Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanrı ve öldükten sonra dirilme inancını kabul edenler var mı?
Yılmaz34
27-08-2010, 04:47
Arkadaşlar ben dinden uzaklaşsam bile asla TANRI inancımı ve öldükten sonra dirilme inancımı kaybetmeyeceğim. Bu sitedeki arkadaşlardan dine inanmasa bile TANRIya inananlarla bu konuyu konuşmak isterim.
evrensel-insan
27-08-2010, 04:57
Saygideger Yilmaz34;
TANRI inancımı ve öldükten sonra dirilme inancımı kaybetmeyeceğim.-Yilmaz34-
Neden bu sekilde, dusunceni kesinlestirdigini ve sabitledigini ve de kendini tanriya teslim ettigini ve "bu defteri kapadigini" sorabilir miyim?
Nedir, bu konuda seni sabit ve degismez, dusundurten?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yılmaz34
27-08-2010, 05:13
sayın evrensel-insan, TANRIyı sizde kabul ediyormusunuz bilmiyorum. Kabul edenlere gelirsek deistlerin bir kısmının düşündüğü gibi TANRI yı kabul edip onun evrene karışmadığını söyleyip öldükten sonra dirilmeyide kabul etmemesi saçma geliyor bana. Tanrıya inanıpda böyle düşünenler yanılıyorlar bence.
Gelelim ben niye o fikirdeyim. Bu evrenin işleyişi, gezegenler, görünen ve görünmeyen canlılar bütün yaratıklar mutlaka üstün bir gücün sayesinde olur. Bu üstün güçde yaratıcıdır.
Ben yaratıcının, TANRI nın dinlerdeki gibi belli bir dine inananları cennete inanmayanları cehenneme atacağına ise katılmıyorum. Bir kere TANRI sonsuza kadar hiçbir kuluna azap etmez diye düşünüyorum.
Hesaplaşmanın olmayacak olması, bu dünyada acı çekenlerin mükafatlarını alamayacak olması, zulüm eden zalimlerin yaptıklarının yanına kâr kalacak olması ise o yüce TANRI ya ters olur. Çünkü o adaletin ve bağışlamanın sahibidir.
Aslında TANRI yı yani üstün bir yaratıcı güç fikrini kabul edersek öldükten sonra dirilmede ardından gelir zaten. Siz nasıl bakıyorsunuz olaya. Sizce TANRI ve dirilme var mı?
evrensel-insan
27-08-2010, 05:23
Saygideger Yilmaz34;
Ben bir serbest dusunur ve epistemolojik gercekciyim. Serbest dusunur demek; tanri ve inancdisi dusunen demektir, yani tanri ve inanc kavramina olumlu yada olumsuz ihtiyac duymayan demektir. Ben, temel olarak insanoglu turu ve birini aliyor ve insanoglu turu ve biri disinda bir teslim olunacak guc de aramiyorum.
Epistemolojik gercekligime gelince, bu konulara, bilimsel ve bilissel yanasim demektir. Yani insanoglunun su ana kadar bilgi olarak bildirdigi ne ise sinir odur. Bu sinirin degisimi bilimsel bildirimler ve belirtimler temelinde surekli suregelen bir surectir.
Gerceklik ise, insanoglu turu ve biri olarak dogan, mustakil varligin; ne dogum insiyatifi vardir, ne de kendi olumunu (olmek), yasama olanagi vardir. Baskasinin olumunu yasayabilir, ama kendi olumunu kendi yasayamaz. Oyuzden bir kisi icin, tek gercek ve elinde olan yasamidir. Bu yasami da, kendi iradesi ve karariyla, yasaminin onune hic bir deger koymadan yasamalidir.
Genel anlamiyla, evrende, dogada, dunyada dogum yasam ve olum yoktur. Sadece surekli suregelen bir surec temelinde, degisim, donusum baskalasim ve olusum vardir. Bu temelde, bir kisinin olumu, yasayanlar adina bir degisimdir. Yani olu vucudundan, yeni yasamlar dogacaktir.
Bu temelde de, ben sekulerim; yani beseri ve dunyevi.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Ben bizden üstün birseylerin olduguna inaniyorum,tesadüfen olduysak,neden 14 milyar yilin icinde bizden önce baskalari varolmasin ve bunlar bilimde ilerleyip bizleri yaratmasin,,gene neden tesadüfen tanri varolmasin ve kainati varetmesin,bizlerde tesadüfen varolduysak yavas yavas yaratmaya isine el atdik(kurandaki yaratanlarin en güzeli ayeti buna isaret edebilir)bizden üstün biri veya birilerinin varolma ihtimali var ama ölüm ötesi hakkinda fikir yürütemem ama bu dünyada o kadar cok iyi insan varki,neden onlar bir cennetle ödüllenmiyorda sadece lailaheillallahmuhammedenresulallah diyenler ödüllendirilecekler bu bana cok mantiksiz geliyor,hertürlü pisliyi yap lailaheillallahmuhammedenresulallah de ödülendiril,gercek fikrimi soracak olursaniz buna kesin kandirmaca diyebilirim.
faydasızım
27-08-2010, 18:49
Arkadaşlar ben dinden uzaklaşsam bile asla TANRI inancımı ve öldükten sonra dirilme inancımı kaybetmeyeceğim. Bu sitedeki arkadaşlardan dine inanmasa bile TANRIya inananlarla bu konuyu konuşmak isterim
Saygideger Yilmaz34;
ben tanrının varlıgına inanan bir insandım ama zamanla ateizmim kabul ettim...
tanrıyı deistken de hayatıma sokmazdımsebep tanrıyı sokarsam hayata yaşayan ben olmazdım ki tanrı yapacagım bir davranışta tam etkin olmasa da tavsiye bile vermesine izin vermedim çünki duygularıma ve davranışlarıma az da olsa karışan tanrı ..
benim kenidm üzerimde ki hakimiyeti sözleriyle laflarıyla yada varlıgıyla etkileyecektir..
deistken bile...
tanrıyı bir hakim ve yargıç sehbasına koymadım...koymamda...
yaratma eylemini kabul etsen bile..sonrası senin hayatındır...
tanrı diye bir varlık olsaydı sanırım senin hayatında hüküm sürmek istemezdi..
çünki sen sensin olmayan bir tanrı degil...
saygımla...
faydasızım
27-08-2010, 18:56
TANRI yı kabul edip onun evrene karışmadığını söyleyip öldükten sonra dirilmeyide kabul etmemesi saçma geliyor bana.
neden saçma gelsin ki....
Hesaplaşmanın olmayacak olması, bu dünyada acı çekenlerin mükafatlarını alamayacak olması, zulüm eden zalimlerin yaptıklarının yanına kâr kalacak olması ise o yüce TANRI ya ters olur. Çünkü o adaletin ve bağışlamanın sahibidir.
insanlar arasında hep bir fark olagelmiştir..
zengin fakir güçlü aciz..güzel çirkin v.s.
budurumu kabullenmememek insanı bir telafi bir öç alma gibi duruma sürükler..
evet yanlışlıklar ve haksızlıklar vardır..ve olagelirde zaten..
ama yanına kar kalmaması deistlikde ki tanrı anlayışını ilgilendirmez..
senin gündelik meseleerine tanrı yı hakim masasına oturtup o senin hakkındı demek ve bir misyon yüklemek ne derece dogru
adalet ve bagışlama sahibidir..ve yücedir..kişisel görüşelrindir...
tanrıyı bir bilim adamı yaratıcı gibi düşünürsek o yapması gerekeni yapar ..yani bilim.. bilim adamı davalı davacı diye yargılamaz.
saygılarımla ...
Bugun elime bir dergi geçti .Yaşam nasıl oluştu başlığını taşıyan.
Uzun uzadıya anlatmış adamlar. Canlılar ve gezekenimizdeki muhteşem tasarımdan felan bahsediyordu.
Sonrada sormuş yayımlayanlar ;
"Asıl Tasarımcı KİM ? " diye..Sahi bilen var mı bu sorunun cevabını :)