Orijinalini görmek için tıklayınız : merhabalar
sevgili hemşerilerim vede din kardeşlerim ben fetullahgülen.siteyi yeni buldum ne yapayım amerikada çiftlik hayatı fazla sıkıcı bende kendime nette yeni şeyler arıyorum ve turran dursun sitesini buldum. burdan türkiyedeki kardeşlerimle hasretlik gidereceğimi umut ediyorum. hoşbuldukkkkkkkkk
hoşgeldin hocam, ne iyi ettinde geldin, böyle mübareklere ihtiyacımız var. şeytan, bunun gibi hocaları başımızdan eksik etmesin
ee şimdi birileri dışarıdan, turandursun diye siteye girse ve cehennemden size e-mail gönderiyorum.Burdamı anamı ağlatıyorlar.Yazdıklarıma yeter artık inanmayın.Çok pişmanım dese ne olacak:
:)
Cehennem korkusu iliklerinize kadar işlemiş AMD. Aslında çoğunuzun inancının kaynağı da bu korku. Ya yanarsam korkusuyla benliğinize ihanet edip, aklınızı ikinci plana koyuyorsunuz.
Ben Kuranı okuyarak, iman ettim.İslamın yalan olduğuna inanarakta yaşadım bir süre.
Arkadaşım,
ben şunu gördüm.Canım Rabbim, Kasas 85'te hicret ederken çok üzgün olan Rasulune şu cümleleri ayet olarka indirdi:''Hiç şüphesiz, sana Kur'an'ı farz kılan, seni dönülecek yere elbette döndürecektir''
Nitekim O'nu horlanarak, çıktığı Mekke'ye geri döndürdü.İşte bunun gibi ben O Yaradanın, bizleri kabirlerden çıkarıp, haşredeceğinede inanıyorum.
Sizlere haykırıyorum:''Lütfen, birkez daha düşünün, tekrar inceleyin.Bu sizlere benim bir ihtarım değildir.Bir uyarımda değildir.Sizlere yalvarmamdır.Sizlerden ricamdır.Kimselerin boş yere, bu inkar yüzünden helak olmasını istemiyorum.''
Selametle.
gerçi ateist değilim ama senin tanımlamana göre bende cehennemlikler sınıfında oluyorum sanırım, yahu tanrı bizi neden helak etsin, madem o çok büyük bizim gibi acizlerle neden uğraşsın, ona inanmayanların konumu tanrının gücünemi gidiyorki kin güderek cezalandıracak. *ona inanmasalar tanrı gücünden bişey mi kaybedecek, yapmayın böyle, eski ilkel toplumların yakıcı öfkeli tanrı portresini anlatmayın, tanrı sevgidir, canavar değil.
Arkadaşım Servet,
tanrının gücüne gitmiyor elbette.Bu bir kural.Adalet prensibleri bunu gerektiriyor.Seni bir yaratan var.Cehennem azabı kişinin kazandığıdır.Dünyada yaptıklarına karşılık kazandığıdır.
Kendisini inkar Allah'ın gücüne gitmiyor elbette.Şöyle örnek vereyim:
Mesela, bir bilgisayarın bizim kodlarımızı anlayabilmesi için, ona binary kodda veriler girmemiz gerekir.Cenabı Allah'ta insanlığa ilahi mesajını Arap dilinde, bizlerin anlayabileceği tarzda göndermiştir.
Yani ayetlerde geçen öfke, hesap, ceza ve mükafat, ''bizlerin yaptıklarına karşılık, kazancını ve alacağı notu tarif etmek içindir.''
Yoksa gerçekten ''tıpkı bir insan gibi Allah'ın kızmasını ifade etmez.'' O sonradan yaratılanlara benzemez çünkü.Ayetlerde geçen öfke, insan fıtratında var olan ''korku'' iletişim ögesi üzerine tesir uyandırmak ve insaın yaptıklarındaki yanlışlığı ortaya koymak için ayetlerde geçmektedir.
ben kuranı 14 yaşımda hatmettim ve bunun faydalarını gördüm.şimdi sizler neler diyeceksiniz hemen birkaç tanesini yazayım
1 abd gibi bi ülke bana çiftlik tahsis etti
2 türkiyede ve dünyada saygınlığım var
3 dünya dolusu param var
4 gücüm var
5 imanım var
ateistler lafım size benle poleniğe girmeyin oturun din öğrenin ulan herkesi yoluma çekebildim ama sizleri bir türlü saflarıma katamadım. yakında bu ALLAH'ın izniyle olacak.
az kalsın söylemeyi unutuyordum amerikada ingilizcemi baya ilerlettim valla ingilizce öğrenmek isteyen varsa yardımcı olabilirim. saygılar sevgiler
abi wala severek izliyoruz. Önereceğin ingilizce kaynaklar var mı??? ben de ilerletmek istiyorum da...
titrek abicim fetullahgülen;
unutmayın tanrı dileseydi depremleri yok ederdi.ama dilemiyor.
tanrı dileseydi epidemiyi yok ederdi ama dilemiyor.
tanrı dileseydi kanseri yok ederdi ama dilemiyor.
tanrı dileseydi yoksulluğu yok ederdi, dilemiyor.
dileseydi masum çocukların ölümüne engel olurdu,dilemiyor.
dileseydi bir çırpıda binlerce insanı yutan ve her şeyi yok eden tayfunu seli yok ederdi,dilemiyor.
dileseydi savaşları yok ederdi,dilemiyor.
dileseydi katillere engel olurdu dilemiyor.
dileseydi çaresizlere çare bulurdu dilemiyor.
dileseydi annelerin düşük yapmasına engel olurdu dilemiyor.
dileseydi bazı çocukların daha gözlerini açar açmaz özürlü doğmalarına engel oludu,dilemiyor.
bu çelişkileri dilediğiniz kadar uzatabilirsiniz ama ne fayda? herif bir türlü dilemiyor.inatçı.
deseydi biri ne cevap verirdin acaba merak ettim şöyle bir titre kendine gelde cevap ver bekliyorum?
vay be Meas!Ne büyük çelişkiler ortaya koymuşsun.
Bu kadar basit mi?Sahabe o zaman neden şunları dememiş?
*Ya bu Rasulu neden Taifte taşladılarda Allah onu korumadı?
*Bu Rasulu Uhudda, yüzüne taş nasıl isabet ettide ağzı burnu yarıldı, dişleri kırıldı?
*Mekke 3 yıldır bize boykot uyguluyor.Allah dileseydi biz böyle rezil olmazdık.
*Bizler ilk müslümanlar olarak, göğüslerimize ağır taşlar konuyor, güneşin altında kırbaçlanıyoruz.İnandığımız Allah neden bizi kurtarmıyor?
*Peygamberin kızı Zeynep, neden bir deveden düşüp öldü.Karnındaki bebeğide öldü.Neden Allah buna izin verdi
..........bu liste uzar gider.
Sahabe bunları demedi.Çünkü dünya hayatının bir fitne olduğunu biliyordu.Nedir fitne bilirmisin sen?Sana fitnenin ne olduğunu bildiren nedir?O iyi ile kötüyü ayıretmeye yarayan bir kalburdur...
İşte O Allah, fitnelerle kullarını imtihan eder.Ahiret ise dünyaya nispeten zindan hükmündedir.
Allah dilemedi, yoksulluğu,
Alllah dilemedi terörü, kanı,gözyaşını, kanı
Bunlar insanların kendi elleriyle yapıp ettikleridir.
Tanrı depremi yarattı ki kullarım sismografı bulsun diye.
Tanrı insanları aç bıraktı ki kullarım ekmeğin değerini anlasın diye.
Tanrı katillere istese engel olurdu olmadı çünkü dünya nüfusu artmasın diye.
Tanrı istese savaşları yok ederdi etmedi çünkü amerika ve gelişmiş ülkelerin hali nice olurdu kime silah satacaklardı.
JayJay kaynak istemişsin my brader internette ingilizce sitelere gir. orada kendine bi kız bul ingilizceni geliştirmene baya yardımcı olacaktır.
sorularınızı ve sorunlarınızı bekliyorum. vallaha çiftlikte çok sıkıldım.
hocam saolasın da şeriatın uygub gördüğü bi kızı hangi sitede bulabilirim??? önerceğiniz bi yer warmı ve bu dinen caiz mi??
çiftlikte sıkıldığınız ağlayıp zırlayıp titremenizden belli sizi anlıyoruz. Önerim git bi kız bul hoca. Hayatının değiştiğini göreceksin.
sevgili JayJay kardeşim ben elimi sallasam ellibin kıza çarpar. sana tavsiyem www.kudurdum.com sitesine gir lokman hekimelerin şifasını gör.
saol be hocam. Şimdi anladım neden bu kadar müritin var. Millet işini biliyo :D:D:D
deli_cevat
14-04-2006, 15:30
hocam hala türkiyeye şeriatı getirmeyi düşünüyomusunuz
yoksa böyle az daha takılalım sessizden son gün gelince birden bastıralım ayaklarındamısınız hala ??
dini sorularınızı bekliyorum.
yakında türkiyeye şeriat rejimi gelecek dertler bitecek. dini sorunuz varsa hemen cevaplayım
deli cevat ben bugüne kadar hiç bir zaman gizli iş yapmadım
aaaa cevat oldumu bu soru şimdi. Bunlar bir numaralı atatürkçü. Ne şeriatı şeriatta neymiş.
hocam dini geçsek sıkıldık bu sohbetlerden özel hayatınıza gelelim.
Müritleriniz derler ki: "fethullah hocamızın bi kileri bide teybi var. Kilerinde yatar teybinde kuran dinler."
teyp ne marka? kiler rahat mı?
ateistler belden aşağı düşünüyorlar deyince, kızan arkadaşlar ibretle okusunlar lütfen.Kız bul hayatın değişsin demiş.Birde kız bulacak site soruyor.Ah canım benim, ateizmin, *ahlakının dibine vurduğu gençlik işte bu!
Cahilce yazılara ibretlik cevaplar:
Tanrı depremi yarattı ki kullarım sismografı bulsun diye.
* Kuran sık sık aklı kullanmaktan bahseder.Hal bu iken, insanın aklını kullanıp, birşeyler yapması, dinle dalga geçmeyi gerektirecek bir husus değil.Cenab-ı Allah insanı, halk edip, onu irade verip, aklını kullanarak kendisini bulmayı kuluna emrediyorsa; kul aklını kullanıp sismografı icat etmiş çok mu?
Tanrı insanları aç bıraktı ki kullarım ekmeğin değerini anlasın diye.
*Allah kullarını mallarından,canlarından artma ya da eksilme ile imtihan eder.Yine Kuranı Kerimde, nimetlerin herkese sınırsızca verilmesi durumunda insanların azgınlık edeceği haber verliyor.Nitekim Kurandaki kıssalarda bu açıklama ile parallelik arzetmektedir.Çünkü, zenginlikten şımarmış kavimler, milletler Allah'ı inkar etme noktasına gelmişlerdir.Bu inkar noktasında söyledikleri sözler sizinkinin tıpatıp aynısıdır:''Bu bize sadece sahip olduğumuz bir ilim karşılığı verildi.''
Tanrı katillere istese engel olurdu olmadı çünkü dünya nüfusu artmasın diye.
*Kuranı Kerimde, bir insanı haksız yere öldürmek tüm insanlığı öldürmekle eşitlenmiştir.
Tanrı istese savaşları yok ederdi etmedi çünkü amerika ve gelişmiş ülkelerin hali nice olurdu kime silah satacaklardı.
*Kuranı Kerim insanların dünyaya tamah etmeleri ve ahireti inkar edip, cenneti bu dünyada yakalama isteklerine dikkat çekmekte ve tüm savaşları,dökülen kanları, aç bırakılan insanları işte bu sebeblere bağlamaktadır.
Şimdi soruyorum sizlere, sizlerin bu dünya hırsı uğruna diğer insanları düşünmeden ceplerini doldurmaya çalışan insanlardan ne farkınız var?
Diceksiniz ki biz o zihniyette değiliz.Olabilir.Ancak çok önemli bir ortak paydanız var.Oda : ''dünya hırsı''
A.M.D. bunlar espri ama sen anlamazsın müslüman
ey amd nickli teres seni sitenin en akıllısı seçiyorum. espri anlayışını kilerime atıyım sonnyy marka teyibime sesini kaydedip dinleyim.kendine iyi bak amdddd
deli_cevat
14-04-2006, 21:18
dünyayı sırtımıza alıp taşıyabilecek güce ulaşacağımız ana kadar, o kuvveti temsil edeceğimiz şeyler elimizde olacağı ana kadar, Türkiye’de ki devlet yapısı ölçüsüne göre, bütün Anayasal müesseselerde ki güç ve kuvveti cephemize çekeceğimiz ana kadar her adım erken sayılır.
hocam bu lafı ben mi ettim nası gizli iş yapmadım
deli_cevat
14-04-2006, 23:48
hocam hala bi cevap yok bi cevap verin başka sorular var sırada
hocam hakkınızda böyle bi site var bi soldaki videoyu izleyin isterseniz
* * * * * * * *
* * * * * * * * http://fethullahgulen.belgeleri.com/
iç yüzünüzü görsün müslümanlar. Çünkü bilip bilmeden müslüman diye sempati duyuyolar.
sevgili deli cevat sen benim ağzımdan böyle bir laf duydun mu? bunlar beni müslüman kardeşlerime düşman etmek için uydurulan yalan yanlış laflardır. sıradaki soruyu bekliyorum.
bnm sölediklerime cevap verirmisiniz hocam
senin dediğin videoyu izlemedim ama izlediğim zaman yorum yaparım merak etme. cevapsız soru yoktur şu alemde.
ya jayjay benim çiftlikte işim gücüm var video izlemeye zamanım olunca hemen izleyip sana cevap yazacağım. birazdan teyp dinlemeye gideceğim. kilerdede biraz işim var en kısa zamanda cevap yazacağım