan sonra adamı karşısına oturtmuş, demiş ki: "size bir yol görünüyor, üç gün mü deseeeem, beş gün mü deseeem..."
Gökyüzüne yeteri kadar iyi bakarsanız benim profilime benzeyen nebula da görürsünüz. Ama şaşırmayın "ne bu la?" diye. Size de üç-beş güne yol görünüyor olabilir. Her insanın ölümü kendi kıyameti değil mi zaten? Öyle demiyor mu adam?
O zamanki bilimin yeryüzünden binlerce km. hatta ışık yılı uzaklıktaki nebulanın "gül" şeklini görebileceğini hiç sanmıyorum..Kıyamet koparken de gökyüzünde "gül" şeklini almş bir nebula olamayacağının garantisi de yok..
Ayrıca ne hikmetse bugünkü araştırmaların söylediği şeyler Kuran' da hep ilgili ayetlerde kendini gösteriyor; demir ile ilgili ayette "indirmekten"..güneş ile ilgii surede H.E...göğü anlatan ayette "genişletmekten" vs..
ne kadar tesadüf değil mi ?
Bence siz "tesadüf" kelimesine acaip derecede büyük neredeyse "kainat" kadar büyük bir değer veriyorsunuz..
zacor, şu anda evrende pekçok nebula var. aldıkları şekle göre NASA onlara isimler vermiş.
Nebula'nın ne olduğunu ne işe yaradığını şuradaki ilk mesajından sonra açıp okuduğunu, araştırdığını varsayıyorum.
Nebulanın mevcut olması, evrenin sonu değil. Yeni yıldızların habercisi de olabiliyor aynı zamanda nebulalar.
Rahman suresi'nin kıyametten bahsettiğini kabul ettin.
şimdi şunları gelecek zaman olasılıklarıyla birbirine uyarlamayı bırak.
ayeti net olarak gör. içinde nebula'ya işaret eden bir tek şey var mı bir bak. erimiş yağ kısmını atlama... sonra da nebula'nın ne olduğunu hatırla..
hamiş: "harıl harıl koşan atlara" diye yemin eden Allah, korkarım ki Atbaşı nebulasını kastediyor olabilir. :)
http://img357.imageshack.us/img357/940/atba351305resize8cs.jpg
demiri indirmek demişken; "elbiseyi de indirdik" der kur'an... Nerden inmiş bu elbiseler, demirler, bir fikrin var mı? Uzayda dokuma tezgahları, terzi atölyeleri var da biz mi habersiz kaldık.
Göğün genişlemesinden bahseden son dönem kur'an tahrifatçılarıdır sadece. 1400 yıldır "biz geniş kudret sahibiyiz" anlamına gelen kelime, bilim insanları evrenin genişlediğini bulunca mı farklı bir anlama bürünmeye karar verdi.
İnancınızı bilime dayandırma, bilimden ispat bulma arayış ve telaşınızı anlıyorum.
Aksi halde iman ile aklınızı bağdaştırmakta büyük sorunlar çıkacağı muhakkak.
Çelişkileri gidermek için uyarlamak geçici bir yöntem olabilir belki ama bırakın, aklınız kendi kalıcı sonuçlarını kendi bulacaktır. Siz yeter ki pencerenizi açmakla kalmayıp dışarıdan seyre dalın.
Sizde sadece diyanetin çevirisinden gidiyorsunuz, aşağıdaki linkte 25 e yakın kişinin çevirisi var ve çoğu benim belirttiğim gibi çevirmişler, Kuran çevirilerini bilime uydurma fikirleri sadece sizin söyleminiz değil birçok inanmayanın söylemiş olduğu bir iddadır..Kuran' da "belli bir karar yerine doğru akıp gitme" fiili varsa ayetten öyle bir anlam çıkıyorsa çıakrtılır, bu çevirileri yapanlar benden daha fazla müslüman ve Kuran ayetlerinden çıakrılmayacak şeyleri çıkartıp yazmanın da dinden çıkmak olacağını net bir şekilde bilirler..
Ben böyle bir iddayı önlemek için Yasin Suresi'nden 3 ayrı ayet verdim, 40. ayet ile 38. ayet birbirinden farklı..Yani birinde "yörünge" diğerinde "akıp gitmek" var.
Linkteki arapça ayetlere kelime kelime bakarsanız da 38. ayette "yörünge" diye adlandırıalcak bir kelime yok zaten..
http://www.kuranmeali.org/kuran_meali.aspx?suresi=yasin&ayet=38
Verdiğiniz linkteki tercümelere dikkat ederseniz 14 tanesi yörünge veya yörünge anlamında olan kelimeler kullanmıştır. 1 taneside kendi ekseni etrafınde döner demiştir. Diğerleride senin dediğin şekilde çevirmişlerdir.
Arapça kelimelere bakarsak yörünge anlamına gelecek birşey olmadı senin dediğin gibi belli oluyor. Ayetin çevirisi senin dediğin şekildedir.
14 çeviride neden yörünge kullanıldığını anlamak için biraz araştırma yaptığımda ayetin neden böyle çevrildiğinin farkına varmak zor olmadı.
Çünkü yörünge olmadan yapılan çeviriler güneşin senin dediğin gibi bir yere doğru gittiği izlenimi vermektedir. Fakat Güneş bir yere doğru giyor mu? Özellikle senin dediğin gibi vega yıldızına doğru hareket ediyormu?
Şimdi Güneşin hareketine bakarsak güneş senin dediğin gibi vega yıldızına doğru değil Samanyolu galaksisi etrafından dönmektedir. Vega yıldızıma doğru haraket ise Güneşin samanyolu galaksisi etrafında dönüşü sebebiyle yaklaşıp uzaklaşmasıdır.
İşte bu sebebtendir ki çeviriyi yapanlar yörünge kelimesini eklemişlerdir. Böylece Ayeti bilimsel gerçeklere benzetip mucize örneği verebilmek için.
Bana kalırsa ben ayette güneşin dünyadan gözüktüğü şeklindeki hareketinden bahsedildiğini düşünüyorum.
Allah demiri gökten indirdiyse diğer elementler nereden geldi? Yoksa hepsi Dünyanın oluşumu sırasında demirle birlikte uzaydan gelmiş olmasın? Yoksa Sadece Demir mi gökten indi?
zacor, şu anda evrende pekçok nebula var. aldıkları şekle göre NASA onlara isimler vermiş.
Nebula'nın ne olduğunu ne işe yaradığını şuradaki ilk mesajından sonra açıp okuduğunu, araştırdığını varsayıyorum.
Nebulanın mevcut olması, evrenin sonu değil. Yeni yıldızların habercisi de olabiliyor aynı zamanda nebulalar.
Rahman suresi'nin kıyametten bahsettiğini kabul ettin.
şimdi şunları gelecek zaman olasılıklarıyla birbirine uyarlamayı bırak.
ayeti net olarak gör. içinde nebula'ya işaret eden bir tek şey var mı bir bak. erimiş yağ kısmını atlama... sonra da nebula'nın ne olduğunu hatırla..
hamiş: "harıl harıl koşan atlara" diye yemin eden Allah, korkarım ki Atbaşı nebulasını kastediyor olabilir. :)
http://img357.imageshack.us/img357/940/atba351305resize8cs.jpg
demiri indirmek demişken; "elbiseyi de indirdik" der kur'an... Nerden inmiş bu elbiseler, demirler, bir fikrin var mı? Uzayda dokuma tezgahları, terzi atölyeleri var da biz mi habersiz kaldık.
Göğün genişlemesinden bahseden son dönem kur'an tahrifatçılarıdır sadece. 1400 yıldır "biz geniş kudret sahibiyiz" anlamına gelen kelime, bilim insanları evrenin genişlediğini bulunca mı farklı bir anlama bürünmeye karar verdi.
İnancınızı bilime dayandırma, bilimden ispat bulma arayış ve telaşınızı anlıyorum.
Aksi halde iman ile aklınızı bağdaştırmakta büyük sorunlar çıkacağı muhakkak.
Çelişkileri gidermek için uyarlamak geçici bir yöntem olabilir belki ama bırakın, aklınız kendi kalıcı sonuçlarını kendi bulacaktır. Siz yeter ki pencerenizi açmakla kalmayıp dışarıdan seyre dalın.
Üzülerek görüyorum ki söylediklerim anlaşılamamış..
Gökte o zamanlar bilinmesi kuvvetle muhtemel imkansız olan bir olay bugün birşekilde göğü incelendiği zaman çıkmıyor mu ? Evet çıkıyor..Bu gül şeklinin kıyamette yada diğer bir deyişle bazı tahminlerle Güneş Sisteminin Andromeda Galaksi' sine çarpacağı anda olmayacağını kimse iddaa edemez..Gökteki gül şeklini MS. 570 li yıllarda söyleyen bir kitap için "hayır bu mucize değildir" demek üç maymundan birini oynamaktır..Kuran' ı insan eli yazsaydı gökteki bu "gül" ibaresi neyin nesi olabilirdi ? Bu kitabı yazan insan gökteki gülden bahsedecek ve 1400 yıl sonra gökte bir şekilde güle benze oluşumlar oluşacak , bu da mı tesadüf ?
Ayette koskoca demiri indirdik yazıyor, elbiseyide indirdik ayeti var demişsiniz ayet istiyorum hangi ayet hangi sure..Ayrıca elbiseyi de indirdik yazsa bile bugün gökten indiği bilinen bir made için MS.570 li yıllarda biri demir diye sure yazması ve ne tesadüf demirin oluşumunu açıklayıp ne tesadüf ki bugünkü bilimin söyleyeceği şeyleri söylemesi de tesadüf..Başka bir konuda yazdım siz bence önce "tesadüf" kavramını bir araştırın..Neye tesadüf denir neye tesadüf denmez bir öğrenin..Kuran daha ne yazsın, demiri indirdik demiş siz hala elbiseyi de indirdik dedi demişsiinz..Tekrar belirteyim ayet ve sure istiyorum..
Bugünkü araştırmalar evrenin Big Bang ile oluştuğunu gösteriyor ve çalışmalar da hep Bİg Bang üzerinden gidiliyor, ateizmin inandığı Büyük Zıplama teorisi üzerinden gitmiyor..Bu konuyu ateizm nedir ne değildir de tartışırız isterseniz, inandığını yada benim bir "inanç" olarak gördüğüm siizn ise asla bir "inanç" olarak görmediğiniz ateizmin savunduğu evrenin oluşum teorisi bugün en zayıf teoridir..
Kuran' da Big Bang' in tanımladığına benzer bi kelime kullanmış hemde tam evren ile ilgili ayette b uda tesadüf değil mi..
Biz inanan müslümanlarız, bu kainatın sizin gibi tesadüflerle oluşmadığını, bu kainatı Yaratan bir gücün varlığına inanıyoruz..Kuranda bahsedilen ayetlerle ilgili ilişkilendirmelerde ise "hayır hiçbir ilişkilendirme yok" denilemeyeceği de gayet aşikardır..
Bugünkü bilimsel çalışmalar bu kadar ileri değilken de milyarlarca insan müslümandı, Allah'a ve Hz. Muhammed' e inanıyordu, bu ilişkilendirmelerin olup olmaması ço kda öenmli değil ama tekrar söylüyorum bu ilişkilendirmeleri bir kenara atmak bence hiç hakkaniyetli değil..
exxonster
06-08-2009, 10:41
Yamuk yumuk gaz bulutunde gül gören bunu da gördü:
http://www.jesus21.com/img/news/toast.jpg
Gördünüz mü isayı? Hadi iman edin, vaftiz olun.
Üzülerek görüyorum ki söylediklerim anlaşılamamış..
Gökte o zamanlar bilinmesi kuvvetle muhtemel imkansız olan bir olay bugün birşekilde göğü incelendiği zaman çıkmıyor mu ? Evet çıkıyor..Bu gül şeklinin kıyamette yada diğer bir deyişle bazı tahminlerle Güneş Sisteminin Andromeda Galaksi' sine çarpacağı anda olmayacağını kimse iddaa edemez..Gökteki gül şeklini MS. 570 li yıllarda söyleyen bir kitap için "hayır bu mucize değildir" demek üç maymundan birini oynamaktır..Kuran' ı insan eli yazsaydı gökteki bu "gül" ibaresi neyin nesi olabilirdi ? Bu kitabı yazan insan gökteki gülden bahsedecek ve 1400 yıl sonra gökte bir şekilde güle benze oluşumlar oluşacak , bu da mı tesadüf ?
Ayette koskoca demiri indirdik yazıyor, elbiseyide indirdik ayeti var demişsiniz ayet istiyorum hangi ayet hangi sure..Ayrıca elbiseyi de indirdik yazsa bile bugün gökten indiği bilinen bir made için MS.570 li yıllarda biri demir diye sure yazması ve ne tesadüf demirin oluşumunu açıklayıp ne tesadüf ki bugünkü bilimin söyleyeceği şeyleri söylemesi de tesadüf..Başka bir konuda yazdım siz bence önce "tesadüf" kavramını bir araştırın..Neye tesadüf denir neye tesadüf denmez bir öğrenin..Kuran daha ne yazsın, demiri indirdik demiş siz hala elbiseyi de indirdik dedi demişsiinz..Tekrar belirteyim ayet ve sure istiyorum..
Bugünkü araştırmalar evrenin Big Bang ile oluştuğunu gösteriyor ve çalışmalar da hep Bİg Bang üzerinden gidiliyor, ateizmin inandığı Büyük Zıplama teorisi üzerinden gitmiyor..Bu konuyu ateizm nedir ne değildir de tartışırız isterseniz, inandığını yada benim bir "inanç" olarak gördüğüm siizn ise asla bir "inanç" olarak görmediğiniz ateizmin savunduğu evrenin oluşum teorisi bugün en zayıf teoridir..
Kuran' da Big Bang' in tanımladığına benzer bi kelime kullanmış hemde tam evren ile ilgili ayette b uda tesadüf değil mi..
Biz inanan müslümanlarız, bu kainatın sizin gibi tesadüflerle oluşmadığını, bu kainatı Yaratan bir gücün varlığına inanıyoruz..Kuranda bahsedilen ayetlerle ilgili ilişkilendirmelerde ise "hayır hiçbir ilişkilendirme yok" denilemeyeceği de gayet aşikardır..
Bugünkü bilimsel çalışmalar bu kadar ileri değilken de milyarlarca insan müslümandı, Allah'a ve Hz. Muhammed' e inanıyordu, bu ilişkilendirmelerin olup olmaması ço kda öenmli değil ama tekrar söylüyorum bu ilişkilendirmeleri bir kenara atmak bence hiç hakkaniyetli değil..
Sevgili Zocor
Uzayda yüzmilyarlarca nebulalar vardır. Tahmin edersin ki bunların her biri birbirinden farklı şekildedir. Eğer çok ararsan içlerinden İnek şeklinde bile nebula bulabilirsin. Ee bu durumda ne olacak İneği kutsal sayanlar haklımı çıkacak.
1400 sene önce gökteki gül gibi bir şekilden değil bütün göğün yani bütün evrenin gül gibi kıpkırmızı olup yarılmasından bahsediyor. Nebula ile bütün Evrenin kıpkırmızı olup yarılması arasında ne alaka var?
Demiri gökten indirdik diyorda neden diğer elementleride gökten indirdik demiyor ayette? Tek gökten inen element demir olsaydı gerçek mucize olurdu. Uzayda oluşmuş bir gezegende demirin uzaydan başka bir yerden gelme ihtimali varmı?
Kuranda nasıl big bangin tanımına benzer bir ifade kullanılmış?
Ayet yoktan var ettik, Yerle göğü bir birinden ayırdık derken
Big bang çok yoğun ve çok küçük bir noktanın patlaması ile meydana geldik diyor. Bunlar mı benzer ifadeler?
Evrendeki olayların açıklamaları yapılamazken insanları dine inandırmak zor olmasa gerek.
Demiri de indirdik ayetiyle ilgili diğer iki başlığımız.
Biz demiri de indirdik... Dilaver'in derlemesi. (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10556&highlight=demiri)
Mehmetsalih'in başlığı... Pante'nin açıklamaları. (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6459&highlight=elbiseyi+indirdik)
İlk linke ulaşılamıyor sayın K.C.
Sayın EnvyMe,
o link DÖ grubuna açılıyormuş (prozac uyardı sağ olsun)...
Oradaki yazı tam olarak tamamlandığında genel foruma da asılacak sanırım. Ya da başka bir yere... Dilaver karar verecek orasına.
Şimdilik o linki göz ardı edin.
Demiri de indirdik ayetiyle ilgili diğer iki başlığımız.
Biz demiri de indirdik... Dilaver'in derlemesi. (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10556&highlight=demiri)
Mehmetsalih'in başlığı... Pante'nin açıklamaları. (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=6459&highlight=elbiseyi+indirdik)
Bu linklerde ben demir için indirilmiş olduğunu okuyorum ve görüyorum..
Kuran' da belirtilen diğer 3-4 ayetteki başka nesneler için de indirilmiş denmesi demirin indirildiğini haksız mı gösterir ?
İnsan için de "yarattık" demiş Kuran indirilmiş dememiş..Kuran' da yüzlerce fiil geçer, öyle bir yazmışsınız ki Kuran' daki her nesne ve her şey için indirdik fiili kullanılmış gibi konuşuyorsunuz..Demir indirilmiş işte bunu inkardaki inat ne anlamış değilim..
katre_07
06-08-2009, 18:25
Devamını okusaydınız siz de çıkarırdınız, nerden çıkıyor diye sormanıza gerek de kalmazdı. Neyse hizmette sınır yoktur. Buyurun:
37. Gök yarılıp da, yanıp kızaran yağ gibi kırmızı gül haline geldiği zaman (haliniz ne olur?)
38. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
39. İşte o gün ne insana, ne cine günahı sorulmayacak.
40. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
41. Suçlular simalarından tanınır da, perçemlerinden ve ayaklarından yakalanırlar.
42. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
43. İşte bu suçluların yalanladıkları cehennemdir.
44. Onlar, cehennem ateşi ile yüksek derecede kaynar su arasında gider gelirler.
45. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
46. Rabbinin huzurunda (hesap vermek üzere) duracağından korkan kimseye iki cennet vardır.
47. O halde, Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?
48. İki cennet de (ağaçlar, meyveler, rengarenk bitkiler gibi) çeşit çeşit güzelliklerle bezenmiştir.
sayın kc..tmm bahis olunan ayetten sonra gelenler kıyameti anlatıyor olabilir..hatta tamamı değil.. kıyametten sonrasını anlatanlar da arkasından geliyor..cennet falan fılan..ama daha önceki ayetlere bakalım.. hiç de kıyamet zamanı gibi durmuyor..
eğer kıyameti anlatıyor derseniz ondan önceki ayetlere de aynı mantıkla yaklaşmak gerekli değil mi..
baştan sona bu süredeki ayetler birbirrinbe bağlı olmakla beraber birbirinden mücerred bir anlam kazanıyorlar..yani ard arda gelen iki ayet nasıl diyim bi vecize gibi..ondan sonra gelen iki ayet de tamamiyle farklı bir vecize ..
durum böyle olunca da insan ister istemz 37.ayeti düşünmek zorunda kalıyor..
saygılar..
katre_07
06-08-2009, 18:30
Benim mucize olarak adlandırdığım sizin için de en azından "dikkate değer" olarak görmeniz gerektiğini düşündüğüm birkaç ayet Yasin Suresi;
38.Güneş de, kendisi için (tespit edilmiş) olan bir müstakarra doğru akıp gitmektedir. Bu, üstün ve güçlü olan, bilen (Allah)ın takdiridir.
39.Ay'a gelince, Biz onun için de birtakım uğrak yerleri takdir ettik; sonunda o, eski bir hurma dalı gibi döndü (döner).
40. Ne Güneş'in Ay'a erişip-yetişmesi gerekir, ne de gecenin gündüzün önüne geçmesi. Her biri bir yörüngede yüzüp gitmektedirler.
39. ayette ise ay' ın bir uğrak yer olduğu belirtilir..Eğer uzay ile ilgiliyseniz Ay ın günümüzden milyonlarca yıl önce uzaylılar tarafından bir uğrak yer olduğunu okumuşsunuzdur, şu an bile ay astronotlar için bir duraktır..
40. ayet ise yörüngeden bahseder..yörünge belki Kuran indiği tarihlerde biliniyor olabilir, bu ayeti 38. ayetteki "akıp gitmekten" farklı olarak "yörünge" kullanıldığına işaret ettim..Yani 38. ayette güneşin yörüngesinden değil "güneşin belli bir yöne doğru akıp gitmesinden" bahsediliyor..
Bunlar benim bakış açımla Kuran' ın indiği tarih itibariyle tam anlamıyla dikkate değer önemli bir ibarelerdir..
sayın zocor ..mucize ayetleri hiçbir zaman buradaki insanlar için geçerli bir sebeb değil..insanları mucize anlayından kurtarmak lazım..yani yalıtmak..o ayete bakmadan ..mesela ben sana ''evrendeki düzen ''desem insanın aklında şimşekelr filan çakar..ama burdakilerde ole bir şey olmuyor...bu ayetlerde en basitinden bence yahu kaldır kafanı aya bak..diyor..rabbini düşün..millet mucizeye takmış..anlamıyorum..
saygılar..
sn. katre 07, bu ayetleri inkar edenler çevirilere takmış durumda..
Bilim ilerledikçe çevirilerin değiştiğini söylüyorlar, işin ilginç yanı bilim ilerledikçe Kuran' ı bilime benzetiyorlar diyenlerin hiçbiri de arapçanın a sını bilmiyor :)..Kuran için boşuna Allah kelamı demiyoruz, normal arapça bir yazı olsaydı bu kadar insan bu Kuran' ı çevirmek için bu kadar uğraşmazdı, Kuran bu günlere kadar konuşuluyor olmazdı..